בס"ד
מסכימה עם מה שכתבת, והאופן שבו הצבעת על ההבדלים,
אמונה מבחינתי אומרת שאני משאירה מקום לקב"ה.
לעניות דעתי כאשר אני מראש שוללת שהדבר הכי טוב או הכי פחות גרוע יכול לקרות,
וישר פונה לבחור בין אופציות גרועות יותר, זה כמו לומר לקב"ה :"אני יודעת שמה שאני רוצה באמת,
אתה לא מסוגל לספק, אז בוא נמזער נזקים".
אני מאמינה שיותר מהכוח של הפתק שלי להשפיע על הבחירות, יש כוח לאמונה שלי ושל כל יהודי להשפיע על המציאות של העולם כולו. כשפנימית הגישה היא כנועה לרע, זה נותן מקום לגלות ולרוע.
ואני מאמינה שכאשר אני מצביעה בעד מישהו שלא יוותר על שום דבר שייך לעם ישראל, ולא מוותר על קדשי ישראל,
זו אמירה קודם כל כלפי שמיא שאני לא מוכנה לגלות הזאת!
לא מוכנה לתת מקום להווא אמינא שיהודים יוצרים בכוח מציאות של גלות בתוך ארץ ישראל!
המעשה של ההצבעה בשבילי זה רק ביטוי של האמונה בכך שיכול וצריך להיות טוב.
איך הקב"ה יביא את הטוב הזה? אני לא יודעת.
אולי הקב"ה יחליט להביאו באלף ואחת דרכים אחרות.
מבחינתי כל פעולה שלי בעולם היא תפילה, רק בניגוד לתפילה שנאמרת בפה או בלב, יש תפילה מעשית.
כשאני הולכת לעבודה, בתודעה שלי אני פונה לקב"ה ומבקשת פרנסה.
כשאני הולכת לרופא אני בתודעה שלי מבקשת מהקב"ה רפואה.
כמו שהסידור הוא לא מי שממנו אני מבקשת למלא את בקשותי, כך הרופא\המעסיק וכ' אינם אלא שמהם מצפה למלא את צרכי. מבחינתי זו כאמור תפילה מעשית.
גם בהצבעה.
אני לא שמה מבטחי בבן ארי או בבן גביר, ולא באף אחד בכנסת.
על ידי ההצבעה להם אני מתפללת לה' שלא יהיה עוד גירוש יהודים, לא יהיו חוקים נגד התורה העם והארץ,.
כמו בפרנסה שאני אמנם עובדת במקום מסויים, אך לא מתנגדת להפתעות של הקב"ה ממקורות נוספים,
וכמו ברפואה שאני הולכת לרופא, אך רק אשמח אם הבעיה תיעלם לבד בלי שהרופא הספיק לרפא,
גם בבחירות.
אני שמה את הפתק של האנשים שמבטיחים להילחם על היקר והקדוש לעם ישראל. בתפילה לה' שישמור עלינו באופן שהוא יחליט לנכון.
אולי זה ייראה מיסטי, או מנותק מהמציאות, או לא הגיוני, או לא יודעת מה עוד, זו האמונה שאיתה אני הולכת, ולא רק למכולת.
בתפילה שהרבה לפני הבחירות האלו, יעשה ה' את הבחירה שלו ויגאל אותנו גאולה שלמה ונצחית.
נ"ב
מבינה לגמרי את הטיעונים שלך, ואת ההיגיון והצדק שבהם,
אצלי כאמור ההצבעה באה ממקום שונה.
וממש לא מפריע אדם שיבחר חדש אם הוא באמת מאמין שזה לטובת עם ישראל,
ובלבד שיכוון ליבו לשמיים.