כתבה שאהבתי, גם אם לא הסכמתי עם הכלמרובע ירוק

מבקש שתקראו, מקווה שזה יגרום למישהו כאן להסתכל על המציאות בצורה קצת שונה...

ירחם השם על הציונות הדתית

מאת מנחם רהט, פורסם ב"מצב הרוח" פרשת כי תשא

הציבור הדתי לאומי הוא מן הקבוצות היותר אידיאליסטיות ואידיאולוגיות בחברה הישראלית. אלא שיש בקהילה זו יתרון נוסף, שמתהפך לחסרון הרסני: החתירה לפרפקציוניזם, שלעיתים מובילה לעברי פי פחת. השאיפה הכנה להשגת הטוב ביותר, משכיחה את הסכנה הרובצת לפתחו של מי שמבקש להשיג הכל-בכל-מכל-כל, שלבסוף מוצא עצמו מתרסק אל סלעי המציאות הריאלית.

הפרפקציוניסט הציוני דתי, אינו מסתפק בפחות ממאה אחוזי הצלחה, גם אם קצה המסלול הזה מוביל למאה אחוזי תבוסה. כבר ראינו את זה, כשרבים מבוחרי המחנה הציוני דתי, התפזרו בבחירות 2009 לכל רוח והותירו את מפלגתם עם 3 מנדטים עלובים, על סף התרסקות.

אבל את אותותיה של תסמונת זו חשנו על בשרנו כבר ב-1992, כשהובלנו כולנו לתהום מדממת ושמה אוסלו. הנה לנו שוב הוכחה לאימרת העם: הטוב ביותר הוא אוייבו המושבע של הטוב. החתירה לפרפקציוניזם, לאידיאל המושלם, שחג לו אי שם בספירות העליונות של עולם האידיאות הווירטואלי, סופה שמאבדת גם את היכולת להשיג את הטוב עצמו, והפרפקציוניסט האומלל שלנו נותר עם אפילו לא חצי תאוותו.

הפרפקציוניסטים שלנו יסלחו על כל משוגה ומחדל שמחוץ למחנה, אבל לא תהיה אצלם סליחה וכפרה להתנהלותם של אנ"ש. רגשות הנקם והעלבון המפעמים בהם מוליכים אותם, בבחירות 2015, לזרועות לא ציוניות, תחת ההנמקה המופרכת "חבר אני לכל אשר יראוך"; כאילו שהציונות הדתית המונהגת בידי הרב חיים דרוקמן, הרב זלמן מלמד, הרב נחום רבינוביץ, הרב חיים שטיינר, הרב צפניה דרורי, ועוד רבים וטובים, אינם חלילה בגדר "אשר יראוך". אוי לאותה בושה. אוי לאותה יהירות.

מתפקדיםמצביעים ובוכים

אבל כשתגיע, חלילה, עת פקודה, וכאשר אותם שחברו ל"כל אשר יראוך" יבינו שבעולם הריאלי לא סופרים אותם ממטר – אל מי יושיטו יד מתחננת בעת צרה? אמר פעם אורי אורבך ז"ל, שאיש הציונות-הדתית סובל מפיצול משולש: הוא מתפקד לליכוד, מצביע תקומה ובא בדרישות למפד"ל. שום דבר לא השתנה מאז, פרט לשמות: הפעם הציוני-דתי התפקד לליכוד ו/או לבית היהודי כדי 'להשפיע מבפנים', אבל יצביע 'יחד', ולאחר מעשה יבוא בטענות ודרישות אל הבית היהודי...

ואתה עומד ותוהה איך ציבור חכם ונבון, שיש לו הזדמנות היסטורית, חד פעמית, להיות המפלגה השלישית בגודלה, ולהשפיע מעמדת כוח זו בסוגיות קריטיות של דת ומדינה, מתפצל ומתחבר לגורמים שאינם ציוניים במוצהר. מה לרב חרדי, הרב מאיר מזוז, מנהיגה הרוחני של 'יחד', שלטענת ח"כ אורית סטרוק יום העצמאות אינו נחשב אצלו יום חג עד כדי התעקשותו לומר תחנון ביום העצמאות, ולציונות דתית? מה לציונות הדתית עם מנהיגה לשעבר של מפלגה שבעטה בו והגחיכה אותו לתפקד בדמות האביר בן דמות היגון? מה לסנשו פנשו שלצידו, שרק לפני שנתיים רץ בפריימריס בבית היהודי תחת סיסמת "כולנו לאחדות הציונות הדתית", ולא חדל מאז לפעול הפוך ממנה?

מה לציונות הדתית עם מפלגה מדירת נשים, השוללת את עקרון 'תורה ועבודה' וסבורה כי האידיאל הנעלה הוא לימוד תורה והתבצרות בעולם הישיבות על חשבון הציבור? מה לציונות הדתית ולמפלגה השוללת מלכתחילה שירות צבאי ורק רואה בו חובה בלתי נעימה ובלתי חשובה בבחינת בדיעבד? מה לחובשי הכיפה הסרוגה ולחובשי המגבעות?

החתירה לפרפקציוניזם מובילה ציבור חכם ונבון זה להעברת הסיכוי החד פעמי של הציונות הדתית להיות המפלגה השלישית בכנסת ה-20, לידי המפלגה הערבית המאוחדת. העסקונה הערבית דווקא הבינה שכוחה באחדותה, הניחה בצד מטעמי שרידות פוליטית את האידיאולוגיה הצרופה והתאחדה למרות חילוקי הדעות התהומיים בתוך הסיעה הערבית המאוחדת: בין מוסלמים לנוצרים, בין קפיטליסטים לקומוניסטים, בין מועמדות פמיניסטיות למועמדים פוליגמים (מרובי נשים). הכל נזרק למען הנצחון. אבל זה לא קורה בבית ספרנו.

בבית ספרנו לא מוכנים ללמוד דבר מנסיון העבר הכואב. בבית ספרנו חוזרים ממש על הסצנריו שהוביל ב-1992, כאמור, לאסון אוסלו. היה זה בבחירות לכנסת ה-13. במחנה הימין, שציין אז 15 שנות שלטון רצופות (למעט שנתיים של רוטציה), חל פיצול הרסני: התחיה, צומת ומולדת רצו בנפרד, ולצידן עוד מפלגות ימין קטנות רבות: מפלגתו של יצחק מודעי, מפלגת פלאטו שרון, מפלגת נהגי המוניות ועוד.

מנגנון השמדה עצמית

יצר הפיצול המכרסם בציונוה"ד הוביל לאובדן 31,957 קולות ציוניים דתיים שניתנו למפלגת התחיה אשר לא צלחה את אחוז החסימה. ועוד 12,851 קולות שנשרפו ברשימת גאולת ישראל של אליעזר מזרחי, ועוד 3,708 קולות שנזרקו לפח האשפה באמצעות רשימתו הכושלת של הרב משה לוינגר, 'התורה והארץ'. כמעט 50,000 קולות שאבדו ואיפשרו עליית ממשלת שמאל.

הפיצול הממאיר חולל אז אסון כפול. הראשון: למרות שסכום הקולות שניתנו לימין, עלה ברבבות על מספר הקולות של השמאל, ניצח המיעוט השמאלני המאוחד, את הרוב הימני המפוצל. האסון השני: חתימת ממשלת המיעוט פשע אוסלו הנורא, שאת גרורותיו אנו סוחבים על הגב עד היום. אסון שלישי נמנע בחסדי שמיים, כשהמו"מ האינטנסיבי לוויתור על החרמון ומקורות המים והגולן עד שפת הכינרת, פסק רק מחמת הכבדת הלב מצידו של אסאד.

אבל הלקח לא נלמד. אלי ישי, שאפילו עשר שנים אחר אוסלו לא ממש התחרט על תמיכת ש"ס באוסלו ("אני אומר במפורש: כן אוסלו", הארץ, 1.12.02), הפך לנביאם של הפרפקציוניסטים, שבהצבעתם ישלחו לכנסת עסקנים מקומיים זוטרים של ש"ס: מיכאל עייש, פעיל ש"ס בצפת, שהוצב במקום ה-3; וששון טרבלסי, עסקן ש"ס בכפר סבא, שהוצב במקום החמישי. עליהם מטיל הפרפקציוניסט לייצג את הציונות הדתית. לא אבסורד? האם הם טובים יותר מהרב בן דהן ומוטי יוגב, למשל? או מח"כ אורית סטרוק שעלולה עכשיו להישאר בחוץ, לטובת מר עייש?

לפני ימים אחדים פירסם רב מן הציונות הדתית שערק ל'יחד', מאמר תמיכה ברשימה החרדית החדשה, תחת הכותרת הפרובוקטיבית: "ירחם ה' על הבית היהודי". לא הבית היהודי לבדו זקוק לרחמי שמיים: ירחם ה' על הציונות הדתית כולה, שמנגנון ההשמדה העצמית המובנה בה, מרסק כל סיכוי להגעתה לעמדת הנהגת המדינה ברוח הציונות הדתית, ומותיר אותה תמיד מפוצלת ומפוררת ובלתי משפיעה, ירחם ה'.

הציונות הדתית מוצלחת מאוד מאוד בשני דברים:ותן טל

בלהרים פרוייקטים, בלהזיז דברים, בלנהל, בלהיות בעלי מעוף ויצירתיות, ליזום, לחשוב למרחוק.

אבל, וזה הבעיה - הציונות הדתית גם מאוד מוצלחת בלירות לעצמה ברגל - בחוסר שביעות רצון כמעט מכל דבר שעושים, מרצון שהכל יהיה מושלם ואם לא מושלם אז חייבים לפרק וליצור משהו חדש, ברצון להתפצל על כמעט כל דבר, במחשבה שכל האמת מונחת בסל אחד ולכן חייבים משהו הכי מושלם, ועוד ועוד.

ולכן הציונות הדתית בניגוד לחרדים, לא מצליחים להרים כוחות רציניים. הציונות הדתית הייתה יכולה ליצור כוח של בערך 20 מנדטים אם כולם היו רצים ביחד והיו מצטרפים גם חילונים, וכן, בהמשך גם חרדים - אבל לא. הציונות הדתית אוהבת את הפילוג. מזכיר את הבדיחה על הזקן באי הבודד ושני בתי הכנסת, למי שלא מכיר אולי בהמשך אעלה כאן...

הציונות הדתית אלופה בלהוליד חילוניםיזהר

ודוק.

הציונות הדתית אינה הומוגנית כלל וכללהמרקד

יש זרמים שונים מאוד ומנוגדים מאוד בתוך הציונות הדתית, לכן הציונות הדתית לא יכולה להיות במפלגה אחת.

וואללה? אז בוא נקים 17 מפלגות!!!ותן טל

מבטיח לךש אם מספיק תרצה, תמצא גם מקום ל17 מפלגות שונות שלכל אחת תהיה הייחודיות שלה.

אבל יודע מה? זה ירסק את הציונות הדתית.

ויודע מי הגאונים שגם בלי ללמוד ליבה הבינו את זה שנים רבות לפנינו? בדיוק - החרדים האשכנזים.

תאמין לי - ההבדלים וניגודים בתוך הציבור החרדי האשכנזי, לרבות הליטאים מול חסידים, ובתוך הליטאים עצמם, ובתוך החסידויות מגוון החסידויות והאדמו"רים וכו' - תאמין לי ששם הניגודים והמרחקים לעיתים יותר גדולים בין הציונות הדתית. ובכל זאת, אגודה ודגל נמצאים ביחד. הצליחו לגשר על הפערים לטובת חבירה פוליטית, כאשר הבינו שרק ככה יהיה להם כוח לפעול למען מה שהם מאמינים בו.

ויודע מה? אפילו יחד טיהל'ה הבינו את זה כאשר למרות התנגדות נחרצת של חלק מהגורמים בה, בסוף בכל זאת התחברו עם פלג מרזל - למרות שהמרחק בין הרב טאו לרב ליאור הוא גדול מאוד אידיאולוגית. בכל זאת הם הבינו שהם חייבים להיות ביחד. במקרה הזה - כי הבינו שחייבים את זה כדי לעבור את אחוז החסימה.

חבל שרק כאשר מדובר באחוז החסימה הם מבינים שחייבים איחוד גם עם מי שהוא ממש ממש לא אתה לגמרי, וכאשר מדובר ביצירת כוח משמעותי גדול,שכן - יחתור להנהגת המדינה - הם לא מבינים את זה.

יודע למה הם לא מבינים את זה? כי ליחד, ולרב טאו, ולאלי ישי ולרב מאזוז, אין שום רצון להנהיג אי פעם את המדינה - הם רוצים להסתפק בהגנה על הקהילה הקטנה שלהם, הם מוכנים להסתפק בשימור "גטו דתי" קטן, ולא רוצים לפרוץ, לא רוצים להגיע בעתיד דרך המדינה להנהגה אמיתית יהודית. כי הם לא ציונים. הם לא באמת מאמינים במדינה הזאת כראשית צמחית גאולתנו כדרכו של רבנו הרב צבי יהודה. המטרה שלהם חשובה בפני עצמה - אבל לא מספיקה. הציונות הדתית מעולם לא הייתה ככה, כן, היא דגלה גם להיכנס ל"עולם הזה", במטרה ביום מין הימים להשתלב בכל תחומי החיים כולל ההנהגה הפוליטית העליונה.

וחבל. ישנם ציבורים שזה לא מעניין אותם. הם רואים במדינה רק אילוץ שאיתו יש להסתדר כיום עד שהיא תיהרס ותקום מדינה חדשה.

לא ככה אנחנו. אנחנו מאמינים שהישועה תבוא מתוך המדינה, מתוך האנשים שמרכיבים אותה כיום.

וכן, גם אם זה כולל הקמת מנהלת זהות יהודית לראשונה בהיסטוריה, מנהלת שמכניסה יהדות אמיתית למאות אלפי תלמידים ואנשים במדינה שרחוקים מיהדות. מנהלת שהוצע לרב טאו ולארגון בנשיאותו לעמוד בראשה, ולהוביל את הקו שלה, אבל הם סרבו " לא מדובשך ולא מעוקצך" אמרו, לא רוצים להתקרב לזה, לא רוצים להיות גדולים עם כל המחוייבות שזה כולל בתוכו.

חבל.

יש באלקטורט מקום למפלגה אחת נוספת בדיוקעוגי פלצת

שעוברת את אחוז החסימה,

ושאם היא לא תהיה - הרבה פשוט לא יצביעו

אתה טוען שיש 130 אלף אנשים שלא יצביעו אם יחד לא תהיה?ותן טל

אני לחלוטין לא מסכים איתך.

ולען האמת, זה קצת מצחיק - הרי על מה תקפו בבחירות האחרונות את הבית היהודי? על כך שכאילו בגללם עוצמה לא עברו את אחוז החסימה. אז רגע, אני לא מבין - אם מי שמצביע לעוצמה בכל מקרה לא יצביע לשום מפלגה אחרת, אז איך בדיוק הבית היהודי פגעה בעוצמה? הרי מי שמצביע לעוצמה לא עובר לבית היהודי להצביע לה - לא?

ואם כן עובר לבית היהודי, אז כל הטיעון שלך על כך שיהיו הרבה שפשוט לא יצביעו - לא מחזיקה מים.

ובנוגע לפלג השני של ש"ס וכו' - מסתבר שאם יחד לא הייתה וישי עדיין היה בתוך ש"ס, אז כן, מי שמצביע ליחד מהפלג של ש"ס, היה ממשיך להצביע לש"ס.

ואולי כן, היו כמה אלפי ואוללי עשרות אלפי קולות שלא היו מצביעים - אבל זה כבר לחלוטין לא אומר "יש מקום באלקטורט למפלגה אחת נוספת בדיוק". זה חישובלא נכון של המפה הפוליטית, ממש לא נכון.

אם היה מקום - אז לא היה חשש ליחד לא לעבור את אחוז החסימה ושום פגיעה של הבית או של ש"ס ביחד לא הייתה משנה ואז למה בוכים? ואם יחד לא עוברת את אחוז החסימה במציאות עוד שבוע - הרי שבפועל התבדת במה שאמרת ומסתבר שלא היה מקום באלקטורט לעוד מפלגה.

בקיצור, ניפגש עוד שבוע וארבע שעות, במדגם החבחירות כדי לשמוע תוצאות ראשוניות לא שמיות כדי לשער בוודאות גבוהה מאוד אם יחד עברה או לא, ופעם נוספת ניפגש ביום רביעי בבוקר הבא, שאז נדע בוודאות כנראה אם יחד עברה או לא (אלא אם כן הקולות החסרים לה לעבור את אחוז החסימה יימצאו אצל המעטפות הכפולות. אז יווצר מצב מעניין של חלוקת מנדטי מחודשת לחלוטין לאחר ספירת המעטפות הכפולות)

אם יחד לא הייתה - כנראה היינו מצביעים ג'.יזהר

וזה מסביר כמה דברים.מוטיבציה
זה לא מסביר כלוםיזהר

בבחירות הקודמות ובאלו שלפניהם הצבענו לש"ס. בקודמות - מסיבות מקומיות של תמיכה בישיבה (אם הייתי גר בכל מקום אחר שהוא לא כאן - הייתי מצביע לבן ארי, וכך גם הצביעו מרבית בחורי הישיבה שלא גרים כאן). ובאלו שלפניהם (כשדרעי לא היה) - מתוך הזדהות אידאלוגית.

ש"ס כמו שהיא היום - רקובה לגמרי. גם אם ישי היה נשאר בה - הוא היה מסורס לחלוטין. לכן לא מאמין שהיינו מצביעים לה. הבית היהודי זה כמובן לא אופציה. מה שנשאר זה ג'. לא אטרקציה, אבל זה מה יש.

ב"ה שכל הדיון הזה הוא תיאורטי, ויש לנו את 'יחד' שיש בה את כל המעלות, והיא ממש הזדמנות היסטורית.

אה, רק עכשיו ראיתי שכתבת שהצבעתם לש"ס קודם.ותן טל

ושכנראה אתה מדבר נטו על הישיבה שלך ו"נספחותיה"

כעת, אתה יכול לשער בערך כמה מצביעים בפועל, בכמות מספרית, יש לאנשי תורת החיים ונספחותיה? (ללא ישיבות הקו, כמובן...).

אם אתה מזדהה אידאולוגית עם ש"ס (בלי השחיתות),מוטיבציה
אז זה בהחלט מסביר כמה דברים.
ש"ס של אלי ישי.יזהר

ברמה מסויימת, כמובן.

ש"ס וג' כל כך רחוקים מהאידיאולוגיה שלי ש---מוטיבציה
אין לתאר.
שוב, האיחוד המרגש של יחד לא מרגש אותי במיוחד פשוט כי הוא לא מאחד בין פלגים שלא היו מאוחדים או דומים בדעותיהם מראש.
איחוד בין חרד"לים לחרדים כאשר ראש המפלגה הוא חרדי וכאשר האיחוד נעשה כך ראשית ממניעים של לתפוס את הכיסא ואחר כך נעטף בעטיפות של איזה-יופי-אנחנו-מאחדים-את-העם, גם נראה ככה.

וכן, קשה לבחור במי לבחור.

אני כבר מזמן טענתייזהר

דתי לאומי שחושב שחיבור עם חילונים הוא יותר נכון ואידאלי מאשר חיבור עם חרדים - שיצביע לבית היהודי, אני לפחות - לא מנסה לשכנע אותו.

המאבק שלי נגד הבית היהודי הוא על קולות החרד"לים, שדווקא מבינים היטב שעם החרדים יש לנו יותר משותף מאשר עם החילונים, אבל מכשירים את השרץ בק"נ טעמים.

השאלה היא בכלל לא עם מי יש לנו יותר במשותף.מוטיבציה
חוץ מזה שביחד מתמודדים חרד"לים מסוימים מאוד, בעלי דעות מסוימות מאוד. כך שלא ברור לי מה האיחוד המדובר.
השאלה היא מה טוב יותר למדינה כרגע ובכלל לא בטוח שזה "יחד".
כן, מאוד מאוד מסויימים..יזהר

רק הר-המורניקים.

ובנותיה.

ותורת החיים.

וחבר'ה מישיבת שדרות (כולל כמה מהר"מים)

ובוגרים רבים של ישיבת אור עציון (למרות דעת רבם הרב דרוקמן). ביניהם, אגב, הרב קובי יקיר, מועמד מספר 8 ברשימה.

ומרכזניקים.

ותלמידי הרב דוב ליאור.

והרב נחום נריה.

והמכינה בעלי.

וחברי גרעינים תורניים מכל הארץ.

לסיכום, חרד"לניקים מאוד מאוד מסויימים.

מאיפה הם באו זה ידוע, השאלה היא לאן הם הולכים.מוטיבציה
הדעות הן דעות מסוימות. לא מתאים לך להיתמם ככה

בואי ספרי לנו לאן הם הולכים.יזהר

האם הזילברמנים, החב"דניקים ותורת החיים הולכים להניף את דגל ישראל ולהגיד תפילה לשלום המדינה? האם ההר המורניקים והמרכזניקים הולכים לוותר עליהם? האם חסידי האדמו"ר מבוסטון הולכים להתגייס לצבא?

יש פערים גדולים מאוד, ויש ערכים עמוקים שמאחדים בכל זאת. זה חידוש גדול, וכל ניסיון למזער אותו חוטא לאמת.

אתה שוב מיתמם. אני ממש לא מתכוונת לכתוב כאן רשימה אישית עלמוטיבציה
כל אחד ואחד מהמועמדים.
למה לא?יזהר

כמדומני שירית את החץ, ואת מתקשה לסמן את המטרה.

החץ והמטרה כבר סומנו מזמן.מוטיבציה
לא מעוניינת לדבר כאן אישית על מועמדים. השורה התחתונה היא מה שכבר כתבתי.

השורה התחתונה היא שיש כאן איחוד של דתיים וחרדיםיזהר

בעלי השקפות שונות מאוד, השתייכות סוציולוגית שונה מאוד. על בסיס עמוק ומשותף.

בכל הודעותיך לא הצלחת להפריך את העניין ולא במעט.

אני לא מסכימה איתך.מוטיבציה
ככה אתם מתיימרים להציג את המפלגה, אבל איחוד אין כאן. בטח לא במימדים האסטרונומים שכתבת.
לא מתכוונת להיכנס לעניינים אישיים ולא קריטי לי להוכיח לך משהו.
את לא חייבת להוכיחיזהר

אבל כל עוד לא הוכחת - דברייך לא מוכחים.חיוך

מ.ש.ל מוטיבציהאחרונה
"חבר'ה" מישיבת שדרות:רבנים שהם תלמידי הקו, ותלמידים מסויימיםותן טל

שרובם באים בכלל לא מצד הקו אלא מצד עוצמה לישראל, ונגלים מהקו ומשטבון (בלי להעליב, פשוט יש לי חברים רבים משם). 

ראש הישיבה עצמו הוא תומך נלהב של הבית היהודי, וגם חלק גדול מהר"מים.

נכון, כמה רמים שם הם קשורים ליחד - אחד הוא אחיו של מועמד, אחד הוא בנו של אשתו השנייה של הרב דב ליאור. בסדר, הגיוני ולגיטימי.

אבל להתחיל לכתוב את כל החרד"לניקים שמצביעים ותומכים בבית היהודי? אתה באמת רוצה שנתחיל במירוץ "למי יש יותר חרד"לניקים"? זה לא ייגמר בשום מקום, תאמין לי. מה גם, שכמובן, הכל תלוי איך אתה מגדיר חרד"לניקים ואיך אני. ברור שאם כאלו שאני מגדיר חרד"לניקים אתה לא מגדיר חר"דלניקים - שאין שום בסיס לדיון ולהשוואה.

אה. אז מזל שאין בסיס לדיון. כך לא נצטרך לדון.יזהר

במיוחד שלא באתי לטעון שאין חרד"לים שתומכים בבית היהודי.

אני לא אומר שאין בסיס. אני אומר שאם אנחנו לא מגדירים אותוותן טל

הדבר את המושג חר"דל, אז, באמת, לא יהיה בסיס לדיון.

אתה מניח שאנחנו לא מתואמים בהגדרה? אם כן באמת אין בסיס לדיון, וזה לגיטימי לחלוטין.

אגב, גם לא אמרתי שאתה טוען שאין חרד"לים שתומכים בבית (אני אישית מכיר לא מעט, כמובן, ואפילו כאלו שגם אם אנחנו מגדירים אחרת מה זה חרד"ל, גם אתה תחתום על זה שהם חרד"לים)

סתם רק קפץ לי לעין - המכינה בעלי? דווקא אפילו בסרוגים פורסמוותן טל

דבריו של הרב סדן שאומר שבגדול הוא בהחלט תומך בבית היהודי אבל לצאת בהצהרות ובמכתבי תמיכה פומביים הוא עדיין לא יכול לעשות ושוקל מה לעשות בקטע הזה ואולי בהמשך יעשה גם את זה.

אז להגיד ש"המכינה בעלי" תומכת ביחד? מעניין, מעניין.

יש כאלו במכינה בעלי. וכן כמה מרבניה.יזהר

עצור רגע. חזור להודעתה של מוטיבציה. תראה מה היא כתבה ותראה מה הגבתי לה. אתה לוקח את הדיון למקום שהוא לא התכוון להיות בו (אני לא אכתוב "כרגיל", כי זה יתפרש כהודעה אישית נגדך).

אוקיי. בצורה הגיונית לקחתי את הישיבות והמקומות שאתה כותבותן טל

כאילו גם ראשי הישיבות/המכינות כלולים בהם.

אם אתה לא כולל, זה בסדר, חוזר בי מעט, אם כי היה ראוי שתציין זאת.

עם זאת, לא ברור לי מאיפה אתה מביא את זה שלמעשה המכינה בעלי תומכת ביחד - האם אתה מתכוון לרוב (51 אחוז ממצביעי המכינה) או לכמות כלשהיא? כי בנוגע לרוב - אני ממש אבל ממש לא חושב שאתה צודק לגמרי (להבדיל מהר המור או תורת החיים, כמובן.)

יש לי תחושה שאתה רוצה שיחד לא יעברו את אחוז החסימההמרקד

אני מקווה שאני טועה

אין משמעות למה אני רוצה או לא רוצה. אני מעוניין בהצלחת הביתותן טל

היהודי, ולא מבסס את הרצון שלי ברצון לאי הצלחת מפלגות אחרות. לא זאת הדרך שלי.

ובכל מקרה זה לא משנה מה אני רוצה או לא רוצה. זה משנה מה יקרה בפועל. אני בכל מקרה לא אצביע ליחד, ואם מישהו ישאל אותי מה אני ממליץ לו להצביע, לחלוטין אני בהחלט אגיד לו להצביע לבית היהודי - לגיטימי לחלוטין.

אבל אני רק רוצה להבהיר- בניגוד למה שיחד ותומכיה מנסים להפחיד שאם לא יעברו את אחוז החסימה זה לחלוטין ימנע להקים ממשלה אמונית - זה ממש לא נכון. בכל קונסטלציה פוליטית בסקרים כיום, ממילא יחד לא מהווה לשון מאזניים, כיוון שממשלה בראשות נתניהו יכולה להכיל 68-70 מנדטים, כולל הבית היהודי, החרדיות, ליברמן וכחלון, ויחד, אם תעבור אם לא תעבור. ככה שמי ש"מחזיק" את הליכוד בקטע הזה, זה אולי ברית של כחלון-ליברמן, ואולי הבית היהודי. לא יחד. הליכוד אפילו יכול עקרונית להשאיר את יחד בחוץ גם אם תעבור את אחוז החסימה (כמו שעשה לאיחוד הלאומי בפעם הקודמת). כל מפלגה אחרת מהנ"ל, הוא לא יכול לוותר.

ואם יחד לא תעבור, אז מתוך ה3 מנדטים ש"יאבדו", הם יתפזרו, ועל פי מודלים שונים שבניתי, ככל הנראה לפחות 2 מהם יחזרו לימין או למפלגות החרדיות (יהדות/ש"ס) - ככה שה"אסון" לא יהיה גדול כמו שמנסים להציג.

זה לא אומר שאני מייחל לנפילת יחד - זה לא קשור לעניין ולא משנה לעניין. לא אני מחליט מי יעבור את אחוז החסימה או יצורף לממשלה ומי לא.

(אגב, לגבי ה"אסון" - אני אומר את זה גם כלפי ההפחדות שמנסים להפחיד מהצד השני, של הבית או החרדיות, כנגד יחד. מבחינתי - שכל אחד יצביע למי שהוא הכי מאמין בו, אבל מה שכן חשוב לי,שזה לא ייעשה על ידי דריכה על מפלגות אחרות וניסיון לבנות את עצמך על ידי תקיפת מפלגות אחרות. בנתיים לצערי זה לא עובד, וממש לא רק מצד אחד...

דווקא זה נכון. לברוך מרזל כ-60 אלף שיצביעו לו או לא יצביעומשה

לא מסכים איתך. אני מכיר לא מעט תומכים של מרזל, שאמרו ליותן טל

אישית שגם אם מרזל לא היה, היו מצביעים למפלגה אחרת - ש"ס, יהדות התורה, הבית היהודי, או אפילו הליכוד. (בנוסף, גם כיום, כמה מהתומכים של מרזל אמרו לי שאם יחד מקבלים בסקרים 5-6 מנדטים - הם יצביעו לבית היהודי, כי מרזל בכל מקרה ייכנס והם ירצו להכניס גם את אורית סטרוק..).

ככה שנראה לי שאתה קצת מגזים בהנחה שאותם 60 אלף, כולם לא יצביעו אם לא יהיה מרזל...

אז נכון, יהיו אולי כאלו שלא יצביעו, אבל אי אפשר באמת להוכיח כמה כאלו יהיו, אלא אם כן מתישהו מרזל לא ירוץ ולא יחד, ואז נראה לפי יישובים וכו...

אור של חנוכה שלי...סיעתא דשמייא1
...ראוי שיצויין בכל דרשה השבת את האור הגדול של הארוע המטורף שהיה ביום ראשון . אור ששמו אחמד אל אחמד.

להרבה קשה לעכל את זה אבל לא במקרה השם שלח לשם שינוי איסלמי ערבי לעצור את היורה מלהתקרב למקום הארוע.

חשוב להנהגה  לאמר בכל רם במיוחד ליהודים יקרים כאלה שלא צריך להתלהם ולהכליל ולאבד תקווה.

אותי הוא הציל אישית.

גם בת פרעה הצילה את משה, זה לא גרםקעלעברימבאר

לשאר להיות טובים לישראל. תמיד יש חריגים.

גם בגרמניה בשואה היו חסידי אומות העולם.

גם אצל הכנענים היה איוב.

דייקת הפעם קאלימבערנקדימון
את המציל שיצא מהכלל באמת צריך להעלות על נסהסטורי
ולהוקיר לו טובה, בדיוק כמו את היחידים בגרמניה הנאצית שהצילו יהודים, בפולין, באוקרינה. כשהכלל כמעט כולו, מההנהגה ועד כמעט אחרון הקבצנים הסגירו יהודים. (אגב, בעזה בשמחת תורה לא היה אפילו אחד...)

אסור שהעובדה שהיה אחד כזה, תסמא את עיננו מלראות שכלל הערבים המוסלמים שונאים אותנו, מתחנכים על שנאתנו ומחכים לג'יהאד הגדול שבו ישמידו אותנו.

לא נשכח לרגע על שם מי הם קוראים כיכרות, את הפוסטרים של מי תולים בבתי הספר, את מי הם מעריכים ובדרכו של מי האיממים מאינדונזיה ועד ארה"ב מדריכים ללכת.

ממליץ מאוד לעקוב אחרי צבי יחזקאלי, שמביא מידי פעם 'פנינים' מדרשה בפני אלפי אנשים במסגד במיאמי/פריז/לונדון. את ההמונים שצועקים "ח'ייבר ח'ייבר יא יהוד" - ומכריזים בלי להתבלבל את מה הם רוצים לשחזר.

יופי אז אתם טוענים…סיעתא דשמייא1

… שזה מקרה. השם לא גרם שדווקא מוסלמי ערבי יעשה את את זה ואל לנו ללמוד מזה כלום.

דרך אגב אם רק 50 אחוז מערביי ארץ ישראל יחליטו לנהוג כמו אותם טרוריסטים לא היה עוזר שום שב"כ או מוסד או משמר הגבול או משטרה. הזחיחות שלכם מדאיגה.

מה הקשר מקרה?הסטורי

מה החשבון של הקב"ה, איני יודע.

אני כן יודע שלאדם יש בחירה והדת המוסלמית בחרה להיות דת של חרב "דין מוחמד בסייף". אני יודע שהם מחנכים שהפרמטר למוסר זה מעשיו של הנביא ומלמדים איך הנביא הורה וישב לראות איך חתנו עלי שוחט בידיו שבע מאות יהודים אחד אחרי השני.

אני יודע ששום דבר מהזוועות של שמחת תורה, של מעלה עקרבים, של תרפ"ט, הם לא המציאו בדור הזה - הכל מוחמד ואנשיו כבר עשו.

העובדה שיש אחד שהתעורר אצלו רצון לצדק ויושר - בהחלט מעלה אותו על נס ויהיה לו גם חלק לעולם הבא, יחד עם כל מצילי היהודים בכל הדורות. אבל אסור להתבלבל מהיחיד ולחשוב שזה הכלל כשהכלל מחנך להפך.

לכלל של אנשים אין בחירה, יש בחירהקעלעברימבאר

לפרט אם לזרום עם מה שהכלל עושה, וגם בחירה של כל הפרטים האם למשוך את הכלל לכיוון אחר מהמגמה הטבעית שלו. אבל זה שהאסלאם הוא דת של חרב ושל מידת הדין וזה שהערבים המציאו אותה, ושעמים מסוימים אימצו אותה. זה ברוב המקים קשור לנטיה טבעית סוציולוגית שה' הטביע בעמים בעזרת גורמים טבעיים, וכמובן לפרטים יש יכולת להשפיע על גורל הכלל, במיוחד על אורך התהליך ועל כמה תופעות כואבות יתלוו אליו.

בעם ישראל לפרט בבחירתו החפשית, יש יכולת יותר להשפיע על גורל הכלל , מאשר אצל האומות. אבל גם באומות יש

נכון, אבל כל עוד שהפרט הוא חלק מהאידיאולוגיה הזאתהסטוריאחרונה
כל עוד שהוא משתתף בנאומי ההסתה במסגדים, כל עוד שהוא שולח את בניו לבית ספר על שם רוצחים שפלים, כל עוד שהוא מאמין שהנביא לא יכל לטעות ומה שהוא עשה - מוסרי, הוא חלק מזה עד שיוכיח אחרת.
אתה נביא? כי יש לי עוד כמה שאלותנקדימון
זה לא מקרה, אבל לנסותקעלעברימבאר
ללמוד דברים לא קשורים ממקרים ולהסיק מסקנות להתנהגות בפועל מהם, זה כמעט "לא תנחשו".

אולי ה' סיבב ככה בתור קריאה לערבים ולמוסלמים לדעת שאפשר גם אחרת. מקרה שנועד לעורר אותם לתשובה

רק 1 מתוך מיליארד? זה ייאוש, לא תקווה.נקדימון
ומכיוון שאנחנו יודעים מהי משנת האיסלאם, הקוראן ומוחמד - אז יוצא הדופן הזה הוא זה שצריך להסביר איך זה הגיוני שהוא עבר על מצוות דתו ותרבותו.
זה תלוי פרשנות, בדובאיקעלעברימבאר

יש זרם גדול של פרשנים מוסלמים שתומכים במדינת ישראל בשם האסלאם, כי כתוב בקוראן שארץ ישראל היא הארץ אשר *כתב* הבורא לבני ישראל. ובדרך כלל לפי האסלאם כשכתוב "כתב" הכוונה נשבע לנצח.

הרב שרקי נפגש עם אנשים כאלה בדובאי, והוא מקווה שהזרם שתומך בישראל יגדל באסלאם , במגמה עתידית שיצמח זרם באסלאם שייטען שעם ישראל הוא עם האלוקים הנבחר והתורה תקיפה ליהודים, שזה תחילת תיקון האסלאם שבן השפחה יודה שיצחק הוא בן הגבירה והמוביל, כמו שאומרים חזל "ויקברו אותו יצחק וישמעאל בניו" שנתן ישמעאל קדימות ליצחק, ומכאן שישמעאל עשה תשובה בסוף. או כמו שאומר הכוזרי שעיקר בעית האסלאם היא שהם לא מתפללים לכיוון ירושלים.

יחד עם זאת אסור להיות שאננים, ולדעת שאנו במלחמת דת מול רוב האסלאם שרוצים להשמיד את ישראל, ולהלחם נגדם מלחמת חרמה

זה יגיע בסוף, אבל אז הם יפסיקו להיות מוסלמיםהסטורי
אור החיים הקדוש, בראשית כ"ה ו':

ולבני הפילגשים וגו'. ולישמעאל לא אמר הכתוב שנתן לו מתנות ושלחו כי לפי מה שכתבנו (לעיל ט"ז ה') כי ישמעאל משפט קנייה יש בו ליצחק משולח ועומד הוא. ויש יום לאל איום משפט יעשה ויכיר נקנה לקוניו.

בסוף בני השפחה יכירו שהזכות שלהם היא לשרת אותנו, כמו שישמעאל עצמו בפטירת אברהם עשה תשבה. בנתיים אולי אותו אחד שעצר את המחבל, הוא מהיחידים שמקדימים את זמנם.

הירא ורך הלבב ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו כלבבוהסטורי
אכן טיל עשה את זה.

בחסדי שמים ובהשתדלות של הרבה אנשים בהנהגת ראש הממשלה - רוב הטילים הושמדו על הקרקע וגם אלו שכן נורו- רובם יורטו באוויר.

אגב גם במבצע מדהים של צה"ל בהוראת ראש הממשלה - לפני שנה תוך 72 שעות, הושמד כל הנשק הכבד של סוריה, זה שעשרות שנים הפחידו אותנו איתו. זאת אחרי שבמהלך השנה שלפני צה"ל בהכוונת הממשלה חיסל את ארסנל הטילים שחיזבאללה בנה עשרות שנים.

למה הכותרת השלילית?פ.א.
הכתבה מחזקת את ההשקעות האדירות בטכנולוגיה, במחקר ובפיתוח מתוחכם, מצדיקה לחלוטין את המחיר העצום של כל טיל יירוט - כי בהשוואה לנזק, עלות היירוט היא זניחה ושולית.  
כי הפותח באופן קבוע וסדור מתאמץ לייאש אותנוהסטוריאחרונה
אתה צודק שבניגון אחר זה נשמע אחרת. אם הוא יבהיר שכוונתו לא היתה לייאש - אשמח להתנצל.
- כדי להתקבלקעלעברימבאר

להפועל צריך להרוג 100 אוהדי ביתר פעילי כך, ואוהד מכבי אחד.

-למה אוהד מכבי?

-התקבלת

בג"ץ נגד המשטרה: מותר ללבוש חולצות מחאה

האמת שגם פעילי כך נגד המשטרה בנושא הזהברגוע
אתה חושב שיש בעיה ללבוש את החולצה?צע
לא מבין בכדורגל, מצידי שסכנין ינצחו במונדיאל, לאקעלעברימבאראחרונה
אכפת לי
אני מעניק לכם תקציב בלתי מוגבל לקמפיין פוליטיזיויק
אבל בתנאי אחד: אתם מקימים מפלגה ומריצים את עצמכם עם נבחרת. מה המצע של המפלגה שלכם? בונוס: מי האנשים שאתכם ברשימה?
כסף אף פעם לא מהווה בעיה מעכבת בפוליטיקהפ.א.
הבעיה היתה ונשארה איוש המועמדים - ליצור נבחרת שתהיה מקובלת ואטרקטיבית על פלח משמעותי מציבור הבוחרים, שתוכל לזכות במספיק מנדטים כדי להגיע לייצוג הולם בכנסת.  
מה פתאוםזיויק
לוגית, אם לכל אחד היה תקציב, הרבה יותר היו רצים והיה לך היצע גדול יותר. בלי לקבוע אם זה מצב טוב יותר או להפך.
אז לא מבין את הלוגיקה שלך בהקשר הפוליטיפ.א.אחרונה
עבר עריכה על ידי פ.א. בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 7:27

באקדמיה, בתעשיית ההייטק, בתחומי מו"פ (מחקר ופיתוח) - כאן אכן תקציבים גדולים וכסף רב מהווים פוטנציאל ליותר חוקרים מבריקים, ליותר סטארטאפים ופיתוח המצאות בתחומים שונים שיתורגמו בהמשך לחברות מצליחות - את הפירות נראה בעוד שנים.  

בפוליטיקה, אני צריך את ההצלחה עכשיו. לא בעוד 5-10-15 שנים.  איך הכסף הגדול יביא לי לבחירות הקרובות את המועמדים המתאימים להובלת המגזר הדתי לאומי על זרמיו וגווניו, מועמדים שיהיו מוכרים ועם ניסיון ועשייה ציבורית מוכחת כדי שהציבור הדתי לאומי יזכה לנבחרת מנצחת בבחירות שיתבטא בכוח פוליטי בכנסת?

מי הם המועמדים הכריזמטיים שלנו, הכוכבים הפוליטיים המקבילים לבנימין נתניהו, אריה דרעי, בני גנץ, יאיר לפיד, יאיר גולן, בציבורים האחרים? מי מהם הגיע לאן שהגיע בגלל כסף גדול ולא בזכות כישוריו האישיים שהביאו אותו לעמדת הנהגה?

אני לצערי לא מכיר. 

חבל שלא דנים בפורום הזה…סיעתא דשמייא1
…על תאונות הדרכים הקטלניות. 
אין מקריות בעולם . …סיעתא דשמייא1

… מי שמאמין במקריות כופר בהשגחה האלוהית!!!

ראוי שיצויין בכל דרשה השבת את האור הגדול של הארוע המטורף שהיה ביום ראשון . אור ששמו אחמד אל אחמד.

להרבה קשה לעכל את זה אבל לא במקרה השם שלח לשם שינוי איסלמי ערבי לעצור את היורה מלהתקרב למקום הארוע.

חשוב להנהגה  לאמר בכל רם במיוחד ליהודים יקרים כאלה שלא צריך להתלהם ולהכליל ולאבד תקווה.

אותי הוא הציל אישית.

אני מקציב לכם עד 5 מילים לענות על השאלה:זיויק
מה ה-בעיה המרכזית של עם ישראל שצריך לפתור?
יש בהם נקודת אמתקעלעברימבאר
ה' לא מתגלה באופן מלא כדי לתת אוטונמיה לאדם
עוד הוכחה לאפסיות של ביבירועישםטוב

פשוט לא נתפס

ביבירועישםטוב

ביבי מתנהל *בדיוק* לפי התפיסה השמאלנית שאומרת - 

יש בעזה מיליון-2 חפים מפשע, אנשים ממש טובים.

למרבה הצער קבוצה טרוריסטית איכשהו השתלטה עליהם.

בגלל 7.10 ישראל נאלצה בלית ברירה לצאת למלחמה וחבל על כל הרוג ופצוע "לא מעורב".

עכשיו שחמאס כמעט נעקר אז ישראל כמובן תעזור לעזתים, האנשים הטובים והאיכותיים, להשתקם חזרה.

אתה קורא את מה שאתה מעלה כאן?!הסטורי
אין כאן שום דבר על ראש הממשלה. ארה"ב דורשת, נו שוויין. היו גם כותרות כאלו, רק לפני קצת יותר מחודש, על המחבלים ברפיח ש"ארה"ב דורשת שניתן להם לצאת" וכל שונאי נתניהו חגגו כאן. היא דרשה, הוא סירב. היום המחבלים הללו מתים או בכלא.
אתה קורא את מה ששלחת?ארץ השוקולדאחרונה

כי נראה שלא.

מדובר פה על דרישה אמריקאית, לא על מה שישראל עושה או מבצעת, אז אין פה הוכחה לכלום על נתניהו.

אפשר לנסות ללחוץ שלא יקרה אם באמת אכפת לך.

עכשיו אפשר להיות בטוחבינייש פתוח

חוק הגיוס לא יעבור בשום מתכונת. אלא אם כן יחליפו ממשלה (לא חייב בחירות, אבל זה תלוי במרכז הפוליטי שיפסיק להחרים את נתניהו) ויביאו לחוק שבאמת יגייס חרדים.

אני מקווה שכולם הבינו מזמן שלעולם לא נשיג שינוי בהידברות, שיתוף פעולה ובאופן הדרגתי.

במיוחד שהחוסר בחיילים די גדול וקריטי, אבל הוא קטן מאוד ביחס למיצוי המקסימלי של החרדים הבריאים בגיל גיוס.

אף אחד לא רוצה ולא צרייך לגייס את כל פונוביץ וכל מיר וכל ישיבת חברון ואת כל חסידות סאטמר ותולדות אהרון.

הסברתי את דבריך לנקדימון, לא כתבתי מה דעתיהסטורי

לגופם של דברים:

א.אני לא מדבר על 'שוויון בנטל' והמושג שוויון כשלעצמו לא מעניין אותי.

אין שוויון ולא היה שוויון. אי אפשר שיהיה שוויון - לא בין לוחמים ביחידות קרביות לג'ובניקים, לא בין אנשים עם מסוגלויות שונות ותפקידים שונים. הכי מביך זה לשמוע עיתונאים בוגרי גלי צה"ל, שהשירות הצבאי שלהם היה חסר כל סיכון, חסר כל מאמץ אמיתי והתרומה של השירות שלהם לבטחון ישראל היתה 0 עגול במקרה הטוב ובעיקר מקפצה לג'ובים הבאים בתקשורת, כזאת שאין לבוגרי שירות צבאי אמיתי - מדברים על הנטל והשוויון בו.

ב. צה"ל צריך להבנות מחדש, ליישר את המטרות, לחזור להיות צבא שמשימתו הראשית היא בטחון ישראל, שהקוד האתי שלו הוא כזה שעמינו וחיילנו קודמים לאוייב וקודמים לכל מיני ניסויים חברתיים של שוויון מדומה וקדמה עקומה. כחלק מזה, הצבא גם יתעדף את הצרכים של הלוחמים בקדושת המחנה, על פני דחיפת נשים לכל מיני מקומות, תוך הורדת הרף והעמדת שרפרף בבוחן מסלול.

ג. חלק מהבניין מחדש הזה, הוא צורך בהרבה יותר חיילים אמיתיים. הצורך הזה מצדיק גם גיוס חובה. צריך לוחמים בשדה הקרב, צריך בשביל שהם יוכלו להלחם תומכי לחימה בהתאם וצריך אנשי 'חזית שבעורף' כמו אנשי מודיעין וכד'.

ד. שאר משימות שאינן צורך ביטחוני ממשי, בין אם עושים אותן על מדים (גלי צהל, מורים חיילים, בדיקות קורונה, סיוד מעונית של מסתננים וכד') ובין אם לא (מה שמוגדר היום שירות לאומי/אזרחי לסוגיו) - אינן  אמורות להיות באחריות הצבא (למעט אולי מצבי חירום ממשיים) ואין שום סיבה להתייחס אליהן כשירות צבאי משום בחינה.

ה. זה נכון גם הלכתית - למחלמת מצווה הכל יוצאין, למשימות אחרות גם אם הן חשובות - מי שנדבו ליבו.

ו. ממילא איני רואה שום מקום להשוואה בין אחי החרדים, לאויבים הערבים.

את הערבים (למעט יחידים מהם שחפצים להיות בצד שלנו על מלא לשמוח בשמחתינו ולהצטער בצרתינו) צריך לגרש מהארץ. גם אם לא בשלו התנאים לכך - חובה להרחיק אותם מכל הקשר ביטחוני לא לאמן אותם בנשק, לא לתת להם להתקרב לנשק, לא לשפץ בסיסים של צה"ל (השתגענו לגמרי?!).

שירות לאומי למי שנשאר כאן? לא יודע, אולי זה יכול להיות סוג מודרני של ה'יהיו לך למס ועבדוך' של התורה. אין לזה קשר לחובה ההלכתית והלאומית של יציאה למלחמת מצווה.

אולי יעניין אותך