אשתי עצבנית,כרגיל...למה??כרוספדאי
אז חופש טוב לכולם!
השאלה מופנית לנשים וגברים כאחד!
שמי יוסף,אב ל2 ונשוי כמעט 5 שנים,לאשה-מקסימה!
אשתי הכי אהובה עליי בעולם,ומימלא גם הכי אוהבת,
ובאמת ברוך ה׳ כזוג, עברנו אירועים וחוויות,יפים וגם פחות,ובסך הכל נהנים מהחיים היפים,
אלא שיש נקודה קטנה~אשתי עם פתיל קצר..!
זה משהו שלא חשבתי עליו וגם לא זיהיתי מתחילת קשרינו,אז,כשפחות יש חיכוך אז גם פחות בולטים הצדדים האלה...
אבל, ככל שאנחנו הולכים ומתקדמים בחיינו האמיתיים,
אשתי מתגלית יותר ויותר כאחוזת עצבים, וזה הולך ומתווסף לכל מצב בקשר הזוגי הכי עמוק,וגם במשפחתי ההולך ומתרחב..
היא בד"כ שמחה ומרוצה,אך מתחממת בשניות מזוטות,ודוגמאות לכך הם בדברים פיצפוניים...
אני כבעל,כל פעם הטלתי את הסיבה לעצבנות במשהו זמני,כרגע. אם זה לחץ ראשוני,לימודים,מקצוע,עבודה,הריון ולידה,גידול ראשוני של תינוק,גן, וכו׳וכו׳,
אבל במבט לאחור,הרי כל רגע ורגע בחיינו הזמניים ישנה עילה וסיבה טובה להתעצבן...
מה עושים??
היא מודעת לזה,ומרשה לעצמה גם להגדיר את עצמה ככזאת,בהתאם לנוף הילדות והחינוך שעברה..
ידוע שעמינו הנפלא הוא פתיל קצר בעצמו,אך עדיין יש גבול והשאיפה לחיות בנועם ונחת...
מה דעתכם?
מחילה על האריכות,תבורכו!wink
אולישנזכה

תבדוק כל מקרה מה היה קודם, אולי יש משהו משותף שגורם לזה, בנוסף, רוב הנשים כשהם מרגישות אהובות ויש עזרה- תחושה של שותפות בעבודה עם הבעל הם לא מרגישות שהעול עליהן והן רגועות יותר, יכול להיות, ויכול שלא קשור..
תדברו בינכם איך אתה יכול לסייע לה בעבודה על זזה..

צריכים אוליד.

לדבר ביניכם בנחת,

להדגיש קודם את החיוב והשמחה - 

ולהסכים שהנקודה הזאת צריכה עבודה, כי היא גורמת לאי נעימות כשמופיעה.

כלומר: זה שהאשה מגדירה עצמה כבעלת "פתיל קצר", זה כבר טוב. המודעות. אבל צריכה גם להבין שיש מקום לעבוד על זה.

אתה מבחינתך, תהיה סבלן לתהליך - וגם חשוב שלא תיקח "ברצינות" מידי התפרצויות כאלה, חבל לסבול ובוודאי להגיע לתחושת האשמה עצמית כלשהי; צריך להתייחס לכך כמו "וירוס", בא, והולך אחרי זמן קצר.

אבל נראה שצריך לעשות תהליך. שזה לא ייהפך לנורמה מחמת ההרגל.

תדברו ביניכם בנחת על הנושא, בזמן טוב, ואולי שהיא תציע איך לעבוד על כך.  בין בתוך עצמכם בין בהיעזרות שלה, כי זה אכן דבר שאינו נעים. חבל שיעיב על שפע הטוב.

לציין באמתכרוספדאי
אני מטבעי אדם שקול,מחשב בהיגיון כל צעד וכל פעימה,ועושה הכל כדי להיטיב עם אשתי,
ממש הופך ת׳עולם וקורע את עצמי-כדי ליצור לאשתי מציאות נוחה ויפה,
ואשתי באמת,קולטת ומבינה,
ובכל זאת כל מציאות לא מורגלת,הכי קטנה,
ישר מחממת אותה,והיא באמת חייה עם זה,
היא וסביבתה,אבל כשזה נכנס לזוגיות זה פוצע!
אגב, אני, עוד לא הלל הזקן, וכשיש סיבה טובה לכעוס~אני גם נאבק! ובגלל זה אני מתרגש מהעצבנות היתרה..
אולי באמת כדאי לי להבליג,ולהתחספס...
סליחה על השאלה אבל...זקנת השבט

האם אתה עובד ? כלומר יוצא מהבית לעבודה בבוקר נגיד ,וחוזר אחה"צ?

להבליג זה תמיד טוב. עדיף להיות חכם ולא צודקהחיים יפים!

זה גם משפיע על השני. אם השני מתעצבן זה רק גורם להגביר את כלל העצבים...

לא נכוןשוקולד לבן

לפעמים צד רגוע מדי רק מעצבן יותר

כי אז מרגישים שהוא לא מבין ולא מזדהה בכלל

(במיוחד כשעצבנים על משהו שהצד הרגוע אחראי אליו, כמו איחור)

טוב לשבת בארץ מדבר מאשת מדינים וכעסהדרכה
אשתך חייבת לעבוד על שבירת מידת הכעס שמכלה כל חלקה טובה ולא לתת לעצמה הנחות או להשלים עם זה חלילה.
ואתה חייב לגרום לאשתך שמחה נחת ושביעות רצון כדי לא להעמידה בפני נסיון.
פשששש.... איזו הדרכה מקצועיתמודדת כובעים

מה את רוצה?הדרכה
הוא שאל פה מה דעת הגולשים.
להדרכה מקצועית שיפנה לאיש מקצוע
גם אם אתה לא איש מקצוע, אני מצפהמודדת כובעים

שלא תיתן תשובות חסרות אחריות ומסכסכות.

טוב לשבת בארץ מדבר מאשת מדינים וכעס - מה אתה רוצה לומר בזה?

זה פסוק ממשליהדרכה
של החכם מכל אדם.
יש לך בעיה איתו?
הבאתי אותו כדי להזדהות עם הבעיה ולהבהיר שאין מקום ל"התרגל" ולהכיל את הכעסנות כמו שהפותח חשב אולי לעשות.
ממש לא במטרה לסכסך אלא לקדם פתרון בנושא שאני בין השאר מכיר אישית.
אז פעם אחרת תחשוב שוב לפני שאתה שולף פסוקמודדת כובעים

לפי מילות מפתח.

אתה מזכיר את זה:

אני ממש לא מבין מה את רוצההדרכה
שיהיה יום נעים.
מה את רוצה??אלעד

עצבים זה אופי- נכון..אבל הוא כן ניתן לשינוי בהדרגהאמא אוהבת+
תנסה לזהות מהם המצבים בהם אשתך מתפרצת בזעם. . הרי חייב להיות סיבה כי בסהכ היא נשמעת אישה טובה ללא בעיות אחרות
לדוגמא: אם היא מתפרצת על הילד כי הוא לכלך..יכול להיות שהיא מרגישה לחץ ממך או מעצמה כי הבית צריך להיות נקי
או אם היא מצעצבנת עליך כי לא עשית מה שהיא ביקשה או לא כמו שהיא ביקשה תשבו תדברו אחרי שהעניינים ירגעו על איך אפשר היה להגיב אחרת או מה אפשר לעשות כדי לא להגיע למצב הזה..
באופן כללי לדעתי עצבים נובעים מלחץ סמוי או לא מצידה או מצידך... תקשורת טובה תשפר פלאות את המצב!
מה פתאום...ד.

זו תמימות יפה - אבל לא תמיד "מציאותית" (ובתופעה שהוא ציין, יתכן שבדרך-כלל לא..) - "חייב להיות סיבה"?.. לא.

זה לא קשור לאישה טובה או רעה, ולא למרגישה לחץ חריג מעבר לאדם רגיל.  ובוודאי לא לכך שכאילו אין "תקשורת טובה". אדרבה, אדם שנקלע למצב כזה שלא בגללו, אחד הדברים החשובים זה שלא יתחיל לחפש את הבעיה "אצלו".. כי היא לא שם. מוטב שלפחות אחד יהיה רגוע יותר ולא יילחץ מפרצי כעס מעבר למה שזה מפריע מצד עצמו. וזה אכן דבר לגמרי לא נעים.

יש אנשים כאלה, זו לא תופעה כ"כ בלתי מצויה.  לא פעם זה מבית ששם היתה אמא שמתפרצת ב"איבוד ראש" וכד', והבת - כשמגיע מצב קצת בלתי צפוי - נסחפת בעל-כרחה לדפוס התגובה שהיא מכירה מילדוּת, מחוסר יכולת לעצור את ההתפרצות, על אף שיודעת שזה לא טוב, וחביבה בדרך כלל.

אלו דברים שניתן וחשוב לעבוד עליהם. אם כי המודעות לכך שזה בא מבעיה שאינה באמת תלויה בזולת או בחומרת-ארוע, והמודעות לכך שגם היא עוד רגע תתפוס שאמרה שטות - יכולה לעזור לשני, כי במקום להיפגע (ואכן כשמתפרצים בכעס זה יכול לפגוע ולתת תחושה מאד לא נעימה, גם כש"יודעים"..), ירחם על כך שאומרת דברים שאינה חושבת אותם באמת ואינה רוצה בהם.

טוב שהיחס הכללי נעים. וחשובה המודעות של האשה וגם יכולתה להתנצל ברגע שנרגעה, גם אם תתנצל הרבה, ובידיעה שבעלה לא ינצל את זה. וחשובה העבודה העצמית. ההחלטה מראש, למשל, שהיא "סופרת בלב" לפני תגובה במצב לחץ, ועוד תירגולים. לבד או בהיעזרות בייעוץ לנקודה הזאת.

הכל, כמובן, מתוך המציאות כפי שנשמעת כאן.

בהחלט לא נעיםהיועץ
ואתה צריך להבהיר לה כמה זה לא נעים לחיות כך ואיך זה משפיע על האווירה בבית ועל הילדים.
היתי ממליץ לך לנסות את הספר עלי שור חלק ב יש שם כמה שיעורים על נושא הכעס עם תרגילים מעשיים. גם אם זה לא יעזור לגמרי אבל זה ישנה ובעיקר יקל שתראה שאיכפת לה והיא מתאמצת בנושא
שיהיה ברור:כרוספדאי
לי ולאשתי יש ביננו שיח ודיבור ברמה בינאישית מעולה,כל הבעייה היא בנטייה שלה,
היא מודעת לזה,וגם רוצה מן הסתם לשפר את המצב, אני מצידי לא מתיימר לחנך אותה!
אפחד לא מושלם ולכל אחד יש מה לשפר..
בסה"כ הרצון הוא לעזור לה כדי שכולנו נחייה בטוב ובנעימים.
השאלה כנראה יותר מופנית לזוגות/בני זוג שעוברים התמודדות דומה..
באותו מצבקשב

אני נשוי 7 שנים + 3 

עובר התמודדות דומה ולדעתי הפתרון הוא בפרטים.

הם מודעים לזה, לא כשזה קורה, ותמיד באותו רגע זה מלווה בהצדקה מסויימת.

אך בסך הכל מספר ההתתפרצויות ומינון העוצמות בלתי נסבלים.

אני מזהה סוג של חוסר פרופורציה בתגובות או בבחירת המשפטים והאינטונציה.

שבמקרה שלי זה קשור לחוסר איטליגנציה בזה ספציפית והיא מודעת לזה. 

לצערי לי יש פתיל קצרצוף שלי
והרבה פעמים זה מתפרץ תחת הנסיבות הכי פשוטות: כשאני עייפה ורעבה. בעלי מאד עוזר לי בכך שהוא לא נפגע ממני כשאני מתפרצת.הוא לא מרבה בדיבור כשאני בנקודת רתיחה, אבל כן אומר שהוא אוהב אותי ושאם יש משהו שהוא יכול לעשות הוא ישמח. התגובה שלו רק מעודדת אותי ברצון לתקן את מידותיי.
עוד משהוצוף שלי
ממליצה לך לשוחח עם אשתך (כמובן בנועם בשעה נינוחה) האם היא מזהה דפוסים בעיתות ההתפרצות, כי מן הסתם יש כאלה ואפשר לנסות למנוע מראש את המצב הבעייתי. אתן דוגמא על עצמי: אני נוטה להתפרץ כאשר צריך לצאת לדרך (בייחוד לפני שבת כשנוסעים להתארח) ומתעכבים בבית עם כל מיני סידורים ועיכובים. עכשיו כשזה ברור ועלה לרמת המודע, הרי שאפשר להתייעל מבחינת לוח הזמנים המשפחתי ובכך לא תהיה גם התפרצות של כעס ולחץ.
ומוסיפה גםריבה_אחת

ללמוד להגיד 'אני עצבנית עכשיו'

זה מוציא את כל האויר מהמפרשים

והמודעות למצב עוזרת גם לי וגם למי שסביבי להתמודד נכון יותר עם הסיטואציה

אלו עצות טובותד.

(גם מה שאח"כ) - 

אבל עם זה צריך לדעת ש"לא להיפגע" כשמתפרצים בכעס לא--מוצדק, זה לא פשוט. בהיות שמתייחס אל האשה כאדם קרוב, ומכבד בכללי, ממילא זה אכן פוגע. וצריך לדעת את זה מהצד של "בעלת הפתיל הקצר", בתור מוטיווציה לעשות אכן כל מאמץ. הן ב"תחבולות" כמו שהזכרת, והן בעבודה ישירה על הנושא, ובתירגול של דיבור נינוח במצב מזוהה.. אכן, עבודה...

הארה חשובה, תודהצוף שלי
מה זה אומר מגדירה את עצמה ככה?כמו צמח בר

אומרת שהיא כזו וזהו. תשלים עם זה?

או שהיא אומרת שהיא כזו ומנסה להשתפר..?

יש הבדל גדול בין שני המקרים..

מכירה כמה נשים כאלו - - -DvorW

שזה הגיע אצלן מהמקום שהן הרגישו שהן מתמודדות לבד עם החיים.

אישה צריכה בעל 'גדול' להישען עליו, ולפעמים בעלים חושבים שאם האישה שלהם מוכשרת חכמה חזקה סימן שהיא לא צריכה אותם.

וזה ממש ממש לא.

ועוד נקודה - מאד אופייני להריונות ולידות צפופות. תבדוק את הנקודה הזו.

בתר אחת שגם יש לה בעיה כזורבקה כהן

בעלי פשוט לא יכל להתמודד עם זה ולכן הסתגר בעצמו ימים שלמים כל פעם שהתפרצתי (גם אם זה לא היה עליו, אלא על הילדים וכדו').

בינתיים עשיתי המון עבודה, ולרוב כבר לא מרימה אפילו את הקול, אבל אני יכולה להגיד לך מה היה יכול לעזור לי אז:

תוך כדי הסיטואציה - אין מה לדבר איתה כי כשעצבניים לא רואים ולא שומעים כלום. תשאל אותה אם בא לה כוס קפה, תה, ולשבת במקום שקט איזה עשר דקות, ואתה בינתיים תשתלט על הילדים / כביסה, מה שזה לא יהיה. 

אם יש ביניכם תקשורת טובה, וגם היא רוצה לעבוד על זה, שווה לשאול אותה אם בא לה שתלכו ביחד לייעוץ. אני מדגישה את ה"ביחד" כי לאורך כל הדרך בעלי אמר לי ללכת לייעוץ - אבל כשאומרים לך "תלכי לייעוץ" המסר הוא "את בעייתית ודפוקה, לכי לטפל בעצמך, ותעזבי אותי בשקט". אם תציע לה שתלכו ביחד, זה גם משדר "אנחנו ביחד בזה" וגם יכול לתת לך עצות מעשיות איך לעזור לה. 

אם יש ביניכם תקשורת טובה, גם שווה לשאול אותה מה מצית אותה, מה היא מרגישה (אצלי התפרצויות נבעו בדרך כלל מהרגשה של עומס בלתי נסבל, יחד עם חוסר אונים, ולפעמים גם רגשי נחיתות), איזה חלק, לדעתה, מגיע מהבית (מאיך שהיא גדלה), ומה אתה יכול לעשות כדי לעזור. תופתע לגלות כמה פתרונות פשוטים יכולים להיות. אצלי, לדעתי, אם בעלי היה אז מסכים לקחת את הילדים לאחר הצהרים אחד בשבוע, זה היה מוריד את ההתפרצויות שלי בלפחות 50%. הרבה התפרצויות קרו אצלי בימי שישי לפני שנסענו להורים של בעלי, כיון שמערכת היחסים שלי עם אמא שלו הייתה לא משהו. אם הוא היה מוכן להודות שלא קל להיות אצל אמא שלו, ולחשוב אתי מה אפשר לעשות כדי להקל עלי שם, זה גם היה מאוד עוזר. 

מרגישה כמוך בחלק מהדברים שכתבת8668
הצעה בתור אישה שגם מתעצבנת הרבה...כיסופים

חשוב שאשתך לא תרגיש שיפוטיות. מול הילדים תמיד תגבה אותה - גם בשבילה וגם בשביל הילדים. אחר כך בשקט תוכל להעיר לה בעדינות ולשתף מה הפריע לך. יותר קל לקבל ביקורת באופן שניתנת כאילו הבעיה היא במבקר. "הפריע לי ש..." ולא "את עשית כך וכך..."

תדבר איתה כשותף ולא כמבקר. "מה יכול לעזור לך לא לכעוס...."

הכי מעצבן כשעצבנים - זה ההרגשה שהשני כועס עליך בגלל התנהגותך. כמה שיותר תמיכה. בטוח אשתך מרגישה עם עצמה רע ורוצה להשתנות. אם תציב רף עדין וגבוה מידי יכול להרחיק או לייאש אותנ.

עליך לצום ולהתפללrel7

זה עוזר .בדוק ומנוסה

אני לא בטוח,ד.

שזה נכון "לגבות" התפרצות כעס מול הילדים. זה אולי "בשבילה", אבל לא בשביל הילדים. ילדים שיודעים שאמא צועקת בכעס שלא בצדק - ועוד אבא מגבה, עלול לגרום שיכעסו על שניהם. לא אומר שהוא צריך לגעור בה מולם - אבל לא לגבות.

דומני שיותר נכון, שבמקום שנשים ש"מתעצבנות הרבה" יתנו עצות איך לגבות, ותרצינה שהמבקר ידבר כאילו הבעיה היא "בו" - הן תעמודנה מול הבעיה ותעבודנה על עצמן.

איך אפשר לדרוש מאדם, שאשתו מתפרצת תדיר עליו ועל ילדיהם ללא הצדקה, שיסביר כאילו הבעיה היא "בו", יגבה.. התפרצות כעסנית היא דבר פוגע. מי שפוגע ללא הצדקה, בקביעות, צריך לחפש עצות לעצמו.  ולא לומר, "הכי מעצבן כשעצבנים - זה ההרגשה שהשני כועס עליך"... רק למתעצבנת מותר לכעוס? השני אינו בן-אדם?...  אכן, באופן נורמלי הוא כועס.  ואם הוא מצליח להסתכל על כך בתור "וירוס" ולרחם - הוא חסיד. אבל לא שזו תהיה דרישה של הכועסת.  לכל היותר בקשה מעומק הלב בשעות רגועות, שכך יקח את זה, עד שהיא תצליח לרסן את עצמה...

אולי ההיפך: צריך להציע לאשה, שתבוא בשעות רגועות ותתייעץ עם בעלה מה היא יכולה לעשות כדי להירפא מזה. שתבקש אותו להיות שותף בעזרה לה.

אחי הגזמתה. הרי נשים תמיד "צודקות".מורה נבוכים
ואנחנו הרי אין לנו רגשות אז אפשר להמשיך לדרוך עלינו.
יש גם גיבוי נכון ובריא...נקודה

בס"ד

מה שאני הייתי עושה (אצלינו זה היה הפוך הוא היה הכועס)

1- כשהייתי רואה את זה עומד לקרות, אז הייתי מקדימה אותו, ומטפלת במצב בעצמי, ואז ברגע שההורה הכועס,

אבל רואה שזה כבר בטיפול, הרבה פעמים הוא לא מרגיש צורך להתערב

2-   כשהוא כבר כועס לפעמים הייתי "מגבה" אותו, ולוקחת את הילד איתי לחדר, כדי לדבר איתו.

(בכלל כשילד עושה משהו לא בסדר, אני בדרך כלל לוקחת אותו לחדר ריק ומדברת אתו שם, ולא לעני כל ישראל..)

ואז זה מצד אחד קו אחיד ששני ההורים באותו קו- וזה מאד מאד חשוב לילד,

ומצד שני המסר עובר באופו רגוע.

כמובן שהסיטואציה שונה, אבל ניתן לגבות את המסר של ההורה הכועס, באופן רך יותר,
שמרגיע גם את הילד וגם את ההורה. 
כאשר אימא מתפרצת בכעס, בתוכה היא מבינה שזו לא תגובה נכונה, רק שחוסר האונים מציף אותה.

אם אתה לוקח אחריות לסיטואציה ומטפל בה במקומה, זה לדעתי יכול לעבוד לשני הכיוונים,

גם חוסך לה את הצורך לטפל במשהו שכרגע אין לה כלי לטפל בו, (אם היה היא לא הייתה כועסת)

וגם כאמור חוסך מהילד את הכעס שלה.

בהצלחה

יפה.ד.

הבחנת טוב בין "לגבות מסר",

לבין "לגבות התפרצות וכעס" לא מוצדקים.

הרבה הורים עושים כך. אמיתי. והילד מבין בדיוק את ה"תפקיד" של כל אחד מהם..

תודהנקודה

2 טיפים טובים ומומלצים!החיים יפים!

באמת מבעס...

אני יכולה להגיד על עצמי שכשיש לי בעיות כאלה ואחרות (כמו- מבולגנת או לפעמים גם עצבנית..) ואני אומרת: "מה לעשות? אני כזאת..."

בעלי לא מוכן לקבל את זה, ואומר שכל אחד יכול לבחור להשתנות. 

כמובן, הוא אומר את זה בנועם ובנחת והשדר העיקרי הןא שהוא מאמין בי שאני באמת יכולה להשתנות ולהתנהג אחרת.

זה עוזר..! וגם יש שינוי ושיפור!

(גם בעלי יכול להעיד..!)

והכי חשוב- לפתוח את הדברים ולדבר עליהם, בצורה נעימה ומכבדת. כל אחד יגיד מה מפריע לו ולחשוב ביחד מה ואיך אפשר לעשות שיהיה נעים בבית ולשנינו- הרי זאת המטרה.

אנחנו ב"ה משתדלים לעשות שיחה זוגית כזאת על בסיס שבועי (בהמלצת בניין שלם)- מומלץ!

איגרת הרמב"ןshindov

להתאמץ לדבר בנחת. בשקט. גם כשכועסים.ארלט

זה מועיל להינצל מהכעס ומשפיע על הבערה הפנימית.

יש לכם לפעמים קצת זמן איכות יחד?אמא_מאושרת
כאילו.. פעם בשבועיים באיזה ערב לצאת לבית קפה או למרפסת עם כוס קפה, בלי הילדים. בלי חשבונות. בלי עניינים של היום יום. קצת להיזכר עם מי בחרת לבלות את חייך עוד לפני שהם נהיו מירוץ?
מנסיון זה עוזר. מקרב. מזכיר שבין היתר, אתה חבר..
שווה שיחה..יהלומים

שלום! 

כותבת את התגובה שלי לפני שקראתי את האחרים..

רק רוצה להמליץ ממש בחום לשתף את רעייתך הנפלאה מה קורה לך בעת שהיא כך.. מה זה יוצר אצלך.. זה לא משנה את זוגתך בהכרח אבל זה עוזר לה להבין יותר אותך. מודעות זהו שלב חשוב מאוד וגם שיתוף. אם היא מגדירה עצמה ככזאת היא בעצם טוענת שזה מה יש ועם זה צריך להתמודד. דבר זה הוא נכון כי אנחנו לא מתחתנים ומתכוונים שבני זוגנו ישתנו. מצד שני אנחנו רוצים לבנות משהו משותף - יחד ולכן חשוב מאוד לשקף ולשתף את החוויה שלך בתוך הסיפור הזה. וגם אם היא מעוניינת תשאל אותה מה יכול לסייע לה ברגעים כאלה מצידך- למשל להניח לה, לקרוץ לה בחיבה.. וכו'. בהצלחה!

יש אפשרות היום ללמוד טכניקות פשוטות כיצד להתמודד עם כעסים.צושית
למזלנו, נולדנו בתקופה שבה יש כלים רבים להתמודד עם הבעיה שציינת. אני למדתי בקורס מיוחד לזה. שנותן כלים רבים להתמודדות בחיים בדרך התורה. כלים מעשיים שכל אחד יכול ליישם. אני מאמינה שיש היום עוד הרבה מקומות שמלמדים את זה. כדאי מאד לברר וללמוד. זה לטובת אשתך, לטובתך ולטובת הילדים שילמדו לפעול אחרת.
בהצלחה רבה.
נ.ב.
אני מצרפת את האתר של הקורס שאני למדתי. מומלץ!
refuashlema1.co.il
לי מאוד עוזרטהרני

להתמקד בחלק שלי. לעשות חשבון נפש עם עצמי, ו"לנקות את הצד של המדרכה שלי".

יכול להיות שאני לא מספיק עוזר בבית / מכיל אותה / מעריך אותה / מקבל אותה / מוותר על הציפיות הלא מציאותיות שלי.

גם אם אשתי טועה, אם זה מאוד מפריע לי, משהו בגישה האישית שלי צריך תיקון.

אני מדגיש שאני מדבר על מה שקורה אצלי, ואולי זה יעזור גם לאחרים.

תנסו ללמוד ספר על מידת הכעסדעה

ותראו יחד כמה זה חמור ואיך צריך להתרחק ממנו.

כל הכבוד לה שמודעת אבל היא צריכה להבין שיש מקום לשינוי 

רק להגיד לך מנסיוני וההכרות שלי עם נשים לא חסר נשים שכועסות ועצבניות וזו עבודה תמידית להתגבר על הכעס.

וגם הזדמנות ללמוד על הודאה להשם על מה שיש לאדם ושלא חייב להיות לו הכול.

וגם אולי תמליץ לה באהבה ובעדינות ללכת לאיזו סדנה למיגור כעס.

בהצלחה

ראיתי פה המון מגיביםמורה נבוכים
ולכל אחד יש עצה, אבל האמת אחי, פשוט אכלת אותה. ליפול עם אישה בעלת פתיל קצר לצערי זו מכה שאין לה פתרון. אם עד עכשיו היא לא למדה לשלוט בעצמה אז אין סיכוי שהיא תלמד עכשיו או בעתיד ואני אומר לך את זה מתוך נסיון של למעלה מ 20 שנה עם עשרות "מומחים" לנושא פסיכולוגים פסיכיאטרים ושאר מטפלים שונים ומשונים.
אז יש לך 3 אפשרויות:
1. תקבל אותה כמו שהיא ותבליג.
2. כל הזמן תריב איתה.
3. תתגרש ממנה.
לגבי אפשרות מספר 1 מנסיון שלי ושל אחרים, בסופו של דבר גם זה מתפוצץ, וזה מתפוצץ ברעש גדול מאוד. בהצלחה עם הבחירה שלך.
לא מסכימה בכלל.כל אחד עובד בשביל שלום ביתנשואה+
זוגיות היא לכול החיים .כולנו עובדים...
בהצלחה. נ.ב. מורה נבוכים אל תשליך מה שלא טוב אצלך בחיים אל אחרים. אם אתה ואשתך לא הצלחתם אולי הם כן... ה"נימה האופטימית" שלך מוסיפה אש לזוגיות...
אם זוגיות היא לכל החיים אז מדוע אנשים מתגרשים?מורה נבוכים
אגב אני לא מדבר רק על עצמי אלא על חוויה דומה של מספר חברים שחוו התנהגות נשית דומה.
בכל פעם שאשתי החליטה לריב איתי היה לה משפט מעצבן: "תסתכל על אחותי ובעלה, איזו זוגיות מושלמת" ובכן מסתבר שהזוגיות "המושלמת" התבררה כאחיזת עיניים אחת גדולה ולפני מספר חודשים הם התגרשו. מצד שני אנו "עדיין" נשואים!
אז אם את רוצה לחיות באשליה שהזוגיות שלך מובטחת לכל החיים...
בתר מישהי שהייתה עם פתיל קצררבקה כהן

ועבדה על עצמה המווון, זה שטויות להגיד "אם עד עכשיו היא לא למדה לשלוט בעצמה אז אין סיכוי שהיא תלמד". תמיד יש סיכוי. בן אדם תמיד יכול להשתנות. אני יודעת. אני עשיתי את זה.

יפה. נכון. יישר כח.ד.

אין הנחתום מעיד על עיסתו.מורה נבוכים
כשבעלך יעיד עלייך "שתיקנת את דרכייך" יהיה על מה לדבר. אגב לפי התגובה שלך רואים שלא למדת כלום ועדיין יש לך פתיל קצר.
מה אתה רוצה?!אביגיל.
מה את רוצה?מורה נבוכים
להבין למה אתה מייאש אנשים ומזלזל בהם ככהאביגיל.
אז מה? עדיף להשלות?מורה נבוכים
עדיף לתת לו לחיות באשליה שהכל יהיה בסדר והכל יסתדר? אז לא, זה לא מסתדר כמו שאנשים נוהגים כמו מטורפים על הכביש ונהרגים תוך כדי נהיגה פרועה ולמרות המוות, הסוף של החיים אנשים לא לומדים כלום. מי שלא למד בילדותו כיצד להתנהג, לא ילמד גם בבגרותו.
זה פשוט לא נכוןאביגיל.
אנשים עובדים על המידות ומשתנים עד היום האחרון שלהם.
אולי אתה התייאשת, אבל זה לא נותן לך זכות לייאש אחרים או לזלזל במאמצים שלהם
אני מדבר בשמם של רבים.מורה נבוכים
עבר עריכה על ידי מורה נבוכים בתאריך י"ט בתמוז תשע"ה 09:11
אז לא רק שזה נכון זה לפחות 99% נכון.
ואם זה לא היה נכון ואנשים היו משנים את התנהגותם, בתי הכלא היו ריקים ובבתי הקברות היה הרבה פחות צפוף וכמות הגירושין הייתה פוחתת. אבל כפי שציינתי את רוצה לחיות באשליות? זכותך המלאה אבל זכותו לשמוע דעות אחרות משלך.
כמות הגירושין עולה בדיוק בגלל הגישה שאתה מציג כאןאביגיל.
כל יהודי יודע שאפשר לתקן ולעבוד על המידות...8668
אתה לא מדבר "בשם"ד.

אף אחד חוץ מבשמךָ...

אין לך כל מונופול על הכרת המציאות... וכמובן, בחיים לא עשית סטאטיסטיקה, שאתה יכול לומר "99 אחוז"...

זה שבתי הכלא אינם ריקים וכו', לפעמים זה בגלל ש"האמינו" במה שאתה כותב, ואומרים: אנחנו כך...  אבל כאלו שחזרו בתשובה, עלו - יכולים להיות אפילו כאלה שהיו בבתי כלא ואח"כ הגיעו לדברים יפים מאד, בכל התחומים.

כשבמקום לעודד תיקון ולשבחו - ניגשים בגישה "מיואשת" כמו שלך, זו עצמה פשיעה, וזה מעצים פשיעה. נקוה שאנשים לא ישמעו לזה.  יבחרו בטוב - ויהיה להם טוב, ללא קשר הכרחי ל"נקודת הפתיחה" בנושא זה או אחר.

תמשיך לחיות בפנטזיות.מורה נבוכים
טוב שיש אחד "ריאלי" שמכיר את האמת....ד.

אין אדם נתפס על צערו..

^^^אביגיל.
ואני מוסיפה- עין טובה, אמונה ועבודה אישית וזוגית הם כלים חיוניים למערכת נישואין בריאה.

גישה מיואשת כמו שלך מותירה רק שתי ברירות-
לא להתחתן (ואם ה"טעות" כבר נעשתה להתגרש) או למצוא אישה מושלמת שלא תפשל לעולם.

חבל לי שבחרת בדרך הזו, ויותר חבל לי שאתה מציג אותה כדרך היחידה לבחור טוב לב שבאמת רוצה להיטיב עם אישתו.
אביגיל, אף אחד לא מושלם.מורה נבוכים
והצגתי 3 אפשרויות. אז או שלא קראת עד הסוף את מה שכתבתי והגבת מהר כמו אדם/אישה עם פתיל קצר או שכן קראת והחלטת לסלף את דבריי.
היא בסה"כ הציגה אפשרות רביעיתסדר נשים

מה הבעיה בזה?

אתה כותבד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך כ' בתמוז תשע"ה 20:29

דבר חסר-שחר, תסלח לי.

מי שלא למד בילדותו - כן יכול ללמוד בבגרותו.

יש תשובה, יש תיקון. יש דברים שאדרבה, כשמתבגרים לומדים, מפנימים ועולים.

אלו מעשים שבכל יום.

התגובה שלה היתה הכי עדינה ועניינית בעולםסדר נשים

ומותר לה להעיד על עצמה

"זה שטויות להגיד"…מורה נבוכים
ממש תגובה הכי עדינה שבעולם... אז כנראה שאין לך בכלל מושג מה זה עדין.

אז זהו שזה לא "שטויות להגיד" זו הדיעה שלי.
לא מקובל עליה? זו זכותה לחשוב כך.

נכון אני לא הייתי "עדין" אבל אני גם לא מציג את עצמי כאדם עדין, ממש לא. אני מטיח את העובדות בפנים. מי שמתאים לו שילמד ומי שלא יכול להתמודד עם האמת יכול להמשיך הלאה בדרכו.
אז בגלל שהיא כתבה שזה שטויותסדר נשים

זה כבר נקרא שהיא עם פתיל קצר???

אם כך אז כולנו עם פתיל קצר, הלכת רחוק מאוד 

לא יאומן!ד.

נשמע שאתה מוציא תיסכול אישי שלך - עליה.

לפי התגובה שלה, רואים שהיא הצליחה לעבוד על עצמה ממצב פוגע בגלל התפרצויות-כעס, למצב של שליטה עצמית. כל הכבוד! ואינה צריכה להיא לכאן "חתימה מהבעל" כדי שתאמין לה..

ה"פתיל הקצר" היחידי פה, הוא של תגובתךָ. אולי יש לך תיסכול מוצדק - להוציא אותו על אחרים - לא מוצדק.

ממש לא מתוסכל ובהחלט לא ממנה.מורה נבוכים
עבר עריכה על ידי מורה נבוכים בתאריך כ' בתמוז תשע"ה 01:03
זה אתה שמתוסכל מהאמת ומספר סיפורים.
אני מכיר אלפי אנשים מכל הסוגים מאמינים ולא מאמינים (אני לא אוהב את המושגים דתיים וחילוניים ) ולצערי כולם נופלים בפח. זה שאתה מנהל אתר שמתיימר לשנות אנשים לא הופך אותך למומחה. כאחד שמגשר בין אנשים למעלה מ 20 שנה יש לי נסיון רב בתחום ולצערי הרב גם אחרי שאנשים חוזרים אחד לשני בסוף הם נפרדים. מה בדיוק לך יש? איזה נסיון לך יש? להשלות אנשים?
זוג שלא מסתדר צריך להתגרש אחרת מי "שאוכל אותה" אלו הילדים של בני הזוג שנשארים עם טראומות לכל החיים. אז אל תנסה ללמד אותי כיצד פועלים הדברים.
אתה יכולד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך כ' בתמוז תשע"ה 01:28

להמשיך לכתוב בסגנון פראי.

עצם המחשבה שלך שאני "מנהל אתר שמתיימר לשנות אנשים" - מראה על אי הבנה גדולה של הנקרא.

אתה כותב בצורה פראית - זה לא הופך אותך למבין יותר. ואם כך אתה עוסק ב"גישור", באמת אולי כדאי להחליף מקצוע..

ראיתי כאלה שעסקו לא פחות שנים ממך ב"טיפול" - ועשו שטויות יותר גדולות.

מי דיבר כאן על אנשים ש"חזרו אחד לשני" וכו'.

מה שדובר הוא על היכולת של בני אדם לעבוד על מידותיהם.

הגר"א - חכם ממך - אמר שזה עניינו של אדם בחיים, לשבור את מידותיו.

אנשים פה מעידים על עצמם ששינו הנהגת כעסם. עבדו והצליחו.

אני גם ראיתי כאלה.

אז מלבד שהנושא עליו הגבת לא היה אם "מסתדרים" או לא - אלא היכולת של אשה לעבוד על כעסה - 

אבל גם המסקנה שלך, "פראית" לחלוטין:

"זוג שלא מסתדר צריך להתגרש".... ועל זה אתה כותב "אל תלמד אותי"... לא אלמד אותך - כי אין לי כל ענין "ללמד" אדם שכותב כך.  אבל אתה כותב דברי הבל גמורים: זוג שלא מסתדר - קודם ינסה להסתדר. וכך דרכו של עם ישראל מעולם.

אתה חושב שאתה חכם יותר מכולם?  מבין מה זה נישואין יותר מכולם? תופס מה המשמעות של אשה ש"מתחתנת מחדש" כאילו היא איזו סמרטוט - ואתה מתיימר "לגשר" בין אנשים.

תמשיך להתפרע כאן.

אני מקווה שהקוראים יבינו איך להתייחס לדברי הסתה כאלה של בני זוג זה בזה..

אני פראי? אתה משתלח בפראותמורה נבוכים
עבר עריכה על ידי מורה נבוכים בתאריך כ' בתמוז תשע"ה 01:44
כותב שאני מדבר שטויות… דברי הבל… אתה חושב שאתה חכם יותר מכולם… ועוד.
תעשה טובה לעצמך ותסתכל במראה. נראה שאתה צריך לעבוד על מידותיך אם הצלחתי לעצבן אותך בכמה מילים שאתה מעז להגיב ככה. למעשה זו ההוכחה שביקשת וקיבלת ישר לפנים. התגובה שלך רק מוכיחה את מה שכתבתי. ולא, אישה היא לא סמרטוט כמו שהאבא וילדים הם לא סמרטוטים וגם להם יש נשמה ורגשות.
אז מה עדיף אישה עם פתיל קצר שמתפוצצת על כל שטות כפי שהוא הציג או ילדים עם בעיות נפשיות וגבר מסורס נפשית?

ואחרי התגובה שלך, הקוראים בהחלט יבינו.
תראה איך כתבת..ד.

איך כתבת לבני זוג,

איך הצעת לאנשים שלא מסתדרים להתגרש.

כבר מישהי העירה לפני.

אתה יכול להמשיך לנבל את פיך. לא "עיצבנת" אותי - זה לא ברמה לזה.  

מה שהגבתי, היה לטובת אנשים כאן, נשים, שמעידים שהצליחו לעבוד על כעסם, ואתה מנסה "להפילם". בעיני אכן זו פראות.

אתה לא הראשון פה בפורום שמנסה לכתוב לאנשים אוטומאטית "להתגרש" - ולא הראשון שזוכה לקבל פידבק שלילי על עצות כאלה, מרבים. ובצדק.

ובוודאי שכאשר אדם בתגובותיו הראשונות כותב לאחרים שימשיכו "לפנטז".. הוא יודע יותר מכולם - אז מגיבים על מה שכתב בדיוק...

ניבלתי את פי? עכשיו אתה גם משקר?מורה נבוכים
כשאדם משקר זה מעיד על כך שהוא אכן מתעצבן. ואתה התעצבנת אחרת לא היית משקר.
בנוסף להיותך שקרן אתה טוען שהצעתי פה לאנשים ישר להתגרש כאשר בפועל הצעתי 3 אפשרויות.
אז יש לך 3 אפשרויות:
1. תקבל אותה כמו שהיא ותבליג.
2. כל הזמן תריב איתה.
3. תתגרש ממנה.
תקרא שוב פעם את הפוסט הראשון שלי ואח"כ תגיב.
נו....ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך כ' בתמוז תשע"ה 05:01

אכן, באמת כדאי למי שקורא, לקרוא את הודעותיך מההתחלה... וגם מה שהגיבו עליהן - ומה שהגבת לאלו שהגיבו.  זה מספיק להבנת הענין.

"ניבול הפה" הכוונה היתה לגידופיך כלפי כל מי ש"העז" לומר שניתן לעבוד ולתקן את ה"כעסנות" של האשה, אם היא באמת מעוניינת  לעבוד על עצמה (אינך רוצה להגדיר זאת כך - אין בעיה. לא מתעקש על ה"הגדרה"..):

החל ממה שכתבת למי שהעידה על עצמה שעבדה על הכעס, ש"רואים שלא למדת כלום ועדיין יש לך פתיל קצר"..

המשך ב"את רוצה לחיות באשליות".. אח"כ "תמשיך לחיות בפנטזיות"...  "מה בדיוק יש לך, איזה נסיון, להשלות אנשים"..  לכתוב לעוד מישהי "אין לך מושג מה זה עדין"..  ו"מי שלא יכול להתמודד עם האמת יכול להמשיך את דרכו".. וכעת גם, "שקרן"....

אז מה חשבת? שלא יגיבו לזה?.. 

[וממילא ה"פלפול" על השקר וההתעצבנות אינו שייך. אולי מתאים לאומרו..]

היית כותב בסגנון מתון יותר - גם אם דעתך שזו מידה שקשה לתקנה - היו דנים איתך לעצם הענין.

ולגבי ה"פוסט" הראשון שלך - לא במקרה גם אני וגם אחרים הבינו כך את דבריך, שאתה ממליץ בערך אוטומאטית להתגרש.

שכחת כרגע, שהוספת שם, שלגבי האפשרות הראשונה, מנסיונך ומנסיון אחרים - זה מתפוצץ.. כלומר: לא כדאי כנראה... אז מה נשאר? לריב או להתגרש.. בנוסף, כתבת מפורש בהודעה אחרת - ואליה התייחסתי: שזוג שלא מסתדר - שיתגרש. חד וחלק.   זו "לשונך הזהב" - מעתיק:  "זוג שלא מסתדר צריך להתגרש אחרת מי "שאוכל אותה" אלו הילדים של בני הזוג שנשארים עם טראומות לכל החיים. אז אל תנסה ללמד אותי כיצד פועלים הדברים".

נו....

הקיצור: מציע למתן פה את הדברים.ניכר שאתה כותב מתוך כאב אישי כלשהו/מרירות. אני כלל לא מזלזל בזה.

אבל מציע שוב: עבודת המידות אינה דבר שהומצא בזמננו.  אם אשה כותבת שעבדה על כעסה וכבר אינה כך - לא "להסביר" לה שזה לא נכון. פנטזיה.

אם מישהו כותב באהבה רבה על אשתו ומציין בעיה שהיא מודעת אליה - לא החליש, לא לקלקל. לא לזלזל בעצות תיקון. לא לזלזל בעדויות שזה אפשרי.

אתה רוצה לטעון בכ"ז שזה לא כך - קבל שיש אנשים שחוששים שזה מזיק ומקלקל. ומי שקורא/ת - יחליט מה לקבל.

ועל אף "יאושך" מאפשרויות תיקון, אני מאחל גם לך שתזכה לראות תיקון לדברים כאלה שהעדת שנתקלת בהם בקרבתך.

אתה ממשיך לטעון שגידפתי...מורה נבוכים
אני לא מכיר אותך ואתה לא מכיר אותי אבל כבר הספקת לנתח אותי ולקבוע שגידפתי פה אנשים. אתה מוכן בבקשה לצטט גידוף או ניבול פה שאני כביכול כתבתי?

עכשיו בא ונתיחס לעובדות ולא לחוסר היכולת שלך להודות שטעית והמצאת שקרים עלי.
כמעט כל המגיבות שהעידו על עצמן שהן בעלות פתיל קצר גם העידו על עצמן שהן השתפרו במעשיהן למרות שכבר כתבתי "שאין הנחתום מעיד על עיסתו " כך שהעדות שלהן לא רלוונטית. ישנה אישה אחת שאפילו מעידה על עצמה שהיא עם פתיל קצר ומי שיכול להרגיע אותה זה בעלה או אבאשלה. אז אני מבין מכך שהיא מרשה לעצמה להתפוצץ ולהתפרץ על בעלה ועל אביה?

לא ראיתי פה עדות אחת אפילו לא פיצי של בעל שהעיד על אשתו וזה אומר דרשני.

אין לי מושג כיצד הגעת למסקנה שאני מיואש. אם תחזור ותקרא את הפוסטים שלי תראה שכתבתי שאני עדיין נשוי לאשתי וחי עם זה. ממש לא מיואש יש לי דרכים להתמודד איתה ולהמשיך להיות מאושר מאלפי דברים אחרים.

אין שום קשר בין "חזרה בתשובה " כלפי המקום ותיקון המידות בהתאם לבין שינוי התנהגות כלפי אחרים. אתה קושר מין שאינו במינו ומצוטט פסוקים ואמירות של חכמים מעניין אחד ומשליך על אחר. אז זהו שאין קשר בין הדברים.

דבר אחרון, תעשה לי טובה ואל תטיף לי אני לא זקוק להטפוטיך. עדיף שתבדוק בציציות של עצמך לפני שאתה מדביק לאחרים שקרים.
ראה נא,ד.

אני מציע להחזיר את הדברים לנושא הענייני:

אני לא באתי לנתח "אותך".  סה"כ ציטטתי בהודעה שלפני זו בדיוק אמירות שנכתבו פה, גם לפני שהיתה כל התייחסות אליהן. כל אחד יכול להחליט האם אלו אמירות ראויות או לא.

לגבי הענין עצמו: הרי כאן זה לא בי"ד. אשה ספציפית  כתבה על עצמה שעבדה המון על המידה הזו והצליחה - אז מה שייך לומר לה ש"לא נכון" ועדיין לא שמענו את עדות בעלה...  היא כתבה, ראוי להאמין. או לפחות לא לקבוע בפסקנות שמי שמאמין אלו פשוט פנטזיות.

אני מאד שמח לשמוע שאתה לא "מיואש" - ומצליח להתגבר על הבעיה ע"י להיות מאושר מאלפי דברים אחרים. אם כי, מדברים הקודמים אני מבין שלמרבית הצער כנראה אלו לא דברים שקשורים בה; כי כתבת פה למישהו שהברירה היא בין מריבות תמידיות לבין גירושין.

לגבי האמירה שאין קשר בין תיקון המידות לשינוי התנהגות כלפי אחרים - זה בוודאי לא נכון. תיקון המידות, פירושו שאדם מצליח גם לשנות התנהגות בעקבות זה. אדם שיש לו מידת הכעס, מתגבר עליה, עובד קשה, ובהתאם גם התנהלותו כלפי סביבתו משתנה.  זה אפשר, גם אם לעיתים קשה. ובוודאי שה"ציטוטים" מרבותינו שהוזכרו - רלוונטיים בהחלט.

לא באתי "להטיף לך".. כבר הסברתי שכל הענין שבגללו הגבתי בכלל, היה ההשלכה לאחרים. לכתוב למישהי באופן חזיתי: עדיין יש לך פתיל קצר; קודם שבעלך יגיב.. לבעל שמעיד שאהבה רבה בינו לבין אשתו - שהאופציה או להתגרש או מריבות תמידיות (או "להשלים עם המצב וזה לא ילך"); למישהי אחרת - שאין אפשרות לשנות, חלילה, מה שהביא מילדותו - אלו אמירות שהתגובות עליהן לא באות "כנגדך", אלא כדי לא להחליש דעת אלו שאתה יוצא נגדם.  אע"פ שאתה קורא לכך "פנטזיות", ושאר כינויים.

שוב - הענין לא לכתוב "עליך", אינני מכירך. ההתייחסות רק לדברים שכתבת. אם נפגעת אישית - הריני מתנצל.

אבל, מכיוון שניכר מהשתלשלות דבריך שאתה מאד "חם" על הנושא, מנסיון חיים כואב, אז אני חושב שבכל זאת יכולה לצאת טובה כלשהי מהדברים - וזה מה שהתכוונתי בראשית דברי ל"נושא הענייני".

כלומר: על אף שאינני מסכים לחלוטין לאי-היכולת לתיקון ששידרת פה, בכ"ז אני חושב שראוי לנשים בעלות "פתיל קצר", לקרוא מתוך דברים כמה קשה הנזק של דבר כזה. עד כדי כך שגורם לאדם "להתייאש" מהענין, גם אם לא מֵאוֹשר חייו בדברים אחרים.

אני חושב שהצירוף בין  דברים אלו, לבין מה שאני כתבתי על היכולת לתקן מידות ומעשים - יוכל אולי לתרום לעבודה עצמית אינטנסיבית למי שזקוקה לכך בנושא זה. מעין מה שהעידה פה זו שהגבת עליה לראשונה.

אולי זו תהיה תועלת שתצא מהענין.

הרבה טוב. 

אתה מגשר בין אנשים..? אביגיל.
איך בדיוק?
את לא מצפה שאענה לך בפורום כזה על תהליך מורכב.מורה נבוכים
אנסה בכל זאת לתמצת.
כל מקרה הוא שונה לכן אני לומד את המקרה לגופו לאחר מכן אני מציע לכל אחד ואחת בנפרד כמובן כדי שלא יהיו "פיצוצים" לנסות ולהסתכל פנימה על עצמם ולהצביע על הנקודות הטובות והרעות שלהם ומצד שני להצביע על הנקודות הטובות של בן/בת הזוג לאחר "עבודה" ממושכת שאנשים מחליטים להפתח ולראות מה טוב אצל האחר ובעיקר מה לא טוב אצלם והם גם מסוגלים להפנים זאת אני מעמת אותם אחד מול השניה. לאחר תהליך של סידרת עימותים אני רואה אם בני הזוג מסוגלים לשפוט את עצמם ולא לשפוט את האחר ולהכיל את עצמם. לאחר מכן במידה וזה מתפתח בצורה חיובית (בדרך כלל זה מאוד נדיר) אני "בונה" להם מסגרת של הכלה של שיחה דו שבועית משמעותית כדי לשמר את המצב החיובי. זוגות שלא מסוגלים להתמודד עם הדברים השליליים של עצמם וממשיכים להאשים זה את זה אני ממליץ להם להיפרד לתקופה מסויימת (דרך מעולה להבין כמה שבן הזוג חסר ומה מפסידים בחסרונו) ולנסות הכל מהתחלה. במידה וזה עובד ממשיכים לשלב הבא של השיחות הדו שבועיות. במידה ולא, אני מציע לפרק את החבילה.
ישנם זוגות שמצליחים וזה נדיר וישנם זוגות שלא מצליחים. חלקם נפרדים וחלקם ממשיכים לחיות בשינאה מתמדת עד הפיצוץ הבא עד סוף ימיהם כי הם פוחדים להיפרד ומפחדים להביט פנימה על עצמם ומי "שאוכל אותה" והכי ניזוק אלו הילדים. כמובן שישנם מקרים נוספים אבל זה לא המקום לספר.

בכול אופן לזרוק סיסמאות בפורום כזה או אחר לא מובילות לשום מקום ולא פותרות שום בעיה רק מדחיקות את הבעיות לזמן אחר שבסופו של דבר עולות מחדש והכל מתפוצץ.
אם כך,מודדת כובעים

אתה גם מאמין בשיפור האישיות. 

מסתדר שהויכוח לכשעצמו היה מיותר. אך הוא כן חידד נקודות.

אחר "עבודה" ממושכת שאנשים מחליטים להפתח ולראות מה טוב אצל האחר ובעיקר מה לא טוב אצלם והם גם מסוגלים להפנים זאת אני מעמת אותם אחד מול השניה. לאחר תהליך של סידרת עימותים אני רואה אם בני הזוג מסוגלים לשפוט את עצמם ולא לשפוט את האחר ולהכיל את עצמם.

זה לא בדיוק שיפור האישיות.מורה נבוכים
הרי כל אדם שפוי מודע פחות או יותר לאישיות של עצמו, אבל מעדיף להאשים את האחר. זו מין דרך מעוותת של התמודדות והדחקה עם בעיות. אבל אני אגלה לך סוד קטן, לפעמים צריך להטיח בפרצוץ ולבעוט בישבן כדי שאנחנו נתעורר.
אישיות זה דבר שמתעצב בגיל צעיר ונדיר מאוד שבגיל מבוגר זה ניתן לעיצוב.
הדרך להתמודדות עם בעיות של זוגיות לא פשוטה ולצערי לא ניתן לפתור בעיות בפורומים. מה לעשות החיים לא פשוטים כמו דף באינטרנט.
להשתנות מהקצה אל הקצה בבת אחת באמת נדירמודדת כובעים

החיים שלנו מלאים בהתמודדויות קטנות שמזיזות ומעצבות אותנו מילימטר אחר מילימטר.

גישת היהדות גורסת עבודת המידות ושיפור מתמיד.

לעמל נולדנו.

מה עם אנשים שחוזרים בתשובה וממש הופכים את עורם? ומה עם להפך?

אנשים גדלים (מכל הבחינות), מגלים תובנות שונות וההתנהגות משתנה בהתאם.

האישיות היא דבר דינאמי שמתעצב ללא הפסקה.

בדבר אחד אני מסכימה איתך - כל אחד צריך להסתכל על עצמו ולנסות להשתפר, אבל את הזולת להשתדל לקבל כפי שהוא. גם לקבל את הזולת זו עבודת המידות שלנו. או אולי *בעיקר* עבודת המידות שלנו...

קוראים לזה הסתגלות...מורה נבוכים
אנשים מסתגלים למצבים זה לא משנה את אישיותם.
לגבי חוזרים בתשובה, זה ממש שונה משום שמרבית החוזרים בתשובה עושים זאת לאחר טראומה קשה כמו לא עלינו מוות במשפחה, גירושין, גילוי מחלה קשה וכו'.
לכן מה שקורה עם חוזרים בתשובה לא מתאים עם דברים שקורים בינו לבינה.

אגב גם חוזרים בתשובה לוקחים את זה לקצה הכי קיצוני ומקפידים על כל דבר ועניין, אבל בשלב מסויים הם חוזרים "לאמצע" או שלא עלינו חוזרים בשאלה.
מה מה מה??כמו צמח בר
חוזרים בתשובה עושים זאת לאחר טראומה?
שטויות.

אתה אומר פה מידע פשוט לא מבוסס.
ולא על החוזרים בתשובה לוקחים את זה לקיצוניות. וגם אלו שכן- הרבה מאוד נשארים באמונתם ולא חוזרים בשאלה.

אני תוהה לעצמי,עם כ"כ הרבה הנפצות בהודעה אחת האם בכלל יש למה להתייחס להודעות שלך בנושאים אחרים.
גמרא מפורשת שאשה ודאי יכולה להתשנותפשושוןאחרונה

סנהדרין כב ע"א ע"ב

מתני לה (שנה- לימד) רב יהודה לרב יצחק בריה (בנו) אין אדם מוצא קורת רוח אלא מאשתו ראשונה שנא' "יהי מקורך ברוך ושמח מאשת נעוריך" אמר לו כגון מאן? (דוגמא לאישה כזאת) אמר לו כגון אמך. איני (ככה?) והא מקרי ליה (והרי במקום אחר קרה לו) רב יהודה לרב יצחק בריה "ומוצא אני מר ממות את האשה אשר היא מצודים וחרמים" ואמר לו כגון מאן? וא''ל כגון אמך- מיתקף תקיפא עיבורי מעברא במלה  (פירשו שם- באמת היא הייתה כעסנית אבל היא מעבירה על מידותיה) 

רש"י עבורי מעברא במלה. מעברת על מדותיה

בזמן האחרון אני במוזה רצינית להביא גמרות על כל דבר מגניב

אם זה כל כך נדיר שהתהליך מתפתח בצורה חיוביתנקודה

בס"ד

חשבת אולי לשנות גישה?

ואולי אפילו לעשות הסבה מקצועית?

כתבת שהרוב המוחלט של הזוגות שבאו אליך ,
לא ממש הצליחו לבנות מחדש את הגשר... 

ובתור אחת עם פתיל קצרמרב.
בעלי לא נפל על מכה, לא סובל ומבליג, לא מתגרש ממני ב100 שנים הקרובות ולא רב איתי בכלל (להפך. הוא כמעט היחיד שמצליח גם לעצבן אותי וגם להרגיע אותי הכי מהר...רק אבאשלי והוא מצליחים בזה טוב...)

כן, עובדים.
כן, יש במה להשתפר.
אבל היי, זה נראה שגם לך יש במה להשתפר. כמו ביחסים בין-אנושיים, למשל.
כולנו צריכים לעבוד על דברים חשובים יותר ופחות, ולכולנו יש יתרונות וחסרונות. אישה עם פתיל קצר היא אישה עם חסרון, אבל אישה רגישה לזולת זה יתרון. מה עושים כשיש את שניהם באותה אישה?
עובדים. עובדים. עובדים.

אני חייבת לציין שההודעה שלך הייתה פוגעת למדי.. מזל שאני נשואה לבעלי המדהים שיודע להכיל את הפתיל הקצר שלי ולא לאחד שלא היה יודע מה לעשות כשאני תופסת קריזה ומתגרש ממני בגלל זה.
גם גיסתי חשבה ככה עד שתפסה את בעלה עם מישהיא אחרת….מורה נבוכים
וצר לי לאכזב אותך אבל אם תמשיכי עם הפתיל הקצר שלך הוא בסופו של דבר יתכלה והפצצה תתפוצץ לך בפנים. אז קבלי עצה ממני, בכל פעם שבא לך להתפוצץ ולהתפרץ תדפקי את הראש שלך חזק בקיר ואולי זה מה שיציל את נשואייך. בהצלחה.
בואו נעצור כאןצוף שלי
אתה מדבר מתוך הכאב שלך אבל אל לך להשליך מהסיפור שלך לאנשים אחרים אותם אינך מכיר כלל וכלל. זה עוד מילא, אבל סגנון הכתיבה שלך פוגעני. אם אתה לא מעוניין בפגיעה בכותבים ובכותבות כאן, אנא התנסח אחרת. אם אתה מעוניין בהתנגשויות ובהעלבות אישיות, זה מצער.
שיהיה לכם בהצלחה.מורה נבוכים
וואומרב.
אתה איש מקסים. אין מה להגיד. למה לא פגשתי אותך עד עכשיו, שתגיד לי איך להתנהג.. תודה! עזרת לי מאוד.

(בעלי מוסר שאתה זה שמוזמן לדפוק את הראש בעצמך בקיר, אולי זה יאפס אותך.. וזה בעדינות מצונזר לטובת יושבי הפורום)
מרב, לך ולכל הנשים שאמרו שהן נוטות לכעסנקודה

בס"ד

ואו.

אתן מדהימות.

לא פשוט להודות בחיסרון, ולהיחשף כך,

וכל זה רק כדי לעזור לזוג אחר עם בעיה דומה.

יהי רצון שיהיה בבחינת "נענה תחילה"- ובזכות העזרה הזו- יהיה לכן קל יותר.

תודה מרב.
ובעלי מוסר: אמן
אני לא אומר לך איך להתנהג, אני רק מציע.מורה נבוכים

אם את רוצה לקבל עצה או לא זה תלוי רק בך, אבל תקחי בחשבון שאם לא תשני את התנהגותך (כפי שטרחת לציין) בסוף זה יתפוצץ ביניכם וישאר לך רק להמשיך ולעצבן את אבשלך... ולא תצטרכי להמתין 100 שנה.

ותמסרי לבעלך שהוא מוזמן להמשיך להתנהג כמו סמרטוט ריצפה אבל אל תתפלאי אם יום אחד תמצאי אותו בזרועות משהיא אחרת.

ועוד עצה לדרך (שוב את לא מוכרחה לקבל) תתחילי מעכשיו לפשפש במעשיו אני רק מקווה שלא תמצאי את מה שגיסתי מצאה אצל בעלה הסמרטוט ש"קיבל אותה" וגם לא טרח לריב איתה אבל מצא ניחומים בזרועותיה של אחרת שזו גם דרך שהוא מצא להתמודד עם אישה שחושבת שכל העולם מונח בכף ידה.

יום טוב.

לפשפש במעשיו זה הדבר הגרוע שהיא יכולה לעשות!!!מודדת כובעים

זו ממש עצת אחיתופל!!!!

אני מבינה שראית דברים בחיים.

אבל אתה איבדת את האמון במין האנושי.

אמון בשינוי, אמון באהבה ובביחד.

בהצלחה. אתן מוזמנות לטמון את הראש בחולמורה נבוכים
ולהאמין שהכל יהיה בסדר או כפי שהצעתי לה לשנות את התנהגותה ולהתייחס לבעלה כאדם ולא כסמרטוט.

ואגב לא איבדתי את האמון במין האנושי, אני רק יותר מציאותי ומסתכל על הדברים בעיניים פקוחות לרווחה.
סמרטוט? בעלי?מרב.
בגדול, הדיון הזה מפגר. כי אתה מוציא אותי מכשפב, את בעלי סמרטוט ואותך יועץ לענייני זוגיות ומשפחה.

נראלי שנפסיק את זה, כי המצב מדרדר. אבל תפקח את העיניים גם מסביב המשפחה שלך וגיסתך ותגלה עוד מציאויות דווקא די חיוביות ושמחות.. בהצלחה!
אל תדאגי, יש לאנשים שכל בדר"כפרח-שלג

להבחין בין טוב לרע.

נשמח אם תמסור את השם האמיתי שלךפרח-שלג

שנדע לעולם לא להגיע אליך לגישור.

והנה הוכחה ניצחת כמה צריך המלצות על "מטפלים" למינהם.

עדיף שאת תמסרי לי את שמך כדי שאם תגיעי אלימורה נבוכים
אדע לא לבזבז את זמני עליך.
אין לי מילים.אביגיל.
עדיף לשתות רעל מלהקשיב לעצות שלך בענייני זוגיות
היי שלום!! זה בעלה של מרב.. מרב.
בדרך כלל אני קצת נעלב כשקוראים לי סמרטוט, זה לא נחמד.. במיוחד שאותו בנאדם לא מכיר אותי ולא את אישתי ולא את חיי הנישואים שלנו. אז רק המלצה ידידותית ממני - אם אין לך מושג מי האדם שיושב מהצד השני של המקלדת, אז אל תפתח את הפה, כי בכל מקום שתגיע אליו אנשים יגיבו לך כמו פה.. ראיתי הרבה אנשים כמוך ברחבי הרשת, יש דבר אחד משותף לכולכם, אתם לא מסוגלים לקבל את ביקורת הקוראים ומפרשים אותה כתקיפות ועצבים (סליחה, יש עוד משהו, בד"כ אתם בטוחים שאתם יותר חכמים מכולם)
אז ככה, בשביל ההיכרות הקצרה - אין בנאדם בעולם שיותר חשוב לי מאשתי, אין אף אחד שאני יותר אוהב ממנה ואין מי שאני מכבד יותר ממנה, כנ"ל אצלה...
אז אם היא מתעצבנת אני אוהב אותה פחות? לא ולא!! הפוך! אני אוהב אותה יותר!! כי אני יודע שהיא מתמודדת ועובדת על עצמה בכל רגע ורגע!!
אז זה בגדול איך שהרוב הגדול של הזוגות עובדים..
בהצלחה! (:
אני שמח שכך והלואי שבעזרת ה' תזכו לאושר עד.מורה נבוכים
ואל תקח את זה אישית. אני לא מכיר אותך ולא באתי חלילה לפגוע בך והמטרה שלי הייתה לזעזע ואני מקווה שהצלחתי ובפנים אתה יודע טוב מאוד שצדקתי.

בהצלחה.
בפנים אני יודע שצדקת?מרב.
ממש לא! אתה טועה בגדול!! בחיי נישואין אין דבר כזה שלא מתקדמים כל הזמן, כל שניה ושניה מהחיים שלנו אנחנו עובדים על עצמינו, אנחנו מתקנים את המידות שלנו, מעצימים את הטטב שבנו, לוקחים את הכוחות העצומים שלנו לצדדים חיוביים.. ומה שאתה מציע, זה פשוט לחיות עם הרע! כפשוטו, להכנע לו.. לא להתמודד! זה קל בהרבה.. אבל זה לא נכון! אז לא, בפנים אני לא יודע צדקת, אני יודע שטעית..
אתם נשמעים זוג מדהים ומאוהב!!!מודדת כובעים

נכון. איזה כיף לכםאמא_מאושרת
חחח תודה מרב.
הלוואי שישאר ככה לנצח
איזה מקסימים |מתמוגג|אביגיל.
אחי, מה זה כל המרמור הזה??אמא_מאושרת
למה??
ערב נשים - המלצותתתטליולה

מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️

לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.

תודה!!

אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.

הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.

מה זה יקרה?לאחדשהאחרונה

כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות

למה השרשור הכלכלי שלי נמחק?חוזר
דיברת בצורה לא מכובדת, פנית לנשים בפרטיפשוט אני..

למרות שהן לא היו מעוניינות בכך.

זה סיבה למחוק שרשור?שלג דאשתקד
כןפשוט אני..אחרונה
יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשהאחרונה
מעשה שהיהיהלום אובלי

ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.

הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.

אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.

בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.

והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"

בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...

אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!

לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...

ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.

בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?

ואיך אתן הייתן מגיבות?

שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ

אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.

אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.

לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.

את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.

את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.

וברור לגמרי למה. זה מעליב.

מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה

מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם

וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...

איך הייתי מגיבה?

כנראה בצורה תינוקית נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.

גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול

כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.

וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.

אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.

מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.

אבל זה לא במציאות.

להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.

קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?

ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.

זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?

היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו. 

אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות

כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤

ורק לגבי הסיפא -

זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,

ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).

שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.

ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.

כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי

לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...

גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת

טעות קשה שלוזיויק
יש את ההתמודדות וזה לגיטימי, לגברים ונשים, אבל הוא עשה מעשה פוגע וחסר רגישות לדעתי, כולל באמירה
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28

ופותח שרשורים הזויים.

ולא תקין בעליל כמובן.

אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.

ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.

חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.

כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות

לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,

אבל בהחלט באופן כללי:

את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.

כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.

או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.

או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.

או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,

או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,

או "סתם" משועממים,

או נערים/ות,

או טרולים,

או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה

וחשוב ממש להיזהר.

גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה

ובטח שבאישי

ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.

אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.

יכול להיות שלא? יכול.

איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.

וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.

וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,

כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.

אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.

אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
זה רק מחזק לי כמה זה לא תקין...
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
אחרי שבוע שדאות או השרשור הזה.
הערותהעני ממעש

אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו

הוא פתוח איתך וזה יפה .

הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו

אינך חייבת לקחת ללב

תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו

ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע

ממש קשורה לנושא.

אני לא שמלהיהלום אובלי
ואני לא אחת מאלף
תגובההעני ממעש

נראה שלא הבנת את כוונתי

שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט

אבל משמע ששם נעצר

לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי

כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .

ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו

לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי

וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.

וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...

אוהעני ממעש

אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח

חוסר כבוד וכו שציינת

מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל

עוד משהו -

אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע

אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה

ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור

נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן

מסתמא יהיה לה מה לאמר

הוא שיתף אותך.אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 12:15

ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.

והוא נכשל

אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.

וגם לשיתוף איתך.

זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.

אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.

באמת אמירה מיותרת יחסית.

מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.

הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי

ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...

נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36

אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...

למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך? 

איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
העודף שיח ושיתוף על המראה של הפותחת, וקושי זוגי שמיוצג בשמחה ולבביות...
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי

שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו

וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...

הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven

כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך

לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית

לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..

גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית

אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי

וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...

אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.

ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.

בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven

אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג

לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד

פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...

מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיה

אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.

אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.

כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו

אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו

מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה

עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו

לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אני חושבת שיש נושאים שלא אדבר עם בעלי עליהם זה אחד מהם. למה לי לתת לבעלי לחשוב ולדבר איתי על יופי של מישהי לידנו? (זה לא שאני חושבת שהוא לא יחשוב לבד אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לשים את זה בנינו ולדון על כאלה)

אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!

סליחה אבל זה שיח גרועדרור אל

דרך הטבע שיש משיכות כל הזמן. כל עוד לא ממשים אותן חס וחלילה, אין מה לדבר על זה.

זה רק ייצור פגיעה, העלבה ומתח. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.

אם פתחת בטיפשות את הנושא, קבלי את משיכותיו בכנות. כשמבשלים חמין מקולקל - אין מה להתפלא אם יוצא מזה קלקול קיבה.

ולגופו של ענייןדרור אל

יש ציפייה ליצור משיכה, ולכן היעלבות כששומעים על משיכה לאחרות. וזה גם נוגע בדימוי עצמי.

אי אפשר לעצור את המשיכות לאחרות, זה דרכו של עולם. אפשר להעצים את המשיכה אליך. באופן חיובי, לא באופן שלילי.

כלומר: טוב ורצוי לדבר על - כמה אני יפה בעיניך, נכון שאתה אוהב את השפתיים שלי, מה הכי יפה בי שאתה הכי אוהב ונמשך. כאלה שאלות, שיעשו רק טוב.

עכשיו שכבר נאמרה האמירה שלו - מציע לך לא למסגר אותה ולעשות ממנה עניין. זו תחושה רגעית של משיכה מקומית. זה לא אומר שהוא לא נמשך אליך ולא שאת פגומה.

הוא נמשך אליה, היא לא פגומהסיה

אבל הוא לא חכם מספיק . אם היה חכם לא היה בוער לו לבהות באישה אחרת כשהוא נמצא ליד אשתו

עד שהם אירגנו יציאה ויצאו הוא יכל להתאמץ בשעתים של היציאה לא להסתכל על אישה אחרת.

מה יצא לו? התאמצו ליציאה ובמקום להתקרב אחד לשני יצא הפוך. וכל זה למה? כי לא יכל להתאפק ביציאה הזאת לא להסתכל על אישה אחרת ולא לכבד את האישה שלו.

לצאת זה טירחה זה ביביסיטר זה ארגון הילדים.

יצא שכרו בהפסדו

נשמע שאתה מאוד חכם, אקבל את עצותיךיהלום אובלי

המלומדות, הנבונות והלא טיפשות בכלל, מזל שאתה כאן להציל אותי מהבעירות שלי.

אפשר לנעול את השרשור אני רואה שהוא מיצה את עצמו...

קראתי חלק מהתגובותלאחדשהאחרונה

והאמת בכלל לא מעניין אותי אישית אם זו הטרלה או לא..
לגופו של עניין, קודם כל חיבוק אחותי, קשוח ממש.
אני אישית נגיד, קנאית בהגזמה, בורכתי בבעל שלא מסתכל על אף אחת (
לפעמים זה גם מוזגם) ובטח שלא מדבר איתי על זה.
כמו שאמרו לך פה,
העלית את הנושא מולו, צריך לדעת שהתגובה מהצד השני תהיה כלשהי ואולי לא תמיד נעימה.
כמה דברים
1. למה הוא המשיך לחזור על זה כל כך הרבה, אמרת לו שזה לא נעים לך? מה דחוף היה לו לציין את זה?
2 הוא הבין בכלל כמה זה פוגע בך והתנצל?
3. לא ראיתי התייחסות כלשהי לזה אבל, חשבת מה זה גרם לו להרגיש כשציינת שבעל של מישהי אחרת בהה בך? אולי זה הכניס אותו למגננה למקום של פעולה הפוכה? נקודה למחשבה..

נשמע שיושב כאן משהו קצת עמוק יותר..
פתחת את הנושא לא מיד כשזה קרה אלא אח"כ, משמע הלכת עם זה תקופה עד שבחרת לדבר על זה באותה השבת.
במיוחד אם את אומרת שזה הולך בינכם,
כדאי לעשות פה עבודה.
קודם כל מול עצמך,
אח"כ אולי גם איתו
שוב חיבוק ענק...

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

חחחחחחחחחחלאחדשה
מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגועאחרונה
בעלי מתעלם ממניא1111

היי, אשמח לעצת הפורום

בעלי אחת לכמה ימים כועס, נפגע ממשהו או סתם לא במצב רוח ולאחר מכן מתעלם ממני למשך כמה שעות/ימים.

זה כולל יציאה מהאוטו הביתה בלי לחכות לי, מבט אטום, הסתגרות במחשב או ללכת לישון מבלי לתקשר.

זה בדרך כלל מסתיים אחרי שאני כבר ממש פגועה, ואפילו בוכה. גם מזה הוא בהתחלה מתעלם ואחר כך חוזר כאילו לא קרה כלום.

אני מבינה שיש לאנשים לפעמים צורך במרחב אבל זה חוזר על עצמו כל יומיים. אני מרגישה שאי אפשר לצפות אותו ושכל דבר קטן יכול לגרום לניתוק רגשי. אני ממש סובלת מהאירוע הזה. אשמח לעצות

תמיד זה היה ככה? או שזו תופעה חדשה יחסית?*אשתו של בעלי*

אולי עובר עליו משו...מצוברח ממשו...

ניסית לדבר איתו על זה?

כמה זמן נשואים?זמירות
לא תקין.לביטה

התעלמות זו אלימות לכל דבר.

טיפול זוגי אולי יעזור. 

מצטרף להתנגדותצדיק יסוד עלום

זו התנהגות חריגה ואכזרית כלפייך. לפעמים אין כוחות ואז קצת יורד החשק לדבר, אבל אם זה דפוס אי אפשר לתרץ כנפילה. את אשתו, הוא חייב להתאמץ עלייך. הוא מרגיל אותך בהענשה על התנהגויות שלא כפי רוחו, והעונש הוא נטישה.

אם זה באמת כמו שתיארת זה מאוד מאוד לא תקין. טיפול זוגי דחוף, אין משפיל מההתנהגות הזו.

ממליץ לא לתקוף חזרה אלא לפעול חכם. מן הסתם הוא גם בחור טוב ולכן אתם ביחד. אבל זו התנהגות אולטרה בעייתית, תיזהרי מאוד לא להיות מכילה כלפי דבר כזה

אם הוא היה פהמשה

הייתי שולח אותו לתחקור של כמה דברים לנסות להבין איך הנפש שלו פועלת ולמה הוא מתגונן ככה. אבל הוא לא.

איך את מרגישה? מה עובר לך בגוף כשהוא עושה לך את זה ?

אולי הוא לא יודע להגיד את הרגשות שלוbinbin
צריך ללמוד איך מדברים ומשתפים תנסי ליזום שיחה על זה שאת מוכנה לעזור לו לדבר לשתף ולפתוח את הלב... זה שלב חשוב בזוגיות שצריך לעבור אותו ושניכם צריכים להיות מוכנים להתקדם לשם
נשמע כמו התעללות רגשיתזיויק
השיח והקשר חשובים גם במצב של מריבה. דברתם על זה בזמן רגוע?
תעשי גוגל על טיפולי שתיקהruthi
זה לא תקין, זאת לא נורה אדומה אלא פרוז'קטור. 
גם אני מתעלם מאישתי.די שרוט
חוקרים גילו שהאוזן הגברית בנויה בצורה אבולוציונית מיוחדת. היא מסוגלת לשמוע רחש של פתיחת בקבוק בירה ממרחק של 3 חדרים, אבל מסננת אוטומטית תדרים שמכילים את המילים "זרוק את הזבל" או "אנחנו צריכים לדבר". זה לא רוע, זה פשוט הישרדות. אל תיקחי אישית.
לא יפה ללעוג לכאב אמיתי שמעלים כאןזיויק
מסכימה גםדיאט ספרייט
חוסר טאקט עד כדי חוצפה של ממש 
בסדר בסדר סליחה. ניסיתי להקליל את האוירהדי שרוט
כמה זמן נשואיםהעני ממעש
נשמע לא טוב, אבל...שלג דאשתקד

חלק מהחברה' כאן לקחו את זה קיצוני קצת, לטעמי. זו לא בהכרח אלימות, זה לא דורש טיפול דחוף, זה גם ממש אבל ממש לא מה שנקרא "טיפול שתיקה".

בסך הכל, מדובר לכאורה באדם טוב שעובר עליו משהו והוא מגיב לזה בצורה מסוימת. חבל באמת שהוא ככה מתנהג, וגם חבל שעובר עליו משהו, אבל זה קורה במשפחות הכי טובות. בשביל להבין כמה זה לא מבהיל, תדמיינו שהשטלה הזו הייתה נשאלת על ידי גבר, ביחס לאשתו. ברור שהתשובות היו שונות לגמרי, וזה משום שלנשים יש יותר לגיטימציה להביע רגשות, להעיר, לעמוד על דעתן וגם להתנהג בצורה כזו. אצלן זה נורמלי שיש תנודות במצב הרוח. מותר להבין שיש גם גברים כאלה. אף אחד לא מת מזה, וכנראה גם אף אחת לא תמות מזה.

לדעתי, תחכי קצת שזה יפשיר ותדברו, ותנסי בכנות להבין מה שורש העניין. דווקא ככל שתאפשרי לו לדבר בפתיחות, יש יותר סיכוי שהוא ילמד לדבר ולהעיר אם גרמת לו עוגמת נפש (אכתוב כאן משהו שיפחיד חלק מהחברות/ים, אבל יש מציאות כזו! יש שיח אלים מאוד כיום כלפי גברים, שגורם להרבה גברים עדינים לחוש שאסור להם להעיר ולדבר על מה שמפריע להם, ואז זה יוצא בצורות כאלה. אז אם באמת רוצים לפתור את הבעיה, צריך לגרום לו כן להעיר ולדבר ואולי זה יעזור).

כמובן שיש עוד הרבה אפשרויות. יכול להיות שזה מזג האוויר (פתאום נזכרתי בשיר היפה "מת אב ומת אלול" של ר' שמואל הנגיד, שמתאר את החוויה הזו בצורה מליצית ויפה), יכול להיות שזו איזו חוויה נפשית או אישית וגם יכול להיות שמישהי מדליקה אותו בחוץ ואז כשהוא חוזר אלייך הוא נכבה (לא תמיד זה סוף העולם, אבל אדרבה, ככל שתנהגו בחכמה ותפתרו את העניין בקלות, הוא יישאר אצלך ויבין כמה זה טוב).

סליחה, טעיתי!!שלג דאשתקד

בזכות אחד מחברי הפורום שהאיר את תשומת ליבי, אני רואה שלא מדובר באירוע חד פעמי שקרה לאחרונה, אלא באירוע שקורה מפעם לפעם.

אם זה אכן כך, זה שונה מהיחס המאוד סלחני שהצגתי. אם זה קורה רק בתקופה האחרונה, תנסי באמת להבין, אולי עכשיו ממש יש לו תקופה קשה (נניח, ואתן דוגמה מאירוע שהיה אצל קרובי משפחה שלי: זוג שגם ככה קצת דבוקים להורי האישה וכולם שם "לא מתים" על בעלה, מחליטים לעבור לגור אצלהם לתקופה ממשוכת, והגבר גם ככה מרגיש לא בנוח ועוד זוכה מדי פעם להערות קטנטנות מכיוונים שונים - את יכולה חהבין שזה מצב לא טוב מבחינתו, ובנוסף הוא מקבל עוד משקולת של 2 ק"ג כל יום-יומיים).

אבל כן, חד משמעית שזה לא מצב בריא וזה לא אמור לחזור על עצמו כל פעם שכועסים.

אין לי עצות, אבל כן חשוב לי להגיד שזה ממשדיאט ספרייט

ממש ממש לא תקין

להישאר ככה זה לא יכול להיות

זה קורה סביב נושא/תחום קבוע?רקלתשוהנ
האם בעעלך עם אישיות רגישת יצרשוקו.
מה שנקרא SHP
באמת לא נעיםתהילה 3>

נשמע שכדאי לשוחח על המצב הזה בזמן נינוח ביניכם.

לשתף כמה זה פוגע בך, וכמה זה מכאיב לך, ולבקש שגם אם הוא פגוע ונסער יתנהל אחרת.

מוסיפה שיש אנשים ש"מענישים" בהתנהגות כזאת, ויש אנשים שהתגובה שלהם כשהם נסערים או כאובים היא התנתקות והסתגרות עד שהם נרגעים וחוזרים.

אם זה נעשה באופן מעניש, כדאי לפנות לעזרה חיצונית. אם זה חלק מדפוס התנהלות מסתגר בזמן קושי, אפשר להתחיל גם בשיח ביניכם.

כך או אחרת חשוב לשוחח על התחושות שלך מול זה. אפשר ורצוי, בכללית לדבר על התגובות והאוטומטים שלכם בזמני פגיעות. הרבה פעמים אצל זוגות אלה תגובות שמפעילות זו את זו.

לדוגמא צד שפגוע וצועק, ומלחיץ את הצד השני שרגיש להרמת קול, שמסתגר ומתרחק בגלל זה ואז הצד הראשון מרגיש נטוש, ויותר נפגע וכועס, וחוזר חלילה.

הרבה פעמים אופן התגובות הללו לפגיעות מוסיפות פגיעה נוספת, גם אם הצד השני צועק כי הוא פגוע, והצד המתרחק מתרחק כי הוא נסער, ושניהם לא מתכוונים לפגוע אחד בשני, אבל תכלס זה מה שקורה.

מודעות לאוטומטים האלה יכולה לסייע לשניכם (ולכל זוג) להתנהל יותר נכון בעיתות משבר.

איש שילמד שהוא כרגע פגוע וזקוק להסתגר שיגיד לפני כן, קשה לי לדבר עכשיו ואני צריך זמן לעצמי לעבד מה שהיה. הצד שהדחף שלו הוא להוציא את מה שמכעיס אותו, שילמד להגיד אני ממש ממש נפגעתי ממך ואני רוצה שנדבר על זה, מתי תהיי פנויה לשמוע אותי? וכן הלאה.

מטבע הפורמט, בני זוג עשויים לדרוך זה על הפצעים אחד של השני. זה לא באג אלא פיצ'ר, שבעבודה נכונה מאפשר לכל אחד להכיר לעומק את הפצעים והדפוסים שלו ושל בן הזוג, ולהתרפא בהתנהלות נכונה.

רק מעודדת שאפשר לצאת מיזה.אונמר

נשמע פה מהתגובות שאת במצב מזעזע והלך לך על הנישואים.

לא מקלילה, ובאמת זה קשה ברמות. זה השפלה נוראית וכאב מאד גדול לאישה.

רק אומרת שאני גם הייתי חווה את זה מבעלי, וב"ה אנחנו אחרי זה. אין דבר כזה היום.

הינו בטיפול טוב ב"ה. ובאמת שבאנו שתינו כדי לטפל ולא לשמוע ולהמשיך הלאה.

אבל לגמרי לגמרי אנחנו אחרי והסיכוי היום שיקרה דבר כזה הוא אפסי.

הוא פשוט הבין בעלי עד כמה זה לא רלוונטי ולא יכול להיות חלק מהחיים שלנו, ולמד להתמודד.

אש רק מעודדת אותך שאפשר לצאת מיזה. טיפול כמובן יועיל פי מאה מכל שיחה שלכם. אם יש לך סיכוי לשכנע אותו אז הכי טוב.

אם את רוצה המלצה למי שאנחנו הלכנו אפשרי באישי.

ולא אומרת לך טיפול עכשיו 40 שנה. הינו בטיפול ממוקד, כמה חודשים ואנחנו מעל זה.

בעז"ה שיהיה כה גם לכם.

חיבוק על הבדידות... לא קל בכלל.

חשוב לי להוסיף לפותחתדיאט ספרייט

למקרה שהדברים שאני כתבתי לא היו ברורים.

אני מסכימה מאוד עם הכתוב פה.

אני לפחות, המסר שהתכוונתי להעביר הוא שככה זה לא יכול להימשך וחייב עזרה חיצונית.

ממש לא התכוונתי שיש מקום להפסקת הנישואים.

ובכללי אני בעד הפסקה במקרים קיצוניים בלבד. 

👍.אונמראחרונה

מבינה לגמרי גם את הבהלה.

באמת זה ממש לא נעים.

אבל ב"ה אפשר לצאת מיזה. מטפלים ויוצאים והחיים אחרי הם כל כך אחרים.

החיים בצל החשש של 'אולי עכשיו משהו לא יתאים לו ויגזר עלי שקט של יומיים' זה זוועה.

אחרי שעובר החשש נפתחים עולמות. בעז"ה.

חיוב מוזר באשראיאפרסקה

הסתכלתי קצת בדוחות של האשראי, וראיתי שירד לי החודש וגם חודש קודם חיוב מאיזה מקום שלא מוכר לי, משהו בירושלים ואני לא הייתי בירושלים ממזמן. לא משהו פסיכי רק 17 שקל, אבל עדיין מאוד מוזר לי. חיפשתי את שם החברה בגוגל (וונד פיי) ועוד יותר לא הבנתי. מישהו יודע איך אני מבררת מה זה החיוב הזה? יכול להיות שזה פשוט דמי כרטיס או משהו?

האם עסקה טלפוניתהעני ממעש

או שעבר פס מגנטי בפועל

האם יש בפירוט מס' טלפון של החברה

האם חיוב מוכר שעבר בעלות

האם מישהו שנתת לו לשלם משהו דרכך

רשוםאפרסקה

האם הוצג? כן

זה אומר הכרטיס כאילו עבר בפועל? איך זה הגיוני?

בעלי אמר שאולי זה בית עסק ששינה שם וכתובת אבל איך אני יודעת מה הוא?

זה חיוב הוראת קבע?משה

תכחישי עסקה דרך חברת האשראי. הם מאוד מקפידים על הדברים האלה.

רגע רגעפשוט אני..
כדאי לברר היטב לפני שעושים הכחשת עסקה, גם כדי לא לגרום עוגמת נפש לבעל העסק וגם כדי לא לקבל קנס מחברת האשראי.

קודם לבדוק טוב מי זה העסק הזה, רק אחר כך להכחיש אם הבירור לא עזר.

מנסיוןמשה

לא מקבלים קנס מחברת אשראי כל כך מהר. בתור מי שמתפעל כמה עסקים שסולקים ומקבלים הכחשות.

זה מה שאני מנסה להביןאפרסקה

איך אני מבררת מי זה?

כי השם ממש לא מוכר לי, ולא הכתובת

לפעמים השם שמופיע זה לא איך שקוראים לזה בעולםרק נשמה

קרה לי פעם גם שהיה לי חיוב מוזר וכשהשוותי תאריכים וסכומים הבנתי שזה סתם שייק שקניתי בריבר ומשום מה בחיוב הופיע "דעבול גלצבי" או איזה משהו הזוי דומה

תנסי להיזכר מה עשית באותו יום או אולי נתת את הכרטיס למישהו אחר?

אפשר גם לבדוק באתר של החברת אשראי עצמה פעמים יש שם יותר פירוט

יכול להיות שזה חיובעדיין טרייה
של המקווה? סתם קפץ לי הסכום שזה העלות לטבילה בלי הכנה...
וואלה!!!אפרסקה

את גדולה! צודקת חחחח

תודה גם ל @רק נשמה זה באמת שם מוזר מאוד למשהו אחר חחח

חח ענק רקלתשוהנ
נתנו כאןהעני ממעש

כיוונים מעניינים

ממליץ למצוא חצי שעה פנויה ולטפל

באופן כללי, אפשר להכניס פירוט על כל קניהמרגול

לפחות באפליקציה של מקס.

נניח אם אני מעבירה בביט משהו תפעולי, וזה יורד מהאשראי, כתוב באשראי ביט. אז אני מוסיפה הערה קטנה מה זה כדי שיהיה לי אח"כ.

או לפעמים גם על רכישות משמעותיות שלא ברור מה הן (נניח איזה מוצר חשמל. לכי תזכרי מה קנית במחסני חשמל ביוני).

ברוב הדברים כמובן לא צריך. רמי לוי זה רמי לוי, אין יותר מדי מה להתבלבל… 

תתקשרי לחברת אשראיזיויקאחרונה

אולי יעניין אותך