אינני מבין.אלעד

אם ההרוגים והפצועים מהאירועים האחרונים נפגעו בשל עליית יהודים להר הבית,

כיצד זה כמעט כולם חרדים או דרוזים??

זה בדיוק ההוכחה!די"מ
כמו היהודים בימי הבניים שהפיצו מחלות...
רבותי! מצוה רבה לפרסםאמלתרא

לצערינו רוב ציבור שומרי תורה ומצוות אינם מודעים להלכה של בניית המקדש בזמן הזה, וגאולה בדרך הטבע.

מצוה רבה לפרסם בכל אתרים החרדיים את מקורות ההלכה, והסיבה שעיכב בעד הפוסקים לתת היתר גורף, וכהיום מי שאינו עולה להר הבית להקים המקדש ולהקריב התמיד ורבן פסח עובר באיסור כרת

מאמר יפה מהרב אלבוים שליט:א

http://www.zomet.org.il/?CategoryID=268&ArticleID=271

"...והיינו צריכים להביא נשים מעוברות שילדו במקום שמור, ויגדלו בניהם במקום שמור, לעשות פרה אדומה על ידיהן לכשיגדלו" 
הלכות ארץ ישראל המיוחס לרבינו יעקב בעל הטורים 

"מה"ר ברוך ז"ל אמר אלי שרבנו יחיאל מפאריס ז"ל (מבעלי התוס') אמר לבוא לירושלים, והוא בשנת שבע עשרה לאלף השישי, ושיקריב קרבנות בזמן הזה"
  כפתור ופרח פרק ו'

"מסכת מידות היא אחרי מסכת תמיד, ענינו הוא ספור שהוא זוכר מדת המקדש וצורתו ובנינו וכל ענינו, והתועלת שיש בענין הוא כשיבנה במהרה בימינו יש לשמור ולעשות התבנית ההוא והתבנית והצורות..."
רמב"ם בהקדמה לסדר זרעים 

"אם אין ישראל מקריבין עולה לפני הקב"ה אין ציון וירושלים נבנית, לפי שאינן נבנות אלא בזכות קרבן עולה שיהיו ישראל מקריבין לפני הקב"ה" ע"כ
  מדרש תנחומא (צו פרשה י"ד)

משא"כ עתה אחר חורבן טיטוס דנשארו הר הבית וכל היסודות במקומם, ומקום המזבח נודע לנו גם באורך וברוחב ע"פ המשנה והברייתא והתלמוד מדוע לא יהיה לאל ידינו לבנות היום המזבח על מקומו הראשון... משא"כ היום אם רוצים להקריב בלי בית, רק לבנות מזבח לבד ובלי הוספה על מזבח של בית שני, בודאי יכולים לכוין מקום המזבח ע"י סיוע והיכר של היסודות אשר נשארו עדיין בקרקע ואחר העיון בספרים הרבים המדברים מציור המקדש יכולים בנקל לבא למטרה המבוקשת וזה אמת.
מהר"ץ חיות
"ולכן היה נראה לענ"ד דוודאי בית המקדש לעתיד לבוא יבנה ממש בידי אדם, ומה שנאמר "מקדש ה' כוננו ידיך" שנדרש בתנחומא שירד למטה, הוא בית המקדש רוחני שיבוא לתוך בית המקדש גשמי כנשמה בתוך הגוף, וכמו שירד במשכן ובבית המקדש אש של מעלה תוך האש של הדיוט שנבער בעצים, וכן נראה במכילתא" עכ"ל  
ערוך לנר פרק ג' דסוכה דף מ"א עמוד א' רש"י ד"ה אי נמי

"אלא שבזמן שתהא ברשותנו לבנות בית תפילה במקום המקדש, בטרם ביאת המשיח, אפשר לדבר רק על בנין בית תפילה בהר הבית קודם לעזרה ולמקום החיל. ומקום כזה נקל להגביל את גבולו. וכשתיהיה לנו הרשות והרשיון ותהא הנפש כסופה לבית תפילה שכזה, בהסכמת ראשי התורה, יהא דרוש להעמיד משמרות שלא יכנסו לשם אלא (הטבולים במקווה) טהורים מטומאה היוצאה מגוף (כנאמר במשנה דכלים פ"א ח'), ובית תפילה שכזה, לו יהא אפילו בהר הבית, ומכל שכן לכשנזכה להקים מזבח ולהקריב עליו קרבן ציבור, תהא זאת מן הסגולה לתקומת יעודנו ולבנין בית קדשנו ותפארתנו, ולהופעת הגואל אשר יגאל את עם ישראל, הגאולה השלימה בחומר וברוח. והלכו גוים ועמים לאורו, ומלאה הארץ דעה את ה'"
'עיר הקודש והמקדש' לרבי יחיאל מיכל טיקוצ'נסקי זצוק"ל חלק ה' פרק א' אות ד' עמוד ט"ו

"וחיוב המצוות אינו תלוי בביאת המשיח, אלא מחויבים אנו להתעסק בתורה ובמצוות ולהשתדל להשלים עשייתן, אבל אם יעמוד אדם במקומו ויאמר אשאר אני עד שיבוא משיח ואצא מזה שאני בו, אין זה כי אם רוע לב ואבוד גדול וביטול הדת והדעת"
הרמב"ם באיגרת השמד

"מותר להתקרב אל פתחי בית המקדש ולהיכנס לעליות אשר סביב בית המקדש"
 "שערי תשובה" על השולחן ערוך הלכות תשעה באב סימן תקס"א

"כקש"ת מו"ה עקיבא (אייגר) נ"י אב"ד פוזנא יע"א, יקרת קדשו הגיעני, ומה שכתב מורי וחמי הגאון נ"י לבקש משרי ירושלים ליתן רשות להקריב. הוא קפדן גדול, כי ההוא אמר לבל יקרב שם מי שאינו מאמונת ישמעאל"
חתם סופר סי' רלו

ואם לא מאימות המלכות הייתי אני הראשון לעלות לירושלים לבנות מזבח ולהקריב כל הקרבנות וכו'
משניות מהאדמו"ר הרה״ק מקאמרנא זצ"ל בפירושו מעשה ארג למשניות מעשר שני פ"ג 

כתב וז"ל: "לכן בזמן הזה אי איתיהיב רשות להקריב קרבן פסח אין לבטל בשביל שאין לנו כהן מיוחס וסגי בבדיקת ד' אמהות אף שאין לנו יחוס אבות עד כהן שעבד"
חזון איש הלכות פריה ורביה סימן ב' דף יא
נראה לי דכל עיקר לימוד מסכת זו, הוא שנשמור בלבנו תבנית ואופן בניינו, למען דעת באיזה אופן נבנה... וכן כתב הרמב"ם בהקדמה למסכת זו, ואף על גב דבניין שלעתיד יבנה בידי שמים מאליו, על כרחיך צריך לומר דהך תנחומא שהביאו התוס', דברי הגדה הוא ואין למדין ממנה, אלא רצה לומר שהקב"ה יסייעם בדרך נס שיבנוהו
התפארת ישראל בפירוש המשנה למסכת מידות פרק א' משנה א.

והשיב לי הרב הגאון הק׳ כבוד אדמו״ר שליט"א חסידא ופדישא בו״ק מהר״י מראדזין ואמר לי בזה הלשון "ודאי נבנה תבנית בית שני ומדתו"
עזרת כהנים להגה"צ יהושע יוסף אבד"ק מארד

וראה כאן מאמרי הרב פרנק זצ"ל

http://www.hebrewbooks.org/pagefeed/hebrewbooks_org_29667_67.pdf

http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=29643&pgnum=2

בכלל לא טענו במודעה הזאתמופים

שזה עונש משמים על העבירה

אלא שזה גורם לשנאה

זה לא גורם? יש לך ספק בזה?

אין לי "ספק" בזה.די"מ

זה פשוט שטויות!

זה רק תרוץ,לא בגלל זה פרצו הבלאגנים,מה גם שזה היה עוד לפני.

http://www.hakolhayehudi.co.il/opinions/%D7%9B

לא בגלל זה פרצו הבלאגניםמופים

תמיד היתה שינאה

והעולים להר לא אחראיים על השינאה שהיתה ושתהיה תמיד

אבל ברור שהם גרמו לכעס גדול, גרמו לעוד ערבים להצטרף, והוסיפו מוטיבציה לאלה שכבר עשו את זה קודם

זה לא חוכמה לומר "אנחנו צודקים, ולא מעניין אותנו" זה שהערבים רשעים לא פוטר אותנו מאחריות לדאוג להוריד את רמת השנאה

כבר אלפיים שנה שאנחנו בגלות, כבשה בין שבעים זאבים, הכבשה אשימה? היא לא אשימה! אבל היא צריכה לדעת להסתדר, ואם היא מתגרה בזאבים - באופן טבעי יהיה עליה יותר התנפלויות

עד כמה שהבנתי זה בכלל לא נקודת הויכוח! אתה חושב שצריך כן להלהיט את הרוחות, וכן לגרום לערבים להתעצבן ולהכריע אותם אחת ולתמיד, ולא לנסות להסתדר איתם

ורוב גדול של הציבור חושב שצריך לנסות להסתדר.

זה בכלל לא קשור.די"מ

כיוון שעובדתית זה לא נכון.

גם זה שהחרדים יולדים ילדים ועושים קווי מהדרין ולא מתגייסים לצבא מגביר את השנאה נגדם.לא ראיתי רבנים חרדים שיצאו נגד זה.

לא נראה שתהיה ברירה.לב אמיץ

בעל כורחנו אנחנו הולכים ונדחקים אל המקום והזמן שבו נצטרך להתעלם ממה יגידו שבעים הזאבים.

להבנתי, בדיוק לשם מוליך אותנו הבירור הזה שאנחנו חווים ביתר שאת בחודשים האחרונים.

מי שמתעלם נטרף ומי שנטרף כבר לא כואב לו.יקוט
המציאות בשטח מוכיחהלב אמיץ

שאם נמשיך לפעול על פי מה יגידו אומות העולם נצטרך לוותר על עצם קיומנו.

לא המציאות בשטח דוחפת אותנו מתוך תחושת אין ברירהאלעד
אני סמוך ובטוח שזה ה' יתברך שמכריח אותנו לגלות את כוחנו ולחוש ריבונים ובעלי הבית על הארץ,
ומוכיח לנו אירוע אחר אירוע שזו הדרך לגאולה.
^^^^ נקטתי לשון רכה.לב אמיץ

יש  הנדחקים לכך בעל כורחם.

ויש שיאשימו את את כולנו ובלבד שלא להישיר מבט נוכח המהלך הזה של הגאולה.

המהלך הזה של הגאולה... מהלך בעייתי.יקוט

הרבנות הראשית לישראל שהיא הגוף העליון המוסמך לא מתלהבת מהעליה להר הבית, בלשון המעטה. זאת אומרת שלצד הויכוח הפוליטי יש את החזית ההלכתית, והחזית ההלכתית אינה פשוטה. בנסיבות האמורות אני חושב שבראש ובראשונה צריך לשאול את הרבנות הראשית באשר לאזורים שלגביהם אין מחלוקת הלכתית, ועליהם יש למקד את המאבקים.

לרבנות הראשית אין שום סמכות הלכתית.די"מ
פתאום דווקא בסוגיית הר הבית החליטו לתת לה את כל כובד המשקל
עצם העובדה שאנחנו חיים פה גורמת לשנאהמרדכי

בס"ד

אם זה לא הר הבית אז זה ההתיישבות ואם זה לא ההתיישבות זה משהו אחר, כל פעם זה תירוץ אחר.

לארוך כל ההיסטוריה שנאו את עם ישראל, בלי שום קשר להר הבית.

ברורמופים

תקרא שוב מה שכתבתי

אני גם יודע ששנאת הגויים מושרשת, והיא לא צריכה סיבות

אני רק טוען שיש דרכים להתמודד איתה, והעצה הראשית היא כדברי יעקב לבניו "למה תתראו", אל תבלוט, אל תעשה פרובקציות, שלא ישימו לב אליך

לעלות להר הבית זה פרובוקציה???מרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך י"ד בחשון תשע"ה 13:49

בס"ד

היו שנים שגם לתקוע בשופר בכותל הייתה "פרובוקציה" אבל בכל זאת זה נשאר המקום הקדוש שכולם נשאו את עיניהם אליו, וגם אחרי שכבשו את ירושלים הצנחנים המשיכו מהר הבית אליו ושם הם נשאו תפילה. ויש מי שרואה את ההתנחלויות כפרובוקציה, ואת השחיטה כפרובוקציה וברית מילה.

אז אולי לא נקיים בכלל את ההלכה כי יש מי שרואה את זה כפרובקוציה?

תהיה בטוח שזאת לא הכוונה של יעקב!

וכאב לי לשמוע את דבריו של הרב הראשי לישראל שמשרת היום לא יותר מאשר את החמאס ואת הטרוריסטים וכמו שאמר קלמן ליבסקינד כתב היום בתגובה: "עד עכשיו הטרוריסטים בירושלים נשענו על פסקי ההלכה של המופתי, מהיום יש להם גם את הרב הראשי לישראל" ואני הקטן אומר על עליית יהודים להר הבית יש מחלוקת בין הרבנים ובהלכה, על עליית גויים ישנה הסכמה ברורה שזה אסור כי כל הזר הקרב יומת.

אז אני מבקש מכבוד הרב קודם לצאת נגד זה שמאפשרים לגויים לעלות להר הבית, ורק אח"כ שידברו על עליית יהודים.

על עליית גויים יש הסכמה ברורה שאסור???די"מ

לגויים מותר לעלות עד לאיפה שלטמאי מת (שזה אומר כולנו) מותר.

להזכירך, הערבים משוטטים גם לאיפה שאתה לא מגיע...מרדכי
תאמין לי שאני יודע יותר טוב ממך...די"מ
אבל חשוב לדייק.
הנה, כאן יוצא מדבריך מה שטענתי למעלהמופים

שהויכוח הוא האם צריך להלהיט את הרוחות או לא

אתה חושב שצריך להתעלם מרגשות הערבים, כי אין לדבר סוף.

אז איפה הגבול שלך? למעשה אין גבול! כל מה שמותר לנו צריך לעשות, ולא להתחשב בהם כי ממילא הם יכעסו עלינו ורק מחפשים תירוצים, ובכל מקרה הם ימצאו תירוצים אחרים

רוב הציבור בארץ חולק עליך. נכון שהם ישנאו בכל מקרה, אבל יש מעשים שמלהיטים את הרוחות, וכן צריך להתחשב. מה הגבול? כל מקרה לגופו, וצריך שיקול דעת על כל דבר

אבל להתעלם באופן גורף ברגשות המוסלמים ולתקוע להם אצבע בעין זה סכנת נפשות

שהרב יאמר שאסור לערבים לעלות? השתגעת? הוא הרי לא רוצה לעצבן אותם. לומר את זה זה שוב להלהיט את הרוחות, אז מה עשינו?

(מלבד מה שאנחנו לא צווים לדאוג שהגויים לא יעשו עבירות. זבש"ם)

התביעה הזאת שלך נובעת מזה שאתה רוצה צדק, וזה באמת "לא פיר", אבל זה לא מה שאנחנו מחפשים. אין שום ענין להיות צודק ולא להיות חכם. זה לא מה שהקב"ה מבקש מאיתנו

מאיפה החלטת ש"רוב הציבור חולק"די"מ

מהסקר שהתפרסם במקור ראשון השבוע זה ממש לא נכון ומה שמעניין (אבל ממש לא מפתיע) זה שהציבור הכי גדול שטען שהאשמים זה הערבים זה החרדים.

יש לי שאלה-מרדכי

בס"ד

בוא נגיד שבעוד שנתיים מחליטים הערבים שזה לא בסדר שהיהודים עושים ברית מילה לילדים שלהם והם יתחילו להתפרע בגלל זה עד כדי כך שהם יאיימו בכך שתפרוץ אינטיפדה חדשה, עדיין אנו נאלץ להתחשב ברגשות שלהם?

אז נכון, הסיכוי שזה יקרה שואף לאפס, אבל יש לנו כ"כ הרבה דברים מהותיים כמו יישוב הארץ, שליטה במקומות הקדושים וכו' שלא מתאים לערבים שאנחנו עושים את זה, אז בגלל זה לא נעשה אותם? רק כי זה פוגע להם ברגשות? הרי גם על חברון וקבר רחל היו (ולפעמים עדיין יש) מהומות אז אולי נעזוב את האבות והאמהות שלנו על מנת שלא נפגע ח"ו ברגשות של הערבים? (אגב, מלחמות המפרץ, יו"כ וששת הימים לא נפרצו בגלל תפילות של יהודים בהר הבית)

ובכלל-  מה עם הרגשות שלנו?

הר הבית הוא המקום הקדוש ביותר לעם היהודי. שלוש פעמים ביום אנו מתפללים לכך שתחזינה עניינו בשובך לציון ברחמים, אנו מתפללים למקום להר הבית שבית המקדש כבר יבנה, אבל אסור לנו חס ושלום לדבר על זה שאנחנו רוצים להקים שם את בית המקדש, כי הדבר גורם להסתה וזה פוגע ברגשות של הערבים. גם אסור לנו להביע את הרצון להקריב קורבנות ולהחזיר את הכהנים לעבודתם ואת הלווים לנגינתם, כי הדבר גורם למהומות. זה נשמע לך הגיוני? כך אנחנו מוותרים על הלב שלנו? 

התורה אומרת לנו דברים ברורים:

בתורה אין אות אחת מיותרת ובכל זאת התורה דואגת להדגיש לנו "אין עם לבדד ישכון ובגויים לא יתחשב".יש לנו תורה ויש לנו הלכה ואנחנו מחויבים לה בלי להתחשב בכל מיני עמים מסבבנו, במיוחד אם אלו האויבים שלנו שיש לנו ציווי לגרש אותם מהארץ הזאת. בפרשת השבוע שלנו אנחנו רואים איך אברהם אבינו נענש בניסיון העקדה רק בגלל שהוא כרת ברית עם אבימלך והביא לו את אזור עזה. ואילו אנחנו? אנחנו מפקירים את מקום העקדה את המקום בו אשר בחר ה' לשכן את שמו שם. את זה אנחנו מפקירים בגלל כל מיני רגשות של אויבינו שרק מחפשים איפה לפגוע בנו, והם אכן הצליחו לפגוע בנו במקום הכי כואב. הם פגעו לנו עמוק עמוק בלב - בבית של הקב"ה, במקום אליו אנחנו נושאים עיניים כל הזמן ומחכים לרגע שבו נוכל להקריב מחדש קורבנות.

וכן. אני מצפה מכל הרבנים המתנגדים לעלייה להר שיגידו את הכל.

הרב מרדכי אליהו זצוק"ל שאמר שלא לעלות להר הבית אמר באותה הנשימה שאם יסמנו את המקומות המותרים ותהיה הדרכה נכונה של עלייה בטהרה אז זה יהיה מותר לעלות ('תחומין' חלק ג' אם אני זוכר נכון). הרב לא אמר חצי תמונה אלא את התמונה השלמה. אבל פה הרבנים שמתנגדים מביאים רק חצי תמונה ואומרים שליהודים אסור לעלות ל'הר הבית' אבל על הערבים הם לא מדברים בכלל וזה אבסורד. כי הרבה לפני שאסורים על היהודים לעלות קודם יש לאסור לגויים לעלות ולחלל את המקום הזה. אבל כשהרבנים אומרים שרק ליהודים אסור הם משרתים בזה בדיוק את הטרוריסטים שיושבים בהר הבית ורק מחכים כמו צמאי דם להתבטאויות האלה. וכן, לצערי מה שאמר הרב יצחק יוסף, זה מתנה גדולה לטרור ואני מתאר לעצמי שהם מודים לרב מאוד על עזרתו במלחמה שלהם על ההר.

אני לא השתגעתי. אני יודע לאן זה יכול להוביל. 

אבל מה עם הרגשות של העם היהודי? למה ברגשות האלה אפשר לפגוע בלי בעיה ורק על הרגשות של הערבים חסים? גם אותי זה מעצבן מאוד לראות את מחמוד ויוסוף משחקים כדורגל על המקום בו עמדה המנורה ואת חנין צועקת "אללה אכבר" במקום שבו עמדו הלווים ושרו. אבל את זה אסור להשמיע. חוץ מזה שהתפקיד של רב הוא להגיד את ההלכה, לא להגיד את מה שמוצא מן בעיני העולם והתקשורת. לא לעת הזאת הם הגיעו למלכות. וזה לא רצון של צדק, זה רצון של שמיעת ההלכה כפי שהיא! אם רב חושב שזוהי ההלכה שליהודים אסור לעלות להר הבית אז שיגיד את ההלכה עד הסוף ולא רק את חציה.

בסוף מסכת מכות (דף כ"ד ע"ב) מובא הסיפור הידוע על רבי עקיבא וחכמים שעלו לירושלים וראו שועל יוצא מבית המקדש וחכמים החלו לבכות ואילו רבי עקיבא התחיל לצחוק. שואלים אותו חכמים למה אתה צוחק? ומסביר להם רבי עקיבא שעכשיו כשהוא רואה שנבואתו של אוריה מתקיימת, אז וודאי שגם נבואות של זכריה תתקיים ש"עוד ישבו זקנים וזקנות ברחבות ירושלים". ובמילים אלו ענו לו חכמים: "עקיבא נחמתנו עקיבא נחמתנו" וכך גם מסתיימת מסכת מכות. 

המהרש"א במקום אומר שברור שגם רבי עקיבא היה עצוב מכך שהר הבית עדיין שומם, והרי כתוב במסכת תענית (דף ל' ע"ב) שכל המתאבל על ירושלים רואה בשמחתה, ואליו מי שלא מתאבל על ירושלים אינו רואה בשמחתה, אלא שברור שרבי עקיבא האבל על ירושלים אך הוא ראה במקרה של השועל רמז לעתיד לבוא.

כותב הרב צוריאל שליט"א בשם המהרש"א דבר נוסף: אם יש שועל שיוצא מבית המקדש זה אומר שהמקום ריק, כי אם היה שם אנשים אז לא היה שם שועל מה שאומר שבית המקדש שומם גם מאומות העולם. ואם הם לא שם, אז זה סימן שהם לא רוצים את המקום הזה, ובעצם בית המקדש מחכה שהיהודים שהם בעליו האמיתיים ישובו אליו ויבנו אותו מחדש. וזאת סיבה נוספת לכך שרבי עקיבא שמח. כי זה הרי ברור שעדיף ששועל יהיה בבית המקדש ולא הגויים, וכבר בזה מצא רביע עקיבא נחמה גדולה.

כנראה שאם רבי עקיבא היה חי בדור הזה הוא לא היה צוחק אלא בוכה לראות איך עם ישראל מפקיר את הר הבית לידי הגויים ומשאיר אותו שומם.

אבל מה שאתה לא מבין זה שהם לא רואים בזה מצווה.די"מ

הם חושבים שהמקדש יפול מהשמיים ביחד עם מלכות מתוקנת על פי התורה וכל הגויים ישבו בשקט ויגידו תמיד ידענו שצדקתם,וכל מה שנצטרך זה בדרך לבית המקדש זה לעבור בסילאוון שהערבים שם יצחצו לנו את הנעליים.

אני יודע היטב מה הן חושביםמרדכי

בס"ד

וזה לא סתור דבר אחד ממה שכתבתי.

גם אם הם חושבים שבית המקדש יפול מהשמיים ואסור לעלות להר הבית עד אז, זה לא אומר שיש להשמיע את כל ההלכה ולא רק את חצייה - וכל ההלכה אומרת שהזר הקרב יומת וגם לגויים יש איסור לעלות להר הבית. וגם אם המקדש יפול מהשמיים זה לא אומר שזה המקום הקדוש ביותר לעם היהודי ומה שהערבים עושים שם עכשיו זהו חילול ה' וחילול של המקום הקדוש.

אתה סתם הולך ראש בקיר.די"מ

התשובה שלהם די פשוטה.

מהיהודים אכפת לנו שלא יעשו עברות מהגויים לא.

ואם תאמר שצריך שיאמרו בשביל לקיים מצוות שמירת מקדש,יענו לך שזה לא יעיל.

אבל גם לחרדים אכפת מחילול המקום הקדושמרדכי

בס"ד

הרי זאת בדיוק הסיבה שהם אומרים שאסור לעלות להר הבית - כי יש בו קדושה שאין במקום אחר. אז החילול של המקום אמור להטריד אותם לא פחות מאשר אותנו, בלי קשר לזה שהגויים לא מקיימים מצוות.

לא נכון.די"מ

אכפת להם מהעברות שכביכול עושה מי שעולה להר (לפחות ככה אני רוצה להאמין שהם חושבים,כי אז אתה צודק שזה מוזר מאד?)

ברית מילה היא מצוהמופים

ברור שלא נוותר עליה ויהי מה, "כי עליך הורגנו כל היום"

במצוות לא מתחשבים בשיקולים כאלה. יהרג ואל יעבור!

אבל לעלות להר הבית זה לא מצווה. אין שום צורך לעלות לשם כל עוד אתה לא מקריב קרבנות.

סתם לעלות בשביל הרגשות שלך?!

מה זה הכניעה הזאת לרגשות?!

מרגישים כואבים ובוכים, אבל עושים מה שצריך ומה שנכון, לא פועלים מהבטן!

לפי כל הרבנים שאומרים לעלות להר מקיימים את מצוותדי"מ

"לשכנו תדרשו ובאת שמה"

ולא מעט סוברים שמקיימים בזה גם את מצוות קידוש השם,וכיבוש הארץ.

וכמובן עם עולים על פי ההלכה מקיימים את מצוות מורא מקדש.

המצוות שלך לא מחויבותמופים

(בלי להיכנס לויכוח)

נכון.די"מ

התכוונתי לכתוב וששכחתי.

עם הבדל קטן -מינימאוס2

אם עלית- קיימת לא קיימת אז לא

אם לא עשית ברית מילה - בטלת עשה 

גם מי שלא מניח תפילין כל היום מבטל עשה בכל רגעדי"מ
ולכן -אם היית

לא מניחים תפילין - אם כדי להניח תפילין יש צורך לאכול קודם נבלות וטרפות...

או בקיצור אם כדי לקיים מצוות עשה - יש צורך לעבור ב"לא תעשה" קודם... אז זו עבירה לקיים את המצוות עשה...

לא עוברים על עשה.די"מ
רוב המקומות הם אולי ספק דרבנן והדאורייתא זה ספק מאד דחוק.

בכל מקרה מי שעולה להר הבית אין איסור שהוא בוודאי עובר עליו.
‏*לא תעשהדי"מ
כבר לעסנו הרבה את הנושא הזה....אם היית

לא כל מה שאתה מחליט שהוא "ספק" ו"ודאי" ו"דחוק" - אז כל הסוברים אחרת מקשקשים...

מעבר לכך האם מותר לסכן את הנפש כדי לקיים את מצוות(?? - דרוש מקור ממוני המצוות רמב"ן/רמב"ם) "לשכנו תדרשו ובאת שמה"??? מקורות בבקשה....

לא על כל דבר חובה למסור את הנפש (של השני... לא שלך כמובן. אתה רק עלית להר הבית מישהו אחר מת...)

על מצוות כיבוש הארץ וזמנה גם טחנו הרבה חומר. יש עיגון עמוק לכך שזמן מצוות כיבוש הארץ היה רק בזמן יהושע בן נון. ובלי קשר ברור שלמלחמת מצווה יש צורך בסנהדרין+אורים ותומים+מלך וכו'

מעבר לכך אם בעלי עדיין לא קנה שדה כדי לקיים את מצוות לקט שכחה ופאה זה אותו דבר כמו לא להניח תפילין?? על מצוות שיש בהם "קום עשה" וכאלו שלא ....

זה לא לפי מה שאני עוברדי"מ
אלא מה שכמעט כל גדולי הפוסקים סוברים כולל האוסרים.

והסכנת נפשות זה פשוט שטויות.
אני לא חושב שיש חובה הלכתית לעלות להר הבית.
גם על "גדולי הפוסקים" ו-"כמעט כל" -אם היית

דיברנו.

איך זה שבשורה תחתונה כולם אוסרים את העלייה להר הבית למרות כל "מצוות העשה" המרוממות שהבאת..

איך זה שהמתירים נשארים ""בכל זאת"" בדעת מיעוט?!?

והסכנת נפשות היא ממש לא שטויות - אני אישית אוהבת לחיות ומאמינה במצווה - "ונשמרתם מאד לנפשותיכם" שאני כן יודעת שהיא אחת מתרי"ג...

ולכן אני לעולם לא אלך להרגיז אריות ודובים ולהתמם שזה "לא מסוכן" בכלל... (במיוחד אם אפילו אתה סובר שאין חיוב לעלות להר הבית)

במיוחד נורא הדבר שחברי הכנסת מסתובבים עם אבטחה ועולים להר עם אבטחה - ומשאירים את חיה זיסל בראון הי"ד הקטנה או את קארן ימימה מוסקרה הי"ד למות כתוצאה מהתסיסה ולא אותם....

לא אהבתי את המשפט האחרוןאלעד

כאילו אלו שעולים להר אחראים על ההתססה וממילא על הרציחות הנוראיות.

הערבים פתחו באינתיפאדה הנוכחית הרבה קודם שנאחזו בתירוץ הזה של "הפרת הסטטוס קוו" שמאפשר להם או לכל תייר לחלל את ההר וליהודים לעלות כבודדים ותחת אבטחה כבדה

למעשה, הם מתפרעים בכל הזדמנות, גם כשאצלינו נהרג יהודי וגם כשאצלם נהרג ערבי, להבדיל.

וזה ללא קשר לדיון ככלל

לא צריך לאהוב אותו אך הוא נכון...אם היית

גם דוב ואריה טורפים מרעב ולאו דווקא אם מרגיזים אותם.. ואף על פי כן אין טעם גם להרגיז אותם ולהוסיף עוד השתולליות ועוד ניזוקים--

אפשר לתת לענינים לדעוך ולפעול רק כמניעה - ואפשר להכניס את הלוע לפי האריה וללבות את המהומות כל הזמן....

לא חייבים לספק להם עוד ועוד הזדמנויות...

טיעון מכוער - לא נכון כרונולוגית.לב אמיץ

סכנת נפשות להשאיר את המצב כמו שהוא.

דעת מיעוט מעולם לא היתה חיסרון - הרמב"ם, הרמח"ל, ובימינו הרב עובדיה יוסף.

בטח לא כשגדולי הפוסקים שאת סופרת באים מהציבור החרדי (עייני בתגובה של מינימאוס).

בעלי לא עולה להר הבית, אבל אם הרב מרדכי אליהו זצוק"ל פסק שבתנאים מסויימים אפשר להתיר (כפי שהביא מרדכי לעיל) -  גם דעת יחיד בעל שיעור קומה כזה מספיקה.

הוא נכון כרונולוגית בהחלט...אם היית

המהומות לא פרצו על ריק . (מוחמד אבו ח'דיר..) והליבוי שלהם לא היה על כלום...

והרב אליהו הוא בעל שיעור קומה לדעתך מבחינה הלכתית - או קיי - זה עדיין לא מצדיק אמריה כמו "כמעט כל גדולי הפוסקים"...

יכול די"מ לציין פוסק גדול שיש לו דעת יחיד והוא בעל שיעור קומה - אני פשוט עניתי על "כמעט כל גדולי הפוסקים" - שזהו סילוף מגוחך!!

אולי המהומות התחילו בגלל אבו חדירדי"מ
אך לא בגלל הר הבית.

לא אמרתי שכמעט כל גדולי הפוסקים מתירים בפועל לעלות להר הבית.את זאת שלא הבנת.
יש שני סיבות מרכזיות לאסור לעלות להר הבית.די"מ
‏1.לחשוש לכל השיטות על מה בדיוק מקום המקדש גם אם זה שיטה מאד קשה.
‏2.אם נתיר לעלות יעלו אנשים גם בלי טבילה ולמקומות האסורים.
סיבה 2 היא הסיבה המרכזית. ויש מקום לדון. רוב הרבנים שאוסרים באופן נחרץ ומסיבות הלכתיות נטו הם חרדים. וכיוון שמבחינה הלכתית אין שום חובה לעלות להר. ומבחינה השקפתית הם סוברים שאנחנו בגלות וצריכים להישאר שם עד שהמשיח יפול מהשמיים ביחד עם בית המקדש אז באמת אין סיבה שיגיד לעלות להר האלוהים.

אני חוזר ואומר העניין הביטחוני זה שטויות.
את מביאה טענות כעובדות.
די מעציב אותי לשמוע שבעבורך-אם היית

התססת פראי אדם רוצחים - וליבוי התסיסה שלהם גם לאחר שרואים שהדבר מביא לרצח - זה שטויות...

אני אכפת לי מאחי היהודים ומחייהם וגם מחיי וחיי הילדים שלי - ולכן אני ממש לא מוכנה להסכים עם זה שהמצב הביטחוני הוא שטויות.

זה חשוב כרגע הרבה יותר מהוויכוח ההלכתי. זה פיקוח נפש ממש!!

אני לא דן איתך על זה כי במקרה שלנו זה פשוט לא נכוןדי"מ
חוץ מזה שגם אם זה היה נכון הייתי שמח.
אנחנו מעדיפים שאנחנו נתחיל במלחמה כי אחרי הכל המצווה לגרש אותם היא עלינו.אבל כיוון שזה לא קורד אולי זה יקרה אם הערבים יתחילו.
בכל מקרה במקרה שלנו זה לא קשור כי זה פשוט לא נכון.
יש עוד מצווה חשובהמרדכי

בס"ד

להוריש את הארץ ושלא יהיו שם גויים, מצווה מדאורייתא.

ואת זה נעשה אך ורק אם אנחנו נהיה שם ונראה שזה שלנו רק כך נוריש את את המום הזה ואת הארץ כולה.

גם לשיטתך שיש מצוה כזאתמופים

לא עושים את זה בלי מחשבה

זה לא התפרצות של רגשות שתכבוש לנו את הארץ, אלא תכנון רציני

אתם לא רוב כאן! זה לא יעיל המלחמה הזאת בצורה כזאת, כל הזמן תוקעים לכם מקלות בגלגלים 

מה יעזור לחשוב שכך צריך לעשות אם אין לך צבא שאתך?

ביום שרוב העם יחשוב כמוך - תצא למלחמת כיבוש מסודרת, וגם אז תצטרך לראות איך בדיוק, מה האסטרטגיה, האם להסתער או לחכות

מתון מתון ארבע מאה זוזי שוויא

עכשיו זה סתם מלחמת נערים מתלהבים שצריך לרסן אותם, לא משהו שיש לו סיכוי

רק תיקון קטןמרדכי

בס"ד

לא לשיטת, אלא לשיטת רבותי (מופיע ב'דבר חברון'. לצערי ביום חמישי לא מצאתי באיזה חלק קראתי את זה אבך בעז"ה השבוע אמשיך לחפש).

עכשיו אני אגיד לך למה העם לא חושב כמוני.

כי ישנם רבנים שאם כל הכבוד והערכה שלי אליהם (ויש לי הרבה כבוד לרב יצחק יוסף ועשינו בשבוע שעבר שמיניות באוויר על מנת שהוא יגיע אלינו לישיבה בעוד כשבועיים וחצי והפעלנו הרבה קשרים על מנת שזה יקרה, אבל לצערנו הרב עסוק) מאשימים את היהודים בטרור ולא מאשימים את הבעיה האמיתית. 

ברגע שרב ראשי אומר שאותם אלה שעולים להר הבית הם הגורמים לטרור אז הוא גורם לעם לא להיות איתי. אבל זה בדיוק גם מה שאומרים השמאל על ההתנחלויות ועל ההתיישבות. אז במה זה שונה? אין לי בעיה אם כך שהרב יצחק יוסף חושב שאסור לעלות, כי אכן יש הרבה צדדים להלכה בכל הדברים, אבל אני מצפה מרב ראשי להגיד את ההלכה ולא להאשים את היהודים בטרור שיש עכשיו בירושלים.

גם אם יש מי שחולק על עלייה ליהודים להר הבית, גם הוא צריך למחות על כך שגויים נמצאים שם. זה מה שאני מבקש מכבוד הרב.

הקושיא הגדולה שלי על הרב יצחק יוסף,היא-די"מ
אם אנחנו מאמינים שיש השם בעולם והוא מנהל פה את הכל (ואני מניח שהרב יוסף חושב ככה) נשמע לי מוזר מאד שאם מי שעולה להר עובר על איסור והוא זה שגורם לכל התפרעויות והפיגועים,איך זה שדווקא מי שנרצח היו חרדים ודרוזי. והפיגוע היחיד שהופנה ספצפית כלפי אדם מסויים קיבל 4 כדורים מטווח אפס (אחד מהם עבר בצאוור צמוד לעורקים ופגע מלימטרים מעמוד השידרה) דווקא יצא בחיים.נשמע לי מוזר שהשם יעשה דבר כזה.
העם לא חושב כמוך בגלל סיבות שורשיות הרבה יותרמופים

חלק גדול מהעם לא מאמין לפחות לא ברמה שלנו

וחלק גדול מהעם חושב כמונו - שאין מצוה כזאת.

למי הגבת?די"מ
למרדכי. אני משורשר נכון!מופים
הבעייה לא בךדי"מ
הבעייה בפלאפון שלי
השאלה היא לא אם יש מצווה או לאמרדכי

בס"ד

השאלה היא האם זה בסדר שגויים מסתובבים שם או לא.

על המצווה יש מחלוקת, על האיסור -  אין! ואם זה צריך להתחיל.

אגב,

אחת הסיבות שחלק מהרבנים שמתירים אכן מתרים זה בגלל זה שערבים מסתובבים שם ויש לנו את המצווה של הורשת הארץ ובי היתר גם את הר הבית, ואם לא יהיו שם גויים וערבים אלא ההר יהיה סגור לחלוטין לעלייה אז גם הם כבר לא יאבקו על העלייה להר.

למה רבני הצ"ד שמתירים לעלות לא מגיבים לרב הראשי???ארנב
כי הרב הראשי הוא מינוי פוליטי ופקיד של אריה דרעימשה

זו לא תשובה...עוגי פלצת

ורבני בית הלל יצאו בקול קורא...

הרבנים היותר חרד"לים וראשי הישיבות בטח נמנעו

מחוסר עניין להעמיק את הקרע, ומהעדפה לתת לזה לעבור.

אני גאה שזכינו, שבישיבות הקדושות שלנו לא עסוקים

בלמחוק כלאחר יד, ראשי ישיבות גדולים ורבני ישובים חשובים,

והמדד היחיד שלהם הוא הגדלות בתורה ויראת השמיים.

את הספרים של כולם לומדים אצלנו.

"מיניה ומיניה יתקלס עילאה".

כך נקנית תורה - בענווה אמיתית.

מו"ר הגר"צ קיים שליט"א!אלעד

דבריך כקולרין לעיניים

זו לא מחמאה גדולה עוגי פלצת
הרב זייני ענה-מרדכי
שיעלו ויהיה להם עברות...מינימאוס2

כל עוד יש לנו מחלוקת על עובדות בסיסיות יותר , שהן שורש המחלוקת בין הדת"ל לחרדים

האם אנחנו בסוף הגלות או בתחילת הגאולה, האם אנחנו חייבים בכיבוש הארץ או לחכות למשיח בסבלנות ולהוריד את הראש

תמשיך להיות המחלוקת על הדבר הזה

כי השורש שלו זה מה שהזכרתי למעלה

או שיעלו ויהיה להם על זה מצוותמרדכי
בס"ד

יש גם את הצד הזה של המטבע...
לערבים יהיה מצוות?!?!?מינימאוס2

לא בטוחה שהבנתי...

חשבתי שהתכוונת ליהודים שעולים. סליחה.מרדכי
ואוסיף עוד נקודה - זה לא רק לעבור עברותמרדכי
בס"ד

זאת גם הנקודה של הריבונות על המקום.
האם יעלה על הדעת שהמקום הקדוש ביותר לעם היהודי לא יהיה בריבונות ישראלית? האם יעלה על הדעת שלעם ישראל לא תהיה בעלות על המקום של בית ה'?

על זה צריך דבר ראשון למחות! בדיוק כמו שהרב חנן פורת נאבק על ריבונות ישראלית על הקבר של אמא שלנו, כך צריך להאבק על מקום מקדשנו. אחר כך נדון האם ליהודים מותר לעלות לשם או לא.

אבל כרגע מה שקורה שם זה חילול ה' גדול ובמקום שירת הלווים פאטמה צועקת אללה אכבר ובמקום מזבח הנחושת מחמוד ואיהד משחקים כדורגל והעשן שיוצא זה של נפצים ולא של הקטורת. את זה צריך לעצור!!
מה אכפת לנו מריבונות ישראלית?די"מ
אנחנו רוצים ריבונות יהודית.
אבל אין כזו.
ברור שזה נורא ואיום השאלה מה צריך לעשותמינימאוס2

אם אתה הולך עם התפיסה של הגאולה וכו' אז בבקשה תמחה ותעלה להר

למאן דאמר שאנחנו עדיין בגלות וצריכים לא להתגרות בגויים אין הרבה חוץ מלהצטער ולהתפלל 

נוסף גם הוא וחמור שבעתיים?ראדראחרונה

נו באמת ?

טענה המעליבה את טועניה,

והעיתוי אוי .. העיתוי  הזה שבדומה למכתב הרב יוסף , חובר בטענותיו לאוייבינו משמאל  .

מעניין מה יקרה אם שבר טיל גדול ייפול בטעות על כיפתקעלעברימבאר
הסלע
מדינת ישראל תתקן על חשבונינו...הסטורי
השאלה אם איראן לא תטען שעשינו זאת בכוונה, ואזקעלעברימבאר
הם יקראו לכל ערביי הארץ להתקומם בשם אל אקצא, ואז הם ינסו להתקומם, ואז נוכל לגרש מכאן את כל הרשעים שנגד המדינה
בעז"ההסטורי
אמןןןרקאניאחרונה
וואלה אני כל הזמן שואלשלג דאשתקד
מה יקרה אם איזה טיל ענק יכסח את מכה או אל-מדינה...
הם לא נראה לי יכוונו בכלל לאזור מכה.קעלעברימבאר
באסלאם יש מסורת שמכה מחוץ לתחום המלחמתי
נכון, אבל השיעים מאוד מתוסכליםהסטורי
(והאמת שגם רוב הסונים) מזה שבית סעוד, אוכף על מכה את הגרסה ה'וואהבית' שזה תת זרם בסונה. עד מלחמת העולם הראשונה, זה לא היה ככה.

יום אחד (והיום שבו האייתולות יבינו שזה סופם עלול להיות היום הזה) זה עלול להתפרץ.

לא עד כדי פגיעה במכה.קעלעברימבאר
האם היה בהיסטוריה אחרי מוחמד אי פעם מלחמה במכה שהביאה לפגיעה בה?
השאלה כמה יש שליטה על זהשלג דאשתקד
הרי שאריות של טילים/יירוטים/מטוסים יכולים להגיע לכל מקום
הם פשוט לא יירו לחיגאז, אלא לריאדקעלעברימבאר
אני לא מבין גדולשלג דאשתקד

אבל לכאורה טיל עודה כברת דרך עד שהוא מגיע מאיראן לישראל. על הדרך מגיע מולו המיירט ומפיל אותו באיזשהו מקום.

אם הם יורים לכל שטח ישראל, זה יכול ליפול בכל מקום בטווח הזה, לכל אורך הדרך.

צריך לבדוק במפה אם מכה היא בדרך (עד כמה שזכור לי, אל-מדינה יותר דרומית מישראל).

בכל מקרה אם זה מעניין אולי אשאל בהזדמנות את ידידיי מומחי הטילים..

אל מדינה דרומית כמה מאות קילומטרים מישראלקעלעברימבאר
בדיוק הסתכלתי במפה...שלג דאשתקד

גם מכה וגם מדינה מאוד דרומיות.

לא נורא, מה שלא יעשו השיעים - יעשה המהדי שלנו, "כי יום נקם בליבי".

אסלאם הוא לא עבודה זרה, ואין ענייןקעלעברימבאר

להרוס את מוסדותיו, אלא לתקנם שיכירו בכך שהאמת היא רק אצל עם ישראל.

הרב קוק טוען שעם ישראל יעלה ויזכך את הדתות ולא בהכרח יגרום לכלייתם.

איך אומר הרב שרקי ? לעתיד לבוא מגיעים האומות אל המשיח,ומניחים על הדלפק את הדתות שלהם, והוא כבר יתקן אותם. יסיר מהדתות את החלקים הרעים , ישפץ וישאיר את החלקים הטובים

סבבהשלג דאשתקד
אנחנו מחכים לנקמה על האכזריות וההרג שהיו בסעודיה בראשית האסלאם. "גדולה נקמה".
זה לא מחייב פגיעה בכעבה.קעלעברימבאר
אגב, גם את כיפת הסלע אפשר להעביר בשלמותה מחוץ להר הבית, כדי שתהיה בית תפילה או התכנסות לגויים שיעלו בחג הסוכות לרגל לעבוד את ה אלוקי ישראל בעתיד
או על אל אקצה.משה

אבל זה נכון שהמדינה תתקן על חשבון מס רכוש.

"לפעמים צריך להוריד את הכיפה" (הסלע)קעלעברימבאר
מקווה שלא יעצרו אותי במחלקה היהודית😅
בנפול רשעים רינהאיתן גיל

נתניהו קורץ מחומר של מנהיגים נועזים, ואת זה לא יקחו ממנו. 

לצד זה יאמר שחיסול ראשי הטרור היא מכה קלה בכנף של הטרור.

נאסראללה חוסל וחיזבללה עדיין בועט.

סינוואר חוסל וחמאס עדיין בועט.

חמינאי חוסל ובתוך יום ימונה לו מחליף זמני צעיר יותר, וקיצוני יותר. 

ההערכה שההמונים יצאו לרחובות עם הוודע דבר חיסולו- לא התבדתה.

ואין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים

לא חושב שאתה צודקconet

חמאס עדין פועל מכח האנרציה של המלחמה

חזבאללה לא מתקרב למה שהיה פעם

ובאיראן הכל יתפרק שם גם המחליף שלו לא יחזיק מעמד

די לחמיצות, חיזבאלה ממש לא בועטהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך י"ב באדר תשפ"ו 9:54

כמעט חצי יובל אירן בנו אותו בשביל הרגע הזה. כל השנים שהתלבטו על תקיפה באירן, אחד החסמים היה שגם אם יש לנו מספיק מטוסים לגל ראשון, רגע אחרי כל המטוסים ישועבדו למלחמה שבהכרח תיפתח מלבנון.

כמעט שנה וחצי שחיזבאלה מפרפר, צה"ל תוקף אותו יום יום והוא לא מעז להגיב. בעם כלביא הם הסתפקו בהודעות לתקשורת וכעת חיסלנו את מנהיג אירן ונם שלחו כטב"מ אחד.

חיזבאללה פצוע קשה אבל לא מת, כמוהו חמאס.איתן גיל

לגבי אירן, העולם שותק, אבל בעוד שבוע אירופה תתהפך עלינו בהכוונת קפלן שר"י

תרגע. האינטרס של ארהב והסונים הוא למוטט את אירןקעלעברימבאר
האינטרס שלהם הוא להגיע להסדרה דיפלומטיתאיתן גיל
הוא לא בועט. ואנחנו ממשיכים להכות בו.הסטורי
מאז 'הפסקת האש' עם לבנון, אנחנו מכים בחיזבאלה יום יום והם לא מעיזים להגיב. בתקווה שהפעם נתניהו וטראמפ, שיצאו באמת למלחמה הירואית וראויים לכל שבח על כך, יחזיקו מעמד עד הניצחון על אירן, חיזבאלה ימות סופית. אין לו תקציב ולא הכוונה בלי אירן.

לגבי חמאס העניין יותר מורכב. ההחלטה האסטרטגית של ממשלת ישראל (בעקבות לחץ ציבורי כבד מאוד ובכל זאת מי שהוא הממשלה הסמכות והאריות אצלו) היתה להחזיר את החטופים, למרות שזה אמר להשאיר את חמאס כשאנחנו מסובכים בין-לאומית עם היכולת להפר זאת.

אני עדיין מתפלל ומקווה שנתניהו ינצל אחת מאין ספור ההפרות של חמאס ויכריז על חזרה ללחימה עד חיסול החמאס. בנתיים לא נראה שזה המהלך שהוא מתכנן. (הלוואי שזה עוד תרגיל הטעיה. מי יודע)

מול חמאס זו התשהconet

לפי מה שאני מבין יש המון הגירה של עזתים לחול מסיבות רפואיות וכל מיני

אבל זה לא מספיק אנחנו צריכים שיהגרו בכמויות מסחריות אחרת הם מולידים יותר מאלה שעוזבים

מקווה שיפולו עליהם איזה כמה טילים איראניים שם בחוץ שנמצאים בו כל הפליטים

אין ספק שבלי החמצן האירני הוא ימות סופיתאיתן גיל

לכל היותר יתנהל כתנועה רעיונית, שלא בדיוק מחובבי ציון...

לגבי חמאס, יותר משהוא פרוקסי של אירן, הוא פרוקסי של קטאר, החברה של משפחת טראמפ. נתניהו מבין את זה יותר טוב מכולנו, וידיו כבולות באמת.

בפגישתו האחרונה עם טראמפ הושגו הבנות לגבי האיום האירני, אבל באשר להמשך הטיפול בחאמס הוא יצא מהפגישה בלא כלום.

איזה כיף להאשים את טראמפ...הסטורי
נתניהו קיבל מטראמפ אור ירוק לפתוח על חמאס את שערי הגיהנום ולגרום לעזתים להגר - הוא העדיף עסקת חטופים שנותנת חמצן לחמאס ואחריה עוד אחת כזאת.

אני לא אומר זאת כרגע ממקום מאשים, היתה כאן בחירה קשה בין שתי חלופות שכל אחת מהם היא חשובה מצד עצמה, אך עם מחיר כבד בצידה.

לדעתי (וכנראה לדעת רוב חברי הפורום) זאת היתה האופציה הלא נכונה, אבל קשה להכחיש שהאווירה הציבורית נטתה אליה. אבל זו היתה הבחירה של נתניהו.

אני חושב שזה נכון...משה
קיבל אור ירוק לפעול נגד אירןאיתן גיל
אבל לא נגד חמאס- בטרם שיקום הרצועה. 
אתה מתחיל את ההסטוריה מהנקודה הנוחה לךהסטורי

עם כניסתו לתפקיד טראמפ הודיע לחמאס שאנחנו יכולים לפתוח עליהם את שערי הגיהנום, הוא גם דיבר על הגירת עזתים. אם היינו פותחים עליהם את שערי הגיהנום - טראמפ היה תומך לחלוטין.

נתניהו העדיף עסקת חטופים. גם כשחודשה הלחימה (מרכבות גדעון א וב) היא היתה כולה מכוונת ללחץ עד שחמאס יסכים לעסקה (ממליץ לחפש את הפרקים של עקיבא ביגמן על המבצעים).

טראמפ, שכפי שרואים שוב ושוב מתואם איתו בכל פסיק (וכל הטענות על 'פערים' הם רק הצגות לתקשורת שכל מיני קונים שוב ושוב את אותה 'סחורה'), נתן לנתניהו בדיוק את מה שהוא רצה.

מה לעשות שחמאס אינם טפשים ואפילו שהם נאלצו לוותר על רוב דרישותיהם, שבזמן ביידן הם לא העלו על דעתם, אבל בהחלט שמרו על הישרדותם. כעת זה ההסכם שנתניהו רצה וטראמפ ערב לו.

לבוא לערב שאתה גררת לסיפור בתלונות - זו עזות מצח.

(חשוב להדגיש, נתניהו עצמו לא בא בתלונות. אני משוכנע שהוא רוצה תיאורתית בהשמדת חמאס, אבל לא באמת רוצה בכיבוש וישוב הרצועה. רק חסידיו, שמנסים להאמין בו יותר ממה שהוא מאמין בעצמו - מספרים לעצמם שטראמפ הוא הבעיה).

זה לא פשטני כדבריך- עשית סלטאיתן גיל

עמדת נתניהו מהרגע הראשון היתה לפרק את חמאס ולהחליפו בממשל צבאי ישראל, אלא שהוא נתקל בשני מחסומים לא פשוטים:

א. היהודונים של טראמפ הוזהרו מפני ההשלכות הכלכליות שיהיו עליהם אם חמאס תחת הגדרת כיסוי חדשה: "ממשלת טכנוקרטים" יחדל מלהיות סוס טרויאני של קטאר בחצר האחורית של ישראל. טראמפ אכן מקשיב לנתניהו, אבל על היהודונים שלו הוא סומך יותר.  

ב. צמרת צה"ל, כאיש אחד, הטילה וטו על עצם הרעיון להחיל ממשל צבאי על עזה.

בנסיבות האמורות בחר נתניהו להשהות את הכרעת חמאס, וללכת בכל הכח על שחרור כל החטופים, וכך היה. וכמאמר השקלישאה: מוטב ציפור אחת ביד, וכו'

בתוך כך זימן את עצמו נתניהו לפגישה נוספת עם טראמפ שבה עלתה תכנית מגירה למוטט את משטר האייטולות, אולי כחלופה לפירוק חמאס שתקוע כאמור.

במאמר מוסגר יאמר שטראמפ נעתר, כי ליהודונים שלו אין אינטרסים כלכליים באירן- לכאורה.

סוף דבר, דוקטרינת נתניהו גורסת שאם משהו תקוע, זה הזמן ללכת על משהו גדול אחר. כך למשל הסכמי אברהם יצאו לדרך במקום תכנית המאה של טראמפ ש"חברים טובים" טרפדו.  

לא נכוןהסטורי
נתניהו לרגע לא נתן הוראה לכבוש את עזה ולהקים ממשל צבאי. גם באיזורים שכבר התישבנו ויושבים בהם שנתיים. נתניהו מאוד נזהר לא להכריז שנשאר לשלוט בהם ומאוד נזהר שמאף החלטת קבינט לא ישתמע כך.

אי אפשר להאשים את טראמפ, במה שלא הוכרז כמטרה רשמית ולא כהוראה לצבא, עוד בזמן ביידן.

טראמפ אפשר לפתוח על עזה את שערי הגיהנום ולתת לתושביה להגר. נתניהו המהם, אבל מנהלת ההגירה לא הוקמה עד רגע זה (זה עניין פנים ישראלי, לא תלוי באנשי טראמפ בכלל) ובמקום שערי הגיהנום, הפעילו לחצים כשכל הזמן היה ברור שהמטרה היא עסקת חטופים במחירים יחסית סבירים.

זה מה שנתניהו רצה וזה מה שהוא קיבל.

נו באמת.איתן גיל

הסדר הוא תמיד הפוך וטוב שכך.

גורמי הבטחון עוקבים אחרי פצצות מתקתקות, וכשסוגרים על מישהו, מבקשים אישור מראש הממשלה, שמאשר או לא מאשר לפי העניין, ולפי שיקול דעתו.

כך גם לגבי כיבוש עזה, ראש הממשלה הציע בחדרים סגורים להערך לביצוע, ושמע את ששמע, אז הוא נסוג.

טוב, אז חיזבאלה בכוחותיו האחרונים העז להתערבהסטורי
בעז"ה ובהשתדלותינו הביא על עצמו את קיצו.

כבר חוסל ראש סיעת חיזבאלה בפרלמנט. משום מה ל'מדיניים' מהפרלמנט נתנו חסינות בסיבוב של לפני שנה וחצי. אז כעת הסרנו את הכפפות גם בעניין הזה.

בדיוק כךאיתן גילאחרונה

פעם נרתעו מלפגוע בהנהגות פוליטיות של גופי טרור, אז לא עוד.

כולם בני מוות.

ההבדל הוא שאצלם שליש מהעם לא רצה לעשות הפיכה.קעלעברימבאר
באיראן שליש רוצים הפיכה, ועוד שליש יזרמו לכאן או לכאן.   רק שליש נאמנים למשטר.

וגם נגד איראן יש קונצנזוס של ארהב אירופה והסונים למוטט את השלטון. ורוסיה וסין לא מתערבות כבר

התבדתה כמובןאיתן גיל
למה לחגוג את מות חמינאי???????אריק מהדרום

הייתם מתפללים עליו שיחזור בתשובה!!!

יתמו חטאים מן הארץ!  חטאים ולא חוטאים!!!!

🥳🥳🥳🥳🤠🤠🤠🤠

עוד חודש אפטר פארטי במצרים.

מי שברך אבותינו הוא יברך את הממשלה והעומד בראשהאיתן גיל
ואת חיילי צה"ל
ואת האזרחיםשלג דאשתקד
ואת ממשלת ארה"בנקדימון
והעומד בראשה, ואת חייליהם.

שמעתי בשם הרב שמואל אליהו שנכון בהחלט להכליל את צבא ארהב והעומד בראשם בתפילות שלנו להצלחה ולניצחון.

למה ארהב? אנחנו לא בגלות. אפשר לומר "ייתן ה'קעלעברימבאר

את ישראל ואת עוזריהם מהעמים מצליחים" אבל להתפלל בשלום מלכות גויית זה רק חידוש של ירמיהו מגלות החרש והמסגר "וישלח ירמיהו לאנשי הגולה לאמר התפללו לשלום העיר אשר הגלתי אתכם שמה כי בשלומה יהיה לכם שלום", עצם זה שירמיהו היה צריך לחדש זאת סימן שזה לא היה לפני, גם כשצבא מצרים עזר ליהודה. כשם שתפילה מתפללים "רופא חולי עמו ישראל" ובמילא זה כולל את כל החולים בעולם, למעט רשעים שמותם עדיף לעולם.

בארץ ישראל במדינה, לא מתפללים תפילה לשלום המלכות הגויית.

וצריך לזכור שעדיין ארהב מייצגת את מלכות רומי הרשעה שהגלתנו לבין האומות, ושרפה את היכלינו. ואת הפרוגרס. נכון שחצי ממנה טוב וטראמפ ידיד ישראל ונגד הפרוגרס, ולא במקרה ה' השתמש בו כשליח להגן על ישראל דווקא חצי שנה אחרי שחוקק חוק שיש רק 2 מגדרים, בעוד הפרוגרסיבים בארהב בעד איראן כמו קאמלה האריס. אבל "חסד לאומים חטאת" וכל מה שעושים הקולקטיבים הגויים, אינם עושים אלא לטובת עצמם, בסוף יש לארהבה אינטרס להשמדת איראן לא פחות מאיתנו, והיא עושה זאת במחיר מזערי כאשר אנחנו סופגים את רוב ההרס. ואל תבטחו בנדיבים. והנביאים מוכיחים אותנו על בטחוננו במצרים ויחזקאל רואה בזה ממש ניאוף ובגידה בה' לסמוך על האומות שיצילו את ישראל.

להיעזר ריאלית כן, לסמוך בקטע הנפשי, לא.

אני לא קורא מגילות של הבליםנקדימון
תחסוך ממני את הלהג הריק שלך. לפחות בפורים תקיים "ונהפוך הוא".
אשריך צדיק❤️🙂 תקרא דברי גדולי הדורקעלעברימבאראחרונה
לא דברים שלי❤️❤️❤️❤️
ברוראיתן גיל

מישהו סיפר פעם על תחזית לבצורת בשנה הבאה, והנוכחים זלזלו, ואז הוא תיקן את עצמו לבצורת בשנה הבאה- בארצות הברית, וכולם נכנסו ללחץ.

ככה זה כשאנחנו תלויים בארצות הברית...

גם דוד ושלמה עשו בריתותנקדימון
לא צריך להיות לא טיפש ולא יהיר. כל מדינה צריכה חברים, ונגד כל קואליציה וציר רשע צריך קואליציה חזקה וציר של צדק.

גם נגד גרמניה הנאצית ומדינות הציר התאספו בעלות הברית לשתף פעולה ולהכריע.

החברים שלנו באו לעזור לנו, בוודאי שארצה בהצלחתם ואתפלל עליהם. מה גם שהם כיום מדינה של צדק ומוסר תחת טראמפ; כמדינה.

איזה חמוד אתה נקדימוס. סליחה שגרמתי לךקעלעברימבאר
לצחוק גם כשלא רצית❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂
נו מתי ההפיכה באיראן? למה העם שם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר
כבר בוקר או עוד לילה שם?
כי משמרות המהפכה עדיין חזקים מאודפ.א.

אנחנו רק ביום הראשון של מלחמה, שתימשך זמן.  לא רק כמה ימים אלא הרבה יותר

המנגנונים השלטוניים באירן לא קורסים בגלל סילוקו של המנהיג. צריך הרבה מעבר כדי לגרום לשלטון לקרוס. 

למה העם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר

לפני חודש יצאו 40 אלף

מהידיעה כי משמרות המהפכה ישובו וירצחו בדם קרפ.א.

כמו בסבב הקודם.

כמות הנרצחים שהיו אז, עולה על 40,000.

ומפגינים היו הרבה יותר מהמספר הזה.  

פורסם עכשיו:

שליש מהאיראנים מתים מאושר על חיסול חמינאיקעלעברימבאר
אז חבל שלקח לטראמפ חודש לקבל את ההחלטה…רוני 1234
ועוד עודד אותם לצאת ונהרגו בהמוניהם סתם… בהנחה שהוא בא לעזור להם כל רגע
לא לקח חודש לקבל החלטההסטורי
לקח חודש לארגן את הכוחות, הגיוני.
סבלנותברגוע
אין לי סבלנות. אני רוצה ביד או טו לנוח מאויביהםקעלעברימבאר
גם אניברגוע

אבל אם הם יצאו עכשיו לרחובות יהרגו אותם.

איראן זאת מדינה מאוד גדולה ולוקח זמן להחליש את השלטון שם.

שום שלב בגאולה לא מתקדם בלי סבלנותהסטורי
הדרשה של ר' חיא על גאולה קמעה קמעה, מתבססת על מהלך מגילת אסתר. 
כי טראמפ אמר להם שיחכו ויתכוננונקדימון
וגם נתניהו אמר להם שיכינו את עצמם.

קודם כל, צריך לתת לנו לעבוד. ורק כשהשטח יהיה מספיק פנוי וחלש, העם יוכל ויצטרך לצאת ותפוס את המדינה. כרגע זה סתם יהיה טבח המוני וחבל על החיים.

התפקיד שלהם יגיע בעיתו ובזמנו. בנתיים טראמפ אמר להם שדווקא יישארו בבתים. שלא יפריעו, לא יסכנו את עצמם, ולא חלילה יגרמו לשינוי תוכניות מבצעיות כדי למנוע פגיעה באזרחים תמימים באמת.

רק התחלנו. הם עוד יצאו לרחובות בעז"ה.

יפהקעלעברימבאראחרונה
איך אתם אוהבים את אוזני חמינאי שלכם?נקדימון

שוקולד או פרג?

אולי נהפוך לשירשור הממים הגדול של חמינאינקדימון

יצרתם מם? שלחו לכם אחד? שתפו איתנו

אמנם אל יתהלל חוגר כמפתח ואכמ"ל, אבל על הטוב הזה אי אפשר שלא להודות - ובעז"ה נהפוך הוא וישלטו היהודים המה בשונאיהם

פרג אופיום (לעמונים)קעלעברימבאר
לא לא אוזני חמנאינפשי תערוג
למה לא צלעות או סטייק?
הכי טוב ספינג' בסיג'קעלעברימבאר
יסתיים בשחמט?נקדימון

מי זו המלכה? שרה?קעלעברימבאר
לא יפה לביבי לגנוב כתר של ספר תורה😅קעלעברימבאראחרונה
חילול השם לשמו!!!!סיעתא דשמייא1

חשד לטרור יהודי ביו"ש: רעולי פנים הציתו בתים ומכוניות של פלסטינים

אז הצלחתם להפחיד כמה ערבושים אבל טנפתם את שם השם.

מה דוד תעלה לארץ ישראל עזוב אותך שטויותקעלעברימבאר
אל תקשיב ליצר אל תקשה לבבך כמריבה כיום מסה במדבר עזוב אל תקשיב לצפוני. תעלה לארץ זרוק תשכל פשוט תעלה עכשיו מייד תנצל את אור הגאולה שעולה בימים אלו.

סורו סורו צאו מתוכה היברו נושאי כלי ה'!!!!!!

להיזהר עם היום שאחריhamedinai

אני זוכר היטב איך, אחרי התפרקות ברית המועצות ב-1991 והתחלת המגעים החשאיים שהובילו להסכמי אוסלו, אחד ממובילי הדעה הבולטים בשמאל הישראלי (בגוון מסוים, כמו יוסי ביילין או חוגים קרובים אליו) ניסח רעיון דומה מאוד:  "עם קריסת ברית המועצות נעלמה המטרייה הסובייטית שהגנה על ארגוני הטרור הפלסטיניים ועל מדינות ערב העוינות. עכשיו, כשהאיום הגיאופוליטי הגדול ירד, אפשר לקחת סיכונים שלא העזנו לקחת בעבר, כשברה"מ עוד עמדה מאחורי הצד השני."

ואכן, הממשלה דאז – בראשות יצחק רבין ושמעון פרס – לקחה את הסיכונים האלה: הכרה באש"ף, החזרת ערפאת מעונש גלות, מסירת שליטה בשטחים, יצירת הרשות הפלסטינית – הכול מתוך תפיסה ש"חלון ההזדמנויות" נפתח בגלל השינוי העולמי הדרמטי. התוצאה? במקום שלום יציב, נכנסנו לסבב סיכונים חדש ומסוכן בהרבה: גל טרור מתאבדים, האינתיפאדה השנייה, אלפי הרוגים ופצועים, ופגיעה עמוקה באמון הציבורי.

הלקח ההיסטורי ברור: נפילת אויב אסטרטגי גדול (ברה"מ אז, איראן אולי מחר) לא בהכרח מביאה שלום אוטומטי. לפעמים היא יוצרת ואקום, כאוס, התחזקות כוחות קיצוניים אחרים, או – מה שחמור יותר – פיתוי פנימי לרוץ להסדרים מהירים מדי, מתוך אופוריה זמנית של "עכשיו או לעולם לא".

אם מחר יקרוס משטר האייתוללות באיראן (בין אם במלחמה, בהתפכחות פנימית או בהתפרקות), סביר מאוד שחלקים ניכרים מהשמאל והמרכז-שמאל יראו בכך "חלון הזדמנויות" דומה ל-1991–1993. הם ילחצו בכל הכוח על מהלכים מדיניים דרמטיים מול הפלסטינים – ויתורים טריטוריאליים גדולים, חזרה לגבולות 67' עם התאמות מינימליות, פתרונות יצירתיים לירושלים ולפליטים – מתוך ההיגיון: "האיום האיראני ירד, חיזבאללה וחמאס ייחלשו, עכשיו אפשר לקחת סיכונים שלא העזנו לקחת קודם".

אבל המציאות כנראה תהיה מורכבת ומסוכנת יותר:

ככל הנראה, טורקיה צועדת בדיוק לאותו כיוון שאיראן הלכה אליו – ממדינה עם יחסים טובים יחסית לישראל (בעבר, לפני עידן ארדואן, היו שיתופי פעולה צבאיים, מודיעיניים וכלכליים משמעותיים) למדינה עם רטוריקה אנטי-ישראלית חריפה, תמיכה בחמאס, השפעה גוברת בסוריה, קטאר וגורמים איסלאמיסטיים, וניסיון לבנות "ציר סוני" (neo-Ottomanism) שמקיף ומאיים על ישראל. טורקיה, עם צבא גדול בהרבה (השני בגודלו בנאט"ו), תעשייה ביטחונית מתקדמת, והשפעה רחבה יותר בסביבה הסונית, עלולה להפוך לאויב קשה ומסוכן יותר מאיראן – לא דרך פרוקסי שיעיים בלבד, אלא דרך השפעה ישירה, צבאית ודיפלומטית רחבה יותר.

ועוד נקודה קריטית: גם איראן וגם טורקיה מלמדות אותנו שאסור לסגת מאף שטח חיוני. כי גם אם מוסרים אותו לישות שהיא "בסדר" כיום (או נראית כזו), אי אפשר לדעת מה יהיה בעוד חודש, שנה או עשור. הנה איראן: לפני 1979, תחת השאה, הייתה מדינה ידידותית לישראל – שיתוף פעולה אסטרטגי, מכירות נפט, טיסות ישירות, אפילו פיתוח משותף של נשק. ותוך זמן קצר, אחרי המהפכה האיסלאמית, הפכה לאויב מושבע. אותו דבר עם טורקיה עכשיו: יחסים היו טובים יחסית בעבר, אבל תחת ארדואן הם התדרדרו דרמטית – והאיום גובר.

שטח שנמסר – עובר לאויב לעולם ועד, ואין חזרה אמיתית ממנו. הנה רואים את זה בעזה: למרות שכבשנו חלקים ממנה מחדש אחרי 7 באוקטובר, קשה ביותר (עד בלתי אפשרי בפועל) לחזור להתיישבות יהודית כמו לפני ההתנתקות ב-2005 או אוסלו. המחיר הפוליטי, הבינלאומי והביטחוני גבוה מדי, והשטח נשאר בסופו של דבר תחת שליטה או השפעה עוינת.

לכן: להיזהר ליום שאחרי. לא רק מפני "פנטזיות השמאל", אלא מפני שההיסטוריה מלמדת אותנו שקריסת אויב גדול יכולה להביא לא רק הזדמנות – אלא גם לסיכונים חדשים, גדולים ומתוחכמים יותר, כולל עליית אויבים חדשים חזקים יותר. צריך ערנות, איפוק אסטרטגי, ולא לרוץ שוב לאותה מלכודת של אופוריה מדינית שכבר שילמנו עליה מחיר כבד בעבר.

היום הוא 2026 – והלקח מאוסלו, מאיראן ומטורקיה עדיין צורב. אל תתנו לו להישכח.

המומחיותרועישםטוב

המומחיות מספר 1 של צה"ל זה לאתר ולחסל כינוסי מחבלים (הכיזבלה, חמאס, איראן בעם כלביא, חותים) 

ועדיין הגאווה של חמינאי המטומטם לא נתנה לו לראות את הדבר הפשוט הזה ועשה את הכינוס 

ולכן מתתתת

אומרים שהיה גורם הפתעהשלג דאשתקד

והאמת, לרגע לא האמנתי שהם יורידו את חמינאי (ועדיין אני מתקשה להאמין שזה קרה...).

יש הבדל גדול בין להטריד פוליטיקאים או אנשי צבא (=טרוריסטים), ללהוריד שייך לשוב מצאצאי מוחמד ימ"ש

לא תרצה קודם לחזור בך מכמה שרשורי עבר?מרדכי
לא הבנת...שלג דאשתקד

הוא משחק "קפלניזם" (המשחק הומצא כשהודו רק לטראמפ על שחרור החטופים).

כשהוא רואה הצלחה, הוא מזהה אותה כשילוב של חוכמת הצבא (שמשום מה ברור שכולו כולל אך ורק שמאלנים) וטיפשות האויב.

^^^^הסטוריאחרונה

אולי יעניין אותך