לצערי זה כנראה סופי - אין אחדות מרדכי

בס"ד

סופית : אין הסכם בין ישי לעוצמה, הרב ליאור פסק לבן ארי ומרזל : אסור לוותר על הר הבית וארץ ישראל בשביל תקציבים !

במהלך המשא ומתן בין עוצמה יהודית לבין מפלגת אלי ישי לפני מספר דקות התפוצץ המשא ומתן באופן סופי : אחרי שבעוצמה יהודית הסכימו לדרישת הרב מזוז להחליף את ד"ר בן ארי בברוך מרזל, הגיע תנאי נוסף מצד יוני שטבון והרב הגר הדורשים שבן ארי, ומרזל יחתמו על דרישה לא לעלות לצמיתות להר הבית  לא לפעול בנושא הר הבית ולהצטרף בכל תנאי לקואליציה של בנימין נתניהו על מנת "לקבל תקציבים למוסדות" כהגדרתם.  

אנשי עוצמה התנגדו לדרישות אך נאמר להם כי מדובר בתנאי חד משמעי של שטבון והגר, לפיכך פנו אל גדול הציונות הדתית הרב דב ליאור וביקשו לשאול את דעתו.  הרב ליאור הורה לבן ארי ומרזל שלא להיכנע לדרישות, ולהגיש מחר רשימה של עוצמה יהודית לכנסת: אסור לכם להתפשר בענייני ארץ ישראל והר הבית, אמר הרב ליאור, אפשר בהחלט לשים דגשים כאלה ואחרים אך תנאי הקובע שאסור לעלות לצמיתות להר או לקבל כסף למסדות ולתמוך בביבי בכל מחיר -- משמעות ההחלטה היא שעל הקולות החרדלים יתחרו שתי רשימות.

את דבריי אכתוב בהמשך.

ערב קשה ועצוב ובעיקר מאכזב.

בנט ניצחצבי-ליזציה
ישי יישאר בחוץ ובן ארי ישאר בחוץ. אקיא קצת ואצביע לבית היהודי.
לשם שינוי נראה שכאן בנט לא עשה כלום אקטיבית הרב טאו והרבטורנדו

ליאור הצליחו בינם לבין עצמם לפוצץ הכל...

לא נכנס כרגע לשאלה מי בדיוק אשם, רק אגיד שמראש היה נראה לי מוזר שבפועל הרב טאו והרב ליאור יוכלו לשבת תחת אותה מפלגה (ולא נשקר לעצמנו, ה"נציגים" שלהם, שטבון ובן ארי/מרזל - הם לא בעלי שיקול דעת עצמאי כמעט בכלל, הרבנים שולטים בהם כמעט באופן מוחלט כמו שראינו בפארסה הפעם...

וואי איך שזה הולך להכניס לסרטים רעים את כל אלו שחלמו על האיחוד וכעת לא יודעים מה לעשות. הגיוני שזה יוריד כל מיני תומכים פוטנציאליים של ישי בגלל הכעס שלהם על מה שעשה לבן ארי, מרזל, והרב ליאור.

מצד שני, גם אם כל אותם אלו יתאחדו ויצטרפו לבן ארי עדיין לא נראה שזה יעביר אותו את אחוז החסימה.

יתנהל בחודש וחצי הקרוב קרב מאסף בין שתי המפלגות על כל קול וקול, ולצערנו כנראה נזכה לראות במרחץ דמים פוליטי סוער בין שתי המפלגות הנ"ל, כאשר הבית היהודי לא תצטרך לעשות כלום, היא תעמוד מהצד, וכל אלו שהכאסח שהולך בין שתי המפלגות יגרום להם לתחושת חמיצות מספיק גדולה, יש מצב שיערקו לבית היהודי.

יש מצב שבפיצוץ הזה ישי ובן ארי הוסיפו מנדט-שני מנדטים לבית היהודי, והפסידו כ3-4.5 מנדטים נוספים של ימין, לעם ישראל.

אבל, נו, מי אני שאקבע לרב טאו על מה להתפשר ועל מה לא...

ומצד שני, אחים - יש עוד כ48 שעות עד הגשת הרשימות ממש, תמיד יש מצב שאחד מהצדדים יתקפל בקטע כלשהו במהלך השעות האלו רק כדי להתחבר. אבל גם אז, הטעם הרע יישאר בפה, לכל המצביעים, זה בטוח (ובניגוד למפלגות אחרות, לפחות במפלגת בן ארי המצביעים הם כמעט תמיד כאלו מעורבים עד הסוף שיודעים כל רגע ורגע מה קורה...ככה שכולם יודעים בדיוק מה היה ולמה וכו'...וזה יבאס המונים).

יאללה, נראה עוד 48 שעות האם באמת הפיצוץ עד הסוף ואי אפשר באמת להתאחד עם מישהו שעולה להר הבית, או שבסוף כן תימצא נוסחת הקסם למרות הכל.

מה הקשר לרב ליאור?מרדכי

בס"ד

הרב ליאור הפך עולמות בשביל האיחוד הזה. הרב ישב עם אלי ישי ויוני שטבון, דיבר עם הרב מאזוז ולשכתו הוציאה ספינים לתקשורת על מנת לקדם את העסק. הרב וכמה רבנים נוספים שהרב אסף סביבו (וכמובן גם מטה 'לשם איחוד' שעבד איתם בצורה מלאה לאורך כל הדרך), פעלו הכי הרבה מכולם למען האיחוד הזה.

אבל גם מבחינת הרב יש גבול - וויתור על הר הבית.

כמו שאדם לא יקח את כל הגוף שלו ויוותר על ליבו, כך לא מוותרים על הלב של עם ישראל.

לא אמרתי שהרב ליאור גרם לפילוג, אמרתי שבפועל המחלוקתטורנדו

בין הרב ליאור לרב טאו, היא שהביאה לפיצול  - רואים את זה... אבל זה לא אומר שאני חושב שהרב ליאור גרם לזה, אני לא מספיק בקיא ומתמצא, ודווקא מכל מה שקוראים בהחלט אפשר להבין יותר את הצד של בן ארי והרב ליאור בסיפור, מאשר את הצד של שטבון והר המור והרב טאו... (אבל אני בכל מקרה לא אובייקטיבי, הכעס שלי על שטבון עדיין גדול, וכל פעם שאני רואה שבאמת הוא לא מצליח בפועל להתאחד עם אף אחד, הכעס שלי עליו גדל הלוואי ולא הייתי כל כך נוטר, אבל באמת שכואב לי על אדם שבכללי היה אחלה וסבבה ואני אפילו הימרתי עליו בבחירות הקודמות ונתתי לו ניקוד כפול - שזה המהלכים שהוא עושה... - אני יודע שזכותו,אבל עדיין יש כעס )

אחרי הצעדים האחרונים של בנטסמיילי...

בכלל לא בטוח שישי יהיה בחוץ

תסביר לי מי בדיוק יצביע לאלי ישי עכשיו?צבי-ליזציה
רק הר המור, והם אלפים בודדים
דווקא כמה שלא נעים להגיד את זה:טורנדו

אם בן ארי ירוץ כעת לבד, יש סיכוי לא רע שלא מעט תומכי בית"ר ירושלים שהצביעו בהתלהבות לעוצמה, יצביעו הפעם לאלי אוחנה = לבית היהודי. אני לא יודע להעריך אותם במספרים, ממש לא, אבל יש לפחות כמה, ככה לפחות מספרים בטדי בכל משחק

בכל מקרה, 48 שעות. נראה מה יהיה. דברו איתי ביום חמישי ב10 וחצי בלילה, ואז נראה מה באמת סופי, כי אז זה כבר יהיה לאחר סגירת הרשימות.

כמה שנאה...נפתלי הדג
שנאה? למפלגה שאני הולך להצביע לה?צבי-ליזציה
אבל זה לא היה אמור להיות בלוק טכני? מה זה משנה פרטים שכאלה?itay0432

חבל לימין.

אגב, כל הכוח הוא של בן ארי,מי מכיר בכלל את מרזל?

נ.ב פלגנות לעולם חוזרת.

בהמשך אני אפרט את הכל, כרגע אני לא מסוגלמרדכי

העניין הוא שאלי ישי מנסה כמה שיותר לסחוט את בן אריהמרקד

מה זה הדרישה החצופה הזאת לא לעלות לעולם להר הבית ולהתחייב להיכנס יחד איתם לממשלת נתניהו?
שטבון וישי לא קולטים שבמהלכים האלה הם מאבדים את כל הקולות שלהם.

בדיוק כמו הדרישה מאורי אריאל שבלי ייצוג נשי...טורנדו

הרב מאזוז והרב טאו שולטים במפלגה, זה הכל. הם רוצים מפלגה שתהיה בצלמם ובדמותם. שיהיה להם בכיף, אנחנו לא נפריע, אם האחדות שהם כל כך רוצים היא עם מי שחושב ב-ד-י-ו-ק כמותם - מעניין לראות כמה כאלו יהיו בפועל בקלפי ביום הבחירות.

לצערי ניכרת כאן חוסר בשלות פוליטית של שטבון ושל אלי ישי. כנראה בגלל ששטבון צעיר בפוליטיקה, ושישי היה רגיל עד היום שהכוח של הרב עובדיה הוא הכוח שמריץ אותו, וכעת כשיש לו "רק" את הרב מאזוז שעם כל ההערכה העצומה לרב, הוא עדיין לא הרב עובדיה זצ"ל- אז גם ישי לא מסוגל לשתלט על מפלגה שלמה לבדו ולנהל אותה ברמה שתוכל להשיג את התוצאה הנכספת. לא נעים להגיד, אבל אם אריה דרעי מסוגל "לסובב" במידה מסויימת רבנים על מנת שיורו מה שהוא מאמין שטוב למפלגה - הרי שאולי גם ישי ושטבון היו צריכים איכשהוא לגרום לרבנים להורות דברים הגיוניים כדי שלא הכל יתפוצץ.

אגב, הרב הגר - הוא קווניק מוחלט?

וכמו שאמרתי כבר, יש עוד 48 שעות ועדיין למרות שזה לא נראה ריאלי כעת, יכול עדיין להיות שביב של סיכוי שבסוף כן יהיה איחוד, גם אם הוא יהיה עם תחושה מאוד חמצמצה...

דווקא בציבור הכהניסטי מרזל היה עד פני כמה שנים השם הכי חם..טורנדו

וגם כיום הוא ממנהיגי הציבור, רק שבעקבות הסכמתו לוותר על מקומו בשביל שייכנס בן ארי שהיה פחות מוכר, לכנסת ה17, במסגרת האיחוד הלאומי - הוא קצת "נעלם" מהנוף, אבל רק זה הכללי - בנוף הכהניסטי הוא מאוד מאוד פעיל, ותכל'ס זה הציבור שמצביע לבן ארי, ככה שלציבור לא נראה לי שהיה משנה להצביע לבן ארי או למרזל, ואפילו רק לבן גביר או גופשטיין אם היו מכניסים אותם (רק שעל גופשטיין כנראה התקשורת הייתה חוגגת ע-ד הבחירות, על כל הקטע של להב"ה, וכנראה שאת זה ישי לא היה מסוגל לסבול...)

היה ברור מלכתחילה שלא תיתכן אחדות בין הר המור לכהניסטיםקמר בורד

הממלכתיות לא תתן להם, הם יעדיפו להתאחד עם מרצ או חד"ש.

ולישי הם מביאים אולי 2000 קולות. 

שום דבר לא סופי, גם אם כך הוכרזהמרקד

סופי זה רק אחרי מועד סגירת הרשימות, עד אז הכל, כולל הכל, יכול להשתנות.
שטבון וישי הם חבורת סחטנים שעד הרגע האחרון מנסים לסחוט את בן ארי, אך ביום האחרון לסגירת הרשימות (יום חמישי) לא מן הנמנע שיבואו על ארבע לבקש מבן ארי להתאחד איתם. הם מאוד רוצים להיות בכנסת הבאה.
לכן חכו עם כל התגובות, שום דבר לא סופי עד תום מועד הגשת הרשימות.
רק בימים האחרונים שמענו שהמו"מ התפוצץ ואז פתאום התחדש.
חכו למועד סגירת הרשימות, גם דקה קודם עוד יכולות להיות הפתעות.

מדמיין את החיוך שלך ברגע של החתימה מחרתייםעוגי פלצת
חיוך גדול וכתום
ממש כמו בחתימה שלך
וגמני מתחייך להנ"ל
אני מתפלל לזה...מרדכי

בס"ד

אם כי אחרי כל הימים האחרונים אני כבר מתקשה מאוד להאמין לזה.

אם במהלך הלילה קורה משהו בבקשה תעיר אותי...מרדכי

בס"ד

אני הולך להשלים עכשיו את כל שעות השינה שהצטברו לי...

נפתלי הדג
מרדכי, אני רק רוצה להגיד שלמרות חילוקי הדעות ולמרות שהדעות שלנו לא חופפות כמעט בדבר (מלבד הרב הבית, אולי ), אני מעריך מאוד מאוד את האידיאולוגיה שלך ואת היכולת והנכונות שלך להקריב למענה. שכויח.
בסוף אין למה להעיר אותי... ממשיכים בעבודה...מרדכי

מלחמות החרדים...נפתלי הדג
נקווה שאת המחיר לא נשלם כולנו :/
מישהו שם לב לאירוניה בעובדה שהם נקראים "הר המור"?קמר בורד

מישהו העיר את זה בפייסבוק של בנציחסדי הים
איזו אירוניה?נפתלי הדג
אנשי הר חמור מפקירים את הר המורצבי-ליזציה
אה, חשבתי בגלל שמור זה שם של בושם נפתלי הדג
שבו לכם פה עם החמורקמר בורד

עם הדומה לחמור.

אני בעצמי לא עולה להר-הבית. אבל ח"ו לחתום על מסמךחסדי הים
שאומר אנחנו לא עולים.
פשוט אני בוכה ומזועזע מהדרישה הזאת. נכון שהדרישה היא לשם כבוד הר-הבית, אבל בפועל זה משחק ליד אויבנו, שרואים שמדגישים את אי עלייתנו להר, והם רואים את זה כוויתור בריבונות. פשוט בושה!
שום דבר לא סופי עדייןחיובי
48 שעות זה הרבה זמן. צריך להמשיך ללחוץ ונקוה שבסוף השכל יגבר!
כניקך כן אתה (קורץ)נפתלי הדג
עזוב את זה~מישי~
איך אפשר לדרוש מיהודי שסובר שזה מה שה' רוצה ממנו-לעלות להר הבית- לא לעשות את זה!
ברור שזו סחטנות מקוממת או תירוץ ללמה חייבים להפרדאלעד

אני שמח שאלי ישי זיהה את זה וביכר את בן ארי על פני רבותיו של שטבון

שמזה שלושה עסוקים בלרחוש ולבחוש ולתסוס במערכת הפוליטית-הפנים-מגזרית משל היו אחרוני הפוליטיקאים

הוא גם עשה בשכל, כי שטבון בכ"מ לא יפרוש אלא יאלץ להתקפל ולקבל עליו את המשמעת הסיעתית,

או איך שלא קוראים לזה כשעדיין אין סיעה רשמית.

הדברים שלי לעת עתהמרדכי

בס"ד

אחרי עשרות הודעות ששלחתי, אחרי שהייתי חלק מיוזמי מכתב בני הישיבות והפצתו בתקשורת, ואחרי שהייתי אחד ממפעילי המטה של לשם איחוד התורה והארץ שכללו ימים של מעט מאוד שינה והרבה מאוד עבודה, לצערי הערב זה סופי - אין אחדות.

במהלך הימים האחרונים הייתי בקשר גם עם המטה של מיכאל בן ארי וגם עם המטה של אלי ישי, וכמובן עם לשכת הרב ליאור ורבנים נוספים שפעלו למען האיחוד הזה. הדברים אליהם נחשפתי במהלך עבודתי העלו כל הזמן תחושה מגעילה של ניסיון סחיטה מצד מפלגתו של אלי ישי (ולא אלי ישי עצמו) בעוד במפלגתו של בן ארי עשו הכל בשביל לנסות להוביל למען האיחוד הזה ושלא אלפי קולות ושתי מפלגות ילכו לפח.

הערב הגיעו מים עד נפש.
הדרישה של רבני הקו והנציג שלהם ליצור הסכם שנציגי עוצמה יהודית לא יעלו יותר להר הבית הוא מקומם מאוד! הר הבית הוא הלב שלנו, הוא הדבר הכי חשוב לאומה הישראלית - ועליו אסור לוותר בשום פנים ואופן. עצוב וכואב לי שדווקא על בית ה', המקום שנועד לאחד את עם ישראל, עליו נפלה האחדות.

אחרי הלילות והימים ללא שינה למען האחדות הזאת, אני יכול לצערי ללכת לישון הלילה בשעה שבד"כ סימלה בימים האחרונים את ההתרעננות במקלחת לפני לילה שלם של עבודה, בתקווה שכאשר אקום אגיע למציאות טובה יותר. דבר אחד אני יודע, אני עשיתי הכל שהקולות לא יזרקו לפח ושעשיתי כול שביכולתי בכדי שהאחדות הזאת תצא לפועל.

@שלומי20104 תגיד זמן שמתאים לך...

שורה תחתונה - למי הח"מ צפוי להצביע?צבי-ליזציה
בסופו של דבר העמידה האיתנה לא לחתום על דרישהחסדי הים
מבזה כזאת, היא זכות גדולה כלפי שמים.
אני כותב בדמעות ש-ה' יראה את השתוקקותנו למקום הקדוש הזה, ויתן לנו לבנות את מקדשו ולהקים סנהדרין במקדש, ולכלות את כנסת המינות הזאת!
אפשר לוותר על עליה להר הבית עד אחרי הבחירות. לא סוף העולםhamedinai
עליה להר הבית במצב גלותי שהם נמצאים במקום קודש הקודשים, ואילו יהודים ונכנסים רק לשולי הר הבית, וגם זה עם כל מיני מגבלות - מאוד מבזה.

במקום זה היו צריכים להתמקד בהסברה למה על המקום שקדוש להם במכה אין עליו לא בית כנסת ולא להבדיל כנסיה. ואילו על הר הבית הם הקימו מסגד ועוד לא מרשים ליהודים לעלות. והקול קול יעקוב - לאט לאט יחדור.

גם העובדה שהם כל כך נפגעו מהקריקטורות נגד הדת שלהם. אם כן גם הם צריכים לכבד את הדת של עם ישראל ושהם בעצמם יורידו את המסגד מהר הבית, בדרכי נועם ודרכי שלום.
לא מדובר עד אחרי הבחירות, מדובר לצמיתותהמרקד

הדרישה היא שלא יעלה יותר לצמיתות להר הבית.
וחוץ מזה, הרב שלו הרב דוב ליאור שליט"א פסק לו לא לקבל את התנאי הזה.

(התנאים גם היו לא לפעול כלל בנושא הר הבית ולהתחייב להיכנס בכל מצב לממשלת נתניהו, זאת למרות שדובר בכלל על פיצול אחרי הבחירות)

לא חושב שזה עד כדי כך. אפשר להתפשר עד אחרי הבחירותhamedinai
אחר כך אם זה יפריע - ייפרדו.
אבל הדרישה של שטבון הייתה התחייבות לצמיתותהמרקד

זאת הייתה הדרישה שלו לצד שתי הדרישות ההזויות הנוספות.
אז נכון שאחרי פיצול בן ארי יכול לעשות מה שהוא רוצה בתכל'ס, אך בן ארי לא יחתום על התחייבות ואחר כך יפר אותה, בן ארי נאמן לדבריו.

יאיר שרקי: האחדות סגורהעוגי פלצת
.

באמת?יוני
אני מחכה שזה יגמר כבר, לאחדות או שלא, רק בשביל שזה יחזיר את הדיונים המשמעותיים יותר.
נגד בנט והבית היהודי

<כ>
חחחחחעוגי פלצת
כך יאיר שרקי טוען... נחיה ונראה
בתהליכים... בעז"ה מקווים לטובמרדכיאחרונה
האמת שעם הנסיבות הנ"ל קשה לי להצטער על כךנקודה

בס"ד

התלבנו והצטרפו דברים,

נחשפו פנים אמתיות של אנשים.

א- קודם כל- זה שהם רוצים לשבת בכל ממשלה של ביבי, לא משנה מי עוד יישב שם, 

זה כבר משהו שלא ידעתי קודם. 

מצד העניין הם יכלו לרוץ ביחד, ואז שנציג עצמה יישאר באופוזיציה והם יכנסו לקואליציה, 

אבל עצם העניין שהם בקואליציה עם ביבי בכל מחיר לימדה אותי משהו עליהם.

ב.זה הזוי לדרוש ממישהו לוותר על משהו לשארית חייו- רק כדי להקים יחד בלוק טכני!

מילא היו מבקשים לא לדבר על עליה להר הבית לפני הבחירות,

או דיונים על האופן שבו זה יופיע או לא יופיע במצע בחירות,

אבל תמורת משהו זמני שנועד לפירוק ביום שאחרי הבחירות-

להכריז על כך שלשארית חייהם אף אחד מהם לא יעלה???

מי הם חושבים שהם??? באמת!!!

ולא, אני חב"דניקית, ואני בעד עליה להר הבית, ולבית המקדש עצמו בטהרה-

תכף ומיד כשהקב"ה יזרוק עלינו מים טהורים בגאולה, אבל עצם הדרישה מאדם,

להכריז על התחייבות למשהו  שנוגד את אמונתו, וזאת למשך שארית חייו!!

נראה לא רק הזוי מתנשא, וחצוף ברמות,

אלא מניפולציה שתכריח את הצד השני לא להסכים לאיחוד.

ולעשות זאת דווקא בעניין שגם חלק גדול ממצביעי בן ארי לא מסכימים אתו בו, זו אומנות המניפולציה בהתגלמותה.

לומר למצביעים שכאילו כל ההבדל והמחלוקת היחידה בניהם, זה עליה להר הבית, שבנושא זה,

גם אתם לא מסכימים עם בן ארי. וכל זה תוך כדי התעלמות מכך שמדובר כאן על דרישה שנוגעת לחיים הפרטיים שלו, ולכל ימי חייו, ולא רק בהקשר לפוליטיקה, או קידום רעיון כזה או אחר.

תודה עמוקה ל"ביחד", שהורידו ממנו כל צל של ייסורי מצפון על כך שהקול שלי עלול ללכת למפלגה שלא עוברת את אחוז החסימה.  אם עד כה היה את הרצוי- להצביע עצמה, והספק- אולי אולי יש מפלגה טובה לא פחות- כעת בע"ה אם אצטרך להצביע, (ז"א אם חלילה הגלות עדיין תימשך) לפחות ההצבעה תהייה ממקום שלם ללא ייסורי מצפון. 

שומר נפשו ירחק מעלון "הדור"קעלעברימבאר
הנה ציטוטים מתועבים מראיונות בעלון הנ"ל:

סערת "הדור": כששמירת נגיעה הופכת לבעיה

מבחינתי אם העלון הזה מביא דעות כאלו, מקומוקעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך ז' בטבת תשפ"ו 20:13

..

מעניין אותי מה אנשים חושבים על הציטוטים האלוקעלעברימבאר
גם אם מדובר רק בציטוט מרואיין,קעלעברימבאר
מה זה עושה לנער דתי שקורא את זה בתפילה בבית כנסת ורואה דברים כאלו מובאים בעלון שבת שמחולק בבית הכנסת תחת המותג "עלון שבת"?
בוקר טוב, בוקר טובימח שם עראפת
עלון של גושניקים שמאלנים מפגרים, שכותבים בו יאיא פינק ממארגני הפגנות קפלן, ואברהם סתיו שכתב מכתב תמיכה ליאיר שרקי כשהנ"ל יצא מהארון.
יאיא פינק ממש לא כותב בהדור, התבלבלת עםקעלעברימבאר
העלון "דרכי נעם".

זה כמו לערבב בין בנט למפלגת מימד

נכון, סליחהימח שם עראפתאחרונה
אתמול פורסם סרטון אווילי,ימח שם עראפת

ובו מתפארים השר סמוטריץ' וחבר הכנסת סוכות בהכפלת היישוב יצהר. ובכן, כתושב היישוב אני יודע היטב על איזו הכפלה הם מדברים, על בנייה בתוך תחומי היישוב בשטחים הפתוחים שבין שכונה אחת לאחרת, מגדלים שירימו את גטו יצהר לשמיים ויתנו לכפרי האוייב- בורין, מדמא, עצירה אל-קבליה, עוריף, עינאבוס, וחווארה, להמשיך בהשתלטות על השטחים סביב היישוב, לחנוק את צירי הגישה ואת המרחב הפתוח עד שיגיעו אל הגטו.

השר סמוטריץ' בחוצפתו הזכיר את עוקף חווארה. במקום לטפל בבעיה והיא מחבלי חווארה עינאבוס וביתא, שזרקו אבני על רכבים שעברו בכפר חווארה, שמו פלסטר על שטף הדם ובנו לנו "עוקף". עכשיו לא עוברים בתוך הכפר, אלא מאחוריו, בתוך כלוב מגודר משני צדדיו.

המחבלים כמובן לא התרשמו מכך שכעת הכביש מאחורי הכפר ולא בתוכו, מהמבתר אפשר לזרוק אבנים בדיוק כמו מבין הסמטאות, וכלוב הגדרות מונע מהחיילים שיגיעו לרדוף אחריהם. העוקף הוא מטווח ברווזים.

והיום, לפני כמה שעות, פגשתי חבר שלי. שלפני כמה חודשים נורה בגבו בידי שוטר מג"ב. פעמיים.

חבר הכנסת צבי סוכות, שתק.

לא מיחה, לא עורר מהומה. לא זעק על הדבר הנורא, שנערים נורים בידי שוטרים יהודים.

השר סמוטריץ', מילא פיו מים.

לא עצר את יומו, לא דפק על השולחן, לא עשה כלום.

אז שלא יספרו לי סיפורים, פוליטיקאים צבועים. לא מדובשך ולא מעוקצך אנו רוצים. לא את גטו הדיור שלכם ולא את ההרס וחורבן שאתם ממיטים על הגבעות שפורצות את הגטו הזה.

"הוו זהירין ברשות, שאין מקרבין לו לאדם אלא לצורך עצמן, נראין כאוהבין בשעת הנאתן, ואין עומדין לו לאדם בשעת דחקו".

אין הרעה, זה שקר וכזבהסטורי
גם בגבעות כמות הפינויים היא פרומיל, לעומת מה שהיה בממשלות קודמות.

יש פינויים בתירוץ בטחוני (לא לגיטימי, תביאו כחות לשמור עליהם), שזה המחיר של כך שסמוטריץ' במו"מ היה רק עם 7 מנדטים. אם היו יותר, הליכוד לא יכלו להתעקש.

יש גם מקרים שיש פערים של תכנון ובניה. איני נכנס לכל מקרה ולמי צודק בכל טענה, אבל בגדול כדאי לקחת בחשבון שחלק מהמשמעות של חיבור יו"ש למדינת ישראל, זה שהבניה תהיה מסודרת ולא איזה 'מערב פרוע' שבו איש הישר בעיניו יעשה. כמובן, צריך לתת כבוד ולהתחשב בחלוצים שהלכו לפני המחנה.

כבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוגנ א

בס"ד

תכתבו כאן על הכבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוג

אם אתם מכירים כביש שצריך שידרוג - תכתבו את מספר הכביש, ליד איזה יישוב/ עיר הוא נמצא ותפרטו את הבעיה שבכביש

תכתבו אם חסר תאורה, שוליים, עיקולים, צמתים מסוכניםנ א
מה מטרת השרשור?ברגוע
דרך עמק פסגותנ א

דרך עמק פסגות (כביש 4578) בין היישוב בית אל ליישוב פסגות
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, צמתים כמוקדי סיכון

כביש 465 חוצה בנימיןנ א

מתחיל בצומת המשטרה הבריטית על כביש 60 ומסתיים בצומת גבעת כח על כביש 444 (קרוב לאלעד)
עובר ליד היישובים עטרת, נווה צוף (חלמיש), בית אריה, עופרים.
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, עיקולים רבים, צמתים כמוקדי סיכון.

מצטרף לשאלהמרדכי
בס"ד

אני אסביר. אתמול בלילה הייתה לי שיחה מאוד ארוכה עם מקורב לחבר כנסת מהקואליציה. בין היתר הוא סיפר לי שיצא לו לנסוע בשבוע שעבר בצומת שדיברתי איתו עליה, שאני עובר בה מידי יום, שהיא מאוד פקוקה ועמוסה. הוא אמר לי שהוא גם נתקע בה, אבל מצד שני שהוא רואה שגם המאמצים הצליחו, והתחילו שם את הבנייה לרמזור והרחבת הצומת.

זה בדיוק הסיפור. לפני כמה חודשים שהייתי בכנס עם השרה מירי רגב, כשכולם קפצו לשרה, אני קפצתי על העוזר שלה ושאלתי אותו מתי יתחילו העבודות על הצומת הזאת. שראש המועצה פרסם פוסט על שדרוג כביש בקרבת מקום, הגבתי לו על אותה צומת ספציפית. ככה פועלים, לא נראה לי שרשור בפורום יעזור.

רמזור?משה
הייתי שמח למחלף, אבל גם רמזור יקל מעט מרדכי
אגב, שרשורים במקומות כאלה כן מועיליםמשה

בסוף אנשים כאלה מחפשים את השם שלהם בגוגל עם מייל התראה כמו שאתה בטח יודע. לפעמים מספיק לאזכר את השם שלהם והם רואים או הנציגים שלהם רואים.

כבר מזמן הבטיחו שיכפילו את כביש הגישה לבית אל 466נ א
בשבועות הקרובים בעז"ה יצא מכרזברגוע
ברכת "שהחיינו" במעמד החתימה בבית אל

אבל האמת היא שהוא לא עמוס, ויש כבישים יותר דחופים

אין בעיה. אבל מה עם לשדרג את דרך עמק פסגות (4578)?נ א

דרך עמק פסגות (כביש מס' 4578) - קטע הכביש מעין תות לפסגות (מסתיים בצומת יחי"ש ציון)

אין תאורה, אין שוליים, סיבובים מסוכנים, בעיות שדה ראיה, צמתים כמוקדי סיכון

מסכים שלא יזיק לשדרג אותוברגוע
אבל עוד פעם- בקושי נוסעות שם מכוניות ויש כבישים יותר דחופים
לדעתי, צריכים לעמוד על זה. הכביש הזה ספציפית הואנ א

אחד מהכבישים המסוכנים לנסיעה... במיוחד שרכב יכול להפתיע אותך באחד הסיבובים

כמה תאונות היו שם בשנים האחרונות?ברגוע
לא יודע... איזה כבישים ביהודה ושומרון אתה מכירנ א

שצריך לשדרג אותם?

מי שמכיר כבישים ביהודה ושומרון שצריך לשדרג אותם - שיכתוב כאן

מה הקשר?___
מה זה צה"ל פה? מחכים לדם שישפך כדי שיהיה דיו לכתוב את ההוראות?

כביש מסוכן, גם אם הוא נידח, חייב טיפול.

לא שאני הבנתי מה מטרת השרשור, אבל טענות לעניין בבקשה...

הקשר הוא שיש היום השקעה מטורפת בכבישיםהסטורי
אבל כיוון שהתקציב והכחות מוגבלים - מקדימים את המקומות הקריטיים יותר.
לא צריך להכפיל את 466משה

מה שצריך לעשות זה לחבר את בית אל ישירות לכביש 60. המרחק זה 300 מטר וצריך פשוט לעשות את זה ולהעביר את הש.ג למקום קצת יותר הגיוני על המפה.

זה מסוכןנקדימוןאחרונה
אם המטרה היא להעביר לדרג גבוה את המידע כדי ליצור תוכנית עבודה, אז עדיף להפיץ טופס שירגור רק אצלך את המידע.

אחרת, לדעתי זה מסוכן ליצור באינטרנט רשימה כזו מפורטת של מקומות שמועדים לפורענות. לא צריך לספק מודיעין גלוי חלילה.

לא סגור האם הייתה בגידה מבפנים, אבל אם כן, מירון..hamedinai
ועדת חקירה ממלכתית לאסון מירון, היא זו שנתנה את הרעיון לבצע את זה.

ועדת חקירה ממלכתית לחקר אסון מירון נכשלה באופן המחפיר ביותר, עד כדי גיחוך, כאשר הטילה אחריות אישית על נתניהו.

יש מפקד משטרה האחראי על האירוע, ורק הוא אחראי ואשם. אפשר ללכת דרג אחד אחורה: מפכ"ל המשטרה, שתי דרגות אחורה: השר לביטחון פנים, זה יהיה כבר מוגזם, אבל שלוש דרגות אחורה זה כבר ‏‎‎מטורף לגמרי. אבל זה מה שהוועדה הפוליטית שקראו לה "ממלכתית" החליטה.

כאשר מסתכלים על היועמ"שית ועל הממלכתיות שלה, רואים שהמילה "ממלכתי" אינה אומרת שום דבר, זה הפוך מממלכתיות.

מסקנות ועדת מירון היו כל כך מגוחכות שזה לא עשה רושם על אף אחד. החונטה הבינה שהעם לא קונה את הבלוף שלהם.

ניסו להסית את החרדים נגד נתניהו כי הם היו אלו שנפגעו בעיקר מאסון מירון, אבל ראו שגם החרדים לא קונים את זה.

ואז נפל להם האסימון: החרדים לא חשופים לתקשורת ולכן לא קל להסית אותם, אבל אם יהיה אסון נוראי על יישוב אחד או 2 של ‎קיבוצי עוטף עזה, זה בטח יפעיל זעם עצום.

וגם כדאי שיקימו רכבת במקביל לכביש 60 🚆נ א

מעפולה ועד לבאר שבע. יחסוך הרבה בעיות עם בעיית התחב"צ ביהודה ושומרון.

אם כבר, אז רכבת מירושלים למירוןאיתן גילאחרונה

עם תחנות עצירה בכמה וכמה ישובים מרכזיים בבנימין ובשומרון.

על ההזנחה הפושעת של ארץ בנימין אנחנו משלמים ביוקר. אוי לכם מיום הדין. 

אור של חנוכה שלי...סיעתא דשמייא1
...ראוי שיצויין בכל דרשה השבת את האור הגדול של הארוע המטורף שהיה ביום ראשון . אור ששמו אחמד אל אחמד.

להרבה קשה לעכל את זה אבל לא במקרה השם שלח לשם שינוי איסלמי ערבי לעצור את היורה מלהתקרב למקום הארוע.

חשוב להנהגה  לאמר בכל רם במיוחד ליהודים יקרים כאלה שלא צריך להתלהם ולהכליל ולאבד תקווה.

אותי הוא הציל אישית.

נקודה למחשבה, ברשותכםמרדכי
בס"ד

​אתמול השתתפתי מתוקף עבודתי בכנס 50 שנה לחידוש ההתיישבות בשומרון. היו שם נשאי המדינה, שרים שונים חברי כנסת ואישי ציבור, בהם בין היתר גם ח"כ יולי אדלשטיין. אני חייב להגיד לכם שכמתבונן מהצד, מאוד כאב לי הלב לראות איך הוא נהיה "מנודה" בציבור שלנו.

​והאמת זה עוול שאנחנו כציבור עושים לו. אם מסתכלים על נושא ההתיישבות, בין אם זה צפון השומרון וחידוש ההתיישבות בחומש ובין אם זה נושא הריבונות, במשך שנים מי שקידם את זה בכנסת, כנגד כל הסיכויים, היה יולי אדלשטיין. הרבה לפני שסמוטריץ' ובן גביר נכנסו בכלל לכנסת, יולי היה שם כל הזמן ודחף לזה בעבודה באמת קשה.

​והיום? בגלל חוק הגיוס (שהוא פעל ניסה להעביר כדי להביא לגיוס חרדים, ואפשר להתווכח על הדרך), מתייחסים אליו כאל מישהו דחוי. זה באמת כאב לי לראות את זה. פתאום אין טיפת הערכה לפעולו, והעשייה שלו פשוט נשכחה.

​הרי כולנו יודעים היום "לדקלם" בזכות מי ההתיישבות מתפתחת בשנים האחרונות, אבל היו שם אנשים שפעלו עוד הרבה לפני. לא בממשלות "ימין על מלא", אלא בממשלות שכללו את לפיד וציפי לבני. והם נשכחים היום בצד, מנודים, וזה ממש כואב הלב.

​לעומת אדלשטיין, ראיתי שם גם את השרה מירי רגב. מי שהייתה דוברת ההתנתקות ודבררה את הגירוש מגוש קטיף ומצפון השומרון. היא לעומתו התקבלה שם בחיבוקים, נשיקות ובקשות לסלפי מכל עבר.

​בואו לא נתבלבל, זה לא בגלל שמירי רגב "עממית" ואדלשטיין ההפך המוחלט מכך. זה פשוט עניין של נאמנות לנתניהו. בי באופן אישי זה העלה תחושה קלה של גועל.

צודק מאודהסטורי
ולפני הכל - אדם שסיכן את נפשו בברית המועצות על ללמד עברית ומאמץ לעלות לארץ, היה אסיר ציון, ראוי לכבוד והערכה, גם אם חושבים שמהלכיו הנוכחיים אינם נכונים.
אני חושב שאני מסכיםמשה
יולי אדלשטיין בגד כשהצביע נגד הרפורמה המשפטיתeilonb3

מי שהיה נגד הרפורמה המשפטית ובעד הבג"ץ הפרוגרסיבי הוא נגד עם ישראל. ברגע שלא נבחר ליו"ר הליכוד נהיה אנטי עם ישראל. טוב מאוד שדחו אותו. רק שררה הוא רוצה. כמו זאב אלקין

הוא היה נגד הרפורמה? לא זכרתיאוריןאחרונה

ממש לא מתאים לאדם ערכי כמוהו. מקווה שלא השתנה ונסחף לצד המרוח בחמאה כמו שעשה אלקין למרבה הבושה

הימור בחירות: מה תוצאת המנדטים שתהיה להערכתם?זיויק
תבססו בבקשה עם טיעונים ונתונים ותרחישים סבירים
מקווה שמפלגות חדשות ומקוריות יאתגרו את הקונספציהמתוך סקרנות

אם אחרי אירועים כאלו נמשיך "להפטיר כאשתקד" (מ2 הצדדים!) המצב לא טוב.

אתה חושב שיקום משהו שלא קם עד עכשיו?זיויק
יש הרבה מתחממים על הקוויםמתוך סקרנות

הבעיה היא אחוז החסימה הגבוה, שגודע יצירתיות ויוזמה , בטענה ל"שריפת קולות".

מקוןה שיקרה הנס ויפחיתו אותו

אחוז החסימה באמת פסול דמוקרטיתהסטורי
אבל גם כשהיה נמוך הרבה יותר, היה צריך אחריות והיו כאלו שלא עברו.
כמו כל חסם כניסה לשוק.משה

כמו רשיון מונית או מכסת ביצים.

מקווהארץ השוקולד
אחרת, זה סימן רע עלינו לדעתי
עובדתיתשלג דאשתקד

אלו הרגעים שאני מזמזם את שיר הסזון.

ככה זה ברוב המקרים, ולתשומת ליבך, גם מחדלי יוהכ לא הפילו את המערך...

למה? מהפך 1977 לא היה השפעה של מלחמת יו"כ?מתוך סקרנות
היה אבל מלמד שיכול לקחת זמןארץ השוקולד
לא ממששלג דאשתקד

לפי ויקיפדיה "תוצאותיהן (של בחירת תשל"ד, מיד לאחר המלחמה) הושפעו במידה רבה מהמלחמה, אם כי מלוא ההשלכות של המשבר ניכרו רק כעבור ארבע שנים בבחירות לכנסת התשיעית."

זו אמירה עדינה ומתחמקת, כי בחירות 1977 הושפעו בעיקר מפרשיות השחיתות שנחשפו אז והתאבדותו של השר אברהם עופר. (וגם זה לא הספיק, כי זה רק חצה את הקולות של המערך. המהפך האמיתי היה בכלל ב1982 כשהימין קיבל את מירב הקולות)

בקיצור, מה שהשפיע זה לא ממש המלחמה.

מסכים לחלוטיןארץ השוקולד
כל הימור כאן, לא יהיה יותר מהימור...הסטורי
אז תהמר 😆זיויק
ביבי שוב ינצח, למרבה הצערshaulreznik

למרבה הצער - כי ימין הוא לא, לכל היותר, ימין תבוסתני שעושה את מה שהשמאל דורש ממנו. אבל כישורי המשחק של ביבי פועלים ניסים על קהל הבוחרים שלו, ואלה ימשיכו להצביע לו שוב ושוב, עד לפרישתו לגמלאות או לעולם שכולו טוב.

מי היית רוצה במקומו?זיויק
החל מעמית הלויshaulreznik
דרך אמיר אוחנה וכלה בטלי גוטליב.
באמת חושב שנכון שיהיה למדינת ישראל ראש ממשלה הומו?זיויק
יפתח הגלעדי היה 'בן אישה זונה' ופרחחshaulreznik
מה שלא מנע מעם ישראל למנותו לשופט. זה לא שבישראל החילונית יש לנו בחירה בין מנהיג צדיק למנהיג חוטא. כולם חוטאים, כולל נתניהו חובב השרצים.
סמוטריץ יקח את בן גביר...בני ב

סמוטריץ אחרי כזה מלא עשיה אמיתית ולא דיבורים 69 ישובים ,כבישים ביוש, אחלה כלכלה ורוטמן מספר אחת של הרפורמה המשפטית סטרוק פשוט בנתה את יו"ש חוות, גבעות פשוט הכל ... ומילה שלי יש עוד שחקני מפתח שיצתרפו : 1) עופר וינטר 2) צביקה מור 3) בראלה קרומבי 4) ארז בינר רשימה חלקית ...

הימור אם מפת המפלגות נשארת ככה:

הליכוד:32-37

שס:9-11

יהדות התורה:8

הציונות הדתית:8-12

בן גביר:5-7

בנט:5-8

גנץ:8-15

לפיד:10-17

הדמוקרטים:11-16

ישר: 0-5

חדש תל:5

ראמ:5

בלד, המילואיניקים לא עוברים!

אבל הסקרים מראים להפךזיויק
סליחה שאני קטנונימרדכי

בס"ד

סמל ישוב זה אירוע חשוב, ואני ממש לא מזלזל בו. מצד שני אי אפשר להכניס תחת ההגדרה 'יישובים חדשים' את הישובים נריה (450 משפחות), לשם (700 משפחות), כרם רעים (200 משפחות) שבות רחל (150 משפחות) ויישובים נוספים.

יישובים חדשים, בהחלט יש, ב"ה. לא 69.

(ואגב, נא לא לכרוך ביחד את נושא החוות ואת נושא הגבעות. רק לפני פחות מחודש הסבירו לנו סמוטריץ' וסטרוק שזה לא אותו דבר ומה צריך לחזק ומה צריך לפנות)

לגבי הסוגרייםהסטורי

הם בהחלט דוחפים ומעודדים את הקמת החוות והגבעות, לגמרי. תשאל את כל מי שנמצא שם.

מה שטענו שצריך לפנות זה מקומות בהם הבניה העצמאית, מעכבת את הבניה המסודרת שאמורה להיות הרבה יותר משמעותית.

(אין לי מושג מי צודק בוויכוח הספציפי על הפרטים באותו אירוע ומסכים לגמרי שהאירוע ההוא וההסברה סביבו היו אמורים להראות אחרת לגמרי).

אני גם לא יודע מי צודק בויכוחמרדכי
בס"ד

גם באופן אישי אני לא רואה הבדל משמעותי בין החוות לבין הגבעות. אבל בשורה התחתונה, שהם הסבירו את המהלך, הייתה הפרדה ברורה בין החוות לבין הגבעות. צד אחד הוצג כמעשה פטריוטי בעוד לגבי הצד השני השתמשו במילים קשות יותר.

ביבי ינצח שובמישהי יפה!
כי?זיויקאחרונה

אולי יעניין אותך