"בנט הוכיח שהוא אח של אחמד טיבי"קמר בורד
בן גביר: בנט הוכיח שהוא אח של טיבי
"עוצמה יהודית", המפלגה הכי ימנית במפה הפוליטית, השיקה קמפיין בחירות. פעיל הימין איתמר בן גביר תקף את יו"ר הבית היהודי. "הוא לא מייצג אותנו"

מפלגת "עוצמה יהודית" השיקה הערב (ד') את הקמפיין שלה לבחירות 2015 והתמקדה במתקפה נגד יו"ר הבית היהודי, השר איתמר בן גביר, שיתמודד ברשימה, אמר: "בנט הוכיח בקדנציה האחרונה שהוא אח. אח של אחמד טיבי".

בבחירות הקודמות התמודדה המפלגה תחת השם "עוצמה לישראל". גם הפעם ינסו מיכאל בן ארי, ברוך מרזל ובן גביר לעבור את אחוז החסימה לאחר שכשלו בניסיונם בשנת 2013.

בן גביר המשיך לתקוף את בנט ואמר: "לא נשכח איך בנט גינה את ראש העיר אשקלון שדרש את ביטחון תושבי עירו, לא נשכח איך בנט ישב בממשלה שהקפיאה את ההתיישבות וששיחררה מחבלים".

עוד אמר פעיל הימין כי "בנט טען ש-99% מתושבי אום אל פאחם וסכנין נאמנים למדינת ישראל. הייתי יחד עם מיכאל בן ארי וברוך מרזל בסכנין וחיפשנו את אותם 99% נאמנים והיינו צריכים זכוכית מגדלת". רבים בציונות הדתית מאוכזבים מנפתלי, הוא לא מייצג אותנו".

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4607544,00.html

חבל שפתיחת הקמפיין שלהם היא בצד הנגטיבי. של לשלול את האחר.ותן טל

כבר אין להם מה להציע משל עצמם שדווקא פתיחת הקמפיין שאולי מעידה על מה שהולך להמשיך להיות - חייבת להתמקד רק במה לדעתם לא טוב אצל אחרים?

תתחילו במה שטוב בכם. תגידו מה אתם תעשו. תבטיחו, תפזרו תקווה - מה העניין של קמפיין נגד מפלגה אחרת? זה הדרך?

ואחרי זה בוכים ואומרים שבגלל הבית היהודי עוצמה לישראל פעם קודמת לא עברה את אחוז החסימה.

למה ככה?

אפשר שכל מפלגה תנהל קמפיין שבו היא תנסה להציג את העקרונות רק ש-ל-ה, ולהגיד רק מה טוב ב-ה? בבקשה בבקשה?

שבענו מקמפיינים שליליים נגד מפלגות אחרות. מכל כיוון שהוא במפה הפוליטית, וגם הקמפיין של הבית אם הוא יתמקד בלהראות מה רע אצל האחרים האחרים האחרים, ולא מה אנחנו עצמנו יכולים להציע - אני אהיה מאוכזב ואבקר אותם על כך.

חשיפת פני בנט זה שרות טוב לציבור (לאו דווקא למצביעי עוצמה)קמר בורד

הרבה אנשים טובים התפתו להצביע לליברמן בעקבות קמפיין "לוחמני" נגד ערבים, בזמן שליברמן היה בעל דעות די שמאלניות. אותם האנשים נוהרים עכשיו למשיח התורן נפתלי בנט בגלל הכריזמה שלו, ולמרות שהוא תומך בקיבוע של אוסלו, היה שותף לממשלה ששיחררה 1500 רוצחים תמורת שליט והצהיר הצהרות שמאלניות הזויות כמו 99.9 ערבים נאמנים

אתה, אגב, זורק אבנים דרך בית של זכוכית - תראה כמה אשכולות שליליים פתחת נגד אלי ישי בטענה שהוא שמאלני. למרות שבנט הרבה יותר שמאלני מישי בכל פרמטר אובייקטיבי

פעם אחת לא טענתי שאלי ישי שמאלני. רק שאלתי איזה ימין הוא.ותן טל

ומה הוא מתכוון לעשות במקרה כזה וכזה. אני באמת לא יודע ולכן שאלתי. זה אומר שאני אומר שהוא שמאלני? ממש לא.ימין כלשהו, זה ברור שהוא - השאלה היא איזה סוג ימין ועד כמה רחוק הוא מוכן ללכת. לא כולם בן ארי או הרב כהנא, אז זה מה שרציתי לדעת.

ממש לא הפכתי את ישי לשמאלני. 

ולגוף הדברים - אז אני לא מבין - הקמפיין שלהם הוא בשביל נטו רק להפיל את בנט, או בשביל להעלות אותם?

ולמה להם להתאמץ להפיל את בנט אם הם יכולים נניח לחשוף את הצביעות של מרצ והעבודה? זה יהיה גם יותר קל וגם יוכל להעביר קולות ממחנה השמאל לימין, לא? מי שהם יצליחו להראות לו את הצביעות של מרצ העבודה, ואולי גם יאיר לפיד - אולי יעבור אליהם לעוצמה, בעזרת ה', וככה גוש הימין יתחזק - למה לא לעשות את זה?

מה המטרה דווקא להיכנס בבנט? זה לא מוסיף קולות לגוש הימין וזה מה שחשוב... - אם עוצמה רוצים לחשוף פנים של רמאים כאלו ואחרים שיתחילו עם יריביהם האידיאולוגיים הכי קשים, לא ככה?

אה, אגב - הניסיון להפיל על בנט 1500 מחבלים בשחרור שליט היה ניסיון כמעט מוצלח אבל די מכוער. באסה ששליט שוחרר הרבה לפני שבנט היה בממשלה, לא ככה?

איכס.אלעד

חשבתי שהוא קצת למעלה מזה

האם זה יבריח בוחרים ממרץ לבית היהודי? גם יהודי וגם אח.hamedinai

התשובה היא כמובן שלא.

אז למה בנט עשה את זה? למי הוא רצה להתחנף? ולמה?

אווווווווווווווווווווווף!!!! נמאס לי מההשמצות האלו!!נקודה

בס"ד

והפעם בתור מישהי שהתכוונה לבחור בהם(ובחרה בכל פעם שהיו בחירות)- מזדהה עם כל מילה של "ותן טל", 

למה בשנאה???? למה????????????

אולי באמת עדיף ישי?

הלוואי ולא הייתי צריכה להצביע בכלל.

אני יכולה לקבל כשמרתיעים על סכנה מול אויבי ישראל באמת,

אבל מישהו שהוא לא בדיוק באידיאולוגיה שלי לא הופך להיות לאח של טיבי.

כנראה ללא אלטרנטיבה אחרת אצביע שוב אבן ארי ולבן גביר,

כי בסופו של דבר מה שחשוב לי יותר מהערכה אל האישיות זה להיות בטוחה שהמנדט שהם קיבלו 

(בין השאר ממני) לא ייתן את קולו להצבעות רעות בכנסת.

זאת אומרת הם היחידים שאני בטוחה שלא ייתנו את קולם לשום חוק אנטי יהודי, או אנטי התיישבותי,

או בעד מחבלים וכ'.

אז זה שהקמפיינים שלהם מעצבנים אותי, זו הצפרדע שאני נאלצת לבלוע.
אבל...

אם הם היו עוסקים בלהגביר את האור שהם מתכוונים להביא,
יותר מאשר להכפיש את המתחרים שלהם, אולי באמת היו זוכים להביא קצת יותר תועלת לעם ישראל...

נקודה, הגיוני שהם לא יתנו את הקול שלהם להצבעה רעה...ותן טל

בין השאר גם בגלל שאם הם לא יתאחדו עם ישי, הסיכוי שלהם להיכנס לכנסת שואף יותר לאפס מהפעם הקודמת כיוון שהרבה ממצביעיהם הטבעיים יעברו כנראה לישי ושטבון.

האם יש עניין להצביע למפלגה שבוודאות לא תעבור את אחוז החסימה? העיקר ש"לא יהיה סיכוי שתיתן את קולה להצבעה רעה"? לא בטוח. לפחות הרב שמואל אליהו טוען שאסור הלכתית להצביע למפלגה שבוודאות לא תעבור את אחוז החסימה, כי אין בזה ש-ו-ם השפעה לטובה.

את צריכה לחשוב מעבר לרצון הבסיסי שלך שאת לא רוצה לחשוב על "הצבעות רעות". את צריכה להבין שהנזק שנעשה מאיבוד קולות לימין, גדול יותר מהנזק שנעשה כאשר הימין לעיתים גם צריך בצורה כזאת או אחרת לתמוך קצת בדברים רעים - כשבמקביל הוא עוצר כל כך הרבה דברים אחרים ומקדם כל כך הרבה טוב.

עם כל הכבוד לבן ארי - בכל מקרה גם אם יכנס לכנסת לא יהיה לו שום כוח השפעה - לא לטוב ולא לרע.

באותה מידה את יכולה להצביע לעלה ירוק, כנראה, או למפלגת כלכלה - גם שם סבירות של 100 אחוז שלא ישתתפו בהצבעות רעות. כיוון שלא יכנסו לכנסת.

בכל מקרה במציאות של מה שאת מבקשת, אם כבר באמת עדיף להצביע לישי גם אם לא יתאחדו עם עוצמה- כיוון שלישי לפחות יש סיכוי לעבור, מה שכמעט בלתי אפשרי להגיד על עוצמה אם לא יתאחדו עם ישי.

ב"הצלחה בבחירה.

אני מעולם לא קיבלתי את הטיעון של אחוז החסימהנקודה

בס"ד

אם נניח הבית היהודי לא היה עובר את אחוז החסימה היית מצביע ליכוד? כי זה (בספק) פחות גרוע מהעבודה?

האמונה האישית שלי היא שאני עושה את שלי, והקב"ה יעשה את שלו.

אם ה' ירצה את בן ארי בכנסת, הוא יגיע לשם, אני רק מראה כלפי שמיא מה הבחירה שלי...
ואף אם להיות פרגמטית- הקול הבודד שלי הוא לא זה שיכניס את בן ארי,
אבל גם לא זה מה שיוסיף כוח לבית היהודי, ואני חושבת שמותר לי להצביע על פי מצפוני, במחיר הזה.
כמובן שניתן לטעון על זה שאם כל בוחרי בן ארי היו עושים את השיקול זה כן היה מוסיף כוח לבית היהודי,
וכנגד אני יכולה לטעון שאם כל אותם שמצביעים בית יהודי רק בגלל אחוז החסימה,

היו מצביעים בן ארי הוא כן היה עובר... 
ישי אני לא אצביע כי אני לא ממש סומכת על הימניות שלו.
ובאמת לו הרבי מלוובויטש לא היה מורה להצביע למפלגה החרדית ביותר,

(כשאצל הרבי זה כולל שמירה על גבולות הארץ כפי ההלכה) הייתי מעדיפה לא להצביע כלל.

בתפילה שלפני הבחירות האלו יבוא המשיח, ויביא את הגאולה האמתית והשלמה, 
ונצא כבר מהגלות הזאת!!!

במחילה, זו הסיבה שאנשים כאלו בדרך כלל ענייםender13

"האמונה האישית שלי היא שאני עושה את שלי, והקב"ה יעשה את שלו."

אפס שיקול ראלי?

אין הרע במיעוטו?

ככה את מתנהלת גם כלכלית?

את מפרשת את דברי הרבי בצורה יבשה, הצבעה לבן ארי כמוה כאי הצבעה בכלל.

גם אם יכנס לכנסת, אף אחד לא יתן לו כח שלטוני אמיתי.

בסופו של יום צריך לעשות את השיקול הראלי, מה יעשה יותר טוב.

אם בחישוב ראלי הצבעה לחד"ש היה משפר את המצב הייתי מצביע להם

עם כל הכבוד, עם רגשות לא הולכים למכולת

^^^^די"מ
לחד"ש אני לא יצביע כי יש שם יהודים.
מצד שני יכול להיות שלהצביע לגויים זה בעייה של לא תחנם.
בגלל המשכורת שהם מקבלים
ואו. איזו התקפה...נקודה

בס"ד

א.כן, ככה בהחלט אני מתנהלת גם כלילית. 
עושה את המקסימום שלי, כפי שאני מבינה שנדרש ממני ומשאירה לקב"ה מקום לעשות את שלו.
ב"ה הקב"ה מעולם לא איכזב...

לגבי בן ארי השנה אני באמת מתלבטת, אך לא מהשיקולים ל יעבור או לא יעבור.
ואני בהחלט לא האדם היחיד שהבין כך את דברי הרבי.
לעיתים רחוקות מפלגה שחבדניקים הצביעו לה עברה את אחוז החסימה,
ואף אחד לא מסתכל על זה כעל טעות בבחירה.
אם לקיים את דברי הרבי באופן הנאמן למקור זה נקרא לפרש באופן יבש,
אז אין לי עניין לפרושים עסיסיים יותר...

ולא משנה איזה שיקול "הגיוני" היו מנסים למכור לי, לעולם לא הייתי מצביעה חד"ש.

הגיון ומציאות לא תמיד הולכים ביחד,
היגיון מעצם הגדרתו מסוגל להוכיח דבר והיפוכו, 
האמת לעומת זו היא מוחלטת.
הבעיה היחידה שאני לא בטוחה שהפעם מצאתי מקום שבו יכולה במאה אחוז להרגיש שלמה עם האמת הזו,
ואם יהיה מקום של פשרה זה משהו שהכי קרוב לאמת שלי, גם אם הוא לא מאה אחוז.
(יותר קיצוני היה לא להצביע כלום כי אף אחד לא באמת מה שאני הייתי רוצה לראות כמי שמייצג את קולי בכנסת)

מבחינתי לבחור בין המועמדים הקיימים זה ראלי מספיק.
עם רגשות לא הולכים למכולת, אך לא מדובר כאן ברגשות אלא באמונה.
ובלי אמונה לא הולכים בכלל.

סליחה על הסגנון התקיף, אולי לא היה במקוםender13

ההבדל בין הגישה שלך לשלי, איך שאני מבין אותו הוא כזה:

את רואה את ההצבעה כשליחת שליח שלך, לכן קשה לך להצביע למישהו שנתפס אצלך כשלילי מדי.

אני הצגתי עמדה שמציגה שיקול קר יותר, רוח מול הפסד, לכן אני מסוגל להצביע גם לאנשים שאני רואה כמושחתים

ובלבד שהתוצאה תהיה טובה לעם ישראל ולגאולה בכלל.

(לא שזה עדיף, יש הרי סיכון לחילול השם מסוים כאן, אלא במקרה שהתועלת משמעותית)

נראה ששנינו מסכימים שצריך לבחור בטוב ביותר (או הפחות רע)

דרך אגב, הגיון הוא כלי, מכיוון שניתן אמנם להשתמש בו לרעה לא תשתמשי בו? (כמובן שאת כן משתמשת)

איך קישרת את האמונה לטיעון שלך לא ממש הבנתי

אני מאמין בקב"ה, הקב"ה נתן לי שכל ונשמה בכדי להתנהל, אז אני מתנהל, מנסה להיטיב.

איך אמונה מחזקת את טענותיך?

סולחת נקודה

בס"ד

מסכימה עם מה שכתבת, והאופן שבו הצבעת על ההבדלים,
אמונה מבחינתי אומרת שאני משאירה מקום לקב"ה.
לעניות דעתי כאשר אני מראש שוללת שהדבר הכי טוב או הכי פחות גרוע יכול לקרות,
וישר פונה לבחור בין אופציות גרועות יותר, זה כמו לומר לקב"ה :"אני יודעת שמה שאני רוצה באמת,
אתה לא מסוגל לספק, אז בוא נמזער נזקים".

אני מאמינה שיותר מהכוח של הפתק שלי להשפיע על הבחירות, יש כוח לאמונה שלי ושל כל יהודי להשפיע על המציאות של העולם כולו. כשפנימית הגישה היא כנועה לרע, זה נותן מקום לגלות ולרוע.
ואני מאמינה שכאשר אני מצביעה בעד מישהו שלא יוותר על שום דבר שייך לעם ישראל, ולא מוותר על קדשי ישראל,
זו אמירה קודם כל כלפי שמיא שאני לא מוכנה לגלות הזאת!
לא מוכנה לתת מקום להווא אמינא שיהודים יוצרים בכוח מציאות של גלות בתוך ארץ ישראל!
המעשה של ההצבעה בשבילי זה רק ביטוי של האמונה בכך שיכול וצריך להיות טוב.
איך הקב"ה יביא את הטוב הזה? אני לא יודעת.
אולי הקב"ה יחליט להביאו באלף ואחת דרכים אחרות.

מבחינתי כל פעולה שלי בעולם היא תפילה, רק בניגוד לתפילה שנאמרת בפה או בלב, יש תפילה מעשית.
כשאני הולכת לעבודה, בתודעה שלי אני פונה לקב"ה ומבקשת פרנסה.
כשאני הולכת לרופא אני בתודעה שלי מבקשת מהקב"ה רפואה.
כמו שהסידור הוא לא מי שממנו אני מבקשת למלא את בקשותי, כך הרופא\המעסיק וכ' אינם אלא שמהם מצפה למלא את צרכי. מבחינתי זו כאמור תפילה מעשית.
גם בהצבעה.

אני לא שמה מבטחי בבן ארי או בבן גביר, ולא באף אחד בכנסת. 
על ידי ההצבעה להם אני מתפללת לה' שלא יהיה עוד גירוש יהודים, לא יהיו חוקים נגד התורה העם והארץ,.

כמו בפרנסה שאני אמנם עובדת במקום מסויים, אך לא מתנגדת להפתעות של הקב"ה ממקורות נוספים,
וכמו ברפואה שאני הולכת לרופא, אך רק אשמח אם הבעיה תיעלם לבד בלי שהרופא הספיק לרפא,
גם בבחירות.
אני שמה את הפתק של האנשים שמבטיחים להילחם על היקר והקדוש לעם ישראל. בתפילה לה' שישמור עלינו באופן שהוא יחליט לנכון.

אולי זה ייראה מיסטי, או מנותק מהמציאות, או לא הגיוני,  או לא יודעת מה עוד, זו האמונה שאיתה אני הולכת, ולא רק למכולת.

בתפילה שהרבה לפני הבחירות האלו, יעשה ה' את הבחירה שלו ויגאל אותנו גאולה שלמה ונצחית.

נ"ב

מבינה לגמרי את הטיעונים שלך, ואת ההיגיון והצדק שבהם,
אצלי כאמור ההצבעה באה ממקום שונה. 
וממש לא מפריע אדם שיבחר חדש אם הוא באמת מאמין שזה לטובת עם ישראל,
ובלבד שיכוון ליבו לשמיים.

אשרייךender13

אני עדיין לא מסכים למסקנה, אבל מהצורה שבה את ניגשת לנושא לא ניתן לבחור בדרכי

יהי רצון שתפילותינו יתקבלו ומאמצינו ישאו פרי

אמן!נקודהאחרונה
ויש רבנים שטוענים שאסור הלכתית להצביע בכללדי"מ
אפשר להאמין שאנשים שזה הרבנים שלהם לא משוטטים כאןדינה די
מה הקשר?די"מ
מרדכי וחבריו אחרי זה אל תגידו שבנט יתנהל מסריחמעודד מאוד
ובן ארי השתמש בתעמולת בחירות הוגנת. ולא השמיץ את הבית היהודי
שאני אביןמרדכי
בס"ד

אתה מאשים אותי עכשיו על דברים שלא אמרתי שמא אגיד אותם בעתיד?

ובכל זאת אגיד משהו-
גם אם אני מסכים עם דבריו של בן גביר, אני לא הייתי ממהר להגיד אותם (וכן אמרתי להם מה אני חושב בעניין). אבל חשוב לי לציין שזה ממש לא הקמפיין של עוצמה יהודית כפי שמנסים בynet אלא זה ממש דבר קטן שנאמר בכנס שלם שבאותה מידה היה אפשר להגיד שהקמפיין של עוצמה יהודית הוא נגד נתניהו, ליברמן וכו'...

אלא שהנקודה של ynet, זה הרצון לפגוע בבנט, ובנט עצמו כתב את זה בסטטוס מסכם של כל הכתבות האחרונות מהאתר הזה נגד הבית היהודי, וזה חלק ממדיניות חדשה של האתר. ולכן הם לקחו פרט כ"כ שולי והפכו אותו למרכז הערב ונמלה הפכו לפיל.

נכון, גם זה לדעתי לא היה צריך להאמר אבל בכל זאת קצת פורפורציות וזה ממש ממש לא הקמפיין של עוצמה יהודית או התמקדות במתקפה נגד הבית היהודי.

(אומנם לא הייתי בכנס, אבל קיבלתי משם דיווחים כל הזמן ודיברתי עם לא מעט אנשים שהיו שם וסיפרו לי מה באמת היה שם. במיוחד אחרי הכתבה הזאת שרציתי לדעת עד כמה היא נכונה...)
אתה אמרת שבן ארי לא עבר בגלל קמפיין מכוער של בנטמעודד מאוד
והנה בן ארי וחבריו. שאגב עשו את זה גם בבחירות הקודמות (רק בדרך פחות רועשת) יורדים לשפל הזה. היה לי התלבטות אם להצביע להם ואחרי הקמפיין הנואש הזה החלטתי שלא. מעניין איך הם יתרצו שהם שוב שרפו לימין 2מנדטים. כי התירוץ שהבית היהודי העלו את אחוז החסימה לא יעבוד, כי הם ידעו את זה לפני שהם החליטו לרוץ ולקחו את זה בחשבון. וגם התירוץ של סמסים וקמפיין נגדם לא יעזור כי הם עשו ועושים אותו דבר. וכן מרדכי תתפלא אני שמעתי את בן ארי ללא צנזורה (בכנס פעילים שעוד התלבטתי להצביע לו) ו90 אחוז מהזמן הוא תקף את בנט. נכון שהוא תקף על הדרך גם את ביבי ואיווט אבל רוב הקמפיין שלו זה תראו לאן הבית היהודי הובילו אותנו...
אני לא מתכחש לזה שהיה את זה גם בבחירות הקודמותמרדכי
בס"ד

אלא כל טענתי היא שזה לא נעשה לאורך כל הקמפיין אלא התחיל רק חודש לפני הבחירות (אז הייתה הישיבה במשרדי עוצמה לישראל בנושא. ישיבה שהוזמנתי אליה אבל לא הגעתי)

אגב,
בסופו של דבר אכן היה קמפיין סמוי מכוער כמו הסקר של מכון סמיט שלא היה ולא נברא והופץ.

אין שום תירוץ.
אתה לא מצפה מיתומים שהרגו להם את אבא שלהם לאסור עליהם גם להתגעגע. מי שכל כך כואב לו איבוד קולות הימין שיפנה למי שגרם לזה במכוון. הרי זה ברור שזה נועד לפגוע בעיקר בהם, אז אתה מצפה מהם שיקבלו את הכאפה וישתקו? אני רק תוהה מה היה קורה אילו זה היה הפוך והבית היהודי הייתה זאת שלא עוברת את אחוז החסימה (כמו הבחירות בתשס"ט שהבית היהודי היו עם שלושה מנדטים ואילו האיחוד הלאומי שגם בן ארי היה שם קיבלה 4). גם אז היו אומרים לא לרוץ?

מתי היה הכנס שהייתה בו?
הנושא הוא על הכנס מיום רביעי.
ואסיף עוד בכנות -מרדכי
בס"ד

כאב לי לראות את הכתבה הזאת. אומנם אני לא אתכחש שאני מסכים עם רוח הדברים (ולא, לא שבנט הוא אח של טיבי) אבל אני לא חושב שזה צריך להאמר בצורה כזאת כי זה רק מוריד מהערך וגורם לזילות ובעצם עושה את הפעולה ההפוכה.

כואב לי שהם בחרו גם להשתמש בדרך הזאת. הדבר הראשון שעשיתי ברגע שפורסמו הדרכי יצירת קשר עם מטה הבחירות של המפגה (נראה לי זה כבר היה באותו הערב שהן התחילו את המסע) שלחתי להם מייל אם כמה דברים שאחד מהם זאת באמת הנקודה הזאת שלא ישתמשו בה בכלל, ביקשתי מהם והצעתי להם שלא יגידו רע על הבית היהודי כי זה רק יפגע בהם. הם בחרו בדרכם כשאני יודע שאת שלי עשיתי.

לצערי הרב חלק מהמסקנות מהבחירות הקודמות לא יושמו והם חוזרים על הטעויות שלהם ואני לא אתפלא אם זה מה שתוקע כרגע את האיחוד עם מפלגתו של ישי.

אולי באמת כדאי שכבר מחר אשלח שוב הודעה למיכאל בעניין, לנסות לעשות עוד השתדלות ואנו נמצאים עדיין יחסית בהתחלה ואפשר עוד לתקן וללכת על כיוון אחר.

וברשותך בזה אני חותם מבחינתי את הדיון.
בשורות טובות
להיות צודקים ולא חכמים זה המוטו שלהם..יזהר
בהחלט כן. כל הסקרים והנסיון!!!!!מעודד מאוד
כל פעם הם מתמודדים פעם מרזל פעם בן ארי. הנסיון מראה שהם לעולם לא עברו וכן גם כל הסקרים. אם לבית היהודי היה מצב כזה הייתי אומר שלא ירוצו או שהתאחדו עם האיחוד הלאומי, בטח במצב שהימין לא יכול להרשות לעצמו לאבד מנדטים
נמאס לי כבר מכל האדיוטים השימושייםקעלעברימבאר

בפייסבוק.

סתמו ת'פה!

כרגע סמוטריץ מנסה להלך בין הטיפות ולבחור ברע במיעוטו . הוא לא תמך בחוק לימוד תורה מרצונו אלא כי לא היתה לו ברירה כי החרדים הכניסו אותו בכוח לברוך הזה.

אז סתמו ת'פה ותנו לו לעבוד פוליטית כמו שהוא יודע!

אלא אם כן אתם רוצים להיות אידיוטים שימושיים מכשירים בידי בנט וחבריו לפיד וגולן כדי להפיל את הימין

(לא מדבר על מילואימניקים עייפים שאין דנים את האדם בכעסו. רק שידעו שבממשלת בנט לא יגייסו אף חרדי)

סמוטריץ' המתפכח הראשון בציונות הדתיתאיתן גיל

האיש הזה שגרר את הציונות הדתית לעברי פי פחת,המבין את הטעות שעשה ולקח כמה צעדים אחורה.

מה שדחף אותו להבין זה בג"ץ שבפסק דין שערורייתי הוציא את כל ראשי ישיבות ההסדר להודיע שאין יותר גיוסים לשריון,

וזה בדיוק מה שטוענים ראשי הישיבות החרדים בחדרי חדרים ובריש גלי: צה"ל הפך מזמן לצז"ל (=צבא זימה לאומי), וככזה- לא נוכל להסכים לחוק גיוס בכל נוסח שהוא. 

לא קשור. זה נראה שאו שהחרדיםקעלעברימבאר
כפו עליו את החוק, אחרת לא ילכו עם ביבי בקדנציה הבאה. או שביבי כפה עליו לתמוך בחוק
קשקוש, כרגילהסטורי
סמוטריץ' כפי ש @קעלעברימבאר הגדיר יפה - הולך כל הקדנציה בנושא  בין הטיפות.

הוא ממש לא צריך שהעסקנים מגיל 15 גפני ודרעי ילמדו אותו על הערך של לימוד תורה, הוא גדל על זה וגידל על זה. הוא דאג לישיבות בהחלט, גם לישיבות החרדיות. אם השרים והח"כים החרדים, לא היו תוקעים מקלות בגלגלי הרפורמה המשפטית. אם החרדים היו נוהגים בקצת תבונה - היו מסכימים למתווה הגיוס של אדלשטיין, שלא היה פוגע בשערה של מי שבאמת לומד, והיו חוסכים את כל הסאגה הנוכחית.

מתברר שזה היה במצע של סמוטריץ'נקדימון

בבחירות האחרונות, ופשוט כולנו שכחנו.

המפלגה פרסמה את זה בפייסבוק היום.

אמנם קצת שונה המצב היום ממה שהיה בבחירות... ובהחלט נכון לציין שהם סירבו לאשר חוק שמשווה לומדים לחיילים. ניסו לעקר את העוקץ של הקרדום לחפור בה שהחרדים רצו. לא בטוח שזה באמת דווה משהו, אבל אלה העובדות על כל פנים...

העובדות לא מעניינותהסטורי
את איתן גיל, רק האובססיה לסמוטריץ'.

הבחירות האחרונות היו לפני המלחמה והעומס עלקעלעברימבאר

המילואימניקים

אתה סוג של גאון...נקדימון
לא הבנתי כל כך מה רצית לומר.קעלעברימבאר
בכל מקרה מן הסתם המצע היה מתעדכן אם הבחירות היו חלות לפני שנה וחצי נגיד
אם היית מתעכב לרגע על כל התגובה שלינקדימוןאחרונה
היית מבין שאין שום צורך בתגובות שלך על זה
כל השנים...סיעתא דשמייא1

....העולם קיבל בשוויון נפש את ההתיישבות היהודית בעמק הירדן ויהודה.

מרגע שמתיישבים החלו לרקוד בסבסטיה ולשיר "עוצו עיצה ותופר" בניגוד למדיניות הממשלה דאז,

ובהמשך, חילופי שלטון ותגבור ההתיישבות בגב ההר, עם חיכוך מתגבר עם האוכלוסיה הערבית

העולם מתעורר לחרמות ונידויים. מעניין מה חושבים תושבי עמק הירדן, ישובים כמו פצאל, על המצב.

לא עמק הירדן אלא בקעת הירדןזיויק
ולא ככ מסכים איתך, מה שעשה את ההבדל זה אוסלו
לאחושב. נהפוך הוא…סיעתא דשמייא1

… אוסלו יכל להצליח (אולי) אם היינו נצמדים בעניין ההתישבות לתוכנית אלון..

בכלל לו לא היינו מפנים את סיני לא היינו מגיעים לאוסלו. אגב לא פינינו אף ישוב באוסלו והתפטרנו מלדאוג ליותר ממיליון ערבים . נכון שזה גרר טרור אבל אף ממשלה כולל ממשלת הימין על מלא לא נסתה לבטל את ההסכם. אז קצת מחשבה הגיונית ובלי פוזיציה בבקשה.

שוב אתה מעלה את הגרה הזאת?! שמענו אותך מרגל!הסטורי

'העולם' היה נגד הקמת המדינה

'העולם' היה נגד השלטון שלנו בירושלים

'העולם' היה נגד כל התיישבות חדשה

לא חשוב מה יאמרו הגוים - חשוב מה יעשו היהודים (הנאמנים, לא הנפולת של נמושות כמוך)!

היא הנותנת…סיעתא דשמייא1

כשעושים את זה בחכמה למרות שהעולם לא מקבל זה עובר בלי חרמות ובלי נידויים ממדינות המערב. כן היה החרם הערבי לגבי מוצרי יבוא אבל היצוא הישראלי לא נפגע ורק גדל. במקום להכפיש ולזהם כדאי שתנסה להיות ענייני. חבל שגידולים כמו תמרים איכותיים תוצרת בקעת הירדן לדוגמא לא יהיו על מדפי סופרמרקטים בעולם רק בגלל מדיניות התיישבותית שגוייה שמושכת תשומת לב עולמית לא חיובית.

אגב גם מדיניות של פוליטיקה של משרות ותקציבים בקרן קיימת לישראל הביאה לירידה בתרומות לקרן שגם זה שינוי לרעה לצערי.

אתה אמיתי?! חרם הנפט מוכר לך? האמברגו על מכוניותהסטורי

שאילץ את ישראל לייצר סוסיתות שבעלי חיים אכלו, מוכר לך? העובדה שבמלחמת יום כיפור, אף מדינה אירופאית לא הסכימה שהמטוסים האמריקאים עם הציוד בשבילנו יתדלקו אצלה ידועה לך?

תמיד היו חרמות, תמיד היו גינויים, סנקציות אלו ואחרות, "העולם כולו נגדנו לא נורא נסתדר" לא נכתב היום.

הועברת לדף אחר

רק יהודון גלותי כמוך, מאשים את היהודים בזה שהגויים הצבועים אנטישמיים. קראנו בפרשה האחרונה על נמושות כמוך. האנטישמיות האירופאית של כל הדורות, של מסעי הצלב, של האינקווזיציה, של פרעות ת"ח-ת"ט ושאר הפוגרומים עד השואה, בסה"כ לובשת היום, כשאנחנו חזקים ואי אפשר פשוט להוביל אותנו למשרפות, תחפושת של 'סנקציות על קיצונים'.

אמרתי חרם ערבי….סיעתא דשמייא1
… אבל זה לא פגע ביצוא הישראלי. להפך הצלחנו ליצר פירות , ירקות, פרחים מגוש קטיף, עוזי, טכנולוגיות למיניהם ועוד. אנחנו מוחרמים היום בעיקר ביצוא. 
אה, עגבניות ועוזי, כאילו היום לא עומדים בתור לקנותהסטורי

מאיתנו את שיאי הטכנולגיה והנשק:

צרפת מודה: ישראל לא צריכה אותנו, היא מטילה עלינו אמברגו - סרוגים

לך תוציא דיבה במקום אחר, אצלינו המרגלים כמוך כבר מתו במגיפה.

סיימנו להיות יהודונים גלותיים שמאשימים את עצמם, ברשעה של האירופאים. 

אם נכמרו רחמיך על הרוצחים והאנסים הישמעאליםאיתן גיל

תציע להם קורת גג באוסטרליה המפנקת.

כל רוצח וכל אנס יורשה לקחת איתו חצי קילומטר של מנהרת תופת.

מי שמרחם בעקיפין על מרצחים…סיעתא דשמייא1

… זה אנשי ימין שפוגעים בצורה עוורת בערבים

ומשניאים אותנו בכל העולם, פוגעים ביצוא שלנו ומרחיבים את מעגל האלימות. מילא אם זה היה מרחיב את גבולות ארץ ישראל ניחא אבל במבחן התוצאה אנחנו רק בנסיגה. הגליל והנגב עם רוב ערבי,ביהודה ושומרון יש ערבוביה כלומר אין תכנון של שטח יהודי מובהק. צעירים מנסים להפחיד ערבים כדי לנקות שטח כאילו אנחנו בשנת 48 ששם עשינו את זה בהצלחה ללא מצלמות וטיק טוק. ידידי המציאות כואבת.

הייתי רוצה לפתוח רדיו מחר בבוקראיתן גיל

ולשמוע שכל החברים שלך הישמעאלים עלו על מטוסים ונחתו באוסטרליה ( גם אירופה זה טוב), אבל זה לא יהיה, ולכן מעט מעט אגרשנו מפניך.

ערבי ימ"ש שמפחד להיות כאן, זה בסדר גמור. חבל שיש כאלה שלא מפחדים להיות כאן.

הם לא חברים שלי. זה אתה שרוצה לגור..סיעתא דשמייא1
… בתוכם בכוח.
הם מהגרים מערב הסעודיתאיתן גיל

ואני נולדתי כאן.

גם הם לא מתים להיות כאן, אבל חשוב להם יותר שאני לא אהיה כאן.

ב- 48 זה נגמר בנכבה, ונכבה נוספת היא עניין של זמן.

טוב. גם אתה כדאי…סיעתא דשמייא1
שתלמד פרקי רבי אליעזר כדי שתבין את מהלך העניינים.
מכיר פרקי דמגוגיה של נפולת של נמושות ושל יורדיםאיתן גילאחרונה
זה עוד לא היה..סיעתא דשמייא1

"אין כניסה לישראלים: בגלל מדיניות הממשלה הטיסה מישראל לא הורשתה לנחות

טיסה מישראל לבירת סלובניה, נאלצה לסטות ממסלולה לאחר שנתקלה בסירוב מצד השלטונות לאפשר את הנחיתה. הסיבה - החלטה פוליטית. כל הפרטים על התקרית החריגה"

מעניין אם יש ביביסט בטיסה .

סלובניה היא היורשת הטבעית של גרמניה הנאציתאיתן גיל
אין כניסה ליהודים ולכלבים.
טוב בשביל זה…סיעתא דשמייא1
… שאלתי אם יש ביביסטים במטוס שרוצים לתת פרנסה לתיירות הסלובנית האנטישמית.
לא הייתי באוסטרליה ובסלובניה, ולא אסע לשםאיתן גיל
שיחנקו.
ובאירופה האנטישמית?סיעתא דשמייא1
באירופה הייתי, ולא כטיילן. תסתפק בזה.איתן גיל
זה לא 'בגלל מדיניות הממשלה'הסטורי
האירופאים אנטישמים אלף שנה, הם לא צריכים את התירוצים שלך.

היום לא מצטלם טוב לשרוף בתי כנסת על המתפללים בתוכם, להעלות למוקד בתהלוכות או-טו-דה-פה או להוביל לתאי גזים - אז בטענות פסדו-מוסריות, הנכדים של הנאצים מטילים סנקציות על ישראל.

עברנו את פרעה, נעבור גם את זה בלי הטובות שלהם ובלי ההטפות הצבועות שלך.

הערבים צריכים להפסיק להתחכך בנו, זה כזה פשוטנקדימון
רוצים להישאר בינינו בשלווה? תחיו את חייכם בשקט. תרעו צאן, תמסקו זיתים, תבנו באופן חוקי ואדריכלי, תניפו דגל ישראל. זה כזה פשוט.
תלמד פרקי רבי אליעזר ותבין….סיעתא דשמייא1
…שאתה חי בסרט.
תלמד הלכה ותבין...נקדימון

...שאתה נוצרי.

כל המשים ליבואריק מהדרום
כל המשים על לבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה ויתפרנס מן הצדקה, הרי זה חילל את השם וביזה את התורה וכיבה מאור הדת וגרם רעה לעצמו ונטל חייו מן העולם הבא, לפי שאסור ליהנות מדברי תורה בעולם הזה. אמרו חכמים, 'כל הנהנה מדברי תורה נטל חייו מן העולם'. ועוד ציוו ואמרו, 'אל תעשם עטרה להתגדל בהן ולא קרדום לחפור בהן'. ועוד ציוו ואמרו, 'אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות', 'וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון'. וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות.
רק שבמדינת ישראל, במשך עשרות שנים, כדי לקבל פטורפ.א.

מהשירות הצבאי (תורתו אומנותו), הקביעות וההנהגות הללו נשארו בגדר המלצה בלבד …

אבל ביהדות החרדית באירופה, בארה"ב, בדרום אפריקה, באוסטרליה- כיוון ששם לא קיים הצורך להתחמק משירות צבאי, ואין תמיכה ממשלתית ופטורים והנחות וקצבאות נדיבות בזכות העסקנים הפוליטיים, גם לא קיים מוסד ה"אברכות" במתכונת המוכרת בישראל.

שם הגברים הנשואים עובדים ומתפרנסים ואפילו רבים מהם הם בעלי הון רב.  

אולי מספיק להביא ראיה מאירופה וארה"בקול אומר קרא

באמת שם הם לא מצליחים לגדל אברכים ברמה שיש כאן בארץ חוץ ממקומות כמו ליקווד ששם מוסד האברכים הוא בדיוק כמו פה

וכן תפסיקו לזלזל ולשפוך את כל מה שאתם שומעים מהחילונים כל היום אל תנסו אפילו להשוות בין התורה במושגים והשאיפות שלכם למה שהחרדים מצפים מעצמם אל תשווה אותם לחרדי מאמריקה כי כן הם שואפים להיות הרבה יותר מזה

תסתובב במקומות כמו מודיעין עילית תראה אלפי אברכים שמה שמעניין אותם בעולם הוא גדרים במוקצה או בבונה בכלים שלומדים תורה מהבוקר עד הלילה כן בדיוק ככה וברור לך שעם כל המימרות שלך המספר שעות שלך ביום אחרי יום עבודה לא ישוו לזה והם מקריבים מעצמם המון בשביל זה והאשה שלהם עובדת והם מחליטים להסתפק בזה כדי לחיות חיי תורה

אתה מדבר על אנשים טהורים שעולם המושגים שלהם רחוק כרחוק מזרח ממערב מהעולם שלך

ומי מתפרנס מן הצדקה מה זה הקשקוש הזה למה מישהו מהם ביקש ממך משהו אם אתה מדבר על הכמה מאות שקלים שהם מקבלים מלגה מהמדינה מחודש זה זכות קיום למדינה ואף אחד לא שואל אותך כמו שלא שואלים אותם על מימון להבימה.

כתבתי קצת חריף אבל פשוט כואב לי לאיפה חלקים בציונות הדתית נגררים זה לא ישפיע על שום חרדי כהוא זה הם כ"כ בטוחים בצדקת דרכם אבל אתה ממבט לאחור תתבייש בעצמך איך דיברת על לומדי תורה

נו בסדר... אבל לפחות תשים סימני פיסוק פה ושםנקדימון
לפחות הסיסמאות וההבלים ייראו טוב יותר
לכן עולם התורה פורח במדינת ישראל ולא שםפתית שלגאחרונה

גדולי הדור הבא צומחים פה בארץ הקודש. יש הזדמנות שווה לכולם לעמול בתורה ולהיות ת"ח.

זאת נקודת זכות ענקית של מדינת ישראל.

יחד עם זה יש גם בעיות שצריך לפתור

טראמפ החדש: יריתם מספיק, חיזרו למשא ומתןאיתן גיל

אירן בתגובה: מי סופר אותך? ג'יננ'י טיפש, וגס רוח. 

עוד מאירן: צוחק מי שצוחק אחרון.

טראמפ החדש: שוב תימרנתי את איתן גילנקדימון
🤣🤣🤣הסטורי
אנחנו חוטפים, ואותך זה מצחיק.איתן גיל
המצחיק זה שהאירנים הם אלו שחוטפים, ואתה חגגת כאןהסטורי
בשמם
דבר איתי על הג'ינג'י ולא על האירניםאיתן גיל
אנחנו תוקפים, ואותך זה מעציבנקדימון

זה עכברנות המקלדת שמוציאה ממך כל כך הרבה עין רעה וחצי הכוס הריקה, או שגם במציאות אתה כזה?

אנחנו חוטפים ומגיבים.איתן גיל

טראמפ החדש לא מצטרף.

כבר לא סופר אותנו.

אתה מפטפט את עצמך לדעתנקדימון

בלי לדעת

אתה אחלהאיתן גיל

ד"ש מאוסטרליה הרחוקה.

טראמפ החדש: ישראל ואירן חייבות להפסיק מיד את היריאיתן גיל

פעם הוא היה איתנו ועכשו הוא מהאו"ם

הוא ממשיך לעשות בך פסיכולוגית מה שבא לונקדימון
ואתה ממשיך כמו עלה נידף ברוח, כלומר כמו ברק רביד. זה פשוט בדיחה
נתניהו וטראמפ, בתיאום מלא, משחקים מול אירן אתהסטורי
השוטר הטוב והשוטר הרע.

משום מה אתה נבהל מכל הצהרה, בלי להבין שההצהרות הן חלק מהמשחק.

ולכן שפך עליו מטר של קללות וניבולי פהאיתן גיל

שבשום מגרש כדורגל לא יעזו להשמיע אותם.

"מטר"נקדימון

מכל נמחה עושים פיל.

יש יותר ממטרי ברכות מאשר טפטופי התעיה של "ניבולי פה"

לטראמפ יש פה גדול וזה לא חדשהסטורי
לא צריך להתייחס לדיבורים שלו, אלא למעשים. למעשה הוא עושה על אירן מצור ובעוד שהם וכל העולם קונים את ההצגה שהזמן עומד לרשותם והוא לחוץ על הסכם - למעשה הוא לא מסכים להסכם שלא מפרק את יכולתיהם הצבאיות, מה שיביא לסופו של המשטר.

בנתיים, כחלק מההצגה, הוא כביכול מרסן אותנו, חוץ ממתי ש"ביבי לא הקשיב לו" וצה"ל היכה הלילה והבוקר באירן היטב. מה שיזרז אותם להגיע להסכם שהוא רוצה או לקרוס.

פשוט מדהים שאנשים שמבינים דבר או שניים, עוד קונים את ההצגות על 'פערים בין נתניהו לטראמפ'.

תכלס באמת בדיחה מה שהולך כאןכְּקֶדֶם
עצוב. ואנשים עוד ממשיכים לאהוד את הגאוותן הפחדן הזה
מי שבאמת מדמיין, שנתניהו וטראמפ לא מתואמיםהסטוריאחרונה
עד הצעד האחרון - כולל ההפצצות של צה"ל שלשום, שהיו הכנה להפצצות האמריקאיות אתמול (ואולי גם הלילה) - יש לי קרקע זמינה לבניה על המאדים למכור לו...
לא נראה שפייגלין צודק:קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י"ט בסיוון תשפ"ו 19:19

פייגלין לערוץ 7: זהות מחזירה לגוש הימין קולות שזלגו לליברמן ולבנט | ערוץ 7

שמעתי על הרבה לייטים שלא יצביעו לבנט בגלל שבעיניהם הוא שקרן, ויצביעו לסמוטריץ בלית ברירה, לא כי אוהבים את סמוטריץ.

יש מצב שפייגלין ישתה לסמוטריץ את המצביעים. ואם גם פייגלין וגם סמוטריץ לא יעברו את אחוז החסימה, הלך על גוש הימין

נכון חלקיתמתוך סקרנות
ככה או ככה, כפיה לא תעזור.
במקוםרועישםטוב

במקום פעם אחת ולתמיד לגמור את הסיפור (להפציץ את כל מה שקשור לחשמל, מים והתשתיות הכי בסיסיות ככה שפשוט טכנית

לא יהיה אפשר לגור שם), עוד פעם כמה טילים לפה, כמה טילים לשם. הכל מטומטם לחלוטין.

כי ביביshaulreznik

צעד קדימה, שני צעדים אחורה, "תחזיקו אותי חזק". תמצית המדיניות של הגאון האסטרטגי עם האנגלית המוצחצחת (שיש לכל ילד שלומד בחו"ל מגיל 8).

תחליטו: ביבי או טראמפנקדימון
הדילוגים האלה בין ביבי שולט בטראמפ לבין טראמפ שולט בביבי; ביבי האשם או טראמפ האשם. אתם נראים כל כך מבוהלים ועלובים עם התנודות ברוח האלה. רחמיי...
שניהם הרע במיעוטוshaulreznik

נתניהו הוא זגזגן, טראמפ הוא זגזגן חולה נפש.

תתעסקו בשלושת רבעי הכוס המלאהנקדימון
במקום להתגולל בקיא של העין הרעה, ולחפש איפה אתם עליונים על האחר.
בקושי שמינית כוסshaulreznik

הישגים: זיני וגופמן, מבצע הביפרים, פגיעה בתוכנית הגרעין האיראנית

הפסדים: הרפורמה המשפטית בוטלה, היועמ"שית לא פוטרה וממשיכה להשתולל, שירות קרבי לחיילות הולך ומתרחב, חמאס מתעצם, חיזבאללה משתקמת, איראן משתקמת.

אני עדיין ממליץ להפסיק להתגולל בקיא של העין הרעהנקדימון

צריך להיות טיפש או רשע כדי לכתוב את הרשימות הפגומות שהצגת כאן.

אני לא מתכוון להיכנס למלחמת רשימות, וגם לא לתקן את הפגמים בשלך.

פשוט תנסו להתבגר מעבר לעכברנות המקלדת הזו...

אם היו כותבים לך בפאתוס דומה בימי ממשלת בנט-לפידshaulreznik

היית משתכנע או שהיית מצביע על הצלחות וכשלים?

קודם הייתי מצביע על העובדותנקדימון
וברשימות שלך מכעט ואין כאלה
תכל'ס.. במקום לשחק משחקי קופסאנקדימון
אנחנו מתעסקים עם החיים האמיתיים. הגיע הזמן לחזור למשחקי קופסא, שם הכל קל ונגמר בקלות מדהימה.
כנראה שניהול מדינה ומלחמה אינו דומה למשחקי מחשבפ.א.
זה שאתה לא מבין לא הופך את זה למטומטםקורא נלהב לשעבראחרונה

יש שיקולים רחבים.

-'מדיניות הכלה' של 'טיפטופים וסבבים'- באמת על הפנים.

-מדיניות אחראית בשביל לאפשר לטראמפ למצות את המו"מ עם איראן שתפרד מהגרעין?- שווה לתת צ'אנס.

להזכירכם לכן גם מראש מבצע שאגת ארי הופסק בשביל לאפשר את המו"מ הזה. כי כנראה קשה מאד להגיע לכל האורניום המועשר.

כמובן תוך המשך הלחימה הנוכחית מול חיזבאללה

"שאגת הארי" "ארי שאמרת נעשה שועל"סיעתא דשמייא1
שהשועל שברח לאדמה טמאה, ישתוק לפחותהסטורי
המרגל שימות במדבר האוסטרלינקדימוןאחרונה
ניתוח מקורי וקצר של מה שקרה ביומיים האחרוניםסביר11

אולי יעניין אותך