אשמח שלא תתעלמו מהאירוע המביש הזה! 🙏
אני רוצה לשתף במקרה שקרה לי היום בבוקר בזמן יום העבודה שלי וכחלק מהעבודה שאני מתעסק בה כנהג סמי טריילר בכבישי ישראל :
היום יום רביעי בתאריך 7/1/26 , בשעה 5 בבוקר כהרגלי , התעוררתי לקראת יום עבודה חדש , הוצאתי את הכלבה שלי לטיול , עליתי איתה לבית , נתתי לה את האוכל שלה , ובזמן שהיא אוכלת אני התפניתי להנחת תפילין כמו שאני רגיל לעשות כל בוקר ברוך ה .
על פניו , עד לכאן הכל כשורה ...בשעה 7 בבוקר אני יוצא לחניון המשאיות בעיר שדרות (אני גר בשדרות) כדי להניע את המשאית שלי (שכיר) לקראת יום עבודה חדש .
בשעה 7 ורבע אני מניע את המשאית , נוסע ללקוח באיזור התעשייה בשדרות (הלקוח נמצא כ-500 מטרים מהחניון עצמו) ובסביבות 7 וחצי עומד בימין הכביש ככל שיכולתי ומחכה שהלקוח יאשר לי להיכנס ברוורס לנקודת הפריקה.
אף אחד לא הכין אותי למה שיקרה כמה דק מאוחר יותר :
בזמן שאני במשאית ממתין לאישור הלקוח , אני מבחין בשני שוטרים בניידת משטרה שמתקרבים אליי לחלון המשאית (חלון הניידת במקביל לחלון המשאית ) , ואחד מהם פונה אליי ושואל בתקיפות: "מה אתה עושה פה?"
עניתי שאני ממתין ומוכן להיכנס ברוורס ללקוח שמאחורי.
שוטר : סע סע עם המשאית.
אני : למה לנסוע? אני חוזר ברוורס ללקוח.
שוטר שני (מהמגזר) : יוצא מהניידת ופונה אליי בגישה מאיימת "תביא רישיון נהיגה" .
אני : מוציא את רישיון הנהיגה ומביא לשוטר , ושואל מה הבעיה שאני עומד כאן תוך כדי שאני יורד מהמשאית , הולך לצלם את הכניסה ללקוח , ואת המיקום שהמשאית עומדת בעמדה שמוכנה כבר לרוורס (מי שנהג טריילר יבין את המיקום) .
מכאן הכל מתגלגל ומתפתח בצורה אלימה וכוחנית שאפילו עבריינים לא זוכים להתנהגות כזאת, בטח ובטח מאנשים שמייצגים גוף שאמון על ביטחון תושבי מדינת ישראל.
השוטר מהמגזר פונה אליי עם מבט של שינאה בעיניים ואומר לי שאני מעוכב לחקירה ותוך שניות בודדות הוא מוציא אזיקים , מעקם לי את הידיים אחורה וכמעט מפיל אותי לרצפה , חוטף לי ב"מקצועיות" את הנשק האישי שלי מהפונדה והשוטר השני פשוט שולף עליי טייזר ומאיים לחשמל אותי , בעוד אני מושיט לו את שתי ידיי ללא התנגדות העיקר שלא יחשמל אותי!! פשוט הזוי בפניי עצמו ששוטר במדינת ישראל חוטף נשק אישי של בנאדם , מאיים עליו עם חישמול בטייזר וכל זה בגלל ש"הפרעתי לתנועה" כלשונם.
שני השוטרים מכניסים אותי אזוק אל תוך הניידת בבושת פנים כאילו אני ארכי מחבל , אחד השוטרים לוקח את מפתחות המשאית , נועל אותה איפה שהיא נמצאת ואנחנו נוסעים לתחנה המשטרה בשדרות.
הסיפור ממשיך כשאני יורד מהניידת ובכניסה לתחנה , שני השוטרים אוזקים אותי גם ברגליים!
אני עדיאל אזולאי , איש מילואים שביצע בגאווה גדולה כמעט 700 ימי מילואים במלחמת "חרבות ברזל" , איש קבע לשעבר למשך 6 וחצי שנים!!!! אני אשכרה מובל מושפל , אזוק בידיים וברגליים כי "הפרעתי לתנועה"!!
בתחנת המשטרה אני צועק על השוטר מהמגזר ואומר לו שהוא גורר אותי חזק מדי ושיש לי פציעה בברך ואני פשוט לא יכול שהוא מושך אותי בצורה מהירה וכואבת כזו כשאני אזוק ברגליי...מיוצר לציין שהוא צחק לי בפנים עם מבט של רוע ושנאה כלפיי.
אחד השוטרים הבכירים יחסית שם (3 פוגים על הכתף) , שמע את הצעקות שלי כלפיי זה שגרר אותי בכוח ואמר בתקיפות : "כואב לך? אז מה אתה רוצה שנרים אותך ונגלגל אותך לתא?"
(משפט של אדם שלא צריך לעבוד מול אנשים ולא משנה באיזה מקצוע).
הגענו ל"יעד" - תא מעצר של מטר על שניים , אזיקים בידיים ורגליים , ומסביבי שוטרים שבעצמם לא מבינים על מה ולמה אני שם.
במהלך השהייה בתא במעצר , ביקשתי לעשות שיחת טלפון לגרושתי שתדאג להוציא את הילד מהמסגרת החינוכית (זה היום שלי עם הילד) ונעניתי בתשובה בזיונית ולא מתחשבת מאחד השוטרים - " אתה מתבלבל , אנחנו לא עובדים אצלך" (זאת משטרת ישראל , ואלה הם האנשים שאנחנו צריכים לסמוך עליהם שיגנו על ביטחוננו).
שעתיים לאחר מכן , שיחררו אותי עם זימון לבית משפט , ועם דוח של 500 שח בגין "הפרעה לתנועה" ללא כל קשר לכל ההשפלה הגדולה שחוויתי כאזרח שומר חוק במדינת ישראל וכמילואימניק גאה!
ובנוסף לכל זה , השוטר מהמגזר דיחף אותי לכיוון היציאה מהתחנה ואומר לי "צא לפני שאני מכניס ךך אחת לפנים". ביזיון. בושה.
נ.ב שהגעתי למשאית הנעולה , הבחנתי (איך לא) בדוח חניה שמשטרת שדרות שמה לי על השמשה של המשאית כאילו הלכתי לשתות קפה והשארתי את המשאית באמצע הכביש 🤦🏻♂️🤦🏻♂️
אשמח לשיתופים לכל ערוץ רלוונטי על מנת ליצור הד תקשורתי ולעורר את המערכות בישראל למען שיפור ואבחנה בין אירוע כזה לאירוע מסוג אחר 🙏🙏