יצוג נשי בכנסת ?
כלומר למה אישה תדאג ולא גבר?
כלומר דבר אמיתי ולא סתם קישקוש?
יצוג נשי בכנסת ?
כלומר למה אישה תדאג ולא גבר?
גם גברים וגם נשים רוצים תעסוקה , בטחון וכו'
יש קצת דברים שלענ"ד כבר די מכוסים - זכויות שמיוחדות לנשים דווקא כמו חופשת לידה שעת אם וכו'
כלומר, למה גבר ידאג ולא אישה?
בכל הקשור לכישורים הנדרשים מח"כ או שר בממשלה,
בולט שאופיו של האדם דומיננטי הרבה יותר מהמין שלו
בעולם, אז כן - יש לזמן מה צורך לעשות אפליה מתקנת לטובת הנשים.
הרי רוב מוחלט של האנשים בהחלט חושבים ישירות באופן טבעי שגבר יותר מתאים מאישה לעבוד בכנסת, וגם בפועל, רואים שלמרות שיש נשים שמגישות מועמדות הן לא מצליחות להגיע למקומות גבוהים כל כך, רק בודדות...
וזה נכון לגבי עוד דברים. כן, אני לא מפחד להגיד שבישראל יש עדתיות וכו', ולכן צריך לעיתים אפליה מתקנת במקום שבו העוולה זועקת לשמיים.
ולכן אני בהחלט חושב שבעולם בו אנחנו חיים כיום, במציאות של עכשיו, עדיין צריך שיריונים על בסיס מגדרי.
כשנתקדם ונתפתח אז אולי יהיה באמת מקום לבטל את זה - אבל עד אז? אני לא משלה את עצמי ש"אין מקום.." - זה הכי קל להגיד את זה כאשר אתה גבר.
ורשימות בכל המפלגות שנעזרות בפריימריז יוכיחו שנשים מוכשרות (ולעיתים כוחניות) מסוגלות לטפס יפה מאוד בכוחות עצמן,
כך שאין עניין להציג את צדדי המחלוקת כאילו ללא שריון היינו נטולי נשים לחלוטין. ממש לא
בבחירות הקרובות לבית היהודי מתמודדים בנתיים 44 מועמדים, מהם כמעט שליש - 14 - הן מועמדות. בוא נבדוק רק לגבי הבחירות הארציות עצמן, בלי להתחשב בשריונים אלא נסתכל לאחר הבחירות עוד שבוע וקצת, איפה מוקמו 14 הנשים ברשימה, ללא הקפצה של שיריונים, ונראה מה הכוח שהן הצליחו לצבור...
לדעתי זה קצת היתממות והתעלמות מהמציאות ומהרוחות הנושבות עדיין בציבור. בדיוק כמו אלו שטוענים שאין שום אפליה בלימוד תורת חכמי ספרד ושבבתי ספר ובישיבות לומדים את תורת חכמי ספרד בדיוק באותה רמה - או קרוב - לרמה בכמות ובאיכות שלומדים את תורת חכמי אשכנז - הרי אני ואתה יודעים שזה, במחילה, וסליחה על הבוטות - בולשיט. אין יחס בכלל בכלל בין לימוד תורת חכמי אשכנז לתורת חכמי ספרד.
אבל להתעלם מהמציאות זה קל. להגיד שמי שטוב ומה שטוב מגיע למקום שראוי לו - זה בעצם לטעון שבני אדם הם נטו שכליים ולא מונעים משום דחף רגשי ועדרי, וסטיגמתי. וזה, כמובן - לא נכון. המציאות מראה שבמקרים רבים מאוד זה ל-א נכון.
ועוד עובדה שמצביעה לזה, מה לעשות, זה שרואים בפועל שנשים בכל המגזרים, מקבלים שכר נמוך בעשרות אחוזים מגברים שעושים בדיוק אותה עבודה כמו שלהן - ומדובר בשכר לשעה ככה שאין מה להגיד שזה בגלל שהן עובדות פחות, כי שעה זה מדד מדוייק בלי קשר להיקף העבודה. בפועל, הן מקבלות פחות. למה? נקודה למחשבה...
בדיוק כמו שכאשר רואים שלבחורים צעירים ולא מוברגים אין כמעט סיכוי בעולם להתברג במקומות גבוהים ברשימות, אז לעיתים אכן משריינים להם מקום ריאלי. נכון - אם יגלו בשלב כלשהו שזה כבר לא נצרך, יבטלו את השיריון - אבל עד אז זה בהחלט הגיוני ודמוקרטי.
ודווקא שם מירי רגב וגילה גמליאל, שהינן אחוז ניכר מהנשים שביקשו להבחר- נבחרו בזכות עצמן
גם אני ממתין בקוצר רוח למתרחש בבית היהודי,
בבחירות האחרונות שקד ומועלם הגיעו בזכות עצמן, אם אינני טועה.
היו 8 נשים שהתמודדות בבחירות הארציות, לא כולל המחוזות (אולי אפילו 9, פשוט יש אחד/ת שאני לא בטוח אם זה בן או בת - סילבה מזרחי זה בן או בת? מקום אחרון ברשימה).
אז בעצם, בבחירות עצמן, ל12 המקומות הראשונים, הגיעו 2 בנות (16.66%).
ל15/16 המקומות הראשונים, הגיעו 3 בנות(18.75-20 אחוזים).
ל24 המקומות הראשונים הגיעו 4 בנות (16.66%).
ל26 המקומות הראשונים הגיעו 5 בנות (19.23%).
ל28 המקומות הראשונים הגיעו 6 בנות (21.4%)
ל30 המקומות הראשונים הגיעו 7 בנות (23.33%)
ל33 המקומות הראשונים הגיעו 8 בנות (24.24%)
כלומר, אפילו בתוצאה הכי מרשימה, ב33 המקומות הראשונים, זה לא מגיע לכדי רבע מהרשימה -קל וחומר לא ב12 המקומות הראשונים כשזה רק כ17 אחוז מהמקומות. (אני מתייחס כרגע רק לבחירות לרשימה הארצית בלי שיריונים ויו"ר ומחוזות).
לא יודע איך הגעת מזה לכך שזה "אחוז ניכר".
לגבי שקד - אמת, אבל גם זה, יש להזכיר, בעיקר בגלל הדחיפה הגבית המאוד מאוד חזקה שקיבלה מהיו"ר החדש ומהאוד פופולרי בנט. הוא זה למעשה שגרם לכך שיצביעו לה הרבה, לא היא בעצמה (כיום כמובן היא מסוגלת לעמוד בכוחות עצמה, לאחר שהוכיחה את עצמה). הוא זה שכמעט התחנן בפנינו שהוא פשוט חייב חילונים ובעיקר את שקד, בתוך הרשימה. לא יודע לאיזה מקום הייתה מגיעה אם לא הייתה בת טיפוחיו, ולעולם גם לא נדע.
לגבי מועלם אני לא זוכר אם היה שיריון גם שם והיא הוקפצה (ברשימת הבית היא הייתה מקום 8) - אני כמעט בטוח שהיו לפחות 2 שיריונים לנשים בעשירייה הראשונה ולכן שהיא כן הוקפצה אבל ייתכן שאני טועה. לצערי לא הצלחתי למצוא תיעוד של הבחירות הקודמות באתר הבית היהודי. אבל גם אם הגיעה לשם בכוחות עצמה - שוב, זה אומר שביותר מעשר המקומות הראשונים - עד גילה פינקלשטיין שהייתה הבאה בתור - היו רק 2 בנות. זה לא הרבה.
אבל נראה באמת מה יהיה הפעם ולאן כל בת תצליח להתברג.
לא הוגן לערוך את החישוב כשאתה כולל אנשים שלבטח לא היו נכנסים, ושובצו רק כדי למלא את המכסה או לשם מתן כבוד. ושתי נשים מהנבחרים הפוטנציאליים שנכנסו בלי שיריון זה יפה מאוד מאוד.
שקד ומועלם נבחרו בזכות עצמן וזו עובדה מוגמרת,
וזה הרבה ביחס לנכנסים
להתמודד. אף אחד לא "שיבץ" אותה.
ומה זה "שמות ריאליים" - אתה שם לב? מראש אתה אומר - יש כאלו ריאליים וכאלו שלא. ומי מחליט מי הריאליים? ומי מחליט שמספר כזה של נשים ולא כזה, הוא ריאלי?
כל 38 המתמודדים התמודדו כי בחרו בכך, תרצה או לא. אין כאן עניין של ריאלי או לא ריאלי, זה לא הגון לחשב ככה. מחשבים על פי מה שהיה בפועל. בפועל החלוקה היא כמו שהצגתי, ויכולתי להציג אותה אפילו רע יותר אם הייתי מחשב לפי המקום אחד לפני מי שהגיעה לאן שהגיעה:
ל3 המקומות הראשונים לא הגיעה אף בת (0%)
ל11 הראשונים הגיעה בת אחת (9.09%)
ל14/15 הראשונים הגיעו 2 בנות (14.28-13.33 אחוזים)
ל23 הראשונים הגיעו 3 בנות (13%)
ל25 הראשונים 4 בנות (16%)
ל27 הראשונים 5 בנות (18.5%)
ל29 הראשונים 6 בנות (20.6%)
ל32 הראשונים 7 בנות (21.87%)
אתה מנסה להציג את זה באור חיובי יותר אז אומר "תסתכל רק על הריאליים" - מה אתה מבצע חלוקה בין ריאליים לא ריאליים? ומי המוסמך לקבוע מי ריאלי ומי לא?
אף אחד ברשימה לא הוכנס לבחירות בעל כורחו. ולא לשם "כבוד". אלא התמודדות.
2 מהמתמודדות שנכנסו ל14 המקומות הראשונים זה מבייש. זה מראה שהציבור עדיין לא מוכן להכיל את זה שבנות יכולות וצריכות לייצג את עצמן כמו שהן מהוות מעל ל50 אחוז מאוכלוסיית המדינה.
גם עצם זה שהמון בנות מראש בוחרות להימנע מלהתמודד - בעצם נובע בדיוק מהסוגיה הזאת - בת מבינה שממילא הסיכוי שלה פחות בהרבה משל הבנים, ומתייאשת עוד לפני שהתחילה. זה לא צריך לקרות.
מה לעשות.
בדיוק כמו שרוב הגברים היום יטענו בפניך שרוב אלימות המשפחה מגיעה מהצד הגברי, כי זה מה שהשתרש - לא רק מצד הנשים אלא גם הגברים באמת ובתמים מאמינים ככה, באותו עקרון, גם בקטע הפוליטי, חילחלו לנשים את התודעה ואת הסטיגמה שברור שגבר יותר טוב מאישה בפוליטיקה ושאין סיבה באמת לבחור באישה, ולכן אפילו נשים שהיית מצפה שתהיה להם אחוות נשים, פחות מצביעות לנשים - כי זה מושרש כל כך עמוק.
צריך לזכור שנשים כמעט מאז ומעולם היו נחשבות בעמדת נחיתות מול הגבר - זה לא דבר שפותרים בדור אחד וגם לא בשתיים, מה לעשות? לכן עד אז, כן, צריך שיריון.
ולהלחם על השיריון נעשה בדיוק באותה הדרך - כל מתמודדת מנסה לפקוד כמה שיותר מצביעים ולשכנע כמה שיותר להצביע לה - הרי בכל מקרה אף מתמודדת לא רוצה לסמוך על השיריון ורוצה להגיע גבוה יותר בכוחות עצמה - כמו ששקד הצליחה להגיע (בסיוע ארטילריה כבדה של בנט כמו שכתבתי לאלעד למעלה) למקום מעל השיריון לנשים בפעם הקודמת.
לגבי כמה נשים התפקדו, אין לי שום אפשרות לדעת וכנראה גם לך לא, אלא אם כן ירשו לך לקבל את ספר הבוחרים ולפלח אותו לפי מגדר, או שתקבל נתונים מועדת הבחירות הארצית של הבית היהודי. אז אני לא יכול לדון במה ששנינו לא יודעים.
לגבי כמה נשים מתמודדות, ובכן, כמו שאמרתי - שליש מהמתמודדים הם מתמודדות - 14 מתוך 44 (כאשר שניים מהמתמודדים כלל לא מתמודדים לרשימה אלא רק ליו"רות- בנט ושמעון אור). כמות נכבדה ביותר יחסית למפלגה שפתחה בפריימריז רק בבחירות האחרונות.
אלימות נשית כלפי גברים (אני מדבר כרגע על האלימות עצמה, לא על תוצאות פיזיות שקורות ב-ע-ק-ב-ו-ת האלימות - שזה באמת הואיל וגברים יותר חזקים פיזית אז גם האלימות שלהם בעלת אפקטיביות רבה יותר מציאותית) = כמעט שווה לאלימות גברית או אפילו עוקפת אותה, רק שהיא הרבה פחות מדווחת והרבה פחות מתייחסים אליה ברצינות.
ולא אמרתי לרגע שנשים לא בוחרות בגברים - למה לעוות את דבריי? הרי בדיוק אמרתי שבגלל שהסטיגמתיות כל כך מוטמעת, אז המציאות התעוותה ככה שצליחו להחדיר גם למגדר הנשי ש"גברים יותר טובים" - ולכן גם נשים בוחרות הררבה גברים לכנסת- הקיפוח המתמשך והיחס המזלזל שנשים מאז ומעולם קיבלו בעולם - ואני לא מדבר כרגע בהכרח על התורה או ההלכה, אלא בכלל על העולם, להזכירך המדינה שלנו לא מדינה דתית - הצליח באמת להשפיע על התודעה - זה בדיוק מה שטענתי למעלה. וזה מה שגברים צריכים להבין ולהודות בזה. אבל ברגע שיש נשים פמיניסטיות שמתעוררות לדרוש לקבל את הזכויות שלהן ישר מלגלגים עליהן ואומרים "שתקו, שתקו, אתן סתם מבלבלות בשכל, אין שום קיפוח, ותראו, אפילו נשים מצביעות לגברים וכו' וכו' - כשמסרבים להודות בכך שזה זה שורש הבעיה והעיוות!
קודם כל יש לך הרבה מקורות להראות ל-י על פי מה שא-נ-י- ביקשתי וא-ת-ה אמרת כבר לפני חודש שתביא, ורק א-ז אולי, תוכל לבקש ממני להפנות אותתך למקורות על דברים שאני אומר. אני ממש לא מתכוון שהכל יהיה חד צדדי. נתחיל לפי הסדר הכרונולוגי.
דבר שני, לצערך, הדברים שאמרתי הם ציטוטים מתוך מאמרים של חוקרים שעסקו בנושא, ופורסם בכתבה באתר כלשהו שבעבר גם העלתי לפורום הזה ממש, אך זה נמחק על ידי המנהלים בעקבות בקשה אישית ממנהל/ת/ים/ות על, כשהטענה היא ש"זה מפריע לגורמים שונים בפורום העיסוק בזה" - אני הייתי מהמר על "מפריע לגורמות שונות" - אבל כמובן שלא הסכימו לתת לי אפילו בדל מידע מי זה שזה כל כך מפריע לו שזה מצדיק את מחיקת שרשור הראוי לגמרי. שיהיה. בכל מקרה להעלות את זה כאן אני בכל מקרה לא אעלה אחרי שמחקו לי, ובין כה וכה זה היה רק הערה אגב הדבר העיקרי שעסקנו בו).
ולפסקה השנייה שלך:
לא אמרתי שהנשים עצמן מעוותות - אלא שהמצב הקיים כיום בכללותו הוא מעוות. הנשים עצמן לאט לאט משתחררות מזה ולומדות להאמין בעצמן. ולא. "פמיניזם" זה לא מילה גסה. ואם רוצים מילה יותר יהודית: "העצמה נשית".
אני מאמין - אך לא אני ולא אתה יכולים להוכיח את זה, אין כמעט שום דרך בעולם לבדוק את זה - שאחוז מאוד מאוד גבוה מהקולות שהבנות שהתמודדו בפריימריזים השונים, הצביעו להם נשים (למעט איילת שקד שזה סיפור שונה לגמרי).
אני כנראה לא ממש מיעוט אם רבות וגם רבים חושבים שצריך לתת ייצוג לנשים ולעשות שיריונים במקרה שזה נצרך - אבל הי,אם אתה רוצה לחשוב שאני מיעוטמי אני שאפריע לך...תהנה.
אתה האחרון שיכול להגיד לי את זה. אחד שאין לו שום מקורותן טללשטויות שכבר חודש שלם הוא מדבר ואומר ש"יש לי מקורות נגד הבית היהודי".
לי בוודאי שיש מחקרים וראיות נגד זה וכמו שאמרתי כבר העלתי אותם לכאן בעבר, ומסיבות שונות זה נמחק - אתה יכול אפילו לשאול את שלומי המנהל. לעומת זאת אתה - כבר חודש משקר בנוגע לשטויות שלך.
"אני ואין עוד מלבדי" - אני מבין שאתה פוסל במומך, זה בסדר. כל עוד אתה מנופח מחשיבות עצמית ובטוח שכולם צריכים להביא לך מקורות ורק אתה יכול למרוח את כולם בדיבורים של שטויות - אתה האחרון שיכול להעיר לאנשים בנושא הזה.
אז אני ממליץ לך לעבוד על סדר וארגון - אתה מבקש מאדם משהו, מין הראוי לא להיות חצוף ולעמוד לפני כן באותו דבר בעצמך, שהבטחת חודש לפני כן!
ואתה לא תגיד לי מה מצב מעוות ומה לא - מי מחליט מה מעוות? אתה? לא נראה לי. כשאני אומר שמשהו מעוות אני כמובן מתכוון מבחינתי. אם מבחינתך זה לא מעוות שייערב לך - אתה לא יכול לקבוע לי מה מעוות אצלי ומה לא.
בקיצור - בבקשה תעזוב אותי בשקט, אם אתה רוצה פעם אחת להיות רציני תעמוד מאחורי המילים שלך, בנתיים כל השטויות שאתה אומר רק מטריחות אותי ללא צורך.
אם תעמוד אתה סוף סוף במילים שלך, אז אולי תהיה לך הזכות להגיד לאחרים שהם לא עומדים בנטל ההוכחות שהם צריכים. עד אז זה פשוט צביעות שזועקת למרחקים.
מאחורי האמירה שלך ולהביא כמו שאמרת, עשרות יחצ"נים נגד בנט שטוענים מה שטענת - אפילו שזה רק פרשנות ולא אמירות מבוססות - ואפילו את זה לא טרחת לעשות. שום מקור. כלום.
"דף יחצ"ני" - פשוט מה שאתה הבאת זה מלא מלא מקורות רציניים...
הבאתי גם המון חוקים טובים, וכעת הבאתי אפילו עוד - ואתה לרגע לא הגבת עליהם ברצינות.
"מולך ומול האמונה שלך" - פחחחח. מולי ומול המקורות והדברים המבוססים שהבאתי אל מולך ומול האמונה והשקר שלך כאילו יש לך דף יחצני משל עצמך נגד בנט - שמעולם לא טרחת להראות.
אבל הנה, לפחות חשפת את ערוות הדבר - מצאת את ה"תירוץ" למה אתה לא מראה לי מה שאתה לא רוצה להראות כי אין לך - "אתה פשוט לא תאמין מראש, זה זה מול האמונה שלך לכן אין טעם" - במילים אחרות, התחמקות בראש כבוש כלפי מטה כיוון שלא הצלחת למצוא שום דבר ושום מסמך באמת אינו קיים, אז מצאת את הדרך לחמוק מהבאת מה שאין לך, כמו ששיערתי מראש, בטיעון כזה או אחר.
וכן, זה כבר בהחלט בערך חודש, אולי אפילו יותר - אם צריך אני אמצא את המקום הראשון שאמרת שתביא דבר כזה.
לשקר? אתה השקרן פה שמנסה שוב לסלף לאנשים את המוח במצח נחושה ועוד מעיז לקרוא לי השקרן? כל אחד יכול לראות פה בסופו של דבר מי כ-ן הביא מקורות, ומי לא הביא כ-ל-ו-ם מלבד איזה כתבת פרשנות אחת בלבד של איזה כתב אחד בלבד, שבנט ונתניהו בעצם כבר הכחישו וסתרו לגמרי, אבל לא, כמובן שהכתב הזה צודק... (מה גם שהאמירה המגוחכת שלך שיש לך עשרות מקורות עיתונאיים כאלו, אפילו היא, לא עמדה במבחן המציאות ולא הבאת עשרות כאלו. אפילו לא עוד אחד).
תעשה טובה, את הסילופים שלך ואת המבוכה שלך מכך שאתה לא באמת מצליח להכין "מסמך יחצני נגד בנט והבית היהודי" - תשמור לעצמך. תפסיק להלעיט אותנו בשקרים ועוד לטעון אחרי זה שא-נ-י השקרן, כאשר כל בר דעת רואה מי הביא מקור ומי לא.
בז לכל דעה אחרת. לא, אתה פשוט הלל הזקן, מה אני אגיד...ותן טלהפרשנות המגמתית והיחצנית שלך נגד בנט והבית היהודי פשוט ממש לא עומדת בתקן "לא לבוז לכל דעה אחרת משלך" - במיוחד כשלבוז הזה שלך אין שום ביסוס ומקור. רואיםן את זה בכל תגובה שלך בפורום - שאתה פשוט מצד אחד קוטל בצורה מכוערת כל דעה שקשורה לבית היהודי, ומצד שני לרגע אחד לא חולם אפילו לטרוח להביא מקורות למה שאתה אומר, רק להתחמק ולנסות להציג כאילו רק עוד מליון שנה והנה אני יביא את המסמך נגד בנט.
אתה הכי בז לדעות שמולך, כאשר אתה מתעקש להתנהג ככה ולא לדון עניינית, ורק להתחמק במטרה לכלות סתם את זמנם של הגולשים.
והקוראים כבר רואים ומבינים מי פה מדבר מתוך בסיס ומתוך טיעונים רציניים ומי סתם מנסה להלעיט אותם בשקרים בלי שיביא שום "מסמך יחצני נגד בנט והבית היהודי" שלא קיים.
בחייאת, תשאיר את השיח הזה בחוץ כי סתם חבל שתיפול בבור שאתה כורה לעצמך. כאשר תחליט להתרצן (מלשון להיות רציני) ולהתחיל לדון לגופו של עניין עם בסיס רציני - תדבר איתי.
עד אז אתה בדיוק כמו "פירסום תמלול קלטת של הרב עובדיה מדבר נגד דרעי" כאשר הקלטת לא ידוע אם היא קיימת בכלל - גאוני מאוד. גם אני יכול לכתוב "תמלול" שכזה = האם זה הופך את זה לביסוס רציני? פחחח... - ככה בדיוק אתה נוהג מתחילת מערכת הבחירות ועד עתה, בניגוד אלי שהבאתי אינספור חוקים רציניים עם ביסוס ועם המקור המוסמך - אתר הכנסת.
בס"ד
ובעיני הזוי ביותר שצריך להכניס נשים לכל מקום,
ולשריין להן מקומות, וכ'- רק כי הן נשים.
ולא מדובר רק על הכנסת, אלא גם כל מני וועדות...
מי שהוכיחה את עצמה בעשייה כזו או אחרת מתקדמת,
ומי שלא לא.
וזה שיש פחות נשים בעמדות מסוימות זה כי מלכתחילה פחות נשים פונות לתחום הזה.
אני חושבת שיש קבוצת נשים שמנצלות את הפחד של הממשל להיראות "לא נאורים",ושוביניסטים,
לקידום הקריירה האישית שלהן.
זה הכל.
הרי לא אזכה לראות לראות אותן נלחמות על שריון מקומות לגברים בתחום החינוך הרך,
למשל, שהמספר שלהם קטן באופן יחסי, רק כדי להביא "ייצוג הולם" ו"נקודת מבט של גבר",
בתפקיד הקריטי של עיצוב הדור הבא...
או לחלופין האם יעלה על דעתן לקבול על המספר המועט של הנשים בעבודות בניין, (אם בכלל),
או בתחבורה ציבורית, וכד'..
יש קבוצות - של גברים ונשים, אבל בהחלט גם נשים - שפועלים למען שילוב גברים בתחום החינוך לגיל הרך - כלומר, שאלו שרוצים להשתלב, לא יקשו עליהם ויקבלו אותם, ולא יתקעו להם כל הזמן מקלות בגלגלי. דיברתי אישית עם אחד מיוזמי הקבוצות האלו, על הנושא הזה, במשך שעה ארוכה, ככה שאני קצת מבין בזה.
אבל בכל מקרה - יש הבדל גדול בין עבודות בניין ותחבורה ציבורית, לייצוג בכנסת - בכנסת מדובר על מקום שבו נקבעים גורלות ומעצבים את חיי המדינה - ולכן יותר הגיוני להבין שחשוב מאוד לדאוג שיהיו שם גם נשים. לעומת עבודות בניין ותחבורה ציבורית ששם אין קריטיות שיהיו גם וגם - למרות זאת, ברור שאם יש בנות שרוצות לשמש בעבודת בניין, צריך לדאוג שלא יפלו אותן סתם בשל מינן. כנ"ל לגבי תחבורה ציבורית. השאלה היא כמה רוצות. בנוגע למקצועות האלו אני לא יודע נתונים - בנוגע לכנסת אני רואה את כמיות הבנות שמנסות להתמודד והמקומות אליהם הן מגיעות...
בכנסת הזאת יש 27 נשים, שזה מספר שיא, שמעולם לא היה. 27. זה אומר 22.5 אחוזים. בערך רבע. זה נחמד, אבל זה עדיין מראה על עיוות מסויים. בפועל הרבה יותר בנות מתמודדות לתפקידים ולא מצליחות לא בגלל שהן לא מוכשרות, אלא בגלל סטיגמתיות, וכו'....
בס"ד
את הרוח והצלצולים שעושים מזה.
הייתה וועדה מסוימת שהגיעו אליה אנשי בטחוןן וקרתה תקלה נוראית!
מתוך חמש אנשים שישבו בוועדה לא הייתה אף לא אישה אחת!
כמה דברו על זה בחדשות, ובכל מקום!
גם בבית העלמין הצבאי יש פחות נשים כמדומני.... מה אתן קופצות?
אולי יש תחומים בהם זה חשוב שתהייה אישה רק כי היא אישה.
אני מאד מסופקת.
כשאתה מדבר על סטיגמות- סטיגמות של מי?
אם זו מדינה דמוקרטית, והציבור מה לעשות מעדיף גברים בהנהגה,
מה לעשות?
לחנך את הציבור?
טוב שיהיה.
אבל אם זה חשוב בסופו של דבר זה חשוב לאלו שרוצות לקבל את התפקיד,
לא למי שאמור להיות מיוצג.
ומי שבוחר את הנבחרים והנבחרות לכנסת אלו נשים וגברים כאחד,
אז אם לעומת הנשים שמתמודדות יש פחות,
כנראה גם באוכלוסיה הבוחרת פחות נשים נתפסות לעניין שתהייה אישה שתייצג אותן,
ובוחרות מועמדים לפי קריטוריונים אחרים.
באופן כללי אני חושבת שמי שייצג אותי טוב יותר זה מי שאני מעריכה ומזדהה איתו כאדם,
ולא חושבת שלמגדר יש איזה שהוא משקל בעניין.
לסיכום לא מתנגדת לעצם זה שיש נשים בכנסת,
מפריע לי שזה הופך להיות מטרה בפני עצמה.
הדמוקרטיה יותר מאשר עשה את זה לאחר בירור הלכתי עם עצמו?
אז התשובה היא לא. בוודאי שיש גם סברות הלכתיות רבות שבהחטל לא סוברות שאסור לאישה לכהן בתפקיד בכנסת (למשל, הדוגמה שאומרים שצריך לשים מלך בן ולא בת - התשובה ההלכתית הפשוטה שרבנים שמתירים משיבים לזה, שבוודאי שלכנסת אין גדר מדוייק של מלך, אלא זה צורת שלטון שונה - גם אם יש לה סמכויות חזקות לעיתים כמו מלך, זה בוודאי לא מלך)
היה נגד שנשים יבחרו ויבחרו לכנסת
המציאות בעולם הייתה שונה מהיום. ועובדה שהיום רבנים שהם מתלמידיו של הרב צבי יהודה, בנו של הרב קוק, מתירים לנשים ג-ם לבחור וג-ם להיבחר. מה תגיד על זה? למה הם עושים את זה? למה הם מתירים?
נבחרי ציבור אמורים לשקף בהרכב שלהם את הרכב הציבור- על שלל גווניו והתפלגויותיו השונים
זה הבסיס הרעיוני, כלל א', של דמוקראטיה במבנה הנוכחי.
אחד מסוגי ההתפלגויות- זה מגדר.
לא ייתכן מצב שבו יש 52% נשים אזרחיות- אבל לא אחוז הולם של ייצוג שלהן בכנסת.
אמנם בשיקול בין נושאים שונים של ייצוג או התפלגות- יש מרכיבים שחשובים יותר ממגדר (למשל כבוד לדת, השקפה סוציאלית או ליבראלית, יכולת לנהל מערכת גדולה עם אחריות כבדה, ועוד), אבל זה לא מבטל לחלוטין את חשיבות הנושא
בואו נשאל את השאלה ההפוכה-
למה שבכלל יהיו גברים בכנסת?
איזה דברים חשובים גברים ידאגו או יקדמו בצורה שאישה לא יכולה?
זה דבר אמיתי או סתם קישקוש?
ותן טל1. לנשים יש דברים אחרים לעשות בחיים.
נשים יש להן בית ילדים ולא כל אחת רוצה לוותר על הדברים האלו בשביל לרוץ לכנסת
כולנו ראינו שאשה שמתחתנת ויולדת אין לה זמן כל כך לתפקד בכנסת (חוטובלי)
2. ייצוג גברי עונה על 99% אחוז מהבעיות גם של הנשים- בטחון, כלכלה , רפואה וכו'
בשביל ה 1% שצריך לנשים דווקא לא צריך כל כך הרבה נשים מספיק אחת שתיים חזקות
3. ליורת גברים יש תכונות מנהיגות מאשר נשים
יש מספיק בנות שרוצות להיכנס ואין להן כמעט סיכוי שבעולם אם יש פריימריז או וועדה מסדרת שרבה גברית ושקועה בסטיגמות של פעם...
2. אז למה לא הפוך? חייצוג נשי עונה על 99 אחוז מהבעיות גם של הגברים - אז בואי נעשה פרלמנט נשי כמעט בלבד, ושיהו אחד שניים גברים חזקים וזהו? למה לא? אני מבטיח לך שאין שום בעייה למצוא 118 נשים שתרצינה להיות בכנסת וגם מוכשרות לכך. שום בעייה.
מה דעתך על כך?
בדיוק אותו דבר יכול להגיד שאתה מנסה להיות יותר רפורמי ועושה את זה בניסיון להרוס את גוש הימין. הנה, גם אני יכול "לפרשן ולקרוא" ותך אם אני רוצה.
אז די עם זה.
יש פמיניזם ויש פמיניזם. צר לי שאתה לא מסוגל לרגע קט להצליח להפריד בין גוונים שונים של דברים שלכאורה נראים דומים. אף אחד לא אמר שמחר הנשים יהפכו לגברים, זה לא קשור.
מצטער מאוד, אם אתה טוען שאורית סטרוק ושולי מועלם וציפי חוטובלי בעצם מנסות להלחם בבורא עולם ובסדרי עולם - אז באמת אין טעם לדון איתך (סדרי עולם? מה סדרי עולם בבחירות דמוקרטיות? משה רבנו עשה בחירות דמוקרטיות לסנהדרין? ברור שלא! ה' ברא את העולם בבחירות דמוקרטיות? ברור שלא! לא קשור כאן "סדרי עולם" - מדובר בצורת שלטון שיש כיום, והיא צריכה להתאים להיגיון. אין פה קשר ל"סדרי עולם". ובטח שלא "יציאה נגד בורא עולם".
אבל קל להציג את זה ככה, קל הכליל, קל לעשות דמגוגיה.
העולם מעולם לא התקיים במציאות דמוקרטית - זה משהו שקיים היום. ומה שאני כותב שהיה - אמרתי מראש שאני לא מתכוון בעולם ההלכתי אלא שהנשים תמיד קופחו בעולם בכלל. האם מה שהיה פעם התקדש, בכל מקרה? האם עבדות הכושים שהייתה היא דבר מקודש? האם הבערות וזה שמתי מעט ידעו קרוא וכתוב גם בקרב הגברים - זה דבר שצריך להישאר???
נשים היום יכולות להיות כל דבר - אפילו נשים חרדיות מגיעות לתפקידים של ראשי משרדים ממשלתיים ותפקידים בכירים אחרים - אז בוודאי שאין שום עיוות בכך שהן תוכלנה להיות גם בכנסת.
אנא, תפסיק ללקק לגלותיות, להיסטוריה שהתקדמה, ולשליטה הגברית שתמיד חייבת לשלוט בהכל. אנא, אל תלקק להם (כותב את זה רק בגלל שאתה התחלת ב"ליקוק.." - בשפה שמדברים אלי, אני מראה שגם אני יכול לדבר בה)

אם אתה ב-א-מ-ת לא יודע להבדיל בין סוגי פמיניזם - עזוב, אני לא בנוי לדון עם אדם שאין לו את רמת הידיעה המספיקה לדיון הזה. תלמד על סוגי הפמיניזם השונים ואז תחזור אלי ותגיד לי שאין סוגי פמיניזם שונים.
"הפמיניסטיות צוחקות.." - שוב, בורות מוחלטת. יש כל כך הרבה סוגי פמיניסטיות, והנטייה הזאת לנסות להכליל את כל הפמיניסטיות תחת: "הפמיניסטיות צוחקות.." - זה כזה צימצום מגוחך ורדידות מוחלטת, מצטער, אבל זאת העובדה.
אתה עצמך ממציא עכשיו לגבי כל ח"כית על פי מה שמראש הגדרת לעצמך - כלומר, אתה קודם יורה את החץ ואז מסמן את העיגולים מסביבו ומוחק דברים שלא נוחים לך. תעשה לי טובה.
ומה לעשות והבועה מתפוצצת לך בפרצוף כאשר בהחלט ישנן נשים חרדיות שקוראות בפועל (וכנראה עוד רבות שבשקט תומכות בהן מאחורה - זאת המציאות בכל דבר בעולם - בדיוק כמו שאת הקול שאני משמיע כן בכל הנוגע לבית היהודי -אני יודע על רבים מאחורי כאן בפורום שתומכים בי אבל לא משמיעים קולם מסיבות שונות - תמיד המציאות היא שיש מי שקורא את הקריאות ה"נועזות" ורבים תומכים בו בשקט מאחורה) - לתת לבנות להיבחר ולהכנס להיות חברות כנסת. אה, כמובן - אתה ישר תגיד "הן לא באמת חרדיות" -סלח לי, אבל אתה לא מגדיר החרדיות של בנות חרדיות, ואתה האחרון שיכול לקבוע לרבנית עדינה בר שלום שהיא חרדית או לא חרדית.
כל טוב. כאשר תוכל להבדיל בין סוגי הפמיניזם השונים ולא להכליל את כל הפמיניסטיות תחת קבוצה אחת מצומצמת בלבד - דבר איתי.
) ניסיון נואל להגדיר את זה כ"או פמיניסטית או לא" - זה מגוחך. הספקטרום לא נע על שתי קצוות בלבד, ויש הרבה שהן גם וגם, מעורבות בדעותיהן, או פמיניזם כזה או אחר, בצורה כזאת, פמיניזם חלקי, פמיניזם מעורב בשוביניזם במקרים מסויימים, ועוד ועוד. זה לא שתי קצוות מוחלטים, וזה לא ש"כל מי שהיא לא פמיניסטית במוצהר אז היא בהכרח שוביניסטית.
אתה זה שמנסה להכריח כל אחת שלא מגדירה את עצמה במוצהר כפ-מיניסטית, כשוביניסטית - וזה מגוחך, כיוון שדווקא אישה שהיא אוחזת בפמיניזם ה-א-מ-י-ת-י והנכון, היא זאת של-א צריכה להצהיר על עצמה בריש גליי כפמיניסטית - פשוט וברור לה שכל מה שהיא עושה זה מתוך שהיא אישה, והיא לא צריכה כל הזמן לצעוק על כך, אלא היא פשוט פועלת ומקדמת את עצמה ואת המגדר שלה תוך כך וגם באופן ספציפי בהחלטה עצמית.
ונראה יותר שאתה לא יודע מה ההגדרה של פמיניזם יותר מאשר אותם נשים שאתה מכנה "בורות". פמיניזם לא צריך להתבטא במילים - הוא מתבטא במעשים ובדרך חיים. לא צריך להגיד פמיניזם - מי שעושה את זה כבר עושה את זה בפועל, בין אם בדרך כזאת ובין אם בדרך אחרת. וכמו שאמרתי - יש המון סוגים, יש אגרסיביות יותר ויש פחות, יש כאלו שמתמקדים בצדדים כאלו ויש באחרים, ועוד ועוד.
יוניזה שיש לחבר פרלמנט X רחם ושחלות אמור לאפשר לאותו חבר פרלמנט ייצוג טוב יותר של בוחרות בנושאים חקיקתיים כמו בטיחות בדרכים, מיסים עקיפים, מו"מ מדיני וקצבאות זקנה? הכיצד?
או במילים אחרות - לקחת את המקרים הקיימים היום ולהוכיח לנו שנשים "הרסו" יותר מגברים, ושזה גרוע שיש נשים בכנסת, ושצריך שיהיו רק גברים?
אם אני אגיד משפט כמו: "אסור גבר בכנסת זה רק יהרוס" - זה יספק אותך? אתה תקבל אותו כמובן וכדבר שלא צריך לפרט ולהסביר? אם לא - אז אנא תסביר גם אתה ואל סתם תשמיץ חצי מבני האדם שחיים בארץ. תודה 
יש סיבה הגיונית שלא יהיו נשים בכנסת?
למה שלא יהיה..נכון שלנשים יש יותר תפקידים בחיים שהם לוקחות בהם חלק..אבל אם מישהי מענויינת לקחת על עצמה גם את העול הפוליטי , שיהיה לה בכייף..למה זה אמור להוות עבורך בעייה?
אתה חותר קצת לאפלייה..זה מבורך מאוד שהחברה התקדמה וכיום נשים לוקחות חלק כמעט בכל דבר..אתה מחזיר אותנו כמה עשורים אחורה שנשים באמת לא היו מצביעות ובטח שלא מתמודדות לכנסת..
כיום באפריקה לנשים באמת אין חלק בחיי הפוליטיקה , הם לא נבחרות ולא מצביעות..אתה באמת רוצה לחיות בחברה כזאת?
אנחנו עדין לא במצב של 50% גברים 50% נשים בחיי הפוליטיקה..אבל אנחנו בהחלט לא רחוקים משם ויום אחד זה יקרה..
בעולם שבו נשים לוקחות חלק כמעט בכל דבר ומבצעות לא פחות טוב מהגבר.. אז אין סיבה שבכנסת לא יהיה יצוג נשי..
בכללי צריך לקדם את השוויון ולברך עליו ולא להתריס נגדו..
מה רע בזה? שנינו יצירתו של האל, שינינו שווים בשבילו באותו קנה מידה..אז למה שבינינו לא יהיה כך ? למה שבינינו לא יתנהל השוויון?
אני לא איזה שוחרת שוויון אבל אני באמת תוהה אם עד כדי כך מפריע לך יצוג נשי בכנסת?..
עניין של צניעות נטו (כל כבודה בת מלך פנימה), האיסור ההלכתי על אשה לתפקד בשום תפקיד ציבורי וניהולי, כבוד הציבור (משום זה אסרו על אשה לקרוא בתורה בציבור, ומי יעלה על דעתו שאשה תנאם בפני גברים בפרלמנט או תתנשא על כל אזרחי המדינה כח"כית או שרה).
אבל הסיבה הכי נשמעת לכם (היינו לדת"לים קלילים שיידישקייט מעניין את הסבתא שלהם) זה שצריכים לשריין לנשים מקומות, מה שאומר שהציבור לא רוצה שנשים יהיו שוות לגברים בייצוג פרלמנטרי, והפוליטיקאים עושים אפליה מתקנת נגד גברים כדי לעשות איזשהי מראית עין של "שוויון" מזוייף. לציבור בדרך כלל יש סיבות טובות להנהגתו. פוק חזי מה עמך דבר.
קריאה בתורה לנשים אכן מותר לקורא אבל פסלו מכבוד ציבור , לא ראוי שבאמצע בית כנסת תקום אישה ותנאם ותקרא בתורה בפני גברים..אך זה עניין הדת .לענייניי קודש שנשים יעסקו בהם מול גברים זה דיון אחר לגמרי..ואז אני מבינה את עניין הצניעות..
במצב של היום שנשים מכהנות בתפקידים ציבוריים רבים,ראוי גם שיהיה יצוג בכנסת..
אם אתה פוסל תפקידים ציבוריים וניהוליים לנשים,פסלת המון..מעורכת דין ועד מנהלת בית ספר..
שניהם תפקידים יצוגיים וניהוליים...ולפעמים מתנהלים מול גברים ..
לטענתך גם באלו נשים לא יכולות לעבוד..ופסלת נשים רבות שעבודות בשוק הציבורי..
בשום תפקיד ציבורי וניהולי?
ולאחר מכן, אנא תסביר לרב ליאור הדתי לאומי הקליל שיידשקייט מעניין את הסבתא שלו, למה הוא טעה בכך שאמר לאורית סטרוק שהיא יכולה לכהן כחברת כנסת?
אפליה מתקנת כשמה כן היא - אפליה לטווח זמן מסויים כדי לתקן את המצב.
בדיוק כמו שאם לא יהיה אף קצין ממוצא מזרחי במשם 20 שנה - זה פשוט תהיה היתממות מוחלטת לטעון שזה "לא בגלל גזענות", וכן - אם צריך לתעדף בחירה של אדם זה או אחר, כדי לתקן את המצב - ובהנחה שההבדלים הם לא שהוא עם כישורים 20 והוא עם כישורים 100 - אלא פחות או יותר אותו הדבר (וסלח לי, בנות רבות שמות בכיס הקטן לא מעט חברי כנסת מכהנים ביכולות שלהם ובנמרצות ובמה שיוכלו להועיל בכנסת) - וכן, זה תהיה אפליה לעכשיו, כדי שבעתיד יהיה שיוויון אמיתי יותר כי זה יותר יוטמע בינינו.
חודשיים? (או משהו בסגנון, לא ציטטתי במדויק).
למעשה, אתה אומר, שאסור לבת להיות בשום תפקיד בכיר בשום חברה בישראל. כי זה תפקיד מפתח שמשפיע על עם ישראל.
אני לא חושב שהרב ליאור מחזיק מהרמב"ם הזה עד כדי איסור מוחלט - אחרת הוא היה אוסר על המפלגה למנות אישה כחברת כנסת, לא ככה?
אני חושב שהרב דרוקמן ושאר רבני הבית היהודי מכירים היטב את הרמב"ם הזה ועוד עשרות מקורות ובכל זאת לא אסרו על נשים להתמנות למפלגה הדתית לאומית ובמקרים מסויימים אף עודדו.
אני מבין מזה שפשוט לרבנים האלו שזה בסדר שאישה תכהן בתפקידים כאלו. בדיוק כמו שכיום לא הולכים לפי דברי הרמב"ם ונשים יוצאות מהבית יותר מאחת לשבוע/שבועיים/חודש... 
ואני רוצה להתייחס לדברים דווקא מתוך נקודת מבט יהודית.
יש מהות גברית בעולם, ויש מהות נשית. לכל אחת מהמהויות הקב"ה נתן כישרונות וכוחות מיוחדים שיש רק לה ואין לחברתה. לא ניתן להתווכח על כך ויש אין סוף מקורות ביהדות.
"זכר ונקבה ..ויקרא שמם אדם".על פי הקב"ה, אדם שלם הוא רק זכר ונקבה יחד שכל אחד מהם הוא חצי יצירה! כל אחד מהמינים לבדו הוא חסר ולכן- חלש יותר.
הדבר מתבטא בצורה החזקה והברורה ביותר בתוך הבית הפרטי.
בית יהודי שלם, מורכב מ2 כוחות המשמשים בו יחדיו וכל אחד נותן את כישוריו ויכולותיו היחודיים וכך ביחד נוצר בית שלם עם התנהלות תקינה ושלמה בעולם.
בית שמקטינים בו את הכוח הנשי או את הכוח הגברי- מקטין בעצם את הפוטנציאל הגבוה שלו.
החכמה הגדולה בבית ,למען בניית בית יהודי שלם ומתוקן, היא לתת לכל כוח את המקום שלו לפעול לתקן ולקדם. החכמה היא להתנהל בהרמוניה, מתוך ענווה, להכיר בחיסרון שלנו ובזה שהשלמות שלנו נמצאת דווקא בחיבור ובקשר עם בן המין השני שלו יש את היתרונות שלי אין....
וכמו בבית הפרטי- כך בבית הלאומי.
יש כוחות גבריים ויש כוחות נשיים בעולם, וכך בעמ"י.
בהנהגת האומה, נדרשים השילוב של 2 הכוחות יחד. הכוח הנשי מביא איתו ראייה מעגלית-רחבה בה כולם שווים(מול ראייה קווית של "אחד מעל השני" של הכוח הגברי).הכוח הנשי שואף וחותר יותר לשלום ולחפש את המכנה המשותף הרחב ביותר ככל הניתן(אל מול הכוח הגברי ששואף יותר להישגיות ולהתקדם כלפי מעלה, גם במחיר של "דריכה" על גבי דרכם של האחרים) הכוח הנשי מביא אתו הסתכלות יותר אמונית ואופטימית(מול הרציונאליות של הכוח הגברי) הכוח הנשי מביא אתו רכות ועדינות (אל מול הנוקשות והחיספוס הגברי) ועוד כהנה וכהנה...
(לא סתם דווקא הנשים הן אלו שלא חטאו לא בחטא העגל ולא בחטא המרגלים וכן לא נפלו באמונתן בגלות מצרים הקשה.)
המסקנה מכל זה- כדי שהבית הלאומי(ז"א המדינה) שלנו יהיה שלם ומתוקן- נדרשת והכרחית התחשבות ושיתוף הכוח הנשי והגברי גם יחד.
(ואני חייבת להדגיש שיש גברים שיותר מחוברים לכוח הנשי שנמצא בתוכם ויש נשים שמחוברות יותר לכוח הגברי שנמצא בתוכן. אך לרוב, הגברים מחוברים יותר לכוחות הגבריים וכך הנשים...)
וכך כל אחד מכיר במעלותיו ובחסרונותיו ותורם את חלקו המיוחד לבניית מדינה מתוקנת ושלמה.
ולסיום- מי שטוען שאין צורך במתן ביטוי לכוחות הנשיים בעיצוב דמותה והתנהלותה של המדינה כי הכוחות הגבריים יכולים להסתדר לבד, בעצם בשורש העניין הוא טוען- "אין צורך בכוח נשי, בעיצוב וניהול הבית היהודי הפרטי, הכוח הגברי יכול להסתדר לבד".
עכשיו, מהנקודה הזו אפשר להתחיל לדון האם הכנסת כוחות נשיים לתוך שקלול קבלת ההחלטות בניהול ובעיצוב המדינה, דורש שיהיו גם בפועל נשים חברות כנסת פעילות בכנסת ישראל, או שיש גם דרכים אחרות לשם השגת מטרה זו.
חייב להצביע למפלגת משפט צדק.
בתכלס יש אזרח שנמק שלושה עשורים בכלא בגלל שהשבכ רצח את ראש הממשלה וזיני לא עושה כלום.
מנגד אני לא מבין איך אנחנו חיים עם הדרייפוס של מדינת ישראל כבר כל כך הרבה שנים.
עמיר כן רצח את רבין (ראה כמה וכמה מאמרים באתר "א. א. קונספירציות" וגם את הפוסט של יגל הנקין על תאוריית הכדורים שהוחלפו)
"משפט צדק" כל פעם מקבלת את מספר הקולות השווה למספר העוקבים של עמוד המפלגה בפייסבוק, שזה כ-500. למישהו הזיזו הקולות האלה? גזר הדין של עמיר בוטל הוא הומתק? מי שרוצה לפעול לשחרורו, מוזמן להשתמש בשיטות הרבה יותר הגיוניות כמו למצוא מספיק תורמים ואז לשכור לוביסטים, לנהל קמפיין ציבורי מקצועי ועוד.
או לדחות רשמית את הסכמי אוסלו (מאז השתלטות חמס על עזה היתה לה עילה לעשות זאת) או לחזור לקווים של A B C ולא לזוז מהם מבחינת התיישבות. כמובן שצהל יהיה חופשי לנוע בכל מקום שיש בו סכנה בטחונית.
המצב הנוכחי בו שרים מעודדים זחילה התיישבותית לאזורי A B פוגעים בכל מפעל ההתישבות.
60 אחוזים של של שטחי C הם השג לא מבוטל.
בבקשה תשובה עניינית ולא השמצות ונבולי פה.
נער גבעות עם כבשים נראה כמו ילד שטעה בדרך.
… לא מדברים?
אפשר גם באופן הדרגתי, בדיוק כמו הגאולה שמתקדמת הדרגתית מול העיניים שלנו עם ההשתתפות שלנו
אם הוצע לבצע שינויים במערכת המשפט בהסכמה ובאופן הדרגתי, למה לא לבצע אותו דבר ביו"ש, בלי מהפכות קיצוניות ובאופן הדרגתי.
כל תהליכי הגאולה, התחילו מ'משוגעים לדבר' שהלכו כחלוצים לפני המחנה, כשהרוב הדומם קצת העריך מרחוק ותמך וקצת שם להם ברקסים.
כמובן, הדבר הנכון זה שהממשלה תכריז על ריבונות מנהר מצרים עד הנהר הגדול נהר פרת. אבל יש מציאות, לא רק אצלינו גם אצל יהושע בן נון היו אילוצי מציאות. בתוך האילוצים - מה שמקדמים זה חיובי.
אחרי שרה"מ הצהיר על העתקת 'פרויקט החוות' לנגב ולגליל.
(על נקודה 1. בדבריו על הראיון דילגתי, כי אינה רלוונטית לנושא)
2. נתניהו לוקח קרדיט על החוות ביהודה ושומרון ומדבר על העתקתם לגליל ולנגב - גם כאן ניתן לראות עיקרון חשוב. נתניהו כלל לא היה מיוזמי פרוייקט ההתיישבות, ושינוי המרחב ביהודה ושומרון. להפך, במשך שנים הוא התנגד ומנע את פיתוח ההתיישבות. אחרי שנים ארוכות של מאבק של נוער הגבעות, מול הריסות חוזרות ונשנות והתעמרות של הממסד, בעקבות פרשת דומא נבקעה החומה והחל שינוי שהתעצב לאט לאט בדמות החוות החצי-מוסדרות גם אז נתניהו לא היה יוזם, אלא במקרה הטוב נגרר. ההישגים הגדולים של החוות והגבעות - בפירוק מאחזי ההשתלטות של הרשפ, שנתניהו העלים מהם עין במשך שנים, היו כרוכים במאבקים רבים וגינויים מול תפיסות ששלטו בצמרת פיקוד מרכז שנתניהו נתן להם גב. וגם זה היה לאט ומעט, עד שסמוטריץ נכנס לממשלה
למה האמירה הזו חשובה? לא כדי להתחשבן עם נתניהו על העבר, להפך, כדי ללמוד על העתיד. העובדה שנתניהו מנכס לעצמו את השינוי ומדבר על העתקתו לנגב ולגליל - מלמדת שיש שכר לפעולתך. גם דברים שנתניהו מתנגד אליהם, ותחת אחריותו הממסד מתנכל, כשמגיע היום והמציאות מוכיחה את עצמה - הוא יצטרף להצלחה.
וזה כמובן מלמד גם על המאבק על התיישבות בשטחי B. גם אם כיום נתניהו מדבר נגד, ובפיקוד מרכז שולחים מדי יום כוחות הרס לפינוי. יום יבוא והם יצטרפו ואז יקשרו לעצמם כתרים על התהילה.
3. וזו נקודה מאד חשובה: נתניהו מדבר על העתקת מודל החוות לנגב ולגליל. ראוי לשאול למה חוות? אם יש שם מדינה וריבונות, למה לא לעשות פרוייקט ייהוד מסודר מטעם המדינה ולא שישען על חלוצים בודדים?
התשובה היא שצריך להכיר במציאות. בניגוד לכפי שרגילים להגיד בראיונות בתקשורת, ש"היה עדיף שהמדינה תעשה אבל היא לא עושה" וכו'. העובדה שהשינוי ביהודה ושומרון קורה על ידי יחידים, חלוצים, והרבה מאד בשטח האפור, היא לא מצב של בדיעבד, או לפחות לא בדיעבד במובן המקובל.
למדינה יש גם חסרונות, היא דבר מאד מסורבל ומאד כבול. אם זה היה תלוי רק במדינה לא היתה התיישבות ביוש בכלל - לא משנה איזו ממשלת ימין היתה. אם זה היה תלוי במערכת מלמעלה - לא היה ניצחון בעזה אילולי שיטוח המבנים שהתחיל מלמטה. וגם ביהודה ושומרון הערבים היו מנצחים.
הטרור הערבי נשען תמיד על המרחב שיש לו (מעין דוד וגוליית הפוך, להבדיל וכו') מול המדינה. ותמיד הצליח להביך אותה ולהכריע (כאמור, זו היתה הסיבה שרבין התייאש ורצה שהרשפ תטפל בלי בגץ ובלי בצלם. הוא כמובן לא הבין את התכנית של ערפאת). ההצלחה של החוות והגבעות קשורה לזה שנוער הגבעות משוחרר יותר, זה לא באג זה פיצ'ר והפיצ'ר.
אי אפשר להכניע אויב שפועל בטרור בלי פעולות תגמול רק עם פעולות סיכול, וגם כשהצבא מותח את עצמו לפעולות שבעבר לא נעשו זה לא היה יכול להספיק לבד.
ההבנה הזו מחייבת חשיבה מעמיקה על הגבולות, על המשמעות ועל הסכנות ובעיקר מצריכה המון המון בהירות דרך ונחישות. אבל בלעדיה אי אפשר לנצח לא ביהודה ושומרון, ולא בגליל.
נתניהו וסער מפחדים מתגובת האמריקאים והארופים למהלך כזה,מרבית שרי הליכוד מפחדים בעיקר מהתגובה התקשורתית, מהלך כזה יוביל גם לעימות של בכירי הצבא מול הממשלה כמו גם חידוש הסרבנות. מנגד, צריך לזכור שכל מהלך ההתישבות ביו"ש, החזרה לצפון השומרון וכל מפעל החוות בשטחי C, התחיל מעשים "לא חוקיים" של בודדדים, תזכרו כמה פעמים צהל פינה את ישיבת חומש. הבעיה העיקרית היא הפרובקציות של אנרכיסטים שמאלנים ותקשורת עויינת. חבל שבלוט לא מוציא צווי הרחקה מנהליים לאנרכיסטים .
… פשוט רוצה להזכיר את אוסלו כל הזמן.
כל הכבוד למפלגה שמחזקת את שורותיה עם תלמידים מובהקים של הרב קוק זצ"ל
אין צפיה שהוא ייצג אותנו. יש ערך במקום הסמלי, שקצינים בכירים, גיבורי ישראל, מכירים בזה שערכי הציונות הדתית הם הערכים שראויים וצריכים להוביל את עם ישראל כיום.
מדבריו של יוסי בכר נשמע שהוא בתהליך התפכחות וגם אם אולי מידי מורכב לו כיום בגילו המתקדם לקבל עול תורה ומצוות כמו בנו שחזר בתשובה שלמה ונשוי לנכדת הרב ליאור
להכרזה שלו יש ערך משמעותי.
הוא מאמין בהעתק והמשך של תפיסת הבית היהודי עם איילת שקד, ינון מגל, ואלי אוחנה.
מעוז ולייטנר הם דמויות בעיתיות בעיניו.
חוץ מזה שמעוז אכן בעייתי, סתם בזבז כסא בכנסת ארבע שנים. לא מועיל בכלום וגורם אנטגוניזים לכל מה שכולנו מסכימים עליו.
לא מכיר את לייטנר ושות', אבל אם באמת היה רוצה מקום בכנסת ולא סתם לעקוץ את ג', היה מתחיל מלהתאחד עם 'הקהל' ועם 'אח"י'.
היו מוסיפים עוד 1500 קולות ביחד, וכל קול חשוב.
להזכירך שזה יותר ממספר הקולות שהלך הנוכל לחפש בפחי האשפה של ועדת הבחירות המרכזית.
לגבי 'נעם' ההערכה הפשוטה שלי, אין לי מושג מה סמוטריץ' חשב, שאכן הם ישרפו מעט מאוד והרבה יותר מזה מהמתלבטים בין הצה"ד לכל מיני מפלגות "מרכז" יעזבו.
כלומר - צירוף מעוז היה מקטין את הסיכוי לממשלת ימין.
הפעם לא ישרפו לשמאל כמה מנדטים של מרץ ושל בל"ד.
ולגוש הימין, עוד לפני שהתחלנו בכלל, הולכים להישרף כמה מנדטים של וינטרים וחרדים.
אולי בסוף הרב אברג'יל יורה לחסידיו להצביע לבן גביר (הם מאוד מקורבים), אבל עדיין המצב לא טוב. הכל תלוי בהעלאת שיעורי ההצבעה במעוזי הימין.
אלא כדי להביע תמיכה.
אתה בעצם אומר שהוא "סתם" התפקד? בשביל האמירה שבזה
וזה אמירה משמעותית (אומר זאת כאחד שסיכוי סביר שלא אצביע להם עדיין) שמפקד בכיר במילואים במלחמה הנוכחית מביע אמון בסמוטריץ' בהינתן ההישגים וההתנהלות במלחמה.
לדעתי זה מעניין מאוד ומשמעותי שהוא ואיתם שהיו מפקדים במלחמה במילואים כעת מביעים תמיכה במפלגה של סמוטריץ',
אצל נתניהו יש את אלישע מדן וטליק גווילי ששילמו מחיר גדול במלחמה ותומכים בו,
אצל אייזנקוט יש בכירים לשעבר,
אצל גולן יש אנשי מחאה,
אצל וינטר יש אזרחים שהיו מעורבים במלחמה.
זה מעניין ומעורר מחשבה מה כל מפלגה מציגה
…מעורר את התקווה להתחדשות.
שבעז"ה אוירה גם יחכים אותך, לראות את הטוב במיישבי הארץ ומוסרי הנפש עליה.
…עומדות היו רגלנו בשעריך ירושלים.

תיזהר מחרדים, הם יחזירו אותך לאוסטרליה...
זה לא בדיחה.
בס"ד
הדיווח הבוקר על הלחץ של נתניהו לאיחוד בין אבי מעוז לבין בצלאל סמוטריץ' - הוא טעות בעיניי
מפלגה שפעם אחר פעם רצה ומתאבדת בשביל בסוף להצליח להיכנס - זה בעיניי סביר. יש אחוז חסימה גבוה שצריך לצלוח וזו הדרך היחידה בסוף לעשות חיבורים, וזה אכן מה שעשו נעם בתחילת דרכם. אבל זה לא הסיפור כעת. אבי מעוז קיבל פעמיים את הצ'אנס שלו ולא עשה כלום! העשייה שלו בכנסת מסתכמת בנאומים נגד הפרוגרס ושני חוקים וחצי שעברו בקריאה טרומית.
למה צריך לעזור לבן אדם כזה, שקיבל את ההזדמנות שלו להוכיח את עצמו, להיבחר שוב פעם?! בן גביר לדומה, הצהיר כל הזמן שברגע שהוא יכנס לכנסת הוא יוכיח את עצמו וייצור לו בייס - מה שאגן קרה. אבל אצל מעוז זה לא קרה והוא עדיין מייצג את עצמו ולא הרבה מעבר לזה.
אתמול פרסם דביר עמר, פה בערוץ 7, שגורם בסביבת רוה"מ אומר לו "מהסקרים שלנו גם אם אבי מעוז ירוץ לבד ישרוף בגג כמה אלפי קולות בודדים. לעומת זאת אם יתחבר עם סמוטריץ יבריח קולות שינדדו לאופוזיציה - יותר מהקולות שיביא". מוטב שכך ינהג נתניהו גם הבוקר.
הרב טאו מקורבו של נתניהו לוחץ לשלב את הנציג שלו, וסמוטריץ' מתנגד מטעמים מובנים, ומפעיל לטובתו את לשכת ראש הממשלה.
ההשוואה בין מעוז לבן גביר אינה הוגנת בהנתן שבן גביר שלט בשני משרדים מרכזיים, ועוד משרד... בערך. מעוז, ח"כ בודד לא שלט בכלום.
כי משרדים מייצרים קבלות ובייס.
כך ואחרת, אם הרב טאו יורה לאנשיו להצביע מחל תמורת הישג כלשהו לסביבת הר המור, הכל יבוא על מקומו בשלום, אבל זה לא יקרה.
בס"ד
בכנסת הקודמת (24) בן גביר היה ח"כ בודד וכבר התחיל לצבור כוח רק מעצם כניסתו לכנסת והעובדה שהוא חרש את הארץ לכל אורכה.

וממתי נתניהו הוא מקורובו של הרב טאו?!
ברדיו קול חי הוא הוגדר מקורבו של נתניהו.
כעבור 3 שנים הוא גמל לרב טאו ונשכב על הגדר כדי שמעוז יכנס לרשימה לכנסת.
לא הבנתי את הטבלאות שצירפת.
בהערת אגב, יש הבדל מהותי בין בן גביר שפונה אל קהל ימני רחב, ולכאורה הבייס של הליכוד, ובין מעוז שפונה אל קהל נישתי שבין קטן לקטן מאוד.
זה מציף את השאלה, האם עדיין יש תועלת ממשית במפלגות נישה מכל סוג שהוא, אבל דומה שלא כאן המקום.
בס"ד
היא מראה שבן גביר הביא בסקרים של הבחירות הקודמות (בתקופה בין פיזור הכנסת לסגירת הרשימות) בין 5-9 מנדטים וזה אחרי שנה וחצי כח"כ בודד. מעוז לעומת זאת לא עשה דבר או חצי דבר כדי לנסות להגדיל את הבייס שלו.
אז כן, אני חושב שמפלגת נישה שקיבלה את הצאנס שלה ולא הוכיחה לא עשייה ולא מעבר של אחוז החסימה - אין מה לפעול למענה.
עכשיו יהיה (שוב?) המבחן של זהות. ניצלו סיטואציה ודחפו אותם לאיחוד. עכשיו יש עבודה אמיתית.
בס"ד
בניסיון הקודם הוא פישל. עכשיו הוא יהיה צריך להוכיח את עצמו שהוא למד להתנהל נכון.
נתניהו מעריך שיותר קולות יאבדו מאשר יכנסו מהרשימה של סמוטריץ ופייגלין בעקבות האיחוד, בעיקר מצד מצביעי פייגלין, אבל יאבדו בתוך הגוש כנראה.
והקולות של מעוז יקלטו מתהום הנשיה של החסימה.
פעילי נעם, מפעלים בימים האחרונים לחצים כבדים ולא בוחלים בשום מניפולציה לקידום העניין. בעשיה פוליטית ממשית הם חלשים, מאוד, אבל ברעש וצלצולים הם חזקים. אני בכלל לא משוכנע שהשמועות על 'לחץ מצד נתניהו', זה לא ספין שהם המציאו.
מסתבר שגם נתניהו יודע, ששריון של מעוז, שכאמור לא עשה בכנסת האחרונה שום דבר מועיל שלא יכל לעשות מבחוץ ורק גרם לרה"מ להזיע, ירחיק יותר מצביעים שעלולים לזלוג שמאלה משיביא מצביעים.
גם בשביל האיחוד בבחירות הקודמות ביבי שילם להם במנדט של הליכוד. יש סיבה למה אנשים לא אוהבים את המהלכים של אבי מעוז.
בראשון נאמר שנועם מבריחה יותר קולות משהיא מביאה, ובשני נאמר שהוא פועל למען שילוב נועם בציונות הדתית.
לפחות אחד מהם הוא שקר, ואולי כדבריך, זה ספין שהם המציאו, או שפשוט הוא חזר בו.
אני לא יודע למה הוא צריך לבחוש בכביסה המלוכלכת במגזר, ולמה המגזר עצמו לא מתאמץ בכל דרך שהיא להגדיל את מספר הפתקים מטעמו שיוכנסו לקלפי.
הלייטים שהתפזרו בין כל מפלגות השמאל הם יעד לחיזור ולהשפעה, ולהשבה הביתה. מדובר בכששה מנדטים, אלא שנתניהו אפילו לא יודע איך להגיע אליהם.
לא צריך להאמין לכל שטות שמתפרסמת בתקשורת. בטח לא בזמן בחירות ובפרט בהגשת הרשימות.
כי הוא עדיין על סף אחוז החסימה.
כי גם אם פייגלין מוסיף מנדט, הוא בהחלט גם מרחיק כמות כזו, בטח כשיש חלופות דומות יחסית כמו עוצמה ווינטר.
לכן כדאי מאד שיחבור גם למעוז שיש לו הרבה מצביעים וגם פעילים מאד איכותיים שיכולים לעשות עבודת שטח חזקה שתביא אליו את המתלבטים האלה. נכון שגם נעם מרחיקה מצביעים אבל הוכח שמצביעים להם בסופו של דבר ופעילים איכותיים יכול להיות משמעותי מאד פה.
-לדעתי מעוז לא אשם בזה. הוא רק ח"כ בודד ולא נתנו לו כלום מהקצת שהוא ביקש. וכשאתה פועל נגד הזרם, בשונה מהדברים הנפלאים שבן גביר קידם שיש להם תמיכה רחבה בכנסת, אז קשה מאד לפעול כח"כ יחיד, ואדרבא חלק מהתנאים להצטרפות הפעם צריך להיות שייתנו לו גיבוי גם שאר השותפים. כי בלי זה הוא באמת מיותר בכנסת
היה שסמוטריץ ווינטר היו מתחברים פשוט. ואבי מעוז אם גם יצטרף זה היה נחמד וממקסם יותר קולות אבל פחות קריטי.
כל ה'אכלו לי, שתו לי' - לא לגיטימי בפוליטיקה. חלק ממה שצריך לדעת בפוליטיקה, זה להתנהל בשיתוף פעולה, ההשגים מגיעים בתמורה לשיתופי פעולה. אם היתה סיעה של שמונה מנדטים ולא של שבעה, אולי אבי מעוז היה יכול להטריל קצת פחות - אבל כל הדברים המהותיים שחשובים לו, היו מקודמים יותר. ההתעקשות שלו לעבוד כסיעת יחיד, שממילא אין לו גם אמצעי לחץ על הקואליציה - היא שגרמה שהוא מסיים עם הרבה נאומים ו0 עגול של הישגים.
מעבר לזה - הוא הצליח להיות סדין אדום בעיני רבים. הקולות שהוא ירחיק מהמפלגה, רבים מאוד מהקולות שהוא יביא. לטעון שהקרבה לאחוז החסימה היא סיבה להכניס אותו - זה חוסר הכרות מוחלט עם הציבור.
הוא מואשם בהטרלה כי כל הפעילות שלו בכנסת היוצאת, לטוב ולרע, היתה בענייני דת ומדינה.
יריבו הגדול סמוטריץ' התעסק בכלכלה, ובבטחון, ובקטטות עם בן גביר, ובאנטנות, ושום כלום בענייני דת ומדינה. החריג היה הפיאסקו עם הרב מיכה הלוי.
וממילא הוא לא הטריל.
פעילות אמיתית לא היתה, לא בדת ומדינה ולא בתחומים אחרים, רק סיפורים והטרלות.
בזמן שהוא הטריל עם החלטות הצהרתיות על 'ריבונות', כשהוא יודע טוב מאוד שראש הממשלה לא יכול לאפשר לזה לעבור, סמוטריץ' דאג לריבונות בפועל.
בזמן שהוא הקריא במליאה סיפורים על פרוגרס, רוטמן דאג להחליש את הדיפ-סטייט שמוביל את הפרוגרס.
בזמן שהוא צעק 'חינוך יהודי, חינוך יהודי, חינוך יהודי, רק אני דואג לחינוך יהודי' - סמוטריץ' דאג שמוסדות החינוך יתפתחו, שההורים יוכלו לעמוד בתשלומים ואורית סטרוק דאגה לבנות השירות שיתנו חינוך יהודי.
ההתבכיינות של חסידיו ש'לא נתנו לו', מראה בדיוק שהם פשוט לא מבינים איך עובדים בפוליטיקה -בשיתופי פעולה- ואין שום טעם לתת עוד הזדמנות לאלו שפשוט לא מסוגלים.
ומנדט שלם לאחר חלוקת עודפים.
אפשר היה להגיע איתו להסכם פרישה מהמירוץ תמורת תופינים כאלה ואחרים בכנסת הבאה.
אבל אוי השנאה.
אבל לתת לו מקום ברשימה, היה מרחיק יותר ממועיל.
אגב, לא חושב שישרוף אפילו חצי מנדט. כן, כמו שכבר ראינו בעבר 1,400 קולות יכולים להיות ההבדל בין ממשלה יציבה, לאין ממשלה.
זה הקו של הר המור (תרתי משמע), בטרם ירד לעולם המעשה.
בסופו של דבר הם אנשים שטבוע בהם ניתוק מהותי מסויים מהפרקטיקה, לטוב ולרע.
רואים את זה גם אצל וינטר, שלכאורה אמור להיות אדם מאוד לוגי וריאלי אחרי כל מה שעבר.אבל עכשיו הוא לוקח סיכון עצום, שהרווח בו, גם אם יהיה, הוא קטן לעומת הללכת על בטוח ולהתאחד (וגם לצאת בסדר מול ה' ושהוא עשה את שלו).
הרי ברור שאם הוא היה ניצב בפני אותו סיכון כשהוא צריך להחליט על פעולה צבאית, הוא היה הולך על בטוח ולא לוקח סיכון גדול מאוד בשביל רווח קטן. אז למה פה, כשזה משהו שנוגע לכל העם, הוא מסתכן?
כי הוא מנותק מהפרקטיקה הפוליטית, שבניגוד לפרקטיקה הצבאית, אין אצלה מסלול מסודר של התחלה בקטן ועלייה לאט לאט.
ליברמן יעזור לו לעבור את אחוז החסימה.
בקרוב נדע עם מי הוא חתם על הסכם עודפים. ליברמן או בן גביר.
והפיקוד הבא שלו יהיה להיות מדסניק במכינת עלי
היא אכן בסכנת סגירה.
העיקר שנם ימשיכו לצעוק, שהם ורק הם התורה בטהרתה.
מנוכחותו בכנסת כשהוא לא מסוגל לפעול בה בשיתופי פעולה.
הרעש העצום עם בן זאיד (שהיה או לא היה), פתח תיבת פנדורה אחרת שקצת נשכחה:
בימים שסביב 7 באוקטובר 2023, צייץ עיתונאי "הארץ" ניר גונטז' (@gontarzn) גילוי דרמטי: הוא סיפר כי מתוקף קשריו ברצועת עזה, הוא זיהה לפני ה-7 באוקטובר שצמרת חמאס ירדה מתחת לאדמה באופן מסונכרן ושקט. גונטז' פנה מיוזמתו לאחד מגופי הביטחון, התריע שזה סופר חריג וזעק ש"משהו קורה שם".
אם המידע על בן זאיד מעורר סערה, הידיעה הזו בוערת פי כמה - כי כאן לא מדובר בהערכה כללית, אלא במידע שטח מדויק בזמן אמת שהונח ישירות בידיים של גורמי הביטחון בישראל.
והשאלות הקשות חייבות להישאל:
* מי הם "אחד מגופי הביטחון הרלוונטיים" שניר גונטז' העביר להם את המידע הזה בזמן אמת?
* האם שב"כ או אמ"ן התעניינו בכלל? האם מישהו מהם חזר אליו בזמנו לשאול מה הסיפור, מי נעלם ומה הפרטים?
* מה קרה אחרי שפרצה המלחמה? האם לפחות אז, כשהבינו את גודל המחדל, מישהו ניסה לברר איתו מה בדיוק היה שם?
תמליל של הציוץ (תודה לגרוק):
:ציוץ 1 (11 באוקטובר 2023, 21:28):
יש לי מקורות בחמאס עזה. אני בקשר רציף עמם. מנטר בעזרתם את שקורה ברצועה בשגרה, ומה שקרה ולא קרה בנוגע לישראלים שמוחזקים אצלם מזה זמן.
לפני פרק זמן, שרלוונטי בעיני לאירוע השבת האחרונה, שמתי לב שצמרת חמאס עזה ירדה אל מתחת האדמה. הצלחתי להבין שמדובר על הצמרת ברחוב, ושהירידה נעשתה באופן מסונכרן ושקט.
ציוץ 2 (המשך):
פניתי לאחד מגופי הביטחון הרלוונטיים לניטור הביטחוני של הרצועה, ואמרתי: "אני מרגיש מחויב להגיד לכם, שמשהו קורה שם, ושצמרת הארגון ירדה מתחת לאדמה". אמרתי שזה סופר חריג בעיני ומעורר תשומת לב מיוחדת.
______
מי שמכיר את מלון וולדורף אסטוריה יודע שזה מלון יוקרה אולי הכי יקר בארץ.
נאמר שכדי להכנס בשעריו אדם ממוצע צריך לקחת משכנתא.
בוא נגיד שאיש לא נקרא לפגישה שם "באקראי" לפי הדיווח על וינטר ולייטנר.
אין שום סיכוי ששני אלה נפגשו שם באקראי במלון הזה דווקא לקראת סגירת הרשימות ודיברו שם דברי תורה, כל מי שמכיר את המלון הזה מבין את זה היטב.
אני חושש שיש מליארדר מאחורי לייטנר ואני חושב שעם שיווק נכון למאוכזבי החברה החרדית לייטנר עשוי להיות הפתעת הבחירות.
לא יודע כי לא התעמקתי בזה על איזו פגישה מדובר ומי הם הדמויות המדוברות - באתי לתקן את הרושם שהבאת על המלון
הוא ברמת מחירים דומה לזו של מצודת דוד הסמוך. לא הכי יקר בארץ (קמפינסקי בת"א נחשב ליקר והיוקרתי - יותר מהמלך דוד בירושלים).
היינו בו פעם סוף שבוע, לא צריך להיות עשיר במיוחד.
גם בו וגם במצודת דוד רואים המון חרדים מתארחים.
שיביא עוד חמישה מנדטים גגד השמאל.
הלואי שיצא משהו טוב מהמפגש הזה
זה מתחבר אצלי לנוהג של צעירי המגזר החרדי הנפגשים לדייטים ועושים זאת במיוחד בישיבה בלובי דווקא במלונות היוקרה בירושלים (וגם בהילטון ת"א. לא במלונות ה-'פושטים' במלעיל…)
בתי מלון מגדירים את הלובי שלהם כחצר ציבורית כדי לא לשלם עליהם ארוננה. זה אומר שכל אחד יכול להיכנס בלי לשלם (היי דייטים חרדים) כי מבחינה חוקית זה סוג של לא שטח פרטי.
הם הודיעו עכשיו שלא ירוצו עם וינטר כי לפי הסקרים לא בטוח שיעברו, אבל הם כן יהיו בכנסת הבאה, איך בדיוק??
אבל את פייגלין הוא לא רוצה, ולכן ירוץ בנפרד, וישרוף ביחד עם כולם.
גם לייטנר לא נראה לי יפרוש כי הוא רוצה להוכיח למפלגות החרדיות את כוחו.
יגמור מחוץ לכנסת.
תרשמו.
אבל אם יוכל להזיק אז יוכל להשתמש בזה בשביל "איחוד" בסבב הבא. כמו בן גביר וכמו פייגלין.
זה שאנו שומעים עליו - כי יש לו מימון,
לא יודע מאיפה
יהיה לחץ "להתאחד" איתו בפעם הבאה ולתת לו מקום ריאלי. איתמר בן גביר וחבריו עשו את זה במשך עשרים שנה עד שזה עבד להם.
למעשה הוא לא יקבל חצי אחוז.
לדעתי.
עכשיו הוא נכנע ל'אישה חרדית עכשיו' ולקמפייו הזה וצירף לרשימה שלו אישה חרדית שמאלנית.
רבים נוהגים לפנטז בצורה תיאורטית על חלוקה בין "מדינת יהודה" ל"מדינת ישראל" – לא מפני שמדובר בתרחיש מעשי, אלא כדי לחקור באופן ניסויי איזו גישה ביטחונית ואידיאולוגית באמת עובדת.
במלחמה האחרונה קיבלנו הזדמנות נדירה, כמעט במעבדה, לבחון את ההנחה הזו במציאות:
* זירת עזה: המקום שבו בוצעה התנתקות מלאה ופונתה הנוכחות האזרחית והצבאית.
* זירת יהודה ושומרון: המקום שבו לא הייתה התנתקות ונשמרו השליטה הביטחונית וההתיישבות.
הפער בין השטחים הללו אינו מבוטל – הוא תהומי, והנתונים מדברים בעד עצמם:
פער המחיר הדמים
* אבידות בקרב ישראלים: הרוב המוחלט של הנופלים והנרצחים במערכה – אזרחים וחיילים כאחד – הם מגזרת עזה (בשיעור של כ-95%–98% מכלל החללים במלחמה), לעומת אחוזים בודדים בלבד שנפלו בגזרת איו"ש.
* אבידות בקרב הפלסטינים: גם מהזווית של בלתי-מעורבים ונפגעים בצד השני, המספרים בעזה גבוהים בעשרות מונים מאשר ביהודה ושומרון (למעלה מ-95% מכלל ההרוגים הפלסטינים במערכה מרוכזים בעזה). ההתנתקות לא חסכה חיי אדם – היא הביאה להרס ולחורבן נרחב פי כמה לשני הצדדים.
ההשוואה הזו מתבססת אך ורק על המשתנה של ההתנתקות. אם נלך צעד אחד אחורה ונבחן מה היה קורה אלמלא הסכמי אוסלו והכנסת הרשות הפלסטינית, המצב הביטחוני והיציבות היו טובים פי כמה.
אין עוד צורך בניסויים מחשבתיים או בפנטזיות על חלוקת הארץ – הניסוי כבר בוצע במציאות, והתשובה ברורה לחלוטין.
כרגע לרש"פ יש אינטרס ברור לא לחמם את הגזרה.
אם הרש"פ יחליטו לפתוח במלחמה דומה למה שהחמאס עשה.
ה7/10 יראה קטן לעומת מה שהם עלולים לעשות.
הם הרבה יותר מאורגנים. יותר חמושים. כמות גדולה יותר ופרוסים כל יותר שטח שמכיל אזרחים.
ה' עוזר לנו שזה לא יקרה.
מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב
החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.
בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.
אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.
הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).