ובכלל במרחב עולם ההלכה. שדרדקי כמוך שלא גמר את הש"ס אפילו פעם אחת בחייו, ולא יודע את השולחן ערוך על נושאי כליו ישר והפוך, מגיע ואומר לרב עובדיה, לרב שלמה זלמן אוירבך, לרב קנייבסקי, לרב דרורי, לרב דרוקמן, לרב אליהו, לרב וואזנר, לרב אליישיב, ועוד ועוד והיד נטויה - שכ-ו-ל-ם, כולם מלבדך ומלבד הרב שלך, לא מבינים, ו"הם מפחדים", והפסיקה שלהם לא נובעת ממקור באמת הלכתי - זה, לעניות דעתי, זלזול חמור מאוד ברבנים.
העזות פנים הזאת מול גדולי וחשובי פוסקי הדור לטעון שמה שאתה מבין מהמעט מאוד מאוד מאוד שלמדת והצלחת בשכלך הדל להבין בגילך הדל (ואתה יודע מעט מאוד מאוד מאוד. אתה לא מתקרב גם לא לעשירית ולא למאית מהידע בהלכות שבת של אותם גדולי דור, ואני חותם לך על זה) - "שווה" יותר מכל התורה שהם למדו ולימדו ופסקו במשך עשרות שנים, ושחס וחלילה אם הם אוסרים חשמל הם "רפורמים" - תגיד,ה שתגעת לגמרי??? התחרפנת על כל השכל?? ואני שואל רציני עכשיו...
הגעת למדרגה, לצערי, שבה אתה כבר לא חושש לכבודם של רבנים - וזה בעיה חמורה מאוד שהיא בוודאי איסור, אפילו אם לדעתך חשמל זה לא איסור.
בן אדם צריך לחשוב קצת לפני שהוא כותב ומבטא דברים בפה/במקלדת, כי אחרי זה כבוד תלמידי חכמים לא מחול כזה מהר.
אתה מחשיב את עצמך מספיק גדול כדי לפסוק ישירות מהגמרא? באמת?
שאלה אחת - גמרת לפחות פעם אחת את כל הש"ס בעיון, ישר והפוך, בעומק וברוחב? יש לך ראייה מקיפה של כל עולם הגמרא ההלכה, הראשונים והאחרונים, שאתה מסוגל כזאת בקלות "להכריע" ש"נשמע מפשט הגמרא ככה.."?
והאם אתה חושב שכל מה שא-ת-ה, הדל והקטן, יודע - הרב אלישיב והרב וואזנר והרב אליהו והרב עובדיה לא ידעו כשההורים שלך עוד לא תיכננו אותך אפילו? באמת???
לדעתי אתה צריך מאוד להיזהר. מה שאתה חושב בתוך עצמך זה משהו אחד, כשאתה מוציא את זה החוצה - זה יכול נטו להתפרש כביזיון תלמידי חכמים ואז לא הרווחת לא אתה ולא אף אחד כאן, כלום.
עזות המצח של תלמידים קטנים יכולה לעיתים לעלות להם גם בגן עדן שלהם, ולכן צריך להיזהר. יותר מזה - גם מה שרב מסוים יכול לחלוק ולהתבטא בחריפות נגד דעתו של רב אחר - אין זה אומר אוטומטית שגם לך מותר להתבטא בחריפות נגד הרב (הגדול בפני עצמו ובלי קשר לסוגיה ספציפית) הזה.
קודם תלמד קצת ענווה, קצת התבטלות לגדולים ממך, קצת הבנה שבפועל אתה מנסה היום למצוא היתרים דחוקים לדברים שלא שיערום אבותינו, ו99.9999 אחוז מפוסקי ההלכה אוסרים באיסור מוחלט (כן...לעניין חשמל ביו"Y זה אפילו לא כעניין עלייה להר הבית, סתם דוגמא קטנה) - וזה, במחילה, יכול לגרום חילול ה' גדול.
אתה מסוגל בכלל להבין את עומק העניין למשל של מראית עין, סתם דוגמא? אדם חילוני רואה שכתבת בפורום בתוך ראש השנה, מה הוא אמור להבין מזה? מחר הוא יבוא להדליק את הפלאפון בחג, או להדליק כל דבר אחר, להדליק אש, לחתוך, לעבור איסורי דאורייתא - כי יגיד, מה אתם רוצים, גם אם אני רוצה לשמור קצת על המצוות, אני יודע שהדתיים גם עושים את זה...
וזה לא רק עניין של מראית עין, זה הרבה יותר מזה אבל זה רק עוד נקודה שחשוב היה לי לגעת בה.
בקיצור, זהירות, זהירות, ועוד פעם זהירות. לעצמך בתוך הבית שלך בשקט אם תפסוק דבר מסוים שאתה היחיד שפוסק, לא אגיד לך כלום, אין בי הכוח להגיד לך - אבל כאשר אתה יוצא לבחוץ עם אמירות שאתה לא באמת יכול לבסס על פוסקים ועל הנהגות שמתרחשות בימינו בפועל (כן! גם עניין הפלאפון והמחשב ביו"Y - אתה בעצמך הודית שהרב שלוש פסק שאסור, אבל מראש כששאלו אותך על פי מה אתה פוסק בכלל שמותר, הבאת אותו עצמו! אל תברח מזה! אז אי אפשר לאחוז את החבל משני קצותיו, גם להביא אותו כדוגמא וגם להגיד שלמעשה את ה "לא הולך לפיו". אז אין אף אחד היום שאתה יכול ללכת לפיו).
אעצור כאן, נראה לי הבהרתי מספיק את הנקודות שלי.