קצת מביך, אבל... אני חייב להתייעץ אתכםישראל ישראלי
היי;)
אני יוצא ב"ה עם בחורה ממש טובה כבר למעלה משלושה חודשים, והקשר עד עתה מתקדם באמת טוב וכיף גם לי וגם לה.
אבל יש משהו שמפריע לי כבר די הרבה זמן במראה החיצוני שלה (משהו שהיא יכולה לפתור בקלות יחסית אם אגיד לה) ואני מרגיש שזה מעיב עלי, אך אני לא יודע אם וכיצד לומר לה את זה בלי שזה יפגע ויעליב אותה ומבלי להיתפס כמי שאכפת לו רק מיופי ומראה חיצוני...
אני יודע שזו שאלה ובעיה מסובכת, אבל מה אתם אומרים (ויסלחו לי הבנים, אבל בעיקר -) מה אתן אומרות?
תגדיר מה מפריע לך..טל אורה
אני פשוט שואלת כדי להגיד את מה שמפריע לך בצורה עדינה..
או זה משהו שממש לא שייך להעיר בכלל.
תגובהישראל ישראלי
בלי לפרט יותר מדי, מדובר במשהו אסתטי שדי פשוט לפתור אותו, אך אני לא יודע בכלל כיצד לעלות את הנושא.. אם בכלל );
אם זה משהו שהיא יכולה לסדראשדת

אני ממש בעד לומר לה בעדינות מאשר שזה סתם יפריע לך. 

אז אם היו שואלים אותי- הייתי שמחה לדעת.

כמובן בעדינות בלי לפגוע ח"ו. 

מצטרפת לאשדת..טל אורה
אם אתה מעיר לה בצורה עדינה ובמילים יפות אני
לא חושבת שזה לא אמור ליפגוע.
לדעתי זה הערה בונה עם זה לטווח הרחוק.
עדיף להתיעץ עם רב או אדם מנוסה, לפני שאתה מדבר אתהחסדי הים
על שינוי. אולי הם יאירו לך את זה באור שונה, ולא יפריע לך.
להבהיר את עצמי קצת יותר..ישראל ישראלי
ממש לא מדובר ב"שינוי" לגביה (ניתוח או משו דומה חלילה) היא בעיניי מאד יפה ואין כל צורך! זה יותר בכיוון של להסיר כמה שערות שמפריעות לי אצלה..
אוף זה די מתסכל האמת
רק אם זה ניראה לך שהקשר יוביל לחתונה...טל אורה
אז תעיר לה בצורה עדינה.. לדעתי זה לא משהו שאמור ליפגוע.
לא נראה לי שהייתי שמחה על הערות בנושא..והערות בכללייעל מהדרום
היה על זה שרשור ארוך מאד לפני תקופה לא ארוכה מאד.שמן פשתן

אם מישהו ידע להביא קישור,

זה יוכל מאד לעזור לך.

מישהו?

באמת לא פשוט,אמא ל 5

אתם עוד לא זוג ועם כל המילים היפות, המחשבה שעוברת בראש, זה, זה מה שחשוב אצלי? האופי לא מצליח להקרין מספיק? אז אולי זה לא באמת מתאים.

אפשר לנסות לגלגל שיחה בנושא באופן כללי , ואז להביע דעתך על העניין, לא באופן ישיר.

כך היא שומעת מה אתה באמת חושב , מתוך תשובתה והתייחסותה ניתן ללמוד על נכונות לבוא לקראת ...

כיוון נוסף: אולי משהו בסגנון, את כ"כ יפה בעיניי, לא מפריע לך........

אם תשדר לה שזה ממש לא העיקר ולא אישיו זה המסר שיועבר.

בהצלחה רבה.

ממ.. אם היו אומרים לי את זה הייתי ממש נעלבת.שירה9521

תחשוב אולי על מישהי שתגיד לה את זה..

לא נראה לינטד

אני מניחה שהיא יודעת שיש אנשים שזה מפריע להם ולא מענין אותה להשקיע במראה החיצוני, ואם זה מפריע לך אז היא לא מתאימה לך. 

בתור בחורה - לא הייתי רוצה שבחור יעיר לי על מראה חיצוניסיוון
עבר עריכה על ידי סיוון בתאריך י"ד בספטמבר תשע"ה 00:37
עבר עריכה על ידי סיוון בתאריך י"ד באייר תשע"ה 00:36
צריך ממש להזהר לא לפגוע... ואני בספק אם יש אפשרות שבחור יגיד כזה דבר לבחורה בלי שהיא תיפגע (ואפילו תיפגע מעט - זה עדיין מספיק חמור)
לא בטוחה שזה אפשרי. לפחות לא מנקודת הראות שלי. אולי יהיו שיחלקו עליי.
צריך להיות ממש קרובים לבנאדם בשביל להעיר לו (בכל תחום, ובפרט בתחום רגיש זה.)

והאמת, אין לי כ״כ פתרון מעשי, אבל הרגשתי צורך להגיד דעתי. (אמירה דרך צד/ גורם שלישי יכול להיות רלוונטי במקרה זה?)

ומצטרפת לחסדי הים - באמת כדאי להתייעץ עם רב או אדם חכם ולשאול אותו על זה - מה כדאי לעשות, והאם כדאי להעיר או לא וכו. לפעמים רב/ אדם אובייקטיבי, יוכלו להאיר לנו נקודות וצדדים שלא חשבנו עליהן.
הרבה הרבה הצלחה, ובעז״ה שהכל יסתדר על הצד הטוב ביותר!
אז מה את רוצה שהוא יעשה?אליסרטן

נסי להבין את הצד שלו. זה מפריע לו. הוא לא יכול לשתוק זה לדעתי סתם יזיק. הבחורה צריכה לדעת לא היפגע. לכן הוא ינסה להיות הכי רגיש שהוא יכול, והיא צריכה להבין שהוא אוהב אותה ויש רק משהו אחד שמפריע - לא סוף העולם, בייחוד שאפשר לתקן את זה בצורה פשוטה.

לא יודעת, אבל אני בטוחה שלפגוע בה הוא לא רוצהסיוון
וגם הכי בעדינות בעולם יכול לדעתי לפגוע.

זו דעתי וזכותך לחלוק עליי.
אני אמרתי את הדברים מנקודת המבט שלי בתור בחורה.
ברור שיש חשש של פגיעהאליסרטן

בכל נושא שעולה בזוגיות, בייחוד נושאים כאלה רגישים, יש סיכוי לפגיעה. שאני יפגע ושהאחר יפגע.

אבל אני חשוב שזה סיכון הכרחי! כשלאחד מהצדדים מפריע משהו והוא מסתיר את זה, לזוגיות קשה יותר להתקדם. לכן לדעתי חייבים(!) לדבר על זה.

נ.ב 

ברור לי שזו דעתך חיוך​ ונקודת המבט שלך, ואני באתי לפה כדי לשמוע אותה. 

נכון שבזוגיות דרושה פתיחות, אבל בגלל שהם לא נשואיםסיוון
אז צריך להזהר פי כמה וכמה מפגיעה אחד בשני.
כי יש תחומים שלא שייך לדבר עליהם לפני חתונה
מה זאת אומרת בחורה צריכה לדעת לא להפגע?על הדרך

ואם יגידו לגבר שהוא לא מספיק גברי, הוא צריך פשוט לדעת את האמת ולהבין שהוא לא צריך להפגע מזה כי אין מה לעשות אבל זה האמת....

אז זהו, שיש דברים שזה לא עניין של לדעת או לא לדעת, זה כמעט משהו בלתי נשלט להפגע מדברים כאלה, ויש דרכים נוספים שניתן לפנות אל הבן אדם בצורה שהוא לא יפגע... 

אם אתה מכיר את חברתה הטובה אתה יכול לפנות אליה ולבקש ממנה בעדינות שתעיר לבחורה. ממישהו-בן, הייתי נפגעת אך אם חברה שלי הייתה מעירה על משה חיצוני בר תיקון הייתי מודה לה ולכן אני חושבת שזו יכולה להיות דרך טובה....

אם יש דרכים בלי לפגוע...אליסרטן

אז ברור שעדיף. לא אמרתי שצריך להציף בעיות בכח =\... אם אין דרך אחרת וזה מפריע לו, אז נראה לי שייך לדבר על זה.

נ.ב

הדוגמא של הגבר הגברי לא ממש קשורה.

א. זה לא אותו מקרה, כי זה בר שינוי ממש בקלות. זה כמו שתגידי לגבר שמשהו בלבוש שלו צריך להיות טיפה יותר גברי.

ב. נסחת את זה בצורה דיי בוטה "לא מספיק גברי". אם תעירי בצורה עניינית ומכובדת לדעתי זה כן שייך.

אבל זו בדיוק אותה בעיה רק בניסוח שונהעל הדרך

להעיר לבת על מראה חיצוני זה לפגוע בה בנקודה מאוד רגישה, בנקודה בה היא רוצה להרגיש הכי נשית בעולם והכי יפה בעיני הגבר שלה ופתאום הוא מגיע עם הערה שלו שתהיה עדינה ככל שתהיה אבל עדין זו הערה על דבר שהוא ממש ממש חשוב לה, אז נכון, הדוגמא בוטה אבל זה בשביל להסביר שהערה על מראה חיצוני לבת זה בדיוק כמו הערה על גבריותו של הגבר....למרות כל העדינות שבדבר. כי לפעמים נראה לנו שבפגישות אפשר לדבר על הכל, ובהחלט חשוב לדבר על הרבה מאוד דברים ואפילו רגישים ואינטימיים, אבל כשתעירו לבת על מראה חיצוני תדעו שקצת עברתם את הגבול, והייתי רוצה לשמוע בחורה שבאמת מוכנה ומוזמנה לשמוע הערות מבני המין השני על המראה שלה...

ואם באמת אני חושב שיש בה משהו פחות נשי?אליסרטן

זה יכול להכאיב... לחיות עם בן אדם חיצוני ממך. שחושב אחרת ואוהב דברים אחרים זה קשה. ברור שלא כל הגברים הם בדיוק הגבריות שחלמת עליה. ולא כל הנשים הם נשיות כמו שאני מדמיין. ולכן יש פערים שצריך להתמודד איתן. אבל יש פערים שהם יותר מידי קשים לצד השני והוא צריך להעלות אותם! כמה שזה רגיש. כן.

אם יפריע לך הגבריות של מישהו שאת יוצאת איתו במשהו מסויים. וזה ממש יפריע לך. היית רוצה לשמור את זה ולא להעלות את זה? את חושבת שזה קשר בריא?

אם ניתן לשנות את זהעל הדרך

הייתי מחכה עד אחרי החתונה ואז אעיר לו על זה בצורה עדינה, אם בכלל זה עדיין יפריע לי.....

אם לא ניתן לשנות את זה, או שהיתי מנסה לחשוב אם אני אוכל להתמודד עם זה או אם זה היה משהו קיצוני יכול להיות שבגלל זה הייתי חושבת שזה פשוט לא מתאים.

ותתפלא, אבל אני לא חושבת שתבחר לך אישה אחרת ממה שדמיינת לעצמך וגם אני לא אבחר גבר אחר ממה שאני רוצה, ולכן זכותך לדמיין, אין שום סיבה שלא תקבל את האישה שמגיעה לך ואת האישה שמבחינתך היא הכי נשית שיש.

לא מדברים פה על פערים מהותיים שחייבים לדבר עליהם ולעלות אותם, לא מדברים פה על משהו בלתי נסבל, מדברים פה על מראה חיצוני שניתן לשנות כך שאני חוזרת על מה שכבר כתבתי, אפשר מעט להרגיש אי נוחות עד החתונה ולאחריה ניתן להעיר בצורה יפה... 

טוב אם לדבר ספציפית...אליסרטן

אז לעניין הזה זה באמת שאלה כמה זה מפריע לו. אני יוצא מנקודת הנחה שזה ממש מפריע לו כי אחרת הוא לא היה רושם את זה פה... אבל אם זה כמו שאת מתארת את זה אז יכול להיות שלא כדאי להעיר.

מה שבטוח זה שלא מחליטים התחתן בתקווה שמשהו ישתנה, אפילו משהו ביופי!

מסכימה איתך ומחזקת את דעתךעל הדרך

יעליב מאוד אם מישהו-בן יעיר לי על מראה חיצוני למרות שמנגד אם חברה תעיר לי על מראה חיצוני בר תיקון אני אשמח ואודה לה על כך.

ולכן.... הפתרון הוא שאם אתה מכיר את חברה שלה הטובה אתה יכול בדרך כלשהי להעביר לה מסר שתוכל להעביר לחברתה, אני לא יודעת מה עם בנות אחרות אך אני חושבת שאני מייצגת חתך די רחב ולדעתי האישית לא כדאי לה להעיר לה ישירות, זה בהחלט פוגע.

בנוסף, אם הקשר מוביל לחתונה אני בטוחה שתוכל לסבול את זה עד החתונה ואחרי החתונה להעיר לה בעדינות רבה, זה כבר משהו אחר....

בהצלחה רבה

נכון, כן הייתי שמחה ורוצה שחברה קרובה תעיר לי כדי שאתקןסיוון
אבל לא בחור שאני נפגשת איתו :/
ואם אתה מחליט לפנות דרך גורם שלישי (חברה וכו, כמו שציינו איילת ו׳על הדרך׳), חשוב לעשות את כל ההשתדלות שהבחורה לא תדע שההערה באה ממך או קשורה אליך איכשהו (טוב, נראה לי זה כבר ברור)
משהו שמפריע לי בדיון הזהאליסרטן

ברור שעדיף דרך שלא פוגעת מדרך פוגעת! אין שאלה.

מה שמפריע לי הגישה, מה קורה כשאין דרך אחרת. השאלה הספציפית זו דוגמא לבעיה זוגית שפעמיים לא יכולה להפתר דרך גורם שלישי.

מה זה "אני בטוחה שעד החתונה תוכל לסבול את זה"?! יש בעיה מתמודדים. את לא יודעת כמה זה מפריע לו!. לא מחכים אולי ואיך נפתור את זה אחרי זה! אתן נותנות דרכים לעקוף את הבעיה הספציפית הזאת (שאולי הוא לא יכול לעשות בכלל...).

יש דרכים לפתור את הבעיה...על הדרך

והצעתי אפילו אחת מהן, ובהחלט אם הוא מעוניין בקשר הוא יצליח לסבול את זה עד החתונה מהסיבה הפשוטה שזה בר תיקון ואז בקלות ניתן לתקן את זה..... זו לא בעיה מהותית שאולי בכלל לא ניתנת להפתר ולכן צריך לדבר על זה עכשיו, הרי הוא אומר בעצמו שזה ניתן לפתירה.

זה שזה משתנה לא אומר שזה לא מהותי.אליסרטן

בעיה מהותית זה תלוי בבן אדם. יופי זה דבר מאוד מהותי. והשאלה עד כמה אישה מוכנה להתאמץ או להשתנות בשביל זה, זו לא שאלה ברורה. אם הם אוהבים אחד את השני הם יעשו הכל בשביל זה. אבל איך הם ידעו שהם באמת אוהבים? ע"י באמת התמסרות שלך לבעיות של האחר. ובדוגמא הזאת, לתת מקום לשינוי בשביל הצד השני. ואת זה צריך לדעת לפני שמתחתנים. וטוב שיעלה הנושא הזה עכשיו מאשר אחר כך, גם אם הוא לא כזה נעים.

רעיון שיכול להיות יעיל,-איילת-
לומר בצורה מכובדת ועדינה לחברה או לאדם שלישי רצוי בת שיכול להעביר את המסר בצורה הכי פחות לא נעימה שיש, בלי כל קשר אליך.
בהצלחה!
בשונה מהרוב אני חושבת שלא צריך להעיר בכללעאל"ת

ושאפשר להתגבר על זה, בייחוד בגלל הידיעה שזה בר שינוי, ובע"ה אם תחליטו להתארס, אז אפשר לראות לנכון להגיד את מה שמפריע..

אני חושבת שבשלב זה לא נכון להעיר ויכול לפגוע, ואולי גם לפגוע בקשר.

אבל זוהי רק דעתי, קטונתי.

בהצלחה!

בן אדם רוצה להיות שלם בהחלטה להתארס...אליסרטן

ואולי הפוך... דווקא דבר כזה בר שינוי לא אמור לפגוע כל כך. ואם זה היה על הרמה הדתית באיזה תחום אצל הבן? או משהו אחר אצל הבן? שיכול להשתנות והוא יכול להפגע מזה מאוד. גם אז היית אומרת "שתחכה עד האירוסין" ו"זה בר שינוי".

רמה דתית זה דבר הרבה יותר מהותיסיוון
מאשר משהו קטן במראה חיצוני שניתן לשינוי בקלות.
וגם מראה חיצוני זה דבר הרבה יותר אישי.
ואני לא חושבת שניתן להשוות רמה דתית, לפרט קטן במראה חיצוני. כי רמה דתית זה יותר מהותי, וזה דבר ברור ולגיטימי שידברו עליו בפגישות. ועל מראה חיצוני - לא
תראי מה כתבתי למעלה....אליסרטן

שגם מראה חיצוני יכול להיות מהותי

הורדת שערות או שינוי ברמה הדתית בכלל לא ניתן להשווואהdora

מצטרפת אליך.. חכה בסבלנות אם מדובר בכמה שערותdora

בע"ה אחרי אירוסין או חתונה תעיר את תשומת ליבה.

כל אחד ומה שמפריע לואליסרטן

כמה שערות לא נכונות במקומות הלא נכונים יכולים להיות מאוד משמעותיים! בן אדם לא צריך לקבל החלטה להתחתן עם יש משהו שמאוד מפריע לו! גם אם זה דבר משתנה. הוא צריך להיות שלם אם ההחלטה הזאת!

הוא לא צריך להתחתן בידיעה שמשהו אמור להשתנות גם אם זה בר שינוי!

אני ממש תוהה עד כמה אתם מבינות כמה זה יכול להפריע, גם אם זה דבר חיצוני?חושב

מבינות לגמרי.. אבל נראה לי שזה באמת יפגע במיוחד אםdora

לפני אירוסין.. אגב המחשבה שלי היתה דווקא אחרת עד לפני השרשור הקודם שהיה כאן (צירפו אותו...)

והמון בנות כתבו לא להעיר, ובגלל זה אני גם התחלתי לחשוב שזה באמת פוגע.

זה שמשהו פוגע לא אומר שלא מדברים עליואליסרטן

כמובן עם שיא הרגישות! והכלה והבנה. אבל צריך לדבר אם זה ממש מפריע... בטח שלא להתחתן או להתארס קודם!!

טוב, ישראל ישראלי יחליט.dora

אני אמרתי מה אני חושבת

בגלל משהו חיצוני קטן לא להתארס ולהתחתן?????אמא ל 5

אין אין מושלם בחיים.

ואחרי החתונה חלילה אחד מבני הזוג יכול להיפצע להיכוות בפנים ועוד כל מיני ...... ואז מה ??? 

בן אדם זה בעיקר האופי שלו הפנימי. הגוף שלנו הוא המעטפה.

כדאי לזכור. 

לא אמרתי מושלמתאליסרטן
אבל גם את מסכימה איתי שבן אדם לא יכול להתחתן עם מישהי כשיש לו משהו שדוחה אותו בה, למרות שכל השאר יפה. וגם אם זה יכול להשתנות.

ואחרי החתונה זה משהו אחר... ברור שאחרי החתונה מסתכלים על היופי בצורה שונה.

אני לא שם את החיצוניות בעיקר. פשוט לא עוצם עיניים כשמישהו אומר לי שיש לו בעיה עם זה...
תגיד באלגנטיות..דבש חריף
עבר עריכה על ידי דבש חריף בתאריך י"ד באייר תשע"ה 12:04
שהיא לא תשים לב שזה ממש אליה ושזה חשוב ושיש לך בעיה..
תגיד לה שתעשה את מה שאתה רוצה שהיא תעשה סתם כזה בצורה סתמית לכמה שניות.. ואז תגיד לה ואיי איזה יפה את ככה את יותר יפה בצורה משמעותית או יותר יפה לך בהרבה מאשר לפני כן..
זה מה שאני היתי עושה אם היתי במקומך. אבל לא מדבר על זה ככה פתוח.
אני חושש שזה עלול מאוד לפגוע ועדיף לשתוקלשם שבו ואחלמה
אתם מתאימים, מוצאים חן אחד בעיני השני,
אחרי החתונה יש דברים שתשתפרו אחד בשביל השני ויש דברים שתכילו אחד לשני.
מחשבה כמו "אני אוהב אותה, ומוכן לקבל אותה כמו שהיא" זו מחשבה בונה שמגמדת את מה שמפריע
מחשבה כמו שאתה מציג עלולה לשים את מה שמפריע במרכז, בניכם, בהגדלה. זה לא אמיתי ולא בריא....
תמיד יהיו בה דברים שהיית רוצה אחרת, ולהיפך, השאלה הגדולה היא האם אתה מוכן לקבל אותה כמו שהיא.

בסופו של דבר אחרי הנישואים, עם הזמן, לומדים גם לדבר על דברים כאלה. בדרך כלל.
אני חושב שאם מדובר במשהו פתיר,פינגו0

אז או להתאפק ולחכות עד החתונה (אם זה אפשרי ורלוונטי מבחינתך).

או להעביר את המסר דרך חברה או אחות (עדיף מישהי שכבר מכירה אותך וגם מעורבת בקשר).

לא כדאי לבנות על שינוי אחרי החתונה...יעל מהדרום
תלוי איזה שינוי..פינגו0

אם נגיד באופן היפוטטי נניח שאת שמה לק ורוד בציפוניים,

ואריק יגיד לך שהוא לא אוהב לק ורוד, את לא תשני את הצבע של הלק בשבילו???

אם היה מדובר כאן על שינוי יחסית גדול, את צודקת!

אבל אני הבנתי שמדובר על שינוי שנראה לי שאם היא באמת אוהבת אותו,

היא הייתה אפילו שמחה לעשות אותו בשביל הבעל שהיא אוהבת.

(אא"כ מדובר על בקשה חריגה או סיבה חריגה שבגללה היא נמנעת מזה.)

גם אם זה שינוי קל שבקליםאליסרטן

כל עוד זה מפריע ברמה שזה דוחה אותו, אני חושב שלא צריך להתחתן ככה.

זה מה שהוא כתב... "יש משהו שמפריע לי כבר די הרבה זמן במראה החיצוני שלה (משהו שהיא יכולה לפתור בקלות יחסית אם אגיד לה) ואני מרגיש שזה מעיב עלי" נראה לי שזו בעיה שצריך לפתור לפני חתונה

לא בונים על זה..יעל מהדרום
לק"י

ואם זה שינוי שהיא לא אוהבת/ אין לה סבלנות בשביל זה/ שאין לה זמן בשבילו?!

כשמתחתנים- לא בונים על שינויים בדברים שהם ממש חשובים לך.
אז מה כן?אדם כל שהוא

[במקרה שזה דבר מספיק משמעותי מבחינתו]

אם לא לבנות על שינוי, ולא להעיר עכשיו, אז מה כן?

להפרד בגלל דבר שכנראה לא היה מפריע לה לשנות? [והפרידה כנראה קשה עבור שניהם?]

לטפל במה שמפריעאליסרטן

בין אם זה להעיר ולשנות, או ע"י גורם שלישי, או שזה כבר יפסיק להפריע לו.

אבל אם זה ממשיך וזה משהו שמפריע לו וזה לא עזר. אז כן עם כל הצער שבדבר - להפרד.

לא מתחתנים עם מישהי כשיש לך משהו כזה שמפריע לך!

לעבוד על עצמך...יעל מהדרום
לק"י

אין לי פתרון אחר.
לעבוד על עצמך זה לא פשוט...אליסרטן

כל אחד החסרונות שלו והדברים שמפריעים לו... ואפשר לעזור לו בזה... רק צריך לדעת לא לשפוט כי לכל אחד יש את הדברים הבעייתיים שלו...

ויש דברים שכרגע אולי הוא לא יכול לשנות בעצמו...

הרבה דברים לא פשוטיםיעל מהדרום
לק"י

ואני לא שופטת אף אחד.
וגם אם מדובר במשהו קטן- שלא יבקש מהבחורה להשתנות..
נראה לי שקצת הגזמת,פינגו0

זה לא כזה שינוי מהותי.

יכול להיות שאם יתברר לה בדיעבד שזה מה שקרה,

היא תגיד: וואלה, איזה באסה שהוא לא אמר לי, לא שמתי-לב, הייתי מורידה את זה בשניות עצוב

בסדר, גם אם לא מתחתנים עם זה, אפשר לברר באמצעות חברה כמה אפשר לשנות את זה, בייחוד שמדובר כנראה בקשר רציני.

כשממך יבקשו שינוי- נדבר..יעל מהדרום
לק"י

אםזה דבר כל כך קטן- למה שהגבר לא יעשה את השינוי בראש שלו?

ותעשו לי טובה בתור גברים- אל תנסו לייעץ בענייני בנות..
לא כל מה שנראה לכם שניות- זה באמת ככה.
את זה כבר היא תחליטפינגו0

ואם בחורה שאני אוהב תבקש ממני להשתנות במשהו,

כל עוד מדובר בשינוי לא מהותי מבחינתי וגם לא מוגזם מבחינת המאמץ - אעשה זאת בהרבה שמחה!

נראה לי טפשי להיפרד רק בגלל טאקט,

בגלל שאת אומרת לו לא להגיד לה משהו,

שיש סיכוי סביר בהחלט שהיא הייתה רוצה לשמוע את המשהו הזה.

ושהיא אח"כ תתחרט שהיא הפסידה בעל אוהב בגלל משהו פתיר בהחלט שהיא רק לא ידעה עליו.

(בגלל איזו יעל מהדרום אחת שאמרה לו שעדיף להיפרד מאשר להגיד לה.)

ברור שעדיף שהגבר יעשה את השינוי בראש שלו.

ובמקרה שלנו הגבר אכן ניסה לעשות את השינוי בראש שלו,

אבל מכיוון שהוא לא הצליח אז אפשר לבדוק את האפשרות אם היא מעוניינת לעשות בשבילו את הטובה הזאת.

סליחה! אני לא אמרתי להפרד!!יעל מהדרום
לק"י

ואם היא תפגע ותיעלב בגלל איזה פינגו אחד שאמר שעדיף להגיד?!

ואם זה ממש עניין שאין מה לעשות איתו והוא לא מסוגל לסבול- אני באמת לא יודעת מה הדרך הנכונה...
את הולכת קצת ראש בקיר..די"מ
קל המסע בדרך לזוגיות זה דבר שכולל התוכו הרבה כאב וסבל שצריך להתמודד איתם ולקחת בחשבון כשנכנסים לסיפור הזה.
אם לו זה מאוד מפריע וגורם לדחייה אז אין שאלה שלא יתחתן איתה.
כיוון שזה דבר שניתן לשינוי חבל לא לומר כמן שפינגו אמר היא יכולה מאוד להתבאס אם תגלה שזה העניין.אני יודע על עצמי שיש דברים שהייתי מוכן לשנות בשביל מישהי ואם היא לא תגיד לי סתם חבל.
נכון,את צודקת שזה עלול לפגוע בה אבל אין לך הצעה יותר טובה.
אני פשוט אקשר אתכם להודעה שהסכמתי איתהיעל מהדרום
מצחיק, כי את בשרשור הזה לא הסכמת איתה.פינגו0

זאת האפשרות הראשונה שהצעתי בתגובה הראשונה ואת יצאת נגדה.

ובכ"מ, היא לא הביאה שום פיתרון למקרה שקשה לו להתגבר,

כך שהתגובה שלה ממש לא יעילה למקרה שלנו!

ואם מבחינתו אין מצב אז להיפרד?די"מ
כנראה....כמו כל סיבה שתגרום לו להפרדיעל מהדרום
לא חבל?די"מ
הרי ייתכן מאוד שהיא תסכים לשנות את זה בשבילו
אני לא אמרתי בשום תגובה שליפינגו0

להגיד לה את זה ישירות.

והובן ממך באופן ברור עד כה, שאם הוא לא מצליח להתגבר - אז עדיף להיפרד!

תסתכלי על התגובה הראשונה שכתבתי, והיא בהתאם למשפט האחרון שכתבת.

עכשיו אני מקווה שתביני..

קטן בשבילה, לא אומר קטן בשבילו.. [וכן להפך]אדם כל שהוא

נניח [סליחה על הדוגמא], שהשינוי המתבקש הוא שהיא תקנח את האף.

זה יכול להיות לא קשה בשבילה, אבל מאוד דוחה בשבילו.

ומאידך, יכול להיות שהבעיה היא גובה, ויהיה לו קל לעשות את השינוי בראש, ושהיא תעשה את השינוי אומר שהיא תלך עם נעליים גבוהות מאוד, ומאוד לא נוח לה ללכת איתם.

מחוויה אישיתטוהר הלבנה

(סליחה על ההתפרצות לפורום, אני נשואה, אך הרגשתי צורך להגיב)

אני לא יודעת מה יש לה, אך אני יכולה להגיד שלי יש כמה פלולות מעט שעירות על הפנים, אני מודעת לעובדה הזו, הגיוני לא? זה הרי הגוף שלי שאני חייה איתו כבר די הרבה זמן, לעיתים יש לי עצבים להתעסק עם זה ולעיתים לא, אני יודעת טוב מאוד שיש אנשים שזה מציק להם בעין והלוואי שיכולתי להגיד "שיקפצו", אני אישית נפגעתי מכך שהעירו לי על העניין, כי זה סוג של "נושא כאוב", לא בחרתי את זה ולא תמיד יש לי עצבים להתעסק עם זה, לכן אני לא חושבת שיש למישהו זכות לבוא ולהעיר לי על כך! גם אם זו חברה קרובה, מה שכבר קרה בעבר...

אם הייתי במקומה והיית אומר לי על זה משהו, הייתי נפגעת והיה יורד לי ממך ממש!

אולי לא הייתי מראה את זה כ"כ, אך הייתי סוחבת את זה הרבה זמן על הלב...

לגלות לך "סוד"?

אני די בטוחה שכל בת בתבל מודעת לפגמים שבה, בטח לאלו שנראים לעין!

זה שהמוני נשים מורידות שערות ומסדרות גבות ועושות עוד כל מני טיפולים קוסמטיים לא הופך את הדבר לדבר נעים וכיפי!

אני לא חושבת שיש מישהי שתגיד לך "וואי, איזה כיף זה שהשיערות נתלשות ממני!", בנות יכולות להגיד הרבה על איך זה נותן להן הרגשה טובה וכו', אך זו התוצאה שמרנינה, לא התהליך!

קח בחשבון ששיער זה דבר שצומח באופן תמידי!

זה שהיא תוריד זאת פעם אחת-פעמיים לא מחייב שהיא תמשיך ויותר גרוע - ככל שמורידים יותר השיער נעשה חזק יותר...

ואז מה יקרה?

נגיד שאמרת, היא הורידה, הכל טוב ויפה, התחתנתם, היא בלחץ של לימודים / עבודה / ב"ה בהריון / כל דבר אחר שגורם לכך שאין לה כוח להתעסק בזה עכשיו, מה אז? אוי, היא פתאום הדבר הכי מכוער שקיים?

אני מניחה שלא, זה אולי כן יקפוץ לך בעין, אך לא בגלל זה תסגור ת'בסטה ותלך, נכון?

למה? מה ישתנה? זה עדיין אותו הדבר המכוער שהיה לפני החתונה, מה ישתנה? התפיסה שלך!

אני יכולה לספר שפעם ראשונה שראיתי ת'מעט שערות שיש למי שכיום בעלי על הגב (סליחה על השיתוף) זה עורר בי סלידה! ממש! לא התחשק לי לראות ת'מחזה הזה שוב! אבר!

אני יכולה להגיד לך שעכשיו זה ממש לא מפריע לי! לא שעכשיו אני החברה הכי טובה של השערות שלו, אך אני כבר לא רואה אותן כאויב וגם כשפתאום הן קופצות לי לעין - זה ממש לא מעורר בי סלידה!

ואני יכולה גם לספר שמבחינה חיצונית אני ממש לא הסגנון של בעלי וכשהוא ראה אותי לראשונה הוא לא כ"כ התלהב מהמציאה, אך מתוך נימוס בכל זאת קיימנו ת'דייט, בכל זאת, הוא לא יברח בשנייה הראשונה, זה מגוחח מדי.

יצאנו כמה פעמים, הוא אהב ת'אופי שלי, הוא אהב עוד הרבה דברים, אך הוא לא היה סגור על זה שהוא יוכל אי פעם לאהוב אותי, כי זה היה כ"כ רחוק ממה שהוא הכיר, ממה שהוא חשב שהוא רוצה...

ואז יום אחד, אין לי מושג מה היה חריג ביום הזה, ישבנו ודיברנו ואז זה הכה בו! הוא גילה שהוא אוהב אותי!

מאז זה נעשה יותר קל מבחינתו וב"ה בסופו של דבר התחתנו (:

אחרי החתונה דיברנו על זה וניסיתי להבין איך בכלל הוא המשיך לצאת איתי והוא אמר שעד אלי הוא תמיד קודם אהב מבחינה חיצונית ואח"כ הוא חשב על האופי, אך הוא ראה שזה לא הולך ואז איתי הוא ניסה ההפך, הוא כבר ראה שהוא אוהב ת'אופי ואז הוא המשיך (כי ת'כלס זה יותר חשוב) ואחרי כמה זמן הוא ראה שהוא גם אוהב גם ת'מראה (:

בקיצור, אני חושבת שזה עניין של הסתכלות, אם תתמקד בכל הדברים הטובים, זה יתגמד, זה פתאום לא יראה לך נורא כ"כ!
וחוץ מזה, זה עניין של הרגל, תחשוב על האנשים שקרובים אליך, בטוח יש מישהו עם עיוות מסוים, או אפילו סתם עם שם מוזר, בהתחלה זה בטח קפץ לך בעין או נשמע לך לא משהו, אך אחרי תקופה, זה כבר "ברגיל" ואין בזה שום חריגה ואז כשמישהו חדש בא ואומר "איזה מוזר!" אתה פתאום נזכר ש"וואלה! גם אני חשבתי את זה פעם!" אך זהו, זה כבר מאחוריך...

המון בהצלחה!

אני בטוחה שזה לא קל!

אך אני בטוחה שזה גם אפשרי!

הרשי לי לצטט אותךמ(ל)כת אסתר
אחרי החתונה דיברנו על זה וניסיתי להבין איך בכלל הוא המשיך לצאת איתי והוא אמר שעד אלי הוא תמיד קודם אהב מבחינה חיצונית ואח"כ הוא חשב על האופי, אך הוא ראה שזה לא הולך ואז איתי הוא ניסה ההפך, הוא כבר ראה שהוא אוהב ת'אופי ואז הוא המשיך (כי ת'כלס זה יותר חשוב) ואחרי כמה זמן הוא ראה שהוא גם אוהב גם ת'מראה (:

את זה חברים
לגזור ולשמור!
מופנה לבנים ולבנות.

טוהר, את צריכה להוציא ספר! ממש אהבתי את הכתיבה
קולח. מצחיק. מסר!!
ב"ה שלכם זה הצליח,פינגו0

רק צריך לדעת ש-'לא כל יום פורים'.

אם קרה לך נס, זה לא אומר שכל יום קורים ניסים ושהם קורים לכולם.

יכול להיות שיקרה נס והוא יצליח להתגבר,

אבל רוב הסיכויים שהנס הזה לא יקרה.

אפשר לנסות ולבדוק מעט אם הנס הזה הולך לקרות,

אבל לאחר זמן מסויים, אם הנס לא קורה,

אפשר להתגבר על העצלנות שאת מתארת בתגובתך,

ולפעול מתוך נק' מוצא שכנראה לא יהיה נס בסוף.

אין מה להתבייש..רוני92
מראה חיצוני חשוב להרבה גברים, ואין לך מה להתבייש בכך. מצד שני, אתה מדבר כאן על דבר שהוא בר שינוי. אם זה כך, אני מתארת לעצמי שכשתגיעו למקום רגשי וחברי עמוק, תוכל לומר לה את זה. היא תצטרך בסופו של יום להכיר אותך ולדעת שיש מבחינתך חשיבות למראה ולאסתטיקה. במקרה ותחליט שלא לומר, בעז"ה כשתחליטו למסד את הקשר ולהתחתן, כבר לא יהיו עכבות כאלה..
הכי חשוב לזכור מה טפל ומה עיקר..

בהצלחה
כיוון למחשבהתודה=)אחרונה

לענ"ד א- אם זה משהו שיכול להשתנות (ובנוסף- בקלות!!), אז מה הלחץ עכשיו? תחכה קצת ובבוא העת יהיה הזמן לדבר על זה... הגיוני שיש דברים שמפריעים לה מבחינה חיצונית והיא תגיד לך בהמשך, יש שלב לדבר על כל דבר... בנחת...

ב- אפשר לרמוז, לא ממש להגיד, אלא רק לרמוז בהקשר למשהו אחר (לא ישירות אליה), וכך היא תבין מה אתה מעדיף...

אם זה קשר טוב, בטוח שהיא תרצה לעשות בשבילך... באמת זה לא נעים להגיד ישירות, לכן בהזדמנות שתדברו על מישהי אחרת או משהו אחר, תנסה לרמוז שבעיניך זה יותר יפה... 

בהצלחה!!

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

בהדי כבשי זה לפני שחזקיהוחסדי הים
הציע לקחת בת ישעיהו.
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

חושבת שהדברים מצריכים שיח מעמיק הרבה יותרנגמרו לי השמות

כדי להבין עד הסוף מה כל אחד רוצה בעצם להגיד

כלומר לפותח עצמו או לכל אחד אחר - ממש ללכת עם הסיפור כולו והתמונה השלמה והרחבה ולהעמיק בה כמה שצריך בעולם האמיתי מול האדם איתו מדברים (שיכול להיות מהמשפחה / חברים / איש מקצוע) העיקר שהדברים יהיו מבוררים.

כל אדם הוא עולם ומלואו ובפני עצמו

וכל סיטואציה היא בפני עצמה ורחבה ושלמה

וגם הצד השני בקשר שלא מובא כאן באריכות מטבע הדברים

וגם כל מה שעולה מתוך דיאלוג ישיר

מה אתה / אני / כל אדם אומר עד הסוף

מה השני שמע, מה השני הבין,

וכן הלאה דיאלוג רגיל שיכול להיעשות בזמן אמת ובצורה עמוקה שלו רק פנים מול פנים או בשיח ישיר ואמיתי.

כי כך בכתיבה בשרשור זה ממש מרגישה שלא ניתן להעביר עד הסוף את הדברים / או שאי אפשר להבין עד הסוף למה השני מתכוון / או שאי אפשר להעמיק כמו שצריך בכל הנקודות בצורה רחבה ושלמה באמת.

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנותאחרונה
זה סביב ישיבת מיר?
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
מסכיםארץ השוקולדאחרונה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
את מתעלמת מהשאלות שלי. ולא בפעם הראשונהלאצעיר

כמה מתוך הזוכות האלו התחתנו בשנות ה30 לחייהם? ובאיזה הפרש?

פי כמה וכמה כמות יש הפוך?

לגבי בעיות - יש ב2 הצדדים. לא על זה מדובר. בגילאי 30+ לא מדובר על בעיות, מדובר על *טבע*. זו עובדת חיים שהפוריות של האישה נחלשת מוקדם יותר. זה מה יש.

אני כבר באמת לא רואה טעם בהמשך הדיון הזה. אני מביא עובדות ומציאות ואת חולמת לשנות את כל העולם לחלומות שלך.

מאחל לך שתמצאי את הנכון לך ובעיקר שלא תתני לשטויות כמו פער גילאים מוגזם *בעיניך* לתקוע אותך. 

אולי יעניין אותך