״בית ספר זה מקום קדוש, של ערכים, של מוסר ושל לימוד", אמר בנט. "אפשר חלילה לשרוף בית ספר שמחנך לדו קיום, אבל אי אפשר לשרוף את השאיפה לדו קיום, למרות הכל. אני מקווה שהעושים זאת יענשו בחומרה״.
״בית ספר זה מקום קדוש, של ערכים, של מוסר ושל לימוד", אמר בנט. "אפשר חלילה לשרוף בית ספר שמחנך לדו קיום, אבל אי אפשר לשרוף את השאיפה לדו קיום, למרות הכל. אני מקווה שהעושים זאת יענשו בחומרה״.
של רוב האנשים שכאן שזועקים נגד "הצביעות של בנט" - אני מוכן לחתום שבנו ערבים.
כאשר זה מגיע למימד הכספי אני מאמין שאפילו מקרב הגולשים בפורום הזה (גם כשיבנו בעצמם את ביתם) הפרש של מאות אחוזים לעיתים במחירים בין עבודה עברית מלאה לבין עבודה של ערבים - יהיה משמעותי מספיק בשבילם, בשביל להעסיק את הערבים.
ועל זה נאמר - שכל אחד ראשית כל יקשוט את עצמו ולאחר מכן יקשוט אחרים.
לפני כמה שנים כשההורים שלי רצו לערוך שיפוצים בבית ולהביא קבלן ערבי נלחמתי כדי שזה לא יקרה, ובסוף הביאו יהודי ושילמו יותר, אבל לצערי הפועלים שלו היו ערבים (בעע..), מה אני יכולה לעשות? לא כל הדברים בשליטתי...
וואלה כשאני נכנסת לחנות מזון בעיר וקולטת שהמוכר ערבי אני סבה על עקביי, וכן משתדלת להתעדכן איפה יש תחנות דלק עם עבודה עברית ומבקשת מאבא שלי שיתדלק שם...
וחוצמיזה שגם כשההורים שלי בלית ברירה מעסיקים ערבים ומשתמשים בשירות שלהם זה ממש לא מתוך רצון "לדו קיום" וחרטא ברטא דומה אחרת... חופשי אנחנו מאחלים להם "איחולים לבביים" אח"כ..(כן כן, תתפחלץ על הכפיות טובה הזו לשיטתך).
וזהו, אני לא מתכוונת לענות לך בחזרה אם (ודי ברור שזה יקרה) תכתוב לי...אין לי כוח לסיבונים עכשיו...
מתחזק במו ידיו את ה"דו קיום" עם הערבים ונוח לו שהערבים כאן כי אז יש כוח עבודה זול.
ולא התכוונתי דווקא אישית כלפייך אלא בגלל שאני קצת מכיר את כל ענף הבנייה מקרוב בגלל קרוב שעוסק בתחום (יהודי..) - אני בהחלט יודע מה שגם כל תינוק יכול לדעת - רוב הבנייה בארץ היא בנייה ערבית, ופערי המחירים בין עבודה עברית לעבודה ערבית הוא גבוה מאוד (כשהעברית כמובן יקרה יותר).
אז זה לא משנה כל כך לפועל שאחרי זה את מאחלת לו "איחולים לבביים" כאשר בפועל את זאת שמממנת אותו ואולי בעקיפין גם את הטרור... (לא, לא את בספציפית..זאת הודעה שמכוונת לכולם, אל תיקחי אישית..)
ולכן אני אומר שהרבה יותר דפוק זה למממן את הערבים ואז לבוא בצביעות ולצעוק נגד שר חינוך במדינת ישראל שתחת אחריותו עומד גם בית הספר הדו לשוני, מה לעשות, שאומר ששריפת בית ספר כזה זה מעשה חמור מאוד שלא ייעשה.
וכן, אני אגלה לך אפילו סוד - כשבנט היה שר כלכלה הוא דאג ג-ם לכלכלה של הערבים וג-ם לתעסוקת ערבים.
אנחנו חיים במדינה מורכבת קצת יותר ממה שנדמה לך, ואם נדמה לך שאת/כל אחד אחר, יכול להיות בתפקיד מיניסטריאלי ולדאוג רק לאנשי שלומו ו/או רק למי שהוא רוצה ולא לדאוג לכאלו שהוא "סולד" מהם אולי - וגם לא להתבטא נגד מעשים כלפיהם - אז את טועה טעות חמורה ועל זה כתבתי מה שכתבתי על מרזל ובן ארי...
בסופרים הגדולים? או שזה נוגע רק למוכרים עצמם, ואם המשלוחנים/עובדי הניקיון בסופר, עובדי המחסן, עובדי המחלקות השונות, וראשי הצוות ערבים - זה בסדר, כל עוד הקופאי/ת עצמו/ה לא ערבי/ה?
שנית: כן, בהחלט, זה מה שאני אומר וזה הכי לעניין.
שלישית: שילכו ויבכו לאלי ישי ולבן ארי על מה שבנט עושה.
ולא, זה לא קשור דווקא אליך, אני לא כותב אישי, אני יודע שלא הצבעת בבחירות - אני מדבר דרך ההודעה הזאת לכלל גולשי הפורום.
וכן את הבית של ההורים שלי.
אני הולכת לקנות במכולת כדי לא לפרנס ערבים בקנייה בסופר.
לא עולה על אוטובוסים ורכבות בגלל שהם מעסיקים ערבים.
אז אני יכולה לשנוא את בנט?
לא בריא לשנוא יהודים, אפילו לא שמאלנים כמו יריב אופנהיימר,, ובטח ובטח לא ימניים שאולי רק לא פועלים ב-ד-י-ו-ק בדרך שלך.
אבל אם את רוצה לשנוא את בנט, ואותי, ועוד רבים כמוני שמאמינים בבנט ובדרכו - אז תשנאי. אני רק ארחם עלייך שזה מה שהתורה שלך עושה...
צר לי שיש קיצוניים שקיצוניותם מביאה אותם לשנוא יהודים אחרים. אבל מה אעשה, אני עדיין לא יכול לתקן את כל העולם.
תעשי מה שבא לך. כל טוב.
(נ.ב: כל הכבוד על פירנוס היהודים. ברצינות ולא בציניות).
אלא של מי שרוצה ללכת בדרך ה' ועושה הכל בשביל זה ומי שלא.
מי שכחלק מקמפיין הבחירות שלו מעלה לפייסבוק תמונה שהוא מחובק בידי שתי בחורות ממש לא כנס לקטיגוריה הראשונה.
רק הצטערתי על כך שאפילו אם את לא מסכימה עם דרך של מישהו, זה לא אומר שאת צריכה לשנוא אותו - ובפועל את כנראה שונאת את רוב רובו של עם ישראל (אגב - החרדי הממוצע, לפי דברייך, יגיד שאת לא נכנסת לקטגוריה של מי שרוצה ללכת בדרך ה' ועושה הכל בשביל זה, כי יש לך אינטרנט לא עלינו, בלי אישור הרבנים...גיוועאלד...).
אז אם את רוצה לשנוא את רוב רובו של עם ישראל, תשנאי. אני רק אהיה עצוב עלייך ועל כך שזוהי התורה שלך...
וכאשר חרדים אחרים קיצוניים יותר ממך, ישנאו אותך ויגדירו אותך ככופרת וכפוגעת בכבוד הרבנים, אל תתפלאי. אין הבדל גדול במיוחד...ואל תהיי עצובה על כך שהם אולי "ישנאו" אותך.
אני משתדל כמה שיותר לא לשנוא יהודים. בלי שום קשר לימין ושמאל.
דרשתי קרבתיך..זה פשוט עיוות (פשוטו כמשמעו) של כל מה שהתורה רוצה מאיתנו- להיבדל מהגויים.
אם היהודי לא יעשה קידוש אז הגוי יעשה הבדלה.
אגב- אפשר ועוד איך 'לשרוף' את השאיפה לדו קיום. כדברי התורה. בניגוד לדעתו של בנט.
ע"י קיום תומ"צ והיבדלות מהגויים והתרבות שלהם אפשר ועוד איך לדאוג שהם לא יתקרבו אלינו.
בתי ספר כאלו הם הסיבה לכך שעמ"י עדין בגלות. דווקא מתאים שמערכת בית המשפט יפסוק כזו פסיקה. זה סתם מראה עד כמה הכל שם מעוות ואין לו שום קשר למציאות ההלכתית.
חבל.
חלקית, לכאורה - זה, למשל, הפרדה שעושים בבתי ספר מסויימים בין ספרדים לאשכנזים, או שלא מוכנים לקבל תלמיד כזה או אח (יהודי) לבית ספר בגלל סיבות די שטותיות...
קודם כל שבתוך העם שלנו יהיו מגובשים, שלא תהיה אפליה בין אשכנזים לספרדים, שלא תהיה הפרדה בית ספרית, שלא ייחשב "בעייתי" להתחתן עם מישהו לא מהעדה שלך - ואז אולי נוכל להתחיל לדבר על עניין הערבים שחיים היום בארץ. כל עוד אנחנו לא מגובשים בתוך עצמנו, בטח ובטח שלא נצליח לגבש את הזהות שלנו נפרדת לחלוטין משל הגויים.
מה גם, שמה לעשות ורוב העם עדיין לא "איתך". ודרך של שריפת בתי ספר שכאלו, רק מרחיקה את העם ממך ומהדרך שאת מעוניינת שיתקרבו אליה. שריפת בית ספר כזה, למעשה - רק מזיקה לדרך הכוללת של היבדלות מהעמים, ולא מסייעת לה.
לכן טוב ויפה מה שאמר השר בנט, בטח בתור נציג רשמי של מדינת ישראל ובתוך בתור שר החינוך של מדינת ישראל, שלא יכול להתבטא כמו כל חבר כנסת זוטר מהאופוזיציה, ואפילו לא כמו חברי כנסת שאינם שרים בכירים, בקואליציה.
כמובן שזו סיבה בפני עצמה אבל כלל לא התייחסתי אליה.
הסיבה לגלות שאני הבאתי עדין רלוונטית. ומכיון שרק הבאתי אותה אני אדון בו תחילה:
שים לב שלא דיברתי על המעשה עצמו. שלדעתי- זו השחטת הנפש והמידות. ובנוסף לזה יש את הנזק החומרי לרכוש של (לפחות חלקי) יהודי.
המעשה הזה לא יעשה והוא מיותר לחלוטין. ובוא נגיד- הכל היה מועיל יותר מאשר המעשה שנעשה.
אבל-
אני בכל זאת חושבת שמה שבנט אמר זו טעות. ואני אדגיש הפעם על מה מדובר:
"אפשר חלילה לשרוף בית ספר שמחנך לדו קיום, אבל אי אפשר לשרוף את השאיפה לדו קיום,"
המשפט הזה^^^ הוא מעוות. לחלוטין.
והוא משקף את ההתנהלות שלצערי חוגגת בבית היהודי מאז...
א"א לשרוף את השאיפה לדו קיום? א"א? באמת?
בנט- הזה שכ"כ *דואג* לנחלת עמ"י לא מראה פה אפילו חצי דאגה על המשך קיום עמ"י.
ועם כל הכבוד ל : נציג רשמי של מדינת ישראל ובתוך בתור שר החינוך של מדינת ישראל, שלא יכול להתבטא כמו כל חבר כנסת זוטר מהאופוזיציה, ואפילו לא כמו חברי כנסת שאינם שרים בכירים, בקואליציה.
הוא בכל זאת, טעה. ובגדול.
והיעוות הזה. של: אנחנו לא נפגע במקום שמלמד את ילדינו: 'נהיה ככל הגויים', זה לגיטימי, זה בסדר, מותר להם וכו'- הינו אחת הסיבות לכך שאנחנו עדין בגלות.
ובקשר לטענה הראשונה:
אתה אומר שקודם צריכים לדאוג ל"אהבת חינם" לפני שאנחנו דואגים להיבדל מהגויים?
אז הינה יש לי חדשות בשבילך: אם אנחנו סתם נאהב יהודים בלי סיבה. גם לא בגלל שהם יהודים. אם אנחנו נשכח מזה שאהבת חינם באה מתוך מחויבות לתורה, מחויבות לעם וקשר איתו- אנחנו נאבד ביחד את האחדות (שאין בתכל'ס), את ה"אהבת חינם" ואת העם כולו.
אם אנחנו לא נזכור מי אנחנו, למה אנחנו שונים משאר גויים ולמה התורה מצווה עלינו לאהוב דווקא את היהודי שיושב לימינך ושכלל אין לך מחויבות לגוי שמשמאלך- אנחנו נתערבב ביניהם. כבר לא יישאר מישהו בשביל ה"אהבת חינם".
ברור מעל כל ספק ש: בגלל שנאת חינם חרב הבית ותיקונו זה אהבת חינם. אבל אם אין את הבסיס- אם אין את ההבדל בין יהודי לגוי- גם אין אהבה או שנאת חינם. אין כלום.
זכות הקיום שלנו לאורך כל הדורות לא היה ה"אהבת חינם" שלנו,( שאגב, לא רוצה לפרט באיזה מצב הוא נמצא כרגע.) אלא זכות הקיום דווקא נובע מתוך ההיבדלות שלנו מהגויים. זה שלא שינו שמם, לבושם ושפתם- נגאלו ממצרים. בזכות זה שנשארנו עם ולא התערבבנו (לגמרי) בגויים- יש לנו עדיין קיום.
ובזכות זה אנו עתידים גם להיגאל אי"ה.
אתה באמת רוצה לדעת מה קרה לאותם אנשים שאמרו: "אנו אוהבים כל יהודי" ובפועל ניסו להידמות לגויים? הם, רובם, כבר לא שייכים לעם היהודי. המשכילים והרפורמים למיניהם, עם אחוזי התבוללות קרובים ל90 (ואני לא אתפלא אם עלה מאז הפעם האחרונה שבדקתי). הם מאוד אוהבים יהודים. רק שהם החליטו שזה יותר חשוב מההיבדלות מהגויים.
אז לדעתי חשוב שניהם: גם האהבת חינם וגם ההיבדלות מהגויים.
רק כשטסים לחו"ל ורואים שם את המצב בו יהודים ממש אוהבים אחד את השני, ממש מאוחדים אך "מפזרים" את ה"אהבה" הזו גם כלפי הגויים בסביבה- אז גם בקהילות היהודיות-אורתודוקסיות יש מתבוללים. וזה עצוב.
מגניבדרשתי קרבתיך..ובמילים אחרות - יש התנהלות של אדם מהשורה ויש התנהלות של איש ציבור שקצת יותר אחריות מוטלת עליו.
לאכל דבר שאתה אישית חושב שמשרת את מטרתו של היהודי המאמין במדינה, באמת משרת את מטרותיה של מפלגת הבית היהודי להוסיף טוב בכנסת ובמדינה.
מה לעשות...
אם זה חורה לך, תנסה שבן ארי או מרזל יהיו שרי חינוך ואז כשישרפו בתי ספר דו לשוניים, תבקש מהם להגיד שזה מעשה סבבה לגמרי ושלא צריך אותם בכלל ואין שום בעיה בכך ששרפו בית ספר לשוני בשונה מאם היו שורפים בית ספר יהודי בלבד שאז כן הייתה בעיה.
שיגידו את זה בתור שרי חינוך, סבבה...
לא יפה לכתוב ככה בפורום ציבורי ששר החינוך ויו"ר הבית היהודי הוא שקרן.
מזעזע. מה עם כבוד מינמלי לכבוד השר?
לא יפה סתם להמציא אמירות שלא נאמרו.
(אגב, הוא לא אמר "בית ספר דו לשוני הוא מקום קדוש", אם כבר מדייקים בעובדות, הוא אמר שבאופן כללי "בית ספר הוא מקום קדוש", ועל גבי זה הוסיף את האמירה שאי אפשר לשרוף דו קיום וכו'...)
אמרתי שבתור איש ציבור ההתנהלות שלו אכן צריכה והגיוני שתהיה שונה מכל אזרח רגיל. הוא בא לשמור על האינטרסים של מפלגה וציבור שלם, שרוב רובו של הציבור, מבטיח לך, לא מעוניין לשרוף בתי ספר דו לשוניים ומזועזע ממה שנעשה באותו בית ספר.
למה אתה סתם קופץ להגיד שהוא קופץ בלי לחשוב רגע על מה השר בנט ממונה?
(ואפילו בלי זה, בתור שר בכיר בקואליציה וראש מפלגה הוא מחוייב לממלכתיות בטח כשמדובר בשריפת בתי ספר שאני מאמין שגם אתה מתנגד לשריפת בתי ספר - אבל בטח קל וחומר כאשר הוא בתפקיד מיניסטריאלי ש"קצת" קשור לסיפור הזה, אתה לא חושב ככה?)
סתם מדמגג אותו.
השר בנט הוא שר החינוך ותרצה או לא תרצה גם בית הספר הדו לשוני הוא תחת אחריותו.
אתה דומה לאדם שיתמה מדוע שר הבריאות יזדעק במקרה שיגלה אפליה בשירותי בריאות למקומות ערביים ויגיד שאי אפשר לפגוע בבריאות של חולים ערביים - ואתה תתמה עליו "מדוע שר הבריאות קופץ כאן".
ואם אינך מצליח להבין את תפקידו של שר בישראל - עשה טובה לעצמך ותחזור לשיעורי אזרחות בבית הספר, לפני שאתה משמיץ סתם אדם יקר...
ושר בכיר, כבר מספק טעם להתבטאות מסוימת בנושאים כאלו.
אבל עזוב את זה, כרגע דיברנו על מקרה ספציפי, כאשר בנט הוא שר סציפי - לנסות עכשיו "לרכוב על הגל" זה מגוחך וילדותי.
העובדה היא שבנט הוא שר החינוך ושרפו בית ספר שכעת נמצא תחת אחריותו.
ומצטער, אני גם אישית מתבייש בבחורים כאלו ששורפים בתי ספר שכאלו ואני רואה בהם סוג של "רודפים" (לא במובן ההלכתי הטהור) של עם ישראל ושל היהודים! בהחלט! הם רק פוגעים באינטרסים של עם ישראל ושל היהודים.
אתה לא אוהב ספציפית את הביטוי של בנט - סבבה. אף אחד לא חייב אותך לאהוב אותה, אבל אדם בעל היגיון ישר מבין שלא דומה ברוך מרזל כאדם ואזרח "פשוט" או אפילו "רק" כחבר כנסת (אם היה) מהקואליציה או האופוזיציה - לשר בכיר, ובטח לשר בכיר שהפגיעה נעשתה בתחום שתחת אחריותו.
אגב, מעניין אותי האם אלי ישי לא היה מגנה את הצתת בית הספר הזה אם היה שר הפנים, או שר החינוך...אם היה נכנס לכנסת, כמובן...
זה ממש ממש לא נכון. הוא יודע לגנות.
אלי ישי גם מגנה פגיעה בערבים? אני לא יודע אבל מניח שכן - ואז נשאלת השאלה מה ההבדל בין נפתלי בנט לאלי ישי?
לגבי שאלתך ברישא - כן, אם הוא כראש מפלגה חושב שדברים של סגן שר מסויים מזיקים ופוגעים בנו, ולא תורמים כלום לבניין המדינה ועם ישראל, אז בהחלט זה בסדר שהוא יגנה סגן שר על דברים שהוא אומר.
אני, ככל הנראה בניגוד לכל מיני אנשים בפורומים, מאמין שמטרתו והכיוון של נפתלי בנט טובים - הוא באמת פועל לטובת עם ישראל, ומדינת ישראל - וכן, כחלק מזה, בהחלט, צריך לגנות שריפת בתי ספר, צריך לגנות פגיעה ברכוש מכל הצדדים (וזה מה שהוא עושה! וניסיון להשוות בין גינוי שלו על דבר שנעשה לפני זמן רב מול "אי גינוי אוטמטי וישיר על משהו שנעשה רק הבוקר" - זאת השוואה ילדותית בעיניי. וגם זה שאלי ישי כן טרח לגנות ישר על הבוקר, סבבה, הוא אדם קצת פחות עסוק ויכול להרשות לעצמו הרבה יותר מהר להתבטא על כל דבר. אבל מזה לטעון שבנט לא יודע לגנות לצד השני זה פשוט הוצאת שם רע!), וכו'.
בהחלט.
עוגי פלצתאתה זה שקופץ בראש להאשים אותו סתם לחינם - אל תקפוץ בראש אתה...
עוגי פלצתל|
למה אתם חייבים להניח שאם אני מוצא לנכון במקרה כזה או אחר או אפילו בהרבה מקרים, להגן על בנט, אז זה "מצווה להגן על בנט בלה בלה בלה"?
שיהיה...
אני לא עושה דברים בפורום לשם מצווה אלא לשם מה שאני חושב שהוא נכון ושהוא לא עבירה.
לא הכל בעולם הזה זה מצוות ועבירות, ידידיי 

ואם למצווהותן טלאמיתית קשה להגיע, קל וחומר לדבר שאינו מצווה...
רוב הדברים שאני עושה בפורום הם לא לצורך מצווה, אלא דברים שבסדר לעשות ושאני מרגיש צורך אישי לעשות.
נעים להכיר 
לרצוח יהודים גם זה ערך בפני עצמו כגרסה דינקותא של בני ישמעאל.
של מוסר ושל חינוך, ניחא.
מקום קדוש זה לא. לתשומת ליבו של נפתלי שמבין בחינוך ובקדושה כמו שאני מבין בדיקור סיני.
די, שישתוק כבר !!!
די, הרי אתה יודע שההשוואה הזאת היא מגוחכת ובכל זאת בוחר בה כי היא "במיאה רייטינג ואהדה" לדעה שלך.
אם על פי זה אתה שופט התבטאויות של אדם - התבטאות חריפה נגד הצתת בית ספר זמן רב לאחר הצתתו, בעת גזר דין של חלק הנאשמים, לעומת "אי תגובה מיידית תוך כמה שעות על הצתה של בית כנסת מסוים" - אז המצב עגום מאוד.
אם זה כואב לך - תדע שבנט פעמים רבות אני זוכר התבטא בחריפות נגד הצתת מקומות קדושים ליהודים (וכן, גם לערבים) - לתת לך קישור עכשיו אין לי יכולת אבל זוהי המציאות.
לא שאני מצפה שהמציאות תשנה למישהו.
בס"ד
כי ברור לכל איזה ייחס מקבל הצתת מסגד, בית ספר ערבי או פיצו'ור מסכן של רכבים, לעומת שרפת בית כנסת או פגיעה ברכוש יהודי. ברור לכל שזה ממש לא מתקרב להיות אותו ייחס.
בנט לא יצא לתקשורת בגינוי אחרי הצתת הכנסייה לפני כמה שבועות?
מה שמדאיג הוא שבנט נמצא בחברה גדולה כזאת של אנשים כמו הרבנים הראשיים, הנשיא, שרים וח"כים שמקרים רק מציאות גינוי אחת, ויודעים לצאת לתקשורת מיידית רק כשצד מאוד מסויים הוא הנפגע.
עשרות קברים הושחטו בהר הזיתים (גם שבנט היה שר הדתות), בתי כנסת חוללו והייחס הוא ממש ממש לא אותו ייחס, אם בכלל יש ייחס.
לכל מי שאנטי בנט ברור שזה ברור מייד - הוא בכל דבר אוטומטית ישר מחפש איפה אפשר "לתפוס" את בנט.
איך אמר אלי ישי "126 אלף אנשים לא טועים בדרך" - אז על אותו משקל אני אגיד "284 אלף אנשים לא טועים בדרך" (=הבית היהודי כיום).
כאשר רוצים "לחפש" מישהו, קל כל דבר שלו אוטומטית להפוך לשלילי.
מצטער, לא מתחבר לזה.
ואני לא הופך שום דבר למגוחך ולעגום - בנט פועל בכל כך הרבה מישורים למען אותו "ציבור יהודי שניזוק מ.. ומ..." - שזה פשוט עוול לנסות להפיל עליו את כל תחלואי המדינה.
בס"ד
ומה בנט עשה בשביל בית הכנסת השרוף של חב"ד על כביש 6 או על המצבות בהר הזיתים? כלום. כמו כולם...
הדיבור בהתחלה היה על מקרה ספציפי. עניתי על זה, אז הדיבור עבר בכללי על בנט, בלי קשר למקרה ספציפי. עניתי גם על זה, אז הדיבור עבר למאקרו עוד יותר, על "היחיס הכללי..ולאו דווקא של בנט"..
מה הלאה? אני אענה על זה, אז אתה תעבור לדבר על כלל העולם?
לעניות דעתי זה היה שרשור מוגדר מאוד, ועל מה שדובר בו כבר עניתי. לא רואה צורך להמשיך עוד ועוד לענות על דברים שלא קשורים לליבו של השרשור ומגיעים רק לאחר שמשמיצים מבינים שכדי "להשמיץ" טוב יותר, "כדאי להם" להתרחב עוד ועוד למאקרו של המאקרו...
שיהיה לכם ב"הצלחה, אני לא אשחק במשחק הזה 
בס"ד
אתה כתבת לי "די, הרי אתה יודע שההשוואה הזאת היא מגוחכת ובכל זאת בוחר בה כי היא "במיאה רייטינג ואהדה" לדעה שלך".
לכן אני עניתי :"ברור לכל איזה ייחס מקבל הצתת מסגד, בית ספר ערבי או פיצ'ור מסכן של רכבים, לעומת שרפת בית כנסת או פגיעה ברכוש יהודי. ברור לכל שזה ממש לא מתקרב להיות אותו ייחס". ובכך לא התייחסתי לבנט אלא למצב הכללי שבו בכל מצב היחס הוא שונה בין הצתה של בית כנסת להצתה של מסגד.
ואז חזרתי להתייחס לבנט ולמקרה הנ"ל.
האנשים. ובכל מקרה, מה שאני התייחסתי אליו כל הזמן זה בנט. אם אתה רוצה לפתוח דיון כללי בנוגע לצביעות בתקשורת וכו' - תפתח. אבל אין קשר כאן בקטע של בנט.
ואם לא התכוונת לבנט, אז בבקשה - תתייחס כעת לבנט ותגיד האם אתה חושב שהוא ב-א-מ-ת לא מתייחס הרבה מאוד גם לפגיעות שלע רבים ביהודים.
מוזר, לא חשבתי שבנט הוא זהבה גלאון שאו איזו שמאלנית אחרת או שמאלני אחר לא זוכר את שמו, ש"התעצבן" על מח"ט בנימין שומר על כך שהרג את הערבי הזבל שניסה לרצוח אותו, וטען ש"זה גזענות ואסור לעשות את זה וזה פגיעה בערבים והיהודים לא צריכים להיות שם".
לא ראיתי שבנט הוא "כ"כ שמאלני שונא יהודים ודתיים בפרט, ודת בפרט, ושהוא פשוט נהנה לדפוק כל פעם את היהודים.
כן ראיתי שבנט הוא אדם אחראי, וכן, כאדם אחראי, כשר בכיר בממשלה וכאחד שבהחלט, בלי להתנצל (
) שואף להגיע לכס ראש הממשלה - יודע שבמציאות המורכבת ביותר בעולם כיום, הוא בהחלט חייב לגנות פגיעה מכל הכיוונים.
או, אם אנחנו כל כך אוהבים השוואת - ברור לי מעבר לכל ספק שאין אפילו תחילת תחילתו של מקום להשוואה בין, לדוגמא, בנט לערוץ 2, או לידיעות אחרונות, בדברים מעין אלו...
בס"ד
מעניין שעדיין יש שקט ממנו ומכל החבורה.
הדברים, שאין שום מקום להשוואה.
כמה זמן עבר מאז שריפת בית הספר הדו לשוני, תזכיר לי?
האם אתה יכול חד משמעית להוכיח לי שבנט קולו לא נשמע על פגיעה ביהודים? ממש ממש ממש לא. ועל זה אני מוחה! זה פשוט הוצאת שם רע - בנט זועק המון המון על פגיעה ביהודים (מצד שני כמובן שלא הגיוני שכל היום הוא יכלה את זמנו אך ורק על גינויים על פגיעה ביהודים - לצערנו זה יגזול ממנו יותר מידי זמן... יותר חשוב שבפועל יעבוד כדי לדאוג לנו למדינה יותר בטוחה ושיותר טוב לחיות בה... רק "לגנות לגנות לגנות" כל הזמן, לא תמיד יעזור...פופולריות ציבורית אבל זה כן מביא, זה נכון...)
בס"ד
על בתי כנסת וקברים.
ואין הכי נמי, קודם שיגנה את מה שקרה הבוקר, אח"כ רק את מה שקרה לפני שנתיים.
מרדכיאת הרבנים שלנו אנחנו מכירים כבר הרבה שנים, עוד מימי גוש קטיף העליזים. כבר מזמן הפסקנו לא להבין.
"בית של גויים", לסמל את היותנו בית לכל הגויים.
אשריך! צדיק!
ובתקוממיך אתקוטט
תכלית שנאה שנאתים
לאויבים היו לי
בנט בא"ת ב"ש = שטן
איזו שנאה כלפי מי שטיפ טיפה שונה ממך!!!
בושה לפורום!
צריך למחוק את זה!איך אפשר לקרוא ליהודי-דתי-ימני שטן?
ימני - אולי ימין ערבי מתון
דתי - הצחקת אותי
אז איך על ביבי-בוז'י-ציפי-לפיד-דרעי?
אה?
ראיתם את הדיון של התלמידה מקריית ארבע מול ליאור שליין?
מה זה? הוא ממציא שה 7 באוקטובר זה בגלל בן גביר. איזה שטויות. הכל בגלל שאריק שרון פינה את ההתנחלויות ואת היישובים מגוש קטיף!!
הגיע הזמן לעצור את הטירלול נגד ארץ ישראל.
ארץ ישראל היתה שייכת רק לעם ישראל ותהיה שייכת רק לעם ישראל.
ארץ ישראל זאת מתנה שהקב"ה נתן אותה רק לנו. כל אמירה אחרת נגד ארץ ישראל - היא שקר גמור!!!
נכון שעכשיו הוא מאוד עקשן. כיוון דאתי למיפלט לא אתי למבלע. אבל עם עוד קצת השתפשפות עם הנוער והערכים האלה הוא איתנו.
רק עכשיו הוא התחיל לצאת לשטח להקשיב ולראות את האותנטיות של הערכים הימניים.
אל תגידו שלא אמרתי לכם.
הוא עובד אצל מדינות המפרץ ולא אצלנו
לשיטתם, ספיחי הפלת משטר האייטולות האירני יציפו דרישות לדמוקרטיה בכל מדינות האזור, ויסתיימו בהפלת המשטרים הסונים- כולם.
מסתבר שגם באירן עצמה אחוז התומכים בהחזרת יורש העצר, אינו גבוה בלשון המעטה.
אמר טרנספר, אז אמר.
אמר לאירנים לצאת להפגין, אז אמר ושלח אותם לתליה.
ויש עוד כהנה וכהנה.
טראמפ הוא מנהיג משוגע וקשה לחזות איך ומה יהיו מהלכים שלו. זה שחשבת שתהיה תקיפה בתאריך x וזה לא קרה, לא אומר כלום. הניסיון הנואש של כל האינטרנט לנחש מה טראמפ יעשה היא העדות הטובה ביותר ליכולת שלו לשמור על עמימות. פרשנות נחרצת בסגנון ידלין היא בדיחה עצובה, ולא הייתי מציע לחקות אותו.
במלחמה הוקדמת מול איראן היה את אותו לוטו סביב ההחלטות של טראמפ. היה ים של דיסאינפורמציה ופייקים שטראמפ עצמו דאג לפזר, ובסוף התקיפה הגיעה. פרשנים ליהגו על המיסים לסין, אבל בפועל זה עבד. מישהו האמין שהוא יתקוף בוונצואלה ואשכרה יחטוף את הרודן? מישהו חשב שטראמפ ישלח מכתב למצרים שבו הוא מבהיר שהוא עומד לדאוג לכך שמצרים ואתיופיה יגיעו להסכם ברור על הנילוס? לקנות את קנדה? לקנות את גרינלנד? להזמין את נתניהו 6 פעמים בשנה אחת? להחליט לאהוב פתאום את א-שרע?
טראמפ הוא מתוחכם, והיחידים שנופלים בפח הפרשנות אלה הטיפשים. אל תבחר להיות בצד הלא נכון.
כרגע, אם תנתח את כל הדיווחים שמגיעים על תנועת הציים, על הודעות NOTAM, על פינוי אזרחים ופינוי שגרירויות, על ציוצים צוקפניים של איראן, על אמירות של סנאטורים תומכי ישראל - המסקנה מתכנסת לכך שתהיה תקיפה. השאלה היא העיתוי של הפעולה, ולא הפעולה עצמה.
אל תנתח את טראמפ. תנתח את הגיאופוליטיקה שמחוצה לו. תנתח את מה שמדיד. אל תנסה לפסכלג אותו. זה נועד לכישלון.
כתבתי שהפלת משטר האייטולות והחלפתו במשטר דמוקרטי תשליך אוטומטית על כל מדינות האזור.
טראמפ לא מבין את זה כמו שקודמו אובמה לא הבין את זה.
ההתערבות של אובמה במצרים הביאה לתוצאות הפוכות, ואידך זיל גמור
שלג דאשתקדרואה בך רק ת'נקודות הטובות
עצום את העיניים תשכח את העבר
תתמסר אל החיבוק החם
ומביא לנו תכנית איך להחזיר את כספי הבית היהודי שנעלמו
אה, לא.
הוא גם זכור כמתווך האגדי שבין רוסיה לאוקריינה שגבתה עד עכשו מיליוני קורבנות משני הצדדים, ועוד לא רואים את התחתית.
שומר נפשו ירחק מן הכיעור ומן הדומה לו.
ימח שם עראפתאחרונה61 מנדטים לא טועים
חמוץ 🥒
..
על כל ההסכמים שבין ארהב לישראל בנושא הזה.
זה נראה רע מאוד כרגע, אבל באמת קשה לדבר בלי מידע...
יחד עם זאת, חשוב לשאול את עצמנו איך המצב היה נראה אילו "שמנו פס" על בעלת הברית הגדולה, החזקה והטובה ביותר שיש לנו כרגע.
F15IA? עוד F35? כל החטופים? איראן? תימן? אמל"ח? או"ם? המאזניים בסיפור הזה מאוד קשות לאיזון.
אבל אחזור ואומר: באמת קשה לדבר בלי מידע על אחורי הקלעים...
אבל לצערי הממשלה ככלל לא כנועה. אם דיוק כזה או אחר - מה שטראמפ מציע, זה המקסימום שנתניהו והליכוד מסוגלים לשאוף אליו.
אנשים אומללים מצפון קוריאה
או ממדינות מסוימות באפריקה
או נשים במדינות מוסלמיות קיצוניות
ועוד
התשובה היא שהם לא מעניינים את בעלי הכוח
מה שמעניין את בעלי הכוח זה הון ושלטון
לאדם הפשוט אין הרבה מה לעשות
נצלה הזדמנות בסוריה
כנראה שמי שאמור לעקוב אחר הזדמנות באירן ערני למצב
זה שמתו אלפי מפגינים לא אומר בהכרח שזו ההזדמנות
יכול להיות שעדיין מסוכן להתערב
מתו מאות אלפים וישראל לא התערבה. היא התערבה הרבה יותר מאוחר בנסיבות אחרות לגמרי.
(סתם מציין עובדה)
ההרוגים לא מענינים אף אחד (בעמדת כוח)
רק אינטרסים
לכן ההתערבות באירן (אם תהיה) תהיה רק כשהתועלת תעלה על העלות
(כמו ההתערבות הגלויה הקודמת)
אמריקאי/ ישראלי
1. להשמיד/ להפחית איום צבאי
2. להחליף לממשל ידידותי/ פחות עוין
לא חושבת שהפגנות אלימות זו הזדמנות מספקת
היו הפגנות דומות בעבר (לא עוקבת אחרי העוצמה המדויקת בעבר/ בהווה)
טראמפ יכול להרשות לעצמו לאיים ולעשות מעצמו צחוק
הוא בעמדת כל יכול
זה שהוא איים לא בהכרח אומר שיהיה משהו עכשיו או עתידי
והתנהלות אכזרית מול האזרחים המשוועים לחיים אחרים.
אירן היא רק עוד אחת מהן.
במדינות רבות האוכלוסייה סובלת מדיכוי זכויות אדם, רבים נמצאים בעוני קיצוני, ורדיפה פוליטית.
קוריאה הצפונית, אריתריאה, אפגניסטן, סוריה, סין, אירן, תימן, ועוד ועוד.
עזרה וסיוע יעיל הוא רק ברמות הבינלאומיות.
איפה כל אלו שהפגינו והרעידו עולמות נגד ישראל במלחמתה בעזה, בגלל הסבל שנגרם לאזרחים הפלסתינים, כאשר השלטון האיראני טובח באזרחים שלו?
איפה כל אלו שצרחו “זכויות אדם” בעזה, כשבאיראן השלטון יורה, תולה ומענה את העם שלו?
מוסר שלא עקבי הוא לא מוסר — הוא פוליטיקה.
מי שבאמת נלחם על זכויות אדם — לא בוחר קורבנות לפי אג'נדה.
כמו המראיינים באולפנים.
התפקיד שלהם רק הוא רק לשאול…
לא לספק תשובות ופתרונות
מי כמוהם יודע כמה קשה ומסובך להפיל משטר.
זה יקרה, טראמפ יתקוף - איראן לא תוותר לעולם.
מה שקורה כרגע זה שהקואליציה של החירות מתארגנת לקראת המהלך הגדול. העם הפרסי צריך להיאזר בגבורה, ולדעת, שאוהבי החירות והאדם מכינים כרגע את המלאכים שישחררו בעז"ה את העול הנאצו-איסלאמיסטי שמכחיד אותם. אל תתיאשו!
הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד
כ"ה בטבת תשפ"ו / 14.01.26
הסתיימה עדותו של הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד. העדות נמשכה כשש שעות.
אם התכשיט הזה צח כשלג, על מי היה לו ללכלך במשך כשש שעות
מוקדש באהבה ל- @הסטורי
כי ב- 30 השנים האחרונות היא ניהלה משאים ומתנים קואליציוניים שלא בתום לב. היא משכה זמן על דרך השגרה, ובהמשך ניסתה לחמוד תיקים שבינתיים הובטחו לשותפות אחרות.
כאז גם היום. הים אותו ים, והיורשים מפטירין כאשתקד.
זה כל הסיפור על רגל אחת שבגינו ש"ס מגרדת את המנדט השנים עשר, וסמוטריץ' את הרביעי.
רק ג'ובים עוד ועוד.
זרח וורהפטיג מתהפך בקברו.

היא מובילה את החינוך היהודי - תשאל כל ראש ישיבה בציבור (שמעתי באוזני מכמה וכמה), כל ראש אולפנה, כל מנהל בית ספר.
היא מובילה את יישוב ארץ ישראל - בזמן שאתה מקשקש על אנטנות, יהודה אליהו מקים עוד ארבע חוות.
היא מובילה את שמירת שבת - כולל קידום הכלכלה על ידי לדוגמא פתיחת הבורסה עד שעתיים לפני שבת.
וחוזרים הביתה במקרה הטוב כעבור 4 שעות
בשעת ברכת המזון בכל בית יהודי.
"יהדות ליברלית".
הרב קוק מתהפך בקברו.
אני לא מבין גדול בבורסה, אבל ככל הידוע לי כמעט כל המסחר היום הוא ווירטואלי, זה לא שבשביל לקנות/למכור מניות צריך להגיע פיזית.
נשמח לתגובת המבינים:
לפעם אחת- לפחות.
במקום לקשקש...
וכך זה עובד: עמך ישראל שקונה ומוכר מניות בסכומים קטנים, נותן הוראות דיגיטליות לנציג שלו בבנק או בבית ההשקעות.
ואפילו אין לו דריסת רגל בבורסה.
ויש את הסוחרים והמשקיעים הבינוניים והכבדים שנפגשים בבורסה וסוגרים עסקאות/ קומבינות בארבע או בשש או בשמונה עיניים.
כמו עם סיעת הציונות הדתית בכנסת.
שאל את סמוטריץ', הוא מבין בזה.
כמה וכמה ענו לך שאנשים לא צריכים להגיע פיזית.
אם אתה מדבר על פגישות שמתקימות ב'מתחם הבורסה', הן יכולות להתקיים בכל מקום אחר.
(וכפי שענו לך, מגיעים מרמת גן לחיפה בהרבה פחות זמן)
ספר לנו ממקור ראשון איך זה עובד.
קרא שוב מה שכתבתי קודם.
למה נסיעה מתל אביב לחיפה אמורה לקחת 4 שעות?
למה אמורים להיות שם עובדים מחיפה?
וב-4 שעות מגיעים לאילת, לא לחיפה
כשהערתי למישהו שהוא פלש לתחום חילול שבת דאורייתא הוא ענה לי שיש עוד 4 דקות עד כניסת שבת.
נבל ברשות התורה.
סיכום חלקי של הראיון המצ"ב-
א. כמה סימים נדלקו? 3000 ולא עשרות כפי שפרסמו .
מתי נפתחו? ארבעה -5 ימים לפני הטבח, ולא בחמישי כפי שטוענים.
גם המשטרה ידעה אז על פתיחת הסימים, ואיפשרה את כל הפעילות ומסיבת הנובה,
כלומר גם המשטרה אשמה בטבח הנובה.
ב. גם בלון התצפית של הקמ"ג בדימונה זיהה את הפעילות החשודה מספר ימים לפני הטבח, והודיע לכל מי שצריך ,
והכל הושתק .
תחליטו האם זה לא מריח כמו בגידה.
ג. כידוע המרגל הסודי עו"ד א' , שנצ"מ אבי וייס אמר/אומר וכותב את שמו הפרטי -
מנע את שחרור רוב/כל החטופים שהיו בתחילת המלחמה מתחת לשיפאא, הוא הוכנס לבור הפיקוד על ידי קצין בכיר מאחים לנשק.
זאת מכיוון שידידנו א' העביר למפעיליו את תוכניות הפעולות המיוחדות שישראל הכינה כדי לפרוץ לשם ולשחרר אותם -ודי מהר הועברו החטופים למרחבי העיר ומאות/אלפי הק"מ של המנהרות,
ונוצרה סאגת החטופים בגללו.
ד.הוא עקב אחר:
1 פעילות מדינת ישראל באוקראינה ,במיוחד אחר גופי המודיעין של ישראל שם ,
ודיווח מן הסתם למפעיליו .
סיפור הכיסוי נקרא לב כחול ,שהוא כביכול סיוע ליהודי אוקראינה. חלק מסיפור הכיסוי שלו נחסף על ידי כתבת הארץ.
2. פעילות והתנהלות מערכת המשפט בישראל, וזאת עשה כנראה בהיותו מתמחה במשרד עורך דין שהיה אחד המשנים של היועמ"שית ,שהוא נקי כפיים ולא קשור לבעיה כלשהיא.
3. ניסה להשפיע על התקשורת בישראל ובמיוחד על עיתון /אתר ישראל היום, כנראה כדי שהתכנים יהיו בצורה המתאימה למפעיליו.
ד.עו"ד בכיר סירב לטעון עבורו שאיננו שפוי כדי לפטור אותו מאימת הדין,
ומאז הוא מיוצג על ידי עורכי דין שהם אנשי הפצ"ריה והשבכ (בשירות מילואים), כנראה כדי להשיג את התוצאה הרצויה- שחרור מלא בטענת אי שפיות, וכך יוכל להמשיך בחייו.
אי-שפיות היא כידוע הטענה שבה צפויים לשחרר את הפצ"רית עצמה, והעולם יחזור לנהוג כמנהגו.
ה. 75 קצינים בכירים שעמדו איתו בקשר, בהם שני אלופים ,וכל השאר תא"לים ואל"מים ,לא נחקרו .
התרשמותי האישית מדבריו של נצ"מ אבי וייס היא שהמרגל הסודי עו"ד א' עבד עבור ה cia והעביר לו את המידע. (כמובן אולי אני טועה).
הראיון כאן: