לבחירות הבאות מיכא בן ארי מתמודד ביחד עם אריה אלדדיוני
מיכאל בן ארי:

עוצמה לישראל ועוצמה יהודית

אני נשאל שוב ושוב מה קרה ל'עוצמה לישראל'. ואני שב ומבהיר. 'עוצמה לישראל' היתה רשימה לכנסת משותפת לי ולידידי פרופ' אריה אלדד. רשימה שאיחדה תחתיה שתי מפלגות, התקווה וחזית יהודית לאומית. לקראת הבחירות הבאות אליהם אנחנו מתכוונים להתמודד בכל מקרה ובכל מצב, נרצה לשוב ולאחד כוחות עם פרופ' אלדד ועם גופים אחרים שקרובים אלינו אידאולוגית. בינתיים אנחנו ממשיכים לפעול.
...

לדעתי הוא מאבד הרבה בהתמודדות המאוחדת שלו עם אלדד. אני חושב שאלדד הוא פוליטיקאי טוב ויודע את העבודה אבל עד עכשיו הוא היה המאזן של בן ארי, 'החילוני', למשוך קולות של ימנים חילוניים (וכן יש לו קהל בפני עצמו, אני יודע). לדעתי היום בן ארי לא צריך אותו כי יש מספיק קיצוניים שיצביעו לו והוא צובר קהל מכלל המגזרים בדומה לרבו..

אבל במה לדעתי אלדד מזיק? כל הקולות שהוא מביא לא עולים על חצי מהקולות שהוא מבריח (דוסים, חרדים ימניים, חבדניקים וכדו'..)

מה דעתכם?
אני לא חושב שאלדד מבריח קולות.די"מ

אני יודע שהוא מבריח קולותיוני
והייתי ממליץ לבן ארי לבדוק את זה בצורה מקצועית
התכוונתי שלא בצורה משמעותיתדי"מ
את זה רק בדיקה מקצועית יכולה לבדוקיוני
לענ"ד זה כן משמעותי
בבחירות האחרונות שאלתי על זה את הבן של ברוך מרזלטוביה2

והוא טען שלמרות שאלדד לא מביא קהל בוחרים שמצדיק אותו עדיין השם שלו ברשימה מראה לאנשים שיש סיכוי טוב ולא מדובר ב'נץ' ושות' והרצינות הופכת את זה לבעל סיכויים טובים יותר לעבור

אני ממש לא חושב שאלדד הוא הבעיהמרדכי
בס"ד

ולא זכורה לי תופעה בבחירות הקודמות של בריחת קולות בגללו, כמו כן בסופו של דבר יש בין השניים הרבה מאוד משותף.

לעוצמה לישראל יש דברים אחרים שהם צריכים לעשות על מנת שלא יחזרו הבעיות מהבחירות האחרונות ובעוצמה לישראל אכן הייתה הסקת מסקנות ונקווה שבעז"ה זה ייושם לקראת הבחירות הבאות.

מה שכן אנחנו צפויים ככל הנראה ע"פ הידוע לפנים חדשות ברשימה (תלוי בעוד כמה דברים...)
אריה אלדד לא בעייתי - אבל מראות עינייamaliabarbanel

לדעתי להיפך, הוא יכול רק להוסיף. עוצמה לישראל נתפסים (בצדק או שלא בצדק) כמאוד קיצוניים ופרופ' אלדד יכול לעזור להם למתן את התדמית. לדעתי, הם צריכים להיות מעט יותר מתונים כדי שיבחרו בהם - לפחות בהצהרות, כי במעשים אני בדרך כלל איתם.

חבל שוב על הקולות שילכו לפח ככל הנראה...ותן טל

4 מנדטים. זה המון. בבחירות האחרונות מנדט נמדד בכמעט 30 אלף קולות - וגם אם נניח שמנדט שווה רק 25 אלף קולות - אלדד ובן ארי צריכים לגייס בערך מאה אלף מצביעים.

אני לא רואה את זה כל כך קורה, 

אבל לך תדע. תמיד יכולות להיות הפתעות.

אני רק אשמח אם הרב ליאור יתפוס צד מספיק זמן לפני הבחירות ויחליט אם הוא תומך בבית היהודי-תקומה,ונשאר ברבנים המשפיעים של תקומה, או עובר לתמוך בעוצמה לישראל - הוא לא יכול להיות גם וגם, זה לא הולך - זה בחירות לכנסת, כל מפלגה צריכה להביא כמה שיותר קולות.. ואם הרב ליאור בניסיונו ללכת על שני החבלים, להישאר בתקומה, ולתמוך גם בעוצמה, יעביר לעוצמה "רק" כמה אלפי מצביעים שנשמעים לו - זה יכול לחינם לאבד מנדט לבית היהודי, בעוד לא בטוח שזה יכניס את עוצמה לכנסת, בגלל עליית אחוז החסימה. 

פשוט על ה15 מנדטים של הבית היהודי לא חבל....יהודי!!
לא, לא חבל... ותן טל
זה בסדר...מרדכי
בס"ד

גם בבחירות בירושלים לעוצמה לישראל אין סיכוי לעבור את אחוז החסימה...
אופס, בעצם יש להם חותר מנדטים מלבית היהודי. כנראה שהאיום הזה כבר לא עובד על הציבור וכבר לא קונים את זה...

הכוח של עוצמה לישראל מתחזק כל הזמן בנוסף לכך שבציבור החרד"לי (וגם הדתי לאומי) מתחזקים הקולות נגד הבית היהודי. לכולם ברור שעוצמה לישראל תצתרך לעבוד קשה (והיא כבר החלה בעבודה) אבל לא ברור שהיא תשאר שוב בחוץ.

לגבי הרב ליאור-
אל תכתיב לרב מה הוא צריך לעשות. הרב יודע היטב מה הוא עושה. יש מסביב הרב לצערי הרבה בלבלני מוח שמנסים לכפות את הרב לדעתם והרב לא צריך עוד אחד כזה על הראש.
מרדכי, בבקשה תעשה לנו קצת סדריקוט
מהם הדגלים היחודיים שכל אחת מהמפלגות מניפה.
הבית היהודי לחוד ותקומה לחוד ועוצמה לישראל לחוד. מישהו כתב שבבחירות האחרונות לא ידעו מרבית המצביעים לחלק בין הבית היהודי ובין עוצמה לישראל וסופו של יום שהצביעו לבית היהודי.
אנסה-מרדכי
בס"ד

בעוד הבית היהודי מוכנה ללכת לפשרות והעיקר לשבת על ההגה, לעוצמה לישראל יש קווים אדומים ברורים שעליהם היא לא מוכנה לעבור בשקט.

לדוגמה אם לעוצמה לישראל היו 12 מנדטים הם לא היו יושבים בממשלה שמנהלת מו"מ עם הערבים, משחררת מחבלים ופוגעת בארץ ישראל ותורת ישראל בעוד הבית היהודי כן יושבת בטענה שהם משפיעים.

כמן כן, עוצמה לישראל חרטה על דיגלה ללכת על פי הרבנים בעוד הבית היהודי לא מחוייבת לכך.

וכמובן שמבחינה אידאולוגית אין צורך להסביר את ההבדל. מה שמסתבר שיש לזה הסכמה רחבה לרעיון שעוצמה לישראל מציגה אלא מכיוון שמציגים אותם ככניסטים קיצוניים זה מרחיק הרבה אנשים שהצביעו במקום זה לבית היהודי שמתפשרת בדברים מהותיים בשבילם.
יפה מאוד, רק ששכחת את תקומה...יקוט

מדוע היא מעדיפה את הבית החמים של בנט ולא ריצה נפרדת עם או בלי עוצמה לישראל. מצד שני אם הבית הבית היהודי למרות שנים עשר המנדטים לא מנע שחרור בפועל של מחבלים איך מפלגת בוטיק שספק אם תעבור את אחוז החסימה תמנע זאת בעתיד. מצד שלישי לאור המסתמן מהסקרים האם לא צריך לדון בכובד ראש על עצם ההצבעה למפלגות בוטיק בהנחה שבשום מצב לא יטלו חלק בקואליציה עתידית. זקני צפת עודם זוכרים את מפלגת התחיה שהתעקשה לרוץ ברשימה נפרדת ולא עברה את אחוז החסימה וקיבלנו את אוסלו.  

הייתי מסכם במה שאמר בנט בחירות הקודמות:יוני
בראיון באולפן של וואלה חדשות ינון מגל שאל את בנט מה ההשפעה של הרבנים על המפלגה ובנט ענה שיש מי במפלגה שמתיעץ עם רבנים.. הוא לא רואה בזה שום בעיה, יש כאלה שמתיעצים עם כלכלנים, יש כאלה שמתיעצים עם אנשי תקשורת ויעוצים אחרים ומצידו שהם יתיעצו עם ליצנים! בסופו של דבר המפלגה קובעת ולא שום רב.
(אני לא זוכר בדיוק..)

אם מישהו מוצא את הראיון הזה אשמח לקבל קישור!
אני אחדש לך? זה גם מה שהרבנים המשפיעים במפלגה,ותן טל

חלקם לפחות - אמרו לו בעצמם. הם אמרו לו שהם רבנים, הם מייעצים - הם לא ראשי המפלגה והם לא אלו שקובעים. יש ציבור שבחר בנבחרים שלו, והם הפוליטיקאים שמבינים בנושא והם אלו שמחליטים. כמובן זה טוב מאוד שמתייעצים עם רבנים - אבל בלתי אפשרי תמיד להקשיב אך ורק לרבנים, גם מעצם העובדה הפשוטה שהבית היהודי מורכב מספקטרום רחב הרבה יותר מש"ס, למשל - וכולל בתוכו גם רבנים ליברליים מאוד, גם רבנים ליברליים פחות, גם רבנים יותר שמרניים, גם רבנים מאוד שמרניים, וגם רבנים אולטרה חרדים. אז למי בדיוק "יקשיבו"? זה לא שיש לך כאן "מועצת גדולי התורה". 

אנחנו לא במציאות של סנהדרין היום, נכון. אנחנו במציאות שבה העם קובע מי יהיו נבחריו. בוחרי הבית היהודי, עם כל הכבוד, לא בחרו את הרב דרוקמן שיעמוד בראש המפלגה, לא את הרב ליאור, לא את הרב צפניה דרורי וגם לא את הרב דוד סתיו. הבוחרים בחרו במי שבחרו. כל אחד שנבחר, כמובן, רשאי להתייעץ עם מי שהוא מאמין בו - ובגלל שבבסיס מדובר באנשים שומרי תורה ומצוות, רבים מהם מתייעצים עם הרבנים שלהם - וזה מעולה. בנוסף, הנבחרים גם יודעים שלרבנים יש כוח להשפיע על הציבור להצביע לכאן או לכאן, ולמועמד זה או אחר, ולכן כן בגדול יקשיבו לעצותיהם - אהבל צריך שוב לזכור שזה מאוד מסובך במפלגה כמו הבית היהודי, שרב אחד אומר ככה ורב אחר אחרת.

ונסיים בכך, שבינינו, גם מפלגה ש"מתייעצת עם רבנים" או אפילו ש"הרבנים קובעים לה" - זה לא אומר כלום על טיבה של המפלגה. ראה ערך אוסלו, למשל...

זה כמו לתת לערבי לסכם את היהדות או לחלוני לסכם את החרדים אלעד

תתאמצו קצת, קראו את מצע המפלגות ואת הסיכומים שהם מוציאים אחת לתקופה,

שלא לדבר על טרחה מועטה הכרוכה משליפת כותרים ונאומים פה ושם.

לתמצת את הבית היהודי ב"הבית היהודי מוכנה ללכת לפשרות והעיקר לשבת על ההגה" זה עוול לאינטליגציה שלכם ושלנו הרבה לפני שזה עוול למפלגה עצמה, ולענ"ד ראוי שפוליטיקאים משופשפים בעלי דעה מוצקה שכמותכם ינקפו יותר מאצבע אחת בשביל לבנות את הפרופיל למפלגה נגדה אתם מתאמצים כ"כ.

דבר ראשון -ותן טל

הרי גם אתה מודע שיש "קצת" הבדל בין בחירות כלליות למדינת ישראל בהם משתתפים כמעט 4 מליון אנשים בבחירות, מכל הארץ ומכל המגזרים, הגוונים וכו', לבין בחירות מקומיות בירושלים, שמכילה כ700 אלף איש בלבד, וגם הם, רבים מהם לא מצביעים (למשל, הערבים, שהרבה מהם לא מצביעים) - וגם אם נגיד ש500 אלף איש מצביעים, עדיין, מדובר בקהל הרבה יותר הומוגני ושהרבה יותר קל להשפיע עליו, מאשר קהל של עם שלם. נגיד, מעניין לדעת כמה מאותם אלו שהצביעו לעוצמה לישראל בירושלים, היו גם אלו שהצביעו לעוצמה בבחירות הכלליות - כל ממצא בקשר לזה יכול להיות מעניין.

ברוך מרזל, אני מצטער, צעק במשך שנים כל פעם שהנה הנה הוא נכנס לכנסת.

עד היום לא בדיוק ראינו אותו ח"כ. 

רוב הציבור החרד"לי, למרות שחלקו מאוכזב מהבית היהודי ברמה מסויימת, אני מאמין שלא יערקו המוני המונים לעוצמה לישראל - כיוון שהמטרה העיקרית של הציבור החרד"לי הוא להוות כוח שולט שיכול לשנות דברים (לדוגמה, כמה שעוצמה לישראל תרצה להעביר תקציבים לישיבות שמהווים חלק מרכזי מהחרד"לים - היא לא תצליח ברמה שהבית היהודי יכולים עם כל המנדטים שלהם). עוצמה לישראל מראש לא מתכוונת להיות כוח שיכול לשלוט במשהו, הם מצהירים מראש שבכל מקרה לא יכנסו לממשלה וכו'...

החרד"לים (שגם אני ברמה מסוימת מגדיר עצמי כזה), פשוט יפעלו חזק יותר להכניס אנשים "משלנו" לרשימה, ובמקומות גבוהים (התנועה החדשה שהקימו בתוך הבית היהודי..) - שיוכלו לאזן את המפלגה, ואז ימשיכו לבחור בה

אבל אם עוצמה יביאו מאה אלף מצביעים לקלפיות שיכניסו פתק של נץ לקלפי - אני הראשון ללבוש כובע כדי להוריד אותו בפניהם.

אתה לא יכול להתעלם מזה שבבחירות האחרונות הם היודי"מ
ממש קרובים. למרות שלדעתי זה עפי עליהם כמו בומרנג.
כי עכשיו אחרי שהם היו כל לך קרובים היא הצליחו למה שאנשים שוב יבחרו בהם?
אבל אם הם היו משקיעים בלשים בנים בקלפיות בדרום תל אביב יכול להיות שהם לא היה מאמינים לשקרים שהפיצו שם שפסלו את עוצמה לישראל מלרוץ לכנסת..
הם היו קרובים לאחוז חסימה קטן הרבה יותר...ותן טל

כעת הם צריכים לא רק להיות יותר מהאחוז הזה, אלא להוסיף עוד כמה עשרות אלפי מצביעים.

מאיפה הם יביאו אותם? לא יודע. גם אם יצליחו לגרד 20 אלף מצביעים יותר מהפעם הקודמת - שזה ה-מ-ו-ן - עדיין, זה לא יספיק...

אבל באמת שרק ימים יגידו...

אני לא נראה לי הולך להצביע.די"מ
אבל אם הייתי מצביע הייתי מעדיף שהקול שלי ילך לפח מאשר שילכו לזבל....
^^^ על הכותרתיוני
על התוכן.

???יהודי!!
אני גם חשבתי על זה, וברעיון אני מסכים, אבל נראה לי הרווח קטן ממהפסד.
אני גם פעם חשבתי ככה בבחירות הקודמות ולכן הצבעתידי"מ
אבל לא נראה לי שאני יצביע.
לא יודע כמה מיכאל בן ארי זה "רווח" אם הרב כהנא היה רץ היה על מה לחשוב.
הנה, רק מוכיח את מה שאני חושב...ותן טל

הבעיה של עוצמה לישראל היא משני הכיוונים גם יחד - גם כאלו שלא בטוחים שהם יצליחו, ומעדיפים להצביע על בטוח לבית היהודי-תקומה, גם אם זה לא הכי נראה להם 100 אחוז - אבל הוא מפסיד גם מאנשים כמוך, שבגלל שהם כל כך נגד כל מה שהולך פה, הם לא טורחים להצביע אפילו לו...

יכול להיות שאם כל מי שלא מצביע לאף אחד ואם היה מצביע, היה מצביע לו - יכול להיות שאז הוא היה מצליח לעבור את אחוז החסימה גם בפעם הקודמת וגם בזאת...

עכשיו סיפקת עבודה לתומכי עוצמה לישראל לעודד אותך ואת חבריך להצביע

הבעייה שלי יותר מהותית.די"מ
הרב כהנא היה איש אמת.אמר את מה שהוא באמת חושב בלי משחקים ולכן גם נפסל מלרוץ לכנסת.
מיכאל ואיתמר לעומת זאת לא ככה.לא נראה לי שהם עושים את זה בשביל להשיג אנשים אלא כדי שלא יפסלו אותם מלרוץ לכנסת. הרב כהנא בחיים לא היה עושה קמפיין "בלי חובות אין זכויות" אפילו לגר תושב בזמן שהיובל נוהג אין זכויות שווי ערך ליהודי.מה גם שהרב כהנא סבר שאסור לערבים להיות כאן וצריך לגרש אותם מהארץ.
אז כאן נכנסת כבר השאלה המהותית יותר:ותן טל

אם אין אפשרות לחיות במאה אחוז אמת בתוך הכנסת - זה אומר שלא צריך לחיות בה בכלל?

וכמעט הכל מעיד על כך שרוב ההשפעה במדינה עוברת דרך הכנסת והשלטון. ם כל הכבוד לבן ארי ואלדד כעת מחוץ לכנסת - הם לא מצליחים לשנות כמו שהם רוצים, מחוץ לכנסת (גם בתוך הכנסת למפלגה קטנטנה ולא קריטית, אין הרבה כוח - אבל יותר מלמי שבחוץ...). וגם הרב כהנא ז"ל - עם כל הכבוד לו, מחוץ לכנסת הוא לא היה מצליח להשפיע לנצח כמו שיכול להשפיע מבפנים.

אפילו החרדים שמתנגדים לדעתי הרבה יותר ממך למדינה, מבינים שבשביל להשפיע על החיים שלהם, הם חייבים לפעמים "להוריד " מעט את האידיאלים שלהם, או את ה"אמת" שלהם - על מנת להצליח לחיות כאן בצורה נורמאלית.

במידה מסוימת אתה יכול לקרוא לזה אפילו פיקוח נפש, שבשבילו בוודאי שמותר לעשות גם קמפיין של "בלי חובות אין זכויות" וכו'...

אמת מוחלטת זה נחמד - אבל זה לא מוביל לשום מקום, מה לעשות. אם אתה והרב כהנא אוהבים להגיד בבית שלכם לעצמכם אלף פעמים שלערבים אסור לגור בישראל - ובלי יכולת להשפיע על שום דבר שקורה כמעט במדינה - שיהיה לכם בכיף...

תלוי מה.די"מ
יש דברים שהם באמת לא כאלה עקרוניים ויש כאלה שהם כן.
זה לא שלא טורחים ללכת להצביעיהודי!!
לא הולכים להצביע מאידיאל לא לחזק ולשתף פעולה עם השלטון
וזה, במחילה, אידיאל מטומטם.ותן טל

כי לא מרוויחים הרבה מכך. אפילו רוב החרדים הבינו את זה כבר, ולכן מצביעים כדי לחזק את היהדות החרדית בארץ למרות שחלקם הגדול "לא מאמינים בשלטון".

כשאתה מצביע למי שאתה מאמין בו אתה לא ממש "מחזק את השילטון" - אתה מחזק את מי שאתה מאמין בו לעשות את השינויים שאתהמאמין בהם.

אחרת מאיפה אתה חושב שיבואו השינויים? אתה חושב שפתאום ביום אחד תוכל להפוך את המדינה מבחוץ, תוכל לגרום לכולם להפיל את הכל ולהיות מדינת יהודה?

במצב כזה אני די חושש שגם כאשר יקימו ממשלה יהודית אתה לא תרצה להשתתף כי לא תרצה "לחזק את השילטון". כבר לא תשים לב מתי השלטון הוא "רע" ומתי הוא "טוב". זה מה שאני חושש. (לא עליך אישית - זה מכוון כללית לכל אלו שאוחזים באידיאולוגיה כמו שציינת)

השאלה אם יש מי שאני מאמין בדרכו.די"מאחרונה
ובודאי שאפשר לעשות שינויים מבחוץ.
הרווח של לא לשתף פעולה עם השלטוןיהודי!!
לא מזיז לאף אחד.
אבל הרווח שאולי בן ארי יעבור יותר חשוב, ואנחנו יודעים כמה בן ארי גבולי.
לאחר העלאת אחוז החסימהאלעד

בן ארי יהיה חייב איזה פיגוע או מבצע צבאי שיביאו לו מנדטים.

אחרת באמת אין לו סיכוי.

אם יהיה לו סיכוי- אני איתו

חבל. אפשר לחבור ליהדות התורה או שס.hamedinai
עבר עריכה על ידי hamedinai בתאריך כ"ג בחשון תשע"ה 05:46

לבקש מיהדות התורה את המקומות 10-15.
אם עוצמה בטוחים בעצמם שיעברו את החסימה, ןיהדות התורה המספר שלהם סטטי 8-9 מנדטים, שילכו על מקומות 10-15. נראה לי שיהדות התורה תסכים.
עם שס זה קצת יותר בעייתי כי לא ידוע הגודל שלהם. אבל אפשר למצוא פתרון.
או אותו מקום בבית היהודימעודד מאוד
כי גם ככה החרדים נכנסים לכל ממשלה בכל מחיר וגם הבית היהודי. אז מה ההבדל?!
בתור מפלגה נפרדת על אותה רשימההמדינאי

שלא לאבד קולות יהודיים בבחירות.

אם הבית היהודי ירצה לארח את עוצמה על הרשימה שלהם, מה טוב. אבל זה לא נראה מעשי. אבל עם מפלגות החרדיות דיל כזה יכול להצליח.

חבל לזרוק קולות לפח (שפירושו גם שקרוב למחצית מהם הולכים לשמאל-ערבים)

הילכו שנים יחדיו בלתי אם נועדו?אריק מהדרום

מי שמכיר את מלון וולדורף אסטוריה יודע שזה מלון יוקרה אולי הכי יקר בארץ.

נאמר שכדי להכנס בשעריו אדם ממוצע צריך לקחת משכנתא.

בוא נגיד שאיש לא נקרא לפגישה שם "באקראי" לפי הדיווח על וינטר ולייטנר.

אין שום סיכוי ששני אלה נפגשו שם באקראי במלון הזה דווקא לקראת סגירת הרשימות ודיברו שם דברי תורה, כל מי שמכיר את המלון הזה מבין את זה היטב.

אני חושש שיש מליארדר מאחורי לייטנר ואני חושב שעם שיווק נכון למאוכזבי החברה החרדית לייטנר עשוי להיות הפתעת הבחירות.

רק בהקשר של היוקרה של המלוןזמירות

לא יודע כי לא התעמקתי בזה על איזו פגישה מדובר ומי הם הדמויות המדוברות - באתי לתקן את הרושם שהבאת על המלון

הוא ברמת מחירים דומה לזו של מצודת דוד הסמוך. לא הכי יקר בארץ (קמפינסקי בת"א נחשב ליקר והיוקרתי - יותר מהמלך דוד בירושלים).

היינו בו פעם סוף שבוע, לא צריך להיות עשיר במיוחד.

גם בו וגם במצודת דוד רואים המון חרדים מתארחים.

הנפשות הם וינטר ולייטנראריק מהדרום

וינטר עם לייטנר זה חיבור טובאיתן גיל

שיביא עוד חמישה מנדטים גגד השמאל.

הלואי שיצא משהו טוב מהמפגש הזה

הלכתי לחפש ולקרוא מה קרהזמירות

זה מתחבר אצלי לנוהג של צעירי המגזר החרדי הנפגשים לדייטים ועושים זאת במיוחד בישיבה בלובי דווקא במלונות היוקרה בירושלים (וגם בהילטון ת"א. לא במלונות ה-'פושטים' במלעיל…)

זה משיקולי ארנונהמשה

בתי מלון מגדירים את הלובי שלהם כחצר ציבורית כדי לא לשלם עליהם ארוננה. זה אומר שכל אחד יכול להיכנס בלי לשלם (היי דייטים חרדים) כי מבחינה חוקית זה סוג של לא שטח פרטי.

משהו לא ברור שםברגוע

הם הודיעו עכשיו שלא ירוצו עם וינטר כי לפי הסקרים לא בטוח שיעברו, אבל הם כן יהיו בכנסת הבאה, איך בדיוק??

היה דיבור שוינטר יחבור לסמוטריץ'איתן גיל

אבל את פייגלין הוא לא רוצה, ולכן ירוץ בנפרד, וישרוף ביחד עם כולם.

מקווה שלייטנר ווינטר יפרשוברגוע

וינטר כבר הגישמשה

לפרוש אפשר גם ביום שלפני האחרוןאיתן גיל

וינטר לא יפרוש, מסתבר שהוא מגלומן רצינינוגע, לא נוגעאחרונה

גם לייטנר לא נראה לי יפרוש כי הוא רוצה להוכיח למפלגות החרדיות את כוחו.

בימין ממתינים למוצא פיו של וינטראיתן גיל

בסבירות של 98 אחוז הוא לא יחבור לאף אחד, ואולי כן ואולי לא יעבור את אחוז החסימה.

אם לא יעבור וישרוף כמעט 4 מנדטים, המרויחים יהיו כל המפלגות שנכנסו לכנסת, באופן יחסי למספר המנדטים שקיבלו.

במקרה הגרוע ביותר יפסיד גוש הימין שני מנדטים נטו.

שיטת חלוקת המנדטים לפי חוק באדר עופר מטיבה עם מפלגות ככל שהן גדולות יותר.

ואולי הגיע הזמן שבמדינת ישראל יתמודדו לא יותר מחמש מפלגות, וכולן תהיינה מיוצגות בכנסת.

יש הרבה שינויים שאפשר לעשות בשיטת הממשלאריק מהדרום

צריך לראות מודלים שעבדו בעולם ואנחנו רוצים לייבא אותם לכאן, לא להמציא סתם מצוץ מהאצבע בוא נראה מה ילך.

שיטות ממשל זה לוחות טקטונים שמזיזים קצת כל פעם או פעם אחת בצורה דרסטית כשיש עושק מאוד בולט לעין וזה צריך להעשות פעם בכמה מאות שנים אם בכלל.

אי אפשר לראות "בואו נראה אולי ננסה להגביל כמות מפלגות נראה מה יהיה מקסימום נחזיר את זה עוד חצי שנה" לא משנים את חוקי המשחק כל פעם שמפסידים.

אני לא יודע למה סמוטריץ' ובן גביר ראשי מפלגותאיתן גיל

וגם פייגלין.

כולם צריכים להתמזג עם הליכוד ולהשפיע מבפנים.

הליכוד, עוצמה, והציונות הדתית מדברים אל אותו קהל יעד, ומייצגים אותם ערכים כביכול, ועדיף ממפלגה שיש לה כ- 50 ח"כים

המפד"ל ההיסטורית ייצגה ערכים יהודיים ודתיים, אבל יורשתה מתעסקת בכל דבר, חוץ מענייני דת. ענייני דת כל כך לא מעיינים אותה, שאפילו נציג מטעמה במשרד הדתות היא לא דרשה.

תשאל את פייגלין למה הןא לא מתמודד בתוך הליכודאריק מהדרום

נראה שיש לו קצת ניסיון בזה.

פייגלין רוצה שהפוליטיקה תתאים את עצמה לגחמות שלואיתן גיל

וזה לא עובד ככה.

מסתבר שזה כן עובד ככהאריק מהדרוםאחרונה

נראה לי שאצביע למפלגתאריק מהדרום

שרשר לאהבה ולאחדות העם

על דאטפת אטפוך...הסטורי

עם פתיחת מערכת הבחירות, מיהר גפני להודיע ש"לא מחוייבים לגוש הימין".

הערב הודיעו לו מהמפלגה שלו, ש"לא מחוייבים למשה גפני..."

דגל התורה: גפני ומקלב יעזבו את הכנסת | ערוץ 7

(ועוד לא דיברנו על מה שעשה לרב רביץ)

אני לא מכיר מספיק את הפוליטיקה שלהםמשה

אבל גפני תמיד היה איש שמאל. זה לא חדש. בשונה מגולדקנוף למשל.

וסוף מטיפיו?נקדימון

והמחליפים יהיו ימנים יותר ונוחים יותר?נוגע, לא נוגע
אל תהיה בטוח...נפשי תערוג

הם רוצים פטור מלא מגיוס

ולא שמחים מזה שהוא כבר כמה מערכות בחירות לא מצליח להביא את הפטור הזה

בממשלה הבאה הם ינסו להשיג את הפטור הזה בכל מחיר.

לא בטוח שהמחליפים יהיו טובים יותר לציבור הדת"ל או הימני

גפני הודיע שלא מחוייבים...איתן גילאחרונה

כי זו ההוראה שקיבל מהחצר.

החלפתם מתבקשת בעקבות ההנהגה החדשה שקמה לדגל התורה.

גפני נאמן ביתו של הרב שך שהלך לעולמו, ומקלב נאמן ביתו של הרב אלישיב, שגם הלך לעולמו.

המנהיגים החדשים הם הרב לנדו והרב הירש, וטבעי שההנהגות החדשות תעצבנה את החצרות שלהם כלבבם.

ככה עובד מינהל תקין, בלי בג"ץ ובלי בצלם, ולא כמו בכירי המשפט והפרקליטות שלנו שהם מסמר בלי ראש.

מדינת יהודה וישראל? כבר ניסינו.hamedinai

רבים נוהגים לפנטז בצורה תיאורטית על חלוקה בין "מדינת יהודה" ל"מדינת ישראל" – לא מפני שמדובר בתרחיש מעשי, אלא כדי לחקור באופן ניסויי איזו גישה ביטחונית ואידיאולוגית באמת עובדת.

במלחמה האחרונה קיבלנו הזדמנות נדירה, כמעט במעבדה, לבחון את ההנחה הזו במציאות:

* זירת עזה: המקום שבו בוצעה התנתקות מלאה ופונתה הנוכחות האזרחית והצבאית.

* זירת יהודה ושומרון: המקום שבו לא הייתה התנתקות ונשמרו השליטה הביטחונית וההתיישבות.

הפער בין השטחים הללו אינו מבוטל – הוא תהומי, והנתונים מדברים בעד עצמם:

פער המחיר הדמים

* אבידות בקרב ישראלים: הרוב המוחלט של הנופלים והנרצחים במערכה – אזרחים וחיילים כאחד – הם מגזרת עזה (בשיעור של כ-95%–98% מכלל החללים במלחמה), לעומת אחוזים בודדים בלבד שנפלו בגזרת איו"ש.

* אבידות בקרב הפלסטינים: גם מהזווית של בלתי-מעורבים ונפגעים בצד השני, המספרים בעזה גבוהים בעשרות מונים מאשר ביהודה ושומרון (למעלה מ-95% מכלל ההרוגים הפלסטינים במערכה מרוכזים בעזה). ההתנתקות לא חסכה חיי אדם – היא הביאה להרס ולחורבן נרחב פי כמה לשני הצדדים.

ההשוואה הזו מתבססת אך ורק על המשתנה של ההתנתקות. אם נלך צעד אחד אחורה ונבחן מה היה קורה אלמלא הסכמי אוסלו והכנסת הרשות הפלסטינית, המצב הביטחוני והיציבות היו טובים פי כמה.

אין עוד צורך בניסויים מחשבתיים או בפנטזיות על חלוקת הארץ – הניסוי כבר בוצע במציאות, והתשובה ברורה לחלוטין.

אל תשווהנפשי תערוגאחרונה

כרגע לרש"פ יש אינטרס ברור לא לחמם את הגזרה.

אם הרש"פ יחליטו לפתוח במלחמה דומה למה שהחמאס עשה.

ה7/10 יראה קטן לעומת מה שהם עלולים לעשות.

הם הרבה יותר מאורגנים. יותר חמושים. כמות גדולה יותר ופרוסים כל יותר שטח שמכיל אזרחים.

ה' עוזר לנו שזה לא יקרה.

משעשע שתעמולה של מפלגת האחדות עדיין מופיע בערוץ...הסטורי

ומזעזעת האסוטיאציה שזה מעלה...

לטובת הצעירים: פעם 'ערוץ 7' היה תחנת רדיו. אחת הפרסומות החוזרות יותר, היתה לאולם ורסאי. בבוקר אחרי שהאולם קרס באחד האסונות האזרחיים הגדולים בתולדות המדינה (כמדומני הכי חמור לפני מירון) - הפרסומת עוד התנגנה בערוץ...

אני עוד זוכר את הפרסומת !משה

אם שילמו, אז צריכים לקבל תמורה. לא ?

תתחיל, אני אמשיך מתוך שינההסטורי

השאלה מה הם יעשו עם התמורה

(נשמע כמו התחלה של בדיחה שחורה. והיו הרבה בדיחות שחורות אז)

דווקא כאן ברור למה להמשיךארץ השוקולדאחרונה

הרי יכול להיות מאוד שינסו להתמודד בבחירות הבאות כמו הדר מוכתר עם צעירים בוערים וכעת בניסיון להיכנס לליכוד.

יותר כיפות סרוגות מפתקים בקלפיאיתן גיל

וינטר

בנט

סמוטריץ'

מעוז

פייגלין

למה הם לא מתאחדים

מי צריך את כל הסלט הזה

טוב שלא רשמת את גלעד קריב...הסטורי

קריב אינו ראש מפלגהאיתן גיל

הוא באותו סל עם יאיא פינק, חילי טרופר, ואחרים.

כן, אבל לשים את בנט בסל אחד עם האחריםהסטורי

ולצפות שיתאחדו, זה די מוזר.

אגב, לא רשמת גם את בן גביר. משום מה אתה עושה לו הנחת סלב.

שכחתי את בן גביר, והאמת שהוא לא בדיוק כיפה סרוגהאיתן גיל

כי יש להם אידיאולוגיה שונה בסוףארץ השוקולד

אגב, סמוטריץ' ופייגלין התאחדו אם פספסת

הם לא התאחדו, הם התבלקו טכניתאיתן גיל

צודק, אהבתי את ההגדרה של הפועלארץ השוקולדאחרונה

אין שום היגיון בסידור הזהנוגע, לא נוגע

לא לפי סדר אלפביתי, לא מנת משכל, לא גודל הכיפה, לא ניסיון פוליטי, לא כוח פוליטי, לא פז"מ צבאי, לא מידת הימניות.

איפה הימים שהציונות הדתית היתה מאוחדת….סיעתא דשמייא1

עופר וינטר משיב לרב אבינר: "הם היו מספיק ראויים להיפצע וליפול - וראויים להנהיג" | ערוץ 7

….חזית אחת הולכת בדרכו הממוצעת של הרב קוק, שמנהיגה באו בחזית אחת אל הבוחרים שלהם למרות הבדלים בדעות הם הלכו בדרך האמצע. כנראה למי שאומר "הכבוש משחית" הוא מתכוון למצבה של הציונות הדתית כיום. אנשים שחושבים שרק להם יש מונופול על אהבת ארץ ישראל ושאחדות העם בכלל ואחדות הציונות הדתית בפרט תלך לעזאזל.

"לא מחכמה שאלת על זה" (קהלת)נקדימון

שהכל לפי זכות הדור. (רש"י)סיעתא דשמייא1

לא שאלת מפאת חכמה כי אם מפאת כסילות (מצודת דוד)נקדימון

כי דרך החכם לשאול שאלות הגונות כפי עומק חכמתו, ודרך הכסיל לשאול שאלות שאין בהם ממש לפי כסילותו.

ברור ….סיעתא דשמייא1

… אני כסיל על זה שלא הבנתי שהכל לפי זכות הדור . אני זה לא העיקר זכות הדור זה העיקר.

ובאופן ספציפי מדובר בדור הקיים של הציונות הדתית.

אתה כסיל כי חרצת לשון בטרם עתנקדימון

אך אני תוהה אם תרצה שבטרם נעמיק בדיון נקדים כמה מילים על מדיניות איחוד ומאוחד, על קיקיוני השמאל שמוחלפים כמריונטה לפני כל בחירות, או דווקא על התשוקה הטהורה שבליבך לראות איחוד גדול בימין וניצחון על חלומות העיוועים של השמאל הסהרורי.

פיצולים זה דבר טבעיshaulreznik

איך אומרת הבדיחה? שני יהודים, שלוש השקפות.

שום תשים עליך מלך (=מנהיג) מקרב אחיךאיתן גיל

זו שאלה הלכתית נטו, והחצוף עופר וינטר לא צריך להכנס לזה.

שיתעסק בארגון מפלגתו המיותרת והתיאטרלית, ויתפלל לרחמי שמים מרובים לעבור את אחוז החסימה.

לא רק הוא מתפלל.סיעתא דשמייא1

תשמע בבקשה.

אני מכיר את הרב בן פורת הרהוט, כבודו במקומו מונחאיתן גיל

המלצות ממנו על פוליטיקאים לא הייתי לוקח.

מעולם לא היו ימים כאלו...הסטורי

והזוי שיורד מהארץ, מתיימר להטיף על 'הדרך של הרב קוק'.

גם רב ושמואל ירדו לבבל. שבת שלום.סיעתא דשמייא1

עלו ללמוד וחזרו ללמד את ההמונים שהיו שםהסטורי

לא עזבו את הארץ שבה נולדו - וממקום שבתם עסקו בהכפשת הארץ ומיישביה.

שטויות. אני יותר יהודי כאן….סיעתא דשמייא1

… מאשר הייתי בישראל וזה לבד מצדיק את היותי כאן. גם אם היתי בארץ לא הייתי חוסך בקורת על מה שקורה בארץ וזה לא להשמיץ . אתה צריך ללמוד להכיל בקורת של אנשים שלא חושבים כמוך אבל אהבתם לעם ישראל וארץ ישראל לא פחותה משלך. אני כרגע בדרך לארץ הקודש כפי שאנשי חב"ד נזהרים לכנות את מדינת ישראל בשם הזה ואפילו לא אנשים כמוך יוכלו לכבות את תשוקתי לארץ ישראל ולעם ישראל היושב בארץ וזה כולל אותך. אולי נפגש בסליחות בכותל שנה טובה וחתימה טובה.

כל הדר בחו"ל דומה כמי שאין לו אלוהנקדימון

באוסטרליה, אתה יותר יהודי רפורמי

חה חה חה וכיום יהודי דתי איש ימין….סיעתא דשמייא1אחרונה

…. בארץ ישראל חשוד כאיש שמופעל על ידי אירן. זה רק מראה איזה אידיאולוגיה אהובה על אוייבנו.

אולי יעניין אותך