זה יכול להיות בהרבה דברים.
לדוגמה: אני זקוק להשיג מטפלת לילדה שלי כשהיא לבד בבית. אם בא אלי מטפל ממין גבר ורוצה את העבודה. אין לי מספיק משאבים לוודא האם הגבר הזה אינו פדופיל. האם מבחינה אתית זה יהיה בסדר מבחינתי לא לקחת אותו לעבודה אך ורק בגלל שהוא גבר, בלי שום סיבה אחרת, למרות שהוא נראה טוב ונחמד ומחינה חזותית - יותר טוב מהרבה מטפלות.
עוד דוגמה: יש לי קליניקה ואני זקוק למנות דם. יש אוכלוסיות שיש ביניהם יותר אחוזים של חולי איידס. למרות שעושים בדיקות האם הדם לא נגוע, יש איזשהו אחוז שמסתנן ולא מצליח לעבוד את הבדיקות. האם מותר לי לא לקחת תרומות דם מאותם אוכלוסיות, שלמרות שאין לי שום הוכחה על הבן אדם הפרטי.
ושאלה תאורטית נטו: באחד המסגדים רצו לשים מאבטח שלא יקרה להם מה שקרה עם ברוך גולדשטיין, האם זה בסדר להעסיק שם יהודים מתנחלים, למרות שמאז ברוך גולדשטיין היו רק מקרים נדירים של יהודים שביצעו פיגועים נגד ערבים, יחסית לאחוזם במדינת ישראל. ובכל אופן רוב רובם של המתנחלים הם אנשים טובים ונחמדים לכל אדם באשר הוא.
אותו דבר, אני זקוק למאבטח במסעדה שלי. בא אלי ערבי ורוצה להתקבל לעבודה. האם זה יהיה בסדר מבחינתי שאני לא ייקח אותו לעבודה אך ורק בגלל שהוא ערבי. אין לי מספיק משאבים ואמצעים לוודא האם הוא בסדר או לא. הוא נראה חמוד וטוב.