יצוג נשי בכנסת ?
כלומר למה אישה תדאג ולא גבר?
כלומר דבר אמיתי ולא סתם קישקוש?
יצוג נשי בכנסת ?
כלומר למה אישה תדאג ולא גבר?
גם גברים וגם נשים רוצים תעסוקה , בטחון וכו'
יש קצת דברים שלענ"ד כבר די מכוסים - זכויות שמיוחדות לנשים דווקא כמו חופשת לידה שעת אם וכו'
כלומר, למה גבר ידאג ולא אישה?
בכל הקשור לכישורים הנדרשים מח"כ או שר בממשלה,
בולט שאופיו של האדם דומיננטי הרבה יותר מהמין שלו
בעולם, אז כן - יש לזמן מה צורך לעשות אפליה מתקנת לטובת הנשים.
הרי רוב מוחלט של האנשים בהחלט חושבים ישירות באופן טבעי שגבר יותר מתאים מאישה לעבוד בכנסת, וגם בפועל, רואים שלמרות שיש נשים שמגישות מועמדות הן לא מצליחות להגיע למקומות גבוהים כל כך, רק בודדות...
וזה נכון לגבי עוד דברים. כן, אני לא מפחד להגיד שבישראל יש עדתיות וכו', ולכן צריך לעיתים אפליה מתקנת במקום שבו העוולה זועקת לשמיים.
ולכן אני בהחלט חושב שבעולם בו אנחנו חיים כיום, במציאות של עכשיו, עדיין צריך שיריונים על בסיס מגדרי.
כשנתקדם ונתפתח אז אולי יהיה באמת מקום לבטל את זה - אבל עד אז? אני לא משלה את עצמי ש"אין מקום.." - זה הכי קל להגיד את זה כאשר אתה גבר.
ורשימות בכל המפלגות שנעזרות בפריימריז יוכיחו שנשים מוכשרות (ולעיתים כוחניות) מסוגלות לטפס יפה מאוד בכוחות עצמן,
כך שאין עניין להציג את צדדי המחלוקת כאילו ללא שריון היינו נטולי נשים לחלוטין. ממש לא
בבחירות הקרובות לבית היהודי מתמודדים בנתיים 44 מועמדים, מהם כמעט שליש - 14 - הן מועמדות. בוא נבדוק רק לגבי הבחירות הארציות עצמן, בלי להתחשב בשריונים אלא נסתכל לאחר הבחירות עוד שבוע וקצת, איפה מוקמו 14 הנשים ברשימה, ללא הקפצה של שיריונים, ונראה מה הכוח שהן הצליחו לצבור...
לדעתי זה קצת היתממות והתעלמות מהמציאות ומהרוחות הנושבות עדיין בציבור. בדיוק כמו אלו שטוענים שאין שום אפליה בלימוד תורת חכמי ספרד ושבבתי ספר ובישיבות לומדים את תורת חכמי ספרד בדיוק באותה רמה - או קרוב - לרמה בכמות ובאיכות שלומדים את תורת חכמי אשכנז - הרי אני ואתה יודעים שזה, במחילה, וסליחה על הבוטות - בולשיט. אין יחס בכלל בכלל בין לימוד תורת חכמי אשכנז לתורת חכמי ספרד.
אבל להתעלם מהמציאות זה קל. להגיד שמי שטוב ומה שטוב מגיע למקום שראוי לו - זה בעצם לטעון שבני אדם הם נטו שכליים ולא מונעים משום דחף רגשי ועדרי, וסטיגמתי. וזה, כמובן - לא נכון. המציאות מראה שבמקרים רבים מאוד זה ל-א נכון.
ועוד עובדה שמצביעה לזה, מה לעשות, זה שרואים בפועל שנשים בכל המגזרים, מקבלים שכר נמוך בעשרות אחוזים מגברים שעושים בדיוק אותה עבודה כמו שלהן - ומדובר בשכר לשעה ככה שאין מה להגיד שזה בגלל שהן עובדות פחות, כי שעה זה מדד מדוייק בלי קשר להיקף העבודה. בפועל, הן מקבלות פחות. למה? נקודה למחשבה...
בדיוק כמו שכאשר רואים שלבחורים צעירים ולא מוברגים אין כמעט סיכוי בעולם להתברג במקומות גבוהים ברשימות, אז לעיתים אכן משריינים להם מקום ריאלי. נכון - אם יגלו בשלב כלשהו שזה כבר לא נצרך, יבטלו את השיריון - אבל עד אז זה בהחלט הגיוני ודמוקרטי.
ודווקא שם מירי רגב וגילה גמליאל, שהינן אחוז ניכר מהנשים שביקשו להבחר- נבחרו בזכות עצמן
גם אני ממתין בקוצר רוח למתרחש בבית היהודי,
בבחירות האחרונות שקד ומועלם הגיעו בזכות עצמן, אם אינני טועה.
היו 8 נשים שהתמודדות בבחירות הארציות, לא כולל המחוזות (אולי אפילו 9, פשוט יש אחד/ת שאני לא בטוח אם זה בן או בת - סילבה מזרחי זה בן או בת? מקום אחרון ברשימה).
אז בעצם, בבחירות עצמן, ל12 המקומות הראשונים, הגיעו 2 בנות (16.66%).
ל15/16 המקומות הראשונים, הגיעו 3 בנות(18.75-20 אחוזים).
ל24 המקומות הראשונים הגיעו 4 בנות (16.66%).
ל26 המקומות הראשונים הגיעו 5 בנות (19.23%).
ל28 המקומות הראשונים הגיעו 6 בנות (21.4%)
ל30 המקומות הראשונים הגיעו 7 בנות (23.33%)
ל33 המקומות הראשונים הגיעו 8 בנות (24.24%)
כלומר, אפילו בתוצאה הכי מרשימה, ב33 המקומות הראשונים, זה לא מגיע לכדי רבע מהרשימה -קל וחומר לא ב12 המקומות הראשונים כשזה רק כ17 אחוז מהמקומות. (אני מתייחס כרגע רק לבחירות לרשימה הארצית בלי שיריונים ויו"ר ומחוזות).
לא יודע איך הגעת מזה לכך שזה "אחוז ניכר".
לגבי שקד - אמת, אבל גם זה, יש להזכיר, בעיקר בגלל הדחיפה הגבית המאוד מאוד חזקה שקיבלה מהיו"ר החדש ומהאוד פופולרי בנט. הוא זה למעשה שגרם לכך שיצביעו לה הרבה, לא היא בעצמה (כיום כמובן היא מסוגלת לעמוד בכוחות עצמה, לאחר שהוכיחה את עצמה). הוא זה שכמעט התחנן בפנינו שהוא פשוט חייב חילונים ובעיקר את שקד, בתוך הרשימה. לא יודע לאיזה מקום הייתה מגיעה אם לא הייתה בת טיפוחיו, ולעולם גם לא נדע.
לגבי מועלם אני לא זוכר אם היה שיריון גם שם והיא הוקפצה (ברשימת הבית היא הייתה מקום 8) - אני כמעט בטוח שהיו לפחות 2 שיריונים לנשים בעשירייה הראשונה ולכן שהיא כן הוקפצה אבל ייתכן שאני טועה. לצערי לא הצלחתי למצוא תיעוד של הבחירות הקודמות באתר הבית היהודי. אבל גם אם הגיעה לשם בכוחות עצמה - שוב, זה אומר שביותר מעשר המקומות הראשונים - עד גילה פינקלשטיין שהייתה הבאה בתור - היו רק 2 בנות. זה לא הרבה.
אבל נראה באמת מה יהיה הפעם ולאן כל בת תצליח להתברג.
לא הוגן לערוך את החישוב כשאתה כולל אנשים שלבטח לא היו נכנסים, ושובצו רק כדי למלא את המכסה או לשם מתן כבוד. ושתי נשים מהנבחרים הפוטנציאליים שנכנסו בלי שיריון זה יפה מאוד מאוד.
שקד ומועלם נבחרו בזכות עצמן וזו עובדה מוגמרת,
וזה הרבה ביחס לנכנסים
להתמודד. אף אחד לא "שיבץ" אותה.
ומה זה "שמות ריאליים" - אתה שם לב? מראש אתה אומר - יש כאלו ריאליים וכאלו שלא. ומי מחליט מי הריאליים? ומי מחליט שמספר כזה של נשים ולא כזה, הוא ריאלי?
כל 38 המתמודדים התמודדו כי בחרו בכך, תרצה או לא. אין כאן עניין של ריאלי או לא ריאלי, זה לא הגון לחשב ככה. מחשבים על פי מה שהיה בפועל. בפועל החלוקה היא כמו שהצגתי, ויכולתי להציג אותה אפילו רע יותר אם הייתי מחשב לפי המקום אחד לפני מי שהגיעה לאן שהגיעה:
ל3 המקומות הראשונים לא הגיעה אף בת (0%)
ל11 הראשונים הגיעה בת אחת (9.09%)
ל14/15 הראשונים הגיעו 2 בנות (14.28-13.33 אחוזים)
ל23 הראשונים הגיעו 3 בנות (13%)
ל25 הראשונים 4 בנות (16%)
ל27 הראשונים 5 בנות (18.5%)
ל29 הראשונים 6 בנות (20.6%)
ל32 הראשונים 7 בנות (21.87%)
אתה מנסה להציג את זה באור חיובי יותר אז אומר "תסתכל רק על הריאליים" - מה אתה מבצע חלוקה בין ריאליים לא ריאליים? ומי המוסמך לקבוע מי ריאלי ומי לא?
אף אחד ברשימה לא הוכנס לבחירות בעל כורחו. ולא לשם "כבוד". אלא התמודדות.
2 מהמתמודדות שנכנסו ל14 המקומות הראשונים זה מבייש. זה מראה שהציבור עדיין לא מוכן להכיל את זה שבנות יכולות וצריכות לייצג את עצמן כמו שהן מהוות מעל ל50 אחוז מאוכלוסיית המדינה.
גם עצם זה שהמון בנות מראש בוחרות להימנע מלהתמודד - בעצם נובע בדיוק מהסוגיה הזאת - בת מבינה שממילא הסיכוי שלה פחות בהרבה משל הבנים, ומתייאשת עוד לפני שהתחילה. זה לא צריך לקרות.
מה לעשות.
בדיוק כמו שרוב הגברים היום יטענו בפניך שרוב אלימות המשפחה מגיעה מהצד הגברי, כי זה מה שהשתרש - לא רק מצד הנשים אלא גם הגברים באמת ובתמים מאמינים ככה, באותו עקרון, גם בקטע הפוליטי, חילחלו לנשים את התודעה ואת הסטיגמה שברור שגבר יותר טוב מאישה בפוליטיקה ושאין סיבה באמת לבחור באישה, ולכן אפילו נשים שהיית מצפה שתהיה להם אחוות נשים, פחות מצביעות לנשים - כי זה מושרש כל כך עמוק.
צריך לזכור שנשים כמעט מאז ומעולם היו נחשבות בעמדת נחיתות מול הגבר - זה לא דבר שפותרים בדור אחד וגם לא בשתיים, מה לעשות? לכן עד אז, כן, צריך שיריון.
ולהלחם על השיריון נעשה בדיוק באותה הדרך - כל מתמודדת מנסה לפקוד כמה שיותר מצביעים ולשכנע כמה שיותר להצביע לה - הרי בכל מקרה אף מתמודדת לא רוצה לסמוך על השיריון ורוצה להגיע גבוה יותר בכוחות עצמה - כמו ששקד הצליחה להגיע (בסיוע ארטילריה כבדה של בנט כמו שכתבתי לאלעד למעלה) למקום מעל השיריון לנשים בפעם הקודמת.
לגבי כמה נשים התפקדו, אין לי שום אפשרות לדעת וכנראה גם לך לא, אלא אם כן ירשו לך לקבל את ספר הבוחרים ולפלח אותו לפי מגדר, או שתקבל נתונים מועדת הבחירות הארצית של הבית היהודי. אז אני לא יכול לדון במה ששנינו לא יודעים.
לגבי כמה נשים מתמודדות, ובכן, כמו שאמרתי - שליש מהמתמודדים הם מתמודדות - 14 מתוך 44 (כאשר שניים מהמתמודדים כלל לא מתמודדים לרשימה אלא רק ליו"רות- בנט ושמעון אור). כמות נכבדה ביותר יחסית למפלגה שפתחה בפריימריז רק בבחירות האחרונות.
אלימות נשית כלפי גברים (אני מדבר כרגע על האלימות עצמה, לא על תוצאות פיזיות שקורות ב-ע-ק-ב-ו-ת האלימות - שזה באמת הואיל וגברים יותר חזקים פיזית אז גם האלימות שלהם בעלת אפקטיביות רבה יותר מציאותית) = כמעט שווה לאלימות גברית או אפילו עוקפת אותה, רק שהיא הרבה פחות מדווחת והרבה פחות מתייחסים אליה ברצינות.
ולא אמרתי לרגע שנשים לא בוחרות בגברים - למה לעוות את דבריי? הרי בדיוק אמרתי שבגלל שהסטיגמתיות כל כך מוטמעת, אז המציאות התעוותה ככה שצליחו להחדיר גם למגדר הנשי ש"גברים יותר טובים" - ולכן גם נשים בוחרות הררבה גברים לכנסת- הקיפוח המתמשך והיחס המזלזל שנשים מאז ומעולם קיבלו בעולם - ואני לא מדבר כרגע בהכרח על התורה או ההלכה, אלא בכלל על העולם, להזכירך המדינה שלנו לא מדינה דתית - הצליח באמת להשפיע על התודעה - זה בדיוק מה שטענתי למעלה. וזה מה שגברים צריכים להבין ולהודות בזה. אבל ברגע שיש נשים פמיניסטיות שמתעוררות לדרוש לקבל את הזכויות שלהן ישר מלגלגים עליהן ואומרים "שתקו, שתקו, אתן סתם מבלבלות בשכל, אין שום קיפוח, ותראו, אפילו נשים מצביעות לגברים וכו' וכו' - כשמסרבים להודות בכך שזה זה שורש הבעיה והעיוות!
קודם כל יש לך הרבה מקורות להראות ל-י על פי מה שא-נ-י- ביקשתי וא-ת-ה אמרת כבר לפני חודש שתביא, ורק א-ז אולי, תוכל לבקש ממני להפנות אותתך למקורות על דברים שאני אומר. אני ממש לא מתכוון שהכל יהיה חד צדדי. נתחיל לפי הסדר הכרונולוגי.
דבר שני, לצערך, הדברים שאמרתי הם ציטוטים מתוך מאמרים של חוקרים שעסקו בנושא, ופורסם בכתבה באתר כלשהו שבעבר גם העלתי לפורום הזה ממש, אך זה נמחק על ידי המנהלים בעקבות בקשה אישית ממנהל/ת/ים/ות על, כשהטענה היא ש"זה מפריע לגורמים שונים בפורום העיסוק בזה" - אני הייתי מהמר על "מפריע לגורמות שונות" - אבל כמובן שלא הסכימו לתת לי אפילו בדל מידע מי זה שזה כל כך מפריע לו שזה מצדיק את מחיקת שרשור הראוי לגמרי. שיהיה. בכל מקרה להעלות את זה כאן אני בכל מקרה לא אעלה אחרי שמחקו לי, ובין כה וכה זה היה רק הערה אגב הדבר העיקרי שעסקנו בו).
ולפסקה השנייה שלך:
לא אמרתי שהנשים עצמן מעוותות - אלא שהמצב הקיים כיום בכללותו הוא מעוות. הנשים עצמן לאט לאט משתחררות מזה ולומדות להאמין בעצמן. ולא. "פמיניזם" זה לא מילה גסה. ואם רוצים מילה יותר יהודית: "העצמה נשית".
אני מאמין - אך לא אני ולא אתה יכולים להוכיח את זה, אין כמעט שום דרך בעולם לבדוק את זה - שאחוז מאוד מאוד גבוה מהקולות שהבנות שהתמודדו בפריימריזים השונים, הצביעו להם נשים (למעט איילת שקד שזה סיפור שונה לגמרי).
אני כנראה לא ממש מיעוט אם רבות וגם רבים חושבים שצריך לתת ייצוג לנשים ולעשות שיריונים במקרה שזה נצרך - אבל הי,אם אתה רוצה לחשוב שאני מיעוטמי אני שאפריע לך...תהנה.
אתה האחרון שיכול להגיד לי את זה. אחד שאין לו שום מקורותן טללשטויות שכבר חודש שלם הוא מדבר ואומר ש"יש לי מקורות נגד הבית היהודי".
לי בוודאי שיש מחקרים וראיות נגד זה וכמו שאמרתי כבר העלתי אותם לכאן בעבר, ומסיבות שונות זה נמחק - אתה יכול אפילו לשאול את שלומי המנהל. לעומת זאת אתה - כבר חודש משקר בנוגע לשטויות שלך.
"אני ואין עוד מלבדי" - אני מבין שאתה פוסל במומך, זה בסדר. כל עוד אתה מנופח מחשיבות עצמית ובטוח שכולם צריכים להביא לך מקורות ורק אתה יכול למרוח את כולם בדיבורים של שטויות - אתה האחרון שיכול להעיר לאנשים בנושא הזה.
אז אני ממליץ לך לעבוד על סדר וארגון - אתה מבקש מאדם משהו, מין הראוי לא להיות חצוף ולעמוד לפני כן באותו דבר בעצמך, שהבטחת חודש לפני כן!
ואתה לא תגיד לי מה מצב מעוות ומה לא - מי מחליט מה מעוות? אתה? לא נראה לי. כשאני אומר שמשהו מעוות אני כמובן מתכוון מבחינתי. אם מבחינתך זה לא מעוות שייערב לך - אתה לא יכול לקבוע לי מה מעוות אצלי ומה לא.
בקיצור - בבקשה תעזוב אותי בשקט, אם אתה רוצה פעם אחת להיות רציני תעמוד מאחורי המילים שלך, בנתיים כל השטויות שאתה אומר רק מטריחות אותי ללא צורך.
אם תעמוד אתה סוף סוף במילים שלך, אז אולי תהיה לך הזכות להגיד לאחרים שהם לא עומדים בנטל ההוכחות שהם צריכים. עד אז זה פשוט צביעות שזועקת למרחקים.
מאחורי האמירה שלך ולהביא כמו שאמרת, עשרות יחצ"נים נגד בנט שטוענים מה שטענת - אפילו שזה רק פרשנות ולא אמירות מבוססות - ואפילו את זה לא טרחת לעשות. שום מקור. כלום.
"דף יחצ"ני" - פשוט מה שאתה הבאת זה מלא מלא מקורות רציניים...
הבאתי גם המון חוקים טובים, וכעת הבאתי אפילו עוד - ואתה לרגע לא הגבת עליהם ברצינות.
"מולך ומול האמונה שלך" - פחחחח. מולי ומול המקורות והדברים המבוססים שהבאתי אל מולך ומול האמונה והשקר שלך כאילו יש לך דף יחצני משל עצמך נגד בנט - שמעולם לא טרחת להראות.
אבל הנה, לפחות חשפת את ערוות הדבר - מצאת את ה"תירוץ" למה אתה לא מראה לי מה שאתה לא רוצה להראות כי אין לך - "אתה פשוט לא תאמין מראש, זה זה מול האמונה שלך לכן אין טעם" - במילים אחרות, התחמקות בראש כבוש כלפי מטה כיוון שלא הצלחת למצוא שום דבר ושום מסמך באמת אינו קיים, אז מצאת את הדרך לחמוק מהבאת מה שאין לך, כמו ששיערתי מראש, בטיעון כזה או אחר.
וכן, זה כבר בהחלט בערך חודש, אולי אפילו יותר - אם צריך אני אמצא את המקום הראשון שאמרת שתביא דבר כזה.
לשקר? אתה השקרן פה שמנסה שוב לסלף לאנשים את המוח במצח נחושה ועוד מעיז לקרוא לי השקרן? כל אחד יכול לראות פה בסופו של דבר מי כ-ן הביא מקורות, ומי לא הביא כ-ל-ו-ם מלבד איזה כתבת פרשנות אחת בלבד של איזה כתב אחד בלבד, שבנט ונתניהו בעצם כבר הכחישו וסתרו לגמרי, אבל לא, כמובן שהכתב הזה צודק... (מה גם שהאמירה המגוחכת שלך שיש לך עשרות מקורות עיתונאיים כאלו, אפילו היא, לא עמדה במבחן המציאות ולא הבאת עשרות כאלו. אפילו לא עוד אחד).
תעשה טובה, את הסילופים שלך ואת המבוכה שלך מכך שאתה לא באמת מצליח להכין "מסמך יחצני נגד בנט והבית היהודי" - תשמור לעצמך. תפסיק להלעיט אותנו בשקרים ועוד לטעון אחרי זה שא-נ-י השקרן, כאשר כל בר דעת רואה מי הביא מקור ומי לא.
בז לכל דעה אחרת. לא, אתה פשוט הלל הזקן, מה אני אגיד...ותן טלהפרשנות המגמתית והיחצנית שלך נגד בנט והבית היהודי פשוט ממש לא עומדת בתקן "לא לבוז לכל דעה אחרת משלך" - במיוחד כשלבוז הזה שלך אין שום ביסוס ומקור. רואיםן את זה בכל תגובה שלך בפורום - שאתה פשוט מצד אחד קוטל בצורה מכוערת כל דעה שקשורה לבית היהודי, ומצד שני לרגע אחד לא חולם אפילו לטרוח להביא מקורות למה שאתה אומר, רק להתחמק ולנסות להציג כאילו רק עוד מליון שנה והנה אני יביא את המסמך נגד בנט.
אתה הכי בז לדעות שמולך, כאשר אתה מתעקש להתנהג ככה ולא לדון עניינית, ורק להתחמק במטרה לכלות סתם את זמנם של הגולשים.
והקוראים כבר רואים ומבינים מי פה מדבר מתוך בסיס ומתוך טיעונים רציניים ומי סתם מנסה להלעיט אותם בשקרים בלי שיביא שום "מסמך יחצני נגד בנט והבית היהודי" שלא קיים.
בחייאת, תשאיר את השיח הזה בחוץ כי סתם חבל שתיפול בבור שאתה כורה לעצמך. כאשר תחליט להתרצן (מלשון להיות רציני) ולהתחיל לדון לגופו של עניין עם בסיס רציני - תדבר איתי.
עד אז אתה בדיוק כמו "פירסום תמלול קלטת של הרב עובדיה מדבר נגד דרעי" כאשר הקלטת לא ידוע אם היא קיימת בכלל - גאוני מאוד. גם אני יכול לכתוב "תמלול" שכזה = האם זה הופך את זה לביסוס רציני? פחחח... - ככה בדיוק אתה נוהג מתחילת מערכת הבחירות ועד עתה, בניגוד אלי שהבאתי אינספור חוקים רציניים עם ביסוס ועם המקור המוסמך - אתר הכנסת.
בס"ד
ובעיני הזוי ביותר שצריך להכניס נשים לכל מקום,
ולשריין להן מקומות, וכ'- רק כי הן נשים.
ולא מדובר רק על הכנסת, אלא גם כל מני וועדות...
מי שהוכיחה את עצמה בעשייה כזו או אחרת מתקדמת,
ומי שלא לא.
וזה שיש פחות נשים בעמדות מסוימות זה כי מלכתחילה פחות נשים פונות לתחום הזה.
אני חושבת שיש קבוצת נשים שמנצלות את הפחד של הממשל להיראות "לא נאורים",ושוביניסטים,
לקידום הקריירה האישית שלהן.
זה הכל.
הרי לא אזכה לראות לראות אותן נלחמות על שריון מקומות לגברים בתחום החינוך הרך,
למשל, שהמספר שלהם קטן באופן יחסי, רק כדי להביא "ייצוג הולם" ו"נקודת מבט של גבר",
בתפקיד הקריטי של עיצוב הדור הבא...
או לחלופין האם יעלה על דעתן לקבול על המספר המועט של הנשים בעבודות בניין, (אם בכלל),
או בתחבורה ציבורית, וכד'..
יש קבוצות - של גברים ונשים, אבל בהחלט גם נשים - שפועלים למען שילוב גברים בתחום החינוך לגיל הרך - כלומר, שאלו שרוצים להשתלב, לא יקשו עליהם ויקבלו אותם, ולא יתקעו להם כל הזמן מקלות בגלגלי. דיברתי אישית עם אחד מיוזמי הקבוצות האלו, על הנושא הזה, במשך שעה ארוכה, ככה שאני קצת מבין בזה.
אבל בכל מקרה - יש הבדל גדול בין עבודות בניין ותחבורה ציבורית, לייצוג בכנסת - בכנסת מדובר על מקום שבו נקבעים גורלות ומעצבים את חיי המדינה - ולכן יותר הגיוני להבין שחשוב מאוד לדאוג שיהיו שם גם נשים. לעומת עבודות בניין ותחבורה ציבורית ששם אין קריטיות שיהיו גם וגם - למרות זאת, ברור שאם יש בנות שרוצות לשמש בעבודת בניין, צריך לדאוג שלא יפלו אותן סתם בשל מינן. כנ"ל לגבי תחבורה ציבורית. השאלה היא כמה רוצות. בנוגע למקצועות האלו אני לא יודע נתונים - בנוגע לכנסת אני רואה את כמיות הבנות שמנסות להתמודד והמקומות אליהם הן מגיעות...
בכנסת הזאת יש 27 נשים, שזה מספר שיא, שמעולם לא היה. 27. זה אומר 22.5 אחוזים. בערך רבע. זה נחמד, אבל זה עדיין מראה על עיוות מסויים. בפועל הרבה יותר בנות מתמודדות לתפקידים ולא מצליחות לא בגלל שהן לא מוכשרות, אלא בגלל סטיגמתיות, וכו'....
בס"ד
את הרוח והצלצולים שעושים מזה.
הייתה וועדה מסוימת שהגיעו אליה אנשי בטחוןן וקרתה תקלה נוראית!
מתוך חמש אנשים שישבו בוועדה לא הייתה אף לא אישה אחת!
כמה דברו על זה בחדשות, ובכל מקום!
גם בבית העלמין הצבאי יש פחות נשים כמדומני.... מה אתן קופצות?
אולי יש תחומים בהם זה חשוב שתהייה אישה רק כי היא אישה.
אני מאד מסופקת.
כשאתה מדבר על סטיגמות- סטיגמות של מי?
אם זו מדינה דמוקרטית, והציבור מה לעשות מעדיף גברים בהנהגה,
מה לעשות?
לחנך את הציבור?
טוב שיהיה.
אבל אם זה חשוב בסופו של דבר זה חשוב לאלו שרוצות לקבל את התפקיד,
לא למי שאמור להיות מיוצג.
ומי שבוחר את הנבחרים והנבחרות לכנסת אלו נשים וגברים כאחד,
אז אם לעומת הנשים שמתמודדות יש פחות,
כנראה גם באוכלוסיה הבוחרת פחות נשים נתפסות לעניין שתהייה אישה שתייצג אותן,
ובוחרות מועמדים לפי קריטוריונים אחרים.
באופן כללי אני חושבת שמי שייצג אותי טוב יותר זה מי שאני מעריכה ומזדהה איתו כאדם,
ולא חושבת שלמגדר יש איזה שהוא משקל בעניין.
לסיכום לא מתנגדת לעצם זה שיש נשים בכנסת,
מפריע לי שזה הופך להיות מטרה בפני עצמה.
הדמוקרטיה יותר מאשר עשה את זה לאחר בירור הלכתי עם עצמו?
אז התשובה היא לא. בוודאי שיש גם סברות הלכתיות רבות שבהחטל לא סוברות שאסור לאישה לכהן בתפקיד בכנסת (למשל, הדוגמה שאומרים שצריך לשים מלך בן ולא בת - התשובה ההלכתית הפשוטה שרבנים שמתירים משיבים לזה, שבוודאי שלכנסת אין גדר מדוייק של מלך, אלא זה צורת שלטון שונה - גם אם יש לה סמכויות חזקות לעיתים כמו מלך, זה בוודאי לא מלך)
היה נגד שנשים יבחרו ויבחרו לכנסת
המציאות בעולם הייתה שונה מהיום. ועובדה שהיום רבנים שהם מתלמידיו של הרב צבי יהודה, בנו של הרב קוק, מתירים לנשים ג-ם לבחור וג-ם להיבחר. מה תגיד על זה? למה הם עושים את זה? למה הם מתירים?
נבחרי ציבור אמורים לשקף בהרכב שלהם את הרכב הציבור- על שלל גווניו והתפלגויותיו השונים
זה הבסיס הרעיוני, כלל א', של דמוקראטיה במבנה הנוכחי.
אחד מסוגי ההתפלגויות- זה מגדר.
לא ייתכן מצב שבו יש 52% נשים אזרחיות- אבל לא אחוז הולם של ייצוג שלהן בכנסת.
אמנם בשיקול בין נושאים שונים של ייצוג או התפלגות- יש מרכיבים שחשובים יותר ממגדר (למשל כבוד לדת, השקפה סוציאלית או ליבראלית, יכולת לנהל מערכת גדולה עם אחריות כבדה, ועוד), אבל זה לא מבטל לחלוטין את חשיבות הנושא
בואו נשאל את השאלה ההפוכה-
למה שבכלל יהיו גברים בכנסת?
איזה דברים חשובים גברים ידאגו או יקדמו בצורה שאישה לא יכולה?
זה דבר אמיתי או סתם קישקוש?
ותן טל1. לנשים יש דברים אחרים לעשות בחיים.
נשים יש להן בית ילדים ולא כל אחת רוצה לוותר על הדברים האלו בשביל לרוץ לכנסת
כולנו ראינו שאשה שמתחתנת ויולדת אין לה זמן כל כך לתפקד בכנסת (חוטובלי)
2. ייצוג גברי עונה על 99% אחוז מהבעיות גם של הנשים- בטחון, כלכלה , רפואה וכו'
בשביל ה 1% שצריך לנשים דווקא לא צריך כל כך הרבה נשים מספיק אחת שתיים חזקות
3. ליורת גברים יש תכונות מנהיגות מאשר נשים
יש מספיק בנות שרוצות להיכנס ואין להן כמעט סיכוי שבעולם אם יש פריימריז או וועדה מסדרת שרבה גברית ושקועה בסטיגמות של פעם...
2. אז למה לא הפוך? חייצוג נשי עונה על 99 אחוז מהבעיות גם של הגברים - אז בואי נעשה פרלמנט נשי כמעט בלבד, ושיהו אחד שניים גברים חזקים וזהו? למה לא? אני מבטיח לך שאין שום בעייה למצוא 118 נשים שתרצינה להיות בכנסת וגם מוכשרות לכך. שום בעייה.
מה דעתך על כך?
בדיוק אותו דבר יכול להגיד שאתה מנסה להיות יותר רפורמי ועושה את זה בניסיון להרוס את גוש הימין. הנה, גם אני יכול "לפרשן ולקרוא" ותך אם אני רוצה.
אז די עם זה.
יש פמיניזם ויש פמיניזם. צר לי שאתה לא מסוגל לרגע קט להצליח להפריד בין גוונים שונים של דברים שלכאורה נראים דומים. אף אחד לא אמר שמחר הנשים יהפכו לגברים, זה לא קשור.
מצטער מאוד, אם אתה טוען שאורית סטרוק ושולי מועלם וציפי חוטובלי בעצם מנסות להלחם בבורא עולם ובסדרי עולם - אז באמת אין טעם לדון איתך (סדרי עולם? מה סדרי עולם בבחירות דמוקרטיות? משה רבנו עשה בחירות דמוקרטיות לסנהדרין? ברור שלא! ה' ברא את העולם בבחירות דמוקרטיות? ברור שלא! לא קשור כאן "סדרי עולם" - מדובר בצורת שלטון שיש כיום, והיא צריכה להתאים להיגיון. אין פה קשר ל"סדרי עולם". ובטח שלא "יציאה נגד בורא עולם".
אבל קל להציג את זה ככה, קל הכליל, קל לעשות דמגוגיה.
העולם מעולם לא התקיים במציאות דמוקרטית - זה משהו שקיים היום. ומה שאני כותב שהיה - אמרתי מראש שאני לא מתכוון בעולם ההלכתי אלא שהנשים תמיד קופחו בעולם בכלל. האם מה שהיה פעם התקדש, בכל מקרה? האם עבדות הכושים שהייתה היא דבר מקודש? האם הבערות וזה שמתי מעט ידעו קרוא וכתוב גם בקרב הגברים - זה דבר שצריך להישאר???
נשים היום יכולות להיות כל דבר - אפילו נשים חרדיות מגיעות לתפקידים של ראשי משרדים ממשלתיים ותפקידים בכירים אחרים - אז בוודאי שאין שום עיוות בכך שהן תוכלנה להיות גם בכנסת.
אנא, תפסיק ללקק לגלותיות, להיסטוריה שהתקדמה, ולשליטה הגברית שתמיד חייבת לשלוט בהכל. אנא, אל תלקק להם (כותב את זה רק בגלל שאתה התחלת ב"ליקוק.." - בשפה שמדברים אלי, אני מראה שגם אני יכול לדבר בה)

אם אתה ב-א-מ-ת לא יודע להבדיל בין סוגי פמיניזם - עזוב, אני לא בנוי לדון עם אדם שאין לו את רמת הידיעה המספיקה לדיון הזה. תלמד על סוגי הפמיניזם השונים ואז תחזור אלי ותגיד לי שאין סוגי פמיניזם שונים.
"הפמיניסטיות צוחקות.." - שוב, בורות מוחלטת. יש כל כך הרבה סוגי פמיניסטיות, והנטייה הזאת לנסות להכליל את כל הפמיניסטיות תחת: "הפמיניסטיות צוחקות.." - זה כזה צימצום מגוחך ורדידות מוחלטת, מצטער, אבל זאת העובדה.
אתה עצמך ממציא עכשיו לגבי כל ח"כית על פי מה שמראש הגדרת לעצמך - כלומר, אתה קודם יורה את החץ ואז מסמן את העיגולים מסביבו ומוחק דברים שלא נוחים לך. תעשה לי טובה.
ומה לעשות והבועה מתפוצצת לך בפרצוף כאשר בהחלט ישנן נשים חרדיות שקוראות בפועל (וכנראה עוד רבות שבשקט תומכות בהן מאחורה - זאת המציאות בכל דבר בעולם - בדיוק כמו שאת הקול שאני משמיע כן בכל הנוגע לבית היהודי -אני יודע על רבים מאחורי כאן בפורום שתומכים בי אבל לא משמיעים קולם מסיבות שונות - תמיד המציאות היא שיש מי שקורא את הקריאות ה"נועזות" ורבים תומכים בו בשקט מאחורה) - לתת לבנות להיבחר ולהכנס להיות חברות כנסת. אה, כמובן - אתה ישר תגיד "הן לא באמת חרדיות" -סלח לי, אבל אתה לא מגדיר החרדיות של בנות חרדיות, ואתה האחרון שיכול לקבוע לרבנית עדינה בר שלום שהיא חרדית או לא חרדית.
כל טוב. כאשר תוכל להבדיל בין סוגי הפמיניזם השונים ולא להכליל את כל הפמיניסטיות תחת קבוצה אחת מצומצמת בלבד - דבר איתי.
) ניסיון נואל להגדיר את זה כ"או פמיניסטית או לא" - זה מגוחך. הספקטרום לא נע על שתי קצוות בלבד, ויש הרבה שהן גם וגם, מעורבות בדעותיהן, או פמיניזם כזה או אחר, בצורה כזאת, פמיניזם חלקי, פמיניזם מעורב בשוביניזם במקרים מסויימים, ועוד ועוד. זה לא שתי קצוות מוחלטים, וזה לא ש"כל מי שהיא לא פמיניסטית במוצהר אז היא בהכרח שוביניסטית.
אתה זה שמנסה להכריח כל אחת שלא מגדירה את עצמה במוצהר כפ-מיניסטית, כשוביניסטית - וזה מגוחך, כיוון שדווקא אישה שהיא אוחזת בפמיניזם ה-א-מ-י-ת-י והנכון, היא זאת של-א צריכה להצהיר על עצמה בריש גליי כפמיניסטית - פשוט וברור לה שכל מה שהיא עושה זה מתוך שהיא אישה, והיא לא צריכה כל הזמן לצעוק על כך, אלא היא פשוט פועלת ומקדמת את עצמה ואת המגדר שלה תוך כך וגם באופן ספציפי בהחלטה עצמית.
ונראה יותר שאתה לא יודע מה ההגדרה של פמיניזם יותר מאשר אותם נשים שאתה מכנה "בורות". פמיניזם לא צריך להתבטא במילים - הוא מתבטא במעשים ובדרך חיים. לא צריך להגיד פמיניזם - מי שעושה את זה כבר עושה את זה בפועל, בין אם בדרך כזאת ובין אם בדרך אחרת. וכמו שאמרתי - יש המון סוגים, יש אגרסיביות יותר ויש פחות, יש כאלו שמתמקדים בצדדים כאלו ויש באחרים, ועוד ועוד.
יוניזה שיש לחבר פרלמנט X רחם ושחלות אמור לאפשר לאותו חבר פרלמנט ייצוג טוב יותר של בוחרות בנושאים חקיקתיים כמו בטיחות בדרכים, מיסים עקיפים, מו"מ מדיני וקצבאות זקנה? הכיצד?
או במילים אחרות - לקחת את המקרים הקיימים היום ולהוכיח לנו שנשים "הרסו" יותר מגברים, ושזה גרוע שיש נשים בכנסת, ושצריך שיהיו רק גברים?
אם אני אגיד משפט כמו: "אסור גבר בכנסת זה רק יהרוס" - זה יספק אותך? אתה תקבל אותו כמובן וכדבר שלא צריך לפרט ולהסביר? אם לא - אז אנא תסביר גם אתה ואל סתם תשמיץ חצי מבני האדם שחיים בארץ. תודה 
יש סיבה הגיונית שלא יהיו נשים בכנסת?
למה שלא יהיה..נכון שלנשים יש יותר תפקידים בחיים שהם לוקחות בהם חלק..אבל אם מישהי מענויינת לקחת על עצמה גם את העול הפוליטי , שיהיה לה בכייף..למה זה אמור להוות עבורך בעייה?
אתה חותר קצת לאפלייה..זה מבורך מאוד שהחברה התקדמה וכיום נשים לוקחות חלק כמעט בכל דבר..אתה מחזיר אותנו כמה עשורים אחורה שנשים באמת לא היו מצביעות ובטח שלא מתמודדות לכנסת..
כיום באפריקה לנשים באמת אין חלק בחיי הפוליטיקה , הם לא נבחרות ולא מצביעות..אתה באמת רוצה לחיות בחברה כזאת?
אנחנו עדין לא במצב של 50% גברים 50% נשים בחיי הפוליטיקה..אבל אנחנו בהחלט לא רחוקים משם ויום אחד זה יקרה..
בעולם שבו נשים לוקחות חלק כמעט בכל דבר ומבצעות לא פחות טוב מהגבר.. אז אין סיבה שבכנסת לא יהיה יצוג נשי..
בכללי צריך לקדם את השוויון ולברך עליו ולא להתריס נגדו..
מה רע בזה? שנינו יצירתו של האל, שינינו שווים בשבילו באותו קנה מידה..אז למה שבינינו לא יהיה כך ? למה שבינינו לא יתנהל השוויון?
אני לא איזה שוחרת שוויון אבל אני באמת תוהה אם עד כדי כך מפריע לך יצוג נשי בכנסת?..
עניין של צניעות נטו (כל כבודה בת מלך פנימה), האיסור ההלכתי על אשה לתפקד בשום תפקיד ציבורי וניהולי, כבוד הציבור (משום זה אסרו על אשה לקרוא בתורה בציבור, ומי יעלה על דעתו שאשה תנאם בפני גברים בפרלמנט או תתנשא על כל אזרחי המדינה כח"כית או שרה).
אבל הסיבה הכי נשמעת לכם (היינו לדת"לים קלילים שיידישקייט מעניין את הסבתא שלהם) זה שצריכים לשריין לנשים מקומות, מה שאומר שהציבור לא רוצה שנשים יהיו שוות לגברים בייצוג פרלמנטרי, והפוליטיקאים עושים אפליה מתקנת נגד גברים כדי לעשות איזשהי מראית עין של "שוויון" מזוייף. לציבור בדרך כלל יש סיבות טובות להנהגתו. פוק חזי מה עמך דבר.
קריאה בתורה לנשים אכן מותר לקורא אבל פסלו מכבוד ציבור , לא ראוי שבאמצע בית כנסת תקום אישה ותנאם ותקרא בתורה בפני גברים..אך זה עניין הדת .לענייניי קודש שנשים יעסקו בהם מול גברים זה דיון אחר לגמרי..ואז אני מבינה את עניין הצניעות..
במצב של היום שנשים מכהנות בתפקידים ציבוריים רבים,ראוי גם שיהיה יצוג בכנסת..
אם אתה פוסל תפקידים ציבוריים וניהוליים לנשים,פסלת המון..מעורכת דין ועד מנהלת בית ספר..
שניהם תפקידים יצוגיים וניהוליים...ולפעמים מתנהלים מול גברים ..
לטענתך גם באלו נשים לא יכולות לעבוד..ופסלת נשים רבות שעבודות בשוק הציבורי..
בשום תפקיד ציבורי וניהולי?
ולאחר מכן, אנא תסביר לרב ליאור הדתי לאומי הקליל שיידשקייט מעניין את הסבתא שלו, למה הוא טעה בכך שאמר לאורית סטרוק שהיא יכולה לכהן כחברת כנסת?
אפליה מתקנת כשמה כן היא - אפליה לטווח זמן מסויים כדי לתקן את המצב.
בדיוק כמו שאם לא יהיה אף קצין ממוצא מזרחי במשם 20 שנה - זה פשוט תהיה היתממות מוחלטת לטעון שזה "לא בגלל גזענות", וכן - אם צריך לתעדף בחירה של אדם זה או אחר, כדי לתקן את המצב - ובהנחה שההבדלים הם לא שהוא עם כישורים 20 והוא עם כישורים 100 - אלא פחות או יותר אותו הדבר (וסלח לי, בנות רבות שמות בכיס הקטן לא מעט חברי כנסת מכהנים ביכולות שלהם ובנמרצות ובמה שיוכלו להועיל בכנסת) - וכן, זה תהיה אפליה לעכשיו, כדי שבעתיד יהיה שיוויון אמיתי יותר כי זה יותר יוטמע בינינו.
חודשיים? (או משהו בסגנון, לא ציטטתי במדויק).
למעשה, אתה אומר, שאסור לבת להיות בשום תפקיד בכיר בשום חברה בישראל. כי זה תפקיד מפתח שמשפיע על עם ישראל.
אני לא חושב שהרב ליאור מחזיק מהרמב"ם הזה עד כדי איסור מוחלט - אחרת הוא היה אוסר על המפלגה למנות אישה כחברת כנסת, לא ככה?
אני חושב שהרב דרוקמן ושאר רבני הבית היהודי מכירים היטב את הרמב"ם הזה ועוד עשרות מקורות ובכל זאת לא אסרו על נשים להתמנות למפלגה הדתית לאומית ובמקרים מסויימים אף עודדו.
אני מבין מזה שפשוט לרבנים האלו שזה בסדר שאישה תכהן בתפקידים כאלו. בדיוק כמו שכיום לא הולכים לפי דברי הרמב"ם ונשים יוצאות מהבית יותר מאחת לשבוע/שבועיים/חודש... 
ואני רוצה להתייחס לדברים דווקא מתוך נקודת מבט יהודית.
יש מהות גברית בעולם, ויש מהות נשית. לכל אחת מהמהויות הקב"ה נתן כישרונות וכוחות מיוחדים שיש רק לה ואין לחברתה. לא ניתן להתווכח על כך ויש אין סוף מקורות ביהדות.
"זכר ונקבה ..ויקרא שמם אדם".על פי הקב"ה, אדם שלם הוא רק זכר ונקבה יחד שכל אחד מהם הוא חצי יצירה! כל אחד מהמינים לבדו הוא חסר ולכן- חלש יותר.
הדבר מתבטא בצורה החזקה והברורה ביותר בתוך הבית הפרטי.
בית יהודי שלם, מורכב מ2 כוחות המשמשים בו יחדיו וכל אחד נותן את כישוריו ויכולותיו היחודיים וכך ביחד נוצר בית שלם עם התנהלות תקינה ושלמה בעולם.
בית שמקטינים בו את הכוח הנשי או את הכוח הגברי- מקטין בעצם את הפוטנציאל הגבוה שלו.
החכמה הגדולה בבית ,למען בניית בית יהודי שלם ומתוקן, היא לתת לכל כוח את המקום שלו לפעול לתקן ולקדם. החכמה היא להתנהל בהרמוניה, מתוך ענווה, להכיר בחיסרון שלנו ובזה שהשלמות שלנו נמצאת דווקא בחיבור ובקשר עם בן המין השני שלו יש את היתרונות שלי אין....
וכמו בבית הפרטי- כך בבית הלאומי.
יש כוחות גבריים ויש כוחות נשיים בעולם, וכך בעמ"י.
בהנהגת האומה, נדרשים השילוב של 2 הכוחות יחד. הכוח הנשי מביא איתו ראייה מעגלית-רחבה בה כולם שווים(מול ראייה קווית של "אחד מעל השני" של הכוח הגברי).הכוח הנשי שואף וחותר יותר לשלום ולחפש את המכנה המשותף הרחב ביותר ככל הניתן(אל מול הכוח הגברי ששואף יותר להישגיות ולהתקדם כלפי מעלה, גם במחיר של "דריכה" על גבי דרכם של האחרים) הכוח הנשי מביא אתו הסתכלות יותר אמונית ואופטימית(מול הרציונאליות של הכוח הגברי) הכוח הנשי מביא אתו רכות ועדינות (אל מול הנוקשות והחיספוס הגברי) ועוד כהנה וכהנה...
(לא סתם דווקא הנשים הן אלו שלא חטאו לא בחטא העגל ולא בחטא המרגלים וכן לא נפלו באמונתן בגלות מצרים הקשה.)
המסקנה מכל זה- כדי שהבית הלאומי(ז"א המדינה) שלנו יהיה שלם ומתוקן- נדרשת והכרחית התחשבות ושיתוף הכוח הנשי והגברי גם יחד.
(ואני חייבת להדגיש שיש גברים שיותר מחוברים לכוח הנשי שנמצא בתוכם ויש נשים שמחוברות יותר לכוח הגברי שנמצא בתוכן. אך לרוב, הגברים מחוברים יותר לכוחות הגבריים וכך הנשים...)
וכך כל אחד מכיר במעלותיו ובחסרונותיו ותורם את חלקו המיוחד לבניית מדינה מתוקנת ושלמה.
ולסיום- מי שטוען שאין צורך במתן ביטוי לכוחות הנשיים בעיצוב דמותה והתנהלותה של המדינה כי הכוחות הגבריים יכולים להסתדר לבד, בעצם בשורש העניין הוא טוען- "אין צורך בכוח נשי, בעיצוב וניהול הבית היהודי הפרטי, הכוח הגברי יכול להסתדר לבד".
עכשיו, מהנקודה הזו אפשר להתחיל לדון האם הכנסת כוחות נשיים לתוך שקלול קבלת ההחלטות בניהול ובעיצוב המדינה, דורש שיהיו גם בפועל נשים חברות כנסת פעילות בכנסת ישראל, או שיש גם דרכים אחרות לשם השגת מטרה זו.
אירן צריכה לשלם בעד תוקפנותה.
התשלום צריך להיות בשטח ובאדמה.
אירן גדולה פי 19 מישראל, ויש בה די שטח והותר כדי לקלוט את 4 מיליון הישמעאלים שיושבים בקרבנו כאבן רחיים על צוארה של מדינת ישראל.
ספוילר: זה לא יקרה כי נתניהו לא יתן לזה יד, והימין שמימין לימין יגבה אותו.
בתכנית ההכרעה של בצלאל זה נמצא בהחלט, בנתיים מבצעים מהתכניות את מה שהליכוד מסוגל לבלוע. זה יגיע בשלבים הבאים.
שהפלסטינים הפסידו במלחמה הזו. לא בנוק אאוט כמו שרצינו אבל הפסידו מאוד יפה.
לא שמעתי שבצלאל אמר את זה.
ואם אמר, ויחזור על אמירתו כמו קאטו הזקן, אחרים יצטרפו, וזה יעבוד.
כי סדר חדש במזרח התיכון מתחיל בסילוק האויב הפלשתיני מן החצר האחורית של הבית שלנו.
וזה יעבוד כאמור, כי האמריקאים מתחילים להפנים שכל המפרציות וכל העולם הערבי הוא משענת קנה קצוץ, וביום פקודה מסתבר שהם לא עם האמריקאים.
הנה דוגמה אחת מיני רבות, רק מלפני שבועיים:
ובגדול, אם קראת את תוכנית ההכרעה, היית יודע שיש לו תוכנית סדורה, שכוללת העמדת הערבים בפני "שלוש אגרות שלח יהושע וכו'", כמובן בתרגום לשפה מודרנית.
מאז ועד היום הוא עובד סדור לפי התכנית הזאת. כל המהפכה שהוא הוביל ביו"ש בקדנציה הנוכחית (נכון שיש הרבה שותפים מלמעלה ועד אחרון המתנדבים בחווה ובכל זאת אף אדם ישר לא יכול להתכחש למהפכה), היא שלב בתוכנית. לא הכל בידינו, אף שלב בגאולה לא עבד אצל אלו שמתאכזבים כשלא הכל כאן ועכשיו. ובכל זאת אנחנו בתהליך עם יעדים ברורים.
"מעט מעט אגרשנו מפניך עד אשר תפרה ונחלת את הארץ"
לא יהיה עוד פינוי יישובים בארץ ישראל
האם זה כי לא יהיה צורך או שלמרות שיהיה צורך הצפון לא יפונה?
יש מקומות על הגבול שבלתי אפשרי לחיות שם כרגע
הצורך כבר קיים
ולא מפנים אותם
במלחמת השחרור, בגוש עציון ועוד פינו את האמהות והילדים. כל הגברים נשארו ככח מגן לישוב. כך היה צריך לעשות גם בגבול הצפון ובישובח העוטף.
היום כשמטולה ומרגליות הן מטווח ברווזים של רקטות וRPG (או שהיום RPG כבר אין?) - אין סיבה שכל הגברים ישארו. (בטח לא ילדים וזקנים)
מה שצריך זה פשיטה ללבנון
ובשטחי היישוב צריך כח לוחם ממוקד ומקצועי. אם את מתכוונת להעדיף את תושבי המקום ככוח הגנתי במרחב- זה הגיוני.
כיתות כוננות
ונראה לי גם עובדים חיוניים
איראן הייתה יציבה ועוצמתית, נסראללה היה חי, רדואן לא ספגו שום פגיעה, כל מאגרי הטילים היו שלמים וממתינים לפקודה.
זה לא שום בושה לפנות יישובים בסכנת השמדה. זה אחריות וזה גאווה לקבל החלטה נכונה. לא רצינו 7.10 לאורך הגבול הארוך והמסובך יותר של לבנון.
וקל יותר לפטר נבחר ציבור, מלפטר פקידה שחשודה לכאורה בעבירות על טוהר המידות.
אלה הן עובדות, ולא הערכות, ולא ניחושים.
אסור שזה יקרה, אבל זה קורה כי יש לנו ועדת חוקה חוק ומשפט חולה, שבראשה יושב פוליטיקאי קטן והססן שלא סגור על עצמו באשר לעתידו הפוליטי האישי.
כי ועדת חוקה רצינית היתה מתכנסת ומצביעה על החלטה הצהרתית שהיועמשית נמצאת בניגוד עניינים מהותי ומובנה בכל מה שקשור לתחומי אחריותה, ועל כן יש להרחיקה- ומיד.
אחר כך להביא להצבעה בפני מליאת הכנסת, הצעת החלטה שתרחיב ותכרוך באופן חד וישיר את התנהלותו השערורייתית של השופט עמית עם זו של הפקידה מיארה.
ויפה שעה אחת קודם.
מי שמוסמך להעמיד אותה במקום, זה לא וועדת חוקה, אלא הממשלה. משום מה גם כשהממשלה סוף סוף עשתה זאת, באיחור של שלוש שנים, עשתה זאת בדרך הכי מסורבלת שאפשרית.
גם אחרי שעשתה זאת, ראש הממשלה נכנע לבג"ץ וממשיך להזמין אותה לישיבות ולבקש ממנה חוות דעת. בדיוק כמו שבנושא המדיני אתה מאשים את קושנר בדברים שנתניהו בכלל לא רוצה, כך בנושא המשפטי, אתה מאשים את רוטמן, בדברים שבסמכות נתניהו והוא לא עושה.
במה שכן בסמכותו - עבודה על חקיקה וכן פיקוח על המוסדות, הוא עושה מה שאף יו"ר וועדת חוקה לא עשה מעולם. לדוגמא הוא עובד מאוד קשה על חוק פיצול התפקידים - מה שימנע את ניגוד העניינים המוסדי ויוריד את השוט שאותו אחד שנותן חוו"ד הוא זה שהשרים צריכים שיגן על עמדתם בבג"ץ ואותו אחד שיכול לפתוח נגדם בחקירות.
אגב, את המהלך הזה איילת שקד ניסתה לקדם לפני כעשור. נתניהו הטיל ווטו. הסובל העיקרי מהווטו שלו, זה הוא עצמו.
היא יועצת משפטית לממשלה ולא למדינה.
את מבקר המדינה, למשל, בוחרת הכנסת בבחירות חשאיות, ומשכך הסמכות בידיה לבד לפטר אותו, מה שאין כן לגבי היועץ המשפטי לממשלה, שכאמור, הממשלה לבדה בחרה בו.
זה הכלל, מי שבידיו סמכות למנות, בידיו הסמכות לפטר.
אלא מאי, לפי בג"ץ לממשלה אכן סמכות למנות את היועמ"ש, אבל הוא חייב להיות מזוהה על מלא עם קפלן, ולא- בג"ץ יפסול אותו, וגם כל מועמד אחר שיוצע במקומו ואינו מהמחנה הנכון.
את הלהטטנות הזו חייבים להפסיק בחקיקה ראשית, מה שרוטמן לא עושה מחוסר מיומנות וכשירות.
מה שימנע מבג"ץ להמציא, זו הבהרה של הממשלה, שהיא לא תציית להוראות לא חוקיות, גם אם הם מתחפשות לפסק דין.
הכנסת צריכה לתקן את החוק ולציין בו במפורש שאין סמכות לבית המשפט לדון במינויים ממשלתיים זולת אם מינוי כלשהו עומד בסתירה חזיתית להוראת חוק פרטנית מפורשת.
2. ככל שבית המשפט ידון בעניין כלשהו ללא סמכות פרטנית מפורשית, יראו את החלטתו כבטלה מעיקרה.
3. שופט שידון בעניין ללא סמכות פרטנית כאמור, יראו אותו מפר אמונים לכל דבר ועניין.
די אם איומי הסרק של היועמ"שית
ראש הממשלה רק צריך לגדל עמוד שדרה מול בג"ץ ולהבהיר להם שיקיים רק פסקים שמבוססים על החוק.
ואת זה צריך לתקן, ויפה שעה אחת קודם.
החוק קובע הידי מי למנות ולפטר יועמ"ש/ראש שב"כ, נציב שירות מדינה ועוד ועוד.
רק מי שלא יודע איך הדברים עובדים בארץ, מדמיין שחוק מפורש יהיה מה שישנה לבג"ץ.
דוגמא מובהקת להתערבות של בג"ץ (ותעשה לי טובה, אל תכנס לסיפור עצמו אני מביא את זה כדוגמא)
'דבר המלך במועצתו' שהכנסת הראשונה אשררה, שהוא המסמך החוקתי היחיד במדינת ישראל, קובע בפירוש שבענייני המקומות הקדושים אין שום סמכות לבתי המשפט ובמקרה של מחלוקת, רק שר הדתות קובע.
בית המשפט 'שכח' את הקביעה הזאת כשהתערב בענייני הכותל, אבל זוכר זאת היטב כתירוץ למה הוא לא מחייב את המשטרה לתת שוויון ליהודים בהר הבית.
להוציא צו מעצר לנתניהו, הוא יקיים את הצו כי הוא משת"ף שלה ולא של בן גביר.
כי מיארה לקחה לעצמה סמכות לעצור ראש ממשלה מכהן שלא מתאים לה פוליטית.
הימין יקלל אותה ברשתות החברתיות, ובקפלן יהללו.
הכתרת רב פורים בטהרן מתעכבת.
עמכם הסליחה
ואין רב אלא משה, המשדך בין ישראל לה'.
טיל גמטריא 49
מינוי הרב פורים ומשנה למלך (רגע, מי זה המלך הנוכחי של איראן? ולמשך כמה ימים? 🤔).
זה היה באזור פסח...
דוברת הבית הלבן מאשרת: נתניהו הוא זה שעדכן את הנשיא טראמפ כי בשבת תהיה יכולת לפגוע בחמינאי, וזה השפיע על לוח הזמנים - אבל הנשיא החליט עוד לפני כן לתקוף: "האיראנים תכננו לתקוף ראשונים ולכן פעלנו" (עמיחי שטיין)
נתיהו אכל את הראס לטראמפ, או טראמפ טלפן לשרה, או רוביו שיחק מרקו, או כץ עלה כוהנים. כל הלהג התפל הזה הוא מיותר ואבסורדי.
המלחמה הזו נחוצה ולא משנה מי יזם, תכנן, הוביל, עשה אותה. מה שחשוב זה לנצח, להמוטט את המשטר, להביא להסכמי אברהם מקיפים, לשנות את המזרח התיכון, ולהבטיח עתיד טוב יותר למדינת ישראל ולידידתנו הגדולה בארה"ב (לפחות תחת טראמפ).
רוב הציבור הישראלי לא קולט (גם הרבה בפורום כאן) שהאחראי הראשי למוות ישראלים, פציעה, כספים שהולכים לשווא,
ירידת ערך ישראל בעולם ואינספור נזקים אחרים זה ביבי.
ביבי במשך 15 שנה לא עשה כלום נגד הכיזבלה והם התחמשו במעל 150 אלף טילים.
ביבי במשך שנים רבות העביר מאות מיליוני דולרים לחמאס שבזכות זה עשו מה שעשו.
ביבי במשך עשרות שנים לא עשה כלום נגד איראן ולפי דיווחים היו במרחק 10 ימים
מפיתוח פצצה מלוכלכת ראשונה.
ביבי עדיין לא עושה שום דבר משמעותי נגד האויבים ביש"ע ובתוך הארץ.
בימים אלו ממש אינסוף אספקה נכנסת לעזה.
ביבי מכניס מדינות אויבות לעזה.
ביבי עושה אפס עגול בשביל ההסברה ובגלל זה ישראל יורדת אסטרטגית ברחבי העולם.
ביבי הצהיר אחרי עם כלביא שהגיע נצחון לדורות וכו', ובדיוק אחרי חצי שנה הכל התחיל שוב.
בכל מה שקשור ליוקר המחיה - מספיק להכנס לסופרים לראות מה קורה. מי האמין שליטר
אחד של חלב יעלה 7.28 אגורות? עוף, בשר, ביצים, לחם וכו' - הכל מאד יקר.
הישראלי הממוצע ויתר על הדבר הכי בסיסי שאמור להיות לכל אדם - בית.
וכו' וכו' וכו'
חזרה לעניין הבטחוני, גם כאן, ביבי רצה מאד שלאיראן יהיה גרעין, כך יוכל לטעון שרק הוא יכול להגן הכי טוב וכו',
והסיבה היחידה שהיה עכשיו את ההתקפה היה טראמפ
הרי אחרי מבצע עם כלביא האשמת פה את נתניהו שהוא לא סיים את המלאכה, בעוד כולנו זוכרים שמי שעצר את הלחימה היה טראמפ. עכשיו, כשגם הבית הלבן מאשר שבזכות ישראל הוקדמה הלחימה - אתה ממשיך לתת קרדיט אך ורק לטראמפ.
בנוגע ליש"ע - תמיד אוהבים להתגעגע לימים של חומת מגן, בעוד מה שקורה ביו"ש בשנים האחרונות כבר עקף ממזמן את ההיקפים של חומת מגן ושל כל פעילות צבאית שהייתה אי פעם ביו"ש. כבר כמעט ושכחנו שמכנות פליטים בג'נין וטול כרם כבר חודשים ארוכים נמצאים בידי צה"ל.
אבל אין מה לעשות: ביבי = בן גוריון של דורנו.
כמו שהוא לא היה מושלם כך גם זה לא מושלם, וכמו שהוא היה דגול כך גם זה דגול מרבבה.
יתר מה שכתבת, הבלים.
... הם אמנם לא ביביסטים אבל הם תאבי שלטון, תקציבים ומשרות שפשוט נדבקים בכל מחיר
לאיש ומפלגה תאבי שלטון, תקציבים ומשרות.
אין מה לעשות הם יזכו שוב בבחירות.
וימותו האנשים מוציאי דיבת הארץ רעה במגפה לפני ד'
א.מי שישמע את הראיון לנגוצקי צהל הכשיל- יראה שביבי מנע את הפתרון הזמין והזול לגילוי המנהרות העצומות שאנחנו כל כך מאוימים מהן היום .
ב.מי שישמע את הראיונות של חתן פרס ביטחון ישראל על פיתוח טילים- יראה שביבי שותף כנראה לסוד האפל של כיפת ברזל שלא עובדת..
ג. מי שיחפש יוסף לברן נתניהו סיוע -יראה את האידיאולוגיה של נתניהו נגד ניצחון על האויב אם אין לכך גושפנקה מראש מהעולם ה"נאור "
נתניהו קורץ מחומר של מנהיגים נועזים, ואת זה לא יקחו ממנו.
לצד זה יאמר שחיסול ראשי הטרור היא מכה קלה בכנף של הטרור.
נאסראללה חוסל וחיזבללה עדיין בועט.
סינוואר חוסל וחמאס עדיין בועט.
חמינאי חוסל ובתוך יום ימונה לו מחליף זמני צעיר יותר, וקיצוני יותר.
ההערכה שההמונים יצאו לרחובות עם הוודע דבר חיסולו- לא התבדתה.
ואין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים
חמאס עדין פועל מכח האנרציה של המלחמה
חזבאללה לא מתקרב למה שהיה פעם
ובאיראן הכל יתפרק שם גם המחליף שלו לא יחזיק מעמד
כמעט חצי יובל אירן בנו אותו בשביל הרגע הזה. כל השנים שהתלבטו על תקיפה באירן, אחד החסמים היה שגם אם יש לנו מספיק מטוסים לגל ראשון, רגע אחרי כל המטוסים ישועבדו למלחמה שבהכרח תיפתח מלבנון.
כמעט שנה וחצי שחיזבאלה מפרפר, צה"ל תוקף אותו יום יום והוא לא מעז להגיב. בעם כלביא הם הסתפקו בהודעות לתקשורת וכעת חיסלנו את מנהיג אירן ונם שלחו כטב"מ אחד.
לגבי אירן, העולם שותק, אבל בעוד שבוע אירופה תתהפך עלינו בהכוונת קפלן שר"י
לגבי חמאס העניין יותר מורכב. ההחלטה האסטרטגית של ממשלת ישראל (בעקבות לחץ ציבורי כבד מאוד ובכל זאת מי שהוא הממשלה הסמכות והאריות אצלו) היתה להחזיר את החטופים, למרות שזה אמר להשאיר את חמאס כשאנחנו מסובכים בין-לאומית עם היכולת להפר זאת.
אני עדיין מתפלל ומקווה שנתניהו ינצל אחת מאין ספור ההפרות של חמאס ויכריז על חזרה ללחימה עד חיסול החמאס. בנתיים לא נראה שזה המהלך שהוא מתכנן. (הלוואי שזה עוד תרגיל הטעיה. מי יודע)
לפי מה שאני מבין יש המון הגירה של עזתים לחול מסיבות רפואיות וכל מיני
אבל זה לא מספיק אנחנו צריכים שיהגרו בכמויות מסחריות אחרת הם מולידים יותר מאלה שעוזבים
מקווה שיפולו עליהם איזה כמה טילים איראניים שם בחוץ שנמצאים בו כל הפליטים
לכל היותר יתנהל כתנועה רעיונית, שלא בדיוק מחובבי ציון...
לגבי חמאס, יותר משהוא פרוקסי של אירן, הוא פרוקסי של קטאר, החברה של משפחת טראמפ. נתניהו מבין את זה יותר טוב מכולנו, וידיו כבולות באמת.
בפגישתו האחרונה עם טראמפ הושגו הבנות לגבי האיום האירני, אבל באשר להמשך הטיפול בחאמס הוא יצא מהפגישה בלא כלום.
אני לא אומר זאת כרגע ממקום מאשים, היתה כאן בחירה קשה בין שתי חלופות שכל אחת מהם היא חשובה מצד עצמה, אך עם מחיר כבד בצידה.
לדעתי (וכנראה לדעת רוב חברי הפורום) זאת היתה האופציה הלא נכונה, אבל קשה להכחיש שהאווירה הציבורית נטתה אליה. אבל זו היתה הבחירה של נתניהו.
עם כניסתו לתפקיד טראמפ הודיע לחמאס שאנחנו יכולים לפתוח עליהם את שערי הגיהנום, הוא גם דיבר על הגירת עזתים. אם היינו פותחים עליהם את שערי הגיהנום - טראמפ היה תומך לחלוטין.
נתניהו העדיף עסקת חטופים. גם כשחודשה הלחימה (מרכבות גדעון א וב) היא היתה כולה מכוונת ללחץ עד שחמאס יסכים לעסקה (ממליץ לחפש את הפרקים של עקיבא ביגמן על המבצעים).
טראמפ, שכפי שרואים שוב ושוב מתואם איתו בכל פסיק (וכל הטענות על 'פערים' הם רק הצגות לתקשורת שכל מיני קונים שוב ושוב את אותה 'סחורה'), נתן לנתניהו בדיוק את מה שהוא רצה.
מה לעשות שחמאס אינם טפשים ואפילו שהם נאלצו לוותר על רוב דרישותיהם, שבזמן ביידן הם לא העלו על דעתם, אבל בהחלט שמרו על הישרדותם. כעת זה ההסכם שנתניהו רצה וטראמפ ערב לו.
לבוא לערב שאתה גררת לסיפור בתלונות - זו עזות מצח.
(חשוב להדגיש, נתניהו עצמו לא בא בתלונות. אני משוכנע שהוא רוצה תיאורתית בהשמדת חמאס, אבל לא באמת רוצה בכיבוש וישוב הרצועה. רק חסידיו, שמנסים להאמין בו יותר ממה שהוא מאמין בעצמו - מספרים לעצמם שטראמפ הוא הבעיה).
עמדת נתניהו מהרגע הראשון היתה לפרק את חמאס ולהחליפו בממשל צבאי ישראל, אלא שהוא נתקל בשני מחסומים לא פשוטים:
א. היהודונים של טראמפ הוזהרו מפני ההשלכות הכלכליות שיהיו עליהם אם חמאס תחת הגדרת כיסוי חדשה: "ממשלת טכנוקרטים" יחדל מלהיות סוס טרויאני של קטאר בחצר האחורית של ישראל. טראמפ אכן מקשיב לנתניהו, אבל על היהודונים שלו הוא סומך יותר.
ב. צמרת צה"ל, כאיש אחד, הטילה וטו על עצם הרעיון להחיל ממשל צבאי על עזה.
בנסיבות האמורות בחר נתניהו להשהות את הכרעת חמאס, וללכת בכל הכח על שחרור כל החטופים, וכך היה. וכמאמר השקלישאה: מוטב ציפור אחת ביד, וכו'
בתוך כך זימן את עצמו נתניהו לפגישה נוספת עם טראמפ שבה עלתה תכנית מגירה למוטט את משטר האייטולות, אולי כחלופה לפירוק חמאס שתקוע כאמור.
במאמר מוסגר יאמר שטראמפ נעתר, כי ליהודונים שלו אין אינטרסים כלכליים באירן- לכאורה.
סוף דבר, דוקטרינת נתניהו גורסת שאם משהו תקוע, זה הזמן ללכת על משהו גדול אחר. כך למשל הסכמי אברהם יצאו לדרך במקום תכנית המאה של טראמפ ש"חברים טובים" טרפדו.
אי אפשר להאשים את טראמפ, במה שלא הוכרז כמטרה רשמית ולא כהוראה לצבא, עוד בזמן ביידן.
טראמפ אפשר לפתוח על עזה את שערי הגיהנום ולתת לתושביה להגר. נתניהו המהם, אבל מנהלת ההגירה לא הוקמה עד רגע זה (זה עניין פנים ישראלי, לא תלוי באנשי טראמפ בכלל) ובמקום שערי הגיהנום, הפעילו לחצים כשכל הזמן היה ברור שהמטרה היא עסקת חטופים במחירים יחסית סבירים.
זה מה שנתניהו רצה וזה מה שהוא קיבל.
הסדר הוא תמיד הפוך וטוב שכך.
גורמי הבטחון עוקבים אחרי פצצות מתקתקות, וכשסוגרים על מישהו, מבקשים אישור מראש הממשלה, שמאשר או לא מאשר לפי העניין, ולפי שיקול דעתו.
כך גם לגבי כיבוש עזה, ראש הממשלה הציע בחדרים סגורים להערך לביצוע, ושמע את ששמע, אז הוא נסוג.
כבר חוסל ראש סיעת חיזבאלה בפרלמנט. משום מה ל'מדיניים' מהפרלמנט נתנו חסינות בסיבוב של לפני שנה וחצי. אז כעת הסרנו את הכפפות גם בעניין הזה.
פעם נרתעו מלפגוע בהנהגות פוליטיות של גופי טרור, אז לא עוד.
כולם בני מוות.
אחריות ראש הממשלה, שר הביטחון וחברי הממשלה כולם, שהפעם לא עוצרים עד שבאופן ברור מנצחים. מחזירים לידינו את צפון הגליל ומיישבים אותו ביהודים.
וגם נגד איראן יש קונצנזוס של ארהב אירופה והסונים למוטט את השלטון. ורוסיה וסין לא מתערבות כבר
הייתם מתפללים עליו שיחזור בתשובה!!!
יתמו חטאים מן הארץ! חטאים ולא חוטאים!!!!
🥳🥳🥳🥳🤠🤠🤠🤠
עוד חודש אפטר פארטי במצרים.
אנחנו רק ביום הראשון של מלחמה, שתימשך זמן. לא רק כמה ימים אלא הרבה יותר
המנגנונים השלטוניים באירן לא קורסים בגלל סילוקו של המנהיג. צריך הרבה מעבר כדי לגרום לשלטון לקרוס.
לפני חודש יצאו 40 אלף
אבל אם הם יצאו עכשיו לרחובות יהרגו אותם.
איראן זאת מדינה מאוד גדולה ולוקח זמן להחליש את השלטון שם.
זה כבר המון זמן קמעה קמעה, אין כבר כוח, ומה עוד, שאנו הישראלים, לא מצטיינים במידת סבלנות יתירה...נו כמה זמן הקמעה קמעה הזה, עוד מעט יסתיימו ששת אלפי
שנה של העולם הזה, מתי המשיח בדיוק מתכוון לבוא, ביום האחרון? זה לא הוגן. גם אנחנו רוצים לקבל את פניו (נקנה בגדים חדשים, ננקה את הבית, נעשה סולחה עם
השכן ש....הכל! רק שיגיע כבר!). האמת, זה גם די מפחיד. לא כל כך מוכנה רוחנית עדיין ושמעתי שכשיגיע, האדם ישאר במדרגה שלו, ולא יכול להשתנות הרבה;
אוי לי מיוצרי אוי לי מיצרי....
אין רגע שבו מגיע משום מקום משיח על חמור לבן. יש גאולת ישראל שנמשכת והולכת. אנחנו מקדמים אותה יותר ויותר במעשינו הגאוליים - עליה לארץ, התיישבות, חיזוק עם ישראל, חיזוק מדינת ישראל, עד שנגיע לשלב שבו נראה בעליל שהשיא של תחיית החול, הוא תחיית הקודש.
בוודאי שלפי רבים מגדולי ישראל, שההבנה של צפיה לישועה אצלהם, היא הרבה יותר לתהליך של גאולת ישראל ופחות במיקוד באדם שיוביל - זה פחות מהותי.
אברבנל הולך בכיוון הזה במקומות רבים (לא לפני לציין כרגע) ועיין מלבי"ם ביחזקאל על "ודוד עבדי נשיא להם"
ייתכן גם שיהיה נביא מבית דוד שנמליך אותו. ובית המקדש כבר יהיה בנוי לפניו וכבר יקובצו הנדחים וכבר יהיה שלום ובטחון מוחלט למדינה כמו בימי שלמה.
ואז רגע ההמלכה גם יהיה רגע ביאת המשיח.
ההתמקדות היא לא באדם מסוים, אלא בשושלת בית דוד.
ה' לא נקרא רק אלוקי אברהם יצחק ויעקב, אלא אליהו קורא לו בדברי הימים אלוקי דוד.
ה כרת עם דוד ברית כמו שכרת עם האבות.
ברור שכל עניין מלכות בית דוד היא בשביל כלל ישראל,
אבל לעיתים יש אצלינו תלמידי הרב קוק בטעות מגמה להקטין את חשיבות מלכות בית דוד. בשל היותינו תלמידי אחיה השילוני.
שהרי לפי העולה מהזוהר, הרב קוק הוא מושח משיח בן יוסף (בן ירבעם לפי הזוהר). וגם אחיה משח את ירבעם.
כמובן שגם סאטמער תלמידי המלך אביה טועים. בית דוד בשביל ישראל, ולא ישראל בשביל בית דוד.
גם אם המלך יהיה נשיא, עדיין תהיה לו חשיבות אדירה כמנהיג העם.
עין רמבם בעיקר ביאת המשיח, על מי שמזלזל בחשיבות בית דוד
אם ברגע ההכתרה הוא כבר היה נביא, והמקדש קיים וכל התנאים כבר היו קיימים לפני (ישראל מקובצים לגמרי, שומרים תורה, ויש ביטחון מוחלט למדינה מאויביה)
אין סיבה שברגע הכתרתו למלך, הוא לא יחשב משיח וודאי.
(אם ידוע לנו לפני הכתרתו למלך, שהוא מורח ודאין, אז גם לפי הראבד הוא יחשב משיח מייד עם מינויו למלך)
קודם כל, צריך לתת לנו לעבוד. ורק כשהשטח יהיה מספיק פנוי וחלש, העם יוכל ויצטרך לצאת ותפוס את המדינה. כרגע זה סתם יהיה טבח המוני וחבל על החיים.
התפקיד שלהם יגיע בעיתו ובזמנו. בנתיים טראמפ אמר להם שדווקא יישארו בבתים. שלא יפריעו, לא יסכנו את עצמם, ולא חלילה יגרמו לשינוי תוכניות מבצעיות כדי למנוע פגיעה באזרחים תמימים באמת.
רק התחלנו. הם עוד יצאו לרחובות בעז"ה.