הכשלים בקמפיין של יחד.חיובי
היה צריך לשחרר את הקלטת בה הרב עובדיה זצוק"ל אומר לישי שהואהמרקד
לא רצה להחזיר את דרעי למפלגה ושדרעי סחט אותו והוא מתיר לישי להקים מפלגה חדשה אם הוא לא מצליח לחזור לראש.
הקלטת הזאת הייתה מביאה לנו לפחות עוד 4 מנדטים מש"ס.
אם קלטת כזאת בכלל קיימת, אתה מתכוון...ותן טל
ודאי שקיימתיזהר
הרב יורם אברג'ל ראה אותה וסיפר על חלקים מתוכנה.
כל עוד לא ראיתי אין לי עניין להאמין בלשון הרע/הוצאת שם רעותן טל
גם אם רב גדול טוען שראה אותה ושמע קטעים ממנה.
צר לי - זה מילים של רבנים מול רבנים, ונוגע לעניינים מהותיים יותר מידי מכדי שאני אאמין ככה בשופי לרב אברג'ל שרק בגלל שהוא אומר זה בטוח שזה היה.
אדרבה - אם הייתה קלטת כזאת, כעת, אחרי הבחירות, שיחשפו אותה. עד לבחירות הבאות כולם כנראה ישכחו מזה ככה שזה לא יעשה "פגיעה בש"ס" שישי מפחד לפגוע, ומצד שני זה יוכיח שהם דיברו אמת.
אני - עד שאני לא אראה בעיניים שלי את הקלטת שהרב עובדיה אומר את מה שטוענים שהוא אמר - מבחינתי הוא לא אמר.
ואת זה אני אומר עם כל הכבוד לרב אברג'ל שליט"T (שבאופן אישי, משהו שאמר לי בעבר, שלא מתאים לי - התברר במציאות לאחר כשנתיים שהוא באמת לא מתאים לי).
אני לא יודע אם חפץ חיים יהיה גאה בי בגלל ההחלטה הזאת או לא - אבל אני את ההשתדלות שלי עושה.
איזו השתדלות? לטעון שהרב אברג'ל משקר?יזהר
אני לא חושב שהח"ח היה גאה בך על כך.
אני לא אומר שהרב אברג'ל משקר, אני אומר שכל עוד אני לא רואהותן טל
את זה - אני לא מאמין בזה. לגיטימי והגיוני כשלומדים הלכות לשון הרע והוצאת שם רע.
(אגב, שלא נזכיר את זה שאתה טוען על כמה רבנים אחרים גדולים וחשובים שהם משקרים בנושאים אחרים...)
אני לא יודע אם הרב אברג'ל משקר או לא משקר - אבל אני ממש לא חייב להאמין לכל מילה שהוא אומר אוטומטית רק בגלל שהוא רב. במיוחד לא כאשר מדובר בעניינים מהותיים כל כך. רבנים אחרים מהצד של ש"ס טוענים ואומרים דברים אחרים לגמרי - נו, ואז? אז בסופו של יום, לא דיבורים יוכיחו - אלא עובדות בשטח. תראה לי קלטת של הרב עובדיה אומר את מה שטוענים שהוא אמר, ואז אאמין.
סביר והגיוני לחלוטין.
ולא אכפת לי מה אתה חושב על כך ועלי.
יש עובדה מאוד פשוטה ונקודתיתיזהר
הרב הרב יורם אברג'ל ראה קלטת ובה הרב עובדיה אומר את מה שהרב אברג'ל טען שאמר, או לא. אין באמצע.
אם הרב אברג'ל לא מוחזק בעיניך כדובר אמת - אמור זאת בגלוי.
זה שונה לחלוטין אגב מאמירות כמו "הבית היהודי מתייעצים עם הרבנים בכל דבר". שזו הגדרה הרבה יותר מעורפלת וחמקמקה. בדבר כזה יש הרבה יותר מקום לאוקימתות שמצד אחד לא מוציאות את הרבנים שקרנים (מקסימום טועים, שוכחים, לא מדייקים), ומצד שני לא מאמתות את הטענה כהווייתה. אבל כאן אין באמצע - שמע באוזניו או לא שמע באוזניו. מדברי הרב עצמו - אין ספק ששמע. אתה מסתפק אם הוא משקר.
אני לא ארד לרמה הזאת. תחשוב מה שאתה רוצה.ותן טל
אני יודע שאני ממש לא מחוייב להאמין לקלטת שלא הוצגה בציבור. ואני לא מתנצל על כך.
קלטת לא הוצגה = היא לא קיימת, מבחינתי.
תחשוב שאני חרש, תחשוב שאני חושב שכזה או אחר משקר או תחשוב שאני מטומטם - זה לא משנה. מבחינתי קלטת שלא הוצגה בפני הציבור, היא לא קיימת.
אם היא תוצג בפני הציבור, בדיעבד, יסתבר שהייתה קיימת. אבל כל עוד לא הוצגה - אני ממש לא חייב לחשוב שהיא קיימת רק בגלל שאתה מנסה להציג אותי שאם אני חושב שלא, אז אני אומר ש"הרב אברג'ל שקרן". ממש לא.
(אגב - הרב זלמן מלמד, הרב דרורי, והרב דרוקמן אמרו דברים ברורים מאוד ולא משתמעים לשני פנים בכל מיני נושאים. אבל בלי קשר, יש מקרים אחרים עם רבנים אחרים ששנינו יודעים היטב מה אתה חושב על דברים מסויימים שהם אומרים/טוענים)
אני רק תוהה לעצמייזהר
מה היית אומר, אם הרב דרוקמן, למשל, היה טוען שהוא שמע את הקלטת המדוברת. האם גם אז הייתה אומר שהיא "לא קיימת", כי היא לא הוצגה בציבור?
אין צורך לענות. אף אחד כבר לא מצפה ממך להוגנות בסיסית בדיונים.
אל תצפה. גם אני לא מצפה ממך להמון דברים, זה בסדר
ותן טל
אני מאמין לרבסמיילי...
אם יורשה לי לומריהודה סעדה
"החפץ חיים" כותב שמי שאומר לשון הרע חשוד לשקר ולהוסיף ולהחליף וכו', אז באמת ותן טל צודק ואסור לאף אחד להאמין עד שהדברים מוכחים, כרגע הם בגדר "הוצאת שם רע" עד שיוכח אחרת.
זה בסדר, לפי יזהר "אף אחד לא מצפה ממני להוגנות בסיסית"ותן טל
בדיונים (לא יודע איך נטל לעצמו את הכבוד להיות דובר בשם כולם, להחליט ש"אף אחד לא מצפה ממני.." - אבל הקושיה הזאת היא עליו, לא עלי).
ככה שזה לא משנה מה שתכתוב לו. מבחינתו אין שום ערך למה שאני כותב 
האם שמעת על המושג "לשון הרע לתועלת"?יזהר
מי שאומר לשום הרע לתועלת, לא רקש אינו עובר עבירה, אלא הוא מקיים מצוה, ועל כן ברור שהוא לא חשוד על שקרים וסילופים ח"ו.
אגב, לפי דבריך אסור לך להאמין לי שהרב אברג'ל אכן אמר את מה שאמר. הרי לפי דבריך דבריו הם הוצאת שם רע, ואם כך - עצם הטענה שהוא הוציא שם רע - היא הוצאת שם רע. וכו'.
^^ ועוד מה שם רע יש פה? שישי יכול להקים מפלגה?!?!בחורצ'יק
ככה זה אצל השסניקים וגרורותיהם, הרב עובדיה דיבר בגנות דרעקי "הפגיעה במררן" הרב עובדיה התיר לישי לפתוח מפלגה " הוצאת שם ררע על המפלגה הקדושה (שמי שמהסס אם להצביע לה,אחת דתו להירגם, כמובן.)"
מראשית ההוויה לא היה סוג כזה נתעב רדוד נמוך שפל רמאי ערמומי נוכל ארסי בעם היהודי (לפחות) ועוד שזה חלילה ברשות התורה. רחמנא לצלן!!
ואמת זו אולי לא יצאה לאור לעת עתה,אבל הדברים יתגלו.ויתבררו.
אני לא ש"סניק, תודה רבהיהודה סעדה
להגיד שהרב עובדיה אמר על דרעי דברים כאלה זו רכילות והוצאת שם רע על דרעי כל עוד הדברים לא מוכחים(אל תדאג, גם אני שונא את דרעי בעמקי נשמתי, אך האמת חשובה לי, ויש כללים בהלכה מתי מותר לספר מה ואיך).
בעזרת ה' שכשהקלטת תצא ואראה אותה אאמין לדברים.
הקלטת על דרעי,כבר יצאה.הדברים מפורשים.חיפוש קטן ושמע אותה.בחורצ'יק
בקלטת הראשוה הוא כבר אמר שדרעי רשע..אז אין פה כבר הוצאת שם רע,כי את זה הוא אמר,מה ה'חידוש' בקלטת הנוספת ? היתר להקים מפלגה,ושדרעי איים עליו..אבל כפי שאמרתי הוא כבר אמר שדרעי רשע,אז מה יש פה 'הוצאת שם רע' ??! אתמהה!
ולגבי ה'אני לא שסניק' לכן הוספתי ו'גרורותיה'.פיתאום גילנו בפורום זה שכמה מזרוחניקים מובהקים הפכו לשסניקים בכל נימי נשמתם,תומכי דרעי אדוקים.וכפי שכתבתי כבר בעבר אין זה מאהבת המן אלא משנאת מרדכי.
תנוח דעתך, אני גם לא מגרורותיהיהודה סעדה
עכשיו הבאת את הקלטת, אז זו כבר הוכחה, צודק-במקרה כזה אכן דרעי רשע, אך על הקלטת שהרב אברג'ל מדבר אי אפשר להאמין עד ששומעים, אני עוד לא שמעתי.
אם אינך רוצה שהשיחות בפורום יזדהמו-תפסיק להתייחס אלי בצורה כזו, או שאגרום בתגובותי שהשרשור ינעל-אני לא רוצה שזה יהפוך להטחת העלבות אחד בשני אז תפסיק עכשיו, אפשר להגיב בצורה תרבותית ויפה.
אינני מדבר עליך אישית.בחורצ'יק
כבר כתבתי את המשפט הזה בעבר הלא-רחוק..והתכוונתי אז למישהו אחר שנלחם בחירוף נפש למען טיהור שם ארגון הטרור ההוא..
ולעניין-
ה
טענתי שאם אתה מקבל את זה שדרעי רשע אזי מה הוצאת ש"ר יש בלהאמין\לא להאמין לקלטת נוספת..?השם רע כבר הוצא כבר בקלטת הראשונה. זה מה שניסיתי להסביר,שהוצאת ש"ר אין כאן.
אבל אם אינך רוצה להאמין משיקולים סתם שאתה חשדן,כמו שלא תאמין לי אם אומר לך עכשיו שמצאתי מאה שקל, זוהי זכותך.
אבל הוצאת שם רע וכדו' - אין כאן!
זה מה שניסיתי לומר.אני מקווה שעם פיסוק ורווח בין משפטים וחצאי משפטים המסר הובן טוב יותר.
יתכן שאתה צודקיהודה סעדה
אבל לא מהטעם שהוזכר למעלה, אולי דרעי מוגדר כ"מוחזק ברשע" עליו מותר להאמין(למרות שהחפץ חיים כותב להיזהר מאד בשימוש ההגדרה הזאת כי "ישרים דרכי ה' צדיקים ילכו בם ורשעים יכשלו בם", אני חושב שדרעי כבר הוכיח לנו את רשעותו).
מחילה..לא הבנתי.בחורצ'יק
והוא רשע כי 'כך פסק לנו מרן' .פשוט מאוד. (לתזכורת:"זה לא רשע?!")
מה המשפט האחרון היה קשור?יהודה סעדה
"אולי דרעי מוגדר כ'מוחזק' ברשע" יותר מידי הסתייגויות..בחורצ'יק
צודק, הוא רשע.יהודה סעדה
ברור שלשון הרע לתועלת מותריהודה סעדה
אך יש הרבה תנאים מקדימים לעניין.
בדיוק, לפי דבריי אין להאמין לרב אברג'ל. לא מזמן חברי שאל אותי תוך כדי דיון:"... אז אתה אומר שרבני ש"ס משקרים?" אמרתי לו שזו שאלה פרובוקטיבית-ההלכה חלה על כולם, ולפי ההגדרות רב לא נחשב ליותר אמין, מה לעשות.
וכן לטענתך השנייה-אסור לי להאמין שהרב אברג'ל אמר את מה שאמר, מה שאומר שדבריך הם הוצאת שם רע(באמת נקודה שלא שמתי לב אליה כשכתבתי-תודה על הארת העיניים).
"ותן טל"-בסך הכל אמרתי מה שהחפץ חיים אומר, זה לא אומר שאתה צריך לנצל את ההזדמנות לפגוע ביזהר, מצטער אבל התגובה לא הוסיפה. כבר כתבתי לך בעבר שאתה לא גורם טוב לאנשים בתגובות שלך, אבל כנראה שאיני יכול לשנות זאת, פשוט תשתדל לכתוב בצורה פחות עוקצת(במקרים שמגיבים לך בצורה לא יפה-תזכור שזה בגלל תגובות שלך בעבר ולא בגלל התגובה העכשווית, אתה עדיין צריך להוכיח לחברי הפורום שאינך מתכוון לעקוץ אותם כדי שיתייחסו אליך יפה יותר- אבל זו בחירה שלך איך לכתוב וכנ"ל תגובתם אליך בהתאם, תזכור זאת).
לסיום-יזהר, באמת שלא התכוונתי לפגוע בך ואם נפגעת אני מתנצל עמוקות, אני משתדל לכתוב את האמת-לא משנה באיזה צד היא נמצאת.
(מצטער על החפירות
, פשוט טוב להבהיר הכל בתגובה אחת).
יום טוב לכולנו!!!!!!!
אני לא פוגע ביזהר. בסך הכל חזרתי על הביטוי המלבב שכתב לי.ותן טל
והנחתי שזה לא ישנה מה תכתוב עדיין זה לא יזיז אותו מעדתו זאת
הוא עצמו כתב לי את זה ככה שנראה לי מוזר לטעון שזה שאני כותב את זה, זה כדי לפגוע ביזהר.
לגבי תגובות העבר - תרשה לי לא להתייחס פרטנית, רק אגיד, שלצערי זה ממש אבל ממש לא כמו שאתה מנסה להציג את זה. מצטער, אבל זאת המציאות. וזכותי לחשוב ככה כמו שזכותך לחשוב אחרת - ובכל מקרה אין שום סיבה להצדיק תגובות פוגעות ג-ם אם בעבר היו תגובות כאלו מהצד השני - הרי זה מגוחך. זה דומה למריבה של ילדים בגן שכל אחד טוען ש"השני התחיל". אז אל תחזיר, גם אם מישהו התחיל.
יש סיבה טובה להצדיקיהודה סעדה
אנשים לא שכחו, רוצה לחשוב אחרת-זכותך, רק אל תתפלא.
קודם כל, גם אני לא שכחתי את הכינויים המלבבים שכתבו לי. דברותן טל
שני - זה לא משנה, אנשים לא צריכים להתבטא בבוטות בכל מקרה. שום דבר לא מצדיק אלימות, וגם לא אלימות מילולית.
דבר אחרון - באמת שלא נפתח פה את כל מה שהלך ואת מה שהיו כותבים לי, ולהתחיל עכשיו במשחקי "מי התחיל" זה באמת מגוחך. לכן, בפשטות - כולם צריכים להיות בוגרים. כולם.
הייתה לך סיבה טובה באמתיהודה סעדה
לחזור על הביטוי המלבב של יזהר אם לא להכעיס? בבקשה, ענה לי אם יש לך סיבה טובה.
הייתה לי סיבה - להציב לו מראה מול הפרצוף, שיבין מה הוא אומרותן טל
על אחרים, ואולי אולי אולי זה יעזור לו להבין שהוא צריך להפסיק עם זה.
אני לא יודע מה ההיתכנות של זה, לצערי - אבל לעיתים צריך להשתמש בציניות כלפי אדם שפוגע, ולהראות לו מה הוא עושה עם הביטויים שלו, גם בדרך שאני עשיתי.
תקרא לזה איך שתרצה, זה לא באמת ענייני מה אתה חושב שזה. אני יודע שכל רצוני הוא שפשוט כל אחד כאן יכבד את האחרים ולא ישתמשו בביטויים מגעילים.
לעיתים? אצלך זו שיטה!יהודה סעדה
ובכן, אני יכול להודיע לך רשמית שהוא לא יפסיק בגלל הציניות שלך. חוץ מזה ממתי ציניות זו דרכנו? האם כך משכנעים? שיכנעת פעם מישהו בציניות להאמין בצדקת דבריך?
ציניות זה כמו חץ, זה רק פוגע ולאדם הנפגע לא נשאר אלא להתגונן.
מקווה שתבין.
המצחיק והאירוני הוא שעל תגובתי למה שיזהר כתב אתה תוקףותן טל
אותי כעת בחריפות, אבל על מה שיזהר בעצמו כתב, וממשיך לכתוב מגוון ביטויים משמיצים בטור הנדסי עולה, עלי באופן אישי - אתה לא טורח לכתוב לו מילה, לא מעיר לו ש"זאת לא דרך" ושזה "לא ראוי".
נראה שבעיניך אני האשם היחידי בכך שיזהר תוקף אותי בבוטות, והוא צדיק תמים שאין צורך להעיר לו - הוא בסך הכל לא אשם, זה ותן טל אשם שבעבר היה "כסאח" בניהם. ותן טל הוא האשם היחידי ולאחר שיזהר תוקף אותו, אסור לו להגן על עצמו באמצעות ציניות והצבת מראה מול יזהר, שכל הציבור יראה.
הרי בסופו של דבר, לא כתבתי דבר מעצמי - בסך הכל חזרתי על מה שיזהר כתב - אבל פתאום זה הופך אותי מנתקף לתוקף, איך אני מעז לכתוב ליזהר איזה ביטויים הוא אמר לי?
איך אני לא מתבייש!!!
מצטער, לא קונה את ההתחסדות הזאת.
ביום שבו היית מעיר למי שכותב ביטויים מעליבים, לפחות כמו שאתה מעיר לי - אז אולי הייתי לוקח ברצינות את ההערה שלך. עד אז, זה חד צדדיות משוועת, מצטער.
אגב, כנראה לא הבנת - "הציניות" הייתה נטו על דברין של יזהר שהוא בעצמו ה-פ-ו-ג-ע, לא הנפגע. אני לא כתבתי לו שום דבר רע כשהוא התחיל להעליב ולתקוף במילים בוטות יותר ויותר - בתגובה, אני, בסך הכל מראה לכל הציבור את מה שהוא כותב לי, מהזווית שלי. וואלה, זה אשכרה לפגוע ביזהר, לא להאמין...
לא אכפת לי אם הוא יפסיק או לא, לכל הפחות מי שקורא יבין באמת מי פה המעליב ומי פה זה שההעלבות פונות כלפיו.
ואסיים במילותיך:
מקווה שתבין.
מכמה סיבות איני תוקף אותו:יהודה סעדה
1. אני לא מחזיק מלתקוף אנשים
2.אתה תקפת את כל האנשים בפורום כולל אותי בלי סוף אז והיום.
כבר הבהרתי כמה פעמים למה תוקפים אותך, אז אתה מוזמן להמשיך להתפלא עד מאה ועשרים.
אני לא נוהג להתחסד, וזו עוד אחת מהעקיצות שלך, אולי אתה פשוט עושה זאת בחוסר מודעות?
גם כשמנסים לדבר אתך ברצינות ובפתיחות אתה רואה זאת כהתחסדות, בהצלחה עם זה.
נסיים בסמיילך![]()
אני תוקף את כ-ל האנשים בפורום, ב-ל-י סוף, א-ז והי-ו-ם?
ותן טל
מצטער, אני לחלוטין לא מקבל את האשמה החמורה הזאת!
להאשים שאני פוגע בכולם? ובלי סוף? וגם אז וגם היום?
אז בבקשה - תראה לי על כל האנשים בפורום, היום, שאני פוגע בהם בלי סוף. מצידי תביאי לי עכשיו 150 קישורים על כל הכותבים בפורום, שמראים שאני פוגע בהם באותם קישורים בלי סוף.
זה פשוט עוול מה שאתה עושה כאן ואתה לא מבין! "חוסר מודעות" זה מה שאתה עושה עכשיו. האם כבר רק לך מותר הלאשים אחד אחר שהוא "תוקף אנשים בלי סוף" ולי אסור לטעון שאתה במקרה שבו אתה מעיר רק לצד אחד זה התחסדות?? לאן הגענו?
אתה באמת לא רואה את החד צדדיות הבוטה שכאן?
אולי באמת לא.
בכל מקרה, אני מצפה ממך להתנצלות על ההאשמה המגוחכת והמכוערת על כך שאני פוגע בכל האנשים בפורום, גם כלפי אז, ובטח גם כלפי היום
יותר מכך - בבקשה תנסה למצוא לי אפילו 4 אנשים שהיום, אני פוגע בהם בכתיבה שלי באופן אישי. 4 אנשים! לא יותר מידי...
משום מה לא נראה לי שתיקח את האתגר, וגם אם תיקח יהיה קשה לך למצוא משהו.
"אתה לא מחזיק מלתקוף אנשים" - אבל אותי לא היית לך בעיה בימים האחרונים לתקוף אותי בהאשמות כאלו שאני פוגע בכולם - לא נראה לך קצת מוזר מצידך?
ואני תוקף אותך? בלי סוף? כתבתי לך דבר אחד, שלדעתי מה שאתה תוקף רק אותי ולא אותו, זאת התחסדות - ואיכשהו, הפכת את זה לכך ש"אני תוקף אותך בלי סוף". לא יודע, אולי רק לי זה נשמע הזוי.
מדהים כמה דה לגיטימציה אפשר לעשות לאדם אחד בפורום - אני אישית רק מקווה ש"כל הקוראים כאן" (שכמובן "את כולם תקפתי, גם אז וגם היום") קצת יותר בעלי ראייה רחבה ומבינים את הסתירות כאן ואת חוסר ההגינות.
וכמובן, כמובן - אתה תמיד הכל בענייניות ובנחמדות, זה רק אני שתוקף... (פשוט, זה שאתה מאשים אותי שוב ושוב שאני תוקף את כולם, ושאני זה ש"מתחיל", בלי להביא שום מקור אמיתי לדבריך - זה מאוד בנחמדות ומאוד בענייניות, במיוחד כאשר אתה מקפיד מאוד להפנות את זה רק לצד אחד).
עזוב, באמת אין טעם לדיון. זהפשוט מרתיח אותי האטימות האמיתית הזאת וחוסר היכולת לראות ולהבין שיש שני צדדים בעניין (אני מעולם לא טענתי שאני צדיק תמים - אבל מה שאתה מנסה לעשות זה להפוך אותי לכבשה השחורה הבלעדית, שכל האשמה נופלת ך ורק על כתפיי שלי, ולכן צריך רק להאשים אותי בכך, ולא אף אחד אחר. ובנוסף, כמובן, אתה "מוסיף" עלי עוד כמה וכמה "האשמות" הזויות - כגון, שפגעתי בכל האנשים בפורום).
לא מתכוון להתנצליהודה סעדה
בפני מי שמשתמש בציניות באופן שיטתי.
כנראה שכחת שהועפת מהפורום אחרי התייעצות עם רבים מהמנהלים, ומנהל לא חכם במיוחד החזיר אותך.
אתה יודע למה את הפושעים הגדולים לא תופסים? כי הם עובדים "נקי", אפשר גם לעקוץ ולפגוע בצורה נקייה וזו דרכך.
התחלתי לחפש בהודעות שלך אבל באמת לא היה לי כח-לכן אני מבקש מחברי הפורום שנפגעו מ"ותן טל" להעלות את ההודעות האלו.
אני סיימתי אתך, ומציע לכולם לנהוג כמוני.
כמו שאמרת - את הפושעים הגדולים לא תופסים. אותי העיפוותן טל
והחזירו, כשהבינו שבאמת אין סיבה להעיף - אבל יש כאלה שלא העיפו פעם אחת אפילו. אולי באמת לא תופסים את הפושעים הגדולים 
אגב "מנהל לא חכם במיוחד" - יפה שאתה מפרגן כאן להנהלה. מצטער - מה שעשית עכשיו היה ציניות, אם לא שמת לב.
לא אתה תקבע למנהל האם להחזיר ואת מי להחזיר.
אז הנה, לפחות הוכחתי - אתה תוקף אדם, משתמש לצורך זה בנתונים לא נכונים, לא אמיתיים, ואז מצהיר שלא אכפת לך שאתה עושה את זה, כי "במילא זה מול מישהו שמשתמש בציניות באופן שיטתי".
מוזר, ואני חשבתי שיש איסור בתורה לשקר, ולהגיד סתם דברים. לא ראיתי שהאיסור משתנה כאשר מדובר בלשקר על מישהו שלא אוהבים.
גם ראיתי בתורה איסורים של לא תיקום ולא תיטור, סתם אם מעניין אותך...
כל טוב.
אני מתפלא עליךיזהר
היית צריך לדעת שהוא יתפס לעניין "כל האנשים בפורום". מזל שהוא לא אסף חתימות של כל אלו שהוא לא תקף.
מצטער באמת שאני אדם תורני שמקפיד על האמת...ותן טל
חשבתי שאנשים תורניים לא מוציאים דבר שקר מפיהם.
אבל נראה שזה לא אכפת לך כל כך כשיש "שקרים קטנים" - הרי תמיד תוכל למצוא להם תירוצים. תמיד תוכל מקסימום לטעון ש"בסך הכל אי דיוק קטן, "לא בכוונה".
מצטער באמת שעל סעיף שלם שהוא כתב, שכולו מצוץ מהאצבע ואין בו שמץ של אמת בחלקים השונים שלו - אני יוצא להגנתי ומבהיר שזה פשוט שקר גדול, ומעולם לא יצאתי נגד כל אנשי הפורום, לא פעם, ולא היום (עוד יותר לא היום)
וכמובן, ממש מגניב שהתוקף הראשי בעצמו, שטינף את הפורום ואת הפה שלו כמעט בכל מקום אפשרי בשרשורים האחרונים, נגיד - מגיב בכבודו ובעצמו כאשר אני כותב ומסביר למישהו אחר שתוקפים אותי.
בניגוד אליך - אני לא טינפתי את הפה שלי בשרשורים האחרים גם כאשר כתבת עלי דברים בוטים במיוחד. הגבתי עניינית ולא כתבתי ביטויים בוטים כמוך. מקווה שאנשים יצליחו להבין מזה מיהו הבוטה ומיהו המבליג.
לפי ההגדרות תלמיד חכם בהחלט נחשב ליותר אמין.יזהר
זה נכון גם בהלכות לשון הרע, גם בהלכות השבת אבידה, ועוד.
תוכיח-קראתי אתיהודה סעדה
החפץ חיים מספיק פעמים כדי לראות שהוא לא יכול לספר סתם דברים בלי ראיות כמו כל אדם.
מותר לתלמיד לספר לרבו, ומותר לרבו להאמין לו.יזהר
זה חלק מהאמון שההלכה נותנת לרבנים.
אמור לי, אם שדכנית אומרת לך על בחורה פלונית שאתה מתעניין בה שיש לה פגם פלוני ולכן לא כדאי לך - האם אסור לך להאמין לה?
כמו שאמרת-לתועלת מותריהודה סעדה
אך יש שלבים לפני-צריך לבדוק שאי אפשר בלי זה וכו'.
מותר לספר לכל אדם אם יוצאת מזה תועלת, אז מה היתרון המיוחד של רב?
אני דווקא גאה באלי ישי על כך שהוא לא פרסם את הקלטתמרדכי
ביום הבחירות נסעתי עם אחד ממקורבי אלי ישי שהיה גם בחיר במפלגה והוא סיפר מה עוד נאמר בקלטת וזאת הסיבה שהיא לא פורסמה כי זה היה יכול לגרום באמת לרעש גדול וערכים גדולים וחשובים יותר ממנדטים היו נפגעים.
(אני יודע שאני מדבר בקודים אבל זה המיטב שהוכל).
היה אפשר לחתוך את הקלטת ולפרסם רק חלק מתוכנה.י.ל.
אלי ישי יצא אדיוט שהוא לא פירסם את הקלטת ועכשיו הוא אוכל אותה בענק על זה.
רבני ש"ס יצאו נגדו בלי סוף היתה לו אפשרות לסתום להם תפה עם קלטת אחת אבל הוא החליט להמשיך להיות היהודי הנחמד שחוטף כאפות בלי סוף ולא מחזיר....
אז הנה קיבל בהפוכה.... והוא צריך להאשים רק את עצמו בזה... וחבל ...![]()
אני דווקא חושב שהוא עשה את המעשה הנכוןמרדכי
אם יש קלטת שבאמת נאמר בה משהו - רק לאיים שיוציאו ולא להוציאותן טל
זה לדעתי המעשה הכי לא חכם.
או שלא תגיד כלום, אפילו לא "תרמוז" שיש קלטת (וישי הרבה יותר מרמז, וכמה וכמה פעמים, חלקן שמעתי אותו בעצמי) - או שתעמוד מאחורי מה שאתה טוען שיש קלטת, ותחשוף אותה לעין הציבור.
בדרך הביניים שבחר לעצמו ישי, הוא סינדל את עצמו מכל הכיוונים, לדעתי.
וחבל.
אבל תמיד יש את הבחירות הבאות, ושיהיה לו בהצלחה 
וגם במודעות של מרלבחורצ'יק
וגם כמו שאתה אומר לתקוף את דרעי.לשווק פשקיווילים עם תמיכות הרבנים,
אכן יש מקום להפקת לקחים.
אני מקווה שבבחירות הבאות יפיקו את כל הלקחים,ויקבלו לפחות שישה מנדטים.
שתי הערות.שלומי20104
זה שני מסרים סותרים שממש קשה לרוץ איתם יחד, מה גם שכעת האמון בהם נפגע חזק.
ב. תפסיקו להאשים את אחוז החסימה ידעתם לפני זה מה הוא ובכל זאת רצתם, זה היה הנתון הכי בסיסי שבחרתם לרוץ.
הפחד שמא הקול שלי ילך לפח כי המפלגה ספק עוברתיזהר
זהו פחד לא רציונלי. ההיגיון הצרוף אומר שעדיף להצביע למפלגה מסופקת. גם למשקיעים דוחי סיכון במיוחד, התוחלת של 4 ו-0 בסיכון, גבוהה מהתוחלת של 1 ודאי.
אז לרציונלים הציגו תמונה רציונלית של הצבעה אסטרטגית למפלגה מסופקת, וללא-רציונלים שעובדים מהבטן - הציגו תמונה לרמתם. וזה שבאמת היה כאן שקר או אמת. מצד אחד בכל הסקרים הם עברו בוודאות. מצד שני יש סטיית תקן. ויש את הגורמים הנוספים של הזיופים, הקמפיין ל הליכוד ביומיים האחרונים ועוד.
ולגבי הערה ב. אף אחד לא מאשים את אחוז החסימה. ברור שזה הנתון הבסיסי. כמובן שיש ביקורת על עצם השינוי, אבל היא לא התחילה עכשיו ובאמת לא קשורה. מאשימים את אלו שגרמו למפלגה שלא לעבור אותו.
לא נכון. כי להצביע למפלגה שבטוח עוברת ואולי זה יוסיף לה מנדטותן טל
זה קריטי לעיתים יותר מהסיכון הוודאי לזריקת הקול לפח במפלגה שמגרדת את אחוז החסימה.
וכל כך למה? כי תיקים בממשלה, אחרי הכל - זה דבר מאוד חשוב ומשמעותי, וגם גודל המפלגה, ואיכות התיקים שתקבל. מפלגה של 4 מנדטים, תקבל לכל היותר תיק אחד - לעומת זאת, מפלגה של 8 מנדטים, אם יהיו לה 9 מנדטים - זה יכול להיות ההפרש בין 2 תיקים בממשלה, ל3 תיקים בממשלה או יו"ר ועדה קריטית.
לכן זה מאוד רציונלי לפחד ממפלגה שלא תעבור את אחוז החסימה.
ותהיה בטוח שבבחירות הבאות, לפחות חלק מאלה שבחרו ביחד הפעם, יאבדו בה אמון באופן מוחלט, ולא יצביעו לה כבר - אלא אם תעשה את הבלתי יאומן, ותצליח בעקביות לקבל 6-7 מנדטים לאורך חודש וחצי בסקרים צמוד לבחירות עצמן.
תשובה.שלומי20104
לגבי ב. התכוונתי לפותח השרשור "יתכן ש... ואחוז החסימה מנעו את הכניסה" ברור שאחוז החסימה מנע, זה מטרתו, זה לא אןלי זה וודאי.
א1. מי טבע את המושג המוזר הזה, "קמפיין געוולד"..יזהר
א2. הקמפיין הנ"ל החל כמה ימים לפני הבחירות. בכמה מאמרי דעה שפורסמו (את מאמרו של הלל גרשוני המפלגה אף הוציאה בפלאייר) ובבמות נוספות. לא היו פה שני קמפיינים סותרים שהתנהלו באותו זמן, באותו מישור ולאותו קהל יעד.
ב. הוא דיבר על אחוזי הצבעה ולא אחוז החסימה.
א1. והיה מי שאמר שלאגודה מגיע עוד תיק רק על הכנסת המושג הזהשלומי20104
כנראה שהיה בסיס לפחד שלי.. מרדכי איפה אתה..
ב. צודק סליחה.
יש כאן פלונטר לא פשוטיזהר
מצד אחד - ברור שזה נכון. תקיפות ישירות עובדות הרבה יותר טוב.
אבל מצד שני, יש כאן שאלה מה יותר אמיתי. לא צריך להיות סמרטוטים, אבל כן יש עניין גדול לא לרדת לרמה שלהם. התגובות השקולות של אלי ישי ושטבון להכפשות מצד ש"ס ורבניה - הוסיפו להם הרבה כבוד ויוקרה אמיתיים.
בכל מקרה, גם אני סבור שזו הייתה טעות לא להוציא את הקלטת. זה לא בגדר של "לרדת לרמה שלהם", אלא של "לא להיות סמרטוט".
מצטערתמוריה.ר =)
ודרעי אלוף בלשחק על הרגש. זו הנקודה החזקה בקהל הבוחרים שלו והוא הצליח.
מסתבר שארבעה מנדטים מש"ס לא כל כך חזקים בקטע הזה...ותן טל
שהרי הם עברו ממפלגה אחת לאחרת. משמע, שלא כל הש"סניקים כמו שאת מתארת. ולכן אין באמת דרך לדעת מה היו שאר הש"סניקים עושים אם היו מתגלים דברים ברורים, או אם כמו במקרה ההיפותטי שלך - הרב עובדיה היה אומר להם בחלום להצביע לישי.
בגדול הכי קל לטעון שמצביעי מפלגה כזאת או אחרת הם עדר... - אותם דברים אומרים למי שהצביע לזה, ולזה, ולזה ולזה.
אני לא מאמין בזה. מצטער.
הייתי בשטחמוריה.ר =)
וסוד אפל ביותר - אנחנו שסניקים לשעבר. ( משפחתי )
דבר ראשון, לא כל המנדטים של יחד הגיעו מש"ס. ממש לא. חלק מציבור דת"ל תורני- הר המור לדוגמא.
חלק תומכי הרב אוירבך וכן מש"ס.
תחקרתי לא מעט שסניקים. המון מהם ענו כי הם מצביעים מכוח הרגש והמסורת וכי קשה להם ה"בגידה" במרו ובש"ס. אפילו ענו שהם עדר אך בכל זאת ממשיכים להצביע לש"ס.
ובעלי שיחיה אפילו שאל בן דוד שסניק אם היה מצביע ליחד אם הרב עובדיה היה קם ומכריז להצביע ליחד ונענה בשלילה.
וזה בסדר, אתה לא חייב להאמין.
זה כי האליל שלהם הוא דרעי ולא הרב עובדיה.שודד ים
הרבה ש"סניקים הצביעו יחד, נא לעיין בפילוח השכונות החרדיותירח חסר
בשכונות חרדיות לגמרי היה אחוז די טוב ליחד, במקומות בהם עוצמה לא קיבלה כמעט כלום בבחירות הקודמות. אני גם מכיר אישית כמה רבנים וראשי כוללים די נחשבים שהצביעו יחד בגלל שהם לא סומכים על דרעי. נכון שזה מוזר, אבל בעיה הרבה יותר גדולה היתה אצל המסורתיים.
הר המור, אגב, הם קבוצה קטנה ושולית כל כך שנראה שהם לא הביאו יותר מכמה מאות קולות. כמו כן אנשי הפלג הירושלמי ברובם הטילו פתקים לבנים, חלקם הצביעו ש"ס וחלק קטן בלבד ליחד. לא יותר מ-800 איש להערכתי.
קהילת הר המור מונה אמנם לא יותר מכמה מאות קולותיזהר
אבל אתה שוכח שהר המור זה לא רק הר המור. זה גם עוד הרבה ישיבות וגרעינים תורניים, שומעי לקחו של הרב טאו.
נכון, אבל נראה לי הם פחות מחוייבים לרב טאו.יהודי!!
תבדוק מה הצביעו בישיבות/ מכינות הקו.
לדעתי היה שם הית יהודי, ואולי אפילו ליכוד יותר מיחד.
רוב ישיבות ההסדר אין אפשרות לבדוק מה הצביעו - מעטפות כפולות.ותן טל
לא כל הישיבהיהודי!!
רק המחויילים.
ומי שלא מחוייל במילא הצביע בעיר/יישוב שלו.ותן טל
אלא אם כן איכשהו הוא רשום בעיר של הישיבה שלו (קומבינות של עיירות פיתוח לרוב)
ככה שאין דרך באמת לדעת מה ישיבה מסוימת הצביעה, מלבד הערכה כללית לפי היכרות עם הישיבה עצמה.
הישיבות, הקדצים והגרעינים שלהם עם תלמידים מאוד ליברלייםירח חסר
אין בכלל הווה אמינא שהם יצביעו יחד רק בגלל שהרב טאו אמר. אולי בעלי רואים שיש עליה בקולות של יחד מעוצמה, אבל ייתכן שזו השפעה של הרב ליאור ולבנון ולאו דווקא של הרב סדן.
אני הרמתי טלפונים לגייס רכזים בעריםיזהר
חבר'ה בגרעינים תורניים ובתי מדרש קהילתיים. ברמלה, גבעת שמואל, רמת גן, ראשון לציון.
כל מי שהתקשרתי אליו (את המספרים השגתי סתם בחיפושים באינטרנט) - תמך במפלגה. חלקם הפנו אותי לכמה מחבריהם, גם הם תומכי יחד.
מי הר המור ומי לא - לא מספיק מכיר את כל המפה, אבל זה ודאי לא בחלל ריק.
ובכל זאת במקומות האלו עדיין הצביעו יותר לבית היהודי.ותן טל
מה שאומר דרשני.
אגב - גם באחד המקומות החזקים ביותר של יחד שהיו בו כמה רבנים שדחפו מאוד ליחד - הציבור אמר את דברו והצביע בעיקר לבית היהודי. אני מכיר את המקום אישית אבל לא אחשוף מפאת אאוטינג (לא, לא קרית משה).
גרעינים של מרכז או הקו?ירח חסר
לא מספיק מכיר.יזהר
אמממישהיי =)
סתם דוגמא אבא שלי מכיר מישהו מסורתי/חילוני ששומר אולי מצוות בסיסיות והוא מצביע ש"ס. למה? הרב עובדיה אמר. והם משפחה מרוקאית אז זה מסביר הרבה. (לא בקטע של להוציא שם רע, ברור שלא כולם כאלה אבל יש המון כמוהם. ואני גרה בעיר שזה מאוד בלט/בולט הקטע של הטוניסאים/מרוקאיים..)
דרעי מניע אותם לעבוד עם הרגש, אתם מסכנים, שקופים, אף אחד לא רואה אותכם. הרב עובדיה מסתכל עליכם.. שטויות שאנשים מאמינים להם!!
צודק, ושוב צודק. + הוספות שליירח חסר
א. יש חומר על דרעי רב באיכות ובכמות. ממש תיבת פנדורה. אבל סרבו להשתמש בו. הטענה שהוא רוצה למנוע את אוסלו ג' צריכה הוכחות וקמפיין. למה ש"ס תביא לאוסלו ג', שואל המצביע התמים? הוא לא יודע את העובדות וישי סירב בתוקף ליידע אותו בעובדות.
ב. לגבי החרדים אתה טועה - בריכוזים החרדיים היה אחוז נאה מאוד ליחד (כשליש מקולות ש"ס), כמעט בכל מקום. דווקא בשכונות דרום תל אביב הצביעו לש"ס בהמוניהם וכמעט 0% ליחד. נראה שהקמפיין שם קרס ונחל מפלה צורבת, למרות שדרעי תומך במסתננים. כשלון טוטאלי. וכן לגבי עיירות הדרום, חוץ מנתיבות. במקומות לא חרדיים אחוז מצביעי יחד היה נמוך בהרבה ממקומות חרדיים. נראה שהיה כשלון גדול אצל המסורתיים, וגם מי שעזב את ש"ס הלך לליכוד ואף אחד לא ליחד.
ג. כאמור, הקמפיין המטופש "אני לא X, אני אלי ישי" היה שיא השבלוניות ובזבוז מוחלט של כסף. מה שכמעט מצחיק זה שמרוב היראה מש"ס אפילו פחדו לעשות "אני לא דרעי, אני אלי ישי".
ד. לפי הפילוח, הר המור ושטבון לא הביאו קולות. בכלל. ולא שזה לא היה צפוי. לשים אותו במקום שני היתה טעות מדהימה, לשים את שטבון על מודעות במגזרים חרדיים לא היה מועיל אלא מזיק.
תודה על הפירוט, וכמה שאלות.חיובי
אני אלי ישידתי לאומי
מתאים לבחירות למועצת תלמידים
נכון.די"מ
וגם הקמפיין של הבית היהודי היה טיפשי.
ממש לא הבנתי את הקטע שלו..
כניראה שאנשי היחצ וכדו' שיודעים את העבודהבחורצ'יק
סוברים שמה שהולך זה ססמאות ריקות מתוכן,גם כל מיני קשקושים כאלה של 'כולנו כחלון' 'אני שקוף' כל מיני קמפיינים מביכים כאלה,רדודים ודמגוגיים..אבל מה לעשות כנראה שזה מה שקונה את ההמון לצערנו
גם הקמפיינים האלה היו טיפשייםדי"מ
קמפיין השקופים יותר עורר רחמיםמוריה.ר =)
נראה לי שמיצינו כבר.
אולי.די"מ
זה עדיין לא טיפשי אלא שיש לך עליו ביקורת.
הקמפיינים של הבית היהודי כולנו ויחד היו טיפשיים.
עדיף קמפיין ריק מתוכן מאשר תוכן של עדתיות, קומוניזם וקיפוחיזהר
לא אמרתי שלא.די"מ
אך זה לא סותר את זה שזה קמפיין טיפשי.
כשראיתי פעילים של יחד לא הבנתי איך הם לא מתביישים ללבוש את החולצה הטיפשית הזאת
(אבל אני לא דוגמא בכללי אני לא סובל ללבוש חולצות עם כתוביות מרגיש לי לא צנוע)
אין הכי נמי.יזהר
בשנות התיכונית היו לי כמעט רק חולצות-פרסומת. לא נשכח לא נסלח, א"י בדם ואש, הרב כהנא צדק, ועוד מהז'אנר. היום זה חולצות פיג'מה (ובפורים האחרון גם השתמשתי באחת מהם. אתה ודאי זוכר...)
חחח
בטח שאני זוכרדי"מ
אבל החליפה זה מה שהיה באמת חזק..
![]()
זה נכון, אבל זה תמונה חלקיתיזהר
עובדים במישור של המסרים מחד, ובמישור של יצירת הזדהות ושלהוב מאידך. כולם עושים את זה. כל הג'ינגלים, ביקורים בשוק וכו' זה העניין הזה.
"מפסיקים להתנצל" זאת אמירה.. יש תוכןדתי לאומי
אני דיברתי על הסטיקרים המגוחכיםדי"מ
אלה היו שוליים ולא מרכזי בקמפייןדתי לאומיאחרונה
יש סטיקרים ויש מודעות בעיתון, חולצות, קמפיין אינטרנטי מרכזי ורחב.
שומר נפשו ירחק מעלון "הדור"קעלעברימבאר
סערת "הדור": כששמירת נגיעה הופכת לבעיה
מבחינתי אם העלון הזה מביא דעות כאלו, מקומוקעלעברימבאר
..
מעניין אותי מה אנשים חושבים על הציטוטים האלוקעלעברימבאר
גם אם מדובר רק בציטוט מרואיין,קעלעברימבאר
בוקר טוב, בוקר טובימח שם עראפת
יאיא פינק ממש לא כותב בהדור, התבלבלת עםקעלעברימבאר
זה כמו לערבב בין בנט למפלגת מימד
נכון, סליחהימח שם עראפתאחרונה
אתמול פורסם סרטון אווילי,ימח שם עראפת
ובו מתפארים השר סמוטריץ' וחבר הכנסת סוכות בהכפלת היישוב יצהר. ובכן, כתושב היישוב אני יודע היטב על איזו הכפלה הם מדברים, על בנייה בתוך תחומי היישוב בשטחים הפתוחים שבין שכונה אחת לאחרת, מגדלים שירימו את גטו יצהר לשמיים ויתנו לכפרי האוייב- בורין, מדמא, עצירה אל-קבליה, עוריף, עינאבוס, וחווארה, להמשיך בהשתלטות על השטחים סביב היישוב, לחנוק את צירי הגישה ואת המרחב הפתוח עד שיגיעו אל הגטו.
השר סמוטריץ' בחוצפתו הזכיר את עוקף חווארה. במקום לטפל בבעיה והיא מחבלי חווארה עינאבוס וביתא, שזרקו אבני על רכבים שעברו בכפר חווארה, שמו פלסטר על שטף הדם ובנו לנו "עוקף". עכשיו לא עוברים בתוך הכפר, אלא מאחוריו, בתוך כלוב מגודר משני צדדיו.
המחבלים כמובן לא התרשמו מכך שכעת הכביש מאחורי הכפר ולא בתוכו, מהמבתר אפשר לזרוק אבנים בדיוק כמו מבין הסמטאות, וכלוב הגדרות מונע מהחיילים שיגיעו לרדוף אחריהם. העוקף הוא מטווח ברווזים.
והיום, לפני כמה שעות, פגשתי חבר שלי. שלפני כמה חודשים נורה בגבו בידי שוטר מג"ב. פעמיים.
חבר הכנסת צבי סוכות, שתק.
לא מיחה, לא עורר מהומה. לא זעק על הדבר הנורא, שנערים נורים בידי שוטרים יהודים.
השר סמוטריץ', מילא פיו מים.
לא עצר את יומו, לא דפק על השולחן, לא עשה כלום.
אז שלא יספרו לי סיפורים, פוליטיקאים צבועים. לא מדובשך ולא מעוקצך אנו רוצים. לא את גטו הדיור שלכם ולא את ההרס וחורבן שאתם ממיטים על הגבעות שפורצות את הגטו הזה.
"הוו זהירין ברשות, שאין מקרבין לו לאדם אלא לצורך עצמן, נראין כאוהבין בשעת הנאתן, ואין עומדין לו לאדם בשעת דחקו".
הדמיון הוא שלךהסטורי
ממשלת בנט החזיקה שנה וחצי ברוטו.
ממש מגוחך שאתה מניח שכל מה שנעשה, נעשה למרות הממשלה וכל מה שנהרס זה רק כי סמוטריץ' רוצה בזה. כפי שציינתי, רוב הפינויים הם תחת התירוץ הבטחוני, שאת זה הליכוד התעקש להשאיר בסמכות הפיקוד. אם לסמוטריץ היו יותר משבעה מנדטים, המצב היה אחר.
וכן, יש ענייני תכנון ובניה, שאפשר אולי לעשות אותם בצורה יותר הוגנת, אבל מי שרוצה התיישבות יציבה ולא מערב פרוע - צריך לשתף פעולה.
כנ"ל שיתוף פעולה עם הצבא - לראשונה מזה חמישים שנה, הצבא כמדיניות (ולא רק כהתנהלות ספציפית של קצין ספציפי אוהד שהיתה גם בעבר) עובד עם ההתישבות, תומך בהתישבות ומסייע להקמת התיישבות. זה בהחלט אומר שצריך להתחשב, אבל אם לפעמים להתחשב זה המחיר של שיתוף פעולה של הצבא עם הגדלת שטחי השליטה וההתישבות (והמרעה) על אלפי דונמים - זה בהחלט מוצדק.
אתה מייצג את השיטה שהתנגדה לכל פשרה. יש כאן וויכוח בן חמישים שנה. בסופו של יום, מהפשרות ושיתופי הפעולה עם גורמי המדינה והצבא - ההתישבות רק גדלה.
פשרת קדום ששבוע שעבר מלאו לה חמישים שנה, פרצה את הדרך לכל ההתיישבות שיש היום בין ירושלים לעפולה. המעבר בהסכמה מרוג'ייב להר כביר, פרץ את הדרך לכל ההתיישבות שיש היום בגב ההר. הסכם המאחזים של זמביש עם אהוד ברק (את זה אני כבר זוכר בעצמי) הוביל לשלל ישובים, שהיום קיימים גם כל הנקודות שאושרו או הוזזו לשם וגם כמעט כל המקומות שפונו. הסכם אביתר, שגם כאן בפורום קטלו אותו, הביא לכך שהיום אביתר היא ישוב מוכר, בשטח שבין תפוח לצומת מגדלים (שבתכנית המאה תוכנן להיות פלסטיני) קיימות עוד שלוש חוות והמאבק הוא על המאחז הבא מאביתר לכיוון ביתא.
כבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוגנ א
בס"ד
תכתבו כאן על הכבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוג
אם אתם מכירים כביש שצריך שידרוג - תכתבו את מספר הכביש, ליד איזה יישוב/ עיר הוא נמצא ותפרטו את הבעיה שבכביש
תכתבו אם חסר תאורה, שוליים, עיקולים, צמתים מסוכניםנ א
מה מטרת השרשור?ברגוע
דרך עמק פסגותנ א
דרך עמק פסגות (כביש 4578) בין היישוב בית אל ליישוב פסגות
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, צמתים כמוקדי סיכון
כביש 465 חוצה בנימיןנ א
מתחיל בצומת המשטרה הבריטית על כביש 60 ומסתיים בצומת גבעת כח על כביש 444 (קרוב לאלעד)
עובר ליד היישובים עטרת, נווה צוף (חלמיש), בית אריה, עופרים.
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, עיקולים רבים, צמתים כמוקדי סיכון.
מצטרף לשאלהמרדכי
אני אסביר. אתמול בלילה הייתה לי שיחה מאוד ארוכה עם מקורב לחבר כנסת מהקואליציה. בין היתר הוא סיפר לי שיצא לו לנסוע בשבוע שעבר בצומת שדיברתי איתו עליה, שאני עובר בה מידי יום, שהיא מאוד פקוקה ועמוסה. הוא אמר לי שהוא גם נתקע בה, אבל מצד שני שהוא רואה שגם המאמצים הצליחו, והתחילו שם את הבנייה לרמזור והרחבת הצומת.
זה בדיוק הסיפור. לפני כמה חודשים שהייתי בכנס עם השרה מירי רגב, כשכולם קפצו לשרה, אני קפצתי על העוזר שלה ושאלתי אותו מתי יתחילו העבודות על הצומת הזאת. שראש המועצה פרסם פוסט על שדרוג כביש בקרבת מקום, הגבתי לו על אותה צומת ספציפית. ככה פועלים, לא נראה לי שרשור בפורום יעזור.
רמזור?משה
הייתי שמח למחלף, אבל גם רמזור יקל מעט
מרדכי
אגב, שרשורים במקומות כאלה כן מועיליםמשה
בסוף אנשים כאלה מחפשים את השם שלהם בגוגל עם מייל התראה כמו שאתה בטח יודע. לפעמים מספיק לאזכר את השם שלהם והם רואים או הנציגים שלהם רואים.
כבר מזמן הבטיחו שיכפילו את כביש הגישה לבית אל 466נ א
זה עדיין לא קרה...
למה לא מקדמים את הכפלת כביש הגישה 466 ליישוב בית אל?
"נעלמו לי ראשי הרשויות ביהודה ושומרון"
בשבועות הקרובים בעז"ה יצא מכרזברגוע
אבל האמת היא שהוא לא עמוס, ויש כבישים יותר דחופים
אין בעיה. אבל מה עם לשדרג את דרך עמק פסגות (4578)?נ א
דרך עמק פסגות (כביש מס' 4578) - קטע הכביש מעין תות לפסגות (מסתיים בצומת יחי"ש ציון)
אין תאורה, אין שוליים, סיבובים מסוכנים, בעיות שדה ראיה, צמתים כמוקדי סיכון
מסכים שלא יזיק לשדרג אותוברגוע
לדעתי, צריכים לעמוד על זה. הכביש הזה ספציפית הואנ א
אחד מהכבישים המסוכנים לנסיעה... במיוחד שרכב יכול להפתיע אותך באחד הסיבובים
כמה תאונות היו שם בשנים האחרונות?ברגוע
לא יודע... איזה כבישים ביהודה ושומרון אתה מכירנ א
שצריך לשדרג אותם?
מי שמכיר כבישים ביהודה ושומרון שצריך לשדרג אותם - שיכתוב כאן
מה הקשר?___
כביש מסוכן, גם אם הוא נידח, חייב טיפול.
לא שאני הבנתי מה מטרת השרשור, אבל טענות לעניין בבקשה...
הקשר הוא שיש היום השקעה מטורפת בכבישיםהסטורי
לא צריך להכפיל את 466משה
מה שצריך לעשות זה לחבר את בית אל ישירות לכביש 60. המרחק זה 300 מטר וצריך פשוט לעשות את זה ולהעביר את הש.ג למקום קצת יותר הגיוני על המפה.
זה מסוכןנקדימוןאחרונה
אחרת, לדעתי זה מסוכן ליצור באינטרנט רשימה כזו מפורטת של מקומות שמועדים לפורענות. לא צריך לספק מודיעין גלוי חלילה.
לא סגור האם הייתה בגידה מבפנים, אבל אם כן, מירון..hamedinai
ועדת חקירה ממלכתית לחקר אסון מירון נכשלה באופן המחפיר ביותר, עד כדי גיחוך, כאשר הטילה אחריות אישית על נתניהו.
יש מפקד משטרה האחראי על האירוע, ורק הוא אחראי ואשם. אפשר ללכת דרג אחד אחורה: מפכ"ל המשטרה, שתי דרגות אחורה: השר לביטחון פנים, זה יהיה כבר מוגזם, אבל שלוש דרגות אחורה זה כבר מטורף לגמרי. אבל זה מה שהוועדה הפוליטית שקראו לה "ממלכתית" החליטה.
כאשר מסתכלים על היועמ"שית ועל הממלכתיות שלה, רואים שהמילה "ממלכתי" אינה אומרת שום דבר, זה הפוך מממלכתיות.
מסקנות ועדת מירון היו כל כך מגוחכות שזה לא עשה רושם על אף אחד. החונטה הבינה שהעם לא קונה את הבלוף שלהם.
ניסו להסית את החרדים נגד נתניהו כי הם היו אלו שנפגעו בעיקר מאסון מירון, אבל ראו שגם החרדים לא קונים את זה.
ואז נפל להם האסימון: החרדים לא חשופים לתקשורת ולכן לא קל להסית אותם, אבל אם יהיה אסון נוראי על יישוב אחד או 2 של קיבוצי עוטף עזה, זה בטח יפעיל זעם עצום.
כבר מזמן אמרו שתהיה רכבת מתל אביב לשומרון 🚆נ א
אפילו את העבודות לא התחילו
כתבות בעניין:
המטרונית הראשונה ביו"ש יצאה לדרך
תכנון וביצוע המטרונית בשומרון יוצא לדרך
הרכבת על גלגלים תבצע ניסוי בשומרון
הרכבת תגיע לשומרון - אבל מה ההשלכות?
סמוטריץ': רכבת קלה עד צומת תפוח
שר התחבורה מתכנן רשת מסילות רכבת ביו"ש
אמרתם שתקום רכבת? תעשו! 🚆
וגם כדאי שיקימו רכבת במקביל לכביש 60 🚆נ א
מעפולה ועד לבאר שבע. יחסוך הרבה בעיות עם בעיית התחב"צ ביהודה ושומרון.
אם כבר, אז רכבת מירושלים למירוןאיתן גילאחרונה
עם תחנות עצירה בכמה וכמה ישובים מרכזיים בבנימין ובשומרון.
על ההזנחה הפושעת של ארץ בנימין אנחנו משלמים ביוקר. אוי לכם מיום הדין.
אור של חנוכה שלי...סיעתא דשמייא1
להרבה קשה לעכל את זה אבל לא במקרה השם שלח לשם שינוי איסלמי ערבי לעצור את היורה מלהתקרב למקום הארוע.
חשוב להנהגה לאמר בכל רם במיוחד ליהודים יקרים כאלה שלא צריך להתלהם ולהכליל ולאבד תקווה.
אותי הוא הציל אישית.
אוקי . השכלתי.סיעתא דשמייא1
נקודה למחשבה, ברשותכםמרדכי
אתמול השתתפתי מתוקף עבודתי בכנס 50 שנה לחידוש ההתיישבות בשומרון. היו שם נשאי המדינה, שרים שונים חברי כנסת ואישי ציבור, בהם בין היתר גם ח"כ יולי אדלשטיין. אני חייב להגיד לכם שכמתבונן מהצד, מאוד כאב לי הלב לראות איך הוא נהיה "מנודה" בציבור שלנו.
והאמת זה עוול שאנחנו כציבור עושים לו. אם מסתכלים על נושא ההתיישבות, בין אם זה צפון השומרון וחידוש ההתיישבות בחומש ובין אם זה נושא הריבונות, במשך שנים מי שקידם את זה בכנסת, כנגד כל הסיכויים, היה יולי אדלשטיין. הרבה לפני שסמוטריץ' ובן גביר נכנסו בכלל לכנסת, יולי היה שם כל הזמן ודחף לזה בעבודה באמת קשה.
והיום? בגלל חוק הגיוס (שהוא פעל ניסה להעביר כדי להביא לגיוס חרדים, ואפשר להתווכח על הדרך), מתייחסים אליו כאל מישהו דחוי. זה באמת כאב לי לראות את זה. פתאום אין טיפת הערכה לפעולו, והעשייה שלו פשוט נשכחה.
הרי כולנו יודעים היום "לדקלם" בזכות מי ההתיישבות מתפתחת בשנים האחרונות, אבל היו שם אנשים שפעלו עוד הרבה לפני. לא בממשלות "ימין על מלא", אלא בממשלות שכללו את לפיד וציפי לבני. והם נשכחים היום בצד, מנודים, וזה ממש כואב הלב.
לעומת אדלשטיין, ראיתי שם גם את השרה מירי רגב. מי שהייתה דוברת ההתנתקות ודבררה את הגירוש מגוש קטיף ומצפון השומרון. היא לעומתו התקבלה שם בחיבוקים, נשיקות ובקשות לסלפי מכל עבר.
בואו לא נתבלבל, זה לא בגלל שמירי רגב "עממית" ואדלשטיין ההפך המוחלט מכך. זה פשוט עניין של נאמנות לנתניהו. בי באופן אישי זה העלה תחושה קלה של גועל.
צודק מאודהסטורי
אני חושב שאני מסכיםמשה
יולי אדלשטיין בגד כשהצביע נגד הרפורמה המשפטיתeilonb3
מי שהיה נגד הרפורמה המשפטית ובעד הבג"ץ הפרוגרסיבי הוא נגד עם ישראל. ברגע שלא נבחר ליו"ר הליכוד נהיה אנטי עם ישראל. טוב מאוד שדחו אותו. רק שררה הוא רוצה. כמו זאב אלקין
הוא היה נגד הרפורמה? לא זכרתיאוריןאחרונה
ממש לא מתאים לאדם ערכי כמוהו. מקווה שלא השתנה ונסחף לצד המרוח בחמאה כמו שעשה אלקין למרבה הבושה
הימור בחירות: מה תוצאת המנדטים שתהיה להערכתם?זיויק
מקווה שמפלגות חדשות ומקוריות יאתגרו את הקונספציהמתוך סקרנות
אם אחרי אירועים כאלו נמשיך "להפטיר כאשתקד" (מ2 הצדדים!) המצב לא טוב.
אתה חושב שיקום משהו שלא קם עד עכשיו?זיויק
יש הרבה מתחממים על הקוויםמתוך סקרנות
הבעיה היא אחוז החסימה הגבוה, שגודע יצירתיות ויוזמה , בטענה ל"שריפת קולות".
מקוןה שיקרה הנס ויפחיתו אותו
אחוז החסימה באמת פסול דמוקרטיתהסטורי
כמו כל חסם כניסה לשוק.משה
כמו רשיון מונית או מכסת ביצים.
מקווהארץ השוקולד
עובדתיתשלג דאשתקד
אלו הרגעים שאני מזמזם את שיר הסזון.
ככה זה ברוב המקרים, ולתשומת ליבך, גם מחדלי יוהכ לא הפילו את המערך...
למה? מהפך 1977 לא היה השפעה של מלחמת יו"כ?מתוך סקרנות
היה אבל מלמד שיכול לקחת זמןארץ השוקולד
לא ממששלג דאשתקד
לפי ויקיפדיה "תוצאותיהן (של בחירת תשל"ד, מיד לאחר המלחמה) הושפעו במידה רבה מהמלחמה, אם כי מלוא ההשלכות של המשבר ניכרו רק כעבור ארבע שנים בבחירות לכנסת התשיעית."
זו אמירה עדינה ומתחמקת, כי בחירות 1977 הושפעו בעיקר מפרשיות השחיתות שנחשפו אז והתאבדותו של השר אברהם עופר. (וגם זה לא הספיק, כי זה רק חצה את הקולות של המערך. המהפך האמיתי היה בכלל ב1982 כשהימין קיבל את מירב הקולות)
בקיצור, מה שהשפיע זה לא ממש המלחמה.
מסכים לחלוטיןארץ השוקולד
כל הימור כאן, לא יהיה יותר מהימור...הסטורי
אז תהמר 😆זיויק
ביבי שוב ינצח, למרבה הצערshaulreznik
למרבה הצער - כי ימין הוא לא, לכל היותר, ימין תבוסתני שעושה את מה שהשמאל דורש ממנו. אבל כישורי המשחק של ביבי פועלים ניסים על קהל הבוחרים שלו, ואלה ימשיכו להצביע לו שוב ושוב, עד לפרישתו לגמלאות או לעולם שכולו טוב.
מי היית רוצה במקומו?זיויק
החל מעמית הלויshaulreznik
באמת חושב שנכון שיהיה למדינת ישראל ראש ממשלה הומו?זיויק
יפתח הגלעדי היה 'בן אישה זונה' ופרחחshaulreznik
סמוטריץ יקח את בן גביר...בני ב
סמוטריץ אחרי כזה מלא עשיה אמיתית ולא דיבורים 69 ישובים ,כבישים ביוש, אחלה כלכלה ורוטמן מספר אחת של הרפורמה המשפטית סטרוק פשוט בנתה את יו"ש חוות, גבעות פשוט הכל ... ומילה שלי יש עוד שחקני מפתח שיצתרפו : 1) עופר וינטר 2) צביקה מור 3) בראלה קרומבי 4) ארז בינר רשימה חלקית ...
הימור אם מפת המפלגות נשארת ככה:
הליכוד:32-37
שס:9-11
יהדות התורה:8
הציונות הדתית:8-12
בן גביר:5-7
בנט:5-8
גנץ:8-15
לפיד:10-17
הדמוקרטים:11-16
ישר: 0-5
חדש תל:5
ראמ:5
בלד, המילואיניקים לא עוברים!
אבל הסקרים מראים להפךזיויק
סליחה שאני קטנונימרדכי
בס"ד
סמל ישוב זה אירוע חשוב, ואני ממש לא מזלזל בו. מצד שני אי אפשר להכניס תחת ההגדרה 'יישובים חדשים' את הישובים נריה (450 משפחות), לשם (700 משפחות), כרם רעים (200 משפחות) שבות רחל (150 משפחות) ויישובים נוספים.
יישובים חדשים, בהחלט יש, ב"ה. לא 69.
(ואגב, נא לא לכרוך ביחד את נושא החוות ואת נושא הגבעות. רק לפני פחות מחודש הסבירו לנו סמוטריץ' וסטרוק שזה לא אותו דבר ומה צריך לחזק ומה צריך לפנות)
לגבי הסוגרייםהסטורי
הם בהחלט דוחפים ומעודדים את הקמת החוות והגבעות, לגמרי. תשאל את כל מי שנמצא שם.
מה שטענו שצריך לפנות זה מקומות בהם הבניה העצמאית, מעכבת את הבניה המסודרת שאמורה להיות הרבה יותר משמעותית.
(אין לי מושג מי צודק בוויכוח הספציפי על הפרטים באותו אירוע ומסכים לגמרי שהאירוע ההוא וההסברה סביבו היו אמורים להראות אחרת לגמרי).
אני גם לא יודע מי צודק בויכוחמרדכי
גם באופן אישי אני לא רואה הבדל משמעותי בין החוות לבין הגבעות. אבל בשורה התחתונה, שהם הסבירו את המהלך, הייתה הפרדה ברורה בין החוות לבין הגבעות. צד אחד הוצג כמעשה פטריוטי בעוד לגבי הצד השני השתמשו במילים קשות יותר.