מי שעשה זאת פגע בערכים יהודיים ומוסריים וצריך לבוא על עונשו בחומרה המרבית... על החברה הישראלית לעשות חשבון נפש כיצד הגענו לכך".
טוב, לא בדיוק.
על יום החשכה למצעד הגאווה
הנה דמכם נשפך, הותז,
כנפץ אסא מצבות חמנים.
הנה כבודכם נרמס, נותץ.
כהרג אליהו הנביא כמרים.
ירושלים עיר קדושה,
בה לא יבוא טמא,
והמנסה...לעד לא ינקה.
שר החינוך נפתלי בנט קיים הערב (חמישי) דיון מיוחד עם צוותו בעקבות הדקירה בירושלים.
מלשכתו נמסר כי בנט הורה לבכירי משרדו להכין תוכנית פעולה שתסייע לחינוך ולמניעת מעשים והסתה נגד הקהילה הגאה, שתכלול הגדלה משמעותית של תקציב ארגון "הנוער הגאה".
"לא אתן שבמדינת ישראל בני נוער יחששו לצאת לרחוב בגלל אורח חייהם. לפיגוע הזה אנו מגיבים בפעולות ולא רק בדיבורים, על מנת לחזק ולתת כלים לבני נוער הסובלים מגזענות והומופוביה בבית הספר", אמר.
אולי הרב שהתרים כסף לכנסיה יכול לתמוך בו
מוזר שיש עוד [בין היתר] פה שיהיו מוכנים להגן על החצוף הזה בנט,בכל מחיר-ומגדילים לעשות החבר'ה ש[בין היתר] פה שיגנו עליו עוד בשם התורה ודעת הרבנים.
אתה פשוט שטוף מח של החילונים והבנטים
אלא לסנהדרין.וגם אז כידוע לא היו הורגים כל כך מהר.
אבל על מה השיח בכלל? למחבל החרדי אין שום סמכות להרוג,מה שכן לכל המשתתפים שם היית הסמכות להרוג אותו 'הבא להרגך השכם להרגו'.
תלמד תנ"ך ותראה כמה אנשים נהרגו מדין משפט המלך
דרך אגב אני תלמיד ישיבה כבר 12 שנה ועשיתי 5 מבחני רבנות, אז אני מקווה שבקרוב כבר לא אהיה עם הארץ .
הר"ן כותב בדרשות שבדיוק בגלל שבי"ד לא יכולים להרוג ללא עדים וכו' ,ורשעים יכולים לעשות כחפצם , יש את משפט המלך שיכול להרוג "אפילו רבים ביום אחד , כי לשבור יד רשעי עולם" ,כלשון הרמב"ם .
מלך גם הוא לא יכול להרוג סתם כך,ומעשי מלכי ישראל שבתנך לא הוראה לרבים בלשון המעטה.
אך שום זו קשקשידה כי המחבל החרדי איננו לא סנהדרין ולא מלך ואפי' לא בי"ד חצוף אלא חצוף סתם.
זה שקר או אמת?
את מי שעובר על 7 מצוות בני נח ?.
בכל מקרה כיוון שאנו תחת שלטון כופר , אז ברור שאסור לנהוג באלימות כלל , ורק להפגין ולחנך את העם לתורה ומצוות באהבה.
לא כי "Tנו תחת שלטון כופר"
מזעזע אגב איזה טיפוסים היום נבחנים ברבנות. שלא מבינים מהי בכלל,מהו יעודה,ומה ערכה של המלכות והמדינה.
על "קנאים פוגעים בו" שמעת?
אלא מספיק בי"ד של 23.
לכל מי שמתחיל ללמוד מסכת סנהדרין
מורידין זה על מוסרין.לא שייך לענייננו.
קנאים זה הבועל כותית בזמן בעילה -שנייה לא אחרי.
אתה עם הארץ שמגלה פנים בתורה שלא כהלכה,וזורק גזרי דין לכל עבר מנותקים מהקשרם.
תבדוק שוב לפני שאתה מכנה אחרים בתואר עם הארץ
עיין רמב"ם הלכות רוצח ד-י
אולי תבדוק אתה בעצמך נידמה לי שאתה סתם זורק 'תבדוק' בעוד אתה בעצמך לא מבין על מה אתה מדבר..
האם יש בדבריך תמיכה במעשי טרור ?
עצמם .
לשם שמיים זה מה שכתוב בתורה.לא שגעונות של טרוריסטים.
שמים ?
לא מחבל רוצח יהודי או ערבי שצועק לשם שמיים\אללה אכבר.
מה שאלתך עכשיו?
בנטיות חילוניות.
החוק הוא הרבה מתחת לצווי התורה. .מובן?
פוגעים בו במקרה שהיה.
אבל המחשבה שהחוק החילוני מעל התורה היא בעייה קשה שאתה צריך לתקן .
יום נפלא
אין לו מושג מהם ערכיים יהודיים אם הוא ככה מדבר.
חינוך יהודי , והוא מוסיף מתוקף תפקידו זה כסף לאנשים שעוברים על "יהרג ואל יעבור" .
אסור להצביע הבית היהודי
במקום לנסות להעלים את המצעדים הוא מגדיל להם את התקציב.
צריך להשים קץ למצעדים האלה
מעניין אם הייתם מגיבים באותה מידה אם הדוקר היה דוקר מחללי שבת, או אוכלי טריפות, או בועלי נידות.
תחשוב שזה היה יכול להיות גם הטרמפ החילוני שעצר לך, או הבנדוד שלך שהוריד את הכיפה.
מבחינה הלכתית אין הבדל בין כל אלה, כולם עוברים עבירות מדאוריתא, חלקם חייבים מיתה בידי שמיים וחלקם בידי בית דין.
עובדתית- הלכתית, יותר מחצי ממשתתפי המצעד לא חייבים מיתה בידי בי"ד, [נשים. ואכמ"ל בכלל.] והחצי השני אם זה לא בשוגג זה רק אחרי עדים והתרעה.
ברור שלא ע"י אדם פרטי.
באמת. אל תדברו בשם ההלכה בכזאת בהירות.
וכל זה בכלל בכלל לא בא לתמוך בשום עבירה על ההלכה במיוחד אם זה מצעד כזה נתעב ושפל וחולה, אבל הייתי רוצה את האחים שלי חיים ושפויים ולא הייתי שמח שכל מי שעובר על ההלכה ידקר.
תודה.
ברור ש"לא תרצח", וצריך בית-דין, וכו'. אבל יש הבדל בין חילול שבת ואכילת טריפות ועבירת עבירות בכלל לבין משהו כזה שנחגג בדבר שמכונה "מצעד הגאווה". זה חילול השם בפהרהסיה והתרסה נגד התורה במצעד שנועד לחגוג דבר תועבה. זה לא דומה לחילול שבת או אכילת טריפות שהם דברים שאדם עושה אבל לא "להכעיס" ולא עושים מצעדים שמפארים ומתגאים בהיותם עוברי עבירה. יש דין שונה למי שמקנא את קנאת ה' כאשר מחללים את שמו בריש גלי, ומי שלוקח לעצמו את תפקיד בית-דין ומחליט להעניש חוטאים באופן כללי.
כמובן שזה לא בא להגיד שנכון עשה, ודי לראות את גינויי הרבנים למעשה כדי לדעת שלא כך, אבל גם לא נכון להשוות את מצעד התועבה לחילול שבת.
אין כזה דבר "יש דין שונה למי שמקנא קנאת ה' כאשר מחללים שמו בריש גלי" זה שטויות.אתה יודע מה דינו של אחד כזה שקינא ל " ה' " ? מוות! כדין כל רוצח. אין שום דין שונה למטורף כזה.
*בזמן שכתבת שמצעד כזה הוא שונה מחילול שבת,תהיתי אם לא שמעת על המושג פרהסיא,והנה הסתכלתי שוב בדבריך והמילה הראשונה שראיתי היא לא אחרת מאשר "פרהסיה" "..זה חילול ה' בפרהסיה.." אם כן אתה כן מכיר את המושג ובכל זאת אתה אומר "זה לא דומה לחילול שבת" למה?! זה פרהסיה וזה פרהסיה. מה גם שחילול שבת המעשה עצמו בפרהסיה ואילו במצעד הזה,לא העבירה היא בפרהסיה,אלא ההשקפות המקולקלות.
אתה צודק, המילים "יש דין שונה" היו לא מתאימות. לא התכוונתי דין מבחינה הלכתית, אלא מבחינת המעשה.
ואני אסביר לך את ההבדל. כמו שיש הבדל בין מומר ובין אוכל נבלות להכעיס, כך יש הבדל בין מי שעובר עבירה ומי שמתגאה ועושה רעש מכך שהוא חוטא. מבחינה הלכתית של "פרהסיה" אולי אין הבדל באמת, אבל מבחינה הלכתית רצח זה רק על ידי בית-דין, עדים והתראה, וכידוע שפעם בשבעים שנה וכו'. ולכן הגדר ההלכתי זה לא הנושא כאן, כי ברור שהוא לא פעל כאן בהתאם להלכה.
כל מה שאני אומר זה שלהשוות מצב שבני ישראל לא מקיימים את מצוות ה' (מחללים שבת ואוכלים נבלות) למצב שבו הם מתריסים בגלוי ובמוצהר זה לא נכון. אחת הסיבות שבפנחס בערה קנאת ה' זה כי זמרי עשה את מעשהו "לעיני כל העדה" ובמטרה להראות שהוא עובר על דברי ה'. אני לא משווה את המטורף מהמצעד לפנחס הכהן ח"ו, אבל גם אל תשווה בין התרסה מוצהרת כלפי מעלה, ועבירת עבירה "רגילה".
נגד המחוקקים שלא מוצאים חן בעיניהם.
ושוב לא העבירה היא בפרהסיא [כזמרי] אלא הבעת דעות קלוקלות. וכזו מביעים גם על עבירות אחרות.
מצעד גאווה של אוכלי חזיר? לשיטתך גם קרח ודתן ואבירם לא עשו שום דבר נגד ההלכה, הם רק עשו הפגנה קטנה נגד הקב"ה.
ההלכה לא אומרת שום דבר יבש כשמדובר בחילול השם. זה דבר המסור לנפש האדם. יש אנשים שלומדים הרבה הלכות, אבל אם מישהו מקלל את הקב"ה לידם, הם מקסימום יכנסו לדיון הלכתי אם צריך לקרוע את הבגד העליון או את התחתון. הלב שלהם מלא בהלכות אבל ריקן מתורה.
יש הלכה.יש תורה.שום דבר לא "מסור לנפש האדם".למעט מקרים בודדים ומסויימים מאוד שמפורשים גם הם.והחורג מהם דמו בראשו.
רגע אחרי שהוא עבר את העבירה, היה דינו של פנחס מוות.
"שאם פירש זמרי והרגו פנחס נהרג עליו" (סנהדרין פב א).
למרות שזמרי צעד בהתרסה עם כזבי בת צור, לעיני משה רבינו ועדת ישראל, אל תוך האוהל, היה מותר לפנחס להורגו רק בשעת העבירה עצמה.
אדם לקחת חיים של אדם אחר" .
אז רק הזכרנו את דין משפט המלך .( שאול למשל שהרג את כל בעלי האוב והידעוני ( כן , יהודים ) , וכן דוד המלך ועוד.
וכן את דין "קנאים פוגעין בו ".
זה שחילוני עוצר טרמף לא אמור לבלבל אותי ולשנות את הדין כלל.
אבל היום תחת שלטון כופר ,צריך לקרב בדרכי נעם .
זה לא סותר מחאה צודקת (ללא אלימות) נגד חילול קדושת הארץ .
כל אותם מגנים היו גם מגנים אם מישהו היה הורג יהודי בשעה שהוא בועל גויה.
מכיר את הגמרא על רשע רע,רשע שאינו רע וכ'ו?
זה לא עברה של בין אדם למקום שלא נכללת ביהרג ואל יעבור
וכמובן שיש לגנות את המעשים שלהם לצד הגינוי על מעשיו
ושאת הרוצח צריך לאסור או להרוג.ושאת מחלל השבת לא.וזה לא סותר שצריך להוציא מחוץ לחוק מצעדים כאלה בטח בירושלים,זה לא הנידון בכלל.
מדובר במשהו של יהרג ואל יעבור ובוודאי שמהתורה יש על זה גזר דין חמור.
כמו שעל רוצח יש מיתה כך גם על מחלל שבת וגם על העברות שהם עושים.
וכמו שאין סנהדרין ולא מוציאים היום להורג רוצחים כך אין מוצאים להורג היום עוברי עברות אחרים וגם עברות של יהרג ואל יעבור כגון עבודה זרה.
ופה הוא אפילו לא רצח. בפציעה יש דין שונה.
ושוב, גם בחילול שבת וגם בהעברות שהם עושים יש מדין תורה מיתה.
והסומכות של זה היא רק של הסנהדרין.
וכל המקרים חמורים.
גם זה וגם זה מהעברות של יהרג ואל יעבור.
אני לא מבין מאיפה הגעתה לחילול שבת שזה בכלל לא המקרה המדובר פה. שעל חילול שבת אין דין של יהרג ועל יעבור ופה היה דין כזה.
יש הבדל בין העבירות,אך בנידון דידן אין כל הבדל ואין נפק"מ אם זוהי מהשלוש החמורות או לא.אין רשות להרוג היום גם עובר עבירה אחרת.אך רוצח-דינו שונה. א' מהבא להרגך,במקום היה מותר וצריך להרגו [וזה לא משנה אם לבסוף לא הצליח להרוג כמובן.לא נחכה שיהרוג ואז נגיד הוא 'בא להרגך' כן?] ואם נתפס,צריך עיון מה עונשו של רוצח בזמן הזה.
ולא להוסיף תקציב?
צריך גם עיון מה עונש הצועדים במצעד שעוברים את העברות החמורות בזמן הזה.
כי גם זה וגם זה זה עונש חמור.
היום א"א להעניש את הצועדים.רק למנוע את המצעד. וכמובן טיפול בבעיה בשורש ולא בענף כזה או אחר.הדור.
הוא עושה דברים רק כי הוא חושב שזה יקרב אותו להיות ראש ממשלה. אני לא מבינה איך אלו שבמפלגה שלו שכן מקשיבים לרבנים מרשים לעצמם להיות שותפים לזה
"צדיקים המועצה שלך" ...
במועצה יש הרבה אנשים ועליהם אמרתי שהם צדיקים.
או שאתה אפילו לא יודע מה זה מועצה?
ואצלי אין לכם מה לחפש שגיאות כתיב אני מצהיר מראש שיש לי מלא כאלה..
למצטרף.
אבל אני לא כל כך קטנוני שמעיר על שגיאות כתיב,רק שאני עונה כאיוולתה למי שהעירה.
ולכן כשרושמים "צדיקים המועצה" מתכוונים לפרטים.
מי שלא מבין את זה אז מצבו ממש גרוע.
וזה תקני לחלוטין, שאלתי פעם את אבשלום קור.
אבל זה לא תיקני.ונשמע לי מוזר,לא מאמין שאבשלום קור יגיד שזה תיקני.
אפשר לומר 'במועצה אומרים' אבל לומר 'המועצה אומרים' -לא תיקני בכלל!
אני שאלתי אותו לפני הרבה שנים.
אם אתה לא מאמין תשאל בעצמך.
אבל כמובן שחוקי המדינה מחייבים יותר מחוקי התורה.
אבל.. מקור בבקשה..?
[מקווה שתספיק לענות בטרם תיעצר]
למשל תינוק שהתגורר בכפר בישראל..אממ סתם דוגמה אני זורק..דורא.?
המצעד בכלל לא טפל.
עידוד המצעד ותמיכה בקהילה ההיא זה לא דבר טפל.
גם בדברים מאוד חמורים יש דברים שיותר חמורים מהם.
וצריך להתייחס ולגנות גם את זה וגם את זה.
אבל גם בדברים חמורים כמו המצעד יש דברים שיותר חמורים מהם כמו הרצח.
וזה לא אומר שהמצעד לא חמור.
יש מעשים מאוד לא טובים וחמורים ויש מעשים שאף יותר חמורים מהם.
יש מעשה חמור מאוד ויש מעשה חמור יותר מהמעשה הראשון.
וצריך להתייחס גם לזה וגם לזה ולגנות גם את זה וגם את זה.
אתן לך דוגמה אדם עקף בכביש תוך כדי סינון מילה לא-יפה,בא איזה ערס וירה לו כדור בראש.הארץ תזדעזע
ויבוא סמיילי ויאמר : חבר'ה! זה חמור וזה חמור! צריך לגנות גם את זה וגם את זה.
יאמרו לו כולם: סתום ת'פה ותעוף מכאן. ובצדק.
המצעד חמור מאוד הרבה יותר מלעקוף בכביש.
לא צריך להסביר את ההבדל.
אם זה היה מקרה פשוט של מישהו ששם לערס רגל והערס ירה לו כדור בראש אז זה היה נכון.
אבל פה זה מקרה שונה שחמור בהרבה יותר מלעקוף בכביש ולהשים רגל.
בטיפול נמרץ ההשוואה בין המקרים מזעזעת.
אם לא היה קורה כלום.ושליסל ימ"ש היה נתפס לפני.אז תדבר תגלה את דעתך על הרס החברה והחיים האנושיים המגולמים במעשים שאנשים כאלה מפגינים תמיכה בהם.בסדר.אז אפשר להתווכח מה יותר חמור ממה.וכ'ו.אבל פה לומר -כאשר מגנים ומזועזעים מהרצח והמרוצח :
" חבר'ה ! תקשיבו! זה חמור וזה חמור! "
יש פה השוואה בלתי נסבלת.
ברוך דיין האמת
נפטרה הילדה שירה בנקי הי"ד
שנרצחה ע"י ישי שליסל ימ"ש בשבוע שעבר
"ולארץ לא-יכופר, לדם אשר שופך-בה, כי-אם, בדם שופכו"
שנזכה ל"השיבה שופטיך כבראשונה ויועציך כבתחלה. אז יקרא לך עיר הצדק, קריה נאמנה." בב"א.
ולא כן הוא!
המצעד הוא הפגנה!
והילדה נרצחה תוך כדי הפגנה ולא העבירה
(ואינני נכנס לפרטי ההלכה,אם לנשים חמור ג"כ כגילוי עריות..וכ'ו וכ'ו משום שאין צורך אלא כפי שאמרתי.וכמו שרמז נתנאל אינני יודע אך אני 'מהמר' שהילדה הזו נורמטיבית לחלוטין,כמו הרוב שם, שרק באים לעשות רעש ולהפגין.)
מדבריך משמע שהיא הייתה באמצע העבירה של גילוי עריות,ועל זה הגבתי שלא כן הוא.
תקרא שוב את הדו-שיח ואז תגיב,אחרת אתה הולך סחור סחור ולא מגיע לסיפוקך בתשובתי.
[תגובה זו מתייחסת גם לדו שיח שלנו בשרשור זה כמה שורות למעלה-שם חילקתי בין רשע לרשע רע כדברי הגמרא,ואמרת 'זה לא רק בין אדם למקום-זה גילוי עריות' כאילו שאנו מדברים על חומרה של עבירה-לא! אני דיברתי על הגדר מהבחינה הזו של לחבירו ולמקום.כדברי הגמ' - ]
"אבל ע"פ ההבנה שלי, גן עדן לא מגיע למי שעובר על העברה הזאת שנחשבת לחמורה ביותר והתורה נוקטת בה בלשון חריפה יותר מהרבה עברות אחרות. "
ולא כן הוא .
עכשיו אתה טוען משהו אחר,היא השתתפה בהפגנת דעות מקולקלות וזה עצמו עבירה.זו טענה אחרת.
ושוב חזרנו לכל עבירה אחרת: חילול שבת,מאכלות אסורות,יציאה מהארץ,הפגנת דעות מקולקלות וכו' וכו' כל אחת מהעבירות לפי חומרתה.. ושוב חזרנו לגדר של תינוק שנשבה וכ'ו
חוץ מזה:גם העבירה עצמה לילדה איננה כשל גבר והפסוק שציטטת אינו שייך לענייננו.
"העברה הזאת שנחשבת לחמורה ביותר והתורה נוקטת בה בלשון חריפה יותר מהרבה עברות אחרות. "
אמור בעצמך מדובר על ההפגנה או על העבירה של ג"ע?
בסדר גמור. לגבי ההפגנה-היא באמת נוראה והכל.אבל שוב כפי שאמרתי זה היחס לכל החילון בדורנו.ואיננו יודעים חשבונות שמיים.
תביא לי את הגדר ההלכתי שהפגנת עבירה,יא חמורה מאיסורי דאורייתא.זה סליחה על הביטוי 'מהבטן'.
שהפגנה זה חלק מהעבירה עצמה.
יש פה בפורום בעיה חמורה של הבנת הנקרא.'לא נבהל להשיב' -זה חכם. חכה,תקרא שוב,תחשוב,ואז תגיב.לעניין.
את זה שהמצעד חמור,וצריך למנוע אותו -בטח בירושלים,אמרתי. אחרי זה אני ומרדכי דנים פה
אתה נכנס באמצע ומפריע.
ומי שרצח אותה הוא רוצח מתועב ושפל.
מיתה משונה.אין לי ספק שזה 'משפיע' משהו שם למעלה.
האם בני סלע גדל בתרבות שרואה במעשים שלו מודרנה,פתיחות,נאורות ?
הם לא דנו כאן על אם מותר להרוג, לא בזמן שיש סנהדרין ולא בימינו.
הם דנו על איזה יחס היא תקבל בשמיים.
א. בעיקרון התגובה שלך אמורה להתייחס להודעה שאתה מגיב עליה, אם אתה מגיב להודעה אחרת, שרשר אליה.
ב. אתה התחלת עם אמירה גורפת "אין לאף בן אדם סמכות לקחת חיים של אדם אחר". האמירה הזו, גרמה לדיון על למי ומתי יש סמכות לקחת חיים של בן אדם אחר.
לדוקר במצעד הגאווה היה אסור לדקור, ואתה יכול לחפש ולמצוא שגם יזהר מרדכי ירושליםםםם וסמיילי מסכימים לזה.
מרדכי
בתור מתפקד בפריימריז הקודם,
אני פשוט לא מבין מאיזו סיבה צריך 170 עסקנים שיבחרו את הרשימה?
כנראה שזה לא יגרום לי לא להצביע שוב לציונות הדתית אבל זה מעצבן.
כשסמוטריץ' רוצה להתנהל בשקיפות הוא יודע לעשות זאת.
מצביעים שבויים
לא נראה לי יכולה להרשות לעצמה...
למידה מתרחשת בדיליי
קודם נהרגים מספיק נהגים
אח"כ מרמזרים את הצומת
ואולי נלמד מזה
יש עוד הרבה ממה ללמוד
(אני למדתי מזמן)
שבמפלגת תקומה - האיחוד הלאומי מעולם לא היה פריימריז של כלל הציבור, כמו ברוב המפלגות (במידה רבה אחרי שני עשורים של התלהבות מפריימריז - היום המגמה היא לבטל אותו).
כשבפעם הקודמת עשו, זה היה עם הבהרה מאוד ברורה שזה חד פעמי. אגב, הפריימריז הקודם לא השיג את המטרה לשמה יזמו אותו וככה"נ הרשימה היתה נראת כמעט אותו דבר כך או כך.
אבל תראה מה קורה בפריימריז של מפלגות אחרות בדגש על הליכוד.
קומבינות ומפקדי ארגזים. זה מה שגורם לנציגים מושחתים להיבחר לא בחירה חופשית של הציבור.
גם המנגנון של המפלגות החרדיות לא טוב. לכן אני חושב שמה שעשו היה בסדר.
שיקנו לעצמם סירות, ויתחילו לשייט בין חיפה ללרנקה.
ולפטריוטים אמיתיים מומלץ להקיף את אפריקה ולהתקרב עד כמעט חופי אוסטרליה
בתקופת טרום מדינה. על הערבים זה לא עושה רושם כמו פעם. יש דרכים אחרותלחשבאת ארץ ישראל.
על נוכחות של יהודים בארץ ישראל
… אתה מאוד מתפעל ממה שסמוטריץ עושה ביהודה ושומרו. אתה פשות חושב שזה יאייד את הערבים שחיים שמה. תבעירו אש ואחר כך תגלגלו עיניים ותבכו שיש אינטיפדה, קורבנות ורעש גדול בעולם. יש דרכים אחרות לישב את ארץ ישראל.
כשיעקב אבינו התכונן למפגש עם אחיו עישב הוא הלך בשלשה דרכים: התכונן למלחמה, שלח מתנות, והתפלל. הרב קוק מלמד אותנו שזאת הדרך להצלחה . לדגול רק בדרך אחת זה מביא רק לכשלון.
במקביל הממשלה הבאה תצטרך תוכנית לעודד את הערבים להגר. מניח שבאוסטרליה הנאורה ישמחו לעזור להם להתיישב במקום בלי יהודים ברברים שכמותנו.
מה התכלית בסיורים בתוך כפרים ערבים?
… ושני קורבנות וכמה פצועים הלכו ככה סתם ללא תכלית.
ברור שיורד נמושה כמוך לא מבין מה התכלית להיות בארץ ישראל, יכלנו כולנו להשאר בגלות כמוך ואז היו רוצחים אותנו בלי תכלית.
מי שמצדיק רצח של יהודים, כי הם נמצאים בארץ ישראל, באמת עבר צד על מלא...
… מכוניות של ערבים בכפרים בבקעת הירדן אז מסכנים אותי אישית בביקורי בארץ כאשר אני נוסע על כביש 90 מבית שאן לכותל המערבי!!!!!.
אז לכן אני רוצה לדעת מה התכלית אזאם אין לכם תשובה כנראה שאין תכלית, יש רק השמצות וגלגול עיניים.
אף אחד לא מסכן אותך.
להפך - כביש הבקעה (כמו כבישים רבים ברחבי יהודה ושומרון) הרבה יותר בטוח היום מלפני שנה וק"ו מלפני חמש שנים - בזכות חוות רבות ורועי צאן יהודים שתופסים את המרחב ומרחיקים את המחבלים מהכביש. תבדוק מספרי הרוגים/פצועים מהמפלצות הערביות ביו"ש השנה מול שנים קודמות - תראה שככל שאנחנו שולטים וחופשיים במרחב, הטרור יורד.
הערבים מצד עצמם, רוצחים יהודים תמיד, עם תירוצים שאוטו-אנטישמים כמוך קונים ובלעדיהם. עם זה שנמצאים במרחבי השומרון ובלי, עם זה שאנשים מבארי קונים להם ממתקים ומסיעים אותם בהתנדבות ובלי - לרצון ולמאמצים שלהם לרצוח, ממש לא משנה מה נעשה.
ליכולת שלהם - משנה בהחלט. העובדה שנקודת החיכוך עברה מהכבישים הראשיים ומהישובים עצמם, לגבול השטח שהפולשים הערבים מחזיקים - אומרת שהתקדמנו הרבה באחיזה בשטח.
אם הם מסיירים בכפרים ערבים בכווית או בדלתא של הנילוס, ולא הזמינו אותנו להצטרף, אז זה באמת לא בסדר.
היותם יהודים
לא בגלל שום סיבה מיוחדת.
זה גם קורה בכל פעם שמזדמן לערבי עם אמצעי חבלה ונשק לפגוע ביהודים, מבלי שיהודים נכנסים לכפרים בשומרון.
… אני מתעקש לדעת מה התכלית במקרה הזה של סיור בכפר ערבי כאילו אנחנו מדינה שבדרך שמנסה להפחיד ערבים וגורמת להם לנטוש כפרים שלמים.
מוסלמים רוצים להרוג יהודים גם בבונדי ביץ.
האחראיים לסיור
לא כאן בבפורום
רק שצריך גם לזכור שגם ב-48' הערבים בלוד וברמלה וביפו ובצפת ובמג'דל ( אשקלון) פתחו באש על יהודים ששנסעו או הלכו בקרבתם.
אם מכל מקום בו הערבים פוגעים בנו נפסיק להגיע, אפשר לסיים בזה את חיינו כאן
לנרמל את השהות שלנו מחוץ לגדרות. מולנו ומול האויב.
להשליט יותר תחושת ביטחון במרחב.
וכל זה בלי שהם נכנסו לכפר בכלל. כמו שאפשר לראות בסרטונים.
אגב, לאחרונה היה איזה נער יקר מהשומרון שיצא בפרויקט מיוחד לתקוע אלפי דגלים לאורך הכבישים ביו"ש. כ"כ הרבה אנשים תמכו ועזרו וחיזקו והתחזקו, מתוך יו"ש ומבחוץ.
מצד שני אם ח"ו היה מתרחש אירוע טראגי בפאתי אחד הכפרים גם הוא היה הופך בן רגע בעיני ההמון מגיבור לאשם.
בנוסף, היום יש מאות אלפי דונמים שאפשר לטייל בהם בזכות אנשים מיוחדים שהלכו לפני המחנה ופרצו את הדרך. מעיינות, מצפים, נחלים וכו'.
אני חושב שצריך להיות מעט יותר ישרים ולקבוע מה לגיטימי וחשוב ומה להיפך, בלי קשר לאירועים טראגיים.
גם בשטח הזה בעז"ה בקרוב יהיה אפשר ללכת בבטחה עם המשפחה.
בבית שלי
ככל שמועד הבחירות מתקרב, הם מתדלקים יותר ויותר את הישמעאלים להתגרות בבעלי הבית היהודים. הפתרון הוא לנהל את ענייני הבטחון תחת טרור עובדתי עד שתוכשר הקרקע להעלות על מטוסים גם את הפורעים הישמעאלים וגם את הפרובוקטורים האנרכיסטים מקונצרן הטרור קפלן.
על חטיפת נשק ורצח???
למה להתייחס לאויב שרוצה להשמיד אותנו כאל מעין תופעת טבע מובנית שצריך להתאים את עצמנו לחיות לצידה
בס"ד
עשרים ואחת שנים חלפו מאז אותו הקיץ הנוראי בו מדינת ישראל גירשה מבתיהם אלפי יהודים בגוש קטיף ובצפון השומרון. 21 שנים עברו מאז פונו יישובים, בתים נהרסו, קהילות ובתי כנסת נעקרו, ואת המחיר על כך אנחנו משלמים עד עצם היום הזה. אלא שהשנים שחלפו מאז הוכיחו כי ההתנתקות לא הייתה רק אירוע מדיני וביטחוני דרמטי, אלא גם רעידת אדמה פוליטית ששינתה את מפת הימין הישראלי ואת יחסי הכוחות בתוכו.
עד ההתנתקות הייתה הציונות הדתית מזוהה במידה רבה עם המפד"ל, בעוד האיחוד הלאומי ייצג קו לאומי ניצי יותר. החשש לאחר הגירוש ששרון, ולאחריו אולמרט, ימשיכו בפינוי יישובים נוספים הביא להבנה כי פיצול פוליטי בין מפלגות קרובות אידאולוגית הוא מותרות שהמחנה אינו יכול להרשות לעצמו. כך נולד החיבור בין המפד"ל לאיחוד הלאומי, שהוליד בהמשך את מפלגת הבית היהודי. מתוך המחנה שנאבק נגד הגירוש צמחו בהמשך נפתלי בנט ואיילת שקד, שהצליחו לפנות לקהלים רחבים יותר ולהכניס את עצמן אל לב המיינסטרים הפוליטי. במשך שנים היו מזוהים השניים עם המחנה הלאומי ועם ההתנגדות לעקירת ההתיישבות, אך בהמשך, כידוע, הם בחרו בדרך פוליטית אחרת, שהובילה אותם בסופו של דבר גם להקמת ממשלה עם מפלגות מהשמאל וממפלגה ערבית.
המסלול הזה מספר משהו חשוב על הפוליטיקה הישראלית. ההתנתקות לא רק פיצלה את המפה הפוליטית, אלא גם יצרה דור שלם של אנשי ימין שהפנימו כי כדי להשפיע על מדיניות המדינה לא מספיק להיות צודקים אידאולוגית - צריך גם לנצח בבחירות. מכאן נולדו ניסיונות שונים להרחיב את המחנה הלאומי, לפנות אל המרכז ולבנות גשרים בין הציונות הדתית לבין ציבור חילוני ומסורתי, לצד הברית הפוליטית עם הציבור החרדי שהפכה לאחד מעמודי התווך של הימין לאורך השנים. ברית, שבשנים האחרונות נראתה כמעט מובנת מאליה, ועומדת בשנים האחרונות למבחן משמעותי סביב סוגיית הגיוס, חלוקת הנטל והיחסים בין הציבור החרדי לציונות הדתית והליכוד.
ובתוך כל התהליכים הללו השתנתה גם מפלגת הליכוד עצמה. נתניהו, שהוביל את המפלגה מאז 1996 כמעט ללא תחרות, ראה לאורך השנים דמויות בכירות שנפלטו ממנה או עזבו אותה, בהם נסיכי הליכוד כמו בני בגין, דן מרידור ולימור לבנות, ומנגד קלט אל שורותיה שורה של דמויות חדשות ששינו את פני המפלגה. הליכוד של 2026 אינו הליכוד שלפני ההתנתקות, וגם נתניהו עצמו, שהצביע בהתחלה בעד הגירוש, עבר מסע פוליטי ארוך מאז אותם ימים. המפלגה הפכה למפלגת שלטון רחבה יותר, עם הרחבת ההתיישבות ועם קו לאומי מובהק יותר, אך גם עם יכולת למשוך מצביעים שאינם מגיעים בהכרח מהגרעין האידאולוגי המקורי שלה.
עשרים ואחת שנים אחרי ההתנתקות, נדמה שההיסטוריה עצמה החלה לנוע בכיוון ההפוך. חוק ההתנתקות בוטל, היישוביים חומש ושא-נור עלו בשנה האחרונה אל הקרקע, ובקרוב צפויים לשוב גם היישובים גנים וכדים, לצד נקודות נוספות ביהודה ושומרון. אחרי שנים שבהן עצם המחשבה על חזרה לצפון השומרון נחשבה כמעט דמיונית, המציאות השתנתה, ומה שנראה בעבר בלתי אפשרי הפך שוב לאפשרי ובהתיישבות וחלקים במערכת הפוליטית כבר מדברים על חזרה לגוש קטיף, לכל הפחות בתוחמת הצפונית.
אבל דווקא כאן נמצאת גם הסכנה הגדולה. מי שסבור שהשינויים של הקדנציה האחרונה הפכו את המציאות לבלתי הפיכה, טועה טעות מרה. ממשלה אחת יכולה בתוך זמן קצר לעצור בנייה, להקפיא התיישבות, להחזיר מדיניות של נסיגות ולבטל הישגים שנבנו במשך שנים. בחמש דקות פוליטיות אפשר להרוס את מה שלקח עשרות שנים לבנות. לא משנה כמה יסבירו בנט וליברמן שהם לא יתנו יד לזה, בסוף סמוטריץ' ובן גביר הם ההוכחה של האופוזיציה שגם שרים יכולים להכתיב מדיניות ולשנות דברים גם מעל גבו של ראש הממשלה.
הבחירות הקרובות הן לכן הרבה יותר משאלה של זהות ראש הממשלה או חלוקת התיקים. הן יכריעו גם לאיזה כיוון תלך מדינת ישראל בשאלות היסוד של ההתיישבות, הריבונות והאחיזה בארץ ישראל. כאשר במפלגת הדמוקרטים נבחרה רשימה שמובילה קו ברור של פינוי יישובים וגירוש יהודים מבתיהם ביהודה ושומרון, איש אינו יכול לומר שהאפשרות הזאת ירדה מהשולחן. אם למשהו זה לא עדיין לא מספיק ברור, מספיק לראות את תגובותיהם של חברי המפלגה לפיגוע הקשה בשומרון ביום שישי האחרון, כדי להבין איזו מדיניות הם מתכוונים להוביל פה. זה הסיפור של הבחירות הקרובות.
נקודות קודמות:
https://www.inn.co.il/forum/t1438623#157692808
https://www.inn.co.il/forum/t1436540#15739204
גם אם יש ביטויים שערוריתיים ביחס לפיגוע ולאוכ' המתיישבים ביו"ש, זה מיעוט קטן. 10 מנדטים מתוך 120. זה לא מספיק כדי לגרש יהודים. השינוי מאז הגירוש הוא שאת הגירוש מפלגת הימין הגדולה עשתה, היום יש שוליים סהרוריים, שגם אם יש להם כוח לא מבוטל, הוא לא עד כדי כך יכול להשפיע.
כן מסכים שהם יכולים לבטל ב5 דקות את ההישגים של סמוטריץ' והממשלה בהתיישבות, אבל מפה ועד לפנות ישובים יש עוד דרך ארוכה.
כמו כן, ככל שהשנים עוברות יש פחות ופחות לגטימציה ציבורית לגרש יהודים מביתם. מההיבט הזה, נראה שהימין למד לקח ויישם את מדיניות ההסברה כפי שהסברת יפה.
חוץ מזה, בעיני הנושא המרכזי זה המערכה הבינלאומית מול איראן ושלוחותיה ולצערנו, אולי בקרוב, גם מול טורקיה. ההתיישבות חשובה מאוד, אבל היא לא נושא היחיד.
מה שאת טוען, זה ה'עלה תאנה' של בנט ושות', כביכול אין באמת 'שמאל', אין באמת פינויים, "אחרי השבעה באוקטובר..." וכו' - זו אחיזת עיניים מוחלטת. הסכנה כאן והיא ברמת שכפר סבא ח"ו תראה כמו כפר עזה.
נכון שאת הגירוש הובילה המפלגה הגדולה, אבל את אסון אוסלו, אם כל חטאת, שהגירוש הוא במידה רבה תוצאה שלו, גררה המפלגה הקטנה.
'מרצ' רצו אז עם הססמה "יומרץ רבין" והצליחו. הרעיון של הסכם עם עראפת, לא עלה על דעת מפלגת העבודה ומצביעה, אפילו במרצ לא אמרו זאת בפירוש - להפגש עם אנשי אש"ף היה עבירה על החוק. בכל זאת, כגורם השני שהממשלה תלויה בו (ובעזרת כמה חפרפרות ממפלגת העבודה) משכו את רבין ופרס להסכם הרצחני הזה.
כרגע, הדמוקרטים מדברים על ההזיה הזאת בפירוש, אבל גם בנט ואייזנקוט מדברים על חיזוק הרשות והפקרת שטחי A וB לידי 'האוטונומיה הפלסטינית'. נוסיף לזה את התלות המוחלטת שלהם בערבים, כמו שרע"מ אמרו - מבצע בעזה יצא לפועל רק אחרי שהממשלה נפלה.
מי שמנמיך את פעמוני האזהרה - עלול להיות אחראי לאסון!
מי ירצה להתגייס לצבא כזה אומלל
מרחק 2 מטר מהמחבלים ופוחדים לירות כי יכנסו לכלא
ומעוור לחלוטין מאג'נדה
כדי להאמין שהם לא ירו כי "הוראות פתיחה באש" או שקר אחר שתנסה למכור כאן
מאשר שמאלן כמוך.
אני בטוח שהם לא נצמדו לפרוטוקול. אבל במידה רבה או עיקרית זה מגיע מהוראות הפתיחה באש.
מידת איום שלא משחקת עליהם ממש.
-אבל הם יירו באוויר!!
-מה אכפת לך שהם יירו באוויר, מה אתה ציפור?
במיוחד כשהפוסל...
כל מי ש(כנאאה בניגוד אליך) מודע למציאות,
כל מי שיודע שרבש"ץ יצהר הודח כי הוא "מדי התקפי" (כלומר ירה באויר בסיטואציה דומה), כל מי שמכיר לוחמי הגמ"ר שהודחו,
כל מי ששמע שרבש"צים רבים בגזרה קיבלו שיחות נזיפה, שמילואמניקים קיבלו תדרוכים ארוכים על הגזרה שהתמקדו בסכנה מהיהודים
כל מי שראה את הסרטונים מהאירוע שבו היהודים מותקפים ולא מגיבים באש עד שיש נפגעים - מבין שמשהו רע מאוד עובר על המערכת.
יש כמה 'לא טיפשים', שלא מכירים את הגזרה והמציאות בכלל, אבל כיוון ש'רק מי שמאוד מאוד טיפש' - אז הם מביעים עמדות נחרצות על בסיס 0 הכרות.
ולא ירה בכלל, ולא הודח, וקיבל לוויה צבאית יפה במקום להיות מודח
כן. נשמעת תוצאה הרבה יותר טובה. אני בטוחה שכולם חושבים ככה
כמובן שאם היו יודעים שזה מה שיקרה, אז כל אדם יודע את מה שהביא להקמת 'חוננו' - עדיף עו"ד גרוע מחזן טוב.
אבל, הסיבה שלא החיילים ולא האזרחים שהיו שם, לא ירו לפני הרצח - היא הוראות הפתיחה באש ההזויות והמחירים ששילמו אלו שכן ירו בסיטואציות דומות.
פול חייל שלי פול
בחור שלי עדין
אם לא תיפול היום
מחר תעמוד לדין
המפקד שלך
משפט ועוד משפט
אליו לא נשלחה
מילת עידוד אחת
הרשו לו להרשות לך
עבור האגו
לירות קליעים של פלסטיק
ולשחק בלגו
מהערוץ של אלחנן גרונר:
*חייל הגמ"ר שהודח כותב לי:*
"בעיקבות הארועים הכואבים בימים האחרונים אני רוצה לשתף בארוע שקרה לי לפני כשנה בהיותי חייל הגמר בסוסיא.
בזמן סיור בערב שבת אני רואה עשן מכיוון אתר סוסיא וקופץ למקום. מתברר שיש כמה מוקדי הצתה ביער אורנים הסמוך כ100 מטר מהבתים של המתישבים במקום.
כשאני מגיע לנקודה חבר'ה מהאתר כבר עובדים על כיבוי ההצתות. במקביל אני שומע עימות וצעקות בעיברית וערבית בלולים הקרובים. אני עולה בקשר מול המפקד שלי ומקבל הוראה לצמצם למקום על מנת להגן על האזרחים שבמקום.
כשאני מגיע אני רואה יהודים תחת מטר של אבנים כאשר הערבים מצמצים לכיוונם. ברגע שכמה ערבים מתקרבים לטווח קצר ממנו אני מבצע נוהל מעצר חשוד שמסתיים בירי באוויר.
ב"ה זה גרם להם להתרחק.
זה מצב מאוד מסוכן שבשניה היה יכול להיגמר בחטיפת נשק ופגיעה בנו.
כאות הערכה על התפעול של הארוע זימנו אותי לחקירת מצ"ח, נעצרתי בכלא צבאי ונשלל ממני הזכות להחזיק נשק ולהגן על הישוב.
זאת הצורת חשיבה שגורמת לאויבינו להרים הראש ולשפוך את דמינו!
שנזכה במהרה לראות בעינינו מלכות דוד בתפארתה ויחד עם מלך המשיח נעשה נקמות גדולות!"
מי שחוטפים לו את הנשק צריך לירות
ואם הוא מבלבל במוח על זה שהוא "מפחד" לא צריך להיות לו נשק
הוא יותר פושע שמסכן את הציבור, מ"גיבור" שמגן עליו
ובעיקר, אין לכם מושג מה זה "הוראות פתיחה באש" ומה הפקודות, אם אתה טוען שבאירוע כזה יש קשר אליהן, או שהייתה לו סיבה לפחד ש"יעצרו אותו" (עדיף להיות מת?)
שאר האמירות על שאני לא מכירה את הגזרה והמציאות לא נכונות. טכנית. הן לא נכונות.
אבל אתה יכול להאמין במה שתרצה, ובאירוע הבא לעמוד ולשחק מטקות עם המחבל כי מה אכפת לך, זה לא שאתה יודע מה אמורים לעשות
אז כבר מאוחר מידי, צריך לירות הרבה קודם.
אבל כשמי שיורה, מוזמן לחקירות, מוחרם לו הנשק, מודח - חושבים יותר מידי לפני שיורים.
את כולה
אבל צריך להיות עם עמוד שדרה ולעשות את הדבר הנכון גם במחיר שלילת נשק מעצר וכו'.
אתה לא יכול בגלל הוראות מטומטמות לעמוד מול סיטואציה מסוכנת ולא לפעול, ובטח לא לפעול בצורה מסוכנת של פיזור התקהלות פיזית עם גוף הנשק.
העברתי את ההודעה למקום
כאן לא פופולארי לומר את זה, וגם זה יכול להתפס - אקטואליה וחדשות
שההוראות 'סירסו' את החשיבה הבריאה וזה אסון
🎪🎪מבחינת פילבר וערוץ 14 מפלגת זהות לא קיימת למרות שהיא עוברת את אחוז החסימה בסקר של מנו גבע ועומדים להצטרף אליה כמה מפורסמים ,אתם תראו
גם 14 מהנדסי תודעה לפי מה שנראה שסוכם כפי שכתבתי
בס"ד
בפועל, הם סוקרים אותה.
יפה.
אבל זה כמובן לא מספיק.
ההאשמות הקורבן, אז אומר מראש שזה ממש לא הכוונה אלא להאיר נקודה מסויימת חשובה מאד בעיני.
ברור שמה שבכלל הביא לסיטואציה המטורפת הזאת שמתקהלים עשרות פלסטינים וזורקים אבנים זה ההוראות פתיחה באש.
אבל גם הרבש"צ טעה. בהתקהלות כזאת צריך לפתוח באש לכיוון הרגליים או מרכז מסה או לפחות ירי באוויר אבל בטח לא לבוא להרחיק פיזית עם הנשק.
לצערי זה מראה שאפילו על רבשצ"ים מנוסים ההוראות פתיחה באש משפיעים על החשיבה התת מודעת שלהם ולצערנו זה עולה לנו בדם..
שום סיור לא גורם להם להחליט לרצוח, הם לא צריכים תירוצים לזה הם גדלים ומתחנכים.
הסיבה היחידה שהם מעזים להרים ראש, זה כי ראש שמתרומם ומאיים לא סופג כדור למצח!! בגלל חוקי פתיחה באש מעוותים להחריד, עוד בהחלט יחזירו אותנו לסיוט של שומר החומות שגם התאפשר מאותה סיבה!