בוקרנקודה טובה
בוקר טוב..חיזוק יומי..ג' אייר..

לפני כמה שנים ביום הזיכרון לחללי צה"ל הלך רב העיר לקנות דברים לשבת הקרבה..

השעה היתה 11:00 בבוקר וקול הצפירה נשמע ברקע..

כולם עצרו עצמם ממהלך חייהם עמדו והקדישו שתי דקות לזכור את הנופלים..

אדם אחד שהיה בסביבה המשיך בהליכתו ובשיחת הטלפון ולא התייחס אל הצפירה..

לאחר שתי דקות הצפירה ניגש אליו הרב ושאלו " מדוע כבודו לא עמד בצפירה..? "

התפלא האיש מהשאלה ואמר " האם כבוד הרב לא יודע שהעמידה בצפירה היא מנהג גויים..? לכן לא עמדתי.."

השיב לו הרב בחיוך ואמר " אתה צודק , זה אמנם לא מנהג ראוי לזכור את הנופלים, יש דרכים הרבה יותר טובות, אבל כשאתה מוציא עצמך מהציבור אתה זה שהופך לעשות כמנהג הגויים..

בכל מקרה המשיך הרב ואמר " גם בדבר הזה של העמידה אפשר למצוא משהו חיובי.."

השתומם האיש ואמר" כן..מה כבר טוב בלעמוד שתי דקות ללא מעשה..? "

ענה לו הרב ואמר " כל יהודי היום בעם ישראל עמד שתי דקות ופשוט..שתק..לא דיבר לשון הרע, לא קילל, לא הקניט את חברו , פשוט עמד ושתק..אתה יודע איזה רעש זה עשה בשמיים..
שתי דקות ללא דיבור!!!..."

גם בדבר שנראה כביכול לא נכון, לא מוסכם על כולם אפשר למצוא בו גם דבר חיובי..

לא כולנו מושלמים, לכולם יש הרבה נקודות של חושך אבל לכולנו גם יש נקודות גדולות של אור..רק צריך להסתכל נכון..

ברגע שנסתכל עליהם הם פשוט יסנוורו אותנו מגודל האור שיש בהם..

אם נתמיד להסתכל בכל דבר על הדברים הטובים שבו , נרבה באהבת ישראל, לא נכעס הרבה, נהיה יותר רגועים, והעיקר שגם בנו יחפשו גם רק את נקודות האור..בשמיים ובין בני האדם..

יום טוב ובשורות טובות
לגאולת והצלחת עם ישראל.אמן!
(ר.ק)
לע"נ כל חללי צה"ל ופעולות האיבה
תודה! הארת וחיזקת!תית

בולשיטיוני
הסיפור הזה אמיתי?!
על איזה רב מדובר?
איזה רב אומר שמי שלא עומד בצפירה מוציא את עצמו מהכלל ועובר על חוקות הגויים? (רמז: או שאין כזה רב או שזה אחד ממקבלי המשכורת מהמדינה)
אולי קהילה בישראל שממציאה לעצמה מנהגים ואומרת שהם תורה שכלל ישראל חייבים בהם היא זאת שיוצאת מכלל ישראל??

בוקר טוב
חח..אוישנקודה טובה
הצלחתי לעצבן מישו על הבוקר לא התכוונתי..

לוידעת לענות לך, וגם אין לי כוח וזמן לדון בזה..סורי

לא עצבנת אותייוני
והתגובה הזאת הייתה בהכי עדין שלי

את לא יודעת לענות לי ואין לך כח לדון בזה אז רק בכן ולא. את חושבת שמי שלא עומד בצפירה מוציא את עצמו מהכלל?
נקודה טובה
כן ולא.
תלוי מה זה בשבילו כלל ומי נכלל בכלל שלו.
את מתחמקתיוני
שוברת, גם את לא עונה על השאלה..

השאלה:
בעצם, מה זה כלל ישראל בשבילך?
האם מי שלא משתייך לזרם הציוני לא נחשב לחלק מכלל ישראל?
יש אנשים שגם אומרים ההפך, שמי שמשייך את עצמו לציונות הוא יוצא מכלל ישראל...
אז מה הקטע?!
מה ההבדל בינך לבין הקנאים מוילאמסבורג?
בשבילי?נקודה טובה
בשבילי כלל ישראל זה כולם. כולל כולם. גם מי שחושב 180° ממני. גם אם אני ממש לא מסכימה עם דעתו. גם אם הוא לא הולך בדרך שלי. ולא משנה מה הוא יעשה ומי הוא יהיה וכמה הוא יעשה או לא יעשה. כל עוד הוא יהודי הוא בפנים. למי בדיוק יש זכות להחליט מי בכלל ישראל ומי לא?! ומאיפה יש לו אותה?! זה רק עוזר לנו להיות יותר ויותר מפוצלים. בשבילי כל יהודי נכלל בכלל ישראל.

אז אם הוא נכלל או לא נכלל בכלל ישראל אם הוא לא עומד בצפירה? כן. בטח שכן. כי בכלל ישראל כולם נכללים. וזה נורא לחשוב שלא בעיני. לא רק מי שחושב/הולך/נראה כמוני, הוא כלל ישראל. לא מכניסים את מי שנוח.

ולשאלה אם לעמוד בצפירה- אני בחיים לא אבין למה לא. המטרה של זה זה לשתוק דקה אחת ולכבד את הנופלים. לומר עליהם תהילים. דקה אחת מהזמן שלך. דקה אחת שאתה מכבד מישהו שמת כדי שאתה תוכל לחיות פה. והם נפלו למעננו. למעננו בלבד. ולא משנה עכשיו הסיבה. החוסר שלהם הוא הקיום שלך. קשה לך לעמוד? לא מתאים לך? אל תעמוד. תשב. תלך. (ואני לא נכנסת לזה, כי חבל על הדיון, סתם לא יועיל וישאיר את הדברים כמו עכשיו) אבל דקה אחת תייחד בשבילם. תחשוב עליהם. פרק תהילים אחד תאמר לעילוי נשמתם בזמן הזה. הם הקדישו למענך את כל החיים שלהם.

הכי הורג אותי שמהדקה הזאת יש כל כך הרבה מחלוקות. ירחם ה'.כאילו חסר לנו מה שיפריד אותנו.

(והדברים פה לא מכוונים ישירות אליך, פשוט היה נוח לכתוב ככה)
יש כזה מושג "מוציא את עצמו מכלל ישראל"יוני

ובסיפור שאת הבאת, הרב אומר שמי שלא עומד בצפירה- מוציא את עצמו מכלל ישראל. 

את מסכימה עם זה? כנראה שלא, כי מעשה העמידה בצפירה אינו כלל ישראלי (מלשון עם ישראל ולא מדינת ישראל) 

לפי הרב הזה, נושאי דגל הציונות נחשבים לכלל ישראל ומי שלא- יוצא מהכלל. 

השאלה היא את מי אנחנו זוכרים ומכבדים ביום הזה? כולם עומדים ושותקים ביחד.. אחד זוכר את משפחת פוגל הי"ד ואחד זוכר את ברוך גולדשטיין הי"ד, אחז זוכר את החלל הדרוזי ואחד זוכר את אבו חדיר ימ"ש.. זה נחשב לביחד?!

השאלה על עמידה בצפירה או לא היא לא שאלה האם לכבד את הלו שנהרגו על קידוש השם או לא, השאלה היא איך. לי אין הבדל בין יהודי שנהרג על קידוש השם בשואה או במלחמת העצמאות. יום הקדיש הכללי, י' בטבת, זה היום שנקבע.

השאלה היא מה לנו ולמנהגים שהומצאו ע"י אנשים שצלצול פעמוני הכנסיה (מקור הצפירה) נראה להם מתאים יותר לציון אבל ציבורי מאשר תפילה בבית הכנסת 

ושאלה פילוסופית, אם אחד מבתי גוש קטיף היה נופל על טרקטור צהלי והיה הורג את החייל בזמן מילוי תפקידו, היית זוכרת גם אותו???

חח...אתה יודע מה?נקודה טובה
כשהעלתי אותו לא שמתי דעתי על כך שיכול להתפתח ממנו דיון אם לעמוד או לא. מה שבאמת משך אותי זה הסוף, שאפשר למצוא בכל דבר את הטוב שלו ו..(טוב, פשוט תקרא שם )
אז לא באמת שינתה דעתי לעניין, מה הוא אמר לו.. .

ותגיד רגע, מה זה בשבילך כלל ישראל?
ועוד אחת, למה אם צרפו לי' בטבת את יום הקדיש הכללי לזכר חללי השואה זה מבטל את יום הזיכרון מבחינתך, שהוא לזכר הנופלים במלחמות ועוד (שאגב, במקור הוא נקבע לפניו..ב1940)
ואל חשש, אני אענה לך אחכ
כלל ישראל פשוטו כמשמעויוני

מוציא את עצמו מכלל ישראל פשוטו כמשמעו. ישראל אע"פ שחטא ישראל הוא. לא ע"י מעשה מוציא את עצמו מכלל ישראל ולא אפחד יכול להוציאו מכלל ישראל (אולי בי"ד או סנהדרין, אני לא בקיא). רק אדם באמירתו "אין לי חלק בכלל ישראל" מוציא את עצמו מכלל ישאל. [אני לא בטוח לגבי זה אבל כך זכור לי] 

...

עכשיו, יום הקדיש הכללי אינו לזכר חללי השואה, הוא יום שמוקדש לכל אותם אלה שיום מיתתם או מקום קבורתם אינו נודע וכל היהודים שנהרגו על קידוש השם בכל הדורות. בשבילי אין הבדל בין אותם יהודים שנהרגו על קידוש השם בפראות תרפ"ט לבין אותם יהודים שנהרגו במלחמה האחרונה או בחודש האחרון, אני מבין את אותם אלו שרוצים יום זיכרון לאומי כי הם מאמינים שאותם חיילים נפלו בשביל ה'לאום' והמדינה ולא בשביל עם ישראל וארץ ישראל תוך כדי קידוש השם, אבל למה את עושה את ההפרדה הזאת?

אימוצו של יום הקדיש הכללי ע"י הרבנות הראשית באמת קרה הרבה אחרי קביעת יום הזיכרון לחללי צהל, אבל לא הרבנות הראשית המציאה את היום הזה

אני?נקודה טובה
אני לא עשיתי את ההפרדה הזאת..זה פשוט מופרד.
בכל מקום שראיתי על יום הקדיש הכללי היה כתוב שזה לזכר השואה ושיום מיתתם וקבורתם לא נודע.(אני מאמינה שתוכל לבדוק, אם תרצה אשלח לך אותם באישי) לא ראיתי שזה לזכר אלו שנפלו למען הארץ ועל קידוש ה' בכל הדורות.
ודווקא יום הזיכרון בבסיסו נקבע לזכר אלו שנרצחו ע"י הערבים בפרעות תרצ"ו-תרצ"ט. בארץ. עוד לפני המדינה. בשביל לחיות בארץ. אז חידשו אותו אחכ, והוסיפו לו את כל שאר החללים שנפלו, ואת נפגעי פעולות האיבה. אבל זה לאלו שנפלו בשביל לחיות פה. בארץ. על קידוש ה'.

|אמשיך יותר מאוחר בלנ"ד|
איפה בדקת? ויקיפדיה? יוני

אם לא אז תשלחי לי באישי.. 

עשו את זה נטו בשביל להרגיש עם ככל העמים עם אנדרטאות, גיבורי מלחמה וטעם לחיות.. כי אם לא זה, המדינה לא הייתה שורדת הרבה בתור מדינה.. 

עדיין, לכל נופל יש את הייארצייט שלו וכן יש יום שבו זוכרים את כל הנהרגים על קידוש השם וכו', אני לא רואה סיבה ל"יום אבל לאומי" שיזכיר רק את אלו שנהרגו למען המדינה. 

קיצר, כל עוד הם יהודים שנהרגו על קידוש השם, כבוד וזיכרון הם מקבלים בעשרה בטבת. אם הם נפלו למען המולדת אז אני מבין את הצורך ביום אבל לאומי (שיכלול גם חיילים גויים וכו'). אני מסתכל מהכיוון הראשון. 

נקודה טובהאחרונה
שולחת לך
וודאי.שוברת גלים
אם היו מבקשים ממך לעמוד במשך שתי דקות ולשמוע שירת אשה אז הייתי איתך לגמרי
אבל סך הכל מבקשים ממך שתי דקות תתאחד עם העם. לעצור. רגע להתפלל. למה זה כל כך קשה? למה דווקא?
לא קשה אבל אין שום סיבה לזה.די"מ
אין גם שום סיבה לחייך לאנשים אבל בכל זאת בני אדם עושים את זהותן טל

אין שום מצווה בתורה לחייך לבני אדם ובכל זאת אם כל החיים שלך תלך עם פנים זעופות ותגיד: "למה אני צריך לחייך למישהו? לא רוצה! מה, הוא כופה עליי?" - לא יצמח לך מזה שום טוב.

תחשוב טוב על מה שכתבתי כעת, יש לזה קשר עמוק ללעמוד בצפירה, במיוחד באיזור ציבורי.

אין לזה שום קשר.די"מ
כי לא דיברתי על מקום ציבורי.
במקום ציבורי אני יעמוד.
אני מניח שרוב הכותבים כאן דיברו על מקום ציבורי...ותן טל

זה לא העם. זה שתי קבוצות מתוך שלוש.נרדי
שמעתי מהרב נויגרשלכתר הרימון
לא רוצה לעמוד בצפירה - אל תהיה ברחוב.
אבל לא לעמוד בצפירה ברחוב זה פגיעה ביתומים ואלמנות - וזה איסור דאורייתא חמור!
זה ברור.די"מ
אם אני יהיה ברחוב אני יעמוד
גם חוסר תחבורה ציבורית בשבת פוגע באלמנות ויתומיםיוני

לא רוצה לעמוד בצפירה, הייתי ברחוב, המשכתי ללכת.. 

אני לא מתגאה בזה או משהו, זאת עובדה שהלכתי ואני לא רואה צורך להתנצל על זה. והסיבה היחידה שאני כותב פה על מעשה הכי טבעי בעולם כמו הליכה ברחוב זה כי אני מתריס נגד האמירה שהליכה ברחוב זאת עבירה על איסור דאורייתא. 

אתה מתרץ את עצמך באלפי תירוציםשוברת גלים
ומשכנע את עצמך לשווא.

אף אחד לא כפה עליך. תעשה מה שבא לך. זו התרסה בעיני, וזה לא מכבד
לא מתרץ את עצמייוני
אין לי שאלה.

אף אחד לא כפה עלי, אני עושה מה שאני רוצה.
כן אמרו שזאת עבירה דאוריתא ולכן סיפרתי (מסכים שלספר שהלכתי זה להתריס), בהתחלה לא סיפרתי
זו ממש לא עבירה דאורייתאשוברת גלים
ושאף אחד מאתנו לא יתבלבל פה
השוואה מגוחכת ביותר.כתר הרימון
ללכת ברחוב זו התרסה שפוגעת במי שהתורה ציוותה לשמור על כבודו. מי חייב אותך להיות ברחוב?
מחילה, אבל לא הגבת לעניין. כאילו שאמרתי שעצם ההליכה פוגעת. עצם ההתרסה 'אני לא מקדיש להם את הזמן הזה' - פוגעת! עובדה. חיללת שבת בשביל זה? הלכת ברחוב להציל נפשות?
למה זה התרסה? כי הם חושבים שזה מעשה שאני אמור לעשות?!יוני

הם גם חושבים שהמדינה צריכה לתת להם ת"צ בשבת. 

...

מי חייב אותי לא להיות ברחוב?

דווקא את הזמן הזה אני צריך להקדיש להם? מי קבע?! 

אם הם היו חושבים שאני אמור לעמוד על רגל אחת עם ידיים למעלה, גם את זה הייתי אמור לעשות? 

ת"צ בשבת זאת דוגמה טובה למה שאנשים חושבים שזכותם לדרוש ממך אבל אתה לא חייב להם. (או במילים אחרות, היכן הגבול?!)

צר לי שאין לי מה לענות למי שפשוט לא עונה לענייןכתר הרימון
ונותן השוואות בלי קשר...

(וזה משהו שהתקבל ולא דורש חילול שבת.)
ההשוואה היא למעשה שדורשים ממני לעשות בשביל לכבדיוני
למרות שאני לא מסכים עם עצם המעשה.
מי זה הם?שוברת גלים
אף אחד לא דורש ממך. תעשה מה שבא לך.
מבחינת החוק אין חיוב וכך גם מבחינת ההלכה כמובן
מרגיש לך רגשית- ברמת אחווה ואהבת ישראל הפשוטה שזה טוב להמשיך וללכת בזמן שלידך עומדים בוכים, שותקים ונזכרים ביקרים להם. סבבה. תעשה את זה. לי זה לא מובן. מבחינה רגשית פשוטה.. זה כמו שאעבור ליד אזכרה של מישהו שאני לא מכירה והם יבכו ולי יהיה בא לשמוע באוטו בדיוק את עת רקוד של שוואקי.. ממ..
זו אמנם לא השוואה בדיוק נכונה כי לא שמת שיר שמח לפתע אבל עדיין עשית משהו שלא כ"כ מכבד להמשיך בשתי דקות שכולם רגע עוצרים.

זה בעיני בן אדם לחברו בסיסי כזה. יושב על רגש, לא על שומדבר אחר..
זה לא נכוןיוני
רק אנשים מתנשאים חושבים ככה
לא הבנתישוברת גלים
אז אתה תשמע עת רקוד ליד הלוויה כי זה מה שבא לך?ותן טל

וכאשר תשמע שעשר שכנים שלך נהרגו באיזה פיגוע שהיה קרוב לבית שלך, ובדיוק בא לך באותו ערב לעשות מסיבה רועשת מתחת לבניין שלך - גם אז תעשה?

אפשר להמשיך לעוד המון מקרים כאלו, ששום דבר בהם לא אסור בצורה מובהקת הלכתית, וגם לא מבחינת החוק - אבל מי שעושה את הדברים האלו הוא אגואיסט מגעיל שלא מסוגל לרגע להתעלות מעל לרצון הפרטי שלו ולהתחבר לציבור ולראות משהו חוץ מעצמו (ואני לא אומר שא-ת-ה עושה דברים כאלו. אני רק אומר שמי שהיה עושה דברים כאלו, הוא ככה וככה...)

וסליחה שאני קצת חריף, עוד הייתי עדין וצינזרתי את עצמי במהלך הכתיבה.

אם כבר דיברו על השוואות לא נכונותיוני

לא, אני לא! אני גם ילך ויתאבל יחד איתם.. 

אתם כל כך חיים בבועה שאין לכם מושג מה זה יום הזכרון בשביל כל העולם- יום רגיל! 

כל יהודי שיהרג יגרום לי לאבל 

איו קשר בין זה לבין יום הזיכרון.. 

יום אבל לאומי של אזרחי מדינת ישראל והציונות על נספחיה. אין לי חלק בזה, אין לי קשר לזה ואני לא רואה בזה שום חשיבות ולהפך. 

אתם בחרתם יום אבל לאומי, איך זה קשור אלי?! 

כי אתם יהודים? 

אז אתם יהודים ובחרתם להתאבל היום, לא אשמיע לכם שירים וכו', אבל אני לא רואה צורך לקחת חלק ביום אבל לאומי הזה...! 

ועוד, זה לא קשור לאבל פרטי על אדם מישראל וזה לא אומר כלום על הרגשות שלי כלפי אותם יהודים קדושים הי"ד שנהרגו על קידוש השם. 

(עכשיו, מילא אלו שטוענים שהחיילים הלכו בשביל להגן על המדינה בשם הדמוקרטיה ובשם החוק וכו' ונהרגו, מילא הם 'לוקחים בעלות' על האבל והזכרון של החיילים, אבל איך מי מאיתנו שיודע שהם הלכו ונהרגו על קידוש השם בשביל להגן על עם ישראל וארץ ישראל, לוקח בעלוטת על זה? האבל על אותם קדושים שייך לכלל ישראל בלי קשר לציונות, מדינה וימי זיכרון לאומיים) 

@שוברת גלים תשובה גם בשבילך

יפהדי"מ
למה זה לא קרא לי? שוברת גלים
נכנסתי רק במקרה
(במכוון מהשם כמובן)

מיד אכתוב
ממש נכון! זו גם דעתי.שמן פשתן

למרדכי ואסתר היה הכח והרשות להחיל יום אבל לאומי ויום חג לאומי. (לאום- יהודים)

ומאז אין לאף אחד כח לעשות זאת.

ועם כל הצער והבכי והכאב שביום הזה,

אני לא רואה מחויבות או עניין לעמוד בצפירה, ובוודאי שאני חושבת שפרק תהילים יתן יותר מאשר דקה דומיה.

אך עם כל זאת, אכבד את רגשות הסובבים ואעמוד, במקרה ואהיה בחברת אנשים שמחווה זו יקרה לליבם.

לא ממש הבנתי. מחילהשוברת גלים

אז למה אני חיה בבועה? לא הבנתי

ומי זה אתם

זה לא יום אבל זה יום זכרון. תפריד.

אני שמחה לשמוע שאתה זוכר את החיילים ואת ההרוגים בפיגועים כל יום. ולומד משניות וכו' וכו'

אני לא. אוקי? אני לא זוכרת אותם כל יום. ויש יום אחד בשנה שאני *רוצה* ובוחרת להרגיש ביחד עם כולם את הכאב הזה על מי שהלך ולא יחזור לעולם.

למה? אתה יכול לומר שהוא נהרג בשם הדמוקרטיה והחוק. אני רואה את זה אחרת. שהוא נהרג על עצם היותו

י ה ו ד י. וכן. יש יום בשנה שאני רוצה להרגיש את כולם ולהיות עם כולם.

אתה לא רואה צורך להשתתף. סבבה. שב בצד

אל תפריע למי שכואב לו על מי שנהרג לו - לכאוב.

אל תתריס על המדינה החילונית שלנו דווקא ביום הזה.

הבנתי שזה לא משפיע לך על רמת היחס לקדושים שנהרגו אבל אני מדברת איתך על מי שנשאר פה. יש יום אחד בשנה שכולם סותמים את הפה שלהם שתי דקות וחושבים על הצער הזה

אנחנו כיהודים מאמינים מתפללים ומבקשים בשתי דקות האלו

ואתה מתריס, והולך תוך כדי, כי לא אתה קבעת את זה

ולא נראה לך ולא בא לך

אין בעיה אל תצטער ביום הזה. זכותך

אבל תכבד את אחים שלך שכואב להם ותתריס ביום אחר (ואני אז לגמרי אהיה איתך כי מצווה למחות על החילוניות והטומאה שמשתלטת פה בארץ)

אבל לא עכשיו שיש אנשים שהלב שלהם מדמם גם אם התאריך לא בא לך בטוב

כנראה שלא הבנת. עונה באישייוני

אחרי שקראתי כמה זה חשוב לאלמנות שיעמדו בצפירהמשיח עכשיו!
אז כשאני במקום ציבורי, אני עומדת, כדי שאם יש שם מישהו ממשפחת השכול, אני לא אפגע בו.

ואהבת לרעך כמוך...מושיקו

למרות שבחנות בלב מרכז קניות הומה העסקים המשיכו כרגיל בגלל שלא שמעו את האזעקה

ולשעה? אף אחד לציפה או חיכה..

רק נעיר, שכיום אפילו "מנהג הגויים" זה כמעט שלא.ותן טל

לפחות לפי ויקיפדיה, כיום המדינות היחידות חוץ מישראל שממשיכות עם צפירת דומייה, הן מלטה, וורשה (עיר) שבפולין (וגם שם, זה התחיל רק ב2003, "קצת" אחרי מדינת ישראל)

בשאר המדינות, בשל האופי הנוצרי שלהן, אין צפירה אלא צלצולי פעמוני כנסיות.

אז אפילו הטענה שמדובר כיון ב"מנהג הגויים" קצת תלושה מהמציאות, אבל שיהיה.

אני לא סובר שזה אסור.אבל אני לא רואה עניין.די"מ
לא בצפירה ולא ביום הזה.
הקשקוש הזה של מנהג הגויים לכאורה פשוט שקרינרדי
כמו גם השטות שיום השואה לא מתאים בניסן כי זה חודש שמח.

מי שלא עומד בצפירה עושה זאת כי זה מנהג ציוני של המדינה ולא משום שזה היה פעם אולי מנהג גויים, ואותו הדבר בדיוק לגבי יום השואה.

בימים בהם נוהגים מנהגי אבלות בגלל ספירת העומר, לא שומעים מוזיקה ולא מסתפרים, למה שתהיה בעיה לציין יום כזה, שלא כולל שום מנהגי אבלות, תחנון בכל מקרה לא אומרים, והימים גם כך ימי אבל מבחינה מסוימת.

אלא מה? זה שוב תירוץ לכך שלא רוצים לציין את יום השואה מסיבות אחרות לגמרי.

מי שלא רוצה לעמוד בצפירה ולא לציין את יום השואה - סבבה, אבל שיגיד את האמת ולא יחפש תירוצים כ"כ עלובים ולא קשורים.
אחלה.שוברת גלים
אין לי מה להגיד חוצמזה שזה ממש מתנשא. באמת.
בהצלחה
השטות הזו על הצפירה מנהג הגויים לכאורה פשוט שקריתאלישע לנגנאור

כמו גם השטות שיום השואה לא מתאים בניסן כי זה חודש שמח.

מי שלא עומד בצפירה עושה זאת כי זה מנהג ציוני של המדינה ולא משום שזה היה פעם אולי מנהג גויים, ואותו הדבר בדיוק לגבי יום השואה.

בימים בהם נוהגים מנהגי אבלות בגלל ספירת העומר, לא שומעים מוזיקה ולא מסתפרים, למה שתהיה בעיה לציין יום כזה, שלא כולל שום מנהגי אבלות, תחנון בכל מקרה לא אומרים, והימים גם כך ימי אבל מבחינה מסוימת.

אלא מה? זה שוב תירוץ לכך שלא רוצים לציין את יום השואה מסיבות אחרות לגמרי.

מי שלא רוצה לעמוד בצפירה ולא לציין את יום השואה - סבבה, אבל שיגיד את האמת ולא יחפש תירוצים כ"כ עלובים ולא קשורים.
פשש העתקת אותה הודעה בדיוק.כתר הרימון
צודק.די"מ
אני לא חושב שיש בזה שום איסור ובכל זאת מסיבות אחרות לא רואה לנכון לציין את הימים האלה
תתחדש על הניק!צריך עיון
לא סיכמנו שלא משתמשים בשמות של רבנים?

קשה לך לכתוב שבועיים ברצף מאותו ניק?
תודה. היה לי שם נורמלי וחסמו אותו אז חזרתי לשם הישןאלישע לנגנאור
למה כל שניה חוסמים אותך?שוברת גלים
אין לי שמץ. אשמח כמוך לדעת.אלישע לנגנאור
אני לא נמנית על תומכי אף אחד מהרבנים שהשתמשת בשמםא-לדהיד
אבל יש משהו קצת חולני בלקרוא לעצמך כל פעם בשם נעורים של רב אחר. אולי די?
מה הקשר מתנשא?די"מ
אתם יודעים מה עצוב?נקודה טובה
עד שפתחתי בוקר טוב אף אחד לא ענה לי בוקר טוב

בוקר (צהריים) טוב!!! ותן טל

הי, נקודה!משיח נאו בפומ!
בוקר טוב!

צהריים טוביםאושר תמידי
גומפולובומופיוני
עבר עריכה על ידי yoniSmile בתאריך ג' באייר תשע"ה 17:05
מה אני עז?

(נערך כי למישהו יש בעיה עם המילה בולשיט. תזדהה או שתשתוק לנצח!)
חלילה!נקודה טובה
אתה עיזה

אחרי כל מה שכתבת שם, הבוקר טוב כבר נעלם לי

ובתכלס, אתה צודק. אחד מכל השרשור. באמת ראוי להערכה <ר>

ותודה לכם צהרים טובים גם לכם
גומפולובומופ זה להיט. שיו!שוברת גלים
אימצתי
צהריים טוביםנפתלי הדג
אם זו הסיבה, עדיף כבר לא לעמוד.
ידידיה מאיר אמר את אותו רעיון בקיצור בהתעוררות הבוקר.Pumpin blood

דווקא מאוד מצא חן בעיניי הפשטות וההגיון.

בלי קשר לדיון האם לעמוד או לא, לציין או לא, חוקות הגויים או כל דבר אחר, הרעיון של- "כל יהודי היום בעם ישראל עמד שתי דקות ופשוט..שתק..לא דיבר לשון הרע, לא קילל, לא הקניט את חברו , פשוט עמד ושתק..אתה יודע איזה רעש זה עשה בשמיים..
שתי דקות ללא דיבור!!!..." הוא נורא יפה ופשוט והגיוני.

פלוס כמובן שגם יש כח עצום לציבור של אנשים שלא סתם שותקים אלא אומרים תהילים באותה דקת שקט.

ואחה''צ טובים

מחשבה אישית - אל תאכלו אותי חי..מחפש אהבה

מעניין אותי אם גם הנופלים עומדים במתיבתא דרקיעא בשעת הצפירה ומצדיעים...

מעניין אותי גם אם הם צופים במטחי היריות ובזרי הפרחים לרוב...

מישהו יודע?

בבי אני כתבתי על עמידהסיסו מהתברואה

בבי אני כתבתי על עמידה שקיימת בהרבה מדינות.

הצפירה שעוצרת את כל המדינה זה כבר פיתוח והרחבה ישראלי.

לדעתכם - חילוני חוגג עצמאות אחרת מדתי?מחפש אהבה

כן?

איפה לדעתכם נעוץ ההבדל?מחפש אהבה
שדתי רואה את ה' ואת המהלך האלוקי וחילוני לאאני:)))))
שטויותכְּקֶדֶם

פשוט חילוני חוגג כמו שצריך בצורה אותנטית ודתי מלמל מילים ומשחק אותה שמח

תרשה לי כקדם לחלוק עליך.נחלת
מדוע לדעתך החילוני כה מלא אותנטיותחתול זמני

כה "רענן" כה כן כה אמיתי?

החילוניות שאני מכיר אינה נוגעת אלה בקצה השטחי ביותר של הדברים

וכל נגיעה שלה במשהו עמוק מכך נובעת מנטייה דתית, גם אם לא ממש מפורשת.

פשוט. אפחד לא רודף אחריהם.כְּקֶדֶם

אצלנו הכל מודרך ברחל בתך הקטנה.

למה מודרך אחשלי היקר.חתול זמני

כל אחד מחליט יפה מאוד מה לעשות לכל אדם ניתנה הבחירה במלוא מובן המילה.

אחריי אף־אחד לא רודף אני מחליט בדיוק איך להתייחש לכל סוגיה ועניין

צר לי אמנם שאיני מתחבר לאווירת המנגל ולהתעטף בדגלים

אבל זה לא מוריד מהאותנטיות של הלל בכוונה למי שאומרו בכוונה

או מהחיוך של הרב החרדי־ספרדי שלי בדברו על מעלת ארץ ישראל ביום העצמאות

או מהפסים הכחולים של הטלית שלי.

וגם לא יודע איזו קדושה מיוחדת יש בעמית לעבודה החילוני שבחר להכין פלאפל שני צבעים ביום העצמאות הזה. שכוייח, בטח טעים נורא. קדוש? אולי. לא מרגיש רגשות נחיתות ביחס לזה.

בחירה ברור שישכְּקֶדֶם
מתוקף היותך שומר מצוות אתה מחויב לשו"ע ולמסורת שנקבעה על ידי חז"ל. פעם התפילות היו אישיות חז"ל מחקו את זה ותיקנו לנו מערכת תפילות מסודרת. הכל מסודר כמו שצריך אין בזה שום דבר טבעי כי אנחנו חיים בתקופה לא טבעית. ככה זה כשאין שכינה,חייבים עוגן. אתה יכול להגיד עד מחר כמה זה נחמד וקסום אבל אותנטי זה לא. אתה פשוט מחויב לעשות את זה
לא אני לאחתול זמני

אני לא מתפלל כי אני חייב אני מתפלל כי אני רוצה.

לגבי תפילות החובה הרש"ר הירש כבר דן בשאלה הזאת בכמה מקומות והמסקנה הברורה היא שמטרת תפילות החובה אינה ביטוי רגשות אישיים (לשם כך צריך להתאסף במניין, לומר את אותה תפילה, בזמנים קבועים ביום?) אלא למקד אותנו סביב הרעיונות החשובים של החיים.

אותנטי זה לא רק מה שפרוע וחסר רסן.

ללבוש חולצה עם משבצות זה גם אותנטי.

גם שיש שכינה יש דברים שאתה עושה כי אתה מחוייבאני:)))))
בתור לא כל כך דתית לשעברנחלת

מעולם לא הרגשתי איזו קדושה ביום העצמאות. אולי אתם מתכוונים לריגוש?

דווקא ביום העצמאות זה לא ככהברגוע
אין הדרכות של חז"ל איך בדיוק לחגוג, חוץ מהתפילות שהרבנות קבעה
לא מבינה את הקביעה הזו; רענן, אמיתי...במה?נחלת
אכן, אתמהא.חתול זמני
הנה עוד מהפרא האצילחתול זמני

@כְּקֶדֶם 

https://www.inn.co.il/news/695303

חילוני לא מברך על ההללאריק מהדרום
ולא צופה בחידון התנך
ממתי חילונים לא צופים בחידון התנך?קפיץ
חילונים מאוד אוהבים תנ"ךמחפש אהבה
יש וישאריק מהדרום

המשתתפים בחידון התנך כבר שנים רבות דתיים לאומיים בלבד, החילוני האחרון למיטב ידיעתי שהשתתף בחידון התנך היה אבנר נתניהו.

אולי הסטייק יותר זול..שבור לרסיסים

עוד משהו שפיספסתי?

מה הדיבור?אריק מהדרום
אני מבינה שגם אתה לא צופה בחידון התנךקפיץ

בדיוק כמו החילונים שעליהם אתה מדבר

אחרת היית יודע - שמראש עולים לחידון שניים מהחינוך הדתי ושניים מהחינוך הממלכתי. ממש ככה הוא מוגדר

אני דווקא צופה בואריק מהדרום

אני לא מצליח לזהות חילונים.

בוודאי שיש השנה חילוני - גיאורגי ריבניקובפ.א.

השנה היה חילוני שהשתתףארץ השוקולד
הגיע למקום הרביעי נראה לי
תמיד יש מתמודדים חילוניםבוקר אוראחרונה

זה מובנה בחידון שעולים שניים מהממלכתי ושניים מהממד

כמובן בדכ מכבדים ומגיעים עם כיפה. היה אגב גם חילוני שזכה במקום הראשון לפני עשר שנים בתשעז

כןנקדימון
חילוני מסתכל על שעבר, ואילו אנחנו מסתכלים על שעתיד לבוא. בעוד החילוני רואה כמעט רק את השואה, אנחנו רואים את הגאולה. בעוד החילוני בעיקר רואה הצלה, אנחנו רואים חזרה של עם ישראל למילוי תפקידו. בעוד החילוני ממוקד ב"כוחי ועוצם ידי", אנחנו ממקדים ב"וידעת... הוא הנותן לך לעשות חיל".
לא רוצה להיות נשוי למלבנים דיגיטליים!!!!!!!!מחפש אהבה
כל 5 דקות שרשור חדש?אני:)))))
אהה. לא חייבת להגיבמחפש אהבה
זה לא ביקורתאני:)))))

תהנה, זה פורום ציבורי.

מה הכוונה להיות נשוי למלבנים דיגיטלים?

שאלי את אלייצורמחפש אהבה
גמנישבור לרסיסים

זה נורא ואיום

לא שורד ככה

[12 הצעדים... אחי, תהיה חזק אתה בכיוון]

מה הבעיה? דווקא נשמע נחמד קעלעברימבאר
זה נחמד אם אתה @קעליברימבער שאוהב את זה ל המשוגע היחידי

כמובן הכל ברוח טובה

נחמד שמישהו משתף את הגיגיו וליבו ורגשותיוקעלעברימבאר
תכלס נכון, וזה יעבוד רק אם אנשים פה יהיו מגיביםל המשוגע היחידי

ומוגבים..

לא מחייב. לפעמים אנשים קוראים גם בלי להגיבקעלעברימבאר
אולי כדאי לעשות פצל"ש לנושא הזה אבל,ל המשוגע היחידי

אני חושב שמה שגורם לאנשים הרבה לכתוב (אא"כ זה ברו"מ או אנשים מיוחדים) זה שאנשים מגיבים ועונים לך, ואז אתה לא מרגיש שאתה משתף לאוויר..

תקנה טלפון כשר / חצי־כשר וזהוחתול זמני

ההצעה שלי: לא לעבור אליו ישר בבלעדיות

אלא להחזיק גם וגם

לשימוש השוטף תשתמש במוגן (במיוחד אם אתה נוסע לאנשהו וכיו"ב) ואם אתה צריך משהו תשתמש בראשון

בסוף גם לא תצטרך את הראשון

אז אל תיתן טבעת למלבן דיגיטליארץ השוקולד
ואז לא תהיה נשוי לה
מצחיק בקושימחפש אהבה
גם ככה צריך שהמלבן יסכים בכללמבולבלת מאדדדד

ומניסיון הוא יצטרך לסמן שהוא לא רובוט ולסמן ריבועים עם רמזור.

לא בטוחה שיהיה לו ככ קל להסכים לחתונה. 

משה
למה באמת שהמלבן יסכים.

אבל תמיד אפשר לנסות את הPC. את המחשב הגדול.

למה שהוא יסכים?מבולבלת מאדדדד
או מה הוא יתן?
המחשב?משה
כן, הגדולמבולבלת מאדדדדאחרונה
חאבייר מיליימחפש אהבה

מישו יכול להסביר לי למה חאבייר מיליי ביקר דווקא בישיבת חברון ולא במרכז הרב?

בגלל הרב שהביא אותו לשם, שגריר ארגנטינה בישראלפ.א.
כי ישיבת חברון נחשבת ל"אם הישיבות" הליטאיות, מסמלת מבחינת הרב את עולם התורה היהודי בישראל.

גם מתוכננים לנשיא ארגנטינה פגישות גם עם גדולי הדור הליטאים, הרב דב לנדו והרב משה הלל הירש.

בדיוק. בגלל פוליטיקהנקדימון
ולא מהצד של מיליי עצמו
היית אומר כך אם זה היה הפוך?חתול זמני
כנראה שלאנקדימון
כי הישיבות הציוניות יכולות לייצג את המדינה, ואילו החרדיות מתעקשות להתנתק ולהתבדל מהמדינה, ולכן יש היגיון שאם הוא מבקר בישיבה (מאיזו סיבה מוזרה שתהיה לו) אז זו תהיה ישיבה ציונית - ממש כמו שנתניהו מגיע למרכז הרב ביום ירושלים, ולא הולך לישיבת חברון.
מיליי מתעניין ביהדותחתול זמני

למיטב ידיעתי, הציונות הדתית אינה חזקה בארגנטינה.

ייתכן שהוא נחשף יותר ליהדות החרדית, כמו שרבים חוזרים בתשובה נמשכים ליהדות החרדים מכל־מיני סיבות.

ההתבדלות החרדית היא לא רק מהמדינה באופן ספציפי, אלא קו כללי.

ייתכן שלעיני הגוי, אוסטיודן מעניינים יותר מאשר בחורים בפולו.

מה זה אוסטיודן ובחורים בפולו?נחלת
אוסטיודן = יהודי מזרח אירופהחתול זמני

שהיו הולכים במעילים ארוכים ושטריימלים

בניגוד ליהדות מערב אירופה שנראתה יותר מודרנית

פולו זה סוג של חולצה לא?

מח מצומצם כמו אבטיח מרובע...מחפש אהבה
זה מזכיר לי משהומחפש אהבה

קצת כמו לראות ציורים של ציירים לא יהודים..

אתה רואה שכולם מבינים שיש סוג של מראה יהודי נצחי עם זקן ופאות...

לא אומר שחייב, זה סוג של אותנתיות.

תכל'ס, אין על נערי גבעות בעולם!!!

ציירים לא יהודים ארופיים...עיונית
אוקיי,חתול זמני

איך בדיוק נשיא ארגנטינאי שמתעניין ביהדות אמור להיחשף לנערי גבעות?

אני מניח לעצמי שמה שהוא חשוף אליו הוא:

– הקהילה בארגנטינה (שאינם נערי גבעות למיטב ידיעתי)

– שיעורי תורה בספרדית

– שיעורי תורה באנגלית

מכירני כמה גרים (וגויים מארצות שונות שמתעניינים או התעניינו ביהדות)

באופן גורף הם חשופים או לחב"ד (כי הם בכל מקום), או לנישה של אותה שפה (למשל: רוסים וחב"ד/יהדות בוכרה, גרמנים לרבנים בגרמניה)

ובאופן כללי, גרים נוטים להיות מאוד אינדיבידואליסטיים

מה שפחות מתחבר לכל ה"כלל ישראל"

(מזכיר שיש הלכה שגרים פסולים לדיינות ולמשרות ציבוריות)

מח מצומצם כמו אבטיח מרובע...צדיק יסוד עלום
אותו עצמו אני בוודאי דן לכף זכותנקדימון
נו אז מה הקשר לפוליטיקה?חתול זמני

זאת פשוט תוצאה סבירה של הנסיבות.

וגם "לדון לכף זכות" שביקר בישיבה חרדית ולא בישיבה דתית־לאומית... יש ביותר מתנשא

בוא נשאל אחרתשבור לרסיסים

מה אתה מתכוון לשאול בשאלה?

אתה מציף תאים רדומים...

השאלה שלי היא למה הכל פרנויהחתול זמני
תקרא שוב את מה שכתב פ.א.נקדימון
עדיין לא ממש הבנתי מה פוליטי בזהחתול זמני

ומה הנפק"מ העצומה.

אין נפק"מ הפעםנקדימון

באמת סרק מבחינתי, והיה טוב אילו התעלמתי מזה מלכתחילה

כי חרדים לא מציינים את יום ירושליםאני:)))))
מצד שניכינור יהודיאחרונה

אם הוא הלך לישיבה "לא ציונית" אלא ליטאית קלאסית - זה מראה לי שהוא מעריך את התורה נטו!

מצוין, שיכניס בהם קצת ציונות ותנךנוגע, לא נוגע
וקפיטליזםברגוע
ישיבת חברון הזמינה אותו, ומרכז הרב לא הזמין אותו.איתן גיל

זהו.

כאילו שהוא מבין בדקויות הפנים-דתיותshaulreznik

מיליי מתלהב מיהודים ומיהדות, מי שטפסו טרמפ ראשונים, זכו בביקור.

ראש בקיר. בום. אייייייייייייייייייייייימחפש אהבה
ממש התרגשתי שהוא הלך לשםכינור יהודי
שבוע טובזיויק
בשר ברצף מרביעי היה אתגר
האם לשנמך זהות זה לגיטימינתקה

היי

תקשיבו יש לי חבר ש"זייף" את הגיל שלו בתור מדריך פנמייה

הבחור בן 30 והשתמע ממעשיו שהוא בן 25

הבחור מוכשר _נראה צעיר_ ועם בייבי פייס כאלה

ו- וואלה האמת שאני התרשמתי לטובה מהאומץ חומץ שלו

א) מה דעתכם ? לגיטימי ?

ב) הייתם עושים משו דומה בשביל להתקבל לחבורה שמקימה חווה או נערי גבהות?

אל תתביישו באלי לשמוע ריבוי דעות - 

(למרות שבתכלס כפי הנראה דעתכם לא חשובה כי גם ככה לא תדעו שהוא בן 30)

מה הסיבה שלא יכול להציג את גילו האמיתי?אני:)))))

תמיד האמת עדיפה

תגובה מהירה מדי תני לשאלה להבשילנתקה

אז זהו אם שמת לב יש מילכוד בשאלה

א) כי הוא לא _אמר_ לאפחד שהו בן 25 הוא רמז על זה לא חשוב בדיוק איך 

ב) למה? אפשר להבין את זה לא? זה בולט בשטח ומעלה שאלות.. ואנשים לא אוהבים לבלוט בשטח

..אני:)))))

א. אז שיתקן את הטעות, קצת פדיחה, לא נורא

ב.לא צריך לפחד מלבלוט בשטח, אנשים בסוף מתרגלים להכל ,עדיף לא לתת לזה להשפיע על החלטות בחיים שלנו.

אני חושבת שזה לא בריא לנפש, בין היתר, להציג מצג שווא, הגיל שלו יכול להיות אפילו יתרון, חבל.

לא אוהב זיופיםחתול זמניאחרונה

תהיה אותנטי אתה עם הנתונים שלך ומי שאתה

אני בן 25 לא ממני להיות האדם המגניב בעולם מבלי לשנות שום פרט לגבי עצמי

אם כבר אנחנו בשוונגאריק מהדרום
ומעוררים שרשורים מפעם על עמידה בצפירה, למה שלא נעורר גם את השרשור מפעם על תגלחת ותספורת ביום העצמאות בספירת העומר ועל הברכה לבטלה של ההלל ביום העצמאות?
יש לי רעיון טוב יותרחתול זמני

ניקח את ג'פטו ונבקש ממנו להציג טענות בעד ונציב מולו ג'פטו נוסף שיציג טענות שכנגד

כך הם יוכלו ללעוס את אותם טיעונים שחוזרים על עצמם כל הזמן

ובינתיים אנחנו נהיה פנויים ללכת ללמוד תורה

ג'פטו הוא במקרה הרע בעל הטיותנקדימון
ובמקרה הרע השני הוא מהאו"ם.
אפשר להמציא בינה דתייהחתול זמני

ואז היא תעשה את הדיונים האלה במקומנו

גם אנחנו, כמובןנחלת
רק אם יובטח שיתנהל פה דיון אמיתינקדימון

בלי חרדיות מבוהלות שחייבות לצופף שורות,

או לחילופין פשןו עם חרדיות לא מבוהלות, זה גם יהיה בסדר

מישו מבין מה הסיפור של נקדימון?שבור לרסיסים

ממש מרתק אותי לחקור את התופעה הזו..

אם תצליח לפענח אשמח שתשתף אותי בפרטינקדימון
אני זה שמדברנקדימון

כי כשאתה התחלת שם את הדיון אני הייתי יסודי והתייחסתי לעצם הטיעונים, ואף טרחתי להביא ציטוטים של ממש ונימוקים של תורה.

אגב, אם כבר מורשה לי להעיר, פוסט הפתיחה שלך בעצמו היה רעיל ולעגני: "מישהו יודע אם הנופלים עומדים בשעת הצפירה ומצדיעים.. האם הם צופים בזרי פרחים לרוב?".

ואתה לא מתבייש להגיד לי "קשוט עצמך"? יקח אדוני מראה גדולה כדי שיוכל ליטול קיסם מבין שיניו וקורה מבין עיניו.

חחחחחחחחחחחחחחחשבור לרסיסים

רבים כמו שתי תרנגולי הודו מרוטי נוצות

אני נהנה

תמשיכו

חושבת שצריכה לבקש סליחה מכולםנחלת

אמנם לא אני היא שהתחילה ראשונה את הויכוח כאן (אלא מישהו שרמז על חרדים אגואיסטים, באותו הקשר)

אבל אני קפצתי...וכל השאר, ידוע.

באמת נקדימון לא אשם כי אפשר לאמר שהתגרינו בו, בהשקפה שלו, ובבית שלו.  סליחה!

וצריכה באמת לבקש סליחה מהשם; כל יום אני מבקשת "אל תביאנו לידי מחלוקת", וכמתחילה כזו

אני מייד מוצאת את עצמי שם....

בטוחה שלקב"ה לא משנה, ואף אחד לא יתבע אם עמד או לא בצפירה, אם הניף או לא דגל, ואפילו אולי

אם אמר (או לא) הלל ביום העצמאות.

העיקר שכולם משתדלים לשמור מצוות, בין אדם למקום ובין אדם לחברו (שזה יותר קשה, לי , בכל אופן)..

אולי, חס וחלילה, אתבע על הונאת דברים, ליבון מחלוקת, לגלוג, חוצפה...

כל היתר ממש לא חשוב.

כל טוב.

אל תהיי בטוחהארץ השוקולד
חזקיה לא נהיה משיח כי הוא לא אמר הלל לפי הגמרא, כך שחז"ל חשבו שנתבעים על זה בשמיים.
לא אמר שירהחתול זמני

אפשר לדון אם אותו הדבר

ישעיהו בנבואתו על האירוע קורה להלל שירהארץ השוקולד

"והשיר יהיה לכם כליל התקדש חג"

כך שלא רואה איך כאן זה נתון לפרשנות אחרת

לא ידעתי מעניין.חתול זמני
שמח שחידשתי משהוארץ השוקולדאחרונה
חרדיות זה קטע יותר מורכבמשה
יש להן מתח מורכב בפנים שהן לפעמים משליכות החוצה 
איזה קטע מורכב ואיזה מתח, אפשר הסבר?נחלת
זכריםמחפש שם

כשאתם מדברים עם בנות רנדומליות אתם מסתכלים להן בעיניים? 

ובנות איך אתן מרגישות מול זה? הייתן רוצות? זה מוזר לכן אם לא? מפריע לכם אם כן?

לי מרגיש לרוב אנטימי מדי להסתכל למשהי בעיניים סתם ככה

ואולי גם מהצד שלה חודרני

מצד שני זה גם מוזר, ולא מרגיש לי בריא אם לא...

אז מתעניין

אגב זה נכון אבל..נתקה

אם תסתכל טוב במסל"ש שמרצה מעות מיד ליד כדי להסתכל או לא זה דבר שמסור ללב

אולי יעניין אותך