האם זה נכון שממשלות הימין גרמו יותר נזק מממשלות השמאל?לשם שבו ואחלמה

ואם כן, אולי עדיף להצביע למפלגת שמאל....

מצד אחד זה נכוןמושיקו

מצד שני הימין הכין את הקרקע שאם תגיע ממשלת שמאל המצב יהיה יותר גרוע (כמו ממשלת רבין שהגיעה אחרי ממשלת שמיר)

לא לגמרי מדוייקמשה

רבין הביא עלינו את אוסלו...

נתניהו גרם כמה נזקים אבל לא כמו ברק אחריו (אם כי, בחסדי שמים - האחרון לא נתן להם אפילו לא גרגיר אחד של אדמה - ולא בגלל שהוא לא רצה).

הבעיה עם הימין היה שהליכוד היה מלא באנשים לא אמינים (הן לארץ ישראל והן למדיניות כלכלית ימנית). זה משתנה לאט לאט....

ומה עם אסון ימיתמרכזניק
ואסון ההתנתקות?
בימית הפסדנו כ״כ הרבה תמורת כ״כ מעט
ישראל יכולה להיות אחת המדינות העשירות באזור מצבורי הגז והנפט שיש בסיני ומסרנו הכל תמורת ׳שלום׳ שברירי שאנחנו רואים כמה נפיץ מאז הפלת מובארק.
ואסון ההתנתקות שהביא עלינו עשרות אלפי טילים וכל מערכה משביתה חצי מדינה ואת איום המדינות ונזק שלא ישוער לביטחון ולכלכלה.
בקיצור אלה מול אלה הליכוד עלה על כולם בכמות הנזקים שעשה לעם ישראל.
^^^^^^^די"מ
למרות שיש מצב שאוסלו יותר גרוע בוספו של דבר
רק צריך לזכור שבסופו של דבר בימית זה אכן הביא לתוצאה הרצויהותן טל

פחות או יותר - שקט כמעט מוחלט מהחזית שהסיבה לנו הרבה מאוד צרות שנים רבות - החזית המצרית. כעת גם למצרים יש אינטרס להילחם בחמאס, ואין להם אינטרס להפר את הסכם השלום עם ישראל.

נכון, הסכם אינטרסים - אבל זה מה שתוכנן להיות מראש. אז אומנם כואב על המסירה ואני לא הייתי רוצה לעשות את זה, אבל בניגוד להתנתקות - השכם השלום עם מצרים בעקבות מסירת סיני, כן הניבה פרי שניתן לראות עד היום...

(אגב, סתם הערה - אם אפילו אילת במחלוקת הלכתית אם נקראת ארץ ישראל, אז סיני לא כל שכן, קל וחומר בן בנו של קל וחומר - אז מעניינת השאלה ההלכתית האם למסור בחזרה שטחים שבוודאות לא נכללו בקדושת ארץ ישראל, אלא רק בהבטחה העתידית לארץ - ובזמן שאין מלך או סנהדרין שיכולים להחיל קדושה או משהוו כזה - זה שאלה האם זה אכן חטא חמור או לא כל כך, במיוחד בהתחשב בכך שזזה אכן עזר לישראל. שאלה הלכתית הרבה יותר כבדה ומורכבת למשל ממסירת יו"ש - מסכים איתי?)

תלוי איזה חלקים בסינידי"מ
איזה? יש לך פירוט?ותן טל
תסתכל בפניני הלכה העם והארץ.די"מ
או בשאר ספרים עם מפה
שאלתי אותך כי אני עצלן עכשיו,אבל גם כי א-ת-ה אמרת את זה..ותן טל

אם אתה אומר אז תטרח להראות לי את זה, מה אתה מפיל עלי את המלאכה, לא יפה...

תוצאה רצויה למי? אולי לך ולבנט מסירת שטחי א"י זה רצויהויזן יתום

במידה ואתה מאמין בפסק של רבנים מסויימים שמותר למסור שטחים תמורת שלום אמת. למרות שגם הם לא פסקו שמותר לגרש יהודים.

אני חושב שמסירת שטחי א"י וגירוש יהודים זה פשע, נקודה.

וכל מה שמצוי בין הפרת לנילוס זה א"י, בלי שום קשר אם זה נתקדש לתרומות ומעשרות בעליית עזרא או לא.

שאלה - איפה יש איסור בתורה להזיז יהודי ממקום אחד למקום אחר?ותן טל

נראה לי קצת נסחפו.. דווקא להיפך, אם כבר, אפשר להגיד שלמלך (שלכנסת ריבונית ששולטת בכוח העם יש לפחות חלק מהסמכויות שלו) - יש כוח להזיז אנשים ממקום למקום אם זה לצורכו או לצורך העם.

גם תושבי כפר שלם, שכעת מפנים אותם כי צריך לבנות שם משהו אחר, נאבקים - האם זה חטא ופשע "לגרש אותם"? לא נראה לי.

לא מכיר הלכה שאסור להעביר יהודי ממקום למקום בארץ ישראל.

אז השאלה העיקרית היא באמת על השטחים ועל "לא תחונם -ואז השאלה באמת על סיני, האם שייך שם ה"לא תחונם" - בהנחה שפחות או יותר לכל הדעות זה בלי קדושת ארץ ישראל. אם יש לנו שטח בחו"ל ואנחנו נותנים אותו לגויים, האם יש בזה לא תחונם? לא נראה לי.

לגבי השורה האחרונה שלך - ובכן, זה בדיוק מה שאני חושב שצריך לברר מבחינה הלכתית, ואני כן חושב שהשאלה היא הרבה יותר גדולה על השטחים שמעולם כנראה לא היו בשטח ישראל באמת, או שלא התקדשו בבית שני, לבין השטחים שהיו בוודאות בתוך שטח ישראל. תקרא לזה "דרגות בארץ ישראל" או אנעראף. זה משהו ששווה בדיקה עם רבנים. שאל את הרב שלך ברצינות על כך... אני גם אשתדל.

גם להיטלר (מלך גרמניה) היתה זכות להזיז יהודים לכבשניםהויזן יתום

וכן, אני דמגוג. אין לי כל כוונה להתדיין בחילוקי הוויות עם תומכי טיהור אתני של יהודים על רקע דתם וגזעם.

טוב שתעמולני בנט חושפים את פרצופם האמיתי - תומכי גירושי יהודים ומסירת שטחי מולדת לאויב. הלוואי ותפרסם את דעותיך כמה שיותר כאן, כדי שכמה שפחות יצביעו למר "99.9% מערביי ישראל נאמנים" בנט.

כמו שאמרת, זאת דמגוגיה. מעולם לא תמכתי בטיהור אתניותן טל

ואין קשר בין זה לבין השאלה שכתבתי, ועוד יותר, לדוגמה שנתתי כדי להמחיש את שאלתי.

אבל זה בסדר. אני יודע שאתה לא יכול למצוא כנראה הלכה שקובעת שאסור להזיז יהודים ממקום למקום (ולא, לא "למקום כבשן אש שהורגת אותך סטייל היטלר" - כמו הדמגוגיה שהודית שאתה עושה). 

אני אשתדל מה שאני חושב לפרסם ולכתוב, ושזה חשוב לפרסם ולכתוב - בלי קשר לאם אתה רוצה בכך או לא. אם אתה לא רוצה להצביע לבנט, זכותך. זכותם גם של כל אלו שכן רוצים להצביע לבית היהודי. ברוך ה' נראה שיש הרבה כאלו...

מי שקורא לגירוש אלים של אלפי יהודים "להזיז ממקום למקום"הויזן יתום

הוא אחד מן השניים:

א. פרובוקטור\טרול

ב. מנוול חסר לב, בעל חסך רגשי חמור

ג. שמאלן קיצוני או ערבי

אין אפשרות אחרת. אם אחד משלושת אלה הוא המייצג הבולט (והאובססיבי) של בנט\הבית היהודי בפורום, הייתי נזהר מאוד מאוד לפני שהייתי מצביע בנט. כמובן שאין פה הכרח להשליך, לעתים יש מפלגות שמעסיקות פסיכים שמוציאים להם שם רע בלא יודעין, אבל על כל פנים יש לנקות באמצעי זהירות.

כנראה שכן יש אפשרות אחרת. הניסיון שלך להציג שאין אפשרותותן טל

אחרת היא בסך הכל דמגוגיה כדי להצדיק את האמירות שלך נגד אנשים ומפלגות אחרות. חבל. (מעבר לעובדה שיש סיכוי גדול שמי שהוא פרובוקטור/טרול - זה לא אני ולא בנט, אלא אחד שנרשם לפני יומיים לפורום - מינסתם פצל"ש של אחד אחר - רק כדי לעקוץ ולכתוב דברים מכפישים. סתם השערה...)

מה שדנים פה זה דיון הלכתי, אבל כנראה שאתה רב גדול שבקיא בכל ההלכה ויודע בדיוק מה מותר ומה אסור.

אבל בבקשה, אם אתה כל כך בקיא, תראה לי איפה יש הלכה שאסור לפנות יהודי ממקומו. איפה יש הלכה כזאת, אשמח לראות מקור בהלכה הכתובה. תודה רבה

אסביר לך בדיוק למה אין אפשרות אחרתהויזן יתום

בשבילך פוליטיקה זה שעשוע אינטלקטואלי. אתה נהנה מהמשחק, אוהב לשרבב מילים, לערבב משפטים ולירות טיעונים על ימין ועל שמאל. הכל בשבילך וירטואלי, סטרילי, נתון לויכוחי סרק ולדיוני הבל.

יש ילדים שאוהבים לקרוע כנפיים של זבובים ולהצית נמלים עם זכוכית מגדלת ולא מבינים שאולי יש בזה משהו אכזרי. בשבילם זה משחק. 

אבל אני מניח שאתה כבר לא בן 7. המדובר בגירוש יהודים אמיתיים, בו נקרעו אנשים אמיתיים מבתיהם. לא עשרות - אלפים רבים. אף אדם נורמטיבי בארץ, לא מימין ולא משמאל, לא מסוגל לדבר על גירוש אמיתי במונחים סטריליים וקלילים ולדסקס בנינוחות על ילדים בני 7 שגורשו, והיום יכולים לקרוא את דברי ההבל ורעות הרוח שלך בפורום (על כך שהם הם לא גורשו אלא סתם הוזזו ממקומם ואין עם זה שום בעיה) - ולחזור לטראומה הראשונית. אחד מסימנים מובהקים לכך שאדם הינו בוגר זו הפנמת העובדה שלמילים ולמעשים שלנו יש אחרית ותוצאות אמיתיות, בעולם אמיתי, תוצאות שלעתים אי אפשר להפוך או להחזיר בחזרה. ניתוק רגשי אצל אדם בוגר זהו תסמין של אדם מחוסר אמפתיה בהקשר חברתי. בלעז - פסיכופאט. 

אנא השאר את הדיון ענייני ולא אישימרדכי
כמו שמרדכי אמר, כדאי שתשאיר את הדיון ענייני. במיוחדותן טל

כאשר אתה בכלל לא מכיר אותי. וכאשר אני רואה את דודים שלי שאמא שלהם נרצחה על אדמת גוש קטיף רק בגלל שהייתה יהודיה, מפונים מביתם - תאמין לי שאתה לא אוהב יותר את הארץ הזאת ורוצה יותר ממני שלא יהיה פינויים.

אז את הדמגוגיה שלך אנא, כמו שאמר מרדכי, תשמור לעצמך. אין טעם לרדת לרמה האישית והמכוערת הזאת.

שאלתי אותך שאלה עניינית הלכתית שעד עכשיו לא הצלחת למצוא לי מקור הלכתי אליה. 

אחד הסימנים לאדם בגר שהוא יודע להפריד בין שאלה במישור הלכתי לבין עיסוק במדעי הנפש. מה לעשות שלמשל, הרב עובדיה, נראה לי אהב אדם לפחות כמוך, ובכל זאת פסק הלכתית שונה ממך, שמותר במקרה הצורך לפנות יישובים אם זה ב-א-מ-ת יביא שלום. אז אומנם אני ורבותיי לא אוחזים בדעתו, אבל זוהי דעה הלכתית ולנסות להציג את זה כאילו מי שדן בשאלה ההלכתית עצמה הוא "אדם שנהנה מלשחק בחיים של אנשים" וכדומה - זה פשוט לא הגון ולא פייר עבור הרבה מאוד אנשים שעיסוק בהלכה תמיד היה דבר חשוב ונעלה עבורם, גם כאשר זה בנושאים הרגישים ביותר עלי אדמות. 

צריך לעשות הבדלמרדכי

בס"ד

זה שאין לסיני קדושת ארץ ישראל זה נכון (בינתיים)

אבל זה עדיין (לפי חלק גדול מהפסוקים, במיוחד האזור של ימית) חלק בלתי נפרד מגבולות ארץ ישראל המובטחת, ולכן אסור להתפנות משם, גם אם עדיין לא חלה שם קדושת ארץ ישראל.

(הקדושה, למי של יודע, חלה על פי הסדר שצריך לכבוש. קודם צריך לכבוש את כל שטחי ארץ ישראל שבידינו וגם אם כבשנו את סיני לפני אז סיני שלנו, אבל עדיין לא חלה עליה קדושה).

שאלה מרדכי: האם היציאה מלבנון מרצועת הביטחון, כאבה לךותן טל

[במישור הלאומי-הלכתי, לא במישור הביטחוני, לצורך השאלה] - כמו שכאב לך הפינוי מימית (בדיעבד, כמובן, שהרי כשימית פונתה לא בדיוק היית...) ? תקן אותי אם אני טועה אבל נראה לי שלא, ושזה בעיקר בגלל הקטע שבימית היו מעורבים כמובן אנשים שפפונו, בניגוד ללבנון שהחזקנו שם שטח "כבוש" לצרכי ביטחון בלבד, ללא תושבי קבע בפנים, ואז פינינו אותו.

הכאב על ימית, אם כך, הוא גדול יותר מהכאב על היציאה מלבנון - ל-א בגלל הקטע ההלכתי שאתה מזכיר, אלא בגלל הקטע של התושבים שיושבים שם. ועל זה בדיוק נסובה השאלה ההלכתית שלי.

בנוסף השאלה היא גם במנותק לשאלת השטח עצמו - האם להזיז אנשים ממקום למקום זה איסור הלכתי - נניח, במצב שלא מחזירים את השטח ולא כלום, פשוט בגלל צרכי המדינה צריכים להעביר אנשים ממקום למקום, ואפילו לתמיד- האם יש בזה איסור הלכתי?

אני לא מכיר איסור כזה כל כך, במיוחד לא כיום כשאפילו נחלות ושבטים יושבים על אדמתם אין.

אם אתה מכיר הלכה שטוענת שאסור להזיז יהודים ממקום מסויים למקום אחר אשמח שתשלח לי לכל הפחות מקורות, אם לא תעתיק לכאן את ההלכה עצמה בשם אומרה. תודה  

כל ויתור על שטחים שחזרנו אליהם, כואבים לימרדכי

בס"ד

נכון, גירוש גוש קטיף כואב לי הרבה יותר מכיוון שהייתי קשור אליו מבחינה פיזית ונפשית, אבל גם הוא יותר כואב לי מימית ומהיציאה מבלנון. אבל כן, כל ויתור על שטחי ארץ ישראל כואב לי. ואני אגיד לך יותר מזה כואב לי גם שמעטים הם האלה שמדברים על כך שעבר הירדן המזרחי הוא גם שטח של ארץ ישראל וצריך לשוב אליו, בודדים הם המדברים על זה, וגם זה כואב לי למרות שישראל עדיין לא חזרה לשם ונתנה את זה בחזרה.

תלוי.

אם זה נוגד את התורה, גם למלך אסור להזיז יהודים מביתם.

זאת אומרת שלמלך יהיה אסור להפקיר שטח לאויב או לפנות יהודים מביתם סתם אם זה לא באמת נצרך. התורה היר רחבה מלבד היכולת שיש למלך יש עוד הרבה הלכות, והמלך כפוף גם אליהם. לא סתם הוא צריך לכתוב לעצמו ספר תורה ולשנות אותו. וכן, יש גברים שגם לו אסור לעשות ולבוא ולפנות יהודים מביתם זה יהיה אסור. אם זה לצרכי הממשלה בכדי להקים כביש חדש וכו' אז יהיה מותר לו כל עוד זה לצורך הממלכה.

*איום המנהרותמרכזניק
תביא לי מפלגה שמאלנית אחת שהצביעו נגד פינוי ימית/התנתקותhamedinai

למרות שהם היו באופוזיציה ולא קיבלו שום דבר, הנה הם הצביעו בעד התנתקות ופינוי אך ורק מטעמי רשעות גרידה.

עדיף לא להצביע לאף אחד~א.ל
עבר עריכה על ידי לעולם חסדו בתאריך ד' בטבת תשע"ה 13:14

אני לא אצביע לממשלה שמבצעת פשעים רק בגלל שאין ברירה אחרת...

הציבור החליט שהליכוד טובים, ולכן הוא ,ממחזר" את הבעיות של עצמו.

לי אין כוונה להשתתף שוב בפשע הנוראי הזה. מי שרצה בזה........

^^^^^^די"מ
את לא מצביעה לממשלה, את מצביעה לכנסת...ותן טל

ובדיוק בגלל שאין ברירה אחרת את חייבת (הלכתית, לדעתי..) להצביע.

מי התיר לך הלכתית להתייאש ולזרוק על המדינה הזאת רק כי נעשו בה גם דברים רעים?

הצבעה בבחירות זאת הדרך הדמוקרטית הכי טובה וכמעט היחידה להשפיע בפועל על מה שיקרה במדינה.

מה את אומרת בעצם ב: "מי שרצה בזה..." - כאילו - בסדר, דפקתם את עצמכם אז עכשיו אני מתכוונת לתת לכם להמשיך לדפוקאתכם ואותי, וכבר לא אכפת לי, שתלך המדינה הזאת לעזאזל מבחינתי.

במה את שונה בזה מנטורי קרתא? למה את בכלל חיה בארץ אם ככה? רק כדי להידפק ומתישהוא שיזרקו אותך לים כי את ועוד הרבה אנשים התייאשו ונתנו רק לרוע לשלוט?

את צריכה לחשוב איזו מפלגה הכי תשמור על הערכים שיש לך (יש שיגידו גם שצריך להיכנס לשיקולים שלך, שיש לאותה מפלגה סיכוי ריאלי להיכנס לכנסת - אבל נניח את זה רגע בצד) - ולהצביע לה.

שתביני, אתמול אמר לי מישהו, קרוב משפחה, שלדעתו דווקא אי הצבעה בתור מחאה, תהיה הכי טובה ו"תראה לנבחרים האלה שלא רוצים אותם". אבל זה ממש לא נכון. כי אין דבר כזה ביטול בחירות לכנסת בגלל אחוז הצבעה נמוך. אם כל האנשים לא יצביעו, ורק 120 חברים ממפלגת מרצ יצביעו - אז הכנסת תהיה מורכבת ממפלגה אחת של 120 חברי מרצ, והם יוכלו לעשות את כל החלומות הכי רטובים שלהם 4 שנים וא-ף אחד לא יוכל לעצור אותם, כי אין עוד אף אחד.

זה מה שאת רוצה?

כן, הקצנתי - אבל לדעתי, לא להצביע זה בעיה מאוד גדולה. אומנם הדמוקרטיה מאפשרת את זה, כמובן, ולא קונסת אף אדם אם לא הצביע, כי הזכות להצביע היא בנתיים זכות ולא חובה - אבל עדיין, במישור של ונשמרתם מאוד לנפשותיכם, במציאות היום - נראה לי כמעט אי אפשר להגיד שמותר לא להצביע.

נכון לחלוטין. הימין גרם פי כמה וכמה נזק מהשמאלהויזן יתום

בגין -

יזם את הסרת הממשל הצבאי מהכפרים הערבים תוך שת"פ עם בוגדים (מק"י ומפ"ם) ב-62, לוי אשכול נכנע ללחץ שלהם כעבור שנה

מסר את סיני - 70% משטח המדינה עם עתודות נפט וגז, החריב את ימית וגירש אלפי יהודים

שמיר - יזם את שיחות מדריד, הכיר בנציגי אש"ף וסלל את הדרך לאוסלו

ביבי - המשיך את אוסלו, מסר את חברון לערפאת, חתם על הסכם וואי

שרון - ביצע גירוש המוני של אלפי יהודים מכל רצועת עזה וצפון השומרון, מסר את השטח לחמאס והביא 50% מהמדינה לטווח של רקטות החמאס

אף אחד לא התייחס למסקנה, אז להצביע לשמאל?לשם שבו ואחלמה
אני שוקל את זהדי"מ
לא. אבל כל אחד ישאל את רבו.ותן טל
מה הקשר רבו?די"מ
עם רבך יגיד להצביע לבן ארי או לישי .. תצביע לו?
אני מתכוון בשאלה העקרונית אם יש הגיון להצביע לשמאל.ותן טל

אני לא מתכוון דווקא לחלוקה הפנימית בימין או בשמאל, אלא לשאלת העל של האם כדי לחזק את הימין ניתן להצביע לשמאל או שלא עושים דברים כאלו, ומחזקים רק מבפנים - בתוך הימין עצמו או השמאל עצמו כבר כל אחד יחשוב מה הכי טוב לו.

בכל מקרה סתם לשלאלתך, הרב שלי לא אומר לי להצביע לבן ארי או לישי. יותר נכון - הוא לא אומר לי בכלל למי ספציפית להצביע אלא אומר להבציע למי שחושבים ומאמינים שיעזור לעם ולתורה.

זה מה שאני אומר. השאלה מה יחזקדי"מ
זה שאלה מציאותית. אפשר להתייעץ עם הרב סתם בתור אדם חכם. אך בסופו של דבר זה שאלה ראיית המציאות ..
אני לא מבין למה זה שאלה עקרונית. זה שאלה טקטית בלבד.בדיוק כמו האם עדיף ישי בן ארי או בנט
לא בטוח. כי ייתכן שהלכתית אסור לחזק את הרע גם אם זה יהפוךותן טל

את הטוב ליותר טוב. ואז אם בכללי עמדות השמאל התיאורטיות נחשבות רע, גם אם ייתכן שבפועל חיזוק של השמאל יעזור לחיזוק הימין דווקא - עדיין לא בטוח שהלכתית זה מותר.

ולכן זה לדעתי לא רק שאלה טטית אלא שאלה הלכתית של מה הגבול של מה שמותר לעשות כדי לחזק את הטוב...

במה זה שונה צזה שהבית היהודי נמצאים בממשלהדי"מ
שמעבערה חוקים רעים ומרככת אותם ??

אני לא רואה שום סיבה שזה לא חהיה שאלה טקטית בלבד
צריך לשקול כאן משהו נוסף..אדם כל שהוא

תמיד מי שלא בשלטון, אם הוא שמאל, יהיה יותר שמאלי מהממשלה, ואם הוא ימני, יהיה יותר ימני מהממשלה.

ככל שהממשלה תלויה יותר בגורמים בצד השני, הם יוכלו להטות אותה לכיוון שהם רוצים.

כך שאם הבחירה שלך תחזק את גוש השמאל, ולא תכריע בשאלה מי יהיה ראש הממשלה, קרוב לוודאי שזו בחירה שגויה.

חוץ מזה, שאני מפקפק בטענה שהממשלות שמאל עדיפות, כפי שהוזכר, היה גם את אוסלו. ויש עוד שיקולים, לא רק מהתחום של ההסכמים והנסיגות .

עלה ירוק הכי טוב!שלכת
ברור. כשכל כך מסטולים אז כבר לא מפריע כלום... ותן טל
אתה יודע למה עלה ירוק חותרים? הבדיחה אולי מצחיקה אבל...חנניו
לגליזציה של סמים קלים. וברור שזה היה בדיחה...ותן טל

מעולם לא עישנתי אפילו סיגריה, אז לדבר איתי על סים ואפילו רק "קלים" זה כמו לנסות לשכנע את הרב מאיר מזוז להצביע ליאיר לפיד...

מה שכן, למען האמת, באמת אנשים מסטולים כבר לא מזיז להם המצב במדינה, הם רק מסטולים . רק שאנחנו לא בדיוק רוצים שזה יקרה... (והפעם זה היה רציני )

מה הקשר?די"מ
אני גם מעולם לא עשנתי ןאפילו לא שכאטה.
ואני תומך בלגליזציה ..
לגליזציה של סמים זו אחת המטרות השוליות ביותר של עלה ירוק.חנניו

הם ליברטריאנים. הסמים זה היבט שולי שבו מתבטאת הגישה שלהם.

ויש להם מצביעים כלל לא מסוממים, אנא אל תכליל.

אני בעד ליברליותדי"מ
אבל בגבולות ההלכה ..

אם הייתי חילוני אני מניח שהייתי ממש תומך בעלה ירוק.
השאלה היא האם ההלכה צריכה לקבוע דברים בקשר למדינה.חנניו

גבולות ההלכה צריכים לקבוע התנהגות של אדם ולא התנהלות מדינתית. זה לא תפקיד המדינה.

התורה קובעת בעיקר את התנהגות המדינהלשם שבו ואחלמה
הרבה יותר מאשר תפקיד האדם הפרטי
ממש לאדי"מ
אתה מוכן להביר לי למה סוקלים את צי שמחלל שבת?
א. אני בת. ב. זה לא תפקיד המדינה.חנניו

מה, מדינה היא סנהדרין?

המדינה צריכה לסקול חילונים שלא שומרים שבת?

המדינה צריכה לאפשר לחברת תורה להתנהל. שזה בעיקר אומר לתת לה לחיות בשקט ולא להטיל הגבלות מצד המדינה.

היום לצערנו המדינה זה לא סנהדרין.די"מ
אנחנו בוכים טמצאערים על זה לפחוצ שלוש פעמים ביןם(אם את בת אז אולי לא ,, אבל בנים בוכים ומצטערים ומתפללים על זה שלוש פעמים ביום )
לא מסכימה איתך שזה צריך להיות תפקיד של המדינה. אבלחנניו

אני לא באמת יודעת להתווכח בנושא אז עזוב...

מה זאת אומרת?די"מ
מה זה סנהדרין?
גוף שלא קשור למדינה. מדינה היא פלטפורמהחנניו

נו באמת,די"מ
מדינה זה ממסד.
הסנהדרין זה הרשות השופטת ..
זה נכוןשיש עוד רשות שופטת של המלך אבל עדיין..
אולי בנצרות. ביהדות החברה קובעת גבולות ולא הפרטהויזן יתום

ומדינה היא בסך הכל אימפלמנטציה יישומית של החברה

סמים זה דבר רע מאוד, בערך כמו סיגריות קצת יותרמשה

אבל לא הוכח שזה שהוציאו אותם מחוץ לחוק באמת מנע את הפצתם.

אדם יכול להשתכר בסוף שבוע ולהיות אזרח יצרני ביום ראשון בבוקר, אדם יכול לעשן בהפסקת צהריים ולעבוד בבוקר.

הסמים הם בלתי חוקיים, ולכן יקרים. אדם שרוצה סם חייב (בהסתברות די גבוהה) לגנוב ולהיות מעורב בפשע של ממש בשביל להגיע לסמים.

הסמים (הבלתי חוקיים) מגיעים בד"כ מהאוייב ומממנים ארגוני חבלה, שלא לדבר על זה שהרבה פעמים הם מזוייפים וגורמים לנזקים נוספים על הדרך.

אני לא חושב שסמים זה טוב, ואני עצמי גם בכדור אקמול לא נוגע - אבל אני לא חושב שלאסור על סמים בחוק זה עוזר במשהו.

רק מזיק ומפריע, ומעודד את הפשע.

במצב המתוקן (בעיניי), יהיה על סמים מס כמו על סיגריות כדי לממן את הטיפול במסוממים, ויהיה חובה לקנות אותם בבית מרקחת, מאושר, כמו כל תרופה ועם מזרק נקי.

אם זה יהיה טוב? לא. זה יהיה רע.

אבל זה יהיה יותר טוב מהיום. המסוממים ישרארו מסוממים, ארגוני הפשע יאבדו קליינטים לטובת בתי מרקחת חוקיים וארגוני החבלה יצטרכו למצוא הכנסה מועילה אחרת.

אה, ואנשים לא ימותו בגלל מזרק נגוע או מנת יתר, מאחר והסם יהיה זול ועם חותמת רשמית על איזה חומרים יש בתוכו ואיזה לא.

^^^^^^די"מ
ושכחת להזכיר את הכסף שזה יחסוך למשטרה מהתעסקות בזה.

מנסיוני בבתי מעצר רוב כמעט מוחלט של העצורים זה על סמים ואלימות
בעיית הסמים התחילה שנלחמו בהם בארה"במושיקו

וגם זה מאינטרסים של פוליטקאים..

מה שנכון...משה

מי שהוא לא בעל אמונה, "ימינם ימין שקר"hamedinai
עבר עריכה על ידי hamedinai בתאריך ה' בטבת תשע"ה 21:13
עבר עריכה על ידי hamedinai בתאריך ה' בטבת תשע"ה 21:12

חייבים להצביע אך ורק עבור מפלגות דתיות. כל השאר הם ברובם אופורטונסיטים גמורים ועמדתם היא אך ורק לפי מה שהם יוכלו להתברג בתוככי הפוליטיקה או לקבל פרסום/למצוא חן בעיני התקשורת.

אין אימון בימין החילוני היום הוא ביבי מחר הוא טיבי.

דוגמאות של אישים לאומנים מאוד, שלא היה להם את החינוך ליראת שמים, לאן זה הוביל אותם:

* קרוב לחצי ממפלגת צומת חצו את הקווים ועברו לשמאל הקיצוני
* חצי מהליכוד או יותר ביחד עם ראש הממשלה אריק שרון חצו את הקווים ועברו לשמאל הקיצוני, וזה אחרי שהוא עלה להר הבית במהלך ההתמודדות לבחירות.
* גם בזמנו של נתניהו כראש הממשלה חלק גדול של הליכוד שמו לו רגליים ומשכו שמאלה.
* ועוד לפני זה היה עזר ווייצמן בתוככי הליכוד שמשך שמאלה ואחר כך עבר לגמרי לשמאל, היה את איציק מרדכי, דוד לוי, בני בגין, דן מרידור, והרשימה ארוכה...

ואברהם בורג, למרות שהיה במפלגה דתית-לאומית, ואביו היה מהבכירים שם, אבל היות והיה דתי-לייט, הנה זה מה שקרה לו.

ואילו בצד החרדי, שם זה הפוך: פעם הרב ש"ך ז"ל היה בעד נסיגות, כי האמין לפוליטיקאים שטענו שזה מביא שלום, אבל אחרי שנוכח לראות שהנסיגות אינם מביאים שום שלום, רק סכנות עצומות, הוא ניסוג מהנסיגות ונהיה השונא הכי גדול של השמאל. אותו דבר עם הרב עובדיה ז"ל.

ועוד נקודה: ימין-שמאל מסתכם לא רק בשטחי ארץ ישראל, כי אין ארץ ישראל בלי עם ישראל. צריכים לפעול נגד התבוללות רחמנא ליצלן. מאז השואה אבדנו יותר יהודים בנישואי תערובת רחמנא ליצלן עוד יותר מהשואה.

ומה עם הילודה יהודית? יש כאלו שמשתעשים עם רעיונות ציוניים - דגל, הימנון, ושוכחים לגמרי שאין ציונות ללא יהודים. המאבק הוא גם על העם היהודי ונשמתו.

* עוד נקודה חשובה: מי שיש לו יותר יראת שמיים, הוא ובני ביתו הם פחות צורכים את הטלוויזיה ה"חינוכית" של השמאל הקיצוני, לכן זה טבעי שהדעות שלו ושל בני ביתו יהיו יותר בריאים ופחות מעוותים.

לא קשור לימין-שמאל אלא למי שמתאים ולמי שלאender13

אולי לא נלך לרופאים כי נתקלתי ברופא לא ישר?

אולי לא ננסה רפואה בכלל?

או אולי ננסה לתמוך במחלה כי נתקלתי ברופא מושחת?!

יש איזו טיפת הגיון בטיעון הזה?!?!?

מה זאת אומרת?!לשם שבו ואחלמה
בבחירות אני רוצה להשיג משהו,
יישוב הארץ
תקציב לישיבה
רווחה כלכלית
אם ההצבעה למרץ תתרום בסופו של דבר
למטרה שלי, אז למה לא?
הטענה שלך היתה הסטורית ולכן לה עניתיender13אחרונה

אתה אמרת שבעבר היה כך וכך (לא  נכון אבל לא משנה) ולכן...

על זה עניתי

אם נראה לך ראלית שהצבעה למרץ תתרום יותר תצביע מרץ.

בשביל זה צריך שיקולים רציניים

זה נכון לגבי הליכוד דווקאעוגי פלצת

עדיף להעמיד לה אלטרנטיבה, ולשלוח אותה לבוידעם של ההיסטוריה.

יש גבול לאמון שאנחנו יכולים לתת במנגנון המסואב של הליכוד.

היתה בגידה ב7.10?זיויק
אני עוד לא גיבשתי דעה 
ולכן לפתוח על זה שרשור בפורום זאת הדרך לגבש דעה?קפיץ

כל מידע שמתפרסם רק מעלה עוד שאלות, לשני הכיוונים

בוודאיזיויק
ככה אשמע במסודר טיעונים ואגבש אולי דעה 
בגידה של מי?ברגוע

של כל מערכת הביטחון?

הרי אם רק אחד בגד זה לא היה משפיע הרבה

של בכירים בצמרתזיויק
אתה רציני?ברגוע

אתה באמת חושב שיש אפשרות  שכמה בכירים החליטו לעזור לחמאס לפלוש לישראל ולטבוח באלפי אנשים? 

למה שאנשים שכל חייהם פועלים להגן על עמ"י יחליטו לעשות דבר כזה?

אתה רציני??זיויק

והסרבנות? רמטכ"לים וראשי ממשלה לשעבר!

לא יודע אם עזרו לחמאס כמו שאולי קרצו להם שהמדינה בלי הגנה. אין להם גבולות מוסריים זה כבר הוכח.

...ברגוע

אם אתה חושב שדבר כזה אפשרי בכלל אני לא חושב ששום טענה או הוכחה שמישהו יביא כאן תשכנע אותך.

זה כמו להתווכח עם מכחיש קורונה.

חיפוש הבגידה, זה לעשות חיים קליםהסטורי
אני לא יודע מה היה או לא היה בתאריך זה או אחר. אני כן יודע שחיפוש הבגידה או הבוגד זה לעשות חיים קלים. הכל היה בסדר, חוץ מבוגד אחד שנמצא אותו, נתלה אותו והכל יחזור להיות בסדר.

לא, הכל לא בסדר. לא בסדר שהפקירו שטחים לטובת האויב. לא בסדר שראו את האויב מתאמן ומתאמן, מתכנן ומתכנן ודמינו שזה בסדר, "הם רק מתאמנים" כמו שהרגיעו תושבים מהעוטף שהתלוננו (על מה הם התאמנו?...). לא בסדר שרמטכ"לים אחד אחרי השני הקטינו את הצבא ולא בסדר שהממשלות לא דפקו על השולחן. לא בסדר שגורמים משפטיים התערבו בנהלי פתיחה באש ובעניינים ביטחוניים בכלל ולא בסדר שהכלנו עשרות שנים של ירי לעבר אחינו. לא בסדר גורמים מופקרים במחאה, פוררו את צה"ל לעיני המצלמות והפקרות מוחלטת שבפיקוד הבכיר ובמערכת המדינית לא עצרו את הטירוף הזה.

אולי זה היה קשירת קשר של קבוצת גדולה?זיויק
אני מסכים שבמובן המהותיהסטורי
כל תהליך אוסלו, על שלל הבטיו הוא בגידה ברעיון היהודי/ציוני.

אבל במובן עליו אתה מדבר, אני ממש לא חושב, שאלו שחתמו על עיסקת שליט הנפשעת לדוגמא, עשו זאת על מנת שיטבחו/ישרפו/יאנסו יהודים.

לא בגידה, אלא מחלת נפש, קולקטיביתhamedinai

תקשיבו לסרטון המצורף למטה 👇

הנה איך הגיעו לזה...

אין חולק שבמבצע עלות השחר בשנת 2022, שכוון אך ורק נגד הג'יהאד האיסלאמי, הייתה הידברות טקטית עם החמאס לפעול אך ורק נגד הג'יהאד האיסלאמי, והחמאס יהיה בשקט. הממשלה בראשות לפיד אף התגאתה בהישג זה.

סינוואר דיבר עברית רהוטה, כיוון שהיה שנים רבות בכלא. המחבלים אוהבים לדבר עם הסוהרות.

אז לפני הגעת בן גביר, חשבו שזה מרכך את המחבלים, ובשב"ס היו מרשים את זה והתעלמו גם כאשר זה היה מביא להטרדות, והדברים ידועים. בכל אופן סינוואר שלט היטב בעברית.

להרבה ישראלים יש חולשה ידועה: אם יוצא להם לדבר עם מישהו לא יהודי, מתנפח להם האגו, והם מאבדים את השיקול הרציונלי. הדבר מחמיר כשמדובר באויב – הרי 'שלום עושים עם אויבים' - ובמיוחד אם הוא עוד מדבר עברית.

סביר להניח שהיה קו ישיר עם סינוואר עצמו ללא מתווכים.

ומכאן אני משאיר את כל השאר לדמיון הפורה של הצייצנים.

ולסיכום: לא הייתה בגידה, אלא מחלת נפש, קולקטיבית.

טוקבקיסט בשכר (@tokbekist86) on X

והבית משפט קבע שזו הייתה מחלת נפשhamedinai
אין ספק שתופעה זו היא בגדר מחלת נפש קולקטיבית. במובן זה, קביעת בית המשפט לגבי אסף שמואלוביץ' – כי מחלת נפש היא שמנעה ממנו לעמוד לדין – מקבלת משמעות רחבה ועקרונית הרבה יותר. הדפוס הזה חוזר גם אצל הפצ"רית לשעבר; שם, הלחצים הכבדים מצד גורמים בארה"ב להפליל חיילים כבסיס להטלת אמברגו נשק על ישראל, פגשו מערכת שמוכנה להקריב את האינטרס הלאומי לטובת ריצוי הזרים. 
אתה לא תדע לעולםנקדימון
נוטה לחשוב כמוךזיויק
בימים הראשונים הייתי בטוח שהייתה בגידהנקדימוןאחרונה

והיום יותר נראה לי שהבגידה היא של אנשים בזהות של עצמם ואובדן ה"מוחין" שלהם בגלל השנאה לימין ולנתניהו,

כלומר באופן שאולי הוא אפילו לא מודע הם הזיקו למדינה - אבל אלה לא דברים שאפשר להעניש עליהם וגם אין איך להוכיח.

הדבר היחיד שכן אפשרי זה הסרבנות וההמרדה. אלה גלויים וידועים, ואפילו בזה לא יהיה אפשר לטפל.

סופה של "ראשית צמיחת גאולתנו" ידוע מראשshaulreznik

וְאֶת זָכָר לֹא תִשְׁכַּב מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה הִוא. כִּי אֶת כׇּל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵל עָשׂוּ אַנְשֵׁי הָאָרֶץ אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם וַתִּטְמָא הָאָרֶץ.  וְלֹא תָקִיא הָאָרֶץ אֶתְכֶם בְּטַמַּאֲכֶם אֹתָהּ כַּאֲשֶׁר קָאָה אֶת הַגּוֹי אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם.

יכול להיות שאמיר אוחנה נמצא שם.איתן גיל

אין לי בעיה עם זה שהוא אולי מצא שם.

הבעיה שלי שהוא נמצא בכנסת, וחמור מזה שהוא עומד בראשה.

והוא עומד בראשה כי הציבור הדתי והחרדי לא הטילו וטו על מועמדותו.

ממש לא מביןשבור לרסיסים

בעצם, עדיף שלא תסביר

אוחנה הוא סימפטוםshaulreznik

גם בלעדיו מדינת ישראל נרמלה ומנרמלת מגוון עבירות שהעונש בגינן הוא גלות.

עונש של גלות זה רק כשהכלל חוטא בזה. עובדהקעלעברימבאר
ש400 שנה בתקופת השופטים עשו משכב זכר ולא גלינו. עד שהמלכים מיסדו זאת
אסביר: זה לא בשבילך להביןאיתן גיל

על הושבת אמיר אוחנה בין השופטים בחידון התנ"ך לנוער, נאמר: נזם זהב באף חזיר... מי ביקש זאת מידכם רמוס חצרי.

הצטרפתי לשידור החידון באמצעות ערוץ 7, וכעבור 10 שניות הקאתי על המקלדת ויצאתי החוצה.

בהגיעו ל- 120 הוא יטמא את עפר הר הרצל, שהוגדר בפי הרב שלמה זלמן אוירבך: מקום קדוש.

אין מה להתגאות בוhamedinai
ביבי התגאה שהיה הראשון למנות הומו לשר. ואז קרה האסון הגדול בהיסטוריה – מירון, הכשלון במשרד שאמיר אוחנה אחראי לו.

אחר כך התגאו שבחרו הומו ליו"ר הכנסת, ואז לראשונה אסון של סרבנות צבאית, כי סירבו לקבל את חקיקת הכנסת, והתוצאה: טבח 7/10.

אנחנו לא מבינים את דרכי ה' אבל זה כל כך בולט.

שכר שיחה נאה מגיע לערוץ 14איתן גיל

שהראה לפרופסור שיצא מהארון את הדלת החוצה.

חסרי תועבה אנחנו?

אפשר להיעזר בו, כמו שנעזרים ברופא. אבל לא להרעיףhamedinai

נעזרים ברופא וכל מומחה אחר בלי לחםש מי הוא בחיי הפרטיים.

אבל לא להרעיף עליו שבחים בתור הומו. לא להגיד שהנה הומו עשה איזהמשהו מועיל.

הטעות עם אוחנה שהתגאו שהוא היה ההומו הראשון להיות שר, ואחר כך התגאו שהוא ההומו הראשון להיות יו"ר הכנסת.

יו"ר כנסת זה תפקיד סמלי. איןקעלעברימבאר
לי בעיה שאוחנה יהיה שר.

אבל יור כנסת סמלי יותר ולכן אסןר למנות אדם כזה.

מה יאמרו בטקסים? "כבוד יור הכנסת ובן זוגו"?

למה עצרת שם??הסטורי
יחזקאל ל"ו:

לָכֵ֞ן אֱמֹ֣ר לְבֵֽית־יִשְׂרָאֵ֗ל כֹּ֤ה אָמַר֙ אֲדֹנָ֣י יֱהֹוִ֔ה לֹ֧א לְמַעַנְכֶ֛ם אֲנִ֥י עֹשֶׂ֖ה בֵּ֣ית יִשְׂרָאֵ֑ל כִּ֤י אִם־לְשֵׁם־קׇדְשִׁי֙ אֲשֶׁ֣ר חִלַּלְתֶּ֔ם בַּגּוֹיִ֖ם אֲשֶׁר־בָּ֥אתֶם שָֽׁם׃ כג וְקִדַּשְׁתִּ֞י אֶת־שְׁמִ֣י הַגָּד֗וֹל הַֽמְחֻלָּל֙ בַּגּוֹיִ֔ם אֲשֶׁ֥ר חִלַּלְתֶּ֖ם בְּתוֹכָ֑ם וְיָדְע֨וּ הַגּוֹיִ֜ם כִּֽי־אֲנִ֣י ד' נְאֻם֙ אֲדֹנָ֣י יֱהֹוִ֔ה בְּהִקָּדְשִׁ֥י בָכֶ֖ם לְעֵינֵיהֶֽם׃ כדוְלָקַחְתִּ֤י אֶתְכֶם֙ מִן־הַגּוֹיִ֔ם וְקִבַּצְתִּ֥י אֶתְכֶ֖ם מִכׇּל־הָאֲרָצ֑וֹת וְהֵבֵאתִ֥י אֶתְכֶ֖ם אֶל־אַדְמַתְכֶֽם׃ כבכהוְזָרַקְתִּ֧י עֲלֵיכֶ֛ם מַ֥יִם טְהוֹרִ֖ים וּטְהַרְתֶּ֑ם מִכֹּ֧ל טֻמְאוֹתֵיכֶ֛ם וּמִכׇּל־גִּלּ֥וּלֵיכֶ֖ם אֲטַהֵ֥ר אֶתְכֶֽם׃ כווְנָתַתִּ֤י לָכֶם֙ לֵ֣ב חָדָ֔שׁ וְר֥וּחַ חֲדָשָׁ֖ה אֶתֵּ֣ן בְּקִרְבְּכֶ֑ם וַהֲסִ֨רֹתִ֜י אֶת־לֵ֤ב הָאֶ֙בֶן֙ מִבְּשַׂרְכֶ֔ם וְנָתַתִּ֥י לָכֶ֖ם לֵ֥ב בָּשָֽׂר׃ כזוְאֶת־רוּחִ֖י אֶתֵּ֣ן בְּקִרְבְּכֶ֑ם וְעָשִׂ֗יתִי אֵ֤ת אֲשֶׁר־בְּחֻקַּי֙ תֵּלֵ֔כוּ וּמִשְׁפָּטַ֥י תִּשְׁמְר֖וּ וַעֲשִׂיתֶֽם׃ כחוִישַׁבְתֶּ֣ם בָּאָ֔רֶץ אֲשֶׁ֥ר נָתַ֖תִּי לַאֲבֹֽתֵיכֶ֑ם וִהְיִ֤יתֶם לִי֙ לְעָ֔ם וְאָ֣נֹכִ֔י אֶהְיֶ֥ה לָכֶ֖ם לֵאלֹהִֽים׃ כטוְהוֹשַׁעְתִּ֣י אֶתְכֶ֔ם מִכֹּ֖ל טֻמְאֽוֹתֵיכֶ֑ם וְקָרָ֤אתִי אֶל־הַדָּגָן֙ וְהִרְבֵּיתִ֣י אֹת֔וֹ וְלֹא־אֶתֵּ֥ן עֲלֵיכֶ֖ם רָעָֽב׃ לוְהִרְבֵּיתִי֙ אֶת־פְּרִ֣י הָעֵ֔ץ וּתְנוּבַ֖ת הַשָּׂדֶ֑ה לְמַ֗עַן אֲ֠שֶׁ֠ר לֹ֣א תִקְח֥וּ ע֛וֹד חֶרְפַּ֥ת רָעָ֖ב בַּגּוֹיִֽם׃ לאוּזְכַרְתֶּם֙ אֶת־דַּרְכֵיכֶ֣ם הָרָעִ֔ים וּמַעַלְלֵיכֶ֖ם אֲשֶׁ֣ר לֹֽא־טוֹבִ֑ים וּנְקֹֽטֹתֶם֙ בִּפְנֵיכֶ֔ם עַ֚ל עֲוֺנֹ֣תֵיכֶ֔ם וְעַ֖ל תּוֹעֲבוֹתֵיכֶֽם׃ לבלֹ֧א לְמַעַנְכֶ֣ם אֲנִֽי־עֹשֶׂ֗ה נְאֻם֙ אֲדֹנָ֣י יֱהֹוִ֔ה יִוָּדַ֖ע לָכֶ֑ם בּ֧וֹשׁוּ וְהִכָּֽלְמ֛וּ מִדַּרְכֵיכֶ֖ם בֵּ֥ית יִשְׂרָאֵֽל׃

מפורש כאן שתהליך התשובה יהיה בארץ, כהמשך לנבואת הקץ המגולה.

ובכלל, מציע להיות עסוק בללמד זכות על ישראל ולא בחיפוש קטרוגים "הקב"ה שונא את מי שמקטרג על בניו"

עלתה לי מחשבה אתמול שתחילת פרק ל בדברים שמדברנוגע, לא נוגע
על חזרה בתשובה לפני ההגעה לא"י, מדבר בעצם על חזרה בתשובה ביחס לא"י. וזה מסתדר יפה עם המשך הפרק וגם עם סוף הפרק בזכריה יג (כלומר רועי ועמיתי הם מנהיגי העם שלא דחפו לעלות לא"י).
כיוונת לדעתו של הרב שרקינקדימון
איפה שמעת? בסדרה או בשיעור היומי על דברים?נוגע, לא נוגע
שיעור כלשהו ששמעתי בעבר כמדומנינקדימון

אםשרות שניה היא באחד המאמרים על תשובה (אולי באתר שלו, אולי באחד הספרים).

הרב שרקי מפזר את דבריו וחוזר עליהם במגוון הקשרים שוב ושוב, כידוע.

תודהנוגע, לא נוגע
אני מכיר את הרעיון הזה. שכחתי לכתוב בתגובה שמה שהתחדש לי זה שמלשון הפסוקים שם משמע שהפנייה היא קודם כל לצדיקים ושומרי התומ"צ. התורה אומרת להם- אתם צריכים להתאמץ לקיים את כל המצוות. וממילא מה שחסר בהיותם בגלות זו מצוות ישוב א"י (והמצוות שבאות בעקבותיה)
יש לי בעיה אישית עם נביאי ישראלshaulreznik

דבריהם נראים סתורים ולעיתים קרובות הזויים (כמו תאוריו של זכריה את השטן, שזאת לגמרי השפעה בבלית, בתורה השטן הוא מכשול פיזי בלבד או לכל היותר, יריב פוליטי ולא איזו דמות שמיימית). מעדיף את ההבטחות המפורשות של התורה שהתקיימו לא פעם ולא פעמיים. אפשר לשיר עד מחר "ה' יתברך תמיד אוהב אותי", אבל העובדות מדברות בעד עצמן: מדינת ישראל הופכת למקוטבת, עם שני עמים, היהודי והמתיוון, וההצלחות הצבאיות האדירות שהיו נחלת העבר, לא חוזרות על עצמן. טבח שמיני עצרת הוא אות אזהרה די עוצמתי.

קודם כל - כפי שציינתי, הדברים שמבוארים ביחזקאלהסטורי
מופיעים בצורה פחות מבוארת בפרשת ניצבים. מפורש שאחרי שיבואו הברכות והקללות תהיה תשובה וגאולה וגם שם יש שלבים, שלבים. בהתחלה תשובה עד ד' (משמע ולא עד בכלל) ובהמשך, כשכבר נמצאים בארץ, יש תשובה אל ד' ויש סיום של טוב.

שנית - התורה עצמה הבטיחה שד' יקים לנו נביאים וחייבה לשמוע להם.

שלישית - הבטחות הגאולה של הנביאים בכלל ושל יחזקאל בפרט, התקיימו/מתקיימות במאה וחמישים השנים האחרונות בצורה מופלאה ונגד כל הסיכויים וחוקי ההסטוריה. אתה יכול להיות קצת עניו מול הנביאים וחז"ל.

האם אתה שיכור?צדיק יסוד עלום
עיין באורות ארץישראל,קעלעברימבאר
שהגאולה מגיעה רק כשהכלל נטהר מהזלותיו הטמאות.

זה כבר קרה טהרה זאת לפני 200 שנה.

כל החטאים בימינו לא מטמאים את הכלל, כי נובעים מדרישות רוחניות גבוהות כמו שכתוב במאמר הדור

אנחנו אורתודוקסים, לא קראים ולא רפורמיםנקדימון
ולכן נאמנים עלינו דברי הנביאים ודברי חזל שלאחריהם. הארץ לא תקיא שוב, אלא יוסר לב האבן ויותן לב בשר. ואם לא ירצו אזי "בחמה שפוכה אמלוך עליכם". עד ש"כולם ידעו אותי..  כמים לים מכסים".
"הארץ לא תקיא שוב", כי?shaulreznik

כי 3 זה מספר טיפולוגי? אם לפני כמה שנים הייתי מעלה אפשרות של טבח שמיני עצרת (יוני בן מנחם פרסם את התרחיש עוד ב-2018), גם אז היו אומרים שאסור לקטרג ושזה לא ייתכן במדינתנו שקמה אחרי 2000 שנות גלות, בלה בלה בלה.

באשר לחז"ל, איזה מזל שהמדעים לא מתפתחים מתוך אמונה כזאת עיוורת שאין לה שום מנגנון לתיקון. משה טעה, דוד המלך טעה, אבל חזקה עלינו שחז"ל לא טעו מעולם, ואם האמינו בשדים והשתמשו בתרופות סבתא, זה כי "נשתנו הטבעים". ואם הבטיחו שתורה מגנא ומצלא, וזה לא ממש עזר לא בשואה ולא בק"ק בני ברק בעת שיגורי הרקטות מאיראן, זה כי... כי אייפון ודומיו או חטא לשון הרע.

כי ה' אמר "ולא ינטשו עוד מעל אדמתם"נקדימון

היות וזכותו של האל למסור מידע לנביאיו (עיין חומש דברים), והוא אכן החליט למסור, ממילא מי שמאמין בחומש בהכרח נובע שהוא מאמין גם בשאר הנביאים. הראשון גורר את השני. אם תרצה לוותר על השני, תצטרך לוותר על הראשון.

ייתכן ואתה חולק על הזיהוי של התקופה שלנו ככזו שנמצאת בתוך תהליך הגאולה, ואז זה דיון אחר. כרגע אני מבין שאתה חולק על עצם מושג הגאולה, וזה ידידי, מנוגד למה שה' עצמו אמר. ואז יש לך כבר עסק איתו ולא איתי.

לגבי חז"ל, זה איש קש יפה לפחות במרחב הדיון שמתנהל בפורומים כאן. אם אתה מתכווח איתנו, אז ביחס אלינו מדובר באיש קש.

בכל הנוגע למדע, כבר רבי יהודה הנשיא שיקע במשנה את הקביעה "חוכמה בגויים תאמין", ואף הגמרא עצמה מביאה דיונים בין חכמי ישראל לחכמי הגויים ומסכימה לדעתם. אפילו בתוך ישראל האמורא 'רב' אמר על עצמו ש"שמונה עשר חדשים גדלתי אצל רועה בהמה לידע איזה מום קבוע ואיזה מום עובר", כלומר הבהיר בהחלט שיש דברים שבהם צריך עובדות של ממש (ואם העובדה תשתנה הדין ישתנה וכו).

ובעניין "מגנא ומצלא" אז קודם כל מומלץ ללמוד את מלוא הגמרא שם ולא לגזור ממנה מה שנוח להתנגחות שלך. שנית, מומלץ לפתוח פרשנים שם כדי לראות מה אומרת היהדות האורתודוקסית.

שורה תחתונה, או שאתה בור וחסר ידע - ובמקרה כזה כדאי לרוץ ללמוד ולמלא את החסר, או שאתה כן יודע אבל רשע להכעיס - ובמקרה כזה כדאי להודיע לכולם שאתה טרול.

אני בהחלט חולק על זיהוי התקופהshaulreznik

עמוס מדבר בקונטקסט של ממלכת ישראל של ירבעם בן יואש: לא לעולם חוסן, בגלל חטאיכם תיענשו, אבל בסופו של דבר, ה' יציל אתכם, יחזיר לא"י ולא יגרש שוב. להחיל זאת על מדינת ישראל המודרנית נראה די מאולץ.

אין קשר בין האמונה בתורה שניתנה מן השמיים, לבין האמונה בנכונות של כל היגד בנ"ך (שאינו אלא אסופה שקובצה בידי חז"ל, בהתאם להשקפתם ולצנזורה שלהם). אין לנו כלים לקבוע אם נביא כזה או אחר היה נביא אמת, האם באמת אמר את כל הנבואות שמופיעו במגילה אשר הגיעה לידיהם של חז"ל ועוד. אי לכך, אישית אני מעדיף להסתמך על רשימת החטאים ה"מכאנית" המופיעה בתורה, מאשר על חזיונות אחרית הימים.

לחז"ל לא הייתה ודאות לא רק לגי תחומי המדע, אלא אף בנוגע לתחומים שהם לב ליבה של עבודת ה': עובי הקרשים במשכן, כיסוי היריעות. כך שקשה להתייחס אליהם כאל אלה שקיבלו מסורת מהר סיני בלי שום הפסק או תקלה באמצע. 

פ'סדר, התורה מגנא ומצלא מפני יצר הרע, ואז הרבנים החרדים, יורשיהם הרוחניים של חז"ל, הפכו את המימרה ל"עזבו אתכם מכיפת ברזל, הישיבות שלנו הן הן כיפת הברזל האמיתית". מה עם "שלוחי מצווה אינן ניזוקין", כמה ירושלמים נרצחו בטרמפיאדות בדרכם לישיבות ולכוללים?

הארץ לא תקיא שוב כי אנו כברקעלעברימבאר
מחוסנים להדרדרות רוחנית טוטלית שמצריכה גלות
מי אמר?shaulreznik

מה זה בכלל "מחוסנים להדרדרות"? ה' יעשה לנו הנחות, על אף נרמול העבירות הרבות? ישלים עם היתר מכירה ולא ישלח אותנו לגלות על ביטול השמיטות?

לא נכון. כבר חזל דיברו עלקעלעברימבאר
אפשרות של מות משיח בן יוסף. אך אמרו שגלות נוספת כבר לא תהיה
הרעיון המשיחי הוא השתלשלות הדרגתיתshaulreznik

של מדרשים, אגדות ומימרות שיצאו משליטה. מכהן המשיח דרך סתם מלך עבור מלך טוב (ואפילו גוי כמו כורש) וכלה בדמות מיסטית (בואכה שכונת קראון הייטס).

העיקרון פשוט: הגאולה תבוא על ידי אמונה תורה ומצוותhamedinaiאחרונה

לא על ידי קומבינות.

כאשר ישנו יהודי שמעורר לחזור בתשובה, להוסיף בתורה ומצוות, לתת יותר צדקה, זה בהחלט מקרב את הגאולה גם אם זה לאט לאט.

וכמו שאמר הנביא ישעיהו: "שמרו משפט ועשו צדקה כי קרובה ישועתי לבוא וצדקתי להיגלות", וכמו שנאמר על אברהם אבינו, היהודי הראשון: "כי ידעתיו למען אשר יצווה את בניו ואת ביתו אחריו ושמרו דרך ה' לעשות צדקה ומשפט". ו"גדולה צדקה שמקרבת את הגאולה".

וזוהי הנקודה שבכל יהודי יש ניצוץ של משיח, וצריך רק לגלות על ידי תורה תפילה וצדקה.

אין צורך בזה. הכלל נטהר כבר. כמובן יכולהקעלעברימבאר
 להיות מות משיח בן יוסף. אבל לא גלות.

אין צורך לחימה שפוכה, כי לכל הדור יש במילא דרישות רוחניות גבוהות וגם החילונים בדורינו אידאליסטים, מתחת לתחפושת הפוסטמודרניזם

מסכחם איתך מאוד!!!!!!שלג דאשתקד

מדינה שמתקיימים בה דברים כאלה זה ממש מאפיל ומעפיל על כל דבר טוב או הגיוני.

היה הכי טוב עם ד"ר יעקב ישראל דהאן היה מקים לנו מדינה ועומד בראשה. במדינה של דהאן היו מוציאים להורג כל חד מיני (רגע, בעצם זה מה שעשו, לא?!)

אתה רומז על מה ש דה האן עצמו עשה?קעלעברימבאר
וקוראים לו דה האן, הולנדי לא מרוקאי
ברור שלזה רמזתישלג דאשתקד
ותודה על התיקון, האיש הזה ככ מסקרן אותי שממש חשוב לי לדייק בשם קדשו
לטעון שקראו לו דהן, זה כמו לומרקעלעברימבאר

שיחימוביץ זה בן חמו

בקטנה, סך הכל 5 שעות הפרש. ביןקעלעברימבאר
מרוקאי להולנדי
אתה מתכווןשלג דאשתקד
5 דקות טיסה,או 5 דקות בתנור? 😆
ההבדל שדה האן לא הכריז על זה בפומבי, ואילוקעלעברימבאר
אוחנה כן.

זה כמו הגמרא שאומרת שהגוים לפחות לא מתקנין כתובה לזכרים

הלוואי שהיית צודק...שלג דאשתקד
אל תתיראי לא מן ה... ולא מן ה... אלא מן הצבועיםהסטורי

שעושים מעשה כזימרי ומבקשים שכר כפנחס...

משום מה בחוגי 'העדה' בכלל ונטורי קרתא בפרט, מתייחסים כמרטיר, לאחד שכלפי חוץ 'חזר בתשובה' ובסתר קיים קשרים עם נערים ערבים והמשיך לכתוב רומנים כאלו, גם בשנותיו כקנאי כביכול.

לא שהוא חוסל בגלל זה, הוא היה סתם 'מוסר' לפי גדרי ההלכה.

ייתכן מאוד שוועדת חקירה לאסון מירון היה הטריגרhamedinai

קשה לקבוע בוודאות האם אירועי ה-7 באוקטובר היו תולדה של רשלנות פושעת או שמא מדובר בבגידה מתוכננת מבפנים. אך אם אכן מדובר בבגידה, נראה שהזרע נזרע במקום בלתי צפוי: בוועדת החקירה הממלכתית לאסון מירון.

​1. ועדת מירון כמודל פוליטי

​התקדים המסוכן נוצר כאשר ועדת מירון בחרה להטיל אחריות אישית ישירה על ראש הממשלה נתניהו, למרות שלא היה לו כל קשר לפרטים המבצעיים בשטח. עבור מי שחיפש דרך להפיל את השלטון, זה היה רגע של התגלות: הוועדה "הממלכתית" הפכה לכלי נשק פוליטי רב-עוצמה, המסוגל לעקוף דרגים מקצועיים ולהפנות אצבע מאשימה ישירות לדרג המדיני העליון.

​2. הכישלון בהנדסת התודעה החרדית

​למרות הניסיון של ה"חונטה" והתקשורת להשתמש במסקנות הוועדה כדי להסית את הציבור החרדי – שנפגע בצורה הקשה ביותר באסון – נגד נתניהו, המהלך נכשל. הציבור החרדי, שאינו ניזון מהתקשורת הממסדית, לא "קנה" את הבלוף והבין שמדובר ברדיפה פוליטית במסווה משפטי.

​3. שינוי אסטרטגיה: מהר מירון לעוטף עזה

​כאן, ייתכן שנולד הרעיון המעוות: אם החרדים חסינים להנדסת תודעה, יש צורך באסון שיפגע בקהל יעד שחשוף יותר למסרים התקשורתיים. המודל שנוסה במירון – הטלת אשמה מוחלטת על ראש הממשלה תוך דילוג על מפקדי שטח, מפכ"ל ושרים – שוכלל לכדי תוכנית פעולה.

​4. הקונספט: פתיחת שערים לשם הפלת שלטון

​על פי תאוריה זו, ההחלטה (האפשרית) "לפתוח את השערים" בפני חמאס נבעה מהביטחון המוחלט של המתכננים ב"מכונת האשמה" המשומנת:

* ​האירוע: אסון נורא ביישובי העוטף.

* ​הכלי: ועדת חקירה ממלכתית "אובייקטיבית".

* ​התוצאה: הנדסת זעם ציבורי חסר תקדים שיופנה אך ורק כלפי נתניהו, בדיוק לפי התקדים של ועדת מירון.

​לסיכום: ייתכן מאוד שמסקנות ועדת מירון, שקבעו כי ראש הממשלה אחראי לכל פרט טכני במדינה, היו הטריגר שנתן לאותם גורמים את הביטחון לבצע מהלך קיצוני, מתוך ידיעה שבסוף היום – הציבור יקבל "חותמת ממלכתית" לכך שרק אדם אחד אשם.

ואני חשבתי שכלי ai הם הרבה יותר חכמים...שלג דאשתקד

מר מדינ-ai יקר, יש כמה בעיות בתיאוריה שלך, ואכתוב לפי הסדר של המספרים:

1. הכלי של ועדת חקירה ממלכתית לא התגלה ככלי רב עוצמה אלא להיפך. הרי למרות מסקנות הועדה לא קרה כלום, לא בדעת הקהל ותוצאות הבחירות, לא בפיטורין וכו' בפועל.

2. הציבור החרדי לא היה קונה את זה בכל מקרה, כי יודעים היטב מי האשמים לאסון מירון... הם הרי יודעים איך מתנהלות עצרות והילולות והם נהנו מזה כבר בלווית הרב וואזנר וכל קדושים עמו.

3. מה יעזור לשסות את תושבי העוטף? הרי הם שנאו את ביבי עוד קודם והם בכל מקרה מיעוט קטן במדינה.

4. אתה מתכוון שגם אסון מירון וגם הטבח בשמחת תורה תוכננו מראש נגד ביבי? זה כבר מעניין מדי...

5. על הסיכום וגם על ההקדמה: הרבה יותר כדאי לומר את התיאוריה הזו, בהנחה שבשני המקרים זו רשלנות ולא בגידה...

אבל כל הכבוד על היצירתיות. אני לא הייתי מצליח להוציא כזה מאמר יפה מהai.

עלה והצלח!!

הAI עזר בשגיאות כתיב ותחבירhamedinai

וזה גם לא משנה, קבל את האמת ממי שאמרו. 

ועל השאלה הראשונה עניתי בגוף הכתבה:

הציבור החרדי, שאינו ניזון מהתקשורת הממסדית, לא "קנה" את הבלוף והבין שמדובר ברדיפה פוליטית במסווה משפטי.

ועל יתר השאלות, אם תחשוב קצת תוכל לענות לבד.

מצטער, לא אוכל לענות להצעתךשלג דאשתקד
אין לי את הכלים לחשוב, אפילו לא קצת 😉

ותודה על תגובתך

"איך את נראית בלי איפור?"hamedinai

מספרת אישה על התקופה כאשר נפגשה לשידוכים, שהיה בחור ששאל אותה "איך את נראית בלי איפור?" היא לא נבהלה וענתה "עוד יותר יפה".

אם אתה רוצה לראות את הכתבה לפני השיפוצים של AI. הנה...

לא סגור האם הייתה בגידה מבפנים, אבל אם כן, מירון.. - אקטואליה וחדשות

אכן, הרבה יותר יפה!שלג דאשתקדאחרונה
אני לא מסכים עם הכתבה הזאתרועישםטוב

אני לא מסכים עם הכתבה הזאת, המציאות לגבי איך שנתניהו מתנהל הרבה יותר רעה מכפי שהוא מתאר

הרסני, מסוכן וטרגי: נתניהו הוא הטיפש הכי מוכשר בעיר - וואלה חדשות 

אויש תנוחאיתן גיל

כותב דברי ההבל האלו הוא אברום בורג מגדולי התומכים והפעילים הבולטים של הרשימה המשותפת, ומשתתף קבוע בכינוסים שלה.

איש שמאל אולטרא אולטרא קיצוני, בנו של מנהיג המפד"ל המיתולוגי יוסף בורג. אביו מתהפך בקברו לנוכח מעללי הבן יקיר לי שיצא ממעיו.

שם רשעים ירקב.

רפואה שלמההסטוריאחרונה
חחחח מסתבר שהיהודים היום צלבו את ישו מחדשקעלעברימבאר

אבל למה הוא לא מדמם?

"קרעו ולא דמו"חתול זמני
מזעזעשבור לרסיסים

למה אתם בכלל מדברים על זה ככה?

הומור עצמי זו תכונה יהודית. מכיוון שישו הוא יהודי,קעלעברימבאר

אני בטוח שהוא צוחק בשמים מהבדיחה שלי

כן תוך כדי שמעלים אותו באשאני:)))))
אולי הוא כבר סיים את תקופת הגיהנום שהוקצבה לו?קעלעברימבאר
לא אין מצב. עם כל הנזק שהוא עשה, יש לו עוד הרבה..ל המשוגע היחידי
לא בטוח שהזמן בעולמות הרוחניים עוברקעלעברימבאר

בקצב של הזמן של העולם שלנו.

אולי מליארד שנה שם עוברות בשניה בעולמינו.

כך טוען אחד המקובלים לפני 300 שנה.

והרב קוק הביא את דבריו במכתב לאיינשטיין , שאומר שרעיונות דומים לתורת היחסות נמצאים כבר בקבלה.

ככה נראה לי אולי עובדת עילוי נשמה, אולי אין הכוונה בעילוי נשמת שמעלים את נשמת הנפטר, כי בעולם האמת רק מעשיו שלו מועילים. אלא שמבחינת הזמן בעולם שלנו, נשמתו תתעלה מהר יותר ביחס לזמן בעולמינו

יש עדותשלג דאשתקד
של נשים שראו אותו צוחק מהבדיחה הזו
לא רק של רחל אימנו?קעלעברימבאר
צדיק אתהשלג דאשתקדאחרונה

ניסיתי לרמוז לעדויות של נשים שהסיקו שיש"ו יצא מקברו.

כנראה ללא הצלחה 🙈

שני מקרים שונים אבל מאוד דומיםhamedinai

חשוד פלסטיני ברח ליו"ש עם רכב שגנב, במהלך בריחתו פגע ברוכב אופנוע, שנהרג במקום. הבוקר הוא נעצר על ידי לוחמי יחידת 'חץ יהודה' במחוז ש"י.

נעצר גנב רכב שהרג רוכב אופנוע במהלך הבריחה - סרוגים

טענה: המשטרה ידעה שבעת בריחתו הוא עלול לפגוע בהולכי רגל או ברוכבי אופניים, למה הם המשיכו לרדוף אחריו. מה יותר חשוב רכב או חיי אדם?

טענה דומה אני שומע גם בהקשר לסרבנות צבאית. לפני השביעי לאוקטובר. הרמטכ"ל וגורמים בצבא הזהירו את ראש הממשלה נתניהו שהמצב בצבא קשה בעקבות הסרבנות והוא חייב לוותר לסרבנים. למה הוא המשיך להתעקש ולא נכנע להם?

היות וברשתות החברתיות יכול לקחת הרבה זמן עד לקבלת מענה, וגם לא תמיד מקבלים מענה, פניתי לAI ג'מיני, והוא ענה תגובה מאוד מלומדת.

השאלות שאתה מעלה נוגעות באחת הדילמות העתיקות והמורכבות ביותר בניהול מערכות: דילמת הטווח הקצר מול הטווח הארוך, או במילים אחרות - המחיר של כניעה לסחיטה (או לאיום) אל מול המחיר של עמידה על עקרון.

​הנה ניסוח של הטיעונים המרכזיים המקשרים בין שני המקרים:

​1. המרדף המשטרתי: אכיפה מול סיכון מיידי

​במקרה של מרדף אחרי גנב רכב, המשטרה עומדת מול משוואה אכזרית:

​הסיכון המיידי: המרדף עצמו מייצר סכנה מוחשית לעוברי אורח ולשוטרים. בחישוב קר של "כאן ועכשיו", חיי אדם אכן חשובים יותר מרכוש.

​ההשלכה לטווח הארוך: אם המדיניות תהיה "מפסיקים כל מרדף ברגע שיש סכנה", התוצאה היא מתן חסינות מוחלטת לכל עבריין שיבחר לנהוג בפראות. המסר יהיה: "אם תסכן חיים - המשטרה תניח לך". זהו "מדרון חלקלק" שבו הסדר הציבורי קורס, וגניבות הרכב יהפכו למערב פרוע שיעלה בחיי אדם רבים יותר בטווח הרחוק עקב אובדן ההרתעה.

​2. המשבר הצבאי: ריבונות מול כשירות

​הטיעון המקביל בהקשר המדיני-ביטחוני שהעלית מתמקד בשאלת הסמכות:

​האיום המיידי: הרמטכ"ל ומערכת הביטחון התריעו מפגיעה בכשירות הצבאית (חיי אדם וביטחון המדינה בטווח הקצר).

​העיקרון הדמוקרטי: מהצד השני עמדה הטענה שכניעה לאיומי סרבנות (מכל צד פוליטי) היא סוף הדמוקרטיה וסוף היכולת של הממשלה למשול. הטיעון כאן הוא שאם הממשלה תיכנע ללחץ של קבוצה בתוך הצבא, היא מאבדת את הריבונות שלה. במצב כזה, הצבא הופך לגוף שמכתיב מדיניות לממשלה, מה שמהווה תקדים מסוכן לעתיד המדינה.

​3. הפרדוקס המשותף: מחיר ההרתעה

​הנקודה שמחברת בין שני המקרים היא שאלת המחיר והאחריות:

​במרדף - האם האחריות למוות היא על השוטר שרדף או על הגנב שסיכן?

​בצבא - האם האחריות לפגיעה בכשירות היא על הממשלה שלא עצרה את החקיקה, או על אלו שהחליטו להפסיק להתנדב?

​בשני המקרים, מי שבוחר לא "להיכנע" טוען שהוא מגן על הכלל הגדול יותר: שלטון החוק והסדר הציבורי. הטענה היא שברגע שאתה מאפשר לאיום (בין אם זה גנב רכב שנוסע נגד הכיוון ובין אם זו קבוצת לחץ פוליטית) לקבוע את המדיניות, אתה מזמין את האיום הבא.

​הפרדוקס המר במדינתנו העצמאית לכאורה, כפי שניתן לראות, הוא שלפעמים הניסיון להגן על העיקרון (הרתעה או ריבונות) גובה מחיר דמים כבד מנשוא במישור המיידי. השאלה שנותרת פתוחה היא היכן עובר הקו האדום שבו המחיר הופך לגבוה מדי מכדי להצדיק את העיקרון.

האם כל שנאה היא "שנאת חינם"?hamedinai

האם כל שנאה היא "שנאת חינם"?

​המונח "שנאת חינם" מוכר לכולנו כסיבה לחורבן הבית, אך לעיתים קרובות אנחנו מרגישים שהשנאה שלנו "מוצדקת". אנחנו בטוחים שיש לנו סיבות הגיוניות, עובדות ונתונים. אך בתורת חסידות חב"ד מוסבר שהסדר הוא הפוך: השורש הוא קודם כל שנאה, וההסברים השכליים מגיעים רק אחר כך כדי להצדיק אותה.

​כדי להבין את זה לעומק, כדאי לבחון את המציאות האקטואלית סביבנו:

​המקרה החרדי: סטיגמה מול עובדות

​השנאה כלפי הציבור החרדי מבוססת בדרך כלל על הטענות שהם "לא מתגייסים" ו"לא עובדים". אבל כשבוחנים את הפרטים, התמונה משתנה:

* ​בחזית הלחימה: חרדים רבים משרתים בצה"ל. גדוד "נצח יהודה" הוא דוגמה חיה ללוחמים שמתמודדים באומץ מול טרור. מפקדים בולטים מהמגזר (כמו זרביב) הובילו שיטות לחימה מול מחבלים המסתתרים בבתי אזרחים, ובכך הצילו חיים של חיילים רבים.

* ​במנועי הכלכלה: הציבור החרדי הוא עמוד השדרה של ענפים קריטיים, כמו בורסת היהלומים – אחד מענפי הייצוא החזקים של ישראל.

​* ובראיה רחבה: ביטחון המדינה הוא לא רק צבא. ללא הניצחון במאבק הדמוגרפי, לא היה ערך לניצחונות צבאיים.

באותו אופן, כלכלה אינה רק "ידיים עובדות" אלא גם חוסן חברתי: אחוזי הפשיעה, הרצח והתמכרות לסמים במגזר החרדי הם כמעט אפסיים. המדינה חוסכת הון עתק בזכות העובדה שכמעט אין פשיעה חרדית.

​מי שבוחר להתעלם מהנתונים הללו ועדיין לשנוא, מוכיח שהשנאה שלו לא נובעת מחוסר ידע, אלא מהחלטה מוקדמת לשנוא.

​המבחן הכפול: חרדים מול ערבים

​ההוכחה החזקה ביותר לכך שהשנאה מחפשת תירוצים נמצאת בהשוואה ליחס לאוכלוסייה הערבית.

​רבים מאלו שמרבים להאשים את החרדים ולחפש סיבות להשניא אותם, משנים את גישתם לחלוטין כשמדובר במגזר הערבי. למרות שאחוז הפשיעה והרצח שם גבוה עשרות מונים, הם לא יאשימו את האוכלוסייה עצמה אלא ימצאו הסברים חיצוניים כמו "הזנחה של המדינה".

​השורה התחתונה:

זהו הפרדוקס של שנאת חינם. כשאנחנו רוצים לשנוא, אנחנו הופכים לחוקרים פרטיים שמחפשים "סיבות". כשאנחנו רוצים לאהוב, אנחנו מוצאים את הדרך להבין ולסלוח. בסוף, הכל תלוי בשאלה מה אנחנו באמת רוצים להרגיש כלפי מי שעומד מולנו.

הרב זרביב ממש אינו 'מהמגזר' החרדיהסטוריאחרונה
גם נצח יהודה זה ממש בפריפריה החרדית...

אני לא בעד לשנוא אף אחד, אבל הרשימה הבאת כאן כל כך לא רצינית ורצופה אי דיוקים.

האיש שלנו בטהרןחתול זמני
חח אבל הוא בדיוק הרצה אתמול בכנס למזרחנות בבר אילןקעלעברימבאראחרונה

כי ידוע שקאאני זה ד"ר מרדכי קידר 

אולי יעניין אותך