~~~~ שרשור מרוכז לתעמולת בחירות ~~~~פורום אקטואליה
בס"ד

לאחר התייעצות עם משה בבחירות הקודמות הוחלט לאפשר תעמולת בחירות בפורום בשרשור מרוכז זה.

אתם מוזמנים להעלות לפה את הקמפיינים של המפלגות השונות ולאו דווקא את של המפלגה בה אתם תומכים. במידה ויהיה ניק שנפתח לצורך פרסום בלבד - תחסם כתיבתו מהפורום.

השרשור ינעץ עד יום הבחירות.
גלישה מהנה.
ברגע ההכרעה - בנטמרובע ירוק
תכנית הגרעין של אורי אריאלמרובע ירוק
עשיתי לו היום קטע עם הגרעיניםמרדכי
בס"ד

אורי אריאל הגיע אלינו הערב לביקור אז דיברתי עם חבר שלי שהמפגש היה בבית של הוריו שידאג לגרעינים ושמנו לו את זה במקום שלו. הוא נכנס והראנו לו את הגרעינים והוא התלהב יחד עם העוזר שלו. היה ביקור מצחיק.
פיצה בוזי (הליכוד)מרובע ירוק
מבחן אמריקאי באזרחותמרובע ירוק
ומה עם נפתלי "99.9% מהערבים נאמנים" בנט?המרקד


מהערבים הישראליםמרובע ירוק

לא הפלסטינים. וזה נכון.

זה ממש לא נכון, ההפך הוא הנכוןהמרקד

מרבית ערביי ישראל לא נאמנים למדינה, ההוכחה הכי ישירה היא שהם ממשיכים פעם אחר פעם להצביע למפלגות של שונאי ישראל טיבי וזועבי וג'מאל זחאלקה. למה אין מפלגה ערבית של נאמנים למדינה?
אני מזמין אותך להיכנס לאום אל פאחם ולהסתובב של עם דגל ישראל. אם תצא משם בחיים תעדכן אותי.
רק תראה כמה מערביי ישראל משתפים פעולה ולוקחים חלק בטרור או תומכים בטרור, כמות עצומה.
רוב ערביי ישראל ממש לא נאמנים למדינה, רחוק מאוד מזה.

אגב, בנט גם יכל להגיד שרוב ערביי ישראל (שזה יכול להיות גם 60%) נאמנים למדינה, אך הוא בחר לומר ש-99.9% מהערבים נאמנים למדינה. לפי דברי בנט רק 0.1% מהערבים לא נאמנים למדינה. איזה קשקוש.

ערביי ישראל הכוונה לבעלי תעודות כחולותמרובע ירוק


אליהם התכוונתיהמרקד

הם מחזיקים תעודת זהות כחולה, מצביעים בבחירות לטיבי וזועבי, מקבלים הפלייה מתקנת והנחות לרוב, אבל בלי בושה פועלים בגלוי נגד המדינה

אם אליהם התכוונת, אני לא מסכים עם מה שאמרתמרובע ירוק

ובעניין הבחירה שלהם: באמת, טיבי וזועבי לא משקפים אותם. אז למה הם מצביעים להם? כי אין מפלגה ערבית אחרת, מתונה יותר. למה? כי ראשי הציבור שלהם הם קיצוניים (לכן אנחנו חושבים שהם גם קיצוניים)

הם יכולים להקים מפלגה ערבית נאמנה למדינה, אף אחד לא מונע מהםהמרקד

ומה זה "ראשי הציבור שלהם הם קיצוניים"? הם אלא שהפכו אותם לראשי הציבור, אם ראשי הציבור לא מייצגים את הציבור אז הציבור מוזמן להחליף ראש.
זאת בריחה מהמציאות. אף אחד לא מחייב אותם להצביע לטיבי וזועבי, אם הרוב נאמן אז הוא יכול להקים מפלגה, מה מונע את זה בדיוק?
אלא שאתה בורח מהמציאות. אם ראשי הציבור שלהם קיצוניים אז הם קיצוניים משום שהם ממשיכים ללכת אחר ראשי הציבור שלהם ולא ממנים לעצמם מנהיגים מתונים.

אצל הערבים זה לא ככהמרובע ירוק

יש שם סוג של דיקטטורה והם בכלל לא כמו ראשי הציבור שלהם. אבל הם לא יקימו מפלגה, כי ראשי הציבור שלהם חינכו ארותם להקשיב להם, וגם כי הם סוג של "פשוטי עם" שלא מבינים בזה. אפילו לא בטוח שהם יודעים שהם מצביעים למישהו כל כך קיצוני.

איזה קשקוש, הערבים הם חלק ממדינת ישראל הדמוקרטיתהמרקד

אם היו כופים אותם לפעול בניגוד לרצונם הם היו יכולים להתלונן למשטרה.
מי כופה אותם? איזה דיקטטורה? אף אחד לא מכריח אותם שום דבר.
מה לא תעשה כדי לגונן על כל אמרה של בנט, גם על אמרה אומללה לפיה 99.9% מהערבים נאמנים למדינה....

מה לא תעשה כדי לגונו על כל אמרהיצור .. =]
של אלי 'אני שמאלני!!!' ישי
שוברים את הקרח - סרטון שנעשה על ידי קבוצת יוצריםיזהר

למען רשימת 'יחד'.

 

זאת לא שבירת קרחמרובע ירוק

שבירת קרח אמיתית היא כשכולם, אבל כ-ו-ל-ם יחד.

ובמחילה, לא ראיתי פה אף חילוני או אפילו מסרתי (או אפילו דתי לייט, משהו)

 

ומה עם הערבי?יזהר


כולם זה כל עם ישראלמרובע ירוק

ולדעתי, הערבים לא צריכים להיות בכנסת ישראל

והבנתי שזה ניסיון להגיד שמה שאני אומר לא נכון

אכן.יזהר

תגובה שנכתבה בעניין תמיכת "הצל" במפלגת יחד:

חבר'ה תרגעו. אף אחד לא חשב להכניס אותו לרשימה

מפלגת 'יחד' אינה נגד חילונים. אדרבה. אוהבים כל יהודי, ובאים לקרב ולחבק גם חילונים. אבל בהנהגה - יושבים רק יהודים יראי שמיים. האיחוד הוא סביב התורה, ולא שום דבר אחר.
אם בחור כמוהו בא לתמוך במפלגה - אדרבה. בשמחה. אולי מתוך כך הוא גם יתקרב ליהדות.

תגובה מתנשאת משהו.מוטיבציה
בוא, אני אראה לך את האור.
(האור והצל )
נכון. באים להראות לו את האור.יזהר

בניגוד לבנט ולבית היהודי, אנחנו לא מתנצלים על כך שאנחנו דתיים. אנחנו מאמינים שיהדות היא אמת, וחילוניות זו טעות גדולה. צריך לקרב את הטועים לאיתן התורה ולאחד אותם סביב התורה. האחדות שלא סביב התורה היא אחדות מעוותת ומזוייפת, ואינה דרכה של תורה. אדרבה, אלמלא הצורך והחובה לקרב - מה שנשאר זה החובה להתרחק מרשעים (ובעניין זה אין הבדל בין תינוק שנשבה למי שאינו).

הוא שאמרתי: תגובה מתנשאת.מוטיבציה
ככה אתה חושב לקרב?
ואין כאן ויכוח בין הבית היהודי ליחד. אני נייטרלית.
זה על הגישה עצמה. החילונים הם לא ילדה שצריך לעזור לה לחצות את הכביש.
קראי לזה איך שאתה רוצה. זו האמת.יזהר

החילונים הם לא ילדה שצריך לעזור לה לחצות את הכביש, אלא עיוור שדוהר במכונית לתהום.

השם ירחם אם את באמת חושבת ככה.השפיץ!

לא לשמור תורה מצוות זה דבר נורא.

זה כמו לאכול רעל.

זו הבעיהמרובע ירוק

זו הבעיה שלכם. שאתם חושבים שצריך להראות לו את האור. יש לי הפתעה: גם לו יש לא מעט אור שהוא יכול לתרום לכם (בוודאי שגם לכם יש אור להראות לו). זו בדיוק הבעיה של החרד"ל. אחדות - מתאחדים עם עצמם, חזרה בתשובה - אנחנו צודקים, כולם חייבים להיות כמונו. אז קצת תיפתחו, ותראו שהעולם לא מורכב רק ממכם.

ובקשר לתוכן הדברים: אתה מסכים איתי שלחילוני ימני יש רק מחסום אחד להיות בבית היהודי / ביחד - הדת. מוסכם?

עכשיו בכל מפלגה החליטו לפעול עם זה בצורה שונה. ביחד - פשוט לא מכניסים חילונים. אבל אז מה? זה לא לגמרי כל עם ישראל (אולי ההפך, כי רוב עם ישראל הוא חילוני). אז מה עשו בבית היהודי? הכניסו את החילונים, על "תנאי" שבענייני דת הדעה שלהם לא סותרת את ההלכה (ככה גם היו הדעות של שקד ומגל). פתרנו את עניין הדת, שברנו את הקרח האמיתי

זה לא עובד ככה. אי אפשר להפריד בין אנשים לערכים.יזהר

לאנשים יש את סולם הערכים שלהם, והכנסת כולה זה הנהגה. הנציגים הכנסת הם אנשים שאני מזדהה עם סולם הערכים שלהם. יועצים, אנשי שיווק, תקשורת ושאר אנשי עזר - יכולים להיות גם חילונים כי אני צריך רק את כישוריהם ולא את הערכים שלהם (אם כי ברור שיש יתרונות לדתיים גם בעניין הזה).

 

אני לא חושב שביית היהודי חולקים באופן עקרוני על ההנחה הזאת, אלא שמבחינתם החילונים הללו מייצגים את באופן מספק את הערכים שלהם. או לחילופין שהערכים הם לא דבר כזה קריטי.

בסדרמרובע ירוק

אבל אל תגידו שזה "אחדות", "יחד שבטי ישראל", "שבירת קרח" וכדו'

אני בהחלט אגיד.יזהר

כי יש כאן מהלך חשוב של אחדות השורות של קהל יראי ה'. מהלך שלא היה כמותו מאז הכנסת ה-1.

הוא שאמרתימרובע ירוק

מתאחדים עם עצמכם

כלל חשוב לימדונו רבותינו:יזהר

ישראל, אף על פי שלא חטא - ישראל הוא.

??מרובע ירוק

ברור שאם לא חטא הוא ישראל (האמרה המקורית היא "אף על פי שחטא")

ברור.יזהר

זה כנגד הקיצוניות השניה. מקרבים כ"כ את החילונים, ושוכחים שגם החרדים, החרד"לים, הר המורניקים וכו' - הם גם יהודים, גם אותם צריך לאהוב וגם איתם יש להתאחד.

אה, ובבית היהודי אין אתמרובע ירוק

אורית סטרוק, בצלאל סמוטריץ', אביחי בוארון...

חרדים מובהקים לצערי אין, אבל זה לא עניין שלי למה אף חרדי לא התמודד בפריימריז. אבל הבית היהודי דואגים גם לחרדים (בנט הצליח להכניס המון חרדים לשוק העבודה), למרות שאין נציגים שלהם אצלם.

טענו חיטים והודה לו בשעוריםיזהר

הצד השווה של דבריך הוא שחרד"לניקים הם בעצם סוג של חרדים. זו טענה מאוד מוזרה, בהתחשב בעובדה שמבחינה סוציולוגית הם לגמרי דת"לים, ואף מבחינה השקפתית אמנם יש מנעד רחב, אבל בסופו של דבר הוא הרבה יותר דת"לי מאשר חרדי.

מתוך הטענה הזאת אתה מסיק ש"יחד מתאחדים עם עצמם", ואף יותר מכך: הבית היהודי "מתאחדים" עם החרד"לניקים (שהם בעצם חרדים, אבל לא "מובהקים"). מופרך להחריד, במחילה.

 

לגבי "בנט דואג לחרדים" - אם זה נחשב אצלך לדאגה לחרדים - לפיד הרבה יותר דאג להם. הוא מאוד דואג שהם יצאו כולם לעבודה ויסגרו את הישיבות. הוא גם דואג להם שיהיו פחות "חשוכים", יותר "פתוחים", יותר מושפעים מתרבות המערב וכו'. הכל מתוך דאגה עמוקה, כמובן.

המטרה היא לאחד את עם ישראל.מוטיבציה
בשביל להתאחד עם עצמי אני לא צריכה את יחד.


כנראה שלבית היהודי יש ערכים נוספים של אחדות עם כל העם, של הבנה שגם מהחילונים אפשר ללמוד הרבה, שגם להם יש מה לתרום ולהיתרם. זה לא מעיד על כך שהערכים של התורה לא קריטים בעיניהם כמו שאתה מנסה להציג.
אתה היית מצטרף למפלגה שחושבת שאתה סוג ב'?
מה מהחנה הציוני לא רוצה שיראו!משיח נאו!
אה, הבנתי. איחוד בין חרדים לדת"לים זה "עם עצמי"יזהר

לכן אנחנו כל היום רואים רק חיבוקים ונשיקות בין המחנות.

 

 

 

לגבי ה"סוג ב'" - זה ממש לא נכון. השאלה היא כזאת: האם היית בוחרת לך רב שמדקדק במצוות יותר ממך?

תיקון טעותמרובע ירוק

בין חרדים לחרדלי"ם

ועם כל הרצון הטוב, זה לא נחשב איחוד (מה שבטוח לא אחדות כמו שב"יחד" מתארים אותה)

לזה אתה קורא "איחוד"?מוטיבציה
לא יותר ממשחק הכיסאות והרבה מסחרה.
אה, זה הכי קל.יזהר

אבל מה עם ביסוס לדברייך?

 

בינתיים יש לנו את יחד שמצהירה בגלוי על הערכים שבשמם היא באה, ואת הבית היהודי שעסוקה בלהסתיר את הערכים שלה.

ביחד יש אנשים שהקריבו כיסאות למען הערכים שלהם, ובבית היהודי מקריבים בעיקר ערכים.

אין מה לעשות,המחויבת לאל קודמת להכל.השפיץ!


חזק וברוך!מנחם עיני

כולנו עם אלי!

כאשר אני צריך אינסטלטור לצנרת לא אכפת לי האם זה יחד או בנפרדhamedinai
העיקר שיעשו את העבודה.

וזה היה חוסך את כל השאלות למה אין אנגלים, טורקים או ערבים.

לא מסכים עם הסרט. עיקר הנקודה צריכה להיות איך יעשו את העבודה. ומה יעשו.
איך יעשו, מה יעשו - זה נגזרת של הערכים שלהםיזהר


אורי אריאל לא מתנצלמרובע ירוק
זהבה גלאון נסחפת לחלל- סרטון מצחיק שמדגיש את חוסר הרלוונטיותאוהבי-ה

של מפלגת מרצ ואת המנותקות שלה.

 

אבל אני לא יודע מטעם איזה מפלגה זה - הדבר היחיד שאני יודע שהמפיקים של הסרטון הם חברת 101הפקות - אבל כנראה שאיזו מפלגה עומדת מאחורי הסרטון. או אולי מישהו שבאמת באמת לא אוהב את מרצ ויש לו מספיק כסף מיותר לבזבז על סרטון כזה.

 

קצת חובבני, ולגמרי ארוך מדי.יזהר


יותר מצחיק ומתומצת מהסרטון של יש עתיד אוהבי-ה


יפהמרובע ירוק

זה לקוח מתוך ציטוטים אמיתיים שזהבה גלאון אמרה.

הכי אהבתי את הסוף - "כאן ירושלים, איבדנו קשר עם זהבה גלאון".

נכון מאוד!מנחם עיני

מפלגה של מפגרים שמאלנים!

ברוך מרזל ינקה את הכנסת מהמחבלים שיושבים שם !מצביעים 'יחד'
נכוןמנחם עיני

'קץ', פשוט קץ למחבלים!

מרזל - התשובה לשמאל ההזוי (עימות עם ח"כ זנדברג ממר"צ)מצביעים 'יחד'
המשך בפייסבוקhamedinai
ברוך מרזל בפייסבוק:

אני גר בחברון כדי שאת תוכלי לשתות את הקפה שלך ברוטשילד בביטחון, אם אני לא אגור בחברון - את לא תוכלי לשתות קפה...

באשדוד ושדרות, כבר לא תמיד יכולים לשתות קפה בנחת מכיוון שהיום אף אחד כבר לא שותה קפה בגוש קטיף...

שמים קץ בקלפי, כי אנחנו לעולם לא נדון אפילו במסירת חלק כל שהוא מארץ ישראל !
הרב גינזבורג בשנה שעברה: חודש אדר = הקץ הצוחקhamedinai
מסביר הכול על פי דרוש וקבלה. מעניין האם כשבחרו את אותיות קץ ידעו מהמאמר הזה של הרב גינזבורג או שנצנצה בהם רוח הקודש.
למאמר:
http://www.pnimi.org.il/months/adar/316-laughing-to-the-end
מכתב רבנים התומכים ביחדיזהר
הבית היהודי בנוסטלגיה מיוחדת לפוריםמרובע ירוק
בנות רוקדות..איזה מזרוחניקים...דוסית גאה!


חחח יפה... אהבתי....למה לא קצת צחוקים ושטויות לפורים....מתנחלתמהשומרון

בס"ד

 

מזל שהבחירות נופלות בקטע הזה של החגים.... חחח יש מצב רוח לפחות....ליצן

אני גם חושבמרובע ירוק

שזה יפה שהבית היהודי לוקחים את העניין בסבבה, ועושים משהו שמעלה חיוך

בס"ד נכון!! חח מתאים ממש לפורים~שימשיכו בכך@! ב"המתנחלתמהשומרון


טיבי וזועבי חוזרים לסוריה (יחד)מרובע ירוק

לדעתי הסרטון לא ממש פיקנטי, כי הצורה שבה בחרו להציג את הנושא פשוטה מדי: קץ - זועבי וטיבי עפים החוצה. ונגמר הסיפור... איך אומרים, חמוד...

חמוד +מנחם עיני

לדעתי.. ננה-בננה

הדרבימרובע ירוק

יותר קשור לקטע הכלכלי

הסיפור האמיתי - פרקים 1, 2, 3, ו-4מרובע ירוק
עבר עריכה על ידי מרובע ירוק בתאריך י"א באדר תשע"ה 07:11
עבר עריכה על ידי מרובע ירוק בתאריך י"א באדר תשע"ה 07:10

פרק 1 - על המיסים למפעלים

 

 

פרק 2 - על הדיור

 

 

פרק 3 - על היועצים המשפטיים (שימו לב, קשור לדיון שהיה פה על בג"ץ)

 

 

פרק 4 - על מסירת שטחים

 

בסרטונים בנט אכן חזק ביותר - במעשים הרבה פחות....מצביעים 'יחד'


חיילי צה"ל יודעים היטב: רק מרזל ימחק את החיוך לזועבי!מצביעים 'יחד'


למחוק את החיוך לזועבי זה מה שחשוב לך?ותן טל

יותר מכוח פוליטי רציני שיכול להזיז דברים בשטח ולהיות בקואליציה ולהשפיע על תיכנון בתים ביו"ש, על עצירת צווי הריסה ועוד?

 

טוב, אם זה עיקר מה שחשוב לך, למחוק את החיוך לזועבי מהפנים...

 

מחבנתי שתישאר עם החיוך ושמפלגה גדולה וחזקה כמו הבית היהודי תמשיך לפתח ולהציח את העם הזה - כי לטווח ארוך, זה מה שיבנה אותנו! מחקת את החיוך לזועבי מהפנים - תבוא זועבי 2 שתהיה יותר מסטולה ומטומטמת ותמשיך לחייך, ואותה אפילו מרזל לא יצליח למחוק לה את החיוך.

 

אין לנו כאן מאבק מול זועבי כזועבי - לא משנה לי אם היא תחייך או לא תחייך. יש לנו מאבק מול כלל האויבים שלנו, וכח"כ יחיד מרזל לחלוטין לא יוכל להשפיע כמעט כלום במאבק שלנו נגד כלל אויבנו.

 

זוהי דעתי.

פרקים 5 ו-6מרובע ירוק
עבר עריכה על ידי מרובע ירוק בתאריך י"ט באדר תשע"ה 07:46
עבר עריכה על ידי מרובע ירוק בתאריך י"ט באדר תשע"ה 07:45

פרק 5 - על הדמוגרפיה

 

 

פרק 6 - דמי אבטלה לעצמאיים

 

סרטון השוקולד של מפלגת יחדמרובע ירוק
גרוע במיוחדיוני
זה בכוונה באיכות כזו.יזהר

זה פארפרזה על הסרטון מהטיסה.

לא רק האיכות גרועה...השפיץ!


סרטון חזק של הבית היהודי!!דוסית גאה!

/News/News.aspx/293966

 

רק שזה לא נוטע בי אמון שהבית היהודי יפעל בצורה משמעותית נגד המציאות הזו...

לצפיה בתוך התגובה - הגיע הזמן לחזור הביתהמרובע ירוק
ההיפסטר בטיפולמרובע ירוק
מצחיק, ויראלי, רדוד, שטחי.יזהר


מגילת דברי הימין (הליכוד)מרובע ירוק
נבחרת הבית היהודי לא מתנצלתמרובע ירוק

זה די ישן, אבל עדיין בתוקף.

שמאל זה ניינטיזמרובע ירוק

גם די ישן

מי מסתתר מאחורי הפנים החייכניות של בוז'י?מרובע ירוק

מלפני חודש וחצי

האנשים השקופים (ש"ס)מרובע ירוק
עבר עריכה על ידי מרובע ירוק בתאריך י"ד באדר תשע"ה 16:34

ברגע האמת דרושה הכרעה (הליכוד)מרובע ירוק

סרטון שיצא אחרי הטלפון האדום, וכנראה פחות תפס.

אלי ישי - מפלגת יחדמרובע ירוק
כמעט הופעתי בסרטון הזה מרדכי
מכת מדינה - דיור (יחד)מרובע ירוק
מהסרטונים הפחות טובים שלהם לדעתימרדכי
בס"ד

מאחורי סטרוק יש עבר מפואר של עשייה פרלמנטרית, פעילות ששינתה את הייחס אליה מקצה לקצה, ובכל זאת בחרו להדגיש מהכל רק מקרה אחד, המקרה של הטלפון בשבת.

נכון שבפיקוח נפש מותר להתקשר וזה ברור שעוד ח"כים עושים את זה כשחייבים, אבל זה ממש לא נושא להתגאות בו גם כאשר זה המעשה שהכי נכון היה לעשות.

הפעם לדעתי האחראי פרסום ממש שגוא שבחרו להציג דווקא כך את סטרוק ולא בחרו משהו יותר משמעותי מהעשיה שלה.
עשו כבר סרטון על העשיה שלה - יש לה מרצמרובע ירוק
ובכל זאת אלו דברים שנעשים בצינעה וזה לא מקור לגאווהמרדכי
הביטוי: מטפחת ארוכה. פחחח כלאיים.כתר הרימון


בצלאל סמוטריץ' מדבר על השינויים של הבית היהודי במערכת המשפטמרובע ירוק
"אני מתחנן! אני מתנצל!" -בוז'י הרצוג. כשישראל התנצלהמרובע ירוק
מצביעי הבית היהודי מחפשים תשובותיזהר

הסרטון לא נעשה ע"י מפלגת יחד, אלא ע"י ארגון בשם "שומרים על היהדות"

 

מאחורי הפרגודיזהר

סרטון חדש מאת "יהודים תומכי תנועת יחד"

 

גם אני מחרים את ynetmatanahum
מיהו שר הכלכלה? ינון מגל מבקש את עזרת הציבורמרובע ירוק

סרטון חזק ביותר! ינון מגל שחקן על...

 

אם זה הקונספט - עדיף להצביע לנתניהו. הם יותר נגדויזהר

מאשר נגד בנט.

לא הכוונהמרובע ירוק

להגיד להצביע למי שהתקשורת נגדו.

הכוונה היא לפרסם את ההשגים של בנט ולהגיד שהתקשורת לא פירסמה שזה הוא, למי שיתהה למה הוא לא שמע על זה.

טוב.יזהר

בכל מקרה, אני מוכן לשלם פי שניים על גבנ"צ ושלא יעבירו כאן חוקים כמו חוק הגיור וחוק הפונדקאות.

מי אתה נפתלי בנט?מרובע ירוק
דומינו רע-לי (השמאל)מרובע ירוק
אין מה להגיד, מבחינת אנימציה זה ממש מרשים ויפה.ותן טל

מה שכן - מעניין אם יש איזה אדם בעולם שמסוגל להכין את מגרש הדומינו שהם עשו כאן באנימציה - במציאות. ז-ה יכול להיות מגניב, לראות צילום של דבר אמיתי כזה

 

(וזה בלי להתייחס לעצם הטענות שבסרטון אלא נטו לקטע האומנותי שבו)

סרט שווה ויקר להחריד, רק חבל שעל חשבוננו...משה


סרטונים קלילים שאהבתיכתר הרימון
מנשקי המזוזות הולכים לנצחמרובע ירוק

זה דבר שטוב בבנט. הוא ממש ספונטני. קורה משהו - תגובה (מקצועית) מיד.

 

איזה ספונטני... קלוגהפט עובד חזק. ויש לו צוות מהיר. זה הכל.יזהר


אין לכם זכות הצבעה? תביאו פתק מההוריםמרובע ירוק
סרט של יחד קולע ולעניין. מאוד מרגשhamedinai
עבר עריכה על ידי hamedinai בתאריך כ"א באדר תשע"ה 03:10


וכל העוסקים בצורכי ציבור באמונה הקב"ה ישלם שכרם..
הבית של החייליםמרובע ירוק
הצבעה לבית יהודי מוסיפה עוד מנדט. הצבעה ליחד מוסיפה 4 מנדטיםמצביעים 'יחד'

צפו היטב בסרטון החשוב שלהלן שמסביר זאת היטב: 

https://www.facebook.com/video.php?v=1559979707586161&set=vb.1457371761180290&type=2&theater

לא עוד 4 מנדטים. עוד מנדט-שניים. בשל העובדה שגם אם יחד נופלתותן טל

אזי לא כל העודפים הולכות לשמאל, אלא לפחות חצי לימין-דתיים, אם לא יותר.

 

זה בשביל הדיוק.

על פי חשבון דומה...אדם כל שהוא

גם מנדט נוסף לבית היהודי לא בהכרח יגיע מגוש השמאל.

זה לא משנה - הוא יכול לגרום לכך שהבית תהיה יותר חזקהותן טל

והליכוד יבין ששווה לו לרוץ איתה בבלוק טכני, וככה להקים ממשלת ימין ולא ממשלת אחדות.

 

אם הבית היהודי תהיה קטנה יותר, נתניהו לא בטוח יחשוב ששווה לעשות את הגוש הטכני, ואז יש את החשש שהוא ילך לממשלת אחדות.

 

בקטע הזה, זה לא באמת משנה מאיפה מנדט נוסף לבית היהודי מגיע.

 

 

לאבד 4 מנדטים? השתגעתם?יזהר
מתלבט? קרא את זה!יזהר

שאלה: אמנם ע"פ הסקרים יחד עוברת את אחוז החסימה מצד שני יתכן מצב שבו הסקרים טועים ויחד לא עוברת, לא חבל על הקולות?

תשובה: ב"ה כל הסקרים מראים שיחד עוברת את אחוז החסימה ונעה בין ארבעה לחמישה מנדטים, אך כמובן אל לנו להיכנס לשאננות וחשוב לחזק את יחד. במידה ואכן הסקרים טועים מדובר בכמות קולות מאוד קטנה שתכריע את הכף. דווקא בגלל זה חייבים לחזק את יחד ולהצביע לה וכמובן לשכנע חברים ומשפחה כדי שלא ילכו 4 מנדטים לאיבוד והימין יאבד 4 מנדטים חשובים. מצד שני אם המפלגה תגשים את הסקרים המחמיאים, התוצאה תהיה יחד גדולה למען תורת ישראל וא"י שתחזק את הבית היהודי מימין.

שאלה: איך אני יכול להצביע לאלי ישי כשרואים בפרסומים שהוא לא ימני?

תשובה: לצערנו הרב מסתבר שארגוני שמאל שונים כגון 15V ודומיהם (ולא הבית היהודי) עמלו והשקיעו ממון רב בערוצים מרכזיים בכדי לפרסם בכל דרך השמצות נגד אלי ישי. גם להם ברור שאם יחד לא תעבור את אחוז החסימה יפסיד הימין כארבעה מנדטים והם החליטו לפעול להפלת "יחד". לצערנו גם הבית היהודי נסחף בטעות אחרי הסילופים והוסיף השמצות משלו... אלי ישי פעל רבות למען ציבור נאמני א"י יותר מכל נציג מפלגה חרדי אחר. לא פעם בכדי למנוע צעדים שפגעו בא"י איים לפרוש מהממשלה גם כשהמפד"ל זגזגה ונאחזה בכיסאות שלה. (ניתן לראות זאת בירור בעלון שהוציאה חב"ד) היום כש"יחד" מחוזקת בציבור חרדי לאומי, אין ספק שיחד נצליח למשוך את הבית היהודי להיות ימני יותר ותורני יותר, כמו שבאמת היינו רוצים לראות אותם.

שאלה: אבל גם בנט והבית היהודי ישמרו על ארץ ישראל.

תשובה: אין ספק שהבית היהודי נאמן לא"י השלימה. הוויכוח הוא בהגדרה הרחבה לא"י השלימה. הגדרת הבית היהודי ע"פ תוכניתו של בנט היא סיפוח שטחי ובמקביל מסירת שטחי ו ומתן אוטונומיה לערבים. אנו ב"יחד" איננו מקבלים הגדרה רחבה זו אשר לדעתנו אינה עולה בקנה אחד עם חוקי התורה האוסרים מסירת שטחי א"י לאף אחד ובטח לא לאויבי ישראל. אנו ב"יחד" לא מאמינים בפרשנות וקיצורי דרך הלכתיים לא בענייני א"י ולא בעניינים חברתיים.

 

 

שאלה: שני הצדדים מביאים סוללת רבנים שיצדדו בהם למי אני אמור להקשיב?

תשובה: אדם שדרכו לשאול ברבותיו בעניינים אלה ודאי שיעשה כפי שמורה לו רבו. אדם שבעניינים אלה מורה לו רבו לנהוג כראות עיניו, חשוב שיבדוק כיצד פעלו הבית היהודי בקדנציה האחרונה בעניינים אלה. יחד מאמינה שהבית היהודי שגו ביחסם להלכה בעניינים חברתיים ובענייני א"י. חוקים שבהם בחרה הבית היהודי לתמוך להימנע ואפילו לקדם אינם עולים בקנה אחד עם דעתנו כמפלגה תורנית. אנו מעדיפים לחשק את הפעילות התורנית של הבית היהודי מימין ולמנוע סחף פשרני מתמשך בכנסת היוצאת שחלקו לצערנו יהיה קשה לנו מאוד לתקן כשנשב יחד בכנסת הבאה. אם נצליח לעצור את הסחף גם בכך דיינו.

שאלה: אני אוהב לשמוע את בנט והמסרים שלו. הוא מעורר בי גאווה... למה שלא אצביע לו?

תשובה: אין ספק שבנט יודע לדבר... אין ספק שבנט לקח את המפד"ל שהייתה מפלגה מזדקנת ולפני היעלמות והפך אותה ל"ליכוד 2" כמפלגת שלטון פוטנציאלית... בנט משך למפלגה שלו מצביעים חילונים מסורתיים ודתיים והוכיח שגם אדם חובש כיפה יכול להגיע למעמד מכובד בפוליטיקה הישראלית. השאלה האמיתית היא... האם אתה רוצה להצביע למפלגה שחייבת להיות פשרנית, כדי להמשיך ולהיות גדולה... שחייבת להראות שהיא במיינסטרים כל הזמן, כדי שלא יברחו ממנה מצביעים חילונים או מסורתיים. דיבורים פטריוטיים יפים ככל שיהיו, אינם חלופה לעמדות הלכתיות ברורות, בנושאי חברה וא"י. מפלגת יחד יכולה לעשות מה שהבית היהודי לא יכול. אנחנו לא חייבים להיות נחמדים לאף אחד ואנחנו לעולם לא נתפשר על ענייני הלכה, בגלל הסכמים קואליציוניים. אנחנו אומרים בצורה ברורה. לא מתפשרים על התורה ולא מתפשרים על א"י... אנו נחשק את הבית היהודי מימין ונעזור לו לא להיגרר אחרי מפלגות שדרכם אינה דרכנו.

שאלה: מה יקרה עם יחד לאחר הבחירות?

מפלגת יחד בנויה מחברים אשר מאחורי כל אחד מהם ציבור תומכים גדול. מדובר בציבור המורכב ממגוון זרמים אשר כולם עומדים מאחורי רעיון א"י השלימה ותורת ישראל, בצורה חד משמעית, ללא התקפלויות והסכמים פוליטיים. חילוקי דעות יש בכל מפלגה, אך ב"יחד" השכלנו לאגד את כולם מעל לחילוקי הדעות, מאחורי הרעיון הלאומי תורני... משהו שכולנו חיכינו לו הרבה מאוד זמן. החיבור מאחורי הרעיון הלאומי תורני, יצר הסכמה בסיסית חזקה ויציבה. הושקעו מאמצים רבים לאיחוד השורות לכן לא נוותר בקלות על איחוד כזה ובע"ה רק נגדל נעשה ונצליח.

עוטף יו"ש. חובה לפרסם בשעות הספרות שנשארו לנו.hamedinai
כאשר מחלקים כסף וגם מחלקים מכות, למי להאמין?hamedinai

כאשר מחלקים כסף וגם מחלקים מכות, למי להאמין?

עצה של הדוד: 

אם אתה רואה שמחלקים כסף אין לך מה לגשת, כי בין כה לא יתנו לך. אבל אם אתה רואה שהולכים מכות, אתה יכול לגשת, כי גם אתה תקבל. 

מפלגת עבודה והשמאל בשנת 1995 הביאן לכאן מחבלים מטוניסיה ונתנו להם נשק. כתוצאה מזה קיבלנו המון מכות: אלפי הרוגים בקרב אזרחי ישראל, ועשרות אלפי הרוגים בקרב המחבלים ואותה אוכלוסיה שמאחוריה הם מסתתרים.

עכשיו אותו שמאל התחפש "אני סבתא שלכם" - המחנה הציוני, וגם טוען שישפר את הכלכלה - יחלק לנו כסף. 

אז מה צפוי לנו אזרחי ישראל מהם?

מכות - מחבלים, נסיגות, את זה לא נפספס, כי השמאל אינו מסוגל אחרת בין אם הוא נמצא בקואליציה בין אם חותר מתוככי התקשרות, ובין אם נמצא באופוזיציה.

כסף? אם יחולק - זה יחולק בין מקורבי עבודה שחלק מהם כבר התעשרו וחלק רוצים להתעשר עוד יותר, ואת קופת המדינה נמצא אותה ריקה. אחר כך יזדרזו לקרוא לנתניהו להיות שר האוצר להציל את השמאל מידי עצמו, אבל מי יודע האם זה לא יהיה מאוחר מדי. אולי הוא כבר יהיה בפנסיה, ואולי הנזקים יהיו כבר לא הפיכים.

גם פרופ' אריה אלדד מסביר למה חשוב להצביע יחדמצביעים 'יחד'
ועוד מפרופ' אלדד כאן בערוץ>>>אריאל יוסף
6 סיבות למה להצביע למפלגת יחדמצביעים 'יחד'

6 סיבות למה להצביע למפלגת יחד (לקוח מדף הפייסבוק של חברי אליהו ניסים, פעיל מסור למען א"י)  

1. אחדות ישראל: הצבעה ליחד תחזק את מגמת האחדות ושילוב הכוחות של כל המגזרים והעדות, דתיים וכאלה שאינם, מסורתיים וחרדים. כולנו יהודים! הצבעה ליחד היא הבעת תמיכה בקריאת האחדות החשובה כל כך.

2. שלטון הימין נמצא בסכנה: קריאה פשוטה של מפת הכוחות הפוליטיים מעידה על כמעט שוויון בין המחנה הלאומי לגוש השמאל-ערבי. יחד תהיה 'נשק שובר השוויון' של הימין. זה אמנם "רק" כמה מנדטים, אבל הם אלה שיכריעו את המאזניים לטובת עם ישראל.

3. המסורת היהודית חשובה לכולנו אך ישנם ארגונים הנעזרים במימון זר ומתוקצבים במיליונים וכל מטרתם היא לבטל את אופייה היהודי של מדינת ישראל. מפלגת יחד שמה לה למטרה עליונה להילחם לחיזוק אופייה היהודי של המדינה.

4. העשייה החברתית של מנהיגי מפלגת יחד לאורך השנים נותנת לנו ביטחון שהמפלגה תמשיך ותפעל גם בהמשך לצמצום הפערים בחברה, להורדת יוקר המחיה, לפתרון משבר הדיור. אגב, יחד היא המפלגה היחידה שהבטיחה לדרוש את השוואת קצבאות הנכות בישראל לשכר המינימום במשק.

5. שלמות ארץ ישראל: כדי לשמור על נתניהו ובנט מימין, כדי להבטיח שלא נחזור חלילה שוב על "התנתקות" נוספת, כדי שהממשלה תעמוד איתן מול הלחצים הבין-לאומיים ותסרב לכל מסירת שטח נוסף מארצנו לאויב, אנו זקוקים למפלגת יחד בכנסת.

6. מצוקת תושבי השכונות בדרום ת"א בשל אלפי המסתננים שעדיין נמצאים כאן ומשרים אוירה של אימה פחד ברחובות. אלי ישי כשר פנים נלחם בעבר בתופעה בהצלחה, אם הוא יחזור לתפקיד הוא בטח ימשיך לטפל בנושא עד שיוחזר לארצו המסתנן האחרון.

לסיכום: לחיזוק מדינת ישראל מפני כל האיומים עליה, לחיזוק החברה בישראל והפיכתה לחברה צודקת יותר הפועל בחמלה כלפי השכבות החלשות, לחיזוק צבא ההגנה לישראל, לחיזוק צביונה היהודי של מדינת ישראל, לחיזוק ההתיישבות בארץ ישראל, לחיזוק המסורת היהודית והאחדות בעם ישראל: הצביעו יחד- קץ בקלפי.

עוטף יו"ש לא מסוגלים להצביע שמאלhamedinaiאחרונה

מצאתי באחת התגובות ברשת:

אשתי עובדת בעוטף יו"ש. לכן למרות ששנינו עובדים בעבודה מסודרת הסתדרותית, אנחנו לא מסוגלים להצביע שמאל. כי אני לא יכול להרשות לעצמי שאשתי תיסע לעבודה עם מכונית משוריינת.

מי שמתגורר, עובד, או הילדים שלו גרים/עובדים בעוטף יו"ש מצביע אך ורק לימין אמין, מאמין. בכדי שלא ליהפך לעוטף עזה.
אני מעניק לכם תקציב בלתי מוגבל לקמפיין פוליטיזיויק
אבל בתנאי אחד: אתם מקימים מפלגה ומריצים את עצמכם עם נבחרת. מה המצע של המפלגה שלכם? בונוס: מי האנשים שאתכם ברשימה?
כסף אף פעם לא מהווה בעיה מעכבת בפוליטיקהפ.א.
הבעיה היתה ונשארה איוש המועמדים - ליצור נבחרת שתהיה מקובלת ואטרקטיבית על פלח משמעותי מציבור הבוחרים, שתוכל לזכות במספיק מנדטים כדי להגיע לייצוג הולם בכנסת.  
מה פתאוםזיויק
לוגית, אם לכל אחד היה תקציב, הרבה יותר היו רצים והיה לך היצע גדול יותר. בלי לקבוע אם זה מצב טוב יותר או להפך.
אז לא מבין את הלוגיקה שלך בהקשר הפוליטיפ.א.אחרונה
עבר עריכה על ידי פ.א. בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 7:27

באקדמיה, בתעשיית ההייטק, בתחומי מו"פ (מחקר ופיתוח) - כאן אכן תקציבים גדולים וכסף רב מהווים פוטנציאל ליותר חוקרים מבריקים, ליותר סטארטאפים ופיתוח המצאות בתחומים שונים שיתורגמו בהמשך לחברות מצליחות - את הפירות נראה בעוד שנים.  

 

 בפוליטיקה, אני צריך את ההצלחה עכשיו. לא בעוד 5-10-15 שנים.  איך הכסף הגדול יביא לי לבחירות הקרובות את המועמדים המתאימים להובלת המגזר הדתי לאומי על זרמיו וגווניו, מועמדים שיהיו מוכרים ועם ניסיון ועשייה ציבורית מוכחת כדי שהציבור הדתי לאומי יזכה לנבחרת מנצחת בבחירות שיתבטא בכוח פוליטי בכנסת?

מי הם המועמדים הכריזמטיים שלנו, הכוכבים הפוליטיים המקבילים לבנימין נתניהו, אריה דרעי, בני גנץ, יאיר לפיד, יאיר גולן, בציבורים האחרים? מי מהם הגיע לאן שהגיע בגלל כסף גדול ולא בזכות כישוריו האישיים שהביאו אותו לעמדת הנהגה?

אני לצערי לא מכיר. 

אני מקציב לכם עד 5 מילים לענות על השאלה:זיויק
מה ה-בעיה המרכזית של עם ישראל שצריך לפתור?
יש בהם נקודת אמתקעלעברימבאר
ה' לא מתגלה באופן מלא כדי לתת אוטונמיה לאדם
חבל שלא דנים בפורום הזה…סיעתא דשמייא1
…על תאונות הדרכים הקטלניות. 
סורי בודד שברח מסוריה המושפלת הוא ראיה?נקדימון

אדם שבחר לא להיות קשור לאף צד במדינה שלו, ואז הגלה את עצמו למקום הכי רחוק שמצא על הגלובוס הוא הראיה שלך וממנו אתה רוצה ללמוד על מיליארד ערבים שיש בעולם?! מיליארד ערבים שחגגו את הטבח, ששומעים דרשות אנטישמיות שיוצאות מסעודיה, שלומדים על הג'יאהד הגדול ועל הג'יאהד הקטן, שמהללים שאהידים מטונפים, ושגדלים על חלוקת דאר-אל-חרב ודאר-אל-אסלאם.

זה כאילו שאתה טיפש מלידה.


ההרתעה הישראלית גדלה בשנתיים האלה, גירוש הוא פנטזיה שאפשר לממש, וכל דפריש - מרובא פריש. 

עוד הוכחה לאפסיות של ביבירועישםטוב

פשוט לא נתפס

 

 

 

 

ביבירועישםטוב

ביבי מתנהל *בדיוק* לפי התפיסה השמאלנית שאומרת - 

יש בעזה מיליון-2 חפים מפשע, אנשים ממש טובים.

למרבה הצער קבוצה טרוריסטית איכשהו השתלטה עליהם.

בגלל 7.10 ישראל נאלצה בלית ברירה לצאת למלחמה וחבל על כל הרוג ופצוע "לא מעורב".

עכשיו שחמאס כמעט נעקר אז ישראל כמובן תעזור לעזתים, האנשים הטובים והאיכותיים, להשתקם חזרה.

 

אתה קורא את מה שאתה מעלה כאן?!הסטורי
אין כאן שום דבר על ראש הממשלה. ארה"ב דורשת, נו שוויין. היו גם כותרות כאלו, רק לפני קצת יותר מחודש, על המחבלים ברפיח ש"ארה"ב דורשת שניתן להם לצאת" וכל שונאי נתניהו חגגו כאן. היא דרשה, הוא סירב. היום המחבלים הללו מתים או בכלא.
אתה קורא את מה ששלחת?ארץ השוקולדאחרונה

כי נראה שלא.

מדובר פה על דרישה אמריקאית, לא על מה שישראל עושה או מבצעת, אז אין פה הוכחה לכלום על נתניהו.


אפשר לנסות ללחוץ שלא יקרה אם באמת אכפת לך.

עכשיו אפשר להיות בטוחבינייש פתוח

חוק הגיוס לא יעבור בשום מתכונת. אלא אם כן יחליפו ממשלה (לא חייב בחירות, אבל זה תלוי במרכז הפוליטי שיפסיק להחרים את נתניהו) ויביאו לחוק שבאמת יגייס חרדים.

אני מקווה שכולם הבינו מזמן שלעולם לא נשיג שינוי בהידברות, שיתוף פעולה ובאופן הדרגתי.

במיוחד שהחוסר בחיילים די גדול וקריטי, אבל הוא קטן מאוד ביחס למיצוי המקסימלי של החרדים הבריאים בגיל גיוס.

אף אחד לא רוצה ולא צרייך לגייס את כל פונוביץ וכל מיר וכל ישיבת חברון ואת כל חסידות סאטמר ותולדות אהרון.

הסברתי את דבריך לנקדימון, לא כתבתי מה דעתיהסטורי

לגופם של דברים:


א.אני לא מדבר על 'שוויון בנטל' והמושג שוויון כשלעצמו לא מעניין אותי.

אין שוויון ולא היה שוויון. אי אפשר שיהיה שוויון - לא בין לוחמים ביחידות קרביות לג'ובניקים, לא בין אנשים עם מסוגלויות שונות ותפקידים שונים. הכי מביך זה לשמוע עיתונאים בוגרי גלי צה"ל, שהשירות הצבאי שלהם היה חסר כל סיכון, חסר כל מאמץ אמיתי והתרומה של השירות שלהם לבטחון ישראל היתה 0 עגול במקרה הטוב ובעיקר מקפצה לג'ובים הבאים בתקשורת, כזאת שאין לבוגרי שירות צבאי אמיתי - מדברים על הנטל והשוויון בו.


ב. צה"ל צריך להבנות מחדש, ליישר את המטרות, לחזור להיות צבא שמשימתו הראשית היא בטחון ישראל, שהקוד האתי שלו הוא כזה שעמינו וחיילנו קודמים לאוייב וקודמים לכל מיני ניסויים חברתיים של שוויון מדומה וקדמה עקומה. כחלק מזה, הצבא גם יתעדף את הצרכים של הלוחמים בקדושת המחנה, על פני דחיפת נשים לכל מיני מקומות, תוך הורדת הרף והעמדת שרפרף בבוחן מסלול.


ג. חלק מהבניין מחדש הזה, הוא צורך בהרבה יותר חיילים אמיתיים. הצורך הזה מצדיק גם גיוס חובה. צריך לוחמים בשדה הקרב, צריך בשביל שהם יוכלו להלחם תומכי לחימה בהתאם וצריך אנשי 'חזית שבעורף' כמו אנשי מודיעין וכד'.


ד. שאר משימות שאינן צורך ביטחוני ממשי, בין אם עושים אותן על מדים (גלי צהל, מורים חיילים, בדיקות קורונה, סיוד מעונית של מסתננים וכד') ובין אם לא (מה שמוגדר היום שירות לאומי/אזרחי לסוגיו) - אינן  אמורות להיות באחריות הצבא (למעט אולי מצבי חירום ממשיים) ואין שום סיבה להתייחס אליהן כשירות צבאי משום בחינה.


ה. זה נכון גם הלכתית - למחלמת מצווה הכל יוצאין, למשימות אחרות גם אם הן חשובות - מי שנדבו ליבו.


ו. ממילא איני רואה שום מקום להשוואה בין אחי החרדים, לאויבים הערבים.

את הערבים (למעט יחידים מהם שחפצים להיות בצד שלנו על מלא לשמוח בשמחתינו ולהצטער בצרתינו) צריך לגרש מהארץ. גם אם לא בשלו התנאים לכך - חובה להרחיק אותם מכל הקשר ביטחוני לא לאמן אותם בנשק, לא לתת להם להתקרב לנשק, לא לשפץ בסיסים של צה"ל (השתגענו לגמרי?!).

שירות לאומי למי שנשאר כאן? לא יודע, אולי זה יכול להיות סוג מודרני של ה'יהיו לך למס ועבדוך' של התורה. אין לזה קשר לחובה ההלכתית והלאומית של יציאה למלחמת מצווה.

שאלות שכל אדם חושב צריך לשאול את עצמו על כיפת ברזלסביר11

💡שאלות שכל אדם סביר צריך לשאול את עצמו לגבי כיפת ברזל וטיל החץ:

1. האם ראיתם אי פעם בעיניים שלכם- כשנאלצתם להיות בחוץ בזמן אזעקה -יירוט אמיתי של רקטה או טיל שעף בצורה אופיינית, וכיפת ברזל שמזנקת אליו ואכן פוגעת בו באמת? לא ראיתם.


ואם ראיתם סרטון כזה- כל איש מולטימדיה שעוסק בעיבוד סרטים ובפוטושופ יכול להראות שהסרט הוא מפוברק, אולי ברמה מקצועית יותר מהסרט המפוברק של שדה תימן, אך נוצר במסך המחשב ולא במציאות.

( יש ברשת כמה סרטים מפוברקים של פגיעה ,עם הסברים משכנעים של איש מקצוע שמראים שהם מפוברקים והפגיעה לא קרתה)


2. טילי תמוז ,גיל ,וכל טיל מכובד,  מראה צלב שהטיל מצלם בעצמו כיצד הוא מתקרב למטרה,

שהולכת וגדלה, עד שהמסך שחור כשהוא מפוצץ אותה.

האם ראיתם אי פעם סרטון כזה מכיפת ברזל?

אני בטוח שלא ראיתם.

ואם כן, איש מקצוע כנ"ל -יוכל להראות לכם שזה סרט מפוברק.


וכן לגבי יירוט של טיל על ידי טיל חץ.


האם לדעתכם קיימים סרטים של יירוט, אלא שמסתירים אותם מהציבור?

לא הגיוני לחשוב כך, כי סרטים כאלה יכולים רק להועיל ולהגביר את אמון הציבור במערכות.


3. 📢מדוע ,כשמתפרסם שהגיע טיל=רקטה לאיזור מסוים, ושהוא יורט בהצלחה, נשמעים באזור כמה פיצוצים .למה יותר מפיצוץ אחד,

כמה פעמים יכולה רקטה של האויב להתפוצץ?

הרי לאחר הפיצוץ הראשון הרקטה כבר לא קיימת יותר. אולי זה חתול בעל תשע נשמות?


4. ידוע שארהב השתתפה ומשתתפת בפיתוח  כיפת ברזל והחץ . האם אין לה אינטרס להגן על עצמה? הרי היא נמצאת בסכנת ירי טילים מכל ספינה רוסית שמתקרבת לחופי ארה"ב גם ממרחק גדול, כגון אלף/ אלפיים קילומטר.

אם כן ,למה ארה"ב לא רוכשת טילי כיפת ברזל או חץ מישראל?

ולהיפך, היא ביטלה עסקאות רכישה של הכיפה מישראל. למשל חפשו בגוגל : "ארה"ב לא תרכוש את מערכת כיפת".

מה שאומר שאין לארה"ב אמון 🤏 בטילים שהיא מייצרת על ידי ישראל.

🐣אבל לקידום מכירות- למה לא? כלומר ארה"ב, שמושקעת בכיפת ברזל וב- חץ,  יש לה אינטרס שמדינות שונות ירכשו מישראל את המערכות הללו, והיא תגזור קופון ברווח , מה שיכול להסביר מדוע גרמניה רכשה לאחרונה חץ3,

ומי יכול לשלול את הטענה שזהו תרגיל של איש העסקים טראמפ , שנתן לגרמניה את הכסף לרכישה?

אגב, גם סינגפור, שסיכמה שתרכוש מערכת כיפת ברזל מישראל- חזרה בה ולא ולא רכשה. חפשו בגוגל "סינגפור לא תרכוש כיפת".



כן ראיתי. פיזית.נקדימון
ולא אכפת לי איך קוראים לזה - זה פוגע ומציל חיים.
ראיתי מלאזוזיק העכבראחרונה

גם אתה היית רואה אם היית גר באיזורים מסויימים בארץ.

ראיתי כיפת ברזל רודף אחרי טיל ופוגע בו לפחות שלושים פעמים. ראיתי שיגורים של כיפת ברזל יוצאים מהקנים. ראיתי והחזקתי בידיים המון רסיסים - גם של מיירטים.

אולי מישהו השתיל לי שבב עם דמיונות לתוך הראש, כשנכנסים לעולם הקונספירציות אפשר להיות מאד פוריים ואין גבול לאפשרויות. 

שימו לב: התרמות לישיבת פוניבז'שלג דאשתקד

חברים, אני מבקש לתאר כאן תופעה שנרמזה בכל מיני כתבות מוזרות שגוגל מעלה לי, אך על מימדיה לא פיללתי. אלמלא ראיתיה בבית כנסת אצלינו - לא האמנתי:

כידוע, לפני תקופה קצרה התקבלה הכרעה סופית - לכאורה - בנוגע למריבת רבת השנים בישיבת פוניבז'. המריבה הייתה, כזכור, בין הרבנים הוותיקים והיורשים הישירים של הישיבה, ובין הרב שמואל מרקוביץ' שראה בעצמו יורש אולטימטיבי לחלק גדול מהסמכויות בישיבה. הפסק של השופט חעשין, הדהד סברות של הרבה אנשים, ודרש מהרב מרקוביץ לסגת מכל הנכסים והסמכויות שהוחזקו על ידו, ולהסתלק עם תלמידיו מהישיבה לקראת סוף שנה"ל הנוכחית.

בפניבז', כצפוי, מריבה לא מסתיימת מהר כל כך. כבר יש דיבורים על ערעור (בפעם המי יודע כמה), וכן על דינר להקמת ישיבה חדשה, ועוד. ההפתעה שחיכתה לי מחוץ לבית הכנסת השכונתי, הייתה שני תלמידי ישיבה חינניים, שסיפרו שהם מישיבת פוניבז' ו"כידוע" רוצים לזרוק את הישיבה שלהם לרחוב,  ולכן הם מבקשים את עזרת הציבור. כמובן שהם לא סיפרו מי זה פוניבז', ואת מי רוצים לזרוק ולאן (הרי אם נער רוצה ללמוד תורה, לא תחסרנה ישיבות שתכלנה אותו ולא יחסרו רבנים שילמדו אותו בבחינת "ספי ליה כתורא"). ובכלל, ממתי בחורים צריכים לאסוף כסף לישיבה שלהם, הרי כל מטרת הישיבה היא כדי שיוכלו ללמוד תורה ללא טרדות (למעט זריקת סטנדרים/ לבנים/ ג'ורה, כתיבת גרפיטי, גניבת פראק או למצער, חסימות כבישים ברחבי הארץ).

כך או כך, ובאמת לא מתוך נקודת מבט של צד מסוים. דומני שרוב הציבור לא רואה בעין יפה את ההיאחזות של הרב מרקוביץ בקרנות המזבח, ודווקא הוא שבכל כך הרבה הזדמנויות היה יכול לסגת ולכבד את עצמו ואת התורה, ותמורת זאת הותיר את המריבה המסריחה הזו באוויר. כך, שגם אם הוא צודק ובאמת מגיע לו הכבוד המפוקפק הזה של "יורש ראשות ישיבת פוניבז' על פי פסק בית משפט", הרי שמרב ומרביץ תורה הציפייה היא אחרת.

לכן, אני מבקש ליידע את הציבור, שהתרומות הללו אינן לישיבת פוניבז' (אם מישהו כ"כ משתוקק לתרום לה), אלא לרב מרקוביץ, שעדיין מנסה לשוות אווירה של מלחמה, וגם אם יילך - רבים היו מצפים ממנו לעמוד בכוחות עצמו, כמו כל ראש ישיבה אחר (ואולי זו הבעיה התמידית, שבמקום לקבל דברים בזכות, מנסים לקבל דברים בכוח הירושה), ולא לשלוח את תלמידיו לקבץ נדבות.

מפליא אותי שאתה בכלל מביא את הסיפור/ידיעה הזו כאןזמירות
כי מה לציבור שלנו, דתי לאומי - ולחרדים של פוניבז'?
ביטלתי את הוראת הקבע לצדקה למוסד חרדיסודית
ונותנת לדתי לאומי שלומד בישיבה ועשה למעלה מ250 ימים בצבא 
הבאתי את הידיעהשלג דאשתקד

כי פגשתי אותם בבית כנסת באזור שלי, שהוא כללי, לאו דווקא חרדי.

הם אוספים כסף במקומות שאנשים תורמים, וזה לא בהכרח מקומות של חרדים. אז מחר אתה יכול לפגוש אותם מתחת לבית שלך.

הם הסכימו לקבל את הבורר הזהנקדימון

ועכשיו כשפסק נגדם, פתאום זה לא מתאים.

הם עושים חילול השם של הרמה השפלה ביותר.

בפעם הבאהברגוע
תגיד להם שלפי הפסק אסור להם לקרוא לעצמם פוניבז'.


ד"א זה לא כ"כ חריג שבחורי ישיבה מתרימים לישיבה שלהם

אולישלג דאשתקד

באמת לא מעניין אותי מי צודק ולמי מותר לקרוא לעצמו פוניבז'. בעיקרון מהמעט שאני מבין, רק מתחילת שנהל תשפ"ז יחול עליהם האיסור הזה, אבל זה באמת לא משנה.

ממה שאני מכיר בעולם החרדי, בחורים שאוספים כסף לישיבה, זה או לת"ת (תומכי תורה - עזרה של הישיבה לתלמידים וחתנים מעוטי יכולת) או אסיפת כספים נקודתית לבניית ספרייה וכדו' (כשהייתי בישיבה קטנה חרדית, היו אוספים לפני פורים לספרייה של הישיבה. אבל היה סתם בכמה רחובות ליד הישיבה, בעיקר כדי להעסיק את הילדים). וגם זה, בדרך כלל באזור מסוים או לפי כתובות של בוגרים. ככלל, תלמידים לא עומדים כמו בבית כנסת קבצנים ומתרימים בשביל האחזקה השוטפת של הישיבה שלהם.

לא הבנתיאוהב כל יהודי

נראה שאתה מזדהה כנראה עם צד אחד, ומעמיד פני תם כאילו אין לך דעה בעניין,

אני יושב בבית כנסת שאליו מגיעים המון בחורים לא פעם ולא פעמיים, לא בהכרח אוהב את זה,

אבל לא רואה בזה דבר כזה הזוי,

מה שאתה כותב זו דמגוגיה זולה במיטבה,

כמובן שיש הרבה ישיבות, אבל יש משפחות רבות שמבחינתם זו הישיבה שמייצגת את תפיסת עולמם, כמובן שזכותך המלאה כפי שנראה עשית לא לתרום, אבל כזו צרות עין, שאכפת לך שחלילה מישהו יתרום להם כמה פרוטות,

עוד לא ראיתי

אסביר לךשלג דאשתקד

אבל אני חייב לפתוח בזה שאתה משתמש בהרבה מילים שיפוטיות (מעמיד פני תם, דמגוגיה זולה במיטבה, כזו צרות עין). זה לא תמיד נעים לקרוא את זה. אבל זו הערת אגב.

לגופו של עניין:

אין לי דעה לגבי מי צודק בדיון עצמו. אין לי מושג על סמך מה הרב מרקוביץ חושב שמגיע לו והרב פלוני חןשב שלא מגיע לו. באמת אין לי מושג.

ברמה האישית, מבחינתי יש אנשים טובים בכל צד ובימים שהייתי בחרדי היו לי חברים משני הפלגים והערכתי מאוד את הנחמדעם והחכמים שביניהם, ללא הבדל. מבחינת קשר לצד מסוים בפוניבז' - צר לי ידידי, אין לי חיבה לישיבה הזו ולא למגזר שהיא מייצגת, משום כיוון.

מבחינת התנהלות, כתבתי בצורה ברורה בהודעה הראשונה, שלטעמי הרב מרקוביץ לא נהג בהגיון ובאחריות בכך שהוא לא עזב את פוניבז' מזמן והקים לו ישיבה משלו. הוא אדם אחד ועד כמה שהוא ראוי, הוא יוכל לבסס טת מעמדו בעצמו. בצד השני יושבים הרבה אנשים שנמצאים שם הרבה שנים וחלקם אינטגרליים בישיבה (כמו המנהל ואוספי הכספים וכו'), אז טבעי שהציפייה תהיה ממנו, לקום וללכת, לא מתוך צדק אלא דווקא מתוך אחריות לכבוד התורה (אתה לא תאמין, אבל ממש לאחרונה אמר לי את זה בדיוק, אדם שמאוד מחובר ושותף בהגיונות הפלג הירושלמי וכו).

עד כאן דברים שלא מאוד רלוונטיים לפתיחת השרשור, אבל הוצהרו בפירוש בפתיחת הדברים.


אני מדבר על תופעה שרב מבוגר רוצה לפתוח ישיבה, אז שיילך ויפתח ישיבה. למה הוא שולח בחורים לקבץ נדבות בבתי כנסת? קורה שישיבה עושה אירוע התרמה גדול והיא פונה לציבור, אבל זו תמיד ישיבה קיימת שפונה בדרכים יחסית מכובדות, לבוגרים, שכנים ומקסימום בפרסומות באינטרנט, ובוודאי לא שולחת תלמידים לשוטט ולקבץ נדבות. מה גם, שתמיד סרטון הישיבה וההיסטוריה שלה חשוף לציבור כפרסומת.

כאן מדובר בפנייה לציבור שמבזה את התלמידים, במצג שווא לציבור התורמים ובכלל בהקמת מוסד שלא ברור למה הוא מוקם. הרי אם מדובר בישיבה שנפתחת, למה שלא יסדרו את ההיבט הכלכלי בדיוק כמו כל ישיבה שמוקמת. הרי לא מדובר באנשים טיפשים או חסרי ניסיון.


זה מה שאני מבהיר, וכמובן מי שבא לו - שיתרום לאן שבא לו.

עוד מילה, אם זה חשוב ככשלג דאשתקד

אני לא בא להצדיק שום צד מבעלי המחלוקת. למעשה, כמעט מאז שהתחיחו המחלוקות היו אנשים טובים שניסו לשבת על הגדר או אפילו לפשר. המציאות היא ששני הצדדים דחו והפריעו לכל גורם כזה, וזה ממש לא כבוד גדול לאף אחד.

כן אציין שהתופעה הזו חוזרת על עצמה הרבה. גם במחלוקת היעב"ץ והרב אייבשיץ, היו רבנים שניסו לפשר וכמדומני הרב חיים רפפורט כתב אז בכאב שחבל שאף צד לא מוכן להקשיב ולהגיע להבנות.

ההסבר יותר פשוטארץ השוקולד

כשלא עובדים, כסף הופך לאישיו ובסוף פועלים באופן לא ראוי להשיג כסף.

כך כבר פירשו רבותינו על המשנה במסכת אבות:

"רַבָּן גַּמְלִיאֵל בְּנוֹ שֶׁל רַבִּי יְהוּדָה הַנָּשִׂיא אוֹמֵר:


 

יָפֶה תַּלְמוּד תּוֹרָה עִם דֶּרֶךְ אֶרֶץ,

שֶׁיְּגִיעַת שְׁנֵיהֶם מְשַׁכַּחַת עָוֹן.

וְכָל תּוֹרָה שֶׁאֵין עִמָּהּ מְלָאכָה,

סוֹפָהּ בְּטֵלָה וְגוֹרֶרֶת עָוֹן.

וְכָל הָעֲמֵלִים עִם הַצִּבּוּר,

יִהְיוּ עֲמֵלִים עִמָּהֶם לְשֵׁם שָׁמַיִם;

שֶׁזְּכוּת אֲבוֹתָם מְסַיַּעְתָּן,

וְצִדְקָתָם עוֹמֶדֶת לָעַד.

וְאַתֶּם,

מַעֲלֶה אֲנִי עֲלֵיכֶם שָׂכָר הַרְבֵּה כְּאִלּוּ עֲשִׂיתֶם:" (מסכת אבות פרק ב משנה ב)

 

רש"י שם:

"שיגיעת שניהם משכחת עון. שמתוך שהוא לומד ועוסק בתורה ובסחורה להתפרנס אינו חומד וגוזל ממון אחרים:"
 

הרמב"ם שם:

"רוצה לומר בדרך ארץ הנה - העוסק בפרנסה.


 

ואמרו וגוררת עון - כמו שבארנו במקום אחר, אמרו "סופו, שהוא מלסטם את הבריות"."


 

הרב עובדיה מברטנורא שם:

"דרך ארץ - מלאכה או סחורה:


 

שיגיעת שניהם משכחת עון - שהתורה מתשת כחו של אדם, והמלאכה מפרכת ומשברת את הגוף, ומתוך כך יצר הרע בטל ממנו:


 

וכל תורה שאין עמה מלאכה - ואם תאמר יהא עמל בתורה תמיד ויגיעתה תהא משכחת עון, ומה צורך למלאכה, לכך הוזקק לומר וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה, לפי שאי אפשר לו בלא מזונות, ומלסטם את הבריות ומשכח תלמודו:"

 

הטור:

"ואחר כך ילך לעסקיו, דכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה וגוררת עון, שאם אין לו מה יאכל העוני יעבירנו על דעת קונו.

ומ"מ לא יעשה מלאכתו עיקר אלא עראי ותורתו קבע, כמו שמצינו בחסידים הראשונים שהיו עושין מלאכתן עראי ותורתן קבע וזה וזה נתקיים בידן, כי אין מעצור לה' להושיע ברב או במעט.

וישא ויתן באמונה, ויזהר מלהזכיר שם שמים לבטלה, שבכל מקום שהזכרת השם מצויה מיתה מצויה.

ומאד מאד יזהר אדם בענין השבועה, שהרבה הפליגו רבותינו בענין שבועת שקר, ואפילו לישבע באמת, כמו שאמרו אלף עיירות היו לו לינאי המלך וכולם נחרבו מחמת שבועת אמת.

ויזהר מלהשתתף עם העו"ג, דשמא יתחייב לו שבועה וישבע בשם יראתו ועובר משום לא ישמע על פיך. מיהו אם נשתתף ונתחייב לו שבועה, יכול לקבלה. ומיהו אין כל אדם יכול לעמוד בזו, וגם רש"י התירם שאין עכשיו עו"ג." (טור אורח חיים סימן קנו)

 


הבית יוסף:

"ואח"כ ילך לעסקיו וכו' כלומר ולא תימא למה אתה אומר ילך לעסקיו יותר טוב היה לו שילמוד לעולם בתורה לכך אמר מדה טובה הוא שילך לעסקיו כדתנן (פ"ב דאבות) כל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה כלומר שיכלה ממונו ואח"כ יצטרך לחזור אחר פרנסתו ולא יוכל אפי' לקבוע עתים לתורה וגם יגרום לו עון כי העוני יעבירנו על דעת קונו." (על הטור באורח חיים סימן קנו וכך הוא פסק בשולחן ערוך)

 

"ואחר כך ילך לעסקיו דכל תורה שאין עמה מלאכה מה שהביא רבינו הסיפא ולא הביא הרישא יפה ת"ת עם ד"א וכו' הוא לפי דנראה דהתנא מדבר בשתי כתות מישראל הא' הם התגרים דפורשין בספינות הים והולכים בסחורות בדרך רחוקה וארז"ל ולא מעבר לים היא לא תמצא תורה בתגרין ועליהם אמר יפה תורה עם ד"א דאצל כת זו ד"א עיקר והתורה טפלה ולכן אמר יפה הוא דיהיה יודע מה שכתוב בתורה שיגיעת שניהם משכחת עון וכת אחרת הם לומדי תורה ויושבים בביתם שהתורה אצלם הוא עיקר אמר עליהם וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון דבכת זו צריך שיתפרנס במלאכה והוא יושב בביתו ועוסק בתורה כי בזה יש לתורה קיום אצל כת זו. ורבינו מדבר כאן בכת זו שיושבי' בביתם ומתפרנסים במלאכה או בשאר עסקים כגון רבית וכיוצא כדי שיוכל לישב בביתו וללמוד תורה על כן הביא על זה הסיפא נ"ל אמת וצדק:" (על הטור באורח חיים סימן קנו)

 

רבותינו היו חכמים, מי שמשנה ופועל נגדם בסוף משלם מחיר.

מי אמר שהוא לא עובד? ראשות ישיבה זה עבודהקעלעברימבאר

בפני עצמה, ניהול חינוכי של המוסד.

 

אחרת גם הטענה שלך צריכה להיות מופנת לראשי ישיבה/רבני עיר/ר"מים בציונות הדתית שמקבלים על זה משכורת.

 

חוץ מזה שכל ישיבה זקוקה לתקציב, כמו שתיאטרון הבימה זקוק לתקציב או כל מוסד

מי אמר שדיברתי עליו?ארץ השוקולד

לגבי ראשות ישיבה והיתר להתפרנס מלימוד תורה - זה אכן נושא השרוי במחלוקת בין הפוסקים.

(בכלל, זה קצת עצוב שכל כך הרבה לומדים תורה בישיבות ובודדים מהם למדו הלכות תלמוד תורה מהתחלה ועד סוף ברמב"ם או בטור או בשולחן ערוך...

זה כמו שאנשים לא ילמדו הלכות חגים לקראת החגים.)


 

זה שהטענה נכונה על רבים בציונות הדתית זה לא סותר את נכונותה.


 

לא הבנתי איך הטענה שלך בסוף רלוונטית להלכה או לדברי רבותינו.

(ואגב, אפשר לוותר על התקציבים לשניהם)

לא מצדיק רק מסבירדרור אל
לגמרי מחוץ לעניין, אני דתי לאומי, ולא הייתי תורם לאף צד שם.


אבל ממה שאני מבין, זה הרבה יותר מסכסוך פרטי בין גיסים. זה הפך לוויכוח מגזרי בין פלגים אידיאולוגים ליטאים.


הנקודה היא לא למצוא מקום ללמוד. באמת שיש הרבה מקומות. הויכוח הוא מיהו הפלג האידיאולוגי שממשיך את המותג "פוניבז', אם הישיבות". לכן זה לא סתם לפרוש ולהקים במקום אחר.


כמובן שמבחינתי זו בדיוק הסיבה לא לתרום, רק מסביר למה זה לגיטימי מבחינתם.

זה בערךדרור אל
כמו שאם בישיבת מרכז נגיד, היה קם פלג אידיאולוגי שמתנגד להנפת דגלי ישראל וגיוס לצבא. ומצליח משפטית לקבל את הזכויות על הישיבה.


ברור שלא הינו בקלות מוותרים.

אני נתקלתי גם, אבל בעיקר בעולם החרדימשה

שאני קצת עובד בו.

אני לא חושב שאתה מציג את הרב מרקוביץ בצורה נאמנה.ימח שם עראפת
ניכר שיש לך דעה אישית אודותיו ואתה דוחף אותה. אני מזכיר שמי שהתחילו את האלימות לא היו תלמידי הרב מרקוביץ.
צר לישלג דאשתקד

אין לי שום דעה אישית עליו. כעיקרון למדתי בבני ברק בשנים קשות וחוויתי את האלימות שהייתה בעת הפילוג עצמו (לפני כ21 שנה, לאחר פטירת הרב ברמן זצ"ל). היו לי חברים משני הצדדים, כולל בנו של הרב מקרוביץ עצמו.

עדיין אני חושב, שאם אדם אחד חושב שמגיע לו משהו ובכדי להשיג את זה הוא יצטרך לבלגן סדרי בראשית, הייתי מאוד מעריך אם הוא היה מוותר - וכל עוד מדובר בתלמיד חכם ובבלגן כל כך עוצמתי, בפירוש הייתי מצפה שהוא יעשה את הצעד הזה - זה לא אומר שהוא טועה או שהוא לא בסדר, הבהרתי את זה קודם ואני חוזר ומבהיר את זה שוב.

אני לא בטוח שאת האלימות הפעיל צד פלוני או אלמוני, המריבות הראשוניות בפוניבז' התחילו עוד לפני הרב מרקוביץ (כמדומני שגם אז צד "המחבלים" היה אלים ומחלל שם שמים גדול בהרבה מ"השונאים", ואכן השונאים הבינו את משמעות המחלוקת ולקחו צעד אחורה כפי שראוי לנהוג). לכן כלל לא הזכרתי את האלימות בדבריי (רק לגלגתי שיש לזה לגיטימציה בישיבת פוניבז', אבל לא התכוונתי בהכרח לצד מסוים).

כדי להבין איך כן אמורים להתנהג במצב כזה, אני מציע לך להסתכל על מריבות דומות שאירעו בישיבות שונות: במרכז הרב, הרצי"ה לא הסתדר עם הרב אריאלי, אז הרב אריאלי עזב והמשיך את הרבצת התורה שלו באופן שכולם היו מרוצים; הרב שפירא לא הסתדר עם הרב טאו, אז הרב טאו עזב והקים לעצמו ישיבה משלו, היה קצת מריבות הם לא הפכו את הישיבה לזירת קרב ואת התלמידים ללוחמים/קבצנים; בישיבת חברון היו לא מעט מריבות - עם הרב חיים סרנא (ובכלל זה עם הרב פרבשטיין), הרב אזרחי, הרב זקס ועוד ועוד - איכשהו הישיבה הצליחה להישאר שפויה, ומקסימום הלך תלמיד חכם ומימן בעצמו ישיבה למי שאוהב אותו ורוצה לשתות את דבריו בצמא (ולא תמיד זה קל, תבדוק כמה היה קשה לתחזק כלכלית את ישיבת עטרת ישראל, וכמה כסף וזמן ודיני תורה היו עד שישיבת כנסת הגדולה עמדה על הרגליים). גם אם היו מריבות קטנות, הן הסתיימו מהר, ובוודאי שלא ציפו שהתלמידים יסתובבו ברחובות כדי לגייס כסף. בישיבת גרודנא, איך שהתחילו מריבות, הרבנים המבוזים הודיעו שכל התלמידים הולכים הביתה עד להודעה חדשה, ואכן קבוצת התומכים שלהם פתרה את הבעיה תוך שבוע-שבועיים.

נתתי לך רשימה די ארוכה של אנשים לא פחות יפים, חכמים וצודקים מהרב מרקוביץ, ואתה רואה ארסנל של פרקטיקות שמשאירות את המריבות במקום מכובד ופותרת את הבעיה בלי להפוך את התלמידים ל"מוציאים לפועל" של הרב שלהם. על זה אני מדבר, ופירוש לא על צדק ויושר ולמי מגיע.

משהאחרונה
ענין טכני פשוט -למה כדאי ליועמשיט והחבר'ה למרוחסביר11


לעיל בדקה 24:00 בימים אלה של  תחילת ואמצע דצמבר  מתבצע מהלך רוחבי של מחיקת כל השיחות וההתכתבויות

ביניהם ,כנראה כולל נשיא העליון והיועמשית,

פרט לכך שבווטסאפ הרבה התכתבויות מוגדרות למחיקה אוטומטית אחרי חודש עד שלושה , ולזה בדיוק הם מחכים ,שיעברו חודש עד שלושה חודשים מאוקטובר

ממילא לא ימצא שופט חוקר להחליף את היועמשיתכמו🐌תמס

שעומד בדרישות של השר לוין ושל בגץ גם יחד

כך או כך הפרשה ירדה מסדר היום הציבורי

מקווה שהפצר החדש יעשה ניקיון בפצריה

או לפחות תשתנה שם רוח המפקד

אבל תודה שהחזרת את הנושא החשוב הזה לדיון

ספוילרזיויק
לא יקרה
כבר קורה הם מגלגלים כולם אחריות על הפצריתכמו🐌תמסאחרונה

ומתנערים מזה.

עכשיו יש להם מפקד חדש

אולי יעניין אותך