אם ישי ואריאל יתפלגו הם גוררים את הימין לעימות פנימי מיותר.ותן טל

אנשים לא קולטים את זה. אנשים מתלהבים מכך ש"הנה תקום מפלגה חדשה שיכולה ב-ו-ל להתאים לנו". הם כל כך מתלהבים שהם לא קולטים שמפלגה שהיא בדיוק כמו שהם רוצים, אבל בממשלת שמאל שמוקמת על ידי העבודה, מרץ, כחלון, ליברמן שיערוק ל"מרכז" עלאק, וחרדים, שפשוט ינצלו את המומנטום, ואולי אפילו לפיד - זה הרסני, ועם כל ה"כיף" של מפלגה חדשה בדיוק "כמונו" - אנחנו יכולים לקבל אוסלו 2, ועל זה אתם תבכו עוד 3 שנים, לא היום.

 

פיצול שוב ושוב גם בציונות הדתית וגם ביהדות הספרדית יטרפו כמעט כל סיכוי להקים ממשלה ימנית. אנחנו ל-א מעבירים קולות מהמרכז או מהשמאל לימין, באמצעות ה"פיצול" הזה - בסך הכל מזיזים קצת מנדטים מכאן לשם, מהבית היהודי/ליכוד ש"ס, למפלגה החדשה - זה לא "לוקח מהשמאל" - כיוון שאפילו החרדים, הם בסך הכל, מחוייבי המציאות בממשלת ימין, אין אפס, אין שום דרך להקים ממשלה בלי העבודה ויש עתיד, אם החרדים לא נמצאים בה.

 

דרעי לא בכל כך קלות יסכים לחשוב אפילו על לשבת בממשלה אחת עם אלי ישי בראש מפלגה אחרת, וכנ"ל בנט שיהיה פגוע מאריאל.

 

ככה שמפלגה חדשה שכזאת, בעצם אומרת - מנדטים ימניים ברובם, שלא יוכלו בדרך כזאת או אחרת להיכנס לממשלה ימנית - ככה שזה יקטין את גודל הקואליציה האפשרית ואולי יוביל אותנו לדבר הכי בעייתי - חוסר יכולת להקים קואליציית ימין ובתוך כך, הקמת ממשלת שמאל קיצוני עם מרץ ובתמיכת הערבים, ממשלה שתהיה חזקה הרבה יותר אפילו מקדימה ה"מרכזית" ואפילו מהעבודה בראשות ברק.

 

חבל, חבל חבל. סוף מעשה במחשבה תחילה.

 

הרצון לייחודיות לא מתיר לנו למכור את ארץ ישראל. ובתוך כך בסוף, בהחלט גם את ארץ ישראל (מי בדיוק ידאג לתקציבי הישיבות שלנו ולערכי הציונות הדתית אם תהיה ממשלת שמאל שלא נהיה חלק ממנה - ואולי אפילו החרדים לא יהיו חלק ממנה... - זה אסון לעולם התורה.)

לא בטוח. אם הוא יציל את הקולות של בן ארי זה שווהמשה

מפלגה קיצונית הזויה שתגרור את כל המפה ימינה. אני לא הולך להצביע לה אבל לעבור את אחוז החסימה יש לה סיכוי.

למה קיצוני? למה הזוי?hamedinai

רק אם יבקשו לעשות התנחלות יהודית בחצי האי ערב, ארץ הערבים.

 

עוד יותר הזוי ופסיכי אם היו מחפשים איך להקים בית כנסת מעל האבן השחורה שלהם במכה.

 

אבל שיא הטירוף היה אם היו עוד דורשים שערבים לא ירדו לבקר למכה.

 

**

 

והנה יש ערבים שהתנחלו בארץ ישראל, ארצו היחידה של עם ישראל, ולא מכנים אותם הזויים. וכל זה למרות שיש להם עשרות ארצות.

 

אבל זה עוד לא הספיק להם. במקום הכי קדוש לעם ישראל הם הקימו מסגד.

 

ואם כל זה עוד לא הספיק, הם דורשים שלא יתנו ליהודים שם שום דריסת רגל.

 

**

 

הזוי, טירוף, זה הוכל איך שמרגילים. לטעון על יהודים חפצי חיים שהם מטורפים, זה הטירוף. אבל אם מרגילים ועושים את זה פעם אחרי פעם,  זו כבר רשעות!

נראה לך שבן ארי יוכל ללכת עם אריאל? אחרי כל מה שהיה?ותן טל

ויותר מזה - נראה לך שישי יקח את הסיכון של ללכת עם בן ארי שיכול להבריח לו הרבה "ימנים מתונים"?

לא עם אריאל אלא עם ישי...משה
תקרא בתוכן...גם לישי בפני עצמו התייחסתי.ותן טל
אתה מדבר דברים הזויים!יוני
אתה יודע מה נזרום..

אין מצב שתגרום לכל המצביעים לבן ארי להצביע לבית היהודי. ונגיד שהם באמת יתפלגו לא תצליח לגרום למצביעי המפלגה החדשה גם כן להצביע לבית היהודי. אז למה שלא תנסה לגרום לכל מצביעי הבית היהודי להצביע לאריאל וישי (ואולי גם בן ארי) בשביל האחדות?!
האם אתה תצביע למפלגה כזאת רק בשביל האחדות?



אין סיבה שבנט ודרעי לא ישבו באותה מממשלה ביחד עם ישי ואריאל. ואם הם לא יעשו את זה בגלל שהם יהיו 'פגועים' מהם הם יקבלו בראש מהמצביעים שלהם עצמם כי זה מאוד קטנוני
(רק מצחיק שבמקרה כזה אתה תראה את אריאל וישי אשמים אם בנט ודרעי יתנהגו כמו ילדים ולא ישבו איתם בממשלה..)
והעיקר, חלק מהעיקר של מפלגות הציבור הדת''ל זה לעשות הכל בשביל לשבת בקואליציה ודרעי כולם יודעים שיעשה הכל בשביל לשבת בממשלה..
בפשטות, ריאליות. "להזיז" 2-3 מנדטים זה הרבה יותר קלותן טל

מ"להזיז" 10-12 מנדטים, ויותר מזה,במקרה שחלק מהמנדטים באמת לא הצלחת להזיז והם התפזרו במקומות אחרים או הלכו לפח במפלגה שלא עוברת אחוז החסימה - עדיף שזה יהיה קצת מנדטים של מפלגה קטנה מאשר הרבה מנדטים שמתפזרים להמון מקומות וחלקם הולכים לפח, של מפלגה גדולה.

 

להזכירך מי שמפרק את האחדות זהו לא בנט, ממש לא. למרות שמנסים מהצדדים הניציים להציג את זה ככה - זה צביעות מוחלטת.

 

אני בכלל לא הזוי, אני מדבר על פי ההיגיון, על פי ההיסטוריה, על פי הבנה שהסיכוי שדרעי וישי יסכימו לשבת ביחד בממשלה אחת בשתי מפלגות שונות - שואף לאפס.

 

הם יקבלו בראש מהמצביעים? מתי? בבחירות שלאחר מכן? אוהו...זמן עובר עד בחירות חדשות והציבור עד אז שומע ומקבל דברים חדשים, ויש שינויים וכו'.

 

זה לא מה שמפחיד אותם. פשוט לא נשמע הגיוני שהם ישבו ביחד - האגו כאן יהיה הרבה יותר מידי גדול. צריך נס בשביל שיוכלו לשבת ביחד בממשלה בשתי מפלגות שונות.

 

וברור שאריאל וישי יהיו אשמים - הם אלו שפילגו ושיסעו ציבורים (אם יעשו את זה..מאני מקווה שלפחות אריאל לא יעשה את זה, עדיין, כמו ששמעתי שאמר בבוקר שעדיין עובדים על האחדות) - הם אלו שהתפלגו, לא הצד השני...

 

ו...נכון. זה לא בושה להגיד שעושים הרבה כדי להשפיע במדינה ולא רק לצעוק כמו בן ארי ובתכל'ס, כנסת שלמה לא להיות מסוגל לעשות כלום, בטח שלא להגן על הישיבות, על ענייני דת ומדינה, על ארץ ישראל... - בן ארי, או להבדיל אריאל וישי באופוזיציה - לא יוכלו לעשות כלום למען הנושאים האלו, בניגוד למי שיושב בקואליציה, שבניגוד לכל מה שמנסים לדמגג, אפילו בכנסת האחרונה עשו הרבה מאוד למען הנושאים האלו!

א. צא מהסרט שזה 2-3 מנדטיםיוני
זה 6-7 מנדטים.
קודם תנסה לשכנע את מצביעי הבית היהודי עצמם לא לעזוב את המפלגה..

מי שמפרק את האחדות זה בנט שאין לו עמוד שדרה ומוכר את העקרונות שלו בעד מנדטים. (למרות שאריאל בעצמו יהיה צבוע אם הוא יתקוף אותו על זה)

על איזו היסטוריה אתה מדבר? ישי ודרעי..?!

המצביעים נותנים בראש. פוליטיקאים מתקפלים כל יום בשביל שטות אחרת בפייסבוק..

חשוב, לא ברור בכלל שהאשמים בהתפלגות אלו העומדים על עקרונותיהם. במקרה של אריאל אולי אתה צודק ו אולי באמת יש לו רגשי אשם מהקדנציה האחרונה.. אבל אתה בטוח לא יכול להאשים את ישי אם יתפלג מדרעי שמזדנב בו, מפריע ומציק לכל מהלך שלו ומנסה לעמוד מעליו..


בדיוק כמו שאתה מאשים את בן ארי בזריקות קולות בבחירות האחרונות.. אם הבית היהודי לא היו נלחמים בו הוא היה עובר את אחוז החסימה! לכן בנט אשם שנזרקו כל כך הרבה קולות לפח!

יותר מזה, אם ביום של הבחירות רואים שעוצמה יהודית רק כמעט עוברת את אחוז החסימה בנט צריך לדאוג שהמצביעים שלו ישלימו את הקולות לבן ארי בשביל שכל שאר קולות הימין לא ילכו לפח..
לא?
אני מדבר על המנדטים של תקומה עצמם.ותן טל

6-7 מנדטים למפלגה משותפת שלהם עם ישי אומר בערך 4-5 מנדטים של אלי ישי עצמו, והשאר - 2-3, של תקומה. 

 

על זה דיברתי.

 

המנדטים של אלי ישי אין לי דרך להשפיע עליהם. על אלו של אריאל כן - אם נצליח לשכנע אותו להישאר. ולפחות על פי הקולות שנשמעים נראה שלמרות המחשבות לעזוב עדיין כן יש רצון אחרי הכל להישאר ולשמור על האחדות. אני מקווה שזה מה שימשיך.

 

וממה נפשך - הרי אם אחרי הבחירות אריאל יראה שבנט עוד יותר לא לטעמו ולא מוכן להקשיב לשום רב וכו' וכו' - יוכל אריאל לפרוש עם שלושת המנדטים שלו ולחבור למפלגה אחרת - אולי מפלגה של ישי אם תהיה ותעבור את אחוז החסימה, או להקים מפלגה לבד... אין הרבה הבדל בין מפלגה של 6 מנדטים באופוזיציה, למפלגה של 3 מנדטים באופוזיציה - זאת גם זאת, לא משפיעות כל כך...

אז למה לו מראש לרוץ ביחד עם בנט?יוני
הוא יכול להיפרד ממנו אחרי הבחירות והוא יכול גם עכשיו!
(ולמה אחרי הבחירות זה כן לגיטימי בעיניך שתקומה תיפרד מהבית היהודי? הרי כך שניהם ישבו באופוזיציה ולא ישפיעו. לא?! אתה לא סותר את דבריך בהודעה הפותחת של השרשור?)
מה זה "לגיטימי בעיניי"? אני מעדיף שלא יפרדו כלל!ותן טל

אלא שאני אומר שהוא יכול לתת "צ'אנס", ועל הדרך לפחות בהתחלה לא לפרק את השותפות. אחרי זה אם יראה שזה לא הולך, יוכל בהמשך להתפלג - אין שום חוק שאוסר עליהם להתפלג. 

 

אבל בהחלט אני מעדיף שהם ישארו וישפיעו על הבית היהודי מבפנים. 

הוא כבר נתן לו צ'אנסיוני
זה הזמן שלו לחזור למקום טוב יותר..
איזה מקום טוב יותר? אריאל זוכר את השיממון באופוזיציה...ותן טל

ומבין יפה מאוד שאין לו בדיוק מקום טוב יותר.

 

ו"לתת צ'אנס", ובכן...אני לא בדיוק הייתי קורא למה שאריאל עשה, ככה - אבל מצד שני לכל אחד יש הגדרות אחרות.

 

שיהיה.

מקום שבו הוא עומד על העקרונות שלויוני
ולא מתגמש בלחצים של השותפים שלו. זה מקום טוב יותר.
וכן, ללכת לאופוזיציה זאת גם אופציה לנציגי ציבור ויש כאלה שאפילו ישפיעו על סדר היום של הכנסת משם בצורה טובה יותר ומשפיעה יותר.


איך אתה קורא ל''מה שאריאל עשה" בבחירות האחרונות?
קידם את כל הנושאים שמאוד חשובים לו. עזר לשמור גם בנושאי דתותן טל

 

ומדינה.

 

עשה את כל מה שלא יכל לעשות בקדנציה הקודמת שלו באופוזיציה.

 

די ברור ואני לא צריך להסביר שמטרתו של אריאל היא ל-א לשבת באופוזיציה - כל מהלכיו מעידים על זה. וגם כעת אני די בטוח שזה ינצח...

 

ואחינו "להתגמש" - קוראים לזה פוליטיקה, ו"עולם לא מושלם". להתגמש כל פוליטיקאי שנכנס לכנסת שלא בונה אתמול את בית המקדש הוא כבר מתגמש...אז איך בן ארי רוצה להיכנס לכנסת שלא בונה את בית המקדש???? שמשאירה כאן את הערבים?? הוא מתגמש!

 

כן, אחינו - "התגמשות" זה לא מילה רעה - החוכמה היא לדעת איך לגרום לכך שהמחיר שאתה תשלם יהיה פחות מהיתרונות שתקבל תמורת ישיבתך בקואליציה, וכמובן, קוים אדומים תמיד יש - אבל השאלה היא מה הם.

חחח בשבילי להתגמש זה להצביע לכנסת. אני לא..יוני
האידיאל של אריאל זה להיות נציג של הציבור ששלח אותו ולהגן ו להילחם על האינטרסים שלהם. לבנות בית מקדש? לא בטוח.. הוא אמר את זה? זה כתוב איפשהו?! לא נראה לי..

יוני שטבון השאיר אותו בצל כשעמד על העקרונות שלו מול כל הבית היהודי (ותראה איזה פלא, הבית היהודי מנסים לשמור אותו אצלם!)
אז יש לעשות פוליטיקה בתוך האידיאלים שלך ויש לתת לחברים שלך לדרוך על העקרונות שלך.. כי הם הרוב..

את הקוים האדומים של הבית היהודי ראינו בדוגמת שחרור ענקי של מחבלים. זה מזכיר לי שאומרים ''הכינרת עלתה 5 ס''מ מעל הקו האדום'' רק לא מספרים לך שזה הקו האדום התחתון ש''התגמשו'' וייצרו אותו כי היו ממש רחוקים מהקו האדום המקורי..
אז אתה יכול להמשיך ולהגיד ש''קו אדום'' נמתח בהתאם לנסיבות ואני אמשיך לומר שקו אדום זה קו אדום ואם הולכים זה רק על כל הקופה בלי להתגמש..

בפועל, לא ראינו את הקו האדום של בנט אבל כן ראינו שובל של דם..!
^^^^^^די"מ
סבבה. בן ארי הלך על כל הקופה ולא עצר פינוי אחד.ותן טל

בנט קצת יותר חכם, והצליח עם מפלגה גדולה למנוע הרס גדול בהתיישבות.

 

אגב - גם מיכאל בן ארי שחרר את המחבלים האלו. עובדה - הוא לא עצר את השחרור שלהם.

 

אה, נכון, הוא לא יכל לעצור. הוא אף פעם בכל מקרה לא יכול לעצור את השחרור, הכי נוח לו...הוא לא חייב דין וחשבון לאף אחד כי אין עליו שום מחויבות.

 

וכמובן, אפילו את הנגלה הרביעית הוא לא עצר, מיכאל בן ארי - מה שבנט ונתניהו כן עצרו. 

 

(וזה בלי להתייחס לזה שזה לא בנט ששיחרר, ואני באמת לא הולך להיכנס עכשיו לכל נבכי הפוליטיקה כאן).

 

מיכאל בן ארי תמיד יהיה מושלם, אתה יודע למה? כי הוא לא עושה כלום. נאדה. אפס. הוא זך ונקי כביום היוולדו כי כוח ההשפעה שלו דומה לתינוק בן שנתיים שהתחיל היום ללמוד ללכת - תינוק כזה לא מאשימים באף גירוש של יהודי עמונה, באף קיצוץ אכזרי לישיבות, באף חוק כזה או אחר שעבר או לא עבר - הרי הוא תינוק,שלא מסוגללעשות כלום ודואג לכך שלעולם לא יוכל לעשות כלום, כי גם אם איכשהו יסנן למליאה - הוא ידאג תמיד לשבת על כיסא התינוק של האופוזיציה רק כדי לצעוק, כי אחרי הכל, זה מה שילד בן שנתיים יודע לעשות הכי טוב - לבכות ולצעוק שלקחו לו שתו לו אכלו לו ובאו מסתננים בלתי חוקיים וקפצו לבריכה שלו עד ששר הפנים (אופס, אלי ישי, לא בן ארי) הואיל בטובו להוציא אותם מהבריכה.

 

 

אני יכול להמשיך ככה עוד ועוד אבל אני מניח שהנקודה הובהרה.

 

יש טעויות אבל יש גם המון המון הצלחות, והמון דברים טובים - שלא היו קורים במבנה אחר. ואז המצב היה הרבה יורת גרוע, אבל הרי כמו פולניים טובים אנחנו מעדיפים לבהתבכיין יותר על כמה המצב הוא בלתי נסבל לחלוטין, מאשר להודות על הרבה טוב שיש ולהמשיך לקטר הרבה גם על הדברים הלא טובים שתמיד יש בכל מפלגה. אנחנו מעדיפים אפס, לא 70:30 - כי אם זה לא מאה אחוז טוב, אז כבר עדיף שלא יהיה כלום.

 

זה מה שבן ארי רוצה. 100 או כלום - ולכן הוא תמיד מקבל את הכלום, ושיהנה לו איתו.

 

 (אגב, שיצא מהסרט שישי יסכים גם לכלום הזה. לישי יש מטרה לתעצם ולהיות שר, וגם אם זה אומר שהערכים שלו לא יהיו מתאומי בן ארי או אפילו אריאל...עם כל הכבוד ל"ימניות" שלו).

 

נ.ב אחרון: אולי, רק אולי, לא ראו קו אדום כזה או אחר כי דאגו, למשל, לא להגיע אליו...נניח, הסדר מדיני עם פלסטינים בחסות לבני? נסיגה כזאת או אחרת משטח כזה או אחר? גירוש ישובים שלמים מאסיבי? אולי. לא יודע. נקודה למחשבה. 

אם אין לך מה לומר אז תכניס את בן ארי לשיחה. כל הכבוד!יוני
הנקודה לא הובהרה, אתה יכול להמשיך?
כן בא נפסיק את הדיון המסריח על שחרור המחבלים בידי בנט ונדבר קצת על בן ארי..



בן ארי הוא פוליטיקאי ציוני שמאמין בכנסת! הוא טוען שיש שם הרבה לא טוב שצריך לתקן אבל הוא הולך לשם! בדיוק כמו רבו.. דרכו אינה דרכי.


בהחלט יש לי מה לומר, ובשביל זה הייתי צריך לעמת שתי דעותותן טל

מנוגדות, אפילו חלקית - זה העובדה. מה לעשות שכדי להגדיר דברים מסוימים וכדי להשוות, צריך להראות את זה מול האחרים?

 

כדי להסביר מה חייבים לעשות גם אם יש בעיות, אני מראה מה קורה אם לא עושים - ואת זה אני אכן עושה על ידי בן ארי, מה לעשות, שהוא לכאורה הניגוד של בנט.

 

בן ארי מאמין בלשבת בצד בכנסת ולא להיות בשום עמדת השפעה חלילה, כי הוא יודע שהוא לא יוכל למנוע כלום, ומפחד שיאשימו אותו אחרי זה בבעיות.

 

אבל בשמחה. אם אתה אדם של או הכל או כלום, שיהיה לך בכיף. רוב הפעמים תמשיך להיות כלום, בשעה שאנחנו נשפיע ונשנה ונוביל את המדינה, נכון, לפעמים נמעוד קצת, אבל זה לא סותר את זה שנשפיע ונשנה ונשמור ונגן. כל מה שבן ארי לא חולם אפילו לעשות.

 

בן ארי יודע שפינוי של בית אחד הוא לא יכול  לעשות דרך הכנסת, מה שבנט בהחלט יכול, ועשה, ויוכל עוד יותר אם יינתן לו תיק הביטחון.

 

שוב ושוב להגדיר את בנט כ"משחרר המחבלים" זה דמגוגי כמובן. באותה מידה אני יכול שוב להגיד שבן ארי שיחרר את המחבלים כי גם לא עשה כלום כדי לעצור את זה מתוך הכנסת, וגם זרק לפח מנדטים (לפני! שהעלו את אחוז החסימה!) שהיו יכולים לשמור על רוב גדול יותר לימין ולהכניס שכל לנתניהו לא להקים ממשלה עם לפיד ולבני. אז הנה, אם אתה יול לחזור על מנטרות כאלו כדי "להשפיל" את בנט, גם אני יכול "להכנס" בבן ארי, וזה לא ייגמר לעולם...

 

בסופו של יום, אף אחד לא יכול לטעון שיש דבר מושלם בעולם. מי שלא עושה - לא טועה, אבל גם לא משפיע. מי שעושה - קורה שטועה, אבל הוא משפיע.

 

כשיגיע משיח אולי יהיה אחרת, בנתיים אנחנו בהחלט לא בגאולה המוחלטת, אנחנו בצעדים שלה, ויש מניעות. לאטום אוזניים ולסרב להכיר בכך שיש מורכבות, להגיד "הכל או כלום" - זה ילדותיות, מצטער. ובן ארי, יודע אפילו יותר ממני, שלהיכנס לכנסת בשבילו, זה בשביל לשבת אוטומטית ר-ק באופוזיציה, ולמעשה, הוא נכנס לכנסת כדי שיוכל לעשות פרובוקציות בקלות יתרה ובחסינות פרלמנטרית - אבל בלי באמת יותר מידי עבודה בפועל ומניעת דברים בפועל...

מעניין שאני לוחץ אצלך על כפתור בנט נדלקת מנורת בן ארייוני
"בשעה שאנחנו נשפיע ונשנה ונוביל את המדינה, נכון, לפעמים נמעוד קצת, אבל זה לא סותר את זה שנשפיע ונשנה ונשמור ונגן"

לאן אתם מובילים אותה בדיוק?

אני יכול לאתגר אותך בתחרות?
נעשה מאזן של דברים טובים ודברים רעים שיצאו מהקדנציה האחרונה של הבית היהודי בממשלה ונראה לאן אתם מובילים..
אני אחראי על הדברים הרעים ואתה על הטובים, מי שמביא יותר מנצח..

(חוק אחד! מה היה יכול לקרות או לא היה יכול לקרות זה פרי דמיונך ואין לזה שום אחיזה במציאות. אנחנו פה בשביל לבחון דברים שכבר קרו. פשוט תוצאות...)

הלכנו על זה??
בבקשה:ותן טל

 

תקרא ותתעצבן:

 

http://www.baityehudi.org.il/wp-content/uploads/2014/11/hoveret.pdf

 

עכשיו תורך.

 

[נ.ב: ההשתמשות בביטוי:  "מי שמביא יותר, מנצח - כמובן שזה ילדותי בהחלט. זה לא עובד "ככה".. אבל לפחות בנתיים נזרום]

 

אה, אבל אחרי זה נעשה מאזן של דברים טובים ודברים רעים שיצאו מכך שבן ארי לא היה בכנסת בממשלה האחרונה, וכל הדברים שהוא עשה וכל הדברים שהוא לא עשה - סבבה? כדי להיות הוגנים... וכנ"ל נעשה לגבי כל מה שהוא עשה ולא עשה בכנסת שלפני כן...

'אתה' קראת את זה?!יוני
אוקיי, נגיד שכל מה שכתוב שם זה דברים נכונים ודברים טובים שהם עשו() ונתעלם מכל השקרים ומכל הקרדיטים שהם לוקחים שם על דברים שהם לא עשו או דברים הזויים כמו ''הובלנו את המלחמה במנהרות''
תתאמץ קצת, כמוני, ככה אתה מביא לי את דברי היחצנים (שאפשר להתווכח שעות על כל שורה שם. חוץ מזה שלפחות חצי מהדברים שם זה דברים שיכול להיות שיקרו עוד 10 שנים.. דיברנו על דברים בפועל שהם עשו!) של הבית היהודי?

אני אשכרה יושב לעובד על זה פה. אל תזלזל באינטלגנציה שלי..
למה אני צריך סתם להתאמץ אם כבר עשו את העבודה בשבילי?ותן טל

אם אתה רוצה, כעת, תתקוף כל דבר ודבר בפני עצמו שכתוב שם, ותגיד למה אתה תוקף, ואז אני אענה.

 

אבל למה אני צריך סתם להתאמץ למצוא משהו אם כבר מישהו עשה לי את העבודה? אין קדושה באיסוף החומרים...

 

(נ.ב: כשאתה מראש מתייחס בזלזול ואומר "דברים הזויים.." הובלנו את המלחמה במנהרות" - זה חסר טעם. אין טעם באמת לדיון אם ככה אתה מתנהג... אז כן - בנט הוביל את הקו הניצי בקבינט והיה הסמן הימני שעודד את נתניהו לצאת למהלכים האלו. להזכירך נתניהו כמעט עמד לסיים מלחמה, ואפילו פיטר סגן שר שעיצבן אותו באמירות שאמר נגדו - ולאחר יומיים, יצא למלחמה במנהרות פתע פתאום. למה? כנראה...)

אה,וכן - חלק גדול מאוד אם לא רוב מוחלט של הדברים, קראתי.ותן טל

זה נשלח כבר לפני הרבה זמן למייל של המתפקדים.

בן ארי כל הזמן אומר ואני מאוד מסכים איתו בזהדי"מ
שהמפלגה הכי משפיעה היא מרץ.
והוא רוצה לעשות אותו דבר מימין.
נכון, ברמת ההשפעה הפלמנטרית הוא לא יעיל. אבל אם לבנט לא יהיה מי שיאצגר אותו מימין מצבנו יהיה רע
מרץ המפלגה הכי משפיעה? מעניין. יש לו הגדרות מעניינותותן טל

ל"הכי משפיע".

 

החצי הראשון של המשפט הראשון שלך הוא מה שמכריע.

 

אם מרצ באמת הייתה המפלגה הכי משפיעה כבר מלפני 30 שנה היינו כאן עם חצי מדינה, ובלי התנחלויות.

 

בפעם האחרונה שהתקשרתי לסבתא שלי היא עדיין גרה בהתנחלות שמרצ מתנגדת אליה מיום היווסדה.

 

אבל לך תתווכח עם קיצוניים ...

ההשפעה שלי היא בכך שהיא גוררת את המפה שמאלהמרדכי
בס"ד

הוא רוצה לגרור את המפה ימינה.
זה "Vשפעה" לא "הכי משפיעה", מצטער. המפלגה הכי משפיעהותן טל

היא זאת שקובעת את הדברים ועושה את הדברים בפועל (ולא ניכנס עכשיו לשאלה האחרת האם זאת באמת מפלגת השלטון או אולי מפלגה שעושה עליה לחץ מתוך הממשלה - אבל מרצ זה בטוח לא...)

 

אבל כמובן, ראינו איך בן ארי גרר את הכנסת הקודמת קדימה, כל כך גרר עד שהייתה הקפאה מוצהרת בפועל למשך עשרה חודשים. זה אחלה של גרירה ימינה, מה אני אגיד

השפעה לטווח ארוך.די"מ
זה שמנהיג ליכוד נואם את בר אילן זה בין השאר בזכות מרץ
זה נכון. מבחינה פרלמנטרית האפקטיביות של מרץ זה אפסמשה

אבל בטווח הארוך היא יעילה.

 

חשוב שתהיה מפלגת ימין קיצוני.

כתבתי בהתחלה שברמה הפלמנטרית זה לא יעיל בכללדי"מאחרונה
ובקשר לקווים האדומים והנ.ב. האחרון שלךיוני
אתה מזכיר לי את תיאור המחלוקת לפני המרד הגטו..


מי יודע מה יקרה?!!

זה כזה גלותי! פויה
לגבי עוצמה יהודית - מצטער, לא. זה לא הולך ככה.ותן טל

אתה לא "מחלק" מצביעים. אתה לא הולך למצביע אחד אחד ואומר לו: , אתה תצביע לזה ואתה תצביע לזה כדי לעזור לו". כל מפלגה דואגת לכיסאות שלה וזה הגיוני.

 

אם כבר, אז למה שלא תטיל את זה על בן ארי? אם יראה שלא עובר את אחוז החסימה, שיפרוש מהמירוץ ויגיד לכל הבוחרים שלו לבחור בבית היהודי... למה לא?

 

אה, ברור, כי בן ארי הוא הכי חשוב וכי ברור שאם יש מישהו שצריך לעזור לשני זה בנט לבן ארי, ולא להיפך, חלילה, שהרי איך בן ארי יעזור לבוגד בנט...? <צ>

 

לגבי הבחירות האחרונות - אתה דמגוג! מה זה "נלחמים בו"? בן ארי נלחם בבית היהודי לא פחות ממה שהבית היהודי נלחמים בו. אתה טוען שיש אנשים שהצביעו לבית ולא לבן ארי? אז בן ארי חצוף! הוא היה יכול לא לרוץ כשרואה שלא עובר אחוז החסימה, ואז לימין היה נוסף עוד מנדט-2 - אז בן ארי הוא זה שזרק את המנדטים! למה להשליך את זה על בנט והבית?

אתה רואה, אם צריך דמגוגיה אני יכול להשתמש בה בדיוק כמו עוצמה לישראל... זה צביעות מגעילה להאשים את הבית בכך ש"הפילו" את עוצמה. בדיוק כמו שהבית הפילו את עוצמה, עוצמה הפילו את הבית. זה המשחק הפוליטי - כל אחד מנסה להסיט את הקולות למפלגתו. לבנט זה הצליח יותר מלבן ארי והנה כולם מתבכיינים איך ייתכן שבנט עשה את זה ואיזה חצוף הוא...

 

פשוט לא להאמין.

יוני
"בדיוק כמו שאתה.."- זאת הייתה תגובה לדבריך (בשרשורים אחרים), אין צורך לחזור עליהם.


אני לאחוזר בי מדבר שאמרתי וגם פעם אחת לא אמרתי שזה לא "בסדר"ותן טל

שכל מפלגה "נאבקת" למען הקולות שלה.

 

הבית היהודי נאבקה למען הקולות שלה, קיבלה 12 מנדטים, הפסידה 2. קורה. עוצמה לישראל נאבקה על הקולות שלה, קיבלה 2, הפסידה את הכנסת. קורה.

 

זה כללי המשחק הדמוקרטי. אני כן יכול להגיד את דעתי ולהזכיר, למשל, בחירות שבהן בגלל הפילוג הרב הימין נפל, ואני יכול להזכיר שמי שמתפלג כאן זה סקטור מסויים מאוד שכל פעם הוא זה שבורח. זכותי להזכיר את זה.

 

ההאשמה התמידית שנשמעת בערך 24/7 כלפי הבית היהודי זה ש"אתם הפלתם את עוצמה לישראל" - וזה, כאמור, ניסיון דמגוגי להפוך את ההליך הדמוקרטי על פיו.

 

אגב, פעם היית בעד שאלי ישי פורש מש"ס ויקים מפלגה חדשהיוני

מה השתנה?

לא, מה שאמרתי זה שאם ישי יפרוש - שיחבור לבית היהודי.ותן טל

כי את כל הבעיות של ש"X לעולם לא אוכל לפתור, אבל אם כבר הוא פורש, אז אם היה משוריין בתוך הבית היהודי היה מביא אלינו קהלים חדשים, וגם, בתוך מפלגה כזאת זה היה מקיל על דרעי בסופו של יום כאשר צריך לבנות קואליציה, לבלוע את הצפרדע ולשבת עם אלי ישי באותה ממשלה - כי אז ישי לא ראש המפלגה שמולו, אלא רק חלק מסיעה, וכו'...

 

עיקר מי שאני דואג לו זה אכן הציבור הדתי לאומי, כי אני חלק ממנו.

אז בעצם הדבר היחיד שמזיז לך זאת 'המפלגה'יוני

כי פה בשרשור דיברת על אובדן קולות וכו'..

 

אתה נשמע סוג של קומוניסט (זה קצת מוזר כי אנחנו רגילים לראות קומוניסטם משמאל למפה הפוליטית..) 

 

הבית היהודי ויהי מה! 

לא מזיז לך באמת מאידיאלים של קבוצות שלמות בעם (ולכן אתה קורא להם להרכין ראש בפני בנט) 

והצורה שבנט מנהל בה את הבית היהודי מתחילה לתפוס תאוצה בתוך קהל מעריציו..

חבל שאתה מנסה להכניס לי מילים ומחשבות לראש.ותן טל

מצד שני ראיתי כבר ביום-יומיים האחרונים שהחלטת לקחת אותי כפרויקט, אז אני יכול להבין מאיפה זה בא.

 

מה שחשוב לי הוא האחדות. הוא שהציבור הדתי הלאומי יפסיק לפלג את עצמו לדעת, יפסיק להתפלג ולהתפלג ולהתפלג.

 

מבטיח לך שגם בין אורי אריאל לזבולון כלפא יש הבדלים! הבדלים שבעולם הפוליטי מספיקים בשביל לצאת בהצהרות שאני והוא לא יכולים לשבת באותה מפלגה ולכן חייבים להיפרד ולהקים עוד תת מפלגה. ועוד. ועוד.

 

וזה כבר שיגעון מוחלט!!!

 

המציאות היא שהפערים בין אורי אריאל לנתפתלי בנט לא מספיק גדולים בשביל להצדיק הקמת מפלגה חדשה, לטעמי. הם לא ההבדלים כמו שיש בינינו לבין דרעי, שלפחות היום מצדיקים הקמת מפלגות נפרדות, אבל למשל, ראה איזה פלא - בקום המדינה, כאשר ההבדלים היו הרבה פחות מחודדים, יכלו ליצור מפלגה על בסיס מכנה משותף רחב בהרבה - כל המפלגות הדתיות רצו תחת מפלגה אחת ויחידה (למעט קולות בודדים למפלגות דתיות שלא עברו אחוז החסימה) - החזית הדתית המאוחדת. הפעם היחידה עד היום שבה כל המפלגות הדתיות- החל מהסוציאליסטיות, עבור במפד"ל הקלאסי, דרך החרדים האשכנזים והספרדים. כולם ביחד.

 

היום בגלל חידדו ההבדלים זה עדיין לא אפשרי, אבל - גם בתוך הציבור הדתי לאומי??? עד מתי???

 

ומחר הוא יפרוש ממנו, כי הוא לא מספיק טוב לא, ומחרתיים הוא יפרוש ממנו, כי הוא לא מספיק טוב לו... לאן נגיע ככה??? למאתיים מפלגות ימים שכל אחת יותר ימנית מקודמתה?

 

אני כבר אפילו לא בטוח שאם הרב כנא היה חי היום ונניח היה במפלגה אחת עם אלדד ובן ארי, שהוא לא היה שוב מתפלג מהם בטענה שהם לא קיצוניים מספיק...

 

די, עד מתי?

 

ולכן, כן - אני רוצה אחדות. ומי שמפלג, הוא זה שמפלג. לא בנט המפלג כאן. הוא מציע הרבה.

 

גם שטבון - כתב שזה דבר מבורך שהמפלגה נתפחת לקהלים נוספים, אבל... - תמיד ה"אבל..." - כדי לתרץ, להסביר למה "אני פשוט חייב להתפלג". מצטער, לא קונה את זה. אם זה דבר מבורך כמו שאתה אומר - תישאר בפנים ותשאיר את המבורכות הזאת גדולה ומגוונת ותתרום את הצד התורני.

 

גם הטענות על הדת, לעניות דעתי זה פרופר פרדוקס הביצה והתרנגולת, מה קדם למה - הפרישה של התורנים ואז הפיכה של המפלגה ליותר "ליברלית", או ההיפפך. לא אני ולא אתה יכולים לענות על זה באמת - אבל במצב של היום, שבו מתוך 12 חברי המפלגה, 4 חברי תקומה, עוד 2 שמגדירים עצמם במובהק כתורניים (יוגב ושטבון9, עוד אחד איש הגרעינים התורניים שבגדול מוגדרים כציונות דתית חזקה (וורצמן), עוד אחד ממפד"ל הישנה, ואפילו הוסמך לרב (סלומיאנסקי). אבל מה - כשרוצים להכפיש, מזכירים לא אותם, אלא רק את השלישייה "בנט שקד אורבך"שוב ושוב, כדי "להוכיח" שהמפלגה "איבדה את דרכה". נו, באמת. מתוך 12 חכים, ח"כית אחת חילונית (שפעלה למען הדת יותר מהרבה מאוד מחברי הכנסת הדתיים בכנסת בכלל וגם במפלגה בפרט, אגב) - ועוד 2 ח"כים של המגזר שמכנה את עצמו יותר "קלאסי" או אפילו "ליברלי" ואפילו אם תרצה "לייטי" - וכבר "אבוי! זהו! הבית היהודי לא יהודי!".

 

או שמדברים על מה שאולי יהיה בעתיד "אבוי, תהיה ח"כית ערביה, אולי, או חצי מפלגה חילונית.." - נו, באמת - מי מאיתנו נביא? הכוח בידינו - אתה רוצה מפלגה טובה תתפקד ותחזק את הכוחות התורניים. גם עם ההצנחות של בנט עדיין אם נתאגד, הכוחות התורניים ממש לא יעלמו מהמפלגה ובטח ובטח שהיא לא "תיכבש" על ידי "החילוניים".

 

אבל ברור שאתה לא מתפקד של הבית היהודי, אני לא משלה את עצמי - וגם בגלל זה, חורה לי שאנשים שמעולם לא חשבו להצביע לבית, או להתפקד אליו - חושבים שזאת "המפלגה ששייכת לאבא שלהם" ושהם יכולים להחליט חופשי בדיוק מה היא צריכה לעשות והכל...

 

לעניות דעתי זה צביעות ולא הגון. אני לא אומר לבן ארי את מי להכניס או לא להכניס לרשימה שלו. אני לא מתלונן על כך שנתניהו הכניס דרוזי לרשימה שלו. זאת הרשימה שלו. זה החוקה שלהם. אם אני ארצה להשפיע שם אני אתפקד לליכוד ואנסה להשפיע שם, כמו שמשה והרבה מאוד מתנחלים עושים... (והרבה שבסוף גם בפועל לא מצביעים לליכוד, אבל זה כבר דיון אחר).

 

זהו, מספיק לעכשיו.

כן אבל מפלגה חזקה של ישי-שטבון-אריאל ועוד לא לגיטימית בעיניךיוני

יגיע יום שתגיד "אוקיי, שיהיה להם בהצלחה בדרכם השונה משלי"? או שתמיד הם יהיו ה"פלגנים" והרעים וכו'? 

 

כי אם אתה חושש לבריחת קולות לשמאל ול"אוסלו 2" זה לא יקרה אם מפלגה כזאת. ואפילו יש הרבה אנשים שלא היו מצביעים בכלל ועכשיו יש להם לאיפה להצביע.. 

 

 

אז מה רע?

לא הבנת. בכל מקרה אני אומר להם בהצלחה. אני לא חושב שאניותן טל

יכול לכפות על מישהו משהו. אני רק מצטער על הפילוג. אבל לה? שיקבלו כמה מנדטים שיקבלו - זה כבר עניין של עבודה שלהם. אני כמובן לא אעזור להם, כי אני בבית היהודי ועדיין אני רוצה את המנדטים אצלנו, אבל אני גם לא סתם אלכלך או משהו, ועוד יותר - לא שולל את הלגיטימיות של עצם קיומם.

 

מבחינתי הם באמת סתם פלגנים, לצערי - אבל כשכבר מקימים, ובכן, זה עניין שלהם, ומי שהכי טוב, יגרוף הכי הרבה בקלפי...

 

ולא הבנת אותי גם בחלק השני של דבריך. החשש הוא לא מבריחת קולות לשמאל, אלא שתי חששות:

א. אם הם לא יעברו את אחוזהחסימה זה עלול להיות כמו בבחירות 92 כאשר הימין תיאורטית היה יכול להקים את הממשלה, אך בגלל שהיה פילוג ענק בימין (מולדת, התחייה, צומת, מפד"ל) - התחייה נמחקה וכמעט שני מנדטים הלכו לפח. 

ב. גם אם יעברו את אחוז החסימה ואפילו בצורה נאה, אני חושש שהמשקעים יהיו רבים מידיויהיה קשה להקים ממשלה גם איתם, גם עם הבית היהודי, וגם עם ש"ס. ואז, בהכרח, אחד מהגורמים לפחות לא יוכל להיכנס ושוב נכנסים לבעיה של הקטנת גוש הימין.

 

ובכל זאת, אם יצליחו לעבור את אחוז החסימה, וגם יוכלו לשבת בממשלה שכל החרדים והדתיים שותפים לה, ובאמת הממשלה תהיה ממשלת ימין, אני אשמח לפחות בזה, למרות שבלי קשר אני גם רוצה איחוד.

 

בוא נגיד שהאידיאל העליון שלי הוא מה שהיה בכנסת הראשונה - איחוד של כ-ל המפלגות הדתיות, מהכי חרדיות, מה שלימים נהיה ש"ס ואגודה, דרך הציונים דתיים בסוציאליסטיים, והציונים דתיים הקפיטליסטיים - כולם ביחד. כיום, כאשר אפילו בתוך הבית היהודי או בתוך המפלגה החרדית הספרדית, לא מצליחים לשבת ביחד, ומתפלגים שוב ושוב - החלום הגדול שלי הולך ונמוג בעשן  נכון להיום נראה שבציבור הדתי והחרדי, הדתיים האשכנזים הם כמעט היחידים שמצליחים להחזיק מעמד לפחות כלפי חוץ, מאוחדים כמעט לגמרי (אפילו פורשים מסוימים שהיו בבחירות האחרונות, חזרו בהם בסוף ולא התמודדו. שמרו על אחדות המחנה) - ותאמינו לי, כל הפלגים שיש שם ביהדות החרדית האשכנזית, גם בתוך הליטאים עצמם, וגם בתוך החסידים,, וכמובן בין אלו לאלו - ועדיין הם שומרים על האחדות. 

 

אז בעצם. למי אתה מצביע?יוני
לא לאנשי תקומה, לא לבנט, מי בבית היהודי עושה לך את זה כל כך?
אני לא מצביע לבני אדם. אני מצביע למפלגה.ותן טל

 

מעולם לא "הצבעתי לאדם". בניגוד למצביעי לפיד/כחלון או להבדיל אלו שמצביעים לבית היהודי רק בגלל שבנט שם. 

 

אני מצביע למפלגה שמייצגת אותי ואת משפחתי ואת האידיאלים שאני מאמין בהם, המפלגה שמייצגת את הציונות בדתית מקום המדינה ועד היום. גם אם זבולון המר היה עומד בראשה הייתי מצביע לה. גם אם דניאל הרשקוביץ היה עומד בראשה הייתי מצביע לה. אפילו אם היו מעמידים בראשה את הארי פוטר, הייתי מצביע לה. 

 

ככה שכל הניסיון להציג "מי בבית היהודי כל כך.." - חסר טעם. (אגב,גם לא אמרתי ש"אני לא מצביע למפלגה בגלל... ובגלל..." - את זה אתה החלטת. זה שהדעות שלי לא אחד לאחד כמו בנט או אנשי תקומה, לא אומר שבגלל זה אני לא "מצביע למפלגה ואליו". אם הייתי רוצה להצביע רק למי שבאמת עושה לי את זה  - כנראה שהייתי מצביע רק לעצמי ובעתיד כאשר אהיה נשוי, גם לאשתי. וזהו).

 

וזה בניגוד לאנשים שמצביעים בגלל ה"אנשים" - בין אם לפיד, או לבני, או כחלון, או ליברמן - ובין אם, כן כן, להצביע למפלגת ישי ושטבון כי "הם" ראשי המפלגה - אני לא מצביע לפי מי ראש הרשימה, אלא לפי מה שאני מאמין בו ורואה בו את מה שמייצג אותי טוב. כיום, אני בהחלט עדיין מאמין שהבית היהודי הכי מייצגים אותי, כן, א-פ-י-ל-ו אם יהיה בפנים גם נציג דרוזי. ובמיוחד כשרוב המפלגה, לפחות נכון להיות - הם אנשים מסורים, וטובים מאוד מאוד.

 

אני מדבר על דעותיוני
מי מחברי הבית היהודי הכי קרוב אלייך בדעותיו?


אבל מה שאתה אומר זה מעניין. גם אם אני ירוץ לראשות מפלגת הבית היהודי אתה תצביע לה.
הכנסת ה21 הנה אני בא..
בוא אני אגיד לך נכון לעכשיו למי אני חושב להצביע בבחירותותן טל

הפנימיות בבית היהודי, אולי זה יענה לך. נכון לעכשיו, ונכון לרשימת המועמדים שבנתיים שמעתי עליה, אני רוצה להצביל ל(בלי להתחייב על הסדר):

מוטי יוגב, וורצמן, הרב בן דהן, אביחי בוארון,

ונשאר לי עוד מקום (למיטב ידיעתי בבחירות הקרובות בוחרים חמישה מועמדים) - נראה מי יראה לי טוב, ואשתדל לעזור לו (או לה. אני לא שולל הצבעה לבת במידה שאני חושב שהיא טובה, אבל במידה שיש רק מעט בנות שמתמודדות אז אולי הצבעה לה זה ביזבוז, כי רוב הסיכויים שתיכנס ממילא בגלל השיריונים...)

 

(עריכה: אה, וזה בלי להתייחס לחברי תקומה, שאם היו מתמודדים בפריימריז, זה היה מוסיף לי עוד אופציות להצבעה... אין לי שום דבר נגד אריאל חלילה, להיפך - אם אריאל היה רץ בפריימריז הייתי מצביע לו.)

אה, ולגבי מה שכתבת בסוף:ותן טל

אמממ...טוב...משום מה לא נראה לי שזה יקרה

 

<צ>

...אייכה!
האחדות חשובה לך??פחחחחחח
הדבר היחיד שחשוב לך זה אחידות(!)שכולם יהיו כמוך וכמו הדעות שלך ותחת המפלגה שאתה החלטת שהיא הבסדר כל מי שמנסה לפגוע באחידות הזו אתה קורא לו פוגע באחדות....
(זה לא רק אתה אבל כרגע כאן זה תגובה לך)
ממש לא. הדעות שלי ממש לא הדעות של בנט. ממש לא. מה שכןותן טל

אני בהחלט חושב שדעות שונות יכולות עדיין להתאחד תחת אותה מפלגה פוליטית! 

 

אני מציר על הפילוג - גם את זה אתם כבר אוסרים עלי? תחליטו - אם מותר להתפלג, אז מותר גם להצטער על הפילוג. אתם מנסים לקחת את כל הקופה?

 

אין לי בעיה שאלי ישי שדעתו ממש לא כדעתי בהרבה דברים, יהיה בתוך הבית היהודי. זה בית גם של חרדים.

 

אבל כמובן, הכי קל לנסות להפוך את זה כאילו אני רוצה להפוך את כולם רק לדעות שלי, ו,אחידות" וכו' - וככה להתחמק מעיסוק ענייני במה שהצגתי ואמרתי. שיהיה.

הכי קל לכתוב ולכתוב ולחזור על אותם דברים כל הזמןאייכה!
אין לך בעיה שחרדים יהיו במפלגת הבית היהודי אבל מה לעשות ולהם יש בעיה להיות שם(!)אסור להם ?לדעתך הם חייבים "להתאחד" בכל מצב גם עם מפלגה שהם לא מסכימים איתה!?

בכלל למה לא "להתאחד" ושיהיה רק מפלגה אחת וזהו מי צריך עוד מפלגות ופילוג??איזה חיים יפים...

ושוב המילה אחדות במרכאות כי אחידות היא לא אחדות!
מה הקשר? אמרתי שאסור להם? אמרתי רק שזה חלום שלי... למהותן טל

לנסות להפוך כל מילה שלי לפיל ולנסות ממנה להוציא אותי הכי רע שאפשר? למה??? עשיתי לך משהו?

 

אמרתי בסך הכל שאני שואף לחזור למה שהיה בכנסת הראשונה. זה שהיום זה לא ריאלי - אני יודע, ואמרתי את זה. 

 

אבל יש הבדל עדיין בין הבית היהודי שמתפצלת בתוך עצמה, לבין אחדות עם החרדים. הבדל גדול מאוד.

 

ושוב - זה לא ש"אסור" למישהו. מותר. מותר הכל מלבד לעבור עבירות. אבל אסור לי כבר להיות עצוב מזה?? מה - את תכפי עלי לא להיות עצוב מכך שאין אחדות? 

 

ושוב, זה שאת מנסה להפוך משהו ל"אחידות" - זה רק דמגוגיה, כי לרגע לא אמרתי את זה. 

 

לצערך, קראתי קצת היסטוריה של המפלגות בזמן האחרון. בכנסת הראשונה כולם - דתיים, חרדים אשכנזים וחרדים ספרדים, ישבו באותה מפלגה, כצירוף של כמה סיעות שונות תחת מפלגה מאוחדת. נראה לך שאז הייתה "אחידות" וכולם חשבו אותו דבר? ממש לא!.

 

אז בבקשה, די לנסות לעוות את מה שאני אומר ולהעביר את זה מדיון על אחדות, לדיון אחר ולא קשור בעליל על "אחידות".

 

 

ובבקשה בבקשה, אל תאסרי עלי להיות עצוב מכך שאין אחדות... <צ>

 

מי שמדבר על דימגוגיהאייכה!
שתיהיה בריא!ושמח ובעז"ה!חבל להיות עצוב עד כדי כך בגלל בחירות!
יש לך גם תגובה על הטענות שאני כותב?ותן טל

עד עכשיו אני הגבתי על כל הטענות שלך למרות הדמגוגיה שסביבן - אז גם אם נניח שגם אני דמגוג, לכל הפחות תנהגי כמוני ותעני על כל השאלות והטענות שהפניתי אליך...

 

לא ככה?

 

ושתהיי בריאה גם את (דווקא בריאות מאוד חשובה לי כרגע ספציפית בחודש האחרון). ושמח? ובכן - יש הרבה דברים שאני עצוב עליהם, תמיד, אבל נדחקים לפינת העצב האחרוית במוח - כמו שאני בטוח שיש גם אצלך. לגבי להיות עצוב בגלל הבחירות - ובכן, זה לא בגלל הבחירות, זה בגלל הציבור. כנראה לא הצלחת להבין על מה אני מדבר. דיברתי על אחדות בציבור, שכן, חלק ממנה מתבטא גם באחדות במפלגות.

אגב, גם על התגובה הזאת שלי עדיין לא הגבת:ותן טל
אגב,מעניין שלא בחרת הלהגיד את זה לכל אותם ששפכו רפש על הביתותן טל

היהודי, וניסו תודעתית "להכריח" את כולם לחשוב שהבית היהודי זאת המפלגה הכי דפוקה, והכי רשעה, וכו' וכו' - הם, כמובן, זה בסדר גמור, הם לא רוצים "אחידות" בלבד...

 

אךךך.....

 

 

מרדכי - גם למה שאני כתבתי עכשיו תעשה לייק?

רק לי מפריע שלא עשו פריימריז בציונות הדתית?advfb

בתור מתפקד בפריימריז הקודם,

אני פשוט לא מבין מאיזו סיבה צריך 170 עסקנים שיבחרו את הרשימה?

כנראה שזה לא יגרום לי לא להצביע שוב לציונות הדתית אבל זה מעצבן.

כשסמוטריץ' רוצה להתנהל בשקיפות הוא יודע לעשות זאת.

ענית לעצמךoo

מצביעים שבויים

מפלגה שבקושי עוברת את אחוז החסימהadvfb

לא נראה לי יכולה להרשות לעצמה...

לרובoo

למידה מתרחשת בדיליי

קודם נהרגים מספיק נהגים

אח"כ מרמזרים את הצומת

נו, הם הרגו את חופש הבחירה של הציבורadvfb

ואולי נלמד מזה

כןoo

יש עוד הרבה ממה ללמוד

(אני למדתי מזמן)

אח שלי טוען שצריך 3 הרוגים בשביל לרמזר צומתמשה

גם אני הייתי מעדיף פריימריז, אך יש לומר ביושרהסטורי

שבמפלגת תקומה - האיחוד הלאומי מעולם לא היה פריימריז של כלל הציבור, כמו ברוב המפלגות (במידה רבה אחרי שני עשורים של התלהבות מפריימריז - היום המגמה היא לבטל אותו).

כשבפעם הקודמת עשו, זה היה עם הבהרה מאוד ברורה שזה חד פעמי. אגב, הפריימריז הקודם לא השיג את המטרה לשמה יזמו אותו וככה"נ הרשימה היתה נראת כמעט אותו דבר כך או כך.

זה נחמד לומר שרוצים שקיפות ודמוקרטיה4ne1

אבל תראה מה קורה בפריימריז של מפלגות אחרות בדגש על הליכוד.

קומבינות ומפקדי ארגזים. זה מה שגורם לנציגים מושחתים להיבחר לא בחירה חופשית של הציבור.

גם המנגנון של המפלגות החרדיות לא טוב. לכן אני חושב שמה שעשו היה בסדר.

פריימריז זה משחק מכורshaulreznikאחרונה

בתולדות הפוליטיקה הישראלית לא חסרים אנשים כמעט אלמוניים שהגיעו למקומות גבוהים בזכות קבלני קולות.

מה הסיפור הזה על סיורים בתוך כפרים ערבים????סיעתא דשמייא1

גם אני לא מבין איך ישראלים עושים סיורים בארץ ישראלאיתן גיל

שיקנו לעצמם סירות, ויתחילו לשייט בין חיפה ללרנקה.

ולפטריוטים אמיתיים מומלץ להקיף את אפריקה ולהתקרב עד כמעט חופי אוסטרליה

אתה עושה מהעניין צחוק? אנחנו לא….סיעתא דשמייא1

בתקופת טרום מדינה. על הערבים זה לא עושה רושם כמו פעם. יש דרכים אחרותלחשבאת ארץ ישראל.

מרגל שכמוך באמת מעדיף את סיר הבשר בגלותהסטורי

על נוכחות של יהודים בארץ ישראל

כן בטח…סיעתא דשמייא1

… אתה מאוד מתפעל ממה שסמוטריץ עושה ביהודה ושומרו. אתה פשות חושב שזה יאייד את הערבים שחיים שמה. תבעירו אש ואחר כך תגלגלו עיניים ותבכו שיש אינטיפדה, קורבנות ורעש גדול בעולם. יש דרכים אחרות לישב את ארץ ישראל.

כשיעקב אבינו התכונן למפגש עם אחיו עישב הוא הלך בשלשה דרכים: התכונן למלחמה, שלח מתנות, והתפלל. הרב קוק מלמד אותנו שזאת הדרך להצלחה . לדגול רק בדרך אחת זה מביא רק לכשלון.

לא זה מה שיאדה את הערבים, למרות שזה ראויהסטורי

במקביל הממשלה הבאה תצטרך תוכנית לעודד את הערבים להגר. מניח שבאוסטרליה הנאורה ישמחו לעזור להם להתיישב במקום בלי יהודים ברברים שכמותנו.

מספיק לפזר פנטזיות. עדין אני שואל…סיעתא דשמייא1

מה התכלית בסיורים בתוך כפרים ערבים?

אם אין תשובה אז כנראה אין תכלית….סיעתא דשמייא1

… ושני קורבנות וכמה פצועים הלכו ככה סתם ללא תכלית.

או שלא כולם שורצים בפורום כל הזמן...הסטורי

ברור שיורד נמושה כמוך לא מבין מה התכלית להיות בארץ ישראל, יכלנו כולנו להשאר בגלות כמוך ואז היו רוצחים אותנו בלי תכלית.

מי שמצדיק רצח של יהודים, כי הם נמצאים בארץ ישראל, באמת עבר צד על מלא...

תמשיכו לסלף. כאשר שורפים…סיעתא דשמייא1

… מכוניות של ערבים בכפרים בבקעת הירדן אז מסכנים אותי אישית בביקורי בארץ כאשר אני נוסע על כביש 90 מבית שאן לכותל המערבי!!!!!.

אז לכן אני רוצה לדעת מה התכלית אזאם אין לכם תשובה כנראה שאין תכלית, יש רק השמצות וגלגול עיניים.

תמשיך להעליל עלילות דם...הסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך י"ב באב תשפ"ו 18:28

אף אחד לא מסכן אותך.

להפך - כביש הבקעה (כמו כבישים רבים ברחבי יהודה ושומרון) הרבה יותר בטוח היום מלפני שנה וק"ו מלפני חמש שנים - בזכות חוות רבות ורועי צאן יהודים שתופסים את המרחב ומרחיקים את המחבלים מהכביש. תבדוק מספרי הרוגים/פצועים מהמפלצות הערביות ביו"ש השנה מול שנים קודמות - תראה שככל שאנחנו שולטים וחופשיים במרחב, הטרור יורד.

הערבים מצד עצמם, רוצחים יהודים תמיד, עם תירוצים שאוטו-אנטישמים כמוך קונים ובלעדיהם. עם זה שנמצאים במרחבי השומרון ובלי, עם זה שאנשים מבארי קונים להם ממתקים ומסיעים אותם בהתנדבות ובלי - לרצון ולמאמצים שלהם לרצוח, ממש לא משנה מה נעשה.

ליכולת שלהם - משנה בהחלט. העובדה שנקודת החיכוך עברה מהכבישים הראשיים ומהישובים עצמם, לגבול השטח שהפולשים הערבים מחזיקים - אומרת שהתקדמנו הרבה באחיזה בשטח.

תן מקומות מדויקים, כדי שנבין בדיוק איפה הם מסייריםאיתן גיל

אם הם מסיירים בכפרים ערבים בכווית או בדלתא של הנילוס, ולא הזמינו אותנו להצטרף, אז זה באמת לא בסדר.

מה התכלית???? אולי תענה? אנשים נהרגו בגלל זהסיעתא דשמייא1

אנשים נהרגו רק כי ערבים רוצחים יהודים מעצםפ.א.

היותם יהודים

לא בגלל שום סיבה מיוחדת.

זה גם קורה בכל פעם שמזדמן לערבי עם אמצעי חבלה ונשק לפגוע ביהודים, מבלי שיהודים נכנסים לכפרים בשומרון.

להרחיק עדותך זה ממש לא תשובה…סיעתא דשמייא1

… אני מתעקש לדעת מה התכלית במקרה הזה של סיור בכפר ערבי כאילו אנחנו מדינה שבדרך שמנסה להפחיד ערבים וגורמת להם לנטוש כפרים שלמים.

מוסלמים רוצים להרוג יהודים גם בבונדי ביץ.

את התשובות לשאלה ספציפית זו צריך לשאול אתפ.א.

האחראיים לסיור

לא כאן בבפורום

רק שצריך גם לזכור שגם ב-48' הערבים בלוד וברמלה וביפו ובצפת ובמג'דל ( אשקלון) פתחו באש על יהודים ששנסעו או הלכו בקרבתם.

אם מכל מקום בו הערבים פוגעים בנו נפסיק להגיע, אפשר לסיים בזה את חיינו כאן

זה לא כפר ערבי, זו ארץ ישראלהסטורי

נכון. אבל מה התכלית??סיעתא דשמייא1

1. ללמוד את השטח, עם כל המעלות הנספחות.פתית שלג
  1. לנרמל את השהות שלנו מחוץ לגדרות. מולנו ומול האויב.

  2. להשליט יותר תחושת ביטחון במרחב.

וכל זה בלי שהם נכנסו לכפר בכלל. כמו שאפשר לראות בסרטונים.

אגב, לאחרונה היה איזה נער יקר מהשומרון שיצא בפרויקט מיוחד לתקוע אלפי דגלים לאורך הכבישים ביו"ש. כ"כ הרבה אנשים תמכו ועזרו וחיזקו והתחזקו, מתוך יו"ש ומבחוץ.

מצד שני אם ח"ו היה מתרחש אירוע טראגי בפאתי אחד הכפרים גם הוא היה הופך בן רגע בעיני ההמון מגיבור לאשם.

בנוסף, היום יש מאות אלפי דונמים שאפשר לטייל בהם בזכות אנשים מיוחדים שהלכו לפני המחנה ופרצו את הדרך. מעיינות, מצפים, נחלים וכו'.

אני חושב שצריך להיות מעט יותר ישרים ולקבוע מה לגיטימי וחשוב ומה להיפך, בלי קשר לאירועים טראגיים.

גם בשטח הזה בעז"ה בקרוב יהיה אפשר ללכת בבטחה עם המשפחה.

מה השאלה?! זכותי וחובתי להסתובב חופשיהסטורי

בבית שלי

אנשים נהרגו בגלל פרובוקציות של קפלןאיתן גילאחרונה

ככל שמועד הבחירות מתקרב, הם מתדלקים יותר ויותר את הישמעאלים להתגרות בבעלי הבית היהודים. הפתרון הוא לנהל את ענייני הבטחון תחת טרור עובדתי עד שתוכשר הקרקע להעלות על מטוסים גם את הפורעים הישמעאלים וגם את הפרובוקטורים האנרכיסטים מקונצרן הטרור קפלן.

ד' אמות בארץ ישראלרקאני

מה הסיפור הזה על שקרים?נקדימון

מה הסיפור הזהרקאני

על חטיפת נשק ורצח???

השאלה האמיתית היאפתית שלג

למה להתייחס לאויב שרוצה להשמיד אותנו כאל מעין תופעת טבע מובנית שצריך להתאים את עצמנו לחיות לצידה

היה - לא תהיה?מרדכי

בס"ד

עשרים ואחת שנים חלפו מאז אותו הקיץ הנוראי בו מדינת ישראל גירשה מבתיהם אלפי יהודים בגוש קטיף ובצפון השומרון. 21 שנים עברו מאז פונו יישובים, בתים נהרסו, קהילות ובתי כנסת נעקרו, ואת המחיר על כך אנחנו משלמים עד עצם היום הזה. אלא שהשנים שחלפו מאז הוכיחו כי ההתנתקות לא הייתה רק אירוע מדיני וביטחוני דרמטי, אלא גם רעידת אדמה פוליטית ששינתה את מפת הימין הישראלי ואת יחסי הכוחות בתוכו.

עד ההתנתקות הייתה הציונות הדתית מזוהה במידה רבה עם המפד"ל, בעוד האיחוד הלאומי ייצג קו לאומי ניצי יותר. החשש לאחר הגירוש ששרון, ולאחריו אולמרט, ימשיכו בפינוי יישובים נוספים הביא להבנה כי פיצול פוליטי בין מפלגות קרובות אידאולוגית הוא מותרות שהמחנה אינו יכול להרשות לעצמו. כך נולד החיבור בין המפד"ל לאיחוד הלאומי, שהוליד בהמשך את מפלגת הבית היהודי. מתוך המחנה שנאבק נגד הגירוש צמחו בהמשך נפתלי בנט ואיילת שקד, שהצליחו לפנות לקהלים רחבים יותר ולהכניס את עצמן אל לב המיינסטרים הפוליטי. במשך שנים היו מזוהים השניים עם המחנה הלאומי ועם ההתנגדות לעקירת ההתיישבות, אך בהמשך, כידוע, הם בחרו בדרך פוליטית אחרת, שהובילה אותם בסופו של דבר גם להקמת ממשלה עם מפלגות מהשמאל וממפלגה ערבית.

המסלול הזה מספר משהו חשוב על הפוליטיקה הישראלית. ההתנתקות לא רק פיצלה את המפה הפוליטית, אלא גם יצרה דור שלם של אנשי ימין שהפנימו כי כדי להשפיע על מדיניות המדינה לא מספיק להיות צודקים אידאולוגית - צריך גם לנצח בבחירות. מכאן נולדו ניסיונות שונים להרחיב את המחנה הלאומי, לפנות אל המרכז ולבנות גשרים בין הציונות הדתית לבין ציבור חילוני ומסורתי, לצד הברית הפוליטית עם הציבור החרדי שהפכה לאחד מעמודי התווך של הימין לאורך השנים. ברית, שבשנים האחרונות נראתה כמעט מובנת מאליה, ועומדת בשנים האחרונות למבחן משמעותי סביב סוגיית הגיוס, חלוקת הנטל והיחסים בין הציבור החרדי לציונות הדתית והליכוד.

ובתוך כל התהליכים הללו השתנתה גם מפלגת הליכוד עצמה. נתניהו, שהוביל את המפלגה מאז 1996 כמעט ללא תחרות, ראה לאורך השנים דמויות בכירות שנפלטו ממנה או עזבו אותה, בהם נסיכי הליכוד כמו בני בגין, דן מרידור ולימור לבנות, ומנגד קלט אל שורותיה שורה של דמויות חדשות ששינו את פני המפלגה. הליכוד של 2026 אינו הליכוד שלפני ההתנתקות, וגם נתניהו עצמו, שהצביע בהתחלה בעד הגירוש, עבר מסע פוליטי ארוך מאז אותם ימים. המפלגה הפכה למפלגת שלטון רחבה יותר, עם הרחבת ההתיישבות ועם קו לאומי מובהק יותר, אך גם עם יכולת למשוך מצביעים שאינם מגיעים בהכרח מהגרעין האידאולוגי המקורי שלה.

עשרים ואחת שנים אחרי ההתנתקות, נדמה שההיסטוריה עצמה החלה לנוע בכיוון ההפוך. חוק ההתנתקות בוטל, היישוביים חומש ושא-נור עלו בשנה האחרונה אל הקרקע, ובקרוב צפויים לשוב גם היישובים גנים וכדים, לצד נקודות נוספות ביהודה ושומרון. אחרי שנים שבהן עצם המחשבה על חזרה לצפון השומרון נחשבה כמעט דמיונית, המציאות השתנתה, ומה שנראה בעבר בלתי אפשרי הפך שוב לאפשרי ובהתיישבות וחלקים במערכת הפוליטית כבר מדברים על חזרה לגוש קטיף, לכל הפחות בתוחמת הצפונית.

אבל דווקא כאן נמצאת גם הסכנה הגדולה. מי שסבור שהשינויים של הקדנציה האחרונה הפכו את המציאות לבלתי הפיכה, טועה טעות מרה. ממשלה אחת יכולה בתוך זמן קצר לעצור בנייה, להקפיא התיישבות, להחזיר מדיניות של נסיגות ולבטל הישגים שנבנו במשך שנים. בחמש דקות פוליטיות אפשר להרוס את מה שלקח עשרות שנים לבנות. לא משנה כמה יסבירו בנט וליברמן שהם לא יתנו יד לזה, בסוף סמוטריץ' ובן גביר הם ההוכחה של האופוזיציה שגם שרים יכולים להכתיב מדיניות ולשנות דברים גם מעל גבו של ראש הממשלה.

הבחירות הקרובות הן לכן הרבה יותר משאלה של זהות ראש הממשלה או חלוקת התיקים. הן יכריעו גם לאיזה כיוון תלך מדינת ישראל בשאלות היסוד של ההתיישבות, הריבונות והאחיזה בארץ ישראל. כאשר במפלגת הדמוקרטים נבחרה רשימה שמובילה קו ברור של פינוי יישובים וגירוש יהודים מבתיהם ביהודה ושומרון, איש אינו יכול לומר שהאפשרות הזאת ירדה מהשולחן. אם למשהו זה לא עדיין לא מספיק ברור, מספיק לראות את תגובותיהם של חברי המפלגה לפיגוע הקשה בשומרון ביום שישי האחרון, כדי להבין איזו מדיניות הם מתכוונים להוביל פה. זה הסיפור של הבחירות הקרובות.

נקודות קודמות:

https://www.inn.co.il/forum/t1438623#157692808

https://www.inn.co.il/forum/t1436540#15739204

https://www.inn.co.il/forum/t1437710#15756300

https://www.inn.co.il/forum/t1438623#15769280

היום כמעט ואין שמאל מדיני בישראלadvfb

גם אם יש ביטויים שערוריתיים ביחס לפיגוע ולאוכ' המתיישבים ביו"ש, זה מיעוט קטן. 10 מנדטים מתוך 120. זה לא מספיק כדי לגרש יהודים. השינוי מאז הגירוש הוא שאת הגירוש מפלגת הימין הגדולה עשתה, היום יש שוליים סהרוריים, שגם אם יש להם כוח לא מבוטל, הוא לא עד כדי כך יכול להשפיע.

כן מסכים שהם יכולים לבטל ב5 דקות את ההישגים של סמוטריץ' והממשלה בהתיישבות, אבל מפה ועד לפנות ישובים יש עוד דרך ארוכה.

כמו כן, ככל שהשנים עוברות יש פחות ופחות לגטימציה ציבורית לגרש יהודים מביתם. מההיבט הזה, נראה שהימין למד לקח ויישם את מדיניות ההסברה כפי שהסברת יפה.

חוץ מזה, בעיני הנושא המרכזי זה המערכה הבינלאומית מול איראן ושלוחותיה ולצערנו, אולי בקרוב, גם מול טורקיה. ההתיישבות חשובה מאוד, אבל היא לא נושא היחיד.

לא, ממש לא לבנות על זה!הסטוריאחרונה

מה שאת טוען, זה ה'עלה תאנה' של בנט ושות', כביכול אין באמת 'שמאל', אין באמת פינויים, "אחרי השבעה באוקטובר..." וכו' - זו אחיזת עיניים מוחלטת. הסכנה כאן והיא ברמת שכפר סבא ח"ו תראה כמו כפר עזה.

נכון שאת הגירוש הובילה המפלגה הגדולה, אבל את אסון אוסלו, אם כל חטאת, שהגירוש הוא במידה רבה תוצאה שלו, גררה המפלגה הקטנה.

'מרצ' רצו אז עם הססמה "יומרץ רבין" והצליחו. הרעיון של הסכם עם עראפת, לא עלה על דעת מפלגת העבודה ומצביעה, אפילו במרצ לא אמרו זאת בפירוש - להפגש עם אנשי אש"ף היה עבירה על החוק. בכל זאת, כגורם השני שהממשלה תלויה בו (ובעזרת כמה חפרפרות ממפלגת העבודה) משכו את רבין ופרס להסכם הרצחני הזה.

כרגע, הדמוקרטים מדברים על ההזיה הזאת בפירוש, אבל גם בנט ואייזנקוט מדברים על חיזוק הרשות והפקרת שטחי A וB לידי 'האוטונומיה הפלסטינית'. נוסיף לזה את התלות המוחלטת שלהם בערבים, כמו שרע"מ אמרו - מבצע בעזה יצא לפועל רק אחרי שהממשלה נפלה.

מי שמנמיך את פעמוני האזהרה - עלול להיות אחראי לאסון!

ואחר כך עוד מתלוננים שחסרים לוחמיםכְּקֶדֶם

מי ירצה להתגייס לצבא כזה אומלל

מרחק 2 מטר מהמחבלים ופוחדים לירות כי יכנסו לכלא

צריך להיות מאוד מאוד טיפשקפיץ

ומעוור לחלוטין מאג'נדה

כדי להאמין שהם לא ירו כי "הוראות פתיחה באש" או שקר אחר שתנסה למכור כאן

מעדיף להיות מאד מאד טיפשכְּקֶדֶם

מאשר שמאלן כמוך.

מעניין אותי למה את חושבת שהם לא ירו?פתית שלג

אני בטוח שהם לא נצמדו לפרוטוקול. אבל במידה רבה או עיקרית זה מגיע מהוראות הפתיחה באש.

מידת איום שלא משחקת עליהם ממש.

-אבל הם יירו באוויר!!

-מה אכפת לך שהם יירו באוויר, מה אתה ציפור?

עדיף לכתוב לגופם של דברים ולא לגופם של כותביםהסטורי

במיוחד כשהפוסל...

כל מי ש(כנאאה בניגוד אליך) מודע למציאות,

כל מי שיודע שרבש"ץ יצהר הודח כי הוא "מדי התקפי" (כלומר ירה באויר בסיטואציה דומה), כל מי שמכיר לוחמי הגמ"ר שהודחו,

כל מי ששמע שרבש"צים רבים בגזרה קיבלו שיחות נזיפה, שמילואמניקים קיבלו תדרוכים ארוכים על הגזרה שהתמקדו בסכנה מהיהודים

כל מי שראה את הסרטונים מהאירוע שבו היהודים מותקפים ולא מגיבים באש עד שיש נפגעים - מבין שמשהו רע מאוד עובר על המערכת.

יש כמה 'לא טיפשים', שלא מכירים את הגזרה והמציאות בכלל, אבל כיוון ש'רק מי שמאוד מאוד טיפש' - אז הם מביעים עמדות נחרצות על בסיס 0 הכרות.

אז הוא לא ירה באווירקפיץ

ולא ירה בכלל, ולא הודח, וקיבל לוויה צבאית יפה במקום להיות מודח

כן. נשמעת תוצאה הרבה יותר טובה. אני בטוחה שכולם חושבים ככה

הסרקזים לא ישנה את המציאותהסטורי

כמובן שאם היו יודעים שזה מה שיקרה, אז כל אדם יודע את מה שהביא להקמת 'חוננו' - עדיף עו"ד גרוע מחזן טוב.

אבל, הסיבה שלא החיילים ולא האזרחים שהיו שם, לא ירו לפני הרצח - היא הוראות הפתיחה באש ההזויות והמחירים ששילמו אלו שכן ירו בסיטואציות דומות.

יש שיר מתחילת שנות התשעיםמשה

פול חייל שלי פול

בחור שלי עדין

אם לא תיפול היום

מחר תעמוד לדין

המפקד שלך

משפט ועוד משפט

אליו לא נשלחה

מילת עידוד אחת

הרשו לו להרשות לך

עבור האגו

לירות קליעים של פלסטיק

ולשחק בלגו

למען הטפשים (כי 'חכמים' כמוך לא יאמינו) מעתיקהסטורי

מהערוץ של אלחנן גרונר:

*חייל הגמ"ר שהודח כותב לי:*

"בעיקבות הארועים הכואבים בימים האחרונים אני רוצה לשתף בארוע שקרה לי לפני כשנה בהיותי חייל הגמר בסוסיא.

בזמן סיור בערב שבת אני רואה עשן מכיוון אתר סוסיא וקופץ למקום. מתברר שיש כמה מוקדי הצתה ביער אורנים הסמוך כ100 מטר מהבתים של המתישבים במקום.

כשאני מגיע לנקודה חבר'ה מהאתר כבר עובדים על כיבוי ההצתות. במקביל אני שומע עימות וצעקות בעיברית וערבית בלולים הקרובים. אני עולה בקשר מול המפקד שלי ומקבל הוראה לצמצם למקום על מנת להגן על האזרחים שבמקום.

כשאני מגיע אני רואה יהודים תחת מטר של אבנים כאשר הערבים מצמצים לכיוונם. ברגע שכמה ערבים מתקרבים לטווח קצר ממנו אני מבצע נוהל מעצר חשוד שמסתיים בירי באוויר.

ב"ה זה גרם להם להתרחק.

זה מצב מאוד מסוכן שבשניה היה יכול להיגמר בחטיפת נשק ופגיעה בנו.

כאות הערכה על התפעול של הארוע זימנו אותי לחקירת מצ"ח, נעצרתי בכלא צבאי ונשלל ממני הזכות להחזיק נשק ולהגן על הישוב.

זאת הצורת חשיבה שגורמת לאויבינו להרים הראש ולשפוך את דמינו!

שנזכה במהרה לראות בעינינו מלכות דוד בתפארתה ויחד עם מלך המשיח נעשה נקמות גדולות!"

טרלולמשה

מה הקשרקפיץ

מי שחוטפים לו את הנשק צריך לירות

ואם הוא מבלבל במוח על זה שהוא "מפחד" לא צריך להיות לו נשק

הוא יותר פושע שמסכן את הציבור, מ"גיבור" שמגן עליו

ובעיקר, אין לכם מושג מה זה "הוראות פתיחה באש" ומה הפקודות, אם אתה טוען שבאירוע כזה יש קשר אליהן, או שהייתה לו סיבה לפחד ש"יעצרו אותו" (עדיף להיות מת?)

שאר האמירות על שאני לא מכירה את הגזרה והמציאות לא נכונות. טכנית. הן לא נכונות.

אבל אתה יכול להאמין במה שתרצה, ובאירוע הבא לעמוד ולשחק מטקות עם המחבל כי מה אכפת לך, זה לא שאתה יודע מה אמורים לעשות

השאלה היא לא על השלב שחוטפים את הנשקהסטורי

אז כבר מאוחר מידי, צריך לירות הרבה קודם.

אבל כשמי שיורה, מוזמן לחקירות, מוחרם לו הנשק, מודח - חושבים יותר מידי לפני שיורים.

....כְּקֶדֶםאחרונה
עבר עריכה על ידי כְּקֶדֶם בתאריך י"ג באב תשפ"ו 1:31

את כולה

זה ברור שהמצב מטורלל לגמריקורא נלהב לשעבר

אבל צריך להיות עם עמוד שדרה ולעשות את הדבר הנכון גם במחיר שלילת נשק מעצר וכו'.

אתה לא יכול בגלל הוראות מטומטמות לעמוד מול סיטואציה מסוכנת ולא לפעול, ובטח לא לפעול בצורה מסוכנת של פיזור התקהלות פיזית עם גוף הנשק.

---קורא נלהב לשעבר

העברתי את ההודעה למקום

בגלל זה כתבתיקורא נלהב לשעבר

כאן לא פופולארי לומר את זה, וגם זה יכול להתפס - אקטואליה וחדשות

שההוראות 'סירסו' את החשיבה הבריאה וזה אסון

תבדקו באתר של המפלגה ותראו שסיכמו להתעלם מקיומםסביר11

🎪🎪מבחינת פילבר וערוץ 14 מפלגת זהות לא קיימת למרות שהיא עוברת את אחוז החסימה בסקר של מנו גבע ועומדים להצטרף אליה כמה מפורסמים ,אתם תראו

בדקתימרדכי

בס"ד

(הסקר משבוע שעבר. אתמול לא פורסם סקר בגלל תשעה באב)

זה מה שאמרתי:סביר11

גם 14 מהנדסי תודעה לפי מה שנראה שסוכם כפי שכתבתי

אמרת שמבחינתם היא לא קיימתמרדכי

בס"ד

בפועל, הם סוקרים אותה.

פייגלין עבר את בני גנץ!משה

יפה.

אבל זה כמובן לא מספיק.

אגב, הערב ירד ל- 1.3% בסקר של 14מרדכי

מנדט וחצי. כמובן רחוק מלהיכנסמשהאחרונה

לא פופולארי לומר את זה, וגם זה יכול להתפסקורא נלהב לשעבר

ההאשמות הקורבן, אז אומר מראש שזה ממש לא הכוונה אלא להאיר נקודה מסויימת חשובה מאד בעיני.

ברור שמה שבכלל הביא לסיטואציה המטורפת הזאת שמתקהלים עשרות פלסטינים וזורקים אבנים זה ההוראות פתיחה באש.

אבל גם הרבש"צ טעה. בהתקהלות כזאת צריך לפתוח באש לכיוון הרגליים או מרכז מסה או לפחות ירי באוויר אבל בטח לא לבוא להרחיק פיזית עם הנשק.

לצערי זה מראה שאפילו על רבשצ"ים מנוסים ההוראות פתיחה באש משפיעים על החשיבה התת מודעת שלהם ולצערנו זה עולה לנו בדם..

ממש חזרנו לתפיסה שלפני שמחת תורה תשפד!קורא נלהב לשעבר

החשש שמטריד את צה"ל

שום סיור לא גורם להם להחליט לרצוח, הם לא צריכים תירוצים לזה הם גדלים ומתחנכים.

הסיבה היחידה שהם מעזים להרים ראש, זה כי ראש שמתרומם ומאיים לא סופג כדור למצח!! בגלל חוקי פתיחה באש מעוותים להחריד, עוד בהחלט יחזירו אותנו לסיוט של שומר החומות שגם התאפשר מאותה סיבה!

אולי יעניין אותך