פשוט בושה. /News/News.aspx/292721
הבית היהודי לא מתקיפים את יחד. אבל יחד -מרובע ירוק
בושה וחרפה שנתנו לדודי -תום דרום-זילברשלג לייצג את יחדשודד ים
לא, כמובן, התגובה הנצחית שלהם - מעלילים עלינו. הם תמיד יצאוטורנדו
הרי צדיקים וטהורים ולא יצטרכו לנפק הסבר אמיתי לשום דבר כמעט - תמיד זה אכלו לי שתו לי גנבו לי העלילו עלי.
בסדר, בסדר, שמענו, כל הזמן מעלילים עליכם - הרי לא יכול להיות שחלילה יש בכם רמאים ואנשים שמשתמשים בשיטות מלוכלכות ומסריחות. כולם מעלילים עליכם, אתם המסכנים, הנרדפים, וממש, אבל ממש, לא אלו שרודפים, מסיטים בפומבי כמעט בכל מקום, בצורה רשמית וכזאת שלא רשמית, נגד מפלגות מסויימות מאוד. נכון, נכון, שמענו...
אני מנבא שעוד כשבוע וחצי, או קרוב יותר לבחירות, תישלף עוד איזו קלטת של הרב עובדיה נגד דרעי, וכחמש דקות לאחר חשיפתה, מפלגת יחד תזדרז להוציא גינוי רשמי ולהצהיר "זה לא אנחנו" "מעלילים עלינו". מה שיהיה מביך זה אם הם יוציאו את הגיוני עוד לפני שמישהו בכלל יספיק להאשים אותם בכך שהם הפיצו את הקלטת - על דבר כזה ושכמותיו, שחלקם כבר כיום נראים - נאמר "על ראש הגנב בוער הכובע" (וכאן מדובר בכובע משובח במיוחד, יקר..)
ומין הסתם נזכה בחודש ושבוע הקרובים לעוד פנינים מעין אלו שרק משרתים את יחד, אבל יחד מזדרזים יותר מהר ממהירות האור להוציא הכחשה על פרסום הדברים, גינוי, וכו' וכו'. ברור, איך מישהו מעלה על דעתו שבמפלגת יחד יהיו כאלו שישתמשו בשיטות כאלו?
.
מצטער, הגועל נפש שעלה לי מהמפלגה הזאת הגיע כבר, לצערי, כעת, לתקווה שהם לא יעברו את אחוז החסימה, כדי שילמדו קצת צניעות וקצת מוסר ואיך מתנהלים בנקיות גם בפוליטיקה. כן, מה שאתם שומעים - אם פעם עדיין לא היה לי בעיה עקרונית עם יחד, וקיוויתי להצלחת שתי המפלגות - זה היה כשלכאורה עדיין הכל היה נקי. מיום ליום מתברר עד כמה הכל מסואב ומושחת ומלא בהשמצות ובוץ, כי הם מינים שזאת הדרך היחידה שלהם להשיג עוד כמה קולות להתרחק מאחוז החסימה. אז אני מקווה, שבבחירות עצמם כל אנשי ש"ס יבהלו מדמותו של הרב עובדיה שתעלה להם בדמיון, ויצביעו שוב לש"ס או לג', ואנשי יחד יזכו לראות את הכנסת הבאה רק מיציע האורחים. כן, זה מה שאני מקווה עכשיו. וכל זה - אך ורק באשמת המושחתים ואלו שמתנהלים בצורה מגעילה ודוחה, שבא להקיא.
למה אתה כ"כ משוכנע שיחד פירסמו את הקלטות?רחל=)
אתה באמת חושב שאין עוד אנשים שיכולים לפרסם את הקלטות?
אני לא אומרת שזה לא אנשים שרוצים שישי יצליח. אבל זה לא כזה הזוי שזה נעשה ללא ידיעתו ואישורו.
אני אגיד לך למהמרובע ירוק
כי הרב דרוקמן אמר שזה הם ושהמספר שהתקשר אליו היה של בנו של מנהל קמפיין יחד.
שקר! הרב דרוקמן לא אמר את זה!המרקד
"על פי מקורביו של הרב דרוקמן, מספר הטלפון שהתקשר לרב שייך לבנו של מנהל הקמפיין של מפלגת "יחד", אולם במפלגה מכחישים בתוקף." מתוך הכתבה.
זה לא הרב דרוקמן שערך את הבדיקה ממי המספר, אלא "מקורבים" שלך תדע מי הם. הרי כל גורם אינטרסנט מהבית היהודי יכול להיות מוגדר "מקורב" לרב דרוקמן. הרב דרוקמן אמר ש"״לצערי אני מבין שהוטעיתי אתמול והוקלטתי ללא ידיעתי על ידי אדם שהתחזה לשואל תמים, והזדעזעתי לגלות שהוא כלל לא היה תמים". מובן מדבריו שהוא לא ערך את הבדיקה עצמה אלא "מקורבים" והרב מאמין להם.
אם הוא מאמין להםמרובע ירוק
כנראה יש סיבה להאמין להם.
תחשוב בהיגיון
לא, זה רק אומר שהוא סומך עליהם, זה לא אומר שהם לא הטעו אותוהמרקד
גם הרב עובדיה זצוק"ל סמך על דרעי שהטעה אותו, גם יצחק אבינו עליו השלום סמך על עשיו שהטעה אותו.
הרי הרב דרוקמן גם היה סומך על בנט, אני לא סומך על בנט, עם כל הכבוד.
אתה לא חושב בהיגיון?מרובע ירוק
או שאתה לא סומך על הרב דרוקמן?
(זאת לא הייתה תגובה מעצבנת אז אני יכול לענות עליה....
)
ואתה לא סומך על הרב עובדיה או על יצחק אבינו?המרקד
אם את יצחק אבינו יכלו להטעות ובדורנו את הרב עובדיה הצליחו להטעות, אז מה שונה הרב דרוקמן?
לא שונה בכללמרובע ירוק
אני מסכים שיכול להיות שהטעו אותו, אבל אנחנו לא יכולים לצאת מנקודת הנחה ברורה כזאת.
כל עוד אין חשד מבוסס/ראיה לכך שהטעו אותו - אסור לנו לומר שזה מה שקרה - כי אז יצא שאנחנו סתם דנים אנשים (המקורבים) לכף חובה.
אז למה אתה לא סומך על הכתב ועל אנשי יחד?המרקד
הכתב יקי אדמקר אמר שהדיווח בכיפה על זהותו של המקליט לא נכון, אז למה שתאמין דווקא ל"מקורבים" של הרב דרוקמן (שהם יכולים להיות בכלל אנשי הבית היהודי) ולא ליקי אדמקר?
גם בהודעה הרשמית של יחד נאמר שהם לא אחראים כלל להקלטה הזאת (מה שנוגד את דברי ה"מקורבים").
אז אתה לא יכול לדון את כולם לכף זכות, או שזה נכון או שזה נכון.
ברגע שאתה דן את ה"מקורבים" לכף זכות - אוטומטית אתה דן את בכירי מפלגת יחד ואת יקי אדמקר לכף חובה.
טוב, אז לא אמרתי כלוםמרובע ירוק
יעשה לך טוב?
אמרתי את דברי, ואתה יכול להביא כמה תירוצים שאתה רוצה לכך שזה לא נכון
(אני יודע שמה שתגיב לזה זה "התחמקות מעולה", אבל בכ"ז אני כותב את זה)
לא אמרתי שזה ישי עצמו. אבל כן מטעם "מפלגת יחד". מה לעשות,טורנדו
זה די ברור.
עם כל כמה שאני לא אוהב את דרעי, עדיין, בעובדות נכוחות, צריך להיות ממש ממש תמימים כדי להתחיל להעלות קונספירציות מסוג "זה בעצם דרעי רצה לפגוע בעצמו בהפוך על הפוך" או משהו כזה.
ברגע שמבינים שזה מ-י-ש-ה-ו מטעם מפלגת יחד - אז גם אם זה לא על דעת היו"ר עצמו, זה עדיין פסול ומגעיל ודוחה לחלוטין. דרכי הפעולה האלו הן פסולות לחלוטין. מה גם שישי בעצמו - ואת זה שמעתי באוזני בכנס שלו שאני בעצמי הייתי - ה-ו-ד-ה שיש לו הקלטות של הרב עובדיה, ולא סתם הקלטות, אלא אמר: "לעומת ההקלטה שפורסמה, ההקלטות שיש בידי ירעידו הרבה יותר את אמות הסיפין, אם וכאשר הן יצאו" (ציטוט חופשי שלי, של דבריו - לא מילה במילה, רק כדי שלא ינסו להשתמש בזה כדי להתנגח בי). כלומר - אלי ישי, באוזני שמעתי, הודה שיש ל-ו קלטות שונות שיכולות הן להכפיש את דרעי, והן "להאדיר אותו", וכמעט שהודה במפורש שיש סיכוי טוב שישתמש בהן בעתיד, "אם וכאשר". וזה מה שמפליא לאור דבריו "לו זו דרכנו" שכבר נראה שזה נמצא בהעתק הדבק מכל הפעמים הקודמות שנאלצו להשתמש בטיעון השחוק הזה.
הגבת לי? כי מבחינתי דודי זילברשלג גרוע מכל אחד בבית היהודישודד ים
כמעט שקלתי לא להצביע להם בגלל זה, ואם יהיו עוד מהלכים דומים בהחלט ייתכן שכך יקרה.
הוא לא הגיב לך. מי זה אותו זילברשלג? אתה כותב בצורה מסקרנת..מרובע ירוק
אתה צבוע ברמות שלא יאומנו!המרקד
הרי מי שמתלוננים פה שמעלילים עליהם זה הבית היהודי.
אז כשהבית היהודי טוענים שמנסים להעליל עליהם עלילות במקום להתמודד עם תוכן הקלטת (בדיוק כמו דרעי, ההשוואה שלך מוצלחת, אך לא ממש פועלת לטובתך) זה אכן נכון וזאת אכן המציאות, אך כשרגע אחר כך יחד טוענים שהבית היהודי מנסים להעליל עליהם עלילות אז זאת "התגובה הנצחית שלהם - מעלילים עלינו. הם תמיד יצאו הרי צדיקים וטהורים ולא יצטרכו לנפק הסבר אמיתי לשום דבר כמעט - תמיד זה אכלו לי שתו לי גנבו לי העלילו עלי."
פשוט מעורר גיחוך.
מצטער, הגועל נפש שעלה לי מהבית היהודי, הרבה תודות לתגובותיך, הגיע כבר, לצערי, כעת, לתקווה שהם יאבדו כמה שיותר מנדטים או שביבי ישאיר אותם באופוזיציה, כדי שילמדו קצת צניעות וקצת מוסר ואיך מתנהלים בנקיות גם בפוליטיקה. כן, מה שאתם שומעים - אם פעם עדיין לא היה לי בעיה עקרונית כל כך עם הבית היהודי , וקיוויתי להצלחת שתי המפלגות - זה היה כשלכאורה עדיין הכל היה נקי. מיום ליום מתברר עד כמה הכל מסואב ומושחת ומלא בהשמצות ובוץ, כי הם מבינים שזאת הדרך היחידה שלהם להשיג עוד כמה קולות אחרי שפרשת אלי אוחנה הורידה אותם לא מעט בסקרים. אז אני מקווה, שבבחירות עצמם כל הליכודניקים שלקחתם למפלגה שלכם (הרי חצי ויותר מהמנדטים שלכם הם מליכודניקים לשעבר) יצביעו לליכוד ואנשי הבית היהודי יזכו לראות את הממשלה הבאה רק מספסלי האופוזיציה כמפלגה קטנה של 7 מנדטים. כן, זה מה שאני מקווה עכשיו. וכל זה - אך ורק באשמת המושחתים ואלו שמתנהלים בצורה מגעילה ודוחה, שבא להקיא.
אל תאשים אותי. גם אתה עשית לי את זה.
הוא בסך הכל התייחסמרובע ירוק
לתגובה של יחד למקרה. לא צריך להתחמם עם סימני קריאה מכל דבר.
^^^, לא, אבל אל תפריע להמרקד, הוא רוצה להגיד שאני צבוע, והואטורנדו
יגיד את זה גם אם שום דבריו מדבריו לא יתחבר עם המציאות, וגם אם לא טרח לקרוא מילה אחת ממה שכתבתי באמת, ולא טרח להבין על מה אני בכלל מדבר.
לעיתים אני תוהה עם מי בכלל אני מנהל דיון כאשר התקיפות הבלתי נגמרות אפילו לא קשורות למה שאני כותב לו בתגובה בפועל. כמעט כאילו יש לו כבר טקסטים מוכנים מראש והוא מדביק אותם לתגובה על דברים שאני כותב, לא משנה שאין קשר בין התגובה שלו למה שאני כתבתי.
המרקד - לצערי, ממש לא אני זה שהבאתי לך את הגועל מהבית היהודי, בוא לא נהיה מצחיקים - הרי כל הטעם שהתחלת לכתוב כאן בפורום, היה שוב ושוב כדי לתקוף את הבית היהודי במטרה, מצידך כנראה, להוריד אותם מתחת לאחוז החסימה. זה היה המטרה היחידה שבשבילה הגעת בתקופה האחרונה לפורום וכמעט הנושא היחיד שבו אתה עוסק בפורום (בניגוד אלי שעוסק בעוד נושאים כאן בפורום וכותב ג-ם בדברים שלא קשורים לבית היהודי וליחד. אצלך זה זניח ממש) - ככה שלנסות "להראות" כעת ש"בגלל טורנדו נגעלתי מהבית היהודי וכעת - בניגוד לקודם - אני מקווה שירדו ולא יכנסו ובלה בלה בלה" - זה מגוחך יותר מידי. אף אחד בפורום, עם כל הכבוד, הוא לא אידיוט (ואם יש כאן בפורום אידיוט כלשהו שנעלבתי על כך שאמרתי שאף אחד כאן לא אידיוט, אני מבקש את סליחתו מראש, לא התכוונתי להעליב אותו) - כולם פה בעלי שכל ולנסות למרוח אותנו הוא לא כ-ז-ה קל, אתה יודע. צריך להיות פתי מאוד גדול כדי אשכרה להאמין לך ש"רק בגלל טורנדו אני שונא עכשיו את הבית היהודי". נו, באמת.
(וזה, אגב, בלי קשר לכך שהמיאוס שהגיע אלי מיחד, הגיע ממש לא אך ורק "תודות" לך, או אפילו רק תודות ל"יזהר" - אלא אוסף של מקרים ובהתבטאויות ושיטות פעולה נרחבות בהרבה מקומות, במציאות ובוירטואלי, שגרמו לי למיאוס מהמפלגה הזאת)
אגב, זה רק מצחיק - הרי ברור לך שאם הבית היהודי לא יהיו בקואליציה, גם יחד לא יהיו בקואליציה, וסיכוי גבוה שגם הליכוד לא יהיו בקואליציה. אבל גם אם נגיד שכן הליכוד יהיו שם ויקימו איכשהו ממשלה בלי הבית - תהיה בטוח שגם יחד לא יהיו שם. ככה שמפלגה של הבית היהודי, באופן ישיר, תהיה גם מפלה של יחד בנוגע לכניסה לקואליציה.
אבל כל זה כמובן, הזוי לגמרי. ברוך ה', הבית היהודי תהיה מפלגה גדולה ומשפיעה בכנסת הקרובה, ובממשלה, ותמשיך לשמור על ערכי הציונות הדתית.
התחמקות מושלמת, כלל לא התייחסת לטענה שליהמרקד
כל התגובה התייחסה רק לפסקה האחרונה שרק נועדה להוות קונטרה לפסקה שלך.
אך לגבי זה שאתה צבוע כשאתה נזעם על התלונות של יחד שהעלילו עליהם בזמן שהבית היהודי גם טוענים שהעלילו עליהם.
קראתי את דבריך ואני תמיד קורא, אך יש לי תחושה שאתה כלל לא קורא את תגובותיי במלואם.
ודבר אחד חשוב לי להבהיר: אין כל סיבה רשמית לכך שהתחלתי לכתוב כאן! התחלתי לכתוב כאן בגלל איזה שרשור שראיתי בפורום הזה (אני מעיין לפעמים בשרשורים שערוץ 7 ממליץ עליהם ממגוון הפורומים) ונמשכתי לכתוב כאן בעיקר בשל עונת הבחירות. אבל בשום מצב לא הייתה החלטה מוצהרת לכתוב כאן מסיבה כלשהי ואלוקים עדי. אני בעד יחד ולכן עמדותיי בהתאם. הדיונים פה עוסקים ברובם בוויכוחים בין הבית היהודי ליחד ולכן יוצא שנראה לך שאני כותב כמעט רק על הבית היהודי. בא נזכיר שגם אתה בתקופה האחרונה עסוק כמעט רק בתגובות נגד יחד. הגעתי לפורום במקרה בתקופת בחירות, אז לכן אתה יכול לטעון עלי טענות, אך הן לא נכונות כלל.
ודרך אגב, אנחנו לא מפחדים מאופוזיציה, אך הבית היהודי משקשקים מפחד להיות באופוזיציה והם יחתמו בריתות עם השמאל האנטי דתי רק בשביל להיות בממשלה. מבחינת בנט להיות באופוזיציה זה כמו לא לעבור את אחוז החסימה.
רק תראו את גדלותו של הרב דרוקמן ואת ענוותנותו - מדהים!!!טורנדו
הרב דרוקמן על המקליט הרמאי:
"אם סבור היה שזה מתוך יראת שמים, אז יראת השמים שלו צריכה בדיקה. אין בליבי כעס עליו, או על המפלגה ששלחה אותו ואני מוחל לו בלב שלם״ אמר הרב.
ברוך ה' שיש לנו רבנים כאלו גדולים, שמסוגלים להעביר על כבודם כאשר מתנהגים אליהם בצורה כל כך מכפירה - אבל לרב מותר למחול מצד עצמו, לנו - אסור למחות על פגיעה ברב! וזה בלי קשר לכך שגם יש לכאורה "פגיעה במפלגה". עצם הפגיעה ברב והשקרים והמניפולציות שהפעיל עליו אותו אדם - ראויים לכל גינוי.
אבל עצם מחילתו של הרב דרוקמן - מוכיחה שהוא לא סתם אחד מגדולי הדור שקיימים היום, אלא גם אחד מגדולי הדור הכי ענווים שיש לנו. זכינו, זכינו
.
אכן אשרנו שיש לנו גדול דור שמכפיש את כל מי שלא הואהמרקד
מתוך דברי הרב דרוקמן בכתבה: "הסברתי לו באריכות שהבית היהודי היא המפלגה היחידה אשר מייצגת את הציונות הדתית והחיבור עם עם ישראל"
הרב אבינר והרב אליהו והרב ליאור והרב לבנון והרב ישראל אריאל ועוד רבנים רבים נוספים הם לא מייצגים את הציונות הדתית והחיבור עם עם ישראל לפי הרב דרוקמן.
נחמד שהרב דרוקמן הוציא את מרבית הציבור הדתי לאומי מהמחנה. <צ>
לצערו של הרב דרוקמן הוא לא מנכ"ל הציונות הדתית, ומי שמחשיב חצי מהציונות הדתית כלא מייצגים את הציונות הדתית, הוא בעצמו לא מייצג את הציונות הדתית.
די! אני לא יכול עם התגובות שלך!מרובע ירוק
אתה מנסה להגיד שמישהו מסוים אמר דברים שלא אמר, מכפיש אותו וכו'.
הורדת לי את החשק להגיב לתגובות שלך. לא רוצה לענות בכלל.
החרפה הכי גדולה היא שזה האיש שמייצג את יחד. בושה וחרפה.שודד ים
קלטנו את הרעיוןמרובע ירוק
מצויןשודד ים
הבאתי ציטוט מפורש מהכתבה, מילה במילההמרקד
עשיתי "העתק הדבק" מהכתבה. אם יש לך טענות שהמשפט לא נאמר תפנה אותם לערוץ 7, לא אליי.
לא לזה התכוונתימרובע ירוק
אמרת "הרב אבינר והרב אליהו והרב ליאור והרב לבנון והרב ישראל אריאל ועוד רבנים רבים נוספים הם לא מייצגים את הציונות הדתית והחיבור עם עם ישראל לפי הרב דרוקמן". ואת זה הרב דרוקמן לא אמר (אתה רואה? גם אני עושה "העתק הדבק"). לזה התכוונתי.
לא אמרתי שהוא אמר את המילים המפורשות האלההמרקד
אך זה מה שיוצא מדבריו.
קצת הבנת הנקרא.
הוא אמר ש"הבית היהודי היא המפלגה היחידה אשר מייצגת את הציונות הדתית והחיבור עם עם ישראל" זה אומר שיחד לא מייצגים את הציונות הדתית והחיבור עם עם ישראל. כל הרבנים שהזכרתי תומכים בגלוי ביחד וקוראים להצביע לה, אז זה אומר שהם לא מייצגים את הציונות הדתית והחיבור עם עם ישראל. זה מה שמשתמע מדברי הרב דרוקמן. ברור שהוא לא יגיד דברים כאלה מפורש, אחרת הוא יבריח את כל תלמידיו ממנו, אבל זה מה שמתפרש מדבריו באופן גלוי לחלוטין.
הרי אם אני אגיד שהבית היהודי לא מייצגים את הציונות הדתית כולכם תקפצו ותגידו לי "מה, הרב דרוקמן הוא לא ציונות דתית בשבילך?"
אז כנראה לא הבנת או שאתה לא רוצה להבין....מרובע ירוק
אני חושב שאתה יודע טוב מאוד שהרב דרוקמן לא התכוון לזה...
אתה חייב לעבור קורס דחוף בסטטיסטיקה, ובקריאת המפהטורנדו
החברתית-דתית במדינת ישראל.
חצי מהציבור הדתי לאומי. וואלה, מעניין...
מספיק מגוחך והזוי כדי שלא אצטרך להתאמץ גם בשביל זה לסתור את הדברים המגוחכים שנאמרים כאן. כבר אין טעם - אתה עושה את העבודה בשבילי בהגחכת הדברים שאתה אומר
תודה לך! 
טורנדו, למי הצבעת בבית היהודי?שודד ים
אני לא חושף את הצבעתי. זה הצבעה חסויה וזכותי להשאיר אותה כך.טורנדו
הדבר היחיד שהסכמתי להגיד, הוא שכל מי שהצבעתי לו/לה, הוא/היא יהודי שומר תורה ומצוות, ושהצבעתי גם לגברים וגם לנשים.
מעבר לכך אני לא רוצה ולא צריך לחשוף את הצבעתי, זה לא כל כך רלוונטי לצורך הדיון.
אתה מתבייש בהצבעה שלך. סבבה, זכותך.שודד ים
תגיד לי אתה רציני?? בשביל מה עושים את ההצבעה סודית? כיטורנדו
כולם "מתביישים בבחירה שלהם"? מה, אתה נורמאלי?
זכותי שבחירתי תהיה סודית ואני לא חייב לך כלום, ואם אתה חושב שזה בגלל שאני "מתבייש" בהצבעה - שיערב לך, זה הזוי.
כל טוב.
חחח מה קרה? הרגיע נא.שודד ים
למה אתה לא מוכן לספק לכולנו למי הצבעת?
איזו סיבה יכולה להיות להסתיר דבר כזה?
לא רוצה. למה אני צריך לספק הסבר למה אני לא רוצה? זה הצבעהטורנדו
סודית, ואני לא צריך לספק שום הסבר לך או לאחרים למה אני לא מוכן להפוך את זה מסודי ללא סודי.
ממש לא משנה הסיבה, אבל דבר אחד בטוח - אסור סתם "להאשים" בדברים, שכאילו אני "מתבייש" בהצבעתי. זה כמעט על גבול ההוצאת שם רע, אתה יודע. לכן, אנא, הימנע מכך.
כבד את זכותי החוקית לא לגלות למי בצבעתי, וזהו. אני לא חייב כלום לך או לכל מישהו אחר.
תביא לי סקר אחד שנעשה בקרב הציונות הדתיתהמרקד
אין אחד כזה. אם יש אתה מוזמן להראות.
מה שאמרתי זו הערכה שלי, אין ראיות לשום כיוון כי עוד לא עשו על זה סקר.
(ואל תביא לי את כמות המנדטים בסקרים, כי אין שום דרך לדעת כמה מהם מגיעים מהציונות הדתית).
ברור שאין דרך לדעת. כנ"ל בנוגע ליחד אין דרך לדעת.טורנדו
ב"יחד", למעשה, 3.5 מנדטים מגיעים מש"ס ומחילונים ימניים, ורק חצי מנדט עד מנדט וקצת, מגיע מהציונות הדתית.
הנה, גם אני שלפתי אמירה מטומטמת בלי שום קשר לחיים - ולפיה, יוצא שביחד יש קומץ קטנטן לכל הדעות של הציונות הדתית, ושזוהי מפלגה חרדית ש"סניקית ב' קלאסית.
וואלה? איפה היית כששטבון דיבר??? למה שם לא שמענו אותך???טורנדו
וזה בלי להתייחס לגוף טענתך שכמובן מופרך ומשולל כל יסוד, אבל באמת, כבר אין לי צורך ורצון להגיב לדבריך ולהראות כמה מגוחכים הם - אתה עושה את העבודה מספיק מצויין בשבילי. בסוף עוד חלילה הבית היהודי תזכה בזכותך לעוד חצי מנדט, תיזהר 
טורנדו, למי הצבעת בפריימריס בבית היהודי?שודד ים
כרגע אתם יורדים בסקרים ואנחנו עוליםהמרקד
אתה רק מוריד לבית היהודי מנדטים ובזכותך יחד תקבל אולי אפילו 6 מנדטים.
אם רב בציונות הדתית (ואני מבדיל בין רבנים לפוליטיקאים) יגיד שיחד זו המפלגה היחידה שמייצגת את הציונות הדתית אהיה גם נגד דבריו. דברים כאלה רבנים לא צריכים לומר.
וכמובן ששוב אתה מתחמק מלהגיב עניינית. אופייני.
ברור, לפוליטיקאים מותר להגיד הכל, רק לרבנים אסור "לשקר"טורנדו
(ועזוב את זה שעיוותת לחלוטין את דברי הרב דרוקמן, זה לא העניין כרגע)
אבל כאמור, מפעם לפעם אני נאלץ פחות להגיב לדבריך - ההגחכה העצמית של הדברים הנכתבים מספיקה בשבילי.
יש הבדל בין רבנים לפוליטיקאים, זה נכון לכל המפלגותהמרקד
לפוליטיקאים לא מותר להגיד הכל, גם לפוליטיקאים אסור לשקר. אם פוליטיקאי יפיץ שקר גלוי אהיה נגד זה, גם אם הוא מהצד שלי.
אך מרבנים מצופה יותר מפוליטיקאים.
אם אתה לא מבין את ההבדל, אז אתה בבעיה.
ושוב ההתחמקויות הקבועות שלך: "ועזוב את זה שעיוותת לחלוטין את דברי הרב דרוקמן, זה לא העניין כרגע".
אתה תמיד מוצא דרך להתחמק מהדברים החשובים כשאתה מניח אותם בצד ונותן להם התייחסות מזערית כי "זה לא העניין". ויש גם את ההתחמקות בנוסח " אני נאלץ פחות להגיב לדבריך - ההגחכה העצמית של הדברים הנכתבים מספיקה בשבילי". למה להתמודד עם טענות כשאפשר להגיד שהם מגוחכות ולא להתייחס אליהם?
ועכשיו אתה עוד מוסיף ואחרי כל ההתחמקויות הרבות אין ספור, החלטת להפסיק רשמית להגיב לתגובותיי.
יראה הקורא וישפוט מי מתחמק מלענות תשובות ענייניות.
רק אני לא אוהב את ה"אתם" וה"אנחנו" הזה?מרובע ירוק
חברים, אנחנו לא 2 קבוצות! אנחנו עם אחד, ורוב יושבי הפורום הזה מסכימים בהמון דברים! אז נכון, אפשר לחלוק, כל עוד המחלוקת לשם שמים. אבל בבקשה לא להפוך אותה לאישית משהו, של שתי קבוצות - "אתם ו"אנחנו".
ככתוב:טורנדו
"הנה מה טוב ומה נעים, שבת אחים גם יחד" 
בושה - זה מה שאתם עושים.יזהר
א. "יחד" לא מתקיפים, לא מקליטים ולא מרמים. יש כאן פעיל צעיר אחד (אגב, זה לא מלך זילברשלג, אלא מישהו אחר. ממידע פנימי. לא יכול לפרט) שעשה מעשה פסול, שלא על דעת המפלגה, והמפלגה אכן התנערה מהמעשה.
כשמועמד פלוני של הבית היהודי אומר דברים נגד התורה - אתם מזדעקים שהוא לא מייצג וכו', אבל כשפעיל זוטר ב"יחד" עושה מעשה פסול - ישר כל התנועה אשמה.
ב. זה בושה שצריך להוציא במרמה דברים כאלה, והם לא נאמרים על השולחן. בושה שהבית היהודי יוצרים מצג שווא כאילו הכל נעשה על דעת הרבנים.
צודק. מתנצל ;)מרובע ירוק
באמת הייתי צריך לנסח אחרת. מצטער. הייתי ממש פגוע בשמו של הרב דרוקמן, שלא שמתי לב כ"כ למה שכתבתי.
אתה צודק, סליחה. טעיתי. באמת זה לא אומר שיחד עשתה את זה.
אתם כמו ש"ס. בהקלטות של הרב עובדיה הם בוכיםי.ל.
שפגעו בכבוד מרן אבל הם לא עונים לגופם של דברים שהרב עובדיה אמר.
אתם אותו דבר,הרב דרוקמן שכל כך תומך בבית היהודי הוקלט יוצא נגדם,במקום להתייחס למה שהרב דרוקמן אמר אתם בןכים שהקליטו אותו
לא בדיוק. יש כמה מימדים דרכם ניתן לבחון את הפרשיה זוטא הזו:אלעד
א. ההקלטה הזו כשלעצמה היא מעשה פסול
ב. אם אכן עולל זאת בנו של יו"ר קמפיין הבחירות של יחד אזי זה שפל חדש של התנהלות בזויה שראויה לכל גנאי
ג. לגופה של הקלטה - הרב מודה שהוא לא שלם עם כל מה שמתנהל במפלגה ולא שקט עם הרוח הנושבת שם, ועל כך אף אחד לא חולק
אז שיתמקדו בדברי הרב דרוקמן ויענו על זה עניניתי.ל.
על איך שהם מנפנפים ברב דרוקמן כל היום ועכשיו הוא יוצא נגדם
אני כשלעצמי לא חושב שאי פעם מישהו מתומכי בנט סבראלעד
שהרב דרוקמן שלם עם כל מה שהמפלגה מצייגת.
הוא יכול לתמוך במפלגה ויחד עם זאת לבקר אותה, אין בכך סתירה,
או כפי שהתבטא הרב זצ"ל:
"האהבה הגדולה, שאנחנו אוהבים את אומתנו, לא תסמא את עינינו מלבקר את כל מומיה"
הבעיה שהרב דרוקמן אמר בעבר שאינו מבין כלל את התוקפיםיעקובוביץ
לכאורה נראה שהוא כן מבין. אז הוא אמר שכנראה התוקפים מתכוונים לבית יהודי אחר.
אז אולי באמת הבית היהודי הוא אחר ממה שרצו שנחשוב?
הבעייה היא שהרב הסתיר את ביקורתו, פה הבעייההמרקד
נחשף שיש לרב דרוקמן ביקורת כלפי הבית היהודי בנושאים מסוימים אך הוא בוחר לא לומר אותה. למה הוא מסתיר את ביקורתו?
הרב דרוקמן התראיין בשבועות האחרונים למספר כלי תקשורת ותמיד אמר רק מילים טובות על הבית היהודי. מדבריו היה נראה שהבית היהודי היא מפלגה מושלמת שכל מעשיה הם בדרך התורה. עכשיו אנחנו מגלים שיש דברים שהרב דרוקמן בוחר להסתיר מאתנו.
רב צריך לומר את דעותיו באופן פתוח. כאשר יש לרב ביקורת אך הוא נמנע מלומר אותה ומובך מאוד כשהיא מגיעה לתקשורת, זה מעלה כל מיני שאלות.
מה עוד הרב דרוקמן מסתיר? אולי יש עוד דברים בבית היהודי שנעשו למורת רוחו? יש פה פתח קטן לשאלה גדולה: מה הרב דרוקמן מסתיר מאתנו בנוגע לדעותיו על הבית היהודי ולמה?
אני חושב שמרובע ירוק
הוא פשוט רוצה שהמפלגה תצליח למרות שיש לו ביקורות עליה והוא יודע שבימינו לא יקבלו את הביקורות האלו כביקורת בונה והיא סתם תזיק למנדטים של המפלגה אם תפורסם. לכן, הוא כנראה אומר אותה ישירות לראשי המפלגה במקום לעשות רעש בתקשורת.
נכון, אבל כך היה צריך להיות ברור!!!יעקובוביץ
ולא שאנשים ידמיינו כאילו הכל טוב, וכל מעשיהם עפ"י דעת תורה, ומעולם לא סטו ימין ושמאל.
כן אבל במקום להגיד שיש דברים לא טוביםמרובע ירוק
הוא פשוט מתקן אותם והופך אותם לדברים טובים
אם זה כך אז זה חמור מאודהמרקד
אסור שרבנים ימנעו מלומר את דעותיהם המסוימות רק כדי שהמפלגה שהם תומכים בה תצליח.
לא יכול להיות שרבנים יגידו שהכל במפלגה מצוין ואין שום בעיות כשלמעשה הם לא חושבים כך.
כבר התייחסתי לזהמרובע ירוק
תסתכל בשורה האחרונה של "אני חושב ש"
ובתגובה "כן אבל..."
קראתי ועדיין אני חושב שזה חמורהמרקד
אם לרב יש ביקורת, עליו לומר אותה בגלוי לציבור ולא לגרום לציבור לחשוב שהוא תומך בכל הצעדים של המפלגה.
לא יכול להיות שהרב דרוקמן אומר בראיונות שהכל במפלגה זה בדרך התורה והכל מושלם, כשבפועל הוא לא חושב כך.
עצם זה שהיו מקרים שבהם הוא הביע את מורת רוחו מההתנהלות אומר שלא הכל נעשה שם בדרך התורה. גם אם הוא יתקן את הליקויים זה לא ישנה את זה שהם נעשו ויכולים להיעשות בעתיד.
אם הרב דרוקמן מביע עמדות על הבית היהודי שיגיד את דעתו המלאה, או שלא יגיד כלל את דעתו על הבית היהודי.
ואגב, הסרטון עדיין נמצא בעמוד הרשמי של בנט ביו-טיוב, כך שזה קצת סותר את דבריך על כך ש"הוא פשוט מתקן אותם והופך אותם לדברים טובים". שום דבר פה לא תוקן.
טובמרובע ירוק
אז יש פה מחלוקת עקרונית. לא יעזור עוד להתווכח
הרב דרוקמן שליט"א הוא רב גדול וחכם---חשוב!!!כנסו ותקראואליקו
מגדולי תלמידי הרב צבי יהודה זצ"ל
העמיד אלפים ועשרות אלפים של תלמידים
אדם עניו וירא שמים שעוסק ברוב שעות היום בלימוד תורה ובהפצתה
כמו כן הוא מחנך בכל רמ"ח אבריו ושס"ה גידיו.
סיפור קטן
אשתי שמעה אצלו שיעור בבית כחלק מסיור אמוני בלימודי הוראה
השיעור נמשך עד קרוב לחצות הלילה ואז הרב עצר את השיעור
ואמר שהוא נאלץ להפסיק כי השיעור התארך ועוד מעט מגיעים אליו כמה
מנהלי בתי ספר להתייעצות...
ב"ה שזכינו לראות ת"ח גדולים כאלו.
כתבתי את הדברים האלו כיוון שחשוב חשוב
להבין מהם הדברים החשובים בחיינו
וכבוד ת"ח הוא בסיס לכל אדם דתי
ואם יש שאלות יכולים אנחנו פשוט ללכת לשאול או להשאר באמירה שאנו לא מבינים
ונשאיר את הביקורת לת"ח גדולים
חשוב לי להבהיר כדי שהדברים ילקחו למקום האמיתי: אינני תלמידו ורבותי חולקים על דרכו
אך אין זה גורע מאומה מההערכה העצומה שלי כלפיו
אם כל הכבוד לרב דרוקמן של ינסה "לעבוד עלינו"yair3
יש דברים חיובים ושלילים בבית היהודי ולא צריך לשחק אותה כאילו הכל "גלאט"
שיגיד בפה מלא כן יש בעיות ובאמת לא מתיעצים איתי בכל דבר אבל אני עדין תומך בהם בגלל ש...(וכאן צריכים לבוא הדברים החיובים)
אבל כשהציבור שומע שהכל טוב ואז הוא רואה סירטונים לא צנועים +שירת נשים
ואח"כ הוא שומע שהרב דרוקמן אומר שהכל טוב אז זה גורם חילול ה' עצום (עלולים לחשוב שהרב דרוקמן באמת תומך בדברים הללו...)
אמרו את זה כברמרובע ירוק
והתייחסתי לנושא הזה - אתה יכול לראות בתגובות למעלה
("אני חושב ש" , "כן אבל במקום להגיד שיש דברים לא טובים")
הפילפול לא עוזר כפי שכתבתי הדבר גורם לחילול ה' גדול יותרyair3
![]()
אני חושב אחרתמרובע ירוק
במקום לפרסם לכל העולם ולא לעשות כלום, פשוט לטפל בזה בצורה הכי פשוטה וישירה ונגמר העניין.
שוב, לא משנה, כנראה יש פה מחלוקת עקרונית.
אז אתה לא מסכים שכשהמפלגה עושה דברים שאסורים ע"פ התורה והרבyair3
אומר של זזה ידם מתוך ידו שזה גורם חילול ה' יותר גדול מאשר כשהרב אומר זה לא נעשה על דעתי
לא הבנתי איך דבריך מסתדרים אם המציאות
לא הבנתי מה אתה מנסה לומרמרובע ירוק
שזה פשוט שיש חילול ה' גדול בכך שהרב אומר שזה שקר שהם לאyair3
מתייעצים אם רבנים כשהמפלגה עושה דברים שבמוחש אסורים
יש כאן שני אפשריות להבנת הרב
א. הוא משקר-ולא באמת מתיעצים איתו-עובדה שעושים בניגוד להלכה
ב. באמת התייעצו איתו והוא התיר להם לעשות דברים בניגוד להלכה
איני יודע איזה משתי האפשריות חמור יותר בכל מקרה חילול ה' יש פה
ברור שהם מתייעציםמרובע ירוק
במקרה הזה כנראה לא. הוא לא אמר רק על זה, הוא התכוון בכללי. ובכללי הבית היהודי מתייעצים עם רבנים.
אם הבנתי את כוונתו של יאירהמרקדאחרונה
הוא מתכוון שעצם זה שהרב דרוקמן אומר שהכל במפלגה טוב ולא מביע שום ביקורת, גורם לציבור לחשוב שהרב דרוקמן תומך בסרטונים הלא צנועים ובשירת הנשים ובכל הדברים הבעייתיים, וזה גורם לחילול השם.
בלי קשר למפלגה עצמה ובלי קשר בכלל למערכת הפוליטית, חילול השם הוא בזה שהרב דרוקמן גורם לציבור לחשוב שאין לו בעיה עם תשדירים לא צנועים ושאין לו בעיה עם שירת אישה וכו' וכך הציבור מתחיל למאוס ברבנים ונגרם חילול השם.
כבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוגנ א
בס"ד
תכתבו כאן על הכבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוג
אם אתם מכירים כביש שצריך שידרוג - תכתבו את מספר הכביש, ליד איזה יישוב/ עיר הוא נמצא ותפרטו את הבעיה שבכביש
תכתבו אם חסר תאורה, שוליים, עיקולים, צמתים מסוכניםנ א
מה מטרת השרשור?ברגוע
דרך עמק פסגותנ א
דרך עמק פסגות (כביש 4578) בין היישוב בית אל ליישוב פסגות
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, צמתים כמוקדי סיכון
כביש 465 חוצה בנימיןנ א
מתחיל בצומת המשטרה הבריטית על כביש 60 ומסתיים בצומת גבעת כח על כביש 444 (קרוב לאלעד)
עובר ליד היישובים עטרת, נווה צוף (חלמיש), בית אריה, עופרים.
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, עיקולים רבים, צמתים כמוקדי סיכון.
מצטרף לשאלהמרדכי
אני אסביר. אתמול בלילה הייתה לי שיחה מאוד ארוכה עם מקורב לחבר כנסת מהקואליציה. בין היתר הוא סיפר לי שיצא לו לנסוע בשבוע שעבר בצומת שדיברתי איתו עליה, שאני עובר בה מידי יום, שהיא מאוד פקוקה ועמוסה. הוא אמר לי שהוא גם נתקע בה, אבל מצד שני שהוא רואה שגם המאמצים הצליחו, והתחילו שם את הבנייה לרמזור והרחבת הצומת.
זה בדיוק הסיפור. לפני כמה חודשים שהייתי בכנס עם השרה מירי רגב, כשכולם קפצו לשרה, אני קפצתי על העוזר שלה ושאלתי אותו מתי יתחילו העבודות על הצומת הזאת. שראש המועצה פרסם פוסט על שדרוג כביש בקרבת מקום, הגבתי לו על אותה צומת ספציפית. ככה פועלים, לא נראה לי שרשור בפורום יעזור.
רמזור?משה
הייתי שמח למחלף, אבל גם רמזור יקל מעט
מרדכי
אגב, שרשורים במקומות כאלה כן מועיליםמשה
בסוף אנשים כאלה מחפשים את השם שלהם בגוגל עם מייל התראה כמו שאתה בטח יודע. לפעמים מספיק לאזכר את השם שלהם והם רואים או הנציגים שלהם רואים.
כבר מזמן הבטיחו שיכפילו את כביש הגישה לבית אל 466נ א
זה עדיין לא קרה...
למה לא מקדמים את הכפלת כביש הגישה 466 ליישוב בית אל?
"נעלמו לי ראשי הרשויות ביהודה ושומרון"
בשבועות הקרובים בעז"ה יצא מכרזברגוע
אבל האמת היא שהוא לא עמוס, ויש כבישים יותר דחופים
אין בעיה. אבל מה עם לשדרג את דרך עמק פסגות (4578)?נ א
דרך עמק פסגות (כביש מס' 4578) - קטע הכביש מעין תות לפסגות (מסתיים בצומת יחי"ש ציון)
אין תאורה, אין שוליים, סיבובים מסוכנים, בעיות שדה ראיה, צמתים כמוקדי סיכון
מסכים שלא יזיק לשדרג אותוברגוע
לדעתי, צריכים לעמוד על זה. הכביש הזה ספציפית הואנ א
אחד מהכבישים המסוכנים לנסיעה... במיוחד שרכב יכול להפתיע אותך באחד הסיבובים
כמה תאונות היו שם בשנים האחרונות?ברגוע
לא יודע... איזה כבישים ביהודה ושומרון אתה מכירנ א
שצריך לשדרג אותם?
מי שמכיר כבישים ביהודה ושומרון שצריך לשדרג אותם - שיכתוב כאן
מה הקשר?___
כביש מסוכן, גם אם הוא נידח, חייב טיפול.
לא שאני הבנתי מה מטרת השרשור, אבל טענות לעניין בבקשה...
הקשר הוא שיש היום השקעה מטורפת בכבישיםהסטוריאחרונה
כבר מזמן אמרו שתהיה רכבת מתל אביב לשומרון 🚆נ א
אפילו את העבודות לא התחילו
כתבות בעניין:
המטרונית הראשונה ביו"ש יצאה לדרך
תכנון וביצוע המטרונית בשומרון יוצא לדרך
הרכבת על גלגלים תבצע ניסוי בשומרון
הרכבת תגיע לשומרון - אבל מה ההשלכות?
סמוטריץ': רכבת קלה עד צומת תפוח
שר התחבורה מתכנן רשת מסילות רכבת ביו"ש
אמרתם שתקום רכבת? תעשו! 🚆
וגם כדאי שיקימו רכבת במקביל לכביש 60 🚆נ אאחרונה
מעפולה ועד לבאר שבע. יחסוך הרבה בעיות עם בעיית התחב"צ ביהודה ושומרון.
אתמול פורסם סרטון אווילי,ימח שם עראפת
ובו מתפארים השר סמוטריץ' וחבר הכנסת סוכות בהכפלת היישוב יצהר. ובכן, כתושב היישוב אני יודע היטב על איזו הכפלה הם מדברים, על בנייה בתוך תחומי היישוב בשטחים הפתוחים שבין שכונה אחת לאחרת, מגדלים שירימו את גטו יצהר לשמיים ויתנו לכפרי האוייב- בורין, מדמא, עצירה אל-קבליה, עוריף, עינאבוס, וחווארה, להמשיך בהשתלטות על השטחים סביב היישוב, לחנוק את צירי הגישה ואת המרחב הפתוח עד שיגיעו אל הגטו.
השר סמוטריץ' בחוצפתו הזכיר את עוקף חווארה. במקום לטפל בבעיה והיא מחבלי חווארה עינאבוס וביתא, שזרקו אבני על רכבים שעברו בכפר חווארה, שמו פלסטר על שטף הדם ובנו לנו "עוקף". עכשיו לא עוברים בתוך הכפר, אלא מאחוריו, בתוך כלוב מגודר משני צדדיו.
המחבלים כמובן לא התרשמו מכך שכעת הכביש מאחורי הכפר ולא בתוכו, מהמבתר אפשר לזרוק אבנים בדיוק כמו מבין הסמטאות, וכלוב הגדרות מונע מהחיילים שיגיעו לרדוף אחריהם. העוקף הוא מטווח ברווזים.
והיום, לפני כמה שעות, פגשתי חבר שלי. שלפני כמה חודשים נורה בגבו בידי שוטר מג"ב. פעמיים.
חבר הכנסת צבי סוכות, שתק.
לא מיחה, לא עורר מהומה. לא זעק על הדבר הנורא, שנערים נורים בידי שוטרים יהודים.
השר סמוטריץ', מילא פיו מים.
לא עצר את יומו, לא דפק על השולחן, לא עשה כלום.
אז שלא יספרו לי סיפורים, פוליטיקאים צבועים. לא מדובשך ולא מעוקצך אנו רוצים. לא את גטו הדיור שלכם ולא את ההרס וחורבן שאתם ממיטים על הגבעות שפורצות את הגטו הזה.
"הוו זהירין ברשות, שאין מקרבין לו לאדם אלא לצורך עצמן, נראין כאוהבין בשעת הנאתן, ואין עומדין לו לאדם בשעת דחקו".
אתה טועה, בכל כך הרבה וריאציותמשה
יש חשיבות במאבק על תפיסת שטח ויש ערך עצום בבניה לגובה. בעיקר כלכלי, אבל לא רק.
בדיוק. בעיקר כלכלי. זו גם הסיבה שהוחרבה צור משגבי-ימח שם עראפת
זה כלכלי לירון זמביש וסמוטריץ'.
אולי אני טועה ויש עוד ערך לבנייה לגובה, אבל בשלושה דברים אני לא טועה-
הפוליטיקאים הללו לא עמדו לנו בשעת דחקנו, הם לא יצאו להגנתנו, ולהיפך, הם הצטרפו לדוחקים אותנו ופתחו במסעות הרס הגבעות.
העוקף הוא פלסטר לשטף דם פתוח. הדם שוטף את הפלסטר. כשיקום שוב ארגון טרור כמו גוב האריות, העוקף יהפוך למלכודת מוות בדיוק כמו חווארה וגרוע מכך.
בנייה לגובה בתוך היישוב יצהר לא תפתור את בעיית ההשתלטות הערבית, ויצהר תהפוך לגטו נקודה.
לא הבנת, כלכלה זה לטובת כלל התושביםהסטוריאחרונה
וישוב גדול עם אוכלוסיה משמעותית, מאפשר כלכלה יותר טובה לכל הסביבה - בישוב גדול יהיה סופרמרקט פעיל כל היום ולא רק צרכניה קטנה לשעות ספורות. בישוב גדול יהיה סניף של קופת חולים שיתן יותר שירותים. בישוב גדול לכל מיני מהישוב ומחוצה לו יהיה שווה לפתוח עסקים ולהציע שירותים.
אם יש יותר מסה של תושבים באופן כללי - יותר יתפתחו מרכזי העסקים הגדולים, כמו שער בנימין או מתחם רמי-לוי אריאל.
זה ממש לא סותר את פרוייקט החוות - להפך, החוות והגבעות הם 'לוחמי הסיירת' והישובים הגדולים והמבוססים הם 'הגדודים'. צבא צריך גם את זה וגם את זה.
גם החלוצים האמתיים בחוות, משמעותי להם שיש במרחק 5 דקות נסיעה או 15 דקות נסיעה, מכולת, מרפאה ויש בישוב הסמוך תופרת. גם להם משמעותי עוד יותר מלאחרים, שיש בישוב קרוב חנות חומרי בנין וציוד לחורף.
מקרה שאני מכיר: תושבת חווה, הייתה גננת בישוב סמוך. אם לא היתה שם מסה של תושבים, לא היה נפתח גן ולה לא היתה פרנסה במרחק סביר.
הימור בחירות: מה תוצאת המנדטים שתהיה להערכתם?זיויק
מקווה שמפלגות חדשות ומקוריות יאתגרו את הקונספציהמתוך סקרנות
אם אחרי אירועים כאלו נמשיך "להפטיר כאשתקד" (מ2 הצדדים!) המצב לא טוב.
אתה חושב שיקום משהו שלא קם עד עכשיו?זיויק
יש הרבה מתחממים על הקוויםמתוך סקרנות
הבעיה היא אחוז החסימה הגבוה, שגודע יצירתיות ויוזמה , בטענה ל"שריפת קולות".
מקוןה שיקרה הנס ויפחיתו אותו
אחוז החסימה באמת פסול דמוקרטיתהסטורי
כמו כל חסם כניסה לשוק.משה
כמו רשיון מונית או מכסת ביצים.
מקווהארץ השוקולד
עובדתיתשלג דאשתקד
אלו הרגעים שאני מזמזם את שיר הסזון.
ככה זה ברוב המקרים, ולתשומת ליבך, גם מחדלי יוהכ לא הפילו את המערך...
למה? מהפך 1977 לא היה השפעה של מלחמת יו"כ?מתוך סקרנות
היה אבל מלמד שיכול לקחת זמןארץ השוקולד
לא ממששלג דאשתקד
לפי ויקיפדיה "תוצאותיהן (של בחירת תשל"ד, מיד לאחר המלחמה) הושפעו במידה רבה מהמלחמה, אם כי מלוא ההשלכות של המשבר ניכרו רק כעבור ארבע שנים בבחירות לכנסת התשיעית."
זו אמירה עדינה ומתחמקת, כי בחירות 1977 הושפעו בעיקר מפרשיות השחיתות שנחשפו אז והתאבדותו של השר אברהם עופר. (וגם זה לא הספיק, כי זה רק חצה את הקולות של המערך. המהפך האמיתי היה בכלל ב1982 כשהימין קיבל את מירב הקולות)
בקיצור, מה שהשפיע זה לא ממש המלחמה.
מסכים לחלוטיןארץ השוקולד
כל הימור כאן, לא יהיה יותר מהימור...הסטורי
אז תהמר 😆זיויק
ביבי שוב ינצח, למרבה הצערshaulreznik
למרבה הצער - כי ימין הוא לא, לכל היותר, ימין תבוסתני שעושה את מה שהשמאל דורש ממנו. אבל כישורי המשחק של ביבי פועלים ניסים על קהל הבוחרים שלו, ואלה ימשיכו להצביע לו שוב ושוב, עד לפרישתו לגמלאות או לעולם שכולו טוב.
מי היית רוצה במקומו?זיויק
החל מעמית הלויshaulreznik
באמת חושב שנכון שיהיה למדינת ישראל ראש ממשלה הומו?זיויק
יפתח הגלעדי היה 'בן אישה זונה' ופרחחshaulreznik
סמוטריץ יקח את בן גביר...בני ב
סמוטריץ אחרי כזה מלא עשיה אמיתית ולא דיבורים 69 ישובים ,כבישים ביוש, אחלה כלכלה ורוטמן מספר אחת של הרפורמה המשפטית סטרוק פשוט בנתה את יו"ש חוות, גבעות פשוט הכל ... ומילה שלי יש עוד שחקני מפתח שיצתרפו : 1) עופר וינטר 2) צביקה מור 3) בראלה קרומבי 4) ארז בינר רשימה חלקית ...
הימור אם מפת המפלגות נשארת ככה:
הליכוד:32-37
שס:9-11
יהדות התורה:8
הציונות הדתית:8-12
בן גביר:5-7
בנט:5-8
גנץ:8-15
לפיד:10-17
הדמוקרטים:11-16
ישר: 0-5
חדש תל:5
ראמ:5
בלד, המילואיניקים לא עוברים!
אבל הסקרים מראים להפךזיויק
סליחה שאני קטנונימרדכי
בס"ד
סמל ישוב זה אירוע חשוב, ואני ממש לא מזלזל בו. מצד שני אי אפשר להכניס תחת ההגדרה 'יישובים חדשים' את הישובים נריה (450 משפחות), לשם (700 משפחות), כרם רעים (200 משפחות) שבות רחל (150 משפחות) ויישובים נוספים.
יישובים חדשים, בהחלט יש, ב"ה. לא 69.
(ואגב, נא לא לכרוך ביחד את נושא החוות ואת נושא הגבעות. רק לפני פחות מחודש הסבירו לנו סמוטריץ' וסטרוק שזה לא אותו דבר ומה צריך לחזק ומה צריך לפנות)
לגבי הסוגרייםהסטורי
הם בהחלט דוחפים ומעודדים את הקמת החוות והגבעות, לגמרי. תשאל את כל מי שנמצא שם.
מה שטענו שצריך לפנות זה מקומות בהם הבניה העצמאית, מעכבת את הבניה המסודרת שאמורה להיות הרבה יותר משמעותית.
(אין לי מושג מי צודק בוויכוח הספציפי על הפרטים באותו אירוע ומסכים לגמרי שהאירוע ההוא וההסברה סביבו היו אמורים להראות אחרת לגמרי).
אני גם לא יודע מי צודק בויכוחמרדכי
גם באופן אישי אני לא רואה הבדל משמעותי בין החוות לבין הגבעות. אבל בשורה התחתונה, שהם הסבירו את המהלך, הייתה הפרדה ברורה בין החוות לבין הגבעות. צד אחד הוצג כמעשה פטריוטי בעוד לגבי הצד השני השתמשו במילים קשות יותר.
ביבי ינצח שובמישהי יפה!
כי?זיויקאחרונה
במהלך הלילה בית נהרס בגבעת בית ענותאיתן גיל
בתמורה לכל בית שסמוטריץ' הורס בארץ ישראל הוא מוסיף עוד אנטנה בשומרון, וכך בעוד פחות מ- 10 שנים יהודה ושומרון תתמלא באנטנות, אבל לא ישאר שם אפילו בית אחד לרפואה*
*מותנה בכך שבצלאל יעבור את אחוז החסימה, בעוד פחות משנים עשר חודשים.
אתה מטומטם או עושה את עצמך?!הסטורי
בדקת כמה בתים נבנים ברגעים אלו ממש?!
(לא מצדיק את האירוע שאיני יודע את פרטיו, בגדול החבר'ה שלך בליכוד התעקשו במו"מ הקואליציוני, שהריסת מקומות חדשים יישארו באחריותם בטענות בטחוניות.
בוודאי שהשאיפה צריכה להיות לבניה מסודרת ומתוכננת ולא למערב פרוע. אמנם המציאות בשטח מצריכה 'נחשונים' שהולכים לפני המחנה).
כן, יש סיכון למי שבונה בתים לא חוקייםמשהאחרונה
עד היום הצליחו הרבה פעמים להלבין אותם ולתת להם אישור. לא תמיד הצליחו ולפעמים גם לא רצו מכל מיני סיבות (ע"ע מועצת גוש עציון).
בתים "לבנים" זה הדבר הכי חשוב בטווח הארוך ממליון סיבות ולהתעלם מזה זה פשע.
נקודה למחשבה, ברשותכםמרדכי
אתמול השתתפתי מתוקף עבודתי בכנס 50 שנה לחידוש ההתיישבות בשומרון. היו שם נשאי המדינה, שרים שונים חברי כנסת ואישי ציבור, בהם בין היתר גם ח"כ יולי אדלשטיין. אני חייב להגיד לכם שכמתבונן מהצד, מאוד כאב לי הלב לראות איך הוא נהיה "מנודה" בציבור שלנו.
והאמת זה עוול שאנחנו כציבור עושים לו. אם מסתכלים על נושא ההתיישבות, בין אם זה צפון השומרון וחידוש ההתיישבות בחומש ובין אם זה נושא הריבונות, במשך שנים מי שקידם את זה בכנסת, כנגד כל הסיכויים, היה יולי אדלשטיין. הרבה לפני שסמוטריץ' ובן גביר נכנסו בכלל לכנסת, יולי היה שם כל הזמן ודחף לזה בעבודה באמת קשה.
והיום? בגלל חוק הגיוס (שהוא פעל ניסה להעביר כדי להביא לגיוס חרדים, ואפשר להתווכח על הדרך), מתייחסים אליו כאל מישהו דחוי. זה באמת כאב לי לראות את זה. פתאום אין טיפת הערכה לפעולו, והעשייה שלו פשוט נשכחה.
הרי כולנו יודעים היום "לדקלם" בזכות מי ההתיישבות מתפתחת בשנים האחרונות, אבל היו שם אנשים שפעלו עוד הרבה לפני. לא בממשלות "ימין על מלא", אלא בממשלות שכללו את לפיד וציפי לבני. והם נשכחים היום בצד, מנודים, וזה ממש כואב הלב.
לעומת אדלשטיין, ראיתי שם גם את השרה מירי רגב. מי שהייתה דוברת ההתנתקות ודבררה את הגירוש מגוש קטיף ומצפון השומרון. היא לעומתו התקבלה שם בחיבוקים, נשיקות ובקשות לסלפי מכל עבר.
בואו לא נתבלבל, זה לא בגלל שמירי רגב "עממית" ואדלשטיין ההפך המוחלט מכך. זה פשוט עניין של נאמנות לנתניהו. בי באופן אישי זה העלה תחושה קלה של גועל.
צודק מאודהסטורי
אני חושב שאני מסכיםמשהאחרונה
שאלות שכל אחד צריך לשאול את עצמו לגבי כיפת ברזל והסביר11
💡שאלות שכל אדם סביר צריך לשאול את עצמו לגבי כיפת ברזל וטיל החץ:
1. האם ראיתם אי פעם בעיניים שלכם- כשנאלצתם להיות בחוץ בזמן אזעקה -יירוט אמיתי של רקטה או טיל שעף בצורה אופיינית, וכיפת ברזל שמזנקת אליו ואכן פוגעת בו באמת? לא ראיתם.
ואם ראיתם סרטון כזה- כל איש מולטימדיה שעוסק בעיבוד סרטים ובפוטושופ יכול להראות שהסרט הוא מפוברק, אולי ברמה מקצועית יותר מהסרט המפוברק של שדה תימן, אך נוצר במסך המחשב ולא במציאות.
( יש ברשת כמה סרטים מפוברקים של פגיעה ,עם הסברים משכנעים של איש מקצוע שמראים שהם מפוברקים והפגיעה לא קרתה)
2. טילי תמוז ,גיל ,וכל טיל מכובד, מראה צלב שהטיל מצלם בעצמו כיצד הוא מתקרב למטרה,
שהולכת וגדלה, עד שהמסך שחור כשהוא מפוצץ אותה.
האם ראיתם אי פעם סרטון כזה מכיפת ברזל?
אני בטוח שלא ראיתם.
ואם כן, איש מקצוע כנ"ל -יוכל להראות לכם שזה סרט מפוברק.
וכן לגבי יירוט של טיל על ידי טיל חץ.
האם לדעתכם קיימים סרטים של יירוט, אלא שמסתירים אותם מהציבור?
לא הגיוני לחשוב כך, כי סרטים כאלה יכולים רק להועיל ולהגביר את אמון הציבור במערכות.
3. 📢מדוע ,כשמתפרסם שהגיע טיל=רקטה לאיזור מסוים, ושהוא יורט בהצלחה, נשמעים באזור כמה פיצוצים .למה יותר מפיצוץ אחד,
כמה פעמים יכולה רקטה של האויב להתפוצץ?
הרי לאחר הפיצוץ הראשון הרקטה כבר לא קיימת יותר. אולי זה חתול בעל תשע נשמות?
4. ידוע שארהב השתתפה ומשתתפת בפיתוח כיפת ברזל והחץ . האם אין לה אינטרס להגן על עצמה? הרי היא נמצאת בסכנת ירי טילים מכל ספינה רוסית שמתקרבת לחופי ארה"ב גם ממרחק גדול, כגון אלף/ אלפיים קילומטר.
אם כן ,למה ארה"ב לא רוכשת טילי כיפת ברזל או חץ מישראל?
ולהיפך, היא ביטלה עסקאות רכישה של הכיפה מישראל. למשל חפשו בגוגל : "ארה"ב לא תרכוש את מערכת כיפת".
מה שאומר שאין לארה"ב אמון 🤏 בטילים שהיא מייצרת על ידי ישראל.
🐣אבל לקידום מכירות- למה לא? כלומר ארה"ב, שמושקעת בכיפת ברזל וב- חץ, יש לה אינטרס שמדינות שונות ירכשו מישראל את המערכות הללו, והיא תגזור קופון ברווח , מה שיכול להסביר מדוע גרמניה רכשה לאחרונה חץ3,
ומי יכול לשלול את הטענה שזהו תרגיל של איש העסקים טראמפ , שנתן לגרמניה את הכסף לרכישה?
אגב, גם סינגפור, שסיכמה שתרכוש מערכת כיפת ברזל מישראל- חזרה בה ולא ולא רכשה. חפשו בגוגל "סינגפור לא תרכוש כיפת".
שאלות אחרונות לגבי כיפת ברזל וטיל החץ:
🏆🤺מדוע פוטין הזמין את ארה"ב לדו קרב ,שתנסה להפיל טיל שלו?
הרי הוא כביכול מסכן את היוקרה שלו ואת הכבוד הלאומי של רוסיה.(חפשו בגוגל: פוטין מזמין לדו קרב).
האם הוא לא חושש שארה"ב, שמממנת את כיפת ברזל והחץ,תשאיל/תיקח מאיתנו סוללה ותפיל את הטיל שלו?
💡אולי הוא יודע על יעילות הכיפה והחץ משהו שאנחנו לא יודעים?
6.כידוע נורו אלפי רקטות מעזה לישראל בשבת שמחת תורה. חפשו בגוגל "המספרים שמאחורי 30 הדקות הראשונות" ותראו שבסיום הכתבה מוזכר שדובר צה"ל סירב להתייחס לידיעה (אתר mako).
.
🙈א. מדוע סירב להתייחס,וגם ולא ציין האם,וכמה מהרקטות הופלו על ידי כיפת ברזל?
ב. בפסטיבל הנובה היו כידוע אלפי אנשים, (ההערכה- 4400, ועוד כאלף במסיבה קרובה שלא אושרה ע.י. המח"ט), כולם בשטח פתוח, עם פלאפונים, ואכן הם צילמו הרבה סרטונים.
האם ראיתם סרטון שאנשים צילמו,שמופיע בו יירוט של רקטה, שמגיעה מעזה במסלול אופייני, וטיל כיפת ברזל טס ישר אליה ומיירט אותה?
והאנשים שניצלו לא דיווחו שראו בכלל/כמעט כיפות ברזל באוויר.🤨
ג. בכתבה מ 2/25 שלהלן,נראה שהצבא מרגיש בתמיהות שלעיל. אולי לכן צה"ל טוען בתחקירים: "מסיבות ביטחוניות שלא ניתן לפרטן💤, מספר סוללות כיפת ברזל ברחבי עוטף עזה סבלו מאי-ספיקה בדקות הראשונות של המתקפה. המשמעות – היעדר מוחלט של יירוטים מאותן סוללות" וכו'. איך נדע האם הבעיה אכן היתה רק אי ספיקה", ביטוי יפה… ואולי לא רק "בדקות הראשונות"?🤫
.המשך מאתמול לגבי כיפת ברזל והחץ-הכתבה כאן: https://www.mako.co.il/news-military/2025_q1/Article-a3d2c534ee8c491027.htm
7.רפא"ל סירבה לבקשה רשמית לשלוח איש מקצוע מטעמה שיפריך את הטענות של אנשי מקצוע,👎
על כך שכיפת ברזל והחץ לא מסוגלים ליירט כלום,
והפיצוצים שאנו שומעים הוא לאחר שהטיל לא מצא את המטרה, והוא מתוכנת לפוצץ את עצמו.💥
מה הבעיה, אם המערכות עובדות ויש יירוטים, למה סירבו? שמא יש להם מה להסתיר?
אדרבה, שיעשו שוב ניסוי מסודר לפי הפרוטוקול המקובל בעולם, ויוכיחו בצורה אובייקטיבית שהיירוטים מצליחים.
(ה פניה לרפא"ל והסירוב מוזכרים בסרטון היוטיוב סיכום תמציתי, שם בתיאור,בלחיצה על "עוד".)
8.⚠️ נתון חשוב: עשר שנים לאחר שכיפת ברזל הפכה להיות מבצעית,הודה אלוף פיקוד דרום המכהן ,אליעזר טולדנו, שכיפת ברזל לא עובדת:
הדבר הופיע בעיתון ישראל היום, במוסף שישבת מתאריך 26 בנובמבר 2021.
הנה ציטוט של גולש מתוך הכתבה, מדברי האלוף טולדאנו
אני ראיתי זאת בעיתון המודפס אז):
"אנחנו צריכים להגיע לשם (לנושא הרקטות) ולתת לזה פתרון. אם לא נאמין שזה יעד ריאלי לא נגיע לשם.
זה לא יגמר בשנה הקרובה ,אבל זה היעד".
עולה מדבריו (הבנת הנקרא בסיסית), שאין בזמן הראיון פתרון לרקטת של החמאס.
כל השאלות הללו הן גם לגבי טיל שרביט קסמים=קלע דוד, טילי ברק 8,כיפה ימית וכו'.
צירפתי כאן גם חלק ממה שכתבתי בעבר לשם נוחות .
סליחה על האריכות , אך זה חשוב
שאלת את זה לפני עשרה ימים וענו לך...הסטורי
בקריאה מרפרפת (לא היה לי כח להשוות שורה שורה) לא חידשת כאן שום דבר על השרשור ההוא. אבל גם אם יש כאן נקודת חידוש, אתה מוזמן להוסיף את זה שם, לא רואה סיבה להספים את הפורום.
לגופם של דברים - באזור שלי לא ראו כי לא היו טילים. אבל מאנשים שנמצאים באיזורים שראו טילים שמעתי עדויות רבות על ירוטים.
כן, ההזיות המוכרות של המדען המתוסכלshaulreznik
ראה נאשלג דאשתקד
אם באמת כיפת באזל היא חסרת ערך, אז תשאל את עצמך על כמות הטילים שנורים לעומת כמות הפגיעות והנפילות.
אתה כמובן יכול להגיד שגם זה שקרים וערכו בפוטושופ, אבל את זה ניתן לאושש או להכחיש על ידי 2 טלפונים לחברים שלך מאזורי הספר. זה ממש לא מסובך (בהנחה שאת השיחות לא יערכו בפוטושופ).
אני לא מבין גדול בטילים וכו, לכן על הרבה משאלותיך אני לא יכול לענות (על חלקן כן ודי בקלות...). אבל יש לי כמה וכמה חברים מתעשיית הטילים בישראל ולא נראה לי שהם שותים קפה כל היום ומוציאים הודעות מפוברקות לתקשורת. מדובר באנשים מאוד מאוד חכמים ומסורים וערכיים.
אם יש לך שאלה או הפנייה ספציפית, אתה מוזמן לשלוח כאן או לי באישי ואשלח למישהו מחבריי שעמוק בתחום הזה. ככלל הם לא מדברים הרבה על מה שישראל מייצרת (אחרי הכל המידע מסווג) אבל מניח שתשובות כלליות לשאלות פשוטות הם ישמחו לתת.
ראיתי פיזית. כן.נקדימון
לא שוב.מרדכי
אני חובב קונספירציות, אבל לחזור עליהם כל כמה ימים עדיין ישאיר אותן בגדר קונספירציה, ולא יהפוך את זה לאמת.
הערה לגבי התגובות להודעה על כיפת ברזלסביר11אחרונה
האתר לא נותן כרגע להגיב בצורה אחרת.
א. מי שכתב שזה חוזר על עצמו- סימן שלא ריפרף על כל הטקסט שאומנם הוא ארוך ,,
וגם ולא ראה שחצי מהטקסט הוא חדש לגמרי החל מ:שאלות אחרונות ",
וסימן שלא הגיע להערה שבסוף על האריכות ולהתנצלות על כך.
ב. אין יותר קל מלפסול לגופו של אדם,
במקום להתייחס עניינית לטענות ולאסמכתאות שבהן.
ג. חברים, מבקר המדינה הכיר בתלונה ש הגיש על כך חתן פרס ביטחון ישראל על פיתוח טילים,
וגם ועדה בין משרדית הטילה על ראש המל"ל למצוא פתרון שעובד.האסמכתא ביוטיוב, אוכל לשלוח בפרטי.
אי אפשר לקבל שליטה בסיסית בנושא ,
בלי לראות את סדרת הראיונות ביוטיוב, ולפחות את הראיון סיכום תמציתי
אור של חנוכה שלי...סיעתא דשמייא1
להרבה קשה לעכל את זה אבל לא במקרה השם שלח לשם שינוי איסלמי ערבי לעצור את היורה מלהתקרב למקום הארוע.
חשוב להנהגה לאמר בכל רם במיוחד ליהודים יקרים כאלה שלא צריך להתלהם ולהכליל ולאבד תקווה.
אותי הוא הציל אישית.