ראשית כל גילוי נאות, מאז שמישהו פה(אולי המרקד) כתב שהוא מתרגש מהאיחוד המרשים אני עדיין מנסה ולא הצלחתי(במילים אחרות אני ממש לא מתומכי המפלגה).
ונעבור לעניין, אלי ישי הביך הערב את עצמו, כבר כתבתי לא זוכר איפה שאחד הדברים שבאמת מייחדים את אלי ישי מש"ס ואת יוני שטבון מהבית היהודי ומחברים אותם זה יכולות רטוריות מזעזעות.
פשוט שני אנשים שלא יודעים לעבור מסך וכל ראיון איתם נראה כמו פרודיה עליהם בארץ נהדרת.
להבדיל משטבון ישי הוכיח לאורך השנים שבמעשים הוא מצוין אבל שוב תורת הנאומים זה לא השטח שלו.
הערב ישי הוכיח את זה בצורה הכי יפה שרק יכל אני שמעתי את העצרת(כן תיכננתי לכתוב את הדברים האלו לפני שראיתי את דברי סמוטריץ, אגב חותם על כל מילה) ושמעתי נאומים ממלכתיים של נתניהו, בנט, כץ, בגין, אפילו הרב דרוקמן.
כל הנאומים הטלו עסקו בממשלת ימין בתנועת הימין בלי איזכורים מפלגתיים כמעט בכלל(כמובן שהיו רמיזות אבל ממש עדינות) הנאום של הרב דרוקמן צריך להכנס לאתוס הימני.
כל נאום יותר מאחד ממשנהו.
ואז הגיע אלי ישי(לפני בגין הרב דרוקמן וכץ) נאום כלכך מפלגתי וצר, כלכך לא אחדותי וכלכך נאום בחירות פנים יחדי, חסר כל קשר לעצרת.
טיפה דיבור אחדותי? לא!
הכל יחד, קץ, קץ ויחד.
פשוט נאום מביך.
ועדיין הערב עשיתי את המעשה המזעזע ואמרתי למתלבט כל שהוא בין הבית היהודי ליחד להצביע יחד רק כי המחיר של חינוך יחד בעת הזאת יקר מדיי..
למרות שהייתי שמח לזה