בנט:העברת משרד הדתות לשס זה סוף המו"ממושיקו
זאת תמצית הסיבה מדוע ביבי מעדיף את בוז'ייקוט
אז זה הקו האדום לכניסה לממשלה...מרדכי
בס"ד
לא הפסקת ההקפאה והמשך הבנייה ביו"ש. לא יישום של וועדת אנדמונד לוי. לא התחייבות להפסקת שחרור מחבלים כלשהם בין אם יש להם דם על הידיים ובין אם לא. וכו'... אלא הקו האדום הוא שהתיק של משרד הדתות לא יגיע לש"ס. במיוחד אחרי הקדנציה הקודמת שהבית היהודי החזיקו בתיק הדתות ואני אישית לא מוצא בזה דבר יותר טוב משזה יהיה אצל ש"ס או אצל ש"ס יותר מהבית היהודי.
אני במקום ביבי לא הייתי נותן את שר הדתות לא לבנט ולא לדרעי, אלא משאיר את התיק את זה אצלי ונותן את זה למשהו שידע לתת גם לציבור הדתי וגם לציבור החרדי ולא יעשה אפלייה. או לחילופין, לאחד הייתי נותן שר ולשני סגן שר עם סמכויות מורחבות שהוא שווה בהם לשר, כמו שהיה עם הרב בן דהן שאומנם היה סגן השר של בנט בדתות, אך בפועל הסמכויות שלו היו רבות מזאת.
אני מריח שבנט ממשיך לתאם עמדות עם האח לפיד.יקוט
במקום לשבת עם החרדים לשיחה רצינית ועניינית וחלוקת ממתקים ביניהם בהסכמה, הוא הולך עם הראש בקיר וסיבותיו די ברורות וציניות. איך שזה נראה עכשו בנט דוחף את ביבי בכל הכח לשלב זרועות עם לפיד ו/או השמאל, וכמובן תמורת חצי המלכות לשמאל. לא בכדי שומעים לאחרונה יותר מידי רחש בחש בדבר התארגנויות בבית היהודי שמטרתן להשגיח על בנט.
איזה הסכם בדיוק הוא יכול לעשות עם לפיד?!BA_BA
כבודה של הרבנות הראשית לישראל חשוב ביותראוהב ציון
הפקרתו של המשרד בידי מפלגה שאינה רואה ברבנות הראשית ערך,
הוא פשוט הרס המוסד.
ש"ס רואה במשרד הדתות בית חרושת לג'ובים [וג'ובות...] עבור בני משפחת שליטי
המפלגה.
ירידת רמתה של הרבנות הראשית בימי שלטון ש"ס לא אמור להפריע להם, זה אמור לכאוב
לנו.
לא נרצה לראות שוב רבנים מרמתם של לאו/מצגר עומדים בראש המוסד החשוב הזה, ומורידים
לשאול את קרנה של הרבנות הראשית.
בלאגן רציני יש לביבי עכשיו על הראש.. הציוץ של בנט די רציני..חיה רוז
יתן לבנט דתות?
יצטרך לתת לדרעי את מנהל התכנון.
יאבד את כחלון.
מממ..
יפצה את בנט את עם החוץ?
יאבד את ליברמן.
עוד פעם בחירות?

כמו עם "האח" הקודם, נראה שבנט עוד פעם יטרפד את הימיןhamedinai
לשמאל אין שום סיכוי מול הימין והחרדים יחד. הסיכוי היחיד שלו אם יהיה פילוג בין הימין והחרדים.
לא פלא שגברת נתניהו שנאה אותו, כי יש לה כנראה ראיה חדה ביותר. אם השמאל הולך כל כך חזק נגד מישהו, זה לא לחינם.
אבל יש לקוות למרד בתוככי הבית היהודי, וישאירו את בנט עם חשבון הטוויטר שלו.
כי החרדים הם אחלה ימנים. וגם בזמן שלטונן במשרד בדתותותן טל
אף דתי לאומי, גם לא חרדי לאומי, לא התלונן.
נו, שויין, לא נותנים לנו להיות רבנים, לא נותנים לנו להיות במועצות הדתיות, לא נותנים לנו לחלום אפילו על רב ראשי ציוני, לא נותנים לנו לחלום אפילו על רבני ערים ציונים. דיינים ציונים זה בכלל בדיחה.
נו, שיהיה - הם הרי חרדים הם מבינים הרבה יותר מאיתנו ואסור חס וחלילה לדרוש דרישות שלא תואמות את מה שהחרדים רוצים.
וכמובן גם בימניות, הרי ברור שהם הרבה יותר ימניים מהבית היהודי, איך הבית היהודי החצוף מעיז בכלל להרים ראש ולחשוב שמותר לו להתעקש ג-ם מול החרדים. שלא כל תביעה של החרדים תתקבל אוטומטית רק בגלל שהם כאילו מייצגי רצון ה' במדינה הזאת.
זהו, שלא.
וניסיון להאשים כל הזמן רק את בנט - זה בדיוק השמאל. זה בדיוק הניסיון לסכסך בתוך הימין.
כי חרדים מעולם לא היו ימין וגם לא שמאל. החרדים הם נטו אינטרסנטיים.
אבל זה לא אומר שחייבים להיכנע לכל דרישה שלהם ולנחם את עצמנו בכך ש" אז לא יהיו דברים דתיים כמו שאנחנו חולמים, העיקר שהחרדים יהיו שמחים".
אנחנו כבר לא ילדי כאפות של החרדים, קפיש?
זכותה של כל מפלגה להאיבק על דרכה אם היא חושבת שהיא צודקת.
מסכימה. דווקא בגלל שלי חשוב שאת הרבנות יאיישו אנשיםחיה רוז
כמה שיותר קרובים לדעתי.
כי זו תורה.
ועקרונות..
מובן שאנשים שלא קרובים לדעתי חושבים אותו דבר בכיוון השני.
לא שאריה דרעי בדתות עושה לי את זה...
ובכל זאת, כיוון שמדובר בפיקוח נפש של יהודים,
אז ממשלת ימין ולא ממשלת אחדות אמורה לגבור על השיקולים האלו.
מהסיבה הזו בדיוק לא בחרתי בשס או ג'. כי פיקוח נפש דוחה גם את החרדים במשרד הדתות או וועדת הכספים.
וידעתי שהם לא יעשו את השיקולים האלו.
לא הם ואולי גם לא בנט.
לצערנו.
"לא נותנים לנו לחלום אפילו על רב ראשי ציוני"BA_BA
???
מאיפה הבאת את זה?
הבחירות מתקיימות מידי 10 שנים על פי החוק
יש גוף בוחר.
פוליטיקה, ידידי, פוליטיקה...ותן טל
כאשר חלק נכבד מאוד מהגוף הבוחר הוא חרדי אוטומטית בגלל שהם מממנים מינויים רבים משלהם ובעי כוח והשפעה רבה במשרד הדתות במשך שנים רבות - הרי שכמעט אוטומטית יש רוב לחרדים לבחירת הרב שהם רוצים.
אם הגוף הבוחר היה יותר מאוזן, ולמשל, היו "קצת" יותר רבני ערים ונציגי מועצות דתיות שהם דתיים לאומיים - יתכן שהמצב היה משתנה.
אבל כאשר שנים ש"ס שלטה במשרד ועשתה בו נטו מה שהיא רוצה - המצב היה שכעשרים שנים לא מונו רבנים ציונים, וגם כמעט שלא דיינים. מה לעשות שזאת המציאות?
רק לחשוב טוב טוב את מי להריץמושיקו
הרב מצגר שהחליף כיפה בשביל שהחרדים יריצו אותו..
השר קובע את אופי הגוף הבוחראוהב ציון
נכון. אבל חלק נכבד מהגוף נבחר ע"י שר הדתות.
ברור שמי שיכהן בתפקיד תהיה לו השפעה חזקה על
הרבנים הנבחרים.
החרדים לא מחפשים לא חוץ ולא בינוי, כי זה לא כל כך השטח שלהםhamedinai
לא צריכים לחמוד יותר מדי. יש לבית היהודי כל כך הרבה שטחים אחרים איפה שהם יכולים להועיל ולהשפיע, גם בלי משרד הדתות.
אני חושש שבנט מוביל במודע או בתת-מודע למצב להכניס את השמאל לתוך הממשלה.
שרה נתניהו כנראה הכירה אותו היטב. אני סומך על שרה, כי אם השמאל שונא אותה, יש סיבה טובה, כי היא הכי טובה: "כל אשר תאמר אליך שרה שמע בקולה".
בינוי זה דווקא קלאסי לש"ס, תזכור את אטיאס..ותן טל
זה אפילו יותר טוב ממנהל התיכנון במשרד הפנים - זה אשכרה להיות במוקד שמשפיע איפה יבנו יותר ואיפה פחות ואפילו, תאמין או לא - עידוד הקמת יישובים או ערים חרדיות לגמרי.
אטיאס אהב את התפקיד, וייתכן שגם עצם זה שהיה צריך לעזוב אותו בכנסת הקודמת כשלא נכנסו לקואליציה, גרם לו לפרוש מהכנסת.
חוץ, בזה אתה צודק - לחרדים אין שאיפות בתחומי החוץ, כי זה לא התחומים שלהם ואי אפשר להשפיע שם על המגזר הספציפי שלהם.
אויש נו, אתה רציני? אתה סומך על שרה כי השמאל שונא אותה? ואתה נשען על פסוק שכלכל הנראה ל-א נאמר עליה? (<צ> למי שלא מבין)
אתה רוצה שאני אביא לך עוד הרבה "שרה" בימין שהמשאל שונא? האם זה אומר שנותנים בהם אמון מיידי?
שרה נתניהו מונעת מאינטריגות אישיות, כאשר היא לא אוהבת אדם מסוים היא מנסה להשפיע על בעלה שלא יקדם אותו וכו' - אפשר להתווכח עד כמה ז לגיטימי שאישה של ראש ממשלה מתערבת משמעותית בהחלטותיו - אבל מה שבטוח זה שאי אפשר להגיד "היא לא נבחרת ציבור אבל בגלל שקוראים לה שרה ובגלל שהשמאל שונא אותה - אני סומך עליה בעיניים עצומות".
מקווה שצחקת בקטע של שרה.
נוכחתי לראות שהיא שנאה 2 אנשי ימין ואכן שניהם איכזבו מאודhamedinai
ואז נפל לי האסימון שלא לחינם השמאל שונא אותה.
אני לא סומך על שרה בעיניים עצומות, אבל על השמאל כן. (אפשר לעשות הכול הפוך ממה שהם מובילים, והכול יצליח ביותר).
שמעתי שהשמאל מתנגד בחריפות לאונס,די"מ
ההיפך, האמת שהם לגמרי בעדעוגי פלצת
אתה יודע מה זה ציניות?יהודי!!
תפסיק להיות כבד!
צחקתי איתוצריך עיון
ומה שבטוח שיח חירשים קלאסי היה כאן
ותן טל
ג'ובים לדת"ל או ג'ובים לש"סניקים, את הציבור זה לא מענייןירח חסר
ההתעקשות של שני הצדדים נובעת מרדידות ושחיתות מוסרית.
זה לא קשור רק לג'ובים אלא גם לאופי ולאידיאולוגיה שרוציםותן טל
ליישם במשרד.
למשל פתיחת איזורי הרישום שאם עד היום רק החרדים בדרכים עקיפות נהנו מהעלמת עין בעניין - כעת זה חוקי בכל המגזרים,והרבנות מתחילה להתקדם במודרניזציה ובהפיכת הרבנות לידידותית יותר למשתמש המודרני בעידן האינטרנט והמחשב.
אצל הבית היהודי זה המשך הרס הדת אצל שס זהמושיקו
מה עדיף?
אין תשובה.
אתה חושב שזה הרס הדת, הרב בן דהן והרב דרוקמן לא חושביםותן טל
ככה.
אתה חושב שאצל ש"ס זה חילול ה', אצל אריה דרעי, אצל הרב שלום כהן והרב בעדני, לא חושבים שזה חילול ה'.
אז בסופו של יום בעיקר הפוליטיקות והמוכנות "ללכת עד הסוף" מצד כל מפלגה, יגידו האם יגיעו לפשרה מסוימת או שיהיה איזה פיצוץ.
יתכן שאפילו שתי המפלגות יעדיפו שר מהליכוד ושאפילו לא יהיו סגנים משתי המפלגות, העיקר שזה לא יהיה בידיים של המפלגה השניה. לא יודע.
יאללה שיגיע כבר ל"ג בעומר ונדע מי הממשלה!!! אין כח כבר 
זעקת הגוולד שבאה מכיוון ארגון צהר ממחישה את זהמרדכי
בס"ד
הבית היהודי שירתו את הארגון, ועכשיו בארגון יודעים שאם התיק יגיע לידי ש"ס זה יהרוס את כל העבודה של הבית היהודי למענם
וכן, המחלוקת היא האם זה טוב שהבית היהודי הלכה בדרכה של ארגון צהר או לא -
אני מהאלה שחושבים שלא.
"המשך הרס הדת"אלעד
אליבא דמושיקו
או הרבנים החרד"לניקיםמושיקו
שהצליחו להעביר...כמה קולות ליחד?ותן טל
אופס. מסתבר שלא כ-ל הרבנים החרד"לניקים, ושהציבור שלהם לא כל כך גדול (במיוחד כאשר אתה יודע שמתוך שלושת וחצי המנדטים של יחד, כנראה כ60-70 אלף קולות הם קולות של מרזל, כך שמספר הקולות שעברו מהבית היהודי ליחד, היה, אפעס, קטן מאוד כנראה. אולי אפילו לא מנדט שלם ואולי אפילו לא חצי מנדט)
ולא יודע - אם זה "הרבנים החרד"לניקים" שטוענים שזה הרס, מול הרב דרוקמן, הרב זלמן מלמד, הרב דרורי, וכו' - שטוענים שה ממש לא הרס הדת - אני אישית הולך עם הרב דרוקמן, הרב מלמד והרב דרורי, ומצידי תקרא לי ולהם (רבנים) מזרוחניקים שהורסים את הדת 
נכון, אבל הנוצרים צודקים עוד יותר - הם מיליארד וחציירח חסר
מול 200,000 של כת סוגדי בנט.
והכי טועה אי פעם בהיסטוריה היה אברהם העברי שהיה מעבר האחד וכל העולם מן העבר השני.
לא זה מה שטענתי אני ולא מה שטען מושיקו. אז למי תגובתךותן טל
מופנית?
הוא כתב "הרבנים החרדליים" - ואני הראתי לו שזה במפורש ל-א כל הרבנים החרדלים, ולכן לנסות להראות כאילו "מבחינת החרדלים הבית היהודי זה הרס הדת" - זה פשוט טועה ומטעה.
אבל מה אכפת לך, אם אתה רוצה להגיד משהו אתה תגיד אותו בכל מחיר גם אם אין קשר בין זה לבין מה שכתבתי.
מעולם לא כתבתי שבהכרח "מי שהוא הרבה יותר הוא הצודק", וגם אין כאן עניין של "צודק" או "לא צודק" - יש כאן הבדלי גישות.
רק תיקנתי את מה שניסה להצטייר כאן כאילו תת מגזר שלם טוען ככה לעומת ה"לא חרדלים" שרק "הם" אלו שהולכים עם הבית היהודי.
אז לא. יש המון חרדלים שהולכים בדרכו של הרב דרוקמן, של הרב זלמן ושל הרב דרורי (וזה בדיוק מה שכתבתי בסוף) - ולא חושבים שזה בעיה גם אם יש "רבנים חרדלניקים" אחרים שטוענים אחרת.
אני מוחה נגד כל ניסיון ליצור חציצה בין הבית היהודי לבין מי שמגדיר עצמו תורני ו"חזק". זה חלק מהמגמה לנסות לעשות דה לגיטימציה למפלגת הבית היהודי, וזה חורה וחרה לי מאוד במשך כל תקופת הבחירות.
אקווה שעם שוך סערת הבחירות זה ילך וירד ואנשים יחזרו להיות הגונים גם בהערכות שלהם.
ושוב אתה משקר. בדברי מושיקו נעדרות כליל המילים "כל" או "רוב"ירח חסר
אלעדוש ניסה לומר שדעתו של מושיקו היא דעתו בלבד ואף אחד אחר לא מחזיק בה, ומושיקו התגונן מהתקפתו חסרת הרסן של אלעד עם שלוש מילים, האומרות שבהחלט יש רבנים, גדולים ועצומים, שמאמינים שדרכה של כת בנט היא הרס הדת וחורבן היהדות. ואז הגעת וטפלת עליו כמיטב הגיגיך, תוך שרבוב נושא הרוב והמיעוט.
אנא, אל תתלה את סרחונך במושיקו או בכל משתמש אחר.
איך חסרת רסן?דקה לפני קשרתי אותו טוב טובמושיקו
בכ"א זה שרבנים אלו או אחרים תמכו בבית היהודי זה היה למרות שהם טענו שחלק ממה שהם עשו פגע קשות בדת.
אבל הם עדיין החזיקו שזה הרע במיעוטו יחסית לש"ס..(כמו שכתבתי)
בקיצור שניכם צודקים
מושיקו, אני חולק עליך ותמה עליך.ותן טל
וכי לא ראית היטב היטב את דבריהם של הרב זלמן מלמד, של הרב דרוקמן, של הרב דרורי ועוד, שפורסמו שוב ושוב במקומות שונים, והבהירו שדברים נעשתו תחת התייעצותאיתם והיו בסדר גמור?
עייפתי מעכשיו להתחיל לאסוף את כל המקורות אבל אפילו מעיון בארכיון הפורום אתה יכול למצוא קישורים לדברים כאלו, וגם, אם טיפה היית מקושר לאקטואליה שאינה רק עיתונים חרדיים, הרי שהיית רואה בבירור שאותם רבנים שתמכו בבית היהודי לא תמכו בה "למרות", אלא "בגלל שהבית היהודי פעלו בסדר גמור ועל דעתם", ויותר מזה הגדיל אם אני לא טועה, הרב דרורי, להגיד, שמעולם לא התייעצו הפוליטיקאים ונשמעו יותר לרבנים במפלגה זאת, בכנסת האחרונה.
הרב דרוקמן והרב דרורי אינם רבנים חרד"לניקים כי אם רבנים דת"לירח חסר
הרב מלמד אולי כן חרד"ל במידה מצומצמת ומסויימת, אבל הוא סיפור נפרד ושונה, שהרי תמיכתו בבנט נובעת מאינטרסים כלכליים גרידא.
אתה זה שהחלטת את זה.ותן טל
בכלל ההגדרה של "חרדלניקים" נתונה היום להחלטתו של כל אדם בפני עצמו, כנראה.
אולי זה רק אני אבל מעולם לא ראיתי רב שבעצמו כינה את עצמו "אני רב חרד"לניק" - כולל לא הרבנים שתמכו ביחד. ואם אתה אית אחרת אתה מוזמן בחום להראות לי.
אגב, הזילזול המרומז ברב דרוקמן וברב דרורי תוך השמטת התואר המלא "הרב" וכינויים רק "ר ר' ", בעוד לרב זלמן טרחת לכתוב "Vרב" - לא מוסיפה לך הרבה כבוד, במיוחד לאור זה שהיה דיון לא מזמן בנושא הצורך בפורום לכבד רבנים, והובהר בין היתר שם שהתואר " ר' " - הוא לא פתרון טוב ולא מקובל בפורום, אלא רב צריך לקרוא לו "רב".
לגבי "אינטרסים כלכליים", תרשה לי לא להגיב לזה וללכת להקיא.
אכן, הגדרות ניתנות לרוב לשיקול דעתו של האינדיבידואלירח חסר
ברם, אם אותו האינדיבידואל מחליט שלצורך העניין, ולצורך ניגוח במשתמש שנכנה אותו בשם הפיקטיבי "מושיקו", כל רב סרוג באשר הוא רב סרוג, יהיה מעתה ועד להודעה חדשה (בעוד 10 שניות באשכול אחר), יכונה בתואר חרד"לניק, הוא צריך להבין שהוא מעקר את המושג מתוכנו הרלוונטי. הגדרות ניתנו על מנת שנוכל לנווט טוב יותר באוקיאנוס המציאות, לא כדי שנשחק עמן בלהגי מילים חסרות תוכן ופשר בויכוח לצורך ויכוח ובניגוח לצורך ניגוח.
מה לעשות, יש רבנים שאכן, שומו שמיים, לא סוגדים לבנט כמו נערה בת טיפש עשרה ללהקת בנים. ייתכן שהם מיעוט, ייתכן שהם רוב, אין זה משנה. הם קיימים - מה שאומר שלמפעל הכביר של הציונות הדתית יש עוד סיכוי לשרוד מבלי להדרדר לעוד כת פוסט-יהודית כמו הקונסרבטיבים והמודרן-אורטודוקסים בארה"ב.
מגילה שלמה בלי שום קשר למה שכתבתי
אתה משתפר!ותן טל
אגב, לא יודע למה, בשום מקום בשרשור הזה לא ראיתי שהיה מישהו אחד שטען שאין דבר כזה שיהיו רבנים שלא יסכימו עם דרכי הבית היהודי.
אפילו לא ראיתי שמישהו טען שאין רבנים חרדליים בעיני אדם כזה או אחר, שלא תומכים בבית היהודי.
אבל כמו שאמרתי, התשובה טמונה בכותרת ההודעה שלי. שום קשר למה שכתבתי, רצון נטו להוציא את מה שהיה לך מראש לכתוב ויאללה בלאגן 
היות ואין לי חשק עוד לשחק במשחק הזה, תמחל לי אם אבחר לא לענות להודעות חסרות הקשר, והמשמיצות מתחת לחגורה שלך?
גם אם לא תמחל לי - זה מה שאעשה.
ויהי ה' בעזר כולנו, למן החרדלים ועד לאחרון האתאיסטים שעדיין יהודי ונשבה בין התפיסות השגויות של תרבות המערב. לו יהי.
אדרבא ואדרבא, למרבה הצער אני שבוי של החינוך אותו קיבלתיירח חסר
וההרגל מכריח אותי לענות לגוף העניין אף במקום בו מבחינה דידקטית מוטב לענות לכסיל כעוולתו.
אתה הגדרת את הרב דרוקמן ואת הרב דרורי כרבנים חרד"לניקים, כאשר הם בבירור לא כאלה. על זה נסוב הדיון שלנו, ממנו אתה מנסה לחמוק זה עתה בתרגילים ידועים ולא מפתיעים. פשוט מאוד - זה המשחק שלך. לירות שטות לאוויר העולם ואז להתבכיין אם מנסים להעמידך על טעותך. כאשר אתה הוא זה שבאשכול זה ממש, כתבת מגילת ים המלח עם טענות מכאן ועד להודעה חדשה אך ורק על שני ההין מיותרים בתגובה בת 3 מילים של מושיקו.
מדהים, לא פחות.
לא אענה להודעתך. רק סתם חשוב לי להעיר שמורדנאוס זה פחותותן טל
היה מובן בתור שם לניק, מאשר ירח חסר 
להודעתך עצמה לא אגיב, כיוון שכבר הבטחתי שלא אמשיך לשחק במשחקים שלך. רק בער בי משום מה הרצון להגיד שכיום שם הניק שלך יותר מבורר 
ההודעה האישית הבאה שלך אתה נחסם!ירח חסר
ירח סרור,גם אני תמה עליך.די"מ
פותחין בכבוד אכסניאירח חסר
עצם זה שהם צריכים לצאת להגנתם בחירוף נפשמושיקו
לאחר ההקלות בחוק הגיור הפונדקאות פגיעה בישיבות וכו' רק אומר דרשני..
ההקלות האלו לאו דווקא שהיו בעיתיות אבל פתחו פתח מסוכן לרפורמות נוספות בכיוון.
ומספיק להסתובב בכל ישיבה כולל ות"ת ושאר מוסדות דת(מקוואות גיורים נישואין) בכל מגזר להבין איזה פגיעה היתה בהם בתירוץ של פתיחות לכולם.
גם פסיקה מקילה של רב היא פסיקה.
אבל עדיין מקילה.
והתשובה היא לפי השואל...
במחילה, אין שמץ של קשר בין ההודעה שכתבת עכשיו לביןותן טל
מה שכתבת קודם: "זה שרבנים אלו או אחרים תמכו בבית היהודי זה היה למרות שהם טענו שחלק ממה שהם עשו פגע קשות בדת"
אלא מה שכתבת עכשיו זה כבר פרשנות שלך - לגיטימית בפני עצמה, אבל עדיין לא "טענה של רב", כפי שאתה ניסית להציג קודם.
מה שכתבת כעת זה הצגת הדברים מנקודת מבטך - לא לפי מה שהרבנים עצמם אמרו בפועל.
לכן אין קשר בין מה שכתבת עכשיו לבין מה שטענת קודם, אני מניח שאתה מבין אותי.
אין בכוונתי כעת לדון לגופם של דברים כיוון שלא זה מטרת השרשור ולא זה מטרת מה שהתייחסתי אליו מלכתחילה - רק חשוב היה לי להדגיש שעם כל מה שכתבת כעת, אין ולו דבר אחד שסותר את מה שאמתי קודם, שהרבנים תמכו בבית היהודי בגלל ולא "למרות", כמו שניסית להציג קודם ש"אותם רבנים טענו שהם פגעו בדת".
יש מבין? 
יש
מושיקואחרונה
ושוב, אתה מעוות. כאשר מושיקו כותב "הרבנים החרדלניקים"ותן טל
מכלל דמשמע שמדובר ב"הרבנים החרדלניקים".
סלח לי שלמדתי בצעירותי שיעורי לשון, ויש הבדל בין "הרבנים החרדלניקים", לבין "רבנים חרדלניקים". בעוד "רבנים חרדלניקים" בלי ה' היידוע, יכול להתייחס לחלק מסויים מתוך הרבנים המתקראים חרדלניקים - הרי ששימוש במינוח "הרבנים החרדלניקים" משמעו - כל הרבנים החרדלניקים שידועים ככאלו. כי זה מיידע את הקבוצה עצמה.
זה כמו שאכתוב: "החרדים לא עומדים בצפירה" - משמע מכאן שכללתי את כל החרדים כולם תחת ה היידוע של "החרדים" (אבהיר - בדוגמא זאת השתמשתי רק לצורך הדוגמא ולא התכוונתי להביע דעתי בנושא עמידה בצפירה או בנוגע למציאות האם מישהו עומד או לא עומד בצפירה)
מצטער מאוד אך מבחינת ענייני הלשון והדקדוק - נראה שהייתה ל-ך טעות כאן, ולא לי.
זה בסדר, אני לא מצפה להתנצלות ממך, אתה לא צריך לטרוח.
אמנם מגיעות לך מחיאות כפיים סוערות על שלמדת לשון בבי"ס ממ"דירח חסר
ואתה מבדיל בין שם עצם הידוע בהא הידיעה לשם עצם הנסתר בלעדיה, אבל הדוגמא השניה לא הגיונית במיוחד, כי האמירה "חרדים לא עומדים בצפירה" לא משתנה במהותה מהאמירה "החרדים לא עומדים בצפירה".
אני חושב שזה מסכם את המהות שלך בפורום הזה, כשאתה מנסה להתקיל משתמש על חצי אות איזוטרית בהודעתו ולנזוף בו עם מגילה שאין כל קשר בינה לבין הנידון, בעוד שאתה מסרב לקחת אחריות על דברי הבל ממשיים שאתה כותב, ופונה למנהלים בבקשות מתבכיינות בלי גבול ומידה לחסימתם של כל מי שמצביע על בעייתיות דבריך.
סטנדרטים כפולים, צביעות ובכיינות. מקווה שאתה לא נוהג בעולם האמיתי כפי שאתה נוהג בפורום. העולם האמיתי לא סלחן כמו העולם הוירטואלי.
"יש חרדים שלא עומדים בצפירה". זאת הייתה דוגמא ששימשהותן טל
לצד אחד בלבד מלכתחילה, כיוון שהיא לא שיקפה במלואו את המצב שהתרחש כאן כעת.
מה שקרה בפורום זה שמושיקו אמר "הרבנים החרדלניקים" - ופשוט שבכך התכוון ש"הרבנים החרדלניקים לא תמכו בבית היהודי" - אחרת, למה הוא כותב "הרבנים החרדלניקים" ביחס למה שאלעד כתב? היה כותב "יש רבנים חרדלניקים שגם טוענים שזה הרס הדת".
אבל בסדר, לא באמת ציפיתי שתחזור בך, ותודה שטעית.
איזה כיף לי גם שלא ממש משנה לי מה אתה חושב על "המהות" שלי בפורום הזה.
את הצעתך המגונה להוסיף משהו לחתימה שלי ביצעתי תוך הגחכת האמירה הזאת, ואיזה פלא, מסתבר שעדיין אנשים מתייחסים להודעותיי ברצינות. ברוך ה' שככה לפחות בנוגע לכך אין לך טענה כלפיי - רצית שאכניס שאני "בלבלן מוח" לתוך החתימה, בבקשה, הכנסתי.
אתה צודק, העולם האמיתי לא סלחן כמו העולם הוירטואלי.
ב"הצלחה לך בחיים האמיתיים.
"יש חרדים שלא עומדים בצפירה". זאת הייתה דוגמא ששימשהותן טל
לצד אחד בלבד מלכתחילה, כיוון שהיא לא שיקפה במלואו את המצב שהתרחש כאן כעת.
מה שקרה בפורום זה שמושיקו אמר "הרבנים החרדלניקים" - ופשוט שבכך התכוון ש"הרבנים החרדלניקים לא תמכו בבית היהודי" - אחרת, למה הוא כותב "הרבנים החרדלניקים" ביחס למה שאלעד כתב? היה כותב "יש רבנים חרדלניקים שגם טוענים שזה הרס הדת".
אבל בסדר, לא באמת ציפיתי שתחזור בך, ותודה שטעית.
איזה כיף לי גם שלא ממש משנה לי מה אתה חושב על "המהות" שלי בפורום הזה.
את הצעתך להוסיף משהו לחתימה שלי ביצעתי (אומנם תוך הגחכת האמירה הזאת, אך ביצעתי) ואיזה פלא, מסתבר שעדיין אנשים מתייחסים להודעותיי ברצינות.
ברוך ה' שככה לפחות בנוגע לכך אין לך טענה כלפיי - רצית שאכניס שאני "בלבלן מוח" לתוך החתימה, בבקשה, הכנסתי.
אתה צודק בהחלט, העולם האמיתי לא סלחן כמו העולם הוירטואלי.
ב"הצלחה לך בחיים האמיתיים 
אגב "מגילה" - יוצא שלמדתי היום הגדרה חדשה למילה "מגילה"ותן טל
אמור מעתה:
"מגילה" = כל הודעה ש"ותן טל" כותב, שלא באה בטוב לניק אחר, ולא משנה כמה שורות היה אורכה, אם חמש או עשר או מאתיים שורות. אפילו הודעה של שתיים וחצי שורות, לצורך העניין, תחשב כמגילה, כאשר מנסים להיכנס ב"ותן טל".
אני תמיד שמח ללמוד הגדרות עדכניות למילים עתיקות - תודה! 
אגב, גם "התקפתו חסרת הרסן" של "אלעדוש" זה הגדרה מעט מוזרהותן טל
לחמש מילים, כאשר 3 מהן לקוחות ישירות מדבריו של מושיקו, מה שאומר ש"אלעדוש" הוסיף מעצמו 2 מילים בלבד.
מסתבר שכיום גם 2 מילים יכולות להיקרא "התקפה חסרת רסן".
מעניין, מעניין. תודה שהחכמת אותנו
די, הגזמתםסודית
תשללו תקציבים מחרדים בני 16 מהרגע שמגיע צו הגיוס הראשון, אם הם לא מוכנים להוכיח שהם לומדים.
אבל תעזבו את הילדים. איפה הייתם כששלושים מליארד שקל, מכספי משלם המיסים, זלגו לארגוני פשע ערבים.
אלה לומדים ליבה? תורמים לכלכלה? משרתים בצבא??
לא רק שנתתם את הכסף, מושחתים, גם הסרתם את מנגנוני הפיקוח שלא יזלוג לארגוני פשע. אותם ארגונים שבסוף כוחות הביטחון צריכים להילחם בהם.
סנקציות על מבוגרים זה סביר.
אבל להיות חזקים על ילדים חלשים זאת סתם אכזריות.
לפיד, הפסדת את הקול שלי.
חזרה לסמוטריץ. (עובר את אחוז החסימה?)
שמח שהתפכחתזיויק
למה מגיל 16איתן גילאחרונה
בגיל 8 ימים צריך אביו להתחייב שבנו ישרת בנח"ל החרדי או בגלי צה"ל.
שומר נפשו ירחק מעלון "הדור"קעלעברימבאר
סערת "הדור": כששמירת נגיעה הופכת לבעיה
זו לא שיטה תמוהה וצדדית, ידועים דברי הגמראקעלעברימבאר
אל מי שהרופאים אמרו לו שאין לו רפואה עד שיבוא על אשה, שימות ואל ידבר עימה מאחורי גדר. ימוצ ואל יהיו ישראל פרוצים בעריות. גם אם לא נפסק. הגמרא מביאה עקרון מוסרי.
מעולם לא הוקעתי מי שסובר אחרת.
אז נגיד שזה לא חמור כמו ג"ע אלא קצת פחות. מה זה משנה?
חשוב לשמוע לגבי מערכת הלייזר החדשה אור איתןסביר11
לצערי הרב כמי שמכיר הרבה מקורות גלויים על הנושא הלייזר,
צריך להאמין למומחה חתן פרס ביטחון ישראל , חושף השחיתויות השנוא על המערכת,
שמוכיח בצורה משכנעת שאין סיכוי להפיל בלייזר שום דבר פרט למזל"ט, אם בכלל.
כל שאר הדוברים בקישור אינם מוסמכים בכלל בנושא ולא מגיעים לקרסוליו.
כדאי להקשיב רוב קשב כאן ל-12 הדקות הראשונות:
זה לא נגמר
ברגוע
ואיך נדע אם להאמין לו או שהוא לא מבלף אותנו?קעלעברימבאראחרונה
מי אמר שאין לו אינטרסים?
וגם אם הוא לא מרמה. האם הוא ד"ר לאלקטרו-אופטיקה? זה שהוא ד"ר להנדסה כללית לא אומר שהוא מבין בזה, וייתכן שהוא עצמו נפל להאמין לקונספירציה
סמוטריץ', אשריך שנתפסת על דברים כדורבנותאיתן גיל
^^^^^זיויק
שעון מקולקל שמראה פעמיים ביום תוצאה מדוייקתאיתן גיל
ופתאום מגיח רוטמן משום מקום ומתאמץ להבהיר את דברי הבוס, בניגוד לכלל הידוע מוסיף והולך.
יפה שאתה יודע לפרגןהסטורי
כוונתו ברורה לכל מי שיש לו שכל ישר, אבל בשלוש המילים הללו הוא נתן לצבועים באופוזיציה ובתשקואת, הזדמנות להפוך את הדברים עליו (תוך עיוות נוראי, אבל זה לא משנה. ככה זה עובד).
כשנכון לפרגן, אני מפרגןאיתן גיל
יצחק עמית גולדפריינד, מיקם את עצמו ביודעין במשבצת הפוליטית הקפלניסטית, המסוכנת ביותר, והגיע הזמן שדעת הקהל, ולמצער- הימנית, תתהפך עליו, ותסמן לו את גבולות הגזרה.
ההשתוללות שלו אינה מהיום. יריב לוין ושמחה רוטמן נבחרו כל אחד במקומו לעשות סדר במתח שבין הרשות המבצעת למחוקקת, אבל מסתבר ששניהם נתפסים יותר ויותר כאקדחי צעצוע מקולקלים שאסור שישארו בתפקידם אפילו יום אחד נוסף.
איוב ששתק נידון ליסורים.
סמוטריץ' באמצעות האמירה הבוטה שלו, אבל הנכונה והצודקת, יכול להוביל את נושא הבחירות המרכזי בעוד פחות משנים עשר חודשים.
ולהזכיר למי ששכח, שתפקידו של השופט הוא לפרש ולפרשן את חוקי הכנסת, ולא לאתגר אותה בחקיקה נגדית מתוצרת עצמית ומפרי מוחו הקודח.
כי הגיעו מים עד נפש.
אז כן, אני מברך את בצלאל.
אז לאור החדשות מהלילה אתה מוזמן לפרגן גם ל:הסטורי
לטראמפ אני לא מפרגןאיתן גיל
תקשורת הוא מבין. מאחורי החיבוקים והמחמאות לנתניהו, הוא מפעיל שני יהודונים חמדנים ואוטואנטישמים. אחד מהם הוא חתנו, בעלה של "הגיורת".
ולהם הוא מקשיב.
כשהוא יתחיל לטרנספר באמת את האויב הישמעאלי מעזה, כהבטחתו המתועדת, אפרגן לו
הוא עדיין רוצה להביא לכאן את הטורקים כדי שיתגרו בחיילי צהל, ויעשו לנו מרמרה 2, אז על מה לפרגן.
"חסיד אומות העולם" הזה לא מקבל את הנוסחה המתבקשת שעל טבח 2000 ממיטב בנינו ובנותינו צריך האויב לשלם באדמה, ובאדמה בלבד. אז על מה לפרגן.
מה פתאום להימנע?!נקדימון
מצעד הזעזועים שלהם לא מעניין. הם יעשו רותו בכל מקרה. אם סמוטריץ לא היה משתמש במילים הספציפיות האלה, עדיין היו עושים אייטם (עם כותרת אלימה משל עצמם) על הדיקטטורה והאיומים שיש על הדמוחארטה שלנו.
פה אני חולק עליך מכל וכל.
הוא נגע להם בקודש הקודשיםאיתן גילאחרונה
ועל זה לא יסולח לו בקפלן
יום עיון שלקעלעברימבאר
ארגון תנא דבי ישמעאל.
הרב איימן עודה: קריעת ים סוף והטבעת המצרים, הילכו יחדיו?
הרב אחמד טיבי: עיונים במשנת הרב עראפאת
הרב מנצור עבאס: התנועה האסלאמית ואנטישמיות, האמנם?
הרב עופר כסיף: בוגדים, ישמעאלים, ומה שביניהם במשנת חז"ל
הרה"ג ראאד סלאח: לקדושת המלחמה בתורת השייח זצ"ל
לזכותו ייאמרנקדימון
לגנותו ייאמר שהוא טיפש שלא יודע מה הוא מצטט.
אי אפשר לבוא אליו בטענות. הוא למדקעלעברימבאראחרונה
אתמול פורסם סרטון אווילי,ימח שם עראפת
ובו מתפארים השר סמוטריץ' וחבר הכנסת סוכות בהכפלת היישוב יצהר. ובכן, כתושב היישוב אני יודע היטב על איזו הכפלה הם מדברים, על בנייה בתוך תחומי היישוב בשטחים הפתוחים שבין שכונה אחת לאחרת, מגדלים שירימו את גטו יצהר לשמיים ויתנו לכפרי האוייב- בורין, מדמא, עצירה אל-קבליה, עוריף, עינאבוס, וחווארה, להמשיך בהשתלטות על השטחים סביב היישוב, לחנוק את צירי הגישה ואת המרחב הפתוח עד שיגיעו אל הגטו.
השר סמוטריץ' בחוצפתו הזכיר את עוקף חווארה. במקום לטפל בבעיה והיא מחבלי חווארה עינאבוס וביתא, שזרקו אבני על רכבים שעברו בכפר חווארה, שמו פלסטר על שטף הדם ובנו לנו "עוקף". עכשיו לא עוברים בתוך הכפר, אלא מאחוריו, בתוך כלוב מגודר משני צדדיו.
המחבלים כמובן לא התרשמו מכך שכעת הכביש מאחורי הכפר ולא בתוכו, מהמבתר אפשר לזרוק אבנים בדיוק כמו מבין הסמטאות, וכלוב הגדרות מונע מהחיילים שיגיעו לרדוף אחריהם. העוקף הוא מטווח ברווזים.
והיום, לפני כמה שעות, פגשתי חבר שלי. שלפני כמה חודשים נורה בגבו בידי שוטר מג"ב. פעמיים.
חבר הכנסת צבי סוכות, שתק.
לא מיחה, לא עורר מהומה. לא זעק על הדבר הנורא, שנערים נורים בידי שוטרים יהודים.
השר סמוטריץ', מילא פיו מים.
לא עצר את יומו, לא דפק על השולחן, לא עשה כלום.
אז שלא יספרו לי סיפורים, פוליטיקאים צבועים. לא מדובשך ולא מעוקצך אנו רוצים. לא את גטו הדיור שלכם ולא את ההרס וחורבן שאתם ממיטים על הגבעות שפורצות את הגטו הזה.
"הוו זהירין ברשות, שאין מקרבין לו לאדם אלא לצורך עצמן, נראין כאוהבין בשעת הנאתן, ואין עומדין לו לאדם בשעת דחקו".
ענית שהם מגזימים - כתבתי זאת בעצמי בהודעה לה הגבתהסטורי
כל דברי התגובה שלך, מיותרים לחלוטין למי שקרא את ההודעה לה הגבת.
כבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוגנ א
בס"ד
תכתבו כאן על הכבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוג
אם אתם מכירים כביש שצריך שידרוג - תכתבו את מספר הכביש, ליד איזה יישוב/ עיר הוא נמצא ותפרטו את הבעיה שבכביש
תכתבו אם חסר תאורה, שוליים, עיקולים, צמתים מסוכניםנ א
מה מטרת השרשור?ברגוע
דרך עמק פסגותנ א
דרך עמק פסגות (כביש 4578) בין היישוב בית אל ליישוב פסגות
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, צמתים כמוקדי סיכון
כביש 465 חוצה בנימיןנ א
מתחיל בצומת המשטרה הבריטית על כביש 60 ומסתיים בצומת גבעת כח על כביש 444 (קרוב לאלעד)
עובר ליד היישובים עטרת, נווה צוף (חלמיש), בית אריה, עופרים.
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, עיקולים רבים, צמתים כמוקדי סיכון.
מצטרף לשאלהמרדכי
אני אסביר. אתמול בלילה הייתה לי שיחה מאוד ארוכה עם מקורב לחבר כנסת מהקואליציה. בין היתר הוא סיפר לי שיצא לו לנסוע בשבוע שעבר בצומת שדיברתי איתו עליה, שאני עובר בה מידי יום, שהיא מאוד פקוקה ועמוסה. הוא אמר לי שהוא גם נתקע בה, אבל מצד שני שהוא רואה שגם המאמצים הצליחו, והתחילו שם את הבנייה לרמזור והרחבת הצומת.
זה בדיוק הסיפור. לפני כמה חודשים שהייתי בכנס עם השרה מירי רגב, כשכולם קפצו לשרה, אני קפצתי על העוזר שלה ושאלתי אותו מתי יתחילו העבודות על הצומת הזאת. שראש המועצה פרסם פוסט על שדרוג כביש בקרבת מקום, הגבתי לו על אותה צומת ספציפית. ככה פועלים, לא נראה לי שרשור בפורום יעזור.
רמזור?משה
הייתי שמח למחלף, אבל גם רמזור יקל מעט
מרדכי
אגב, שרשורים במקומות כאלה כן מועיליםמשה
בסוף אנשים כאלה מחפשים את השם שלהם בגוגל עם מייל התראה כמו שאתה בטח יודע. לפעמים מספיק לאזכר את השם שלהם והם רואים או הנציגים שלהם רואים.
כבר מזמן הבטיחו שיכפילו את כביש הגישה לבית אל 466נ א
זה עדיין לא קרה...
למה לא מקדמים את הכפלת כביש הגישה 466 ליישוב בית אל?
"נעלמו לי ראשי הרשויות ביהודה ושומרון"
בשבועות הקרובים בעז"ה יצא מכרזברגוע
אבל האמת היא שהוא לא עמוס, ויש כבישים יותר דחופים
אין בעיה. אבל מה עם לשדרג את דרך עמק פסגות (4578)?נ א
דרך עמק פסגות (כביש מס' 4578) - קטע הכביש מעין תות לפסגות (מסתיים בצומת יחי"ש ציון)
אין תאורה, אין שוליים, סיבובים מסוכנים, בעיות שדה ראיה, צמתים כמוקדי סיכון
מסכים שלא יזיק לשדרג אותוברגוע
לדעתי, צריכים לעמוד על זה. הכביש הזה ספציפית הואנ א
אחד מהכבישים המסוכנים לנסיעה... במיוחד שרכב יכול להפתיע אותך באחד הסיבובים
כמה תאונות היו שם בשנים האחרונות?ברגוע
לא יודע... איזה כבישים ביהודה ושומרון אתה מכירנ א
שצריך לשדרג אותם?
מי שמכיר כבישים ביהודה ושומרון שצריך לשדרג אותם - שיכתוב כאן
מה הקשר?___
כביש מסוכן, גם אם הוא נידח, חייב טיפול.
לא שאני הבנתי מה מטרת השרשור, אבל טענות לעניין בבקשה...
הקשר הוא שיש היום השקעה מטורפת בכבישיםהסטורי
לא צריך להכפיל את 466משה
מה שצריך לעשות זה לחבר את בית אל ישירות לכביש 60. המרחק זה 300 מטר וצריך פשוט לעשות את זה ולהעביר את הש.ג למקום קצת יותר הגיוני על המפה.
זה מסוכןנקדימון
אחרת, לדעתי זה מסוכן ליצור באינטרנט רשימה כזו מפורטת של מקומות שמועדים לפורענות. לא צריך לספק מודיעין גלוי חלילה.
דרך אלוןנ א
דרך אלון (כביש 458, כביש 508, כביש 578)
מתחיל בצומת כפר אדומים על כביש 1 ומסתיים בצומת מחולה על כביש 90
עובר ליד היישובים כפר אדומים, אלון, מעלה מכמש, רימונים, כוכב השחר, גוש שילה, מגדלים, מעלה אפרים, גיתית, מכורה, חמרה, בקעות, רועי, חמדת, משכיות, רותם, מחולה
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, עיקולים רבים, בעיות שדה ראיה, צמתים כמוקדי סיכון.
חבר, איני יודע מה המטרה שלך, אבל הדברים לא נכוניםהסטורי
בכמעט כל דרך אלון יש שולים, על הצמתים ובעוד נקודות מסוכנות יחסית יש תאורה. הכביש עבר ועובר שדרוגים משמעותיים בזמן האחרון כולל הסדרת צומת גדעון, ריבוד מחדש של קטעים ארוכים, הוספת תאורה, שילוט מתאים ועוד.
אתה בא להוכיח את דבריי כנראהנקדימוןאחרונה
כבר מזמן אמרו שתהיה רכבת מתל אביב לשומרון 🚆נ א
אפילו את העבודות לא התחילו
כתבות בעניין:
המטרונית הראשונה ביו"ש יצאה לדרך
תכנון וביצוע המטרונית בשומרון יוצא לדרך
הרכבת על גלגלים תבצע ניסוי בשומרון
הרכבת תגיע לשומרון - אבל מה ההשלכות?
סמוטריץ': רכבת קלה עד צומת תפוח
שר התחבורה מתכנן רשת מסילות רכבת ביו"ש
אמרתם שתקום רכבת? תעשו! 🚆
וגם כדאי שיקימו רכבת במקביל לכביש 60 🚆נ א
מעפולה ועד לבאר שבע. יחסוך הרבה בעיות עם בעיית התחב"צ ביהודה ושומרון.
אם כבר, אז רכבת מירושלים למירוןאיתן גיל
עם תחנות עצירה בכמה וכמה ישובים מרכזיים בבנימין ובשומרון.
על ההזנחה הפושעת של ארץ בנימין אנחנו משלמים ביוקר. אוי לכם מיום הדין.
היתרון ברכבת במקביל לכביש 60 זה שזה יעזור למערךנ אאחרונה
התחבורה אל בית המקדש בשלושת הרגלים כי כביש 60 עובר בירושלים (כביש בגין 50)