עדיין מתלבט למי להצביע... מוזמנים לשכנע חליל הרועים
למפלגה של הציונות הדתית. הבית היהודי. לא צריך עוד הסברותן טל
צריך הרבה הסברים....כןכן
אלי ישי. גם יהודי דתי וגם א"י השלמה.hamedinai
וגם לא מפחד מהתקשורת. כאשר הייתה הבעייה של המסתננים, כל השרים נבהלו מהתקשורת והתחבאו מאחורי הגב שלו. גם עכשיו בתוככיכ החרדים יש להם פחד עצום מהתקשורת ולכן מיישרים קו ומדברים בשפה לא כל כך ברורה. וזה לא באשמתם. הם מרגישים שזה בלית ברירה. היחידי שלא נרתע זה אלי ישי. האמת שלו יותר חזקה מכל החנפנים למיניהם. הוא עושה כל הדברים לשם שמים. המשפט "בכל ביתי נאמן הוא" כל כך תפור לו שגם אם לא הייתי שומע את זה בקולו של הרב עובדיה, הייתי משוכנע שזה תפור עליו.
וגם בלי נשים בכלל ברשימה, גם לא אורית סטרוק. נשים טובות רקותן טל

בלבחור את אלי ישי, חס וחלילה לא בתור לייצג את עצמן בכנסת...

והגברים טובים רק להביא פרנסה הבייתה ולא להיות גננותhamedinai
עבר עריכה על ידי hamedinai בתאריך י"ג בטבת תשע"ה 01:33
עבר עריכה על ידי hamedinai בתאריך י"ג בטבת תשע"ה 01:28
גברים לא נכנסים להריון. זו לא אשמת הנשים. אבל אין להם אימון בגברים ואם יביאו גבר להיות גננת בגן ילדים, כל הנשים יוציאו משם את ילדיהן. אבל לא רק נשים גם גברים יוציאו משם את הילדים.

לי לא אכפת שיש גן ילדים עם גננות רק ממין הנשי ולאשתי לא איכפת שיש מפלגה רק גברים. לא זה המדד של המפלגה.

אותו דבר אשתי הזמינה אינסטלטור לתקן בבית שלנו, היא לא חיפשה חברה שיש בה גם איסטלטורים נשים. שאלתי אותה למה לא חיפשת אינסטלטור של חברה שיש שם גם אינסטלטורים ממין נשי, היא ענתה לי מה זה איכפת לי. לי איכפת שיעשו עבודה טובה.
אתה פשוט לא יודע מה שאתה מדבר. אני אישית מכיר גננים, שלאותן טל

רק שהורים לא מוציאים משם את הילדים - רשימות ההמתנה לגנים האלו מלאים עד אפס מקום - גם גני עירייה וגם גנים פרטיים. הגננים נחשבים מעולם והילדים מתים עליהם, יותר מגננות. 

אז במחילה, דברים שאתה לא מבין בהם, עדיף שלא תגיד סתם שטויות. העובדות הן שכן, יש גברים שיכולים להיות גננים, וכן, יש נשים שעושות בכנסת הרבה יותר, למשל, מחבר הכנסת שאול מופז או ישראל חסון שלא עשו בערך כלום קדנציה שלמה. מבטיח לך שאורית סטרוק עשתה יותר מהם.

הבעיה היא לא עם "מפלגה שיא רק גברים", אלא מתפיסה שאישה לא יכולה לדאוג לנציגות שלה בעצמה - אישה טובה בלהביא כסף הביתה, ברור, החברה החרדית היא החברה שבה אחוז הנשים המועסקות הגבוה ביותר במדינת ישראל - אז שלא יבלבלו את השכל עם הטיעון שאסור לאישה להיות חברת כנסת - אם כבר, לפני שאסור לה להיות חברת כנסת, הרמב"ם אמר שהאישה תצא מהבית פעם שבועיים או פעם בחודש - אז אם להוציא אותה מהבית כדי שתעבוד ותכניס לך הגבר שיושב ולומד ולא מקיים את חובתך לזון ולפרנס, היא מספיק טובה - אז די עם הצביעות שהיא לא יכולה להיות חברת כנסת.

ובאמת - עם המגמה שנראית היום בחברה החרדית כנראה שלא ירחק היום עד שנשים תיכנסנה ג-ם למפלגות החרדיות. זה יקרה, השאלה מתי.

(ובמחילה - הריון לא קשור כאן. הבדלים פיזיולוגיים זה משהו אחד והבדלים סוציולוגיים זה משהו אחר - פיזיולוגיה אי אפשר לשנותת, סוציולוגיה, עובדה שכן. 

חוץ ממך לא ראיתי מישהו שיחרים גן ילדים שמועסקים שם רק גננותhamedinai
ממין נשי.

אותו דבר לא ראיתי שיחרימו אינסטלטורים של חברות שיש להם רק אניסטלטורים גברים. או חברות שמוציאות את הזבל. לא מצאתי שיחפשו רק כאלו שיש להם גם נשים.

הנקודה היא שמה שחשוב מי עושה עבודה יותר טובה עבורי. אותו דבר גם לכנסת. מי עושה עבודה הכי טובה, עם כל הרכב הפרסנלי שלו.
העיקר שיעשו עבודה טובה.
מעולם לא אמרתי שאחרים גן שרק גננות עובדות בו, מאיפה הבאתותן טל

את הדבר הזה? אמרתי רק שהאמירה המטופשת כאילו אף אחד/ת לא ישלח את הילד שלו לגן שגבר עובד שם - היא, ובכן, כמו שאמרתי - מטופשת, ולא תואמת למציאות.

מי שעושה עבודה טובה? עם כל הכבוד - אורית סטרוק עשתה עבודה טובה הרבה יותר מרבים מחברי הכנסת הגברים בכנסת האחרונה.

הרי גם אתה מודע לאבסורד שבדבריך - מראש יוצאים מנקודת הנחה שהגבר יעשה עבודה יותר טובה, ולכן לא צריך אישה. הרי אתה יודע שזה לא כך ולא זה מה שמנחה את החרדים. לא "מי יעשה את העבודה היותר טובה". כי יש נשים שהיו עושות עבודה טובה פי כמה מכמה מהח"כים בש"ס. תעשה לי טובה.

לי לא שנה אישה/גבר לכן אין שום בעייה ברשימה שיש רק גבריםhamedinai
כמו שאין לי בעייה עם גן ילדים שיש שם רק גננתו. וכמו שאין לי בעייה עם החברה להוצאת זבל שמעסיקה רק גברים.
וכמובן אתה שוב מתחמק מלהגיב על מה שאמרתי לך, כי קלטת כמהותן טל

לא נכונים היו הדברים שאמרת. אז אתה בורח מלהגיב למה שכתבתי.

וברור שזה משנה לך גברים/נשים. אם הייתה מפלגה שבה היו רק רבניות שחורטות על דגלן ערכי ארץ ישראל, עם ישראל, ותורת ישראל, ומקשיבות לרבניות גדולות מאוד - אין שום סיכוי שבעולם שהיית חושב אפילו על להצביע להן, למרות שהערכים שלהן היו ב-ד-י-ו-ק אותו הדבר ואולי אפילו יותר טובים, משל "מפלגת הגברים". את התמימות, תבין,השארנו בבית... הדיבורים "אין לי שום בעייה עם מפלגה ממין אחד" נאמרות בדיוק לצד אחד בלבד, ולכן הן לא תופסות מים.

אתה יכול להישבע (תיאורטית, לא מעשית, כי זה בעיה להישבע) שהיית שוקל ברצינות להצביע למפלגה שיש בה ר-ק בנות, שהערכים שלהן הם כמו הערכים של מפלגה מקבילה של רק גברים?

ההצבעה אצלי זה לא קודש, אלא חול.hamedinai

אם אלי ישי היה מכניס גם את גברת סרטוק לרשימה שלו, זה לא היה מפריע לי כלל להצביע עבורו.

אבל גם כאשר היא לא שם, ויש מועמדים אחרים גברים שעושים את העבודה נכון זה לא מפריע לי.

זה אתה שהעלית את הבעייה הגברית-הנשית. לי גם לא מפריע שיש לך מחוייבות עמוקה שיהיו נשים במפלגה, אבל כפי שאני מבין, זה בגלל שאתה בעד הבית היהודי ובנט ולא משנה מה.

וכמובן, שוב, אתה מתחמק מלענות על מה ששאלתי אותך. יש לךותן טל

כבר את המנטרה שאותה אתה רוצה להגיד,ומה שישאלו/יטענו מולך לא יבלבל אותך, אתה לא תשנה את התשובה שלך או תענה למה ששאלו אלא פשוט תגיד שוב את המנטרה שלך בלי קשר לזה שאין קשר בינה לבין מה שנאמר לך.

חבל. 

כאשר תצליח לנהל איתי דיון שבו אני אומר משהו ואתה מגיב ע-ל-י-ו - תדבר איתי. כל עוד כל מה שאתה מנסה להגיד לי זה רק המנטרה שלך בלי לענות למה שאני טוען מולך - בשביל מה אני טורח? עם מי אני דן?

כל טוב.

מה בדיוק הבעיה בזה שאין ברשימה נשים?יוני
באמת רוצה להבין
שמה לעשות, וגברים לא יודעים לדאוג לנשים?ותן טל

שאלה אמיתית - אם כל הכנסת הייתה רק נשית, או מפלגה מסויימת הייתה רק נשים, והייתה מצפה שאתה כגבר תבחר בה - האם גם אז היית שואל את עצמך:  "מה הבעייה שלא יהיו גברים במפלגה"?

אין מה לעשות, הוכח שנושאים שחשובים למגדר הנשי - שנכון להיום הוא יותר מחצי מתושבי מדינת ישראל - מקדמות בעיקר הנשים. גברים ככל שירצו לא מספיק מודעים לכך או שזה לא מספיק"בוער" להם.

ולכן חייבים גם נשים. זאת מציאות.

בכל משפחה גם גברים וגם נשים. אבא דואג לבת שלו בדיוק כמו האמאhamedinai
והאמא דואגת לבן בדיוק כמו האבא.

הייתה רשימה של מפלגצ כמלאים והיא התנדפה כמו שאר מפלגות הרוח. כל הגלאים דואגים גם לגמךאים בדיוק כמו שדואגים לילדים.

האם מקפידים שבכנסת יהיו ילדים. כי הם צריכים ייצוג.
אבל יש גם אמא, חבוב...אמת דיברת... אין משפחה שיש בה אבאותן טל

ואבא - ובאמת משפחות חד מיניות שהילד גדל לא עלינו עם 2 אבות או 2 אמהות - יש בו מקום מאוד מאוד חסר ובעייתי, שלאורך זמן אנחנו רק נגלה עוד ועוד כמה זה בעייתי, היום זה רק בחיתולים (תרתי משמע) ונקווה שזה יפסק מהר עם ביאת משיח צידקנו.

כמו שבמשפחה בריאה יש אבא ואמא וכל אחד תורם את חלקו, הגיוני שגם בכנסת בריאה יהיו גם נשים שידאגו לצד שלהן. 

והמציאות חזקה מכל דיבור שלך, מה לעשות...

אבא ואמא דואגים כל אחד לשני הצדדיםhamedinai
המשפט שכתבת "שיהיו נשים שידאגו לצד שלהם" לא נכון.

במחה יש גם אבא וגם אמא. אבל באופן כללי כל אחד מתעסק באותו חלק שהוא יותר בנוי לזה.
בדיוק כמו שכתבת, לזה כיוונתי. כל אחד מתעסק באותו חלק שהואותן טל

יותר בנוי לזה. הכנסת היא משפחה גדולה, בנמשל, וגם למשפחה הזאת צריך גברים ונשים, כאשר כל מגדר עוסק בדברים שהוא יותר בנוי להם.

מעבר לזה, באמת הכנסת זה לא ממש משפחה, יש הבדלים רבים, ולכן עוד יותר חשוב נשים שם - בפועל, במציאות, רואים שגברים מזניחים נושאים "נשיים" בכנסת, נושאים שהנשים בכנסת הרבה יותר מקדמים באופן טבעי.

תרצה או לא תרצה - זאת המציאות בפועל. "אם אין אני לי, מי לי". בסופו של יום - כשאף אחד לא משמיע באמת את קולן של הנשים בכנסת בצורה מיטיבית, מגיעים עוד יותר למסקנה שבאמת חשוב שנשים תהיינה שם.

יש את הפמיניסטיות שמייצגות נשים מעוותות המחפשות גבריותhamedinai
ולא נשיות.

אין בינהן לבין נשים דתיות או מסורתיות שום משותף.

ואילו הנשים בליכוד ובבית היהודי לא מצאתי מה הן עשו עבור נשים יותר מאשר ח"כ גברים.
לא מצאת כי לא באמת חיפשת.ותן טל

אומנם זה לא כזה קריטי לי להוכיח לך עד כדי שאני אטרח לחפש דברים ספציפיים ולהביא לך, אבל אם אתה רוצה אתה יכול להיכנס לאתר "כנסת פתוחה", לעיין שם בדפים של הח"כיות הנ"ל ולראות במה הן תרמו לכנסת בעניינים נשיים, בנוסף, למשל, להיכנס לפרוטוקלוים - אולי גם באתר הכנסת עצמו - של ועדוות כמו הועדה לקידום מעמד האישה, ולראות שם מה הייתה תרומתן של אותן ח"כיות.

אבל אין לי עניין מסויים להתווכח איתך - אתה, תצביע לאיזו מפלגה שאתה רוצה, מצידי מפלגה על טהרת הגברים האשכנזים מגיל 55-56, שגרים ברמת גן וקוראים להם משה - ותצביע לה. אני אמרתי את דעתי למה חשובדבר אחר,וזהו. הסברתי את עמדתי ומעבר לכך אין עניין להמשיך סתם בדיון עקר, לדעתי.

כל טוב, לילה טוב ושבוע טוב.

אוף איתכםאין מקום לשאלה
כאישה בטח שלא אהיה נגד נשים הממשלה. אני באמת חושבת שאין שום הבדל בין גברים לנשים בדבר הספציפי הסה למעליותא ולא לגרעיותא.
החכים החרדים לא מיצגיםאת המגזר שלהם! הםלא נבחרי ציבור. הם מביאים את דעת הרבנין לכנבת. די מטופש לטעון למה איןשם אישה חרדית שתייצג את הנשים החרדיות אן ממילא אין יצוג. מי ינגיש את דעת הרבנים. מה זה משנה. אין גם כך מקום לדעתנות או ליצוג.

אני חושבת שגם מפלגתו של אלי ישי כפופה לדעת הרבנים.. ימים יגידו בדיוקכמה ומי ולפיזה גם תקבענה מקומן של הנשים.
בעל אופן טענתה על חסרונן של נשים במפלגות הללו די טיפשית..
רוב המפלגות כבר התייאשו מבחירות פנימיותhamedinai
עבר עריכה על ידי hamedinai בתאריך י"ג בטבת תשע"ה 09:17

ואיפה שכן יש בחירות, הם מלוות בגועל נפש.

http://rotter.net/forum/scoops1/168964.shtml#140

140. משקיפים מגורשים מספירת קולות הליכוד  

מקלפיות רבות מתקבלים דיווחים על גירושם החוצה של משקיפים מספירת הקולות של תוצאות בחירת חברי הכנסת.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4610860,00.html

בדיקה של דו״ח התפלגות הקולות ביישובים השונים שהופץ בקרב מספר גורמים בכירים במפלגה, מעלה מספר שאלות באשר לתוצאות שפורסמו. כך לדוגמה, בדו"ח שהגיע לידי ynet, ליד העיר תל אביב מופיעה עמודה נוספת "תל-אביב ממוחשב", ובה נרשמו תוצאות זהות. לטענת הבכירים, שתי העמודות נספרו בתוצאה הסופית.

בעיה נוספת נרשמה בתוצאות הקלפי במודיעין והקלפי בירכא. בשתי הקלפיות הללו, כל המועמדים בלי יוצא מן הכלל קיבלו מספר זהה ומדויק של קולות.

אחרי כל הפריימריס ושיבוצים, לי חשוב תוצאה הסופית: מי המועמדים ואיך הם מתנהגים.

זה ממש אבל ממש לא נכון כי מה שאת אומרת לא מתחשב באופיותן טל

הפעילות בכנסת ובדרכי הפעולות בכנסת.

את לא באמת חושבת שעל כל נושא ונושא ועל כל אמירה ואמירה בוועדה, הח"כים במפלגות החרדיות הולכיםלקבל חתימה והחלטה של הרבנים מה לעשות. זה לא עובד ככה. בוודאות. יש הנחיות כלליות של הרבנים, ובמקומות שיש ספק, ובנושאים רגישים, שואלים אותם מה לעשות  - אבל רוב העבודה בכנסת היא סיזיפית, ועדות, קידום נושאים חשובים ועוד ועוד. אפילו אם נגיד שהרבנים אומרים לח"כים לקדם נושאים נשיים - הח"כים פשוט דוחים את זה לסוף הרשימה, כי יש להם "דברים דחופים יותר" - וככה הנושאים שחשובים לנשים, תמיד נדחקים אחרוה. מה לעשות זאת המציאות. ולכן, כן, חשוב שיהיו ג-ם נשים בכנסת גם אם הן ממפלגה שהרבנים (תיאורטית) שולטים בה.

אז אם אין נשים במפלגה, לא תצביע לה?יוני
אם באידיאל אין נשים במפלגה, אכן, כיום בהחלט שלא אצביע לה.ותן טל

לא מאמין בדרך הזאת, במחילה. האישה טובה להכל, לסחוט ממנה את הכסף והכל, רק לא חלילה שתהיה בכנסת.

שתבין - יש נשים חרדיות שמנהלות משרים ממשלתיים, או בתפקידים מאוד בכירים שם. אבל לכנסת - חלילה. אוי ואבוי, שלא יתקרבו...

מצטער, אני רואה בזה מימד של צביעות.

כאשר מדובר על פיקוח נפש שעלולים למסור את המדינה לשונאי ציוןhamedinai
זה ממש לא חשוב.
בדיוק כמו שאם תצטרך אינסטלטור לבית, כאשר יש פרצות מכל הצדדים ורוחות עזות נושבות מבית ומבחוץ, אתה לאתתחיל לחפש את חברת האינסטלטורים שמעסיקה גם נשים בתור אינסטלטוריות.
נכון. יש לי מפלגה מצויינת ששומרת על המדינה מפני אויבי ציון,ותן טל

שיש לה ג-ם חברי כנסת וג-ם חברות כנסת. וקוראים לה מפלגת הבית היהודי. ככה שאני לא "צריך להתחיל לחפש". היא נמצאת ממש פה בסמוך אלי, ואני בסך הכל צריך להטיל לקלפי פתק "טב" בשביל להכניס את ארית סטרוק, בעזרת ה', שוב לכנסת, שתמשיך בפעילות המצויינת שלה בשמירה על ארץ ישראל, וכן, גם על עניינים "נשיים".

שנתיים האחרונות נתנו ל"אח" להתפרע. אחלה שמירהhamedinai
עבר עריכה על ידי hamedinai בתאריך י"ג בטבת תשע"ה 02:17
שכחתי הייתה שם גם "אחות".

ורק בהתערבות המתוחכמת של החרדי מבחוץ ברכנו "ברוך שפטרנו".

לפי דעתי היות והחרדים צורכים פחות את התקשורת החילונית הם יותר מחוסנים מפניה. וגם הנציגים שלהם, התקשורת יכולה להזיק להם הרבה פחות, לכן הם פחות מפחדים מהתקשורת.
באסה שאת מגרון פינו כשאלי ישי היה במשמרת...ותן טל

כנראה לא מספיק חזק הבחור.

"האח" עשה המון דברים טובים ואכמ"ל.

"החרדי" - ובכן, עם כל הכבוד לחרדים לא הם אלו שפרקו את הממשלה אלא אביגדור ליברמן. זה הכל. אביגדור ליברמן ונתניהו שנמאס לו מלפיד כבר מהשנייה הראשונה ובסוף כשהבין שלא באמת יוכל להחליף ממשלה באמצע הלך עד הסוף, לבחירות. פעם הבאה יהיה חכם יותר, ברוך ה', ישר ילך על השותפות הטבעיות שלו...

אין לממשלה שום אפשרות נגד הבג"ץ. אבל בג"ץ לא גזר להכניס לפידhamedinai
עבר עריכה על ידי hamedinai בתאריך י"ג בטבת תשע"ה 09:27

מגרון פונה בפקודת הבג"ץ בניגוד לממשלה, וכמעט ולא היה מה לעשות. אבל הבג"ץ לא גזר להכניס את לפיד לממשלה ובטח שלא להמשיך להחזיקו במשך כמעט שנתיים.

אפשר וצריך להחליף את הבג"ץ והפרקליטות, וזה המפתח כמעט לשנות לטובה את פני במדינה. אבל זה אפשרי רק עם מאמצים מאוחדים ביחד עם החרדים.

ומה שכתבת על ליברמן, הוא נכנס לעניין רק אחרי שמישהו מהחרדים הלשינו/העלילו על לפיד שניסה לבצע פוטש. בלי זה היינו נחנקים עם לפיד ולבני לעוד שנתיים. עד כדי כך גודל הפחד של צרכני הטלוויזיה מהתקשורת.

ממש אבל ממש לא נכון. בג"ץ מתחנן לממשלה להשיב לו ולהסדירותן טל

מה שצריך להסדיר. לצערי רוב האנשים חיים בחלום. דווקא בקטע הזה היום בג"ץ קצת יותר שמרן. לבג"ץ עצמו אין עניין מיוחד לפנות ישובים - רק בגלל הממשלה שלא משיבה לו על השאלות שהוא מפנה אליה, ולא מחליטה חד וחלק להסדיר את המקום - מפנים את היישוב.

העובדה היא שישוב שהממשלה מחליטה חד וחלק להסדיר, גם אם מראש נבנה על אדמה פרטית, הממשלה יכולה להחליט להסדיר אותו ולפצות את בעלי הקרקע - והיו מקרים כאלו, לא אחד ולא שניים. רק שבשנים האחרונות מידי פעם המדינה גילתה אוזלת יד ונכנעה ללחצי העמותות השמאלניות, ובבג"ץ, הפרקליטות (שהיא גוף בעייתי פי כמה מבג"ץ), לא השיבה כמו שימין צריך להשיב, ואז לא נשארת ברירה לבג"ץ אלא ליישם את החוק כלשונו, מה לעשות...

ומה לעשות, שבזמן שדובר על פינוי מגרון, אלי ישי היה שר הפנים והיה כוח עצום בידו למנוע את הפינוי ו"לשבת" חזק על נתניהו שיכשיר את מגרון - אבל לא, זה לא קרה.

להזכירכם, ש"ס הייתה אז גם בלי דרעי, וגם עם 12 מנדטים, בעוד שהבית היהודי הייתה אז עם 3 מנדטים, מפלגה שאין לה באמת כוח בקואליציה, בניגוד לש"ס.

לא יודע מאיפה הבאת את מה שאתה אומרעלליברמן, אני שמעתי כבר חודשים מאוד ארוכים, הרבה הרבה לפני הפוטש, שגם בניסיונות של נתניהו לחשוב על החלפת ממשלה, ליברמן הוא זה שהתנגד. כי הרי ברור שהבית היהודי לא התנגד כבר לפחות חצי שנה ויותר, להעיף את לפיד, ואם היית מכניס את החרדים בביטול חלק מחוק הגיוס (נניח, הסנקציות הפליליות שבכל מקרה לא יהיו...) - והיית גם משכנע את קדימה להיכנס, אז גם אם התנועה הייתה יוצאת מהממשלה - ואולי מתפלגת וחלקיוצא וחלק נשאר - אז היית מקבל ממשלה של 61-67 ח"Fים. אומנם ממשלה יחסית צרה אבל עדיין, הגיונית הרבה יותר, שיכולה לשרוד את ה2-3 שנים עד הבחירות הבאות.

מי שהכשיל את זה זה ליברמן, שככל הנראה היו לו חלומות להיות ראש ממשלה בבחירות הבאות.. (חלומות שעוד יותר התרסקו לאחר החקירה על ישראל ביתנו)

איפה כתוב שיש חיוב שתהיה אישה ברשימהמרדכי
בס"ד

אם כבר הפוך...

אגב,
זה יותר מזלזל בתור אישה זה שצריך לשריין מקום מיוחד לנשים...
איפה כתוב הפוך שאסור לאישה להיות ברשימה?ותן טל

לא כתוב שחייב - אני מדבר מהיגיון ומוסר. גם לא כתוב שחייבים להיות גברים ברשימה - בכלל לא כתוב בתורה או בהלכה משהו על משטר דמוקרטי - אז מה? ברגע שיש משטר דמוקרטי שבו הנציגים והנציגות אמורים לדאוג לקהל בוחריהם - ההיגיון מחייב שיהיו גם נשים כי מה לעשות, הן אלו שדואגות יותר לקטע הנשי. זאת מציאות, והכי אבסורד זה גברים שאומרים:  "מה פתאום, לא צריך כלום, אין שום בעיה לבנות" - אתם גברים, בחייאת, זה כמו שלבנים בשנות העבדות של השחורים יגידו שאין שום קיפוח לשחורים והכל בסדר...זה לא חוכמה שהצד ה"מואשם" טון שאין שום קיפוח כלפי המאשים".

ומה לעשות שכיום כשעדיין הסטיגמות קיימות, שצריך לשריין חלק מהמקומות לנשים - מה לעשות? זה מעליב - אבל לא לנשים בפרט, אלא לציבור בכלל, שעדיין שרוי בסטיגמה שגברים ורק גברים צריכים להיות בכנסת והם "בטוח" ידאגו בצורה מלאה גם לנשים. ברגע שהציבור יצא מהסטיגמה הזאת באמת כבר לא יהיה צריך שיריון לנשים. עד אז - מה לעשות, צריך אפליה מתקנת.

גם בזה אתה לא צודק. מאז שביטלו את שלטון הלבנים בדרום אפריקהhamedinai
גם הכושים סובלים יותר.

ומאז הסכמי אוסלו שהעבירו את השלטון מיהודים לערבים, לערבים נהיהי כמה יותר גרוע.

אבל מה שכתבת מתאים מאוד למה שמוכרים ךכולם בתעמולה השמאלנית.

לא יודע מה איתך, לפני 200 שנה לא היה נשיא כושי למעצמהותן טל

הגדולה ביותר בעולם - אלא הוא לכל היותר היה אז קוטף בננות באיזה מטע שם וחוטף הצלפות אם הוא מתרשל או חלילה מנסה לברוח.

היום חלק מהשחקנים העשירים ביותר בהוליווד הם כהי עור...

לא יודע, זה נראה לי חיים "קצת" יותר טובים מאשר החיים שלהם לפני זה בשנות העבדות שם...

מה שכתבתי לא קשור לשמאל או ימין והניסיון בדמגוגיה לייחס את זה לשמאל או ימין פשוט מגוחך. דבורה הנביאה הייתה שמאלנית? נשים במדינה שבה יש שלטון דמוקרטי, מסתבר, מה לעשות - צריכות לדאוג לעצמן. ומי שטוען אחרת הוא פשוט מתכחש סדרתי. אם הגברים היו מספיק דואגים לזכויות הנשים אולי היו קצת פחות קולות שקוראים לזה - בפועל, רואים שמזניחים. כן. אני בתור בן מרשה לעצמי להגיד - אנחנו לא באמת יודעים מספיק לדאוג לנשים כמו שהן דדואגות לעצמן. וזה לא קשור לימין או שמאל. אורית סטרוק ככל הנראה יותר ימנית ממך. גם שולי מועלם שבעלה נהרג בצבא, ככל הנראה, לא ממש שמאלנית. גם מירי רגב לא אוכלת מתנחלים לארוחת בוקר.

הניסיון הנואש הזה להציג כאילו כל אישה או אדם שחושב שצריך שיהיו נשים בכנסת, מגיעים "מהצד השמאלי" - רק פוגע באמינות הטיעונים הימניים, רק מציג אותם באור מגוחך ובריקנות שמפחדת מכך שוואלה, יש גם נשים שהן ג-ם ימניות וג-ם חושבות שאם נשים לא ידאגו לעצמן, אף אחד לא באמת ידאג להן באותה רמה.

בעניי זה ממש לא פסול של מפלגה אם אין בא נשיםמרדכי
בס"ד

זה לא מדד בשבילי אם יש או אין במיוחד שבמפלגות שאין זה ע"פ דעת תורה ורבני המפלגה. אני מזכיר שבהתחלה גם הרב קוק היה נגד התמודדות של נשים (אגב, המצחיק היה שבבחירות הקודמות היה משהו שנופף מצד אחד באימרה הזאת של הרב קוק אבל מצד שני תמך באותו הזמן באיילת שקד. אבל אנימץ מדבר על אנשים שבאמת מחזיקים מזה ולא כאלה שמצד אחד אומרים X אבל מצד שני עושים Y)

בקיצור-
אם הפגם היחידי שמצאת במפלגה של ישי זה החוסר בנשים - אשרינו!
לא. הפגם העיקרי במפלגת ישי זה שהיא לא עוברת את אחוז החסימה.ותן טל

הפגם השני הוא שזה הצריך בדיוק ההיפך מאחדות - קריעה של שתי מפלגות אחרות. במחילה, שלא יבלבלו לי את השכל על אחדות, ואני מצטער שאני חריף. רוממות אחדות בגרונם, כמובן, בשביל אחדות כזאת צריך לקרוע את שתי מפלגות האם וליצור פילוג בתוך הציבור המקורי...אם זוהי אחדות - אז אני לא רוצה אחדות.

הפגם השלישי הוא שהם לא מוסיפים אפילו לא מנדט אחד לגוש הימין שאמור להרכיב ממשלה ג-ם אם יעברו את אחוז החסימה - ככה שלמעשה אין להם השפעה רצינית לטובה על הקואליציה אלא רק אפשרות לגריעותא.

הפגם הרביעי הוא שאין נשים ברשימה.

הפגם החמישי הוא שעם כל הכבוד והניסיון לדון לכף זכות, קשה לחשוב מי עוד יכול להפיץ את הקלטת של הרב עובדיה. ואכמ"ל. אבל זה פגם שקשה להוכיח אז הוא נשאר רק בתוכי עצמי.

הפגם השישי הוא שזאת מפלגה שראשית כל נסמכת על אדם, ועל השם שלו - או שלהם -כי למעשה אין לה שורשים ואין לה מצע א-מ-י-ת-י, אין לה דרך. בניגוד למפלגות אחרות שגם אם הן "משתמשות" בשם של היו"ר שלהן כדי לקדם אותן - במקביל יש להן שורשים עמוקים ודרך אידיאולוגית וקבלות בשטח. אבל זה הפגם האחרון - לפחות מאלו שאני רוצה למנות - כי הוא נובע כמובן מהיותה של המפלגה מפלגה חדשה.

תגובה -מרדכי
בס"ד

א. יש סקרים לכאן ולכאן, אי אפשר להגיד בוודאות שהיא לא עוברת כפי שאתה מנסה להציג.

ב. זאת המפלגה הראשונה בתולדות ההיסטוריה שמאחדת סביבה חרדים, דתיים וחילונים שמצאו לעצמם בית חדש. התכתבתי היום עם חבר שבעבר התווכחנו על כל דבר ופתאום היום אנחנו מצאנו בית משותף לשנינו וחשבנו איך אנחנו עוזרים להם ביחד. גם פה בפורום רואים בברור איך כמה קצוות שהתווכחו כל הזמן מצאו לעצמם בית משותף.

אחרי הקרע הכל כך גדול בין הציבורים בשנים האחרונות שכבר היה נראה ששום דבר לא יעזור פתאום קמה מפלגה שמאחדת את כולם.

ג. היא לוקחת קולות מאיש אוסלו דרעי ומעבירה אותם לימין. חוץ מזה שאם יסגרו בלוק טכני עם מיכאל בן ארי אז זה יציל הרבה קולות.

ד. אני מעדיף שיקשיבו לרבנים ולא יהיו נשים מאשר שיהיו נשים ולא יקשיבו לרבנים. וד"ל.

ה. הרב מאזוז אמר בפרוש שזה לא מהם וזה לא מדעתו.

ו. המפלגה רק קמה, וכבר יש לה כיוןן ברור של דאגה לתורה לארץ ולעם וכמובן שבקרוב הכל יפורט בהרחבה כאשר המפלגה תתגבש.
בנוגע לב' - תזכיר לי איזה חילוני נמצא ברשימה?ותן טל
אגב, גם בנוגע ל"המפלגה הראשונה בהיסטוריה - זה פשוט לאותן טל

נכון. יש עתיד עשתה את זה קודם. היו בה חילונים, דתיים, וגם חרדי. אופס...

נכון, זה לא מה שא--ה מתכוון אליו - אבל מי אמר שאתה הוא זה שקובע מה זה "מפלגה שמאחדת סביבה.."? האם אתה קובע מיהו חרדי, מיהו חילוני ומיהו דתי?

ומבטיח לך שגם בבית היהודי יש חרדים שבוחרים לבית, חילונים שבוחרים בבית, ודתיים לאומיים שבוחרים בבית.

אז מה מבדיל, לפי סעיף ב', בין הבית היהודי לבין מפלגת ישי? וכמובן, כמו שכתבתי - יש עתיד עקפה את ישי ב"רשימת ההיסטוריה"...

לא צריך להיות גאון כדי לראות שהבית היהודי קם וצמח מתוך גדוליshlomo236

תורה עולמיים כמו הרב ריינוס והרב קוק והרב הנציב

והצבור הולך ונענה לקריאה

והוקמו מאות אולפנות וישיבות ותיכונים

וזה הכח המרכזי  של עם ארץ ותורה

וה יתן חכמה....

אתה צודק.מרדכי
בס"ד

יש עתיד ממש מייצגת את הציבור הדתי לאומי ואת הציבור החרדי. טעיתי.

(חוץ מזה שהשניים המדוברים מיש עתיד ממש לא מייצגים כל אחד את המגזר ממנו הוא בא)

אתה מבין היטב על מה דיברתי. דיברתי על מפלגה שמייצגת את הציבורים האלה ביחד והיא לא מפלגה ציונית דתית ולא מפלגה חרדית אלא מפלגה משותפת לשנהם.

נכון שלכל מפלגה כמעט יש גם דתיים, חרדים וחילונים שמצביעים לה, אבל אתה יודע היטב למה כוונתי.

ולגבי שאלתך בהודעה הקודמת -
אני לא חושב שנצרך דווקא מועמד חילוני על מנת שגם חילונים ירגישו בבית וכן לגבי נשים.
^^^^^די"מ
יוני שטבון לא מייצג אותי ועוד רבים.מי אמר לך שלא היו כאלוותן טל

מהציבור הדתי לאומי שהרגישו שהשר פירון ועליזה לביא יצגו אותם ואפילו הצביעו להם?

אלי ישי לא מייצג רבים מאוד מהחברה החרדית. מי אמר לך שדב ליפמן לא ייצג הרבה חרדים שחושבים כמוהו ומאחורי הקלפי בסתר הצביעו ליש עתיד?

מצטער, התשובות שלך לא מספקות כי הן נובעות מתוך אקסיומה שהיא לא נכונה ובלתי ניתנת להוכחה. 

אתה צודק - לא צריך מועמד חרדי כדי שחרדים ירגישו בבית - לכן מפלגת הבית היהודי עשתה את ההיסטוריה הזאת ל-פ-נ-י אלי ישי, גם אם אחרי יש עתיד - סוף סוף מפלגה, בית יהודי, שבו גם חילונים, גם דתיים וגם חרדים יכולים להרגיש בבית! איזה כיף!

אני הבנתי מה כוונתך וטוען בתוקף שבגלל שהיא נובעת מתוך אקסיומה היאפשוט מוטעית מהיסוד ואת זה הוכחתי בשתי הדוגמאות שלי שעם כל הכבוד אין לך שום יכולת להוכיח שהן לא נכונות. 

לסיכום - אין שום ייחודיות או "משהו חדש" במפלגת אלי ישי. זה שהם מנסים למצב את עצמם ככה - ובכן, זה ברור - הם מנסים בכל הכוח לעבור את אחוז החסימה...לגיטימי. אבל גם לגיטימי מצידנו להזכיר את העובדות הפשוטות ולהציב מראה מול העיניים שלהם של הציבור.

ראינו כמה פילוג היה עד עכשיומרדכי
בס"ד

ולא משנה כרגע איזה צד אשם, אבל זאת הייתה ממשלה שגרמה לפילוג גדול בין הציבורים השונים וליש עתיד יש חלק בזה, לבית היהודי וכמובן בצד השני של המתרס ש"ס ויהדות התורה.

וכן, גם לבית היהודי יש חלק לא קטן בכל הקרע הזה. והדוגמא הטובה ביותר לכך זה הסנקציות שרצו להטיל על שטבון בגלל שהצביע נגד חוק הגיוס (ולא משנה אם החוק הזה טוב או לא) או דוגמא נוספת היא האיסור של בנט על ח"כים להשתתף בעצרת המיליון (עוד לפני שפתחו את הפה על הרב דרוקמן) ועוד...

וחשוב לי להדגיש-
אני לא אומר שהם רק פגעו בחרדים, אלא שיש להם חלק גם בקרע שנוצר בין המגזרים.

ועכשיו יש מפלגה שפונה גם לחרדים וגם לדתיים. מפלגה אחת שנותנת בית גם להם וגם להם. מפלגה ששמה על דגלה גם את התורה כערך, גם את ארץ ישראל כערך וכמובן את עם ישראל כולו.

אתה יכול להמשיך לכתוב כמה שאתה רוצה אבל בסופו של דבר גם אתה מבין היטב למה אני מתכוון כשאני אומר את זה, ואני לא חושב שאני צריך להרחיב בדברים.

אגב, יותר קל להגיד על הבית היהודי שאין בה שום חידוש וזה ליכוד ב' מאשר על המפלגה של ישי שאין בה חידוש. אתה מוזמן למצוא לי מפלגה אחרת שדומה לה.
כמו שאמרתי - אני לא רואה במה מפלגת אלי ישי נבדלת ממפלגתותן טל

הבית היהודי. באמת ובתמים. מפלגת הבית היהודי נתנה בית גם לאלו וגם לאלו הרבה לפני שמפלגת אלי ישי נוצרה. 

ובדיוק כמו שאתה כתבת לי, גם אני יכול לכתוב לך בדיוק אותה פסקה כזאת:

אתה יכול להמשיך לכתוב כמה שאתה רוצה אבל בסופו של דבר גם אתה מבין היטב למה אני מתכוון כשאני אומר את זה, ואני לא חושב שאני צריך להרחיב בדברים.

נו - אז הנה, גם אני אמרתי את זה... תיקו, לא?

(אגב, משמעת סיעתית היא משהו שלא קשורלמה שניסית להציג כ"קרע". אבל כמובן, רק מה שרוצים מציגים כקרע ומה שלא רוצים לא מציגים כקרע, למשל, עצם האיסור על אורית סטרוק להיות חברת כנסת חלילה יקרא "קרע מציבור הנשים הדתיות לאומיות" - כי הרב מאזוז אמר את זה. זה שרבנים גדולים בציבור שלנו לא חושבים ככה, כולל הרב ליאור בעצמו שתמך בסרוק שתיכנס לכנסת - זה לא משנה, כמובן...הרב מאזוז החליט אז על פיו ישק דבר וזה חלילה לא ייחשב כקרע. סלח לי שאני רואה בכך צביעות כלשהי...

בסופו של יום, כמו שאנחנו רואים - מי שגרם בסוף לפילוג זה יוני שטבון ואלי ישי, ולא אחרים. אני מדבר על עכשיו, אני מסתכל עכשיו, בפועל, מי יצר סיכסוך בתוך כל מחנה בפני עצמו? יוני שטבון ואלי ישי. לא משנה כמה תנסה לטייח את זה, אתה יודע למה אני מתכוון ואני לא חושב שאני צריך להרחיב בזה.

כך את מה שעניתי לך בשרשור על להב"ה ותשליך לפהמרדכי
בס"ד

אין לי טעם לדון איתך.
(ואם אתה רוצה להדביק לי מילים אחרות, אתה מוזמן, אני את שלי אמרתי ואני חושב שהם מספיק מובנים ואני לא צריך להרחיב עליהם. לא פה ולא שם, אם אתה מחפש את זה בכוח, אז תחפש אצל משהו אחר).
וקח אתה מה שהשבתי לך שם ותשליך לכאן... מצער שמי שאין דרךותן טל

לענות לו עניינית, אז הופכים את זה כאילו ל: "אין לי טעם לדון איתך".

אבל לפחות זה מראה שבשלב כלשהו גם אתה מבין שאין לך באמת תשובות למה שאני שואל ומציב בפניך - כי אם היו לך טיעונים מוצקים ובעלי בסיס, לא היה לך בעיה "להעמיד" אותי במקומי ולהראות לי למה אתה צודק ואני טועה. ברגע שמתבססים על אקסיומות שאי אפשר להוכיח, אז באמת כשמציבים בפניך קושיות קשות, בשלב כלשהו כבר אין לך מה לענות ונסוגים. לא נורא. יראו הגולשים וישפטו מי צודק.

כל טוב.

אגב, איפה "רציתי להדביק לך מילים אחרות?" איפה אמרתי שאתהותן טל

אומר משהו שלא אמרת? 

לא יפה להציג את זה כאילו אני מעוות דברים שלך. זה לא נכון.

אני את שלי אמרתי ואני חושב שמספיק סתרתי את דבריך והוכחתי למה דבריך לא נכונים, ואני לא צריך להרחיב יותר בהוכחות שלי. לא פה ולא שם. אז הנה, סיכמנו - אין תשובות לטענות שלי ולכן בהכרח הסתיים לכל הפחות בניצחון טכני שלי בטענות והוכחות ).

אני אשקול לצבוע את הניק שלך ליומיים בירוק כאות נצחון טכנימרדכי
בס"ד

ואני חוזר על מה שאמרתי,
אני הבעתי בצורה ברורה את דעתי ואני לא רואה טעם לחזור על זה פעם אחרי פעם. אם לדעתך זה נצחון בשבילך - אדרבא תהנה. בשבילי זה חיסכון בזמן שלא לחזור שוב ושוב על אותם הדברים בכל פעם בתצוגה אחרת.

אותך כנראה לא סיפקתי בתשובותי אבל נראה לי שאת האחרים בהחלט כן ולהם הדברים כן מובנים ואני לא צריך להסביר יותר ממה שהסברתי. ואגב, לא הייתי מגדיר את זה כ"קושיות קשות" יש הגדרות יותר נכונות לשאלות שלך...

לגבי הכותרת שלך -
ידעתי שגם אתה תעשה השלכה אז מראש כתבתי שאתה יכול לרשום כמו שרשמת שם "במילים אחרות אתה אומר..." וכו'... (אני לא בטוח שזה בדיוק כך, אבל הכוונה בהחלט ברורה) אז מי שפה מפרש את השני איך שהוא רוצה ואיך שמתאים לו, זה כנראה לא אני.
אין הגדרה אחרת לקושיה שאין תשובה עליה ושלא ניתנה תשובהותן טל

אחת עליה עניינית. מלבד "קושיה קשה". ככה שאין טעם לרמוז כאילו "יש הגדרות יותר נכונות..".

ואני אוותר על צביעת הניק בירוק, אני ממש לא זקוק לזה או לכל דבר אחר מעין זה. תודה.

כנראה שרבים אחרים ל-א סיפקת כמו ששוב ושוב פונים אלי אנשים בפרטי ומחזקים את עמדתי ואומרים לי שלהם עצמם אין כוח להלחם ולהציג את האמת אבל הם שמחים שאני עושה את זה בשבילם ומשמיע את קולם. אז כנראה שהדברים לא ממש מובנים ועצם זה שאני מציג את הקושיות ואת הסתירות בדברים משמח אנשים שמרגישים שאני מייצג אותם בזמן שהם מסיבות שונות לא רוצים להיכנס לתוך הקלחת הזאת. 

אם אתה מגדיר את הקושיות שלי בצורה מסויימת אין מניעה שאני אפרש אותך גם בצורה מסויימת, לא ככה? אתה זה שמחליט מה הקושיות שלי וזה, מפרשן אותן - אז אחרי זה להגיד "מי שפה מפרש את השני איך שהוא רוצה ואיך שמתאים לו.." - זה קצת מוזר. במיוחד בהתחשב בעובדה שמה שאני אומר זה לא פרשנות אלא מציאות - שאתה לא עונה ולא ענית פעם אחת לקושיה שלי בטיעון עם ביסוס ומקור, אלא רק ב"אקסיומות בלתי ניתנות להוכחה" - ולכן מה שאמרתי זה מציאות, ולעומת זאת מה שאתה חושב כנראה על הקושיות שלי, זה פרשנות...

אבל לא חייבים להתווכח או לדון. סיימנו את הדיון ומכאן כל גולש יראה ויבין מי צודק ומי לא צודק. 

כל טוב.

אגב, עוד שאלה -ותן טל

איך מפלגת אלי ישי בדיוק תייצג חילוני שתומך ביבוא חזיר לארץ ובתחבורה ציבורית בשבת לים כמו שהוא אוהב לנסוע לים בשבת אבל אין לו רכב? איך היא תתמוך ותייצג חילוני כזה אם היא נשמעת אך ורק לרבנים?

אה, כי כמובן, כאשר הם אומרים שהם "מייצגים חילוניים" הם מתכוונים לפלח מאוד מצומצם בחילוניים, ולא ב-א-מ-ת מתכוונים שהם מייצגים אותם, אלא שחילוני שמרגיש שהוא רוצה שרב ישלוט בו לפחות במימד הציבורי - מוזמן להרגיש שהם מייצגים אותו...

אני אגלה לך סוד-מרדכי
בס"ד

היא גם לא תייצג חילונים שרוצים למסור שטחים ולפנות חלקים מירושלים.
יותר מזה אני מקווה שאני לא צריך להרחיב והתשובה ברורה.
לא ענה לי כמובן על השאלה שלי שלא התייחסה למימד הלאומי אלאותן טל

רק למימד הדתי.

תגיד רגע, מה זה "לייצג חילונים"? כשאתה אומר שזה "בית לדתיים, חרדים וחילונים" - למה אתה מתכוון בזה?  שחילוני אשכרה יכול להרגיש שהם מיצגים את האינטרסים שלו? הרי ראינו שלא...

אז תסביר לי בזה בבקשה מה ההבדל בין הבית היהודי לבין מפלגת אלי ישיש שטכנית עוד לא קמה - בנוגע ל"ייצוג דתיים, חרדים וחילוניים". עם כל ה"אני לא ארחיב" - עדיין לא קיבלתי תשובה מספקת למה פתאום מפלגת ישי היא הראשונה שמייצגת את שלושת המגזרים האלו ולא מפלגת יש עתיד או מפלגת הבית היהודי מצטער, עדיין לא הסברת את זה. אם תרצה, תסביר.

ידידי בפוליטיקה כמו בחיים כשם שמצוה לומר הנשמע גם מצוהshlomo236

שלא לומר מה שלא נשמע

וזה לא מספיק שתעמוד כתרנגול ותקרא

צריך שיהיה מאחריך צבור ומחנות מחנות של אולפנות וישיבות

ולא  כל  אחד שקופץ  ומקים מפלגה

הוא יביא את הישועה

ויש להתרכז ולא להתפזר לרסיסי מפלגות אם חפצי חיים אנו .

וה יתן חכמה ומדע ליודעי בינה.

ואם אבזבז את קולי?חליל הרועים
כבר עשיתי זאת פעמיים עם בן ארי
הקול הפרטי שלך מתחבר לשאר הקולות.hamedinai
עבר עריכה על ידי hamedinai בתאריך י"ג בטבת תשע"ה 05:58
אלי ישי לפי הסקרים הוא עובר. אבל אם יש לך ספק, אז עוד יותר חשוב להצביע אלי ישי, כי ככה עם קול בודד אחד אתה מביא 4 מנדטים, פי 4 מאשר אם אתה מצביע לבית היהודי.
מה הדברים שחשובים לךדינה די

אם א"י אז בנט

אם תורה וא"י אז ישי

אם תורה אז ג' 

כל כך קולע לענייןhamedinai

ובעצם, אי אפשר להפריד ביניהם.

מה לעשות שגם בענייני תורה בנט תרם יותר מישי בקדנציה האחרונה?ותן טל

אפילו ביחס לקדנציה הקודמת של ישי כשבנט לא היה בשטח...

כשאני אומר בנט, אני מתכוון כמובן "מפלגתהבית היהודי".

נמאס כבר עם הקטלוג הישיר הזה כאילו לבית היהודי לא אכפת מהתורה  ומערכיה. זה פשוט שקר שלא נסמך על כלום. כלום.

היחס שלך הוא רק ביטחוני או גם כלכלי?משה

בכלכלה אין לאף אחד פתרונות מהותיים שונים אחד מהשניhamedinai
עבר עריכה על ידי hamedinai בתאריך י"ד בטבת תשע"ה 07:45

הקומוניזם קרס ולאף אחד אין שום אשלייה שיש בזה איזושהי בשורה.

במדינה מתוקנת לא משאירים אנשים למות מרעב, וגם לא נותנים לילדים להיות רעבים (רק אם הם חרדים רחמנא ליצלן, אז זו "מצווה" להרעיב אותם, כנקמה על זה שתמכו במשללה ימנית או סתם לספק את יצר הסדיסטיות של שונאי הדת).

אי אפשר לקחת יותר מדי מיסים, כי אז העשירים יברחו או יבריחו. ופחות מיסים, כולם מצהירים ולא מקיימים.

חייבים ללחום נגד השחיתות, ואין חולק בזה. אבל אין איזושהי שיטה מנצחת בזה, שאיזושהי מפלגה תוכל להגיד שזה בעלדי שלהם.

הדבר היחידי שיש על זה בלעדיות - נסיגות, נסיגות ועוד פעם נסיגות, שבזה תומכים כל מפלגות השמאל ללא יוצא מן הכלל.

הכלל היחידי שמנחה אותם - להיות יותר שמאלה מהימין ולנשל את הדתיים מאדמות ארץ ישראל, ולא משנה מה. גם אם זה יביא הרס וחורבן ויהרוס את מעט השלום שיש לנו עדיין.

וזה הכלל שכדאי לשנן היטב:

גם אם נזוז לגמרי וניכנע לכל הדרישות של השמאל, זה לא יספק את שונאי ישראל. ארה"ב ואירופה ייאלצו בכל זאת להראות שהם נייטרליים ועמדתם הרשמית תהיה באיזשהו מקום באמצע בינינו לבין אויבינו. כמובן שיש הבדלים מי המנהיגים של ארה"ב ומדינות אירופה, אבל תמיד בכללותו זה יישאר ככה. 

גם אם נסכים לעמוד עם רגל אחת בים ורגל אחת ביבשה, שונאי ישראל יגידו שזה לא מספיק, ועמדות ארה"ב ואירופה יהיו שצריך להתפשר גם בזה. ולמרבה הפלא גם השמאל שלנו ילחץ עלינו לזוז עוד יותר שמאלה (לכוון הים)
צריך להצביע רק למפלגות שמשדרות יושר ודוגמה אישיתטיבי

כמובן לא הבית היהודי ולא הליכוד ולא הבית היהודי שמתנהגים בחוסר שקיפות דוגמה אישית  כאחרוני המושחתים והמעכרים

ומה האלטרנטיבה? לזרוק קול לפח? כברחליל הרועים
עשיתי את זה פעמיים !
אפשר לשאול למה ואיך פעמיים?מרדכיאחרונה

בס"ד

למי הצבעת בבחירות בתשס"ט?

(כמובן שאתה לא חייב לענות)

סדר חדש במזרח התיכון= סילוק האויב הפלשתיני מגבולנואיתן גיל

אירן צריכה לשלם בעד תוקפנותה.

התשלום צריך להיות בשטח ובאדמה.

אירן גדולה פי 19 מישראל, ויש בה די שטח והותר כדי לקלוט את 4 מיליון הישמעאלים שיושבים בקרבנו כאבן רחיים על צוארה של מדינת ישראל. 

ספוילר: זה לא יקרה כי נתניהו לא יתן לזה יד, והימין שמימין לימין יגבה אותו.

אתה צודק שזה מה שצריך לעשות ושזה לא בתכניות שלהסטורי
ראש הממשלה.

בתכנית ההכרעה של בצלאל זה נמצא בהחלט, בנתיים מבצעים מהתכניות את מה שהליכוד מסוגל לבלוע. זה יגיע בשלבים הבאים.

אני חושב (לפי שלום עכשיו לפחות)משה

שהפלסטינים הפסידו במלחמה הזו. לא בנוק אאוט כמו שרצינו אבל הפסידו מאוד יפה.

מה הפסידו, לא הפסידו כלום.איתן גיל
חצי עזה, וכשליש יו"ש (החוות)משה
תושבי מ.פ. ג'נין וטולכרם לא מסכימים אתך...הסטוריאחרונה
בשקט וכמעט בלי נפגעים, צה"ל פעל שם בשנתיים האחרונות, כפי שלא פעל מעולם, אפילו לא בחומת מגן.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.inn.co.il/news/680028&ved=2ahUKEwjSuMH-v4uTAxXUR_EDHX0-FqgQFnoECCQQAQ&usg=AOvVaw2F99uALWzCuYGtuM0kNnkL

אם לא עכשו- אימתיאיתן גיל

לא שמעתי שבצלאל אמר את זה.

ואם אמר, ויחזור על אמירתו כמו קאטו הזקן, אחרים יצטרפו, וזה יעבוד.

כי סדר חדש במזרח התיכון מתחיל בסילוק האויב הפלשתיני מן החצר האחורית של הבית שלנו.

וזה יעבוד כאמור, כי האמריקאים מתחילים להפנים שכל המפרציות וכל העולם הערבי הוא משענת קנה קצוץ, וביום פקודה מסתבר שהם לא עם האמריקאים. 

יש לך שמיעה סלקטיביתהסטורי

הנה דוגמה אחת מיני רבות, רק מלפני שבועיים:

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.inn.co.il/news/690227&ved=2ahUKEwj6qLrxvYuTAxUCcvEDHRTFJoAQFnoECCcQAQ&usg=AOvVaw1MGlQv3A1EB5jCkavDrYn9

ובגדול, אם קראת את תוכנית ההכרעה, היית יודע שיש לו תוכנית סדורה, שכוללת העמדת הערבים בפני "שלוש אגרות שלח יהושע וכו'", כמובן בתרגום לשפה מודרנית.

מאז ועד היום הוא עובד סדור לפי התכנית הזאת. כל המהפכה שהוא הוביל ביו"ש בקדנציה הנוכחית (נכון שיש הרבה שותפים מלמעלה ועד אחרון המתנדבים בחווה ובכל זאת אף אדם ישר לא יכול להתכחש למהפכה), היא שלב בתוכנית. לא הכל בידינו, אף שלב בגאולה לא עבד אצל אלו שמתאכזבים כשלא הכל כאן ועכשיו. ובכל זאת אנחנו בתהליך עם יעדים ברורים.

"מעט מעט אגרשנו מפניך עד אשר תפרה ונחלת את הארץ"

הלוואי והחיים היו קלים כמו שאתה מדמייןנקדימון
אבל מזל שאין לך נגיעה לאף מעגל מקבלי ההחלטות. תודה ה'.
בקפלן יחתמו על כל מילה שלך.איתן גיל
הצפון לא יפונה שובפתית שלג

לא יהיה עוד פינוי יישובים בארץ ישראל 

האם זה כי לא יהיה צורך או שלמרות שיהיה צורך הצפון לא יפונה?

וכי נביאים אנחנו? או בני נביאים!?נקדימון
השאלה מה זה צורךoo

יש מקומות על הגבול שבלתי אפשרי לחיות שם כרגע

הצורך כבר קיים

ולא מפנים אותם

מעולם לא פינו גברים, חוץ מבמקומות שהתייאשו מלהחזיקהסטורי
בהם סופית.

במלחמת השחרור, בגוש עציון ועוד פינו את האמהות והילדים. כל הגברים נשארו ככח מגן לישוב. כך היה צריך לעשות גם בגבול הצפון ובישובח העוטף.

פעם המלחמה היתה בעיקר פנים אל פניםפתית שלג

היום כשמטולה ומרגליות הן מטווח ברווזים של רקטות וRPG (או שהיום RPG כבר אין?) - אין סיבה שכל הגברים ישארו. (בטח לא ילדים וזקנים)

מה שצריך זה פשיטה ללבנון

ובשטחי היישוב צריך כח לוחם ממוקד ומקצועי. אם את מתכוונת להעדיף את תושבי המקום ככוח הגנתי במרחב- זה הגיוני.

אני *מתכוון*הסטורי
בעיקר שזו בושה גדולה מאוד שככה פינו קווי ישובים שלמים. בוודאות חלק מהאנשים רצו להשאר, כשהם מודעים למחיר והכריחו אותם להתפנות.
חלק מהגברים נשארוoo

כיתות כוננות

ונראה לי גם עובדים חיוניים 

אתה שוכח שחיזבאללה היה בשיא כוחונקדימון

איראן הייתה יציבה ועוצמתית, נסראללה היה חי, רדואן לא ספגו שום פגיעה, כל מאגרי הטילים היו שלמים וממתינים לפקודה.

זה לא שום בושה לפנות יישובים בסכנת השמדה. זה אחריות וזה גאווה לקבל החלטה נכונה. לא רצינו 7.10 לאורך הגבול הארוך והמסובך יותר של לבנון.

אכןoo
לא חכם להשאיר אזרחים גם גברים באיזורים מועדים לפלישה/ מטווחים בטילים מלטים ועוד
זה אכן היה בחירה עם 2 אפשרויות רעותמשה
הפער בין חיזבאלה בשיא כוחו למדינת ישראל,הסטורי
היה גדול לרעתינו מהפער בין מגיני גוש עציון/כפר דרום/עטרות וכו' לתוקפיהם?!
אני לא המודיעיןנקדימוןאחרונה
המדינה החליטה שכן.
קל יותר לחסל צורר אירני מלפטר יועמ"שית מיותרתאיתן גיל

וקל יותר לפטר נבחר ציבור, מלפטר פקידה שחשודה לכאורה בעבירות על טוהר המידות.

אלה הן עובדות, ולא הערכות, ולא ניחושים.

אסור שזה יקרה, אבל זה קורה כי יש לנו ועדת חוקה חוק ומשפט חולה, שבראשה יושב פוליטיקאי קטן והססן שלא סגור על עצמו באשר לעתידו הפוליטי האישי.

כי ועדת חוקה רצינית היתה מתכנסת ומצביעה על החלטה הצהרתית שהיועמשית נמצאת בניגוד עניינים מהותי ומובנה בכל מה שקשור לתחומי אחריותה, ועל כן יש להרחיקה- ומיד.

אחר כך להביא להצבעה בפני מליאת הכנסת, הצעת החלטה שתרחיב ותכרוך באופן חד וישיר את התנהלותו השערורייתית של השופט עמית עם זו של הפקידה מיארה.

ויפה שעה אחת קודם. 

האייתולה החילונית רוצה שלא נשכחנקדימון
שאנחנו מספר צעדים מועט מחילונוקרטיה יוריסטוקרטית.
היועמ"שית אינה של הכנסת אלא יועצת משפטית *לממשלה*הסטורי

מי שמוסמך להעמיד אותה במקום, זה לא וועדת חוקה, אלא הממשלה. משום מה גם כשהממשלה סוף סוף עשתה זאת, באיחור של שלוש שנים, עשתה זאת בדרך הכי מסורבלת שאפשרית.

גם אחרי שעשתה זאת, ראש הממשלה נכנע לבג"ץ וממשיך להזמין אותה לישיבות ולבקש ממנה חוות דעת. בדיוק כמו שבנושא המדיני אתה מאשים את קושנר בדברים שנתניהו בכלל לא רוצה, כך בנושא המשפטי, אתה מאשים את רוטמן, בדברים שבסמכות נתניהו והוא לא עושה.

במה שכן בסמכותו - עבודה על חקיקה וכן פיקוח על המוסדות, הוא עושה מה שאף יו"ר וועדת חוקה לא עשה מעולם. לדוגמא הוא עובד מאוד קשה על חוק פיצול התפקידים - מה שימנע את ניגוד העניינים המוסדי ויוריד את השוט שאותו אחד שנותן חוו"ד הוא זה שהשרים צריכים שיגן על עמדתם בבג"ץ ואותו אחד שיכול לפתוח נגדם בחקירות.

אגב, את המהלך הזה איילת שקד ניסתה לקדם לפני כעשור. נתניהו הטיל ווטו. הסובל העיקרי מהווטו שלו, זה הוא עצמו.

זה בדיוק הענייןאיתן גיל

היא יועצת משפטית לממשלה ולא למדינה. 

את מבקר המדינה, למשל, בוחרת הכנסת בבחירות חשאיות, ומשכך הסמכות בידיה לבד לפטר אותו, מה שאין כן לגבי היועץ המשפטי לממשלה, שכאמור, הממשלה לבדה בחרה בו. 

זה הכלל, מי שבידיו סמכות למנות, בידיו הסמכות לפטר.

אלא מאי, לפי בג"ץ לממשלה אכן סמכות למנות את היועמ"ש, אבל הוא חייב להיות מזוהה על מלא עם קפלן, ולא- בג"ץ יפסול אותו, וגם כל מועמד אחר שיוצע במקומו ואינו מהמחנה הנכון. 

את הלהטטנות הזו חייבים להפסיק בחקיקה ראשית, מה שרוטמן לא עושה מחוסר מיומנות וכשירות.

אתה כל פעם חוזר ללופ הזה. יש חקיקה ראשית מאודהסטורי
ברורה, וחוק נוסף הוא לא מה שימנע מבג"ץ להמציא. יהיה עוד חוק, הם ימציאו עוד המצאה.

מה שימנע מבג"ץ להמציא, זו הבהרה של הממשלה, שהיא לא תציית להוראות לא חוקיות, גם אם הם מתחפשות לפסק דין.

לאאיתן גיל

הכנסת צריכה לתקן את החוק ולציין בו במפורש שאין סמכות לבית המשפט לדון במינויים ממשלתיים זולת אם מינוי כלשהו עומד בסתירה חזיתית להוראת חוק פרטנית מפורשת.

2. ככל שבית המשפט ידון בעניין כלשהו ללא סמכות פרטנית מפורשית, יראו את החלטתו כבטלה מעיקרה.

3. שופט שידון בעניין ללא סמכות פרטנית כאמור, יראו אותו מפר אמונים לכל דבר ועניין.

די אם איומי הסרק של היועמ"שית

כבר עכשיו ההחלטה סותרת את החוק המפורש ולכןהסטורי
היא בטלה. עוד חוק לא ישנה לבג"ץ, שמתערב בחוסר סמכות בכל מה שבא לו ו'נזכר' בהגבלות החוק רק כשלא בא לו.

ראש הממשלה רק צריך לגדל עמוד שדרה מול בג"ץ ולהבהיר להם שיקיים רק פסקים שמבוססים על החוק.

החוק לא דן בסיטואצית פסיקות שאין להן סימוכין בחוקאיתן גיל

ואת זה צריך לתקן, ויפה שעה אחת קודם.

החוק מאוד ברור. זה לא משנה לבג"ץ ולא ישנה לוהסטורי

החוק קובע הידי מי למנות ולפטר יועמ"ש/ראש שב"כ, נציב שירות מדינה ועוד ועוד.

רק מי שלא יודע איך הדברים עובדים בארץ, מדמיין שחוק מפורש יהיה מה שישנה לבג"ץ.

דוגמא מובהקת להתערבות של בג"ץ (ותעשה לי טובה, אל תכנס לסיפור עצמו אני מביא את זה כדוגמא)

'דבר המלך במועצתו' שהכנסת הראשונה אשררה, שהוא המסמך החוקתי היחיד במדינת ישראל, קובע בפירוש שבענייני המקומות הקדושים אין שום סמכות לבתי המשפט ובמקרה של מחלוקת, רק שר הדתות קובע.

בית המשפט 'שכח' את הקביעה הזאת כשהתערב בענייני הכותל, אבל זוכר זאת היטב כתירוץ למה הוא לא מחייב את המשטרה לתת שוויון ליהודים בהר הבית.

תראה לי איפה ואיך מטפל החוקאיתן גיל
בשופטים סוררים שעושים דין לעצמם
כל עוד שראש הממשלה מתכופף בפני החלטותהסטורי
שבג"ץ מקבל בחוסר סמכות חוקית - ממש לא משנה מה יחוקקו.

אם מיארה תורה למפכ"ל המשטרה- החבר שלהאיתן גילאחרונה

להוציא צו מעצר לנתניהו, הוא יקיים את הצו כי הוא משת"ף שלה ולא של בן גביר.

כי מיארה לקחה לעצמה סמכות לעצור ראש ממשלה מכהן שלא מתאים לה פוליטית.

הימין יקלל אותה ברשתות החברתיות, ובקפלן יהללו.

עקב המצב הבטחוניאריק מהדרום

הכתרת רב פורים בטהרן מתעכבת.

עמכם הסליחה

חחחח אהבתימבקש אמונה
איך הוא יגיע?קעלעברימבאר
בלימוזינה, מסוק, טיל, או רקטה?
כבר אמר הגשששלג דאשתקד
"אם את הכלה ננחית במטוס, את הרב ננחית בטיל טומהוק" (סליחה על הציטוט הלא מדויק, היין משפיע 😵)
ואין כלה אלא כנסת ישראל,קעלעברימבאר
כנסת ישראל נחתת לאשרא בארעא.

ואין רב אלא משה, המשדך בין ישראל לה'.

טיל גמטריא 49  

49, כנגד מ"ט שערי טומאהשלג דאשתקד
המן?משה
אני לא חשבתי שצריך להסביר את הבדיחה הזואריק מהדרום

לא הבנתיקעלעברימבאר
בעיקרוןשלג דאשתקד

מינוי הרב פורים ומשנה למלך (רגע, מי זה המלך הנוכחי של איראן? ולמשך כמה ימים? 🤔).

זה היה באזור פסח...

יש להם כמה על העץנקדימוןאחרונה
שפשוט יקטפו אחד
גם כיפת ברזל זה פיתוח של ארה"במרדכי
כמעט בגללך נכנסתי לאתר המתועב וואלה😅קעלעברימבאר
ברגע האחרון הצלחתי לצאת לפני שהוא עלה
כל התרברבות של טראמפ היא הרי אמת לאמיתה...הסטורי
בבית הלבן טוענים אחרת -מרדכי
בס"ד

דוברת הבית הלבן מאשרת: נתניהו הוא זה שעדכן את הנשיא טראמפ כי בשבת תהיה יכולת לפגוע בחמינאי, וזה השפיע על לוח הזמנים - אבל הנשיא החליט עוד לפני כן לתקוף: "האיראנים תכננו לתקוף ראשונים ולכן פעלנו" (עמיחי שטיין)

איזו אמת יש כאן? ולמי אכפת?נקדימון

נתיהו אכל את הראס לטראמפ, או טראמפ טלפן לשרה, או רוביו שיחק מרקו, או כץ עלה כוהנים. כל הלהג התפל הזה הוא מיותר ואבסורדי.

המלחמה הזו נחוצה ולא משנה מי יזם, תכנן, הוביל, עשה אותה. מה שחשוב זה לנצח, להמוטט את המשטר, להביא להסכמי אברהם מקיפים, לשנות את המזרח התיכון, ולהבטיח עתיד טוב יותר למדינת ישראל ולידידתנו הגדולה בארה"ב (לפחות תחת טראמפ).

זה מאד חשוברועישםטוב

רוב הציבור הישראלי לא קולט (גם הרבה בפורום כאן) שהאחראי הראשי למוות ישראלים, פציעה, כספים שהולכים לשווא,

ירידת ערך ישראל בעולם ואינספור נזקים אחרים זה ביבי.

ביבי במשך 15 שנה לא עשה כלום נגד הכיזבלה והם התחמשו במעל 150 אלף טילים.

ביבי במשך שנים רבות העביר מאות מיליוני דולרים לחמאס שבזכות זה עשו מה שעשו.

ביבי במשך עשרות שנים לא עשה כלום נגד איראן ולפי דיווחים היו במרחק 10 ימים 

מפיתוח פצצה מלוכלכת ראשונה.

ביבי עדיין לא עושה שום דבר משמעותי נגד האויבים ביש"ע ובתוך הארץ.

בימים אלו ממש אינסוף אספקה נכנסת לעזה.

ביבי מכניס מדינות אויבות לעזה.

ביבי עושה אפס עגול בשביל ההסברה ובגלל זה ישראל יורדת אסטרטגית ברחבי העולם.

ביבי הצהיר אחרי עם כלביא שהגיע נצחון לדורות וכו', ובדיוק אחרי חצי שנה הכל התחיל שוב.

בכל מה שקשור ליוקר המחיה - מספיק להכנס לסופרים לראות מה קורה. מי האמין שליטר

אחד של חלב יעלה 7.28 אגורות? עוף, בשר, ביצים, לחם וכו' - הכל מאד יקר.

הישראלי הממוצע ויתר על הדבר הכי בסיסי שאמור להיות לכל אדם - בית.

וכו' וכו' וכו'

חזרה לעניין הבטחוני, גם כאן, ביבי רצה מאד שלאיראן יהיה גרעין, כך יוכל לטעון שרק הוא יכול להגן הכי טוב וכו',

והסיבה היחידה שהיה עכשיו את ההתקפה היה טראמפ

וכשאתה מביא כותרת מעיתון, שמצטטת התרברבות של טראמפהסטורי
שכולנו יודעים שהיא הפוכה מהמציאות, זה מה שישכנע אותנו בעלילת הדם שלך?!
אתה מעט מעוות את המציאות במסקנה שלךמרדכי
בס"ד

הרי אחרי מבצע עם כלביא האשמת פה את נתניהו שהוא לא סיים את המלאכה, בעוד כולנו זוכרים שמי שעצר את הלחימה היה טראמפ. עכשיו, כשגם הבית הלבן מאשר שבזכות ישראל הוקדמה הלחימה - אתה ממשיך לתת קרדיט אך ורק לטראמפ.

בנוגע ליש"ע - תמיד אוהבים להתגעגע לימים של חומת מגן, בעוד מה שקורה ביו"ש בשנים האחרונות כבר עקף ממזמן את ההיקפים של חומת מגן ושל כל פעילות צבאית שהייתה אי פעם ביו"ש. כבר כמעט ושכחנו שמכנות פליטים בג'נין וטול כרם כבר חודשים ארוכים נמצאים בידי צה"ל.

מחקת את התגובות שלי כאן?!נקדימון
על מה ולמה?
עכשיו אני רואה שאני לא רואה גם את מה שכתבתי לפני רנקדימון

אז אולי יש פה פשוט איזה באג. @משה? אולי צריך אותך כאן.

@מרדכי אני מתנצל

אתה אובססביבי, הבנונקדימון

אבל אין מה לעשות: ביבי = בן גוריון של דורנו.

כמו שהוא לא היה מושלם כך גם זה לא מושלם, וכמו שהוא היה דגול כך גם זה דגול מרבבה.

יתר מה שכתבת, הבלים.

אל תתחיל אתם....סיעתא דשמייא1

... הם אמנם לא ביביסטים אבל הם תאבי שלטון, תקציבים ומשרות שפשוט נדבקים בכל מחיר

לאיש ומפלגה תאבי שלטון, תקציבים ומשרות.

אין מה לעשות הם יזכו שוב בבחירות.

אמר הנמושה שעזב את הארץ וביושבו שם על סיר הבשרהסטוריאחרונה
בטומאת ארץ העמים, מעז לטעון שכל מה שמניע את מוסרי הנפש הכי גדולים על הארץ, זה תאוות.

וימותו האנשים מוציאי דיבת הארץ רעה במגפה לפני ד'

כדאי לדעת על ביביסביר11

א.מי שישמע את הראיון לנגוצקי צהל הכשיל- יראה שביבי  מנע את הפתרון הזמין והזול לגילוי המנהרות העצומות שאנחנו כל כך מאוימים מהן היום .

ב.מי שישמע את  הראיונות של חתן פרס ביטחון ישראל על פיתוח טילים- יראה שביבי שותף כנראה לסוד האפל של כיפת ברזל שלא עובדת..

ג. מי שיחפש יוסף לברן נתניהו סיוע -יראה את האידיאולוגיה של נתניהו נגד ניצחון על האויב אם אין לכך גושפנקה מראש מהעולם ה"נאור "

חחח... איך אני אוהב אובסס-ביביםנקדימון
אבל מה לעשות שכיפת ברזל עובדת...הסטוריאחרונה

בנפול רשעים רינהאיתן גיל

נתניהו קורץ מחומר של מנהיגים נועזים, ואת זה לא יקחו ממנו. 

לצד זה יאמר שחיסול ראשי הטרור היא מכה קלה בכנף של הטרור.

נאסראללה חוסל וחיזבללה עדיין בועט.

סינוואר חוסל וחמאס עדיין בועט.

חמינאי חוסל ובתוך יום ימונה לו מחליף זמני צעיר יותר, וקיצוני יותר. 

ההערכה שההמונים יצאו לרחובות עם הוודע דבר חיסולו- לא התבדתה.

ואין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים

לא חושב שאתה צודקconet

חמאס עדין פועל מכח האנרציה של המלחמה

חזבאללה לא מתקרב למה שהיה פעם

ובאיראן הכל יתפרק שם גם המחליף שלו לא יחזיק מעמד

די לחמיצות, חיזבאלה ממש לא בועטהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך י"ב באדר תשפ"ו 9:54

כמעט חצי יובל אירן בנו אותו בשביל הרגע הזה. כל השנים שהתלבטו על תקיפה באירן, אחד החסמים היה שגם אם יש לנו מספיק מטוסים לגל ראשון, רגע אחרי כל המטוסים ישועבדו למלחמה שבהכרח תיפתח מלבנון.

כמעט שנה וחצי שחיזבאלה מפרפר, צה"ל תוקף אותו יום יום והוא לא מעז להגיב. בעם כלביא הם הסתפקו בהודעות לתקשורת וכעת חיסלנו את מנהיג אירן ונם שלחו כטב"מ אחד.

חיזבאללה פצוע קשה אבל לא מת, כמוהו חמאס.איתן גיל

לגבי אירן, העולם שותק, אבל בעוד שבוע אירופה תתהפך עלינו בהכוונת קפלן שר"י

תרגע. האינטרס של ארהב והסונים הוא למוטט את אירןקעלעברימבאר
האינטרס שלהם הוא להגיע להסדרה דיפלומטיתאיתן גיל
הוא לא בועט. ואנחנו ממשיכים להכות בו.הסטורי
מאז 'הפסקת האש' עם לבנון, אנחנו מכים בחיזבאלה יום יום והם לא מעיזים להגיב. בתקווה שהפעם נתניהו וטראמפ, שיצאו באמת למלחמה הירואית וראויים לכל שבח על כך, יחזיקו מעמד עד הניצחון על אירן, חיזבאלה ימות סופית. אין לו תקציב ולא הכוונה בלי אירן.

לגבי חמאס העניין יותר מורכב. ההחלטה האסטרטגית של ממשלת ישראל (בעקבות לחץ ציבורי כבד מאוד ובכל זאת מי שהוא הממשלה הסמכות והאריות אצלו) היתה להחזיר את החטופים, למרות שזה אמר להשאיר את חמאס כשאנחנו מסובכים בין-לאומית עם היכולת להפר זאת.

אני עדיין מתפלל ומקווה שנתניהו ינצל אחת מאין ספור ההפרות של חמאס ויכריז על חזרה ללחימה עד חיסול החמאס. בנתיים לא נראה שזה המהלך שהוא מתכנן. (הלוואי שזה עוד תרגיל הטעיה. מי יודע)

מול חמאס זו התשהconet

לפי מה שאני מבין יש המון הגירה של עזתים לחול מסיבות רפואיות וכל מיני

אבל זה לא מספיק אנחנו צריכים שיהגרו בכמויות מסחריות אחרת הם מולידים יותר מאלה שעוזבים

מקווה שיפולו עליהם איזה כמה טילים איראניים שם בחוץ שנמצאים בו כל הפליטים

אין ספק שבלי החמצן האירני הוא ימות סופיתאיתן גיל

לכל היותר יתנהל כתנועה רעיונית, שלא בדיוק מחובבי ציון...

לגבי חמאס, יותר משהוא פרוקסי של אירן, הוא פרוקסי של קטאר, החברה של משפחת טראמפ. נתניהו מבין את זה יותר טוב מכולנו, וידיו כבולות באמת.

בפגישתו האחרונה עם טראמפ הושגו הבנות לגבי האיום האירני, אבל באשר להמשך הטיפול בחאמס הוא יצא מהפגישה בלא כלום.

איזה כיף להאשים את טראמפ...הסטורי
נתניהו קיבל מטראמפ אור ירוק לפתוח על חמאס את שערי הגיהנום ולגרום לעזתים להגר - הוא העדיף עסקת חטופים שנותנת חמצן לחמאס ואחריה עוד אחת כזאת.

אני לא אומר זאת כרגע ממקום מאשים, היתה כאן בחירה קשה בין שתי חלופות שכל אחת מהם היא חשובה מצד עצמה, אך עם מחיר כבד בצידה.

לדעתי (וכנראה לדעת רוב חברי הפורום) זאת היתה האופציה הלא נכונה, אבל קשה להכחיש שהאווירה הציבורית נטתה אליה. אבל זו היתה הבחירה של נתניהו.

אני חושב שזה נכון...משה
קיבל אור ירוק לפעול נגד אירןאיתן גיל
אבל לא נגד חמאס- בטרם שיקום הרצועה. 
אתה מתחיל את ההסטוריה מהנקודה הנוחה לךהסטורי

עם כניסתו לתפקיד טראמפ הודיע לחמאס שאנחנו יכולים לפתוח עליהם את שערי הגיהנום, הוא גם דיבר על הגירת עזתים. אם היינו פותחים עליהם את שערי הגיהנום - טראמפ היה תומך לחלוטין.

נתניהו העדיף עסקת חטופים. גם כשחודשה הלחימה (מרכבות גדעון א וב) היא היתה כולה מכוונת ללחץ עד שחמאס יסכים לעסקה (ממליץ לחפש את הפרקים של עקיבא ביגמן על המבצעים).

טראמפ, שכפי שרואים שוב ושוב מתואם איתו בכל פסיק (וכל הטענות על 'פערים' הם רק הצגות לתקשורת שכל מיני קונים שוב ושוב את אותה 'סחורה'), נתן לנתניהו בדיוק את מה שהוא רצה.

מה לעשות שחמאס אינם טפשים ואפילו שהם נאלצו לוותר על רוב דרישותיהם, שבזמן ביידן הם לא העלו על דעתם, אבל בהחלט שמרו על הישרדותם. כעת זה ההסכם שנתניהו רצה וטראמפ ערב לו.

לבוא לערב שאתה גררת לסיפור בתלונות - זו עזות מצח.

(חשוב להדגיש, נתניהו עצמו לא בא בתלונות. אני משוכנע שהוא רוצה תיאורתית בהשמדת חמאס, אבל לא באמת רוצה בכיבוש וישוב הרצועה. רק חסידיו, שמנסים להאמין בו יותר ממה שהוא מאמין בעצמו - מספרים לעצמם שטראמפ הוא הבעיה).

זה לא פשטני כדבריך- עשית סלטאיתן גיל

עמדת נתניהו מהרגע הראשון היתה לפרק את חמאס ולהחליפו בממשל צבאי ישראל, אלא שהוא נתקל בשני מחסומים לא פשוטים:

א. היהודונים של טראמפ הוזהרו מפני ההשלכות הכלכליות שיהיו עליהם אם חמאס תחת הגדרת כיסוי חדשה: "ממשלת טכנוקרטים" יחדל מלהיות סוס טרויאני של קטאר בחצר האחורית של ישראל. טראמפ אכן מקשיב לנתניהו, אבל על היהודונים שלו הוא סומך יותר.  

ב. צמרת צה"ל, כאיש אחד, הטילה וטו על עצם הרעיון להחיל ממשל צבאי על עזה.

בנסיבות האמורות בחר נתניהו להשהות את הכרעת חמאס, וללכת בכל הכח על שחרור כל החטופים, וכך היה. וכמאמר השקלישאה: מוטב ציפור אחת ביד, וכו'

בתוך כך זימן את עצמו נתניהו לפגישה נוספת עם טראמפ שבה עלתה תכנית מגירה למוטט את משטר האייטולות, אולי כחלופה לפירוק חמאס שתקוע כאמור.

במאמר מוסגר יאמר שטראמפ נעתר, כי ליהודונים שלו אין אינטרסים כלכליים באירן- לכאורה.

סוף דבר, דוקטרינת נתניהו גורסת שאם משהו תקוע, זה הזמן ללכת על משהו גדול אחר. כך למשל הסכמי אברהם יצאו לדרך במקום תכנית המאה של טראמפ ש"חברים טובים" טרפדו.  

לא נכוןהסטורי
נתניהו לרגע לא נתן הוראה לכבוש את עזה ולהקים ממשל צבאי. גם באיזורים שכבר התישבנו ויושבים בהם שנתיים. נתניהו מאוד נזהר לא להכריז שנשאר לשלוט בהם ומאוד נזהר שמאף החלטת קבינט לא ישתמע כך.

אי אפשר להאשים את טראמפ, במה שלא הוכרז כמטרה רשמית ולא כהוראה לצבא, עוד בזמן ביידן.

טראמפ אפשר לפתוח על עזה את שערי הגיהנום ולתת לתושביה להגר. נתניהו המהם, אבל מנהלת ההגירה לא הוקמה עד רגע זה (זה עניין פנים ישראלי, לא תלוי באנשי טראמפ בכלל) ובמקום שערי הגיהנום, הפעילו לחצים כשכל הזמן היה ברור שהמטרה היא עסקת חטופים במחירים יחסית סבירים.

זה מה שנתניהו רצה וזה מה שהוא קיבל.

נו באמת.איתן גיל

הסדר הוא תמיד הפוך וטוב שכך.

גורמי הבטחון עוקבים אחרי פצצות מתקתקות, וכשסוגרים על מישהו, מבקשים אישור מראש הממשלה, שמאשר או לא מאשר לפי העניין, ולפי שיקול דעתו.

כך גם לגבי כיבוש עזה, ראש הממשלה הציע בחדרים סגורים להערך לביצוע, ושמע את ששמע, אז הוא נסוג.

טוב, אז חיזבאלה בכוחותיו האחרונים העז להתערבהסטורי
בעז"ה ובהשתדלותינו הביא על עצמו את קיצו.

כבר חוסל ראש סיעת חיזבאלה בפרלמנט. משום מה ל'מדיניים' מהפרלמנט נתנו חסינות בסיבוב של לפני שנה וחצי. אז כעת הסרנו את הכפפות גם בעניין הזה.

בדיוק כךאיתן גיל

פעם נרתעו מלפגוע בהנהגות פוליטיות של גופי טרור, אז לא עוד.

כולם בני מוות.

חיזבאללה עדיין בועט וגם חוטף. @הסטורי תתנצלאיתן גיל
הודתי כבר אתמולהסטורי
טוב, הוא באמת בועט יותר ממה שחשבנוהסטורי
אבל כן הוא ואירן מספיק חלשים, יתכן שזה כבר ההתאבדות שלהם. צבי יחזקאלי טוען שכשהשיעים לא מסוגלים לנצח, הם דואגים להפוך למיתוס.

אחריות ראש הממשלה, שר הביטחון וחברי הממשלה כולם, שהפעם לא עוצרים עד שבאופן ברור מנצחים. מחזירים לידינו את צפון הגליל ומיישבים אותו ביהודים.

ההבדל הוא שאצלם שליש מהעם לא רצה לעשות הפיכה.קעלעברימבאר
באיראן שליש רוצים הפיכה, ועוד שליש יזרמו לכאן או לכאן.   רק שליש נאמנים למשטר.

וגם נגד איראן יש קונצנזוס של ארהב אירופה והסונים למוטט את השלטון. ורוסיה וסין לא מתערבות כבר

התבדתה כמובןאיתן גיל
למה לחגוג את מות חמינאי???????אריק מהדרום

הייתם מתפללים עליו שיחזור בתשובה!!!

יתמו חטאים מן הארץ!  חטאים ולא חוטאים!!!!

🥳🥳🥳🥳🤠🤠🤠🤠

עוד חודש אפטר פארטי במצרים.

47 שנות תפילה לא עזרונקדימון
זה היה רמז עבה מצד הקב"ה שצריך להרוג את הצורר, ולא רק להתפלל על זה 😊
איך אמר טראמפ:הסטוריאחרונה
היה לכם זמן לחזור בתשובה - מאוחר מידי...
נו מתי ההפיכה באיראן? למה העם שם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר
כבר בוקר או עוד לילה שם?
כי משמרות המהפכה עדיין חזקים מאודפ.א.

אנחנו רק ביום הראשון של מלחמה, שתימשך זמן.  לא רק כמה ימים אלא הרבה יותר

המנגנונים השלטוניים באירן לא קורסים בגלל סילוקו של המנהיג. צריך הרבה מעבר כדי לגרום לשלטון לקרוס. 

למה העם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר

לפני חודש יצאו 40 אלף

מהידיעה כי משמרות המהפכה ישובו וירצחו בדם קרפ.א.

כמו בסבב הקודם.

כמות הנרצחים שהיו אז, עולה על 40,000.

ומפגינים היו הרבה יותר מהמספר הזה.  

פורסם עכשיו:

שליש מהאיראנים מתים מאושר על חיסול חמינאיקעלעברימבאר
אז חבל שלקח לטראמפ חודש לקבל את ההחלטה…רוני 1234
ועוד עודד אותם לצאת ונהרגו בהמוניהם סתם… בהנחה שהוא בא לעזור להם כל רגע
לא לקח חודש לקבל החלטההסטורי
לקח חודש לארגן את הכוחות, הגיוני.
סבלנותברגוע
אין לי סבלנות. אני רוצה ביד או טו לנוח מאויביהםקעלעברימבאר
גם אניברגוע

אבל אם הם יצאו עכשיו לרחובות יהרגו אותם.

איראן זאת מדינה מאוד גדולה ולוקח זמן להחליש את השלטון שם.

שום שלב בגאולה לא מתקדם בלי סבלנותהסטורי
הדרשה של ר' חיא על גאולה קמעה קמעה, מתבססת על מהלך מגילת אסתר. 
אבלנחלת

זה כבר המון זמן קמעה קמעה, אין כבר כוח, ומה עוד, שאנו הישראלים, לא מצטיינים במידת סבלנות יתירה...נו כמה זמן הקמעה קמעה הזה, עוד מעט יסתיימו ששת אלפי

שנה של העולם הזה, מתי המשיח בדיוק מתכוון לבוא, ביום האחרון? זה לא הוגן. גם אנחנו רוצים לקבל את פניו (נקנה בגדים חדשים, ננקה את הבית, נעשה סולחה עם

השכן ש....הכל! רק שיגיע כבר!). האמת, זה גם די מפחיד. לא כל כך מוכנה רוחנית עדיין ושמעתי שכשיגיע, האדם ישאר במדרגה שלו, ולא יכול להשתנות הרבה;

אוי לי מיוצרי אוי לי מיצרי....

זו המציאות, בניגוד לדמיונות של כל מיני אנשיםהסטורי

אין רגע שבו מגיע משום מקום משיח על חמור לבן. יש גאולת ישראל שנמשכת והולכת. אנחנו מקדמים אותה יותר ויותר במעשינו הגאוליים - עליה לארץ, התיישבות, חיזוק עם ישראל, חיזוק מדינת ישראל, עד שנגיע לשלב שבו נראה בעליל שהשיא של תחיית החול, הוא תחיית הקודש.

אבל יש רגע שבו ממליכים מלך מבית דוד,קעלעברימבאר
או הרגע הזה שאותו מלך נחה עליו רוח הקודש. או רגע בניין המקדש. או רגע תחיית המתים
לא יודע על איזה 'רגע' אתה מדברהסטורי
אפילו הרמב"ם שבפשטות הצפייה למשיח אצלו, היא אכן למלך כפשוטו (אם כי הפסוקים הראשונים שמביא כראיה למשיח מהתורה, הם על קיבוץ גלויות) - מתאר תהליך ארוך של מלך מבית דוד שבהשלמת תנאים מסויימים הוא בחזקת משיח ובהשלמת כל התנאים, מתברר למפרע שהוא המשיח שהנביאים דיברו עליו. אם לא ישלים את כל התנאים - הוא ממלכי ישראל הכשרים, אבל אינו המשיח.

בוודאי שלפי רבים מגדולי ישראל, שההבנה של צפיה לישועה אצלהם, היא הרבה יותר לתהליך של גאולת ישראל ופחות במיקוד באדם שיוביל - זה פחות מהותי.

אברבנל הולך בכיוון הזה במקומות רבים (לא לפני לציין כרגע) ועיין מלבי"ם ביחזקאל על "ודוד עבדי נשיא להם"

הרמבם לא אומר תחזית, אלא הוראות.קעלעברימבאר

ייתכן גם שיהיה נביא מבית דוד שנמליך אותו. ובית המקדש כבר יהיה בנוי לפניו וכבר יקובצו הנדחים וכבר יהיה שלום ובטחון מוחלט למדינה כמו בימי שלמה.

ואז רגע ההמלכה גם יהיה רגע ביאת המשיח.

ההתמקדות היא לא באדם מסוים, אלא בשושלת בית דוד.

ה' לא נקרא רק אלוקי אברהם יצחק ויעקב, אלא אליהו קורא לו בדברי הימים אלוקי דוד.

ה כרת עם דוד ברית כמו שכרת עם האבות.

ברור שכל עניין מלכות בית דוד היא בשביל כלל ישראל,

אבל לעיתים יש אצלינו תלמידי הרב קוק בטעות מגמה להקטין את חשיבות מלכות בית דוד. בשל היותינו תלמידי אחיה השילוני.

שהרי לפי העולה מהזוהר, הרב קוק הוא מושח משיח בן יוסף (בן ירבעם לפי הזוהר). וגם אחיה משח את ירבעם.

כמובן שגם סאטמער תלמידי המלך אביה טועים. בית דוד בשביל ישראל, ולא ישראל בשביל בית דוד.

גם אם המלך יהיה נשיא, עדיין תהיה לו חשיבות אדירה כמנהיג העם.

עין רמבם בעיקר ביאת המשיח, על מי שמזלזל בחשיבות בית דוד

הרמב"ם אומר בפירוש שלא 'מכתירים' מישהו להיות המשיחהסטורי
אלא אם מלך ישראל עשה את כל המוטל על המשיח והצליח, מבינים שזה הוא.
התכוונתי שיכתירו אותו פוליטית להיות מלך.קעלעברימבאראחרונה

אם ברגע ההכתרה הוא כבר היה נביא, והמקדש קיים וכל התנאים כבר היו קיימים לפני (ישראל מקובצים לגמרי, שומרים תורה, ויש ביטחון מוחלט למדינה מאויביה)

אין סיבה שברגע הכתרתו למלך, הוא לא יחשב משיח וודאי.

(אם ידוע לנו לפני הכתרתו למלך, שהוא מורח ודאין, אז גם לפי הראבד הוא יחשב משיח מייד עם מינויו למלך)

כי טראמפ אמר להם שיחכו ויתכוננונקדימון
וגם נתניהו אמר להם שיכינו את עצמם.

קודם כל, צריך לתת לנו לעבוד. ורק כשהשטח יהיה מספיק פנוי וחלש, העם יוכל ויצטרך לצאת ותפוס את המדינה. כרגע זה סתם יהיה טבח המוני וחבל על החיים.

התפקיד שלהם יגיע בעיתו ובזמנו. בנתיים טראמפ אמר להם שדווקא יישארו בבתים. שלא יפריעו, לא יסכנו את עצמם, ולא חלילה יגרמו לשינוי תוכניות מבצעיות כדי למנוע פגיעה באזרחים תמימים באמת.

רק התחלנו. הם עוד יצאו לרחובות בעז"ה.

אולי יעניין אותך