נראה שהבית היהיודי קיבלו החלטה טקטית להתעלםלב אמיץ

מהעצורים בשב"כ.

אורי אריאל מקים נמל לעזתים, בנט מקים לערבים מכללה.

סלומיאנסקי הבטיח משהו לא? לא שומעים ממנו.

את יוגב לא שומעים כבר זמן מה.

טוב, שקד.

וסמוטריץ'? 

רק כדי לאזן, גם מתנועת יחד כתנועה לא שמענו התייחסותותן טל
לפרשת דומא. היחיד שראיתי משהו שהוא פירסם בנושא, זה ברוך מרזל. לא אלי ישי, לא שטבון וכו', לא ראיתי/שמעתי כלום. מוזמנים להוכיח לי שאני טועה. אז כמובן, הבית בכנסת ויחד לא, אבל זה לא אומר שיחד לא צריכים להישמע במדינה כגורם שמבקש להיות משפיע גם כעת וגם בעתיד. הם אמרו שהם ימשיכו להיות תנועה גם לא בכנסת אבל לא רואים כל כך דברים שלהם... אם תרצו הרבה יותר פעילים, לדוגמא...
ושלא יובן מזה שאני מצדיק שתיקה של מפלגה שבכנסת.
מענין אותי מה עומד בבסיס ההחלטה הטקטית הזו.לב אמיץ

שכל מה שיגידו יצא לרעתם מהל הכיוונים...conet
אז למה לדבר הרי מה שתאמר יתקפו אותך...
הם לא בכנסת.עין הקורא

איזה השפעה יש להם?

איזה טענה אפשר לטעון נגדם?

אין טוענים אלא כבגד מי שביכולתו לעשות ולשנות.

לא בכל מקום שכתוב משהו נגד הבית היהודי

צריך ישר לאזן עם תגובה נגד יחד.

נא לא לבלבל עם העובדות.יזהר

את לא שמעתאלעד

אריאל וסלומיאנסקי השמיעו קולם במספר הזדמנויות,

וגם השרה שקד.

האם הם חייבים לציבור הבוחרים שלהם יותר מזה? כן

אבל התעלמות מוחלטת אין כאן

ב 24-72 שעות האחרונות? כשהיה יכול אימפקט לאמירהלב אמיץ

ברורה שלהם ולגיוס כל הכוחות הרלוונטיים? לא שמעתי. ועקבתי בציפיה דרוכה.

לזה אני קוראת התעלמות.

מצדו של בנט יש התעלמות מוחלטתדי"מ
אצל השאר באמת אין.
סמוטריץ לא התבטא בנושא? נראה לי ששמעתי וקראתיותן טל
אותו כמה פעמים בעניין הזה...
עיין תגובתי לאלעד.לב אמיץ

את מאוד מאוד ממוקדת...זה לדעתי נקרא כבר קטנוניות, בלי להעליבותן טל

אותו דבר אפשר להיות קטנוני כלפי כל אחד/ת(לא רק חברי כנסת - גם כלפיך, למשל) בהמון המון נושאים, וככה "להוציא את כולם רע".

אני סבור, במחילה, שאת קצת מגזימה. זכותך כמובן לחשוב מה שאת רוצה, אני רק אומר את דעתי שכנגד... כמו שאני לא עושה כותרות וצעקה מכל דבר שאלי ישי/שטבון לא מתייחסים אליו/לא מתייחסים מספיק/לא מתייחסים בזמן שאני חושב שהכי טוב, ככה אני חושב שהגון להתייחס גם לאחרים. 

לפני שאת שואלת אחרים מה הם עשו למען ולמען... - תשאלי קודם כל את עצמך כמה את עשית והאם עשית כל מה שאת יכולה למען זה (ובלי להעליב, באמת באמת - כתיבה בפורום לא בדיוק משפיעה..וכן, זה גם מופנה כלפיי עצמי, לגמרי לגמרי!)

אתה צודק לגבי אחרים.לב אמיץ

השאלה היתה ממוקדת כי מעשית הם בעלי יכולת ההשפעה כרגע, וכי זו בעיה אקוטית דחופה.

אבל אני מבינה מהתשובה של מרדכי שמחכים להבהרות.

יש לך טוויטר?די"מ
עקבתי אחרי בצלאל והוא הגיב באופן מיידי.
בישיבת הסיעה אכן דווח שהתעלמו מזה לחלוטין. א-ב-למרדכי
בס"ד

אורי אריאל ושולי מועלם פנו לנתניהו לבדוק את חקירת השב"כ ולעצור אותה במידת הצורך.

ניסן ובצלאלא שהלילה והבוקר נערכו הפגנות תחת בתיהם הגיבו למפגינים (בצלאל אמר שהוא פועל וימשיך לפעול. את תגובת ניסן אני לא זוכר).

אבל מי שבאת חבל לי שלא הגיבה (לפחות לא זכור לי שהגיבה ואני מתנצל אם אני טועה) זאת שרת המשפטים, איילת שקד, שאני מאמין שלה יש מתוקף תפקידה הכי הרבה כוח לפעול.

לגבי מה שבנט ואריאל אמרו היום זה לאמקשור אבל בנחלט החלטות עצובות מאוד. בימים שבהם הטרור משתולל אין מקום לא להוריד מההסגר על עזה ולא לבנות עוד מקומות השכלה לערבים. עצוב לי מאוד לראות את זה וזאת אחת הסיבות למה אני לא מצביע להם ולמה דיברתי עם רבנים שניסו להריץ את תקומה עם 'יחד' שכל עוד אורי אריאל שם זה לא יהיה טוב לנו (בהתחלה חלקו עלי, אחרי כמה ימים ב"ה הבינו שיש צדק במה שאני טוען).
הדברים שכתב בסוקר בצלאל סמוטריץמרדכי

בס"ד

הבוקר מצאתי קבוצה של מפגינים מחוץ לביתי שבילו שם את הלילה בקור המקפיא.
הם דרשו שינוי מדיניות הממשלה ביחס לעצורים שעוברים מסכת התעללויות באופן מיידי.

אין לי אלא להזדהות עם אותם מפגינים ואעלה את דרישתם לסיעתי היום ובתקווה גם לראש הממשלה. עינויי אזרחים שייך למשטרים אפלים, לא למדינת ישראל.

מקור

אך כאמור, ע"פ הפרסומים באתר סרוגים הנושא לא עלה על סדר היום בישיבת הסיעה והתעלמו ממנו. 

תודה.לב אמיץ

לא מרגיע.

נחכה.

בהחלט לא מרגיע, אבל הם כן מדבריםמרדכי
בס"ד

אפילו איילת שקד שברה שתיקה בדקות האחרונות ואמרה "השב"כ נוקט באמצעים שלא היו עד היום". מה שכן היא אומרת בכתבה שלי מה שאומרים לה בשב"כ אז הם פועלים ע"פ חוק והכל נערך במסגרתו " הם טוענים שיש את הנסיבות הנכונות".
החלטה שקיבלתי לפני כמה שניםהמיואש

אני מקווה ש"ותן טל" לא ישתגע עלי, אני מאסתי במערכת, פשוט מאסתי. זה קרה כאשר רצו לקחת קראוילות מהעקורים של גוש קטיף בעין צורים, להעביר אותם לעקורי מיגרון. אנשים בעין צורים פשוט נעמדו על הגגות של הקראוילות כדי שלא יקחו להם. כאן אמרתי שזו כבר לא רק כפיות טובה כלפי אזרחים שמשרתים ומשלמים מיסים, גם לקחו להם את הבית? וגם לוקחים להם אותו שוב? לטובת מתישבים אחרים שזה עתה גם עקרו אותם, זה היה אירוע שלא היה כל כך מסוקר אבל הוא קרה. לבסוף  לא לקחו, אך אני מרגע זה והלאה אינני מוכן לכבד את ראשיה שריה ויועציה על כל המשתמע,  הם ברובם לא ראויים לשום כבוד, וככל שחלף הזמן העניין הזה התחזק יותר ויותר, והיום בשיא חדש בית המשפט העליון, נכון שאין ממנו ציפייה גדולה, אבל לא לאשר אחרי 21 יום של עינויים מפגש עם עורך דין אני לא מדבר על משהו אחר רק על זה? 21 יום כבר טוחנים אותו אבל למי יפנו עכשיו? הערכאה הכי גבוהה מאשרת זאת, למי יפנו להאג? אין למי! פשוט לראות את זה להצטמרר מכך שהמערכות החליטו לייצר אשמים להצביע עליהם ולשפוך עליהם ועל הציבור שוב את אותו רפש של רצח רבין זה פשוט שקוף.

ואתם חושבים שיהיה מי יחקור את הסיפור הזוועתי הזה? מי שינסה להראות את הזוועה הזו יגידו שהוא קונספירטור.....

בציפייה לגאולה שלמה.... 

קשה. אני זוכרת את זה.לב אמיץ

חטא על פשע. כמו כאן.

"רק אין יראת אלוקים..."

צריך להחליף אותם.

אני משתדל לא להשתגע סתם על אנשים. תודה ותן טל

כל אחד זכותו לבחור את דרכו. זאת האידיאולוגיה שלך, זכותך. 

למה לא לפנות לארגוני זכויות אדם עולמיים כדי שיעצרו את העינויירושליםםםםם

את העינויים של הערב רב כלפי בני ישראל? אולי מהגויים הערב רב יפחדו.  

הלילה יש מאהל מחאה מול ביתו של יוגב. נראה מה יהיה בבוקר.די"מ
אבל סמוטריץ' אחלה גבר.
אפשר לשאול מה מייחד אותו מהשאר במקרה שלפנינו?לב אמיץ

לדעתי סמוטריץ' למד להיות פוליטיקאיזקנת השבט

לתת תשובה שתניח את הדעת ולעשות...שום דבר בעצם.

אופן כלליטוביה2

הציבור שמדבר גבוהה גבוהה על השפעה והובלה ועוד חרטות מאותו בת משפט - הוא ציבור שלא מוכן לעולם להגיד עד כאן ואם צריך אז גם להלחם על שלו

הציבור הד"ל שוב הוכיח שהוא ראוי לתואר ויודע רק לדבר על עקרונות (כמו שכתבתי בזמן האחרון נראה שביבי עדיף על בנט - הוא לפחות מבטיח)

וכן ותן טל אני חושב שאם ירדתם לרמה של עינוי ילדים יהודים אז אכן אין לכם גבולות - לא תוכלו לומר ידינו לא שפכו את הדם הזה

הי אני לא בטוח שאנחנו מאותו "ציבור"אלעד

אני יודע שזה כבר שייך לדיון אחר ואולי לא מתאים בסערה הנוכחית שפוגעת בכולנו, כיהודים,

אבל אותם חבר'ה לא מאמינים בכל מי שהפגינו מול ביתו, ולעולם לא יצביעו להם או יצביעו בכלל

הציבור הד"ל בכללו מתנער לחלוטין מהנערים הללו, אף אם לא הם אלו שהרגו את התינוקת

בוא נהייה אמיתייםהמיואש

ה"ציבור" הזה, או כל  חלקי ה"ציבור" הזה, או חלקים מהציבור הזה, מתנערים אחד מהשני באופן תמידי בצורות חריפות מאוד. אנחנו זוכרים טוב מאוד את התקופה שאחרי הגירוש, וכל מיני מלחמות חוברות, אהבה גדולה אין בין חלקי הציבור הזה, וגם אז כל אחד אמר על השני ברוח קודמי "זו לא דרכנו",  "הציבור ברובו או בכללו לא נמצא במקום "שהם" נמצאים" ועוד ועוד.....

עזוב בוא לא נקבע ממי הציבור הזה מתנער וממי לא, אין בכלל ציבור זהו אוסף של הרבה "ציבורים" שאולי הכיפות שלהם דומות, או הם נראים זהים לחלוטין אבל אלו ישויות שונות במקרים מסויימים באופן קיצוני. 

אני מסכים אתכםטוביה2

הציבור שלכם הוא זה שמענה יהודים כי הם יהודים 

בני עמי בחרו בטרור

בחרתם לעמוד לצד מחמוד עבאס ואת זה לא נשכח לכם

אכןאלעד

לא בטוח שאותם נערי גבעות והתומכים בהם יכולים להיקרא ציבור,

אבל זה רק מפאת קוטנם.

מדובר על כמה מאות נערים לכל היותר, שמבחינתם, כמו שניתן להתרשם מתגובתו המלומדת של טוביה2 ואחרים - כל מי שלא סובר כמותם הרי שהוא נמנה על הציבור האחר, מימין עד שמאל קיצוני. מבחינתם אין אמצע ואין אופציה אחרת. או מי שהם או תומכי עמאס ומעודדי עינויים.

אאבק כדי לשמור על כבודם

אאבק כדי שלא יענו אותם

אאבק כדי שדעתם תישמע ללא מורא

ואאבק כדי שילדיי לא יהיו כמותם

שקרןטוביה2

אתם כציבור לא מוכנים לעזוב את הצלחת כדי למנוע ענויים - אל תספר לי שאכפת לך 

(בלי קשר לכך שיש כאן כאלו שחושבים שזה לגיטימי)

אני מבין שאתה כועסאלעד

ואין מרצין אדם בשעת כעסו

אחרי שתירגע קצת ותחזור מהכינויים וההאשמות שכלל אינן מבוססות,

דבר איתי, אם תרצה

אם תראה לי מקרה אחד ב50 שנה האחרונותטוביה2

שהציבור שלכם עמד על שלו - אולי אני ארגע קצת

בוא נתחיל מ"הציבור שלכם" סבבה?אלעד

מי זה הציבור שלכם הזה?

למה כל מי שלא אתה וקומץ חבירך הופך באופן אוטומטי להיות חלק מהציבור שלכם?

וכי יש בכלל ציבור שני מוגדר הכולל לדבריך את כל תלמידי הרב זצ"ל, ממשיכי תנועת המזרחי ועד לדתיים לייט? או שגם הוא מחולק לכמה וכמה תתי-מגזרים כפי שכבר רמז לך מר מיואש?

לכן אני לא מתכוון לקחת אשמה ואחריות על כל אחד שלא סבור כמותך, ולכן לא באתי לתרץ ולהסביר את נפתלי בנט למשל.

אישית, זכיתי להיות מקורב מאוד לכמה מאותם נערי גבעות חבר וקרוב משפחה של אחדים מהם, לא הצבעתי לבית היהודי והרשימה ארוכה אך לא מעניינת אותך בתור אחד שהחליט שאני באותו מגזר עם אלו שרחוקים ממני כמעט כמו ממך

לא יודע תגיד אתהטוביה2

אתה צודק שתמיד אפשר לומר זה לא הציבור שלי (או במילים שלי הציבור שלכם) 

אבל מה שאני מצפה ממך הוא להתנער (או כמו שהם אוהבים - לגנות) ולומר שמי שמכשיר עינוי ילדים יהודים (בטעמים של חוק או צדק מזויפים) הוא לא הציבור שלי לא הנציג שלי (בכנסת ברעבנות או בכל מקום שהוא בא לטעון כך) 

אם אכן אתה לא שוטף במפז"ל ואתה אז אני מתנצל עיקר דבריי נכתבו על מצביעיו (ונון שאולי איננו מאותו ציבור אך בוודאי שאין זו סיבה לביטויים העצבניים שלי - שנכתבו באותיות של דם)

להתנער? לומר בפה מלא שנציגי בכנסת אינם מייצגים אותי?אלעד

נו, כבר אמרתי שאפילו לא בחרתי בהם.

לצערי הנציג בו האמנתי לא נכנס. חבל.

אני מבין למה השב"כ מעוניין בידע שנושאים אותם נערים,

אני אפילו מבין שהוא נורא לחוץ להוציא אותו מהם או לפחות לוודא האם הוא קיים

ועדיין - עינוים, בניגוד או בחות החוק, פשוט לא שייכים כאן

אני לא דתיה ואני לא מתנערת מהםזקנת השבט

מבחינתי הם הילדים שלי . הילדים שלי עלולים מאד מאד לצער אותי . אבל הם הילדים שלי!. אני לא רוצה להיות הוגנת . יש הבדל עצום בינם ובין רוצחים ערביים . אם הייתי שופטת אותם , הייתי עושה את זה עם דמעות בעיניים . אם הייתי חוקרת אותם -הייתי עושה את זה במסגרת המשטרה ולא במסגרת השב"כ . הם היו מקבלים אולי שלושה מאסרי עולם , אבל הייתי מבקרת אותם בכלא , ודואגת לשקם אותם בלי להרגיש שבזבזתי כסף כמו על הרוצח קונטאר .  כן יש לי אליהם בתור חילונית קשר חזק הרבה יותר מאשר יש לי עם אנשים אחרים בעולם . גם אם הם רצחו חלילה. דבר אחד בטוח -אם מישהו היה מענה את הילדים שלי הייתי באה אליו הביתה ויורה בו , וזו תחושתי עכשיו . שנעשה פה עוול נוראי ואסור לשתוק , והלוואי שנמושות השב"כ יועמדו לדין . 

לשם השוואה , בפרשת קו 300 העמידו לדין אנשים שהוציאו להורג מחבל , כמה דקות אחרי שהשתלט על אוטובוס. רוצח , שבא לרצוח -הרגו אותו , והאנשים האלו היו צריכים לתת על כך את הדין והיה רעש גדול . עכשיו התקשורת מנמנמת את הציבור , ולאף אחד לא אכפת . השקט הזה הוא נוראי. 

תגובת בנט בגל"צ הבוקר: "צריך להפעיל את היד החזקה ביותר"מרדכי
בס"ד

על מנת להגחע לאשמים אומר בנט שצריך להפעיל עליהם את היד הקשה ביותר. כמו כן הוא הוסיף שזו קבוצה קטנה שרוצה להגיע למלחמת גוג ומגוג.
(רוטר)
מה יש לומר.לב אמיץ

וזה הדברים של בנט-שבה
לי נראה שהוא משתיק את כל המפלגהשבה

הרי אף אחד מהם לא יוצא נחרץ. 

הנה, הכאפה של הגירוש חוזרת ללחי השניה

מה יש לומר. לא יאומן.יזהר
השב"כ סימם את כולם שהם יודעים, מפני שהופעלה שמפניה כמו רביבגרוש גאה

אבל אסור היה לחשוף זאת כי זה לא נשמע טוב לכן עינו את אלו

שלטענתם היה להם מידע וודאי כדי להוציא מהם בכח את הידוע להם לטענתם

וכך לא יצטרכו להתמודד עם העניין איך זה שהשמפניה שלהם דווח מאוחר מדאי ושהוא הסית למעשים.

וכדי שלא יראה רע עכבו לחקירה כל מיני אנשים לא קשורים כדי שיראה אותנטי.

והמנצח על כל המערכה הזו: ביבי יעלון היועץ המשפטי מערכת המשפט.

ולכן חברי הכנסת שותקים כי השב"כ טוען שהוא יודע בוודאות אלא שהיתה פאשלה שהשמפניה המסית,

לא עצר את המעשה בזמן

מצטער לבשר,אברי
אבל בנט כתב פוסט אדיוטי וארוך...
לא התעלמו בכללender13

שקד ובנט טענו שבדקו ולא מצאו פגם מהותי.

שפוט מה שתשפוט, אל תתעלם מהנתונים.

כבר היה עדיף שיתעלמוטוביה2

עדיף שתשתוק ויחשבו שאתה טיפש משתדבר ותוכיח את זה

הנבלות הללו הודיעו בעצם שהם מקבלים עינוי של ילדים על עברות רכוש - אי מאחל לילדים שלהם לעשות תאונה עם כמה ערסים כדי שהם יבינו מה במקצת שבמקצת

הדבר הטוב שיוצא מזה -מרדכי
בס"ד

זה שכל התבטאות כזאת גורמת לעוד ועוד מצביעי הבית היהודי לעזוב אותם. נקווה רק שהם ישארו החלטיים עד הבחירות הבאות...
שבקמפיין הבחירות הבא בנט ינגן בגיטרה בגלי צה"ל.לב אמיץ

אז זהו.. שעכשיו זה הרבה יותר גרועהלב והמעין.

בנט תומך בכל זה... (תלחצו על הקישור)

/News/News.aspx/312495

האמירה החדשה של איילת: "אף אחד לא ניסה להתאבד"מרדכי
בס"ד

זאת אומר שמשהו משקר-
או עו"ד או השב"כ (ואז זה לא רק בקשר להתאבדועות אלא בכל הקשור להתעללות שהם עוברים שם)
לאור הפרוטוקולים שראיתי מהחקירה אני הייתי מאמין לעורכי הדין.
רק לדייק: זה לא העו"ד אלא הנחקר עצמו. אמר בבית המשפטיזהר

והראה לשופט סימני חיתוך על הידיים.

זה בעיקר אומר שהשב"כ הצליחו להסיט את הנושא.די"מ

עניין ההתאבדות הוא שולי לנוכח העינויים הנוראיים שהשב"כ לא הכחיש ולו במעט.

על זה לא חשבתי...מרדכי
עולם הפוך: אילת שקד מכשירה את העינויים, הקרן החדשה יוצאת נגדנעלי בית

מי שיודע מה מגמתם האמיתית לא מתפלאאלעד
ממ...זכויות אדם?די"מ

חתירה תחת אושיות המדינהאלעד

בדיוק כמוך - אבל הפוך

והם צודקיםטוביה2
אין ספק שמשטר שמוכן לענות אנשים שלא כחלק ממלחמה - הוא משטר שצריך לעבור מהעולם

נ.ב. כן זה נכון גם כלפי ערבים - אם אתה לא מוכן להגיד שאתה נלחם בהם אז אל תענה אותם
תגובותיך מדיפות ריח פאשיסטישואף לטוב
בכלל, מסתבר שהממלכתיות וקידוש המדינה בציבור הדת"ל (כן, גם אצל המרכזניקים וק"ו בהר המור) הפכו לסוג של פאשיזם. זה נכרך כאן יחד עם תסמונת האישה המוכה וה"צ'יפ הדפוק" (כלשון אדיר זיק ז"ל) שהציבור הזה לוקה בהם באופן כרוני, והתוצאה היא מחרידה.
מקווה שאנשים יזכרו עד הבחירוצ הבאותאיש השקים
לבחור רק במי שבוחר בה'
נראה לך? אנשים פה במדינה סנילים.דוסית גאה!

במקרה הטוב. במקרה הפחות טוב, הם עיוורים שבחיים לא יכירו בטעותם.

לכל המגיבים כאן,סתם תהייהitay0432
ונניח ואכן מתוך העצורים כמה אכן רצחו את אותם ערבים. ולא רק זה אלא שהם מצהירים שכל כוונתם היא להפיל את מדינת ישראל על מנת שיקום כאן משהו חדש (אטינגר).
זה לא נטורה קרטא עם כיפה סרוגה?!
יש כאן מישהו שמיזדהה עם המטרות האלו?
נגד מטרות שכאלה לא ראוי להילחם בצורה חריגה? ובייחוד שאותם אנשים עלולים לרצוח עוד ערבים כל יום...
אני לא יודע מהי האמת והאם הם באמת רצחו או שזאת סתם עלילה, אבל תגובה של מישהו שמעורב,ויודע מה קורה מאחורי הקלעים,די הגיוני שתציג את הדבר הסביר ולא קונספירציה.
חשוב,כדי שלא תתיתפסו לזה,אני לא שופט את המידתיות האן ואת נכונות המקרים,אלא את הסברה שמאחורי כל הסיפור הזה.
עמנואל שילה כתב על זה טור בבשבע עם קטע חזקמושיקו

אצל היהודים אין מערכה שלימה של שטיפת מוח להרג.

ערבים לא מפחדים להשתובב באזור יהודי כמו שיהודי מפחד להסתובב באזור ערבי.

אם יהודי זה או אחר הרג כנקמה או סתם כי בא לו.

אולי זה חמור אולי זה לא

אבל זה לא מצדיק עשירית מכמות ההסתה נגד יהודים שמעודדת על ידי יהודים...

מי שפשע יש חוק ויש בתי משפט.

אבל שהם הופכים את הצדיק לרשע הם הפוכים למקום הפשע ומעודדים אנרכיה .

והם גם אשמים בכאלו צמחים שגודלים.

שיש אכיפה נכונה לא מגיעים לזה

...מדרשיסטית!!
שום מעשה לא מצדיק את העינויים הנוראיים והסבל שהם עוברים. ערבי שרצח לא עובר כזה דבר, אז יהודי שיש נגדו חשד?? לא הגיוני. בשום צורה. מזעזע בעיני. זו לא הדרך. נקודה.
זה גובל בתמימות לחשוב ככה...itay0432

נראה לך שמוציאים מהם מודיעין באדיבות?

כן, באויבים שלנו מותר להתעלל כדי להוציא מידע.יזהר

אם מבחינתך דין אחד לערבים וליהודים, אמור זאת במפורש. זה יקדם מאוד את הדיון.

לא. אין דין אחד. ואני מסכים עם סמוטריץ שזה לא עונה להגדרהitay0432

טרור.

ברוך ה' כיום,לא צריך לייצר הרתעה כלפי יהודים,כי כולנו מבינים שלשרוף ילדים זה פשע.

" לפני מספר שבועות, במהלך חג חנוכה, התאספו עשרות מחבריהם של בני הזוג לחגוג את האירוע כשהם מניפים רובים, סכינים ובקבוקי תבערה. בשיא ננעצה אחת הסכינים בתמונתו של עלי דוואבשה, הפעוט שנרצח בהצתת ביתו. "

אם מבחינתך לשרוף כמה שיותר תינוקות ערבים זאת מצווה,אמור זאת במפורש. זה יקדם את הדיון.

לא מצווה, אבל גם לא נורא כל כך.יזהר

במיוחד שאף אחד לא בא להרוג, אלא זרקו בקבוק תבערה וקרה מה שקרה. חוסר אחריות? בודאי. נמהרות? ברור. חמימות מוח? אין ספק. אבל כל זה בכלל לא בר השוואה להתעללות הממוסדת ולדמוניזציה שנעשית כאן. יהודים נרצחים על ימין ועל שמאל, השב"כ עסוק בלהוציא בכוח הודאה מאנשים שספק גדול אם קשורים לענין, והתקשורת חוגגת על כמה ילדים שרוקדים בחתונה עם רובים.

גם אם כן (וזה לא), אין סיבה לעינויים.כתר הרימון
מענים כאשר צריך להוציא מידע מציל חיים, נניח מחוליית טרור.
לא מענים כדי להוציא הודאה!
וגם אם מישהו אשם - אז יש משפט, כתב אישום, עורך דין. מה הקשר עינויים?

אין ראיות. אין הוכחות. מדובר גם בקטינים. יש כאלה שיש להם אפילו אליבי.
אין פה דבר שמצדיק עינויים חוץ מלשבור...
אבל אם החברה האלה אומרים שזה מצווה לרצוח ערביםitay0432

זה לא למנוע רצח?

תענה למה שהוא שאל אותך..עיאית"י

כתר הרימון היא בת ותן טל
תענה למה שהוא שאל אותך..נעיאית"י

לא. הכוונה היא שידוע על פיגוע וצריך למנוע אותו.כתר הרימון

במקרה הזה - זה לשבור.

ואין אפילו ראיות שהם קשורים לרצח!

ואל נשכח שבכל זאת, מדובר ביהודים, כן?

ולהוציא להורג מחלל שבת יותר קל לך?itay0432

זה קשה אפילו יותר!!! 
בהתחלה חשבתי כמוך. אבל אחרי כמה שיחות עם אנשים קלטתי שיש חברה שחושבים שלרצוח תינוק ערבי זאת מצווה!! ואם ישימו להם עכשיו עשרה לידם תהיה כאן שלולית דם. זה עצוב ואפילו מאוד. את האנשים האלה צריך לעצור בדחיפות.

כדאי לך לעיין מעט בספר (ההלכתי) תורת המלך, ולהחכים בידיעותיךשואף לטוב

ובלי קשר, היו בארץ כל מיני אנשים שרצחו (על רקע פלילי). מישהו עינה אותם? הרי הם עלולים לרצוח! אז מי כאן תמים? שלא לדבר על האמון שאתה נותן בשב"כ, אחרי שהתברר שהם עצרו גם אנשים שבוודאות לא קשורים, ולחלק מהעצורים יש גם אליבי.
אז כן, יש אנשים שמתנגדים לקיומה של מדינה חילונית שנלחמת ביהודים. לדעתך מותר לענות אותם בגלל זה?

אנשים שהצהירו ש :"itay0432

"בסופו של דבר המטרה היא ערעור יסודות המדינה עד למצב שבו היהודים מוכרחים להכריע אם הם חפצים במהפכה או בדיכוי המרד, כי לא יהיה אפשר להתעלם ממנו או להמשיך ב'שב ואל תעשה', מכיוון שבפועל ה'מרד' לא יאפשר את קיומה של המדינה באותה צורה".?? אני לא חושב. 

השתמשתי במושג תמימות לגבי המחשבה שהשבכ לא מוציא מידע מערבים בכל דרך שהיא...

אני מסכים לגמרי שהדברים יצאו מפרופורציה,אבל ברור שכל מי שעצרו חוץ מ2-3 לא אלה שרצחו,אלא הם מכירים-שמעו-ראו.

השב''כ עשה עבודת שטח באמצעות השמפניות שלויקוט
מה שנשאר לשב''כ זה להוציא מהם הודעה שתהיה קבילה בבית משפט להנפקת הרשעה.
ומה שנשאר לנוער הגבעות זה למצוא את השתולים ולטפל בהם בדרך יצירתית.
תיזהר שהחלאות לא יגיעו אליך הביתההמיואש
היה היום ברדיו משהו שניסה לארגן בפייסבוק הפגנה מול מתחם של השב"כ, ובאו אליו אחרי משהו כמו יום שלושה סמויים ש"הסבירו" שירד מהעניין.
אני מקווה שהשבת יגיע לכל אחד שמצהיר ש :itay0432

""בסופו של דבר המטרה היא ערעור יסודות המדינה עד למצב שבו היהודים מוכרחים להכריע אם הם חפצים במהפכה או בדיכוי המרד, כי לא יהיה אפשר להתעלם ממנו או להמשיך ב'שב ואל תעשה', מכיוון שבפועל ה'מרד' לא יאפשר את קיומה של המדינה באותה צורה".

ולשאלתך אני מכיר את השבכ טוב מאוד. מהצד הרע,תאמין לי.  ועדיין זה לא סותר.

אתה לגמרי צודק ,יש כאן הרבה נסיבות חשודות.itay0432

אבל זה לא משנה את העיקרון.

אני רוצה לקוות שיש שם למעלה חברה שלא מתעללים בנערים בשביל מחיאות כפיים משמאל.

כולנו היינו רוצים לקוות כל מיני דברים.יזהר

למשל, היינו מאוד שמחים לקוות שהמדינה שיש כאן היא יסוד כסא ה' בעולם, שכל חפצה שיהיה ה' אחד ושמו אחד.

אבל עם כל הכאב, מוטב להכיר במציאות ולא לשגות באשליות ותקוות שוא. עדיף לקוות לגאולה ומשיח. זה מובטח לנו שיבוא.

יש הלכה שמותר להתעלל בנטורי קרתא?יזהר

איפה זה מופיע? לא זכור לי מהרמב"ם. גם לא שו"ע. אולי באחרונים?

תפסת את העיקר,אה?itay0432

אתה מזדהה עם הסרטון מהחתונה הערב? לרקוד עם תמונה של תינוק שנרצח??? אתם אמיתיים?!

מאיר אטינגר רוצה מדינה ע"פ ההלכה, במקום המדינה חסרת הדתירושליםםםםם

שיש היום . ראש הממשלה והנשיא מגיעים לרפורמים בארה"ב וביבי אומר שיקדם את הרפורמים בארץ . הם משבחים חד מיניים. מה לא בסדר בלרצות מדינה שמכריזה ש ה' הוא המלך? אתה מדליק נרות בחנוכה? אולי כדי שתחשוב על מה המהומה בחנוכה.  אני מעולם לא הייתי בגבעה , אבל מי שלא שטוף מח יכול להבין שמטרתם נכונה. יכול להיות שהדרך פסולה , אבל הפוליטיקאים החילונים והחצי חילונים והתקשורת מפחדים מהם , בדיוק בגלל שהם מבינים שהם מערערים את המשך תרבות ההתיוונות . 

אשמח לתגובה

אני איתך אני חושב שמערכות השלטון היו ועדיין יותר מסוכנותהמיואש

מכל גורם קיצוני יהודי כלשהוא, תראה איך השתול סר הביטחון מדבר? מה אסור לתקוף את השב"כ? מי שתוקף אותו הוא פורע חוק? זה נהיה פה שלטון סובייטי, אסור לדבר, אסור להפגין, בכל יישוב דתי היום יש כל מיני שמפניות, שלפעמים מגייסים אותם כשהם בתקופה לא הכי טובה בחיים, והנבלות מנצלות את זה. מידי פעם השמפניות האלה מתגלות ומתוודות אחד מהם אני מכיר אישית.

איתי תודהאמא_מאושרת
כל הדיון הזה צימרר אותי לגמרי. והאמת היא שגם מה שקורה בתקשורת..
הוקל לי מאוד לשמוע שאחרי הכל יש כאן קול שפוי.
אף אחד לא נרצח.יזהר

תינוק נהרג מבקבוק תבערה. תהיה סמוך ובטוח שלא לזה התכוון מי שזרק אותו.

לגבי הסרטון עניתי למעלה.

ברור שלא לזה התכווןאמא_מאושרת

הם בסה"כ רצו להבעיר להם אש שיהיה להם חם ונעים בלילה,

היה לילה ממש קר והכל היה מדאגה טהורה.

אני לא יודעת אם הנערים האלה קשורים או לא קשורים ואני מקווה מאוד שהם לא

אבל כנראה שיש להם לכל הפחות מידע שהשב"כ רוצים. מידע שקשור לתינוק קטן שנרצח למשפחה שלמה (נכון, של ערבים. אלה גם ברואי ה'..) שנמחקה. אז למה הם לא נותנים אותו?

כנראה , ואני אומרת את זה בכאב לבזקנת השבט

כנראה יהודים עשו את זה -ומגיע להם מאסר עולם . הלוואי ואני טועה . הלוואי. זה לא מצדיק התעללות בנערי הגבעות. זה פשע מזעזע . זה מזעזע שהערבים מוחים משפחות שלמות -משפחת סחיווסחורדר, משפחת חטואל , משפחת פוגל , והרשימה ארוכה לצערי. זה מזעזע שיהודים לומדים מהם . 

ועדיין צריך לצעוק ולמחות , ואסור לתת יד לפשעי השב"כ. גם לא בשתיקה. 

בואי תלמדי מטעויות:המיואש

כל עוד לא מורשע מישהו, לא למהר להאשים יהודים במעשים האלה לא שאני מקדש את מערכת המשפט, כבר נכנסו חפים מפשע לכלא, ולצערינו יש גם רוצחים שמסתובבים חפשי, אבל במינימום הזה עם כל הלכלוך של העניין, בני עמינו לא בחרו בטרור. 

לא. הם רצו לפגוע. לעשות נזק וליצור הרתעה.יזהר

מכאן ועד שאנשים ימותו - הדרך רחוקה. לא רחוקה מאוד, אבל כבר סיכמנו ששיקול דעת זה לא הצד החזק שלהם.

נדמה לי שדעה מקובלת באותה קבוצה סותרת את מסקנתךender13

אם אני לא טועה, מדובר באנשים שרואים פגיעה שכזו בערבים כתוצאה רצויה.

בהרבה מובנים.

גם בכדי לגרש וגם בכדי לנקום.

יודע מהאמא_מאושרת

מכיוון שהם עדיין בני עמנו, למרות הכל.. בוא נאמר שאנו שופטים לכף זכות וזו אכן הייתה הכוונה. והלואי וזו אכן היתה כוונתם באמת ובתמים.

גם אדם שעשה טעות וביצע מעשה צריך לעמוד לדין על המעשה שביצע.

למה הנערים האלה לא מוסרים לשב"כ את המידע שיש להם על אותם אנשים?

מאיפה אתם יודעים מה שואלים אותם ועל מה חוקרים?המיואש

אם זה הם או אחרים? די! השב"כ הם לא אורים ותומים כשנדע (אם בכלל נדע) מה קורה שם, נשאל את השאלות אבל אנחנו לא יודעים, ובכלל כל פרשיות המחלקה היהודית הם מאוד מאוד לא תמימות מרצח רבין ועד ימינו, כולנו כן יודעים שלשב"כ יש חלק נכבד בהסתה ועידוד  למעשים האלה (עיין ערך אבישי רביב וחיים פרלמן ועוד ועוד ועוד לא חסר)  לכן בואו לא נסיק אף מסקנה עד שבאמת אני מקווה נדע משהו

צודקאמא_מאושרת

באמת קשה להסיק מסקנות

יכול להיות שהשב"כ הם לא אורים ותומים

אבל לא נראה לי שמשעמם להם בחיים, ויודע מה.. גם לא נראה לי שהם נהנים מזה..

ואיכשהו, נראה לי שגם הנערים האלה הם לא אורים ותומים.. כי כנראה שהם יודעים משהו.. ולא אומרים.. וככה מגבים אנשים שלכל הפחות עברו על חוקי המדינה שהם גרים בה ומנסים להתחמק מאחריות.

אני לא חושבת שצריך לענות אותם, אני רק חושבת שכמו שאמרת באמת קשה להסיק מסקנות ולדעת מי הטוב ומי הרע בסיפור הזה. 

וזה נכון לשני הכיוונים.

ומי יתן ונדע משהו וכל הפרשיה הזו תהיה כבר מאחורינו.

יש לי תקווה שיהודים לא עשו את זה .זקנת השבטאחרונה

גם לא נערי גבעות . 

נתניהו תוקף את הרב לנדואיתן גיל

ואחרי הבחירות הוא ירוץ לבתי הרבנים לבקש שישלימו לו מנין לבלוק חוסם.

חצוף האיש הזה.

לא שונה מהמנוול המקשקשנקדימון

שיורה לעסקנים שלו להתחנחן במקומות הנכונים כשזה יהיה מדובר בצרכים שלו.

הנציב דיבר על אנשים כמותו. ישעיהו דיבר על אנשים כמותו. לא דומה למלאך ה' צבקות, לא הוא ולא שכמותו.

ושוב אני שואל למה נתניהו מתערב בקטטה שלא שלו.איתן גיל

לא יפה

עברת נושא. יפה!!!נקדימון

או שאתה פשוט לא מבין מהו נושא השרשור.איתן גיל

או שעברת נושאנקדימון

קודם ביקרת את נתניהו שהוא תוקף אותם ואחר כך ינצל אותם,

ועכשיו מה פתאום נתניהו בכלל מתערב בנושא הזה.

זה יפה שאתה יודע למנף את הדברים של עצמך להרחבת יריעת הביקורת.

אכן כך, הוא לא צריך להתערבאיתן גיל

שיתעסק עם סמוטריץ' ויתן או לא יתן לו שיריונים ברשימת הליכוד

זה לא קשור לסמוטריץ', זה קשור לחיילים שיצאוהסטורי

לעזרת ישראל מייד צר בהוראתו של נתניהו, לכן הוא אמור להגן עליהם.

(לא מתייחס לדברים עצמם)

זה קשור לסמוטריץ' בעקיפיןאיתן גיל

הוא פתח בקמפיין נגד חרדים, והיום חטף בחזרה.

נתניהו כמביט מן הצד, חושב שאם יצטרף לקמפיין של סמוטריץ' הוא יבטיח לעצמו את ראשות הממשלה לאחר הבחירות, והוא טועה.

הקמפיין שאת מדמיין, נמצא רק בראש שלךהסטורי

וכשנתניהו מגן על החיילים שהוא שלח - אין לזה שום קשר לסמוטריץ'

נתניהו נואשאיתן גיל

התחיל לקרוא מדף המסרים של סמוטריץ'

אתה כל כך אובססיבי לסמוטריץ'הסטורי

שאתה מאמין לשטויות של עצמך.

בניגוד לנתניהו, סמוטריץ' מעולם לא דיבר ולא ידבר נגד רבנים, כמה שהדברים שלהם קשים.

עברת נושא. יפה!!!נקדימון

איתן קיפצי! זכות להכיר אותך

למה הגבתאיתן גיל

הרי גם אויל מחריש חכם יחשב. לא ידעת?

נו, אז תחרישנקדימון

בנתיים כולם רואים את האווילות שלך

נוער סמוטריץ', נו שויןאיתן גיל

ביזוי חכמים לשמו!!!!סיעתא דשמייא1

yada yada yadaנקדימון

שכחתי , זה לא ביזוי. הוא לא ציוני דתיסיעתא דשמייא1

לרגע דמיינתי אותונקדימון

אומר שהציונות הדתית נעלה על החרדים - ומיד לאחר מכן דמיינתי את התגובה שלך.

מוטב שתשתוק. ייטיב לך וייטב לנו.

פשוט מאד, עכשיו הוא קורץ לציבור שלוקורא נלהב לשעבר

ואחרי הבחירות תמיד אפשר להתנצל וכו'...

כמובן אני לא מסכים עם סגנון הדברים של נתניהו אבל מה לעשות הוא לא גדל על 'הזהר בגחלתן ...'

אבל בכללי בעולם חייב להיות תגובה שכן מותר גם ל'איש הפשוט' להגיב.

לא יודע, אבל לא יכול להיות שהרבנים, שהם באמת גדולי תורה, תוקפים ציבורים שלמים על השקפת עולם- שהם אמנם מתנגדים לה, אבל יש לה 'בית אב' מאד גדול- ורק הרבנים שלנו, אם יראו לנכון, יגיבו.

כאילו אני אפילו יכול להבין על מה הביקורת של הרבנים מופנית. אבל ההכללה, החריפות, ראיית הדברים רק לצד אחד בלי מורכבות, זה כל כך קשה ומרתיח.. כאילו הרבנים שלהם בגלל עת לעשות לד' תוקפים בכל הכח-אותנו- ואנחנו צריכים לספוג הכל בשקט..

מורכב אמרתי?

קטונתי מלתת ביקורתשפוי

למה לגנות דברים שאני חושב שציבור שלם יגנה בהתאם נקרא לתקוף? (באמת שואל על המינוח, גם בחדשות)

שאלה נוספת שצריכה להישאל, היא לגבי דברי גפני בתגובה לנתניהו:

"דברי גדולי התורה הם קודש הקודשים של עם ישראל, ומפיהם אנו חיים. מי שאינו חי את עולם התורה ואינו מבין את עומק דבריהם, מוטב שלא ימהר לפרשם, ובוודאי שלא לתוקפם. היזהרו בגחלתן"

האם באמת יש כאן "עומק דבריהם"? או שפשוט קרוביו של הרב לנדו מחדירים לו מסרים שהם רוצים שיישמעו בקול כפי שנעשה עם הרב קנייבסקי זצ"ל?

לגבי נתניהו, גפני צודקאיתן גיל

מי הוא נתניהו שיפער את פיו נגד רבנים, גם אם הם לשיטתו מ"המגזר הלא נכון".

הוא לא היה צריך להגיב, וגם אם נקלע למצב שהוא חייב לרצות בן ברית שכינה אותו שקרן בן שקרן, שיעשה זאת על פי משנתו של ר' לוי יצחק מברדיצ'ב.

נתניהו שילם מחירים כבדים מאוד כדי לרצות את גפניהסטורי

כולל בשבוע שעבר.

וגפני, במקום להכיר טובה, אומר בקול שהיתה טעות ללכת עם נתניהו.

איזה מחירים, חתם על הסכם תיקון חוק הגיוס, ולא תיקןאיתן גיל

עכשו יצא המרצע מן השק, ומסתבר שעל רקע זה שלח את סולית הנעל שלו, סמוטריץ', להתקוטט עם החרדים.

וסמוטריץ' נתן עבודה.

בעוד פחות ממאה ימים יתחילו הלכלוכים לצאת החוצה. הרבה פופקורן יאכל באותו לילה

שני החוקים שהועברו שבוע שעבר לדרישת גפני ושות'הסטורי

פוגעים אלקטורלית בליכוד. כשיצאו לבחירות, היה עדיף לנתניהו אלקטורלית לחדד עמדות מול החרדים כמו שרבים המליצו לו לעשות. זה לא היה פוגע בו אחרי הבחירות - אם המספרים יסתדרו, הם יהיו איתו בין כך.

אבל הוא בחר להראות נאמנות לגוש ולמרות הנזק האלקטורלי והחומר שזה נותן לתעמולה של האופוזיציה - התאמץ והעביר כשהבחירות כבר מרחפות את חוק יסוד לימוד תתורה ואת חוק המעצרים, לפני כן העביר את חוק המעונות ועוד לא דיברנו על זה שכבר שנה החרדים תוקעים חקיקה של הקואליציה, אבל אנשיהם יושבים על השיברים בכל המשרדים שלכאו' השר או סגנו התפטרו.

אחרי כל זה הם היו אמורים להעריץ את נתניהו ולשבח אותו מעל כל במה, במקום זאת ותוך כפיות טובה נוראית גולדקנוף עושה הכל כדי להכשיל את נתניהו, כולל הפגנות פרועות ודרעי וגפני 'מסתפקים' בדיבורים על הצטרפות לשמאל.

מאוחר מידיאיתן גיל

שני החוקים האלה היו צריכים לעבור לפני שנתיים, והיום אף אחד כבר לא היה זוכר אותם.

אבל מישהו יעץ לו להמתין לחודש האחרון, כדי שגם יאכל את הדגים הבאושים, וגם יסולק מהעיר.

אני לא יכול לומר בוודאות שהסוחר הממולח גולדקנופף סגר כבר עם אייזנקוט, אבל סימנים בולטים מראים שכך הדבר.

רחמנות על מה שהיה פעם "המחנה הלאומי"

לפני שנתיים הם לא הסתפקו בשום דבר ראליהסטורי

עוד לפני המלחמה היתה טיטות חוק גיוס, שיכל להסדיר את מעמד לומדי התורה, גם תוך כדי המלחמה היו נוסחים שבנשיכת שפתיים חברי הקואליציה היו מוכנים להצביע עליהם.

אבל לחרדים כל מה שנתנו לא הספיק. יצא המרצע מן השק, הם מדברים על 'לומדי התורה', על זה גם סוכם בהסכמים הקואליציוניים. אבל הם לא הסתפקו בפחות מחוק שיפטור את כל השבבניקים יושבי הברזלים והנופשים בתילאנד.

גם לצביעות הזאת, רוב הקואליציה הסכימה באב להצביע, מתוך הבנה שבטחון ישראל זה לא להפקיר את השלטון לשותפים של עבאס. אבל, היו חמישה חכים בליכוד שזה היה מוגזם להם. אם החרדים היו מצביעים זה יכל לעבור, אבל גם לזה גודקנוף רצה להתנגד למראית עין ושאחרים יעשו לו את העבודה השחורה - כאן זה נפל.

שקרא לא קאי - השקר של העסקנות החרדית כבר לא יכול להחזיק. כדאי שיתחילו לדבר אמת...

חמישה ח"כים בליכודאיתן גיל

סופר, וולדינגר, סלומון, סמוטריץ', ועוד אחד ששכחנו את שמו.

גם לשיטתך, חמישה בליכוד, ועוד גולדקנופף אחד, אפשר היה להעביר ברוב 65 נגד 52.

עכשו תוסיף עליהם את סוררי הציונות הדתית, ואין לך חוק

ברוב 52, כ.צ.ל.איתן גילאחרונה

זו הכרת הטובה שלהםshindov

לחוק שהביאו להם מהחלומות. ככה הם תמיד היו אין חדש. לכאלה אנשים אסור לעשות טובות. אף פעם לא.

"במשמרת שלו, עם ממשלת ... על מלא"hamedinai

הרצח המזעזע במערת המכפלה קרה בתקופת כהונתו של יצחק רבין ז"ל, כשהייתה כאן ממשלת שמאל על מלא.

הפרדה מגדרית4ne1

מה דעתכם על הצעת החוק שאושרה על הפרדה מגדרית באקדמיה? 

אני חושב שצריך לעשות הפרדה בהכל לא רק באקדמיה. ערים לנשים וערים לגברים, תחבורה נפרדת, רפואה נפרדת, מקומות עבודה נפרדים. 

זה יפתור המון בעיות

משה

נכון

אם נתניהו וסמוטריץ בעד ארגנטינהאריק מהדרום

כנראה שה' בעד ספרד.

את זה נראה בעוד כמה שעות, כשנדע מי ניצח...הסטורי

האמת, לא מעניין אותי כדורגל ובעייני כל ההתעסקות בספורט תחרותי זה מושב ליצים אחד גדול והתיוונות למהדרין.

אבל דחילאק, כמה רל"ב אפשר להיות?!

נתניהו וסמוטריץ' לא תומכים בארגנטינה כי תומכים בכדורגל. הם מפרגנים לארגנטינה כי ארגנטינה בעדינו במלחמות וספרד ממובילות הקו האנטי ישראלי.

בהודעה הזו אתה נגד הממשלה או נגד המדינה?!

חבל שלא הפכתי עצמי פסול לעדותאריק מהדרום

שלחת ווינר?נפשי תערוג

לא שלחת? לא לקחת!!

מה המספרים של הלוטו???????????????????????????נפשי תערוג

הלוואי שבלוטו היו 50% זכייהברגוע

פשוט צריך לבדוק מה המספרים שנתניהו וסמוטריץ בחרואריק מהדרוםאחרונה

ולהעלות בחזקת מינוס אחת.

טוב, צדקת...הסטורי

אולי זה רמז לחבייר מילי, שבמסגרת תהליך ההתחזקות, הוא צריך להעביר את מוקד ההתעניינות ממונדיאל לחידון התנ"ך...

מט"ו באב של ביתר לט"ו באב של ימינו: קריאה לפיוסhamedinai

מט"ו באב של ביתר לט"ו באב של ימינו: קריאה לפיוס וסגירת מעגל לאומי

​יום ט"ו באב נושא עמו משמעות היסטורית עמוקה של נחמה וחסד בתוך השבר. חז"ל מלמדים אותנו שביום זה ניתנו הרוגי ביתר לקבורה, אירוע שהביא עמו הקלה כה גדולה עד שנקבעה בעבורו ברכת "הטוב והמטיב" בברכת המזון, וט"ו באב הפך ליום טוב.

השנה, לאחר המלחמות הממושכות, ולאחר שהושבו ארצה כל החטופים והובאו לקבורה כל החללים עד האחרון שבהם, יש מקום לציין את ט"ו באב הקרוב בחגיגה לאומית גדולה ומשמעותית.

​יש שיאמרו שחזרת החטופים והחללים אינה הניצחון המוחלט – הרי הניצחון האמיתי היה אילו המלחמה והאובדן לא היו מתרחשים כלל. אך דווקא מהסיפור התלמודי של הרוגי ביתר אנו למדים שחוגגים את החסד, את כבוד המתים ואת סגירת המעגל, גם כשאין מדובר בניצחון צבאי מוחלט. אם על קבורת הרוגי ביתר, בעיצומו של חורבן נורא, קבעו חז"ל יום טוב, הרי שבימינו – כשהשבנו את בנינו ובנותינו לביתם ולאדמתם – התודה והשמחה צריכות להיות גדולות פי כמה וכמה. זוהי הזדמנות היסטורית להכריז רשמית גם על סיומה של המערכה.

אולם, תיקון לאומי אמיתי אינו שלם ללא פיוס פנימי. כדי לצאת לדרך חדשה ולסיים את המלחמות מבית, הגיעה העת להושיט יד זה לזה. כחלק מחגיגות ט"ו באב והיציאה לחירות, נכון יהיה להוביל מהלך כולל של "סולחה" לאומית: להעניק חנינה לראש הממשלה בנימין נתניהו, ובמקביל לבלום את המשך החקירות והעיסוק בתיקיו ובמעורבים בהם, כמו גם בנושא הפצ"רית.

עברנו די מלחמות בחוץ ומלחמות בפנים. הגיעה השעה לחתור לפיוס מוחלט בין בני עמנו, להניח למשקעי העבר, ולבנות יחד את העתיד מתוך אחדות אמיתית.

לא מובן מאיליוhamedinai

​מישהו ברשת כתב ספק בציניות, ספק ברצינות:

"תודה לראש הממשלה שלא פעל בהתאם לאינטרסים של מדינת אויב. לא מובן מאליו בכלל".

​והנה התשובה שלי:

כשמסתכלים על המציאות, זה באמת לחלוטין לא מובן מאליו

* **מבית:** כמעט כל מובילי דעת הקהל והמשפיענים בישראל מפעילים לחץ כבד ומושכים בכל כוחם לכיוון ששירת באופן ישיר את האינטרסים של האויב.

* **מחוץ:** המעצמה הגדולה ביותר, זו שמעניקה לנו את התמיכה הדיפלומטית ואת החימוש, לחצה ללא הרף לעצור ולהפסיק.

לעמוד איתן מול לחצים אדירים כאלה, גם מבית וגם מחוץ, זהו הישג עצום. אין מילים להודות להקדוש ברוך הוא ששלח לנו את ראש הממשלה הנכון, עם העמידה האיתנה הנדרשת, בזמן הקשה ביותר בתולדות המדינה.

הרי ההיסטוריה הקרובה מוכיחה שזה לא מובן מאליו. ארבעה ראשי ממשלה לפניו בחרו לפעול בדיוק בכיוון ההפוך ונסוגו תחת לחץ וגם בלי לחץ:

* **יצחק רבין:** הוביל את הסכמי אוסלו.

* **אהוד ברק:** הוביל את הבריחה החפוזה מלבנון.

* **אריאל שרון ואהוד אולמרט:** הובילו וביצעו את תוכנית ההתנתקות.

אל מול מורשת הנסיגות הזו, העמידה הנוכחית היא פשוט פלא ותולדה של מנהיגות נכונה בזמן נכון.

הנשיא הרצוג התגלה עוד פעם כפחדן חסר עמוד שדרה.קורא נלהב לשעבר

כשזה אנשי שמאל הוא חונן בלי לחשוב פעמיים (שלא להגיד בלי לחשוב בכלל...) אבל כשזה אנשי ימין פתאום צריך לשמוע מה הפרקליטות חושבת... מה צה''ל חושב...

-זה בדיוק הסמכות שניתנה לך- לחון גם כשלא חושבים כך במערכת אכיפת החוק.

אם כולם מסכימים שאפשר לחון לא צריך את כל הסיבוך הזה שנקרא חנינה של הנשיא

הוא שמאל, זה הכל.נקדימון
אין צורך להתפלפל. הרצוג הוא איש שמאל שאפילו לא טורח (או לא מסוגל) להסתיר את זה.

הוא גם פחדן וחסר עמוד שדרה שאישתו אמרה (לפני הבחירות מול "נתניהו מאוחדת") שכשיש לחצים אז הוא הולך לישון. בדיוק בגלל זה הוא נמצא שם בנשיאות. בובה מרצון על חוט מרצון.

לא הבנתיפשוט אני..

א. מתי הוא נתן חנינה לשמאלנים שהרגו אנשים?

ב. מי קבע שלהרוג מחבל מנוטרל זה ימין?

ג. למה אתה כותב בלי לדעת את החוק? החוק *מחייב* את הנשיא לקבל חוות דעת של משרד המשפטים ושל גורמים אלה ואחרים לפני שהוא מחליט, למרות שבסוף מותר לו להחליט ההפך מהם.

https://www.gov.il/he/pages/department_pardons_about

ד. יש לך דוגמה מ-30 השנים האחרונות למשל, שהנשיא נתן חנינה לאדם שמעולם לא הצטער על הפשע שהוא עשה? 

ואם תאמר שאליבא דאלאור הוא לא עשה פשע, אז בוודאי שהנשיא לא יכול לחון אותו, שהרי סמכות החנינה היא לא ערכאת ערעור ואין בסמכות הנשיא להתערב בהחלטות עובדתיות ומשפטיות שקבע בית המשפט.

ה"חנינה" שאזריה ביקש היא לא ביטול ההרשעה אלאנקדימון

על קיצור תקופת הרישום הפלילי.

חשוב לזכור שהרמטכ"ל לשעבר איזנקוט כבר קיצר את העונש שאזריה קיבל במשפטו,

שוועדת השחרורים קיצרה לו שליש, ולפי כ"ץ אזריה היה לוחם מצטיין בעת שירותו (אני מקווה שהוא לא ממציא).

אולי אני טועה אבל נדמה לי שאתה מנסה לייצר איזו השוואה מוזרה בין סתם פושע שרצח לבין חייל בלב חברון בעת אירוע מתגלגל.

זו עדיין חנינה, בלי מרכאותפשוט אני..

ואני לא מנסה לייצר השוואות, את זה עשה פותח השרשור. 

אגב, קיצור שליש ניתן כפרס על התנהגות טובה בכלא, השתתפות בתוכניות שיקום וכו'. זה לא מעיד כהוא זה על כך שהוועדה חושבת שהפשע הוא לא פשע או שבית המשפט הגזים עם גזר הדין.

---קורא נלהב לשעבר

א- זה לא 'הרגו אנשים'- זה לוחם, באירוע מתגלגל, בסביבה עויינת, שירה ב*מחבל שדקר*, שהיה חשוד מאד עם מעיל.

ולאירוע כזה, עם כל כך הרבה גורמים מקלים וחריגים, הנשיא נתן הרבה פעמים חנינה.

ב- שוב זה לא סתם 'מחבל מנוטרל'. זה תוך כדי אירוע וכו'.

לא אמרתי שהמעשה עצמו ימין. אלא אזריה הוא איש ימין והריגת מחבל נתפס כמשהו 'ימני'.

ג- דווקא ידעתי את החוק. בגלל זה אמרתי שיש לו סמכות גם אם הגורמים הנ"ל לא מסכימים. אלא שפתאום אצל אנשי ימין הם אומרים דעתם וזה קודש קודשים וחלילה לעשות כנגד זה.

ד- נגיד שזה לא היה בעבר. נגיד שהוא לא התחרט כי הוא סבר שפעל נכון בסיטואציה. זה לא משנה בכלל. יש לנשיא סמכות רחבה להפעיל שיקול דעת ממגוון סיבות ולוחם מסכן ששגה בסיטואציה סבוכה שכזאת וכבר קיבל עונש משמעותי, בהחלט ראוי לחנינה מהנשיא.

הוא דמות מיותרת בפוליטיקה הישראליתshaulreznikאחרונה

פריווילג חסר כישרונות בולטים.

חובה לשמועסביר11
אשתי נתנה לי פטורפשוט אני..
לא לכעוס, לא לרגוז ,לא ללעוג...סביר11אחרונה

אולי יעניין אותך