מישו הסתכל בתמונות של המימונה של בנט? שמתם לב?ben lulu
אני מניח שגם אם ישאל רב, יתיר לו להתגלח.ותן טל
להזכירך, בנט משמש כשר הכלכלה של מדינת ישראל, וככזה יש לו תפקיד ייצוגי רם מאוד, והוא בפגישות עסקים בכל העולם. בשל כך, גילוח שהינו פרט הכרחי למראה פנים מסודר "בעולם" (כי זה לא ש"יש לו זקן", ואז העניין היה שונה - מי שאין לו זקן, אז לא מגולח ומסודר, זה מראה"מכוער") - הינו דבר שהגיוני שרב יתיר לנציג ציבור רם דרג שכזה, להתגלח - שכן הגילוח הוא לא "בשבילו" אלא בשביל התפקיד ובשביל הייצוגיות.
ואני מכיר כמה וכמה מקרים אפילו לא של "שר כלכלה", אלא אנשים הרבה יותר "פשוטים", שבהחלט מקבלים היתרים להתגלח בכל ספירת העומר.
אז אם הפעם לא התגלח, בסדר, עניין שלו - אבל אין לראות פסול בכך שפעמים אחרות התגלח, בגלל כל הנ"ל...
שר עם זיפים זה מכוער? אמור זאת לאח יאירק'הירח חסר
אם אני הייתי שר אוצר של מדינה זרה, מגולח למשעי - הייתי רואהותן טל
הופעה כזאת של יאיר השר בפגישה רשמית שלנו, כזילזול בי (לשם הבהרה - אני עצמי בעל זקן).
אבל יכול להיות שיש אנשים מסויימים שזיפים "מעודנים" ובמידה, יכולים דווקא להחמיא להם גם אם הם שרים - אני לא סטייליסט, אני מודה, אני אומר רק את תחושותיי ואת מה שאני יודע שיש רבנים שמתירים במקצועות מסוימים להתגלח בספירת העומר (וגם בשנת אבל על הורים).
הבאת לי השראהדג מחיר
>>דג מחיר
שני דבריםשלומי20104
א. אל תבנה על זה, (הכללה גסה ומזעזעת) יש יותר אנשים שמקפידים על גילוח בחול המועד מספירת העומר, אין לדעת איך הוא יהיה מחר(מה גם שתזכור שזה היה אחרי יומיים חג שבת ובהם הוא בטוח לא מתגלח ככה שיכול להיות שפשוט צומח לו מהר).
ב. אנקדוטה קטנה, יולי אדלשטיין לפני שלוששנים התגלח ולעומת זאת בשנתיים האחרונות הוא נמנע מלהתגלח כששאלו אותו למה שינה זאת ענה שכשהוא היה שר התפוצות והוא היה נצרך להיפגש עם מדיינאיים מהעולם ולייצג את ישראל הוא התגלח אבל כיו"ר הכנסת הוא צריך לייצג פנימה ולא החוצה ופה הייצוג צריך להיות דווקא עם זקן ספירת העומר.
(איש הטלוויזה הראשון/מהראשונים שלא התגלח היה... אלי סהרשכימעט פוטר על זה פעם פעם שתשובתו הפשוטה על הדרישה תתגלח עכשיו הייתה "אז אני ילך")
נפתלי בנט דתי??אישיותי
כן, נפתלי בנט דתי.ותן טל
עד כמה???אישיותי
בדיוק הלך לי לאיבוד אתמול הדתומטר
מצטער
ותן טל
לא היה עוזר. בשביל בנט צריך דתומטר אלקטרוניירח חסר
עצוב הבנת בדיוק למה אני מתכווןאישיותי
עצוב זה לנסות למדוד דת. סורי...ותן טל
^^^אל הר המוריה
אז אם אני עד כדי כך בור, שמישהו בבקשה יסביר לי...ותן טל
התכוונתי לכתוב לאישיותיאל הר המוריה
אוקיי.אז בכל מקרה אני מבולבל. אבל נניח לזה
ותן טל
הדיון על גילוח בספירת העומר לגבי בנט מיותר לחלוטין.יקוט
מיד אחריו יעלה פה שרשור אם הוא שומר שמיטה לחומרה, והבא אחריו יהיה אם הוא מקפיד על כשרות בד"ץ.
די, תרדו לו מהגב.
למה לא דנים בחברתו איילת שקד. בגלל שהיא אשה ?
שקד היא חילונית ומחללת שבת בפרהסיאירח חסר
אין מה לדון עליה.
בנט הוא דתי לייט, ולגבי מנהיג בולט כזה שהולך על הגבול בין דתי לחילוני טבעי שיהיה עניין ציבורי ושאלות באשר לאיפה הוא עומד בכל נושא ספציפי.
מה זה משנה איפה הוא עומד בכל נושא הלכתי? זה לא הסטטוס שלונקודה
בס"ד
עניין וסקרנות "טבעיים"- יכולים להיות לגבי חיים של הרבה אנשים,
האם זה מכשיר דיבורים על כך? ועוד בפרהסיה?
הוא לא בא כרב, או כמנהיג רוחני או דתי. הוא פוליטיקאי.
מאד מעניין איפה הוא עומד בכל נושא בטחוני, מדיני, חברתי, פוליטי- כן.
כשאדם הוא על הגבול בין דתי לחילוני (הגדרה שלך אגב) ולא מנסה לצייר את עצמו
כמנהיג דתי מה זה רלוונטי רמת האדיקות שלו לגבי מצוות והלכות ספציפיות?
הלכה לא הולכים ללמוד ממנו, ולכל אחד יש את ה"זהיר טפי" שלו מחד, ואת הטעון שיפור מאידך,
וכיצד הוא מקיים או לא מקיים כל הלכה זה לא רלוונטי להיותו איש ציבור.
(אם הוא היה מציג את עצמו כחרדי, ונראה כך ופתאום מתגלח היה מובן לי יותר, אם כי עדיין לא בוודאות מותר לדון מבחינת שמירת הלשון, אך כאן?)
רמת הרלוונטיות אינה רלוונטיתירח חסר
מנהיג (בפועל או בפוטנציה) הוא אישיות ציבורית, ואי אפשר למנוע מהציבור התעניינות בתחומים מעוררי עניין הקשורים לאישיותו.
הוא צריך לקחת את זה בתור מחמאה גדולה.
אהבתי את משחק הלשוןנקודה
בס"ד
כשהציבור שומר תורה ומצוות, ודן אותו על תורה ומצוות,
ראוי שייתן דעת (ה"ציבור") האם התנהגותו היא באמת על פי תורה ומצוות.
וכחלק מהציבור אני מביעה את דעתי על הדיון הציבורי הנ"ל,
יכול מאד להיות שבנט עצמו לוקח את זה כמחמאה מאד גדולה,
הוא מבין ביחסי ציבור טוב יותר ממני, וודאי יודע שפרסום רע הוא פרסום טוב,
אבל, לעניות דעתי כשדברים נוגעים לשמירת הלשון הפרמטר הוא לא לנחש מה המושא ירגיש עם זה,
(אם כי וודאי שיש לזה משמעות) אלא האם זה דיון שמותר על פי תורה ומצוות לקיימו.
(להזכיר שהתנאי הכי בסיסי בדיבור על הזולת זה שיהיה לתועלת, ואח"כ באים תנאים נוספים.
כשאין רלוונטיות אין תועלת)
וכל זה נקודה למחשבה- מי שרוצה שייקח לתשומת ליבו, מי שלא לא.
טוב, בגלל זה אני לא נכנס לכשל הלוגי הרקורסיבי הלזירח חסר
כי תגיע גם לשאלה אם מותר לפי ההלכה לומר לאנשים שזה נגד ההלכה אסור לדבר על רמת שמירתו של X על ההלכה, האם זו לא צביעות שאנשים מדברים על שמירת המצוות של X ובו בזמן אולי עוברים על עבירה של רכילות ואבק לשה"ר, ומאידך האם אין צביעות אצל אנשים שלא ממש מזיז להם משמירת מצוות של X, אבל הם יצאו בתופים ובמחולות נגד אבק לשון הרע של מי שמדבר על שמירת המצוות של X.
תמשיך קצת את קו המחשבה הזה ומובטח לך להתאשפז.
אני דיברתי על המציאות, וסתרתי את הפליאה למה אנשים מתעניינים בזה. מתעניינים כי זה מעניין.
דווקא אם מתעניינים בזה כי זה מעניין זה יותר בעייתי..אדם כל שהוא
מבחינת לשון הרע, מאשר אם רוצים למחות/ חושבים שזה נוגע לתפקודו בנושאים ציבוריים וכדומה.
אין כאן שום כשל לוגי...נקודה
בס"ד
זה לא שלא מזיז לי משמירת מצוות של X, אלא שידוע לי בוודאות שדיבור על הנושא כאן בפורם
לא יעזור לשמירת מצוות שלו. לעומת זאת מבין קוראי הפורום אולי יש סיכוי שמישהו יחשוב על הדברים.
הכשל הלוגי...יקוט
שינוי השם לבית היהודי התחייב במסגרת פוליטית לשתי מפלגות שיש קירבה אידיאולוגית מובהקת ביניהן, המפד"ל והאיחוד הלאומי, בכל הקשור לשמירת מצוות, שישוב ארץ ישראל היא אחת מהן, ומרכזית. אבל במקום הלוגיקה המתבקשת להאדיר את הבסיס האידיאולוגי המשותף בהובלת מישהו מתוך המחנה, הביאו מישהו מבחוץ, קוראים לו נפתלי בנט, אלא שהוא מסיבותיו האישיות הידועות הסיט את ההגה כדי לקרוא תיגר על נתניהו בצד הימני של המפה הפוליטית- מחד, ותוך התגרות בוטה, לא עניינית, וחצופה במפלגות החרדיות- מאידך, וכמובן לחסל את תקומה מהצד השלישי. אז ככה, סוד גלוי שהמפלגות החרדיות מתות לראות את נפתלי בנט בספסלי האופוזיציה לצידו של האח יאיר לפיד, וסוד גלוי נוסף שנתניהו לא יזיל דמעה כשזה אכן יתממש בפועל. כאמור זקן הספירה של נפתלי לא שייך לכאן.
טוב, זה באמת נכון, אבל לא קשור לטענה של ירח חסר...נקודה
אני התייחסתי אל הכשל הלוגי במובנו הרחביקוט
ההאשמות המוטחות בבנט באשר ליראת השמים שלו לא פוטרות את הבית היהודי מעשיית חשבון נפש על עצם גיוסו מבחוץ.
מה זה "גיוסו מבחוץ"? כל אחד היה לו היתר להתמודד בפריימריזותן טל
התמודדו שלושה אנשים אז על הפריימריז - ואחד נבחר. לאחר מכן לרשימה התמודדו הרבה אנשים "מבחוץ" ונבחרו מי שנבחרו.
איך בדיוק אתה קובע ש"נפתלי בנט" נחשב "מבחוץ" ואילו מוטי יוגב, או יוני שטבון, או שולי מועלם, נחשבים "מבפנים".
הפרימריז זאת משמעותם, שכל מי שרוצה יכול להתמודד על התפקיד. בנט זכה כי הציבור רצה אותו, נקודה.
להבדיל מהתקומה או יחד ומפלגות אחרות, בעלות "וועדה מסדרת"אלעד
שאז בהחלט ניתן להאשים את המועמדים, שנבחרו בסמכות קומץ ולא לפי רצון הבוחר.
בכל הכבוד, הליך הפריימריס בבית היהודי נקבע על ידי "קומץ".יקוט
אותו "קומץ" היה יכול וצריך להקים ועדת סינון שבה תבחן התאמת המועמדים לכנסת ולממשלה לפי אורח חייהם האישי, כיאה לציבור דתי לאומי. מי שנמצאים עומדים בדרישות הסף כשירים להתמודד בפריימריס, ומי שלא- לא ! . כמה פשוט.
זה לא סותר שום הליך דמוקרטי, כך למשל גם בג"ץ מסנן מועמדים למשרות בשרות הציבורי מסיבותיו הוא. מאי נפקא מינא?
בנסיבות אלה אני לא מאשים את בנט ושקד אלא את ה"קומץ" שסלל את הדרך לשניהם להתמודד על מקומות ברשימה.
בנט ושקד, הראשון פסבדו דתי והשניה חילונית מוצהרת נבחרו על פלטפורמה שאינה מחשידה אותם באהבה רבה לנתניהו מחד וחרדים מאידך. הדוקטרינה הזו הניבה המון מנדטים בסקרים וקרסה בקלפי. לו היתה מתממשת התחזית בדבר 19 מנדטים לבית היהודי כי אז שאלת משרד הבטחון לנפתלי בנט היתה טריוויאלית, ואפילו שאלת רוטציה בראשות הממשלה. ברי שהיה נמנע הביזיון העכשוי שמחכים לחופה קואליציונית והכלה נדחית כי היא לא מביאה איתה נדוניה.
בסופו של דבר בנט נבחר ע"י עשרות אלפי יהודיםאלעד
אין לנו להלין, אם תרצה, אלא עליהם.
הם יכלו לבחור אחרת ולא עשו כך
נכון מאוד אבל גם להיפך.יקוט
בנט נסמך על עשרות אלפי יהודים שנתנו לו את קולם על פי סקרים שיקריים ומכווני מטרה. אני לא יכול לשלול על הסף כאילו עשרות אלפי יהודים שינוי את טעמם אל מול הקלפי. הם לא חייבים לבנט שום דבר, מצד שני כסוחר ממולח היה עליו להזהר ממנת יתר של הבטחות. כך או כך ובשינויי לשון מתגובתי הקודמת נתניהו [שאינו מל"ו הצדיקים] הבטיח לבנט את שהבטיח על סמך אותם מנדטים וירטואליים שהאחרון הצהיר עליהם. בצדק אומר לו נתניהו: משרד הבטחון ותופינים אחרים נמצאים על השלחן אבל שלם עליהם באמצעות הנדוניה שהצהרת עליה.
בוודאי שהכלה מביאה עימה נדוניה. בלי בנט אין לנתניהו ממשלהותן טל
ואם תגיד שנתניהו יכול להקים ממשלת אחדות - הרי שאז נתניהו יוצא השקרן מבין השניים וזה שבבחירות הבאות יקבל מקסימום 9 מנדטים כאשר בנט יטפס ל20 או 27 מנדטים לפחות, כשיהווה אלטרנטיבה לנתניהו.
נתניהו במהלך הבחירות הבטיח כחמשת אלפים פעמים שלא תקום ממשל אחדות. כעת הציבור יראה אם יקיים הבטחתו זאת או לא. היות שבלי בנט אין לו ממשלה שאינה ממשלת אחדות - הרי שהוא חייב להעניק לבנט תפקיד חשוב, בהיותו בורג הכרחי במערכת - בניגוד לליברמן למשל, שגם בלעדיו יש ממשלה.
ובכל במקרה, לו יצוייר שהיה הולך לממשלת אחדות - גם אז תיק החוץ לא היה נשאר בידי הליכוד אלא עובר הלרצוג, ועוד כל מיני תיקים חשובים, שהרי המחנ"צ קיבלו 24 מנדטים.
בקיצור, משום מה נראה שיש לך אובססיה מוזרה לבנט ולשקד (אגב - הפרלמנטרית שהחרדים הכי סומכים עליה, ולא בכדי היא זאת שמקיימת מולם משא ומתן על נושאים שונים).
בנט לא "הצהיר" על שום מנדטים- והסקרים גם לא היו שקריים, אלא הם נכונים כל הזמן לאותו זמן שהם מפורסמים - ומה שמוכיח על זה זה הסקרים שנערכו ביומיים שלפני הבחירות שבאמת הראו שנתניהו הצליח בקמפיין הגוועאלד להעביר המוני קולות מהבית היהודי אליו.
אבל למען האמת - למרות החשש הקטן, יש בי רצון כלשהו לראות באמת מהלך של נתניהו בוגד במחנה הלאומי ומקים ממשלת אחדות בלי בנט, ואולי אפילו מפנה איזה ישוב או שניים - למרות כל הכאב והצער שבדבר, אולי זה מה שיסלול את הדרך לציבור האמוני שנתן שוב ושוב אמון בליכוד - להבין שאין, חייבים אלטרנטיבה - ואז, הבית היהודי באופוזיציה תהווה את החלופה האידיאולוגית הימנית לליכוד, ובבחירות הבאות פיך ייאלם כאשר תראה את הליכוד מתרסקת ואת הבית היהודי הופכת למפלגת השלטון החדשה של הימין ושל מדינת ישראל.
זאת נדוניה מצומקת ולא מספיקהיקוט
תוצאות הבחירות הקודמות הניבו לליכוד, ליברמן, בנט, ליצמן, ודרעי 61 מנדטים כדי הרכבת ממשלת ימין, אבל בנט מטעמיו הוא כרת ברית עם לפיד להדרת החרדים מהקואליציה. ואכן קמה ממשלה, רחוקה מהגדרת ימין, שקרסה לאחר פחות משנתיים.
הפרחים לבנט.
בנסיבות אלה אי אפשר לסמוך על בנט, וגם עניינית מצטבר המנדטים של עכשו, של הליכוד ליברמן בנט והחרדים מגיע לסך 57 מנדטים שלא מספיקים להשבעת ממשלה חדשה.
כאמור, עם המנדטים של הבית היהודי או בלעדיהם אין לנתניהו רוב ימני להרכבת ממשלה, ועדיין הוא זקוק לכחלון שאיתו מנהלים משא ומתן או למחנ"צ שלגביו יש שמועות עקשניות...
נקודת המוצא של נתניהו היא איפוא לחבק חזק את בנט, אבל לא לסמוך עליו יותר מידי, כי בכל רגע נתון ובמשך כל הקדנציה הוא צפוי לאיים בפרישה ופיצוץ הקואליציה.
אם ש"ס היתה משיגה עוד 4 מנדטים בהחלט שאפשר היה לוותר על כחלון ועדיין 61 מנדטים לקואליציה המסתמנת. במקרה שכזה 8 מנדטים של הבית היהודי הם נדוניה ממשית אבל בהסתייגות משום שנתניהו שנכווה מבנט ברותחין ספק אם יסמוך עליו במעמד של לשון מאזניים, מהסיבות האמורות לעיל.
בנט בנה מגדלים ותיאוריות על סמך סקרים הזויים, וזה עדיין בסדר גמור, עד שמגיע זמן המימוש, וכאן מתחילות הבעיות... כלום יעלה על הדעת שועדת הבחירות המרכזית תקצה לבנט 19 מנדטים בכנסת ה- 20 על סמך הבטחות בסקרים? ברור שלא. אז למה אותה דרישה תחשב ללגיטימית כשהיא מופנית אל נתניהו?
אני מפרגן לבנט 27 מנדטים בבחירות הבאות, וגם 61 מנדטים... לכדי הרכבת ממשלה יציבה ללא שותפים טרחניים. ואשרי המאמין שזה יקרה. אבל בתוצאות הבחירות הנוכחיות עסקינן, ולמרבה הצער אין רוב לממשלת ימין. זה פשוט. משה כחלון שבעברו היה מזוהה עם הימין כבר אינו כזה. ובמילים אחרות ממשלת ימין בקדנציה זו היא עורבא פרח. אין חיה כזו. נתניהו הוא איש ריאלי, הוא לא יכול לעשות יש מאין. הוא מצידו סיפק את הסחורה בקלפי, אבל שותפיו בימין- לא. להיפך, כולם הוכו שוק על ירך.
לגבי הבית היהודי המתפקדים ברובם המוחץ כמהים לראות אותה חוזרת להיות מפלגת נישה של הציבור הדתי לאומי. פרשת אוחנה שהתחילה לפני הבחירות היא דוגמה מובהקת לצרות הצפויות לבנט במהלך הקדנציה הקרובה.
נפתלי בנט הוא איש ראוי בפני עצמו וכריזמתי להנהיג מפלגה פוליטית, אבל לא את הבית היהודי מאותן סיבות שאחרים כמו אריה אלדד או שלי יחימוביץ לא מתאימים לבית היהודי.
כל טוב לך.
לעוות את ההיסטוריה זה קלאסי.ותן טל
בוא לא נשכח מי בכל תוקף לא רצה את בנט בתוך הממשלה הקודמת, ופנה אפילו לשלי יחימוביץ' ראשונה, הרבה לפני שפנה לבנט רק כי בנט הכריח אותו לפנות אליו בגלל הברית שיצר אז עם לפיד שהייתה נכונה לשעתה.
לנסות כעת כאילו להפוך את נתניהו לשה תמים ואת הבית היודי לאשמים בכל מה שקרה - זה קלאסי לתומכי ביבי ששונאים את בנט על כך שהוא מהווה אלטרנטיבה לביבי.
אבל זה בסדר, כבר תקופה ארוכה שאני חש מצד תומכי ביבי בכלל וגם מצד כמה אנשים ספציפיים, פחד אימים משתק מבנט ומהלכיו - פחד שגורם לנסות לעוות את המציאות ולסכסך ככל האפשר בין בנט לבין הציבור הדתי והציבור בכלל, כדי לא לתת לאף אחד להאמין שהוא מסוגל להחליף את נתניהו.
לא יעבוד לך, חביבי - נתניהו הוא זה שלא ימני, נתניהו הוא זה שמנסה תמיד בכל דרך לזרוק את בנט מהממשלה ולהביא את השמאלנים, ובנט הוא זה החכם שמצליח בדרכים פוליטיות לדאוג שנתניהו לא יוכל לרמות עד הסוף את בוחריו. ובנט הוא זה, שבראשות הבית היהודי, שהפסיקה להיות מפלגת נישה, יקים את אחת מהממשלות הבאות - לא ברור בדיוק מתי, אבל זה יקרה. כי ימי הליכוד בתור הסמן הימני והמרכזי של המפה הישראלית - עברו. הליכוד הפך למפלגת מרכז בקושי, וככזאת, הוא לא ישרוד הרבה זמן עם ציבור בוחרים שהולך ונהיה צעיר יותר ורוצה יותר אידיאולוגיה ויותר אמת ושונא, פשוט שונא, כשמשקרים לו.
למשל, הריסת בית הכנסת בקרית ארבע אתמול יכולה להראות עד כמה נתניהו שקרן ותחמן קטן...
תענה על שאלה: אפשר להרכיב ממשלת ימין חרדים- 57 ח"כים?יקוט
כמובן שלא.
נתניהו עדיין זקוק גם לכחלון ו/או לפיד, ו/או בוז'י ציפי, שנחשבים למרכז שמאל.
אז מה הוא, בנט, מבלבל את המוח עם ממשלת ימין?
אולי בכנסת הבאה...
הבעיה היא שגם עם ממשלת 67 בתמיכת כחלון נתניהו עדיין נתון לחסדיו של בנט שצפוי לאיים עליו במשך 24 שעות ביממה. חוץ מזה בראיה מפוכחת שווה להכניס את המחנ"צ על 24 המנדטים שלהם תמורת 6 משרדים כבדים ובינוניים במקום למסור 7-8 משרדים לכחלון ובנט שיחדיו שווים 18 מנדטים בלבד.
חז"ל עשו דברים "עצובים"?יזהר
אישיותי הוא חז"ל? אשמח לראות תעודה שהוא חז"ל.ותן טל
לא. אבל חז"ל "מדדו דת" והגדירו הגדרות מפורטותיזהר
ולא אישיותי ולא אף אחד בבפורום, מבחינתי, נחשבים מספיקותן טל
בעלי ידע תורני ובעלי ענווה ובעלי זהירות בלשון הרע (לא כהעלבה - ואני חלילה לא חושדשאנשים פה בכוונה עוברים עברות. אבל אני לא סומך עליהם בענייני "פסיקה" שכאלו) בשביל להתחיל "לקבוע" מידת דתיות ו"פסיקות" שכאלו.
הפורום הוא לא מקום לפסיקות הלכתיות, ואם אדם רוצה "לפסוק" מהי מידת דתיותו של אדם כזה או אחר - זה לא המקום. (אגב, מדובר גם באנשים שלחלוטין לא באמת מכירים את בנט, ולעיתים אף מנפיצים דברים שטותיים שהם המציאו בלי שום מקור, כדי "להוריד" אותו - כמו שמישהו כתב כאן פעם שהרב אבינר לא יאכל עוגה שאשתו של בנט הכינה. מצטער - אם הוא לא שמע את הרב אבינר אומר את זה - וכאשר שאלתי אותו על כך הוא לא אמר ששמע את הרב אומר ככה - אז מה שהוא אומר זאת שטות גמורה שהמציא מליבו בשביל "להוריד" מבנט).
אני לא מתחיל לחלק ציונים לישיבות או לרבנים של אנשים מפה (או לאנשים עצמם) - למרות שיש לי דעות בתוך עצמי לעצמי, איך אני מגדיר לעצמי את אותם אנשים וכו', אבל אני לא מוציא את זה החוצה, כי אין לזה היתר.
אם אדם רוצה פסיקה הלכתית - שילך לשאול את הרב שלו וינהג לפי מה שהרב אומר לו - אבל הפורום הוא לא מקום "לדון" בענייני "הלכה" שכאלו, שכולנו יודעים כמה בקלות הם מגיעים להוצאת שם רע ולשון הרע דאורייתא שאין להם שום צורך שבעולם.
אגב - מקובלני שחז"ל לא השתמשו בבניטוי כגון "תורני" ו"דתי לייט" ככה שאפילו ביטויים כאלו הם שטותיים.
זו לא הנקודהיזהר
חז"ל הגדירו אנשים. לא רק לעצמם, אלא להלכה. כלומר: כהדרכה גם לפשוטי העם.
ה' יראה לעיניים והאדם יראה ללבב - עדיין רלוונטי, אבל הטהרנות המוגזמת שגורסת שאי אפשר לשפוט אף אחד ולבחון מעשים של אחרים - מקורה בפוסטמודרניזם ולא ביהדות.
לעניין לשון הרע, נפתלי בנט הוא שליח ציבור, ולכן יש נפ"מ גדולה גם לחייו הדתיים הפרטיים, כי הוא מייצג משהו. בסופו של דבר סדנא דארעא חד הוא, ורמת ההקפדה של אדם על מצוות מקרינה גם על השקפת העולם שלו בנושאים אלו.
אחר כך זאת, מבחינתי זהו דיון עקרוני. השרשור הזה לא מוצדק בעיני, ואני חושב שלידתו ברכילות מיותרת, מהסיבה הפשוטה שאכן רבו המתירים. תמונות שלו בפייסבוק מחובק עם נשים, למשל - זה דבר עם הרבה יותר נפ"מ ונורות אדומות.
סתם אגב - יש רבנים שעצם זה שאתה נכנס לפייסבוק, יגדירו אותךותן טל
כ"חילוני" ואף שמעתי ביטויים חמורים מאלו.
כאמור - אני לא נכנס לכל זה.
מבחינתי כל עיסוק על גבי פורום ציבורי שכזה, במידת דתיותו של אדם - ולא משנה מה התפקיד שלו - היא לא נכונה ולא צריכה להיות. ומניסיון אלו השרשורים שגורמים לעבודה הכי רבה אצל המנהלים (מניסיון - לא כמנהל אלא כמשתמש שרואה שרשורים כאלו כבר שנים).
אדם רוצה לדון במידת דתיותו של שליח הציבור שלו? שידון עם הרב שלו או עם אבא שלו. אין לזה שום משמעות שידון כאן על גבי הפורום, וזה יכול להגיע כמעט אך ורק לרע.
אתה אומר את גם על התנהגות מוסרית ושמירת חוק ברמה האישית?אדם כל שהוא
כשזה לא נוגע לתפקיד הציבורי.
נניח, החזקת חשבון דולרים שלא כחוק, בניה פרטית לא חוקית,יחס למועסקים במשק בית וכדו'?
לגבי נושאו של השרשור - שימח אותי לשמוע שבנט לא התגלח בחול המועד/ ספירת העומר. סביר שאם הוא נוהג אחרת לגבי ספירת העומר, או נהג אחרת לגבי חול המועד יש לו על מה לסמוך, ובאמת אין כאן סיבה לדון.
לא הבנתי את השאלה שלך?ותן טל
אחזור שוב אם לא הובנתי, בקצרה - אני לא אוהב עיסוק בנושאים שעל גבול הלשון הרע, ובנושאים שקשורים בלנסות "להגדיר" אדם דתית.
אדם מגדיר את עצמו, וכלאדם לעצמו בתוך עצמו יכול להרהר מה הוא חושב על אחרים ועל רמתם הדתית - אבל מכאן ועד להתחיל בחופשיות בפורומים להגיד על אדם כזה שהוא ככה ואדם כזה שהוא ככה - ז-ה הדברים שאני לא אוהב.
מקווה שהבהרתי את עצמי יותר טוב כעת.
ולמה?אדם כל שהוא
חשבתי שאולי זו גישה שאומרת, כל מה שלא קשור למילוי תפקידו איננו עניין לציבור.
לא קשור לזה. קשור לזה שאני חושב שזה לא המקום.ותן טל
המקום של דיונים כאלו זה, אולי, בית המדרש - או הכי טוב אחד על אחד עם הרב שלך (וכבר יצא לי הרבה פעמים לשמוע מהרבנים דעות לכאן ולכאן על אנשים שונים בקטע הדתי).
לגבי "אינו עניין לציבור" - בגדול, דברים שיכולים להשפיע על מילוי תפקידו של האדם בתפקיד ציבורי, הם כן זכותו של הציבור לדעת - זה לא אומר שצריך לדון בהם ולהתבחבש בהם, אבל לדעת זה כן הזכות - כמו למשל, מצבו הבריאותי של האדם, וכו'...
אז בעצם אתה טועןיזהר
שהודעת הפתיחה של השרשור היא לגיטימית (העברת מידע רלוונטי לציבור), ורק הודעתו של אישיותי (הגדרות - דיון והתבחבשות) לא לגיטימית?
לא בהכרח. מראש היה לי בראש שמשהו קצת מסריח בדיוןותן טל
אך בהתחלה בחרתי לתת קצת יותר אמונה בשרשור (ואולי הייתי תמים מידי, גם זאת אפשרות) ולהגיב עניינית כדי להסביר למה אין שום בעיה שבנט אפילו יתגלח כל הזמן.
מרגע שהבנתי שהשרושר הולך לכיוון הבעייתי של ניסיון על פי דברים שונים להגדיר את זהותו הדתית של אדם - כאן נסוגתי.
ייתכן ששגיתי מההתחלה ולא הייתי צריך להתייחס בכלל לשרשור, בהחלט ייתכן, אנשים שוגים - אך בכל מקרה זה היה המצב. הגיוני שבפעם הבאה אחשוב יותר האם בכלל להגיב לשרשורים כאלו שיש בהם פוטנציאל שכזה.
כן.די"מ
מה רוצים ממנו?נקודה
בס"ד
בנט הוא לא רב, ולא מתיימר להיות כזה.
עבודת ה' שלו היא עסק שלו ושל בוראו.
(ומי שמאד אכפת לו וודאי לא יושב כאן וכותב עליו..)
לא מצליחה להבין למה מתעסקים בזה,
ואיך לא חוששים מלשון הרע ורכילות.
(ואפילו סתם אהבת ישראל)
לא הצבעתי לבנט, כנראה גם שלעולם לא אצביע,
אבל לא מבינה למה דברים הכי אישיים של אדם(-עבודת ה')
הופכת להיות דיון ציבורי.
זה שהוא עוסק בפוליטיקה לא הופך כל זיפ בזקנו לרכוש בוחריו או הכלל...
מה שהכי מצחיק בוויכוח על התיקים הוא שבנט יהיה שר חינוך.יוסי אורבך
ישנו ויכוח שכעת מתנהל בתוך הציונות הדתית האם תפקידה של מפלגה דתית לאומית לקחת דווקא את תיק החינוך או שמא תיק הנהגתי כמו החוץ והביטחון אבל מה שהכי מצחיק בהצעה הזו שאין בבית היהודי דמות שתיק החינוך 'תפור' עליה ולא בכדי מפני שלדרוש את תיק החינוך והדתות צריך להיות אחד שרוצה להוביל את המדינה מבחינה ערכית ותורנית ולא מספיק רק להיות הימין של ישראל..
איפה יחד שצריך אותם..
ביחד יש מישהו ש"מתאים" להיות שר החינוך יותר מאשר מה שישותן טל
בבית היהודי? באמת?
וגם לו נניח שיחד היו עוברים את אחוז החסימה - הסיכוי שהיו מקבלים את התיק השני בתקציבו במדינה עם 4 מנדטים הוא קטן מאוד. ובכלל, ישי אמר מראש שהוא יהיה שמח לחזור לתיק הפנים (למרות שגם זה מוזר למפלגה של 4 מנדטים גם אם הייתה עוברת)
ומאיפה הגעת לזה שביחד יש אנשים שיותר מתאימים להיות שר החינוך? אורי אריאל מתאים להיות שר החינוך לא פחות מאלי ישי ובטח שלא פחות מיוני שטבון.
הויכוח בתוך הציונות הדתית תמיד היה קיים, וזה לא קשור דווקא למערכת הבחירות הנוכחית.
מי שלקח את המפלגה למקום של ליכוד ב' הוא האשם, יחד בהתחלהיוסי אורבך
בס"ד
אז זהו הרעיון של בנט לא רע לקחת מפלגה יותר קשורה למסורת ויותר ימנית מהליכוד על הפרופיל של הפייגלינים עד כאן בסדר אבל כאשר הוא עושה זאת על גב המפלגה הדתית לאומית שלא יכולה להרשות לעצמה להסתפק רק להיות קצת מסורתית וימנית ומקדמת את המדינה תוך כדי פשרות גדולות וכניסה לשיח הכללי על פי החוקים שלו.. זה לא מוסרי!
תפקידה של המפלגה הדתית צריכה לראות את המדינה באופן המקורי שלה, מדינת תורה, על כל מה שמתשמע מכך, ועליה לחתור לכך בכל דרך, גם אם זה לוקח זמן, אבל לא בגלל זה מתפשרים בענייני דת ומדינה ולא בגלל זה משתייכים לתרבות שהיא לא לנו..
חלק מלקיחת האחריות על הובלה של מדינה לחיות חיי תורה היא לחנך לחוקק חוקים המחזקים את האופי היהדותי הציבורי של המדינה שלימות הארץ וכו' נכון שאף מפלגה עד היום לא עשתה זאת כולל האיחוד הלאומי מזרחי מפדל וכו' אבל תמיד היה ברור שלא יורדים ממה שכבר הושג..
וכאשר הגיע נפתלי בנט הוא החליט אחרת, ועל כך היה תרעומת, אין בעיה שתקים ליכוד ב' בתור פתרון מקומי לכל מיני בעיות אבל מדוע לסכל את המפלגה שעד היום שמרה אפילו ברפיון אבל שמרה על יהדותה של המדינה, וכמובן זה רק תחילת תהליך, פרשת אלי אוחנה רק חשפה קצה קרחון שעוד ילך ויתגלה (אמנם אני מקווה שלא אבל לדעתי אין מנוס) וכשבנט יפרוש לליכוד על מנת להיות ראש ממשלה רק אז נבין שמישהו עשה עלינו סיבוב..
זה עצוב זה מעצבן, אבל לא היה ברירה אלא להקים דבר חדש שישמיע את הקול שהעם כה מחכה לו, שאיפה לחיי תורה באומה וביחידים, לא עוד ערך ועוד ערך, ויש כמה שיודעים לשמור על הארץ וכמה שמחזקים גרעינים תורניים, אלא בונים מדינה המודרכת מתורה וזה לוקח הרבה הרבה זמן..
אבל לאן אנחנו ממהרים, אנחנו צריכים לפעול את הדבר האמיתי, כמובן כאשר יש מצוקה מקומית חשוב לכבות שריפות אבל הכיוון הכללי צריך להיות הרמת העם לחיי תורה מלאים,
מפלגת יחד היא ההתחלה של הכיוון הזה, יקח עוד שנים שתיק החינוך יהיה מיועד לה, יקח כמה שנים שתקבל שמונה מנדטים אבל אם היא תמשיך בכיוון הזה, כאשר היא תקבל שמונה מנדטים אלו יהיו שמונה מנטים אמתיים לא פופולסטים שהגיעו רק בגלל מלך הפייסבוק או כוכב כזה או אחר..
הם הגיעו כי יש אנשים שרואים את התורה כחוקת המדינה, הפ הגיעו בגלל חינוך, זה יהיה דבר יציב לפחות כמו המנדטים של אגודה ואף יותר כי למנדטים האלו יהיה עתיד, אנשי החינוך שהיו שותפים במהלך של יחד יטלו בה יותר חלק (רק דוג' אחת זה הרב רקאנטי מאיתמר או הרב ערן תמיר ממכון מאיר, ויש עוד רבים) ויחוללו את המהפכה שיכולה לצבור תאוצה גם היא איטית אבל אמתית
באהבה ותקווה גדולה
שימים יגידו שהיחד האמיתי הוא לא סביב אחדות חיצונית אלא רק סביב התורה
אתה קורא לזה ליכוד ב'. 290 אלף אנשים קוראים לזה הבית היהודיותן טל
שמתקדמת לעמדת ההנהגה של מדינת ישראל.
וזה קצת יותר מה125 אלף איש שקראו לעצמם "יחד". אז מי אנחנו שנחליט מה "מוסרי" ומה "לא מוסרי"? ואם אני אגיד שלקחת אוסף רסיסי אנשים ממפלגות ולקרוא לזה יחד, כאשר בסוף לא עוברים את אחוז החסימה - זה לא מוסרי - האם זה אומר שבגלל שאמרתי את זה, זה נכון?
הרבנים אמרו שמעולם המפלגה לא נשמעה לרבנים והתייעצה איתם בצורה אינטנסיבית כמו בבחירות האחרונות - לנסות להציג את זה כאילו "הפעם המפלגה נטשה את התורה" זה פשוט עוול. הרבנים, שמלווים את המפלגה שנים, אומרים שהפעם התייעצו איתם כמו שלא התייעצו מעולם ושההתנהלות הייתה בסדר, ושלא קודמו חוקים נגד דעתם - ודשנו בזה מספיק. בעבר, הרבה פחות היו מתייעצים עם רבנים.
אבל הפחד הגדול מנפתלי בנט, או יותר מזה - הפח של ציבור מסוים, קטן יחסית, בתוך הציבור הדתי לאומי, מכך שלפתע הוא מבין שהציונות הדתית אשכרה רוצה להתחיל לדאוג לכלל העם ולא רק למגזר עצמו, שהציונות הדתית אשכרה רוצה להתחיל לצעוד לעמדת ההנהגה - הפחד מזה מוביל להשמצות רבות שחלקן הגדול אני עצמי הפרכתי במהלך החודשים האחרונים.
אתה קורא למנדטי של הבית היהודי פופוליסטים ולמנדטים של יחד "אמת" - ואני יכול להגיד בדיוק הפוך - ומה בכך? האם זה אומר שבהכרח אחד מאיתנו צודק? אני יכול להגיד שהמנדטים של יחד מורכבים בעיקר מאנשים שאוהבים כל הזמן להתפצל ולשמור ב-ד-י-ו-ק על מה שהם רוצים בלי מקום לאף אחד אחר שחושב אפילו טיפה שונה אליהם (אמירתו של רב גדול, שהתבטא נגד "החיבור עם הנלהבים..." ) - ומעוד גרעין קשה באמת של כשני מנדטים בערך של בוחרים שצועדים עם מרזל שנים בלי לעבור את אחוז החסימה (מלבד חצי פעם, עם בן ארי והאיחוד הלאומי).
ובמחילה - כאשר מולך עומד הרב דרוקמן ואומר שהבית היהודי שמרה על המדינה בקדנציה האחרונה בענייני דת ומדינה - אז נראה לי שאני מאמין לרב דרוקמן, במיוחד כאשר אני אפילו לא יודע מי אתה. וזה ממש לא אישי, ואל תעלב, סבבה?
אם בבחירות הבאות יחד יצליחו לטפס או לעבור את הבית היהודי אפילו, תפאדל, שיהנו להם, שיקחו איזה תיקים שהם רוצים - אבל כעת כאשר לא עברו, שלא יתערבו בענייני הבית היהודי. ליחד יש את הדגשים שלהם ולבית היהודי יש את הדגשים שלהם. ולא בהכרח שתיק החינוך זה התיק שהכי משפיע וישפיע עלינו במדינת ישראל, ממש לא (בטח לא במציאות שבה כל שר חינוך כמעט מבטל הרבה רפורמות של קודמו כי רוצה להכניס חדשות משלו - ואז כל מה שעשה הקודם זה כמעט נזרק לפח. וזה בניגוד למשרדים אחרים שבהם לבטל רפורמות הרבה יותר קשה כי זה כרוך הרבה פעמים בהמון כסף).
אבל זה בסדר, התרגלנו. התרגלנו שכל הזמן תוקפים את הבית היהודי, שכל הזמן מנסים לחפש אותם. אולי אם יחד היו עוברים היו מניחים קצת לבית היהודי ומתחילים להתעסק בתוך עצמם - אבל כאשר לא עברו, הדבר היחיד שנשאר להם כל הזמן לעשות זה להעירהערות איך הבית היהודי צריכים להיות, ומה הם צריכים לקחת וכו' וכו' - במחילה, הבית היהודי זה לא יחד - אנחנו לא מפלגת ש"ס ב', ולעולם לא נהיה מפלגת ש"ס ב', אתם רוצים להיות ש"ס ב', תהיו, בכיף - אנחנו נמשיך לייצג את רוב מניינו ובניינו של הציבור הדתי לאומי אמוני בארץ ישראל, אם זה מוצא חן בעיניכם ואם לא.
כל טוב, וסליחה אם הייתי קצת חריף, אבל דברים שנובעים מהלב, נכתים לעיתים בחריפות יתר. דבר ממה שכתבתי לא כוון אישי כנגד אף אחד ובטח שלא כנגדך.
290,000 זה כלום.יזהר
אתה יודע כמה אנשים סבורים שישו הוא האלוהים? אז מי אנחנו שנחליט מה "מוסרי" ומה "לא מוסרי"?
מצטער, אני לא אתחיל עכשיו ברמת ההשוואות האלוותן טל
זה לא יביא אותנו לשום מקום ואף צד לא יצא כאן "מנצח", ורק נמוך נוכל לרדת.
אז נעצור את זה כאן. זכותך לחשוב שיחד היא הכי מוסרית, זכותי לחשוב שהבית היהודי הכי מוסרית, ונעצור.
כל טוב ולילה טוב.
זו לא הנקודה. רק הצבתי מראה מול פניך.יזהר
טענת טענה פוסטמודרנית על "מה מוסרי ומה לא", אז עשיתי את השלב הלוגי הבא, שיוצא בהכרח מדבריך.
זה ממש לא בהכרח, וזה ממש לא כשל לוגי - אבל כאמור, אני לאותן טל
הולך לרדת לרמה הזאת, והיו לי כמה וכמה תשובות בקנה, אבל החלטתי שזה ממש ממש מיותר, ולא יוביל לשום מקום, רק ידרדר את הדיון.
תקרא לזה "בריחה" - סבבה, אני כבר למדתי שיש פעמים בפורום הזה שעדיף לא להמשיך דיון מסויים או עם אנשים מסוימים, כיוון שהם לא באמת באו לדון, וכיוון שמראשית ההשוואה, הכל מעוות מהיסוד.
מצטער, כל טוב, ותאמין במה שאתה רוצה. אני יודע מהי מפלגת הבית היהודי, ואתה יודע מהי מפלגת יחד, ושיהיה לכולנו רק שמחה ואושר וטוב בחיים.
שבת שלום, שבת מברכין דחודש אייר, שנזכה כולנו לפתיחת שערי הפרנסה וההצלחה בקרוב!
אתה יודע? מי אתה שתחליט מה "מוסרי" ומה "לא מוסרי"?יזהר
בהחלט דיון מיותר. אפשר לעצור כאן.
מעולה, הגענו להסכמה, אח יקר
שבת שלום!ותן טל
ותן טל,אולי תסביר פעם איך רשימה עם מחללי שבת שדינם סקילהירושליםםםם
וכרת , ושתומכים בנישואים אזרחיים , היא הכי מוסרית וטובה בעיינך . אתה יודע מה זה כרת? להכרת מכלל ישראל , זה מה שמייצג אותך. אתה יודע שהרמב"ם פסק שאין למנות לשום מינוי בישראל את מי שאין בו יראת שמים ? (הלכות מלכים ) .
מי שמך לדבר בשם 290 אלף??שלומי20104
אני בטוח שיש חלק ממצביעי הבית היהודי, לא יודע כמה יכול להיות אחד ויכול להיות כם אלפים שהסיבה היחידה שהצביעו הבית היהודי זה כמבחינתם הבית היהודי זה ליכןד ב' רק טוב יותר ולכן עדיף על ליכוד א'.
הדבר היחיד שאתה יודע על ה290 אלף האלו שהם שמו בקלפי בפועל טב חוץ מזה כלום!
אתה יודע מצוין שגם אותם דברים כתבתי על מי שהעז להגיד ש125 אלף איש לא מצטערים ששמו קץ בקלפי ואני ימשיך להגיד אותם על כל מי שימשיך לחשוב שהוא יכול לדבר בשם קול המון שהוא כידוע כקול שדי.
תפסיקו לייצג את מי שלא ביקש ממכם ותתחילו לדבר בשם עצמכם!
אסביר את כוונתי:ותן טל
290 אלף בני אדם שמו בקלפי את הפתק טב, הבית היהודי בראשות נפתלי בנט.
בעצם זה שהם שמו את הפתק בקלפי, הם הביעו אמון בדרכה של המפלגה, שלא הסתירה גם לפני הבחירות את רצונה בתיק בכיר, ולא ממש אמרו בראש מורם שהתיק הראשון שילכו עליו זה תיק החינוך.
היות שכך - למעשה, 290 אלף אנשים ידעו מראש במה הם בוחרים, והם בחרו בדרך שלא מתכנסת שוב לתוך עצמה בדאגה אך ורק לסקטור המצומצם שלהם ולצרכים הפרטיים של המגזר - כל כולה של מה שמפלגת הבית היהודי משדרת כיום, ונראה לי שגם אתה לא תתווכח עם זה - זה שהיא אומנם מפלגה שמגיעה מ-ת-ו-ך מגזר, אבל פונה אל כלל העם ופועלת לטובת כ-ל-ל העם, והיא כבר ממש לא רק מפלגה מגזרית שדואגת נטו לציבור שלה
מי שרוצה להצביע לליכוד על מטרותיו הוא - הצביע לליכוד. ראינו את זה - היו כמעט מליון כאלו. לעומת זאת מי שרצה להצביע לבית היהודי על כל מה שהיא משדרת כיום (ופתיחת השורות גם לחילונים, לעניות דעתי, מבטאת יותר מכל את האמירה שהפסקנו להיות מפלגת נישה. הבית היהודי כבר לא מפחדת מהצל של עצמה וחוששת שאם רק ייכנסו חילונים הכל יתפרק ולא תהיה יותר מפלגה ציונית דתית - והכנסת האחרונה הוכיחה שדווקא לעיתים הנציגים החילוניים עושים עבודה יותר טובה מהחברים הדתיים, בענייני דת ומדינה, ועושים הסברה יותר טובה מאיתנו).
אז "לדבר בשם עצמכם" זה נחמד וטוב ויפה - אבל כאשר מדברים על דרך של מפלגה, אין מנוס מלהציג את ההשקפות והדרך לפיה המפלגה הולכת, ובלאו הכי, באופן מובן - מי שמצביע לאותה מפלגה תומך בדרך הזאת - לא? כי אם לא, אז הוא שהוא סתם תמים, או שהוא זורם אחרי כולם, או שהוא מזוכיסט.
אדם לא מצביע למפלגה שהוא לא מזדהה עם דרכה - לכל הפחות מה שהיא הציגה לפני הבחירות (אני מסכים, כמובן, שאם מפלגה אומרת X בזמן שלפני הבחירות, ולאחר הבחירות כל הזמן עושה Y - הגיוני שלא יהיה אפשר להגיד שעצם זה שאנשים תמכו במפלגה בבחירות, אומר שהם הסכימו לY - הם הסכימו לX, זה בהחלט אפשר לומר, לעניות דעתי).
אני גם לא מוחה נגד מצביעי יחד שאומרים שמי שמצביע יחד זה כי הוא מאס בבית היהודי או בש"X - זכותם להגיד את זה, ולחשוב שזה דרכה של המפלגה, גם אם אני אישית חושב אחרת וחושב שמי שנכנס למפלגה ההיא נכנס ממניעים שונים לחלוטין.
מה שמבורך במדינה שלנו, אבל יכול לעיתים להביא לקצת אסון - זה שלכל אחד מותר להגיד את דעתו גם בנוגע לאחר, וגם לאחר מותר להכחיש אותו ולהגיד גם בנוגע אליו (הכל, כמובן, בכפוף ללא לדבר לשון הרע, וכו' וכו' - אבל זה פשוט שאני לא מדבר על דברים שאומרים שלא מתאימים הלכתית).
(אגב אחרון - 290 אלף איש שמו בקלפי פתק שנקרא "הבית היהודי", ולא נקרא "ליכוד ב'", והם גם לא חשבו לשרבט עליו "ליכוד ב'" - זה אולי נשמע קצת מצחיק מה שאני אומר כאן, וכאילו אני מיתמם - אבל לא. 290 אלף אנשים (בסדר, מעט פחותא בל לא היה לי כוח לבדוק את המספר המדויק עכשיו) בחרו במודע לשים את הפתק שעליו התנוססו בגאון המילים "הבית היהודי". אני אישית גאה בזה, ג אם ציפיתי לתוצאה ולכמות מצביעים רבה הרבה יותר)
שוב כשל לוגיירח חסר
מי שמצביע עבור מפלגה, לא מזדהה עם כל ה-100% ממה שראש המפלגה חושב לנכון. אפילו ח"כים באותה המפלגה לא מסכימים עם "דרכה של המפלגה" כחזון היו"ר במאת האחוזים.
לבד מזאת, איזו אופציה אחרת היתה למפד"לניק מהזן הישן והסקטוריאלי שאוהב תיקי חינוך ולשיר "אואואואו אי אי אי אי אי המפד"ל לימינך" להצביע מלבד הבית? ודווקא סביר להניח שבמצב של בריחת קולות של הבנטניקים חזרה לליכוד, המפד"לניקים הישנים הם הרוב מבין שמונת המנדטים. ואולי בנט שהביא בסה"כ 6 ח"כים דתיים לאומיים, שזה רף תחתון אפילו בזמני השפל של המפד"ל, צריך להוריד את הראש ולהקשיב לגרעין הקשה שהחזיק אותו מעל המים.
לא צריך להזדהות ב100 אחוז עם כל דבר ודבר - אבל בהחלט מיותן טל
שמזדהה עם מפלגה, מזדהה עם האמירה הכללית שבה, עם הדרך הכללית שהיא מציגה.
אני לא אצביע למרץ לא רק בגלל שאני לא מסכים עם פרט אחד או שניים במה שיש בהם - אני לא מסכים עם הדרך שלהם.
אני לא אצביע לש"ס, לא ליחד, לא לליכוד וכו' - לא בגלל פרט אחד או שניים בתוכם - אלא בגלל הדרך שלהם.
אני לא מסכים עם כל פסיק שקורה בבית היהודי, ויש לי הרבה פעמים ביקורת על דברים שנעשים שם - אבל הדרך. בגלל שאני מזדהה עם הדרך, עם האמירה הערכית, עם הכיוון אליו צועדת המפלגה - אני מצביע לה.
לגבי "מפד"לניקים ישנים" - אז נכון שאני לא מכיר את כולם, אבל בהחלט אני מכיר לא מעט "מפד"לניקים ישנים" שכאלו שבהחלט תומכים בריענון השורות גם אם לא מרוצים מכל פסיק בהתנהלות הבית היהודי. אבל שוב, אני לא דן כאן בפילפולי פילפולים על כל נקודה במפלגה - אחרת למעשה תגיד ששום אדם לא מזדה העם שום מפלגה לעולם - אפילו ביבי נתניהו לא מזדהה עם הליכוד כי יש שם את מירי רגב שמביכה אותו, ועל זאת הדרך. אז לא. להזדהות עם מפלגה זה לא שבדיקת די אנד אי תוכיח שאתה והיא תאומות. גם קשר "פחות מזה" יספיק 
אם אתה מחפש 100 אחוזים - לך למקצועות אחרים, בפוליטיקה, אתז ה כולם יודעים, מראש אין 100 אחוז, וזה בסדר גמור - זה אומנות הבלתי אפשרי. ובסופו של יום יש לנו מדינה לנהל אז מסתדרים.
לבחון מחדש מושגים..יוסי אורבך
בס"ד
אני ינסה קצת להסביר לך מה אני חושב דרך זה שאני ינסה לפרש את המושגים שבהם אתה משתמש והנחות הייסוד עליהם נשענים דבריך מפני שלדעתי הם צריכים עיון גדול..
מפלגת נישה/מגזרית- מי שרוצה לדאוג ליהודתה של המדינה זה לא נישה כי היהדות במדינה היא לא נישה ולא שייכת למגזר מסויים!
בפוליטקה לא צריכים להסכים ב100 אחוז- נכון אבל הטענות כנגד הבית היהודי שהובילו לקמת יחד לא היו שיש מגזר קטן שרוצה ב-ד-י-ו-ק רק את מה שהוא מאמין, אלא שצריכים 'לחשב מסלול מחדש' זה לא שינוי קוסמטי או מריבה על ב-ד-י-ו-ק...
התייעצות עם רבנים- נכון שהיה אבל כולם כולל בנט וגם הרב רונצקי הדגישו שהם מקבלים את ההחלטות, וראינו את זה בסוגיית הלהט"ב כאשר בנט אמר זכיות כן הכרה לא, ואין המקום לומר שיש רבנים שיודעים את הכול ותמכו במפלגה כי גם יש בצד השני, לכן צריך לעשות דיון ענייני ולא רק לסיים במילים כל דיון 'מה אתה חושב שהרב דורקמן לא יודע את כל מה שאתה אומר'.. למרות שאני בעד להקשיב לרבנים כמובן
להיות בהנהגה של המדינה- אמצעי ולא מטרה, וכרגע האמצעי הזה פחות יקדם אותנו, לא בגלל שאנחנו פחדנים אלא בגלל כפי שציינתי בהודאה הראשונה אנחנו צריכים לכוון למטרה גדולה יותר מאשר רק לחיל ריבונות על יהודה ושמרון ולהביא תקציב ל'מעייני הישועה' (ואיני מזלזל בהם כלל!) אלא כפי שאמרתי לדאוג ליהדותה של המדינה, להקים בתי מדרש להרים עולה של תורה, לקרב, לחוקק, לחנך, וכו' זו משימה קשה וארוכה
אבל עם הנצח לא מפחד..
באהבה
אענה:ותן טל
מפלגת נישה/מגזרית - זה בדיוק הטעות! מפלגת נישה/מגזרית - ל-א רוצה לדאוג ליהדותה של המדינה, היא רוצה לדאוג ליהדותו של מגזר מסוים ולשמור עליו, ולא מעניין אותה כל כך לדאוג לכל העם. כאשר צעיר חרדי יכול להירשם לנישואין בכל מקום בארץ באמצעות בד"צים למיניהם, כי החרדים שלטו במשרד הדתות שנים ויכלולדאוג לכך שחרדים יוכלו להירשם בכל מקום - זה ל-א מפלגה כלל ישראלית, ומפלגה כזאת שמתנגדת לפתיחת איזורי הרישום כאילו זה חטא בל יעבור וכאילו בבירוקרטיה הישנה של משרד הדתות יש קדושה - ז-ה צביעות. זה להגיד " רק לאנשים ששייכים למפלגת נישה, לחרדיות, מותר להירשם לנישואים בכל מקום - לחילונים? לדתיים לאומיים? חלילה! מה לנו ולהם? להם אסור להירשם בכל מקום, ולא מעניין אותנו שזה מקשה עליהם - הם לא חרדים, אנחנו לא צריכים לדאוג להם.
ולא מעניין את המפלגה הזאת ב-א-מ-ת לדאוג לכל העם, הם רק רוצים להוריד מחירים של מוצרי יסוד מסויימים שהם יודעים שהציבור הספציפי שלהם צריך, והם לא באמת מתעניינים באיך זה ישפיע על שאר הכלכלה, איך מחירים מפוקחים למעשה בסוף פוגעים בציבור רחב של חקלאים, במקום, למשל, לפתוח את השוק ליבוא מבחוץ (את זה, כמובן, לא יעשו, כיוון שזה פוגע בבד"צים ששייכים לציבור שלהם - למה להם לספוג ירידה בהכנסות בגלל יבוא מחו"ל?).
מפלגה כלל ישראלית אומנם דואגת ג-ם למצביעים שלהם, למשל, מתעקשת על בנייה ביו"ש - אבל גם דואגת לפתח את כ-ל הארץ, אפילו בערים, לא עלינו, שהן חילוניות לגמרי, ושמאלניות לגמרי.
מפלגה כלל ישראלית נוסעת לסין ללמוד על מחירי המלפפונים שם, וליצור קשרים עסקיים עם מדינות בכל העולם, כי היא מבינה שזה מה שטוב לכ-ל הארץ
היא דואגת גם לתקציבים בעבור מוסדות החינוך של מצביעיה אבל גם דואגת לפתח מערכות לימוד שעוזרות לכ-ל המדינה, דואגת לפתוח תוכנית חדשה ללימוד זהות יהודית לכ-ל העם, ולא נטו להקים מערכת חינוך פרטית עם תקציבי עתק לציבור שלהם, ושהאחרים? שיסתדרו, מי צריך לדאוג ליהדות שלהם.
מפלגת נישה חיה בתוך בועה - עניינה בעיקר לשמור על הציבור שלה, בעיקר להתעסק בעניינים הסקטוריאליים שמעניינים את הבוחרים שלהם - שלרוב הם די מעט, כיוון שכאשר אתה מפלגת נישה, גם מי שבוחר בך הוא נישה.
מפלגה כלל ישראלית, מפלגה שרואה עצמה דואגת לכלל העם - רואה ראייה רחבה של המציאות בארץ. וכן, יש בה מקום לכולם, גם אם דרכה מאוד מוגדרת ומקובעת בחוקת המפלגה.
מפלגה כלל ישראלית יכולה להגיע מתוך היהדות, מתוך הדת, להיות מפלגה שהוויתה דתית אבל לא מפחדת לפתוח עצמה גם לחילונים שמזדהים בדרכה, לא רק בלהצביע, אא גם בלהיבחר.
בפוליטיקה לא צריכים להאמין ב100 אחוז - שוב, גם בזה אני חולק עליך אבל זה כבר עניין של ראייה כל אחד ואחד בפני עצמו. יותר מזה;, כמו שאמרתי - אפילו בתוך המפלגה עצמה עד כמעט לרגע האחרון היו פיצוצים איומים בין חלקים שהיה כמעט בלתי אפשרי לחבר, ובסוף רק בשל החשש או שיזרקו מישהו מהמפלגה, או שהמפלגה לא תעבור את אחוז החסימה, בדיעבד שבדיעבד, זה הצליח וכל הצדדים כמעט הבטיחו בקול רם שזה חיבור טכני בלבד רק עד לאחר הבחירות.
אתה מבין? אפילו אותם 4 מנדטים פחות או יותר, לא יכלו להגיע לדרך מוסכמת ביניהם ולא ב-א-מ-ת רצו ביחד.
אם זה נקרא "לחשב מסלול מחדש" - נו, שיהיה... אני חושב ש"לחשב מסלול מחדש" זה בסך הכל תירוץ לבעצם, לכך שאנשים לא רוצים שבתוך הייצוג הפוליטי שלהם יהיו אנשים שלא תואמים את השקפת עולמם ב100 אחוזים. ולכן גם אחד מהרבנים הגדולים שתמכו במפלגה, למעשה הוציא מכתב חריף נגד פלג אחר במפלגה ורק בדיעבד, לאחר החתימה (נגד דעתו, ולזה נגיע בהמשך) - הביע תמיכה, כי הבין שזה או זה או כלום, ושלא תהיה לו בכלל השפעה.
התייעצות עם רבנים - במחילה, האחרונים יכולים לבקר את הבית היהודי בתחום הזה, זה מפלגת יחד, ובמחילה שאני נכנס לפרטים - צד אחד של המפלגה, הגיע מתוך מפלגה שהיה מחוייב למועצת חכמי התורה שלה, ובחר למרוד בחכמים, למצוא לעצמו רב חדש מחוץ למפלגה, ולצאת לדרך חדשה. אז זה הרי נפלא, לא? הרי זה בעצם אומר שכל פעם שמה שהרב של המפלגה שלך אומר לך, לא נוח לך - אתה יכול למצוא רב אחר שנוח לך, לנטוש את הרב הקודם שלך - ולדבוק ברב החדש. מעניין, מעניין. זה "בהחלט" נקרא התייעצות עם רבנים.
פלג שני של המפלגה, מצד אחד תפס את עצמו זמן רב כתלמידו וכמייצג דרכו של רב מסוים, שלמד אצלו בעבר, אך למרות זאת, ולמרות שבתחילה הרב הביע תמיכה מפלגה, כאשר המפלגה רצתה להתחבר לפלג חדש שאותו רב לא הסכים בצורה חריפה לכך, - אותו פלג, למרות שבתחילה איים שלא יישאר במפלגה, בסוף, בניגוד לדעת "רבו", בחר להישאר במפלגה - ויעיד על כך אותו מכתב של אותו רב שפורסם בתקשורת. אז לא יודע - אולי בעצם אותו פלג לא החליט עד היום מיהו "רבו" שהוא לא רק "מתייעץ" איתו אלא מחוייב לחלוטין לדרכו - אבל אז, כאמור, הוא לא זה שיכול לבקר את הבית היהודי שהם "רק מתייעצים" עם רבנים ולא מחוייבים אליהם לגמרי.
רק הפלג השלישי של המפלגה, אפשר להגיד, באמת מחוייב הרבה יותר לרבותיו, ומה שהם אומרים הוא עושה - כאשר הרבנים אמרו להפסיק את המגעים עם המפלגה ולהקים רשימה נפרדת, הם עשו זאת ואף הציגו רשימה, שנייה לפני חתימה, ורק בסוף כאשר הרבנים, בעקבות דין ושיח, כן אישרו להם לחתום עם הפלגים האחרים במפלגה, הם הלכו בסוף עם אותה מפלגה - ולמעשה, ככל הנראה, הביאו לה כמחצית מכוחה כאשר בפועל קיבלו מקום ייצוג אחד בכ-ל המפלגה.
לא יודע, משהו נשמע ליפה מוזר מאוד, אבל אולי זה רק אני.
להיות בהנהגה של המדינה זה מטרה חשובה בפני עצמה, כי זה בעצם אומר שאנחנו משיבים ימינו כקדם -לא עוד הנהגה חילונית ולא אמונית, אלא הנהגה שמגיעה מתו-ך התורה, ובמילא, הדאגה ליהדותה של המדינה תהיה הרבה יותר קלה. וכמו שאמרתי בסעיף הראשון, מפלגת נישה לא ב-א-מ-ת יכולה או רוצה לדאוג ליהדותה של כל המדינה אלא עיקרה לשמור על המגזר שלה - לעומת מפלגה כלל ישראלית שהיא ב-א-מ-ת יכולה לדאוג לכלל העם.
בבחירות הבאות אתה מוזמן לומר להם להשאר בבית ולא להצביע טבירח חסר
(במידה ובנט לא יערוק משם עד אז עם שקד ומגל).
אך לבינתיים אין שום אינדיקציה שכל מצביעי הבית, רובם או אפילו חלקם הגדול רוצה בהצלחתו האישית והמנהיגותית של בנט יותר מבתפקידים הקלאסיים של הציונות הדתית כגון חינוך והתיישבות, ושלשול הפתק טב אינו חתימה על ויתור על רצונותיהם ומאווייהם עד כדי כך שגרופי אלמוני של בנט בפורום נידח יהיה רשאי לשמש כדוברם הקיבוצי.
להיפך - בבחירות הבאות אקרא ליותר אנשים להצביע לבית היהודיותן טל
שלשול פתק של טב לקלפי הוא למעשה, נתינת מנדט לנפתלי בנט, לאורי אריאל, לאיילת שקד, לניסן סלומינסקי, לינון מגל, למוטי יוגב, לרב אלי בן דהן ולבצלאל סמוטריץ' - להחליט מהם התפקידים שהמפלגה "תלחם" עליהם.
כבר לפני הבחירות המפלגה הראתה בבירור שלא תיסתפק רק בתפקידים "הקלאסיים" - כמו שבבחירות האחרונות קיבלה את תיק הכלכלה שמעולם לא נחשב כקלאסי לציונות הדתית. ולטעון שלמפלגה אין רשות לקבוע על איזה תפקידים להילחם, כמוה כדרישה לקיים דמוקרטיה ישירה במדינה שכל דבר, כל העם יצביע, על כל פרט ופרט.
מי שלא מרוצה מכך שבנט כעת דורש את תיק החוץ - יכול בבחירות הבאות לא להצביע לבית היהודי, זכותו.
אבל כאשר מישהו מצביע לבית היהודי, כשהוא יודע מראש מה על מה הם רוצים להלחם לאחר הבחירות - אז זה קצת מוזר אם אחרי זה הוא יגיד "הצבעתי לבנט אך ורק אם הוא לוקח את תיק החינוך וחלילה לא את תיק הכלכלה ו/או החוץ/ביטחון.
אגב - נראה לי שאם הייתה אפשרות לתיק הביטחון היו נשמעים הרבה פחות קולות "בגנות" לקיחת התיק הלא "קלאסי" לציונות הדתית. רק בגלל שהתפקיד היחיד שאולי אפשר לקבל שהוא בכיר כזה, זה החוץ - אז נשמעים הקולות האלו, כי תיק החוץ נתפס ככאילו לא אפקטיבי שלא יכול להניב דברים מיידיים לציונות הדתית - וזה גם לא נכון מבחינה ערכית! תיק החוץ, עם דובר רהוט ומבריק כמו בנט - יכול לחולל נפלאות בעולם בחוץ!
"דוברם הקיבוצי" - מעולם לא שימשתי כדובר של מפלגת הבית היהודי, אני אומר את דעתי בנושא ומביע את דעתי שכאשר אדם מצביע למפלגה זה כי הוא מזדהה איתה באופן כללי.
לסיכום - שלשול הפתק טב לקלפי אינו חתימה על מאווייו של ירח חסר ושל יקוט מפורום נידח אלמוני, שמתנגדים לבנט בכל תוקף. מה לעשות? בפתק כתוב שהמפלגה בראשות נפתלי בנט, ולא בראשות ירח חסר או יקוט.
אין כאן שום דבר אישי -= אלא פשוט, להבהיר - כאשר מצביעים למפלגה אי אפשר מצד אחד לחשוב שכל מה שאתה חולם שהיא תעשה, היא באמת תעשה, ומצד שני אי אפשר להגיד "לא ידעתי שהיא מתכוונת ללכת לצד כזה או אחר" אם מראש לפני הבחירות היא אומרת את זה.
במקרה, למשל, של אריאל שרון שלפני הבחירות אמר "דין נצרים כדין תל אביב" ולאחר הבחירות פינה את נצרים - שם כמובן יש למחות ולהגיד שהוא רימצה את הבוחר ושלא זאת היה רצון הבוחר בליכוד אז (וגם משאל מתפקדי הליכוד הביע את זה) - אבל כאשר בגדול המפלגה כן צועדת בדפוס שהתוותה לפני הבחירות - מה בכך? מה רצית שהיא תעשה? תצעד במתווה של מפלגת יחד? של מפלגת ש"ס?
כשאתה בא בתור דוברם של 290,000 איש והופך אותם לגרופיז של בנטירח חסר
נטל ההוכחה הוא עליך ולא על המבקשים ממך הסברים וראיות. אותם האנשים הצביעו אמנם עבור מפלגה מסויימת, אבל הצבעה היא רק הצבעה ותו לא מידי כאשר כל אוקימתות נוספות למעשיהם אינם יותר מפרשנות. נטל ההוכחה גובר כשאתה מצהיר בעזות מצח שאותם האנשים הצביעו אך ורק בגלל הקרחת היפיפיה של נפתלי בנט ולא משלל סיבות אחרות, למשל בגלל שהם משתייכים לציבור שמצביע באופן מסורתי עבור המפד"ל, והיו מצביעים גם אם סלומיאנסקי היה בראש המפלגה.
טיעוניך היו מעט יותר הגיוניים (אם כי עדיין שגויים מהותית) אם המפלגה היתה מקבלת 15-16 מנדטים, ואז היה ברור שמרבית המצביעים אכן עשו את זאת בגלל בנט ורצונם בהנהגתו. אך משהמפלגה כשלה להשיג יותר מצביעים ממספר הקלאסי של מצביעי מפד"ל בכל מערכת בחירות אחרת עם בנט או בלעדיו, דבריך נשמעים לא מחוברים כלל לעולם המעשה ומנותקים כליל מהמציאות.
לא הפכתי אף אחד ל"גרופיז של בנט". המפלגה היא לא בנט, המפלגהותן טל
מורכבת מאנשים רבים!
הניסיון לצייר כאילו כל המפלגה היא בנט - זה לעשות עוול לכולם! נקודה!
המפלגה מורכבת מגופים מסודרים, וגם מחברי כנסת שונים. בנט אומנם היו"ר, אבל הוא לא כל יכול למרות שמנסים מבחוץ להדביק לו את זה כדי שיהיה נוח להאשים אותו במליון האשמות.
אמור מעתה - המפלגה מתעקשת על קו מסויים, לא רק כי "זה בנט" אלא כי זאת דרכה של ה-מ-פ-ל-ג-ה.
ואני לא אתחיל לדבר על "Sוברים" כי לא נגמור את זה היום, רק ארמוז שסוף דיבור במחשבה תחילה.
"הקרחת היפיפייה של בנט" - עוד ניסיון לעוות את דבריי כדי "לצבור נקודות" על חשבוני. זה מגעיל.
אני מניח שאנשים פה חכמים והבינו בהחלט למה אני מתכוון.
אדם מצביע למפלגה, הוא אף פעם לא דבוק אליה, ותמיד יכול לעזוב - ובעידן שלושת המנדטים באמת רבים עזבו. הם חזרו לבית לאחר מכן, ואומנם בבחירות האחרונות אכן ירד הכוח אבל עדיין נשאר משמעותית יותר מפעם, וזה אומר שאנשים מאמינים בדרך של מפלגת הבית היהודי.
כל פעם לנסות שוב ושוב לדחוף שאני "גרופיז של בנט" - סורי, לא יעבוד, לא הפעם.
כמעט שאין ציבור שלא יכול להמיר את הצבעתו למפלגה אחרת ו/או לבחור שלא להצביע בבחירות מסוימות. הניסיון כאילו להגיד שיש כמות כל כך גדולה של אנשים שגם אם תציב את החתולה מיצי בראש המפלגה, עדיין יצביעו לה, או גם אם תציב את אילן כבל בראש הבית היהודי, עדיין יצביעו לה - מבחינתי, זה לעשות עוול הן למפלגה והן לבוחרים שלה.
כל טוב ושבת שלום.
אין לך מושג ירוק מהו הלך הרוח בתוך המפלגהירח חסר
לא של המרכז שלה ולא של הח"כים הנבחרים, ועדיין אתה רוצה שנאמין לך, ניק אנונימי וטרחן בפורום נידח ברשת הגלובאלית, שכווווולם רוצים את מה שבנט רוצה ואין חולקין.
נו, זכותך להאמין, כמו שמעריצה בת עשרה מאמינה בחברי להקת בנים כלשהי. אבל למה שאנחנו נאמין?
דעתי היא שבתוך המפלגה יש נאמני בנט, אבל מנשבות גם רוחות שמעדיפות תיקים שאינם חוץ או בטחון אלא תיקים שידאגו לחינוך הממ"ד ולהתיישבות. לאיזו רוח יש להקשיב? אילו בנט היה מצליח להפוך את המפלגה לגדולה ומשמעותית כפי שרצה, היתה לו פריווילגיה לכפות את רצונו. משזה לא קרה, והמצביעים הם ברובם אותם מצביעי מפד"ל הישנים שמהווים את הגרעין הקשיח של המפלגה, הרי שלרוחות הפחות-בנטיות יש להעניק משקל סגולי גבוה יותר בהחלטה על דרכה של המפלגה בקואליציה הבאה.
לא שריר מדוע הבנה פשוטה זו חומקת ממך. ככה זה עם הערצה עיוורת. היא מעוורת.
אני רוצה שתאמין לי? אני מתחנן שלא תאמין לי - בסדר???ותן טל
אני דורש שלא תאמין לי1 אני לא רוצה שתאמין לי! אם תאמין לי או אם מישהו אחר יאמין לי כאן - נכשלתי בתפקידי.
עכשיו אתה יכול בבקשה לעזוב את אותו ניק אנונימי וטרחן בפורום נידח ברשת הגלובאלית?
מה אכפת לך כל כך מה אותו ניק אנונימי וטרחן בפורום נידח ברשת גלובאלית, אומר?
דעתך היא - זאת דעתך, סבבה - אתה רוצה שכולם יאמינו לה? אתה שם לב מה אתה עושה? מה שאתה מתלונן עליו נגדי - אתה בעצמך עושה.
אז לא, ידידי היקר - הפורום הזה פתוח לכולם גם אם הוא נידח, ומותר לכולם להביע בו את דעותיהם, גם לי וגם לך.
מה שאסור זה לתקוף אישית ניק אחר ולנסות לכנות אותו בכינויים מעליבים.
אשמח, ידיד היקר, שתפסיק עם התקיפות האישיות ועם הכינויים למיניהם כלפיי - זה לא מוסיף כלום, בטח לא למצב הרוח.
יותר מכך לא אגיב לך, כיוון שאין ברצונך לעורר דיון באמת - כבר מזמן ירית את החץ, וכעת אתה מסמן מסביבו את מטרותיו.
אתה תאמין במה שאתה רוצה, ואני אאמין במה שאני רוצה. אתה מביע את דעותיך בפורום באופן חופשי לא פחות ממני - ולא צריך לרדת לרמה האישית ולכינויים שונים כלפי ניקים שונים. אני לא מונע ממך להגיד את דעותיך, אתה, בבקשה, אל תמנע ממני להביע את דעותי.
כל טוב לך ידידי, ושבת שלום. שנזכה לאחווה בתקופה כל כך מתוחה כמו ספירת העומר, בה נהרגו 24 אלף תלמידי רבי עקיבא על כך שלא נהגו כבוד זה בזה.
(נ.ב: ואם כל כך קריטי לך לכתוב כינויים כלפי - בבקשה, לפחות אל תעשה את זה על גבי הפורום - אני מזמין אותך בכיף להיכנס בי באישי, במסר או בשיחה אישית, כמה שאתה רוצה)
אתה כזה פשושי מתוקי כשאתה נעלבירח חסר
![]()
זוג תינוקותצריך עיון
אני מבקש, בבקשה בלי לרדת לרמה האישית.ותן טל
זה לא עוזר לאף אחד מאיתנו, לא על גבי הפורום.
באמת שאין לי שום רצון לריב לא איתך ולא עם אף אחד אחרת, באופן אישי - ובטח שלא על גבי הפורום.
אני רק מבקש ממך שכאדם בוגר, שמבין עניין (אני מקווה), תכבד גם אותי, גם את עצמך, גם את הקוראים וגם את המנהלים - ותתבטא עניינית בלי לתקוף לגופו של אדם.
אם כל כך חשוב לך לכנות אותי בכל מיני כינויים (בשבילך, גם "טובים" וגם "רעים") - אמרתי לך, אתה מוזמן לעשות את זה בשיחה אישית.
סתם על גבי הפורום לנסות בכוח להתנגח זה פשוט חבל.
אני אשתדל לא לרדת לרמה הזאת אבל אני מצפה גם ממך כאדם בוגר להתעלות ולו במקצת.
כל טוב, ושובע טוב. כדאי שלא נשכח באיזו תקופה אנחנו נמצאים.
^^BA_BAאחרונה
לא נמאס לך ?יקוט
לא הזכירו לך שהנציגות הדתית לאומית בכנסת ה- 20 ירדה ל- 6 בלבד, שפל קולוסאלי שלא היה כדוגמתו?. ואל תוסיף לנו את שני החילונים בנט ושקד שבאו לעשות עלינו סיבוב, ולהתגלח על הזקן שלנו.
הבחירות שהיו הם בבחינת יום כיפור פוליטי לציונות הדתית, אבל משום מה אני עדיין לא שומע קולות בדבר הצורך להסיק מסקנות.
רק על עצמי לספר ידעתי. כמעט שנה וחצי אני כאן, ולא הפסקתי ולו לרגע אחד לדרוש את סילוקה של ההנהגה הקיימת, שמושכת אותנו מדחי אל דחי, וקולי כקול קורא במדבר.
נמאס? זכותי לתמוך באיזו מפלגה שאני רוצה, כמו שזכותך לתמוךותן טל
במפלגה אחרת.
בנט הוא דתי ואני מוחה על הגדרתו כחילוני - זוהי הוצאת שם רע.
זכותך לחשוב שהם לא צריכים להיות ראשי המפלגה, זכותך להתפקד למפלגה ולהצביע לרב שמעון אור, וזכותך במקרה שבנט הוא עדיין ראש המפלגה - להצביע למפלגה אחרת, כמו שעשית, הצבעת למפלגת יחד בראשות אלי ישי.
וזה בדיוק כמו שזכותי לחשוב שמפלגת יחד לא צריכה הייתה לבוא לעולם, שכל יסודה בפיצול בלתי נצרך.
אגב - באמת הבחירות הם בבחינת יום כיפור פוליטי - לאלי ישי, ליוני שטבון, לברוך מרזל, לרביעי שם ברביעייה הראשונה של יחד, מה שמו? אבל משום מה אני עדיין לא שומע קולות שם בדבר הצורך להסיק מסקנות.
לא נמאס לך כל הזמן לתקוף מפלגה שאינך שייך אליה ולא הצבעת לה? לא נמאס? סבבה - זכותך, וזה בסדר גמור - מותר לך לאלחשוב כמוה, ולצאת נגדה - אבל לטעון שלאחרים אסור לדבר בעדה ואסור "לצאת" נגד מפלגה אחרת - זה, מוזר משהו. במיוחד כאשר מפלגת הבית היהודי קיבלה פי אינסוף מנדטים בתוך הכנסת הזאת, לעומת מפלגת יחד (8 מול 0 - זה יחס של אינסוף).
קולך כקול קורא במדבר - תנסה לחשוב, למה? אולי כי אשכרה יש הרבה אנשים של-א חושבים כמוך וכ-ן מאמינים בבנט, וכ-ן מאמינים בכך ששקד כחילוניה במפלגה דתית עשתה הרבה למען הדת?
אתה יודע שאני מכיר אישית ישיבות שראש הישיבה, בכבודו ובעצמו - קרא בבחירות האחרונות לתלמידיו הפקודים לבית היהודי, לתת לפחות נקודה אם לא 2, לאיילת שקד? וכל זאת למה? כי יש אנשים שכנראה לא מפחדים מכך שתהיה חילונית במפלגה, ודווקא ראו ברכה בפעילותה בכנסת האחרונה.
אגב, בנוגע למספר חברי הכנסת הדתיים לאומיים - יש לך טעות. בכנסת ה18 היו 12 חברי כנסת דתיים לאומיים בלבד בכל הכנסת, לעומת הכנסת הזאת שבה יש 14 חברי כנסת דתיים לאומיים. כך שאפילו הנתון הזה שהבאת לא היה מדוייק, מצטער 
יש כנראה כמה סוגים של מפלגה כלל ישראלית ואני מחפש משהו אחריוסי אורבך
בס"ד
מה שאתה מכנה 'לדאוג לכולם' זה בערבון מוגבל
מפני שמה שאתה יכול כרגע לדאוג להם זה על פי מה שרוב הציבור רוצה, ואם כרגע רוב הציבור מעוניין במדינה שהתורה בה היא דבר שלא מטריח אותם ויכול להועיל במקומות מסוימים (בגדול.. כן) אז לזה אתה יכול לדאוג, אפשר לקרוא לזה 'זהות יהודית' אפשר לקרוא לזה 'הנהגה אמונית' אבל זה למקסם את יכולות ההשפעה הקיימות בציבור הישראלי היושב בציון כיום ולא מעבר לכך.
לעומת זאת מה שעלינו לדעתי לצפות
-ושוב זו לא מתחיל מהשאלה הפוליטית וכאן אולי תסכים איתי שהפוליטיקה היא הפועל היוצא (הזרוע המעשית) של הדרך הרוחנית שבה אנו מאמינים-
זה לראות שבתוך תהליך הגאולה הולכת ונולדת האומה השלימה שתפקידה להיות ממלכת כהנים וגוי קדוש, ולא פחות מכך,
תקומת המדינה היא סימנים חיצוניים לתהליך האדיר הזה,
אנשי האמונה תלמידי החכמים התפקיד שלהם הוא לחיות את התהליך לא מצד רק מה שנגלה, אלא מצד מה שקיים בתוך התהליך ולהיות עסוקים בהוצאתו לפועל על ידי קירוב לתורה וחזרה לחיים היהדותיים השלמים כפי שהיה מאפיין את עמ"י בכל הדורות המתוקנים.
אנשי מעשה שחיים את השאיפות האלו ותלמידי חכמים שמחנכים כך זה מה שהאומה זקוקה לו לפי הבנתי
מה שאתה אומר זה תפקיד של אנשי הרוח בבתי המדרש ובמערכת החינוךותן טל
אולי לא הבנת מה תפקיד האנשים בפוליטיקה ובכנסת - הם עובדים במציאות הקיימת, לא במציאות אוטופית, ולא במציאות שבה הם יכולים לעשות וללמד ולנהוג איך שבא להם.
רק לצורך הדגמה - מה שהרב X או הרב Y יכול להגיד בישיבה שלו, זה לא בהכרח מה שנפתלי בנט יכול להגיד או לעשות בכנסת - הכנסת מורכבת מהמון אנשים שגם שונים מאיתנו, ורובה, עבודה אפורה על חוקים שמשפרים את חיי האנשים בארץ שלנו. אפשר להתמקד אך ורק במה ש"מיטיב" לכאורה עם הציבור הספציפי שלנו, ואפשר להיפתח רחב יותר ולהיכנס לתפקידים רחבים הרבה יותר - בכל מקרה, בחקיקת החוקים, הרוב הוא אפור ומחייב שיתוף פעולה של הרבה חברי כנסת, גם כאלו שאינם דתיים.
מי שרוצה לאחוז באמת בטהרתה, כפי שהוא רואה אותה - אתה יודע מה קורה לו? הוא לא בכנסת - ראה ערך הרב כהנא שהוצא מחוץ לחוק. כי הוחלט שהוא גזעני מידי. ולכן אפילו מרזל יודע שכדי להתמודד הוא חייב להתנער מ"דרך הרב כהנא" וטוען כל העת שהוא לא ממשיך את דרך הרב כהנא בכנסת ולא ממשיכו האידיאולוגי המוחלט - כיוון שתנועת כך, הוצאה מחוץ לחוק ולא יכולה להתמודד לכנסת, ואם מרזל רוצה להתמודד, הוא חייב להתנער מכל האמירות ה"גזעניות" שהיו במצע של המפלגה.
כלומר, אפילו מרזל בעצמו יודע שאי אפשר בכנסת שלנו, בימינו, לאחוז באמת בטהרתה כפי שאתה מאמין בה.
אין מה לעשות, אנחנו עדיין לא חיים במדינת הלכה.
ולכן, מפלגת הבית היהודי מצליחה למקסם את ההישגים ואת ההשפעה שלה והתרומה שלה לעם, כי הם מבינים שהם חייבים ללהטט ולמצוא מתי אפשר להתפשר ואיפה, ואיפה ומתי אסור וחייבים להתעקש.
בגדול, לסיכום - פוליטיקאים הם לא אנשי רוח, ולא אמורים לחנך את העם או להתוות לו דרך רוחנית. הם הזרוע המחוקקת, הם אלו שמכניסים את החוקים לישראל, הממשלה מבצעת אותם, והמורים, והרבנים - הם אלו שמתווים את הדרך הרוחנית בעם.
לא אורי אריאל, לא נפתלי בנט, וגם לא אלי ישי ויוני שטבון.
^^^^אלעד
זו גם אמירה שראוי לבדוקיוסי אורבך
בס"ד
כפי שכתבתי אמת שמפלגה היא אינה ישיבה
אבל השאלה מתוך מה אנשי המעשה שלה פועלים,
ולאו דווקא מה עובר להם בראש באותו רגע (אם כי גם זה חשוב, שיהיו בתודעה עליונה)
אלא האם הם זרוע של תורה שלימה שלא מתקפלת בגלל כל מיני לחצים גדולים ככל שיהיו,
האם הם מרימים את המציאות אל התורה או שמא להפך
האם הם יודעים להלחם עבור כמה ערכים ותו לא או שהם מייצגים עולם חי ושלם?
אלו הם השאלות
ושוב הם לא מתחילות מהשדה הפוליטי
הרב קוק כתב למזרחי שלוש מטרות והיה לו עשרות אגרות אליהם ובעיקר הרבה מטענתיו היו גם על הסגנון וגם על העשייה
ובאמת גם הרב קוק לא התעסק בפוליטיקה אלא התווה דרך וראה לנכון שתהיה מפלגה שתאמץ את תפיסתו ופעל על פיה, ואני מקווה שתהיה מפלגה בכיוון הזה, לא חייב שזה 'יחד'
העיקר שזה יהיה תנועה שחורטת על דגלה נאמנות לרוח הישראל ע"פ תורתה בלבד
די, הגזמתםסודית
תשללו תקציבים מחרדים בני 16 מהרגע שמגיע צו הגיוס הראשון, אם הם לא מוכנים להוכיח שהם לומדים.
אבל תעזבו את הילדים. איפה הייתם כששלושים מליארד שקל, מכספי משלם המיסים, זלגו לארגוני פשע ערבים.
אלה לומדים ליבה? תורמים לכלכלה? משרתים בצבא??
לא רק שנתתם את הכסף, מושחתים, גם הסרתם את מנגנוני הפיקוח שלא יזלוג לארגוני פשע. אותם ארגונים שבסוף כוחות הביטחון צריכים להילחם בהם.
סנקציות על מבוגרים זה סביר.
אבל להיות חזקים על ילדים חלשים זאת סתם אכזריות.
לפיד, הפסדת את הקול שלי.
חזרה לסמוטריץ. (עובר את אחוז החסימה?)
הלפיד והיפוכונקדימון
חשוב לשמוע לגבי מערכת הלייזר החדשה אור איתןסביר11
לצערי הרב כמי שמכיר הרבה מקורות גלויים על הנושא הלייזר,
צריך להאמין למומחה חתן פרס ביטחון ישראל , חושף השחיתויות השנוא על המערכת,
שמוכיח בצורה משכנעת שאין סיכוי להפיל בלייזר שום דבר פרט למזל"ט, אם בכלל.
כל שאר הדוברים בקישור אינם מוסמכים בכלל בנושא ולא מגיעים לקרסוליו.
כדאי להקשיב רוב קשב כאן ל-12 הדקות הראשונות:
זה לא נגמר
ברגוע
ואיך נדע אם להאמין לו או שהוא לא מבלף אותנו?קעלעברימבאר
מי אמר שאין לו אינטרסים?
וגם אם הוא לא מרמה. האם הוא ד"ר לאלקטרו-אופטיקה? זה שהוא ד"ר להנדסה כללית לא אומר שהוא מבין בזה, וייתכן שהוא עצמו נפל להאמין לקונספירציה
חבל שאנשים לא מתעניינים בפרטיםסביר11
אין מומחה יותר ממנו בתחום שקרוב לכך, גם אם לא עשה דוקטורט בלייזר אלא בנושאים קרובים ותואר שני באלקטרו אופטיקה, עם פטנטים רשומים על שמו.
מי שלא מוכן להקדיש 10 דקות לשמוע ממנו פיזיקה פשוטה שלמדנו בכיתה י': אין מה לדבר פה
אני עדיין לא מאמין שלא קראו למערכת "לייזר מציון"ספק
שמע, גם אנשים מומחים יכולים להיתפס לכל מיני אמונות לא רציונליות.
הדוגמא הכי טובה היא לינוס פאולינג שזה בפרס נובל לכימיה.
במשך שנים התנגד פאולינג להכיר בתגלית של פרופ' דן שכטמן בנוגע לקיומם של קוואזי גבישים. הוא אף אמר ש"אין קוואזי גבישים, יש רק קוואזי מדענים".
בסופו של דבר, דן שכטמן זכה גם הוא בפרס נובל על תגליתו.
גם המדענים הגדולים ביותר יכולים להיות מקובעים. אגב, זה קרה גם לאיינשטיין עם שזירה קוונטית - איינשטיין פרסם את הרעיון כסתירה בלתי אפשרית לתורת הקוונטים והתברר שהדבר אכן קיים במציאות...
אז עם כל הכבוד לאותו "מומחה" - שאני באמת לא מכיר ולא יודע עד כמה הוא מומחה - לא כל דבר שהוא אומר קדוש.
ולעצם הענין: צה"ל לא היה רוכש את המערכת הזאת אם היא לא היתה מוכחת כעובדת ובטח שצבאות אחרים לא היו קונים אותה.
היתה פריצת דרך מאוד משמעותית בשנים האחרונות בתחום ועובדה שלא רק ישראל ייצרה מערכת מבצעית כזאת - אלא גם דרום קוריאה.
המדע וההנדסה עשו קפיצה משמעותית.
בקיצור, הוא שייך לאנשי האתמול. אתמול הוא היה מצוין אבל הוא נשאר באתמול.
בתעשייה הזאת, מי שנשאר באתמול הוא פשוט לא רלבנטי.
אנחנו מכירים את המהנדס הראשינקדימון
רבי לייזר?קעלעברימבאראחרונה
איך מישהו חושב שהאדם הזה איכשהו קשור למחנה הימיןרועישםטוב

לא יודע מי קובע את גבולות 'מחנה הימין', או כל מחנההסטורי
אחר, אבל זאת עמדת ז'בוטינסקי (בנאום קיר הברזל) מאז ומעולם,
על זה בגין-מפקד האצ"ל- חתם בקמפ-דיויד,
על בסיס זה שמיר-מפקד הלח"י, נכנס למו"מ במדריד,
זבולון המר-הסמן הימני במפד"ל של שנות השבעים- טען שרעיון הטרנספר הוא נגד היהדות,
ואפילו גאולה כהן שפרשה מהליכוד על רקע קמפ-דיויד, סירבה לרוץ בבלוק טכני עם גנדי, כי 'רעיון הטרנספר הוא דגל שחור' והביאה לעליית ממשלת רבין והסכמי אוסלו.
בגלל יתר הדברים שהוא אומרנקדימוןאחרונה
שומר נפשו ירחק מעלון "הדור"קעלעברימבאר
סערת "הדור": כששמירת נגיעה הופכת לבעיה
אז:קעלעברימבאר
א. ואם לא?
ב. גם אם היא מצליחה, עצם להתחיל את הזוגיות בצורה ארעית זה גרוע
ג. אם היא במילא תצליח אז לא צריך תקופת ניסיון
סמוטריץ', אשריך שנתפסת על דברים כדורבנותאיתן גיל
^^^^^זיויק
שעון מקולקל שמראה פעמיים ביום תוצאה מדוייקתאיתן גיל
ופתאום מגיח רוטמן משום מקום ומתאמץ להבהיר את דברי הבוס, בניגוד לכלל הידוע מוסיף והולך.
יפה שאתה יודע לפרגןהסטורי
כוונתו ברורה לכל מי שיש לו שכל ישר, אבל בשלוש המילים הללו הוא נתן לצבועים באופוזיציה ובתשקואת, הזדמנות להפוך את הדברים עליו (תוך עיוות נוראי, אבל זה לא משנה. ככה זה עובד).
כשנכון לפרגן, אני מפרגןאיתן גיל
יצחק עמית גולדפריינד, מיקם את עצמו ביודעין במשבצת הפוליטית הקפלניסטית, המסוכנת ביותר, והגיע הזמן שדעת הקהל, ולמצער- הימנית, תתהפך עליו, ותסמן לו את גבולות הגזרה.
ההשתוללות שלו אינה מהיום. יריב לוין ושמחה רוטמן נבחרו כל אחד במקומו לעשות סדר במתח שבין הרשות המבצעת למחוקקת, אבל מסתבר ששניהם נתפסים יותר ויותר כאקדחי צעצוע מקולקלים שאסור שישארו בתפקידם אפילו יום אחד נוסף.
איוב ששתק נידון ליסורים.
סמוטריץ' באמצעות האמירה הבוטה שלו, אבל הנכונה והצודקת, יכול להוביל את נושא הבחירות המרכזי בעוד פחות משנים עשר חודשים.
ולהזכיר למי ששכח, שתפקידו של השופט הוא לפרש ולפרשן את חוקי הכנסת, ולא לאתגר אותה בחקיקה נגדית מתוצרת עצמית ומפרי מוחו הקודח.
כי הגיעו מים עד נפש.
אז כן, אני מברך את בצלאל.
אז לאור החדשות מהלילה אתה מוזמן לפרגן גם ל:הסטורי
לטראמפ אני לא מפרגןאיתן גיל
תקשורת הוא מבין. מאחורי החיבוקים והמחמאות לנתניהו, הוא מפעיל שני יהודונים חמדנים ואוטואנטישמים. אחד מהם הוא חתנו, בעלה של "הגיורת".
ולהם הוא מקשיב.
כשהוא יתחיל לטרנספר באמת את האויב הישמעאלי מעזה, כהבטחתו המתועדת, אפרגן לו
הוא עדיין רוצה להביא לכאן את הטורקים כדי שיתגרו בחיילי צהל, ויעשו לנו מרמרה 2, אז על מה לפרגן.
"חסיד אומות העולם" הזה לא מקבל את הנוסחה המתבקשת שעל טבח 2000 ממיטב בנינו ובנותינו צריך האויב לשלם באדמה, ובאדמה בלבד. אז על מה לפרגן.
מה פתאום להימנע?!נקדימון
מצעד הזעזועים שלהם לא מעניין. הם יעשו רותו בכל מקרה. אם סמוטריץ לא היה משתמש במילים הספציפיות האלה, עדיין היו עושים אייטם (עם כותרת אלימה משל עצמם) על הדיקטטורה והאיומים שיש על הדמוחארטה שלנו.
פה אני חולק עליך מכל וכל.
הוא נגע להם בקודש הקודשיםאיתן גילאחרונה
ועל זה לא יסולח לו בקפלן
אתמול פורסם סרטון אווילי,ימח שם עראפת
ובו מתפארים השר סמוטריץ' וחבר הכנסת סוכות בהכפלת היישוב יצהר. ובכן, כתושב היישוב אני יודע היטב על איזו הכפלה הם מדברים, על בנייה בתוך תחומי היישוב בשטחים הפתוחים שבין שכונה אחת לאחרת, מגדלים שירימו את גטו יצהר לשמיים ויתנו לכפרי האוייב- בורין, מדמא, עצירה אל-קבליה, עוריף, עינאבוס, וחווארה, להמשיך בהשתלטות על השטחים סביב היישוב, לחנוק את צירי הגישה ואת המרחב הפתוח עד שיגיעו אל הגטו.
השר סמוטריץ' בחוצפתו הזכיר את עוקף חווארה. במקום לטפל בבעיה והיא מחבלי חווארה עינאבוס וביתא, שזרקו אבני על רכבים שעברו בכפר חווארה, שמו פלסטר על שטף הדם ובנו לנו "עוקף". עכשיו לא עוברים בתוך הכפר, אלא מאחוריו, בתוך כלוב מגודר משני צדדיו.
המחבלים כמובן לא התרשמו מכך שכעת הכביש מאחורי הכפר ולא בתוכו, מהמבתר אפשר לזרוק אבנים בדיוק כמו מבין הסמטאות, וכלוב הגדרות מונע מהחיילים שיגיעו לרדוף אחריהם. העוקף הוא מטווח ברווזים.
והיום, לפני כמה שעות, פגשתי חבר שלי. שלפני כמה חודשים נורה בגבו בידי שוטר מג"ב. פעמיים.
חבר הכנסת צבי סוכות, שתק.
לא מיחה, לא עורר מהומה. לא זעק על הדבר הנורא, שנערים נורים בידי שוטרים יהודים.
השר סמוטריץ', מילא פיו מים.
לא עצר את יומו, לא דפק על השולחן, לא עשה כלום.
אז שלא יספרו לי סיפורים, פוליטיקאים צבועים. לא מדובשך ולא מעוקצך אנו רוצים. לא את גטו הדיור שלכם ולא את ההרס וחורבן שאתם ממיטים על הגבעות שפורצות את הגטו הזה.
"הוו זהירין ברשות, שאין מקרבין לו לאדם אלא לצורך עצמן, נראין כאוהבין בשעת הנאתן, ואין עומדין לו לאדם בשעת דחקו".
אויויוי, הוא אפילו לא פרופסור!ימח שם עראפת
יום עיון שלקעלעברימבאר
ארגון תנא דבי ישמעאל.
הרב איימן עודה: קריעת ים סוף והטבעת המצרים, הילכו יחדיו?
הרב אחמד טיבי: עיונים במשנת הרב עראפאת
הרב מנצור עבאס: התנועה האסלאמית ואנטישמיות, האמנם?
הרב עופר כסיף: בוגדים, ישמעאלים, ומה שביניהם במשנת חז"ל
הרה"ג ראאד סלאח: לקדושת המלחמה בתורת השייח זצ"ל
לזכותו ייאמרנקדימון
לגנותו ייאמר שהוא טיפש שלא יודע מה הוא מצטט.
אי אפשר לבוא אליו בטענות. הוא למדקעלעברימבאראחרונה
כבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוגנ א
בס"ד
תכתבו כאן על הכבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוג
אם אתם מכירים כביש שצריך שידרוג - תכתבו את מספר הכביש, ליד איזה יישוב/ עיר הוא נמצא ותפרטו את הבעיה שבכביש
תכתבו אם חסר תאורה, שוליים, עיקולים, צמתים מסוכניםנ א
מה מטרת השרשור?ברגוע
דרך עמק פסגותנ א
דרך עמק פסגות (כביש 4578) בין היישוב בית אל ליישוב פסגות
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, צמתים כמוקדי סיכון
כביש 465 חוצה בנימיןנ א
מתחיל בצומת המשטרה הבריטית על כביש 60 ומסתיים בצומת גבעת כח על כביש 444 (קרוב לאלעד)
עובר ליד היישובים עטרת, נווה צוף (חלמיש), בית אריה, עופרים.
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, עיקולים רבים, צמתים כמוקדי סיכון.
מצטרף לשאלהמרדכי
אני אסביר. אתמול בלילה הייתה לי שיחה מאוד ארוכה עם מקורב לחבר כנסת מהקואליציה. בין היתר הוא סיפר לי שיצא לו לנסוע בשבוע שעבר בצומת שדיברתי איתו עליה, שאני עובר בה מידי יום, שהיא מאוד פקוקה ועמוסה. הוא אמר לי שהוא גם נתקע בה, אבל מצד שני שהוא רואה שגם המאמצים הצליחו, והתחילו שם את הבנייה לרמזור והרחבת הצומת.
זה בדיוק הסיפור. לפני כמה חודשים שהייתי בכנס עם השרה מירי רגב, כשכולם קפצו לשרה, אני קפצתי על העוזר שלה ושאלתי אותו מתי יתחילו העבודות על הצומת הזאת. שראש המועצה פרסם פוסט על שדרוג כביש בקרבת מקום, הגבתי לו על אותה צומת ספציפית. ככה פועלים, לא נראה לי שרשור בפורום יעזור.
רמזור?משה
הייתי שמח למחלף, אבל גם רמזור יקל מעט
מרדכי
אגב, שרשורים במקומות כאלה כן מועיליםמשה
בסוף אנשים כאלה מחפשים את השם שלהם בגוגל עם מייל התראה כמו שאתה בטח יודע. לפעמים מספיק לאזכר את השם שלהם והם רואים או הנציגים שלהם רואים.
כבר מזמן הבטיחו שיכפילו את כביש הגישה לבית אל 466נ א
זה עדיין לא קרה...
למה לא מקדמים את הכפלת כביש הגישה 466 ליישוב בית אל?
"נעלמו לי ראשי הרשויות ביהודה ושומרון"
בשבועות הקרובים בעז"ה יצא מכרזברגוע
אבל האמת היא שהוא לא עמוס, ויש כבישים יותר דחופים
אין בעיה. אבל מה עם לשדרג את דרך עמק פסגות (4578)?נ א
דרך עמק פסגות (כביש מס' 4578) - קטע הכביש מעין תות לפסגות (מסתיים בצומת יחי"ש ציון)
אין תאורה, אין שוליים, סיבובים מסוכנים, בעיות שדה ראיה, צמתים כמוקדי סיכון
מסכים שלא יזיק לשדרג אותוברגוע
לדעתי, צריכים לעמוד על זה. הכביש הזה ספציפית הואנ א
אחד מהכבישים המסוכנים לנסיעה... במיוחד שרכב יכול להפתיע אותך באחד הסיבובים
כמה תאונות היו שם בשנים האחרונות?ברגוע
לא יודע... איזה כבישים ביהודה ושומרון אתה מכירנ א
שצריך לשדרג אותם?
מי שמכיר כבישים ביהודה ושומרון שצריך לשדרג אותם - שיכתוב כאן
מה הקשר?___
כביש מסוכן, גם אם הוא נידח, חייב טיפול.
לא שאני הבנתי מה מטרת השרשור, אבל טענות לעניין בבקשה...
הקשר הוא שיש היום השקעה מטורפת בכבישיםהסטורי
לא צריך להכפיל את 466משה
מה שצריך לעשות זה לחבר את בית אל ישירות לכביש 60. המרחק זה 300 מטר וצריך פשוט לעשות את זה ולהעביר את הש.ג למקום קצת יותר הגיוני על המפה.
זה מסוכןנקדימון
אחרת, לדעתי זה מסוכן ליצור באינטרנט רשימה כזו מפורטת של מקומות שמועדים לפורענות. לא צריך לספק מודיעין גלוי חלילה.
דרך אלוןנ א
דרך אלון (כביש 458, כביש 508, כביש 578)
מתחיל בצומת כפר אדומים על כביש 1 ומסתיים בצומת מחולה על כביש 90
עובר ליד היישובים כפר אדומים, אלון, מעלה מכמש, רימונים, כוכב השחר, גוש שילה, מגדלים, מעלה אפרים, גיתית, מכורה, חמרה, בקעות, רועי, חמדת, משכיות, רותם, מחולה
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, עיקולים רבים, בעיות שדה ראיה, צמתים כמוקדי סיכון.
חבר, איני יודע מה המטרה שלך, אבל הדברים לא נכוניםהסטורי
בכמעט כל דרך אלון יש שולים, על הצמתים ובעוד נקודות מסוכנות יחסית יש תאורה. הכביש עבר ועובר שדרוגים משמעותיים בזמן האחרון כולל הסדרת צומת גדעון, ריבוד מחדש של קטעים ארוכים, הוספת תאורה, שילוט מתאים ועוד.