לא יודעת אם כל כך קשור לפורוםגלידת לימון

באמת לא יהיה שואה נוספת?

לפי מה ששומעים בחדשות השואה בהוספת קרובה מתתמיד

אשמח לשמוע את דעתכם

בהחלט ייתכןהדרכה
חס ושלוםעוגי פלצת
יש לנון מדינה, צבא, הנהגה. זה רחוק ממנו מאדben lulu

שואה לא תהיהאלעד

טרגדיות רבות עשויות לעמוד לפתחינו

אבל לא שואה במובן של מחנות והוצאות להורג המוניות

חבל שנביא מדופלם כמוך מבזבז את זמנו על פורום צנוע זהירח חסר

צא לרחובות והנבא לרבים, שהרי הכובש נבואתו חייב מיתה.

אם נתניהו וריבלין הבטיחו אתמול בטקס שלא תהיה שואה נוספתאלעד

אני חושש להתנבא באותו סגנון ולבטל את החזיונות הנבואיים שלי

אחרת מזמן הייתי יוצא לציבור

אין שני נביאים מתנבאים בסגנון אחדירח חסר

ואף על פי כן חלום אחד הוא

אלעד - לא צריך מחנות כדי להרוג בצורה המונית.ותן טל

מספיקות כמה פצצות אטום שלא עלינו יצליחו להגיע למרכזי הערים בארץ - ומחקת חצי מאוכלוסיית ישראל או יותר (פצצות האטום היום הרבה יותר קטלניות ועוצמתיות ממה שהוטל על הירושימה ונגסקי, העולם התפתח ב70 שנה).

אז בהחלט צריך לחשוש מסוג כזה של "שואה".

שואה זה לא בהכרח מחנות השמדה והוצאות להורג בגז - שואה זה כינוי של פגיעה המונית בעם או במקום גיאוגרפי מסויים.

בדיוק לזה התכוונתי כשכתבתי טרגדיותאלעד

ואני הסברתי שגם "טרגדיה" כזאת יכולה להיקרא "שואה".ותן טל

כי למיטב הבנתי, זה לא שפותח השרשור התכוון ל"שואה" דווקא במובן של מחנות השמדה - הוא דיבר על התקשורת, ככה שמה שנותר לי להניח שהוא ככל הנראה מדבר בעיקר על "Vאיום האיראני", שהוא, כידוע לכולנו - גרעיני.

האיום הגרעיני נראה היום באמת האיום הכי משמעותי על עצם קיומה של מדינת ישראל. עם המדינות שבאיזורנו שאנחנו מכירים היטב ויצרנו עימם יחסי קרבה-רתיעה, ומאזן אימה ששומר על כך שהם מבינים שלא כדאי להם יותר מידי להתעסק איתנו - איתם אננחו פחות או יותר בשליטה. אבל עם איראן, עם הרצחנות שלה, עם היכולת שלה להגיע ליכולות גרעיניות גדולות מאוד, והמרחק הגאוגרפי שגם מקשה אפילו אם נרצה באמת לתקוף פיזית שם - כל זה, מייצר מצג בתקשורת ובכלל במדינה, שאנחנו צריכים הרבה לפני שיש להם אפילו צנטריפוגה אחת, לקטול את ראש הנחש בעודו קטן קטן.

ועל זה, באמץ, ייאמר יישר כוח לנתניהו שזיהה את הבעיה לפני שנים רבות כשעוד לא כולם הבינו שזה "רציני", ומשקיע רבות בעולם נגד האיום האיראני.

אתה מתיש. "אבל לא שואה במובן של מחנות והוצאות להורג המוניות"אלעד

כעת מובן?

בכותרת כתבת "שואה לא תהיה". על זה, ועל זה בלבד, הערתי.ותן טל

כי היה נראה שאתה מייחס את המושג "שואה" ל"שואה במובן של מחנות השמדה והוצאות להורג המוניות" בלבד.

ועל זה הערתי שזה לא נכון.

אם בכותרת הייתה כותב את מה שכתבת בתוכן, והיית משאיר את המונח "שואה" כמונ שיכול לתאר עוד סוגי מוות המוני - לא הייתי מעיר בכלל

כעת מובן?

למעשה מספיקה פצצה כזו בים כדי להרוגטוביה2
20 אחוז מהיהודים בארץ (צונמי של עשרות מטרים מגוש דן ועד חיפה)
ככה זה כשיש כזה ריכוז על החוף
הגזמה פרועהירח חסר

פצצה אטומית רגילה אפילו אם תנחת בלב גוש דן לא תהרוג יותר מ-200,000. סביר להניח שפחות.

ואתה אומר את זה מתוך הבנה בפצצות אטום?ותן טל

ובריכוזי אוכלוסייה?

בוא נעשה חישוב קטן - פצצת האטום על הירושימה, הרגה בין 90 ל166 אלף אנשים - וקוטר הפגיעה הישירה היה כמה קילומטרים רבועים בעיר לכל הפחות, כאשר לאחריהם ההרס היה קטן יותר, ככל שהתרחקו ממוקד הפיצוץ. זה, כזכור, היה לפני 70 שנים, עם היכולות, הידע והמדע שהיה אז.

כיום, זה ברור, פצצות האטום שמפותחות הן מתוחכמות יותר, חזקות יותר ובעלות כוח הרס רב עוד יותר מאשר אז.

נזכור שגוש דן הוא איזור שמאוכלס בצפיפות רבה מאוד בכמליון עד 3 מליון בני אדם (תלוי לכמה "טבעות" אוכלוסייה אנחנו מתייחסים באמירה "גוש דן") - כלומר, הסיכון להרס רב מימדים באם תושלך פצצה בלב גוש דן, בצפיפות אוכלוסין כזאת גדולה, 70 שנים לאחר שני השימושים הראשונים והאחרונים בפצצה גרעינית על אוכלוסייה, כאשר הידע, המדע, הטכנולוגיה, ואיכות הפצצות, עלתה לעין שיעור - הסיכון הוא גבוה מאוד ויכול להגיע לכל הפחות למאות אלפי בני אדם אם לא יותר מזה, ואפילו מעל למליון.

אבל עזוב אותך - גם 200 אלף בני אדם הרוגים אף אחד במדינה שלנו (שמהיווסדה נהרגו במלחמות שלה פחות מ30 אלף חיילים) לא רוצה. ונעשה הכל כדי למנוע טרגדיה שכזאת.

מדובר בחישובים די פשוטיםירח חסר
עבר עריכה על ידי ירח חסר בתאריך ל' בניסן תשע"ה 00:54

הפצצה שאירן תוכל לייצר בעשורים הקרובים לא תהיה גדולה יותר מפצצת "הילד הקטן" שפגעה בהירושימה, וסביר להניח שתהיה קטנה יותר. העובדה שיש היום מדינות עם פצצות מתקדמות יותר, כולל פצצות מימן החזקות אלפי מונים מפצצות אטום, לא משנה דבר לאירן כפי שלא שינו לפקיסטן וצפון קוריאה.

רדיוס הפגיעה הקטלנית בהירושמה היה 1.3 ק"מ.

הצפיפות התל אביבית שהיא 8,000 איש לקילמטר מרובע. 8,000 כפול 1.3 כפול 1.3 כפול 3.14 = 42,500 לערך שימותו מיד. נכפיל אותם בקורבנות משניים לקרינה ומה שמסביב, ונקבל 85,000 קרבנות לכל היותר.

לא נעים, אבל גם לא אסון בקנה מידה של שואה.

ואתה אומר את זה כי אתה יודע מהי היכולת הגרעינית האפשריתותן טל

של איראן?

כי אתה יודע כמה כסף יש להם?

כי אתה יודע כמה מדענים הם יכולים להעסיק?

כי אתה יודע כמה מראש הם קרובים לפיתוח פצצה, לאחר שפקחים של סבא"א לא הורשו להיכנס לכל מקום ולכל מתחם שם?

כי אתה יודע דברים שנתניהו עצמו לא יודע?

מפתיע באיזה מהירות אתה שולף נתונים שאין לך שום דרך אמיתית לדעת.

אתה מסתמך על הערכה שהם לא יוכלו לבצע משהו כזה -הערכה שלא ברור מאיה היא כל כך הגיעה.

חקר הגרעין והיכולות והידע התפתחו לעין ערוך ב70 השנים שעברו מאז מלחמת העולם השנייה, ולו בגלל שמאז נכנס למשחק הדבר הקטן הזה שקוראים לו מחשב (שלא היה בזמן הפצצה הקודמת).

דבר נוסף - להחשיב רק ב"פגיעה הישירה" את המתים זה לא אחראי ולא רציני. בפגיעה הישירה, ככל הנראה נהרגו רק כמחצית מאלו שמתו בהתקפה הראשונה על הירושימה, והשאר מתו מתוצאות שנגרמו להם בעקבות כך - הכוויות החמורות וכו'.

בנוסף, גם לאחר מכן, המשיכו עוד למות רבים במהלך השנים מתוצאות ישירות של הפצצה - מחלות, סרטן ועוד ועוד.

וזה בלי להזכיר את הקרינה שנשארה במקום ונספגה באדמה לשנים רבות והפכה את המקום לבלתי ראוי למגורי בני אדם למשך זמן רב מאוד. אז אולי היום יצליחו לחיות שם בתוך תאי לחץ או כל מיני דברים כאלו של אסטרונאוטים - לא רציני.

לנסות להמעיט ביכולת הגרעינית של איראן זה בדיוק מה שארה"ב מנסה לעשות כיום, וראש הממשלה נתניהו, בהבנתו את המצב, מתאמץ ככל האפשר להחזיר את העולם לשפיות.

למרות שלמען האמת, אין הבדל אמיתי בין 100 אלף ל700 אלף הרוגים  - כי גם אם יפתחו פצצה שתהרוג "רק" 10 אלף בני אדם בישראל, אנחנו נעשה הכל כדי למנוע את זה - למרות זאת, יש השפעה עצומה להיקף הסנקציות ולהיקף היכולת שלנו להשפיע על מדינות העולם כאשר מחדדים להם עוד יותר את משמעות ההרס והחורבן שפצצות אטומיות מסוגלות לעשות.

מעבר, כמובן, לעובדה הפשוטה שאין שום דבר שמונע, עקרונית, מיותר מפצצה אחת להתפוצץ (ואפילו באותה שנייה. מחשב, כבר הזכרנו?) ברחבי גוש דן/ארץ ישראל - אם פצצה אחת יכולה להתפוצץ מתוך טיל ששוגר מאיראן - מה מונע מהם לשגר בעת ובעונה אחת שתיים, 3, או 8 פצצות כאלו?

כסף? ידע? זמן הכנה?

הם לא נחפזים...כסף יש להם ויהיה להם עוד אם אומות העולם ישתכנעו לצערנו מהמשחקים שלהם להיראות תמימים. ידע יש להם והם יהיו מסוגלים להגיע לפצצה גרעינית בשלב כלשהו. וטכנית זמן פיתוח כל פצצה - כאמור, הם יכולים לחכות את משך הזמן שלוקח לפתח כמה פצצות, לא מוכרח שברגע שיש פצצה אחת כבר הם רצים להטיל אותה על ישראל כמו ילד קטן שלא מסוגל להתאפק ואוכל את הסוכריה לפני קידוש.

לסיכום - אין להמעיט בסיכון של פצצה אטומית, וצריכים להבין שמה שיכלו לבצע בעולם ההרבה פחות מודרני, אי אז בשנות ה50 של המאה הקודמת - אז היום יכולים פי כמה וכמה וכמה (וזה שישראל במקביל יכולה לשגר פצצות על איראן מצוללות גרעין ששטות להם אי שם במעמקי המפרץ הפרסי - לא מנחם אותי כל כך, במקרה שבו כבר תשוגר פצצה ללב המטרופולין בישראל)

המטרה שלי היא בסך הכל לנשוב מעט עובדות לצינון הפאניקה שלךירח חסר

אתה יכול לקחת ריטאלין ולהרגע. אירן לא מסוגלת ולא תהיה מסוגלת בעשורים הקרובים להגיע לפצצת מימן, ופצצות אטום רגילות, אפילו עם שיפור ניכר בליינסטרימינג של המנגנון עצמו אינן יכולות להיות עוצמתיות יותר מאלו שנפלו על הירושימה ולו רק בשל הצורך להטעין אותם בראש החץ של שיהאב 3. אתה יכול לראות שאפילו פקיסטן לא התקדמה מעבר ל-5 עד 10 קילוטון, וצפון קוריאה אולי לקילוטון אחד. מדעי אטום זה מסובך, זה לא היי-טק וזה מעט קשה יותר מלהיות טוקבקיסט משועמם שרושם מגילות ענקיות על נושאים בהם אין לו כל ידע או הבנה.

ואין ספק שלפחות בהקשרו של האשכול, יש הבדל עצום בין 10,000 הרוגים ל-700,000 הרוגים.

10,000 הרוגים זה לא סוף העולם, לא סופה של המדינה וגם לא שואה בזער אנפין.

וודאי, זה לא נחמד שנצטרך להפרד מכמה עשרות אלפי תל אביבים או רמת גנים, אבל אין שום צורך להכנס לפאניקה ולחרדה דווקא מזה. יש כאן ערבים שמסוגלים להרוג את אותה הכמות עם סכיני קצבים וידיים גלויות אם הקב"ה יסיר מאיתנו את השגחתו אפילו לרגע אחד. שלא לדבר על צונאצי שיכול להרוג מאות אלפים בגל אחד, או רעידת אדמה שיכולה להחריב את כל הארץ. 

אף אחד לא אמר סוף העולם, ולא סוף המדינה. גם "שואה"ותן טל

לא הוזכרה כאן בשרשור, למעט לשלילה ("נכון, זה ל-א יהיה שואה" כתבתי במקום אחר).

למען האמת גם 700 אלף זה לא סוף העולם, לא השמדת ישראל ולא שואה - אבל זה אסון בקנה מידה לא ישוער.

ריטאלין מעולם לא לקחתי ומעולם לא נאלצתי לקחת אבל תודה על ההמלצה.

אתה צודק, זה מסובך, ומצד שני, להיות טוקבקיסט חסר הבנה בנושאים ובכל זאת לרשום בהיף קולמוס שאין סיכוי בעשורים הקרובים שהם יגיעו להישג כזה, זה, אפעס, לנסות להתחזות לירמהו הנביא.

וסלח לי שאני לא מקבל את זה שטוקסקיסט אנונימי באינטרנט הוא ירמיהו הנביא.

אני לא מצהיר הצהרות יומרניות כל כך. אני לא אומר שאיראן בוודאות תפתח או לא תפתח נשק כזה. אני רק אומר שלנוכח העבר וההתקדמותה טכנולוגית לא מן הנמנע שאפשרות כזאת תהיה ג-ם בידיה של איראן (רוצה שנבדוק את כוח הקנייה של איראן, ואת כוח הקנייה של ישראל, במספרים ריאליים - ונשווה את אראן אל מול ישראל שהערכות רבות ודי רציניות של אנשים "מהתחום" טוענות שלישראל הקטנה, בת ה67 בלבד, עם הכוח הדל שלה, כבר יש יכולת גרעינית? אז לטעון בתוקף שאם ישראל יכולה, איראן בטח שלא יכולה - לא יודע, לי אפעס, זה נשמע מוזר).

אגב - מעניין אותי איך אתה יודע לאיזה יכולת איראן בעצמה הגיעה שאפילו לאלו שמ-ב-י-נ-י-ם בתחום, לא נתנו להיכנס לכל המתקנים (הידועים) לפקח ולבדוק שאיראן עומדת בתנאים - וזה, כאמור בסוגריים, רק בהתייחס למתקנים שידועים לקהילה הבינלאומית, ולא יהיה מופרך להאמין שלאיראן יש כמה בונקרים תת קרקעיים שמה לעשות, עדיין העולם לא הצליח לגלות.

אז אני סקרן לדעת - איך אתה, ניק מפורום כלשהו באינטרנט, יודע מה שפקחי סבא"א לא יודעים בוודאות, ואפילו יודע להכחיש את מה שעולה מסביבתו של אובמה, שכנראה יודע מעט יותר ממך, שאכן יש סיכוי לא רע שבעוד כ13 שנים לאיראן תהיה יכולת פריצה לגרעין תוך זמן קצר.

אשמח אם תחלוק עימי את מקורות המידע שלך החזקים כל כך, אולי אוכל לעשות בהם שימוש בעצמי ביום מין הימים, או אפילו לתאם בינם לבין אובמה ונתניהו, שיעשירו אותו בידע שלהם

אתה מבין את מה שכתבת? למשל על פקחי סבא"א?ירח חסר

הם לא יודעים כמה דברים: האם אירן בכלל מעשירה אורניום לרמות של פצצה גרעינית, ואם כן, כמה חומר היא הצליחה להעשיר עד כה. את זה, באמת, גם אני לא יודע.

בוודאי שהם לא טוענים שהם לא יודעים אם אירן יכולה לפתח פצצת מימן או ניוטרון, או לשגר אדם לגלקסיית אנדרומדה שיחזור משם עם הסוס של מוחמד שהלך לאיבוד במנהרות הכותל. הם לא עוסקים במדע בדיוני ובהזיות של תן טל.

וכמובן שאף אחד בשרשור לא דיבר על פצצת מימן,ותן טל

לא דיבר על פצצת ניוטרון, וגם לא דיבר על שיגור אדם לגלקסיית אנדרומדה.

זאת רק עוד דרך להסיט את הדיון מפסים ענייניים ולהכניס אליו דברים לא קשורים כדי לחמוק מהטענה העיקרית - אתה, בדיוק כמוני, לא יודע להרכיב פצצת אטום - אתה מסכים איתי?

אתה, בדיוק כמוני, לא מבין כמעט כלום בהרכבת פתצצת אטום, וגם אם היו שמים לך את כל החלקים ביד, לא היית יודע מה לעשות איתם.

אתה, בדיוק כמוני, ניזון בעיקר מהתקשורת, ואין לך פרומיל מהידע שיש לבנימין נתניהו, לברק אובמה, לבוגי יעלון, ולסוכני סבא"א.

לאחר כל זה, הטענה המרכזית שלי הייתה - מאיפה לך מקורות הידע העצומים כל כך שמוכיחים לך מעבר לכל ספק סביר את מה שטענת בנחרצות לאורך חצי שרשור כאן?

על זה עד כה לא קיבלתי שום תשובה, אלא רק תשובות נוסח " וודאי שאיראן לא יכולה לייצר פצצות מימן ולשגר בני אדם לאנדרומדה, וגם סבא"א לא טוענים שהם לא יודעים את זה!".

שיהיה, חשבתי שאני נכנס לדיון אמיתי, וצר לי שנתבדתי.

שיהיו לך חיים טובים ומלאים, ובעזרת ה' אף אחד מאיתנו לא ימות מפצצת אטום - אפילו אם נגור בלב תל אביב.

שבוע טוב וחודש מבורך, לך, לי, ולכל עם ישראל

אני לא ניזון מהתקשורתירח חסר

אם הייתי ניזון מהתקשורת סביר להניח שהייתי מבולבל כמעט כמוך. יש לי מעט ידע כללי, זה הכל.

לא צריך יותר מידע כללי ומעט שליטה עצמית על המידע הנגיש לכל אדם, על מנת להבין שפצצה אחת של אירן לא תביא לשואה חדשה ולהריגתם של 700,000 איש. אני חושב שיש צורך בפרופורציות ואין צורך בפאניקה, יש צורך בעובדות ואין צורך בהנפצות פרועות. אם כל זה חטא, אזי שאני חוטא גדול.

ולגבי מימן\ניוטרוןירח חסר

זה פחות מגוזמא, כי הסיכוי של אירן לפתח פצצת אטום רגילה שגם תהיה חזקה בהרבה מפצצת הירושימה וגם תשקול פי 4 פחות ממנה כך שתכנס בראש החץ של שיהאב 3, קטן יותר מלפתח פצצת מימן או ניוטרון.

אגב, בנוסף, אפילו בחישובים שלך לא דייקת, במיוחד אם אתה משווהותן טל

להירושימה.

שם מתו במיידית כ70-80 אלף בני אדם, כאשר לא נראה שצפיפות האוכלוסייה שם הייתה גדולה משמעותית מהכמות בתל אביב רבתי היום, וככל הנראה הייתה קטנה בהרבה (אין נתונים מדוייקים כיום לגבי הצפיפות בעבר, אולם מתוך השוואה גסה לנתונים היום בהירושימה, לא נראה שהצפיפות דאז יכלה לעמוד על סדרי גודל של 10-15 אלף בני אדם לקמ"ר.

וזה, כאמור, בלי המתים לאחר מכן, בלי המתים בתקופות מעט מאוחרות יותר (שנים לאחר מכן) שנפטרו כתוצאה מהפצצה והקרינה, וכו'.

כל זה בנוסף למה שכתבתי למעלה.

ככל הנראה מספרי ההרוגים של הירושימה מעט מופרזיםירח חסר

לא מבין איך אתה יכול לטעון שהחישובים שלי לא נכונים כאשר לא ניסית להוכיח שיש בהם טעות מתמאטית.

הם מבוססים על נתונים מדוייקים ונוסחאות נכונות.

בכל מקרה, המספרים כאן יהיו פחותים בהרבה מהירושימה מכיון שבהירושימה אף אחד לא ידע על קיומו של נשק אטומי, ואילו במדינת ישראל יש תרגולת אב"כ יעילה הן לאזרחים והן לכוחות ההצלה והרפואה.

"תרגולת אב"כ" הרגת...הדרכה
הנתונים לא מדוייקים, זה ראשית כל.ותן טל

שנית כל, זה היה רק בדרך אגב - העיקר היה בהפרכת הטענה הראשונית שלך כאילו כל היכולת הגרעינית אליה איראן יכולה להגיע בעשורים הקרובים, הוא ל"פצצה הקטנה מהפצצה שהוטלה על הירושימה" - ואת הטיעון הזה, היה חשוב לי במיוחד להפריך, כי הוא מתעלם מ70 שנים שעברו מאז, מהיכנסות לתחום של כמה וכמה מכשירים חשוים ביותר (בראשם, כאמור, המחשב - שהוא אחד מכלי העבודה היעילים ביותר שהמציאה האנושות...).

ניסיון כזה להתעלם מכל הסובב ולטעון בלי שום היגיון שעומד מאחורי זה, שמה שהאמריקנים הצליחו לבצע אז, בתנאים של אז, האיראנים לא יוכלו לבצע כיום, בתנאים של היום, וגם לא "במשך העשורים הקרובים" - הוא מאוד מופרך, במחילה.

בוודאי שמבחינת הידע, היכולות, הכסף, הציוד - בערך הכל - יש לאיראנים את האפשרות לעמוד בנקודת "פתיחה" לשיגור פצצה, טובה עשרת מונים ממה שהיה אפשרי לארצות הברית לפני 70 שנים.

רוצה שנתחיל לפרט את כל העולם שהתפתח ב70 השנים האחרונות? את כל השינויים שקרו בעולם?

ועם כל ההתפתחות העצומה (שמאפשרת לאדם אפילו לצלם סלפי עם הפצצה שנייה לפני שהיא מוחקת אותו מהעולם, ולהספיק לשגר את זה לכל העולם בלחיצת כפתור (או אפילו אוטומטי) בפייסבוק/טוויטר/אינסגרם שלו) - יש עדיין פיקפוק ביכולת שאיראן יכולה להגיע אלה, אם לא יהיו מספיק תקיפים נגדה?

זה די פשוט - אם סוגרים להם את בלון החמצן הכלכלי, מצליחים לחנוק אותם עוד ועוד עד שאין להם ברירה וכדי לחיות בצורה נורמאלית כמו שאר מדינות העולם, הם חייבים להתפשר ולהגיע להסדרים כפי שהמדינות רוצות. אבל אם מהססים כל הזמן והם רואים שהם יכולים להרוויח עוד ועוד זמן ולסחוט עוד ועוד ויתורים מצד מדינות אחרות - מה מונע מהם בעוד עשר שנים, להיות במרחק זמן של חודשיים מפיתוח פצצה אחת, ובמרחק זמן של שנה מפיתוח 6-10 פצצות אטום שכל אחת מהן ל-פ-ח-ו-ת בעלת כוח הרס של מה שהרס את הירושימה, אם לא הרבה יותר.

ודבר אחרון, כמו שכבר כתבתי - זה לא ב-א-מ-ת משנה כמה היא תצליח להרוג. מבחינתנו גם סדר גודל של 50 אלף הרוגים בלבד זאת טרגדיה לאומית ממדרגה ראשונה.

נכון שזה לא השואה, עם זה אני מסכים - וכנראה אפילו לא חורבן הבית הראשון ו/או השני - אבל עדיין זה אסון לאומי רחב היקף שמדינת ישראל כמדינה לא ידעה מעודה. ואסור לתת לא להתרחש, פשוט אסור.

העובדה שהמציאו מחשב (וואו, מדהים) לא עזרה לפקיסטן וקוריאהירח חסר

שבינתיים לא הגיעו לרמה של האיש השמן והילד הקטן של ארה"ב בשלהי שנות ה-40. 

מה לעשות, החיים אינם משחק GTA, מדעי אטום אינם קלים, ורק טוקבקיסטים קלי דעת שרק היום טרחו לפתוח ויקיפדיה על ביקוע האטום יכולים לקבוע במסמרות שהזמן שעבר בהכרח וללא ספק יגרום למדינה נחשלת כאירן לפתח פצצה טובה יותר מחבורת הפיסיקאים הגאונים של אופנהיימר. נו, שווין. מילים לא עולות כסף. במיוחד כשאתה ילד השרוי בפאניקה ותזזיתיות.

כשמתבגרים, מתחילים להטיל ספק ולהתמקד בעובדות ובנתונים.

נכון, מילים לא עולות כסף, במיוחד כאשר אובמה ונתניהוותן טל

מבינים בנושאים האלו קצת יותר מטוקבקיסטים בפורומים שונים.

במיוחד כאשר אפילו סוכני סבא"א לא הצליחו להיכנס  (לא הורשו יותר נכון) לכל המתקנים של האיראנים.

אבל זה בסדר, כמובן - מה שישראל הקטנה מסוגלת להגיע אליו, אין הרי שום סיבה שאיראן הגדולה, תוכל להגיע אליו. גם לא ב50 שנים הקרובות.

אין מה לדאוג - אם ימותו 700 אלף אנשים מפצצת אטום גרעינים מאיראן לישראל - זה יקרה רק בעוד 180 שנים כשהציוויליזציה באיראן תתפתח ותאפשר להם להגיע לרמת הידע של ישראל בגרעין - ועד אז, כמובן, אני מניח שרוב הטוקבקיסטים שכותבים היום בפורומים של ערוץ 7, כבר לא יחיו (אלא אם כן המוחות של מדינת ישראל יצליחו לפתח דרך לגלולת אל מוות, כמובן. הנעורים הנצחיים).

אגב - מחשב זה באמת וואו מדהים. לך לאדמין הוא יספר לך עד כמה

לא לחינם כוחות הסייבר של ישראל מתחזקים ומתוגברים במשאבים ובכוח אדם (לפחות 2 חברים שלי גם נכנסו לזה) בכל שנה ושנה. מחשב זה דבר מדהים ומפחיד כאחד. תתפלא

אבל כבר נמאס לי סתם לשפוך מילים. אשמח לראות את מקורות המידע האמינים יותר מהסוכנות הבין לאומית לאנרגיה אטומית, שלך, שעליהם אתה מתבסס כאשר אתה טוען את כל הטענות שלך שלא נתניהו - ואפילו לא אובמה, לא מסכימים איתן.

אתה יודע משהו שהם לא יודעים? תחלוק איתנו, בבקשה

אה, ועכשיו ראיתי: "אב"כ"? אתה רציני? ראשית כל -ותן טל

למתים המיידיים מהפצצה שום מסיכת אב"כ שבעולם לא תעזור.

דבר שני - מסיכת אב"כ גם לא תעזור למי ש90 אחוז משאר הגוף שלו יהיו מלאים בכוויות מדרגה 3.

היא גם לא תעזור למי שבעקבות הקרינה יחטוף סרטן ומחלות אחרות.

היא גם לא תעזור למי שיעלה באש.

ודבר אחרון - לכמה אנשים היום בישראל יש מסיכת אב"כ זמינה שתקינה, והם בדקו אותה בעשור האחרון?

אויש, בן כמה אתה? אב"כ זו לא מסיכהירח חסר

אב"כ = אטומי, ביולוגי כימי. יש תרגולות מאוד יעילות להתגוננות נגד פצצה גרעינית.

לאזרחים זה עדיין לא הגיע, אבל כבר היום קיימת תרגולת כלל ארצית לאירוע אטומי\ביולוגי\כימי ליחידת אב"כ בהנדסה, ללוחמי אש וליחידות הצלה אזרחיות. כשיגיע הזמן, כולנו נדע היטב איך להתגונן בצורה מיטבית מפני גלי הדף וקרינה, מה שיפחית בוודאות את מספר הקרבנות במעגל המשני של הפגיעה.

אין בעיה. אז אני אגיד להם לכוון את הפצצה אל הבית שלך?ותן טל

שאז כוחות ההצלה המיומנים בתרגולת אב"כ (אגב, זה בסדר, אני בן שנתיים וחצי אבל יודע את פירוש ראשי התיבות האלו כבר לפני 15 שנים, בגלגול הקודם שלי) ידעו איך להתמודד עם זה ולהציל אותך?

רק אשמח להבין דבר אחד - גם אם ימותו "רק" 40 אלף בני אדם מישראל - זה לא אסון ענק, יותר מכל מה שמדינת ישראל עברה אי פעם, כמדינה, בעיניך?

רק על השאלה הזאת תענה לי, יותר מזה אני כבר לא צריך. לא משנה לי המספרים המדויקים, אני אשרוד גם בלעדיהם. רק מעניין אותי לדעת אם חיי 40 אלף יהודים חשובים בעיניך?

אתה מבין מה אתה רוצה? תעשה בבקשה סדרירח חסר

- אתה לועג למושג תרגולת אב"כ וחושב שאני מדבר על מסכות אב"כ, למרות שאב"כ זה מושג כוללני שבתוך ראשי תיבותיו עומדת המילה אטומי.

- אתה מבין שכתבת משהו מאוד מטופש, וטענה חדשה בפיך (כמובן, בלי להתנצל על הטעות המטופשת בתגובה הקודמת).

והטענה החדשה היא..שוב לשים ללעג ילדותי את עצם המושג תרגולת אב"כ, למרות שזו תרגולת שהונהגה בארה"ב כבר בשנות ה-50, וקיימת בישראל כתכנית מגירה כבר עשרות שנים.

עכשיו אמור לי באמת, אתה לוקח את עצמך ברצינות? אתה לוקח את המילים שאתה משרבב בפורום ברצינות? אם לא, תכתוב בחתימה שלך "נא לא לקחת אותי ברצינות, אני בלבלן מח שלא לוקח שום אחריות על דבריו". אם כן, ראוי מאוד שתתחיל לשנות גישה, סגנון כתיבה ואופן מחשבה. אלא אם כן אתה באמת בגיל 13-14, אז בהחלט ראוי לשבח אותך על צחות הלשון גם אם לא על צחות המחשבה.

חיים טובים לך אח יקר, ותודה על המילים החמות.ותן טל

יתכן, יש משהו שמובא בפרק ח' של אמונות ודעות של רס"גנבנה המקדש

מסורת שמשיח בן יוסף יהרג במלחמה ויחד עמו רבים, והרבה יעזבו את הדת

והמאמינים האמיתיים יברחו למדברות, ואחרי 40 שנה יתגלה אליהם אליהו הנביא

ותתחילה הגאולה עייני שם, השאלה איך לפרש מאמר זה, אם נפרשו כפשוטו אז תיתכן

שואה נוספת.

יש דברים מבהילים בהרבה על אחרית הימים בגמ' ומדרשיםירח חסר

לא נדע היאך יהיו הדברים עד שיהיו.

לא תהיה !מושיקו
וחבל לחשוב על דברים כאלו בחודש כזה שמח
מי שחושב שהוא יודע מה יקרהשפיפול

שילך למלא טוטו

טוטו אסור זה חילול שבת.ותן טל

אפשר לרמוז לגוי.שפיפול

??????? אתה ציני, נכון?ותן טל

אתה מגיב לשפיפול ברצינות?צריך עיון
חבל על המאמץ…
יכול להיות. אני לא מכיר אותו ואת דעותיו.ותן טל

אולי אתה צודק ואולי לא, אני לא יודע.

אתה יודע משהו שאני לא יודע? אולי מדור בכלל בטרול ולא ידעתי?

(ואם לא, סליחה מראש משפיפול...).

בכל מקרה אני שאלתי ואם הוא רוצה שיענה. כי אני יודע לצערי שיש כן אנשים שממלאים טוטו, אנשים דתיים - ואולי לא יודעים שזה אסור בגלל שמחללים שם שבת.

הוא לא חדש באזור..צריך עיון
או שיש לו דעות מאוד מאוד מיוחדות או שהוא טרול
כנס לכרטיס אישי שלודי"מ
הוא היה פעיל בעיקר בפורום ברסלב עד שנחסם והיום יש לו שם פצ"לשים
אוקיי, אם אתה אומר. פורום ברסלב זה לא מהמועדפים שלי ותן טל

והוא גם טרול וגם עם דעות מענינות.די"מ
הפעיל בלוג של תורות של ברסלב עם תמונות פריצות...
נראה לי הבנתי כבר בהודעה הקודמת, לא כדאי להמשיך לעסוקותן טלאחרונה

בזה במילא הפסקתי להגיב אחרי שהעירו לי. אם הוא רוצה דיון אמיתי בנוגע לטוטו ושבת הוא יכול לפנות אליי באישי.

אין שום בעיה הלכתית במילוי טוטושפיפול

די, הגזמתםסודית

תשללו תקציבים מחרדים בני 16 מהרגע שמגיע צו הגיוס הראשון, אם הם לא מוכנים להוכיח שהם לומדים.

אבל תעזבו את הילדים. איפה הייתם כששלושים מליארד שקל, מכספי משלם המיסים, זלגו לארגוני פשע ערבים.

אלה לומדים ליבה? תורמים לכלכלה? משרתים בצבא??

לא רק שנתתם את הכסף, מושחתים, גם הסרתם את מנגנוני הפיקוח שלא יזלוג לארגוני פשע. אותם ארגונים שבסוף כוחות הביטחון צריכים להילחם בהם.

סנקציות על מבוגרים זה סביר.

אבל להיות חזקים על ילדים חלשים זאת סתם אכזריות.

לפיד, הפסדת את הקול שלי.

חזרה לסמוטריץ. (עובר את אחוז החסימה?)

הלפיד והיפוכונקדימון
גירסת החסידים?
חשוב לשמוע לגבי מערכת הלייזר החדשה אור איתןסביר11

לצערי הרב כמי שמכיר הרבה מקורות גלויים על הנושא הלייזר,

צריך להאמין למומחה חתן פרס ביטחון ישראל , חושף השחיתויות השנוא על המערכת,

שמוכיח בצורה משכנעת שאין סיכוי להפיל בלייזר שום דבר פרט למזל"ט, אם בכלל.

כל שאר הדוברים בקישור אינם מוסמכים בכלל בנושא ולא מגיעים לקרסוליו.

כדאי להקשיב רוב קשב כאן ל-12 הדקות הראשונות:

זה לא נגמרברגוע
ואיך נדע אם להאמין לו או שהוא לא מבלף אותנו?קעלעברימבאר

מי אמר שאין לו אינטרסים?

וגם אם הוא לא מרמה. האם הוא ד"ר לאלקטרו-אופטיקה? זה שהוא ד"ר להנדסה כללית לא אומר שהוא מבין בזה, וייתכן שהוא עצמו נפל להאמין לקונספירציה

חבל שאנשים לא מתעניינים בפרטיםסביר11

אין מומחה יותר ממנו בתחום שקרוב לכך, גם אם לא עשה דוקטורט בלייזר אלא בנושאים קרובים ותואר שני באלקטרו אופטיקה, עם פטנטים רשומים על שמו.

מי שלא מוכן להקדיש 10 דקות לשמוע ממנו פיזיקה פשוטה שלמדנו בכיתה י': אין מה לדבר פה

אני עדיין לא מאמין שלא קראו למערכת "לייזר מציון"ספק

שמע, גם אנשים מומחים יכולים להיתפס לכל מיני אמונות לא רציונליות. 

הדוגמא הכי טובה היא לינוס פאולינג שזה בפרס נובל לכימיה. 

במשך שנים התנגד פאולינג להכיר בתגלית של פרופ' דן שכטמן בנוגע לקיומם של קוואזי גבישים. הוא אף אמר ש"אין קוואזי גבישים, יש רק קוואזי מדענים". 

בסופו של דבר, דן שכטמן זכה גם הוא בפרס נובל על תגליתו. 

גם המדענים הגדולים ביותר יכולים להיות מקובעים. אגב, זה קרה גם לאיינשטיין עם שזירה קוונטית - איינשטיין פרסם את הרעיון כסתירה בלתי אפשרית לתורת הקוונטים והתברר שהדבר אכן קיים במציאות... 

אז עם כל הכבוד לאותו "מומחה" - שאני באמת לא מכיר ולא יודע עד כמה הוא מומחה - לא כל דבר שהוא אומר קדוש. 

ולעצם הענין: צה"ל לא היה רוכש את המערכת הזאת אם היא לא היתה מוכחת כעובדת ובטח שצבאות אחרים לא היו קונים אותה. 

היתה פריצת דרך מאוד משמעותית בשנים האחרונות בתחום ועובדה שלא רק ישראל ייצרה מערכת מבצעית כזאת - אלא גם דרום קוריאה. 

המדע וההנדסה עשו קפיצה משמעותית. 

בקיצור, הוא שייך לאנשי האתמול. אתמול הוא היה מצוין אבל הוא נשאר באתמול. 

בתעשייה הזאת, מי שנשאר באתמול הוא פשוט לא רלבנטי. 

אנחנו מכירים את המהנדס הראשינקדימון
אתה לא. נדפקת.
רבי לייזר?קעלעברימבאראחרונה
איך מישהו חושב שהאדם הזה איכשהו קשור למחנה הימיןרועישםטוב

לא יודע מי קובע את גבולות 'מחנה הימין', או כל מחנההסטורי

אחר, אבל זאת עמדת ז'בוטינסקי (בנאום קיר הברזל) מאז ומעולם,

על זה בגין-מפקד האצ"ל- חתם בקמפ-דיויד,

על בסיס זה שמיר-מפקד הלח"י, נכנס למו"מ במדריד,

זבולון המר-הסמן הימני במפד"ל של שנות השבעים- טען שרעיון הטרנספר הוא נגד היהדות,

ואפילו גאולה כהן שפרשה מהליכוד על רקע קמפ-דיויד, סירבה לרוץ בבלוק טכני עם גנדי, כי 'רעיון הטרנספר הוא דגל שחור' והביאה לעליית ממשלת רבין והסכמי אוסלו.

בגלל יתר הדברים שהוא אומרנקדימוןאחרונה
ימין פשרן. אבל ימין.
שומר נפשו ירחק מעלון "הדור"קעלעברימבאר
הנה ציטוטים מתועבים מראיונות בעלון הנ"ל:

סערת "הדור": כששמירת נגיעה הופכת לבעיה

אז:קעלעברימבאר

א. ואם לא?

ב. גם אם היא מצליחה, עצם להתחיל את הזוגיות בצורה ארעית זה גרוע

ג. אם היא במילא תצליח אז לא צריך תקופת ניסיון

סמוטריץ', אשריך שנתפסת על דברים כדורבנותאיתן גיל
לפוליטיקאי יצחק עמית אין מקום בחיינו הציבוריים.
שעון מקולקל שמראה פעמיים ביום תוצאה מדוייקתאיתן גיל

ופתאום מגיח רוטמן משום מקום ומתאמץ להבהיר את דברי הבוס, בניגוד לכלל הידוע מוסיף והולך.

יפה שאתה יודע לפרגןהסטורי
בכל זאת הוא אמר בתוך הדברים שלוש מילים שהיה עדיף להמנע מלהגיד אותם.

כוונתו ברורה לכל מי שיש לו שכל ישר, אבל בשלוש המילים הללו הוא נתן לצבועים באופוזיציה ובתשקואת, הזדמנות להפוך את הדברים עליו (תוך עיוות נוראי, אבל זה לא משנה. ככה זה עובד).

כשנכון לפרגן, אני מפרגןאיתן גיל

יצחק עמית גולדפריינד, מיקם את עצמו ביודעין במשבצת הפוליטית הקפלניסטית, המסוכנת ביותר, והגיע הזמן שדעת הקהל, ולמצער- הימנית, תתהפך עליו, ותסמן לו את גבולות הגזרה.

ההשתוללות שלו אינה מהיום. יריב לוין ושמחה רוטמן נבחרו כל אחד במקומו לעשות סדר במתח שבין הרשות המבצעת למחוקקת, אבל מסתבר ששניהם נתפסים יותר ויותר כאקדחי צעצוע מקולקלים שאסור שישארו בתפקידם אפילו יום אחד נוסף.

איוב ששתק נידון ליסורים.

סמוטריץ' באמצעות האמירה הבוטה שלו, אבל הנכונה והצודקת, יכול להוביל את נושא הבחירות המרכזי בעוד פחות משנים עשר חודשים.

ולהזכיר למי ששכח, שתפקידו של השופט הוא לפרש ולפרשן את חוקי הכנסת, ולא לאתגר אותה בחקיקה נגדית מתוצרת עצמית ומפרי מוחו הקודח.

כי הגיעו מים עד נפש.

אז כן, אני מברך את בצלאל.

אז לאור החדשות מהלילה אתה מוזמן לפרגן גם ל:הסטורי
טראמפ המוכר והרגיל ולהודות שהשרשורים החוזרים שלך על 'טראמפ החדש' היו דה-מורליזציה מיותרת.
לטראמפ אני לא מפרגןאיתן גיל

תקשורת הוא מבין. מאחורי החיבוקים והמחמאות לנתניהו, הוא מפעיל שני יהודונים חמדנים ואוטואנטישמים. אחד מהם הוא חתנו, בעלה של "הגיורת".

ולהם הוא מקשיב.

כשהוא יתחיל לטרנספר באמת את האויב הישמעאלי מעזה, כהבטחתו המתועדת, אפרגן לו

הוא עדיין רוצה להביא לכאן את הטורקים כדי שיתגרו בחיילי צהל, ויעשו לנו מרמרה 2, אז על מה לפרגן.

"חסיד אומות העולם" הזה לא מקבל את הנוסחה המתבקשת שעל טבח 2000 ממיטב בנינו ובנותינו צריך האויב לשלם באדמה, ובאדמה בלבד. אז על מה לפרגן.

מה פתאום להימנע?!נקדימון
לא מפיהם אנו חיים. מה שהוא אמר היה נכון ומדויק. וגם ברור מאוד.

מצעד הזעזועים שלהם לא מעניין. הם יעשו רותו בכל מקרה. אם סמוטריץ לא היה משתמש במילים הספציפיות האלה, עדיין היו עושים אייטם (עם כותרת אלימה משל עצמם) על הדיקטטורה והאיומים שיש על הדמוחארטה שלנו.

פה אני חולק עליך מכל וכל.

הוא נגע להם בקודש הקודשיםאיתן גילאחרונה

ועל זה לא יסולח לו בקפלן

אתמול פורסם סרטון אווילי,ימח שם עראפת

ובו מתפארים השר סמוטריץ' וחבר הכנסת סוכות בהכפלת היישוב יצהר. ובכן, כתושב היישוב אני יודע היטב על איזו הכפלה הם מדברים, על בנייה בתוך תחומי היישוב בשטחים הפתוחים שבין שכונה אחת לאחרת, מגדלים שירימו את גטו יצהר לשמיים ויתנו לכפרי האוייב- בורין, מדמא, עצירה אל-קבליה, עוריף, עינאבוס, וחווארה, להמשיך בהשתלטות על השטחים סביב היישוב, לחנוק את צירי הגישה ואת המרחב הפתוח עד שיגיעו אל הגטו.

השר סמוטריץ' בחוצפתו הזכיר את עוקף חווארה. במקום לטפל בבעיה והיא מחבלי חווארה עינאבוס וביתא, שזרקו אבני על רכבים שעברו בכפר חווארה, שמו פלסטר על שטף הדם ובנו לנו "עוקף". עכשיו לא עוברים בתוך הכפר, אלא מאחוריו, בתוך כלוב מגודר משני צדדיו.

המחבלים כמובן לא התרשמו מכך שכעת הכביש מאחורי הכפר ולא בתוכו, מהמבתר אפשר לזרוק אבנים בדיוק כמו מבין הסמטאות, וכלוב הגדרות מונע מהחיילים שיגיעו לרדוף אחריהם. העוקף הוא מטווח ברווזים.

והיום, לפני כמה שעות, פגשתי חבר שלי. שלפני כמה חודשים נורה בגבו בידי שוטר מג"ב. פעמיים.

חבר הכנסת צבי סוכות, שתק.

לא מיחה, לא עורר מהומה. לא זעק על הדבר הנורא, שנערים נורים בידי שוטרים יהודים.

השר סמוטריץ', מילא פיו מים.

לא עצר את יומו, לא דפק על השולחן, לא עשה כלום.

אז שלא יספרו לי סיפורים, פוליטיקאים צבועים. לא מדובשך ולא מעוקצך אנו רוצים. לא את גטו הדיור שלכם ולא את ההרס וחורבן שאתם ממיטים על הגבעות שפורצות את הגטו הזה.

"הוו זהירין ברשות, שאין מקרבין לו לאדם אלא לצורך עצמן, נראין כאוהבין בשעת הנאתן, ואין עומדין לו לאדם בשעת דחקו".

אויויוי, הוא אפילו לא פרופסור!ימח שם עראפת
אני בהחלט לא מעריך את הידע שלך, את המאמץ שלך, ואת ההישג שלך, כשזו המסקנה אליה אתה מגיע.
יום עיון שלקעלעברימבאר

ארגון תנא דבי ישמעאל.

הרב איימן עודה: קריעת ים סוף והטבעת המצרים, הילכו יחדיו?

הרב אחמד טיבי: עיונים במשנת הרב עראפאת

הרב מנצור עבאס: התנועה האסלאמית ואנטישמיות, האמנם?

הרב עופר כסיף: בוגדים, ישמעאלים, ומה שביניהם במשנת חז"ל

הרה"ג ראאד סלאח: לקדושת המלחמה בתורת השייח זצ"ל

ח"כ איימן עודה ציטט את מאמר חז"ל

לזכותו ייאמרנקדימון
שמבין דבריו הוא מודה שאנחנו המלאכים אליהם ה' דיבר במדרש.

לגנותו ייאמר שהוא טיפש שלא יודע מה הוא מצטט.

אי אפשר לבוא אליו בטענות. הוא למדקעלעברימבאראחרונה
מיהודים שמאלנים טפשים שלא יודעים להבין מדרש
כבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוגנ א

בס"ד

תכתבו כאן על הכבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוג

אם אתם מכירים כביש שצריך שידרוג - תכתבו את מספר הכביש, ליד איזה יישוב/ עיר הוא נמצא ותפרטו את הבעיה שבכביש

תכתבו אם חסר תאורה, שוליים, עיקולים, צמתים מסוכניםנ א
מה מטרת השרשור?ברגוע
דרך עמק פסגותנ א

דרך עמק פסגות (כביש 4578) בין היישוב בית אל ליישוב פסגות
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, צמתים כמוקדי סיכון

כביש 465 חוצה בנימיןנ א

מתחיל בצומת המשטרה הבריטית על כביש 60 ומסתיים בצומת גבעת כח על כביש 444 (קרוב לאלעד)
עובר ליד היישובים עטרת, נווה צוף (חלמיש), בית אריה, עופרים.
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, עיקולים רבים, צמתים כמוקדי סיכון.

מצטרף לשאלהמרדכי
בס"ד

אני אסביר. אתמול בלילה הייתה לי שיחה מאוד ארוכה עם מקורב לחבר כנסת מהקואליציה. בין היתר הוא סיפר לי שיצא לו לנסוע בשבוע שעבר בצומת שדיברתי איתו עליה, שאני עובר בה מידי יום, שהיא מאוד פקוקה ועמוסה. הוא אמר לי שהוא גם נתקע בה, אבל מצד שני שהוא רואה שגם המאמצים הצליחו, והתחילו שם את הבנייה לרמזור והרחבת הצומת.

זה בדיוק הסיפור. לפני כמה חודשים שהייתי בכנס עם השרה מירי רגב, כשכולם קפצו לשרה, אני קפצתי על העוזר שלה ושאלתי אותו מתי יתחילו העבודות על הצומת הזאת. שראש המועצה פרסם פוסט על שדרוג כביש בקרבת מקום, הגבתי לו על אותה צומת ספציפית. ככה פועלים, לא נראה לי שרשור בפורום יעזור.

רמזור?משה
הייתי שמח למחלף, אבל גם רמזור יקל מעט מרדכי
אגב, שרשורים במקומות כאלה כן מועיליםמשה

בסוף אנשים כאלה מחפשים את השם שלהם בגוגל עם מייל התראה כמו שאתה בטח יודע. לפעמים מספיק לאזכר את השם שלהם והם רואים או הנציגים שלהם רואים.

כבר מזמן הבטיחו שיכפילו את כביש הגישה לבית אל 466נ א
בשבועות הקרובים בעז"ה יצא מכרזברגוע
ברכת "שהחיינו" במעמד החתימה בבית אל

אבל האמת היא שהוא לא עמוס, ויש כבישים יותר דחופים

אין בעיה. אבל מה עם לשדרג את דרך עמק פסגות (4578)?נ א

דרך עמק פסגות (כביש מס' 4578) - קטע הכביש מעין תות לפסגות (מסתיים בצומת יחי"ש ציון)

אין תאורה, אין שוליים, סיבובים מסוכנים, בעיות שדה ראיה, צמתים כמוקדי סיכון

מסכים שלא יזיק לשדרג אותוברגוע
אבל עוד פעם- בקושי נוסעות שם מכוניות ויש כבישים יותר דחופים
לדעתי, צריכים לעמוד על זה. הכביש הזה ספציפית הואנ א

אחד מהכבישים המסוכנים לנסיעה... במיוחד שרכב יכול להפתיע אותך באחד הסיבובים

כמה תאונות היו שם בשנים האחרונות?ברגוע
לא יודע... איזה כבישים ביהודה ושומרון אתה מכירנ א

שצריך לשדרג אותם?

מי שמכיר כבישים ביהודה ושומרון שצריך לשדרג אותם - שיכתוב כאן

מה הקשר?___
מה זה צה"ל פה? מחכים לדם שישפך כדי שיהיה דיו לכתוב את ההוראות?

כביש מסוכן, גם אם הוא נידח, חייב טיפול.

לא שאני הבנתי מה מטרת השרשור, אבל טענות לעניין בבקשה...

הקשר הוא שיש היום השקעה מטורפת בכבישיםהסטורי
אבל כיוון שהתקציב והכחות מוגבלים - מקדימים את המקומות הקריטיים יותר.
לא צריך להכפיל את 466משה

מה שצריך לעשות זה לחבר את בית אל ישירות לכביש 60. המרחק זה 300 מטר וצריך פשוט לעשות את זה ולהעביר את הש.ג למקום קצת יותר הגיוני על המפה.

זה מסוכןנקדימון
אם המטרה היא להעביר לדרג גבוה את המידע כדי ליצור תוכנית עבודה, אז עדיף להפיץ טופס שירגור רק אצלך את המידע.

אחרת, לדעתי זה מסוכן ליצור באינטרנט רשימה כזו מפורטת של מקומות שמועדים לפורענות. לא צריך לספק מודיעין גלוי חלילה.

דרך אלוןנ א

דרך אלון (כביש 458, כביש 508, כביש 578)

מתחיל בצומת כפר אדומים על כביש 1 ומסתיים בצומת מחולה על כביש 90

עובר ליד היישובים כפר אדומים, אלון, מעלה מכמש, רימונים, כוכב השחר, גוש שילה, מגדלים, מעלה אפרים, גיתית, מכורה, חמרה, בקעות, רועי, חמדת, משכיות, רותם, מחולה

כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, עיקולים רבים, בעיות שדה ראיה, צמתים כמוקדי סיכון.

חבר, איני יודע מה המטרה שלך, אבל הדברים לא נכוניםהסטורי
ולא מועילים.

בכמעט כל דרך אלון יש שולים, על הצמתים ובעוד נקודות מסוכנות יחסית יש תאורה. הכביש עבר ועובר שדרוגים משמעותיים בזמן האחרון כולל הסדרת צומת גדעון, ריבוד מחדש של קטעים ארוכים, הוספת תאורה, שילוט מתאים ועוד.

אתה בא להוכיח את דבריי כנראהנקדימוןאחרונה
והמטרה שלך היא זדונית.

אולי יעניין אותך