האם ש"ס קנו בכסף מלא את קולותיהם?חד123

מעדויות שהגיעו לוואלה חדשות עולה כי לשלושה מצביעים חרדים משתי ערים שונות, במרכז הארץ ובצפונה, הוצע כסף בתמורה להצבעה לש"ס בבחירות לכנסת. חלקם סיפרו כי התשלום ניתן להם בסמוך לקלפי. כמו כן, בידי וואלה חדשות שיחה מוקלטת עם קבלן קולות מאזור המרכז, שבה הוא מצהיר כי שילם ל-20-30 בוחרים כדי שיצביעו לש"ס. במפלגת ש"ס טוענים: "מדובר בהמצאות ובסיפורי בדים".

על פי החוק, תשלום לבוחר עבור הצבעתו או הבטחת כסף עבור הצבעה או שינוי הצבעה מוגדרים שוחד בחירות ומדובר בעבירה פלילית.

פעיל פוליטי מאזור המרכז תיאר בשיחה עם תחקירן וואלה חדשות, יצחק חברוני, כיצד עבדה השיטה: "היה לנו תקציב, סכום של כמה מאות (שקלים – י"י, י"א) טובים, (לשלם ל – י"י, י"א) בערך משהו כמו 20 אנשים, 30 אנשים. משהו כזה. לכל אחד שילמתי 50 שקלים. היו איזה שניים שהתעקשו על מאה. לכחלון (אנשים שתכננו להצביע לכחלון – י"י, י"א) שילמנו יותר". בסוף השיחה הבהיר הפעיל: "אם תוכל... אל תעביר את זה הלאה כי לפי החוק זו בעיה לפרסם את זה, שזה לא יצא החוצה כי זה פלילי הדבר הזה של הכסף".מצביע מאזור המרכז סיפר כי קיבל כסף כדי לא להצביע למפלגת יחד של אלי ישי. "חבר שלי קיבל מאה שקל ואשתו מאה שקל, ואני קיבלתי רק 50 כי לא היה לי כוח להתווכח", הוא סיפר. "הבנתי שהיו ערימות של כסף בשביל זה. הביאו את הכסף בבוקר הבחירות". הוא הוסיף כי הכסף לא ניתן לו בסמוך לקלפי עצמו. לדבריו, הייתה לו התלבטות קשה משום שרצה להצביע יחד, אבל הצביע לש"ס כי היה לו מה להרוויח מזה. "הגיס של החבר שלי הוא מאלה שקיבלו את הכסף לחלק אותו", הוא הוסיף. "הוא לא היחיד שקיבל, הוא סתם פעיל. כל פעיל קיבל סכומים אחרים".

עדות נוספת הגיעה גם כן מאזור המרכז. מצביעה סיפרה לתחקירן וואלה חדשות: "אני ובעלי קיבלנו 50 שקל כל אחד וחברה שלי קיבלה מאה. היא רצתה להצביע לכחלון ואמרתי לה ש"ס אז נתנו לה מאה, זאת בעיה?".

נוסף על כך, תושב צפון הארץ טוען כי אחיו קיבל 300 שקלים בתמורה להצבעה בש"ס. "פעיל מקומי עבר לידינו. הוא יודע שאנחנו (תומכים ב – י"י, י"א) אלי ישי, ובא אלינו, שם לו 300 שקל והלך. זה היה בדרך לקלפי", סיפר האיש.

מערכת וואלה חדשות הגיעה לעדים בלא סיוע מגורמים במערכת הפוליטית. ככל הידוע, מצביעים אלו אינם חברים בשום מפלגה.

מש"ס נמסר בתגובה: "מדובר בחלק ממסע השמצות נגד תנועת ש"ס. דברים אלו מנוגדים לחלוטין לדרכה של התנועה, ואנו בטוחים כי מדובר בהמצאות וסיפורי בדים".

לאחר שעומת עם הדברים שאמר בהקלטה, סירב הפעיל הפוליטי להגיב לטענות.

"דברים אלו מנוגדים לחלוטין לדרכה של התנועה" - חזק..יזהר

מתלבט האם רוצים פה שאספר מה אברך אחד שלומד באחדותן טל

מהכוללים שהרב שלו תומך נלהב של יחד, והורה לכל תלמידי הכולל להצביע ליחד - שאותו אברך שלומד שם, עלה לשידור ברדיו וסיפר שיצאה הוראה מהרב, שכל מי שלא יצביע למפלגת יחד, מלגתו בכולל תישלל והוא יורחק מהלימודים בכולל.

ואותו אברך אמר שזה מעמיד בסיבוך גדול מאוד אותו ועוד הרבה מחבריו שבאופן טבעי רוצים להצביע למפלגה אחרת (תנחשו) אבל מצד שני מפחדים על עתידם ועל המשכורת שלהם.

ולא נשכח לציין שאמירות כאלו מצד ראש כולל הן חמורות מאוד, ומהוות למעשה שוחד בחירות אסור, וזה עבירה פלילית.

אז הנה, סיפרתי, אבל השמטתי את שמו של הרב ושל האברך ושל תחנת הרדיו, מטעמי לשון הרע. רק זה היה נחוץ לצורך האיזון, שלא יחשבו חלילה שרק על ש"ס יכולים להמציא סיפוריי בדיות.

אתה משניא את עצמך על הציבור. אתה צריך עזרה מר 'ותן טל'חד123

סליחה? למה לפרסם פרסומים כאלו על ש"ס זה בסדר, ואילוותן טל

לספר מה שמעתי באוזניים שלי שאברך אמר על מפלגה אחרת, שבמקרה היא מפלגת יחד - זה "גורם להשניא את עצמך על הציבור"?

זה פשוט פתטי. לא אני צריך עזרה אלא אותם אלו ששונאים אדם רק בגלל שהוא אומר את האמת שלא נוח להם לשמוע. ששונאים אדם, שלא מוכן לקבל את זה שרק להם יהיה מותר לפרסם דברי הכפשה על מפלגה מסויימת, ולא "אסור" לפרסם דבר דומה, על המפלגה "שלהם" - כי אז הם "שונאים אותו".

מקווה שרוב הציבור כאן לא בהלך המחשבה שלך ומבין שמה שמותר לך, מותר לאחרים. לספר את מה ששמעתי, מותר לי, בדיוק כמו שאתה רק זמן קצר לפני זה פירסמת את מה שקראת על מפלגת ש"ס.

אם יש לך הסבר אמיתי למה שכתבת כאן למעלה, אשמח שתסביר. 

אתה אפילו לא מבין את הבעיה. תן לחבר טוב שיקרא מה שאתה כותבחד123

כזה קשה לך להסביר את "הבעיה"ותן טל

ואם אני אכתוב לך אותם דברים? :

"אתה משניא את עצמך על הציבור, אתה צריך עזרה מר 'חד123"

"אתה אפילו לא מבין מה הבעיה, מר 'חד123', תן לחבר טוב שיקרא מה שאתה כותב"

הנה, גם אני "כתבתי" לך הוראות הערות שכאלו - האם זה אומר שכעת אתה משניא את עצמך על הציבור? שאתה לא מבין מה הבעיה שלך?

זה מגוחך, בחייאת. 

אם אין לך הסבר ואין לך טיעון רציני, שאתה יכול להסביר למה מה שכתבתי "משניא אותי על הציבור" - אז בבקשה, אל תכתוב סתם דברים. אם אתה לא יכול לעמוד מאחורי מה שאתה אומר - למה אתה אומר אותו? סתם בשביל להתנגח במישהו אחר שאתה מעוצבן ממנו? לא תמו ימי המלחמות חינם?

אני עדין אומר - אם יש לך הסבר לדברים שכתבת עלי, אני מזמין אותך פה מעל גבי הפורום להסביר אותם, ולהסביר מה ההבדל בין מה שאתה הבאת, לבין מה שאני הבאתי.

אני יסביר לך.די"מ
זה מרגיש לפעמים שאתה קצת "חמור קופץ בראש"
אתה יודע טוב מאד מה אנשים פה חושבים.
זכותך להגיד את דעתך אבל זה לא סיבה לתקוע את זה כל שנייה והכל שרשור.
כם אם תעל'ס אתה צודק.
אתה זה שאוהב להגיד את המשפט (אני אישית מסתייג מהמשפט הזה אבל נגיד..) "אל תהיה צודק תהיה חכם".
כאשר באופן קבוע תוקפים פה כל הזמן שתי מפלגות מסוימות,ותן טל

ו"מאתרגים" מפלגה אחרת, לא מוכנים שישמעו עליה אפילו לו שתי מילות ביקורת - אז כן, לעיתים אני מרגיש שאני צריך להעמיד את האמת על דיוקה, ולהבהיר שהמצב הוא ממש, אבל ממש, לא כזה.

אותו דבר אם היו מאתרגים רק מפלגה אחרת, לא יחד, והיו כל הזמן תוקפים שלא בצדק מפלגות אחרות בלבד - גם על זה הייתי מתעצבן.

אפילו על מפלגת העבודה ומרצ אני יכול להגן כאשר מדובר סתם בהאשמות שוא. 

ולכן, כן - גם אם יש פה כאלו שלא אוהבים שאומרים דברי ביקורת על יחד, שיבינו שכאשר הם כל כך שמחים ו"קופצים בראש" על כל ביקורת שיש על מפלגה אחרת ש"התחרתה" ביחד - כמו הבית היהודי, וכמו ש"ס - אזי, שיבינו, שגם על יחד ניתן להגיד כמעט אותם "האשמות", גם אם אין "הוכחות" בדיוק כמו שאין לאלו שתוקפים את ש"ס והבית.

"חכם" - לעניות דעתי זה לא המצב כאן. זה לא שאם לא אכתוב את זה אצא "יותר חכם", וגם לא "יותר צודק" - אלא, פשוט - אני כותב כי זה האמת. 

אם אנשים לא אוהבים את זה שאני הרבה פעמים מציב מראה גם כלפיהם - שישאלו את עצמם האם זה היה קורה אם הם עצמם לא היו טורחים כל שנייה לתקוף בעצמם, ו"לקפוץ בראש" מתי שאפשר, "על חשבון" מפלגה אחרת. 

[ובנקודה הזאת חשוב לי להבהיר - אני ממש, אבל ממש, לא חסיד ש"ס. אבל כאשר מותר להביא כאן כתבה מוואלה, שביום יום החבר'ה כאן לא ממש מחזיקים מהם, ויש עליהם טענות כרימון - רק כדי לתקוף את ש"ס, בלי שיש באמת מקור רשמי שאומר את זה וקבע את זה (עבירה פלילית זה עניין של המשטרה, לא שלי) - אזי גם אני יכול מנגד לכתוב דברים ששמעתי ברדיו מאת אברך שמפחד שלא להצביע "יחד" בגלל מה שאמרו לו שיבטלו לו את המלגה]

ולסיכום, נגיד את זה בקצרה - אם לא כל שנייה וכל שרשור שני, היו תוקעים ביקורות על כל מפלגה שאפשר מלבד מפלגה אחת ויחידה (ובעיקר לא היו תוקפים 2 מפלגות ספציפיות כל הזמן, בקנטרניות) - אזי גם אני לא הייתי נדרש ל"איזון" הזה.

תעשה מה שבא לך.די"מ
זה לא סותר את מה שהוא אמר.
זה מסביר את הצד שלי. אגב - לא שמעתי שהוא מוסמך לדבר מטעםותן טל

"הציבור", אבל שיהיה.

"שלא תחשבו שרק על ש"ס אפשר להמציא בדיות" תודה על הכנותבחורצ'יק

רק הבהרה - אני לא יודע אם זה בדיה או לא, לא במקרה הזהותן טל

ולא במקרה הזה - רק אמרתי, שגם אם תגידו שהסיפור על "יחד" הוא בדיה, אז אמרתי, ש"לא רק על ש"ס אפשר להמציא בדיות", דהיינו, שיהיה ניתן לטעון שגם על ש"ס זה בדיה - כמו שבפועל טענו שם.

ספר, ספר את שם האברך ושם הכולל...דוסית גאה!

מה בדיוק לשון הרע בלספר משהו שאדם הצהיר ברדיו?

Iמצנזר משוI

אני רואה שפתחו פה שעת סיפור, אז גם אני רוצה להצטרף מרדכי

בס"ד

אני רק מתלבט על מה לספר?

על אותם ראשי ישיבות שלא תמכו בפומבי ב'יחד' כי אחרת 'הבית היהודי' תעצור לה את התקציבים לישיבה?

על הרב רצעבי שתמך בש"ס ואמר שהוא עושה את זה רק בשביל שלא יעצרו לו את מימון המוסדות?

זה גם נכנס בענייני ונושאי שוחד בחירות. תקציבים לא אמורים להוות חלק בשיקול הדעת במי לבחור.

בקיצור, כל זה מוכיח - אם אנחנו לא רוצים שיכנסו כל פעם במפלגהותן טל

"לפי הטעם" - אל לנו להתחיל להפיץ ו"לחגוג" כל הזמן על "חשבון" מפלגה שבה לנו "לחגוג על חשבונה" - כי אז, לעיתים ממש בדיוק על אותו דבר, "יחגגו על חשבון המפלגה שלנו".

טענות וסיפורים וביקורת, יש על כל מפלגה - גם על ש"ס, גם על יחד, וגם על הבית היהודי - זה לא אומר שכל דבר צריך לפרסם בראש חוצות - ואם כבר פרסמו, לא להתעצבן שמישהו מזכיר שגם על המפלגה "שלך" אמרו אותו דבר

(הדברים הנ"ל מופנים אל כלל הציבור ולאו דווקא אל משתמש ספציפי כזה או אחר)

אם היו קצת פחות תוקפים כל הזמן, זה היה הכי נחמד ויפה. אני בטוח.

מאד נשמח אם תראה לנו תחקיר של וואלהי.ל.

על זה או אפילו רק הקלטה...

כל עוד אתה נותן סיפורים באוויר זה לא שווה כלום......

??? זה שלמעלה, הביא ציטוטים, אפילו לא קישור.ותן טל

אני עצמי, גם כן - הבאתי ציטוטים מראיון ששמעתי במהדורת חדשות של אחד מערוצי הרדיו. 

לא הוא, ולא אני הבאנו את המקור עצמו - אבל בכל זאת, רק אני נחשב "נותן סיפורים באוויר".

מעניין.

ולגופו של עניין - אם באמת ארצה לטרוח אני מניח שאוכל למצוא את ההקלטה של אותה מהדורת חדשות למרות שעבר זמן רב יחסית מאז - אבל אין לי עניין בזה, רק הבאתי את זה כקונטרה, להראות ש"סיפורים" יכולים להיות על עוד מפלגה(ות)...וד"ל.

הוא הביא ציטוט מוואלה...אתה חיברת קטעי משפטיםי.ל.

שפעם שמעת..... נשמח שתראה לנו על מה מדובר ולא תביא חצאי משפטים....

ובהנחה שכן היה מקרה כזה ולא שמעת את זה ברדיו קול חי שידוע באמינותו לגבי יחד...יש הבדל בין ראש כולל כזה או אחר לבין התארגנות מאסיבית לקניית קולות כמו שעולה מהכתבה..

ולא..וואלה! הם ממש לא המקור שעליו אני סומך שיגן על חרדים אבל זה + זיופי יום הבחירות+ שריפת העיתונים של יחד והפיכת הדוכנים......  מעלה תמונה ברורה של מפלגת שס   ולכן הרבה יותר קל להאמין שאומריםפ משהו על שס

זיופי יום הבחירות - אני עדיין מחכה לעתירה אמיתית.ותן טל

בנתיים הנתון היחיד שהביא חבר ועדת הבחירות המרכזית, אומר שליחדבסך הכל היו 311 קולות פסולים (כלומר, פתקים שכתוב עליהם קץ, ונפסלו מסיבה כלשהיא) - אז לא ברור לי כמה "זיופים" יש כאן - לש"ס, למשל, היה כפול קולות פסולים.

אבל שים לב - לך נוח להאמין לדבר מסויים, לכן לצורך זה אתה מכשיר את וואלה, שבכל עידן אחר היית מגחך על מי שמביא משהו משם כמקור למשהו - ולעומת זאת, לרדיו כלשהו, נניח שזה באמת רדיו קול חי, שזה רדיו דתי, של אנשים שומרי תורה ומצוות, שמעלים אדם דתי, שומר תורה ומצוות, שאומר בקולו עדות - לזה, פתאום "אסור להאמין כי הם לא ידועים באמינות שלהם כלפי יחד". נו, באמת. איך אפשר לנהל ככה דיון? הרי מראש אתה תשלול בכל מקרה כל "מקור" שאני אביא.

אגב, הוא הביא ציטוט מוואלה - שיביא את המקור, שנראה שזה באמת ציטוט מלא, למה לא? ואני מביא משהו ששמעתי, שכמובן, הוא לא כתוב אלא בשמיעה - אז פתאום רק אני "לא מספיק אמין". אני יכול להביא את המקור אם אתאמץ, אם זה יעניין אותי (וזה לא. לא מזיז לי. בכל מקרה הבחירות כבר היו ונגמרו וזהו) אבל לדרוש את זה מצד אחד בלבד, כאשר נותנים מצד שני אמון עיוור בצד השני, כי במקרה זה הצד שנוח לך להאמין בו - לי אישית זה נשמע קצת חוד, סורי

הרבה יותר הגיוני להאמין ששסי.ל.

קנו קולות מאשר שיחד איימו להפסיק מילגה לאברכים....

ואל תתפס לקטנות..ידוע לכולם ששס הפעילו כנופיות ביום הבחירות שהציקו ליחד ושרפו דוכנים וחומרי הסברה אז אי אפשר עדיין להוכיח זיופים..ידוע ששס עבדו כמו מאפייה.... ולא חסרות עדויות....

"אל תתפס לקטנות" - הוא שאמרתי, הרי לא באמת יהיה כאןותן טל

דיון - אתה מקבל כאקסיומה ראשונית הנחה מסויימת וממנה רוצה להתקדם. צר לי - אנשי ש"ס שאני ראיתי, לא התנהגו ככה. גם לא אנשי יחד.

אני לא מתנהל לפי "מה יותר הגיוני" - זה לא ענייני "מה יותר הגיוני". הביאו כאן ציטוט של משהו שלכאורה ש"ס "קנו קולות", אז אני הבאתי כתגובה משהו שלכאורה יחד ניסו להכריח מצביעים להצביע להם. אתה אישית יכול לא להאמין בזה, אני הבאתי את זה, זה הכל. מי שרוצה, שיבין מזה מה שרוצה.

אתה סתם דמגוג. בכוונה אתה כותב דברים הפוכים ומחפש פרצות לריקחד123

לא מבין את הקטע שלך. הרי אתה ידעת שהדברים שלי כן מבוססים על כתבה באתר וואלה. אז למה אתה מביא טיעון שלא הבאתי קישור, כשאתה יודע שיש קישור כזה. 

זה רק מראה שאתה נהנה להתווכח ולהתנגח. לי אין כוח להתנהגות שלך ולכן איני מתכוון להמשיך לנהל את הדיון העקר הזה.

חיים מאושרים וחג שמח

כי זה בדיוק מה שעשו לי...האשימו אותי שאני מביא סתם דברותן טל

בלי מקור. אז אמרתיש אותו דבר, גם הצד השניה ביא משהו בלי קישור.

אני יודע ששמעתי מה ששמעתי ברדיו - כמו שאתה יודע שהבאת מוואלה. אם זה כזה קל להאמין שבאמת מה שהבאת זה מוואלה, ואנשים מצפים שכולם יאמינו בזה - אז לנסות רק אותי להאשים שמה שהבאתי לא באמת נאמר ברדיו - זה מה שעיצבן אותי.

לא אמרתי שמה שהבאת הוא לא באמת נכתב - אני מאמין שכן - אני רק רוצה שבאותה דרך יתנהגו כלפיי, ולכן נאלצתי להעמיד מראה לאותו אדם.

חיים מאושרים גם לך וחג שמח, אח יקר

אז כנראה לא ראית מספיק טוב....י.ל.

אני הסתובבתי ביום הבחירות במעוזי ש"ס בירושלים.....

הקללות השריפות והמכות....לא זכור לי שאנשי יחד קראו רוצח לרב שלום כהן...

גם לא זכור לי שבערב הבחירות פעילי יחד ערמו אלפי עיתונים ופלאיירים של יחד ברחבה של גשר המיתרים ושרפו אותם....

עקב כך הרבה יותר הגיוני שפעילי שס יפגעו בטוהר הבחירות מאשר אנשי יחד...

נכון, בירושלים לא הייתי. אני עדיין רק בן אדם אחד ונמצא רקותן טל

במקום אחד בכל רגע נתון, ואין לי מטוס או יכולת התעתקות כמו הארי פוטר.

אני מדבר על מה שא-נ-י- ראיתי, על מה שאני מבין, לא על מה שאחרים מבינים. מה רצית שאגיד? שאדבר בשם אנשים אחרים? אני מדבר לפי ההבנה שלי, ומבין את זה שיש כאלו שמבינים אחרת ממני. לאחר מכן, כל דבר בפני עצמו, צריך להיבדק - גם טענות על מפלגה א', וגם טענות על מפלגה ב', וגם טענות על מפלגה ג'. ומי שבודק את זה, זה גורמי האכיפה בישראל - אנחנו אזרחים פשוטים, וסתם ככה אנחנו לא רוצים להוסיף שנאה סתמית בין אחד לחברו בעם ישראל.

אז בוא נסיים את הדיון הזה, הוא סתם מוביל למתחים מיותרים לשני הצדדים - אני המגתי את מה שאני יודע, אתה הצג את מה שאתה יודע, אתה הסברת את דעתך, אני הסברתי את דעתי - בוא ניפרד כידידים, סבבה?

כל טוב וחג פסח כשר ושמח!

זה ממש מיותר לדבר על האלימות של ש"סיזהר

כי זה יוצר מתחים מיותרים, ובכלל - זה נושא לטיפול גורמי החוק.

אבל לדבר על החובות של יחד לפעיליה - זה מאוד מאוד חשוב. נושא אקוטי מאין כמוהו.

נכון שיחד לא בסדרטוביה2

אבל תבין למה זה כן חשוב 

אם אני מאמין שבגלל הבריונות הזו יחד לא עברו ואני אולי גם מאמין שכח ההשפעה שלהם בנושאים מסוימים - לו היו עוברים - הוא לא 4 מנדטים אלה 15 * אז לגיטימיות המערכת הממשלתית הרבה יותר חלשה ואיתה המחויבות שלי לדמו-קרטיה הישראלית

* יחד היו שווים 15 מנדטים בענייני הקיצון כמו שמכאל בן-ארי גרם לממשלה (מהאופוזיציה) לטפל בבעיית הפליטים ע"י כך שהעלה את זה למודעות הציבורית כך לדוגמה מעבר של יח"ד את אחוז החסימה היה גורם למפדל להיות הרבה יותר נחוש לקיים את ההבטחות למלחמה בבתי המשפט 

לא הבנתי איך זה קשור למה שכתבתיטוביה2
אולי לא שרשרת נכון?
בהודעה שלי חסר <צ>יזהראחרונה
עבר עריכה על ידי יזהר בתאריך י"ח בניסן תשע"ה 14:09

זה היה בכיכר השבת כידוע לימרדכי

דברים רעים יש בכל אחד. גם ביהודים, גם בערבים, גם בדאעש.יזהר

ובכל זאת, יש הבדלים של כמות, של איכות ושל מהות.

והיות שבהבדלים בין המפלגות אנחנו לא יכולים באמת לדעתותן טל

בוודאות מהי ה"כמות" לכאן או לכאן, ויש רק "סיפורים" שונים - משני הצדדים (אני מתרכז כרגע בשתי המפלגות החרדיות הנ"ל) - הרי שאני עדיין משאיר את המלצתי, פשוט לא לעסוק בזה.

אלא אם כן אין בעיה לכל הצדדים לפתוח הכל עד הסוף - אבל שלא יתבכיינו כאשר מישהו מביא בתגובה לציטוט שהם הביאו, ציטוט נגדי. זה הכל.

חוץ ממך, כולם יכולים לדעת.יזהר

זה שאתה 'מתקשה' להשיג את המידע הברור מאליו, זו הבעיה שלך בלבד.

הסיפור שהבאת הוא בבחינת אדם שנשך כלב, ולא בכדי הוא הובא בתחנת רדיו מסויימת מאוד.

אם התחנה המתחרה הייתה רוצה לראיין נציג מכל ישיבה, כולל ושאר מוסדות לימוד שקיבלו איומים אם לא יצביעו ש"ס - הם היו צריכים כמה ימי שידור מיוחדים.

"כולם יכולים לדעת" - כל מי שר-ו-צ-ה לחשוב שהוא יודע.ותן טל

ובכל מקרה, "בתחנת רדיו מסויימת" זה מצחיק. כאילו התחנה "המתחרה" היא נייטרלית מאוד. לגמרי נייטרלית...כל כך נייטרלית עד ששדרן שלה הוצב ברשימה של מפלגה "מאוד מסויימת".

תעשה לי טובה.

"היו צריכים כמה ימי שידור מיוחדים" - אתה החלטת, ואני בוחר לא לקבל את דברי לשוןה רע שאתה אומר.

אבל כמובן, שיוטות העבודה שלי דוקות וכו' וכו' וכו' - מגוון הפנינים שלך בע"מ - אז "אל תקח אותי ברצינות". זה נועד לאחרים שקוראים את זה, לא לך.

(אגב - גם בעיה שלך בלבד שאתה בעל אינטרס בדברים האלו, וכמו שהודית - אתה עובד בתשלום במפלגה "מסויימת" - ככה שאתה אפילו יותר בעל אינטרס ממני, שלא קיבלתי אפילו שקל אחד  - או הבטחה לתשלום - מכל מפלגה שהיא)

אני בעל אינטרנס אבל גם בעל ישרות בסיסיתיזהר

לכן אני מסוגל לראות פגמים גם במפלגה שלי ולבקר דברים אם צריך. בניגוד אליך, שגם כשדוחקים אותך לפינה אתה מוכן למכור את האמת, הישרות וההגינות, ובלבד שלא לומר מילת ביקורת על המפלגה שלך, גם כשמדובר על סיטואציות פתטיות לחלוטין, כמו בשרשור עם הביקורת על עניין החובות, שקלונך התגלה ברבים בצורה הכי גרוטסקית שאפשר.

מסכים איתך מרכזניק

תראה לי כמה פעמים ביקרת כאן דברים של המפלגה.ותן טל

לגבי החובות, כמו שאמרתי, אמרתי את העניין הכללי - אתה, עניינך הוא לנסות לבזות ולהתכתש, ולזה לא הסכמתי. אתה רצית שאגיד בפרט "הבית היהודי מכוערת" - אני לא שחקן שלך.

אתה, לעומת זאת - אפילו שם לא הסכמת להגיד מילה אחת על כך שיחד מעכבת תשלומים, להיפך, ניסית להגיד שאם אתה בעצמך הסכמת לעיכוב לכתחילה, אם לא יעברו - כנראה גם אחרים הסכימו לזה. במילים אחרות - קלונך התגלה שם, לא הסכמת להוציא מפיך גינוי לכך שהמפלגה מעכבת תשלומים.

וכמובן, בשום מקרה אחר אתה לא מוכן להודות שהמפלגה בעייתית, בעוד מגוון דברים שהועלו כאן.

"בעל ישרות בסיסית" זה בטוח לא מה שמגדיר אותך בפורום, ביחס למפלגת יחד. מצטער.

אולי אני עצמי גם לא לגמרי "מקפיד לתקוף את הבית היהודי" - אבל לפחות לזה יש סיבה הגיונית - בשלושת החודשים של הבחירות, כל יום נפתחו לפחות כשניים או שלושה שרשורים שתוקפים את הבית היהודי - לאור גל תקיפות חסר פרופורציות זה, שהרבה ממנו קנטרני לחלוטין, מובן למה אין צורך שאני גם אכנס לזה - אני לא משתף פעולה עם קנטרנות ועם מתקפה מכוערת שנעשתה על מפלגה אחת כמעט בלעדי בפורום.

אני מחכה לראות כמה מילות ביקורת אמרת על המפלגה שלך בפורום- אתה יכול לקשר לכאן את כל הפעמים שאמרת ביקורת על מפלגתך, כולל הביקורת ש אמרת, בשרשור על עניין החובות, שם קלונך התגלה ברבים בצורה הכי גרוטסקית שאפשר.

תגיד אתה נח לפעמים? מרכזניק

אם הייתי כותב כמוך היו לי וואחד שרירים באצבעות מחשב

סתם תהנה אני מרשה לך לכתוב כאוות נפשךתינוק

אבל ברוגע לנשום ולנשוף לנשום ולנשוף קורץ

אני רגוע מאוד, מבטיח לך.ותן טל

בכללי מי שמכיר אותי מהחיים יודע שאני אדם נוח ורגוע כמעט תמיד. או איך שאומרים כל המרוקאים: אני אדם מאוד רגוע! אני מתעצבן רק כשמעצבנים אותי!

בכל מקרה, כאשר יש עיוותים ואי הגינות, אני משתדל להזדעק. בשלושת החודשים האחרונים היה הרבה מאוד אי הגינות כלפי הבית היהודי, הונ"ל ממש, אבל ממש, לא היה אחד ש"מבקר גם את המפלגה שלו כשצריך". להיפך, ההיפך הגמור - אז כאשר הוא מנסה להשחיר את פני כאן בפורום שוב ושוב בימים האחרונים, אני בסך הכל עומד על זכותי הלגיטימית להביע את דעתי ולהגן על עצמי, ולהראות שהדברים שהוא אומר, לא מיני ולא מקצתי.

רגוע כקטרינה בשיאהמרכזניק

סתם סתם סתם אל תקח אותך ברצינות בן הזמנים לא עושה טוב לאונה הקדמית שלילא דוס

סבבה בין הזמנים פורה, אח יקר! . וחג פסח כשר ושמח...ותן טל

די"מ
במחילה,
אבל זה ממש לא נכון.
מה לא נכון? החלק עלי או החלק על טל?יזהר
עבר עריכה על ידי יזהר בתאריך י"א בניסן תשע"ה 21:15

בעיקר החלק עליךדי"מ
ברור שביקורת על גוף שבעיקרון אני חושב שהוא טוב מאודיזהר

נאמרת בצורה הרבה יותר מרוככת מביקורת על גוף שבעיקרון אני סבור שהוא גרוע במהותו.

אבל עם זאת לא נמנעתי מלבקר וממש לא כיסיתי על כל הפשעים. הייתי מביא קישורים, אבל באמת שאין לי כוח וזמן לכך, וזה לא נראה לי מספיק חשוב.

כך את מה שאמרת, ותחשוב שגם אני אמרתי בדיוק אותו דבר כמוך.ותן טל

ברור לי, ברור, אתה תחשוב שאני שקרן וכו' וכו' - אבל לפחות שהקוראים ידעו את זה.

מסכים איתךמרכזניק

אבל זה לא מטעם מפלגת יחד,זה פרטי. הגיוני שיהיו אנשים מושחתיםמתנחל גאה!

שתומכים ביחד. לא הגיוני שמפלגה תיתן כסף לפעילים שלה בשביל זה.

זה לא סתם "פרטי",מה ששמעתי.ותן טל

אלא אחד הרבנים החזקים במפלגה... אבל יותר מזה לא אוסיף.

מעבר לכך, הבאתי את זה רק כדוגמא על כך ש"סיפורים" יש לשני הכיוונים - וכמו שלא בטוח שסיפור כזה או אחר נכון, ככה לא וח שהסיפור על המפלגה השנייה הוא אמת.

בוודאי שהוא סירב.גר תושב

במקוםרועישםטוב

במקום פעם אחת ולתמיד לגמור את הסיפור (להפציץ את כל מה שקשור לחשמל, מים והתשתיות הכי בסיסיות ככה שפשוט טכנית

לא יהיה אפשר לגור שם), עוד פעם כמה טילים לפה, כמה טילים לשם. הכל מטומטם לחלוטין.

כי ביביshaulreznik

צעד קדימה, שני צעדים אחורה, "תחזיקו אותי חזק". תמצית המדיניות של הגאון האסטרטגי עם האנגלית המוצחצחת (שיש לכל ילד שלומד בחו"ל מגיל 8).

תחליטו: ביבי או טראמפנקדימון
הדילוגים האלה בין ביבי שולט בטראמפ לבין טראמפ שולט בביבי; ביבי האשם או טראמפ האשם. אתם נראים כל כך מבוהלים ועלובים עם התנודות ברוח האלה. רחמיי...
שניהם הרע במיעוטוshaulreznik

נתניהו הוא זגזגן, טראמפ הוא זגזגן חולה נפש.

תתעסקו בשלושת רבעי הכוס המלאהנקדימון
במקום להתגולל בקיא של העין הרעה, ולחפש איפה אתם עליונים על האחר.
בקושי שמינית כוסshaulreznik

הישגים: זיני וגופמן, מבצע הביפרים, פגיעה בתוכנית הגרעין האיראנית

הפסדים: הרפורמה המשפטית בוטלה, היועמ"שית לא פוטרה וממשיכה להשתולל, שירות קרבי לחיילות הולך ומתרחב, חמאס מתעצם, חיזבאללה משתקמת, איראן משתקמת.

אני עדיין ממליץ להפסיק להתגולל בקיא של העין הרעהנקדימון

צריך להיות טיפש או רשע כדי לכתוב את הרשימות הפגומות שהצגת כאן.

אני לא מתכוון להיכנס למלחמת רשימות, וגם לא לתקן את הפגמים בשלך.

פשוט תנסו להתבגר מעבר לעכברנות המקלדת הזו...

אם היו כותבים לך בפאתוס דומה בימי ממשלת בנט-לפידshaulreznik

היית משתכנע או שהיית מצביע על הצלחות וכשלים?

קודם הייתי מצביע על העובדותנקדימון
וברשימות שלך מכעט ואין כאלה
תכל'ס.. במקום לשחק משחקי קופסאנקדימון
אנחנו מתעסקים עם החיים האמיתיים. הגיע הזמן לחזור למשחקי קופסא, שם הכל קל ונגמר בקלות מדהימה.
כנראה שניהול מדינה ומלחמה אינו דומה למשחקי מחשבפ.א.
זה שאתה לא מבין לא הופך את זה למטומטםקורא נלהב לשעבראחרונה

יש שיקולים רחבים.

-'מדיניות הכלה' של 'טיפטופים וסבבים'- באמת על הפנים.

-מדיניות אחראית בשביל לאפשר לטראמפ למצות את המו"מ עם איראן שתפרד מהגרעין?- שווה לתת צ'אנס.

להזכירכם לכן גם מראש מבצע שאגת ארי הופסק בשביל לאפשר את המו"מ הזה. כי כנראה קשה מאד להגיע לכל האורניום המועשר.

כמובן תוך המשך הלחימה הנוכחית מול חיזבאללה

טראמפ החדש: יריתם מספיק, חיזרו למשא ומתןאיתן גיל

אירן בתגובה: מי סופר אותך? ג'יננ'י טיפש, וגס רוח. 

עוד מאירן: צוחק מי שצוחק אחרון.

טראמפ החדש: שוב תימרנתי את איתן גילנקדימון
🤣🤣🤣הסטורי
אנחנו חוטפים, ואותך זה מצחיק.איתן גיל
המצחיק זה שהאירנים הם אלו שחוטפים, ואתה חגגת כאןהסטורי
בשמם
דבר איתי על הג'ינג'י ולא על האירניםאיתן גיל
אנחנו תוקפים, ואותך זה מעציבנקדימון

זה עכברנות המקלדת שמוציאה ממך כל כך הרבה עין רעה וחצי הכוס הריקה, או שגם במציאות אתה כזה?

אנחנו חוטפים ומגיבים.איתן גיל

טראמפ החדש לא מצטרף.

כבר לא סופר אותנו.

אתה מפטפט את עצמך לדעתנקדימון

בלי לדעת

אתה אחלהאיתן גיל

ד"ש מאוסטרליה הרחוקה.

טראמפ החדש: ישראל ואירן חייבות להפסיק מיד את היריאיתן גיל

פעם הוא היה איתנו ועכשו הוא מהאו"ם

הוא ממשיך לעשות בך פסיכולוגית מה שבא לונקדימון
ואתה ממשיך כמו עלה נידף ברוח, כלומר כמו ברק רביד. זה פשוט בדיחה
נתניהו וטראמפ, בתיאום מלא, משחקים מול אירן אתהסטורי
השוטר הטוב והשוטר הרע.

משום מה אתה נבהל מכל הצהרה, בלי להבין שההצהרות הן חלק מהמשחק.

ולכן שפך עליו מטר של קללות וניבולי פהאיתן גיל

שבשום מגרש כדורגל לא יעזו להשמיע אותם.

"מטר"נקדימון

מכל נמחה עושים פיל.

יש יותר ממטרי ברכות מאשר טפטופי התעיה של "ניבולי פה"

לטראמפ יש פה גדול וזה לא חדשהסטוריאחרונה
לא צריך להתייחס לדיבורים שלו, אלא למעשים. למעשה הוא עושה על אירן מצור ובעוד שהם וכל העולם קונים את ההצגה שהזמן עומד לרשותם והוא לחוץ על הסכם - למעשה הוא לא מסכים להסכם שלא מפרק את יכולתיהם הצבאיות, מה שיביא לסופו של המשטר.

בנתיים, כחלק מההצגה, הוא כביכול מרסן אותנו, חוץ ממתי ש"ביבי לא הקשיב לו" וצה"ל היכה הלילה והבוקר באירן היטב. מה שיזרז אותם להגיע להסכם שהוא רוצה או לקרוס.

פשוט מדהים שאנשים שמבינים דבר או שניים, עוד קונים את ההצגות על 'פערים בין נתניהו לטראמפ'.

לא נראה שפייגלין צודק:קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י"ט בסיוון תשפ"ו 19:19

פייגלין לערוץ 7: זהות מחזירה לגוש הימין קולות שזלגו לליברמן ולבנט | ערוץ 7

שמעתי על הרבה לייטים שלא יצביעו לבנט בגלל שבעיניהם הוא שקרן, ויצביעו לסמוטריץ בלית ברירה, לא כי אוהבים את סמוטריץ.

יש מצב שפייגלין ישתה לסמוטריץ את המצביעים. ואם גם פייגלין וגם סמוטריץ לא יעברו את אחוז החסימה, הלך על גוש הימין

הלכתית יבש, מוטבקעלעברימבאר
מיליון יהודים מחללים שבת כל אחד בפני עצמו, מאשר הציבור מחלל פחות שבת באופן ממוסד.

כתשובה המפורסמת של בעל העקידה נראה לי.

ב. לא ריאלי שאין כזה דבר תחבורה ציבורית מפוקחת במדינה. מכירה מדינה שיש כזה דבר?

ג. אף אחד לא מחליט מי נשוי ומי לא, כל אדם חפשי להגדיר עצמו כנשוי. אבל הוא לא יכול לכפות על המדינה לרשום אותו במשרדיה בתור נשוי

"שאגת הארי" "ארי שאמרת נעשה שועל"סיעתא דשמייא1
שהשועל שברח לאדמה טמאה, ישתוק לפחותהסטורי
המרגל שימות במדבר האוסטרלינקדימוןאחרונה
ניתוח מקורי וקצר של מה שקרה ביומיים האחרוניםסביר11
אי אפשר שלא להסכים עם הרב אילעאי עופרן, שכתב:פ.א.

הפרעות שנעשו אתמול בביתו וברכושו של השופט סולברג, שמצטרפות לאלו שנעשו לאחרונה בביתם של קצין משטרה צבאית ראשי ושל ראש אגף התנועה, הם תופעה חדשה במלחמה החרדית נגד מדינת ישראל ואזרחיה. החברה החרדית עברה מלהפגין ולמחות נגד מוסדות, רעיונות וארגונים, למחאות אישיות נגד שופטים וקצינים. בכל המקרים לא מדובר בקומץ או ביוזמה מקומית, אלא בארגון מערכתי - הסעות מאורגנות, ממוסדות עם כסף והיררכיה. לא אפול מהכסא אם יתגלה מחר שאת האוטובוס שהביא את הפורעים לביתו של סולברג, שילם באופן זה או אחר משלם המסים הישראלי.

החברה החרדית היא החברה האלימה ביותר בישראל. אלימות היא לא רק מכות והתעללות, אונס או ונדליזם (שגם מכל אלה יש בה בשפע). אלימות היא כתיבת התסריט לחייו של הזולת. אדם שאינו יכול לכתוב את מהלך חייו בעצמו, ואחרים שולטים בו, כופים עליו ושוללים את חירותו, הוא אדם שחי תחת אלימות. ובישראל אין אף קבוצה שמפעילה באופן כל כך אגרסיבי, כפייה אלימה על הפרטים החיים בתוכה. מוסדות וארגונים ששוללים את חירותם של חבריהם ובעלי כוח שמחליטים בשביל אחרים, איך ייראו החיים שלהם. הסיבה שרובנו לא מודעים לכך היא שרוב האלימות החרדית הופנתה עד היום רק כלפי חרדים. רק לאחרונה היא החלה לזלוג גם לשאר החברה הישראלית.

האדם החרדי הממוצע בישראל אינו אדון לעצמו. הוא אינו רשאי לבחור היכן יגור והיכן יעבוד, איפה ילמדו ילדיו, עם מי יתחתן או כמה ילדים יוולדו לו. הוא לא יכול לבחור האם לשמור מצוות, וגם לא באמת יכול להחליט אם להתגייס לצבא. המחירים האישיים שתגבה ממנו החברה החרדית ומוסדותיה אם יחליט איזושהי החלטה על דעת עצמו, הם בלתי נתפסים. הוא יהיה חשוף לחרם ונידוי, ילדיו יסולקו ממוסדות הלימודים, משפחתו עלולה לנתק איתו קשר, וכל הקרובים לו עשויים שלא להצליח להשתדך. הוא תלוי במוסדות הקהילתיים כדי לשרוד, פיזית וכלכלית, שכן הוא חסר השכלה ויכולת לרכוש מקצוע, להתפרנס או לקבל הלוואה, ויש לו בדרך כלל ב"ה הרבה ילדים שעליו לדאוג להם.

כמו כל ראש ארגון פשע, גם דרעי וגולדקנופף, או הרבנים לנדו והירש, לא צריכים לאיים הרבה. הם פשוט "יודעים איפה אתה גר" ו"איפה לומדים הילדים שלך". המנגנון כל כך אלים, והתלות כל כך גדולה, שהפרט החרדי חי בתודעה (הדי מוצדקת) שרק הם יכולים להציל אותו. והם צודקים - במשך שנים רבות זה היה הדיל - אתם תשלטו בחיי, אבל גם תדאגו לכל מחסורי.

אלא שבחודשים האחרונים משהו השתנה. זה לא חובת הגיוס (הלא חדשה) וגם לא הסנקציות (הבאמת אפסיות ושוליות). גם מעצר העריקים הוא לא סיפור דרמטי - מדובר במעצר של בודדי בודדים לשעות או ימים ספורים. לא במאסר עולם בצינוק באלקטרז. הסיפור הוא שלראשונה אי פעם, מדינת ישראל הפסיקה להתייחס לחברה החרדית כקבוצה והתחילה להתייחס לאזרחים החרדים כפרטים. עד היום מי שהתנהל מול הצבא היה הישיבות, העסקנים, הפוליטיקאים וה"רבנים". הבחור החרדי היה תלוי לגמרי בכל אלו, אבל חופשי לחלוטין ממוסדות המדינה.

כשהמדינה מתחילה להתייחס אל האדם החרדי כפרט בודד - הן בזכויות ובמענקים שהיא מרעיפה עליו והן בחובות או בסנקציות שהיא מטילה עליו, היא משחררת אותו במידה רבה מהלפיתה של העסקנים והפוליטיקאים החרדים. אם הם לא יכולים להגן עליו ממאסר, ולא יכולים לשלוט בכסף שהוא יקבל, אז מי צריך אותם? למה לו להישמע להם?

הסנקציות המדוברות לא פוגעות ב"לומדי תורה" (שחלקם כזכור בכלל נופשים בתאילנד), הן פוגעות בארגון הפשע החרדי שמדינת ישראל טיפחה פה במשך שנים. קצפם של הפוליטיקאים והרבנים החרדים לא יוצא על שלילת החירות של האברכים החרדים. הוא יוצא על כך שהמדינה מעזה להתייחס לחרדים כפרטים ולא כקבוצה מאורגנת, וכך לפרק את השליטה של הפוליטיקאים החרדים וראשי הישיבות באנשיהם.

המאבק האישי בשופטים ובקצינים, נובע בדיוק מכך - אתם מתייחסים אלינו כפרטים ולא כמוסד, גם אנחנו נתייחס אליכם כפרטים ולא כמוסדות. לא עוד איומים על פירוק הממשלה או על הפרת המשמעת הקואליציונית, אלא איומים על חייה של אשת השופט, או הטלת אימה על בניו של הקצין.

לכן גם ברור לי כשמש בחצי השמים שלא מדובר ביוזמה פרטית של כמה בחורים חרדים אלא במערך מאורגן וממוסד, שמגיע בהכוונה ברורה מלמעלה. למרות הגינויים הרפים של הפוליטיקאים החרדים, האלימות הזו היא לגמרי בצלמם ובדמותם. הם לא יכולים להרשות לעצמם שלאדם החרדי תהיה זהות פרטית. "הפסקת האש" שהם שואפים לה היא כזו שתחזיר את הדיון לרמת המוסדות - אנחנו נחזור להפגין מול בית המשפט ולא מול בתי השופטים, ואתם תחזרו להטיל סנקציות על הישיבות אבל לא על המשתמטים.

בדיוק בגלל זה אסור להיכנע לטרור. לא רק למען מדינת ישראל, בטחונה וכלכלתה. לא רק למען תורת ישראל שהייתה לביזה ולמרמס. אלא גם למען אחינו החרדים - לא הקהילות והמפלגות המתועבות, אלא האנשים והנשים, שחיים תחת הדיכוי המחריד הזה, שטיפחנו ויצרנו פה בעשרות שנים של הזנחה. מדינה מתוקנת מתנהלת מול כל אזרח בנפרד, לא מול אוטונומיות, חמולות או חסידויות. גם אם אזרח מסכים או אפילו מבקש שתדבר עם השכן שלו עליו או שהרב שלו יחליט במקומו, במדינה מתוקנת פשוט אין אופציה כזו.

משפחת סולברג הגיבורה ושכניה היקרים בגוש עציון, ספגו אמש את הנזק האגבי של פיצוץ שחייב היה להתפוצץ. למרות הקושי - אסור להתבלבל ואסור להרפות. אם נמשיך להזניח, המחיר בעוד שנה או שנתיים יהיה גבוה הרבה יותר.

והקרדיט לגלי ביהרב:קעלעברימבאר

שאמרה: "אין מחאה אפקטיבית ללא הפרעת הסדר הציבורי"

אילעאי עופרן... נו נו.. לא מפיו אנו חייםנקדימון

אני רוצה לראות טקסטים זהים על קפלן והשמאל הדיקטטורי. 

אני רוצה לראות טקסטים זהים על הערבים והבדואים בישראל.

אחר כך שישוב ללהג את הגיגיו.

טרמפיסט שמצא סיפור להיתלות בו.

אפשר קצת ללמד זכות,קעלעברימבאר

שכשזה נקורה לאנשי שלומך וחברים שלך וביישוב שלך. זה הרבה יותר מטריד את הגושניקים מאשר כשזה קורה במרכז הרחוק (למרות שהרב עופרן לא משם, אבל האווירה הכללית)

הבליםנקדימון

אדם שיודע לכתוב על כל במה גבוהה ותחת כל עץ רענן יכול לספק טקסטים נוספים. אל תעשה מעצמך דביל, בבקשה.

אבל היי, תראה יולדת !! והנה עוד אחת !! ועוד אחת !! כביש מלא ביולדות !! ב"ה כולן נתקבצו לכביש אחד, אפילו הגברים שם יולדים !!

לא דיברתי דווקא על הרב עופרן,קעלעברימבאר

אבל אם תבדוק בפייסבוק כל הליברלים ורוב הגושניקים זועקים על זה, חלקם תושבי אלון שבות או גוש עציון, ומשם זה עובר הלאה לכל אנשי שלומם. כשזה קורה לחבר שלך או בשכונה שלך זה מקבל עוצמה שונה מאשר זה קורה רחוק.

אין לי שום זכות ללמד על הצבועים ועל מי שדומה להםנקדימון
"החברה האלימה ביותר בישראל". הוא צריך לשטוף את הפה באקונומיקה, ומוטב פעמיים.
נו לא דיברתי עליו. דיברתי על ההדהודקעלעברימבאר

של זה אצל הליברלים

אני דווקא ראיתי 'גושניקים' שממתנים את האירועהסטורי

הרב מידן (שהיה שם אתמול בערב) אמר היום בראיון שהדיבורים על "חורבן" כששברו כמה חלונות ועציצים, הם מוגזמים.

הרב חיים נבון הבהיר שהפשע של החרדים חמור, אבל לא יותר  הפשעים שנעשו בקפלן:

ההפגנות של החרדים הן פשע - אך הם לא הפושעים הראשונים

לא דיברתי על רבנים גושניקיםקעלעברימבאר
רבים וטובים חיים ברוח ובהשקפה זו של הרב עופרן,פ.א.
הרב של קיבוץ יבנה

הרב חיים נבון סובר ההפך ממנוקעלעברימבאר

כתה מפורשות שהאשמים בכל פרעות החרדים הם קפלן שנירמלו זאת . ושזאת צביעות שמזדעזים ממעשי החרדים ולא ממעשי קפלן

נכוןמשה
לא יודע כמה רבים וכמה טוביםנקדימון

חיים מפיו של הנכד בבשר וברוח של ישעיהו ליבוביץ שר"י. ותנועת הקיבוץ הדתי בוודאי אינה ראיה לכלום ושום דבר. שוליים אזוטריים בציונות הדתית. לא בטוח שאפילו הם עצמם יסכימו שיכלילו אותם אצלנו...

אם כבר אי אפשר להסכים עם הדברים...קורא נלהב לשעבר

איזה הגזמות פרועות, הכללות, מניפולציה ומה לא?

יש חברה חרדית, שחיה את חייה לפי אמונתה, הם סגורים ו'מקימים חומות' זאת השיטה חינוכית שלהם לשמור על החברה שלהם ברוח שלהם. מי ששם מרוצה ושם מבחירה מי שלא, לא חייב להיות שם.

יש מי שלא מוצא חן בעיניו הסגירות הזאת, זכותו ואני מבין אותו. אבל החברה החרדית מאמינה באורח חיים כמו שהיא מקיימת אותו- עם אילוצים חברתיים, נורמות חברתיות, חומות וכו'. שוב אפשר לא לאהוב ולהסכים עם זה אבל זה אמונתם והם לא כופים אותה על אף אחד אלא נכנסים תחתיה.

ומי שלא רוצה יש דתיים, חרדי מודרני, קהילות יותר פתוחות וכמובן מסורתי חילוני וכו'.

כאילו, לקחת את הפחד מהאחר, חרדים במקרה הזה, ולבנות עליו תאוריות קונספירציה הזויות

אפשר שלא להסכיםזיויק
הוא לא כתב את זה על החברים שלו בשמאל
החברה החרדית בסה"כ למדה מהקפלניסטיםshaulreznik

שהציקו לח"כים של הקואליציה בתקופת הרפורמה המשפטית. זו נבלה וזו טריפה.

חסימות כבישים והצקות לציבור שומר חוק תמים היופ.א.

גם לפני מחאות קפלן.

למי שאולי שכח, מחאות הנכים וחסימת כבישים וצמתים מרכזיים היו כאן הרבה לפני מחאות קפלן. למשל ב-2018.

זה נוהג שהלך והתפתח במדינת ישראל כבר מזה זמן.  לא רק בממשלה הנוכחית של נתניהו.

אבל אז אף אחד לא הכשיר את זהנקדימון
וגם זה לא היה נוהג נפוץ
מחאות הנכים בשנים 2017-2021 ומחאות קפלן החל מ-23’פ.א.
הם מחאות מאוד שונות מבחינת המטרות והמשאבים, אך שתי המחאות הבינו שעל מנת לייצר כותרות ולכפות את הנושא שלהן על סדר היום הציבורי והפוליטי, יש צורך בשיבוש פיזי של השגרה.

בשני המקרים, הביקורת הציבורית והממשלתית נגדם השתמשה באותם טיעונים: פגיעה בציבור הרחב שאינו אשם, יצירת פקקי ענק, פגיעה במשק ובכלכלה, והגדרת הפעולות כ"אנרכיה" או "הפרעה חמורה לסדר הציבורי".

במחאת הנכים, המשטרה נתקלה בקושי מוסרי ותדמיתי עצום. פינוי בכוח של אנשים בכיסאות גלגלים או עם מוגבלויות פיזיות קשות מצטלם רע מאוד ומעורר אנטגוניזם ציבורי. המשטרה נטתה להכיל את החסימות הללו זמן רב יחסית.

מחאת הנכים השתמשה בהפרעה לסדר הציבורי כזעקה אחרונה של קבוצה שחשה שקופה ומורעבת על ידי המערכת - מחאת קפלן השתמשה באותן טקטיקות ככלי לחץ מסיבי של קבוצה חזקה ומשפיעה במשק, המרגישה שכללי המשחק המשטריים משתנים לרעתה.

וכיום, התפרעות החרדים כנגד הגיוס לצבא, אכן דומים מאוד למחאת קפלן - מצד קבוצת אוכלוסייה מאוד גדולה המרגישה שכללי המשחק המשטריים משתנים לרעתה.   

דיברנו על הגעה לבתים של יריבים פוליטייםshaulreznik

לא על חסימות כבישים. ואת זה החרדים בהחלט למדו מהקפלניסטים.

מזל שכיום אפשר, מה שלא היה ניתן בעבר, לחפש במקורותפ.א.

מידע ולמצוא שחרדים אלופים במהומות אלימות אישיות בנושאים שרגישים מבחינתם. גם כנגד בעלי תפקידים במגזר החרדי ולא רק כנגד אלו שאינם חרדיים.

הרבה לפני מחאות קפלן.

המאבק נגד מה שנתפס בציבור החרדי כ"חילול קברים" (באתרי ארכיאולוגיה, תשתיות או בנייה) הוא אחד הנושאים הטעונים והוותיקים ביותר, והוא הוביל לא פעם למחאות קשות, ונדליזם והפגנות ממוקדות מול בתיהם של בכירים – הן פוליטיקאים והן אנשי עסקים ויזמים.

הנה כמה מהדוגמאות הבולטות, החל מאירועים שהתרחשו לאחרונה ועד למאבקי עבר:

1. המתקפה על בית מנכ"ל חברת "אאורה", יעקב אטרקצ'י (מאי ויוני 2025)

אחד המאבקים הסוערים והאלימים ביותר שנרשמו לאחרונה התרחש סביב פרויקט פינוי-בינוי גדול של חברת הנדל"ן "אאורה" בעיר יהוד, שם התגלה אתר קבורה עתיק (כ-300 קברים) שרשות העתיקות הגדירה ככזה שלא ניתן להוכיח שהם יהודים, בעוד החרדים טענו שמדובר בקברי ימי בית שני.

המחאה מול הבית: לאחר שבעלי החברה, יעקב אטרקצ'י, סירב להפסיק את העבודות, פעילי מחאה קיצוניים העתיקו את המאבק לביתו הפרטי. כמאה מפגינים הגיעו לביתו, תקפו אותו במקלות ואבנים, השליכו שקיות צואה על שער הבית, ריססו כתובות נאצה ואף ביצעו עליו טקס "פולסא דנורא". בנוסף, בוצע ונדליזם והשחתה של קברי הוריו של המנכ"ל בבית עלמין אחר.

באתר עצמו: המהומות כללו פריצות המוניות לאתר הבנייה והצתת טרקטור וציוד מכני הנדסי.

2. הכתובות וההפגנות נגד ראש עיריית טבריה, זוהר עובד (2012)

סביב בניית מלון בוטיק ברחוב אלחדיף בטבריה (פרויקט שהיה שייך לבניו של ראש העיר דאז, זוהר עובד), טענו אנשי "אתרא קדישא" כי העבודות מתבצעות על גבי קברים עתיקים.

הפגיעה האישית: לצד הפגנות יומיומיות באתר, המפגינים הפנו אש ישירה כלפי ראש העיר. המהומות גלשו לריסוס כתובות גרפיטי קשות על בניין העירייה וסמוך לנכסי המשפחה, בהן כונה ראש העיר "החופר קברים". המשטרה נאלצה לעצור שוב ושוב מפגינים שהפרו צווי הרחקה והגיעו להטריד את מעגל המשפחה.

3. המאבק ההיסטורי על חפירות קברי בית שערים וטבריה (שנות ה-50 וה-90)

נושא חילול הקברים ליווה את המדינה משנותיה הראשונות, וכבר אז בכירי הממסד סומנו בבתיהם:

חפירות טבריה (1955–1958): במהלך בניית מלון "גני חמת" בטבריה על שטח קברים עתיק, נערכו הפגנות ענק בכל הארץ. פעילי נטורי קרתא והעדה החרדית הגיעו להפגין בקביעות מול בתיהם של שרים ובכירי ממשלה בירושלים ובתל אביב, כשהם מאשימים את הממשלה ב"אפיקורסות וחילול כבוד המת".

חפירות ירושלים ובית שערים (1993) -  פינוי של מאות שקי עצמות ממערות קבורה עורר גל הפגנות חסר תקדים בירושלים. המפגינים לא הסתפקו ברחובות, אלא ניסו להגיע פיזית אל בתיהם של ארכאולוגים בכירים ברשות העתיקות ושל פוליטיקאים שאישרו את העבודות, כדי לייצר מורא אישי

4. מתחם גולובנציץ בבית שמש (2013)

אחד המאבקים המרתקים ביותר, משום שהוא הפנה את האלימות וההפגנות מול בתיהם של **בכירים חרדים עצמם**. בפרויקט בנייה ענק בבית שמש של היזמים החרדים אריה גולובנציץ ואברהם סלונים, נטען כי יש קברים בשטח.

אנשי "אתרא קדישא" ניהלו מלחמת חורמה. הם הגיעו לבתי היזמים החרדים, השמיצו אותם בבתי הכנסת שלהם, ואף הפגינו בצורה אגרסיבית מול ביתו של ראב"ד העדה החרדית, הרב משה שטרנבוך, לאחר שזה פסק הלכתית כי מותר לבנות במקום (היות ולא הוכח שמדובר בקברי יהודים).

תודהshaulreznik
כן כי התקשורת מעידה על משהוזיויק
😆
בהכל אשם מרדכי בן דוד כשנכנס לכלוב התנינים, מאזקעלעברימבאר

התחילה האנרכיה לחגוג. אה, וגם ביבי (וכמובן שניהם אשמים בהתחממו תבגלובלית, עאובדה שזה קרה במשמרת של ביבי)

איזה יופי שאתה מביא מ1993קעלעברימבאר

ברור שהקפלניסטים קיבלו השראה מזה.

מזל לשלא הלכת לאלטלנה

אפשר גם לחזור לתנ"ך- לא חסרות שם מלחמות אחיםפ.א.

או לפחות מ- 

אז החרדים יבדקו אותי במחסום שאומר שיבולת? קעלעברימבאראחרונה
"מלכודת הדבש" הכפולה: איך איראן והיועמ"שית נפלוhamedinai

תיאוריית "מלכודת הדבש" הכפולה: איך איראן והיועמ"שית נפלו באותו פח (ובאותו היום)

​יש צירופי מקרים, ויש תוכניות שפשוט נראות טוב מדי בשביל להיות מקריות. באותו היום ממש, התפתחו לנגד עינינו שתי קונספירציות פוליטיות-ביטחוניות שונות לחלוטין, אבל אם צוללים פנימה, הן מבוססות על אותה טקטיקה בדיוק: בימוי חולשה מדומה כדי לגרור את היריב לטעות פטאלית.

​הנה ההקבלה המטורפת בין השתיים:

​קונספירציה 1: המלכודת האמריקאית-ישראלית לאיראן

* ​ההצגה: הנשיא טראמפ מביים "ברוגז" ומריבה פומבית מתוקשרת עם ראש הממשלה נתניהו.

* ​הפיתיון: איראן מפרשת את הסדק לכאורה ביחסים כחולשה ישראלית וכחוסר גיבוי אמריקאי.

* ​התוצאה: האיראנים מתפתים להתגרות בישראל, מורידים את הכפפות - ואז חוטפים מנה אחת אפיים מישראל, שהייתה מוכנה ומגובה לחלוטין מאחורי הקלעים.

​קונספירציה 2: המלכודת הפרלמנטרית שעשתה טלי גוטליב ליועמ"שית

*​ההצגה: שר הביטחון נותן אור ירוק ומאפשר להעמיד לדין את חברת הכנסת טלי גוטליב.

* ​הפיתיון: המהלך הזה מחייב את העברת התיק דרך ועדת הכנסת - מה שפותח לה במכוון במה פומבית וחסינה.

* ​התוצאה: גוטליב מנצלת את הבמה הזו בדיוק כפי שתוכנן, "שופכת" את כל המידע והטענות שיש לה על השולחן, ומאלצת את היועמ"שית להתמודד איתן ישירות ופומבית.

​השורה התחתונה:

בין אם מדובר באסטרטגיה גיאופוליטית מול איראן ובין אם במשחקי כוחות בכנסת - בשני המקרים המערכת כביכול "הפקירה" חזית מסוימת, רק כדי לגרום לצד השני לרוץ קדימה בעיניים עצומות אל תוך המארב.

​צירוף מקרים שיצאו באותו יום? אולי. אבל הדמיון המחשבתי בין שני המהלכים פשוט מרתק.

למה החסימה של החרדים את הכבישים מוצדקתקעלעברימבאר

כל עוד החילונים רוצים לגייס בכפיה בנות דתיות לצבא, אז חסימת הכבישים של החרדים לגיטימית.

כי דרישה לחייב גיוס חרדים לצבא+דרישה לחייב בנות דתיות בגיוס=דרישה לגייס בנות חרדיות לצבא בעתיד.

החילונים רוצים שלא יחסמו כבישים? שמחר יחוקקו חוק יסוד ברוב שני שליש שנותן פטור מגיוס לבנות דתיות וחרדיות שלא מעוניינות להתגייס. ושגופי התקשורת יפרסמו התנצלות בכותרות הראשיות על רדיפתם את הדתיים (למשל את סמוטריץ בין בתנו לבתו של סמוטריץ' ) על כך שאמרו שלא יחנכו את בנותיהם להתגייס.

לא רוצים לעשות זאת? כדאי שיתחילו להתרגל לסוע בכביש 6, כי את הלגיטמיות לסוע בכבישים אחרים הם איבדו, אלא אם כן החרדים יואילו בטובם לא לחסום אותם לפנים משורת הדין.

אבל ברגע שכן יעשו זאת ויחוקקו את חוק היסוד הנ"ל , החרדים יאבדו כל לגיטימציה לחסימות, כי הגברים החרדים חייבים להתגייס למלחמת מצווה, ואני בעצמי אצטרף למשטרה להעיף את החרדים שחוסמים

שום חסימה אינה לגיטימיתshaulreznik
עבר עריכה על ידי shaulreznik בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 7:29

1. כי אין חוק המתיר לחסום כבישים למטרות פוליטיות/חברתיות/אחרות

2. כי מבחינה רציונלית, פעולת מחאה כלשהי צריכה להיות מופנית כלפי הגורם שנגדו מוחים ולא כלפי אזרחים שלא קשורים לאירוע. איך החסימות יעזרו לחרדים? הנהגים החסומים יתחילו להתקשר לשופטי בג"ץ ולבקש מהם שיבטלו את הסנקציות?

מאיפה הבאת שמגייסים בכפיה בנות דתיות?פ.א.

בינתיים כל בת שרוצה מוציאה בקלות אישור על כך שהיא דתיה

דרך משרד הרבנות בעיר מגוריה - פגישה קצה, כמה שאלות, והאישור ניתן במקום.  

האישור נשלח ללשכת הגיוס והיא מקבלת פטור. 

מי שפורץ גדר, שלא יתפלא שגם אחרים נכנסים שםנקדימוןאחרונה

אני נגד כל החסימות, אבל לא אפלה חרדים רק בגלל שקפלן צווחים שזה מפריע להם.

ומבחינתי אני מקלל את שניהם בזמן אמת.

אולי יעניין אותך