למה לדעתכם המצב השתנה מכל הדורות?מבקש אמת

האם בגלל תקומתה של אותה מדינה המאפשרת בתוכה עבודה זרה, גילוי עריות, שפיכות דמים, חילול שבת, אכילת נבלות וטרפות? למה אתם מצפים שבדיוק מצוות המקדש יעניינו אותה? מדוע אתם חושבים שאנחנו כבר לא בגלות?

חוץ מזה, בזמן בית ראשון שהיה מצב כמו היום ה' ראה לנכון להחריב את בית המקדש.

אז אני כמובן לא שולל ח"ו את המצווה. אני פשוט לא מבין מה מעורר את התקווה יותר מכל הדורות

המצב שונה בתכליתטוביה2
כדברי הגמ' למה גלו ישראל בימי הושע שהיה מלך צדיק וביטל את המשמרות לירושלים מימי יירובעם עד אז קולר (עול חאט אי העליה לרגל) תלוי בצוואר המלך ובזמנו קולר תלוי בצוואר המחל
מה ההבדל בין מדינת ישראל לירבעם?מבקש אמת

......ונסי

1, כן! בדיוק מהסיבה הזו!

2, כי היא המדינה של עם ישראל

3, "גלות יכולה להיות גם בבית כשאתה אינך מרגיש שאתה נמצא בבית" <ציטוט לא מדויק> העיקרון, איך יוצאים מגלות כזו? צריך להתחיל להרגיש בבית. אני מציעה, כרבים/רבות וטובים/טובות לפני, לבנות אותו.

4, כי הפעם זה אפשרי. וכדאי לנו לקחת אחריות על המעשים שלנו  

מקווה שדייקתי בדברי,

ונסי

אין אומתנו אומה אלא בתורותיהמבקש אמת

ולכן אין קשר בין מדינת ישראל לעם ישראל.

4. תמיד זה היה אפשרי אילו הגורם השלטוני היה מעוניין בזה.

?.ונסי

לא הבנתי את הנימוק. למה זה אומר שאין קשר?

4, נכון. ועדיין, זה אפשרי וכדאי שניקח אחריות על המעשים שלנו.

כי מדינת ישראל אינה מדינת התורהמבקש אמת

4. אבל מה לעשות שאת השלטון לא מעניינת התורה?

ציטוט ממש פשטני.א"י זה קשה

יכול להיות שזה העיקר אבל אני יכול להביא לך עשרות מקורות ראשונים ואחרונים שעם ישראל הוא לא רק תורה. מהר"ל כותב שהסיבה שאברהם לא נכתב למה הוא נבחר (לא מתואר שהיה צדיק וכו') זה כדי להדגיש שהבחירה האלוקית באברהם היא לא תלוית מעשים כלל, יש ערך ליהודי גם אם הוא לא שומר תורה ומצוות. הרבה פעמים הוא מגלם במציאות הרבה דברים שצריך להופיע והיהודי השומר תורה ומצוות לא מופיע, ובלעדי החילוני העולם היה חסר מבחינות רבות ולכן יש ערך (אם כי ודאי עדיף שישמור תורה ומצוות) גם לחילונים כיהודים.

אז יש בינינו וויכוח בסיסי. עכ"פ זאת גם ההלכהמבקש אמת

מי אמר שאנחנו לא בגלות?די"מ
על השאר ועוד שרשורים חשובים שיש כאן נגיב בלנ"ד שבוע הבא מתישהוא
תעדכן אותי אם תוכל. תודהמבקש אמת

יש לי הרבה חיבה לנושא ואני גם נרשם כל שנה לקרבן פסח אך צר לי שמתערב כאן תאוות כוח ושלטון.

"תאוות כוח לשלטון"די"מ
"שום תשים עליך מלך"-זו לא מצוה?!
זו מצווה. אבל לא שאתה תהיה המלך...מבקש אמת

מתי אמרתי שאני רוצה להיות המלך?די"מ
אז מצוות מינוי מלך אינה מצווה עלינו לשלוט אלא להישלטמבקש אמת

מה אתה רוצה להגיד בזה?די"מ
שאין עליך שום מצווה לשלוטמבקש אמת

עליי באופן אישי או על עם ישראל?די"מ
אין על אף אחד שום מצווה לשלוט. המצווה שציטטת היא להישלטמבקש אמת

המצווה היא למנות מלך.די"מ

זו מצוות ציבור.

יש בנוסף מצוה לכבוש את הארץ.

אני לא מצליח להבין מה אתה בא להגיד.

אם אתה מקבל את מצוות כיבוש הארץ יש בינינו עוד וויכוחמבקש אמת

על כל פנים, טענתי המקורית הייתה שבשביל מצוות המקדש היה עדיף לפעול בצורה אחרת אלא שאתכם מעניין יותר שלטון "יהודי" על ההר / "מצוות" כיבוש הארץ.

אין משהו שמעניין אותנו יותרדי"מ
שנבין מעניינים אותנו באותה מידה.
אתה לא חשב שיש מצות כיבוש הארץ?!(המןם)
מה המקורות שלך?
מסכת סוטה: למה רצה משה להיכנס לארץ בשביל המצוות התלויות בהמבקש אמת

אם יש מצווה להיות בארץ השאלה לא מתחילה

המצווה אינה 'להשלט'טוביה2
המצווה היא ליצור מערכת שלטונית נכונה
באותו מקום שכתוב מצוות מלך מופיעה לא ירבה נשים כסף סוסים ולא לרדת מצריים
מערכת שלטונית נכונה על פי הלכה היא מלך מבית דודמבקש אמת

וכשיהיה מלך כזה הוא יהיה המשיח. כל השאלה היא עד אז

לא נכון בכללדי"מ
לפחות לא לפי הרמב"ם.
אין שום חובה שהמלך יהיה מבית דוד דוקא.
למה?אדם כל שהוא

אתה לא חושב שע"פ הרמב"ם בשביל למנות מלך לא מבית דוד צריך הוראת נביא?

י  כיון שנמשח דויד--זכה בכתר מלכות, והרי המלכות לו ולבניו הזכרים הכשרים עד עולם:  שנאמר "כיסאך, יהיה נכון עד עולם" (שמואל ב ז,טז).  ולא זכה אלא לכשרים, שנאמר "אם ישמרו בניך, בריתי" (תהילים קלב,יב).  אף על פי שלא זכה אלא לכשרים, לא תיכרת המלכות מזרע דויד לעולם:  הבטיחו הקדוש ברוך הוא בכך, שנאמר "אם יעזבו בניו, בריתי; ובמשפטיי, לא ילכון . . . ופקדתי בשבט, פשעם; ובנגעים עוונם.  וחסדי, לא אסיר מעימו" (ראה תהילים פט,לא-לד).

יא  [ח] נביא שהעמיד מלך משאר שבטי ישראל, והיה אותו המלך הולך בדרכי התורה והמצוה, ונלחם מלחמות ה'--הרי זה מלך, וכל מצוות המלכות נוהגות בו, אף על פי שעיקר המלכות לדויד, ויהיה מבניו מלך:  שהרי אחייה השילוני העמיד ירבעם, ואמר לו "והיה, אם שמוע תשמע את כל אשר אצווך . . . ובניתי לך בית נאמן כאשר בניתי לדויד עבדי . . ." (ראה מלכים א יא,לח); ואמר לו אחייה "ולבנו, אתן שבט אחד--למען היות ניר לדויד עבדי כל הימים לפניי, בירושלים" (מלכים א יא,לו).

יב  [ט] מלכי בית דויד--הם העומדים לעולם, שנאמר "כיסאך, יהיה נכון עד עולם" (שמואל ב ז,טז).  אבל אם יעמוד מלך משאר ישראל--תפסוק המלכות מביתו, שהרי לירבעם נאמר "אך, לא כל הימים" (מלכים א יא,לט).

מה שכן, יכול עקרונית להיות מלך מבית דוד שלא ישלים את המשימות של המשיח, ולא יהיה המשיח - "ואם לא הצליח עד כה, או נהרג--בידוע שאינו זה שהבטיחה עליו תורה, והרי הוא ככל מלכי בית דויד השלמים הכשרים שמתו."

עיינתי שם עכשיו, עדיין הדברים מסופקים בעיני..אדם כל שהוא

כן משמע לי שדברי הרמב"ם בפרק ראשון על מלכות בית דוד הם בעלי משמעות הלכתית, לגבי ירושת המלכות.

[אך מחודש בעיני לומר שהמסקנה מזה צריכה להיות שאם לא ידוע לנו מיהו מבית דוד איננו יכולים כלל למנות מלך].

השאלה קשורה גם לשאלה אחרת, האם יש אפשרות לפי הרמב"ם למנות מלך בזמן שאין נביא [נניח, לפני שנבחר דוד].

הרמב"ן מתייחס לשתי השאלות האלה [בפרשת שופטים, לגבי "מלך אשר יבחר ה'", ובפרשת ויחי לגבי לא יסור שבט מיהודה], לפי הרמב"ן יש אפשרות למנות מלך בזמן שאין נביא, ויש איסור למנות מלך שלא משבט יהודה ומבית דוד. [יעויין בדבריו בפרשת ויחי בגבולות האיסור]. 

איני יודע האם הרמב"ם מסכים לדבריו.

פשט הרמבם שצריך נביאדי"מ
אך קשה איך כוזביא נהיה מלך?
ולכן מוכרחים להגיד כמו הרמב"ן שזה לא לעיכבוא תביא את הרמב"ן כי לינזכור שכשבדקתימקאיתי בדיוק ההפך ברמבן (לגבי מינוי מלך כשאין נבואה)
אלו דברי הרמב"ן לגבי נביא-אדם כל שהוא

וטעם "אשר יבחר ה' אלהיך בו" -על דעת המפרשים, שיהיה נבחר על פי נביא או במשפט האורים, יצוה הכתוב תשים עליך מלך אשר יבחר ה' אלהיך בו, כי הוא יבחר ולא אתה. ובספרי: "שום תשים עליך מלך - מת מנה אחר תחתיו, מלך - ולא מלכה, אשר יבחר ה' אלהיך - על פי נביא".

אם כן, מה טעם להזהיר "לא תוכל לתת עליך איש נכרי", והשם לא יבחר בנכרי?

אבל לדעת רבותינו יש בכתוב הזה תנאי נסתר, יאמר שום תשים עליך המלך שיבחר השם בו אם תוכל לעשות כן שיענך השם בנביאים, אבל איש נכרי לא תוכל לתת עליך לעולם.

ועל דרך הפשט אמרו: שום תשים עליך מלך אשר יבחר ה' אלהיך בו, ולא אשר שנא ה' אלהיך, כי הוא בחר בישראל ולהיות המולך מבחוריו ולא מקרב העמים אשר שנא.

ודעתי בדרך הפשט, כי טעם "אשר יבחר" שכל מולך על עמים מאת האלהים היא לו, כענין שכתוב (דניאל ד כט): "די שליט עלאה במלכות אנשא ולמאן די יצבא יתננה". וכך אמרו (ב"ב צא) אפילו ריש גרגותא מן שמיא מוקמי ליה. יאמר "שום תשים עליך מלך, כל אשר יהיה נגזר מן השמים שימלוך, ואם הוא מקטני שבטי ישראל ומשפחתו הצעירה; אבל איש נכרי לא תמליך עליך לעולם". וכן על דרך הפשט "המקום אשר יבחר ה' אלהיך בו", כל שיבנו שם בית המקדש לה', הכל מרצון ה'

הוא אשר אמרתידי"מ
לכתחילה צריך נביא אבל זה לא לעיכובא
אם רמב"ן ולא רמב"ם אז מי שגודל כחילוני נשאר מיןמבקש אמת

ולכן מדינת ישראל היא מדינת מינים הגרועה מגויים

מסכים.די"מ

אני גם נגד מדינת ישראל.

אבל לא נגד שלטון.

אני בעד שלטון יהודי.

ברגע שיהיה מלך יהודי. כלומר מלך מבית דוד שיכוף כל ישראל לילךמבקש אמת

בדרך התורה, ולא יקדש בקדושה דתית את מלחמת המערב באסלאם, אלך אתו באש ובמים.

הסבר נאדי"מ

כל זמן שאין מלך על פי הלכה שכופה כל ישראל לילך בדרך התורהמבקש אמת

אנחנו בגלות. זה שביבי הוא יהודי מבחינה גזעית לא מעלה ולא מוריד.

אני מסכים איתךדי"מ

הדרא קשיא לדוכתה, מה השתנה היום מכל הדורותמבקש אמת

השתנה שחלק גדול מעם ישראל בארצודי"מ

ואה"נ שגם בדורות הקודמים היה צריך לפעול למען הזה.

העיקר הי"ח.

אבל איך אפשר בזמן שאנחנו נתונים לשלטון שלא על פי תורה?מבקש אמת

א.זה לא קשור.די"מ

ב.האי בהאי תליא.

אני לא מאמין שיהיה אפשר להגיע לבניין המקדש כל עוד מדינת ישראל קיימת במתכונתה הנוכחית.

המקסימום זה מזבח והסדר כמו במערת המכפלה.

וגם זה התקדמות חשובה.

בדיוק. עד ביאת המשיח מה שאפשר לסדר זה מזבח ובשביל זהמבקש אמת

רצוי להגיע להבנה עם המוסלמים על כך שזה לא אמור להיות על חשבונם. מזבח זה המון. אין מצווה אחת של בניין בית המקדש אבל מרוויחים הרבה הרבה מצוות.

למה צריך להגיע להבנה עם המוסלמים?!הכהניסט הנודד
מי שואל אותם בכלל?!
הציונים... שאנו בגלות אצלםמבקש אמת

ואת הציונים מי שואל?!הכהניסט הנודד
אף אחד! אם אין אני לי מי לי? אם אנו לא נחליט שהגיע זמן מקדש אף אחד לא יחליט את זה בשבילינו!!!
ולמה אתה חושב שהגיע זמן מקדש בזמן שיש חילולי שבת וכיוצא?מבקש אמת

איפה הסתירה?הכהניסט הנודד
זה שאנו חוטאים בחטא אחד (חילולי שבת) זה אומר שצריך גם לחטוא בחטא אחר (ביטול מצוות שקשורות למקדש)?
הקב"ה אומר שאם יש עבודה זרה הוא מחריב את בית המקדשמבקש אמת

כשהמקדש הוא לא חלק מחיים כלליים של עבודת ה' על פי התורה הוא הופך להיות עבודה זרה

הגיע גם הזמן לאכוף שמירת שבת?מבקש אמת

היעדר המקדש הוא פרט במערכת של מדינה חילונית

כן, הגיע הזמן!הכהניסט הנודד
אז במקום לבקש ממשטרת הציונים שתאכוף את ריבונותה בהרמבקש אמת

נראה אתכם מורדים בה

ואתה מורד במשטרה בעניין חילולי שבת קודש?הכהניסט הנודד
למרוד במשטרה זה אומר שכל שבת ושבת תלך לאיזה עסק שפתוח ותחסום את הכניסה אליו, עד שתעצר! אתה מוכן לזה?
אני מודע לזה שאני בגלות. הקושיא היא עליך שאתה לא חושב כךמבקש אמת

אם כבר אתה בגלות אז למה לא עז הסוף?הכהניסט הנודד
סע לניו יורק ותפתור אותנו מהעונש שלשמוע את דעותיך הגלותיות
אני בגלות כאן. למה לי לנסוע עד שם?מבקש אמת

כי כאן זה לא באמת גלותהכהניסט הנודד
זה לא חכמה להיות כאן בין בני עמך עם צבא שבדרך כלל משתדל לשמור עליך ולקרוא לזה גלות! גלות זה לשבת בניכר ולפחד מכך שכל רגע עלול להתפרץ עליך איזה פוגרום אנטישמי ח״ו
באמריקה בטורקיה ובאיראן הצבא שומר על היהודיםמבקש אמת

וביתר הצלחה. כאן זה המקום שהכי הרבה יהודים מתים בגלל שהם יהודים

ובגרמניה?הכהניסט הנודד
פולין? אוקראינה? להזכיר לך מה קרה שם לפני 70 שנה
ומי ערב שמה שהיה לא יהיה אחר קום המדינה?מבקש אמת

בינתיים אנחנו לא רואים שהמדינה פתרה את הבעיה

ומי ערב לך שבארצות הברית זה לא יקרה?הכהניסט הנודד
וזה שצה״ל לא פועל מספיק כדי לחסל את האויב אתה צודק, זה דבר שצריך לעבוד עליו כדי לשנות
אין לי שום ודאות. אני בוטח רק בה' ולא בשום מדינהמבקש אמת

גם אניהכהניסט הנודד
אבל בארץ שהקב״ה נתן לי אני חי כמו שהקב״ה רוצה שאחיה, כבן בית ולא כאורח
מניין לך שזה מה שהוא רוצה?מבקש אמת

ולמה אתה חושב שמשם אני לא יכול לכתוב?מבקש אמת

ולמה רק עסקים? תקים משטרה דתית שתסקול כל מי שנוסעמבקש אמת

במכונית או אפילו מדליק את הכיריים בשבת

אין הכי נמיהכהניסט הנודד
אני רוצה להזכיר לכם פסוק שכנראה שכחתםמבקש אמת

שלאורו יש לחיות על ביאת משיח.

"דרשו את שלום העיר אשר אתם בה כי בשלומה יהיה לכם שלום"

גם לי יש פסוק להזכיר לךהכהניסט הנודד
עֲל֥וּ הָהָ֛ר וַהֲבֵאתֶ֥ם עֵ֖ץ וּבְנ֣וּ הַבָּ֑יִת וְאֶרְצֶה־בּ֥וֹ ואכבד [וְאֶכָּבְדָ֖ה] אָמַ֥ר יְהוָֽה׃
זה היה ברישיון כורש. אתם מעכבים רישיון דומהמבקש אמת

אני לא רואה שהפסוק מתנה זאת באיזה רשיוןהכהניסט הנודד
כמובן. אם אתה בוחר לקרוא רק פסוק אחד מכל התנ"ךמבקש אמת

נכון. מיד בחורבן בית ראשון הכהניסטים דאז החלו למרוד בבבליםמבקש אמת

והרגו את גדליה בן אחיקם הגלותי שהיה נאמן לשלטון הבבלי ואנחנו צמים על זה כל שנה

שקר גסהכהניסט הנודד
ישמעאל בן נתניה רצח את גדליהו בן אחיקם על רקע אישי משום שישמעאל היה ממשפחת המלוכה ולא יכל לסבול את העובדה שמישהו אחר ישלוט
תלמד תנ"ךמבקש אמת

ציטוט מויקיפדיההכהניסט הנודד
לאחר כיבוש ממלכת יהודה בידי הבבלים, הוגלה רוב העם היהודי, ובמיוחד נכבדי העם, לבבל, ואילו בארץ נשארו מעטים מדלת העם, ששימשו כורמים ויוגבים. נבוכדנצר השני, מלך בבל, הציב את גדליה בן אחיקם לשליט על שארית הפליטה אשר נותרה בארץ יהודה. גדליה אסף והנהיג את כל פליטי החורבן, ושכנע את יושבי יהודה לאסוף את היבולים, ואף קיבל גיבוי מירמיהו הנביא שהצטרף אליו למצפה‏[4].

כפי שמתואר בספר ירמיה‏[5], גדליה נרצח בידי קבוצת יהודים, בהנהגת ישמעאל בן נתניה, שהיה נצר לשושלת המלוכה. הוא הוזהר על הצפוי להתרחש מפי נאמניו, מפקד הצבא יוחנן בן קרח ואנשיו, שהזהירו אותו מפני ישמעאל. יוחנן אף ביקש כי גדליה יקדים להורגו בפעולת מנע, אך גדליה לא האמין לו וסירב להצעתו. גדליה נרצח כשישב במצפה (כנראה נבי סמואל של היום), ואיתו נטבחו גם תומכיו ואף החיילים הבבליים שהיו מוצבים שם. הרצח שנעשה בעיצומה של סעודה שערך גדליה לישמעאל בן נתניה ואנשיו, נעשה בהכוונת בעליס מלך עמון.

ברצח גדליה בא הקץ לקיומה של אוטונומיה יהודית כלשהי בארץ ישראל לאחר חורבן הבית הראשון. הרצח גרם לדלת העם, שהיו תחת ממשלתו של גדליה בן אחיקם, להתפזר. מקצתם ירדו למצרים, מחשש לתגובת הבבלים. בכך הושלם חורבן הבית הראשון, ולא נותרה כל ריבונות יהודית בארץ ישראל למשך שבעים שנה, עד ימי שיבת ציון.
מצטער על כך שאני לומד את המאורעות מהתנ"ך ולא מהוויקיפדיהמבקש אמת

ומה עם החשמונאיםהכהניסט הנודד
הם לא מרדו במלכות?!
הם מרדו בגלל שמנעו מהם את קיום המצוותמבקש אמת

נכוןהכהניסט הנודד
אבל הם בכל זאת מרדו במלכות! לפי הסברא שלך הם היו צריכים לקבל את הדין
כפי שאמר הצמח צדק. הקב"ה הוא ששלח אותנו לגלות ורק הוא יגאלנומבקש אמת

ואף על פי כן רק הגופות שלנו נמסרו לגלות. לא הנשמות. ולכן בעניין קיום התורה אנו לא נכנעים למלכות.

אבל הצמח צדקהכהניסט הנודד
עמד בדיבורו ונשאר בגלות, הוא לא חי בא״י מוקף בבני עמו וצועק ״גלות״
בני עמי? עמי הם רק הנאמנים לתורה!מבקש אמת

תרצה או לא הם בני עמךהכהניסט הנודד
זה כמו שאומר שהחב״דניקים לא בני עמי כי אני ברסלבר! זה לא נכון! כולנו בני אב אחד אנחנו!
יש הלכה. מי שאינו שומר מצוות הוא כגוי לכל דבריומבקש אמת

תביא מקורותהכהניסט הנודד
עד אז אני לא מאמין, ובעיני אתה מוציא שם רע על רוב עם ישראל!
רמב"ם הלכות שבת פרק ל' הלכה ט"ו עירובין פרק ב' הלכה ט"זמבקש אמת

שחיטה פרק ד' הלכה י"ד גזילה ואבדה פרק י"א ועוד

סבבה, קיבלתיהכהניסט הנודד
תודה רבה, למדת אותי כמה דברים שלא ידעתי! אבל בוא נחזור לנושא שסטינו ממנו! איך אתה נמצא כרגע בארץ ישראל כשלשיטתך אתה אמור להיות בגלות
אני בגלות בארץ ישראל. זה לא סותר. אם זה לא שליטת התורה זומבקש אמת

גלות בדיוק כמו העותומנים

אתה לא חושב שמצבנו הפיזי והרוחני קצת יותר טוב פה בארץ ישראלהכהניסט הנודד
מאשר המצב שהיה לפני 70 שנה?
ודאי שלא. תשווה את המצב של היהודים כאן למצבם בארצותמבקש אמת

האסלאם. לרבנים הייתה אוטונומיה שיפוטית. בתקופות מסוימות תחת שלטון מוסלמי היה אפילו בית כנסת בהר הבית.

הפשט ברמב"ם הוא שבר כוכבא היה מבית דודמבקש אמת

ואז?די"מ

הוא היה שושלת חדשה ולכן לכאורה צריך נביא

לא. מאז שנמשח דוד אין בניו צריכים להימשח שובמבקש אמת

ברמב"ם זה לא כתוב לפי מה שזכור לידי"מ

אשמח לראות מקור.

אין מעמידים מלך "תחלה" אלא ע"פ נביא...מבקש אמת

תראה במפרשים שהכוונה תחילת שושלת.די"מ

והכוונה היא שאם זה הבן של המלך הקודם לא צריך אבל אם לא, אז כן צריך.

הרמב"ם כותב "כיון שנמשח דוד--זכה בכתר מלכות, והרי המלכות לואדם כל שהוא

לבניו הזכרים הכשרים עד עולם".

אולי המשמעות של זה שירושת המלכות במובנה ההלכתי היא גם אחרי הפסקה של אלפי שנים.

אבל שים לב להקשר בו זה נאמרדי"מ
ז2 הִנִּיחַ בֵּן קָטָן - מְשַׁמְּרִין לוֹ הַמְּלוּכָה עַד שֶׁיַּגְדִּיל, כְּמוֹ שֶׁעָשָׂה יְהוֹיָדָע לְיוֹאָשׁ. וְכָל הַקּוֹדֵם בַּנַּחֲלָה קוֹדֵם לִירֻשַּׁת הַמְּלוּכָה, וְהַבֵּן הַגָּדוֹל קוֹדֵם לַקָּטָן מִמֶּנּוּ.ז3 וְלֹא הַמַּלְכוּת בִּלְבַד, אֶלָּא כָּל הַשְּׂרָרוֹת וְכָל הַמִּנּוּיִין שֶׁבְּיִשְׂרָאֵל יְרֻשָּׁה לִבְנוֹ וּלְבֶן בְּנוֹ עַד עוֹלָם; וְהוּא שֶׁיִּהְיֶה הַבֵּן מְמַלֵּא מְקוֹם אֲבוֹתָיו בְּחָכְמָה וּבְיִרְאָה. הָיָה מְמַלֵּא בְּיִרְאָה, אַף עַל פִּי שֶׁאֵינוֹ מְמַלֵּא בְּחָכְמָה, מַעֲמִידִין אוֹתוֹ בִּמְקוֹם אָבִיו, וּמְלַמְּדִין אוֹתוֹ. וְכָל מִי שֶׁאֵין בּוֹ יִרְאַת שָׁמַיִם, אַף עַל פִּי שֶׁחָכְמָתוֹ מְרֻבָּה, אֵין מְמַנִּין אוֹתוֹ לְמִנּוּי מִן הַמִּנּוּיִין שֶׁבְּיִשְׂרָאֵל.ז4 כֵּיוָן שֶׁנִּמְשַׁח דָּוִד, זָכָה בְּכֶתֶר מַלְכוּת, וַהֲרֵי הַמַּלְכוּת לוֹ וּלְבָנָיו הַזְּכָרִים הַכְּשֵׁרִים עַד עוֹלָם, שֶׁנֶּאֱמַר: "כִּסְאֲךָ יִהְיֶה נָכוֹן עַד עוֹלָם" (שמואל-ב ז,טז). וְלֹא זָכָה אֶלָּא לַכְּשֵׁרִים, שֶׁנֶּאֱמַר: "אִם יִשְׁמְרוּ בָנֶיךָ בְּרִיתִי" (תהילים קלב,יב). אַף עַל פִּי שֶׁלֹּא זָכָה אֶלָּא לַכְּשֵׁרִים, לֹא תִּכָּרֵת הַמַּלְכוּת מִזֶּרַע דָּוִד לְעוֹלָם; הִבְטִיחוֹ הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא בְּכָךְ, שֶׁנֶּאֱמַר: "אִם יַעַזְבוּ בָנָיו תּוֹרָתִי, וּבְמִשְׁפָּטַי לֹא יֵלֵכוּן [...] וּפָקַדְתִּי בְשֵׁבֶט פִּשְׁעָם וּבִנְגָעִים עֲוֹנָם, וְחַסְדִּי לֹא אָפִיר מֵעִמּוֹ" (שם פט,לא-לד).
מי רצית להביא מההקשר? ההשוואה לשאר השררות?אדם כל שהוא

"לו ולבניו"-בן אחר בןדי"מ
אבל במחשבה שנייה אולי אתה צודק צריך לעיין בזה
איך אתה מסביר את הסיפור הזה? שמוזכר בפירוש שר׳ עקיבא וחביריוהכהניסט הנודד
עלו להר הבית?
מעשה בארבעה חכמים גדולים בתורה ובמצוות - רבן גמליאל, רבי אלעזר בן עזריה, רבי יהושע ורבי עקיבא - שהלכו יום אחד בדרך העולה לירושלים.
היה יום חם והשמש להטה בעוז, וטיפות זעה ניגרו מעל מצחם. מידי פעם נעצרו למנוחה קלה, שתו מעט מים והמשיכו בדרכם. איש לא נראה בסביבה. דממה שררה מסביב. שוחחו ביניהם החכמים בענייני תורה ומצוות, כשמידי פעם נשמע רק קול קריאתו של עורב שחור שקרע את הדממה.
לעת ערב הגיעו להר הבית. נאנח רבן גמליאל אנחה עמוקה וגדולה ואמר:
"אויה לנו! מה קרה לנו! הביטו וראו: כאן, במקום הזה, עמד לפנים בית-מקדשנו. היה זה הבניין היפה והמפואר ביותר בתבל. מכל קצווי העולם באו אליו להתפלל ולהשתחוות לפני ה'. בנוי היה מאבנים גדולות, יפות ומסותתות, חלקן צופו בשיש מבהיק. גשרים וכניסות מכל עבר אפשרו לעולי הרגל להיכנס למקדש, וכלי כסף וזהב נוצצים קישטו אותו. ועכשיו, מכל הפאר וההדר לא נשאר דבר. בגלל חטאינו שלח ה' אש גדולה, ששרפה והרסה הכל. מה נורא הוא שברנו!"
"אכן", אמר רבי אלעזר בן עזריה וקולו רועד, "על משכבי בלילות שומע אני את העיר ירושלים בוכה. הדמעות זולגות על אבניה, ואין מי שינחם ויעודד אותה. לפני שנים רבים היה המקום הזה הומה אנשים, נשים וילדים. שלוש פעמים בשנה - בפסח, שבועות וסוכות - עלו לכאן לרגל לבית-המקדש. מקרוב ומרחוק באו: מן העמק ומן ההר, מן הנגב והגליל. צעדו לכאן בשיירה ארוכה לקול התוף והחליל. ועכשיו שממה ועזובה מכל עבר. איש לא בא לפקוד את המקום".
אמר רבי יהושע: "כאן בדיוק, במקום בו עומדות רגלינו, עמד פעם בית קודש הקודשים - המקום הקדוש ביותר לעם ישראל. שתי פרוכות מקושטות זהב סגרו את הפתח, ואיש לא
הורשה להיכנס. אבל פעם אחת בשנה, ביום הכיפורים, היה הכהן הגדול לובש בגדי לבן ונכנס לקדש-הקדשים בחיל ורעדה כדי לבקש ולהתפלל בעד עם ישראל".
הקשיב רבי עקיבא לדבריהם, וחיוך קל עלה על שפתיו. התפלאו החכמים: מה יש כאן לחייך? הביטו זה בזה, הביטו ברבי עקיבא, אך לא אמרו דבר. וכך, בעודם מצטערים וכואבים את מראה ההרס והחורבן, ראו לפתע שועל יוצא מתוך בית קודש-הקדשים, מנענע בזנבו ומרחרח את האדמה. למראה השועל הזדעזעו החכמים, ודמעות חמות הציפו את עיניהם. שעה ארוכה הם בכו ולא הצליחו להירגע. לפתע נשמע קול צחוק. נשאו החכמים את עיניהם. מאין נשמע הצחוק? לתדהמתם הרבה גילו כי רבי עקיבא הוא הצוחק.
שאלו אותו: " מדוע אתה צוחק?"
השיב להם רבי עקיבא: "ומדוע אתם בוכים?"
אמרו לו שלושת חבריו החכמים: "איך לא נבכה, ובית-מקדשנו חרב ושועלים מהלכים בו?"
צחק רבי עקיבא בשנית ואמר: "במהרה ייבנה בית-המקדש". "וכיצד אתה יודע?" שאלו אותו, נדהמים.
אמר להם רבי עקיבא: "האם לא קראתם? הרי הקב"ה בכבודו ובעצמו אמר זאת לנביאיו: וכשם שקיים את הבטחתו הראשונה - להחריב את בית-המקדש, כפי שאמר לנביא מיכה: 'ציון שדה תחרש, וירושלים עיים (חורבן והרס) תהיה...' - כך יקיים את הבטחתו השניה, לבנות את בית-המקדש השלישי, כפי שאמר לנביא זכריה: 'עוד ישובו זקנים וזקנות ברחובות ירושלים'".
באותו רגע נשמע משק כנפיים בשמים, ויונה לבנה חלפה במהירות ונעמדה מעל הכותל המערבי, כשהיא נוהמת בקול המיה דקה.
אמר רבי עקיבא לחבריו החכמים: "הקשיבו ליונה זו. מספרת היא לנו כי לעולם לא תעזוב השכינה את הכותל, ובקרוב יבנה בית-המקדש".
חייכו גם החכמים חיוך גדול ואמרו: "רבי עקיבא - נחמת אותנו".
אני טענתי שאסור לעלות להר?מבקש אמת

מחילההכהניסט הנודד
משום מה היה זכור לי שטענת שאסור לעלות, אך כעת בדקתי ובאמת לא טענת דבר כזה! אני מפנה את השאלה למי שכן טוען כך
בזמן ר' עקיבא עוד היה אפר פרהמבקש אמתאחרונה

אשריכם צדדיקים!!! אבל עדיין אסור לעלות להר הביתקעלעברימבאר

"יין ושכר אל שת אתה ובניך בבואכם אל אוהל מועד ולא תמותו. להבדיל בין הקודש ובין החול והין הטמא ובין הטהור . ולהורותץ את הני ישראל את כל חהחוקים אשר ציווה ה אותם ביד משה !!!!!!!!!!!!!!!!"

עד מתי תשתכרי? הסירי יינך מעלייךימח שם עראפת
אל תשאג אני לא נידש את מזוזת פתח היכל ה'!קעלעברימבאר

מה הוונצפנים גם אומרים שאסור להשתקר? כמו הדרדעים היקים הפרנקפוקט?  עד מתי ונצפנים תתיקיו? מלשון יקים

כי בענן אראה על הכפורתיהודה עוזר לבאחרונה
מה אתם אומרים על זה שהרב יצחק ברדא מתיר לעלות להרנ א

הבית?

קריאה מפתיעה: להיערך להקרבת קרבן בהר הבית

חברים!

הגיע הזמן שכל עם ישראל יעלה להר הבית בטהרה.

הגיע הזמן להקריב קורבן פסח על ההר.

מצווה בימינו!!!!

כל יהודי שעולה להר הבית - מקרב את בניין בית המקדש השלישי והנצחי בפרט ואת הגאולה השלמה בכלל!

בן כמה אתה?ימח שם עראפת
כל יהודי כזה מרחיק את הגאולה,סברא ישרה

בכך שיש צד גדול שהוא מתחייב כרת אם הוא דורך במקום המקדש,כי כולנו היום טמאי מתים

גם אוויל מחריש חכם ייחשבימח שם עראפת
לך תנזוף בכל מוכרי המצות הרכות שהם עלולים להכשיל את ישראל בכרת.
כל הכבוד לוconet

הרמבם התיר

לפי שיטת הרב ברדא המרא באתרא של ארץ ישראל הוא הרמבם ולא השולחן ערוך

אני אוהב את הקטע שמציגים את זה כשיטת הרמבםשלג דאשתקד

זה גמרות פשוטות שכמעט לא נתונות לוויכוח. הכאילו "דעות" שחולקות על זה, אלו דיוקים מאולצים בדברי המפרשים.

בספר הר הקודש (ספר מדהים בנושא מקום המקדש, המחבר שלו היה נטורי קרתא לחלוטין ואוהב ארץ ישראל), טוען ומנמק, שמה שאומרים שדעת רש"י והכפתור ופרח שאסור לטבול יום לעלות להר הבית זו טעות.

בקיצור, לא צריך שהרמבם יהיה מרא דאתרא כדי לפסוק כדברי המשנה והגמרא 😉

זו אמירה שלו באופן כללי לא רק בגלל הר הביתconet
לא דיברתי על האמירה שלו ביחס לרמבםשלג דאשתקד
דיברתי על האמירה שלך ביחס להר הבית 😉
הרב יצחק ברדא צדיק גדול. אבל אסור עדייו הולכין לםפקעלעברימבאר

פי הרוב

כל הכבודsami_1999אחרונה

מסכים איתך , הלוואי שיהיה לנו ימים יותר שקטים

אוטובוס ממותג - בית המקדש AIנ א
יפה אבל אנשים חייבים ללכת עם לבוש תנכי לבית המקדש?פתית שלג

מן הסתם בדורנו זה יהיה חליפות ומגבעות, או חולצות לבנות וכיפות לבנות (אולי עד שיתרגלו😐)

מה פתאום חליפות בחום הזה? ג'אלביה הרבהקעלעברימבאר

יותר נוחה לחום של ישראל. מכנסיים זה המצאה אירופאית לקור שם, וכן הכובע האירופאי העבה והחם, שבמילא לא מגן על העורף מהשמש הקופחת של ישראל.

כשיבנה המקדש נאכל קרבן פסח בתוך לאפות. תתחיל להתרגל לאוריינטליזם, כי זמנם של האשכנזים עבר (אומר זאת בתור אשכנזי מלא😉)

כשתלך לחתונה עם ג'אלביה דבר איתיפתית שלג

עד אז אין סיבה לחשוב שהלבוש המכובד יהפוך להיות ג'לאביות

החתנים אכן הולכים עם קיטל שהוא קצת כמו ג'אלביה.קעלעברימבאר

וברור שבחיים לא אלך עם חליפה.

מי אמר שעוד 50 שנה סין לא תשלוט בתרבות ויהיה מקובל להגיע לאו"ם בקימונו וכובע מחודד?

צריך לדבר עם החבר'ה בהוליווד בקליפורניה החמה. אם הם יתחילו ללכת עם ג'לאביות זה יתפוס בכל העולם

הרמב"ם אומר שבימות המשיח - עולם כמנהגו נוהגנ אאחרונה

"אל יעלה על הלב שבימות המשיח יבטל דבר ממנהגו של עולם או יהיה שם חידוש במעשה בראשית אלא עולם כמנהגו נוהג"

שמות של ארגונים הקשורים להר הבית ולבית המקדשנ א

ארגון בית המקדש השלישי

ארגון בידינו

ארגון ישי

ארגון כפות המנעול

מינהלת הר הבית

תנועת חוזרים להר

מכון המקדש

תנועת נשים למען המקדש

נוער המקדש

מיזם נעים למקדש

ארגון סובו ציון

ישיבת המקדש

אם יש עוד ארגונים שאתם מכירים, תכתבו..

משמרת המקדשימח שם עראפת
תנועת סיבוב שערים
הארגון הרלוונטי היחיד הוא מורא מקדשבחור עצוב
אם אתה תומך חמאס אז אני מבין אותך בהחלט.ימח שם עראפת
מה הקשר?...הודיה לה':)

זאת מחלוקת בהלכה..

להגיד את זה מוציא את הדיון למקום מאוד מסוכן של שלילת דעות אחרות בגלל הדעה שלך

ואני חושבת שחבל להגיע לשם

קשר נעלייםימח שם עראפת

מי שפתח במלחמה כנגד היהודים בטענה שהם עולים להר הבית הוא חמאס, וקרא למתקפתו הרצחנית מבול אל אקצא.

מי שנלחם ביהודים צדיקים שפוקדים את הר ה' המבוזה והמחולל הנו שותף לחמאס.

ואם בשלילת דעות עסקינן, הארגון מורא מקדש מתמחה בכך. וזו אינה מחלוקת הלכתית, זו מחלוקת השקפתית וגם זה מוטל בספק.

יהי רצון שנזכה בקרוב לגאולה השלמה!! לביאת המשיחנ א

ולבניין בית המקדש השלישי והנצחי כדי לעבוד את ה' בשמחה

וואלההודיה לה':)

אני חושבת שאם אתה קורא ליהודים חמאס, עדיף שלא תתעסק בבניין המקדש.

המקדש הוא משו של כל ישראל, לא שלך אישית....

ויש לך הרבה עבודת המידות לעשות, הכלת מורכבויות, וסתם לסדר את השכל

(זה כמו שאני אגיד שחמאס נלחם ביהודים, ואתה גם נלחם ביהודים [מורא מקדש] אז אתה כמו חמאס)

וואלה זה אתר שמאל.ימח שם עראפתאחרונה

אני חושב שאם את מתעסקת באיך אני מכנה יהודים במקום להתעסק ברצון ה', את לא מבינה מה זה בניין המקדש.

לגברתי יש הרבה מה לסדר בראש, להבין שהתורה היא פשוטה, להבין שהמתייוונים הם לא בהכרח אלה שמורידים את הכיפה, ולעיתים הם אפילו משמשים בתפקיד הכהן הגדול.

הדוגמא שלך מטופשת, אני יכול לומר שכמו שהמכבים נלחמו במתייוונים היהודים ככה גם חמאס, זה מטופש, יש כאן מתייוונים שנלחמו כנגד היהודים שעשו את דבר ה', ויהודים שנלחמו כנגדם.

המצב כאן דומה מאד, יהודים שנלחמים כנגד אלו שעושים את דבר ה', ומצטרפים מבלי משים למאבק של החמאס באותם יהודים.

עלון בית המקדש - עלון בפורמט דיגיטלינ א

עלון בית המקדש הוא עלון דיגיטלי המפרסם בחינם דברים הקשורים לבית המקדש ולהר הבית

לפרטים נוספים, שלחו מייל: alonbethamikdash@gmail.com

כל העלונים שיצאו עד עתה:

עלון בית המקדש 1 20251211044335.pdf

עלון בית המקדש 2 20251211044552.pdf

עלון בית המקדש 3 20251211044644.pdf

עלון בית המקדש 4 20251211044720.pdf

עלון בית המקדש 5 20251211044831.pdf

עלון בית המקדש 6 20251211044903.pdf

עלון בית המקדש 7 20251211044941.pdf

עלון בית המקדש 8 20251211045147.pdf

עלון בית המקדש 9 20251211045236.pdf

עלון בית המקדש 10 20251211045324.pdf

מי שמעוניין/ת לקבל את העלונים במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: alonbethamikdash@gmail.com

מיזם נעים למקדש - AI. מה דעתכם על זה?נ א
תמונה 1נ א
תמונה 2נ א
תמונה 3נ א
כמעט תאונהזיויק
מיזם נעים למקדש הוא מיזם להקמת מערכת תחבורה אל הרנ א
עבר עריכה על ידי נ א בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 22:59

אל הר הבית בשלושת הרגלים 🚍🚆

לא יודעת אם הוא עוד מסתובב כאןקפיץ

אבל 

@צחקן 
לא רצית פעם תמונה בדיוק כזאת?

תכתבו מה דעתכם על התמונות... אהבתם?נ א
תמונה 4נ א

תמונה 5נ א

תמונה 6נ א

התמונות לא עובדות לי בכלל.צחקן
אוכל לשלוח לך את התמונות במיילנ א
כתוב לזה פסוק:קעלעברימבאר
"כי נעים נאווה תהילה"
יפה! 👍נ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונות במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: naimlamikdash@gmail.com

למה אין בימנו משמר המקדש?ירחמיאל

זו הלכה מפורשת שנוהגת גם כשאין בית המקדש בנוי.

למה לא עושים?

זה לא כל כך קשה, צריך שיהיה מספיק אנשים שבעניין להקדיש בישביל הקב"ה כמה שעות בשבוע בשביל זה ולעשות משמרות

האם היה אפשר לנסך מים בבמות בשעת היתר במות?קעלעברימבאר

איך דוד ניסך מים?

מה המקור שלך שגוד ניסך מים?שלג דאשתקד
הגשש החיוור שם שם🎶קעלעברימבאר
סתם, כתוב במפורש בפסוק שדוד התאווה למים מבור בית לחם, והביאו לו הגיבורים מים והוא ניסך אותם לה'. כמובן אפשר לתרץ שזה היה בסוכות והוא הביא את זה למשכן בגבעון שהכהנים ינסכו, אבל זה דחוק
שתהיה לי בריאשלג דאשתקד
אין הכוונה שם למצוות ניסוך המים, גם לפי הפשט של הפסוק (מי *ישקני* מים מבור בית לחם) והן לפי האגדה המסובכת בבא קמא דף ס
הנה הפסוק:קעלעברימבאר
ויבקעו שלשת הגיבורים במחנה פלשתים וישאבו מים מבאר בית לחם אשר בשער וישאו ויבאו אל דוד ולא אבה לשתותם ויסך אתם לה'

לפי הפשט דוד אמר לעצמו בקול רם שמתחשק לו לשתות מהמים מהבור אבל לא התכוון שמישהו יביא לו. הגיבורים שמעו זאת ולקחו ברצינות את זה והביאו לו. הוא לא אבה לשתותם כי הוא לא ישתה מים שנלקחו תוך כדי סיכון חיים , ולכן הוא ניסך אותם לה'

נכון נשמהשלג דאשתקד

אבל אין סיבה לחשוב שהכוונה למצוות ניסוך המים בחג הסוכות.

הוא הקריב את התשוקות שלו לה', אתה יכול למצוא לזה הרבה הדים, גם ביהדות ואפילו בתקופות שהפולחן היה מאוד מוגדר!

לא בסוכות. אבל משמע שבהיתר במותקעלעברימבאר

אפשר לנסך מים בנדבה בכל ימות השנה בבמות. או שזו הוראת שעה של נביא

עיינתי וראיתי שיש עוד פסוקקעלעברימבאר

על ניסוך מים בבמות:

ויקבצו המצפתה וישאבו מים וישפכו לפני ה' ויצומו ביום ההוא ויאמרו שם חטאנו לה' וישפט שמואל את בני ישראל במצפה.

למרות ששם אפשר לפרש כמנהג שפיכת מים כסמל לתפילה וצום, ולא לניסוך על מזבח. בניגוד לדוד ששם כתוב ויסך

אם אתה מדבר על תופעהשלג דאשתקד
של ניסוך מים לה', אז כל המקורות שלך אחלה מקורות וזה לא קשור להיתר במות. זה קשור חזה שבא לי לפתוח את הברז בבית לכבוד ה' יתברך.

אם כוונתך למצוות ניסוך המים, אז אצל שמואח זה במצפה, בעוד אין שום מקור או סיבה לחשוב שמזבח ה' היה אי פעם במצפה...

לנסך מים לה' נשמע כמו ניסוך על המזבח. לפחותקעלעברימבאר
אצל דוד.

נסכים מוזכרים רק בקרבנות.

אתה לא יכול לשחוט פרה לשם קרבן סתם כך, ואםילו בכפרות לוקחחם תרנגולים שלא כשרים למזבח שלא יראה כמקדיש קדשים.

צריך לבדוק מה דין המנסך נסכים מחוץ למקדש.

בימי שמואל היו במות מותרות, והיה במה בכל עיר, בספר שמואל מוזכר שמקריבים בגלגל, בית לחם, במזבח שאול במחנה הצבא בפלשת, ברמה, ובעוד הרבה מקומות

יישר כח!שלג דאשתקד

רק לא הבנתי את הסיומת של המאמר.

הרי מפשט הפסוקים, ברור שלא זו הייתה המטרה. דוד מתאווה שישקו אותו מים, ואחר כך לא אווה לשתותם. וכי כולם היו אדיוטים או לא ידעו שצריך מים לניסוך המים? ודברי הרלב"ג שצוטטו, מוכיחים את טענתי דלעיל, שאין מדובר במצוה שגרתית שהייתה נהוגה לפני כן והתקיימה גם אז, אלא להיפך: מכך שדוד (ושמואל) ניסכו מים, הבינו שזו פעולה ראויה.

ועוד תמיהה על הרב שנדורפי היקר, שהוא השמיט את מסקנת הגמ' בתענית שאין מקור לניסוך המים, ואם כן עוד יותר תמוה למה לא הביאו אפילו מקור מהנביאים, ויאמרו שזו הלכה ודוד יישם אותה אותה (כמו שאומרים לגבי הרבה דברים אחרים, ראה כאן: פורטל הדף היומי: יחזקאל הנביא קבע הלכה? (זבחים יח ע"ב) ).

כך שלעניות דעתי, הרבה יותר פדוט לומר שדברי בר קפרא כמשמעם הם אגדה שיוצאת מפשוטו של מקרא, שלא מוכיחים כלום להלכה וגם לא הובאו בבבלי, ואין סיבה לראות בהם פרשנות לתנ"ך.

הרלב"ג לא אומר שלמדו מדוד..אדם כל שהוא

שניסוך המים הוא פעולה ראויה.

אלא שדוד ניסך כי  כפי שהיה ידוע לו מחג הסוכות ששייך סוג כזה של קרבן. ייתכן שהיו עוד הרבה לפניו ואחריו שעשו כך.

עבורנו, זו הוכחה מהכתובים שקיים מושג כזה של ניסוך מים. עבור בני דורו ייתכן שזה היה דבר פשוט.

בין אם נפרש כבר קפרא, ובין אם נפרש כרלבג, אין לנו מקור לגבי השאלה מתי ניסוך המים נוהג. ובמילא, דברי בר קפרא לא ישמשו מקור לדיעה שניסוך המים כל שבעה, שאת מקורם מנסה הגמרא בתענית לברר, ובמילא אין ללמוד מכך שהגמרא בתענית לא הביאה אותם.

צודק ולא צודקשלג דאשתקד

לגבי החלק הראשון של דבריך, אכן מבואר ברלבג שהסיפור עם דוד מוכיח שעוד לפני כן ניסכו (וזה לא רלוונטי לדיון שלנו ולשאלתי, כי גם כשמוכיחים מיחזקטל וכדו, זה אומר שזה היה תמיד ויחזקאל רק ניסח/יישם את זה).

החלק השני לא כ"כ נכון, כי הגמ' מחפשת מקור שניסוך המים הוא שבעה ימים של סוכות בדיוק, לא לפני ולא אחרי, והרלבג מסביר בטוטו"ד שאם יש דבר כזה ניסוך המים, הכי מתאים שהוא יהיה בסוכות. כך שזו עדיין ראיה טובה יחסית.

אולי דוד ניסך מים בהוראת שעה של עצמו כנביא, כשםקעלעברימבאר

שאליהו הקריב בהר כרמל בשעת איסור במות. אחרי שהביאו לו את המים נחה עליו רוח הקודש ובנבואה נאמר לו לנסך מים עכשיו.

יש היגיון מסוים שזה היה אגב בסוכות, מה פתאום דוד נזכר בטעמם של המים בבור בית לחם אשר בשער דווקא עכשיו?

לא הבנתישלג דאשתקד

הדרך היחידה שמעוררת קושיא על דוד, זה אם מדובר במצוות ניסוך המים. אם סתם היה בא לו לנסך מים לכבוד ה', זה לכאורה גם אתה יכול בברז בבית שלך בכל עת ושעה. כך שלענ"ד אין כאן שאלה (אם לא מקבלים את דברי הירושלמי כפשטם, וככה"נ גם הרלב"ג לא קיבל אותם כפשוטם).

למה לא נראה לי (ולרלב"ג) שדוד מראש רצה לנסך את המים משום מצווה? כי כתוב שהוא התאווה לשתות, והוא ניסך כי הוא לא אווה לשתותם. אם הסיפור היה לניסוך המים, הוא היה מתאווה לנסך והוא היה מנסך בדיוק כי לזה הוא התאווה.

לא בטוח שמותר לנסך מים בברז שלי. האם מותרקעלעברימבאר
לי להקריב צבי לה' על מזבח בחצר הבית שלי?
לכן דחוק שזה קרה בסוכות. אני מסכים שהואקעלעברימבאר
התאווה לשתות ואז ניסך. אז אולי היה אפשר לנסך בנדבה ביחיד בבמה כל השנה, או שהיתה זו הוראת שעה על פי נבואת דוד עצמו
הגמרא אומרת שזה הלכה למשה מסיני כיקעלעברימבאר
דברי נביאים הם רק אסמכתא והרי לא לומדים מדברי נביאים לעולם מה גם זה לא כתוב שם במפורש והאוקימתא של בר קפרא דחוקה שזה קרה דווקא בסוכות.

ניתן להציע שדוד שמר את המים האלו (מים חשובים כי 3 אנשים סיכנו את עצמם עליהם) עד חג הסוכות והקדיש אותם לה' והכהנים ניסכו על המזבח, אבל זה גם קצת דחוק בפשט.

אבל בפשט בפירוש מוזכר ויסך אותם לה' כלומר ניסך את המים כקרבן. נסך לה' זה תמיד לשון קרבן, כמו הקטרה לה'

לגבי הטענה שבכוונה נמנעים מדברי נביאיםשלג דאשתקד
ראיתי במקרה לשון יפה של ה"בן יהוידע", ברכות מח,ב: "אף על גב דילפותא מפסוקי תורה עדיפה, עם כל זה כיון דילפותא הנזכרת אינם מתיישבים בפשט המקראות, לכך אמר אינו צריך למילף בדרשה דחוקה, כי הדבר מפורש להדיה בפסוק של נביאים".
עדיין מה שיש לו מקורקעלעברימבאר
רק בנביאים זה עדיין נקקרא הלכה למשה מסיני
נכון מאודשלג דאשתקד
לצערי לא זכרתי איפה בדיון כאן היה צריך להכניס את הקטע הזה, הרעיון הוא שהגמ' בתענית מחפשת מקור ואין לה מקור טוב, אז היא כותבת בפשטות שזו הלכה למשה מסיני. אם המקור מדוד היה נראה לה טוב, סביר להניח שהיא הייתה מביאה אותו (ועדיין זה היה בגדר הלמ"מ ).

בכל מקרה כיף להקדיש זמן בליל הושענה רבה, לדיונים תורניים, וקצת להניח להתבכיינויות המוצדקות על עסקת החטופים...

אני חושב שלא שייךקעלעברימבאר
לדבר על הצער בעסקה כל חול המועד מפני שמחת החג. אבל גם אני נכשלתי בזה הרבה מפני שעמום
הוא אשר דיברתישלג דאשתקד

שזה היה צריך להתחיל הפוך. מטרת המועדים הם ללמוד תורה, ואז לא משעמם ואז לא מדברים על העסקה

וכמובן אתה (ואני) לא החוטא היחיד, וכבר רבי אבא כאב על כך, בירושלמי מסכת חגיגה...

מטרת המועדים זה לשמוח מצווה דאוריתאקעלעברימבאר
בבשר ויין כשיש מקדש. דבאי רבי אבא הם דרשה בלבד, עובדה שהוא לא התיר מלאכה בסוף. וגם הוא דיבר על פוחזין כלומר חוטאים  . לבזבז את הזמן זה לא פוחזים אלא סתם בזבוז
אני לא בטוחשלג דאשתקד

ששמחת הרגל חוץ מבשר קרבנות, אינה דאורייתא. נדמה לי שיש דיון לגבי "במה משמחן", אם השמחה בבגדי צבעונים וכו מתקיימת בה מצוה דאורייתא.

מה שכן, לא ברור בכלל אם איסור מלאכה בחול המועד הוא מדאורייתא או מדרבנן.

ולגבי למה רבי אבא לא באמת ביטל, זו שאלה מאוד גדולה שנידונה בלא מעט ספרים... הלוואי שזה היה כזה פשוט.

כי יש עניין עצמי לשמחה ברגל ללא קשרקעלעברימבאראחרונה
ללימוד תורה. כמו שבשבת יש עניין עצמי

אולי יעניין אותך