קהל הבוחרים שלה?
אולי אתה רוצה שבנט יעשה תעמולת בחירות לטובת מפלגת יחד עצמה?
המציאות היא שבסופו של יום כולם "יושבים" על אותו מאגר קולות, וכל צד מנסה להביא את מאגר הקולות הזה אליו.
אני לא רואה בכך בעיה.
אגב, יהיו שיטענו שדווקא בית יהודי קטן יכול לפגוע בממשלת ימין ושאם הבית היהודי לא יהיו מספיק גדולים, אזי נתניהו יקים ממשלה עם השמאל.
אתה לא יכול לבקש ממפלגה מסוימת "להעניק מתנה" למפלגה אחרת, מ"קהל הבוחרים" שלה.
באופן טבעי כל מפלגה מנסה כמה שיותר שיצביעו לה - כמו שיחד מנסה את זה, גם הבית היהודי מנסה.
במיוחד לא כאשר ראינו לא מעט התבטאויות של גורמים שונים גם מהצד ש"נגד", שהתבטאויות אלו "תוקפות" את הבית היהודי בנושאים שונים.
ובמיוחד תמהתי כאשר אתמול הקשבתי לרדיו גלי ישראל בלילה, ובתוכנית כלשהי העלו את הרב עמיטל בראלי- במשך כארבע-חמש דקות בתחילת הראיון, בחר הרב לתקוף על ימין ועל שמאל את המפלגה על דברים וציטוטים שכאלו ואחרים במפלגה אומרים (או שטוען שאומרים), על דברים שלטענתו לא מספיק נלחמו ועוד.
אבל לאחר מכן כאשר המראיין הזכיר לו שבתקשורת ודרך גורמים שונים (והמראיין הדגיש שלא ידוע שזה הבית היהודי שהפיצו את זה) הפיצו כל מיני בהתבטאויות של אלי ישי לדוגמא, התבטאויות שבעייתיות מאוד לציבור ימני, וחלקן רק מלפני שנתיים ושלוש.
אז, לפתע, שינה הרב בראלי את הטון, והחל כמעין תגובה אוטומטית קודם כל, להגיד ש"הוא מאוכזב שזה מה שהבית היהודי עושה" (מאיפה כבוד הרב הביא את זה שזה הבית היהודי? אפילו לאחר מכן כשהמראיין הזכיר לו שלא ידוע שזה "הבית", נסוג מעט הרב ואמר שבאמת הוא לא יודע מי עשה ומי הפיץ ציטוטים כאלו ואחרים - אז מדוע מראש כבוד הרב בחר לתקוף על ציטוטים אלו, דווקא את הבית היהודי?).
ועוד אמר הרב ש"הם לא צריכים לירות בתוך הנגמ"ש (או ביטוי מעין זה) ולמה הם מתעסקים ב"יחד" וכו' וכו'" - ואני שואל, במחילה מכבוד הרב - חצי מהראיון של הרב היה בדיוק הצד ההפוך, תקיפה מאסיבית של הבית היהודי על כל מיני התבטאויות וכו' - אז מדוע פתאום כאשר זה נוגע לצד שלכם, כאשר מישהו "מעז" לפרסם התבטאויות מהצד שלכם, פתאום אז זה כן "ירי בתוך הנגמ"ש"?
למה כבוד הרב, במחילה,לא מפנה את הדברים גם כלפי עצמו וכלפי מפלגתו, ומפסיק להאשים את הבית היהודי בכל דבר?
מדוע הרב לא מפסיק לירות בתוך הנגמ"ש?
יגיד הרב שזה באמת מה שהבית היהודי אמרו/עשו - אין בעיה - אבל האם זה לא אומר גם שהציטוטים והדברים שמישהו מהצד השני מביא נגד מפלגתו שלו, זה לא גם באמת דברים שאלי ישי, לדוגמא, אמר/עשה?
לא יודע, אני יצאתי קצת מבולבל מהראיון הזה, ולא הבנתי מה מותר מבחינתם ומה אסור.