זה ממשיך.. גם הרב דוד יוסף קורא לעולים להרארנב

 

מיעוט תמהוני וקיצוני..

מתוך מכתבו לרה"מ 

 

גורמים לנזק עצום לעם היושב בציון ומתגרים באומות העולם, ומביאים לידי שנאה כלפינו, ומעשיהם משמשמים כתירוץ בידי שונאי ישראל לתת חרב בידם להורגנו ולבצע בנו רציחות ופיגועים, ולהסית את כל העולם נגדנו".

הגר"ד יוסף התייחס במכתב לנתניהו לטענות כי סגירת ההר תחשב לוויתור על המקום: "כמובן שעלינו לומר באופן ברור שאין בסגירת שטח הר הבית משום הצהרה של ויתור על זכותנו במקום קדוש זה, ואדרבה איסור הכניסה אל שטח הר הבית היא מחמת עוצם קדושת המקום, שהיא עולה על כל קדושה".

 

גם אם הם לא מסכימים למה לצאת נגד... ועוד כ"כ  חריף...

ואיפה תנועות המקדש שיוציאו משו נגדי....

זה התשובה של רבני הצ"ד, הרב דודקביץ בשערי הר הביתארנב

פה אני כבר מסכים עם מרדכי.די"מ
אם הוא אומר שיסגרו את ההר מפני קדושתו שיסגרו גם לגויים.
בדיוק!!!מושיקו

יש פה 2 נושאים שמתעלמים מאחד מהם.

 

יש את הספק איסור כרת של עלה להר  - שזוהי סוגה אחת

 

ויש את מסירת מקום קודש הקודשים לערבים... שעל זה אין שום מחאה..

 

ובדיוק מצאתי מכתב של הרבי מליובאויטש שכותב ש"צריך לעשות רעש לא מפלגתי על האפשרות שדגל ירדן יתנפנף על מקום קודש הקודשים"

 

לאור דבריו זה לא נכוןמינימאוס2

הסיבה העיקרית זה התגרות. לאסור על כולם לא פותר את זה 

תשאלי את הערבים האם עצם מגורייך כאן לא מכעיס אותםאלעד

אפילו האינתיפאדה הנוכחית לא החלה בפעילות שלנו בהר הבית,

אלא עם חטיפת הנערים שגררה את הריגת הנער הערבי ההוא ומשם הכל התגלגל דרך צוק איתן עד הנה.

החרדים (ככלל), על רבניהם הקשישים והפוליטיקאים הנבזים שלהם,

רק קפצו על ההזדמנות.

 

אז אולי הגיע הזמן שכל היראים והשלמים בעלי החינוך וההשקפה הטהורה יארזו את הפעקלאך וינדדו כמו יהודים טובים לארץ רגועה יותר שם אמנם לא יקיימו את מצות ישוב הארץ (שממילא אינם מקבלים אותה) אבל יוכלו לחיות כיהודים קטנים ומרוצים בלי לעורר את זעמו של אף שייגעץ או פריץ.

 

כאן ישארו רק מי שחשים בעלי הבית על הארץ ומעוניינים להחזיר מלכות דוד ליושנה וכבודה הראשון.

אל תדאגו לנו- באמת שנסתדר מעולה לבד

‏^^^^די"מ
מילא הביקורת הייתה עניינית.אבל כמו שאלעד כתב זה שטויות
אני מתפלא עליךמופים

אתה עדיין חושב שאנחנו "לא מקבלים" את מצות ישוב א"י?

למה?

 

וסתם שתדע- חשוב לדעת, שאע"פ שההוראה בגלות היא להוריד את הראש, צריך לדעת להתנהל נכון, הפלא יועץ ביעלזו חסידים כותב שצריך לא להגזים עם זה, כי אחרת כל גוי יבוא להציק לנו - ואכול גם יאכל את כספינו, וצריך לדעת להתנהל בתבונה לפי הענין. 

כך שהגישה הקיצונית של - מעצבן אותם שאנחנו פה אז בוא נלך כולנו מכאן היא לא גישה נכונה

מעולם לא יצאו היהודים לגלות מרצונם, גם כשהגויים שנאו אותם ויכלו ללכת לארץ נסבלת יותר

אני חש שצורת החשיבה שלנו היא כשל שני קווים מקביליםאלעד

אינני יודע אם נשמותינו נחצבו מאותו מקור ושנינו נתגלגלנו מאותם דורות,

ולעיתים מהדהדת בי אבחנה חדה כתער לפיה לעולם לא נצליח באמת להבין איש את רעהו.

 

אני שייך לדור גאולי.

זר לא יבין

זה ממש מוזרמופים

יש כא מחלוקת שכלית, שאפשר להסביר בכלים שכליים, ואני יכול להסביר את דעתך בפירוט.

כמו כל מחלוקת שבה יש שני צדדים וכל אחד מבין מה השני חושב, אבל לא מסכים

 

למה במחלוקת הזאת אתה לא יכול להבין את הצד שלי?

אבהיר- השכל מבין, אבל הלב מתקומםאלעד

והוא לא מתקומם בגלל שבמקרה אני חושב אחרת או כי גדלתי במקום אחר וחונכתי במוסדות אחרים,

אלא שהוא כמו ניצב על בסיס אחר ויונק ממקורות אחרים.

 

לכן אני לא רק סבור שכלית שאתה טועה, אלא עומד ומשתומם ושואל בתמיהה "איך הוא בכלל חושב כך כך??"

זה לגמרי נכון - הגישה היא הפוכה לגמרימינימאוס2

אני בהחלט מבינה ברגש את מה שאתם כותבים - אבל בשכל ממש לא

ברגש כולנו רוצים שעל הר הבית יהיה בית מקדש. מה השאלה

 

אז מה מפריע לשכל? <ר>מרדכי
אצלינו ביהדות לא הולכים מהבטן הולכים מהראשמינימאוס2

גם כשיצאו ממצרים היו כאלו שהזדרזו לפני הזמן ונענשו 

ואם המקורות שלנו אומרים דברים מסויימים אז אנחנו מחכים בסבלנות

אפילו שבהרגשה זה נחמד להתלהם ולעלות להר הבית וכל מיני דברים כאלה 

והיו כאלה (1 מ5 או אחד מ500) שהיה להם כל כך טובדי"מ
במצרים שהם נשארו לנצח.

ולא כתוב במקורות שאסור לעלות להר הבית יש כל מיני ספקות רבנים אולי יעלו למקומות שאסור או שאנחנו לא יודעים איפה בדיוק המקום.אין אף מקור שאומר לעלות להר. הבית.בסדר להיכנס לחיל מדרבנן ולעזרה מדאורייתא ועזרת ישראל זה כבר ממש כרת. ויש שאלה איפה בדיוק המקומות האלה.
התבלבלתידי"מ
‏4 מ5 או 499 מ500
לא קשור רגש. הגיון בריא ותפיסת מציאות סבירה.לב אמיץ

 

רק לשאול - את רוצה לחיות כאן? את חייבת לממש את הריבונות שלך. (לאו דוקא שיחידים יעלו להר הבית לשם כך).

אי אפשר לחיות כאן ולהתנהג כמו בגלות : ללכת בין הטיפות - להוריד את הראש אבל במידה סבירה (מהי?) כמו שמופים מציע - לא יניחו לך. 

בארץ ישראל, בדורות הללו, אין ברירה אלא לאזור אומץ ולהכריע.

 

גם ככה אנחנו לא יוזמים אלא תמיד נגררים לתגובה, והתגובה היא בדרך כלל מינורית.

 

 

אתה צודק.די"מ
אבל למה אתם לא מתגייסים זה גם ממש מרגיז.השיב לדבר על זה שרוב החרדים לא עובדים.
את זה תשמור לסוףמינימאוס2

אחרי שגומרים ווכוח ולא נשאר מה לענות שואלים אבל למה אתם לא מתגייסים 

ממש לא אכפת לי שהחרדים לא מתגייסים.די"מ
אני גם לא מתגייס.
את הבנת בכלל מה ניסיתי לטעון?
האמת שלאמינימאוס2

[מפודח]

מוסכם שהעליה להר הבית שנויה במחלוקתיקוט
ובשונה מכל סוגיה שנמצאת במחלוקת פוליטית הר הבית שנוי בנוסף וגם במחלוקת הלכתית.
כולם נקבצו יחדיו ואף אחד לא יארוז את הפקלעך.
האיש עם הסטופר ביד.לב אמיץ

מנסים להתמודד ביחד. בינתיים.

אז שלא יעבוד על אף אחד שאכפת לו מ"קדושת המקום"די"מ
אם מפריע לי שהמקום מתחלל זה מתחלל על ידי הערבים בוודאי.
כואב מרדכי
בס"ד

עד לאן זה יגיע?
אולי גם נעזוב את הארץ כי זה פוגע באומות וגורם לרצח, לפיגועים והסתה?

אגב,
לכמה הרוגים ופיגועים הגענו "בזכות" הסכמי אוסלו שגם ש"ס ודרעי חתומים עליהם?
שאלה למרדכי:ותן טל

נניח במקרה התיאורטי יותר (שמין הסתם לא יקרה, אבל נניח...) שהמשטרה מודיעה שהחל משבוע הבא, ההר יהיה סגור תמיד לכולם - אף אחד לא יוכל להיכנס, גם לא ערבים, אבל גם לא יהודים שטח צבאי סגור שאף אחד לא מגיע אליו.

 

האם תהיה מרוצה ממצב כזה יותר מאשר המצב היום?

 

מצד אחד - יהודים לא יעלו להר הבית, אבל מצד שני - גם ערבים לא. זה יהיה מקום שבשליטה מלאה של היהודים, שמחליטים בעקבות כך שאף אחד לא עולה אליו - כך שלא תהיה עוד טענה של צורך ל"כיבוש"...

 

ברור שאתה רוצה שיעלו להר וכו' - אבל השאלה שלי האם נוכח המצב היום, מצב תיאורטי כמו שאני מציע - יהיה טוב יותר?

אני לא הייתי שמח.די"מ
אבל מי שטוען שאכפת לו מ"קדושת המקום" אז צריך לקרוא שיסגרו את זה לגויים היא ליהודים.
גם הרב עובדיה וכל הפוסקים שאוסרים סוברים שמי שעולה להר במסלול של העולים להר בטהרה בוודאי נכנס למקומות שאסור אלא רק "ספק" גויים נכנסים למקומות שוודאי אסור.
אני הייתי שמחאלעד

קדושת המקום תישמר כך יותר מהמצב כרגע

זאת לא שאלה של זה מול זהמרדכי
בס"ד

שני המצבים הם גרועים ולא מתוקנים ואת שניהם אני לא רוצה וזאת שאלה הפוכה של 'את מי אתה יותר אוהב, את אבא או את אמא'.

הטענה שלי היא על כך שנאבקים על הדבר הלא נכון. המטרה היא שקודם לא יהיו ערבים בהר, אח"כ אפשר לשבת ולדון האם יש מקום לעליית יהודים. לצערי הם לא עוסקים בשאלה הנכונה ועוד יותר מכך הם נותנים פרס ענק לטרור בכך שהם מאשימים את מי שעולה בכל מה שקורה כאן. זה אבסורד ועצוב כ"כ וכשאני כותב את הדברים האלה יש לי דמעות בעיניים.

זה בסדר גמור שתהיה מחלוקת האם לעלות או לא, כמו דברים רבים בהלכה, אבל יש דברים שעליהם אין מחלוקת ואותם הם מעלימים ואליהם הם לא מתייחסים וזה כ"כ כואב ללב.

אני לא מתכוון לאותו ח"כ חצוף מש"ס שאמר היום ברדיו שמי שצריך לקחת אחריות על הפיגוע בת"א זה הח"כים ה"מתסיסים" מהבית היהודי והליכוד, אני מתכוון לרבנים גדולים בעלי שיעור קומה וידע נרחב שאיני מבין מהיכן הם אומרים את הדברים הקשים האלה.

ולא רק אני אומר את זה, גם כאלה שאומרים שאסור ליהודים לעלות אומרים שמפספסים פה את הנקודה המרכזית ושאלו דיבורים קשים והאשמות כבדות וכואבות.

עד כאן חלק מהדברים שעל ליבי. מצטער עם חרגתי מהנושא.
אני אגיד לך משהו קשה?ותן טל

השאלה ששאלתי אותך היא אכן קשה ונשמעת "לא פיירית" - אבל זאת שאלה שא-פ-ש-ר לענות עליה - ומזה אתה מתחמק לענות.

 

כן, אפילו אם אני אציב שאלה הרבה הרבה יותר קריטית, שנשמעת הכי לא פיירית בעולם, במצב הכי לא פיירי בעולם - עדיין אפשר לענות עליה ויש סדרי עדיפויות - והדוגמה שיש לי עכשיו, לקוחה, איך לא, מהשואה - בשואה היו פועלים במפעלים של הגרמנים שקיבלו תעודות חיים להם, ועוד תעודה או שתיים, והיו צריכים לבחור מי מהמשפחה הם רוצים להציל בעזרת התעודה הזאת...

 

אז הם יכלו להציל את האישה, את הבן הגדול, את הבן הקטן, או את הסבא... וכן, זה היה לא פייר וקשה מאוד אבל הם היו חייבים לבחור, וכשחייבים לבחור, מבינים שת-מ-י-ד יש סדרי עדיפויות, ובמקרה שבו אתה לא יכול "להציל את הכל" - אתה תציל לפי השכל הישר ולפיהתורה (אגב, במקרה של השואה זה ככל הנראה התשובה, שצריך להציל את מי שיש לו הכי הרבה סיכויים לשרוד בעזרת זה...).

 

ודבר נוסף - אם המטרה שלך היא ב-א-מ-ת לשמור על קודשת המקום - אז הצעד הראשון הוא קודם כל לדאוג שאף גוי לא יעלה להר - גם אם זה אומר שבמקביל גם אף יהודי לא יעלה להר- כי הדבר הראשון הוא למנוע את חילול המקום, ורק אחרי זה אם אפשר, לעלות להר.

 

אז מי שמעדיף קודם כל לעלות להר גם אם זה אומר שגם גויים יעלו - לדעתי זה פסול. ובמיוחד, לצערי, לנסות להצדיק את העלייה באמירה:  "שזה מקום פתוח לכל הדתות, וכמו שמוסלמי יכול להתפלל שם, גם אני יכול".

 

ולמעשה, אני אגיד את הדבר הכי קשה - מי שעולה לשם, בצורה אבסורדית משהו, דווקא מחזק את זה שגם הערבים ישארו שם. הרי אין שום אפשרות לעלות ו-ג-ם לדרוש שהערבים לא יהיו שם. ככה אני רואה את זה. 

 

אני מודע לכך שכתבתי כאן הרבה דברים קשים ויש כאלו שיחלקו עלי ממש ויכעסו ממש, אבל אני לא חוזר בי מדברי אלו.

אני מסכים אם השאלה שלך.די"מ
אך לא עם המסקנה.
אין לי עניין אך ורק "לשמור על קדושת המקום" המטרה הסופית היא לבנות את בית המקדש.
ולכן השאלה היא מה יותר יעיל.
מה התשובה לזה אני לא בטוח בכלל,אך אני נוטה (כמו שכתבתי מקודם) לחשוב שעדיף שיהודים יעלו גם אם זה אומר שגויים יעלו. אך אתמול יצא לי לדבר עם מישהו שאני די מחזיק ממנו והוא אמר הפוך אז צריך לחשוב על זה.
בכל מקרה המטרה היא בית המקדש היא סתם לעלות להר.
כמו שאני רואה את זה:ותן טל

מאבק על סגירת ההר לכולם, שאף אחד לא יוכל להיכנס אליו - בסופו של דבר, יעזור יותר להקמת בית המקדש בעתיד - כי זה שיהודים עולים להר לא עוזר לסלק את הערבים משם, לדעתי, להיפך... ואילו סגירת ההר לכולם = הערבים לא שם. אין את הטומאה שם... ואז מזה, אפשר בצעדים חכמים להתקדם צעד צעד לבית המקדש...

 

מה שכן אני יכול להבין, זה שעליית יהודים כעת להר עוזרת למודעות בעניין הר הבית, זה כן, אין ספק - אבל אני עדיין סבור שעדיף היה שאת הכוחות ואת המאמצים היו משקיעים בגירת ההר באופן כולל. אין יוצא ואין בה. כאילו זה שטח צבאי סגור.

 

לא שאני יודע כמה זה ריאלי, אבל...

 

וכמובן שאין חולק שהמטרה היא בסופו של יום בית המקדש (רק שנראה לי שכאן אני חולק עליך וסובר שבית המקדש צריך לבוא מתוך העם ורק א-ז להיבנות, ולא לבוא מקבוצת קצה שתנחית אותו בכוח על שאר היהודים ותכפה אותו עליהם. בית המקדש זה דרגה רוחנית שונה לגמרי ממה שאנחנו מכירים ומבינים היום,ובשביל זה, ככה למדתי מרבותיי, צריך שיהיה בסיס מספיק חזק בעם, לרצות את המקדש. צריך גם להזכיר שבית המקדש השלישי הוא לתמיד והוא לא כמו בית המקדש הראשון ו/או השני - ככה שלנסות להשוות בין אופן הבנייה אז להיום, לא נכון כל כך, ככה אני הבנתי ולמדתי).

 

כל טוב

 

יכול להיות שאתה צודק יכול להיות שלא.די"מ
אני לא בטוח.

אשמח שתביא מקור מהראשונים שיש היתר לבטל את מצוות עשה של "ועשו לי מקדש" כי העם לא מוכן.
ואם אתה לא יודע אשמח שתשאל את רבותיך מאיפה ההיתר הזה.
ושמאול למה לא בנה מקדש? ועלי?ותן טל

ועתניאל בן קנז? גדעון? אהוד בן גרא? 

 

זה שיש מצווה, לא אומר שאנחנו מבטלים אותה אם אנחנו לא בונים ממש ברגע זה את המקדש - המצווה קיימת, נכון, אבל יש שלבים בתהליך הגאולה. וכן, לדבריי רבותיי מהם אני יונק, שלב הכרחי בגאולה הוא להיות מוכנים לכך רוחנית.

 

עם ישראל נכנס לארץ ישראל בימי יהושוע בן נון ואז במשך מאות שנים לא היה מקדש. למרות שהייתה היתכנות מעשית לבנות אותו. למה?

אתה רציני?למדת תנ"ך פעם?די"מ
בכל השנים האלה היה להם את המשכן.
הייתה אז נבואה וההלכה עבדה בצורה קצת שונה ממה שאנחנו מכירים היום.
ובאמת דוד ברגע ששמע את הנבואה רק לבנות את המקדש אך השם אמר לו שרק בנו יבנה אז הוא הסתפק ביסודות. אם היה היום נביא שהיה אומר לא לבנות את בית המקדש (כמובן רק בתור הוראת שעה) ניחא.לא יודע לי שזה קרה וכן אני לא מבין מאיפה ההיתר.
המשכן נועד למדבר בלבד.ותן טל

 

אבל כבר התקדמנו צעד אחד - אתה מודה שיכולה להיות והייתה מציאות שבה המצווה נדחתה.

 

עכשיו אשאל אותך שאלה נוספת - למה לא מתחתנים בגיל 13?

 

(ודבר אחרון, וזה רק כבדרך אגב אבל גם זה מאוד חשוב - בנתיים זה בלתי אפשרי לבנות את בית המקדש...במובן מסויים, כן, אנחנו עדיין חלקית בגלות - עדיין יש פחד האומות עלינו ואנחנו לחלוטין לא יכולים לעשות רק מה שבא לנו. גם בתחילת ימי בית שני זה היה ככה, התחילו לבנות רק כאשר האומות הסכימו לכך... אבל גם מעבר לזה כאמור כמו שאמרתי - אנחנו לא מוכנים רוחנית, כמו שילד בן 13 לא מוכן עדיין להתחתן - וסלח לי, אבל המלצת חכמים "בן 18 לחופה" - זה לא הלכה. הרי גם בן 17 יכול להתחתן ולא ימחו בידו, וכו' וכו'...כלומר - בן 13 מתחייב בכל המצוות, אז הוא מתחייב גם בחתונה - אבל גם לחכמים היה ברור שלמרות שהמצווה חלה מגיל 13, הילד לא יתחתן אז אלא כאשר יהיה בשל לכך, ולשם כך שיערו זמנים שונים אותם נתנו כהמלצה/המלצה מחייבת וכו'...)

זה לא נכון.די"מ
‏"והיה המקום אשר יבחר יהוה אלוהיך בו" הוא הודיע על הבחירה שלו רק בזמן דוד ועד אז המקדש היה המשכן ("ועשו לי מקדש ושכנתי בתוכם" מדבר בפשטות הפסוקים על המשכן)
לא "התקדמנו צעד" זה הלכה מפורשת שנביא יכול לבטל מצוות עשה בתור הוראת שעה ואין שום סיבה שאני יחלוק על זה.

בדיוק כמו שהקימו מדינה למרות שזה הרגיז את האומות וכמו שמתיישבים ביו"ש למרות שזה מרגיז את האומות ככה גם נבנה את בית הבחירה גם עם זה ירגיז את האומות כמו שכותב הרמב"ם במורה נבוכים "ואפילו במלחמה חזקה"
טעות אחת - הקימו את המדינה כי האומות החליטו ככה...ותן טל
נכון.די"מ
אבל לא ענית לכל שבת הדברים שטענתי.
למה בונים ביו"ש?
אתה גם לא ענית על החתונה וגיל 13... ותן טל
צודק שכחתי.די"מ
זה גם ממש לא קשור.
פרו הרבה זה מצווה מיוחדת שהחיוב הוא לפני גיל 20 ורק אחרי זה מי שלא מקיים מבטל מצוות עשה (אם אני זוכר נכון הלכות אישות פרק טו ממש בהתחלה) בתוך המצווה יש גדר.כמו שאני מתחייב בציצית רק אם אני לובש בגד 4 כנפות ואם לא, אני לא מבטל מצוות עשה זה מוגדר בתוך המצווה.

נ.ב. תגלוש פעם מC2‏ ותבין שאני לא יכול לענות מילה במילה למה שאתה כותב.אני קורא מה שכתוב ועונה למה שאני מצליח לזכור.
נו, אז מה ההבדל?ותן טל

היום רוב האנשים מבטלים מצוות עשה בכך שלא מתחתנים לפני גיל 20 (ולמעשה, הרי החיוב הוא כבר מגיל 13 בו אדם מתחייב במצוות, אז רואים שאפילו חז"ל שמו גדר נוספת מעבר ל13, מה שאומר שהם הבינו שלמרות שיש חיוב מוקדם, עדיין במציאות אי אפשר להתחתן בגיל 13...) - אז גם כאן, יש מצוות עשה של "ועשו לי מקדש" - וכשאנחנו לא בונים אנחנו מבטלים מצוות עשה.

 

מה ההבדל בין ביטול מצוות עשה של נישואין ופרו ורבו, לבין ביטול מצוות עשה של "ועשו לי מקדש"? האם יש לך דרך הלכתית להוכיח שמצווה זו יותר גדולה ממצווה זו/יותר קטנה ממצווה זו? אני כלל לא בטוח...

מי שמתחתן אחרי גיל 20 הוא באמת לא בסדר.די"מ
במצוות "ועשו לי מקדש" אין גדר כזה בשונה מפרו ורבו.
אלא אם כן תוכיח אחרת.
איזה גדר יש בפרו ורבו אחרי 20?ותן טל

אז סבבה. אתה לא בסדר בכך שאתה כבר בן 20 פלוס ועדיין לא התחתנת, וגם לא בסדר בכך שעדיין לא בנית מקדש.

 

האם אתה יותר לא בסדר בכך שלא בנית מקדש, מאשר בכך שלא התחתנת עדיין? לא נראה לי.

בבחינה מסוימת אני כן אשם.די"מ
אך תכלס לא.
בפרו ורבו אני לא אשם כי התחלתי לחפש כמעט שלוש שנים לפני שנהיתי בן 20 מה לעשות לא מצאתי.
במקדש אני ממש לא אשם כי החיוב הוא על הציבור.
ומפורש ברמב"ם "בן 20 ולא נשא אשה עובר בעשה" אז כן יש גדר כזה.
אז מי כן אשם במקדש?ותן טל

להשליך אשמה על ציבור זה הכי נוח....ככה למעשה אף אחד לא אשם...

 

וזה אבסורד. הרי אם החיוב על הציבור - אז כולנו אשמים כן, גם אתה....

אשם מי שיכול טכנית לבנות.די"מ
חבר אומרת מדינת ישראל.
כל חבר כנסת ובוודאי חבר ממשלה אשם.
לא נכון. הם לא יכולים טכנית לבנות.ותן טל

חברי כנסת בוודאי לא.

 

וגם ראש ממשלה לא פועל מטעם עצמו. הוא פועל מטעם העם ובסמכותו של העם. ובנוסף על כך שיש עליו עוד המון הגבלות מסביב.

 

אם 99 אחוז מהעם היו צועקים בדרך לקלפי שהם רוצים בניין בית מקדש, אז אולי היית יכול להאשים את חברי הכנסת ואת ראש הממשלה שהם לא בונים.

 

עד אז, כולנו אשמים. הרי חברי הכנסת לא נבחרים מעצמם - זה העם בוחר אותם. כמה מהעם באמת צועק את הדרישה לבית מקדש לנבחרים שלו?

 

ומעבר לכך, כמובן, היתכנות במציאות הקיימת היום, היא לא גדולה כל כך - צריכים להתנהל בשכל, ולא ברגש. אכן, אנחנו עדיין לא בגאולה שלמה, עדיין יש מורא אומות מסוים עלינו, ועדיין אנחנו כ-ן תלויים גם ביחסים שלנו עם האומות סביבותינו...

מי שחבר בממשלה שלא בונה את המקדשדי"מ
זה ממש "כאילו נחרב בימיו"

אין שום דבר טכני שמונע.זה יעצבן את העולם נכון.גם לבנות ביו"ש מעצבן אותם.
אני חולק עליך. האחריות היא עליך בדיוק כמו עליהם.ותן טל

 

למה שהם יכולים לבנות יותר ממך?

 

ואולי אני אגיד: כל מי שחי בארץ ישראל שלא בונה את המקדש, זה ממש "כאילו נחרבה בימיו"?

 

הממשלה לא באה משום מקום - הממשלה באה מהעם. אתה מחריב את בית המקדש כי אתה לא דאגת שיבנו את בית המקדש. אתה וכל אחד אחר בעם, שהרי בלי העם אין לממשלה כוח בכלל, היא לא קיימת. אם כל העם יבחר בברוך מרזל ומפלגתו ל120 חברי כנסת, ובמרזל לראש ממשלה, ויגיד שהוא בוחר בו על מנת לבנות את בית המקדש, זה משהו אחר.

 

במובן מסויים אתה יותר ציוני ממני - למרות שאתה שונא את הממשלה, עדיין אתה מאמין שהיא מסוגלת לעשות דברים הרבה יותר גדולים ממה שאתה מסוגל, ואתה בצורה עיוורת חושב שהיא יכולה הכל ואתה לא יכול כלום.

 

שכחת שאת הממשלה אני ואתה ומרדכי ואלעד וכל שאר המשתמשים בפורום, ואזרחי מדינת ישראל מעל גיל 17, בונים...

 

 

ככה שלהאשים אך ורק את הממשלה זה לא הכי חכם - זה בריחה מאחריות, אחריות כלל ארצית, אחריות של כלל העם. תשכנע את העם לרצות את המקדש, ואז הם ישכנעו את הנבחרים שלהם או שפשוט לא יבחרו בהם.

 

בעזרת ה'

כשהעם הולך נגד התורה אסור להקשיב לו.די"מ
אם כשאתה אומר "ציוני" אתה מתכוון במובן החרדי של המילה אז אתה צודק (למרות שחבר שלי סיפר לי שהוא כתב בכלא עם מישהו בכיר ב"עדה" שטען שהסיבה שהתנגדו לציונות הייתה ךי הם היו רשעים ורק מאוחר יותר האדמו"ר מסטמאר הכניס את העניין של ההתגרות באומות)
אני מתכוון במובן הכי ציוני של המילה ציוני...ותן טל

אתה מאמין במדינה יותר ממני...

 

אז בבקשה, תיכנס לתוך הכנסת ואז תבנה את בית המקדש.

 

אבל אז גם, אופס, אם לא תצליח לבנות את בית המקדש - אז לפי הטענה שלך, אתה בעצמך תהיה האחראי הישיר לאי בניית המקדש.

 

אז תחשוב מה אתה מעדיף...

 

(אגב - אם אתה חושב שמי שיכול לבנות את בית המקדש זה רק הממשלה והכנסת - אתה בעצם חייב להיכנס לשם, לא? אם לא תיכנס לשם אז בנתיים לא יבנו - אז תיכנס! הרי המלאכה מוטלת גם עליך - אז אם אתה חושב שהיחידים שיכולים לבנות זה הכנסת - אתה חייב לנסות כמה שיותר להיכנס לשם! ואם אתה חושב שגם מישהו מחוץ לכנסת יכול לבנות את בית המקדש - אז בעצם אתה חוזר לטענה שלי - שגם אתה מבטל בפועל את מצוות הקמת המקדש...)

 

ולגבי העם - זה לא קשור למה מותר ולמה אסור להקשיב - המציאות היא שהעם שולט היום, לא המפלגות בפני עצמן - והעובדה היא שמפלגה שלא תבצע מה שהבוחרים שלה רצו בכנסת הקודמת - בבחירות הבאות הם עלולים לשלם על כך משמעותית בבחירות הבאות.

 

אם העם לא רוצה בית מקדש - לא יבנו אותו. אם העם ירצה בית מקדש - אז בתהליך ארוך, בסוף, בעזרת ה', כן, יבנו אותו.

 

 

תמיד כששואלים אותי האם אני מאמין במדינהדי"מאחרונה

אני בוודאי,היא קיימת זה לא עניין של להאמין זה עובדה.השאלה מה היחס שלי לעובדה הקיימת שמדינת ישראל קיימת.

 

לא צריך לעשות את רצון הבוחרים אלא את רצון השם.

 

למרות שחשבתי על זה קצת,והגעתי למסקנה שלא חייבים להגיד שכל מי שבממשלה הוא ממש אשם באי בניית המקדש אך כל מי שפועל לשמירת הסטטוס קוו (או הרעתו כלפי היהודים...) אשם בוודאי.

על שאר אני מוכן להסכים שיש מקום לדון.

נראה לי פשוט שזה עדיף עשרות מונים מהמצב כיוםיזהר

גם כשנותנים ליהודים לעלות כרגיל.

 

החילול שם שמיים שבהימצאות השועלים בהר הבית היא הרבה יותר חמורה מאי הימצאותנו שלנו שם.

זאת לא השאלה.די"מ
השאלה מה יקדם את בניין המקדש.
תקדים של הוצאה מוחלטת של ערבים מהמתחםיזהר

נראה לי יקדם יותר מאשר המשך העליות.

לא שהם לא חשובות, אבל זה נראה לי צעד יותר משמעותי.

יכול להיות.אני לא בטוח.די"מ
שאט נפש.לב אמיץ

לך תדע איזה משקל יש לצרכים הפוליטיים של דרעי בפניות לראש הממשלה מסוג זה.

תגובה של הרב דרורי!ארנב
חדשות
 
 
ט"ז חשון תשע"ה, 09/11/2014 12:27

 

בימים האחרונים תוקפים גורמים שונים את העולים להר הבית ומאשימים אותם בקיצוניות ובהתססת השטח, עד כדי האשמה של העולים בפיגועים בירושלים. בראיון ל'כיפה' מגיב הרב צפניה דרורי, רב העיר קרית שמונה ואחד הרבנים הבכירים המתירים את העליה להר כי לא רק שמותר לעלות, מי שלא עולה להר מפקיר את ירושלים ועל כן עובר עברה.

"העליה להר הבית היא מצווה בתורה ובמשך השנים לאחר החורבן הגיעו גדולי הרבנים, כולל הרמב"ם והרמב"ן אל ההר. כשאנחנו שם אנחנו קרובים למקום המקדש ואפילו לאחר חורבן הבית המקום נשאר בקדושתו. הדבר לא השתנה במשך אלפי שנים ולא שונה גם היום. מצווה לעלות להר הבית".

לדבריו, הרבנים המתנגדים להר נסמכים על שתי סיבות: האחת, שאנשים לא יודעים להיטהר ועולים להר כשהם טמאים ועוברים עברה, והשניה, שיש גבולות אותם אסור לעבור ואם אדם עובר אותם הוא חייב כרת. סיבה נוספת שהביאו בשנים האחרונות, אומר הרב דרורי, הוא שאנו לא יודעים את הגבולות בהר ועלולים לעבור אותם ללא משים, אך לטענות הללו לדבריו אין שום בסיס. “אנחנו יודעים בדיוק לאן מותר ואסור להגיע. המידות של הר הבית לא השתנו במשך אלפי שנים. אנחנו יודעים את גודל העזרה ויש לנו סימנים מאוד ברורים להיכן מותר להגיע. אין לדעה הזו שום בסיס. אם יש בעיה לא נכנסים לאזורים הבעייתיים. כך, אין שום בעיה לעבור היום ליד מסגד אל אקצה כי זה בשטח שהורדוס הוסיף. אם מתקרבים יותר צריך לטבול, וכמובן שצריך לעלות ללא תרמילים או עם נעלי עור. כולנו חייבים במורא מקדש וזוהי זכות גדולה לעלות להר".

הרב דרורי תוקף את המתנגדים לעלייה להר הבית. לדבריו, “אם אדם לא עולה היום להר הוא עובר עברה חמורה. אנחנו צריכים לדרוש את המקדש. אם אנו לא עולים להר אנשים אחרים ישתלטו עליו ואנו נפקיר אותו. כל אדם שעולה היום להר נחשב כ'שומר המקדש' מדין כיבוש. יש לדבר הרבה היתרים. יש זכות לכל אדם שעולה וברוך השם שיש אנשים שעולים להר".

לדברי הרב דרורי ההתנגדות של הרבנים, הנובעת מחשש שאנשים יעלו ללא טומאה, עלולה בפועל להביא לתוצאה ההפוכה – שיותר אנשים טמאים יעלו להר. “בזמן שלא הייתה עליה להר הבית התיירים היו עולים בלי סוף. היום, בגלל המתפללים הדתיים, הם לומדים להתקדש כי הם מבינים שאסור לעלות בלי טהרה. פעם היו עולים אנשים להר במסגרות אחרות והיו מצפצפים על הגבולות וההלכות. אני מציע שכל מי שיש לו יראת שמים שיצא נגד העליות המופקרות של התיירים ושלא יפגע באחיזתנו בהר. יש רבנים מאוד נכבדים כדוגמת הרב דב ליאור שהוא תלמיד חכם מובהק, ורבנים גדולים נוספים, שמתירים עליה. אנשים שבקיאים בתורה שאומרים שמותר לעלות ולהיאחז בהר".

"כל מי שמזלזל בעליה להר הבית מפקיע את זכותנו להסתובב בעיר העתיקה ובכותל המערבי", תוקף הרב דרורי. “אנחנו לא מתכוונים להילחם בערבים ואין שום גירויים. המוסלמים הפכו את ההתנהגות הנורמטיבית שלנו לגירוי והחליטו להתפרע. הערבים טענו בעבר שהעליה לכותל היא הסיבה לכל הפרעות והיום התירוץ שלהם הוא הר הבית. כשהקימו את משכן הכנסת ידעו שאומות העולם יתנגדו אבל הבינו שירושלים היא בסיס נשמתנו. אם אנשים לא מבינים את זה הם לא מבינים את ההיסטוריה, את התורה ואין להם הבנה בעם ישראל. הם לא משיגים יותר יראת שמים כשהם מתנגדים לעליה להר אלא מחזקים את אויבנו".

"האלימות לא התחילה בהר הבית. האלימות התחילה בירושלים, בדברים אחרים לגמרי. מה זה קשור למקום המקדש? אלו דברי שקר שכולם יודעים שהם דברי שקר. לא מעניין אותם מהר הבית אלא הם מתנגדים לקיומה של מדינת ישראל בכלל. הם אינם מוכנים להכיר בכך שיש לעם ישראל אחיזה בארץ ישראל".

לדברי הרב דרורי, “הרב קוק סיפר לרב צבי יהודה שכשהוא נפגש עם חכמי האיסלאם הם אמרו לו שהם ידעו שנחזור להר הבית ושזו זכותנו. כך אמר לי הרב צבי יהודה. כל התירוצים והפרעות של האיסלאם נובעות מתוך שנאת ישראל, מכך שחזרנו הביתה"

להצהיר על בעלותנו אפשרי על ידי הסיסמה הבאה....hamedinai
ראה את החתימה שלי.
מעניין מה יקרה אם שבר טיל גדול ייפול בטעות על כיפתקעלעברימבאר
הסלע
מדינת ישראל תתקן על חשבונינו...הסטורי
השאלה אם איראן לא תטען שעשינו זאת בכוונה, ואזקעלעברימבאר
הם יקראו לכל ערביי הארץ להתקומם בשם אל אקצא, ואז הם ינסו להתקומם, ואז נוכל לגרש מכאן את כל הרשעים שנגד המדינה
בעז"ההסטורי
אמןןןרקאניאחרונה
וואלה אני כל הזמן שואלשלג דאשתקד
מה יקרה אם איזה טיל ענק יכסח את מכה או אל-מדינה...
הם לא נראה לי יכוונו בכלל לאזור מכה.קעלעברימבאר
באסלאם יש מסורת שמכה מחוץ לתחום המלחמתי
נכון, אבל השיעים מאוד מתוסכליםהסטורי
(והאמת שגם רוב הסונים) מזה שבית סעוד, אוכף על מכה את הגרסה ה'וואהבית' שזה תת זרם בסונה. עד מלחמת העולם הראשונה, זה לא היה ככה.

יום אחד (והיום שבו האייתולות יבינו שזה סופם עלול להיות היום הזה) זה עלול להתפרץ.

לא עד כדי פגיעה במכה.קעלעברימבאר
האם היה בהיסטוריה אחרי מוחמד אי פעם מלחמה במכה שהביאה לפגיעה בה?
השאלה כמה יש שליטה על זהשלג דאשתקד
הרי שאריות של טילים/יירוטים/מטוסים יכולים להגיע לכל מקום
הם פשוט לא יירו לחיגאז, אלא לריאדקעלעברימבאר
אני לא מבין גדולשלג דאשתקד

אבל לכאורה טיל עודה כברת דרך עד שהוא מגיע מאיראן לישראל. על הדרך מגיע מולו המיירט ומפיל אותו באיזשהו מקום.

אם הם יורים לכל שטח ישראל, זה יכול ליפול בכל מקום בטווח הזה, לכל אורך הדרך.


צריך לבדוק במפה אם מכה היא בדרך (עד כמה שזכור לי, אל-מדינה יותר דרומית מישראל).

בכל מקרה אם זה מעניין אולי אשאל בהזדמנות את ידידיי מומחי הטילים..

אל מדינה דרומית כמה מאות קילומטרים מישראלקעלעברימבאר
בדיוק הסתכלתי במפה...שלג דאשתקד

גם מכה וגם מדינה מאוד דרומיות.

לא נורא, מה שלא יעשו השיעים - יעשה המהדי שלנו, "כי יום נקם בליבי".

אסלאם הוא לא עבודה זרה, ואין ענייןקעלעברימבאר

להרוס את מוסדותיו, אלא לתקנם שיכירו בכך שהאמת היא רק אצל עם ישראל.
 

הרב קוק טוען שעם ישראל יעלה ויזכך את הדתות ולא בהכרח יגרום לכלייתם.


 

איך אומר הרב שרקי ? לעתיד לבוא מגיעים האומות אל המשיח,ומניחים על הדלפק את הדתות שלהם, והוא כבר יתקן אותם. יסיר מהדתות את החלקים הרעים , ישפץ וישאיר את החלקים הטובים

סבבהשלג דאשתקד
אנחנו מחכים לנקמה על האכזריות וההרג שהיו בסעודיה בראשית האסלאם. "גדולה נקמה".
זה לא מחייב פגיעה בכעבה.קעלעברימבאר
אגב, גם את כיפת הסלע אפשר להעביר בשלמותה מחוץ להר הבית, כדי שתהיה בית תפילה או התכנסות לגויים שיעלו בחג הסוכות לרגל לעבוד את ה אלוקי ישראל בעתיד
או על אל אקצה.משה

אבל זה נכון שהמדינה תתקן על חשבון מס רכוש.

"לפעמים צריך להוריד את הכיפה" (הסלע)קעלעברימבאר
מקווה שלא יעצרו אותי במחלקה היהודית😅
בנפול רשעים רינהאיתן גיל

נתניהו קורץ מחומר של מנהיגים נועזים, ואת זה לא יקחו ממנו. 

לצד זה יאמר שחיסול ראשי הטרור היא מכה קלה בכנף של הטרור.

נאסראללה חוסל וחיזבללה עדיין בועט.

סינוואר חוסל וחמאס עדיין בועט.

חמינאי חוסל ובתוך יום ימונה לו מחליף זמני צעיר יותר, וקיצוני יותר. 

ההערכה שההמונים יצאו לרחובות עם הוודע דבר חיסולו- לא התבדתה.

ואין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים

לא חושב שאתה צודקconet

חמאס עדין פועל מכח האנרציה של המלחמה

חזבאללה לא מתקרב למה שהיה פעם

ובאיראן הכל יתפרק שם גם המחליף שלו לא יחזיק מעמד

די לחמיצות, חיזבאלה ממש לא בועטהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך י"ב באדר תשפ"ו 9:54

כמעט חצי יובל אירן בנו אותו בשביל הרגע הזה. כל השנים שהתלבטו על תקיפה באירן, אחד החסמים היה שגם אם יש לנו מספיק מטוסים לגל ראשון, רגע אחרי כל המטוסים ישועבדו למלחמה שבהכרח תיפתח מלבנון.

 

כמעט שנה וחצי שחיזבאלה מפרפר, צה"ל תוקף אותו יום יום והוא לא מעז להגיב. בעם כלביא הם הסתפקו בהודעות לתקשורת וכעת חיסלנו את מנהיג אירן ונם שלחו כטב"מ אחד.

חיזבאללה פצוע קשה אבל לא מת, כמוהו חמאס.איתן גיל

לגבי אירן, העולם שותק, אבל בעוד שבוע אירופה תתהפך עלינו בהכוונת קפלן שר"י

תרגע. האינטרס של ארהב והסונים הוא למוטט את אירןקעלעברימבאר
האינטרס שלהם הוא להגיע להסדרה דיפלומטיתאיתן גיל
הוא לא בועט. ואנחנו ממשיכים להכות בו.הסטורי
מאז 'הפסקת האש' עם לבנון, אנחנו מכים בחיזבאלה יום יום והם לא מעיזים להגיב. בתקווה שהפעם נתניהו וטראמפ, שיצאו באמת למלחמה הירואית וראויים לכל שבח על כך, יחזיקו מעמד עד הניצחון על אירן, חיזבאלה ימות סופית. אין לו תקציב ולא הכוונה בלי אירן.

לגבי חמאס העניין יותר מורכב. ההחלטה האסטרטגית של ממשלת ישראל (בעקבות לחץ ציבורי כבד מאוד ובכל זאת מי שהוא הממשלה הסמכות והאריות אצלו) היתה להחזיר את החטופים, למרות שזה אמר להשאיר את חמאס כשאנחנו מסובכים בין-לאומית עם היכולת להפר זאת.


אני עדיין מתפלל ומקווה שנתניהו ינצל אחת מאין ספור ההפרות של חמאס ויכריז על חזרה ללחימה עד חיסול החמאס. בנתיים לא נראה שזה המהלך שהוא מתכנן. (הלוואי שזה עוד תרגיל הטעיה. מי יודע)

מול חמאס זו התשהconet

לפי מה שאני מבין יש המון הגירה של עזתים לחול מסיבות רפואיות וכל מיני

אבל זה לא מספיק אנחנו צריכים שיהגרו בכמויות מסחריות אחרת הם מולידים יותר מאלה שעוזבים


מקווה שיפולו עליהם איזה כמה טילים איראניים שם בחוץ שנמצאים בו כל הפליטים

אין ספק שבלי החמצן האירני הוא ימות סופיתאיתן גיל

לכל היותר יתנהל כתנועה רעיונית, שלא בדיוק מחובבי ציון...

לגבי חמאס, יותר משהוא פרוקסי של אירן, הוא פרוקסי של קטאר, החברה של משפחת טראמפ. נתניהו מבין את זה יותר טוב מכולנו, וידיו כבולות באמת.

בפגישתו האחרונה עם טראמפ הושגו הבנות לגבי האיום האירני, אבל באשר להמשך הטיפול בחאמס הוא יצא מהפגישה בלא כלום.

איזה כיף להאשים את טראמפ...הסטורי
נתניהו קיבל מטראמפ אור ירוק לפתוח על חמאס את שערי הגיהנום ולגרום לעזתים להגר - הוא העדיף עסקת חטופים שנותנת חמצן לחמאס ואחריה עוד אחת כזאת.

אני לא אומר זאת כרגע ממקום מאשים, היתה כאן בחירה קשה בין שתי חלופות שכל אחת מהם היא חשובה מצד עצמה, אך עם מחיר כבד בצידה.


לדעתי (וכנראה לדעת רוב חברי הפורום) זאת היתה האופציה הלא נכונה, אבל קשה להכחיש שהאווירה הציבורית נטתה אליה. אבל זו היתה הבחירה של נתניהו.


אני חושב שזה נכון...משה
קיבל אור ירוק לפעול נגד אירןאיתן גיל
אבל לא נגד חמאס- בטרם שיקום הרצועה. 
אתה מתחיל את ההסטוריה מהנקודה הנוחה לךהסטורי

עם כניסתו לתפקיד טראמפ הודיע לחמאס שאנחנו יכולים לפתוח עליהם את שערי הגיהנום, הוא גם דיבר על הגירת עזתים. אם היינו פותחים עליהם את שערי הגיהנום - טראמפ היה תומך לחלוטין.


נתניהו העדיף עסקת חטופים. גם כשחודשה הלחימה (מרכבות גדעון א וב) היא היתה כולה מכוונת ללחץ עד שחמאס יסכים לעסקה (ממליץ לחפש את הפרקים של עקיבא ביגמן על המבצעים).

טראמפ, שכפי שרואים שוב ושוב מתואם איתו בכל פסיק (וכל הטענות על 'פערים' הם רק הצגות לתקשורת שכל מיני קונים שוב ושוב את אותה 'סחורה'), נתן לנתניהו בדיוק את מה שהוא רצה.


מה לעשות שחמאס אינם טפשים ואפילו שהם נאלצו לוותר על רוב דרישותיהם, שבזמן ביידן הם לא העלו על דעתם, אבל בהחלט שמרו על הישרדותם. כעת זה ההסכם שנתניהו רצה וטראמפ ערב לו.


לבוא לערב שאתה גררת לסיפור בתלונות - זו עזות מצח.

(חשוב להדגיש, נתניהו עצמו לא בא בתלונות. אני משוכנע שהוא רוצה תיאורתית בהשמדת חמאס, אבל לא באמת רוצה בכיבוש וישוב הרצועה. רק חסידיו, שמנסים להאמין בו יותר ממה שהוא מאמין בעצמו - מספרים לעצמם שטראמפ הוא הבעיה).

זה לא פשטני כדבריך- עשית סלטאיתן גיל

עמדת נתניהו מהרגע הראשון היתה לפרק את חמאס ולהחליפו בממשל צבאי ישראל, אלא שהוא נתקל בשני מחסומים לא פשוטים:

א. היהודונים של טראמפ הוזהרו מפני ההשלכות הכלכליות שיהיו עליהם אם חמאס תחת הגדרת כיסוי חדשה: "ממשלת טכנוקרטים" יחדל מלהיות סוס טרויאני של קטאר בחצר האחורית של ישראל. טראמפ אכן מקשיב לנתניהו, אבל על היהודונים שלו הוא סומך יותר.  

ב. צמרת צה"ל, כאיש אחד, הטילה וטו על עצם הרעיון להחיל ממשל צבאי על עזה.

בנסיבות האמורות בחר נתניהו להשהות את הכרעת חמאס, וללכת בכל הכח על שחרור כל החטופים, וכך היה. וכמאמר השקלישאה: מוטב ציפור אחת ביד, וכו'

בתוך כך זימן את עצמו נתניהו לפגישה נוספת עם טראמפ שבה עלתה תכנית מגירה למוטט את משטר האייטולות, אולי כחלופה לפירוק חמאס שתקוע כאמור.

במאמר מוסגר יאמר שטראמפ נעתר, כי ליהודונים שלו אין אינטרסים כלכליים באירן- לכאורה.

סוף דבר, דוקטרינת נתניהו גורסת שאם משהו תקוע, זה הזמן ללכת על משהו גדול אחר. כך למשל הסכמי אברהם יצאו לדרך במקום תכנית המאה של טראמפ ש"חברים טובים" טרפדו.  

לא נכוןהסטורי
נתניהו לרגע לא נתן הוראה לכבוש את עזה ולהקים ממשל צבאי. גם באיזורים שכבר התישבנו ויושבים בהם שנתיים. נתניהו מאוד נזהר לא להכריז שנשאר לשלוט בהם ומאוד נזהר שמאף החלטת קבינט לא ישתמע כך.

אי אפשר להאשים את טראמפ, במה שלא הוכרז כמטרה רשמית ולא כהוראה לצבא, עוד בזמן ביידן.


טראמפ אפשר לפתוח על עזה את שערי הגיהנום ולתת לתושביה להגר. נתניהו המהם, אבל מנהלת ההגירה לא הוקמה עד רגע זה (זה עניין פנים ישראלי, לא תלוי באנשי טראמפ בכלל) ובמקום שערי הגיהנום, הפעילו לחצים כשכל הזמן היה ברור שהמטרה היא עסקת חטופים במחירים יחסית סבירים.


זה מה שנתניהו רצה וזה מה שהוא קיבל.

נו באמת.איתן גיל

הסדר הוא תמיד הפוך וטוב שכך.

גורמי הבטחון עוקבים אחרי פצצות מתקתקות, וכשסוגרים על מישהו, מבקשים אישור מראש הממשלה, שמאשר או לא מאשר לפי העניין, ולפי שיקול דעתו.

כך גם לגבי כיבוש עזה, ראש הממשלה הציע בחדרים סגורים להערך לביצוע, ושמע את ששמע, אז הוא נסוג.

טוב, אז חיזבאלה בכוחותיו האחרונים העז להתערבהסטורי
בעז"ה ובהשתדלותינו הביא על עצמו את קיצו.

כבר חוסל ראש סיעת חיזבאלה בפרלמנט. משום מה ל'מדיניים' מהפרלמנט נתנו חסינות בסיבוב של לפני שנה וחצי. אז כעת הסרנו את הכפפות גם בעניין הזה.

בדיוק כךאיתן גילאחרונה

פעם נרתעו מלפגוע בהנהגות פוליטיות של גופי טרור, אז לא עוד.

כולם בני מוות.

ההבדל הוא שאצלם שליש מהעם לא רצה לעשות הפיכה.קעלעברימבאר
באיראן שליש רוצים הפיכה, ועוד שליש יזרמו לכאן או לכאן.   רק שליש נאמנים למשטר.

וגם נגד איראן יש קונצנזוס של ארהב אירופה והסונים למוטט את השלטון. ורוסיה וסין לא מתערבות כבר

התבדתה כמובןאיתן גיל
למה לחגוג את מות חמינאי???????אריק מהדרום

הייתם מתפללים עליו שיחזור בתשובה!!!

יתמו חטאים מן הארץ!  חטאים ולא חוטאים!!!!


🥳🥳🥳🥳🤠🤠🤠🤠


עוד חודש אפטר פארטי במצרים.

מי שברך אבותינו הוא יברך את הממשלה והעומד בראשהאיתן גיל
ואת חיילי צה"ל
ואת האזרחיםשלג דאשתקד
ואת ממשלת ארה"בנקדימון
והעומד בראשה, ואת חייליהם.

שמעתי בשם הרב שמואל אליהו שנכון בהחלט להכליל את צבא ארהב והעומד בראשם בתפילות שלנו להצלחה ולניצחון.

למה ארהב? אנחנו לא בגלות. אפשר לומר "ייתן ה'קעלעברימבאר

את ישראל ואת עוזריהם מהעמים מצליחים" אבל להתפלל בשלום מלכות גויית זה רק חידוש של ירמיהו מגלות החרש והמסגר "וישלח ירמיהו לאנשי הגולה לאמר התפללו לשלום העיר אשר הגלתי אתכם שמה כי בשלומה יהיה לכם שלום", עצם זה שירמיהו היה צריך לחדש זאת סימן שזה לא היה לפני, גם כשצבא מצרים עזר ליהודה. כשם שתפילה מתפללים "רופא חולי עמו ישראל" ובמילא זה כולל את כל החולים בעולם, למעט רשעים שמותם עדיף לעולם.

 

בארץ ישראל במדינה, לא מתפללים תפילה לשלום המלכות הגויית.

 

וצריך לזכור שעדיין ארהב מייצגת את מלכות רומי הרשעה שהגלתנו לבין האומות, ושרפה את היכלינו. ואת הפרוגרס. נכון שחצי ממנה טוב וטראמפ ידיד ישראל ונגד הפרוגרס, ולא במקרה ה' השתמש בו כשליח להגן על ישראל דווקא חצי שנה אחרי שחוקק חוק שיש רק 2 מגדרים, בעוד הפרוגרסיבים בארהב בעד איראן כמו קאמלה האריס. אבל "חסד לאומים חטאת" וכל מה שעושים הקולקטיבים הגויים, אינם עושים אלא לטובת עצמם, בסוף יש לארהבה אינטרס להשמדת איראן לא פחות מאיתנו, והיא עושה זאת במחיר מזערי כאשר אנחנו סופגים את רוב ההרס. ואל תבטחו בנדיבים. והנביאים מוכיחים אותנו על בטחוננו במצרים ויחזקאל רואה בזה ממש ניאוף ובגידה בה' לסמוך על האומות שיצילו את ישראל.

 

להיעזר ריאלית כן, לסמוך בקטע הנפשי, לא.

 

 

אני לא קורא מגילות של הבליםנקדימון
תחסוך ממני את הלהג הריק שלך. לפחות בפורים תקיים "ונהפוך הוא".
אשריך צדיק❤️🙂 תקרא דברי גדולי הדורקעלעברימבאראחרונה
לא דברים שלי❤️❤️❤️❤️
ברוראיתן גיל

מישהו סיפר פעם על תחזית לבצורת בשנה הבאה, והנוכחים זלזלו, ואז הוא תיקן את עצמו לבצורת בשנה הבאה- בארצות הברית, וכולם נכנסו ללחץ.

ככה זה כשאנחנו תלויים בארצות הברית...

גם דוד ושלמה עשו בריתותנקדימון
לא צריך להיות לא טיפש ולא יהיר. כל מדינה צריכה חברים, ונגד כל קואליציה וציר רשע צריך קואליציה חזקה וציר של צדק.

גם נגד גרמניה הנאצית ומדינות הציר התאספו בעלות הברית לשתף פעולה ולהכריע.


החברים שלנו באו לעזור לנו, בוודאי שארצה בהצלחתם ואתפלל עליהם. מה גם שהם כיום מדינה של צדק ומוסר תחת טראמפ; כמדינה.

איזה חמוד אתה נקדימוס. סליחה שגרמתי לךקעלעברימבאר
לצחוק גם כשלא רצית❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂
נו מתי ההפיכה באיראן? למה העם שם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר
כבר בוקר או עוד לילה שם?
כי משמרות המהפכה עדיין חזקים מאודפ.א.

אנחנו רק ביום הראשון של מלחמה, שתימשך זמן.  לא רק כמה ימים אלא הרבה יותר

המנגנונים השלטוניים באירן לא קורסים בגלל סילוקו של המנהיג. צריך הרבה מעבר כדי לגרום לשלטון לקרוס. 

למה העם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר

לפני חודש יצאו 40 אלף

מהידיעה כי משמרות המהפכה ישובו וירצחו בדם קרפ.א.

כמו בסבב הקודם.

כמות הנרצחים שהיו אז, עולה על 40,000.

ומפגינים היו הרבה יותר מהמספר הזה.  


פורסם עכשיו:


שליש מהאיראנים מתים מאושר על חיסול חמינאיקעלעברימבאר
אז חבל שלקח לטראמפ חודש לקבל את ההחלטה…רוני 1234
ועוד עודד אותם לצאת ונהרגו בהמוניהם סתם… בהנחה שהוא בא לעזור להם כל רגע
לא לקח חודש לקבל החלטההסטורי
לקח חודש לארגן את הכוחות, הגיוני.
סבלנותברגוע
אין לי סבלנות. אני רוצה ביד או טו לנוח מאויביהםקעלעברימבאר
גם אניברגוע

אבל אם הם יצאו עכשיו לרחובות יהרגו אותם.

איראן זאת מדינה מאוד גדולה ולוקח זמן להחליש את השלטון שם.

שום שלב בגאולה לא מתקדם בלי סבלנותהסטורי
הדרשה של ר' חיא על גאולה קמעה קמעה, מתבססת על מהלך מגילת אסתר. 
כי טראמפ אמר להם שיחכו ויתכוננונקדימון
וגם נתניהו אמר להם שיכינו את עצמם.

קודם כל, צריך לתת לנו לעבוד. ורק כשהשטח יהיה מספיק פנוי וחלש, העם יוכל ויצטרך לצאת ותפוס את המדינה. כרגע זה סתם יהיה טבח המוני וחבל על החיים.


התפקיד שלהם יגיע בעיתו ובזמנו. בנתיים טראמפ אמר להם שדווקא יישארו בבתים. שלא יפריעו, לא יסכנו את עצמם, ולא חלילה יגרמו לשינוי תוכניות מבצעיות כדי למנוע פגיעה באזרחים תמימים באמת.


רק התחלנו. הם עוד יצאו לרחובות בעז"ה.

יפהקעלעברימבאראחרונה
איך אתם אוהבים את אוזני חמינאי שלכם?נקדימון

שוקולד או פרג?
 

 

אולי נהפוך לשירשור הממים הגדול של חמינאינקדימון

יצרתם מם? שלחו לכם אחד? שתפו איתנו
 

אמנם אל יתהלל חוגר כמפתח ואכמ"ל, אבל על הטוב הזה אי אפשר שלא להודות - ובעז"ה נהפוך הוא וישלטו היהודים המה בשונאיהם

 

פרג אופיום (לעמונים)קעלעברימבאר
לא לא אוזני חמנאינפשי תערוג
למה לא צלעות או סטייק?
הכי טוב ספינג' בסיג'קעלעברימבאר
יסתיים בשחמט?נקדימון

מי זו המלכה? שרה?קעלעברימבאר
לא יפה לביבי לגנוב כתר של ספר תורה😅קעלעברימבאראחרונה
חילול השם לשמו!!!!סיעתא דשמייא1

חשד לטרור יהודי ביו"ש: רעולי פנים הציתו בתים ומכוניות של פלסטינים

אז הצלחתם להפחיד כמה ערבושים אבל טנפתם את שם השם.

מה דוד תעלה לארץ ישראל עזוב אותך שטויותקעלעברימבאר
אל תקשיב ליצר אל תקשה לבבך כמריבה כיום מסה במדבר עזוב אל תקשיב לצפוני. תעלה לארץ זרוק תשכל פשוט תעלה עכשיו מייד תנצל את אור הגאולה שעולה בימים אלו.

סורו סורו צאו מתוכה היברו נושאי כלי ה'!!!!!!


להיזהר עם היום שאחריhamedinai

אני זוכר היטב איך, אחרי התפרקות ברית המועצות ב-1991 והתחלת המגעים החשאיים שהובילו להסכמי אוסלו, אחד ממובילי הדעה הבולטים בשמאל הישראלי (בגוון מסוים, כמו יוסי ביילין או חוגים קרובים אליו) ניסח רעיון דומה מאוד:  "עם קריסת ברית המועצות נעלמה המטרייה הסובייטית שהגנה על ארגוני הטרור הפלסטיניים ועל מדינות ערב העוינות. עכשיו, כשהאיום הגיאופוליטי הגדול ירד, אפשר לקחת סיכונים שלא העזנו לקחת בעבר, כשברה"מ עוד עמדה מאחורי הצד השני."


ואכן, הממשלה דאז – בראשות יצחק רבין ושמעון פרס – לקחה את הסיכונים האלה: הכרה באש"ף, החזרת ערפאת מעונש גלות, מסירת שליטה בשטחים, יצירת הרשות הפלסטינית – הכול מתוך תפיסה ש"חלון ההזדמנויות" נפתח בגלל השינוי העולמי הדרמטי. התוצאה? במקום שלום יציב, נכנסנו לסבב סיכונים חדש ומסוכן בהרבה: גל טרור מתאבדים, האינתיפאדה השנייה, אלפי הרוגים ופצועים, ופגיעה עמוקה באמון הציבורי.


הלקח ההיסטורי ברור: נפילת אויב אסטרטגי גדול (ברה"מ אז, איראן אולי מחר) לא בהכרח מביאה שלום אוטומטי. לפעמים היא יוצרת ואקום, כאוס, התחזקות כוחות קיצוניים אחרים, או – מה שחמור יותר – פיתוי פנימי לרוץ להסדרים מהירים מדי, מתוך אופוריה זמנית של "עכשיו או לעולם לא".


אם מחר יקרוס משטר האייתוללות באיראן (בין אם במלחמה, בהתפכחות פנימית או בהתפרקות), סביר מאוד שחלקים ניכרים מהשמאל והמרכז-שמאל יראו בכך "חלון הזדמנויות" דומה ל-1991–1993. הם ילחצו בכל הכוח על מהלכים מדיניים דרמטיים מול הפלסטינים – ויתורים טריטוריאליים גדולים, חזרה לגבולות 67' עם התאמות מינימליות, פתרונות יצירתיים לירושלים ולפליטים – מתוך ההיגיון: "האיום האיראני ירד, חיזבאללה וחמאס ייחלשו, עכשיו אפשר לקחת סיכונים שלא העזנו לקחת קודם".


אבל המציאות כנראה תהיה מורכבת ומסוכנת יותר:

ככל הנראה, טורקיה צועדת בדיוק לאותו כיוון שאיראן הלכה אליו – ממדינה עם יחסים טובים יחסית לישראל (בעבר, לפני עידן ארדואן, היו שיתופי פעולה צבאיים, מודיעיניים וכלכליים משמעותיים) למדינה עם רטוריקה אנטי-ישראלית חריפה, תמיכה בחמאס, השפעה גוברת בסוריה, קטאר וגורמים איסלאמיסטיים, וניסיון לבנות "ציר סוני" (neo-Ottomanism) שמקיף ומאיים על ישראל. טורקיה, עם צבא גדול בהרבה (השני בגודלו בנאט"ו), תעשייה ביטחונית מתקדמת, והשפעה רחבה יותר בסביבה הסונית, עלולה להפוך לאויב קשה ומסוכן יותר מאיראן – לא דרך פרוקסי שיעיים בלבד, אלא דרך השפעה ישירה, צבאית ודיפלומטית רחבה יותר.


ועוד נקודה קריטית: גם איראן וגם טורקיה מלמדות אותנו שאסור לסגת מאף שטח חיוני. כי גם אם מוסרים אותו לישות שהיא "בסדר" כיום (או נראית כזו), אי אפשר לדעת מה יהיה בעוד חודש, שנה או עשור. הנה איראן: לפני 1979, תחת השאה, הייתה מדינה ידידותית לישראל – שיתוף פעולה אסטרטגי, מכירות נפט, טיסות ישירות, אפילו פיתוח משותף של נשק. ותוך זמן קצר, אחרי המהפכה האיסלאמית, הפכה לאויב מושבע. אותו דבר עם טורקיה עכשיו: יחסים היו טובים יחסית בעבר, אבל תחת ארדואן הם התדרדרו דרמטית – והאיום גובר.


שטח שנמסר – עובר לאויב לעולם ועד, ואין חזרה אמיתית ממנו. הנה רואים את זה בעזה: למרות שכבשנו חלקים ממנה מחדש אחרי 7 באוקטובר, קשה ביותר (עד בלתי אפשרי בפועל) לחזור להתיישבות יהודית כמו לפני ההתנתקות ב-2005 או אוסלו. המחיר הפוליטי, הבינלאומי והביטחוני גבוה מדי, והשטח נשאר בסופו של דבר תחת שליטה או השפעה עוינת.


לכן: להיזהר ליום שאחרי. לא רק מפני "פנטזיות השמאל", אלא מפני שההיסטוריה מלמדת אותנו שקריסת אויב גדול יכולה להביא לא רק הזדמנות – אלא גם לסיכונים חדשים, גדולים ומתוחכמים יותר, כולל עליית אויבים חדשים חזקים יותר. צריך ערנות, איפוק אסטרטגי, ולא לרוץ שוב לאותה מלכודת של אופוריה מדינית שכבר שילמנו עליה מחיר כבד בעבר.


היום הוא 2026 – והלקח מאוסלו, מאיראן ומטורקיה עדיין צורב. אל תתנו לו להישכח.

המומחיותרועישםטוב

המומחיות מספר 1 של צה"ל זה לאתר ולחסל כינוסי מחבלים (הכיזבלה, חמאס, איראן בעם כלביא, חותים) 

ועדיין הגאווה של חמינאי המטומטם לא נתנה לו לראות את הדבר הפשוט הזה ועשה את הכינוס 

ולכן מתתתת

אומרים שהיה גורם הפתעהשלג דאשתקד

והאמת, לרגע לא האמנתי שהם יורידו את חמינאי (ועדיין אני מתקשה להאמין שזה קרה...).

יש הבדל גדול בין להטריד פוליטיקאים או אנשי צבא (=טרוריסטים), ללהוריד שייך לשוב מצאצאי מוחמד ימ"ש

לא תרצה קודם לחזור בך מכמה שרשורי עבר?מרדכי
לא הבנת...שלג דאשתקד

הוא משחק "קפלניזם" (המשחק הומצא כשהודו רק לטראמפ על שחרור החטופים).

כשהוא רואה הצלחה, הוא מזהה אותה כשילוב של חוכמת הצבא (שמשום מה ברור שכולו כולל אך ורק שמאלנים) וטיפשות האויב.

^^^^הסטוריאחרונה

אולי יעניין אותך