התעכבתי "קצת" בתגובה, אבל נראה לי שעדיף מאוחר מאשר אף פעם לא.
א. בוודאי שכן יש כאן עניין של פגיעה, כמו שהיא מתארת "הם מאד רוצים שאבוא, והזמינו כבר פעמים רבות, אך בינתיים התחמקתי." אפשר להתחמק פעם או פעמיים, אבל יש גבול לכמה שאפשר להתחמק בלי שהעניין הזה יעלה, וכשזה יעלה סביר להניח שהם יפגעו.
ב. דברי המבי"ט קשורים ועוד איך, כי מעבר לפרטים של מה היא מקפידה או מה הם מקפידים, יש כאן קביעה ערכית, לא טריוויאלית ולא מקובלת במציאות של היום לצערנו, שבדילמה שבין חסידות במצוות שבין אדם למקום לבין חסידות במצוות שבין אדם לחברו יש להעדיף את האופציה האחרונה. יש כאן קביעה ערכית שלא נכון שחסידות במצוות שבין אדם למקום יגרמו לריחוק בעם ישראל.
במקרה הנדון, סביר לחלוטין להניח שאם הם היו מתוודעים לכך שהיא נמנעת מלאכול אצלם משיקולי כשרות, שזה היה גורם לריחוק ולפירוד אם לא למחלוקת.
אגב, שהתעכבתי ראיתי פירוש מעניין של הרב אברהם בלס על המשנה בפסחים פ"ג ה"ז והירושלמי שעליה, שקשורים במידה מסוימת לענייננו:
תלמוד ירושלמי פסחים ג, ז
"מתני' ההולך לשחוט את פסחו ולמול את בנו ולאכול סעודת אירוסין בבית חמיו ונזכר שיש לו חמץ בתוך ביתו אם יכול לחזור ולבער ולחזור למצותו יחזור ואם לא יבטל בלבו להציל מיד הגייס ומיד הנהר ומן הדליקה ומן המפולת יבטל בלבו ולשבות שביתת הרשות יחזור מיד: גמ' א"ר יוסה בי ר' בון בוא וראה מה גדול הוא השלום שהוקש לשני דברי' שחייבין עליהן כרת מילת בנו ושחיטת פסחו".
אדם יגיד לחמו אני מצטער שאיני יכול להישאר אצלך בליל הסדר שכן שכחתי כמה בקבוקי בירה בביתי ואני חייב לבערם (ואין באפשרותי ליסוע ולחזור) יגיד לו חמיו אנחנו מכירים אותך עם הסיפורים שלך. תגיד שלא נאה לך לאכול אצלנו. הלכידות המשפחתית היא כה חשובה שבמקרה זה חז"ל ויתרו על תקנתם לביעור החמץ.