רבני דרך אמונה מבהירים: נכיר רק בגיורים שיעברו דרך הרבנותעוגי פלצת

http://old.bhol.co.il/article_old.aspx?id=88197

ואני שואל, למה אייטם שכזה לא מופיע גם בערוץ שבע?

פרסמו משו כבר?עוגי פלצת
בכלל טרחת לבצע חיפוש באתר לפני ששאלת?ותן טל

פורסם כבר לפני יומיים:

/News/News.aspx/304118

אשריך, ברוטר הופיע רק היוםעוגי פלצת
חשבתי שפורסם היום ונברתי לחפש

צדקת ממני, עכשיו תהיה חמוד
אגב מצחיק שהחרדים נעזרים בזה... המכתב הזה למעשה אומר שגםותן טל

הגיורים של הרב קרליץ ובתי דין פרטיים אחרים של החרדים, לא יוכרו בידי אותם רבנים שחתמו על המכתב (בהנחה שהם לא עושים שקר בנפשם, ואני מאמין שכך, כאשר כתבו שרק גיורים שנעשו דרך הרבנות הראשית יוכרו על ידם - ובבתי הדין הפרטיים החרדיים, כאמור, הגיור לא נעשה על ידי הרבנות)

אמרו לך 20 פעם ואתה לא מקשיב. ADHD?גורודנא

כל הגיורים של הגרנ"ק עוברים דרך הרבנות. בדיוק כמו הרישום שלהם לנישואין.

לא נכון. זה שבדיעבד אולי הם מאשרי, לא אומר שזה גיור שלותן טל

הרבנות, מה גם שהם לא חייבים לאשר.

עכשיו אני רוצה לראות רב שחתום על המכתב ונניח ישב בבית הדין הרבני, מאשר את הגיור של הרב קרליץ שלא עבר דרך הרבנות.. זה, פשוטו כמשמעו, יהיה "Aקר בנפשו".

מה גם שכמו שאמרתי, אם כל מה שצריך בסוף זה את "חתימת הממסד", אז בג"ץ ידאג שחתימת הממסד תופיע גם מתחת גיורי הרב רבינוביץ, ואז גם לשיטתך, הרבנים שחתמו על המכתב יראו שזה גיורים ש"עברו דרך הרבנות" - כי ברישומי הרבנות הם יופיעו גם כיהודים - ויכירו בגיורים.

ואם ממש ממש קריטי לך - אז שמעתי רבנים דתיים לאומיים בעצמי אומרים שגם בתי הדין הפרטיים החרדיים הם לא ראויים וצריכים להיסגר לגמרי.

אגב, מה שבטוח זה שלא "אמרו לי 20 פעם" ובטח לא "צדקו 20 פעם". כשאדם אומר שטות שלא קשורה למה שאמרתי במטרה "להראות לי", זה לא כזה מזיז לי

זה לא גיור של הרבנות, והרבנות מסתמא מאשרתעוגי פלצת
ולכך מסתמא כיוונו הרבנים בניסוחם הנ"ל
כאשר הרבנות מאשרת גיור שלא פיקחה עליוותן טל

אז הבג"ץ יקבע לה שהיא תקבל כ-ל גיור אורתודוכסי שלא עבר תת פיקוחה, וכל הדיבורים על "Rף" הם שטויות במיץ עגבניות. הרבנות יודעת מה הולך בבית הדין החרדי הפרטי? לא. הם נסמכים על "מחשבות" בלבד אם הם מאשרים, הרי העובדה היא שבית הדין לא מפוקח תחת הרבנות ואם היה מפוקח, אז היה יכול להיות פשוט בית דין של הרבנות.

וזה פתח מסוכן להכרה בגיור רפורמיהכהניסט הנודד
אז יחסמו את הכל. אם כך יהיה, סבבה.ותן טל

אם הם רוצים לחסום את הכל, שיחסמו - שכל גיור שהרב קרליץ ביצע מיום הקמת בית הדין שלו, יבוטל למפרע וכל הגיורים שלו יוכרזו כבטלים וכל מתגייריו יצטרכו לעבור גיור מחדש (לא לחומרא - גיור מוחלט).

אם הרבנות הראשית והמדינה יבצעו צעד כזה - סבבה.

ברגע שהם לא עושים את זה, הפתח לגיורים "מסוכנים" נעשה על ידי החרדים ראשית כל...

(ולמרות זאת, חשוב להדגיש, נכון להיום גיורים רפורמים על פי חוק אינם נחשבים גיורים. בניגוד לגיור אורתודוכסי שאין החלטה בחוק שאינם נחשבים גיורים כלל גם אם בוצעו בידי רב שאינו מוסמך על ידי הרבנות, אלא רק קבוע בחוק שרק יהודי שגוייר בבית דין של הרבנות (כלומר - גוי שהפך כך ליהודי) יוכר כיהודי, בעוד יהודי שהיה גוי וגוייר בידי בית דין שאינו של הרבנות עקרונית אינו מוכר על ידי המדינה כיהודי).

שיהיו סגורים על עצמם.

וזה בלי קשר לעניין הגיור שייעשה או לא ייעשה על ידי הרב רבינוביץ. שאני לא מכיר היום כוח רבני שיכול להחליט שיהודי מסויים שגוייר על ידו אינו יהודי - באופן כוללני.

זה שיהיו כאלו שלא יקבלו את יהדותו, סבבה, כמו שאמרתי, כבר כיום יהודים רבים על ידי הרבנות (בגיורי רבנות) לא מוכרים אצל החרדים כיהודים - אז אין הבדל כל כך גדול...אולי קצת יותר במספרים...

עקרונית בזה אני מסכים איתך (מבלי לפגוע בכבוד אף רב)הכהניסט הנודד
אני מסכים שגם בתי דין אחרים צריכים להסגר והגיור צריך להיות ע״י הרבנות בלבד! אבל, יש הבדל בין בית דין שנותן לרבנות אפשרות פיקוח עליו ומעוניין לסייע לרבנות, לבין בית דין שהוקם על מנת לנגח את הרבנות ולא נותן לא שום אפשרות פיקוח, אם בית הדין יאפשר לרבנות לפקח אז אני אתמוך
למען האמת, מסתבר שאפילו לא רק אני אמרתי את זהותן טל

אלא אחד מנציגי החרדים בכנסת, בדיון שנערך בעניין ברדיו, הודה, שאם צריך, אז ש"ילחמו בכל בתי הדין הפרטיים כולם ויבטלו את כולם.

כנראה שרק כאשר הם ממש מפחדים הם מגיעים למצב שהם מוכנים "להקריב מעצמם" כדי ש"לאחרים לא יהיה".

השאלה היא אחרי זה אם באיזה שהוא גיור של הרבנות הם כ-ן יכירו.

כנראה שהתשובה היא לא...

אגב - ברור לכולנו שאם הרבנות היום, ולא משנה מי היה עומד בראשה, הייתה קובעת שניתן לגייר בגיורים מקילים כאלו ואחרים - שאף אחד מאלו שזועקים היום, לא היה נזעק להגן על כבוד הרבנות (טוב נו, כמעט אף אחד. היו כמה שכן היו בזכות זה מסכימים לכך).

אז אם לא הרבנות הראשית היא זאת שקובעת מה בסדר ומה לא, אז בעצם גם רב דתי לאומי יכול לגייר בלעדיה, לא רק רב חרדי.

אין היום סנהדרין. החרדים בסך הכל מנסים להשתמש בכלים הפרוצדורליים של מדינת ישראל כדי שהמדינה לא תכיר בגיור כהלכה, כי הם עצמם לא אוהבים אותו. אם היו יכולים, למעשה, היו מבטלים גם את גיורי הרבנות עצמה וקובעים שרק בתי הדין החרדיים יכולים לגייר - אז בנתיים הם מתמקדים רק במה שהם קצת יכולים לפעול בו, כי לפעול לחלוטין נגד המדינה הם לא יכולים. אבל במהרה, כנראה, הם יגלו שגם נגד זה הם לא יכולים להילחם בכלים של המדינה כאשר הכלים של המדינה, אפעס, מקולקלים במקצת, דווקא בגלל דברים שהם בעצמם דאגו לקלקל ודאגו לכך שהרבנות תהיה לא אפקטיבית.

כשמישהו יורה לעצמו ברגל, שלא יתפלא שאחרי זה הוא צריך לכרות אותה...

שוב בעיה של הבנת הנקרא. המכתב לא מחייב גיור של הרבנותגורודנא
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך כ"ח באב תשע"ה 15:12
רק שיעברו דרך הרבנות. גם בחו"ל יש אוטוריטות גיור שבדרך כלל מקובלות על הרבנות, ואלו לא גיורים של הרבנות.

בגיור בג"צ אף רב שמכבד את עצמו (אפילו הרב דרוקמן) לא יכיר וזו תהיה שירת הברבור של הציונות הדתית ושל חזון הראי"ה. לא שיש לי בעיה עם זה או משהו, מבחינתי זה דווקא חיובי להפריד את המדינה מהדת.
זה עובד ככה גם בכשרותיזהר

הרבנות סומכת על המשגיחים של הבד"צים, בהרבה מקרים. זה הכל עניין של רף. אם הגוף הפרטי הוא מעל הרף של הרבנות - אין להם שום בעיה לאשר. אדרבה, חוסכים להם עבודה ומייעלים את המערכת, וכולם יוצאים נשכרים.

כאן זה משהו אחר. באים ומגיירים עם רף מתחת לזה של הרבנות, ומנסים להכריח אותה לאשר.

לפעמים גם הפוך.די"מ
אני עבדתי במקום שהעדה החרדית סמכו על הרבנות.
אין הכי נמי. הכל לפי הנהלים, לפי המצב בשטח. הכל בשיתוף פעולהיזהר

יחסים של תן וקח. לא של מרד, שתלטנות וחתירה.

בדרך כלל זה ככה ולא כמו שאמר יזהרגורודנא

בהרבה מקרים המשגיח של הבד"ץ סומך על המשגיח של הרבנותירושליםםםםם

"אז בג" ץ ידאג שחתימת ההמסד תופיע גם..."מרדכי
בס"ד

רק לי מפריע ההתערבות של בג"ץ במחלוקת הלכתיות שכלל לא נוגעות אליהם?

הבהרה: זאת לא תגובה לאמירה של ותן טל, אלא זאת נקודה ששמעתי מטעם ארגון הגיור החדש, וכבר אז הציק לי לשמוע את זה, אבל עכשיו זה הזכיר לי את זה.
או, לא - בג"ץ לא יתערב בעניין הלכתי אלא פרוצדורלי בלבד.ותן טל

יהודי שרב גייר אותו הוא יהודי. נקודה.

זה שהממסד בזרוע אחת שלו לא מוכן לקבל את זה, אבל מקבל את זה שגיור של אדם שנעשה בצד ה"שני", ג-ם על ידי רב שלא מפוקח בידי גופי המדינה, מקובל - לא אומר שלזרוע השנייה של הממסד אסור לקבוע שזה לא חוקי, ולקבוע אחת מהשתיים - או שכל גיור שלא נעשה תחת הרבנות הוא פסול, או שכל גיור שלא נעשה תחת הרבנות הוא כשר. חד משמעית.

כל זה בעניין הטכני הפרוצדוראלי של מדינת ישראל, כיוון שההלכה לא מכירה בסמכותה של הרבנות הראשית לישראל לקבוע שגיור של רב כזה או אחר הוא לא כשר. אז נשאר לנו כאן רק בסך הכל העניין הטכני של רישומו כיהודי במדינה...

רישומו כיהודי, באמת, יתבצע בסוף, עם רצונם או בלי רצונם של רבנים כאלו ואחרים.

אותם רבנים לא יסכימו לחתן אותו? ביג דיל - יש רבנים אחרים שיחתנו אותו - ואחרי 4-5 דורות, כבר אף אחד לא יוכל לדעת שצאצאיו הם "צאצאי גרים מבית דין מסויים זה ולא אחר" (כלומר, יוכלו לדעת, אבל נדיר שיגיעו כל כך רחוק..).

להזכירכם גם כיום ייתכן שיש בקרב הרבנים החרדיים, ואפילו גדולי הדור, כאלו שאבות אבותיהם גוירו באותם "גיורים מפוקפקים" של העבר - וראו איזה פלא עדיין מתחתנים איתם כיום, ואף אחד לא באמת יודע... כלומר - "ספרי יוחסין" זה שטות מוחלטת שלא באמת עובדת.

לסיכום, מרדכי - כאשר זרוע אחת של הממסד תמלא באמת את תפקידה, ואם תפקידה הוא לוודא ששום גיור שאינו תחת פיקוחה לא מוכר כגיור - אז זה מה שהיא צריכה לעשות בלי להפלות בין גיור לגיור - ואת זה, כאמור, לפחות בחלק מהמקרים היא לא עושה - אז זרועו השנייה של הממסד תתקן את זה.

את העובדה שהילד הזה כבר יהיה יהודי היא בכל מקרה לא תשנה.

את זה שלעיתים יש כאלו שלא מקבלים יהדותו של אדם מסויים, היא גם לא תשנה - זה לא חדש, כבר כיום אין כמעט בכלל חרדים שיתחתנו עם אדם שגוייר בידי הרבנות ולא בידי בתי הדין הפרטיים שלהם בארץ או בחו"ל - משמע, זה רק עניין טכני פרוצדורלי של רישום אדם כיהודי ברשומות המדינה או לא. ומעבר לכך כל אחד יתחתן עם מי שבא לו...
בטוח שימצאו היהודים שיתחתנו עם יהודים אלו, ובטוח שימצא גם הרב שיחתן אותם (ימצא? הרב סתיו והרב ריסקין הם רבני ערים כבר היום, ולא מן הנמנע שיהיו עוד רבנים שלאחר שיחה עם הרב המגייר, יהיו בדעה שאין מניעה לחתן...).

אולי אפשר להסביר אחרת את אותו ח״כ?הכהניסט הנודד
אולי אפשר לומר שהכוונה היא שעדיף שיסגרו הבד״צים כדי שלא יקום בית דין שמכריז קבל עם ועדה שהוא לא שם קצוץ על הרבנות?
זה עניין הלכתי מובהק..אדם כל שהוא

אתה מתעלם מהמחלוקות ההלכתיות..

יש דברים שמעכבים בגיור, והעובדה שגיור נעשה ע"י רב לא פותרת אותם.

כשם שאם היה בעיה בקידושין, העובדה שהיה מסדר קידושין ת"ח לא מכשירה את הקידושין, וכנ"ל בגט.

ככל הנראה, בתי הדין נועדו בשביל להכשיר דברים שבמחלוקת, שבבתי הדין הנוכחיים לא מכשירים.

על פי החולקים, במקרים רבים הגיור לא תקף. וגוי שעבר אותו נשאר גוי גמור, או ספק גוי שגם לו אסור לישא בת ישראל.

זה לא עניין הלכתי. זה פרוצדורלי.ותן טל

וזה לא קשור למחלוקות בהלכה בנושא הזה. מחלוקות תמיד היו ותמיד יהיו.

לא זכור לי שהרבנות הראשית לישראל היא סנהדרין.

סתם דוגמא - בשביל חרדים רבים, וגם רבניהם כמובן, כמעט כל גיורי הרבנות הראשית אם לא כולם, לא תקפים מבחינתם והם לא יתחתנו עם גרים כאלו, ולא יכירו בהם כיהודים. אז מה, אולי נקבע עכשיו שהרבנות הראשית לא מגיירת כהלכה?

כל עניין הרבנות הראשית הוא בעיקר פרוצדורלי לנוכח העובדה שאין לה בפועל שום שליטה בענייני הדת בישראל, גם לא בקטע של "סנהדרין" - הרבנות כעת היא גוף שאחראי "לאגד" את שירותי הדת ולדאוג לרישום הדתי וכו'.. - הגוף הזה רושם ברישום יהודי גם גר שלא התגייר על ידי\ה? הזרוע השנייה של הממסד לא תיתן כנראה, לכך להיות רק לצד אחד בלבד.

על פי החולקים על כשרות גיורי הרב דרוקמן, כל המגויירים שלו הם גויים גם כיום, ובכל זאת הרבנות הראשית (והרב עובדיה) הכשירו אותם.

מי שלא רוצה להתחתן עם גר כזה או אחר או צאצאיו - שלא יתחתן. כמו שהיום הרבה חרדים לא יתחתנו עם גרי הרב דרוקמן...

זה לא אומר שכעת ברגע שיש רב או אפילו כמה רבנים שחולקים על תקות גיור כלשהוא, הוא לא תקף...

אם הרבנות הראשית הייתה הסנהדרין גם החרדים לא היו יכולים לערער על גיוריה...

במקום המגילות הארוכות והטרחניות שלך.פייקסמול
צריך לפרק את הרבנות הראשית ולשלוח את כולם הביתה. או להכפיף את הפקידים שעושים קופה על חשבוננו ישירות למשרד הדתות. מי שיפתח בית דין פרטי כאילו פתח משטרה פרטית וכאילו פתח ברפואה שחורה ומקומו בבית סוהר. אני לא אומר שצריך להכניס את הרב סתיו לבית סוהר אבל אם אתה תגיד את זה אני לא אמחה.
ברור שלא צריך לשלוח את הרב סתיו לבית הסוהר.ותן טל

כיום החוק לא אוסר את זה, בדיוק כמו שהרב קרליץ לא יישלח לבית הסוהר...

אם מדינת ישראל תרצה, היא יכולה להחליט שרק לה מותר לגייר וגיור שלא ייעשה דרכה לא יוכר וגם מי שמגייר, ייחשב שעשה עבירה על החוק שדינה מאסר - אבל זה יקרה רק כאשר זה יופעל, כמובן, גם על הצד החרדי (שכבר בקיא בגיורים פרטיים) ולא רק על הצד הדתי לאומי (ולא משנה איפה על הסקאלה שם).

החרדים מבינים זאת וזה מה שמפחיד אותם. הם קולטים שתקעו את עצמם בענק ולא יודעים איך להיחלץ מהתסבוכת...

נו באמת, זה לא אותו הדבר .פייקסמול

קח לדוגמה מסעדה.

לרשויות יש סף דרישות סניטריות שאם לא יעמדו בו המסעדה תסגר בצו מנהלי.

אבל אם אתה רוצה לצחצח את המסעדה שלך ולהבריק אותה, תבורך מפי עליון.

עכשו נחזור לגיורים, החרדים דורשים מעצמם בלבד צחצוחים והברקות, וזה בסדר גמור. יחד עם זאת זכותם לערער על גיורים לכאורה שאינם עומדים בדרישות סף. 

אני לא בקי בגיורים, ובמחילה מהוד מעלתך גם אתה לא בקי. שמעתי שגיור בלי ברית מילה לא הולך, אבל יש כאלו החושבים ששירות בצ.ה.ל. מספיק...

זה עניין הלכתי מובהק, בלי קשר לסמכות הרבנות הראשית..אדם כל שהוא

יש בן אדם, שלדעת רב פלוני הוא גוי. אם בג"ץ יחייב אותו להתייחס אליו כיהודי בגלל שבג"ץ מקבל פסיקה של רב רחר זה עניין הלכתי מובהק.

בדיוק כמו, שאם בג"ץ יכריח את הרב סתיו לתת למישהו שלדעתו הוא גר, לעבוד בתור גוי של שבת, זה יהיה עניין הלכתי מובהק.

לא. בג"ץ לא מכריח אף "רב" להאמין שמישהו יהודי.ותן טל

הוא כן יכול להכריח שבקטע הטכני ברישומי המדינה יהיה כתוב שהוא יתגייר.

לעצמו? באופן אישי? הרב לא חייב להאמין שהוא יהודי ואפילו לא חייב לחתן את הבת שלו עם היודי הזה (Aהוא סובר שהוא גוי).

אבל בקע הפרוצדורלי יירשם שהוא יהודי.

נכון, בקטע של הנישואים, יהיו רבנים שגם אחרי זה לא יסכימו לחתן אותם - הנה, בג"ץ לא מחייב אותם להודות שהם יהודים, אבל לזה ימצא אז הפיתרון בדמות כאלו שכן יחתנו אותם...

אדם לעצמו עושה את השיקולים שלו, זה הקטע ההלכתי. כל עניין הבג"ץ והרישום הוא עניין פרוצדורלי.

האם בזה שבג"ץ חייב להכיר בגיורי הרב דרוקמן, למרות שהיו רבנים רבים שלא קיבלו את זה ופסקו שהם בטלים - זה "התערבות בעניין הלכתי"? לא. הגיור כבר נעשה וכעת היה ניסיון לבטל את הרישום הפרוצדורלי, הטכני במהותו, ובג"ץ החליט שלא ניתן לבטל את הרישום.

אגלה לך בסוד שזה לא משנה - היום כל אחד מתחתן עם מי שבא לו, ולא מתחתן עם מי שלא בא לו.

כמה חרדים אתה מכיר שנשואים לגרים שהתגיירו דרך הרבנות ולא דרך החרדים? תענה על השאלה הפשוטה הזאת...?

אתה כלל לא מבין על מה מדובר בכלל. למרות שהסבירו לך 20 פעםגורודנא

אף. רב. לא. יקבל. רישום. של. גוי. כיהודי. ברבנות. בהוראת. בגצ.

משמעות הקטע ה"פרוצדורלי" של רישום כיהודי אומר שהרבנות תהיה חייבת לחתן את הגוי הזה עם יהודיה.

ואפילו תאסור עליו להתחתן עם גויים.

חלומות הזרם הנאו-רפורמי לגיור המוני מזוייף של מאות אלפי רוסים סלאבים, יסתיימו בהשמדת הציונות הדתית כולה. ואולי יהה זה לטובה.

המדינה תקבל. בדיוק כמו שקיבלה גיוריו של הרב דרוקמן למרותותן טל

המחלוקת החריפה ולמרות ניסיונות הקיעקוע שניסו לעשות לגיוריו.

לא צריך ש"אף רב" יקבל - המדינה תקבל, זה יירשם ברישומי המדינה כיהודי, ואז כבר יהיה קל יותר לצלוח את משוכת החתונה.

כמובן שהבנאדם יהיה יהודי ולא גוי ככה שההתלהמות שלך מיותרת למרות שהסברתי לך את זה כאן 500 פעם ולא הבנת, אבל שיהיה.

ומעניין שלרב רבינוביץ ולרב ראם הכהן אתה קורא נאו רפורמים. הגדרת מחדש את היהדות האורתודוכסית. מעניין.

מעניין מאוד שהרב דרוקמן קורא ליוזמה הזו ״הרס עולם התורה״הכהניסט הנודד
הרב דרוקמן נגד בתי הדין החדשים לגיור: הרס עולם התורה

הרב דרוקמן תקף בחריפות את הרבנים בראיון ל"כיפה", והבהיר, "אסור לייצר אלטרנטיבה לרבנות הראשית. מחר יקומו הרפורמים ויקימו בתי דין ומי ימנע מהם? מדובר בהרס חיי התורה בישראל. הם עושים טעות חמורה"

חנן גרינווד, כיפהכ"ו אב תשע"ה, 11/08/2015 09:58
הרב חיים דרוקמן, מבכירי רבני הציונות הדתית, תוקף בחריפות בראיון ל'כיפה' את הרבנים אשר הקימו את בתי הדין העצמאיים לגיור, והבהיר כי מדובר בהרס הרבנות הראשית ועולם התורה בארץ ישראל.

"הרבנות הראשית היא הגוף ההלכתי התורני שהכל מרוכז בידה וטוב שכך", אמר הרב דרוקמן בגלי צה"ל. "מדובר בהרס חיי התורה בארץ. אם אין גוף שאחראי לכל ענייני היהדות בארץ, גוף רבני אמיתי, אז יפריטו ויפרקו את הכל, יפריטו את הכשרות והגיור, את הנישואין והגירושין, ואנחנו נישאר ערומים מכל. אם יכולים להיות בתי דין פרטיים אז גם הרפורמים יעשו את זה. הם בירכו את הצעד הזה. יש לי אחריות ואני אומר את האמת, גם אם תהיה ביקורת מסוימת. האחריות גוברת על כל דבר אחר. אחריות לטווח ארוך של פרספקטיבה על חיי התורה בארץ".

"זכינו שהרב קוק הקים רבנות ראשית ממלכתית, וזה מבטיח שחיי התורה יתנהלו כפי שצריכים להתנהל. אחרת נהיה כמו באמריקה. איש הישר בעיניו יעשה", הוסיף הרב דרוקמן. "אני לא יכול לדבר על רבנים. אני מעריך אותם מאוד. הרב רבינוביץ הוא גדול בתורה ובוודאי שהוא עושה הכל על פי ההלכה. אני חושב שהדרך היא טעות כי הרווח הוא לרגע אבל הפסד לטווח ארוך. צריך להסתכל על הדברים בעיניים כלליות. צריך לכבוש את יצר הטוב כדי שהכל יהיה כשורה".

"אני נגד המהלך הזה. אמרתי לרבנים החשובים הללו שהם טועים. הם היו בביתי ואמרתי להם את דעתי שאני חושב שהדרך אינה נכונה. גם החלטת הממשלה לא הייתה לכתחילה. צריך לומר את האמת. בהחלטת הממשלה לא הופיעה הרבנות הראשית כאחראית לגיורים האלה. מה שעמד על הפרק היה חוק איום ונורא, שאמור היה להתקבל בכנסת, והאלטרנטיבה הייתה החלטת הממשלה שהייתה הרבה יותר טובה. תמכתי באלטרנטיבה כי אחרת החוק הנורא היה מאושר", מבהיר הרב דרוקמן.

באשר לשאלה האם הרבנות לא איבדה את הממלכתיות שלה ואת הרלוונטיות שלה, מבהיר הרב דרוקמן כי לא כך הדבר. "הרבנות לא איבדה את הממלכתיות שלה. היא הרבנות הראשית של מדינת ישראל. אני לא קובע מי עושה טעויות. יכולים להיות חילוקי דעות. גם אם יש טעויות או חילוקי דעות. אני מסתכל מבחינה עקרונית ולהפריט את הגיור ולהקים גיור אלטרנטיבית וזו פגיעה קשה שאסור".

בשולי הדברים, התייחס הרב דרוקמן לשדרן החרדי אבי מימרן אשר סירב להגדיר אמש את הרב דוד סתיו רב, וגינה הדבר בחריפות. "זה חמור ביותר. זוהי גסות רוח. אין מילים בפי כדי לגנות את זה. אבל זה לא פלא. הם רגילים בכך. זה דבר חדש? נולדנו היום? אפשר לקחת את העיתונים של הציבור החרדי ולראות איך הם מתייחסים לרבנים שלנו. לעומת זאת כל עסקנצ'יק שלהם נקרא עם היבחרו לכנסת רב. וסלחת לעווננו כי רב הוא".
אבל שים לב הרב דרוקמן לא אומר שזה לאותן טל
יהיה גיורים. הוא אומר שהוא סומך על הרב רבינוביץ שעושה ויעשה הכל על פי ההלכה.
אני מאמין שהרב דרוקמן ועוד כל מיני רבנים דתיים לאומיים מתנגדים לזה בעיקר נהנקודה שהרב ציין - הקטע של הרבנות הראשית. ואז אם ככה, זה אומר שהם מתנגדים באותה נחרצות גם לבתי הדין הפרטיים של החרדים מאותה סיבה...
אתה מכיר באופן בסיסי את הדיונים ההלכתיים בענייני הגיור?אדם כל שהוא

מה זה קשור עכשיו?ותן טל
אני לא דן כאן הלכתית, לא אני ואני מניח גם לא אתה, פוסקים.
בכל הדיון הזה אני משתדל כמה שפחות להיכנס לקביעות הלכתיות. אני מדבר בעחקר הן מצד המציאות, הן מצד הפורצדורה והממסד, והן מבחינת אמירות שבפועל נאמרות.
אתה מכחיש שעל פי מה שהביא מעלי כהניסט בדברי הרב דרוקמן (בהנחה שהם לא זייפו ראיון עם הרב דרוקמן) הוא אמר שהוא לא יכול לדבר על רבנים ושברור לו שהרב רבינוביץ (לצורך העניין כי הוא עומד בראש בתי הדין) עושה הכל לפי ההלכה?
פשוט מזה שטענתו של הרב דרוקמן היא מצד השמירה על כבודה וחוזקה של הרבנות הראשית וחשש מפירוקה, ולא שהוא סובר שהלכתית הגיור לא באמת גיור - הרי הוא אמר שהוא מאמין שהרב רבינוביץ עושה הכל על פי ההלכה...

אין לי עניין להיכנס כאן לדיונים הלכתיים. באופן בסיסי מאוד אני מכיר את הדיונים אבל לא מגיע לקצות הנעליים של כל הרבנים שם (משני הצדדים), אז זה יהיה קצת טיפשי לנהל כאן דיון הלכתי. ככה אני סובר.
ברור שזה טיפשי לנהל דיון הלכתי, כי זה סותר את המהלך שלךיזהר

שמבוסס על כך שהגרים הם בכל מקרה יהודים, ולכן כל הנידון הוא פורצדוראלי.

הרב צוריאל שליט"א מתורת החיים בעד גיור קטינים.מה דעת הרב טלירושליםםםםם

שליט"א?

הרב צוריאל מעביר שיעור שבועי בתורת החייםיזהר

הוא מעולם לא היה "מתורת החיים", ותמיד היו מחלוקות בנושאים שונים.

עם זאת, אני חייב לציין שאני מאוד מאוד תמה עליו בכל הסיפור הזה. לא מצד עצם הסוגיא ההלכתית הנקודתית אלא מהסוגיא ההלכתית הכללית של ההשלכות של כל העניין. ולענ"ד הרב זייני ענה לעניין.

אני לא מבקש שתכריע..אדם כל שהוא

השאלה היא על מה הוויכוח, ובין מי למי הויכוח.

נניח, שהיית טוען שהויכוח על כשרות להיתר מכירה הוא פרוצדוראלי, ובעצם ברור שכולם מסכימים שזה כשר, ורק השאלה האם נכון היה למכור ולכן האם לתת כשרות.

אז, בלי לנסות להכריע בין הפוסקים, היה אפשר להראות שזה לא נכון, ויש שאומרים שירקות היתר מכירה הם ספיחים, [כי המכירה לא חלה].

והרב דרוקמן [שאולי אתה צודק שזו דעתו] הוא לא היחיד ולא העיקרי בצד שמול הרב רבינוביץ.

מתי אמרתי שכולם מסכימים ש"זה כשר"??ותן טל
אמרתי בסך הכל שא-נ-י לא אכנס לדיון ההלכתי.
הבהרתי שברור לי שיש מחלוקות (וכמו שציינתי פעמים רבות גם בנוגע לגיורי הרבנות יש מחלוקות ויש שלא מכירים בהם כיהודים...) אבל גם הראתי שמדברי הרב דרוקמן ברור שהוא מאמין לרב רבינוביץ בקטע ההלכתי אבל מנתגד למהלך בגלל הפן הציבורי והממלכתי של הרה"ר.
מעולם לא אמרתי שהרב דרוקמן הוא הדעה היחידה או שמישהו בכלל הוא דעה יחידה.
כאן למעלהיזהר

"יהודי שרב גייר אותו הוא יהודי. נקודה."

נכון, כבר באותה הודעה ציינת שיש מחלוקות וכו', אבל בעצם התעלמת מהנתון הזה לצורך השכנוע בדיון. אז נוכל לסכם כך: כל דבריך אולי נכונים למי שסבור שאין כל פגם הלכתי בגיורים עצמם, אבל ודאי לא מעבר לכך.

אבל בשורה התחתונה הוא נגדהכהניסט הנודד
ואגב גם אני טוען שצריך לפרק גם את בתי הדין של החרדים למרות שאני חושב שיש הבדל בין בית דין שמאפשר פיקוח של הרבנות לבין בית דין שלא מאפשר
הוא נגד אבל מסיבה שונה מהותיתותן טל
מאשר כל מיני רבנים אחרים ואת זה חשוב להזכיר...
אין שום נפק"מ מרישום כיהודי מלבד בתחומי הרבנותגורודנא

הזרוע היחידה של המדינה בכל מה שקשור לנישואין, גירושין, וכו' זו הרבנות הראשית לישראל. 

ברגע שהבג"צ יכריח את הרבנות להשיא גויים ליהודים, לא תהיה יותר רבנות. לא ישאר שם רב אורטודוקסי אחד ולא פקיד אחד שאינו מהאסכולה הקטנטנה, הרועשת והאנרכיסטית של המודרן-אורטודוקסים (והם אולי 0.2% מכלל מועסקי הרבנות). ברגע שהרבנות תהפוך לבלתי מקובלת על היהדות האורטודוקסית, האחרונה תפסיק לסמוך על נישואי רבנות ויווצרו ספרי יוחסין נפרדים כמו שיש היום בקהילות אמריקה.

שמעתי שכל הארגון הזה זה פיקציה של הרב ברוך אפרתימיניון
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך ב' באלול תשע"ה 13:18
וארגון צהר הוא פיקציה של מי?הדרכה
הארגון הזה הוקם הרבה לפני שהרב אפרתי הפציע בחיינו.יזהראחרונה

בהתחלה הוא נקרא אמנם "רבני קוממיות".

איך מעיזים לבלבל את הציבור בעניין ארץ ישראל?נ א

ראיתם את הדיון של התלמידה מקריית ארבע מול ליאור שליין?

מה זה? הוא ממציא שה 7 באוקטובר זה בגלל בן גביר. איזה שטויות. הכל בגלל שאריק שרון פינה את ההתנחלויות ואת היישובים מגוש קטיף!!

הגיע הזמן לעצור את הטירלול נגד ארץ ישראל.

ארץ ישראל היתה שייכת רק לעם ישראל ותהיה שייכת רק לעם ישראל.

ארץ ישראל זאת מתנה שהקב"ה נתן אותה רק לנו. כל אמירה אחרת נגד ארץ ישראל - היא שקר גמור!!!

צודק. בסוף שליין וחבריו הם מיעוט קולניקעלעברימבאר
תאמין לי עוד כמה חודשים\שנים הוא בימין מרכז. בדוק.פתית שלג

נכון שעכשיו הוא מאוד עקשן. כיוון דאתי למיפלט לא אתי למבלע. אבל עם עוד קצת השתפשפות עם הנוער והערכים האלה הוא איתנו.

רק עכשיו הוא התחיל לצאת לשטח להקשיב ולראות את האותנטיות של הערכים הימניים.

בעזרת ה', אבל אל תבנה על זה שזה יקרה בקרוב..נ אאחרונה
טראמפ החדשאיתן גיל

אל תגידו שלא אמרתי לכם.

הוא עובד אצל מדינות המפרץ ולא אצלנו

לשיטתם, ספיחי הפלת משטר האייטולות האירני יציפו דרישות לדמוקרטיה בכל מדינות האזור, ויסתיימו בהפלת המשטרים הסונים- כולם.

מסתבר שגם באירן עצמה אחוז התומכים בהחזרת יורש העצר, אינו גבוה בלשון המעטה.

ממש מאכזבזיויק
טרטמפ פקה פקהאיתן גיל

אמר טרנספר, אז אמר.

אמר לאירנים לצאת להפגין, אז אמר ושלח אותם לתליה.

ויש עוד כהנה וכהנה.

הטרנספר מוסמס בישראל, לא בארהבאינגיד
אפשר לשער סיבות ונימוקים, אבל מי שלא רצה זו ישראל - על ממשלתה ואפוזיציתה. 
הקישקוש היומי כאילו?אינגיד

טראמפ הוא מנהיג משוגע וקשה לחזות איך ומה יהיו מהלכים שלו. זה שחשבת שתהיה תקיפה בתאריך x וזה לא קרה, לא אומר כלום. הניסיון הנואש של כל האינטרנט לנחש מה טראמפ יעשה היא העדות הטובה ביותר ליכולת שלו לשמור על עמימות. פרשנות נחרצת בסגנון ידלין היא בדיחה עצובה, ולא הייתי מציע לחקות אותו.

במלחמה הוקדמת מול איראן היה את אותו לוטו סביב ההחלטות של טראמפ. היה ים של דיסאינפורמציה ופייקים שטראמפ עצמו דאג לפזר, ובסוף התקיפה הגיעה. פרשנים ליהגו על המיסים לסין, אבל בפועל זה עבד. מישהו האמין שהוא יתקוף בוונצואלה ואשכרה יחטוף את הרודן? מישהו חשב שטראמפ ישלח מכתב למצרים שבו הוא מבהיר שהוא עומד לדאוג לכך שמצרים ואתיופיה יגיעו להסכם ברור על הנילוס? לקנות את קנדה? לקנות את גרינלנד? להזמין את נתניהו 6 פעמים בשנה אחת? להחליט לאהוב פתאום את א-שרע?

טראמפ הוא מתוחכם, והיחידים שנופלים בפח הפרשנות אלה הטיפשים. אל תבחר להיות בצד הלא נכון.

כרגע, אם תנתח את כל הדיווחים שמגיעים על תנועת הציים, על הודעות NOTAM, על פינוי אזרחים ופינוי שגרירויות, על ציוצים צוקפניים של איראן, על אמירות של סנאטורים תומכי ישראל - המסקנה מתכנסת לכך שתהיה תקיפה. השאלה היא העיתוי של הפעולה, ולא הפעולה עצמה.

אל תנתח את טראמפ. תנתח את הגיאופוליטיקה שמחוצה לו. תנתח את מה שמדיד. אל תנסה לפסכלג אותו. זה נועד לכישלון.

שום כלום לא מתחבר עם מה שכתבתיאיתן גילאחרונה

כתבתי שהפלת משטר האייטולות והחלפתו במשטר דמוקרטי תשליך אוטומטית על כל מדינות האזור.

טראמפ לא מבין את זה כמו שקודמו אובמה לא הבין את זה.

ההתערבות של אובמה במצרים הביאה לתוצאות הפוכות, ואידך זיל גמור 

מילואימניק - מי אוהב אותך יותר מבנט? 🥰🥹צדיק יסוד עלום

וואי וואי וואי תאמין לי להכנס לים עם כרישים עם בשרקעלעברימבאר
מדמם פחות מסוכן מלפתוח שרשור על בנט בפורום אקטואליה😂
אין לי אלוהיםצדיק יסוד עלום
בנט זה אחוקעלעברימבאר
גם לבנט שלג דאשתקד
הוא מנסה לשחד אותנו להצביע לו?!נקדימון
הוא אוהב אותך והוא תמיד מתפאר בךצדיק יסוד עלום

רואה בך רק ת'נקודות הטובות

עצום את העיניים תשכח את העבר

תתמסר אל החיבוק החם

לאיש יש שיגעון גדלותנקדימון
הוא מתפאר בעצמו.
הנוכל שידע לספר לנו איך לנצח מגיפה מגיח שובאיתן גיל

ומביא לנו תכנית איך להחזיר את כספי הבית היהודי שנעלמו

אה, לא.

הוא גם זכור כמתווך האגדי שבין רוסיה לאוקריינה שגבתה עד עכשו מיליוני קורבנות משני הצדדים, ועוד לא רואים את התחתית.

שומר נפשו ירחק מן הכיעור ומן הדומה לו.

איך לנצח מגרפהימח שם עראפת

זה הרשמינקדימון

חחחח אתה מאמין לנוכל הלאומי?זיויק
בנט גימטריה 61צדיק יסוד עלום

61 מנדטים לא טועים

חמוץ 🥒

..קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך כ"ח בטבת תשפ"ו 21:14

..

עם הכוילל בנט זה 62, ככה שגם אם סילמן תפרוש לו, עםקעלעברימבאר
האברכים החרדים הוא יצליח להקים קואליציה
אם רק היה ניתן להקים קואליציה באמצעות גימטריות...שלג דאשתקד
השתכנעתיזיויק
למה הממשלה כל כך כנועה לטראמפ בעזה? יש בזה הגיון?זיויק
סמוטריץ' הוציא הודעה אבל מה מעבר?
אנחנו לא יודעים כמעט כלוםאינגיד

על כל ההסכמים שבין ארהב לישראל בנושא הזה.

זה נראה רע מאוד כרגע, אבל באמת קשה לדבר בלי מידע...

יחד עם זאת, חשוב לשאול את עצמנו איך המצב היה נראה אילו "שמנו פס" על בעלת הברית הגדולה, החזקה והטובה ביותר שיש לנו כרגע.

F15IA? עוד F35? כל החטופים? איראן? תימן? אמל"ח? או"ם? המאזניים בסיפור הזה מאוד קשות לאיזון.

אבל אחזור ואומר: באמת קשה לדבר בלי מידע על אחורי הקלעים...

בנתיים כל הפעמים שדיברו על 'חילוקי דעות' זה היה תרהסטוריאחרונה
תרגיל.

אבל לצערי הממשלה ככלל לא כנועה. אם דיוק כזה או אחר - מה שטראמפ מציע, זה המקסימום שנתניהו והליכוד מסוגלים לשאוף אליו.

אם הממשלה היתה מקבלת החלטה על כיבוש וישוה עזה, היה מה לדון על 'למה כנועים לטראמפ', בפועל טראמפ פתח לנו אפשרויות שאנחנו לא ניצלנו.

המפגינים באיראן שואלים אתכם למה אתם לא עוזרים להם.זיויק
מה תענו?
תוסיף לשאלהoo

אנשים אומללים מצפון קוריאה

או ממדינות מסוימות באפריקה

או נשים במדינות מוסלמיות קיצוניות

ועוד

התשובה היא שהם לא מעניינים את בעלי הכוח

מה שמעניין את בעלי הכוח זה הון ושלטון

לאדם הפשוט אין הרבה מה לעשות 

לא דומה כי כאן יש אינטרס ישראלי גדולזיויק
ישראלoo

נצלה הזדמנות בסוריה

כנראה שמי שאמור לעקוב אחר הזדמנות באירן ערני למצב

זה שמתו אלפי מפגינים לא אומר בהכרח שזו ההזדמנות

יכול להיות שעדיין מסוכן להתערב

צודקתזיויק
גם בסוריהשלג דאשתקד

מתו מאות אלפים וישראל לא התערבה. היא התערבה הרבה יותר מאוחר בנסיבות אחרות לגמרי.

(סתם מציין עובדה)

זה הענייןoo

ההרוגים לא מענינים אף אחד (בעמדת כוח)

רק אינטרסים

לכן ההתערבות באירן (אם תהיה) תהיה רק כשהתועלת תעלה על העלות

(כמו ההתערבות הגלויה הקודמת)

נכוןזיויק
ומה ההסבר? מתי יגיע אינטרס שכשזה?
אינטרסoo

אמריקאי/ ישראלי

1. להשמיד/ להפחית איום צבאי

2. להחליף לממשל ידידותי/ פחות עוין

לא חושבת שהפגנות אלימות זו הזדמנות מספקת

היו הפגנות דומות בעבר (לא עוקבת אחרי העוצמה המדויקת בעבר/ בהווה)

טראמפ יכול להרשות לעצמו לאיים ולעשות מעצמו צחוק

הוא בעמדת כל יכול

זה שהוא איים לא בהכרח אומר שיהיה משהו עכשיו או עתידי

טובי המומחים מתלבטים בנושאזמירות
מאמר הבוקר במקור ראשון

האינטרס עכשיו הוא לא להתערב במחאותברגוע
מדינות העולם מלאות בדיקטטורות עם מנהיגים מושחתיםזמירות

והתנהלות אכזרית מול האזרחים המשוועים לחיים אחרים.  

אירן היא רק עוד אחת מהן.  

במדינות רבות האוכלוסייה סובלת מדיכוי זכויות אדם, רבים נמצאים בעוני קיצוני, ורדיפה פוליטית.

קוריאה הצפונית, אריתריאה, אפגניסטן, סוריה, סין, אירן, תימן, ועוד ועוד.

עזרה וסיוע יעיל הוא רק ברמות הבינלאומיות.  

אין לי f16ברגוע
כי הם לא פלסטיניםאני:)))))
תסביריזיויק
היא מתכוונת לצביעות העולמיתזמירות

איפה כל אלו שהפגינו והרעידו עולמות נגד ישראל במלחמתה בעזה, בגלל הסבל שנגרם לאזרחים הפלסתינים, כאשר השלטון האיראני טובח באזרחים שלו?

איפה כל אלו שצרחו “זכויות אדם” בעזה, כשבאיראן השלטון יורה, תולה ומענה את העם שלו?

מוסר שלא עקבי הוא לא מוסר — הוא פוליטיקה.

מי שבאמת נלחם על זכויות אדם — לא בוחר קורבנות לפי אג'נדה.

במה בדיוק אני יכול לעזור להם?הסטורי
זיויק הוא זה ששואל. ומבקש מאחרים לענותזמירות

כמו המראיינים באולפנים.

התפקיד שלהם רק הוא רק לשאול…

לא לספק תשובות ופתרונות 

שהם טועיםנקדימוןאחרונה

מי כמוהם יודע כמה קשה ומסובך להפיל משטר.

זה יקרה, טראמפ יתקוף - איראן לא תוותר לעולם.

מה שקורה כרגע זה שהקואליציה של החירות מתארגנת לקראת המהלך הגדול. העם הפרסי צריך להיאזר בגבורה, ולדעת, שאוהבי החירות והאדם מכינים כרגע את המלאכים שישחררו בעז"ה את העול הנאצו-איסלאמיסטי שמכחיד אותם. אל תתיאשו!

הרצי שלנואיתן גיל

הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד

כ"ה בטבת תשפ"ו / 14.01.26

הסתיימה עדותו של הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד. העדות נמשכה כשש שעות.

אם התכשיט הזה צח כשלג, על מי היה לו ללכלך במשך כשש שעות

אחרי טיוח צריך זהירותאינגידאחרונה
זה קשה לזכור את מה טייחת ואת מה לא. מלאכת מחדבת של רמיה. אחרת, פיו יכשילו.
למה המפדל ( מפלגה פייק דתית לאומית) לא בממשלהאיתן גיל

מוקדש באהבה ל- @הסטורי

כי ב- 30 השנים האחרונות היא ניהלה משאים ומתנים קואליציוניים שלא בתום לב. היא משכה זמן על דרך השגרה, ובהמשך ניסתה לחמוד תיקים שבינתיים הובטחו לשותפות אחרות.

כאז גם היום. הים אותו ים, והיורשים מפטירין כאשתקד.

זה כל הסיפור על רגל אחת שבגינו ש"ס מגרדת את המנדט השנים עשר, וסמוטריץ' את הרביעי.

לא חינוך יהודי, לא שבת, לא כשרות, לא תריג מצוותאיתן גיל

רק ג'ובים עוד ועוד.

זרח וורהפטיג מתהפך בקברו.

חחחברגוע
באמת הבאת את ש"ס בתור דוג' למפלגה אידאולוגית שלא מחפשת ג'ובים?
אובססיה, כבר אמרנו?הסטורי
המפד"ל לא קיימת, אבל הציונות הדתית בממשלה והיא מובילה.

היא מובילה את החינוך היהודי - תשאל כל ראש ישיבה בציבור (שמעתי באוזני מכמה וכמה), כל ראש אולפנה, כל מנהל בית ספר.

היא מובילה את יישוב ארץ ישראל - בזמן שאתה מקשקש על אנטנות, יהודה אליהו מקים עוד ארבע חוות.

היא מובילה את שמירת שבת - כולל קידום הכלכלה על ידי לדוגמא פתיחת הבורסה עד שעתיים לפני שבת.

היא מובילה ואתה באובססיה וכפיות טובה מקשקש כאן בפורום. בהצלחה.

חיפאים סוחרים בבורסה בתל אביב עד שעתיים לפני שבתאיתן גיל

וחוזרים הביתה במקרה הטוב כעבור 4 שעות

בשעת ברכת המזון בכל בית יהודי.

"יהדות ליברלית".

הרב קוק מתהפך בקברו.

למה שיקח להם 4 שעות מת"א לחיפה?ברגוע
בכלל 'סוחרים' נוכחים היום בבורסה?הסטורי

אני לא מבין גדול בבורסה, אבל ככל הידוע לי כמעט כל המסחר היום הוא ווירטואלי, זה לא שבשביל לקנות/למכור מניות צריך להגיע פיזית.

נשמח לתגובת המבינים:

@משה

@אריק מהדרום

@פשוט אני..

מה פתאום?אריק מהדרום
הכל באפליקציה בלחיצת כפתור, אפילו המאמץ של לחיצת הכפתור נחסך מאיתנו, בטח שלא להגיע לתל אביב בשביל זה.
יישר כחהסטורי
מ.ש.ל

@איתן גיל, תתאמץ לבסס את ההשמצות המגוכחות שלך, לפחות על איזשהו רקע מציאותי...

כדאי שתטריח את עצמך לבורסהאיתן גיל

לפעם אחת- לפחות.

במקום לקשקש...

וכך זה עובד: עמך ישראל שקונה ומוכר מניות בסכומים קטנים, נותן הוראות דיגיטליות לנציג שלו בבנק או בבית ההשקעות.

ואפילו אין לו דריסת רגל בבורסה.

ויש את הסוחרים והמשקיעים הבינוניים והכבדים שנפגשים בבורסה וסוגרים עסקאות/ קומבינות בארבע או בשש או בשמונה עיניים.

כמו עם סיעת הציונות הדתית בכנסת.

שאל את סמוטריץ', הוא מבין בזה.

תקשיב לעצמךהסטורי

כמה וכמה ענו לך שאנשים לא צריכים להגיע פיזית.

אם אתה מדבר על פגישות שמתקימות ב'מתחם הבורסה', הן יכולות להתקיים בכל מקום אחר.

(וכפי שענו לך, מגיעים מרמת גן לחיפה בהרבה פחות זמן)

מתי היית לאחרונה במתחם הבורסהאיתן גיל

ספר לנו ממקור ראשון איך זה עובד.

קרא שוב מה שכתבתי קודם.

לא הסוחריםברגוע
אבל כן יש עובדים שצריכים להיות שם.

בכ"מ המסחר נגמר בשעה שתיים, ככה שאין סיבה שלא יספיקו לחזור הביתה לשבת.

למה זה אמור להיות שונה מכל מקום עבודה אחר?אריק מהדרום

למה נסיעה מתל אביב לחיפה אמורה לקחת 4 שעות?

למה אמורים להיות שם עובדים מחיפה?

למה אתה שואל אותי?ברגוע
כבר 30 שנים שהמסחר לא מתנהל במקום פיזיפשוט אני..

וב-4 שעות מגיעים לאילת, לא לחיפה

אם אתה כל כך מודאגהסטורי
תפסיק את האוטובוסים לשכונות/ערים חרדיות, שמגיעים רבע שעה לפני שבת. אין שום אופציה שהנהג מגיע לחניון ואז עובר לרכב שלו ומגיע הביתה לפני השקיעה.
אכן כךאיתן גילאחרונה

כשהערתי למישהו שהוא פלש לתחום חילול שבת דאורייתא הוא ענה לי שיש עוד 4 דקות עד כניסת שבת.

נבל ברשות התורה.

מידע חדש על המרגל הסודי, ואשמת המשטרה בטבחסביר11

סיכום חלקי של הראיון המצ"ב-

א. כמה סימים נדלקו? 3000  ולא עשרות כפי שפרסמו .

מתי נפתחו? ארבעה -5 ימים לפני הטבח, ולא בחמישי כפי שטוענים.

גם המשטרה ידעה אז על פתיחת הסימים, ואיפשרה את כל הפעילות ומסיבת הנובה,

כלומר גם המשטרה אשמה בטבח הנובה.

ב. גם בלון התצפית של הקמ"ג בדימונה זיהה את הפעילות החשודה מספר ימים לפני הטבח, והודיע לכל מי שצריך ,

והכל הושתק .

תחליטו האם זה לא מריח כמו בגידה.

ג. כידוע המרגל הסודי עו"ד א' , שנצ"מ  אבי וייס אמר/אומר וכותב את שמו  הפרטי -

מנע את שחרור רוב/כל החטופים שהיו בתחילת המלחמה מתחת לשיפאא, הוא הוכנס לבור הפיקוד על ידי קצין בכיר מאחים לנשק.

זאת מכיוון שידידנו א' העביר למפעיליו את תוכניות הפעולות המיוחדות שישראל הכינה כדי לפרוץ לשם ולשחרר אותם -ודי מהר הועברו החטופים למרחבי העיר ומאות/אלפי הק"מ של המנהרות,

ונוצרה סאגת החטופים בגללו.

ד.הוא עקב אחר:

1 פעילות מדינת ישראל באוקראינה ,במיוחד אחר גופי המודיעין של ישראל שם ,

ודיווח  מן הסתם למפעיליו .

סיפור הכיסוי נקרא לב כחול ,שהוא כביכול סיוע ליהודי אוקראינה. חלק מסיפור הכיסוי שלו נחסף על ידי כתבת הארץ.

2. פעילות והתנהלות מערכת המשפט בישראל, וזאת עשה  כנראה בהיותו מתמחה במשרד עורך דין שהיה אחד המשנים של היועמ"שית ,שהוא נקי כפיים ולא קשור לבעיה כלשהיא.

3. ניסה להשפיע על התקשורת בישראל  ובמיוחד על עיתון /אתר ישראל היום, כנראה כדי  שהתכנים יהיו בצורה המתאימה למפעיליו.

ד.עו"ד בכיר סירב לטעון עבורו שאיננו שפוי כדי לפטור אותו מאימת הדין,

ומאז הוא מיוצג על ידי עורכי דין שהם אנשי הפצ"ריה והשבכ (בשירות מילואים), כנראה כדי להשיג את התוצאה הרצויה- שחרור מלא בטענת אי שפיות, וכך יוכל להמשיך בחייו.

אי-שפיות היא כידוע הטענה שבה צפויים לשחרר את הפצ"רית עצמה, והעולם יחזור לנהוג כמנהגו.

ה. 75 קצינים בכירים שעמדו איתו בקשר, בהם שני אלופים ,וכל השאר תא"לים ואל"מים ,לא נחקרו .

התרשמותי האישית מדבריו של נצ"מ אבי וייס היא שהמרגל הסודי עו"ד א' עבד עבור ה cia והעביר לו את המידע. (כמובן אולי אני טועה).

הראיון כאן:

אולי יעניין אותך