אישית מפלגת יחד לא מהווה אופציה מבחינתי בכלל. לבן ארי ומרזל שקלתי להצביע,
אבל לאחר האיחוד בינם ובין אלי ישי שכפף אותם בהבטחות כמו התנאי שבכל הקדנציה מרזל לא יעלה להר הבית (?!?!?!?) אני עדיין מרגישה שיחד זו מפלגה של אלי ישי, ולאו דווקה נציגת הימין.
ולגבי אדון ישי בעצמו..הוא היה יו"ר ש"ס לתקופה לא קטנה, ואני מאוד רחוקה מדעותיה של ש"ס.. הדיחו אותו והוא עשה הרבה טררם ושיחק אותה מסכן ואז פרש מהמפלגה ברעש גדול כמו איזו דרמה קווין. אני זוכרת את הבוז שחשתי כלפיו כשפרש.
העובדה שהחליט שהוא מקים מפלגת ימין לא מורידה מכך.
אלי ישי עדיין עסוק בוויכוחים המשפילים מול אריה דרעי את מי מרן אהב יותר וכל זה, וזה פתטי ולא מכבד את הרב עובדיה זצ"ל.
לכן אני בכלל לא שוקלת להצביע ליחד.
ההתלבטות שלי היא בין הבית היהודי לליכוד.
ואשמח אם מישהו רוצה לנסות להשפיע על דעתי לכיוון אחד משתיהן.
למה הליכוד?
ראשית כי אני רוצה לחזק את ביבי כראש ממשלה כדי למנוע מעליית המחנה הציוני מה שייצור ממשלת שמאל שממנה אני חוששת מאוד. בנוסף אני בסך הכל תומכת בביבי כמנהיג וכפוליטיקאי. הנאום שלו בקונגרס היה גאוני, ושוב ושוב אני רואה איך למרות הלחץ המטורף מצד אובמה, ביבי מצליח לעמוד על שלו ולא להתקפל יותר מידי. אני חושבת שכרגע ביבי הוא המועמד היחיד שיכול לעמוד כרגע בראש ממשלת ישראל. הוא יודע את התפקיד, הוא מייצג את העם בכבוד. ודוגרי, הוא לא אכזב אותי בשום דבר. הדברים שעשה שאינם לרוחי לא היו מפתיעים כיוון שסך הכל הוא חילוני מוצהר, נתון ללחץ רק מצד השמאל שמנסה להדיח אותו בכל מחיר ומצד ארצות הברית. וגם ברשימת הליכוד יש חברים שאני מסכימה עם דרכם באופן כללי (כואב שפייגלין עזב). החסרונות שיש במפלגת הליכוד נראלי ברורים.
למה הבית היהודי?
כי בנט זה אח. סתם, ממש לא. בבחירות הקודמות הצבעתי להם ואני מודה שהתאכזבתי. נוצר אז הרושם שהם מייצגים אותי וכרגע אני מרגישה שממש לא. בקדנציה האחרונה אמנם הם העבירו המון חוקים טובים וחשובים, אבל לא פעלו למען הימין כמו שציפיתי.אלא בעיקר בעניינים כלכליים. (אני מודה, הם העבירו אחלה דברים בכנסת, אבל איכשהו הרגשתי שהתפספסה הסיבה האמיתית בגללה הצבעתי להם)
מצד שני, הם הכי קרובים לייצג את דעתי והם מתנגדים בכל תוקף לרצון השמאל בעניין יחסם לפלסטינים. בנט מודע לסכנות הבטחוניות ואומר שזה עומד בדחיפות לנגד עיניו. כרגע, הרבה יותר משכר הדירה שלי דחוף לי מנהיג שיוודא שאוכל לחיות כאן בלי פחד. הדשנה האחרונה הבהירה לי כמה קל לשפוך דם יהודי וזה מה שהכי בוער בי כרגע. לבחור במפלגה שתפעל כמה שיותר כדי שזה לא ישנה.
מוזמנים לתקן אותי ולנסות לחזק את דעתי לכאן או לכאן. אני באמת לא החלטתי עדיין.
נא לא לפתוח פה השמצות על אף מפלגה. מעולם לא שקלתי להיות בעד מישהו רק כי הוא השפיל את המתחרים.