מביע את אכזבתי, אשמח לתגובות.kamenker

כולם פה מעוניינים להצביע למפלגת יחד..

והשאלה שלי למה כולם הולכים אחריהם??

הרי מה תעזור מפלגה של 4 מנדטים??

צריך מפלגה חזקה.תחשבו איזה מהלך היסטורי זה יכול להיות שיהיה שר ביטחון דתי לאומי..אפילו אם הוא לייט.

מה עדיף שר ביטחון שעושה הקפאת בנייה ביוש? שגורם שיפנו ישובים או שיהרסו בתים שניפנו..??

אנחנו יכולים להגיע למהלך היסטורי שיהיה לנו שר ביטחון דתי!!!

ואם כבר מדברים על מפלגה של דתיים או פחות דתיים..

הרב רונצקי פחות דתי מאלי ישי??

אורית סטרוק פחות מברוך מרזל?

הרב אלי בן דהן פחות ספרדתי מאלי ישי??

לדעתי אנחנו מפסידים משהו גדול שקשה להאמין שיחזור על עצמו!

שר ביטחון דתי לאומי. שרת בטחון פנים ממפלגה של דתיים. שר חינוך ממפלגה של דתיים והיד עוד נטויה תלוי בגודל המפלגה הזאת.

אשמח לשמוע תגובות.

מביע את אכזבתי מהנהירה אחר המלך החדש(הערום)yair3

כולנו ראינו מה עשתה המפלגה הגדולה לאחר הבחירות האחרונות עברו רק שנתים -וביינתים נוצר נתק בין הציבור הדת"ל לבין האחים האמיתים (החרדים)

הנתק נוצר בגלל שרשרת של חוקים וכן אחדות (אם אח שהפך לבקושי בן דוד -לפי דברי אריאל)

הנזק בל ישוער וכן יש הבדל גדול בין הדתיות של הרב רונצקי לדתיות של אלי ישי-מי מהם יתמוך בחוק "שוייון בנטל"-ובחוקים רבים נוספים שפוגעים בציבור הדתי והחרדי (הרב רונצקי להזכירך מרגיש קרוב יותר ללפיד מאשר לחרדים)

אז כן

נגיד בפה מלא מפלגה שמרגישה קרובה יותר ללפיד אינה המפלגה שלנו והרבנים המהוללים המשקפים גישה זו אינם הרבנים שלנו

בוא נדייקkamenker

בוא נדייק,

הברית של בנט ויש עתיד נוצרה בגלל שהחרדים לא רצו לעשות איתו הסכם שיתוף פעולה.!

דבר שני מי מוביל את המפלגה של יחד?? הרב מזוז שאפילו אומר תחנון ביום עצמאות! זה הבנדם שינהיג את הציבור הדתי לאומי??

איפה הערכים שעליהם גדלנו??

וממתי הרב רונצקי יותר קרוב לאידיאולוגיה של יש עתיד?? 

ולא משנה מה תגידו בשורה אחרונה הצבעה ליחד תגרום בסופו של דבר לבית היהודי לרדת במספר המנדטים דבר שאומר 

שבוגי יעלון ימשיך להיות שר הביטחון, אותו אחד שהביא שוטרים והרס את ישיבת יצהר אותו אחד שהרס בתים בהתנחלויות.

אותו אדם אתם ממליכים בעצמכם !!

נקודה אחרונה, רמה דתית לא נקבעת בהעברת חוקים!

ברור שלא צריך לזלזל בראש ישיבה גדולה באיתמר, הוא הקים ישיבה לתפארת שהרבה אברכים ורבנים יוצאים משמה, הדבר מראה על גדולתו!

לגבי דבריךyair3
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך כ"ו בשבט תשע"ה 23:45

לגבי דבריך הדמגוגים
הטענה המגוחכת של יחצני המפדל נגד הרב מזוז לא מחזיקה מים (איני יודע אם הוא אומר תחנון או לא ביום ההעצמאות וזה לא משנה לא אותו ולא את גדלותו בתורה) הרב מזוז הוא אוהב התורה העם והארץ בעד לקרב בין הציבור הדתי לאומי והחרדי גם אם יש הבדל זניח(אמירת הלל או תחנון היום העצמאות)

לגבי הרב רונצקי הוא קרוב יותר ליש עתיד ממתי שהוא החליט להיות יותר קרוב עליה אלו דבריו המפורשים לאחר החבירה ליש עתיד (עברו רק שנתים אתה מוזמן לגגל)

לגבי זה שהצבעה ליחד תגרום לבוגי.. וכו'
ישמעו אוניך מה שפיך מדבר אם יחד לא עוברת את אחוז החסימה האפשרות היחידה תהיה ממשלת אחדות ואז ודאי לא בנט יהיה שר ביטחון חוץ מזה שכחת מי היה שותף בממשלה האחרונה אם כל המהלכים של שר הביטחון שלה וללא הנד עפעף

לגבי הנקודה הרביעית כן רמה דתית כן נקבעת בהעברת חוקים מי שמעביר חוקים נגד הדת לא יכול להתהדר בכיפה הגדולה שלו או בתאור הרב שלו
(ולא אינני מכיר את התלמידי חכמים הגדולים שיצאו מישיבית איתמר גם אם ישנם כאלה זה לא מוכיח כלום -אבל אני באמת יתפלא אם ישנם כאלה מהרושם שלי משהות קצרה במקום בעבר מדובר בישיבה מכינתית) 
בבקשה תשאירו לנו את העבודה הזאת של הטיפול בפצל"שיםמרדכי
בס"ד

דברים כאלה נא להפנות רק באישי ולא על גבי הפורום. גם אם זה משתמש שנחסם לא מגיע לו שידונו עליו כך בפומבי.
בכיף, עבודה נעימההמרקד

אנחנו רק תפקידנו לדווח אם נראה שיש עבירה על החוקים, תפקידכם הוא לבדוק את העניין לעומק.

מה זה דתי? מה המשמעות של "דתי"?יזהר

יזהר לא הבנתי למה אתה מתכוון!!kamenker

אנחנו במו ידינו גורמים לפיצול בציונות הדתית.kamenker

לא לזה ניראלי איחל הרב קוק.

לא מתכוון לכלום. מבקש הגדרה אופרציונליתיזהר

משתייך לציבור הדתי? הולך עם כיפה? שומר שבת?

מה זה דתי?

מתוך ההגדרה, נבין למה אנחנו מייחלים לשר ביטחון דתי, מה כל כך מיוחד בזה, ולמה זה כך כך עדיף על שר ביטחון חילוני.

אל תיבהל. כדי שהדיון יהיה מעמיק ומועיל, צריך לרדת לשורש.

אין בעיהkamenker

בס"ד

גם אם הוא לצורך העניין דתי לייט. שומר שבת, הולך עם כיפה ושומר כשרות.

עדיין זה יותר טוב מבוגי יעלון שממש פגע בהתיישבות בכל דרך אפשרית, דבר שבנט לא יעשה !!! 

איך אתה יודע שבנט לא יפגע?יזהר

גם את שרון כולם העריצו וכינו אותו "מר התיישבות".

מי ערב לך שמחר בנט לא יהפוך את עורו, כמו שרון, כמו ליברמן ועוד רבים?

יתכן, ויתכן שגם אלי ישי יהפוך את עורו יחד עם רבואלעד

מעטים האישים שניתן לסמוך עליהם בעינים עצומות

ויוחנן כהן גדול יוכיח, ששימש 80 שנה בכהונה (משמעות המספר היא ששמונים שנה הוא היה צדיק גמור ושרד את הכניסה לקודש הקודשים!) וכשל.

לא בעיניים עצומות, אבל כהשתדלות סבירה.יזהר

האם הימניות היא מתוך תורה או לא?

גם אם כל מה שמעניין אותי זה הימניות (וזה לא נכון) - היא יותר חזקה כשהיא מתוך תורה.

בנט הוא דתי, אבל הוא לא בא מתוך תורה. יש כמה במפלגה שלו שכן, אבל בתכל'ס הוא שולט.

שאלה טובהאלעד

ימניות מתוך תורה היא ערכית ואמיתית יותר,

אך אני עדיין סבור שאני יכול לסמוך על חילונים ימניים כמו אליקים העצני ואריה אלדד למשל שישארו איתנים בדעתם בכל מצב,

יותר מאשר על דמות תורנית שיכולה יום אחד לסבור אחרת בתורה ולפסוק באופן שונה, וכבר היו דברים מעולם לכאן ולכאן

^^תכלסהשפיץ!
אז פה טמון שורש שצריך לברר..צעיר רענן

בעזרת ה' יתברך

האם אנחנו ימינים בגלל איזה סיבות חיצוניות - לאומיות - חברתיות וכו',

או כי התורה אומרת שכך צריך!

אם פוסק כלשהו, משנה את פסיקותיו (בדיוק כמו בהלכות שבת, כשרות, נידה וכו') - כי עכשיו התברר לו בסוגיא אחרת - כך היא דרכה של תורה, וכך צריך לפעול. 

אם הרב מזוז ישנה את דעתו שאין מצוות ישוב ארץ ישראל - נצטרך לפתוח את המקורות, לדון בהם, לבדוק האם הרב מכוון לרצון הקב"ה? אין לרב זכות ווטו בגלל תפקידו הרבני, אלא בגלל התורה. ואם התורה אומרת אחרת - צריך להילחם את מלחמתה של תורה.

תורה שנתונה לשיקולים פוליטיים זה גרוע מאוד, מה שאריה דרעי סובב את הרב עובדיה על הזרת. 

אם הדבר יקרא גם אצל הרב מזוז - מצבנו רע. אבל איך שזה נראה על פניו זה לא הולך לקרוא בשנים הקרובות, הרב פיקח, רואה, מבין את השטח ולא נראה שהוא מקבל את כל האינפורמציה שלו מעסקנים. 

חוץ מזה שאלי ישי ידוע בתור אוהב ארץ ישראל גדול, בגוש קטיף הוא לחם רציני... 

אין אמונה באף אדם בעולם, רק בבורא עולם. 

אך לחיות במציאות כל הזמן "שמא יסרח" זה מציאות שלא נותנת אפשרות להתנהל ביום יום.

כמו שאדם יתחיל לחשוב - אולי ההורים שלי לא ההורים שלי? ואולי אני לא יהודי? ואולי ואולי...

אם יש חשש אמיתי - צריך לבדוק אותו. לדון בו. להתווכח עליו. 

כל הזמן להיות עם היד על הדופק שהם לא מזגזגים. 

אבל לתת להם את היד שלנו - לתמוך ביום פקודה. ואם חס וחלילה נקרא ליום מלחמה - נדע להשתמש ביד גם לדברים אחרים (מפלגה אחרת שלא יובן אלימות)

אתה צודק.השפיץ!אחרונה
אתה שוכח דבר אחר.

הרב מזוז הוא לא רבי המובהק ולא רבו של אלעד וגם לא שלך.

ואם אלי ישי יהפוך את עורו?רלה

אם אלי ישי שרצה לתמוך באוסלו הפך את עורו, הוא יכול להפוך עוד פעם.

אז נעבור לתמוך במישהו אחר.יזהר

אבל בכל מקרה, העיקר זה הערכים שבשמם באה המפלגה ולא "שר ביטחון דתי".

תעמולה בזויהיזהר

אבל משמחת.

אם כל מה שיש לכם לדחוף בכל הודעה זה אותה כתבה מלפני 13 שנה, זה משמח מאוד, כי זה מראה שאין לכם שום טענה רצינית אחרת, אקטואלית ורלוונטית. כי הרי לגירוש - הוא התנגד לגמרי, ואף תמך ועזר הרבה למגורשים. ובכלל הביע רק דעות ימניות ב10 שנים האחרונות.

הטענות נגד בנט, אגב, הן לא מלפני 13 שנה. הן מהכאן ועכשיו. מהתמונות שלו מחובק עם נשים שהוא מעלה בגאווה לפייסבוק שלו.

תשובות פרטניותמורדנאוס

הרב רונצקי פחות דתי מאלי ישי?

איני יודע בפירוט מהי רמת דתיותו של ישי, אבל לפי מה שכן ידוע על הרב רונצקי, סביר להניח שהתשובה היא חיובית. לא אפרט כאן, אם תרצה - באישי.

אורית סטרוק פחות מברוך מרזל?

לאורית סטרוק יש זכויות רבות, אבל אין שום קשר בין האידיאולוגיה בה היא מחזיקה (מזרחניקיות מתנחלית קלאסית) לאידיאולוגיה של מרזל. אפילו לא קרוב, ההבדל גדול יותר מההבדל בין מרצ לליכוד.

צפה בראיון הזה למשל: http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000826843

רק ציטוט אחד:

"אני נגד טרנספר לערבים, נגד לפגוע בזכויות האזרח שלהם כפרטים. אני נגד כל המצעדים שעושים באום אל-פאחם. אני ממש לא בקטע הזה. אני נגד שיח שנאה מכל סוג""

הרב אלי בן דהן פחות ספרדתי מאלי ישי??

ר אליהו בן דהן הוביל רפורמה מסוכנת מאוד, תוך פגיעה בסטטוס קוו, בסמכויות המועצות הדתיות ורבני הערים, קידם את התקנות החדשות של הגיור, ולבקשתו של בנט ניסה לקדם את הפלג הליברלי הנאו-רפורמי לראשות הרבנות הראשית. כל זאת בעודו תולה מאחריו את תמונת מרן הגר"מ אליהו זצ"ל, תוך המחשה עצובה של הבדיחה הידועה על בעל הסטייקיה הלא-כשרה שתלה תמונה של רב על הקיר, והלקוח שאמר שהיה קונה כאן אם הרב היה המוכר ותמונת בעל הסטיקיה היתה על הקיר.

אני לא מחובבי ישי או מרזל, אבל אין ספק שהגם שעדיף לשאוף לכך שבנט יקבל כמה שיותר קולות של חילונים שאילולי הוא היו הולכים לביבי, יהודי שמאמין בקב"ה לא יכול להעיז פניו לתמוך גלויות בחבורה שעסקה במשך שנתיים שלמות במלחמת חרמה אדוקה נגד תורת ישראל יחד עם ה"דתיים" הדגולים פירון ושטרן. כפי שאני רואה את זה, זה יהרג ואל יעבור כפשוטו.

מורדנאוס...kamenker

גם אם זה שהלכת לנקודות קטנות .. לא ענית אם הרב אלי בן דהן פחות ספרדי מאלי ישי!

הוא עשה עבודה מאוד טובה בתפקיד שלו עשה שינויים במועצות הדתיות וקידם את הנושא של רבני קהילות ועוד..

לגבי הרב רונצקי לא הבנתי אם באלך לשלוח באישי בכיף. 

לגבי אורית סטרוק, עדיין היא פעלה המון אבל המון למען ההתיישבות והיא לא פחות ימנית ממרזל!

כן לא צריך לדעתי לבוא ולהתגרות בהם! לא צריך להגיע לאום אל פאחם ולעשות שמה בלאגן!! לא תפקיד שלנו.

תפקיד שלנו אם הם פוגעים להכנס בהם!!!

בזכות אורית סטרוק נכנסנו למבצע\ פעולה שובו אחים בזכותה החזרנו על מנת להרתיע חלק מהמחבלים ששוחררו בפעימות 

פגענו במנהרות בזכות בנט. לא הסכימו לביצוע פעימה רביעית ובגדול עשו המון!!

והדבר הכי טוב שיכול להיות לציבור שלנו עכשיו שיהיה שר ביטחון דתי לאומי! 

(לא משנה ההגדרה דתי לייט שרק שומר שבת או דתי הסדרניק) העיקר שיהיה מהציבור שלנו!! שלא יפגע בו.

למה אנחנו לא יכולים להיות באחדות??? רוצים אחדות!!

יכולנו להיות מפלגת שלטון אם רק נתאחד... לא כולם דומים יש דתיים חזקים ויש פחות העיקר שכל הציבור הדתי לאומי יהיה ביחד!! חרדלניקים, הסדרניקים, לייטים וכל מה שתרצו העיקר להיות ביחד מאוחדים!!! 

לא מבין מה רע בציטוט הזהמרובע ירוק

אם מרזל לא מסכים לזה, זו גזענות לשמה.

לשונו של הרב רונצקי - תבין לבדיעקובוביץ

"בנט לא זקוק, ולא היה זקוק, לתמיכתם של תלמידי חכמים גדולים. אנחנו רוצים את זה, אבל הוא לא ’שפוט‘ שלהם".

ציטוט מדויק, מתוך כתבה מלפני שנתיים. 

ממש מצחיק - "שרת בטחון פנים ממפלגה של דתיים"יעקובוביץ
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך כ"ו בשבט תשע"ה 23:42
מה עוזר בדיוק שהיא ממפלגה של דתיים?! זה כמו שהרב שי פירון היה שר חינוך דתי ממפלגה של חילוניים...
הוכחה מצויינתי. נחמיה
בתור חברת סיעה מסויימת זה הקו אותו היא מובילה.

וכן זה הקו שהוא הוביל.
בריחה מהמטרה של מה שכתבתי.kamenker

אתם באמת משווים???

וחוץ מזה אתם בורחים מהמטרה של מה שכתבתי!!!!!

לא חוכמה להתפס לדוגמאות קטנות.

העיקר במה שכתבתי זה שיכול להיות פה משהו היסטורי, ואם לא נצביע לבנט רוב הסיכויים שבוגי ימשיך בתפקיד ותיהיה הקפאת בניה ביוש ויהרסו בתים והמקרה של יצהר יחזור על עצמו והמקרה של גבעת האולפנה יחזור על עצמו ועוד היד נטויה...

אגב, למה חשוב כ"כ שר לביטחון פנים ממפלגה של דתיים?יעקובוביץ

הרי כבר יצאנו את גבולות המגזר, אז כשצריך - שוב חוזרים לגבולות המגזר?

פתאטי

כי אני לא מסכים עם דרכה של המפלגהמרדכי
בס"ד

ובבחירות מצביעים למי שמייצג אותי, את הדרך שלי ואת מה שאני מאמין בו.

חוץ מזה שרבותי, ראש הישיבה שלי ומו"ר הרב ליאור קוראים להצביע למפלגת יחד שהיא כן משקפת את הדרך שלי (אומנם גם לא בצורה הכי מושלמת אבל הרבה הרבה יותר מכל מפלגה אחרת).
לא מזלזל ברב דב ליאורkamenker

ויש סיכוי גבוה שבגלל שהוא אמר להצביע ליחד אני גם יצביע ליחד אבל פשוט לא מבין את העניין אחרי כל מה שבוגי עשה אם בית יהודי לא גדול סביר להניח בוגי ימשיך וכל מה שעשה ימשיך להיות. אחל מהקפאות ועד גבעת אולפנה ומה שהיה ביצהר ועוד..

אם בנט יתנה את כניסתו לממשלה בכך שבוגי לא יהיה שר ביטחוןהמרקד

זה יהיה מעולה יותר. חוץ מזה שבנט עוד רחוק ממקום שבו הוא יוכל להיות שר ביטחון.
וכמו שכתבתי קודם, אנחנו לא סומכים על בנט יותר מאשר על בוגי. גם בוגי היה ימני פרגמטי כמו בנט ותראה מה נהיה ממנו.
אני זוכר איך ב-2009 הבטיחו לנו שביבי יהיה טוב מאולמרט, וב-2013 הבטיחו לנו שבוגי יהיה טוב מברק, היום מבטיחים לנו שבנט יהיה טוב מבוגי. גלגל חוזר

בוגי אף פעם לא היה ימין אמיתי.הוא כמו שרון .kamenker

צעקנו בזמנו של שרון אל תצביעו לליכוד תיהיה התנקות וזה מה שהיה..

זה אתה אומר עכשיו, אך זה לא מה שאמרו כולם לפני שנתייםהמרקד

בוא נסתכל על הקדנציה האחרונה-מרדכי
בס"ד

כשבוגי השתלט על הישיבה ביצהר בבית היהודי אמרו משהו?
כשבוגי הרס את בית משפחת קלייזר בבית היהודי הגיבו?
כשבוגי הרס בתים במעלה רחבעם בבית היהודי הגיעו לתמוך?

אז אפשר להגיד שאם היה להם יותר מנדטים אז...
אבל הם אפילו לא הראו שהם מנסים לעשות משהו עם ה-12 מנדטים שכן היה להם.

אם הם היו מנסים לעשות אז היה על מה לדבר שצריך לחזק אותם, אבל הם לא פעלו נגד בוגי (אולי רק בהתנהלות שלו בצוק איתן וגם זה רק אחרי המלחמה שהתחילו להאשים אחד את השני).
וזה ממש לא הכלהמרקד

הממשלה האחרונה הייתה בדיוק אותו דבר כמו ממשלת אולמרט, וכל זאת כשהבית היהודי בממשלה.
שוחררו מחבלים, הוקפאה הבנייה (כשאורי אריאל שר שיכון. אבסורד), הוחרבו מאחזים, צה"ל השתלט על ישיבת עוד יוסף חי, נוהל מו"מ עם האויבים על הקמת מדינת אויב בארץ ישראל (בנט אמר שכשיהיה הסכם על השולחן הוא יפרוש, אבל כל ילד יודע שאז העבודה הייתה שמחה להחליף את בנט ולקחת חלק בהסכם הביניים עם הפלשתינים. זה בדיוק כמו ההתנהלות של המפד"ל ערב ההתנתקות), התנהל מבצע מהכושלים ביותר בתולדות המדינה במסגרתו נהרגו למעלה מ-70 אזרחים אך לא הושג דבר (עוד שנתיים סבב נוסף).
הבית היהודי לא השפיעו למרות כוחם הרב כמעט כלל.

ובבקשה אל תשלוף את השקרים של בנט (על החוק שימנע שחרור מחבלים, על כך שהוא עצר את הפעימה הרביעית, על כך שהוא נלחם במנהרות. כל אלה שקרים גלויים). אני מקווה שאתה יודע שאלה שקרים גלויים. אם לא, אאלץ להסביר לך את האמת.

אולי לא תפקד במאה אחוד אבל עדיין השתדלו לעשות את המירבkamenker

אולי תסתכלו על הקדנציה ממבט קצת שונה?מרובע ירוק

בקשר לפינויים וכדו'- זה לא היה עניין של הבית היהודי, פשוט לא שאלו אותם. בג"ץ הוא היחיד שקבע בעניין הזה.

שחרור המחבלים - הבית היהודי הצביעו נגד השחרור והצליחו גם למנוע את הפעימה הרביעית (ברור לכולנו שהם מתנגדים, ולי לפחות ברור שעשו הכל בשביל למנוע את זה, אפשר לראות מן ראיה בסרטון שלמטה).

הקפאת הבנייה - רק בחלק מהזמן ובניגוד מוחלט לדעתו של אורי אריאל והבית היהודי (קשור יותר לשר הביטחון, רה"מ, בג"ץ...)

המו"מ - לא יצא ממנו כלום, כנראה שבנט ידע מה שהוא עושה

המבצעים - כושלים? לא הושג דבר? לא ממש. השמדנו להם מנהרות, רקטות, מחבלים, בתים. מכה מוחצת. השגנו ביטחון להרבה זמן. מנענו פיגועים.

והשקרים - הם לא שקרים, אבל עזוב, לא רוצה עכשיו לגרום לך להוצאת שם רע.

וואו, כמה טעויות בתגובה אחת, זה לא יאומןהמרקד

הבית היהודי לא עצרו את הפעימה הרביעית, זה שקר גלוי! בנט אמר שהם יצאו מהממשלה רק אם ישחררו בפעימה הרביעית מחבלים אזרחי ישראל, כלומר ביבי יכל לשחרר מאות מחבלים פלשתינים והבית היהודי היו נשארים בממשלה.
אז איך בכל זאת נמנעה הפעימה הרביעית? זה משום שבאותו הזמן נחתם הסכם פיוס בין הפת"ח לחמאס ונתניהו ולבני הודיעו שכל עוד החמאס נמצא בממשלה המו"מ נפסק (לבני ונתניהו מתנגדים זה שנים רבות לקיום מו"מ מדיני עם החמאס). כך שאין שום קשר לבנט.
לגבי הקפאת הבנייה, זה התחמקות מלקחת אחריות. הבית היהודי אחראים לכל מה שהממשלה עושה כל עוד הם יושבים בה, במיוחד אם זה בתחום המשרדים שלהם. אם ביבי לא נותן להם להשפיע על המדיניות ואפילו לא להשפיע על המשרדים שלהם אז שיתפטרו! אך כל עוד הם לא מתפטרים הם נושאים באחריות וזה לא רלוונטי אם הם עצמם תומכים או מתנגדים.
המו"מ - לא יצא ממנו כלום אך ורק בשל טמטומם של הפלשתינים לחתום הסכם עם החמאס דווקא כשביבי הסכים לוותר על הכל. אך לו הם היו פחות מטומטמים היה כבר נחתם הסכם ביניים במסגרתו הייתה מוקמת מדינה פלשתינית. בנט היה פורש רק כשהיה מונח הסכם על השולחן ובשלב כזה העבודה בשמחה היו נכנסים (כמו המפד"ל לפני ההתנתקות). אז זה נס שלא היה הסכם, אבל זה לא מוריד מהעובדה שבנט שיכל לעצור את זה מוקדם לא עשה זאת. אין סומכים על הנס!
לגבי המבצע - שמענו אחרי כל אחד מהסבבים הקודמים את ה"השמדנו להם! תקפנו להם! יש להם נזק רב! הם מלקקים את הפצעים!" אבל במציאות כולם רואים שלמרות כל זה ממבצע למבצע הם רק מתחזקים יותר ויותר. ובמיוחד שהמבצע הזה הוכיח כמה ישראל רופסת כאשר בלי סוף הוכרז כל יומיים על הפסקת אש. החמאס הם אלה שניהלו את המבצע והם בחרו מתי הוא יסתיים, בזמן המתאים להם. עוד שנה - שנתיים יהיה סבב נוסף קשה יותר מקודמו.

וברור שאתה אומר שאלה לא שקרים. בהודעה שלך אתה הרי חזרת על השקרים הקלאסיים של בנט, אז אני מבין שאתה מאלה שמאמינים לו. אבל תחפש ברשת כתבות מהעבר ותראה שאני צודק.

ובגדול, הבית היהודי נושאים באחריות לכל מה שהממשלה עשתה כי הם ישבו בה. כשנושא בה לדיון בממשלה יש תומכים ומתנגדים, אך מרגע שהממשלה אישרה דבר מה, כל שרי הממשלה נושאים באחריות המלאה. אם שר מרגיש שזה נוגד את עקרונותיו - עליו להתפטר. אך אי אפשר לשבת בממשלה ולא לקחת אחריות על מה שהממשלה עושה. 

כבר עניתי לכל הטענות שלך כאןמרובע ירוק

אני לא מבין מה האינטרס שלך לחזור על זה.

ואני הסברתי לך למה זה לא נכוןהמרקד

אתה רוצה להמשיך להאמין בדברים לחלוטין לא נכונים? תאמין.
אני הגבתי לטענות שלך עניינית. למה שאני כתבתי אין תשובה בדבריך כלל.
אך אכן שכחתי לצרף מקורות. חיפשתי היטב ברשת ולבסוף מצאתי כתבה שמוכיחה את דברי (יש עוד בכל יתר האתרים, אם אחפש יותר לעומק בטוח אמצא):
http://www.mako.co.il/news-military/israel/Article-cd4f7c7a13d4541004.htm

האם בנט היה חותם על כך שעדיף שר בטחון דתי...?יעקובוביץ

הרי כל כולו זועק על כך שאנחנו כבר לא סקטוריאליים...

אז מה בדיוק פתאום זועקים על המהלך ההיסטורי המדהים של שר ביטחון דתי לייט?!

ממש מגוחך, במחילה מכבוד המתפעל.

לא יודעkamenker

אבל תסכים איתי שעדיף מישהו אחר על פני בוגי יעלון??

ולדעתי הדרך היחידה היא על ידי העלת בנט במנדטים.

אתה צודק. לכן כדאי שאנשים רבים יצטרפו ליחד ואז נהיההמרקד

מפלגה גדולה וחזקה.
זה לא גזירה משמים שהבית היהודי תהיה מפלגה גדולה ויחד תהיה מפלגה קטנה, זה תלוי בציבור.אם הציבור ינהר בהמוניו אחרי יחד נוכל להיות אנחנו מפלגה של 20 מנדטים.
ולא, אני לא מתלהב משר ביטחון דתי. יש לנו כיום ראש שב"כ דתי ומה הוא שינה במערכת? האם הוא סגר את המחלקה היהודית? לא. מה שחשוב זה מי הבן אדם ולא מה יש לו על הראש. השאלה היא איזה שר ביטחון יהיה בנט. לאור הקדנציה האחרונה אנחנו לא סומכים עליו.
וכן, אנחנו לא סומכים על הרב רונצקי ולא על סטרוק ולא על הרב בן דאהן. הם הוכיחו לנו בקדנציה האחרונה (הרב רונצקי גם היה חלק ממנה, משום שהוא היה ממקורבי בנט ותמך בכל מעשיו) שאין להסתכל בזקן (או בכיסוי ראש) אלא במה שיש בו.

אנחנו רואים את המציאות אחרת מהבית של בנט במגוון רחבה מאוד של נושאים. אנחנו לא סומכים על בנט.
אני חושב שאין סיבה לפתוח מחדש את המגוון העצום של המחלוקות בינינו לבין בנט, כי כבר דנו ארוכות בכך בפורום זה.

אין לי מושג מה לא טוב בנט עשה בשנתיים האחרונותkamenker

אבל בכל מקרה אין סיכוי שיחד יקבלו 20 מנדטים במקרה הטוב 5.

ומה זה יתן להם אם מרזל לא ישב בממשלה וישר הפרוש??

וחוץ מזה לא אמרתי שבנט זה האידיאל לשר ביטחון אבל הוא הטוב במיעוטו...

עדיף אותו על בני בוגי ! וביבי לא ישים מישהו אחר.

ולכן בי יהודי גדול יבטיח אותו כשר בטחון דבר שלדעתי מתאים לו וכן גם אם נניח יהיה ליחד 20 מנדטים לאלי ישי לא מתאים להיות שר בטחון.

זה בדיוק מה שאמרו על ביבי ובוגי בזמנוהמרקד

אמרו לנו ב-2009 על ביבי שאולי הוא לא הכי טוב, אך בוודאי הוא יהיה טוב מאולמרט.
אמרו לנו ב-2013 על בוגי שאולי הוא לא הכי טוב, אך בוודאי הוא יהיה טוב מברק.
הפעם לא קונים את זה. מצביעים לטוב ולא לרע במיעוטו.

אין לי כוח להסביר שוב את מיליון הבעיות עם בנט.
כבר דנו בנושא ארוכות ואין עניין לפתוח מחדש את הכל. ויחד יכולים לקבל כמה מנדטים שהציבור יתן להם, הכל אפשרי, זה תלוי בציבור. אם הציבור יחליט בהמוניו לעבור ליחד, יחד יכולים לקבל גם 20 מנדטים. ביום הבחירות כל המפלגות מתחילות מאפס, הכל תלוי במה הציבור יחליט בקלפי. כמו שאומרים במרצ "הכל פה אפשרי, זה עניין של בחירה" (יש דברים שמרצ צודקים בהם, מסתבר).

וגם לגבי התפקיד החשוב מאוד של ימין באופוזיציה שימשוך את הקואליציה ימינה ויפקח שהממשלה צועדת בכיוון ימין ולא זורמת שמאלה, דנו ארוכות כבר. אין לי כוח לכתוב מחדש הכל. דפדף למטה, התקיימו על זה דיונים רבים.

טובkamenker

אם כבר חלקת תיקיםי. נחמיה
התיק הכי חשוב !!!!!

זה משפטים.

כל בעלי הרצון הטוב לא יכולים לבצע בגלל המפלצת הזו - הבעלות של בית במשפט העליון על המדינה.

נכון, זה תיק הרבה יותר טוב בשביל איילת שקד מאשר בטחון פניםהמרקד

לצערי בנט לא מקשיב לאף אחד ומעוניין בכוח למנות את שקד לשרה לביטחון פנים, רק בשביל שיוכל לבוא לארגוני הנשים הפמיניסטיות ולהצהיר שהוא הביא למינוי אישה לשרה לביטחון פנים לראשונה בתולדות המדינה.
המשטרה מרוסקת היום, לאחר שש שנים בהם אהרונוביץ' החריב את המוסד הזה עד היסוד. זה זמן בו צריך להביא מישהו עם ניסיון מוכח בתחום המשטרה כדי לשקם את המקום החרב הזה. זה לא הזמן להביא מישהי שמעולם לא עסקה בשום דבר שקשור איכשהו למשטרה ואין לה שום ידע או ניסיון בתחום.
במקום זאת, איילת שקד יכולה מאוד להצליח בתור שרת משפטים, היא התעסקה רבות בנושאים משפטיים כיו"ר ישראל שלי, יש לה הבנה בתחום.

לא חולקו תיקיםkamenker

זה שהם הלכו בהצהרות איילת שקד שרת בטחון פנים זה בשם האמירה לא בטוח שזה מה שיהיה בסוף.

איילת שקד - שרת הדתות. זה באמת חשוב!יעקובוביץ

יש מהלך יותר חשוב והוא להביא את ישי להיות שר פנים במקום דרעיהמרקד

יחד חזקה תיקח את תפקיד שר הפנים בשביל אלי ישי, בעוד יחד חלשה תאלץ לוותר על התפקיד ואז דרעי ייקח את התיק.
אם דרעי יהיה שר פנים אפשר לשנות רשמית את שמה של דרום תל אביב לדרום סודן, הוא לא יעשה דבר נגד המסתננים ויש חשש שאף יאזרח אותם.
לעומת זאת ישי כשר פנים (בסיוע לחץ של מרזל) ישלים את משימת פינוי המסתננים והשבתם לאפריקה. רק ישי ידאג להוציא מפה את 60,000 המסתננים שהופכים את החיים של תושבי דרום תל אביב (ומקומות נוספים בארץ) לחיים כמו בגטו.

תחשבו גם על זה.

אינטרס מובהק לחזק את אלי ישייקוט

כאשר אלי ישי יוביל את התפיסה האמונית בתוך הממשלה לצידו של נתניהו שיוביל את התפיסה הלאומית, התוצאה תהיה ממשלה אמונית ונורמלית שגם תוציא את ימיה עד לבחירות הבאות במועדן החוקי.

מצד שני הבית היהודי יהפוך לגלגל חמישי בתוך הממשלה, מעמד שבנט קנה אותו ביושר על רקע פרשת אוחנה ועוד לא מעט טעויות לא פשוטות שעשה בתוך זמן קצר. הציבור לא מטומטם והתוצאות ניכרות בסקרים.

אלי ישי לא יאיים לתפוס את ראשות הממשלה, ומנגד ראש הממשלה יהיה כזה במשרה מלאה, ופטור מלהשגיח במשך 24 שעות ביממה מפני מישהו לידו שחותר תחתיו. 

הבדלים קלים, אבל כדאי לא להפסיד 4 מנדטים חלילהhamedinai

אם לא הייתה סכנה להפסיד 4 מנדטים, היית מתלבט בין יהדות התורה ליחד.

אבל כאשר הקול שלי יביא 4 מנדטים, או יותר נכון ימנע הפסד של 4 מנדטים, אני מצביע אלי ישי.

וזה מה שכתבתי בשרשור נפרד:

לא משנה כל כך ימין שמאל והמפלגתיות. העיקר לחזק את הדעה שאין לסגת מארץ ישראל, ולא ללכת על וויתורים מול המחבלים.

הנה שני ססמאות חזקות מאוד, ממוקדות, שאי אפשר לברוח מהם.

אפשר לשלוח אותם  בדוא"ל, לפרסם כסטטוס בפייסבוק, לשים כמדבקות על מקומות שמותר להדביק, וכן הלאה.

נסיגה מיו"ש אסון ידוע מראש. 

לכל מחבל שצץ נגדנו יש ילד כמגן אנושי ומתייוון כאידיוט שימושי.

אלי ישי יהיה הפתעת הבחירות ויקבל לפחות 6 מנדטים.שיר דברי
קשה לי להאמין.kamenker

וחוץ מזה הם לא יעשו דבר עם 6 מנדטים.

עדיף 20 למפלגה אחת מאשר 12 לאחת ועוד 6 לשניה.

אז קדימה להתאחד עם הליכוד, הבית היהודי, יש עתיד ומחנה הציוניאלברטו

רק ככה נוכל להיות מפלגת שלטון משמעותית!!!

כן? מפלגה שראשיה רוצים לפורר את הסטטוס קוו?שיר דברי
כפי שמצהיר מגל, ואומר שגם בנט שותף לדעתו (הם מדברים על 'לפתוח את הסטטוס קוו' כשהמשמעות של העניין ברורה מאוד)
http://www.kipa.co.il/now/61179.html
הבית היהודי - בית גדול ומעומעםאלברטו
המעניין הוא שכדבריך כולם מעוניינים להצביע ליחד, אך ערוץ 7 לאאלברטו

ערוץ 7 נותן במה חדשה כל חצי שעה לבנט. ביקר באריאל - כותרת. דעתו על סרטון - כותרת. דעתו על בקבוק המים - כותרת. איילת שקד שוכחת את תעודת הזהות שלה - כותרת ראשית!

וכן על זו הדרך!!!!!!!!!!!

רק מי לא מקבל במה??? אלי ישי ויוני שטבון!

לא יפה, לא הגון ובטח ובטח לא עיתונות ישרה!

אשמח לתגובותיכם!

כמו שכל עיתון/אתר מקדם מועמד/מפלגה מסויימת...אריאלוש
ככה גם ערוץ 7 מקדם את הבית היהודי... פשוט וברור...
לפחות שינהגו ביושרה ויאמרו זאת בפירושאבישי ג

הבעיה הקשה של מפלגת 'יחד' שעדיין אין להם עיתון/ אתר/ רשת רדיו...

לצערי הרבה אנשים לא קולטים שיש לערוץ 7 אג'נדה ברורה.

אבל ניכרים דברי אמת, ולאט לאט אנשים מגלים את העניין.

סליחה שאני חותר תחת אושיות הערוץ, מתוך הפורום שלו.

אבל אדרבא, אם מי מחברי הערוץ יש לו השגות - מוזמן להציגן.

במידה ולא ישיגו - שתיקה כהודאה...

ליחד יש בעיקר את קול ברמהמרדכי
הלוואי... בניזרי מש"ס, ועוד רבים. לא ברור בכלל מה הולך שםאבישי ג

האמת שזה לא "הלוואי" - אני מצפה מעיתונאים לדווח ביושרהאבישי ג

ולא להגיע למצב שלכל מפלגה יש את העתון - בטאון שלה.

העיקר הוא שבואו נודה - ערוץ 7 היא הבטאון של בנט

אני לחלוטין מסכים שהתקשורת צריכה להיות נקיה מהטיות פוליטיותמרדכי
בס"ד

וכיום אין לצערי שום כלי תקשורת כזה.
אפילו עלוני השבת נוקטים עמדה ברורה (ע"ע עולם קטן השבת).
אני חושב שזה לא באמת אפשרימשה

העולם המודרני בנוי על זה שלכל עיתון יש אג'נדה, וחופש הביטוי הוא פשוט ברוחב השולחן בבית הכנסת, כל אחד עם העלון שלו...

ההודאה...אבישי ג

צודק. ואני חושב שזה רע כך.מרדכי
עיקר הבעיה היא שזה כל כך רחוק מקהל קוראיו וצופיו!!!יעקובוביץ

קוראי בשבע וערוץ 7 הם בכלל לא במקום של כל הבנטיזם הזה, אבל ערוץ 7 דוחף אותם לשם לאט לאט, זה פשוט הזוי שנותנים לאנשים לקרוא תכנים שהם בכלל לא מסכימים איתו, אבל הם לא יודעים שהם נמצאים בתוך משחק!

מעניין מה תהיה תגובת דודו סעדה על זה

על איזה כולם אתה מתכוון?shilat
לא נראלי שכולם מציעים יחד, יש פה רבים שהולכים דווקא על בנט. ושבעיניי הוא ממש עדיף.
אני עדין מתלבטת בין בנט למחל.. השמאל ממש חזקים. והמפלגה החזקה של הימין כרגע היא ליכוד.. קשה שלא לבחור בהם עכשיו מתוך אילוץ.
חבל רק על הקפיטליזם ששורר שם,מעבר לדת.
וביבי במילא יקח את בנט..
לא עדיף מפלגה ימנית חזקה?
השמאל בסקרים ממש חזקים, מלחיץ העניין..
ביבי ממש לא במילא יקח את בנטאל הר המוריה
ראינו את זה במשך שנים.
יש לזה חזקה
שילת את ביבי בטוח לא כדי לחזק ולדעתי גם את יחד לא צריךkamenker

ראינו מה קרה כשיש ליכוד גדול ..התנתקות!!

צריך בית יהודי גדול וחזק ואז ביבי ילך עם בנט אחרת לבנט מספר נמוך של מנדטים ואפילו שליחד יש 5 מנדטים שקשה לי להאמין שיהיה אז ביבי ילך לממשלת אחדות..מה הוא צריך את ברוך מרזל שישר התנגד ויפרוש?? מה הוא צריך את זה על הראש ילך לממשלת אחדות ויעשה התנתקות!!! צריך בנט חזק!!!

בנט לא ימנע שום דבר!המרקד

הוא ישב בממשלה הזאת בזמן שביבי הנדס ביחד עם אבו מאזן ימ"ש את מדינת הטרור הפלשתינית.
בנט הצהיר שיצא רק כשיהיה הסכם על השולחן, אך הוא ידע שבשלב כזה העבודה ישמחו להיכנס לממשלה. הבית היהודי בממשלה האחרונה התנהג בדיוק כמו המפד"ל ערב ההתנתקות.
ביבי היה מוכן לוויתורים מרחיקי לכת וכמעט שנחתם הסכם ביניים (זה הטריק החדש. הפלשתינים הרי אף פעם לא יחתמו על הסכם קבע, אז עושים הסכמי ביניים בהם מדינת ישראל מוותרת על עוד ועוד תמורת "הבטחה" לכמה שנים של שקט) במסגרתו הייתה מוקמת מדינה פלשתינית. הסיבה היחידה שזה לא קרה, היא שהפלשתינים ברוב טמטומם החליטו פתאום להקים ממשלה משותפת עם החמאס. ביבי וגם לבני הבהירו כל הזמן שעם החמאס הם לא דנים ולכן המו"מ נפסק.
אך לא בנט הוא זה שעצר את זה. אלמלא טמטומם העילאי של הפלשתינים היה נחתם הסכם ביניים להקמת מדינה פלשתינית וחלוקת הארץ. הבית היהודי היו פורשים מהממשלה, אך כשיש הסכם על השולחן אין לפרישתם משמעות כי העבודה היו קופצים בשמחה לממשלה לקחת חלק ב"אירוע ההיסטורי" (כמו בהתנתקות).

אז מה בנט ימנע? בנט הוא לא אמין ולא ימין!

בנט הוא אח - מעבר לזה הכל בסימן שאלה אצלו. דתילוני?אלברטו

ריבלין אמר היום שיטיל את הרכבת הממשלה על מי שיהיו לו הסיכויירוצה איחוד

הסיכויים הטובים ביותר.הצבעה לליכוד לא עוזרת לגודל הגוש.צריךרוצה איחוד

צריך להצביע לישי.זה יחזק את גוש הימין.נאמר זאת אחרת:אם ישי לרוצה איחוד

אם ישי לא יעבור בגלל "חכמים"שרוצים לחזק את הליכוד,זאת תהיה מרוצה איחוד

מכה קשה לימין.אם יחד לא יעברו-זה הסיכוי היחיד של בוזי להקיםרוצה איחוד

ממשלה

קול ליחד = 4 מנדטים לימין, לימין חזק.hamedinai
בעז"ה יחד עוברים, כך לפי כל הסקרים, כולל כולםהמרקד

ישי במילא לא היה בהתלבטות שלי..shilat
אלי ישירלה
אכתוב גם כאן:יזהר

תעמולה בזויה, אבל משמחת.

אם כל מה שיש לכם לדחוף בכל הודעה זה אותה כתבה מלפני 13 שנה, זה משמח מאוד, כי זה מראה שאין לכם שום טענה רצינית אחרת, אקטואלית ורלוונטית. כי הרי לגירוש - הוא התנגד לגמרי, ואף תמך ועזר הרבה למגורשים. ובכלל הביע רק דעות ימניות ב10 שנים האחרונות.

הטענות נגד בנט, אגב, הן לא מלפני 13 שנה. הן מהכאן ועכשיו. מהתמונות שלו מחובק עם נשים שהוא מעלה בגאווה לפייסבוק שלו.

הימור בחירות: מה תוצאת המנדטים שתהיה להערכתם?זיויק
תבססו בבקשה עם טיעונים ונתונים ותרחישים סבירים
מקווה שמפלגות חדשות ומקוריות יאתגרו את הקונספציהמתוך סקרנות

אם אחרי אירועים כאלו נמשיך "להפטיר כאשתקד" (מ2 הצדדים!) המצב לא טוב.

אתה חושב שיקום משהו שלא קם עד עכשיו?זיויק
יש הרבה מתחממים על הקוויםמתוך סקרנות

הבעיה היא אחוז החסימה הגבוה, שגודע יצירתיות ויוזמה , בטענה ל"שריפת קולות".

מקוןה שיקרה הנס ויפחיתו אותו

מקווהארץ השוקולד
אחרת, זה סימן רע עלינו לדעתי
עובדתיתשלג דאשתקד

אלו הרגעים שאני מזמזם את שיר הסזון.

ככה זה ברוב המקרים, ולתשומת ליבך, גם מחדלי יוהכ לא הפילו את המערך...

למה? מהפך 1977 לא היה השפעה של מלחמת יו"כ?מתוך סקרנות
היה אבל מלמד שיכול לקחת זמןארץ השוקולדאחרונה
מסכים לחלוטיןארץ השוקולד
כל הימור כאן, לא יהיה יותר מהימור...הסטורי
הדרשה שבאמת היו צריכים לשאת בכל בית כנסת באוסטרליההסטורי

ובשאר הקהילות שעדיין בוחרות בגלות:

https://www.makorrishon.co.il/opinions/article/222773

@סיעתא דשמייא1 וכל פיצוליו

הדרשה מתחברת בטבעיות להפטרה:

(הציטוט מהכוזרי, מאמר שני)

(כג) אָמַר הַכּוּזָרִי: אִם כֵּן אַתָּה מְקַצֵּר בְּחוֹבַת תּוֹרָתְךָ, שֶׁאֵין אַתָּה מֵשִׂים מְגַמָּתְךָ הַמָּקוֹם הַזֶּה וּתְשִׂימֶנּוּ בֵּית חַיֶּיךָ וּמוֹתֶךָ, וְאַתָּה אוֹמֵר: "רַחֵם עַל צִיּוֹן כִּי הִיא בֵית חַיֵּינוּ", וְתַאֲמִין כִּי הַשְּׁכִינָה שָׁבָה אֵלָיו, וְאִלּוּ לֹא הָיָה לָהּ מַעֲלָה אֶלָּא הַתְמָדַת הַשְּׁכִינָה בָהּ בְּאֹרֶךְ תְּשַׁע מֵאוֹת שָׁנָה הָיָה מִן הַדִּין שֶׁתִּכָּסַפְנָה הַנְּפָשׁוֹת הַיְקָרוֹת לָהּ וְתִזַּכְנָה בָהּ, כַּאֲשֶׁר יִקְרֶה אוֹתָנוּ בִמְקוֹמוֹת הַנְּבִיאִים וְהַחֲסִידִים, כָּל שֶׁכֵּן הִיא שֶׁהִיא שַׁעַר הַשָּׁמַיִם. וּכְבָר הִסְכִּימוּ כָל הָאֻמּוֹת עַל זֶה. הַנּוֹצְרִים אוֹמְרִים, שֶׁהַנְּפָשׁוֹת נִקְבָּצוֹת אֵלֶיהָ וּמִמֶּנָּה מַעֲלִין אוֹתָן אֶל הַשָּׁמַיִם, וְהַיִּשְׁמְעֵאלִים אוֹמְרִים, כִּי הִיא מְקוֹם עֲלִיַּת הַנְּבִיאִים אֶל הַשָּׁמַיִם, וְשֶׁהִיא מְקוֹם מַעֲמַד הַדִּין, וְהוּא לְכָל מָקוֹם כַּוָּנָה וָחָג. אֲנִי רוֹאֶה, שֶׁהִשְׁתַּחֲוָיָתְךָ וּכְרִיָעְתָך נֶגְדָּה חֹנֶף, אוֹ מִנְהָג מִבִּלְתִּי כַוָּנָה, וּכְבָר הָיוּ אֲבוֹתֵיכֶם הָרִאשׁוֹנִים בּוֹחֲרִים לָדוּר בָּהּ יוֹתֵר מִכָּל מְקוֹמוֹת מוֹלַדְתָּם, וּבוֹחֲרִים הַגֵּרוּת בָּהּ יוֹתֵר מִשֶּׁיִּהְיוּ אֶזְרָחִים בִּמְקוֹמוֹתָם. כָּל זֶה עִם שֶׁלֹּא הָיְתָה בָעֵת הַהִיא נִרְאֵית הַשְּׁכִינָה בָהּ, אֲבָל הָיְתָה מְלֵאָה זִמָּה וַעֲבוֹדַת אֱלִילִים, וְעִם כָּל זֶה לֹא הָיְתָה לָהֶם תַּאֲוָה אֶלָּא לַעֲמֹד בָּהּ, וְשֶׁלֹּא לָצֵאת מִמֶּנָּה ְּבִעּתֹות הָרָעָב אֶלָּא בְמִצְוַת הָאֱלֹהִים, וְהָיוּ מְבַקְשִׁים לִנְשֹׂא עַצְמוֹתָם אֵלֶיהָ.

(כד) אָמַר הֶחָבֵר: הוֹבַשְׁתַּנִי מֶלֶךְ כּוּזָר, וְהֶעָוֹן הַזֶּה הוּא אֲשֶׁר מְנָעָנוּ מֵהַשְׁלָמַת מַה שֶּׁיְּעָדָנוּ בוֹ הָאֱלֹהִים בְּבַיִת שֵׁנִי, כְּמָה שֶׁאָמַר: "רָנִּי וְשִׂמְחִי בַּת־צִיּוֹן", כִּי כְבָר הָיָה הָעִנְיָן הָאֱלֹהִי מְזֻמָּן לָחוּל כַּאֲשֶׁר בַּתְּחִלָּה אִלּוּ הָיוּ מַסְכִּימִים כֻּלָּם לָשׁוּב בְּנֶפֶשׁ חֲפֵצָה, אֲבָל שָׁבוּ מִקְצָתָם וְנִשְׁאֲרוּ רֻבָּם וּגְדוֹלֵיהֶם בְּבָבֶל, רוֹצִים בַּגָּלוּת וּבָעֲבוֹדָה – שֶׁלֹּא יִפָּרְדוּ מִמִּשְׁכְּנוֹתֵיהֶם וְעִנְיָנֵיהֶם. וְשֶׁמָּא עַל זֶה אָמַר שְׁלֹמֹה: "אֲנִי יְשֵׁנָה וְלִבִּי עֵר", כִּנָּה הַגָּלוּת בְּשֵׁנָה וְהַלֵּב הָעֵר הַתְמָדַת הַנְּבוּאָה בֵינֵיהֶם. "קוֹל דּוֹדִי דוֹפֵק", קְרִיאַת הָאֱלֹהִים לָשׁוּב. "שֶׁרֹאשִׁי נִמְלָא־טָל" עַל הַשְּׁכִינָה שֶׁיָּצְאָה מִצִּלְלֵי הַמִּקְדָּשׁ, וּמַה שֶּׁאָמַר: "פָּשַׁטְתִּי אֶת כֻּתָּנְתִּי", עַל עַצְלוּתָם לָשׁוּב. "דּוֹדִי שָׁלַח יָדוֹ מִן־הַחוֹר", עַל עֶזְרָא שֶׁהָיָה פוֹצֵר בָּהֶם וּנְחֶמְיָה וְהַנְּבִיאִים, עַד שֶׁהוֹדוּ קְצָתָם לָשׁוּב הוֹדָאָה בִלְתִּי גְמוּרָה, וְנָתַן לָהֶם כְּמַצְפּוּן לִבָּם, וּבָאוּ הָעִנְיָנִים מְקֻצָּרִים מִפְּנֵי קִצּוּרָם, כִּי הָעִנְיָן הָאֱלֹהִי אֵינֶנּוּ חָל עַל הָאִישׁ אֶלָּא כְּפִי הִזְדַּמְּנוּתוֹ לוֹ, אִם מְעַט – מְעָט וְאִם הַרְבֵּה – הַרְבֵּה. וְאִלּוּ הָיִינוּ מִזְדַּמְּנִים לִקְרַאת אֱלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ בְּלֵבָב שָׁלֵם וּבְנֶפֶשׁ חֲפֵצָה, הָיִינוּ פוֹגְעִים מִמֶּנּוּ מַה שֶּׁפָּגְעוּ אֲבוֹתֵינוּ בְּמִצְרָיִם. וְאֵין דִּבּוּרֵנוּ: "הִשְׁתַּחֲווּ לְהַר קָדְשׁוֹ", וְ"הִשְׁתַּחֲווּ לְהֲדוֹם רַגְלָיו", וְ"הַמַּחֲזִיר שְׁכִינָתוֹ לְצִיּוֹן", וְזוּלַת זֶה, אֶלָּא כְצִפְצוּף הַזַּרְזִיר, שֶׁאֵין אֲנַחְנוּ חוֹשְׁבִים עַל מַה שֶּׁנֹאמַר בָּזֶה וְזוּלָתוֹ, כַּאֲשֶׁר אָמַרְתָּ מֶלֶךְ כּוּזָר.

בעברית פשוטה: היעודים שקראנו עליהם הבוקר, לא התקיימו בגדלותם בגלל אלו שנשארו בגלות כשהיתה אפשרות לעלות לארץ וליישב אות.

כי בארץ יותר בטוח כיום?מתוך סקרנות
אני מאוד בעד ארץ ישראל, רק לא רואה איך הטיעון הבטחוני יכול לשכנע מישהו...
כי בארץ זה המקום שלנו ואנחנו עומדים על נפשינוהסטורי
וחז"ל לימדו אותנו שארץ ישראל נקנית ביסורים. לעומת זאת אין שום עניין ביסורים על אדמה טמאה.
מי יתרום למדינת ישראל אם…סיעתא דשמייא1
… כל היהודים יעלו לארץ ישראל?
אם כל היהודים יעלו לארץ אז הכלכלה תתחזק,קעלעברימבאראחרונה
ולא יהיה צורך בתרומות
אור של חנוכה שלי...סיעתא דשמייא1
...ראוי שיצויין בכל דרשה השבת את האור הגדול של הארוע המטורף שהיה ביום ראשון . אור ששמו אחמד אל אחמד.

להרבה קשה לעכל את זה אבל לא במקרה השם שלח לשם שינוי איסלמי ערבי לעצור את היורה מלהתקרב למקום הארוע.

חשוב להנהגה  לאמר בכל רם במיוחד ליהודים יקרים כאלה שלא צריך להתלהם ולהכליל ולאבד תקווה.

אותי הוא הציל אישית.

גם בת פרעה הצילה את משה, זה לא גרםקעלעברימבאר

לשאר להיות טובים לישראל. תמיד יש חריגים.

גם בגרמניה בשואה היו חסידי אומות העולם.

גם אצל הכנענים היה איוב.

דייקת הפעם קאלימבערנקדימון
את המציל שיצא מהכלל באמת צריך להעלות על נסהסטורי
ולהוקיר לו טובה, בדיוק כמו את היחידים בגרמניה הנאצית שהצילו יהודים, בפולין, באוקרינה. כשהכלל כמעט כולו, מההנהגה ועד כמעט אחרון הקבצנים הסגירו יהודים. (אגב, בעזה בשמחת תורה לא היה אפילו אחד...)

אסור שהעובדה שהיה אחד כזה, תסמא את עיננו מלראות שכלל הערבים המוסלמים שונאים אותנו, מתחנכים על שנאתנו ומחכים לג'יהאד הגדול שבו ישמידו אותנו.

לא נשכח לרגע על שם מי הם קוראים כיכרות, את הפוסטרים של מי תולים בבתי הספר, את מי הם מעריכים ובדרכו של מי האיממים מאינדונזיה ועד ארה"ב מדריכים ללכת.

ממליץ מאוד לעקוב אחרי צבי יחזקאלי, שמביא מידי פעם 'פנינים' מדרשה בפני אלפי אנשים במסגד במיאמי/פריז/לונדון. את ההמונים שצועקים "ח'ייבר ח'ייבר יא יהוד" - ומכריזים בלי להתבלבל את מה הם רוצים לשחזר.

יופי אז אתם טוענים…סיעתא דשמייא1

… שזה מקרה. השם לא גרם שדווקא מוסלמי ערבי יעשה את את זה ואל לנו ללמוד מזה כלום.

דרך אגב אם רק 50 אחוז מערביי ארץ ישראל יחליטו לנהוג כמו אותם טרוריסטים לא היה עוזר שום שב"כ או מוסד או משמר הגבול או משטרה. הזחיחות שלכם מדאיגה.

מה הקשר מקרה?הסטורי

מה החשבון של הקב"ה, איני יודע.

אני כן יודע שלאדם יש בחירה והדת המוסלמית בחרה להיות דת של חרב "דין מוחמד בסייף". אני יודע שהם מחנכים שהפרמטר למוסר זה מעשיו של הנביא ומלמדים איך הנביא הורה וישב לראות איך חתנו עלי שוחט בידיו שבע מאות יהודים אחד אחרי השני.

אני יודע ששום דבר מהזוועות של שמחת תורה, של מעלה עקרבים, של תרפ"ט, הם לא המציאו בדור הזה - הכל מוחמד ואנשיו כבר עשו.

העובדה שיש אחד שהתעורר אצלו רצון לצדק ויושר - בהחלט מעלה אותו על נס ויהיה לו גם חלק לעולם הבא, יחד עם כל מצילי היהודים בכל הדורות. אבל אסור להתבלבל מהיחיד ולחשוב שזה הכלל כשהכלל מחנך להפך.

לכלל של אנשים אין בחירה, יש בחירהקעלעברימבאר

לפרט אם לזרום עם מה שהכלל עושה, וגם בחירה של כל הפרטים האם למשוך את הכלל לכיוון אחר מהמגמה הטבעית שלו. אבל זה שהאסלאם הוא דת של חרב ושל מידת הדין וזה שהערבים המציאו אותה, ושעמים מסוימים אימצו אותה. זה ברוב המקים קשור לנטיה טבעית סוציולוגית שה' הטביע בעמים בעזרת גורמים טבעיים, וכמובן לפרטים יש יכולת להשפיע על גורל הכלל, במיוחד על אורך התהליך ועל כמה תופעות כואבות יתלוו אליו.

בעם ישראל לפרט בבחירתו החפשית, יש יכולת יותר להשפיע על גורל הכלל , מאשר אצל האומות. אבל גם באומות יש

נכון, אבל כל עוד שהפרט הוא חלק מהאידיאולוגיה הזאתהסטורי
כל עוד שהוא משתתף בנאומי ההסתה במסגדים, כל עוד שהוא שולח את בניו לבית ספר על שם רוצחים שפלים, כל עוד שהוא מאמין שהנביא לא יכל לטעות ומה שהוא עשה - מוסרי, הוא חלק מזה עד שיוכיח אחרת.
מסכים, לא באתי לחלוק. רקקעלעברימבאר
ציינתי שלכלל אין כל כך בחירה, ושזה שהאסלאם רצחני זה קשור לטבע האומה, כמו הלכה שעשיו שונא ליעקב
אתה נביא? כי יש לי עוד כמה שאלותנקדימון
זה לא מקרה, אבל לנסותקעלעברימבאר
ללמוד דברים לא קשורים ממקרים ולהסיק מסקנות להתנהגות בפועל מהם, זה כמעט "לא תנחשו".

אולי ה' סיבב ככה בתור קריאה לערבים ולמוסלמים לדעת שאפשר גם אחרת. מקרה שנועד לעורר אותם לתשובה

יפה, אז אולי…סיעתא דשמייא1

… כדאי לעודד את זה מהצד שלנו?

לא. אני מבין, ברגע שהקיצוניות תדעך יהיה לנו בעיה נצטרך להתפשר. הרי החמס הוא נכס.

מה הקשר?!קעלעברימבאר
בהשוואה לרוצח אבו מאזן, חמאס הוא אכן נכס.איתן גיל
בערב שמחת תורה היה לחמאס מודיעין טוב יותר, ועם המודיעין הטוב יותר הם גילו שצהל במקרה הטוב ישן בעמידה, או שהיתה בגידה במקרה הפחות טוב... וחלויווה בדרך לאילת. וכו'. וכל השאר כתוב עלי ספר.
מי אמר את זה? מתי? מה היה ההקשר?נקדימון
ומה הוא אמר לפני זה? ומה הוא אמר אחרי זה?

אל תשתמש בשקר שאתה לא יכול לגבות.

רק 1 מתוך מיליארד? זה ייאוש, לא תקווה.נקדימון
ומכיוון שאנחנו יודעים מהי משנת האיסלאם, הקוראן ומוחמד - אז יוצא הדופן הזה הוא זה שצריך להסביר איך זה הגיוני שהוא עבר על מצוות דתו ותרבותו.
זה תלוי פרשנות, בדובאיקעלעברימבאר

יש זרם גדול של פרשנים מוסלמים שתומכים במדינת ישראל בשם האסלאם, כי כתוב בקוראן שארץ ישראל היא הארץ אשר *כתב* הבורא לבני ישראל. ובדרך כלל לפי האסלאם כשכתוב "כתב" הכוונה נשבע לנצח.

הרב שרקי נפגש עם אנשים כאלה בדובאי, והוא מקווה שהזרם שתומך בישראל יגדל באסלאם , במגמה עתידית שיצמח זרם באסלאם שייטען שעם ישראל הוא עם האלוקים הנבחר והתורה תקיפה ליהודים, שזה תחילת תיקון האסלאם שבן השפחה יודה שיצחק הוא בן הגבירה והמוביל, כמו שאומרים חזל "ויקברו אותו יצחק וישמעאל בניו" שנתן ישמעאל קדימות ליצחק, ומכאן שישמעאל עשה תשובה בסוף. או כמו שאומר הכוזרי שעיקר בעית האסלאם היא שהם לא מתפללים לכיוון ירושלים.

יחד עם זאת אסור להיות שאננים, ולדעת שאנו במלחמת דת מול רוב האסלאם שרוצים להשמיד את ישראל, ולהלחם נגדם מלחמת חרמה

זה יגיע בסוף, אבל אז הם יפסיקו להיות מוסלמיםהסטורי
אור החיים הקדוש, בראשית כ"ה ו':

ולבני הפילגשים וגו'. ולישמעאל לא אמר הכתוב שנתן לו מתנות ושלחו כי לפי מה שכתבנו (לעיל ט"ז ה') כי ישמעאל משפט קנייה יש בו ליצחק משולח ועומד הוא. ויש יום לאל איום משפט יעשה ויכיר נקנה לקוניו.

בסוף בני השפחה יכירו שהזכות שלהם היא לשרת אותנו, כמו שישמעאל עצמו בפטירת אברהם עשה תשבה. בנתיים אולי אותו אחד שעצר את המחבל, הוא מהיחידים שמקדימים את זמנם.

אין לנו שום צורך שישרתו אותנו, יש כן ענייןקעלעברימבאר

שהמעצמות יתמכו כלכלית בעם ישראל, מכיוון שעם ישראל הוא קטן ואף פעם לא יהיה בעל עצמה כלכלית של המעצמות, וטובה הכלכלית של עם ישראל היא טובת העולם כולו.  וזה כמו שהאומן מסייע חמרית לתינוק כי התינוק חלש מדי חמרית. "והיו מלכים אמניך ושרותיהם מניקותיך, אפים ישתחוו לך ועפר רגליך ילחכו".

לא יודע כמה הערבים יכולים לתמוך כלכלית בישראל,מאחר ואין להם כסף חוץ ממדינות הנפט.

כשהתכוונתי שיכרו שהם בן השפחה, הכוונה שיבינו מי מוביל את העולם מבחינה רוחנית - עם ישראל. ושהם מקסימום תפקידם זה להפיץ את המונותאיזם של ישראל בעולם, בחינת "דולה ומשקה מתורת רבו לאחרים".

(ואגב מבחינה משפטית לא נראה שישמעאל הוא העבד של יצחק מאחר שהוא בן האדון אברהם ולא עבד לאברהם. כשם שבני בלהה וזלפה לא עבדים של בני הגבירות)

עיין אור החיים הקדוש בראשית ט"ז ה'הסטורי
שמוכיח באריכות מדיוק הפסוקים, שישמעאל נשאר עבד ולא מיוחס כבן אברהם אלא כ"בן האמה", בעוד השבטים הם "בני יעקב".

השאלה אינה מה הצורך האישי שלך. חלק מתיקון העולם, זה שכל אחד יכיר את מקומו. חלק מהתשובה של בני ישמעאל, זה שיכירו שהם קנויים לבני יצחק.

עיין בראשית כ"ה, ט'איתן גיל

ויקברו אותו יצחק וישמעאל בניו, וכו'.

ובכן, ישמעאל מוגדר בן אברהם. וצע"ג.

אור החיים מתמודד עם זההסטורי
לא כתבתי שום דבר מעצמי
כדאי לשמוע הרצאה של הרב שרקי בנושא…סיעתא דשמייא1אחרונה
הם מיעוט נדיר וחסר השפעהנקדימון

ממש כמו הפליט הסורי מאוסטרליה.

חסר משמעות באופן מוחלט.

מה שהופך את התגובה מרובת המילים שלך למיותרת. כשהמוסלמים האלה יהיו בכמות והשפעה כמו אוונגליסטים, תחזור לדבר איתנו.

כרגע הם מיעוט,גם הפרוטסטנטים בתחילתקעלעברימבאר

דרכם היו מיעוט. וראוי לטפח כאלה. כל תנועה מתחילה מקומץ.

שלא תהיה טעות. למרות שהרב שרקי נפגש עם האלה מדובאי, הוא בעד לכסח את כל אויבי ישראל המוסלמים ומבין שהמלחמה היא דתית. זה לא סותר בד בבד לעשות את זה, שזה לא ניסיון פשרה שמאלני-ליברלי נוסח "שיח בן דתי" של רבנים ליברלים או רפורמים (לעיתים גם רבנים גדולים משתתפים בזה בצדק מפני דרכי שלום, בדיעבד), אלא העלאת המימד הלאומי-אוניברסלי של עם ישראל כעם הנבחר עם האלוקים, שעניינו בין השאר להיות אור לגוים. גם הרב טאו תומך ברב שרקי בתנועתו של בני נוח

מה שהופך את הטקסט שלך למיותרנקדימון
בהקשר שבו אנחנו מדברים *כאן* עם המטומטם האוסטרלי. שחרר מהדחף שלך לשרבב מילים לכל מקום.
ברור שצריך להכלילזיויק
ולכל כלל יש יוצא מהכלל
הירא ורך הלבב ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו כלבבוהסטורי
אכן טיל עשה את זה.

בחסדי שמים ובהשתדלות של הרבה אנשים בהנהגת ראש הממשלה - רוב הטילים הושמדו על הקרקע וגם אלו שכן נורו- רובם יורטו באוויר.

אגב גם במבצע מדהים של צה"ל בהוראת ראש הממשלה - לפני שנה תוך 72 שעות, הושמד כל הנשק הכבד של סוריה, זה שעשרות שנים הפחידו אותנו איתו. זאת אחרי שבמהלך השנה שלפני צה"ל בהכוונת הממשלה חיסל את ארסנל הטילים שחיזבאללה בנה עשרות שנים.

למה הכותרת השלילית?פ.א.
הכתבה מחזקת את ההשקעות האדירות בטכנולוגיה, במחקר ובפיתוח מתוחכם, מצדיקה לחלוטין את המחיר העצום של כל טיל יירוט - כי בהשוואה לנזק, עלות היירוט היא זניחה ושולית.  
כי הפותח באופן קבוע וסדור מתאמץ לייאש אותנוהסטורי
אתה צודק שבניגון אחר זה נשמע אחרת. אם הוא יבהיר שכוונתו לא היתה לייאש - אשמח להתנצל.
אתה מפרסם את ynet כאן?!נקדימון
לא הבנתי
מטרת הפוסטרועישםטוב
עבר עריכה על ידי רועישםטוב בתאריך א' בטבת תשפ"ו 7:31

מטרת הפוסט להראות את הרוע של ביבי שבמקום לחסל את איראן כשהיה את ההזדמנות

של פעם ב-50 שנה במבצע, והיה יכול להמשיך פשוט עוד כמה שבועות והאיום היה מוסר,

עצר באמצע ולפי דיווחים איראן כבר מילאה את המלאי שלה כפי שהיה לפני.

ועכשיו יש לה את כל הלקחים ותובנות איך להשתמש בטילים יותר טוב.

ואם זה מה שטיל אחד עושה (הרס מלא או חלקי של 120 בניינים!!! + ראינו מה טיל אחד עושה בסורוקה, תל אביב, וייצמן, חיפה ועוד), אז דמיינו

מה יקרה פעם הבאה אם יפלו מאות או אלפי טילים.

ציטוט מ: 3,000 טילים בחודש: ישראל עשויה לקבל החלטה דרמטית באיראן 

כל חודש עוד 3,000 טילים! עוד שנה מעכשיו - 36,000 טילים!!!

הכל בגלל ביבי הרשע!!!

כשיפלו פה חלילה אלפי טילים לא יעזרו כל ה"יהיה בסדר" הטיפוסי, ויהיה פה אסון אמיתי.

בעז"ה ובהשתדלות רבים וטובים, בהנהגת ראש הממשלההסטורי
לא נפלו 'מאות ואלפי טילים'.

לא נפלו 'מאות ואלפי טילים', לא בגלל טוב ליבם של האירנים, הם דווקא ניסו. לא נפלו 'מאות ואלפי טילים' כי צה"ל בהוראת ראש הממשלה השמיד את רובם על הקרקע ואת רוב האחרים, אלו שכן נורו, צה"ל השמיד באויר בזכות פיתוחים שפיתח בעז"ה לאורך השנים, בעיקר בשנות השלטון של נתניהו ובהכוונתו. גם מדינות זרות, עזר לנו ליירט את 'מאות ואלפי הטילים' בזכות קשרי החוץ שראש הממשלה עמל לפתח.

ההתעקשות שלך שכל ההצלחות לא קשורות לראש הממשלה בכלל וכל מה שעדיין לא הסתיים משלל שיקולים מדיניים, ציבוריים, צרכי מילוי המחסנים, צרכי מנוחת החיילים והציבור ועוד ועוד - זה 'הרוע של ביבי', פשוט מביכה.

המשך לפוסט "מטרת הפוסט"רועישםטובאחרונה

לפי מקור אחר זה 3000 בשנה ולא בחודש, נקוה שזה המקור הנכון עם ארה"ב - או בלעדיה: האופציות שיציג נתניהו, והמעקף האיראני בגלל הרכיב החסר

- כדי להתקבלקעלעברימבאר

להפועל צריך להרוג 100 אוהדי ביתר פעילי כך, ואוהד מכבי אחד.

-למה אוהד מכבי?

-התקבלת

בג"ץ נגד המשטרה: מותר ללבוש חולצות מחאה

האמת שגם פעילי כך נגד המשטרה בנושא הזהברגוע
אתה חושב שיש בעיה ללבוש את החולצה?צע
לא מבין בכדורגל, מצידי שסכנין ינצחו במונדיאל, לאקעלעברימבאר
אכפת לי
אבל אסור "בגצ חלאות". רקאומרנקדימוןאחרונה
אני מעניק לכם תקציב בלתי מוגבל לקמפיין פוליטיזיויק
אבל בתנאי אחד: אתם מקימים מפלגה ומריצים את עצמכם עם נבחרת. מה המצע של המפלגה שלכם? בונוס: מי האנשים שאתכם ברשימה?
כסף אף פעם לא מהווה בעיה מעכבת בפוליטיקהפ.א.
הבעיה היתה ונשארה איוש המועמדים - ליצור נבחרת שתהיה מקובלת ואטרקטיבית על פלח משמעותי מציבור הבוחרים, שתוכל לזכות במספיק מנדטים כדי להגיע לייצוג הולם בכנסת.  
מה פתאוםזיויק
לוגית, אם לכל אחד היה תקציב, הרבה יותר היו רצים והיה לך היצע גדול יותר. בלי לקבוע אם זה מצב טוב יותר או להפך.
אז לא מבין את הלוגיקה שלך בהקשר הפוליטיפ.א.אחרונה
עבר עריכה על ידי פ.א. בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 7:27

באקדמיה, בתעשיית ההייטק, בתחומי מו"פ (מחקר ופיתוח) - כאן אכן תקציבים גדולים וכסף רב מהווים פוטנציאל ליותר חוקרים מבריקים, ליותר סטארטאפים ופיתוח המצאות בתחומים שונים שיתורגמו בהמשך לחברות מצליחות - את הפירות נראה בעוד שנים.  

בפוליטיקה, אני צריך את ההצלחה עכשיו. לא בעוד 5-10-15 שנים.  איך הכסף הגדול יביא לי לבחירות הקרובות את המועמדים המתאימים להובלת המגזר הדתי לאומי על זרמיו וגווניו, מועמדים שיהיו מוכרים ועם ניסיון ועשייה ציבורית מוכחת כדי שהציבור הדתי לאומי יזכה לנבחרת מנצחת בבחירות שיתבטא בכוח פוליטי בכנסת?

מי הם המועמדים הכריזמטיים שלנו, הכוכבים הפוליטיים המקבילים לבנימין נתניהו, אריה דרעי, בני גנץ, יאיר לפיד, יאיר גולן, בציבורים האחרים? מי מהם הגיע לאן שהגיע בגלל כסף גדול ולא בזכות כישוריו האישיים שהביאו אותו לעמדת הנהגה?

אני לצערי לא מכיר. 

חבל שלא דנים בפורום הזה…סיעתא דשמייא1
…על תאונות הדרכים הקטלניות. 
וואי אתה באמת לוקה בהבנת ההשגחה,קעלעברימבאר

במחילה. אני מבין שאתה נסער אחרי הפיגוע ומאחל שלווה ❤️, אבל באמת אין קשר בין מה שכתבת למציאות

אני מקציב לכם עד 5 מילים לענות על השאלה:זיויק
מה ה-בעיה המרכזית של עם ישראל שצריך לפתור?
יש בהם נקודת אמתקעלעברימבאר
ה' לא מתגלה באופן מלא כדי לתת אוטונמיה לאדם

אולי יעניין אותך