(הסקר מיועד למתכננים להצביע לבית היהודי ולמתלבטים-ולא למי שכבר החליט על משהו אחר)
סקר: האם תצביעו לבית היהודי באם שטרן ישובץ שם במקום גבוהyair3
כן. כדי שמועמדים נורמאליים יכנסו לכנסת מטעמה ולא רקותן טל
שטרן...
(אותו עקרון של אלו שמצביעים לליכוד אם רואים שבמקומות ספק ריאליים יש מועמדים טובים. רק שאני, כנראה בכל מקרה מצביע לבית היהודי, ואם במקומות הראשונים מצביבים מישהו שאני לא כל כך מסמפט, זה דווקא עוד יותר נותן משמעות להצבעה שלי - כי הוא בכל מקרה ייכנס, השאלה היא אם מועמד טוב שנמצא במקום ספק ריאלי, ייכנס...ולזה הקול שלי ושל אחרים כמוני משפיע)
יפה בדיוק מה שחשבתי שאשמע ממך.yair3
![]()
הגיוני מאוד.די"מ
לפי ההגיון הזה אתה יכול להצביע גם לליכוד..יש עתיד וכדו'yair3
השאלה מי בראש ומי מכתיב את מי מכניסים
עם בנט יכניס את שטרן זה אומר הרבה מאוד על הכיוון בו הוא רוצה להוביל את הבית היהודי... ולא לא מדובר בכיוון "תורני"
אין הכי נמידי"מ
אישית, אני לא רואה הבדל גדול בין שטרן לבנטקמר בורד
מבחינה חברתית ודתית הם זהים לחלוטין, מבחינה פוליטית ההבדלים אינם גדולים.
וזה אומר שאתה תצביע לשם בגלל שאין הבדל או שגם לבנט לא תצביע?yair3
מי שממילא מצביע בנט, שטרן לא אמור להזיז לוקמר בורד
ממילא המפלגה ישבה עם שטרן שנתיים ונתנה לו יד חופשית
בדיוק ההיפך. היא הגבילה אותו רציני.ותן טל
אתה לא מדמיין אפילו כמה רעיונות היו לו, וכמה דברים הוא פשוט לא הצליח לקדם בגלל המקלות בגלגלים שלו ששמו הבית היהודי (חבר שלי חבר מרכז הבית היהודי וסיפר לי כמה סיפורים מאחורי הקלעים על המפלגה. אבל אין עניין כעת לפתוח מקרים ספציפיים, ובכל מקרה זה דברים מסובכים, אבל הרעיון הכולל הוא, שבהחלט הבית היהודי דאגו פעמים רבות מאוד "לתקוע" הצעות חוק כאלו ואחרות בנושא דת ומדינה, בין אם מצד שטרן ובין אם מצד גורמים אחרים.
מעניין, מפלגה של 12 ח"כים "תקעה מקלות" למפלגה של 7קמר בורד
ולמעשה לח"כ אחד מתוך 7. בנט מול שטרן זה ממש דוד מול גוליאת.
מסיבה לא ברורה כלשהי, מתגנב לליבי חשש שמדובר בסיפורי פוגי ליל[י]דים מאותגרים. האמת היא שהמדובר בקואליציה עם הכי הרבה פעילות אנטי דתית מאז קום המדינה, ובנט היה שותף מלא וראשי בה.
לצערנו לשטרן היו הרבה חברים גם מיש עתיד וגם מהתנועהותן טל
וגם ממפלגות אופוזיציוניות שלא אוהבות את הדת. כה שזה ממש לא 12 מול 7.
האמירה החוזרת ונשנית על "פעילות אנטי דתית" כבר מתחילה לשגע. כשביקשתי שיביאו לי את כל החוקים והדברים שעברו בכנסת הזאת, שקשורים לדברים נגד הדת - לא הצליחו להביא לי כמעט כלום.
אני מזמין אותך להביא לי את החוקים שעברו בכנסת הזאת שהם "אנטי דתיים" - קדימה, תאתגר אותי ואז אני אעשה את הבדיקות שלי. בנתיים הרוב דיבורים דיבורים.
אגב, "הכי הרבה אנטי דתית מאז קום המדינה" - ואתה אומר את זה בתור...? חוקר היסטוריית החקיקה והכנסת בישראל למין יום הקמתה? ברצינות? אתה יכול למפות לי את הכנסות לפי הפעילות האנטי דתית בהם, כמה חוקים כאלו עברו בכל כנסת וכו' וכו'? אם כן - אשמח שתעשה את זה, אני אוהב מידעים כאלו, שקשורים לכנסת ושקשורים לעם ישראל, ובמיוחד אם זה בנושאים קרובים אלי. אבל אני די חושש שזה בעיקר אמירה חסרת בסיס מעשי, העיקר להגיד ולתקוף את בנט - אם מבקשים ממך להביא הוכחה למה שאתה אומר, פתאום הרוב נסוגים.
אחרי שתוכיח את מה שאמרת, אני אצטרך להשיב על זה. כל עוד אתה לא מוכיח שהייתה פעילות אנטי דתית או שעברו חוקים אנטי דתיים (שזה העיקר, כי פעילות אנטי דתית תמיד יש, השאלה היא מה עובר), וכל עוד אתה לא מוכיח לי שבכנסת הזאת זה היה הכי הרבה מאי פעם - אין טעם שאשיב לך, כי אין על מה - המצב הסטטי הוא שאין חוקים, חוקים מחוקקים - אם אתה רוצה להוכיח שחוקקו חוקים כאלו, אתה זה ש"מוציא מחברו" ולכן עליך הראיה. אתה זה שצריך להוכיח שחוקקו את החוקים האלו ולא אני זה שצריך להוכיח שלא חוקקו את החוקי (כל עוד לא הוכחת אחרת, אין לי צורך להוכיח).
קדימה. תאתגר אותי לוגית, ואני מבטיח להשתדל למצוא לך תשובות או להודות בטעותי.
בבקשה - חוקים אנטי דתיים שעברו או שיש להם סיכויים לעבורקמר בורד
חוק הירושה לזוגות חד מיניים (יש עתיד) - התקבל בוועדת שרים ובוועדה
חוק המתת חסד - אושר בוועדת השרים
הצעת חוק למינוי דיינים (נותן כח לרפורמים ופמיניסטיות במינוי דיינים) - התקבלה (וזה חוק מיוזמת הבית הדתילוני + שטרן + יש עתיד)
תיקון לחוק איסור אונאה בכשרות (שטרן) - אושר בוועדת שרים
תיקון חוק מרשם אוכלוסין (רישום הומואים כהורים) - אושר בוועדת שרים
חוק הגיור - התקבל בקריאה ובוועדה, בנוסף לתקנות חדשות של משרד ראש הממשלה
תיקון לחוק איסור אפליה במוצרים ושרותים (נגד הפרדה דתית באירועים ציבוריים) - התקבל בקריאה ראשונה
תיקון חוק הרבנות הראשית - התקבל בקריאה ראשונה
תיקון חוץ אימוץ ילדים - התקבל
תיקון חוק אימוץ ילדים לא התקבל, בוודאות, זה שקר מוחלט.ותן טל
הפעם האחרונה שנעשה תיקון בחוק, שהיה טכני בלבד - היה באמצע 2012 - עוד לפני שהבית היהודי היה בכנסת הזאת.
ובטח שלא תוקן הקטע של אימוץ גויים והומאוים וכו' - בדקתי את זה בשביל מישהי באופן ספציפי. תבדוק באתר הכנסת.
לגבי יתר הדברים, כשיהיה לי זמן אעבור אחד אחד ואבדוק.
למה פרטת חוקים שעוד לא נחתמו?אלעד
הדרך מאישור וועדת שרים, למשל, לקריאה שניה ושלישית בכנסת שמורכבת מקואליציה ואופוזיציה שונים- ארוכה מאוד.
אתה סתם משמיץ.
זה רק מראה שיש גל עכור מאוד של חקיקה אנטי דתיתקמר בורד
לא היה בשום כנסת קודמת מניין לך?ותן טל
גם אם נניח שכל החוקים שאמרת, נכונים ובאמת היו (ולפחות אחד אני יודע בוודאות שלא התקבל ולא כלום - חוק אימוץ הילדים. בסך הכל הדבר היחיד שקרה זה שזה הונח על שולחן הכנסת - זה אפילו לא הגיע לוועדות להכנה לקריאה טרומית. וזה היה לפני כמעט שנתיים - כמעט שנתיים הוא תקוע שם, מעניין למה...). - אז כאן אמרת 9 חוקים.
תוכיח לי שבשום כנסת אחרת לא היו 10 חוקים נגד דת ומדינה. שכמו כאן, גם כאלו ש"רק הוחו להכנה לקריאה ראשונה/ועדת שרים וכו').
דבר נוסף, הביטוי דתילוני הוא לא ראוי ומקווה שהוא ייערך.
נתחיל לעבוד:ותן טל
עריכה: תיקון של הכותב.
חוק אימוץ ילדים - כמו שאמרתי, לא נערך בו שינוי בכנסת האחרונה. שקר ראשון שלך לאחר שאמרת שהתקבל.
חוק הרבנות הראשית - השינוי היחיד שנעשה זה אפשרות להטלת אגרות על עריכת בחינות. אנטי דתי?
מה אנטי דתי בכך שבהליך רשמי שהרבנות הראשית עושה, שעולה לה כסף, בוחנים ועוד - יש אגרה מסויימת? אלא אם היית אומר לי שאגרה כזאת עולה 50 אלף שקל לבחינה ושזה לא פרופרציונלי בעליל - אבל לא זאת המציאות, כמובן.
לסיכום: לא רואה משהו אנטי דתי במתן סמכות לשר להטיל אגרות על בחינות לרבנות הראשית.
תיקון לחוק איסור הפליה במוצרים ושירותים(נגד הפרדה דתית באירועים ציבוריים) - עברתי כעת על כ500 חוקים שעברו בקריאה ראשונה וניצבים לקראת קריאה שנייה ושלישית בדרכם המפותלת בוועדות - 500 חוקים ליתר ביטחון, כי חלק לא קטן מהחוקים, שמסודרים לפי סדר כרונולוגי, כבר היו בכנסת הקודמת ולא הזאת - ולא מצאתי שום תיקון לחוק איסור הפליה במוצרים ושירותים, שקשור לענייני הפרדה וענייני דת. התיקונים היחידים שקשורים לחוק זה שבוצעו בכנסת האחרונה היו, תיקון בקשר לכוחות הביטחון ותיקון בקשר לענייני הפליית גיל - לשני התיקונים האלו, יש לציין, שותפים גם ח"כים מהמפלגות החרדיות
לסיכום - בכנסת ה19 לא התקבל שום חוק בקריאה ראשונה שמתקן את חוק איסור הפליה במוצרים ושירותים, שקשור להפרדה דתית באירועים ציבוריים. שקר/טעות נוספת.
חוק הגיור - החוק הממשלתי נעצר בוטו של הבית היהודי. החוק הפרטי של שטרן, שלא יכול להיעצר בוטו ממשלתי סתם ככה, נעצר לאחר התעקשות הן של בנט והן של ראש הממשלה, עבר לסמכות הממשלה, בהצעה שעיקרה את החלקים בעייתיים באמת של החוק - הכרה בגיורי רפורמים, גיורים ללא צורך ברבנות הראשית וכו'. בסופו של יום, חוק הגיור הוא לא מה שהיה "אמור" להיותמבחינת אויבי הדת. הרב דרורי ועוד ועדת רבנים חשובה תפקח על הקמת בתי הדין של רבני הערים, שבכל מקרה יהיו כפופים לרבנות הראשית שתהיה גם החותמת הסופית לכל הגיורים ולא תהיה חייבת לאשר את הגיורים.
תיקון חוק מרשם האוכלוסין - לא הצלחתי למצאו שום איזכור לתיקון שאתה אומר לא באתר הכנסת ולא באתר כנסת פתוחה (שהוא גם פחות מהימן כיוון שאינו מקור רשמי). בשניהם השתדלתי לערוך חיפוש מדוקדק,ולא נמצא זכר לתיקון שאמרת שאושר בוועדת שרים - אשמח אם תפנה אותי לזמן/למקום ולמגישי הצעת החוק הפרטית/הממשלתית, כדי שאוכל להתייחס לזה יותר. בנתיים לא נראה שזה באמת עבר או היה, וכיוון שכבר ראינו שכמה דברים שהבאת כאן לא באמת היו - תרשה לי לפקפק גם בנתון הזה כל עוד לא מצאתי לא סימוכין לא באתר הרשמי ולא באתר הלא רשמי. אתה טוען שיש חוק - תראה. הברירת מחדל היא שאין תיקונים בחוק, ומי שטוען שיש תיקון צריך להוכיח, ולא ההיפך.
תיקון לחוק אונאה בכשרות - לאיזה תיקון ספציפי אתה מתכוון? הדבר היחיד שאני הצלחתי להגיע אליו זה תיקון בעניין וועדת ערר על קביעה של הרבנות לענייני כשרות, כדי לקצר את משך הערר - עניין טכני, לא מהותי. אנא הסבר לאיזה תיקון ספציפי אתה מתכוון, עדיף בתוספת הפניה למקור רשמי, ואנא גם פרט מה אתה חושב ש"Tנטי דתי" בחוק הזה. עד אז אין לי דרך להתייחס לדבר שאני לא יודע למה אתה מתכוון ולא מוצא באתרים הרשמיים וגם הלא רשמיים, עדות לאפשרות למה אתה מתכוון. תודה.
חוק מינוי דיינים - זה כבר פרשנות שלך למהלך. המהלך הוא נתינת מקום גם לנשים בוועדה למינוי דיינים. אפשר לפרש את זה לכמה כיוונים - גם לכיוון שבאמת נשים רוצות להיות שותפות בבחירת דיינים שפעמים רבות עוסקים בנושאים הרי גורל לנשים - מתן גטים וכו'. למיטב זכרוני בוועדה למינוי דיינים היום יושבת מכוח התיקון הזה שולי מועלם, תקן אותי אם אני טועה, שהיא לא נראה לי חשודה ברפורמיות או באי ציות להלכה.
רפורמים? אתה מכיר רפורמי/ת שנכנסו לוועדה למינוי דיינים בזכות התיקון הזה? ושלולא הוא לא היו יכולים להיכנס לוועדה? אם כן אשמח שתפרט מי ואיך וכו'...
חוק המתת חסד - רק הונחה על שולחן הכנסת, לא הגיעה אפילו לקריאה טרומית למיטב הבנתי, לא כל שכן קריאה ראשונה, ואומנם איני זוכר כרגע בדיוק באיזה תנאים חלים חוקי הרציפות על חוקים מכנסת לכנסת ובאיזה תנאים לא - אבל בכל מקרה גם אם חלה רציפות - המסע שצריכה הכנסת לעבור עד שחוק כזה ייכנס לספר החוקים הוא רוך מאוד וכל כך הרבה מקלות בגלגלים ניתן לשים לו... צריך לציין שהחוק כבר הועלה בכנסות קודמות והופל על ידי הממשלה - בשלב הזה שהועלה שוב, עדיין לא היה צורך שיופל על ידי הממשלה כיוון שלא הגיע לשלבים שזה דורש זאת - קודם שיגיע לקריאה טרומית ואז נדבר. הבית היהודי לא שותפים לחוק זה.
חוק הירושה לזוגות חד מיניים - לא מצאתי חוק כזה שקשור לכנסת הזאת. מצאתי הצעות לחוק כזה בכנסת ה18, ה17 וה16 (בכולן הוא לא עבר). איפה ראית שהוא עבר בכנסת הזאת? אנא הפנה אותי למקור. תודה.
בנתיים אחרי עבודה מאומצת שלי, לא הצלחתי לראות שאתה מוכיח ברמה סבירה שהכנסת הזאת חריגה במידה רבה מכנסות אחרות או שיש בה כמות הצעות ודברים שהתקבלו אנטי דתיים ברמה בלתי נסבלת. היו גם דברים שאמרת ולחלוטין לא נכונים, היו דברים נכונים למחצה, ויש דברים שאי אפשר למצוא להם זכר - אם אתה רוצה להוכיח שהם נכונים תביא מקור. אני עם כל העבודה שעבדתי היום באתרים השונים לא הצלחתי למצוא את המקור ותאמין לי שאני יסודי.
מחכה לתשובות רציניות שלך, כל טוב.
הפעם אני מבסוט ממךאלעד
לקח לי באמת זמן אבל בגלל שאני כבר מכיר מקרוב את המאגריםותן טל
המדוברים, היה לי מעט יותר קל לערוך בהם חיפוש.
אם כי באמת מתכנתים כלשהם צריכים עדיין לעשות עבודה רצינית במאגר החוקים באתר הכנסת - אני מודע לכך שהוא רק בחיתוליו ושלמעשה רק השנה פתחו אותו בצורה מלאה באופן רשמי -אבל אופציות החיפוש שם די מזעזעות, רבות מהן עדיין לא פועלות, חסרות אופציות חיפוש ומיקוד רבות.
בקיצור - משה, יאללה תציע את שירותיך לכנסת, יש מצב זה שכר טוב 
כל הכבוד!itay0432
^אכן.יזהראחרונה
ההבדל הוא בעיקר במידות. שטרן הוא שחצן, יהיר, בעל פה גדול וגס רוח.
לא אצביע. כמו שלא הצבעתי לאברום בורג.משיב
הבית היהודי לא אמור לקלוט כל חובש כיפה שנפלט ממפלגתו.
דעותיו לא מתאימים לנו.
שטרן בתקומה היה קיצוני יותר מלפיד נגד הדת.
לא אצביע. יש גבולשרבוב
ציטוט:חה"כ יעקב פרי קורא לאלעזר שטרן להצטרף ל''יש עתיד''משיב
איפה אנחנו? איבדנו את כל האידיאולוגיה?
הוא מתאים ליש עתיד או לנו?
או שאולי אימצנו את כל האידיאלים של לפיד.
א. ודאי שלא!שלומי20104
ב. סיכויים: אפס.
עיין מכתב ששטרן הוציא בחמישי האחרון.
שומר נפשו ירחק מעלון "הדור"קעלעברימבאר
סערת "הדור": כששמירת נגיעה הופכת לבעיה
מבחינתי אם העלון הזה מביא דעות כאלו, מקומוקעלעברימבאר
..
מעניין אותי מה אנשים חושבים על הציטוטים האלוקעלעברימבאר
גם אם מדובר רק בציטוט מרואיין,קעלעברימבאר
בוקר טוב, בוקר טובימח שם עראפת
יאיא פינק ממש לא כותב בהדור, התבלבלת עםקעלעברימבאר
זה כמו לערבב בין בנט למפלגת מימד
נכון, סליחהימח שם עראפתאחרונה
אתמול פורסם סרטון אווילי,ימח שם עראפת
ובו מתפארים השר סמוטריץ' וחבר הכנסת סוכות בהכפלת היישוב יצהר. ובכן, כתושב היישוב אני יודע היטב על איזו הכפלה הם מדברים, על בנייה בתוך תחומי היישוב בשטחים הפתוחים שבין שכונה אחת לאחרת, מגדלים שירימו את גטו יצהר לשמיים ויתנו לכפרי האוייב- בורין, מדמא, עצירה אל-קבליה, עוריף, עינאבוס, וחווארה, להמשיך בהשתלטות על השטחים סביב היישוב, לחנוק את צירי הגישה ואת המרחב הפתוח עד שיגיעו אל הגטו.
השר סמוטריץ' בחוצפתו הזכיר את עוקף חווארה. במקום לטפל בבעיה והיא מחבלי חווארה עינאבוס וביתא, שזרקו אבני על רכבים שעברו בכפר חווארה, שמו פלסטר על שטף הדם ובנו לנו "עוקף". עכשיו לא עוברים בתוך הכפר, אלא מאחוריו, בתוך כלוב מגודר משני צדדיו.
המחבלים כמובן לא התרשמו מכך שכעת הכביש מאחורי הכפר ולא בתוכו, מהמבתר אפשר לזרוק אבנים בדיוק כמו מבין הסמטאות, וכלוב הגדרות מונע מהחיילים שיגיעו לרדוף אחריהם. העוקף הוא מטווח ברווזים.
והיום, לפני כמה שעות, פגשתי חבר שלי. שלפני כמה חודשים נורה בגבו בידי שוטר מג"ב. פעמיים.
חבר הכנסת צבי סוכות, שתק.
לא מיחה, לא עורר מהומה. לא זעק על הדבר הנורא, שנערים נורים בידי שוטרים יהודים.
השר סמוטריץ', מילא פיו מים.
לא עצר את יומו, לא דפק על השולחן, לא עשה כלום.
אז שלא יספרו לי סיפורים, פוליטיקאים צבועים. לא מדובשך ולא מעוקצך אנו רוצים. לא את גטו הדיור שלכם ולא את ההרס וחורבן שאתם ממיטים על הגבעות שפורצות את הגטו הזה.
"הוו זהירין ברשות, שאין מקרבין לו לאדם אלא לצורך עצמן, נראין כאוהבין בשעת הנאתן, ואין עומדין לו לאדם בשעת דחקו".
הנתונים מאוד כללייםהסטורי
מדובר כאן על מספרים מאוד קטנים. השיא הכי משמעותי הוא 1500.
כמה מזה בעומק השטח וכמה באריאל/מעלה אדומים וכו'? כמה בישובים דתיים לאומיים (ואלו?) וכמה בישובים חילוניים או חרדים?
(לדוגמא אחד המספרים שכן מפורטים, הוא העוזבים את הארץ בכלל. לא אומר שאין כאלו ביצהר וכד' בכלל, אבל מסתבר שרוב ככל המספר הזה, הוא מהבוגרים החילונים.)
לא סגור האם הייתה בגידה מבפנים, אבל אם כן, מירון..hamedinai
ועדת חקירה ממלכתית לחקר אסון מירון נכשלה באופן המחפיר ביותר, עד כדי גיחוך, כאשר הטילה אחריות אישית על נתניהו.
יש מפקד משטרה האחראי על האירוע, ורק הוא אחראי ואשם. אפשר ללכת דרג אחד אחורה: מפכ"ל המשטרה, שתי דרגות אחורה: השר לביטחון פנים, זה יהיה כבר מוגזם, אבל שלוש דרגות אחורה זה כבר מטורף לגמרי. אבל זה מה שהוועדה הפוליטית שקראו לה "ממלכתית" החליטה.
כאשר מסתכלים על היועמ"שית ועל הממלכתיות שלה, רואים שהמילה "ממלכתי" אינה אומרת שום דבר, זה הפוך מממלכתיות.
מסקנות ועדת מירון היו כל כך מגוחכות שזה לא עשה רושם על אף אחד. החונטה הבינה שהעם לא קונה את הבלוף שלהם.
ניסו להסית את החרדים נגד נתניהו כי הם היו אלו שנפגעו בעיקר מאסון מירון, אבל ראו שגם החרדים לא קונים את זה.
ואז נפל להם האסימון: החרדים לא חשופים לתקשורת ולכן לא קל להסית אותם, אבל אם יהיה אסון נוראי על יישוב אחד או 2 של קיבוצי עוטף עזה, זה בטח יפעיל זעם עצום.
כבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוגנ א
בס"ד
תכתבו כאן על הכבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוג
אם אתם מכירים כביש שצריך שידרוג - תכתבו את מספר הכביש, ליד איזה יישוב/ עיר הוא נמצא ותפרטו את הבעיה שבכביש
תכתבו אם חסר תאורה, שוליים, עיקולים, צמתים מסוכניםנ א
מה מטרת השרשור?ברגוע
דרך עמק פסגותנ א
דרך עמק פסגות (כביש 4578) בין היישוב בית אל ליישוב פסגות
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, צמתים כמוקדי סיכון
כביש 465 חוצה בנימיןנ א
מתחיל בצומת המשטרה הבריטית על כביש 60 ומסתיים בצומת גבעת כח על כביש 444 (קרוב לאלעד)
עובר ליד היישובים עטרת, נווה צוף (חלמיש), בית אריה, עופרים.
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, עיקולים רבים, צמתים כמוקדי סיכון.
מצטרף לשאלהמרדכי
אני אסביר. אתמול בלילה הייתה לי שיחה מאוד ארוכה עם מקורב לחבר כנסת מהקואליציה. בין היתר הוא סיפר לי שיצא לו לנסוע בשבוע שעבר בצומת שדיברתי איתו עליה, שאני עובר בה מידי יום, שהיא מאוד פקוקה ועמוסה. הוא אמר לי שהוא גם נתקע בה, אבל מצד שני שהוא רואה שגם המאמצים הצליחו, והתחילו שם את הבנייה לרמזור והרחבת הצומת.
זה בדיוק הסיפור. לפני כמה חודשים שהייתי בכנס עם השרה מירי רגב, כשכולם קפצו לשרה, אני קפצתי על העוזר שלה ושאלתי אותו מתי יתחילו העבודות על הצומת הזאת. שראש המועצה פרסם פוסט על שדרוג כביש בקרבת מקום, הגבתי לו על אותה צומת ספציפית. ככה פועלים, לא נראה לי שרשור בפורום יעזור.
רמזור?משה
הייתי שמח למחלף, אבל גם רמזור יקל מעט
מרדכי
אגב, שרשורים במקומות כאלה כן מועיליםמשה
בסוף אנשים כאלה מחפשים את השם שלהם בגוגל עם מייל התראה כמו שאתה בטח יודע. לפעמים מספיק לאזכר את השם שלהם והם רואים או הנציגים שלהם רואים.
כבר מזמן הבטיחו שיכפילו את כביש הגישה לבית אל 466נ א
זה עדיין לא קרה...
למה לא מקדמים את הכפלת כביש הגישה 466 ליישוב בית אל?
"נעלמו לי ראשי הרשויות ביהודה ושומרון"
בשבועות הקרובים בעז"ה יצא מכרזברגוע
אבל האמת היא שהוא לא עמוס, ויש כבישים יותר דחופים
אין בעיה. אבל מה עם לשדרג את דרך עמק פסגות (4578)?נ א
דרך עמק פסגות (כביש מס' 4578) - קטע הכביש מעין תות לפסגות (מסתיים בצומת יחי"ש ציון)
אין תאורה, אין שוליים, סיבובים מסוכנים, בעיות שדה ראיה, צמתים כמוקדי סיכון
מסכים שלא יזיק לשדרג אותוברגוע
לדעתי, צריכים לעמוד על זה. הכביש הזה ספציפית הואנ א
אחד מהכבישים המסוכנים לנסיעה... במיוחד שרכב יכול להפתיע אותך באחד הסיבובים
כמה תאונות היו שם בשנים האחרונות?ברגוע
לא יודע... איזה כבישים ביהודה ושומרון אתה מכירנ א
שצריך לשדרג אותם?
מי שמכיר כבישים ביהודה ושומרון שצריך לשדרג אותם - שיכתוב כאן
מה הקשר?___
כביש מסוכן, גם אם הוא נידח, חייב טיפול.
לא שאני הבנתי מה מטרת השרשור, אבל טענות לעניין בבקשה...
הקשר הוא שיש היום השקעה מטורפת בכבישיםהסטורי
לא צריך להכפיל את 466משהאחרונה
מה שצריך לעשות זה לחבר את בית אל ישירות לכביש 60. המרחק זה 300 מטר וצריך פשוט לעשות את זה ולהעביר את הש.ג למקום קצת יותר הגיוני על המפה.
כבר מזמן אמרו שתהיה רכבת מתל אביב לשומרון 🚆נ א
אפילו את העבודות לא התחילו
כתבות בעניין:
המטרונית הראשונה ביו"ש יצאה לדרך
תכנון וביצוע המטרונית בשומרון יוצא לדרך
הרכבת על גלגלים תבצע ניסוי בשומרון
הרכבת תגיע לשומרון - אבל מה ההשלכות?
סמוטריץ': רכבת קלה עד צומת תפוח
שר התחבורה מתכנן רשת מסילות רכבת ביו"ש
אמרתם שתקום רכבת? תעשו! 🚆
וגם כדאי שיקימו רכבת במקביל לכביש 60 🚆נ א
מעפולה ועד לבאר שבע. יחסוך הרבה בעיות עם בעיית התחב"צ ביהודה ושומרון.
אם כבר, אז רכבת מירושלים למירוןאיתן גילאחרונה
עם תחנות עצירה בכמה וכמה ישובים מרכזיים בבנימין ובשומרון.
על ההזנחה הפושעת של ארץ בנימין אנחנו משלמים ביוקר. אוי לכם מיום הדין.
נקודה למחשבה, ברשותכםמרדכי
אתמול השתתפתי מתוקף עבודתי בכנס 50 שנה לחידוש ההתיישבות בשומרון. היו שם נשאי המדינה, שרים שונים חברי כנסת ואישי ציבור, בהם בין היתר גם ח"כ יולי אדלשטיין. אני חייב להגיד לכם שכמתבונן מהצד, מאוד כאב לי הלב לראות איך הוא נהיה "מנודה" בציבור שלנו.
והאמת זה עוול שאנחנו כציבור עושים לו. אם מסתכלים על נושא ההתיישבות, בין אם זה צפון השומרון וחידוש ההתיישבות בחומש ובין אם זה נושא הריבונות, במשך שנים מי שקידם את זה בכנסת, כנגד כל הסיכויים, היה יולי אדלשטיין. הרבה לפני שסמוטריץ' ובן גביר נכנסו בכלל לכנסת, יולי היה שם כל הזמן ודחף לזה בעבודה באמת קשה.
והיום? בגלל חוק הגיוס (שהוא פעל ניסה להעביר כדי להביא לגיוס חרדים, ואפשר להתווכח על הדרך), מתייחסים אליו כאל מישהו דחוי. זה באמת כאב לי לראות את זה. פתאום אין טיפת הערכה לפעולו, והעשייה שלו פשוט נשכחה.
הרי כולנו יודעים היום "לדקלם" בזכות מי ההתיישבות מתפתחת בשנים האחרונות, אבל היו שם אנשים שפעלו עוד הרבה לפני. לא בממשלות "ימין על מלא", אלא בממשלות שכללו את לפיד וציפי לבני. והם נשכחים היום בצד, מנודים, וזה ממש כואב הלב.
לעומת אדלשטיין, ראיתי שם גם את השרה מירי רגב. מי שהייתה דוברת ההתנתקות ודבררה את הגירוש מגוש קטיף ומצפון השומרון. היא לעומתו התקבלה שם בחיבוקים, נשיקות ובקשות לסלפי מכל עבר.
בואו לא נתבלבל, זה לא בגלל שמירי רגב "עממית" ואדלשטיין ההפך המוחלט מכך. זה פשוט עניין של נאמנות לנתניהו. בי באופן אישי זה העלה תחושה קלה של גועל.
צודק מאודהסטורי
אני חושב שאני מסכיםמשה
יולי אדלשטיין בגד כשהצביע נגד הרפורמה המשפטיתeilonb3
מי שהיה נגד הרפורמה המשפטית ובעד הבג"ץ הפרוגרסיבי הוא נגד עם ישראל. ברגע שלא נבחר ליו"ר הליכוד נהיה אנטי עם ישראל. טוב מאוד שדחו אותו. רק שררה הוא רוצה. כמו זאב אלקין
הוא היה נגד הרפורמה? לא זכרתיאוריןאחרונה
ממש לא מתאים לאדם ערכי כמוהו. מקווה שלא השתנה ונסחף לצד המרוח בחמאה כמו שעשה אלקין למרבה הבושה
אור של חנוכה שלי...סיעתא דשמייא1
להרבה קשה לעכל את זה אבל לא במקרה השם שלח לשם שינוי איסלמי ערבי לעצור את היורה מלהתקרב למקום הארוע.
חשוב להנהגה לאמר בכל רם במיוחד ליהודים יקרים כאלה שלא צריך להתלהם ולהכליל ולאבד תקווה.
אותי הוא הציל אישית.
נכון הוא יוצא דופן אבל…סיעתא דשמייא1
למה דווקא הוא נבחר על ידי השם לעשות מעשה ולא מישהו אחר? אל לנו לחתום שאלה זאת באופן סטמי במושג "חשבונות שמיים" .
צריך לנסות למצוא תובנות.
הימור בחירות: מה תוצאת המנדטים שתהיה להערכתם?זיויק
מקווה שמפלגות חדשות ומקוריות יאתגרו את הקונספציהמתוך סקרנות
אם אחרי אירועים כאלו נמשיך "להפטיר כאשתקד" (מ2 הצדדים!) המצב לא טוב.
אתה חושב שיקום משהו שלא קם עד עכשיו?זיויק
יש הרבה מתחממים על הקוויםמתוך סקרנות
הבעיה היא אחוז החסימה הגבוה, שגודע יצירתיות ויוזמה , בטענה ל"שריפת קולות".
מקוןה שיקרה הנס ויפחיתו אותו
אחוז החסימה באמת פסול דמוקרטיתהסטורי
כמו כל חסם כניסה לשוק.משה
כמו רשיון מונית או מכסת ביצים.
מקווהארץ השוקולד
עובדתיתשלג דאשתקד
אלו הרגעים שאני מזמזם את שיר הסזון.
ככה זה ברוב המקרים, ולתשומת ליבך, גם מחדלי יוהכ לא הפילו את המערך...
למה? מהפך 1977 לא היה השפעה של מלחמת יו"כ?מתוך סקרנות
היה אבל מלמד שיכול לקחת זמןארץ השוקולד
לא ממששלג דאשתקד
לפי ויקיפדיה "תוצאותיהן (של בחירת תשל"ד, מיד לאחר המלחמה) הושפעו במידה רבה מהמלחמה, אם כי מלוא ההשלכות של המשבר ניכרו רק כעבור ארבע שנים בבחירות לכנסת התשיעית."
זו אמירה עדינה ומתחמקת, כי בחירות 1977 הושפעו בעיקר מפרשיות השחיתות שנחשפו אז והתאבדותו של השר אברהם עופר. (וגם זה לא הספיק, כי זה רק חצה את הקולות של המערך. המהפך האמיתי היה בכלל ב1982 כשהימין קיבל את מירב הקולות)
בקיצור, מה שהשפיע זה לא ממש המלחמה.
מסכים לחלוטיןארץ השוקולד
כל הימור כאן, לא יהיה יותר מהימור...הסטורי
אז תהמר 😆זיויק
ביבי שוב ינצח, למרבה הצערshaulreznik
למרבה הצער - כי ימין הוא לא, לכל היותר, ימין תבוסתני שעושה את מה שהשמאל דורש ממנו. אבל כישורי המשחק של ביבי פועלים ניסים על קהל הבוחרים שלו, ואלה ימשיכו להצביע לו שוב ושוב, עד לפרישתו לגמלאות או לעולם שכולו טוב.
מי היית רוצה במקומו?זיויק
החל מעמית הלויshaulreznik
באמת חושב שנכון שיהיה למדינת ישראל ראש ממשלה הומו?זיויק
יפתח הגלעדי היה 'בן אישה זונה' ופרחחshaulreznik
סמוטריץ יקח את בן גביר...בני ב
סמוטריץ אחרי כזה מלא עשיה אמיתית ולא דיבורים 69 ישובים ,כבישים ביוש, אחלה כלכלה ורוטמן מספר אחת של הרפורמה המשפטית סטרוק פשוט בנתה את יו"ש חוות, גבעות פשוט הכל ... ומילה שלי יש עוד שחקני מפתח שיצתרפו : 1) עופר וינטר 2) צביקה מור 3) בראלה קרומבי 4) ארז בינר רשימה חלקית ...
הימור אם מפת המפלגות נשארת ככה:
הליכוד:32-37
שס:9-11
יהדות התורה:8
הציונות הדתית:8-12
בן גביר:5-7
בנט:5-8
גנץ:8-15
לפיד:10-17
הדמוקרטים:11-16
ישר: 0-5
חדש תל:5
ראמ:5
בלד, המילואיניקים לא עוברים!
אבל הסקרים מראים להפךזיויק
סליחה שאני קטנונימרדכי
בס"ד
סמל ישוב זה אירוע חשוב, ואני ממש לא מזלזל בו. מצד שני אי אפשר להכניס תחת ההגדרה 'יישובים חדשים' את הישובים נריה (450 משפחות), לשם (700 משפחות), כרם רעים (200 משפחות) שבות רחל (150 משפחות) ויישובים נוספים.
יישובים חדשים, בהחלט יש, ב"ה. לא 69.
(ואגב, נא לא לכרוך ביחד את נושא החוות ואת נושא הגבעות. רק לפני פחות מחודש הסבירו לנו סמוטריץ' וסטרוק שזה לא אותו דבר ומה צריך לחזק ומה צריך לפנות)
לגבי הסוגרייםהסטורי
הם בהחלט דוחפים ומעודדים את הקמת החוות והגבעות, לגמרי. תשאל את כל מי שנמצא שם.
מה שטענו שצריך לפנות זה מקומות בהם הבניה העצמאית, מעכבת את הבניה המסודרת שאמורה להיות הרבה יותר משמעותית.
(אין לי מושג מי צודק בוויכוח הספציפי על הפרטים באותו אירוע ומסכים לגמרי שהאירוע ההוא וההסברה סביבו היו אמורים להראות אחרת לגמרי).
אני גם לא יודע מי צודק בויכוחמרדכי
גם באופן אישי אני לא רואה הבדל משמעותי בין החוות לבין הגבעות. אבל בשורה התחתונה, שהם הסבירו את המהלך, הייתה הפרדה ברורה בין החוות לבין הגבעות. צד אחד הוצג כמעשה פטריוטי בעוד לגבי הצד השני השתמשו במילים קשות יותר.