ישי ואריאל נפגשו נקווה לאיחוד כוחות מהיר למען התורה וא"יyair3
נראה שהבית היהודי לא משאירים להם ברירה אלא לפרושyair3

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/289417

ראו את התגובה של הבית היהודי בסיום הכתבה

זאת התגובה של הבית היהודי על הפגישה עם ישימרדכי

בס"ד

כנראה שבשיחה הבאה, שהיא גם תהיה המכרעת (בכל מקרה), אורי אריאל יחטוף על זה שהוא נפגש עם ישי ובנט ינצל את זה לטובתו, אם כי גם בנט יודע שהפגישה הזאת נועדה לאיים עליו, כי עד כמה שהוא מפעיל שרירים, בנט צריך את אורי אריאל לתדמית שלו. כי אם אורי אריאל יעזוב הבית היהודי תתפרש יותר ליברלית (רק היום נפתח פורום 'אמונת חכמים' שמטרתו היא לקדם את המתמודדים הליברלים) וזה ירחיק חלק מהבוחרים.

ושוב,

לדעתי הפגישה הזאת בין אורי אריאל לאלי ישי נועדה לעשות שרירים ולאותת לבנט שיש להם תחליף במידה והוא לא יגיע איתם להסכם שהם רוצים. אומנם זה נראה יותר קרוב כרגע לפיצול בבית היהודי, אבל עדיין הסיכויים הגבוהים (גם אצל הפרשנים ששמעתי) שאורי אריאל רוצה להשאר שם והוא אכן יעשה את זה בסופו של דבר. 

זה שאריאל רוצה להשאר זה ברור השאלה אם ק' בנט באמת רוצה אותוyair3
רוצה - לאמרדכי
בס"ד

צריך - יש צדדים לכאן ולכאן.
וזאת הסיבה לכל המו"מ...
ועכשיו מסתבר שהפעלת השרירים והמשחקים אכן עובדיםמרדכי
אני מניח שאם לא הצעה זאת, בנט יילך לפשרה אחרונהותן טל

ויסכים לקדם את סטרוק ל13 ואת קלפא ל16/17 שעדיין נחשבים לעיתים ריאליים, יותר מ18...

אבל נראה מה ילד יום.

להערכתי כל המשחק עם ישי היה בעיקר בשביל להשיג עוד מהבית היהודי ואריאל ממש לא רוצה פילוג.

במחילה - כאשר אדם משתמש בכל האמצעים הפוליטיים שלו כדיותן טל

ללחוץ ולאיים על ראש מפלגה שנייה שיקבל דרישות כאלו או אחרות שלו (=אורי אריאל מפעיל הרבה מאוד פוליטיקה על בנט) - אתה לא יכול להיות מופתע שהצד השני גם מבהיר שהדברים האלו לא בסדר, ומשתמש בפוליטיקה.

ועם כל הכבוד ל"הדיון הוא לא על שיריונים" - הדיון הוא בהחלט על שיריונים. אומנם הם עוטפים את זה בבסיס אידיאולוגי של רצון לשמור על הכוח התורני של המפלגה - אבל כל בר דעת מבין שלמעשה מה שהם רוצים זה שיריונים בטוחים יותר ובמקומות ריאלים, נניח, לפחות 3 שיריונים עד מקום 15 - ואם הם יקבלו את זה כהבטחה, הרבה יותר יהיה קל להם לחתום.

בסופו של יום הכל מגיע למספר כיסאות בכנסת, תקומה בסך הכל משחקת את המשחק הפוליטי כמו כולם, למקסם את הצלחתה... מה שעבד להתנועה עם העבודה - תקומה מנסה גם להשיג כמה שיותר.

אתה כנראה מאמין שאורית סטרוק ואורי אריאל שקרניםyair3

הם אומרים שוב ושוב שכל הדיון עכשיו הוא על עקרונות ולא על שירינים (נראה שהם קיבלו את רוע הגזירה של מקום אחד בכל חמישיה-למרות שזה לא הוגן...)

האם המפלגה תמשיך להתיעץ עם רבנים?-

(ומדובר על רבנים מתונים ביותר איתם התיעצו בקדנציה הנוכחית)

האם בסוגיות דת ומדינה יהפכו ליותר ליברלים?

כמה יפתחו את המפלגה לחילונים ולגויים?

למרות שאני לא שייך לתקומה אני מאמין להם שהויכוח הוא אידאולוגי (לפחות מקווה שהם לא משקרים כי אם כן המצב שלהם באמת גרוע-גם התאחדו אם הפשרנים וגם לא עומדים על עקרנות התורה..)

אתה שייך למפד"ל ומאמין לשקד שאומרת שהכל ויכוח על מקומות-

שאלה - אתה מאמין שהכוח של תקומה שווה יותר משלושה מנדטים?ותן טל

לי די ברור שלא. במיוחד כאשר הרב בן דהן כבר ממילא רץ לבד בתוך הבית ככה שהם יכולים בשלושה שיריונים לא להוציא אף אחד מהכנסת.

ולא, אני לא חושב שזה "שקר" במובן הפשוט - זה בסך הכל טיעון מחזק למה שהם באמת רוצים. הם רוצים עוד מקומות ושיריון טוב במקום ריאלי, וההסבר שלהם לזה, שהופך למעשה כאילו לטיעון עצמו, זה רצון ל"גרעין תורני בבית היהודי" (יוגב ובן דהן לא תורניים כמוהם? וורצמן לא תורני איש הגרעינים התורניים באמת? וכו' וכו'..). 

וזה לא קשור למאמין לשקד או לא - אני קורא מה שתקומה אומרים ומבין את בין השורות.

זה לא הויכוח מה הם שויים ברור שלאחר השחרת פניהם בתקשורתyair3

כ"פלגנים" וכו' יהיה להם קשה להביא הרבה מנדטים

השאלה האם בנט ושקד הם התורמים היחידים לכך שהבית היהודי מצליחה בסקרים או שאיחוד הכוחות עשה זאת

נראה שבנט  מזלזל מאוד בעזרה שקיבל מתקומה ולכן משחק משחק פוליטי אכזרי בו הוא מוריד אותם מ40% מהרשימה ל

ל20%

לגבי הטענה שנותנים להם שיריון לכל מי שהיה עד עכשיו בכנסת זה נראה מזלזל ביותר הם היו שותפים ב40% מהמלגה המאוחדת  וזכותם להמשיך להשפיע עליה בהבאת עוד כוחות חדשים בדיוק כמו שבנט מביט כוחות חדשים למפד"ל

לפי דבריך נגזר עליהם לעולם להשאר אם אותם חברי כנסת(ד.א. בכלל לא ברור אם המקום בחמישיה הרביעית אכן יכנס לכנסת. )

ממש לא נגזר לעולם. שיתמודדו בפריימריז, ואם יביאו עשרה חבריותן טל

כנסת - בשמח, אני הראשון שאשמח בכך.

לא הגיוני ג-ם להמשיך לבקש שיריונים ללא צורך להתמודד בפריימריז, וג-ם להמשיך לבקש ייצוג של כמעט חצי מהמקומות הריאליים - זה פשוט גזילה! מוטי יוגב חורש את הארץ, עובד קשה, משקיע מכספו הפרטי, פוגש אנשים - כדי שלאחר מכן חצי מהרשימה תהיה של אנשים שלא זזו מהבית לרגע?

אם הם ילכו לפריימריז - מצידי שיקבלו אנשיהם 80 אחוז מהמקומות בבית היהודי. הרי אם אתה אומר שהכוח שלהם כל כך רב, אז בוא נראה את זה במתפקדים - נפתח מפקד בזק - אם הם עצמם פוקדים כעת 30 אלף אנשים, הם יכולים בכיף להכניס 8 חברי כנסת!

אבל ברור שהם לא יעשו את זה...

וזה מה שאני אומר. זה סחיטה גרידא. הם רוצים להינות מכל העולמות - גם להשתריין בלי מאמץ, וגם שיהיו המון שיריונים.

זה לא עובד ככה, חביבי.

עניתי לגבי זה בתשובה הבאה למטהyair3
לגבי שימוש באמצעים פוליטיםyair3

נראה שבנט עשה הכל כדי להכניס את תקומה לפינה

א. עזר להעלות את אחוז החסימה

ב. דורש מתקומה להבחר באמצעות הפריימריז של הבית היהודי -לאחר שהוא העביר שם חוקה לטובותו ובלי שהיה להם זמן לצרף למתפקדים את אנשיהם-לאחר שהם אינם מסכימים לכך הוא מציע להם את המקום השני בלבד ואח"כ מסכים לשיריון בכל חמישיה(לפי השמועות) דבר שרחוק מאוד ממה שהיה בבחירות הקודמות 60% -40%

ג.לאחר שהוא לא מסכים לדרישותיהם בעיניינים תורנים והם לאחר מריחת זמן של שבוע הולכים לפגוש את ישי -הבית היהודי מגיב כאילו שהם מחזרים אחרי מפלגות אחרות ולכן אין להם זכות לטעון על עקרונות (דבר שהוא מופרך מהיסוד-להפך זה שהם עומדים על עקרונותיהם גורם להם לבדוק מפלגות אחרות שיסכימו לעקרונות אלה)

הם יכולים עכשיו לפקוד אנשים! די להגיד סתם דברים!ותן טל

יש עכשיו שבועיים להתפקדות והם יכולים לפקוד אפילו 40 אלף איש אם הם מצליחים, ואותם אנשים יכולים לבחור בבחירות הפנימיות! מגיל 17!

במצב כזה אם הם פוקדים 40 אלף תומכים שלהם (אמור להיות להם 40 אלף תומכים, לא?) - הם יכולים לעבור את 50 אחוז המנדטים בבית היהודי!

שבועים זה כלום זמן שלבנט יש כבר 60 אלף מתפקדיםyair3

כמה זמן היה המפקד הקודם?

דבר נוסף כל המפקד הוא אינטרנטי+ פייסבוקי כך שהוא מיועד בעיקר לקהל של בנט,

דבר כזה מצריך זמן וגם אמונה בחוקה של הבית היהודי (שאותה הוא העביר בניגוד גמור לרצונם)

תעשה לי טובה. אם הם פוקדים 20 אלף אנשים שמצביעים רק למועמדיםותן טל

שלהם - הם מזניקין את המועמדים האלו ממש למעלה ברשימה, בעוד ששאר המתפקדים מתחלקים בין הרבה מועמדים אחרים.

ולא, אלו לא "מתפקדים של בנט" - אלו מתפקדים שהתפקדו למפלגה. היו אנשים שרצו להיבחר ולכן דאגו לפקוד אנשים - גם מוטי יוגב וגם שטבון וגם סלומינסקי פקדו אנשים.

ובקצב שתקומה זזים, הם היו רוצים שהחוקה תחוקק עוד עשרת אלפים שנה, כנראה...

יכנסו למפלגה, יכנסו למרכז המפלגה (הוצע להם מספר נכבד של אנשים שיוצנחו לתוך מרכז המפלגה), יעשו עבודת שטח של מתפקדים ויוכלו בפעם הבאה להשפיע על החוקה ולעזור לה להיראות יותר כמו שהם רוצים. החוקה זה לא רכוש של בנט - יש הרבה חברי מרכז שהדעות שלהם הן לא "בנטיות" למהדרין.

תזכיר לי כמה % קיבל בנט מול אורלב?yair3

(גם המתפקדים של אורלב לא בדיוק קשורים לתקומה...)

אתה פשוט דמגוג!

בנט עשה הכל כדי שלא יהיה איחוד אמיתי עם תקומה

הוא לא רוצה להקשיב בענייני דת ומדינה אפילו לרבנים מתונים מאוד(מוכן כנראה רק לרב שחבר שלו)

היו יכולים להתאחד ואז במרכז משותף לעשות חוקה לא סתם בנט העביר אותה בכח לפני איחוד שכזה

החוקה נותנת כח גדול ליו"ר כך שגם הם יפקדו חצי מהמתפקדים עדין לא יהיה להם רוב בח"כ כי היו"ר יכול להצניח מלמעלה

סלח לי אבל אתה טועה. בנט הקשיב הרבה מאוד לרב דרוקמן,ותן טל

ואת גם הסיבה שנעשה מה שנעשה עם חוק הגיור - הכל היה בעבודה מול הרב דרוקמן, וככה הגיעו למה שהגיעו.

ומה לעשות, ובענייני דת ומדינה משום מה רוב מוחלט של החוקים שרצו להעביר (לידיעתך - מעל 20-30 חוקים) תקועים ולא התקדמו יותר מידי, הן בזכות וטו של הבית, והן בזכות סינדולים להצעות חוק פרטיות, עבודה קשה בכנסת לדאוג שהם לא יקודמו יותר מידי, ועוד ועוד - מעניין איזו מפלגה שחברה בקואליציה דאגה לכל זה, ומי מאוד מאוד מתאמץ להסתיר את כל ההישגים האלו...

דמגוג? העובדה היא כזאת - הם יכולים לפקוד כמה אנשים שהם רוצים אין מגבלה.

אתה מסכים איתי שאם לתקומה יש ברעיונית לפחות מנדט-מנדט וחצי, זה אומר שהם יכולים עקרונית לפקוד 20 אלף איש - שזה פחות ממנדט?

אם כן - ואם יעשו את זה, מה הבעיה? שה אנשים שהתפקדו בגללם ולכן גם יצביעו להם, ולא תהיה בעיה בערך להכניס ל15 הראשונים חמישייה של תקומה. 

ומצטער, זה לא נראה כל כך שתקומה רוצה בכלל איחוד מלא, גם אם לא היו מעבירים את החוקה. הם מעדיפים את השיריונים הבטוחים...

אף אחד לא יכול לפקוד בתוך שבוע וחצי 20 אלף וזה גם לא יעילyair3

כי לבנט יש שיריונים ויש שיריון לנשים וכו' וכבר דשנו בזה (

לגבי זה שהקשיבו לרב דרוקמן על זה בדיוק הויכוח האם ימשיכו לקבל את דעתו

לגבי רצון באיחוד מלא תקומה טענה  שהיא רצתה אבל בגלל החוקה הם אינן יכולים להרשות לעצמם בשלב זה

ורק לאחר הבחירות הבאות ניתן יהיה חראות אם ניתן להתאחד(כמובן לאחר שיערכו שינויים בחוקה)

לגבי החוקים התקועים של הדת ומדינה לי דווקא זכור שחוק הגיוס עבר וכן חוקים נוספים הבית היהודי התחילה להשתמש בזכות הווטו שלה רק בסוף הקדנציה

למה אי אפשר? תסביר לי טכנית למה לא?ותן טל

הם לא יכולים להפיץ בתפוצת אלפים מסרים לתומכים שלהם?

אלף חמש מאות מתפקדים ביום, זה אומר ש15 שעות ערות, מאה מתקדים בכל שעה.

אם כל התומכים שלהם לא התפקדו עד היום, זה לא בעיה. אתר האינטרנט אפילו לא יקרוס.

אבל תירוצים יש כל הזמן.

טכנית אין להם שום בעיה לפקוד 20 אלף אם באמת היו רוצים בכך הם ותומכי המפלגה.

ויש שיריונים - נו, אז? זה אומר שהם עדיין לא יכולים להתברג במקומות טובים? שיריון לנשים - בבקשה, סטרוק תיקח את אחד השיריונים. הם יכולים להכניס אפילו עוד אישה, לא יודע מי, וגם אותה לנסות לקטוף לה שיריון נשי. וגם הבנים, יכולים לרוץ ולנסות להתברג למעלה. מה - מה שיוגב צריך לעשות אריאל לא יכול לעשות?

דיברתי על חוק הגיור, לא הגיוס.

וחוק הגיוס - ראית אותו לפני ועדת שקד ראית אותו אחרי?

שמיים וארץ. והח"כים החרדים יודעים את זה - הם יודעים שהחוק עקר. רק הם מסתירים את זה לצרכים הפוליטיים שלהם, וזה הגיוני. אבל באוזניי שמעתי את אחד הח"כים הרדים מודה בחצי פה שאכן חוק הגיוס עקר לגמרי, ועיקרו אותו בוועדה מיכולת ביצוע כלשהי - ואמר, שפשוט הם משתמשים בחוק כדי לעודד את המצביעים שלהם להגיע להצביע.

לצערי לא זוכר כרגע איזה ח"כ אמר את זה, זה היה בשבוע-שבועיים האחרונים באחת מרשתות הרדיו החרדיות.

גם אם טכנית זה אפשרי זה לא יעילyair3

כבר דשנו בזה ולכן אני כותב שוב פעם אחרונה

א. גם אם מגייסים 20 אלף לבנט יש כבר 60 ולאחר הגיוס הנוסף שהוא עושה...

ב. גם אם יתברגו גבוה השיריונים מורידים את מקומם ואת סיכוייהם

ג.החוקה-עיין למעלה

גם אתה לא יכול לההעריך בנתונים של היום איזה מקומות הם יקבלו בהתמודדות מגבילה שכזו

וגם אם היו בוודאות יכולים לקבל מקומות גבוהים(מה שבכלל לא ודאי...) עדין הם לא יעשו זאת ולא יצטרפו  בגלל החוקה שלא מוקבלת עליהם

לגבי חוק הגיוס אין כאן מקום להאריך על נזקיו ועל כך שהוא מגביל את משך השהות בישיבה וכן על ההרחקה שהוא גרם בין הציבור החרדי (גם בינו לבין עצמו) והפריע לשילוב שהתנהל במלוא הקצב

ובנוסף על ההרחקה שהוא גרם בין הדתים לחרדים

לגבי חוק הגיור עוד יותר חמור ההצעה שהועברה בסוף הייתה הצעה שהתנגדו לה רוב מוחלט של הרבנים וגם אלה שתמכו בה עשו זאת בשפה רפה -כאין ברירה

אמנם לא העובר החוק שהופך את המדינה לרפורמית אבל עדין עבר חוק שפוגע בסמכות הרבנות ובניגוד לדעת הרבנים- וכן הם היו יכולים להטיל וטו על הרעיון

הם לא היו יכולים להטיל וטו על הצעת חוק פרטית, זה עובדה.ותן טל

הם הטילו וטו על הצעת החוק הממשלתית, כן, אבל אז שטרן התחיל להגיש את ההצעה הפרטית שלו, שבתמיכת האופוזיציה בהחלט הייתה עוברת בקלות. האופציה היחידה לבלום אותו, מה לעשות, הייתה להעביר הצעת מחליטים ממשלתית, מרוככת בהרבה. בסופו של דבר, סלח לי שאני מאמין יותר לרב דרוקמן ולרב דרורי שהם ידאגו לשמור על הגיור, ולמעשה, לא השתנה הרבה מפעם, מעבר לעובדה שבפיקוח ועדת רבנים, גם רבני ערים יוכלו לפתוח בתי דין לגיור - אבל בפיקוח מלא של הרבנות הראשית, ודרושה חתימה של הרב הראשי על הגיור.

לגבי החוקה - מצטער, כל עוד אתה לא חלק מהמפלגה אתה לא יכול לדרוש דרישה מקדימה לגבי החוקה. תיכנס למפלגה, ואז תוכל לדרוש דברים לגבי החוקה. לנסות להרוויח מכל הכיוונים? גם לא להיות עדיין חלק מהמפלגה, וגם לאיים שחייבים לעשות את החוקה כך וכך?

זה לא הולך ככה.

תיכנס למפלגה, ואז תשפיע על החוקה. את החוקה אפשר לעדכן ולשפץ כל הזמן.

(אגב לגבי חוק הגיוס,פפפפ... אריאל תמך בחוק ושטבון לא...)

סיכוםyair3

בזמן שהבית היהודי היו בממשלה עברו הצעות חוק בעייתיות אותם הם לא הצליחו למנוע ולפעמים ריככו אותם

הבית היהודי העביר חוקה שמנעה הצטרפות של תקומה עליו (ואח"כ החסיד "ותן טל" טוען שאפשר להשפיע על החוקה רק לאחר שתיכנס למקום לו יש חוקה שאינך מסכים איתה "להשפיע מבפנים"-אולי כבר שיעברו לליכוד או למפלגת העבודה להשפיע שם מבפנים...)

לגבי תמיכת אריאל בחוק הגיוס -מעולם לא טענתי אחרת כחלק מהבית היהודי הרבה מהחוקים הבעייתים עברו גם בהסכמתו -ובאמת אני לא חסיד גדול שלו

בזמן שבן ארי היה בכנסת הייתה הקפאה. נו, ואז?ותן טל

אתה מציג את זה בכוונה מצד אחד, ומתעלם מכך שבהחלט יש צד אחר שניתן להציג את זה, בדיוק בגלל שאתה "לא חסיד הבית היהודי".

נציג ככה:

בזמן הממשלה האחרונה היו גזירות איומות על ענייני דת במדינה, אותם רק מפלגה אחת בכנסת הצליחה לעצור, רבות מהן, וחלקן הצליחה לכל הפחות לרכך ולעקר מתוכנן - וזוהי מפלגת הבית היהודי.

לא מפלגת ש"ס הצליחה לעצור את אותם חוקים, לא בן ארי, וגם לא יהדות התורה. רק הבית היהודי הצליחה לעצור את זה.

לגבי החוקה - מצטער, בקטע הזה דעותינו חלוקות לחלוטין. אולי כבר שאריאל ידרוש שיריון כיו"ר המפלגה לפני שהוא חושב על להתאחד עם הבית היהודי?

החוקה לא מונעת מתקומה בכלל להצטרף לבית, הנה, תראה את הרב בן דהן שאין אדם שחושב שהוא לא תורני. הם לא יצטרפו לליכוד ולעבודה כי הם רוצים להיות במחנה הלאומי וגם הדתי. להזכירך, לבית היהודי כבר הייתה חוקה - וכחלק מהצעדים בטבעיים לכל מפלגה לעיתים נערכים בה שינויים. זה לא דבר שמונע ממפלגה אחרת להתאחד איתם, ולאחר מכן, כמו תמיד, ניתן לבצע שינויי חוקה.

אם זה היה באמת חשוב לבית היהודי היא הייתה יכולה להפילyair3

את הממשלה

היא לא הצליחה לעצור את החוקים ובגלל כל החוקים שעברו זה עשה תאיבון לשטרן להביא עוד ועוד חוקים הזויים רק כשהבית היהודי הבינה שהיא מאבדת את האלקטורקט שלה היא התחילה להשתמש בווטו ולהפיל כמה חוקים

בוודאי שש"ס ויהדות התורה לא הצליחו להפיל את החוקים הם אומנם הצביעו נגד אבל בגלל התמיכה של הבית היהודי (לפעמים בחוק "מרוכך" ולפעמים בחוק עצמו,ולפעמים בישיבה על הגדר) החוקים עברו,(בן ארי לא קשור... לא הביאו לו מספיק כח בבחירות-זה כמו שתגיד שגם אני לא הצלחתי להפיל את החוקים...)

החוקה-לדעתי בנט העביר את החוקה במטרה אחת -לתקוע קוץ בעין של תקומה-אין לי בעיה שאתה חולק עלי וסובר שהחוקה לגיטמית-גם אני חושב שזה היה מהלך פוליטי מבריק של בנט -אבל זה עדין מראה לתקומה את הדרך החוצה...

לגבי הרב בן דהן אני מעדיף לא להרחיב על דעתי על מהלכיו הפוליטים רק אומר שהוא קרוב הרבה יותר לבנט מאשר שאר החברים (ונראה שהוא מסתדר יפה אם ח"כ שטרן)

בן ארי כמובן לעולם לא יהיה אשם אף פעם בכלום. כי כשלא עושיםותן טל

כלום - אז לא עושים גם נזק. גם טוב לא עושים, כמובן, אבל גם נזק.

הכי כיף לשבת על הגדר ולדעת שאתה לא חייב דין וחשבון לאף אחד.

רק מה לעשות, שבסוף זה משאיר אותך מחוץ לכנסת, כמו במקרה של בן ארי...

היא הצליחה ועוד איך לעצור חוקים, זה שאתה מתעלם מעשרות חוקים שהיו בקנה מטעם הקרן החדשה לישראל, ושנבלמו בידי הבית היהודי - זה בעיה אך ורק שלך ושל אלו שמנסים להלעיז על הבית היהודי.

הבית היהודי החל מהשנייה הראשונה שלה בממשלה פעלה למנוע ככל האפשר חוקים לא טובים. בבקשה, אתה מוזמן להראות לי כמה חוקים נגד הדת עברו במדינה בשנתיים האחרונות - לעומת כמה עשרות היו מתוכננים להעביר. בוא נעשה ספירת מלאי במקום רק לדבר - דבר איתי בשמות - איזה חוקים עברו?

כל הסיבה שניסו להעביר את החוקים האלה היא שהבית היהודיyair3

דחפו את עצמם ביחד אם לפיד לממשלה ללא חרדים (ולא אני לא נסכים אם מה שהחרדים עשו .) ותמיד יש ברירה.. לא חייבים להשאר בכל מחיר בממשלה שמעבירה כל הזמן חוקים שכאלה

איזה חוקים? תמצא לי!ותן טל

אתה מדבר ומדבר.

בוא נעשה הסכם - קודם תמצא עשרה חוקים שעברו "בזכות" שהבית היהודי ישבו שם, והם חוקים רעים לדת ולמדינה, ואז אני אסביר את זה, טוב?

אבל קודם תמצא.

אני לא מדבר על עיוור.

(ולמעשה, מי שהעביר את החוקים האלו, לפי מה שאתה אומר, זה החרדים ולא הבית היהודי. אם החרדים לא היו מכריחים את הבית היהודי להיות עם לפיד, כל זה לא היה קורה).

דבר אחד רק בטוח - מה שהבית היהודי הצליחו לעצור, בן ארי גם אם היה נכנס לכנסת עם 3/4 מנדטים, לא היה מצליח לעצור בכל מקרה.

ולא לשבת בממשלה? בתחילת דרכה מה שהיה קורה זה שהעבודה הייתה נכנסת כדי להציל את המשא ומתן, והיית מקבל ממשלת שמאל מרכז, בלי שום מחוייבות לדת או למדינה, שהייתה מסיבה נזקים אדירים לדת בלי שלא החרדים ולא הבית היהודי "(וגם לא בן ארי) היו יכולים לעצור כלום. גאוני. העיקר שאז הבית היהודי לא היו אשמים אלא כל השאר, וזה שהמצב היה פי אלף גרוע - נו, שוין. העיקר שהאשמה החלקית לא תהיה עלינו, גם אם זה אומר שאנחנו היינו יכולים לעצור לפחות חלק.

אבל די תיאוריות. תתחיל לדבר בשמות ומספרים.

מחכה לרשימת עשרת החוקים שעברו, יאללה, שוט...

אני לא עובד בשבילך וכל חוק שאני אביא אתה תמצא לו "הסבר"yair3

כמו שמצאת לחוק הגיור הסבר וכן לחוק הגיוס (ד.א. מעולם לא טענתי על מספר מסויים של חוקים שעברו ולא כל דבר שגורם נזק חייב לעבור כחוק)

אם אתה מאוד רוצה לחפשwww.knesset.gov.il/

הנה קישור לאתר הכנסת אתה מוזמן להביא לפה כל חוק שעבר בנושא דת ומדינה וננהל עליו ויכוח

(אני כרגע גולש באינטרנט שלא יכול להכנס לאתר זה בגלל חסימה)

במילים אחרות, אין לך כלום.ותן טל

מעבר לחוק הגיוס ו"חוק" הגיור (שלא עבר כחוק) אין לך באמת מושג מה עבר או לא עבר.

אתה זה שטוען שמשהו עבר, חובת ההוכחה היא עליך,

לא עלי.

עד שאתה לא מוכיח שמשהו נוצר חדש - אתה נחשב מוציא שם רע על מפלגת הבית היהודי. סתם חבל להוציא שם רע על יהודים טובים.

המוציא מחברו עליו הראיה - המצב הבסיסי הוא שאין חוק, אם אתה טוען שמשהוו חוקק - אתה זה שצריך להוכיח שהוא חוקק, לא אני.

אני מוכן גם לחכות, זה בסדר. נראה אם עוד שבוע תצליח למצוא חוקים.

חוקים רבים שעדין לא עברו התקדמו מאוד בוועדות השונות ובאישוריyair3

ועדת השרים לענייני חקיקה

כגון אישור לבתי עסק שפתוחים בשבת לקבל כשרות

לאפשר לזוגות חד מינים לעשות פונדקאות

ועוד

כל זה בגלל האוירה שנוצרה בכנסת של שינוי הסטטוס קוו

למזלינו הכנסת נפלה כך שחוקים אלה יתכן וידחו וכיוון דאידחי אידחי

לגבי חוק הגיוס כבר דנו

לא כתבתי שעברו הרבה חוקים כתבתי "ניסו להעביר" וכן כתבתי שעברו הצעות חוק בעייתיות -שהכוונה בעיקר לחוקי הגיוס והגיור(שהבית היהודי העבירה בממשלה-גם אם עדין לא התקבל בכנסת)

ולגבי ההקפאה -בכלל עוד לא דיברנו על ההקפאה השקטה בזמןyair3

הממשלה הנוכחית שלא ניתנו כמעט אישורים חדשים והבניה שראוים היום היא מאישורים עתיקי יומין

(להזכירך בן ארי לא היה חבר בממשלה שהקפיאה לעומת זאת הבית היהודי כן היו חברים בממשלה שכזאת)

הי! גם אני לא הייתי בממשלה שהקפיאה! אולי תבחר בי?אלעד
סיכוי טוב שאני אבחר בךyair3

אני התייחסתי לכתיבה הדמגוגית שלו על כך שבן ארי לא מנע הקפאה-

כמובן שאם בו ארי היה יושב בממשלה שמקפיאה היה ניתן לבוא עליו בטענות כאלה אבל כרגע הטענות האלה הם רק כלפי הבית היהודי

בן ארי ישב בכנסת שגיבתה ממשלה שמקפיאה. זה אותו הדבר.ותן טל

למה הוא נכנס למוסד שמגבה מעשים נגד התורה? שימחה ויצא מהמוסד הזה! למה הוא צריך לשבת בכנסת שמגבה הקפאה?

דמגוגיה זולה-בכנסת יש קואליציה ואופזיציה.yair3
אז מה? זה אומר שאםן הכנסת עושה דברים לא ראויים צריך להמשיךותן טל

לשבת בה?

או שאולי אתה בדמגוג?

אם הכנסת שלך מעבירה נניח חוק שמותר לעסקים לעבוד בשבת - זה נוגד את כל אמונותיך, הגם שאתה לא הצבעת בעד החוק - למה שתמשיך לשבת בכנסת כזאת? תתפטר! אתה לא צריך להיות חלק ממוסד שמאשר חוקים כאלו...

תסביר לי למה הוא המשיך לשבת בכנסת שגיבתה הקפאה של הממשלה?

אתה צודק.די"מ
וזה התשובה למי שתהה מה מניעהם של אלה שאינם מצביעים
אם היה ניתן "להפיל" את הכנסת אתה צודק אבל מה לעשותyair3

רק ממשלות ניתן "להפיל"

ומה לעשות שהממשלות בנויות על קואליציה מסוימת

וגם לך חזי מאי עמא דבר

מעולם לא שמענו שח"כ התפטר מהכנסת בגלל שלא הכל שם לפי דרכו

שמענו גם שמענו מקרים רבים שח"כ (ומפלגות) וכן שרים פרשו מהממשלה והקואליציה בגלל שהיא הלכה בדרך שאינה מתאימה להם

אבל באמת יש נקודה שאתה צודק יתכן מצב ואולי הוא כבר הגיע שבו הכנסת ומוסדות המדינה כל כך רעים ומעבירים חוקי שמד ואז במציאות כזאת אם יש לנו סיכוי מולם באמת צריך "להפיל" לא רק את הממשלה אלה את "המוסדות " עצמם

אבל כרגע זה תיאורתי בלבד(אין לנו נספיק כח) וכרגע מי שפעול בכנסת כדי להציל מפי הארי יבורך

בוודאי שניתן להפיל את הכנסת. זה מה שנעשה עכשיו. חוק פיזורותן טל

הכנסת זה בדיוק מה שנקרא להפיל את הכנסת. זה לא מפיל את הממשלה - אחרת היו מקימים פשוט ממשלה חדשה בלי להחליף את הכנסת. זה מפיל את הכנסת עצמה.

כשעולה החוק לפיזור הכנסת והרוב תומכים - הכנסת נופלת. כמה פשוט.

בהתחשב בכך עדיין לא ענית לי למה הוא יושב במקום שבו תומכים בדברים לא טובים.

אני בטוח שכשהיו הצבעות אי אמון הוא תמך בהםyair3

בשביל ללכת לבחירות צריך רוב חברי כנסת 

(ואתה סתם מיתמם אני התכוונתי להפלה של הכנסת -ללא הליכה לבחירות לאחריה)

מה הכוונה ללא הליכה לבחירות? אז מה כן?ותן טל

גם את הממשלה אי אפשר להפיל לגמרי - תקום אחרי זה חדשה.

אתה זה שמיתמם, מצטער. זה בדיוק אותו דבר - מה זה "תמך"? שלא יתמוך! שיפרוש!

גם הבית היהודי תמכו בכך שלא יהיו חוקים לא טובים. מה הקשר?

אם אתה קורא לבית היהודי לפרוש על כל דבר, אז היית צריך לדרוש מבן ארי לפרוש מהכנסת על כל דבר כזה...

אבל אני כבר לא מצפה לתשובה אמיתית ממך, להתחמק זה קל.

כל טוב.

הסברתי כבר את ההבדל בין פרישה מהכנסת לפרישה מהקואלציהyair3

נראה לי שההבדל ברור לכל בר דעת 

אם באמת אינך מבין את ההבדל אין לי מה להרחיב יותר

ונראה לי שהבנת יופי למה הכוונה ללא הליכה לבחירות -אם לא הבנת תשאל את די"מ אולי הוא יצליח להסביר לך

לא הסברת למה זה יותר הגון שבן ארי ישב בכנסת שתומכתותן טל

בדברים נוראיים, מאשר שמפלגה תשב בממשלה שתומכת בחוקים לא טובים.

ודיבורים על קואליציה אופוזיציה לא קשורים כאן - אם משהו לא טוב מה זה משנה בכלל קואליציה אופוזיציה? שלא יהיה חלק! בכלל!

וללא הליכה לבחירות - ובכן, הוא יכול באמת לא ללכת יותר לבחירות אף פעם- לא יהיו יותר מידי דמעות. 

אתה לא יכול להגיד שלפרוש מהכנסת זה רק אם אין אחרי זה בחירות והממשל מתפרק ובונים ממשל דיקטטורי חדש, לדוגמא, אבל לגבי פרישה מהממשלה פתאום כן אפשר לפרוש גם אם קמה אחרי זה ממשלה אחרת, ולא רק אם כל הממשל מתפרק ובונים ממשל חדש.

בקיצור - התחמקויות, התחמקויות, התחמקויות. תשובות מעשיות למה שהצבתי, לא נתת, אבל אתה צודק, כבר אין טעם להרחיב, במיוחד בגלל שאין פה באמת שאלות ותשובות, אלא רק שאלות שלי שלא ניתנות להן שום תשובות שמסבירות את השאלות, רק התחמקות.

כל טוב.

אני חושב שעניתי יותר מידי בהרחבה לשאלותיךyair3

ואם אינך מבין שיש הסדל גדול בין לשבת בקואליציה ולתמוך בה גם כשהיא עושה דברים בעייתים

לבין לשבת באופזיציה ולהתנגד משם ככל הניתן לדברים שצריך-ולהציל מפי הארי מה שניתן,-וזה לא נקרא "להיות חלק"

(אם אתה באמת חושב כך נראה שאינך מבין באמת איך עובד השלטון בארץ)

אז אין לי מה להרחיב על כך

ואתה באמת אוהב לשאול הרבה שאלות שלא קשורות לנושא וכשעונים לך לשואל שוב את אותה שאלה בדרך נוספת...

דווקא לשבת בקואליציה וללהציל מפי הארי מה שניתן - הרבהותן טל

יותר אפקטיבי מלשבת באופוזיציה ולא להציל כ-ל-ו-ם. העובדות מדברות בעד עצמן - בכנסת הקודמת 100 אחוז מיוזמות הקואליציה, ואפס אחוז מיוזמות האופוזיציה. האופוזיציה לא הצליחה לדגדג את הקואליציה, לא הצליחה "להציל מפי הארי כלום".

לעומת זאת, כשאתה בקואליציה אתה יכול לטרפד הרבה מאוד דברים מבפנים - גם לרעה, כמובן, כמו ציפי לבני שמעכבת בכוונה כל מיני חוקים חשובים.

ניכר מדבריך שאינך מבין הרבה בהתנהלות קואליציה אופוזיציה, ומעבודה בכנסת.

יקראו הגולשים ויבינו לבד למי יש יותר כוח השפעה - למי שיושב בתוך קוליציה שעושה גם דברים רעים, אך מצליח בישיבתו למנוע הרבה הרבה יותר דברים רעים, או לשבת בתוך אופוזיציה של כנסת רעה, ולא להיות מסוגל למנוע כ-ל-ו-ם.

(ואם אתה מכיר משבהו שבן ארי מנע בכנסת הקודמת, בבקשה, רק תגיד. אני לא מכיר. ממש לא.)

נראה שבאמת לא הבנת אותי...yair3

בן ארי הולך לכסת בשביל להיות סמן ימני והוא יכול להשפיע הרבה לטובה(ולדעתי השפעתו על הכנסת היתה מבורכת)

בגלל דרכו של בן ארי הוא באמת לא יכול "להציל מפי הארי"-מבחינת תקציבים

אני התכוונתי לשאר המפגות הדתיות ולא עליו כשדיברתי על כך(לצערינו יש איתם בעיות אחרות)

באמת בשביל להציל יש יותר השפעה בקואליציה הבעיה שהקואלציה הנוכחית השאירה את המפלגות החרדיות בחוץ והבית היהודי לא עשתה את העבודה (רוב הישיבות היום במצב כלכלי קטסטרופה-לפעמים הבית היהודי השיגה פירורים

צריך לשבת גם בקואליציה אבל לא בכל מחיר המחיר שהבית היהודי שילמה על ישיבתה בקואלציה היה הרבה מעבר למה שהיו צריכים  להיות מוכנים לשלם

אם הבית לא הייתה בקואליציה היו מקצצים פי 2 בישיבות.ותן טל

הבית היהודי הצליחה להחזיר חצי מהקיצוץ.

ככה שנראה לי שזה טיעון די מוזר.

הבית היהודי עשתה המון, ועד עכשיו לא הצלחת למצוא יותר מידי דברים שהיא לא הצליחה...

ככה שאני לא יודע על מה אני מתדיין איתך.

בן ארי נכנס לכנסת בשביל לא לעשות כלום, ויושב במקום שעושה דברים רשעים.

הבית היהודי נכנס לכנסת ולממשלה כדי להציל כמה שניתן, ויושב במקום שעושה דברים רשעיםן.

רק אני חושב שבמצב כזה הבית היהודי בסוף הרבה יותר הגיוניים והגונים??? שניהם יושבים במקומות לא טובים - אבל הבית היהודי לפחות עושים משהו לעומת בן ארי.

אם הבית היהודי לא היתה בקואלציה לא היתה קואלציהyair3

כך שזה טיעון מוזר להגיד מה היה קורה אילו הם לא היו עושים את מה שעשו

תשאל בישיבה הקרובה לביתך כמה החזירו להם ומה המצב הכלכלי עכשיו לעומת בעבר

(וכן גם אם החזירו חצי מהקיצוץ עדין זה לא מצדיק להשאר בממשלה אתה רואה את החרדים נשארים בממשלה שמקצצת להם את התקציב ואז מחזירה חצי?)

בא נראה אם אתה מסכים גם כן לכך שיקחו לך את המשכורת ואז יחזירו חצי...

לגבי טיעונך שזה אותו דבר לשבת בממשלה או מחוצה לה נראה שהמפד"ל ההיסטורית לא הסכימה איתך בכמה פרישות שהם ביצעו בעבר (פעם אחת בהתנתקות -קצת איחרו..ופעם אחת לאחר חילול שבת-ובטח היו דברים נוספים רק שאיני זוכר)

בן ארי נכנס לכנסת כדי שיישמע שם הקול של האמת העם צריך לשמוע זאת בדיוק כמו שהיינו זקוקים לנביא ירמיה למרות -שלא הקשיבו לו ועצרו אותו

עצם זה שיש צעקה זה חשוב  לדעתי גם היתה לו השפעה (חוץ מהצעקות)

למה אתה אומר לא הייתה קואליציה?ותן טל

אה, מותר לעסוק פה בשיכתוב העבר? סבבה, אז גם לי מותר  - אם הבית  היהודי לא היו בקואליציה, העבודה הייתה נכנסת, ואז כל הימין דתי חרדי לא היה בממשלה, רק הליכוד.

ואז היה אסון לעולם התורה הרבה יותר גדול.

הנה גם אני יכול לשכתב, לא רק לך מותר!

כן ממש סביר שהעבודה הייתה נכנסת שכחת את מרץ...yair3

פרישה מהכנסת לא גורמת להפלת הכנסת.אדם כל שהוא

גם פרישה מהממשלה לא גורמת להפלת הממשלה אלא להכנסתותן טל

גורמים הרבה יותר גרועים...

לפעמים כן ולפעמים לאyair3

לגבי הפגישות עם ישי - בהתחשב בכך שפגשו אותו כבר לפני שבועותותן טל

הטענה שלך די מגוחכת...

כולם דיברו על כך שהיום זאת הייתה הפגישה הראשונה בין הצדדיםמרדכי
בס"ד

ידוע לך בוודאות על פגישה קודמת?
אני מחפש את זה בשביל מישהו אחר...
כל הדיווחים על כך שיש מגעים (מגעים לא חייבים להיות פגישה)ותן טל

הם כבר מזמן וגם אתה יודע את זה.

אולי "הפגישה הרשמית" הייתה היום - אבל זה לא אומר שהמגעים לא התחילו כבר מזמן, עובדה שכולם כבר מזמן מדברים על האפשרות הזאת כולל שני הצדדים עצמם.

כתבת: "בהתחשב בכך שפגשו אותו כבר לפני שבועות"מרדכי
אז לזה התכוונתי.. "פגישה" לאו דווקא במובן של פגישה פיזית.ותן טל
עכשיו זה יותר מובן...מרדכי
דווקא אמרו שאין בכלל משא ומתן איתו עד שמסיימים עם בנטyair3

כנראה בגלל שעם בנט זה נמרח(או שהסיכויים לכיוון השלילי גברו) נאלצו לשבת עם ישי הרשימות צריכות להסגר בסופו של דבר ולא ניתן לחכות בלי סוף

המגעים שכן היו ככל הנראה היו של שטבון וכנראה שדרכו דובר גם על לצרף אותם

זה כבר מבטיח את %החסימה לאלי ישי. עכשיו התור לדאוג לש"סhamedinai

ואולי זה לא צריךלהדאיג כל כך, כי אריה דרעי מספיק מפולפל להשיג מנדטים לעצמו.

ש"ס בראשות דרעי טוב לה שתיפולאלעד
מרן כבר מזמן לא שם, האליל החדש שלהם הוא מר הרצוג
אורי אריאל מוביל לפיצול הבית היהודיtin man
זו ההודעה שקיבלתי עכשיו מהערוץ. רק שאלה קטנה, למה???
צודקדי"מ
זה ממש מציק כל ההודעות האלה על כתבות משעממות
אתה יכול לבטל את זה אם אתה מעונייןמרדכי

בס"ד

אני אישית מעדיף את זה מאשר את 'ערוץ 2' או 'ישראל היום'

זה לא שאם לא זה אני יוריד אפלקציה של חדשות אחרותדי"מ
ואני משתמש בזה אבל לא מעוניין לקבל הןדעןת על כתבות
אתה רוצה התראות על ש"א אבל לא על חדשות?מרדכי

בס"ד

אם כן,

כנס לאפליקציה ובתפריט (שלושה קווים בצד שמאל למעלה) יש לחצן של התראות (זה אפילו באדום ) ושם אתה יכול להגדיר את זה.

אשריך !!די"מאחרונה
כל השנים...סיעתא דשמייא1

....העולם קיבל בשוויון נפש את ההתיישבות היהודית בעמק הירדן ויהודה.

מרגע שמתיישבים החלו לרקוד בסבסטיה ולשיר "עוצו עיצה ותופר" בניגוד למדיניות הממשלה דאז,

ובהמשך, חילופי שלטון ותגבור ההתיישבות בגב ההר, עם חיכוך מתגבר עם האוכלוסיה הערבית

העולם מתעורר לחרמות ונידויים. מעניין מה חושבים תושבי עמק הירדן, ישובים כמו פצאל, על המצב.

לא עמק הירדן אלא בקעת הירדןזיויק
ולא ככ מסכים איתך, מה שעשה את ההבדל זה אוסלו
לאחושב. נהפוך הוא…סיעתא דשמייא1

… אוסלו יכל להצליח (אולי) אם היינו נצמדים בעניין ההתישבות לתוכנית אלון..

בכלל לו לא היינו מפנים את סיני לא היינו מגיעים לאוסלו. אגב לא פינינו אף ישוב באוסלו והתפטרנו מלדאוג ליותר ממיליון ערבים . נכון שזה גרר טרור אבל אף ממשלה כולל ממשלת הימין על מלא לא נסתה לבטל את ההסכם. אז קצת מחשבה הגיונית ובלי פוזיציה בבקשה.

שוב אתה מעלה את הגרה הזאת?! שמענו אותך מרגל!הסטורי

'העולם' היה נגד הקמת המדינה

'העולם' היה נגד השלטון שלנו בירושלים

'העולם' היה נגד כל התיישבות חדשה

לא חשוב מה יאמרו הגוים - חשוב מה יעשו היהודים (הנאמנים, לא הנפולת של נמושות כמוך)!

היא הנותנת…סיעתא דשמייא1

כשעושים את זה בחכמה למרות שהעולם לא מקבל זה עובר בלי חרמות ובלי נידויים ממדינות המערב. כן היה החרם הערבי לגבי מוצרי יבוא אבל היצוא הישראלי לא נפגע ורק גדל. במקום להכפיש ולזהם כדאי שתנסה להיות ענייני. חבל שגידולים כמו תמרים איכותיים תוצרת בקעת הירדן לדוגמא לא יהיו על מדפי סופרמרקטים בעולם רק בגלל מדיניות התיישבותית שגוייה שמושכת תשומת לב עולמית לא חיובית.

אגב גם מדיניות של פוליטיקה של משרות ותקציבים בקרן קיימת לישראל הביאה לירידה בתרומות לקרן שגם זה שינוי לרעה לצערי.

אתה אמיתי?! חרם הנפט מוכר לך? האמברגו על מכוניותהסטורי

שאילץ את ישראל לייצר סוסיתות שבעלי חיים אכלו, מוכר לך? העובדה שבמלחמת יום כיפור, אף מדינה אירופאית לא הסכימה שהמטוסים האמריקאים עם הציוד בשבילנו יתדלקו אצלה ידועה לך?

תמיד היו חרמות, תמיד היו גינויים, סנקציות אלו ואחרות, "העולם כולו נגדנו לא נורא נסתדר" לא נכתב היום.

הועברת לדף אחר

רק יהודון גלותי כמוך, מאשים את היהודים בזה שהגויים הצבועים אנטישמיים. קראנו בפרשה האחרונה על נמושות כמוך. האנטישמיות האירופאית של כל הדורות, של מסעי הצלב, של האינקווזיציה, של פרעות ת"ח-ת"ט ושאר הפוגרומים עד השואה, בסה"כ לובשת היום, כשאנחנו חזקים ואי אפשר פשוט להוביל אותנו למשרפות, תחפושת של 'סנקציות על קיצונים'.

אמרתי חרם ערבי….סיעתא דשמייא1
… אבל זה לא פגע ביצוא הישראלי. להפך הצלחנו ליצר פירות , ירקות, פרחים מגוש קטיף, עוזי, טכנולוגיות למיניהם ועוד. אנחנו מוחרמים היום בעיקר ביצוא. 
אה, עגבניות ועוזי, כאילו היום לא עומדים בתור לקנותהסטורי

מאיתנו את שיאי הטכנולגיה והנשק:

צרפת מודה: ישראל לא צריכה אותנו, היא מטילה עלינו אמברגו - סרוגים

לך תוציא דיבה במקום אחר, אצלינו המרגלים כמוך כבר מתו במגיפה.

סיימנו להיות יהודונים גלותיים שמאשימים את עצמם, ברשעה של האירופאים. 

אם נכמרו רחמיך על הרוצחים והאנסים הישמעאליםאיתן גיל

תציע להם קורת גג באוסטרליה המפנקת.

כל רוצח וכל אנס יורשה לקחת איתו חצי קילומטר של מנהרת תופת.

מי שמרחם בעקיפין על מרצחים…סיעתא דשמייא1

… זה אנשי ימין שפוגעים בצורה עוורת בערבים

ומשניאים אותנו בכל העולם, פוגעים ביצוא שלנו ומרחיבים את מעגל האלימות. מילא אם זה היה מרחיב את גבולות ארץ ישראל ניחא אבל במבחן התוצאה אנחנו רק בנסיגה. הגליל והנגב עם רוב ערבי,ביהודה ושומרון יש ערבוביה כלומר אין תכנון של שטח יהודי מובהק. צעירים מנסים להפחיד ערבים כדי לנקות שטח כאילו אנחנו בשנת 48 ששם עשינו את זה בהצלחה ללא מצלמות וטיק טוק. ידידי המציאות כואבת.

הייתי רוצה לפתוח רדיו מחר בבוקראיתן גיל

ולשמוע שכל החברים שלך הישמעאלים עלו על מטוסים ונחתו באוסטרליה ( גם אירופה זה טוב), אבל זה לא יהיה, ולכן מעט מעט אגרשנו מפניך.

ערבי ימ"ש שמפחד להיות כאן, זה בסדר גמור. חבל שיש כאלה שלא מפחדים להיות כאן.

הם לא חברים שלי. זה אתה שרוצה לגור..סיעתא דשמייא1
… בתוכם בכוח.
הם מהגרים מערב הסעודיתאיתן גיל

ואני נולדתי כאן.

גם הם לא מתים להיות כאן, אבל חשוב להם יותר שאני לא אהיה כאן.

ב- 48 זה נגמר בנכבה, ונכבה נוספת היא עניין של זמן.

טוב. גם אתה כדאי…סיעתא דשמייא1
שתלמד פרקי רבי אליעזר כדי שתבין את מהלך העניינים.
מכיר פרקי דמגוגיה של נפולת של נמושות ושל יורדיםאיתן גילאחרונה
זה עוד לא היה..סיעתא דשמייא1

"אין כניסה לישראלים: בגלל מדיניות הממשלה הטיסה מישראל לא הורשתה לנחות

טיסה מישראל לבירת סלובניה, נאלצה לסטות ממסלולה לאחר שנתקלה בסירוב מצד השלטונות לאפשר את הנחיתה. הסיבה - החלטה פוליטית. כל הפרטים על התקרית החריגה"

מעניין אם יש ביביסט בטיסה .

סלובניה היא היורשת הטבעית של גרמניה הנאציתאיתן גיל
אין כניסה ליהודים ולכלבים.
טוב בשביל זה…סיעתא דשמייא1
… שאלתי אם יש ביביסטים במטוס שרוצים לתת פרנסה לתיירות הסלובנית האנטישמית.
לא הייתי באוסטרליה ובסלובניה, ולא אסע לשםאיתן גיל
שיחנקו.
ובאירופה האנטישמית?סיעתא דשמייא1
באירופה הייתי, ולא כטיילן. תסתפק בזה.איתן גיל
זה לא 'בגלל מדיניות הממשלה'הסטורי
האירופאים אנטישמים אלף שנה, הם לא צריכים את התירוצים שלך.

היום לא מצטלם טוב לשרוף בתי כנסת על המתפללים בתוכם, להעלות למוקד בתהלוכות או-טו-דה-פה או להוביל לתאי גזים - אז בטענות פסדו-מוסריות, הנכדים של הנאצים מטילים סנקציות על ישראל.

עברנו את פרעה, נעבור גם את זה בלי הטובות שלהם ובלי ההטפות הצבועות שלך.

הערבים צריכים להפסיק להתחכך בנו, זה כזה פשוטנקדימון
רוצים להישאר בינינו בשלווה? תחיו את חייכם בשקט. תרעו צאן, תמסקו זיתים, תבנו באופן חוקי ואדריכלי, תניפו דגל ישראל. זה כזה פשוט.
תלמד פרקי רבי אליעזר ותבין….סיעתא דשמייא1
…שאתה חי בסרט.
תלמד הלכה ותבין...נקדימון

...שאתה נוצרי.

נמאס לי כבר מכל האדיוטים השימושייםקעלעברימבאר

בפייסבוק.

סתמו ת'פה!

כרגע סמוטריץ מנסה להלך בין הטיפות ולבחור ברע במיעוטו . הוא לא תמך בחוק לימוד תורה מרצונו אלא כי לא היתה לו ברירה כי החרדים הכניסו אותו בכוח לברוך הזה.

אז סתמו ת'פה ותנו לו לעבוד פוליטית כמו שהוא יודע!

אלא אם כן אתם רוצים להיות אידיוטים שימושיים מכשירים בידי בנט וחבריו לפיד וגולן כדי להפיל את הימין

(לא מדבר על מילואימניקים עייפים שאין דנים את האדם בכעסו. רק שידעו שבממשלת בנט לא יגייסו אף חרדי)

סמוטריץ' המתפכח הראשון בציונות הדתיתאיתן גיל

האיש הזה שגרר את הציונות הדתית לעברי פי פחת,המבין את הטעות שעשה ולקח כמה צעדים אחורה.

מה שדחף אותו להבין זה בג"ץ שבפסק דין שערורייתי הוציא את כל ראשי ישיבות ההסדר להודיע שאין יותר גיוסים לשריון,

וזה בדיוק מה שטוענים ראשי הישיבות החרדים בחדרי חדרים ובריש גלי: צה"ל הפך מזמן לצז"ל (=צבא זימה לאומי), וככזה- לא נוכל להסכים לחוק גיוס בכל נוסח שהוא. 

לא קשור. זה נראה שאו שהחרדיםקעלעברימבאר
כפו עליו את החוק, אחרת לא ילכו עם ביבי בקדנציה הבאה. או שביבי כפה עליו לתמוך בחוק
קשקוש, כרגילהסטוריאחרונה
סמוטריץ' כפי ש @קעלעברימבאר הגדיר יפה - הולך כל הקדנציה בנושא  בין הטיפות.

הוא ממש לא צריך שהעסקנים מגיל 15 גפני ודרעי ילמדו אותו על הערך של לימוד תורה, הוא גדל על זה וגידל על זה. הוא דאג לישיבות בהחלט, גם לישיבות החרדיות. אם השרים והח"כים החרדים, לא היו תוקעים מקלות בגלגלי הרפורמה המשפטית. אם החרדים היו נוהגים בקצת תבונה - היו מסכימים למתווה הגיוס של אדלשטיין, שלא היה פוגע בשערה של מי שבאמת לומד, והיו חוסכים את כל הסאגה הנוכחית.

טראמפ החדש: יריתם מספיק, חיזרו למשא ומתןאיתן גיל

אירן בתגובה: מי סופר אותך? ג'יננ'י טיפש, וגס רוח. 

עוד מאירן: צוחק מי שצוחק אחרון.

טראמפ החדש: שוב תימרנתי את איתן גילנקדימון
🤣🤣🤣הסטורי
אנחנו חוטפים, ואותך זה מצחיק.איתן גיל
המצחיק זה שהאירנים הם אלו שחוטפים, ואתה חגגת כאןהסטורי
בשמם
דבר איתי על הג'ינג'י ולא על האירניםאיתן גיל
אנחנו תוקפים, ואותך זה מעציבנקדימון

זה עכברנות המקלדת שמוציאה ממך כל כך הרבה עין רעה וחצי הכוס הריקה, או שגם במציאות אתה כזה?

אנחנו חוטפים ומגיבים.איתן גיל

טראמפ החדש לא מצטרף.

כבר לא סופר אותנו.

אתה מפטפט את עצמך לדעתנקדימון

בלי לדעת

אתה אחלהאיתן גיל

ד"ש מאוסטרליה הרחוקה.

טראמפ החדש: ישראל ואירן חייבות להפסיק מיד את היריאיתן גיל

פעם הוא היה איתנו ועכשו הוא מהאו"ם

הוא ממשיך לעשות בך פסיכולוגית מה שבא לונקדימון
ואתה ממשיך כמו עלה נידף ברוח, כלומר כמו ברק רביד. זה פשוט בדיחה
נתניהו וטראמפ, בתיאום מלא, משחקים מול אירן אתהסטורי
השוטר הטוב והשוטר הרע.

משום מה אתה נבהל מכל הצהרה, בלי להבין שההצהרות הן חלק מהמשחק.

ולכן שפך עליו מטר של קללות וניבולי פהאיתן גיל

שבשום מגרש כדורגל לא יעזו להשמיע אותם.

"מטר"נקדימון

מכל נמחה עושים פיל.

יש יותר ממטרי ברכות מאשר טפטופי התעיה של "ניבולי פה"

לטראמפ יש פה גדול וזה לא חדשהסטורי
לא צריך להתייחס לדיבורים שלו, אלא למעשים. למעשה הוא עושה על אירן מצור ובעוד שהם וכל העולם קונים את ההצגה שהזמן עומד לרשותם והוא לחוץ על הסכם - למעשה הוא לא מסכים להסכם שלא מפרק את יכולתיהם הצבאיות, מה שיביא לסופו של המשטר.

בנתיים, כחלק מההצגה, הוא כביכול מרסן אותנו, חוץ ממתי ש"ביבי לא הקשיב לו" וצה"ל היכה הלילה והבוקר באירן היטב. מה שיזרז אותם להגיע להסכם שהוא רוצה או לקרוס.

פשוט מדהים שאנשים שמבינים דבר או שניים, עוד קונים את ההצגות על 'פערים בין נתניהו לטראמפ'.

תכלס באמת בדיחה מה שהולך כאןכְּקֶדֶםאחרונה
עצוב. ואנשים עוד ממשיכים לאהוד את הגאוותן הפחדן הזה
לא נראה שפייגלין צודק:קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י"ט בסיוון תשפ"ו 19:19

פייגלין לערוץ 7: זהות מחזירה לגוש הימין קולות שזלגו לליברמן ולבנט | ערוץ 7

שמעתי על הרבה לייטים שלא יצביעו לבנט בגלל שבעיניהם הוא שקרן, ויצביעו לסמוטריץ בלית ברירה, לא כי אוהבים את סמוטריץ.

יש מצב שפייגלין ישתה לסמוטריץ את המצביעים. ואם גם פייגלין וגם סמוטריץ לא יעברו את אחוז החסימה, הלך על גוש הימין

ההגיון (המוזר) שלישלג דאשתקד

אומר שמי שלא מתחתן ברבנות, גם הנישואין שלא הם לא ממש כדמו"י. העדים פסולים וכדו'.

אז אין את הבעיה של הגט.

במקוםרועישםטוב

במקום פעם אחת ולתמיד לגמור את הסיפור (להפציץ את כל מה שקשור לחשמל, מים והתשתיות הכי בסיסיות ככה שפשוט טכנית

לא יהיה אפשר לגור שם), עוד פעם כמה טילים לפה, כמה טילים לשם. הכל מטומטם לחלוטין.

כי ביביshaulreznik

צעד קדימה, שני צעדים אחורה, "תחזיקו אותי חזק". תמצית המדיניות של הגאון האסטרטגי עם האנגלית המוצחצחת (שיש לכל ילד שלומד בחו"ל מגיל 8).

תחליטו: ביבי או טראמפנקדימון
הדילוגים האלה בין ביבי שולט בטראמפ לבין טראמפ שולט בביבי; ביבי האשם או טראמפ האשם. אתם נראים כל כך מבוהלים ועלובים עם התנודות ברוח האלה. רחמיי...
שניהם הרע במיעוטוshaulreznik

נתניהו הוא זגזגן, טראמפ הוא זגזגן חולה נפש.

תתעסקו בשלושת רבעי הכוס המלאהנקדימון
במקום להתגולל בקיא של העין הרעה, ולחפש איפה אתם עליונים על האחר.
בקושי שמינית כוסshaulreznik

הישגים: זיני וגופמן, מבצע הביפרים, פגיעה בתוכנית הגרעין האיראנית

הפסדים: הרפורמה המשפטית בוטלה, היועמ"שית לא פוטרה וממשיכה להשתולל, שירות קרבי לחיילות הולך ומתרחב, חמאס מתעצם, חיזבאללה משתקמת, איראן משתקמת.

אני עדיין ממליץ להפסיק להתגולל בקיא של העין הרעהנקדימון

צריך להיות טיפש או רשע כדי לכתוב את הרשימות הפגומות שהצגת כאן.

אני לא מתכוון להיכנס למלחמת רשימות, וגם לא לתקן את הפגמים בשלך.

פשוט תנסו להתבגר מעבר לעכברנות המקלדת הזו...

אם היו כותבים לך בפאתוס דומה בימי ממשלת בנט-לפידshaulreznik

היית משתכנע או שהיית מצביע על הצלחות וכשלים?

קודם הייתי מצביע על העובדותנקדימון
וברשימות שלך מכעט ואין כאלה
תכל'ס.. במקום לשחק משחקי קופסאנקדימון
אנחנו מתעסקים עם החיים האמיתיים. הגיע הזמן לחזור למשחקי קופסא, שם הכל קל ונגמר בקלות מדהימה.
כנראה שניהול מדינה ומלחמה אינו דומה למשחקי מחשבפ.א.
זה שאתה לא מבין לא הופך את זה למטומטםקורא נלהב לשעבראחרונה

יש שיקולים רחבים.

-'מדיניות הכלה' של 'טיפטופים וסבבים'- באמת על הפנים.

-מדיניות אחראית בשביל לאפשר לטראמפ למצות את המו"מ עם איראן שתפרד מהגרעין?- שווה לתת צ'אנס.

להזכירכם לכן גם מראש מבצע שאגת ארי הופסק בשביל לאפשר את המו"מ הזה. כי כנראה קשה מאד להגיע לכל האורניום המועשר.

כמובן תוך המשך הלחימה הנוכחית מול חיזבאללה

"שאגת הארי" "ארי שאמרת נעשה שועל"סיעתא דשמייא1
שהשועל שברח לאדמה טמאה, ישתוק לפחותהסטורי
המרגל שימות במדבר האוסטרלינקדימוןאחרונה
ניתוח מקורי וקצר של מה שקרה ביומיים האחרוניםסביר11
אי אפשר שלא להסכים עם הרב אילעאי עופרן, שכתב:פ.א.

הפרעות שנעשו אתמול בביתו וברכושו של השופט סולברג, שמצטרפות לאלו שנעשו לאחרונה בביתם של קצין משטרה צבאית ראשי ושל ראש אגף התנועה, הם תופעה חדשה במלחמה החרדית נגד מדינת ישראל ואזרחיה. החברה החרדית עברה מלהפגין ולמחות נגד מוסדות, רעיונות וארגונים, למחאות אישיות נגד שופטים וקצינים. בכל המקרים לא מדובר בקומץ או ביוזמה מקומית, אלא בארגון מערכתי - הסעות מאורגנות, ממוסדות עם כסף והיררכיה. לא אפול מהכסא אם יתגלה מחר שאת האוטובוס שהביא את הפורעים לביתו של סולברג, שילם באופן זה או אחר משלם המסים הישראלי.

החברה החרדית היא החברה האלימה ביותר בישראל. אלימות היא לא רק מכות והתעללות, אונס או ונדליזם (שגם מכל אלה יש בה בשפע). אלימות היא כתיבת התסריט לחייו של הזולת. אדם שאינו יכול לכתוב את מהלך חייו בעצמו, ואחרים שולטים בו, כופים עליו ושוללים את חירותו, הוא אדם שחי תחת אלימות. ובישראל אין אף קבוצה שמפעילה באופן כל כך אגרסיבי, כפייה אלימה על הפרטים החיים בתוכה. מוסדות וארגונים ששוללים את חירותם של חבריהם ובעלי כוח שמחליטים בשביל אחרים, איך ייראו החיים שלהם. הסיבה שרובנו לא מודעים לכך היא שרוב האלימות החרדית הופנתה עד היום רק כלפי חרדים. רק לאחרונה היא החלה לזלוג גם לשאר החברה הישראלית.

האדם החרדי הממוצע בישראל אינו אדון לעצמו. הוא אינו רשאי לבחור היכן יגור והיכן יעבוד, איפה ילמדו ילדיו, עם מי יתחתן או כמה ילדים יוולדו לו. הוא לא יכול לבחור האם לשמור מצוות, וגם לא באמת יכול להחליט אם להתגייס לצבא. המחירים האישיים שתגבה ממנו החברה החרדית ומוסדותיה אם יחליט איזושהי החלטה על דעת עצמו, הם בלתי נתפסים. הוא יהיה חשוף לחרם ונידוי, ילדיו יסולקו ממוסדות הלימודים, משפחתו עלולה לנתק איתו קשר, וכל הקרובים לו עשויים שלא להצליח להשתדך. הוא תלוי במוסדות הקהילתיים כדי לשרוד, פיזית וכלכלית, שכן הוא חסר השכלה ויכולת לרכוש מקצוע, להתפרנס או לקבל הלוואה, ויש לו בדרך כלל ב"ה הרבה ילדים שעליו לדאוג להם.

כמו כל ראש ארגון פשע, גם דרעי וגולדקנופף, או הרבנים לנדו והירש, לא צריכים לאיים הרבה. הם פשוט "יודעים איפה אתה גר" ו"איפה לומדים הילדים שלך". המנגנון כל כך אלים, והתלות כל כך גדולה, שהפרט החרדי חי בתודעה (הדי מוצדקת) שרק הם יכולים להציל אותו. והם צודקים - במשך שנים רבות זה היה הדיל - אתם תשלטו בחיי, אבל גם תדאגו לכל מחסורי.

אלא שבחודשים האחרונים משהו השתנה. זה לא חובת הגיוס (הלא חדשה) וגם לא הסנקציות (הבאמת אפסיות ושוליות). גם מעצר העריקים הוא לא סיפור דרמטי - מדובר במעצר של בודדי בודדים לשעות או ימים ספורים. לא במאסר עולם בצינוק באלקטרז. הסיפור הוא שלראשונה אי פעם, מדינת ישראל הפסיקה להתייחס לחברה החרדית כקבוצה והתחילה להתייחס לאזרחים החרדים כפרטים. עד היום מי שהתנהל מול הצבא היה הישיבות, העסקנים, הפוליטיקאים וה"רבנים". הבחור החרדי היה תלוי לגמרי בכל אלו, אבל חופשי לחלוטין ממוסדות המדינה.

כשהמדינה מתחילה להתייחס אל האדם החרדי כפרט בודד - הן בזכויות ובמענקים שהיא מרעיפה עליו והן בחובות או בסנקציות שהיא מטילה עליו, היא משחררת אותו במידה רבה מהלפיתה של העסקנים והפוליטיקאים החרדים. אם הם לא יכולים להגן עליו ממאסר, ולא יכולים לשלוט בכסף שהוא יקבל, אז מי צריך אותם? למה לו להישמע להם?

הסנקציות המדוברות לא פוגעות ב"לומדי תורה" (שחלקם כזכור בכלל נופשים בתאילנד), הן פוגעות בארגון הפשע החרדי שמדינת ישראל טיפחה פה במשך שנים. קצפם של הפוליטיקאים והרבנים החרדים לא יוצא על שלילת החירות של האברכים החרדים. הוא יוצא על כך שהמדינה מעזה להתייחס לחרדים כפרטים ולא כקבוצה מאורגנת, וכך לפרק את השליטה של הפוליטיקאים החרדים וראשי הישיבות באנשיהם.

המאבק האישי בשופטים ובקצינים, נובע בדיוק מכך - אתם מתייחסים אלינו כפרטים ולא כמוסד, גם אנחנו נתייחס אליכם כפרטים ולא כמוסדות. לא עוד איומים על פירוק הממשלה או על הפרת המשמעת הקואליציונית, אלא איומים על חייה של אשת השופט, או הטלת אימה על בניו של הקצין.

לכן גם ברור לי כשמש בחצי השמים שלא מדובר ביוזמה פרטית של כמה בחורים חרדים אלא במערך מאורגן וממוסד, שמגיע בהכוונה ברורה מלמעלה. למרות הגינויים הרפים של הפוליטיקאים החרדים, האלימות הזו היא לגמרי בצלמם ובדמותם. הם לא יכולים להרשות לעצמם שלאדם החרדי תהיה זהות פרטית. "הפסקת האש" שהם שואפים לה היא כזו שתחזיר את הדיון לרמת המוסדות - אנחנו נחזור להפגין מול בית המשפט ולא מול בתי השופטים, ואתם תחזרו להטיל סנקציות על הישיבות אבל לא על המשתמטים.

בדיוק בגלל זה אסור להיכנע לטרור. לא רק למען מדינת ישראל, בטחונה וכלכלתה. לא רק למען תורת ישראל שהייתה לביזה ולמרמס. אלא גם למען אחינו החרדים - לא הקהילות והמפלגות המתועבות, אלא האנשים והנשים, שחיים תחת הדיכוי המחריד הזה, שטיפחנו ויצרנו פה בעשרות שנים של הזנחה. מדינה מתוקנת מתנהלת מול כל אזרח בנפרד, לא מול אוטונומיות, חמולות או חסידויות. גם אם אזרח מסכים או אפילו מבקש שתדבר עם השכן שלו עליו או שהרב שלו יחליט במקומו, במדינה מתוקנת פשוט אין אופציה כזו.

משפחת סולברג הגיבורה ושכניה היקרים בגוש עציון, ספגו אמש את הנזק האגבי של פיצוץ שחייב היה להתפוצץ. למרות הקושי - אסור להתבלבל ואסור להרפות. אם נמשיך להזניח, המחיר בעוד שנה או שנתיים יהיה גבוה הרבה יותר.

והקרדיט לגלי ביהרב:קעלעברימבאר

שאמרה: "אין מחאה אפקטיבית ללא הפרעת הסדר הציבורי"

אילעאי עופרן... נו נו.. לא מפיו אנו חייםנקדימון

אני רוצה לראות טקסטים זהים על קפלן והשמאל הדיקטטורי. 

אני רוצה לראות טקסטים זהים על הערבים והבדואים בישראל.

אחר כך שישוב ללהג את הגיגיו.

טרמפיסט שמצא סיפור להיתלות בו.

אפשר קצת ללמד זכות,קעלעברימבאר

שכשזה נקורה לאנשי שלומך וחברים שלך וביישוב שלך. זה הרבה יותר מטריד את הגושניקים מאשר כשזה קורה במרכז הרחוק (למרות שהרב עופרן לא משם, אבל האווירה הכללית)

הבליםנקדימון

אדם שיודע לכתוב על כל במה גבוהה ותחת כל עץ רענן יכול לספק טקסטים נוספים. אל תעשה מעצמך דביל, בבקשה.

אבל היי, תראה יולדת !! והנה עוד אחת !! ועוד אחת !! כביש מלא ביולדות !! ב"ה כולן נתקבצו לכביש אחד, אפילו הגברים שם יולדים !!

לא דיברתי דווקא על הרב עופרן,קעלעברימבאר

אבל אם תבדוק בפייסבוק כל הליברלים ורוב הגושניקים זועקים על זה, חלקם תושבי אלון שבות או גוש עציון, ומשם זה עובר הלאה לכל אנשי שלומם. כשזה קורה לחבר שלך או בשכונה שלך זה מקבל עוצמה שונה מאשר זה קורה רחוק.

אין לי שום זכות ללמד על הצבועים ועל מי שדומה להםנקדימון
"החברה האלימה ביותר בישראל". הוא צריך לשטוף את הפה באקונומיקה, ומוטב פעמיים.
נו לא דיברתי עליו. דיברתי על ההדהודקעלעברימבאר

של זה אצל הליברלים

אני דווקא ראיתי 'גושניקים' שממתנים את האירועהסטורי

הרב מידן (שהיה שם אתמול בערב) אמר היום בראיון שהדיבורים על "חורבן" כששברו כמה חלונות ועציצים, הם מוגזמים.

הרב חיים נבון הבהיר שהפשע של החרדים חמור, אבל לא יותר  הפשעים שנעשו בקפלן:

ההפגנות של החרדים הן פשע - אך הם לא הפושעים הראשונים

לא דיברתי על רבנים גושניקיםקעלעברימבאר
רבים וטובים חיים ברוח ובהשקפה זו של הרב עופרן,פ.א.
הרב של קיבוץ יבנה

הרב חיים נבון סובר ההפך ממנוקעלעברימבאר

כתה מפורשות שהאשמים בכל פרעות החרדים הם קפלן שנירמלו זאת . ושזאת צביעות שמזדעזים ממעשי החרדים ולא ממעשי קפלן

נכוןמשה
לא יודע כמה רבים וכמה טוביםנקדימון

חיים מפיו של הנכד בבשר וברוח של ישעיהו ליבוביץ שר"י. ותנועת הקיבוץ הדתי בוודאי אינה ראיה לכלום ושום דבר. שוליים אזוטריים בציונות הדתית. לא בטוח שאפילו הם עצמם יסכימו שיכלילו אותם אצלנו...

אם כבר אי אפשר להסכים עם הדברים...קורא נלהב לשעבר

איזה הגזמות פרועות, הכללות, מניפולציה ומה לא?

יש חברה חרדית, שחיה את חייה לפי אמונתה, הם סגורים ו'מקימים חומות' זאת השיטה חינוכית שלהם לשמור על החברה שלהם ברוח שלהם. מי ששם מרוצה ושם מבחירה מי שלא, לא חייב להיות שם.

יש מי שלא מוצא חן בעיניו הסגירות הזאת, זכותו ואני מבין אותו. אבל החברה החרדית מאמינה באורח חיים כמו שהיא מקיימת אותו- עם אילוצים חברתיים, נורמות חברתיות, חומות וכו'. שוב אפשר לא לאהוב ולהסכים עם זה אבל זה אמונתם והם לא כופים אותה על אף אחד אלא נכנסים תחתיה.

ומי שלא רוצה יש דתיים, חרדי מודרני, קהילות יותר פתוחות וכמובן מסורתי חילוני וכו'.

כאילו, לקחת את הפחד מהאחר, חרדים במקרה הזה, ולבנות עליו תאוריות קונספירציה הזויות

אפשר שלא להסכיםזיויק
הוא לא כתב את זה על החברים שלו בשמאל
החברה החרדית בסה"כ למדה מהקפלניסטיםshaulreznik

שהציקו לח"כים של הקואליציה בתקופת הרפורמה המשפטית. זו נבלה וזו טריפה.

חסימות כבישים והצקות לציבור שומר חוק תמים היופ.א.

גם לפני מחאות קפלן.

למי שאולי שכח, מחאות הנכים וחסימת כבישים וצמתים מרכזיים היו כאן הרבה לפני מחאות קפלן. למשל ב-2018.

זה נוהג שהלך והתפתח במדינת ישראל כבר מזה זמן.  לא רק בממשלה הנוכחית של נתניהו.

אבל אז אף אחד לא הכשיר את זהנקדימון
וגם זה לא היה נוהג נפוץ
מחאות הנכים בשנים 2017-2021 ומחאות קפלן החל מ-23’פ.א.
הם מחאות מאוד שונות מבחינת המטרות והמשאבים, אך שתי המחאות הבינו שעל מנת לייצר כותרות ולכפות את הנושא שלהן על סדר היום הציבורי והפוליטי, יש צורך בשיבוש פיזי של השגרה.

בשני המקרים, הביקורת הציבורית והממשלתית נגדם השתמשה באותם טיעונים: פגיעה בציבור הרחב שאינו אשם, יצירת פקקי ענק, פגיעה במשק ובכלכלה, והגדרת הפעולות כ"אנרכיה" או "הפרעה חמורה לסדר הציבורי".

במחאת הנכים, המשטרה נתקלה בקושי מוסרי ותדמיתי עצום. פינוי בכוח של אנשים בכיסאות גלגלים או עם מוגבלויות פיזיות קשות מצטלם רע מאוד ומעורר אנטגוניזם ציבורי. המשטרה נטתה להכיל את החסימות הללו זמן רב יחסית.

מחאת הנכים השתמשה בהפרעה לסדר הציבורי כזעקה אחרונה של קבוצה שחשה שקופה ומורעבת על ידי המערכת - מחאת קפלן השתמשה באותן טקטיקות ככלי לחץ מסיבי של קבוצה חזקה ומשפיעה במשק, המרגישה שכללי המשחק המשטריים משתנים לרעתה.

וכיום, התפרעות החרדים כנגד הגיוס לצבא, אכן דומים מאוד למחאת קפלן - מצד קבוצת אוכלוסייה מאוד גדולה המרגישה שכללי המשחק המשטריים משתנים לרעתה.   

דיברנו על הגעה לבתים של יריבים פוליטייםshaulreznik

לא על חסימות כבישים. ואת זה החרדים בהחלט למדו מהקפלניסטים.

מזל שכיום אפשר, מה שלא היה ניתן בעבר, לחפש במקורותפ.א.

מידע ולמצוא שחרדים אלופים במהומות אלימות אישיות בנושאים שרגישים מבחינתם. גם כנגד בעלי תפקידים במגזר החרדי ולא רק כנגד אלו שאינם חרדיים.

הרבה לפני מחאות קפלן.

המאבק נגד מה שנתפס בציבור החרדי כ"חילול קברים" (באתרי ארכיאולוגיה, תשתיות או בנייה) הוא אחד הנושאים הטעונים והוותיקים ביותר, והוא הוביל לא פעם למחאות קשות, ונדליזם והפגנות ממוקדות מול בתיהם של בכירים – הן פוליטיקאים והן אנשי עסקים ויזמים.

הנה כמה מהדוגמאות הבולטות, החל מאירועים שהתרחשו לאחרונה ועד למאבקי עבר:

1. המתקפה על בית מנכ"ל חברת "אאורה", יעקב אטרקצ'י (מאי ויוני 2025)

אחד המאבקים הסוערים והאלימים ביותר שנרשמו לאחרונה התרחש סביב פרויקט פינוי-בינוי גדול של חברת הנדל"ן "אאורה" בעיר יהוד, שם התגלה אתר קבורה עתיק (כ-300 קברים) שרשות העתיקות הגדירה ככזה שלא ניתן להוכיח שהם יהודים, בעוד החרדים טענו שמדובר בקברי ימי בית שני.

המחאה מול הבית: לאחר שבעלי החברה, יעקב אטרקצ'י, סירב להפסיק את העבודות, פעילי מחאה קיצוניים העתיקו את המאבק לביתו הפרטי. כמאה מפגינים הגיעו לביתו, תקפו אותו במקלות ואבנים, השליכו שקיות צואה על שער הבית, ריססו כתובות נאצה ואף ביצעו עליו טקס "פולסא דנורא". בנוסף, בוצע ונדליזם והשחתה של קברי הוריו של המנכ"ל בבית עלמין אחר.

באתר עצמו: המהומות כללו פריצות המוניות לאתר הבנייה והצתת טרקטור וציוד מכני הנדסי.

2. הכתובות וההפגנות נגד ראש עיריית טבריה, זוהר עובד (2012)

סביב בניית מלון בוטיק ברחוב אלחדיף בטבריה (פרויקט שהיה שייך לבניו של ראש העיר דאז, זוהר עובד), טענו אנשי "אתרא קדישא" כי העבודות מתבצעות על גבי קברים עתיקים.

הפגיעה האישית: לצד הפגנות יומיומיות באתר, המפגינים הפנו אש ישירה כלפי ראש העיר. המהומות גלשו לריסוס כתובות גרפיטי קשות על בניין העירייה וסמוך לנכסי המשפחה, בהן כונה ראש העיר "החופר קברים". המשטרה נאלצה לעצור שוב ושוב מפגינים שהפרו צווי הרחקה והגיעו להטריד את מעגל המשפחה.

3. המאבק ההיסטורי על חפירות קברי בית שערים וטבריה (שנות ה-50 וה-90)

נושא חילול הקברים ליווה את המדינה משנותיה הראשונות, וכבר אז בכירי הממסד סומנו בבתיהם:

חפירות טבריה (1955–1958): במהלך בניית מלון "גני חמת" בטבריה על שטח קברים עתיק, נערכו הפגנות ענק בכל הארץ. פעילי נטורי קרתא והעדה החרדית הגיעו להפגין בקביעות מול בתיהם של שרים ובכירי ממשלה בירושלים ובתל אביב, כשהם מאשימים את הממשלה ב"אפיקורסות וחילול כבוד המת".

חפירות ירושלים ובית שערים (1993) -  פינוי של מאות שקי עצמות ממערות קבורה עורר גל הפגנות חסר תקדים בירושלים. המפגינים לא הסתפקו ברחובות, אלא ניסו להגיע פיזית אל בתיהם של ארכאולוגים בכירים ברשות העתיקות ושל פוליטיקאים שאישרו את העבודות, כדי לייצר מורא אישי

4. מתחם גולובנציץ בבית שמש (2013)

אחד המאבקים המרתקים ביותר, משום שהוא הפנה את האלימות וההפגנות מול בתיהם של **בכירים חרדים עצמם**. בפרויקט בנייה ענק בבית שמש של היזמים החרדים אריה גולובנציץ ואברהם סלונים, נטען כי יש קברים בשטח.

אנשי "אתרא קדישא" ניהלו מלחמת חורמה. הם הגיעו לבתי היזמים החרדים, השמיצו אותם בבתי הכנסת שלהם, ואף הפגינו בצורה אגרסיבית מול ביתו של ראב"ד העדה החרדית, הרב משה שטרנבוך, לאחר שזה פסק הלכתית כי מותר לבנות במקום (היות ולא הוכח שמדובר בקברי יהודים).

תודהshaulreznik
כן כי התקשורת מעידה על משהוזיויק
😆
בהכל אשם מרדכי בן דוד כשנכנס לכלוב התנינים, מאזקעלעברימבאר

התחילה האנרכיה לחגוג. אה, וגם ביבי (וכמובן שניהם אשמים בהתחממו תבגלובלית, עאובדה שזה קרה במשמרת של ביבי)

איזה יופי שאתה מביא מ1993קעלעברימבאר

ברור שהקפלניסטים קיבלו השראה מזה.

מזל לשלא הלכת לאלטלנה

אפשר גם לחזור לתנ"ך- לא חסרות שם מלחמות אחיםפ.א.

או לפחות מ- 

אז החרדים יבדקו אותי במחסום שאומר שיבולת? קעלעברימבאראחרונה

אולי יעניין אותך