סירוב פקודה: מועיל או פוגע בצה"למרדכי
בס"ד

השבת פורסמה כתבה בבשבע (עמוד 22) תחת הכותרת "הסירוב היה יכול למנוע את העקירה". בהמשך הכתבה מצוטט בועז העצני (שסירב פקודה בעצמו): " נושא סירוב הפקודה היה קריטי לעצירת הגרוש, ולו היה זוכה ליותר תמיכה ציבורית היה עשוי לבלום אותו".

לקריאת הכתבה מתוך העיתון:
http://en.calameo.com/read/001660802a1d2fa078db1

האם לדעתכם היה סיכוי למנוע את הגרוש אם היה סירוב פקודה המוני? ואיך זה היה משפיע על צה"ל?

ולשאלה לימיינו-
במציאות שלנו, במידה וח"ו יהיה שוב גרוש, האם סירוב המוני הוא חלק במניעת הגרוש? האם זה יצליח? ואיך בימיינו זה ישפיע, אם בכלל על הצבא?

דיון פורה.
סרוב פקודה לא היה מונע את הגרוש לדעתידי"מ
ועדיין אני חושב שצריכים לסרב.
זה המינימום שבמינימום.
מי שמתגייס לצבא הזה שלכל הפחות לא יעשה רע באופן אקטיבי.
מסכים...לדעתי בהחלט צריך לסרב פקודהפשושון

גם אם נראה שזה לא יעזור...ומי יודע אולי בזכות האחדות תבטל את הגזירה

בטח שכן!יוני
חלק גדול ממי שהובילו את המסתננים לתוך גוש קטיף (אחרי כפר מיימון) היו חברה שערקו ולא סתם ערקו, הם לקחו איתם מהבסיס מפות של הקו...
לוחמים שעד לא מזמן תפסו קו בגזרה הזאת ידעו להוביל את המסתננים בין העמדות של כוחות צהל, ידעו איפה לחתוך את הגדרות וגם איך לא להסתכן בכפרי חבל עזה..

אבל הסיבה לסרב פקודה היא לא בשביל זה- היא נטו בשביל עצמך...
אם רק היינו מקשיבים לדעת תורה, הכל היה אחרתהכהניסט הנודד
הרב מרדכי אליהו מבהיר: על חייל לסרב פקודה גם במחיר ישיבה בכלא
תאריך: י''ב סיון

מאת: מערכת פורטל חב"ד

בעקבות סדרת הראיונות שאורגנו ובהם שיבשו במכוון את דעתו, מבהיר הראשון לציון הרב אליהו את דעת התורה האמיתית. הרב אליהו קורא לסרב פקודה, ואף לשבת בכלא: "אמרנו לעיל שזה איסור תורה. ולכן על החייל לומר למפקדו "איני מסרב פקודה, אבל אני לא יכול לבצע את הפקודה הזו". ואם ישב בכלא בגלל אמירה זו – זכות היא לו ואשריו שנתפס על דברי תורה."

מערכת פורטל חב"ד מגישה את השו"ת המלא.
טוב, שאלת התועלת שבסירוב היא שאלה טובה למי ששוקל היענותאיל אחר

אבל בגלל שמדובר בבגידה בעצם ההוויה המכוננת של הציונות הדתית היום, זה לא יכול לבוא בחשבון. הסירוב צריך להיות נחרץ ללא גמגומים.

וכאן צריך להבין דבר יסודי: מדובר בהכרזת מלחמה לחיים ולמוות. 

חיילי צה"ל היו נדרשים לירות במפגינים פשוטו כמשמעו. לא מדובר כאן רק במחאה אזרחית אלא במלחמה. מי שלא מבין את זה, לא רק לא  מבין את המציאות, אלא מתעלם מפרקים חשובים בתולדות הקמת המדינה: אלטלנה, שהיא המשך הסזון; פרשת קיבוץ ניצנים כפי שמשתקף בספרו של אורי מילשטיין. במלחמה אין מרחמים.

קל לשבת תחת המזגן ולכתוב שהתשובה הברורה היא לסרבארץ הגליל
אבל האם זה מועיל? ברור שלא... מזיק? ברור... איפה היה הצבא כיום אם כל הדתיים לאומיים היו עוזבים את המבא? איפה היה מכתב כמו של וינטר. אתם יודעים מה זה מפקד חטיבה שטוען שהוא נלחם מלחמת מצווה?? זה דבר אדיר! זה מהפכה ברוח הצבא! נראה לכם שזה היה קורה היום אם כל אחד היה חושב שהצבא לא מתאים לו ככפפה ליד אז היה עוזב אותה?! אנחנו חיים שליחות וזה אומר שצריך לעשות גם את הדברים שהכי כואבים לנו ויש לזה מטרה...
(ברור לי שיתחילו להגיב לי אז בבקשה דיון מכובד בלי להתלהם... )
קל לשבת תחת המאוורר ולכתוב כאלו דבריםיוני
עם חיילים כמו עופר וינטר יהיה לנו צבא עם הרבה אמונההכהניסט הנודד
אך ללא שום אדמת ארץ ישראל
בהדי כבשי רחמנא למה לךאביחי מנחם
העניין הוא לא מה קל, אלא מה נכוןונסי

הבעיה היא שבכלל מתגייסיםדי"מ

אם הכנסת את עצמך למקום בעייתי זה המינימום שבמינימום הוא לא לעשות רע בידיים ולכן לסרב פקודה.

איפה היה הצבא אם כל הדתיים הלאומייםנולאית
בס"ד

היו מסרבים פקודה?
במקום הרבה הרבה יותר טוב!

אנחנו חיים תחת שליחות? להיות דתי מחמד?
או לעשות את רצון ה'?

להיות דתי מחמד, זה מה יאמרו הגויים הגלותי של הדתיים, מה יאמרו החילונים?

בגיליון המצורף של עולם קטן לכבוד עשור לעולם קטן, היה משפט יפה
שאלו חייל האם הוא יסרב פקודה כאשר הוא יצטרך לגרש משפחות יהודיות מבתיהן, הוא ענה שהקשר שלו עם הצבא נובע מהקשר שלו עם ה'..
לכן הוא יסרב פקודה

הקטענולאית
הקטע >
יפה! מרדכי
סרוב פקודה, חובה עצמית על כל אחד ואחד.עמיחי
לא יודע אם זה היה מונע או לא..
לדעתי מה שבעיקר יכל למנוע את הגרוש זה חוסר שיתוף פעולה של הנהגת המאבק, שהייתה שותפה מלאה לגרוש.

אבל אדם באשר הוא יהודי צריך לסרב פקודה.
עם השנים הבנתי שזה מה שהיה יכול להציל את גוש קטיףונסי

זה לא ממקום של לשפוט. הלוואי והיה לי כח לעשות  זאת בעצמי. העניין הוא להבין מה הדבר הנכון.

החיילים, בני שמונה עשרה ששנה לפני כן ישבו בכיתה ולמדו בשיעור אזרחות על פקודה בלתי חוקית בעליל. היו יכולים להציל את הגוש. ויחד איתו למנוע ארבעה מבצעים בעזה (גשמי קיץ, עופרת יצוקה, עמוד ענן וצוק איתן) שלא לומר ם את שובו אחים, ותכלס, גם את לבנון השניה. או לפחות הצבא היה זוכר שם מה לעשות. כואב.

אגב, יותר מדויק לנסח: למנוע את הטילים על עוטף עזה, אשקלון אשדוד באר שבע  תל אביב ירושלים וחיפה...

לפני פחות ממאה שנה היינו בעזה עצמה. מי יודע מה עלה בגורל הפסיפס של בית הכנסת העתיק של עזה.

חייבת לכתוב גם את הצד הזה...רנה בנה

סתם, שתחשבו על זה כשאתם אומרים מיד 'לסרב פקודה'.

הצבא מבוסס על פקודות וציות.

ככה כבשנו, ככה שמרנו, ככה נלחמנו וככה לצערנו.. גם גרשנו.

תקחו  נגיד פלוגה אחת, תסתכלו על כולם, כולם נראים אותו דבר במדים של צה"ל, אם תורידו מכל אחד את 'המדים' את ההשתיכות לצבא, נראה מגוון עצום של דעות, אמונות, רעינות, תכונות, וכו'.
אז זה הגיוני שיש מסגרת שתופסת בתוכה את כל המגוון הזה ומוציאה מפעלים ענקיים, מלחמות וכו'.

איך??!

בדיוק בזכות רעיון 'המדים' כל אחד שנכנס לצה"ל הופך ל'חייל'. יש הרבה פחות משמעות לאישיות ולחייו הפרטיים, בצבא הוא חייל בצבא הגנה לישראל, והוא מחויב לזה.

וככה זה, הוא מקבל פקודה- הוא עושה.

אם כל אחד היה שם את עצמו לפני המחויבות לצבא, המערכת הזאת לא היתה יכולה להתקיים.

באחת המלחמות בלבנון (נראלי..) קיבל אחד ממובלי הלחימה בשטח (לא מכירה את כל השמות של המפקדים) פקודה להמשיך ולהכנס לאחת הערים כבר ממש בתוך לבנון.

והוא החליט על דעת עצמו שזהלא מתאים ולא נכון, ו'לא שם עליהם' ושם המלחמה נעצרה...

עשה את הדבר הנכון?

אז אני לפני אמונותי ודרך חיי אומרת שהוא לא היה בסדר.. אבל מצד ההגיון הפשוט אם מותר לסרב לפקודת גירוש , אז גם מותר לסרב לפקודה כזאת ואין משמעות להחלטות שהצבא מקבל.

לדעתי-

לגרש? לא.

להתחמק? כן.

לסרב? אולי.

הייתי מפנה? אני ממש מקווה שלא. (ב"ה שיש לי פטור מהצבא)

וכן, גם לדעתי ציווי התורה קודם להגיון ולמוסר האנושי..

אבל רק שיהיה לנו ברור מה אנחנו אומרים כשאנחנו מכניסים את הכלי של הסרוב למשחק... 

אולי בהזדמנות אני אערוך את זה כדי שזה יהיה יותר ברור.. לילה טוב!!

חח מענין האם מישהו הגיע עד לכאן בלי דילוגים

את צודקתדי"מ
עבר עריכה על ידי די"מ בתאריך כ"ב בתמוז תשע"ה 07:26
הבעיה בצבא שורשית ולכן אין להתגייס ולהיות חלק מהגוף הזה
והיה והתגייסת, המינימום שבמינימום הוא לא לעשות רע בידיים ולסרב לפקודה כזאת.
לצבא יש מטרהעמיחי
והיא כיבוש ארץ ישראל ושמירה עליה
וכפי שכתב הרב קוק(ציטוט חופשי מהזיכרון..) "עיקר עניינו של צבא הוא הכיבוש".

ולכן הדבר שגורם נזק לצבא הוא מה שנוגד את מטרתו, ממילא סרוב פקודה לא יקשה על הצבא אלא יחזק אותו.

תראינולאית
בס"ד

השאלה היא האם אני רוצה להיות חייל בצבא ה' והצבא של מדינת ישראל היא דרך או
שאני רוצה להיות חייל בצבא מדינת ישראל ובנוסף אולי גם לעבןד את ה'..

אז כן, באמת אם כל אחד יעשה מה שבראש שלו ומה שנראה לו הצבא יתערער
העניין כאן, שהצבא אינו ערך כשלעצמו אלא כלי,
אז אם אדם רואה את עצמו כחייל בצבא ה' (מי אנחנו? צבאות ה'! ומה תפקידנו? להילחם! במי במה? ביצר הרע! )

והוא רואה בצה"ל כלי לעבוד את ה', והוא ישתמש בכלי הזה בצורה שהוא רואה לנכון בה, ואם הכלי הזה יהפוך לטרף (פקודה נגד צווי התורה וחוסר סירוב פקודה)

הרי יצא שכרו בהפסדו, טובל ושרץ בידו

אז כן, שהצבא יתערער ואולי יתעורר ויחזור למה שהוא צריך להיות, צבאות ה' שנלחמים להחזיר את ארץ ישראל ולא לזרוק את ירושת הארץ כמו דבר חסר ערך, צבא ה' שנלחם להגן ולשמור על עם ישראל ולא על 'אזרחי ישראל',

אז אולי אם אלפי יהודים היו מסרבים פקודה הצבא היה מתערער
וסוף סוף מתעורר להיזכר ביעוד האמיתי שלו
ולא נלחם מלחמות שווא
רנה בנההכהניסט הנודד
בדמוקרטיה ישנו מושג כזה שנקרא: ״פקודה בלתי חוקית בעליל שדגל שחור מתנוסס מעליה״, על פי חוק חייל שמקבל פקודה שעונה להגדרה הזו חייב לסרב לה. לצערינו בשמאל השכילו לשכנע את העם שפקודה לגרש ערבים מביתם היא פקודה כזו, ולכן זה כרגע (לצערי) לא עומד על הפרק. אם אנו נשכיל לשכנע את העם שפקודת גירוש יהודים מביתם היא ״פקודה בלתי חוקית בעליל שדגל שחור מתנוסס מעליה״ אז נצליח גם אנו להוריד את זה מהפרק
לא היהגלובוס

ודאי שאם הרוב יסרבו פקודה יהיה פחות משמעותי הגירושמישהי=)

ויותר משמעותי זה שסירבו,

לא יודעת אם יוותרו על זה, אולי יביאו ערבים אנא ערף מה

וברור שזה ישפיע על הצבא ולאו דווקא לטוב.

מועילעדידפ

יכול היה למנוע
יצליח בעתיד יותר מבעבר, אין ספק

הדיון עקר אסבירהלוי מא

לצורך הפשע של הגירוש נבחרו אנשים עם פרופיל מאוד ברור שעברו בנוסף שטיפת מח צבאית 

על נחיצות הגירוש ודמוניזציה של העקורים 

אף אחד לא טיפש לבא למחלקת ביניש ולפקוד עליהם דבר כזה

זה שטויותיוני
אם כמה עשרות של לוחמי הנחל החרדי ששמרו על בסיסים בבקעה ובשומרון היו מסרבים לקחת חלק ("מעגל רביעי") והיו עורקים, הצבא לא היה מסוגל לבצע את הגירוש.
אתה רוצה להביא להפסק הגירוש או להתמוטטות הצבא?ארץ הגליל
ואם עצירת הגרוש מחייב התמוטטות של צה"ל?מרדכי
אז זו כבר שאלה כבדת משקלאלעד

רוב תומכי סירוב הפקודה אמרו מה שאמרו לאחר הנחה שצה"ל לא יתמוטט בעקבות סירוב המוני

איך "צה"ל יתמוטט מזה"?די"מ
זה בדיוק מה שאמרתיאלעד

מה שרציתי להגידדי"מאחרונה

זה שאם צה"ל היה מתמוטט הוא היה מתחלף.

זה הרי "צבא העם" לא?

זה לא שלא היה צבא.

כל המטרה היא לפתוח דיונים על שאלות כבדות משקל מרדכי
צה״ל לא יתמוטטהכהניסט הנודד
צה״ל מקסימום יבין שהיעוד שלו היא הגנה על חיי יהודים ולא גירושם, וגם אם הוא יתמוטט זה לא ביג דיל, מיד אחריו יקום צבא יהודי אמיתי
גם וגםדי"מ
זה שזה היה גורם לצבא להיות גוף שלא מסוגל לבצע משימה מסויימתיוני
לא אומר ששאר משימות הוא גם לא היה יכול לבצע.
אבל כן, הייתי רוצה שהצבא יתמוטט אז, התנהלות הצבא הייתה מחפירה גם בשמירה על ביטחון המתיישבים ולהזכירך, בחודשיים שלפני הגירוש נפלו מאות פצמרים בגוש ונפצעו אזרחים וחיילים בלי תגובה צבאית.. כי עוד רגע מתפנים..

אבל תכלס, אם להיות מציאותי, הצבא לא היה מתמוטט מזה. היו סוגרים את הגדוד ומפזרים את החיילים בגדודים אחרים ובהתי הכלא (ונצח יהודה לא הייתה קיימת היום).

במקרה שחייל עורק, חברי הפלוגה פשוט עובדים יותר, במקרה ש3 חיילים עורקים כבר מביאים מחליפים מפלוגה אחרת אבל כשיותר מזה יערקו כבר יפזרו את הפלוגה ויביאו פלוגה אחרת במקום.
כשגדוד שלם לא מתפקד זה כבר יוצר דומינו שמשפיע על כל גדוד אחר בצבא.
הנחל החרדי היה קטן ממה שהוא היום אבל אם מפקדיו היו עורקים (והיו כמה שערקו, היה חסר עוד אחד רציני שהיה עורק אבל הוא בחר להחזיק את הגדוד) זה היה יוצר אפקט שהיה גורם לשיתוק מכונת הגירוש.
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך