אתם זוכרים?zada150

אתם זוכרים איך ביבי עבד עליכם לפני הבחירות בהצהרות ימניות וניסה לשחק אותה מיכאל בן ארי

בכך שאמר שהערבים בדרכם לקלפי?

אתם זוכרים איך ביבי אמר לפני הבחירות שתחת שלטונו לא תהיה מדינה ערבית ומיד לאחר

מכן הצהיר בפני כל העולם שהוא מחוייב לפתרון הסוס הטרויאני של 2 מדינות ל2 עמים, וגם

הצהיר שהוא מוכן להיפגש עם הטרוריסט אבו מאזן ללא תנאים מוקדמים?

אתם זוכרים איך אריאל שרון אמר "דין נצרים כדין תל אביב" ושנתיים לאחר מכן ביצע טרנספר

לעשרות אלפי משפחות יהודיות מבתיהם?

אתם זוכרים איך ביבי אמר שאם בוז'י הרצוג יהיה ראש הממשלה אנחנו נצטרך ללכת לכותל בנגמ''שים

ובינתיים בדיוק בזמנים אלה תחת השלטון שלו כל ירושלים מבוצרת בשוטרים וחיילים והכותל ריק לגמרי מאנשים?

אתם זוכרים את זה שביבי הצהיר שתחת שלטונו לא יהיה הסכם גרעין עם האיראנים ובינתיים

נחתם ההסכם גרעין עם איראן ואף נדחתה ההצבעה בקונגרס האמריקני על הגרעין?

אתם זוכרים את זה שביבי הצהיר שבשלטון שלו בנו הכי פחות בירושלים וביהודה ושומרון?

האם אתם תזכרו את כל זה בעוד שנה או שנתיים שיהיו בחירות? או שתשכחו מזה

ותמשיכו להצביע לליכוד?

אנחנו זוכרים. מליון ליכודניקים ישכחו וביבי בונה על זה.חליל הרועים
אנחנו נזכור את זה. ובדיוק בגלל זה נמשיך להצביע לבית היהודי.ותן טל

אנחנו נזכור את זה שבסקרים שלפני הבחירות קיבל 19 מנדטיםיקוט
ובשלושת הימים האחרונים הפסיד 10 מנדטים, והוקמה ממשלה צרה תרתי משמע שנשענת על 61 מנדטים.
מה שמאלץ את ביביהו לפזול אל לבני, יוסי יונה, ומירב מיכאלי, וחבריהם, ולהראות להם בנתוני אמת שמספר התחלות הבניה במשמרת שלו, ביו''ש קטנה באופן משמעותי ביותר מזו שבמשמרת של ברק.
צ.ל. גרע 10 מנדטים מהמחנה הלאומי.יקוט
קצת מצחיק לומר את זהסי שארפ

שהרי כל המנדטים הללו לא הלכו לעבודה או ליש עתיד או לליברמן ובוודאי לא למרץ או לערבים.

המנדטים הללו הלכו ברובם לליכוד, קצת לכולנו וטיפה ליחד ולחרדים.

כלומר עדיין הייתה ממשלה של 61 אז מה משנה.

הטיעון הזה כל כך דפוק ומטומטם, והוא מעיד הרבה על מי שאומר אותו.

הליכוד שתה מנדטים מליברמן ומדרעייקוט
והמחנ''צ שתה מנדטים מהבית היהודי
לפני הבחירות היו לביבי ליברמן ודרעי 42 מנדטים, ואחרי הבחירות יש להם במצטבר 43 מנדטים. מנדט אחד לקחו מאגודה שירדה ל- 6 מנדטים.
תגיד לי השתגעת???סי שארפ

"המחנ''צ שתה מנדטים מהבית היהודי" - באמת נראה לך הגיוני???

אנשי הבית היוהדי יעברו לעבודה.

אתה איש הזוי שאפילו אם ביבי יעשה קואליציה עם מרץ תתמוך ותאשים את בנט.

הוכחתי מספרית שהליכוד לא שתה מנדטים מהבית היהודייקוט
האפשרויות הרלוונטיות הן הפסד למחנ''צ או כחלון או הרשימה המשותפת.
מכאן תחליט לבד, ותשאיר לותן טל לעשות מניפולציות עם תוצאות האמת.
לפני הבחירות ולאחריהן.יקוט
לפני הבחירות: נתניהו ליברמן בנט דרעי וליצמן. ס''ה 61 מנדטים.
אחרי הבחירות: נתניהו ליברמן בנט דרעי וליצמן. ס''ה 57 מנדטים.
ולאן נעלמו 4 מנדטים מהמחנה הלאומי?
רגע.
נזכרתי, אלו הם בדיוק אותם 4 מנדטים שבנט העביר בתנועה סיבובית אל המחנה הציוני וחבר מרעיו.
אתה הבנת את זה ותן מטר.
אתה מסלף ומעלים מפלגות כאילו כלום... אז חבר'ה, מפה אמיתית:ותן טל

העלמת כעת את מפלגת כולנו שלקחה גם מהליכוד מצביעים שתמכו בכחלון שכחת, ואפעס, כיום היא נמצאת ב...בדיוק, בממשלה, בקואליציה הימנית ביותר שנראתה כאן מזה שנים (לא מדבר על מה שנעשה בפועל, אלא על הרכבה). דווקא ליברמן לא בפנים, נטו מסיבות אישיות ורצון לבנות את עצמו לעתיד בתור אלטרנטיבה אפשרית לנתניהו.

ועוד ועוד סילופים...

מצחיק מאוד שאתה זה שהחלטת "מי" "העביר" למפלגת "המחנה הציוני" מנדטים, בצורה מאוד דמגוגית ולא הגיונית. כי נשמע כאילו אתה באמת מנסה לשכנע אנשים שאשכרה יש כאלה שהצביעו בבחירות לפני לבית היהודי וכעת עברו למחנה הציוני.

תגיד לי אתה אמיתי???

מפת השמאל האמיתית - אז והיום

להזכירך, בבחירות הקודמות:

העבודה = 15 מנדטים

התנועה = 6 מנדטים. (להזכירך, היום המחנ"צ מורכב מהעבודה והתנועה יחד)

יש עתיד = 19 מנדטים

מרץ = 6 מנדטים

קדימה = 2 מנדטים

סה"כ בלי הערביות = 48

עם הערביות = 59 מנדטים

בבחירות האלו:

המחנה הציוני = 24 מנדטים

יש עתיד = 11 מנדטים

מרץ = 5 מנדטים

סה"כ בלי הערביות = 40 מנדטים. 

עם הערביות = 53 מנדטים

ו-וואלה, גם עם וגם בלי הערביות,הנה אנחנו רואים שמחנה השמאל בבחירות האחרונות נהיה קטן יותר - בבחירות הקודמות הם קיבלו 48 מנדטים ובבחירות האלו 40 מנדטים! 8 מנדטים פחות...

ואפילו אם נוסיף את הערבים עדיין אנחנו מגיעים ל6 מנדטים פחות מהבחירות הקודמות.

אבל כמובן, לך הכי קל לסטות לדמגוגיה כדי להאשים בהאשמה מופרכת את בנט שכאילו "העביר" מנדטים למחנ"צ - טענה מגוחכת, ילדותית, ושבעיקר מצביעה או על אי הבנה מוחלטת של כותבה (= יקוט) בפוליטיקה, או על הצביעות הגדולה שלו ברצונו נטו להתנגח במישהו מסויים.  המציאות מראה בדיוק ההיפך ממך אבל אתה תלך ראש בקיר בתקווה שהקוראים "יקנו" את ההסתה השרית והפרועה שלך בלי לבדוק לאשורן את העובדות.

הבאסה שלך שמולך אני עומד - ואני לא פראייר, ואני מפסיק להתנצל. אני יודע לעבוד עם מספרים, ואני מכיר את הפוליטיקה ואת המספרים לא פחות ממך, אם לא יותר. אז בשבילך - כדאי שתיסוג עכשיו ותודה בטעות/בשקר שלך, כי לנצח אותי במספרים ובמציאות אתה לא תצליח, ואני אומר את זה באמת בהכרת ערך עצמי פשוט בגלל שאני רואה ומראה את המציאות...

תרצה או לא תרצה, כל ההיגיון מראה שהמנדטים שעזבו את בנט הם בסך הכל המנדטים שהלכו למפלגות הקרובות אל בנט - מרבית הקולות לליכוד (מציאות, וניתוח סטטיסטי על פי קלפיות), חלקם הקטן לכחלון, וחלק עוד יותר קטן ליחד.

אתה הבנת את זה יקוט?

שב על קיאויקוט

1. הוכחתי שהמחנה הלאומי לפני הבחירות מנה 61 מנדטים, ולאחריהן- 57 מנדטים בלבד, ולא במקרה בדיוק אבל בדיוק אותו מספר מנדטים שהתחפפו מהבית היהודי.

בהתאם לחוק הכלים השלובים המנדטים שהתחפפו מהבית היהודי מצאו מנוח לכף רגלם בבית החמים של המחנה הציוני, ואני מוכן לקבל סברה בדיעבד שנקלטו אל כחלון.

כחלון שבעברו היה ממורדי הליכוד הפך לשמאלני כמו חברתו ציפי לבני, אף היא ליכודניקית מלידה שחצתה את הקוים. מי שלא מאמין, שיבדוק את הרקורד של אנשיו בכנסת.

2. אלו שנמלטו מהבית היהודי בצדק נמלטו משם, כי הבית היהודי עושה מעשה שמאל ומבקש שכר כימין.

3. הבית היהודי אכן שותף בכיר בממשלה- בכח, אבל מפלגת פקה פקה והכל דיבורים- בפועל.

4. בסמכות של בנט להחרים את ספרי ההסתה מבתי הספר המתוקצבים במזרח ירושלים, אבל לא.

5. בסמכות שקד להוציא את הפלג הצפוני אל מחוץ לחוק, אבל לא. היא משלימה במעשה ובמחדל.

6. בסמכות של אריאל לעצור את ההשתלטות הבדואית על קרקעות המדינה, אבל העדפותיו נתונות משום מה לפיקניקים פוליטיים מתוקשרים על הר הבית.

7. בנט לחם כמו אריה להדיר את רגלי מרזל מבית המחוקקים שלנו, ולצערנו ולבושתנו השיג את מבוקשו. מבוקשו קרי להשתיק את קולו של הימין השפוי. 

8. בנט עושה מה שטוב לבנט. הוא לא רואה אותנו ממטר, ואידך זיל גמור.  

הליכוד בהחלט שתה מנדטים לבית היהודי. מה לעשות והקלפיות לאותן טל

משקרות. ההרכב האנושי המצביע בכל קלפי לא משתנה דרמטית בשנתיים - וניתוח הקלפיות בצורה סטטיסטית חד משמעית מראה שאת עיקר הקולות שנלקחו מהבית היהודי, "לקחה" הליכוד.

תרצה או לא תרצה, המניפולציה שלך על תוצאות האמת לא תשנה - מחנה השמאל היום יותר קטן ממה שהיה בבחירות הקודמות - עם או בלי הערבים, והוכחתי את זה בהודעה שכתבתי בדיוק דקה לפני, ונמצאת הודעה אחת למעלה כאן בשרשור.

אבל חבר'ה, אל תפריעו ליקוט להיכנס בבנט על סמך השקרים שהוא ממציא במוחו - לא יפה להרוס ליקוט לעשות מניפולציות, זה יגרום לו להתעצבן...

אויש אתה פרובוקטור ודמגוג.ותן טל
ואתה יודע את זה. כי בניגוד אליך אני כן עשיתי עבודה סטטיסטית בנושא לפני הבחירות ואתה פשוט מקשקש בשכל.

לאורך רוב מוחלט של תקופת הבחירות, הגושים נשארו יציבים כמעט לגמרי עם תנודה של מנדט לכאן או לכאן. מה שהשתנה כל פעם ובעיקר דרמטית בסוף, היה ההרכב הפנימי של כל גוש.

אז תעשה לנו טובה ואת הפרובוקציות כדי להשתלח בבנט (נראה שזה תחביב שלך) תשמור לעצמך. כדי שלא אאלץ לעלות לכאן גם סקרים בפועל מהבחירות ולהוכיח לך קבל עם ןעדה שאתה משקר במצח נחושה.
נכון. ולכן נחזק אותו כדי שהמנדטים שלו לא יעברו לליכודותן טל
ונצביע לבית היהודי בכל הכוח למען ממשלה ימנית חזקה ואמיתית!

יישר כח על התזכורת החשובה!
צודק...יצחק - א

בדיוק - אין יציבות ואי אפשר לקדם דברים עם ממשלה של 61...

אתם זוכרים את זה שהבית היהודי הייתה שותפה לשחרורשואף לטוב
מחבלים רוצחים כמחווה תמורת משא ומתן? זוכרים את זה ש"המשיח" בנט הגדיל את תקציב הקהילה הגאה? זוכרים את זה שהבית היהודי שותף להקפאה חמורה כבר שתי קדנציות? ודאי אתם זוכרים את הנאומים היפים של בנט על זכותנו על הארץ. זוכרים את זה שאורי אריאל רצה לדפוק על השולחן כדי לסיים את ההקפאה ובנט השתיק אותו? זוכרים את זה שבג"ץ החליט להרוס בית כנסת, ובנט ושקד התגייסו; לא לעצור את זה, אלא להשתיק את הח"כ שהורס להם את יחסי הציבור? סליחה, לא אמרתי כלום, הרי חייבים לחזק את בנט.
קצת מצחיק לפרסם את זה פה.די"מ
אין פה כל כך הרבה מצביעי ליכוד ואלה שכן לא יפסיקו בגלל זה מן הסתם.
עדיין - יש למגזר הדתי לאומי גרעינים תורנייםzada150

בכל הארץ ולא רק ביהודה ושומרון, אפשר להשפיע על האנשים בשאר הארץ ולנסות להסביר להם את זה כי עושה רושם שהאזרחים בשאר הארץ חיים בתרדמת.

אם אתה מחלחל לאנשים בשאר הארץ לאט לאט את האידיאולוגיה של זכותנו על הארץ הזאת ועל הסכנה שטמונה בשלטון הליכוד אז יש סיכוי שיהיה איזשהו שינוי בהעדפות של האזרחים בשאר הארץ, לדוגמא - מי שהתחיל להבין את זה זה בעיקר האנשים שגרים בשכונות הירושלמיות הקרובות לאויב הערבי כמו פסגת זאב וארמון הנציב, אבל במקומות שבהם לא באים במגע עם האויב הערבי לא מבינים את הסכנה בהצבעה למפלגות המרכז והימין המזויף עד שזה לא יתפוצץ להם בפנים כאשר אחוז האזרחים הערבים יתחיל לעבור את ה20% רחמנא לצלן.

זוכרים שבן ארי רץ פעמיים ונכשלמי יודע כסף
ולמרות זאת אתם הולכים להצביע לו שוב? זוכרים את מפלגתו של הרב מחברון וחבריו, ששלחו אותנו להרפתקאות אוסלו? ותודה לפייגלין שהולך להזכיר לנו את זה
אז למי אתה רוצה להצביע?zada150

עוד פעם לליכוד מילכוד או לבית היהודי שלא יכולים לעשות שום דבר מול הליכוד כי אין להם מספיק כוח? חייב את בן ארי שישמור על הבית היהודי מימין, ברגע שאין מפלגה ששומרת על העקרונות והאידיאולוגיה מימין מתחילים לעשות שטויות ככה זה - לביבי אין שום אידיאולוגיה וגם לליכוד לא והם סתם מורחים את הבית היהודי בהבטחות חסרות בסיס וללא כיסוי.

מה היה עם הרב מחברון?

הבה נתחיל בכך שזמן כה רב לפני בחירות,אלעד

טענה על דרך השלילה לא מחזיקה מים.

אני לא מתכוון להצביע למפלגה מסויימת רק משום שאין טובות ממנה,

אלא לפעול כך שתהיינה טובות ממנה

היית צריך רק להחליף בין ביבי לבנט, שהוא ומפלגתו שותפים לכלשואף לטוב

אלו. במבחן המעשה, אין שום הבדל בין ביבי לבנט, למעט נאומים קצת יותר יפים של האחרון. שניהם יודעים לדבר גבוהה גבוהה, בפועל הפעולות שלהם מכוונות למטרה אחת- להיות ראש הממשלה. אין עקרונות.

ראינו וגם נראה שבאותם טיעונים מטופשים בהם שכנעו אותנו להצביע לביבי (צריך לחזק אותו, לשמור אותו בימין וכו'), משכנעים אותנו עכשיו להצביע לבנט. (שאלת תם - למה שבנט יתאמץ לעשות משהו בשביל העקרונות שלך אם הוא יודע שמה שלא יהיה בסוף תיכנס מתחת לאלונקה ותצביע לו?)

למעשה, הבית היהודי הוא שותף לכל הדברים שנמנו לעיל. החכ"ים שרוצים לעשות דברים ומוסרים כל מיני הצהרות לתקשורת, לא יכולים לעשות כלום כי בנט מונע את זה מהם. אפילו לגבי אמירות לתקשורת, אחרי מה שהיה השבוע עם יוגב, לא צריך אפילו להסביר הרבה... בקיצור, מבחינת המעשים - אין שום הבדל, אבל שום הבדל בין שתי המפלגות. ההבדל היחיד הוא, שבנט מצליח להראות יותר ערכי ומצליח להרשים יותר את הציבור התמים שלנו ואת הרבנים (אגב, הבטיחו לפני הבחירות שהוא מתייעץ עם רבנים. עם איזה רב הוא התייעץ לפני שהוא הגדיל את תקציב הנוער הגאה???)

לבית היהודי אין מספיק כוח מול הליכודzada150

וגם אין אף מפלגה שתשמור עליהם מימין ותדרבן אותם, במבחן התוצאה אין שום הבדל במדיניות של הליכוד או המחנה הפוסט ציוני או יאיר לפיד - האידיאולוגיה אותה אידיאולוגיה כי פוחדים מהעולם האנטישמי ולא מאמינים בצדקת דרכנו.

האידיאולוגיה של הבית היהודי אומנם די מתונה בגלל שהם מאמינים ב"דו קיום" מדומה עם האויב הערבי אבל המדיניות היא מדיניות טובה ותקיפה מבחינה מדינית וביטחונית למרות חילוקי הדעות המעטים.

איזה מדיניות? חוץ מהתבטאויות של סמוטריץ', פשוט כלום!שואף לטוב

הולכים אחרי הליכוד כמו עדר שמוט כתפיים. במבחן התוצאה, אתה יכול להוסיף את "הבית" לרשימה שלך במשפט הראשון. כל התרוצים האלה על כמה שהם היו רוצים לעשות דברים ולא יכולים, נועדו כדי לטמטם אותך (גם אני התפתתי להם בעבר). ממאי נפשך - אם אתה לא יכול לעשות שום דבר משמעותי כי ביבי יעיף אותך מהקואליציה (או בנט מהמפלגה), בשביל מה אתה שם? ואם אתה יכול ולא עושה, כנראה שאין לך כל כך עניין לעשות את זה...

בקשר ל"אידיאולוגיה" (כפי שאתה מכנה אותה), הליכוד דווקא שונה מאוד מהשאר. שמעת פעם את לפיד נואם יפה כמו ביבי על זכותנו ההיסטורית על הארץ? ביבי (וגם בנט...) כן רוצים כל מיני דברים באידיאל, אבל בפועל הם לא ממש מנסים להגשים את הדברים שהיו רוצים. הרבה יותר מעסיק אותם להיות ראש הממשלה. אני לא מזלזל בנאומים יפים וראיונות מדהימים בתקשורת הזרה, אבל אם בפועל אתה עושה משהו אחר, מהר מאוד מבינים עד כמה באמת הדברים חשובים לך.
סתם דוגמא בליכוד- ריבלין במשך שנים היה נותן נאומים ציוניים מדהימים. בשעת המבחן המעשי, הוא הצביע בעד הגרוש בכל ההצבעות, בשם הממלכתיות. אז מה הערכים האמיתיים שלו? אותו דבר בנט, שהוא ושקד לא עושים כלום כדי להפסיק את ההקפאה, וכדי לשנות את שלטון הבג"ץ והיועץ המשפטי (ולא נותנים לאף ח"כ לפעול בנושא), וגם לא כדי לשנות את המדיניות הרופסת כלפי הערבים.
ואני מרחיב עוד נקודה - בנט יודע שהציבור התמים והטיפש שלנו יצביע לו בכל מקרה גם בבחירות הבאות (במיוחד אחרי שהוא הצליח ע"י העלאת אחוז החסימה להפיל את יחד, כך שכל מי שלא יעשה זאת יואשם בבזבוז קולות). אז למה לו להתאמץ בשבילנו? במקום זה עדיף לו להיות "ממלכתי" ולהתחנף לתקשורת ולציבור שמצביע בדר"כ ליכוד, ככה הוא יהיה ראש ממשלה. ככה זה עובד אצל ביבי, וככה זה עובד אצל בנט.

מסכים איתך, אני רק מתכוון שמבחינתzada150

הקואליציה הימנית צריכים אותם, אתה מצביע לבן ארי או לפייגלין?

אני עם החתימה שלך. אבל האמירה ש"צריכים אותם" גורמת להרבהשואף לטוב

אנשים להצביע להם במקום לאנשים באמת דתיים וימניים (במיוחד שאחרת הם יואשמו בבזבוז קולות וחוסר מעשיות כביכול), וכך באופן מעשי אנחנו דורכים במקום כבר שנים...

מסכיםzada150

הוא התייעץ עם הרבנית הרפורמית של יש עתיד.יקוט
הליכוד היא מפלגה של פראייריםקלוד

כל מי שרוצה שיעבדו עליו, מצביע ליכוד.

השאלה מה המטרה שלך בבחירותצריך עיון
ההצבעה שלך היא אידאולוגית או פרקטית?

אם אתה רוצה לתת הצהרה אידאולוגית אז גם מיכאל בן ארי לא מספיק טוב, האמירה שלו 'בלי חובות אין זכויות' היא בעצם מתן לגיטימציה לערבים בתנאים מסוימים בניגוד להלכה.

אם ההצבעה היא פרקטית אז מה הבעיה להצביע לשקרן?
אני לא מאמין להצהרות שלו אבל אני חושב שבמצב הנתון זו האופציה הפחות מזיקה
ההצבעה שלי היא אידיאולוגית לגמריzada150

יותר ימני מברוך מרזל אתה לא תמצא, אין יותר ימינה ממנו.

אז היא לא לגמרי אידאולוגיתצריך עיון
עובדה שהתפשרת
יש מישהו יותר ימני מברוך מרזל? מי זה?zada150

הוא לא אמר שיש מישהו יותר ימיני - זה לא אומר שלא התפשרת.ותן טל

בן ארי ומרזל אמרו "ין זכויות בלי חובותא" במצע שלהם - משמע מזה בצורה ישירה וממש לא עקיפה, שאם הערבים ימלאו את החובות שלהם, הם יקבלו גם את כל הזכויות כמו היהודים - זאת אמירה שלכאורה מישהו יותר ימני ממרזל (ומאוד הגיוני שיש כאלו רק שלא רצים לכנסת...) יכול לתקוף אותו עליה "מה, אתה אומר בעצם שלערבים מגיעים זכויות כלשהן במדינה? צריכים לגרש את כולם..".

ומרזל לא אומר לגרש את כל הערבים, איתמהה... זה לא מוזכר פעם אחת במצע שלו...

כמובן, זה בגלל שאם זה יוזכר המפלגה שלו תיפסל מלרוץ לכנסת - אבל זה לא אומר שזה לא התפשרות. אתה מתפשר כי אתה אומר "זה מה שהמדינה מתירה, אם הייתה מתירה גם להגיד שאפשר להעיף, הוא היה אומר את זה.." - אז מי אמר לך בכלל שאתה צריך ללשחק במגרש הפוליטי? שיישאר בחוץ ויצעק מבחוץ בתנועה חוץ פרלמנטרית שצריך להעיף את הערבים מהארץ. למה להיבחר לכנסת ולהגמיש את האידיאולוגיה שלך בגלל זה?

בטח שיש, כנראה לא היית פה בתקופות הסוערות של הפורום.יהודי!!

בחירות, חודש אייר...

לא מסכים עם ניסוח השאלהשואף לטוב

הפרקטיקה עוברת לפעמים דרך הצבעה "אידיאולוגית" כפי שאתה מכנה אותה.

הסבר: המטרה היא- אני רוצה שהמציאות תשתנה ותהיה טובה יותר, והמדינה תתנהל בצורה תורנית וימנית. כמובן ברור שזה תהליך ארוך, ולא יקרה ביום אחד. איך נגרום לזה לקרות?

הדרך הפרקטית היא - להיות אמיתיים ולהתנהל ע"פ מה שאתה חי. כלומר, אם חשובה לך מאוד שלמות הארץ, כנראה שאתה לא מסוגל וקשה לך מאוד להצביע למי שמפנה ישובים, אז פשוט אל תעשה את זה. אם חשובה לך שמירת מצוות התורה, כנראה יהיה לך מאוד קשה להצביע ולתת כוח למי ש(לדוגמא) נותן מיוזמתו כסף לקיום ועידוד תועבות נוראות, אז פשוט אל תעשה את זה.
הדרך הכי טובה לגרום לפוליטיקאים לפעול בשבילך, היא להיות אמיתי ואכפתי, כך שהם ידעו מה הגבולות שלך ומה באמת חשוב לך.

אם תנהג בדרך הנחשבת "פרקטית", תסתום את האף ותצביע בכל זאת לאנשים אלו, אתה גורם לשתי תוצאות חמורות:
א. הם מבינים שאין לך שום גבולות, ואז למה שיעשו משהו בשבילך? ע"ע ביבי ובנט, שעושים מה שבא להם ואח"כ ממשיכים לגרוף את קולות הדתיים התמימים שלנו. זה פשוט עיוות מוחלט של הרעיון הדמוקרטי, וזו תופעה מעניינת שקיימת רק בציבור שלנו וצריך לחקור אותה.

ב. תוצאה שנייה ואפילו חמורה יותר- בשם הפרקטיות כביכול אתה עצמך מתרגל להכיל עוד ועוד דברים, שחומרתם הולכת ועולה, ובסוף אתה עצמך כבר פועל בצורה פרקטית לגמרי, ושוכח כבר מהאידיאל ומהמטרה שאתה רוצה לתבוע מהמציאות. כך בסופו של דבר אין לך עצמך שום עקרונות ודברים שאתה לא מסוגל להתפשר עליהם, לא כלפי חוץ ולא כלפי פנים.
את התופעה הזאת אנחנו רואים בברור - לפני הבחירות שלפני האחרונות התפשרנו כולנו על כמה דברים קטנים שהיו עם בנט. בבחירות האחרונות התפשרנו על כמה חוקים לא טובים ושהוא לא עשה מספיק להפסיק את ההקפאה. בבחירות הבאות אנחנו נכיל ונתפשר על תמיכה בנוער הגאה, על הצדקת הבג"ץ ועל אי נקיטת צעדים מינימליים להפסקת ההקפאה והרס הישובים. ואני יכול להבטיח מעכשיו שהרבה רבנים יגידו להצביע לבנט כי "זה מה שיש" אם רוצים להשפיע וכו'. אז בסוף לא רק שאנחנו לא מקדמים ולא משפיעים בפועל, גם הרסנו את עצמנו ואת העקרונות שלנו.

בהקשר לכך, אמר פעם מיכאל בן ארי: אנשי מרץ אף פעם כמעט לא היו בקואליציה, ולכאורה הם לא עושים כלום אלא רק צועקים מהיציע. בפועל, האידיאולוגיה שלהם שהם לא מוכנים להתפשר עליה במילימטר, היא זאת שהפכה היום לנחלת כל המפלגות הגדולות, כשלפני כמה עשרות שנים הם היו קבוצת שוליים הזויה. בפועל הם השפיעו על המציאות הרבה יותר מאשר כל מפלגה אחרת. רק אנחנו תמיד מפחדים לומר בקול את האידאולוגיה שלנו כי זה לא ישמע טוב, וזה לא העיתוי, ולא יעבוד היום וכו'. אז הגיע הזמן שנלמד משהו ממרץ...

צודק לגמריzada150

הכתיבה שלך כתיבה מאוד יפה, אתה למדת עיתונאות פעם או משהו בסגנון אם אפשר לשאול?

בפועל אנשי מרץ לא רצו שיהודי אחד יגור מעבר לקו הירוק.ותן טל

בסוף האנשים מהמחנה "שלהם" וגם מהמחנה "השני" הקימו יישובים משגשגים ופורחים של מאות אלפי יהודים שגרים "מעבר לקו הירוק".

מרץ גם לא רצו שהמכללה באריאל תיקרא אוניברסיטה. לא הלך להם.

מרץ גם לא רצו הרבה דברים אחרים שקורים על אפם ועל חמתם...

אז על מה בן ארי מדבר? אם היינו חיים במדינה שמרץ הייתה מכתיבה מה לעשות תאמין לי שכולנו היינו צועקים ונאנקים קצת יותר מהיום.

אבל סבבה, אם כל כך חשוב לך - אז קדימה, תרים את עוצמה יהודית להיות מפלגה כמו מרץ - מחוץ או בתוך הכנסת, זה לא באמת משנה, הרי, לא ככה? מה שמשנה זה האידיאולוגיה... - ונראה כמה הם משפיעים על המציאות וכמה גוררמים אחריהם את כל המפלגות.

אגב, לא ראיתי כל כך מה בן ארי פעל בקדנציה שהיה בכנסת 4 נים, ומה כבר שינה/עשה שם, אבל שיהיה.

מי שרוצה להמשיך להצביע למפלגת יחד/עוצמה יהודית - שיצביע, תפאדל. אני אמשיך להשפיע ולשנות מתוככי המפלגה הדתית לאומית.

(אגב, להשפיע זה לא רק בנייה ואפילו לא רק תורה. להשפיע זה גם לת סייעת שנייה בגני ילדים וגם לחלק בצורה הוגנת יותר את התקציבים, שגם בקריית שמונה ובשדרות ובאופקים יקבלו תקציבים כמו ברעננה, כפר סבא הרצליה, ואפילו כמו ביו"ש. גם זה חלק מהאמונה שלי בכך שצריך להנהיג מדינה... לא רק הבנייה ביו"ש ולפטור חרדים מגיוס).

הוא כבר ענה לך על זה:zada150

תוצאה שנייה ואפילו חמורה יותר- בשם הפרקטיות כביכול אתה עצמך מתרגל להכיל עוד ועוד דברים, שחומרתם הולכת ועולה, ובסוף אתה עצמך כבר פועל בצורה פרקטית לגמרי, ושוכח כבר מהאידיאל ומהמטרה שאתה רוצה לתבוע מהמציאות. כך בסופו של דבר אין לך עצמך שום עקרונות ודברים שאתה לא מסוגל להתפשר עליהם, לא כלפי חוץ ולא כלפי פנים.
את התופעה הזאת אנחנו רואים בברור - לפני הבחירות שלפני האחרונות התפשרנו כולנו על כמה דברים קטנים שהיו עם בנט. בבחירות האחרונות התפשרנו על כמה חוקים לא טובים ושהוא לא עשה מספיק להפסיק את ההקפאה.

מה הקשר? מה מענה בזה למה שכתבתי?ותן טל

כתבתי על מרץ ועל כך שלטענתכם כאילו לפיה הולכות המפלגות - הראתי שלא ממש. אמרתי לכם שאתם מוזמנים לנסות להפוך את עוצמה יהודית לכך.

אמרתי שיש הרבה דברים חשובים במדינה הזאת. תפסיקו לחשוב שהקפאת הבנייה היא הדבר היחידי בעולם, זה שטות גמורה. יש עוד דברים שאנשים שהם מנהיגים עוסקים בהם, יש עוד דברים חשובים במדינה. אני לא אומר שזה לא חשוב בכלל או שזה סבבה לגמרי שמקפיאים - אבל הניסיון ליצור מצג שווא כאילו על דברים כאלו או אחרים כל מטרת מהות קיום המפלגה - זה פשוט מגוחך.

עוצמה לישראל רוצה כל חייה להתעסק רק בשני נושאים ספציפיים - שייערב לה. הבית היהודי היא מפלגה ששואפת בין היתר להיטיב לכלל העם ובצורה רחבה מאוד, לא משנה באיזה משרדים היא מוצבת - הכל חשוב. נכון, יש קווים אדומים וגם המפלגה אמרה את חלקם לפחות - אבל המפלגה היא לא מפלגה שבכיס שלך או שלי נטו.

אני בטוח שאם עוצמה לישראל/יחד הייתה בממשלה, מוצבת במשרדים וכו', הגיוני שלא היית מרוצה ב100 אחוז מכל דבר שבן ארי/שטבון/מרזל וכו', היו עושים - ובכל זאת, הם היו הבחירה הכי טובה שלך והיית תומך בהם.

ככה גם לי ברור כשמש שהבחירה הכי טובה לציונות הדתית, מבחינתי, היא מפלגת הציונות הדתית, שפונה גם לכלל ישראל מתוך תפיסת העולם הדתית - ושמה מפלגת הבית היהודי (אגב - גם בלי קשר לבנט נטו). מי שחושב אחרת - סבבה, זכותו, אני לא אפריע לו.

אבל בחייאת, דחילאק - שוב ושוב ושוב ושוב רואים שתומכי יחד/עוצמה לישראל וכו', כל מה שהם יכולים/רוצים/עושים כדי "לקדם" את המפלגה שלהם - נוגע כמעט רק נטו ל"למה אסור לכם להצביע לבית היהודי". הדרך היחידה שלכם להתקדם היא כל הזמן לנגח את בנט ואת הבית היהודי? אתם לא מרגישים קצת קצת קצת עלובים? תעמדו בזכות עצמכם. אתם לא צריכים לפרסם מליארד חוברות ופשקווילים נגד בנט והבית היהודי כדי לקבל מצביעים - ואם אתם כן צריכים את זה, זה רק מוכיח שאין בכם ממש. שכל עצם קיומכם תלוי בקיומה של הבית היהודי וביכולת לתקוף אותה.

די כבר, שבענו... זה רק יוצר עוד פילוג במטרה לקושש עוד איזה 3 קולות. זה באמת שווה את זה?

לא ממש נגד הבית היהודיzada150

נגד הבית היהודי פחות, אבל אני שמח שאנחנו לפחות מאמינים בכך שהליכוד זה לא ימין אלא ימין מזויף.

אם הבית היהודי יקבלו 30 מנדטים - תהיה בטוח שאנחנו לא נהיה אלה שנמנע את זה.

השאיפה שלי הייתה מלכתחילה לייצר מצב שהאזרחים ילכו יותר ימינה ויפסיקו להצביע למפלגות המרכז ואז שתהיה קואליציה של הבית היהודי, עוצמה יהודית, זהות של פייגלין, ליברמן, ואם הליכוד יסכימו ללכת ימינה עד הסוף אז גם הם.

זאת כמובן בהנחה שלאזרחים יכנס קצת שכל והם יפסיקו להאמין בפתרונות מגוחכים שהמנהיגים שהם בחרו מוליכים אותם שולל כמו לפיד, בוז'י, כחלון, ושאר הליצנים האחרים.

אתה מאמין ב"דו קיום" עם האויב הערבי?

מה הקשר "הליכוד זה לא ימין"? מצביעי הליכוד הם באמת ימין.ותן טל

אלא שיש מהמנהיגים שלהם שנסחפים קצת לכיוון השמאל, וצריך להחזיק אותם חזק ולכן צריך מפלגות חזקות מימין לליכוד שיעזרו לשמור את הליכוד בימין. ברגע שהימין מאגף את הליכוד, הח"כים היותר אידיאולוגיים בליכוד מרגישים צורך גם לתת פייט וככה ראשי הליכוד לא יכולים להיסחף יותר מידי.

אגב, תתפלא, אבל אני גם באמת מאמין שנתניהו הוא גם ימין - לא מזויף, אלא ימין. ימין שנגרר רבות אחרי דעת קהל/אובמה וכו', אבל ימין. ממש לא השמאל, בטח לא השמאל של רבין ופרס, אבל אפילו לא השמאל של שלי ובוז'י וזהבה.

(אגב, אגיד כאן רק במילה  או שתיים: אני גם אפילו מאמין שנתניהו לא באמת מעוניין בשתי מדינות לשני עמים. אני מאמין שהוא יודע שלא תהיה מציאות של שתי מדינות לשני עמים, ויודע שהוא לא רוצה את המציאות הזאת, אבל הוא פוליטיקאי ממולח ופועל בדרך שהוא חושב שתעזור לו ולמדינה להמשיך לצלוח את הדרך. אנחנו יכולים לחלוק על הדרך שלו, סבבה, זה הגיוני וראוי - אבל אני באמת מאמין שהוא לא באמת מאמין למה שהוא כל הזמן אומר "שתי מדינות לשני עמים")

אני מאמין שלגרש מכאן היום או מחר או אפילו בעוד 10 שנים, את כל הערבים או אפילו "רק" 60 אחוז מהם (שזה כולל כמובן הן את הערבים תושבי ישראל דהיום והן את ערביי השטחים ועזה) - זה לא רלוונטי ולא יקרה. לא בלי איזו מלחמת עולם, שבנתיים אני לא רואה אותנו מוכנים לה. אז מה כן? ברור לי שהדרך שלנו להמשיך לשלוט היא להראות להם "מי הבוס" ולהעמיד אותם על מקומם. אנחנו אדוני הארץ, נקודה, והם גרים כאן עד שיהיה אפשר שלא יגורו כאן, לאט לאט או בבום באיזו מלחמה מטורפת או משהו כזה - אבל בנתיים, הם כאן ואנחנו יודעים את זה, וצריכים להבין שצריך ללמוד איך לחיות עם זה ולגרום לכך שלמרות שגרים פה הרבה ערבים, הם יבינו שאי אפשר לעבוד בטרור, ו"פחד היהודים" יפול עליהם.

מעולם לא הבטחתי שהדרך שאני מאמין בה היא הכי "קלה" ל"עיכול" - ברור לי שהיא לא, וברור לי שהיא מורכבת. בדיוק כמו שהדרך של הציונות הדתית מורכבת מאוד בכלל.

אבל אני באמת מאמין שהזיות אחרות, לא יעבדו...

מה גם שבן ארי ומרזל לא בדיוק הציגו חזון איך הם "מעלימים" מכאן כמה מליוני ערבים... הדבר היחידי שהם אמרו זה ש"בלי חובות אין זכויות". אתה יודע משהו שאני לא יודע? יש להם תוכנית לשנע מכאן את כל הערבים, תוכנית ריאלית? אם כן - למה הם לא מפיצים אותה?

זה שבסמכותו הבלבדית לפסול את ספרי ההסתה במגזר הערבייקוט
ולא עושה שום דבר, ומקדיש 25 שעות ביממה להתערבות בענייני משרדים אחרים.
יאללה, שילך הביתה.ומהר.
מה זה "התפשרנו כולנו"? אתה התפשרת? הצבעת לבית היהודי?ותן טל

ב. תוצאה שנייה ואפילו חמורה יותר- בשם האידיאולוגיות כביכול אתה עצמך מתרגל להכיל עוד ועוד דברים, שחומרתם הולכת ועולה, ובסוף אתה עצמך כבר פועל בצורה אידיאולוגית לגמרי, ושוכח כבר מהפרקטיקה ומהמטרה שאתה רוצה לתבוע מהמציאות ממש, לא מעולם מדומיין שאתה חולם שאתה חי בו.

כך בסופו של דבר אין לך עצמך שום שבר ביד ושום יכולת השפעה, לא כלפי חוץ ולא כלפי פנים.
את התופעה הזאת אנחנו רואים בברור - לפני הבחירות שלפני האחרונות התפשרנו כולנו על כמה דברים קטנים שהיו עם בן ארי ומרז. בבחירות האחרונות התפשרנו על כך שהוא בעיקר מדבר מדבר מדבר אבל בסוף לא עושה כלום. התפשרנו על כך שהוא היה 4 שנים בכנסת ולא שמענו על יותר מידי שינויים שהוא עשה. התפשרנו על כך שהוא פוגע באפשרות להקים ממשלה ימנית.. בבחירות הבאות אנחנו נכיל ונתפשר על כך שהוא וחבריו זרקו לזבל הרבה מאוד קולות ימניים בבחירות האחרונות. אנחנו נתפשר על כך שהוא לא עוצר את בג"ץ כיום בכנסת, ועל כך שהוא לא עושה כלום עכשיו בכנסת כדי לעצור את ההקפאה ואת הריסת היישובים. אנחנו נתפשר על הפרובוקציות שהוא עושה, ובעיקר נתפשר על כך שבניגוד לכהנה, הוא לא קורא לגרש את הערבים מהארץ אלא רק אומר שבלי חובות אין זכויות - משמע שהוא מסכים שיישארו ערבים בארץ ושיקבלו זכויות מלאות, רק שיקיימו את הזכויות שלהם גם.. - נתפשר על זה, למרות שזה לכאורה נוגד את ההלכה שגדלנו עליה.

ואני יכול להבטיח מעכשיו שהרבה רבנים יגידו להצביע לבן ארי ולמרזל כי "חייבים להצביע אידיאולוגית" אם רוצים לדמיין שמשפיעים וכו'. אז בסוף לא רק שאנחנו לא מקדמים ולא משפיעים בפועל, גם הרסנו את עצמנו, לא קידמנו במילימטר את האידיאולוגיה שלנו, ואת העקרונות שלנו - ופגענו בצורה חזקה מאוד בימין של הכנסת. בכך שחשבנו שאנחנו הימין היחידי שקיים, ובסוף גילינו שאנחנו לא בדיוק "קיים".

הנה, שיכתבתי את הפיסקה שלך, לפיסקה הפוכה. כן, זאת דמגוגיה, אני יודע - אבל זה בדיוק כמו שאתה עשית, רק הפוך, אז אין לך מה להתלונן. כל טוב

לא עשיתי את זה בצורה כזו (נגד "בעל הפלוגתא" שלי), אבל נו,שואף לטוב

על זה נשתדל לסלוח.
ואנסה לפחות מהצד שלי לענות בצורה אחרת:

קודם כל לגבי מרץ - ב"ה ה' עושה לנו ניסים בכך שהערבים עושים לנו הרבה פיגועים, והם גם לא מתפשרים על כלום וככה לא חתמו איתם על עוד הסכמים לאורך השנים (ע"ע ברק בקיימפ דייויד), ובזכות זה רוב הציבור היום כבר מבין שאי אפשר להקים להם מדינה. אבל כשלפני כמה עשרות שנים אפילו מפלגת העבודה הייתה נחרצת נגד מדינה פלסטינית, והתומכים בה היו קבוצה הזויה, ועכשיו המפלגה היחידה שמתנגדת למדינה פלסטינית נתפסת כקיצונית (וזה עוד אחרי כל הפרות האמון והטרור מצד הערבים), אז יש כאן הישג ענק, שהערך שלו הוא הרבה יותר גדול וקריטי מדברים אחרים. וכן, ברור שב"ה הם לא שולטים לגמרי במדינה (בין השאר מהסיבות שהזכרתי עכשיו), מה הקשר? ולא הזכרתי את שיח זכויות הפרט שהם הכניסו בצורה חזקה כל כך (אמנם זה שינוי חברתי כולל, אבל ברור שהמתדלקים העיקריים שלו הם אנשי האידיאולוגיה שבקצה), שנוגע לכל פינה בחיינו כיום.
ואין לי מושג מה התכוונת בכך שאנשים מהמחנה שלהם התיישבו מעבר לקו הירוק, לא מכיר כאלה.

ושני עניינים עקרוניים:
א. לגבי ה"דאגה לכלל ישראל"- כאן באמת נפרדות דרכינו. ברור שאני חושב שאנשים מתוכנו ראויים להנהיג את העם בכל הנושאים- החברתיים, הכלכליים והכל. אנחנו חיים בעולם הזה וביום יום מתעסקים בכל ענייניו. אבל האם זה העיקר? גם בחיי האדם הפרטי, התורה רוצה שאדם יחיה בעולם הזה, אבל ידע שהעיקר הוא לעשות זאת מתוך רוחניות.
אני חונכתי לכך שאנחנו בעיצומו של תהליך גאולה לאומי, שמתבטא גם בדברים הכי גשמיים בחיינו הלאומיים. אבל הערך של האחיזה בארץ, הוא לא סתם עוד מצווה אלא המצווה של דורנו, וכל התקדמות בריבונות ובגאולת הארץ היא התקדמות בתהליך הגאולה, וכן להפך. וכשכל העולם כולו מתגייס כדי להוציא אותנו מהארץ, האינסטינקט הלאומי הבסיסי הוא שזה הדבר הכי חשוב עכשיו... וכן בעניין דת ומדינה, אם אתה מבין שכל נסיגה בתחום הזה היא חילול ה' נורא ופגיעה בקדושתה של המדינה, אז כן- זה דבר חשוב פי 1000 עכשיו מהתקציבים, חוץ מזה שעליהם גם אף אחד לא נלחם איתך.

ב. לגבי מרזל ובן ארי- אני מסכים איתך חלקית שסגנון הפעולה שלהם הוא גם לא בדיוק הסגנון שלי, אבל במהות אני מסכים איתם. ובן ארי עשה כל מיני דברים בכנסת שלאו דווקא קשורים לנושא הבוער לו, לא על כל דבר אתה שומע.
אבל בעניין העקרוני- ברור, זה משנה מאוד אם אתה בתוך הכנסת או לא. ברור שהיינו מעדיפים להיות בתוך הכנסת ולפעול שם, אבל השאלה היא מה הגבולות, ומי קובע אותם. ואני מצביע על הידרדרות ברורה בגבולות שהציבור שלנו מגיע אליהם. לא יודע על מה אתה מדבר, אני לא רואה אצל הבית היהודי שום גבולות. השיח בציבורנו נהיה היום כל כך מכיל, שלא שמענו כמעט אף אחד שהעיז לומר משהו נגד בנט אחרי שהוא הגדיל את תקציב הנוער הגאה. לטעמי זו מציאות מזעזעת. אתה מוזמן לקרוא בספר "להכות שורש" באיזו צורה הרב קוק נלחם בכל דבר קטן שקשור לאי שמירת מצוות בארץ (בצורה כפייתית לגמרי, אגב).
לענייננו, ברור שיש מציאות שבה אתה צריך להתפשר כשאתה מצביע לכנסת, אבל- א. אתה צריך שיהיה לך ברור כשאתה מצביע שזה לא "המפלגה שלך" אלא זו הדרך היחידה שלך כרגע לפעול במציאות. ב. עדיין השאלה היא מהם בדיוק הגבולות, ועד כמה אתה מוכן לוותר כדי להגיע לעמדת כוח. אני חושב שהידרדרנו בזה הרבה מאוד, וההידרדרות כבר גורמת לנו לתוצאה עגומה מאוד שגורמת נזק גדול להגשמת המטרה וגם למי שאנחנו. דוגמא לשם הבהרת העניין בלבד- אני בטוח שאם כל פעולות המדינה היו מכוונות לדברים רעים, לא היית לוקח בזה חלק גם אם זו הייתה הדרך היחידה לפעול במציאות.

ואענה לך על כמה שאלות- בבחירות שלפני האחרונות הצבעתי לבית היהודי. במהלך הקדנציה ההיא ב"ה התפכחתי.
לגבי הטענה שאנחנו רק מדברים נגד הבית היהודי, זו גם טענה דמגוגית. היא גם לא נכונה עובדתית, כי לפחות מרזל רוב הזמן לא עוסק בזה אלא בענייני כלל ישראל שונים. חוצמזה, הרי ברור שהמצביעים הפוטנציאליים הם כאלה שמצביעים באופן מסורתי לבית היהודי, לכן צריך להסביר להם למה לא לעשות את זה. ועוד דבר- חוץ ממערכת הבחירות האחרונה, במערכות הקודמות זה ממש לא היה ככה.
וסתם הערה, בשרשורים אחרים הקפדת מאוד על כבוד רבנים. אולי לא שמת לב, אבל השמטת את התואר "הרב" מהרב כהנא...

תיקון קטן בניסוח- לגבי הרב קוקשואף לטוב

התכוונתי שהמאבק שלו היה בצורה שגורמת לסוג של כפיה דתית.

ראשית אתנצל, באמת בטעות נשמט התואר...אם המנהל רוצה יכולותן טל

לתקן - וגם בטעות עוד טעות שלי, כתתי כהנה במקום (הרב) כהנא.

אז על זה אני מתנצל. על שאר הדברים אענה בהמשך... (רק דבר אחד אגדיר כבר כעת: לא, ממש לא, אני אצביע לבית היהודי ויהיה ברור לי שזאת ורק זאת המפלגה שלי. אם יש טעויות לכאן או לשם - מצער, אבל זה לא הופך את המפלגה הזאת ל"לא המפלגה שלי", בדיוק כמו שלא על כל טעות של מרזל וכו', המפלגה ההיא תהפוך ל"לא שלך". בנוסף - אני לחלוטין לא מסכים איתך שלבית היהודי אין גבולות, אבל לדון על גבולות זה קצת מסובך בכל מקרה כי זה נוגע למצבים תיאורטיים, לרוב. אבל שתדע שאני לחלוטין חולק עליך בזה).

כאמור, על יתר הדברים אענה בעזרת ה' במפורט בהמשך.

לפי מה שכתבת, באמת הבית היהודי מייצגת אותךשואף לטוב
ואין סיבה שהיא לא תהיה המפלגה שלך.
אני אסביר יותר- בן ארי ומרזל אם יעשו טעויות לטעמי, הן יהיו בעיקר טעויות טקטיות ולא משמעותיות. עולם הערכים שלהם והשאיפות שמניעות אותם, הן אותן שאיפות שלי. ועדיין קשה לי לומר שהם המפלגה שלי. לעומתם הבית היהודי כיום עובדים בראש אחר לגמרי, לא נראה שהתורה מניעה אותם, לפחות את העומדים בראש שהם הקובעים למעשה. המטרות שלהם אחרות והשאיפות שלהם אחרות. אז נראה לי לא שייך להגדיר מפלגה כזו כמפלגה שלך. נכון, במקור זו מפלגה שלנו והכל, אבל כיום זה המצב למעשה.
היא לא המפלגה שלך. סבבה, בכיף. אף אחד לא מנע ממך.ותן טל

אני חושב אחרת ממך בהכל, אבל לא משנה - העובדה היא שלכל אחד יש את המפלגה שלו. לרב הזה יש את המפלגה הזאת ולרב אחר יש מפלגה אחרת (אגב, זה קצת מעציב שאתה מעט מזלזל ברבנים ולכאורה אומר שהם לא יודעים לעשות את הבחירות שלהם או עושים אותן רק למראית עין ו"מכניס להם מילים לפה" כאילו הם אומרים "תצביעו לזה כי זה מה יש... - זה שאתה לא חושב שזה לכתחילה להצביע לבית היהודי, זכותך - אבל בבקשה אל תחיל את דרך ראיית החיים שלך על הרבנים האחרים. אתה ככל הנראה לא יותר דתי מהם, ומה שבטוח - אתה לא נמצא במוח שלהם. אתה לא יודע במה הם מאמינים, אז הם ראויים לקצת יותר כבוד ממך, שכאשר הם אומרים משהו, אתה צריך להאמין שהם מתכוונים למה שהם אומרים ולא לייחס להם משמעויות אחרות כפי רצונך. ואכן רבנים רבים תומכים במפלגת הבית היהודי לכתחילה ולא בדיעבד. מה לעשות, תרצה או לא תרצה זה המצב.)

ואתה רק חושב כעת שאם הם יעשו טעויות אלו יהיו רק טעויות טקטיות ולא טעויות שלדעתך יהיו משמעותיות - אתה לא באמת יודע. ובכל זאת אני מאמין שגם אם יעשו טעויות משמעותיות זה לא שישר תזרוק אותם לפח הזבל של המפלגות מבחינתך...

(וכמובן - גם בן ארי ומרזל לא אוחזים בתורה ה"שלמה" כביכול - אין להם בעיה שערבים ישארו בארץ ישראל, למשל, ככה לפחות משתמע מססמת ה"אין זכויות בלי חובות" שלהם - שהם רק רוצים שהערבים יקיימו את החובות שלהם. זה א נשמע, שוב, כמו מה שהרב כהנא אמר, לגרש את הערבים מהארץ...או במילים עדינות "לטרנספר אותם").

לגבי הרבניםשואף לטובאחרונה

דיברתי על רבנים גדולים מסוימים שאני מכיר אישית (ומעריך ומכבד מאוד), ויודע שזאת הסיבה שהם אמרו להצביע לבית היהודי. "מפלגה שלהם" או לא זה כבר ויכוח סרק על ההגדרה, העיקר שברור להם שמטרות המפלגה המרכזיות לא ממש מייצגות אותם. חבל שאתה ישר מאשים האשמות שווא בלי לדעת מה עומד מאחורי הדברים. 
בכל מקרה, אני מביע את דעתי (ע"פ דעת הרבנים שלי), ולפיה הבית היהודי והתמיכה בה גורמים לנזק גדול מהרבה בחינות. זה לא סותר את הכבוד שלי לרבנים שעושים את זה.

לגבי מרזל, אני אסביר שוב- אני מכיר כבר מספיק את האישיות שלו ושל בן ארי, ויודע שהם אנשי תורה ויראי שמים שעומדים על העקרונות שלהם, אז אני בהחלט סומך עליהם. (נכון, יוחנן כוהן גדול סרח בגיל 80 כפי שמסופר בגמרא, אבל זה לא משהו שאני צריך לחשוש לו כרגע). לגבי "אין חובות אין זכויות", האמירה שמשתמעת מזה לצד החיובי היא לא אמירה ברורה, ולכן אני לא רואה בה בעיה. אני חושב שברור לכולם מה הם באמת חושבים שצריך לעשות. נכון, אני מעדיף שיהיו אנשים ורבנים כמו הרב שטיינר, שאמר פעם בראיון בפירוש שהוא בעד שכל מי שלא גר תושב לא יהיה כאן.
לעומת זאת, העומדים בראש הבית היהודי (שהם קובעים למעשה שם) הוכיחו לי שהשאיפות שלהם לא נוגעות לתורה, ורחוקות מאוד מהשקפת עולמי, וזה מתבטא גם במצע המפלגה דהיום. הם הוכיחו לי שאין להם שום גבולות (לא, כאן זה ממש לא דיון תאורטי אלא עובדות ברורות, לפחות לפי היהדות שאני מכיר). בשם הפרקטיקה והרצון להנהיג (במקרה הפחות גרוע), ובשם תפיסות לא יהודיות (במקרה היותר גרוע) הרואות ביהדות פולקלור בלבד, הכל מותר.
ואם כבר, אביא עוד דוגמא להידרדרות: לפני 40 שנה נגרם בטעות חילול שבת של כמה שרי ממשלה (כשמטוסי קרב חדשים הגיעו רק סמוך לשבת), ובעקבות כך הופלה הממשלה... היית יכול לדמיין מצב כזה היום?

לסיום, אני עדיין מחכה לתגובה רצינית על הטענות העיקריות שלי. יכול להיות שאנחנו חולקים מהותית בכל מיני נושאים, בינתיים בעיקר עסקת בדמגוגיות לעגניות על הדרך שלנו. חבל שהדיון נשאר ברמה הזו.

מסכים עם כתיבתך היפהzada150

רק לא ענית לי על השאלה: אתה למדת עיתונאות או משהו בסגנון?

תודה רבה!! טרם הספיקותי לענות...שואף לטוב
לא למדתי.. גם אין לי מושג אם לומדים את זה
נסיעה לירושלים לתפילה בכותל המערבי בכביש 90….סיעתא דשמייא1

…מעורר את התקווה להתחדשות.

כל הכבוד🙂קעלעברימבאר

תזכה לחזור בתשובה שלמה ולהשאר על אדמת הקודשהסטורי

שבעז"ה אוירה גם יחכים אותך, לראות את הטוב במיישבי הארץ ומוסרי הנפש עליה.

אמן . הרצון קיים אבל יש אילוצים.סיעתא דשמייא1

שמחתי באומרים לי בית השם נלך….סיעתא דשמייא1

…עומדות היו רגלנו בשעריך ירושלים.

ברוך שובך הביתהשנונימיאחרונה

תיזהר מחרדים, הם יחזירו אותך לאוסטרליה...

זה לא בדיחה.

הלחץ של נתניהו על מעוז וסמוטריץ מוציא אותי מדעתימרדכי

בס"ד

הדיווח הבוקר על הלחץ של נתניהו לאיחוד בין אבי מעוז לבין בצלאל סמוטריץ' - הוא טעות בעיניי

מפלגה שפעם אחר פעם רצה ומתאבדת בשביל בסוף להצליח להיכנס - זה בעיניי סביר. יש אחוז חסימה גבוה שצריך לצלוח וזו הדרך היחידה בסוף לעשות חיבורים, וזה אכן מה שעשו נעם בתחילת דרכם. אבל זה לא הסיפור כעת. אבי מעוז קיבל פעמיים את הצ'אנס שלו ולא עשה כלום! העשייה שלו בכנסת מסתכמת בנאומים נגד הפרוגרס ושני חוקים וחצי שעברו בקריאה טרומית.

למה צריך לעזור לבן אדם כזה, שקיבל את ההזדמנות שלו להוכיח את עצמו, להיבחר שוב פעם?! בן גביר לדומה, הצהיר כל הזמן שברגע שהוא יכנס לכנסת הוא יוכיח את עצמו וייצור לו בייס - מה שאגן קרה. אבל אצל מעוז זה לא קרה והוא עדיין מייצג את עצמו ולא הרבה מעבר לזה.

אתמול פרסם דביר עמר, פה בערוץ 7, שגורם בסביבת רוה"מ אומר לו "מהסקרים שלנו גם אם אבי מעוז ירוץ לבד ישרוף בגג כמה אלפי קולות בודדים. לעומת זאת אם יתחבר עם סמוטריץ יבריח קולות שינדדו לאופוזיציה - יותר מהקולות שיביא". מוטב שכך ינהג נתניהו גם הבוקר.

נתניהו נתון ללחץ כפול- משני הצדדיםאיתן גיל

הרב טאו מקורבו של נתניהו לוחץ לשלב את הנציג שלו, וסמוטריץ' מתנגד מטעמים מובנים, ומפעיל לטובתו את לשכת ראש הממשלה.

ההשוואה בין מעוז לבן גביר אינה הוגנת בהנתן שבן גביר שלט בשני משרדים מרכזיים, ועוד משרד... בערך. מעוז, ח"כ בודד לא שלט בכלום.

כי משרדים מייצרים קבלות ובייס.

כך ואחרת, אם הרב טאו יורה לאנשיו להצביע מחל תמורת הישג כלשהו לסביבת הר המור, הכל יבוא על מקומו בשלום, אבל זה לא יקרה.

השוואה מדוייקת בעיניימרדכי

בס"ד

בכנסת הקודמת (24) בן גביר היה ח"כ בודד וכבר התחיל לצבור כוח רק מעצם כניסתו לכנסת והעובדה שהוא חרש את הארץ לכל אורכה.

וממתי נתניהו הוא מקורובו של הרב טאו?!

בסוף 2019 השתתף הרב טאו בהפגנה גדולה למען נתניהואיתן גיל

ברדיו קול חי הוא הוגדר מקורבו של נתניהו.

כעבור 3 שנים הוא גמל לרב טאו ונשכב על הגדר כדי שמעוז יכנס לרשימה לכנסת.

לא הבנתי את הטבלאות שצירפת.

בהערת אגב, יש הבדל מהותי בין בן גביר שפונה אל קהל ימני רחב, ולכאורה הבייס של הליכוד, ובין מעוז שפונה אל קהל נישתי שבין קטן לקטן מאוד.

זה מציף את השאלה, האם עדיין יש תועלת ממשית במפלגות נישה מכל סוג שהוא, אבל דומה שלא כאן המקום.

הטבלה מאוד ברורהמרדכי

בס"ד

היא מראה שבן גביר הביא בסקרים של הבחירות הקודמות (בתקופה בין פיזור הכנסת לסגירת הרשימות) בין 5-9 מנדטים וזה אחרי שנה וחצי כח"כ בודד. מעוז לעומת זאת לא עשה דבר או חצי דבר כדי לנסות להגדיל את הבייס שלו.

אז כן, אני חושב שמפלגת נישה שקיבלה את הצאנס שלה ולא הוכיחה לא עשייה ולא מעבר של אחוז החסימה - אין מה לפעול למענה.

לפי ההסבר שלךמשה

עכשיו יהיה (שוב?) המבחן של זהות. ניצלו סיטואציה ודחפו אותם לאיחוד. עכשיו יש עבודה אמיתית.

נכוןמרדכי

בס"ד

בניסיון הקודם הוא פישל. עכשיו הוא יהיה צריך להוכיח את עצמו שהוא למד להתנהל נכון.

השנקל שלי לעניין זהאריק מהדרום

נתניהו מעריך שיותר קולות יאבדו מאשר יכנסו מהרשימה של סמוטריץ ופייגלין בעקבות האיחוד, בעיקר מצד מצביעי פייגלין, אבל יאבדו בתוך הגוש כנראה.

והקולות של מעוז יקלטו מתהום הנשיה של החסימה.

אני בכלל לא משוכנע שהלחץ הוא של נתניהוהסטורי

פעילי נעם, מפעלים בימים האחרונים לחצים כבדים ולא בוחלים בשום מניפולציה לקידום העניין. בעשיה פוליטית ממשית הם חלשים, מאוד, אבל ברעש וצלצולים הם חזקים. אני בכלל לא משוכנע שהשמועות על 'לחץ מצד נתניהו', זה לא ספין שהם המציאו.

מסתבר שגם נתניהו יודע, ששריון של מעוז, שכאמור לא עשה בכנסת האחרונה שום דבר מועיל שלא יכל לעשות מבחוץ ורק גרם לרה"מ להזיע, ירחיק יותר מצביעים שעלולים לזלוג שמאלה משיביא מצביעים.

בגדול לכל החיבורים האלה יש מחירמשה

גם בשביל האיחוד בבחירות הקודמות ביבי שילם להם במנדט של הליכוד. יש סיבה למה אנשים לא אוהבים את המהלכים של אבי מעוז.

היו שני פרסומים הפוכים שמיוחסים לנתניהואיתן גיל

בראשון נאמר שנועם מבריחה יותר קולות משהיא מביאה, ובשני נאמר שהוא פועל למען שילוב נועם בציונות הדתית.

לפחות אחד מהם הוא שקר, ואולי כדבריך, זה ספין שהם המציאו, או שפשוט הוא חזר בו.

אני לא יודע למה הוא צריך לבחוש בכביסה המלוכלכת במגזר, ולמה המגזר עצמו לא מתאמץ בכל דרך שהיא להגדיל את מספר הפתקים מטעמו שיוכנסו לקלפי.

הלייטים שהתפזרו בין כל מפלגות השמאל הם יעד לחיזור ולהשפעה, ולהשבה הביתה. מדובר בכששה מנדטים, אלא שנתניהו אפילו לא יודע איך להגיע אליהם.

אכן ספין. לא היה שום לחץ.אריאל יוסף

לא צריך להאמין לכל שטות שמתפרסמת בתקשורת. בטח לא בזמן בחירות ובפרט בהגשת הרשימות.

לדעתי סמוטריץ עצמו צריך לרצות את החיבור הזהקורא נלהב לשעבר

כי הוא עדיין על סף אחוז החסימה.

כי גם אם פייגלין מוסיף מנדט, הוא בהחלט גם מרחיק כמות כזו, בטח כשיש חלופות דומות יחסית כמו עוצמה ווינטר.

לכן כדאי מאד שיחבור גם למעוז שיש לו הרבה מצביעים וגם פעילים מאד איכותיים שיכולים לעשות עבודת שטח חזקה שתביא אליו את המתלבטים האלה. נכון שגם נעם מרחיקה מצביעים אבל הוכח שמצביעים להם בסופו של דבר ופעילים איכותיים יכול להיות משמעותי מאד פה.

-לדעתי מעוז לא אשם בזה. הוא רק ח"כ בודד ולא נתנו לו כלום מהקצת שהוא ביקש. וכשאתה פועל נגד הזרם, בשונה מהדברים הנפלאים שבן גביר קידם שיש להם תמיכה רחבה בכנסת, אז קשה מאד לפעול כח"כ יחיד, ואדרבא חלק מהתנאים להצטרפות הפעם צריך להיות שייתנו לו גיבוי גם שאר השותפים. כי בלי זה הוא באמת מיותר בכנסת

ולשואלים אני אומר מדאגה לימין. מבחינתי הכי טובקורא נלהב לשעבר

היה שסמוטריץ ווינטר היו מתחברים פשוט. ואבי מעוז אם גם יצטרף זה היה נחמד וממקסם יותר קולות אבל פחות קריטי.

החיבור הזה רק יזיק לו ולסיכוי שתהיה ממשלה לאומיתהסטורי

כל ה'אכלו לי, שתו לי' - לא לגיטימי בפוליטיקה. חלק ממה שצריך לדעת בפוליטיקה, זה להתנהל בשיתוף פעולה, ההשגים מגיעים בתמורה לשיתופי פעולה. אם היתה סיעה של שמונה מנדטים ולא של שבעה, אולי אבי מעוז היה יכול להטריל קצת פחות - אבל כל הדברים המהותיים שחשובים לו, היו מקודמים יותר. ההתעקשות שלו לעבוד כסיעת יחיד, שממילא אין לו גם אמצעי לחץ על הקואליציה - היא שגרמה שהוא מסיים עם הרבה נאומים ו0 עגול של הישגים.

מעבר לזה - הוא הצליח להיות סדין אדום בעיני רבים. הקולות שהוא ירחיק מהמפלגה, רבים מאוד מהקולות שהוא יביא. לטעון שהקרבה לאחוז החסימה היא סיבה להכניס אותו - זה חוסר הכרות מוחלט עם הציבור.

הסיפור של אבי מעוזאיתן גיל

הוא מואשם בהטרלה כי כל הפעילות שלו בכנסת היוצאת, לטוב ולרע, היתה בענייני דת ומדינה.

יריבו הגדול סמוטריץ' התעסק בכלכלה, ובבטחון, ובקטטות עם בן גביר, ובאנטנות, ושום כלום בענייני דת ומדינה. החריג היה הפיאסקו עם הרב מיכה הלוי.

וממילא הוא לא הטריל.

ההטרלות של אבי מעוז, ממש לא הסתיימו בדת ומדינההסטורי

פעילות אמיתית לא היתה, לא בדת ומדינה ולא בתחומים אחרים, רק סיפורים והטרלות.

בזמן שהוא הטריל עם החלטות הצהרתיות על 'ריבונות', כשהוא יודע טוב מאוד שראש הממשלה לא יכול לאפשר לזה לעבור, סמוטריץ' דאג לריבונות בפועל.

בזמן שהוא הקריא במליאה סיפורים על פרוגרס, רוטמן דאג להחליש את הדיפ-סטייט שמוביל את הפרוגרס.

בזמן שהוא צעק 'חינוך יהודי, חינוך יהודי, חינוך יהודי, רק אני דואג לחינוך יהודי' - סמוטריץ' דאג שמוסדות החינוך יתפתחו, שההורים יוכלו לעמוד בתשלומים ואורית סטרוק דאגה לבנות השירות שיתנו חינוך יהודי.

ההתבכיינות של חסידיו ש'לא נתנו לו', מראה בדיוק שהם פשוט לא מבינים איך עובדים בפוליטיקה -בשיתופי פעולה- ואין שום טעם לתת עוד הזדמנות לאלו שפשוט לא מסוגלים.

שהימין לא יתבכן על שריפת חצי מנדטאיתן גיל

ומנדט שלם לאחר חלוקת עודפים.

אפשר היה להגיע איתו להסכם פרישה מהמירוץ תמורת תופינים כאלה ואחרים בכנסת הבאה.

אבל אוי השנאה.

לזה יהיה אפשר להגיע גם בהמשךהסטורי

אבל לתת לו מקום ברשימה, היה מרחיק יותר ממועיל.

אגב, לא חושב שישרוף אפילו חצי מנדט. כן, כמו שכבר ראינו בעבר 1,400 קולות יכולים להיות ההבדל בין ממשלה יציבה, לאין ממשלה.

אני חושב שהוא ( לא) בכוונה עושה את זהנוגע, לא נוגע

זה הקו של הר המור (תרתי משמע), בטרם ירד לעולם המעשה.

בסופו של דבר הם אנשים שטבוע בהם ניתוק מהותי מסויים מהפרקטיקה, לטוב ולרע.

רואים את זה גם אצל וינטר, שלכאורה אמור להיות אדם מאוד לוגי וריאלי אחרי כל מה שעבר.אבל עכשיו הוא לוקח סיכון עצום, שהרווח בו, גם אם יהיה, הוא קטן לעומת הללכת על בטוח ולהתאחד (וגם לצאת בסדר מול ה' ושהוא עשה את שלו).

הרי ברור שאם הוא היה ניצב בפני אותו סיכון כשהוא צריך להחליט על פעולה צבאית, הוא היה הולך על בטוח ולא לוקח סיכון גדול מאוד בשביל רווח קטן. אז למה פה, כשזה משהו שנוגע לכל העם, הוא מסתכן?

כי הוא מנותק מהפרקטיקה הפוליטית, שבניגוד לפרקטיקה הצבאית, אין אצלה מסלול מסודר של התחלה בקטן ועלייה לאט לאט.

אם וינטר יהיה גבולי בסוף המירוץאיתן גיל

ליברמן יעזור לו לעבור את אחוז החסימה.

בקרוב נדע עם מי הוא חתם על הסכם עודפים. ליברמן או בן גביר.

אם וינטר לא עובר, הוא שרף את עצמו מכל הכיווניםנוגע, לא נוגע

והפיקוד הבא שלו יהיה להיות מדסניק במכינת עלי

אם היא לא תיסגר...קורא נלהב לשעבר

אם בגלל מעוז ווינטר, תעלה ממשלת ליברמן-עבאסהסטוריאחרונה

היא אכן בסכנת סגירה.

העיקר שנם ימשיכו לצעוק, שהם ורק הם התורה בטהרתה.

לזה אני מסכים ולכן אין שום תועלת לעם ישראלהסטורי

מנוכחותו בכנסת כשהוא לא מסוגל לפעול בה בשיתופי פעולה.

אני מבין שלא נותרה לי ברירהאריק מהדרום

חייב להצביע למפלגת משפט צדק.

בתכלס יש אזרח שנמק שלושה עשורים בכלא בגלל שהשבכ רצח את ראש הממשלה וזיני לא עושה כלום.

לא עדיף כבר עלה ירוק?משה

אני נגד לגליזציה של קנאביסאריק מהדרוםאחרונה

מנגד אני לא מבין איך אנחנו חיים עם הדרייפוס של מדינת ישראל כבר כל כך הרבה שנים.

יוסי בכר מצטרף לציונות הדתיתאיתן גיל

כל הכבוד למפלגה שמחזקת את שורותיה עם תלמידים מובהקים של הרב קוק זצ"ל

מי שלא טוב לו תמיד יכול להצביע נעםנקדימון

^^^^ יוסי בכר, כמו גם משה פלד, לא יוצב במקום ריאליהסטורי

אין צפיה שהוא ייצג אותנו. יש ערך במקום הסמלי, שקצינים בכירים, גיבורי ישראל, מכירים בזה שערכי הציונות הדתית הם הערכים שראויים וצריכים להוביל את עם ישראל כיום.

מדבריו של יוסי בכר נשמע שהוא בתהליך התפכחות וגם אם אולי מידי מורכב לו כיום בגילו המתקדם לקבל עול תורה ומצוות כמו בנו שחזר בתשובה שלמה ונשוי לנכדת הרב ליאור

(הועברת לדף אחר

להכרזה שלו יש ערך משמעותי.

בכר ופלד נועדו לעצב מחדש את ההות היהודית של הצה"דאיתן גיל

הוא מאמין בהעתק והמשך של תפיסת הבית היהודי עם איילת שקד, ינון מגל, ואלי אוחנה.

מעוז ולייטנר הם דמויות בעיתיות בעיניו.

המצאות חסרות כל ביסוס...הסטוריאחרונה

חוץ מזה שמעוז אכן בעייתי, סתם בזבז כסא בכנסת ארבע שנים. לא מועיל בכלום וגורם אנטגוניזים לכל מה שכולנו מסכימים עליו.

לא מכיר את לייטנר ושות', אבל אם באמת היה רוצה מקום בכנסת ולא סתם לעקוץ את ג', היה מתחיל מלהתאחד עם 'הקהל' ועם 'אח"י'.

בסופו של דבר, הוא הצטרף כהבעת תמיכה ולא כדי להיכנסארץ השוקולד

לדעתי זה מעניין מאוד ומשמעותי שהוא ואיתם שהיו מפקדים במלחמה במילואים כעת מביעים תמיכה במפלגה של סמוטריץ',

אצל נתניהו יש את אלישע מדן וטליק גווילי ששילמו מחיר גדול במלחמה ותומכים בו,

אצל אייזנקוט יש בכירים לשעבר,

אצל גולן יש אנשי מחאה,

אצל וינטר יש אזרחים שהיו מעורבים במלחמה.

זה מעניין ומעורר מחשבה מה כל מפלגה מציגה

הממשלה הבאה צריכה…סיעתא דשמייא1

או לדחות רשמית את הסכמי אוסלו (מאז השתלטות חמס על עזה היתה לה עילה לעשות זאת) או לחזור לקווים של A B C ולא לזוז מהם מבחינת התיישבות. כמובן שצהל יהיה חופשי לנוע בכל מקום שיש בו סכנה בטחונית.

המצב הנוכחי בו שרים מעודדים זחילה התיישבותית לאזורי A B פוגעים בכל מפעל ההתישבות.

60 אחוזים של של שטחי C הם השג לא מבוטל.

בבקשה תשובה עניינית ולא השמצות ונבולי פה.

צודק 100% כולם חושבים כמוךשנונימיאחרונה

נער גבעות עם כבשים נראה כמו ילד שטעה בדרך.

הילכו שנים יחדיו בלתי אם נועדו?אריק מהדרום

מי שמכיר את מלון וולדורף אסטוריה יודע שזה מלון יוקרה אולי הכי יקר בארץ.

נאמר שכדי להכנס בשעריו אדם ממוצע צריך לקחת משכנתא.

בוא נגיד שאיש לא נקרא לפגישה שם "באקראי" לפי הדיווח על וינטר ולייטנר.

אין שום סיכוי ששני אלה נפגשו שם באקראי במלון הזה דווקא לקראת סגירת הרשימות ודיברו שם דברי תורה, כל מי שמכיר את המלון הזה מבין את זה היטב.

אני חושש שיש מליארדר מאחורי לייטנר ואני חושב שעם שיווק נכון למאוכזבי החברה החרדית לייטנר עשוי להיות הפתעת הבחירות.

רק בהקשר של היוקרה של המלוןזמירות

לא יודע כי לא התעמקתי בזה על איזו פגישה מדובר ומי הם הדמויות המדוברות - באתי לתקן את הרושם שהבאת על המלון

הוא ברמת מחירים דומה לזו של מצודת דוד הסמוך. לא הכי יקר בארץ (קמפינסקי בת"א נחשב ליקר והיוקרתי - יותר מהמלך דוד בירושלים).

היינו בו פעם סוף שבוע, לא צריך להיות עשיר במיוחד.

גם בו וגם במצודת דוד רואים המון חרדים מתארחים.

הנפשות הם וינטר ולייטנראריק מהדרום

וינטר עם לייטנר זה חיבור טובאיתן גיל

שיביא עוד חמישה מנדטים גגד השמאל.

הלואי שיצא משהו טוב מהמפגש הזה

הלכתי לחפש ולקרוא מה קרהזמירות

זה מתחבר אצלי לנוהג של צעירי המגזר החרדי הנפגשים לדייטים ועושים זאת במיוחד בישיבה בלובי דווקא במלונות היוקרה בירושלים (וגם בהילטון ת"א. לא במלונות ה-'פושטים' במלעיל…)

זה משיקולי ארנונהמשה

בתי מלון מגדירים את הלובי שלהם כחצר ציבורית כדי לא לשלם עליהם ארוננה. זה אומר שכל אחד יכול להיכנס בלי לשלם (היי דייטים חרדים) כי מבחינה חוקית זה סוג של לא שטח פרטי.

משהו לא ברור שםברגוע

הם הודיעו עכשיו שלא ירוצו עם וינטר כי לפי הסקרים לא בטוח שיעברו, אבל הם כן יהיו בכנסת הבאה, איך בדיוק??

היה דיבור שוינטר יחבור לסמוטריץ'איתן גיל

אבל את פייגלין הוא לא רוצה, ולכן ירוץ בנפרד, וישרוף ביחד עם כולם.

מקווה שלייטנר ווינטר יפרשוברגוע

וינטר כבר הגישמשה

לפרוש אפשר גם ביום שלפני האחרוןאיתן גיל

וינטר לא יפרוש, מסתבר שהוא מגלומן רצינינוגע, לא נוגע

גם לייטנר לא נראה לי יפרוש כי הוא רוצה להוכיח למפלגות החרדיות את כוחו.

בתור חרדיקבלה

יגמור מחוץ לכנסת.

תרשמו.

ברורמשה

אבל אם יוכל להזיק אז יוכל להשתמש בזה בשביל "איחוד" בסבב הבא. כמו בן גביר וכמו פייגלין.

הוא לא יהיה שווה כמעט כלום.קבלה

זה שאנו שומעים עליו - כי יש לו מימון,

לא יודע מאיפה

אם יקבל מעל אחוז? בטח שיהיה שווהמשה

יהיה לחץ "להתאחד" איתו בפעם הבאה ולתת לו מקום ריאלי. איתמר בן גביר וחבריו עשו את זה במשך עשרים שנה עד שזה עבד להם.

11חלקבלה

למעשה הוא לא יקבל חצי אחוז.

לדעתי.

בוא נראהמשהאחרונה

עכשיו הוא נכנע ל'אישה חרדית עכשיו' ולקמפייו הזה וצירף לרשימה שלו אישה חרדית שמאלנית.

נתניהו הגיש תביעה נגד עיתון הארץ. זה לא מספיקhamedinai

הבית המשפט לא מסוגל להגן על הבוחר מפרסומי כזב תקשורתיים

​כשעיתון מפרסם ידיעה כוזבת וקשה נגד נבחר ציבור, התגובה הטבעית היא לחכות לתביעת הדיבה. אבל כשצוללים למורכבות המשפטית, מגלים אמת מטרידה: המערכת המשפטית לא בנויה להגן על תהליך ההכרעה הדמוקרטי בזמן אמת.

* אין פיצוי על "נזק פוליטי": בית המשפט בוחן פגיעה אישית בשם הטוב, ולא מתמחר אובדן מנדטים או נזק לאומי. מבחינה משפטית, תביעת דיבה עוסקת באדם הבודד ולא בתוצאות הבחירות.

* ​לתומכים אין מעמד משפטי: חוק איסור לשון הרע אינו מאפשר לאזרחים, לתומכים או לציבור שלם להגיש תביעה, גם אם הפרסום פגע קשות במדינה.

​* צדק מאוחר הוא לא צדק פוליטי: פסק דין שמגיע שלוש שנים לאחר הפרסום, כשהבחירות כבר הוכרעו והממשלה כבר התחלפה, הוא חסר משמעות מעשית. מבחינת גוף תקשורת המונע מאג'נדה, הפיצוי הכספי המאוחר הוא פשוט "הוצאה מוכרת" בדרך למטרה.

​המסקנה המתבקשת:

​במציאות שבה המערכת המשפטית לא מסוגלת להתערב, נטל ההגנה על הדמוקרטיה עובר כולו לכתפי הבוחר.

​אין לנו את הפריבילגיה להיות אזרחים פסיביים. כדי לשמור על המדינה ועל עתיד משפחותינו, כל אזרח חייב לפתח ספקנות בריאה, לגלות תחכום, לצרוך מידע באופן ביקורתי ולא ליפול בפח של הנדסת תודעה ופרסומים זדוניים. בית משפט זה טוב וראוי, אבל לא מספיק, התשובה לתקשורת מגויסת היא לא הבית המשפט – אלא ציבור ערני, חכם ומפוכח בקלפי.

נראה לי שאצביע למפלגתאריק מהדרום

שרשר לאהבה ולאחדות העם

אוחאריק מהדרום

גם הוא תומך בנתניהו.

משהאחרונה

אולי יעניין אותך