תקנו אותי אם אני טועה -שאלת סקר.זקנת השבט

לא שיצא לי להשתתף הרבה בחתונות של דתיים . לא זכור לי שראיתי בחתונה יהודית כלשהי , מישהו רוקד עם סכין . ראיתי בנות רוקדות עם מפיות. ראיתי בנים מרימים את החתן על משטח של שולחן . ראיתי אנשים עושים להטוטים . מישהו מאנשי הפורום  ראה דבר כזה -בחורים דתיים מניפים סכינים?

הגיע הזמן לחשוף את השקר הזה . יש לי הרגשה , שבכל פורום באינטרנט לא תמצאו אנשים שעושים משהו הזוי כזה בחתונה. 

סכינים, לשחק בסכינים, מושלל מאוד במנהגי ישראלtoramedia770

• כאשר מברכים ברכת המזון מסירים קודם את כל הסכינים מהשולחן.
    http://www.yeshiva.org.il/ask/37696
  • כאשר מעבירים סכין למישהו, אסור להעביר אותו עם הלהב כלפי החבר, אלא עם הלהב כלפי עצמו או הצידה.
  • אסור לשלוח סכין בתור מתנה. מסופר על הרבנית, שמשפחה מסויימת שלחו לה מתנה סט כלים סכו"ם, היא פתחה את הסט ובסט היו בנוסף לכפיות ומזלגות גם סכיני אוכל. היא קראה למי שנתן את המתנה ואמרה לו שהיא תשלם לו על השווי של הסכינים שבתוך הסט, כי המנהג שלא נותנים מתנה סכין, ולכן היא תשלם שזה לא יהיה מתנה.
  • בזמן שבית המקדש היה קיים, המזבח היה אמור להיות כולו מאבנים שלא נגע בהם שום סכין וברזל. וזה לשון הרמב"ם: כל אבן שנגע בה הברזל--אף על פי שלא נפגמה--פסולה לבניין המזבח ובניין הכבש, שנאמר "כי חרבך הנפת עליה, ותחללה" (שמות כ,כא).

גם אני מקווה שזה לא קורה. לצערי זה קורהעד כאן!
יצא לי לראות. סכינים חד"פיזהר

זה שדרוג קל של הגרסה הנפוצה הרבה יותר: הנפת אגרופים.

מחול חרבות זה נחמדאלעד

גם יריות באוויר לא יזיקו ונפוצות מאוד במזרח התיכון

הבעיה היא רק עם התמונה ההיא

לא מסכימהזקנת השבט

פה זה לא ערב הסעודית וגם לא גאורגיה. 

הכל נובע מאנטישמיותהמצב חסה

זה חוצפה שכל דבר שלא נראה לכם אתם אומרים שזה "ערבי" וכל דבר שאתם רוצים לעודד "תראו ככה זה שנים בארופה".

תראה לי מקום אחד בתורה , או בתנ"ך ובגמראזקנת השבט

ובו מסופר איך החתן והכלה רקדו עם סכינים .

כבר היה מי ששאל "כיצד מרקדין לפני הכלה ? " ולא זכור לי שהתשובה היתה : רוקדים תוך כדי קפיצות משוגעות והנפת סכינים למען יראו אוייבנו. 

לא עד הגמרא, אבל בהחלט לפני מאות שנים.המצב חסה

ראיתי סרט חתונה מתימן של יהודים לפני 50 שנה שרואים שרוקדים עם סכינים בידיים.

אבל בהחלט זה לא היה נפוץ, לצערנו עם ישראל איבד את הגאווה הלאומית לפני מאות שנים

מה הראיה מתימן...מבקש אמונה

שם היו סכינים מיוחדות שהיו הולכים איתם הגויים בעיקר, וזה היה עניין של כבוד.

כנראה שזה השפיע גם על היהודים...

הם שרו בסרטון משהו על נקמה ורצח?

דווקא לאהמצב חסה

הם לא נתנו ליהודים להסתובב עם סכינים כלל.

לא שמעו מה הם שרו

אני יודע.. בגלל זה אני מתפלא שהם רקדו עם סכיניםמבקש אמונה

אמרתי אולי סוף סוף הרשו להם אז הם שמחו...

לא, חתונה היא דבר פנימי. אין סיבה שאחרים ידעו איך רקדו בפניםהמצב חסה

אוקיי..מבקש אמונה

בכל אופן.. לא הייתי לומד הנהגות ומוסר מאיזה סרטון עלום.

צריך לראות מה הצדיקים היו עושים בכל הדורות..

זה לא מוסר זה בסך הכל מראה שזה כן היה קיים.המצב חסה

דבר נוסף- אני לא יודע מי הצדיקים בענייך, אבל דוד המלך רגע לפני חתימתו את ספרו הגדול התילים כותב- 

שירו לה.. יעלזו חסידים בכבוד ירננו אל משכבותם, רוממות אל בגרונם וחרב פיפיות בידם..

לעשות נקמה בגוים, תכחות בלאומים.. לעות בהם משפט כתוב הדר הוא לכל חסידיו.

יופי.. להביא פסוקים ולפרש איך שרוצים...מבקש אמונה

אני פרשתי?המצב חסה

פעור אתה מדבר פה על מושגים נבזים כמו נקמה אז הראיתי לך מה דוד המלך אמר.

ובוא נשמע מה הוא הפירוש האגדי שלך 

פירוש פשוט... לפי רש"י ומצודות..מבקש אמונה

שניהם מפרשים את אותו הדבר...

כך מפרש מצודת דוד וגם רש"י 

רוממות אל בגרונם. בגרונם יספרו רוממות האל וזה תהיה לחרב פיפיות בידם רוצה לומר על ידי זה תגברו על האויב כאלו אחזו בידם חרב בעלת שתי פיות חדודה משתי הצדדים :

בקיצור.. העיקר זה תפילה...לא להשתגע עם חרבות וסכינים.

ולא שאני נגד נקמה...

אני בעד לירות במחבל שניסה להרוג (כל שכן שהצליח)

אני בעד לצאת למלחמה.. ולא להתחיל לבדוק מי חף מפשע..

אבל אני נגד לפעול מבלי התייעצות עם הצדיקים שבדור...

סתם חבורת בחורים שמחליטים לבד את מי צריך להרוג

תגובההמצב חסה

רש"י כידוע מפרש על פי המדרש.

אני לא מצליח להבין איך אתם לומדים את הפשט של דברי דוד המלך על פי המדרש?

ואני עוד לא מבין מה הקשר לצדיקים שבדור. אולי החכמים שבדור, וזה מובן מאליו רק שכל אחד מגדיר אדם אחר כחכם/

לא הבנתי מה הבעיה..מבקש אמונה

רש"י ומצודות זה פירוש שהתקבל ע"י כולם...

ואם יש לך פירוש אחר, אדרבא תביא מקור.

אתה לא מצפה שאני אסמוך על הפירוש שאתה המצאת לבד נכון?!

לגבי השאלה השניה...

קודם כל וודאי שכדי להוציא פסק\פירוש נכון צריך להיות צדיק ולא רק חכם...

כדי שתהיה לו סייעתא דשמיא.. וגם כדי שיהיה איש אמת ולא יפסוק לפי תאוותו..

דבר שני, אין לי בעיה, תתייעץ עם מי שאתה רוצה...אבל תתייעץ 

תגובההמצב חסה

זה פירוש די נפוץ, לא היחיד. יש סדרת ספרים בהוצאת מוסד הרב קוק, תורת חיים אני חושב, יש שם עוד סוגי פירושים.

אני לא פירשתי לשום צורה, אני רק כתבתי את הפסוקים כמו שהם.

וכדי לעשות את ההלכה לא צריך להוציא שום פסק, זה כתוב מפורשות בהלכה.

לא ראיתי. בכל חתונות הביינישים והמתנחלים שהייתיותן טל
ורובן המוחלט לא של תלמידי הקו ודומיהן,אם זה משנה...
מה זה תלמידי הקו?זקנת השבט

הר-המור וגרורותיהצריך עיון
הזרם ה'תורני ממלכתי', בגדול
הווה אומר ה main stream , נכון? טוב זה ברור.זקנת השבט

ממש לאדי"מ
אה.....לא בדיוק אני לא חושב שבציונותהמיואש
הדתית יש main stream ואם יש, יש כמה, וכל קבצת מיין סטרים כזו מנכסת את המיין סטרים לעצמה, וזה קורה כשמתחיל ויכוח פנים מגזרי אלה יגידו: "מה היא דרכנו לעת הזו" ואלה יגידו: "אתם לא הרוב בציונות הדתית" ועוד דוגמאות בהחלט רבות, לכן לא נראה לי כדאי להתחיל לחשוב אפילו על מה המיין סטרים פה.
^^^צריך עיון
זה לא מיין סטרים, זה אחד הזרמים
(אגב, נראה שלא כל הזרמים מובילים לאותו מקום)
קשה להסביר ממש מדוייק ברמת תגובה בפורוםהמיואש

אבל ישיבות ומכינות שהן ברוח ישיבת "הר המור"  אני אקבל כל תיקון של ההגדרה

כןדמומית

לא בחתונה.. באולפנה.

ואוו!!! זה ממש עצוב. סכינים זה לא אנחנו.זקנת השבט

,או שזה בגלל שאני לא גרה ביהודה ושומרון ? בנות ישראל עם סכינים? שמעתי פעם על אישה מגוש קטיף שהניסה מחבל עם סיר חמין . זו גבורה יהודית. לאן הגענו??????????

עזבי כאחד שגר שם4.5 שנים אמנם יש שם ריכוזים של מההמיואש

שנקרא גבעונים או נערי גבעות שמגיעים מכל הארץ אבל יש שם הכל מכל המינים וכל הסוגים כמו כל מקום בארץ

נערי גבעות זה לא אומר מחול החרבותזקנת השבט

ראיתי תכנית שעשה אברי גלעד על נערי הגבעות . החבר'ה בנו מאחז מגרוטאות וישבו ללמוד תורה . היו לי דמעות בעינים . איזה זן נדיר , דור יהודי גאה . אם פעם היו  חלוצים , אז היום יש נוער גבעות . רציתי לחבק אותם . 

מה לעשות והמערכת מנסה להדביקהמיואש
לכל אלה את תוית הטרוריסט
יש למישהו קישור לסרט הזה של אברי גלעד?אבטיח מלון
בבקשהזקנת השבט

אברי גלעד חוצה את הקוים . 

תודה רבה אבטיח מלון

זה אותם האנשים....המצב חסה

כי לרקוד עם סיר חמין זה כבד...די"מ
חחחח דרושה אילוסטרציהאלעד

אחח חבל שפה זה לא צמ"ע

@בקצרה

אווו זה ישן...דוסית גאה!

הייתי בכמה חתונות שכשהגיעו לשיר הזה החברה שמו חולצות על הפנים כרעלות ורקדו עם הסכינים שעל השולחנות...

שיזכו מהיום לרקוד בקדושהפשושון

קשה לי להאמין . את בטוחה ?זקנת השבט

"הכל סובב את האשכנזים". חיוך ממית

מה הסיפור ממה ההלם??דוסית גאה!

מה הבעיות מלדרוש נקמה באויבינו?? ממתי זה לא יהודי להילחם באויבים ולרצות בהשמדתם???

התנ"ך מלא במלחמות שהיהודים נלחמו באויביהם...

זה יהודי להלחם...זה לא יהודי לחיות על החרב כמו עשופשושון

לרקוד עם נשק זה טירוף..

אם אמרו שאפילו לדבר לשון הרע על גוי זה לא הנהגה טובה שלא נתרגל

לא כל שכן לגבי נשק?!  לרקוד עם נשק ובקבוקי תבערה? ה' ירחם מה זה דעאש?

עדין לא הבנתי מה לא בסדר...נו אז רוקדים עם כלי מלחמה ו...???דוסית גאה!

וזה דבר שצריך להפסיק...מבקש אמונה

שמואל הנביא פחד להמליך את דוד המלך בגלל היותו אדמוני.. סימן שיהיה שופך דמים

עד שהקב"ה אמר לו שהוא ישפוך דמים רק ברשות הסנהדרין.. אז הוא נרגע..

הבנת??  אדם שמחפש להרוג ומחליט לבד את מי צריך להרוג בלי להתייעץ עם צדיקים זה אדם מפחיד

ושלא תביני אותי לא נכון...מבקש אמונה

אני לא בעד השב"כ, ובטח לא בעד העונשים והעינויים חס ושלום... הם יהודים יקרים 

אני רק נגד המעשה עצמו שעלול להוליד בהם מידות רעות

מה בקשר "להיות נגד המעשה"?זקנת השבט

כי מדובר באנשים חפים מפשע ? נכון , הערבים הם האויבים שלנו , אבל יש מתי מעט ,שאין להם כוונות לרצוח אותנו , ואם הם היו כאלה? מה אם "לא תרצח", דיבר , שבא הרבה הרבה לפני "כשאתה הולך לחתונה -אז קח אתך סכין ותמונה של תינוק..."

לא תרצח מדבר על יהודי.המצב חסה

לעם ישראל בנוסף לתורה שבכתב, יש את התורה שבעל פה שחשובה לא פחות.

שם מפורש כי לא תרצח במובן של הכתוב בעשרת הדברות מדובר על יהודי או עבד כנעני (שנימול)

כלומר אני יכולה חופשי לרצוח איזה זקן סיני נגיד.זקנת השבט

וכל עוד לא עלו על זה -אני ואלוהים בסבבה? קורה שלא מפענחים רצח -אז יוצא שאלוהים אוהב אותי כי רצחתי מישהו ?

לא מכירה, אבל גם אם כן, רצח גוי אסור מאיסורים אחרים בתורה!מודדת כובעים

הוא מדבר בסיסמאותהמצב חסה
כל ההשלכות שלו שם חברות בסיס ראשוני
עזוב, את ההתחלה אפילו לא קראתימודדת כובעים

תמשיך הלאה.

מקורות, רמב"ם וכו

הרמב''ם בהלכותהמצב חסה
מילה פרק ג כותב שאסור לרפא גוי
לא נכון.מודדת כובעים

זאת ועוד, יש לתת צדקה לגוי.

אבל עזוב, יצאנו מהנושא המדובר ליחס לגויים באופן כללי.

וזאת בגלל ההצהרה המוטעית שלך שאין איסור להרוג גוי.

אני מקווה שכתבת זאת בצחוק.

אולי זו באמת התשובה לשמואל בתקופות לא טובות בעם ישראלהמיואש

צריך שיקום הג'ינג'י הזה שיכה פעם אחת ולתמיד באויבים שהיציקו לעם ישראל המון שנים ולגמור כבר את הסאגה הזו משהו "שיגמור את העבודה" ולא רק יתעסק איתם ולא גומר להם את התיאבון לרצוח ודי לפחד מאנשים שיודעים להילחם גם זה מקצוע נדרש (אני שוב עונה לגופה של שאלה ולא משליך על כלום)

בדיוק להפך... (ושמואל הנביא היה הרבה יותר חכם ממך)מבקש אמונה

דווקא בתקופות לא טובות לעם ישראל אנחנו עוד יותר צריכים את הצדיקים...

ידוע שהפלישתים היו מפחדים מדוד המלך פחד מוות.. דווקא כי הוא עשה את הכל ע"י התייעצות עם צדיקים

ולא חיפש סתם לעשות בלאגן... אז יש סייעתא דשמיא.

יודע מה,, חשבתי לרגע שאני יותר חכם משמואל הנביא עכשיוהמיואש

אני יודע שטעיתי.(טוב מרדכי אומר שצריך להוסיף צ') 

ב. מה זה סותר את מה שאמרתי? אתה בכלל לא עונה לעניין כל מה שאמרתי הוא: שהקב"ה אני חושב הראה לשמואל הנביא שצריך אנשים גם כמוהו, עם כל זה שהוא יהיה שופך דמים מקצועי, מפה ועד לעשות דברים בלי התיעצות עם דעת תורה מי דיבר על זה? אני אמרתי שלא צריך את הצדיקים את גדולי ישראל?  

לא הבנת מה שעניתי לך...מבקש אמונה

שמואל הנביא פחד מאדם כזה ששופך דמים "מקצועי" כמו שאתה מכנה,

לא בגלל שהוא שופך דמים...אלא הוא פחד שזה מידה רעה שיש בו, והוא הולך להשתגע עם המידה הזאת. ופה הבעיה

והקב"ה הסכים איתו.   והראיה - שהוא הרגיע אותו שהוא ישפוך דמים רק ברשות הסנהדרין.

משמע שאדם ששופך דמים על דעת עצמו גם הקב"ה לא רוצה אחד כזה.

"ישמח צדיק כי חזה נקם פעמיו ירחץ בדם הרשע"די"מ
שום צדיק בהיסטוריה לא רקד עם נשק.מבקש אמונה

נו. תמיד יש פעם ראשונה.די"מ

לא הייתי בחתונה כזאת אבל ראיתי צילום של אחת כזאת.ענבל
בס"ד

ושמעתי מאנשים שהיו שם שזה אכן היה כך.

מיותר לציין שאני נגד.
כןטוביה2

סכינים אקדחים רובי הכל ראינו

אוקי , בהנחה שהכותבים כאן אינם פעילי שב"כזקנת השבט

זה עצוב מאד . זה מסוג הדברים שמרחיקים אותי מיהדות, ואני ככה -מפלרטטת עם תפיסת העולם היהודית . יש לי רגעים שבהם אני אומרת -אוקיי מהשבוע הבא אני מתחילה לשמור שבת . אבל זה עובר לי דיי מהר ברוך השם . אם מישהו שומר שבת והוא זרק בקבוק תבערה לבית של משפחה -יש משהו מאד מאד חולה אצלו , ולא תעזור שמירת שבת או אפילו תפילין. כבר יצא לי להכיר פאדופילים שומרי מצוות . נדמה לי שאלוהים מעדיף גויים הגונים . 

ועוד משהוזקנת השבט

לרקוד בחתונה עם סכינים , עם נשק , אפילו רעולי פנים זה לא יהודי.כמו כשכתב כאן מישהו , ואת המנהג הזה אני מכירה -סכינים זה משהו , שהיחס אליו זה מסר של היזהר והשמר שלא לפגוע . קצת מתביישת בשבילם . בינתים אף אחד מכם לא אמר שהוא רגיל לרקוד בחתונה עם סכינים . רק , שיצא לו/לה לראות או לשמוע על..

makes you wonder....

צר לי אבל את עושה סלט...ותן טל

א. זה קצת הרבה צורם שאומרים"ברוך ה' " על כך שמחשבה חיובית בנוגע למצוות "עוברת לי" לאחר שחשבתי עלי. ה' ברוך, אבל לקשר בין זה לבין התרחקות ממצוות? 

ב. זה שיש אנשים שנניח הם חולים ושומרים שבת - אז מה? זה אומר שכעת א-ת לא צריכה לשמור שבת, וש"עדיף לא לשמור שבת"? מה ההגיון בכך? זה בערך הגיוני כמו שתגידי שאותו אחד גם צמחוני נניח, ולא עלינו הוא הרג משפחה, אז עכשיו אם חשבת להיות צמחונית, לא תהיי צמחונית כי עדיף לאכול בשר ולא להרוג משפחה... - אין קשר בין הדברים. את יכולה ג-ם לשמור שבת, וג-ם לא לשרוף משפחה". מה שמישהו אחר טועה - לא אמור להשפיע לך על החיים שלך. 

ג. לגבי "גויים" מול יהודים" - אין קשר. זה שה' בוודאי רוצה שאדם יהיה מהוגן, לא אומר שהוא היה מעדיף שמי שעושה עבירה אחת כבר יעשה הרבה עבירות. כולנו נופלים, חלקנו במזיד, אני מניח שכולנו בשוגג - וזה לא אומר שכעת נפרוק כל עול. אנחנו יהודים כי ככה נולדנו, ואם אנחנו מחוייבים לתורה ולמצוות אנחנו מחוייבים לה גם אם נפלנו כאן או שם. מעטים מאוד הם האנשים שאין להם שום כפרה ושום חלק לעולם הבא. אני חלק מעם ישראל שמחוייב לשמור תרי"ג מצוות וזה שנפלתי קשה באחת לא אומר שכעת אסור לי לשמור את השאר, או שעליי להיות גוי.

כל הנקודות לעיל נכתבו, כמובן, מנקודת מבטו של אדם מאמין (כותב את זה רק כי ציינת כבר כמה פעמים שאת לא מגדירה עצמך דתייה).

יתכן שהצדק אתך .זקנת השבט

וכל מה שאני אומרת זה סתם תרוצים . כך או כך , אני אכן לא שומרת שבת , ולא שומרת שום דבר בעצם , חוץ מזה שאני מגדירה את עצמי אישה מאמינה -וגם זה לא חד משמעי. 

בכל אופן לרצוח משפחה , זו לא "נפילה" . זו צניחה לתהום . יש לי איזה זיק של תקוה , שזה לא אנחנו . ההגיון אומר , שכן , ואפילו אפשר להבין את התסכול והכעס של איזה בן עשרה , שנרצחו לו כמה חברים . עדיין זה נורא , נורא , נורא. פשוט אין לי מילה אחרת.  ודרך אגב אני לא שוכחת אף אחד מהילדים היהודים שהתקשורת כבר מזמן שכחה. רצח באשר הוא רצח הוא נורא . 

אני לרגע לא משווה בין דומא למה שאני הולךהמיואש
לכתוב אבל היום התפרסם פוסט מאיזהשהו מרצה בעברית שמכנה את איילת שקד "חלאה נאו נאצית"והוא הדביק לה אחריות לרצח ילדים מאפריקה ועוד כל מיני פנינים נחמדות, בגלל זה לא נלך לאקדמיה או לא נילמד מדעי המדינה? יש שיטה שאומרת שכן ואני בהחלט מכבד אותה ולעומת זאת אתה יכול לבחור לך לאיזה מוסד ללכת, כדי לחסוך ממך תופעות כאלה.
נכון, אכן פעם יצאתי מהרצאה של אחד משה צימרמןזקנת השבט

כי הוא השווה בין השואה לבין הערבים . 

לא כל הציבור הדת"ל רוצח משפחה או תומך בזה.ענבל
בס"ד

אם תשוטטי בפורומים תראי שיש פה עוד כמה דעות.
וגם בציבור הדתי יש דעות ומחלוקות.
אני למשל ממש לא דתייה כמו די"מ (@די"מ מחילה על הדוגמה, היה לי הכי נוח ) אלא יש לי דרך שונה משלו.
תחפשי קצת ותמצאי דברים טיפה שונים ממה שמוצג בפורומים כאן.
אני יודעת שאני מצאתי...
לדעתי רוב הציבור הדתי מזועזע.זקנת השבט

זה כואב מאד , כי מצד אחד היה רצח -ורובו ככולו של הציבור הדתי מתנגד לרצח , גם של אוייבים , כאשר הם אנשים פרטיים , בחזקת חפים מפשע ויש גם ילדים .

מצד שני -רוצחים אותנו על בסיס שבועי -הממשלה לא עושה כלום , ואז עוד מענים צעירים בשב"כ.

עדיין -להתרשמותי רוב הציבור מגנה את הרצח בכפר דומא . רק שלא ממש נותנים לו הזדמנות -כי כמו בעלילות דם -מאשימים את כולם , כולל הרבנים . 

אוקיי..ענבל
בס"ד

אז למה זה התירוץ שלך לזה שאת לא דתייה?

סתם תהייה..
זה פשוט מוזר לי.
המטרה שלי בחיים בגדולזקנת השבט

זה להשתפר , להפוך את העולם למקום טוב יותר -אם הדת לא עוזרת לזה , אז למה לי הדת?

אם את לא מרגישה שהדת עוזרת לך בזה אז אין עניין.ענבל
בס"ד

מבחינתך כמובן.

אבל אם את אומרת את זה רק על סמך מה שקראת פה וראית בתקשורת אז את בבעיה..
("הדת"/ אני מעדיף) : התורה היא בראש ובראשונה לעשות אתהמיואשאחרונה

רצון ה' ממילא כשעושים את רצון ה' משתפרים והעולם נעשה טוב יותר וכמו שלא תרצח עושה עולם טוב יותר גם מחיית עמלק (בלי קשר לדומא עכשיו) עושה עולם טוב יותר, עולם טוב יותר לפי התורה, זה לא בהכרח מה שאומרים בתקשורת או פוליטיקאים, אלא קיום התורה והמצוות ולשמוע לקול חכמים וכל אחד עושה את הרב שלו ולו הוא מחוייב לשמוע ומכאן הבסיס להכל אחרי שיש את הבסיס הזה ניגשים אח"כ לדון בכל מה שאנו דנים 

אם השמירת שבת שלך תלוי בהאם אנשים רוקדים עם סכינים או לאדי"מ
את בבעיה גדולה.
^^^^^^^ענבל
בס"ד

מישהו פעם אמר דבר חכם-
אתה דתי בשביל אחרים או בשביל עצמך?

זה שאני דתייה לא קשור למה שאנשים אחרים עושים.
אני דתייה כי אני מאמינה שזה נכון.
אם מישהו עושה בשם הדת שלי דברים שבעיניי הם רעים אז יהיה לי מאוד עצוב אבל זה לא משנה לי כלום מבחינת האמונה באלוקים.
אני אכן לא שומרת שבת וזה הסטטוס קוו כרגע .זקנת השבט

אתה צודק -אם אחליט לשמור את השבת -זה צריך להיות נקי משיקולים של מה עושים אחרים  .

הייתי ב10 חתונות שזה היה בהם. ברור שזה ריקוד קבועהמצב חסה

מוזר שעצרו כמה אנשיםה-מיוחד

וזה שתפס את התמונה עם הסכין לא.

סתם חומר למחשבה

עצרו גם אותו.המצב חסה

אבל תכל'ס העבירה היא על אחזקת נשק לא חוקי ועל הפקת נשק, אין למה לעשות עם ניפוף בתמונה

תסלחו לי שהפכתי פרנואידיתזקנת השבט

"הכל סובב את האשכנזים". חיוך ממית

תינוק ערבי יכול להיות מתוק???Iמעווה פניו בגועלIדוסית גאה!

אני לא ראיתי תינוק לא מתוק.זקנת השבט

והתמונה שלו , הזכירה לי את עצמי כשהייתי תינוקת. תראי , אצל הערבים התרבות היא חולה , נגדיר את זה ככה . אין לי שינאה לערבים , ואני בכלל משתדלת לא לשנוא (לא שמצליח לי...) . אני בעד להרוג מחבלים ערבים בלי רחמנות. אני חושבת שהידיים של צה"ל קשורות וחיילים פוחדים לירות וזה רע מאד .  חושבת שצריך לגור ביהודה ושומרון . כמה שיותר יהודים ביהודה ושומרון -יותר טוב . אני חולמת על שיכונים לזוגות צעירים יהודים  ביהודה ושומרון . אבל משתדלת שלא לשנוא ערבים . זה לא עוזר לכלום . מה גם שכנראה ארבעים אחוז מהם צאצאים של יהודים.

ראיתי מלא תינוקות לא חמודים.די"מ

כן. כמו תינוק אמריקאי,תינוק סיני ותינוק ברזילאיאיש_בנימין

או.. שאת פשוט לא מכירה נערי גבעות.המצב חסה

"בא לחתונה עם קפוצ'ון ועוד טורח לחבוש אותו?"די"מ
גבעונים.
מצחיק עד כמה את לא מכירה בזה שלהגיע עם קפוצ'ון לחתונה נשמע לך הזוי.
אני לא מכירה נערי גבעות -אז זו הנורמה ?זקנת השבט

אוקיי. חשבתי שאם מישהו טורח לא להחשף למצלמה הוא "מושתל".

תקשורת עוינת...אחד אחד

נראה שתפיסת עולמך בנויה הרבה מאוד מהתקשורת..

ראית כמה נערים בכתבה של אברי גלעד...

ראית מישו עם קפוצ'ון..

רוב 'נערי הגבעות' לא אוהבים את התקשורת הקיימת.

יש כאלו שמוכנים לשתף איתם פעולה/לנסות להשתמש בהם כדי להפיץ את רעיונותיהם.

גם מאלו שכן היו מוכנים לעשות את זה רובם הרגישו/מרגישים חוסר נעימות מהפרסום!

מטבע הדברים אלו שראית הם המעטים שכן הסכימו להיחשף, לכן את לא יודעת איך השאר מתנהגים.

מכאן לחגיגת הקונספירציות על החתונה הדרך פתוחה.

לא הבנתי את העניין שעשו מהחתונה למה 'מועדון X' זה בסדר? זה החינוך של הדמוקרטיה?

של ביבי ובוגי? זה התרבות 'שלכם? יש מישו שיעז לתת לזה לגיטימציה?

אם אתם לא חושבים כמונו ולא חיים על פי אותם קודי התנהגות, אז מאיפה אתם שופטים אותנו?

אתם שופטים חמור על פי אמות המידה של כלב?

אתם עושים אותו דבר עם הערבים.

למה החלטתם שתרבות 'הזנות והרצח הנסתר' עדיפה מתרבות 'הרצח והזנות הנסתרת'?

מי מעלה את המוסר המערבי על חברו הערבי?

אני לא מתיימר להיות מוסרי על פי אמות מידה אנושיות. המוסר שלי עליון, לא נגוע מנטיות ותאוות אנושיות נמוכות.

אני חושב שריח של דיר כבשים ועשן מהאח יותר טוב מריח של בושם יקר שאליל אופנה החליט שהוא נעים.

אני חושב שלרקוד עם סכין זה נחמד. 

אני חושב שאני חי את המציאות באמת בלי מסך שמראה לי אותה מהראש של העורך.

אני הולך על האדמה חי את מזג האוויר. האמונה היא חיי לא הנוחות והדמוקרטיה.    

ותגובתיזקנת השבט

א. אין לי מושג מה זה מועדון X 

ב. מי זה "אתם"? אני מייצגת את עצמי . גם אתה וגם אני לא חיים בואקום . אנחנו חיים במדינה ,ובמקרה שנינו יהודים . לא יודעת , אולי אתה צודק , ואני תוצר של חינוך גרוע . למדתי בחינוך החילוני .

ג. תרבות הזנות והרצח הנסתר ? מה זה ? אני פשוט לא מבינה .

אולי בעיניך בחורה לא דתייה שלובשת קצת מחשוף היא זונה ? אני טוענת , שכולנו זונות במובן מסויים . כן , כן , זה כולל גם אותך . "ולא תתורו אחרי עיניכם ..אשר אתם זונים אחריהם" -לא זוכרת את זה במדוייק. לא קרה לך שפגשת מישהו , והתייחסת אליו לפי איך שהוא נראה לך ? 

ד. האם המוסר המערבי יותר טוב מהמוסר הערבי....יש דבר כזה מוסר מערבי? יש דבר כזה מוסר ערבי? יש מאות מליונים מערביים , ומאות מליונים ערבים , חלקם חיים במערב . נראה לי שנוח לך לעשות חלוקה כזו של שחור ולבן כדי שתוכל לסדר לעצמך את הראש. אבל החיים הם לא שחור לבן . ואפילו לא המון גוונים של אפור. 

ה. אתה חושב שריח של דיר כבשים ועשן זה יותר טוב מבושם -אני אתך לגמרי. הרחת פעם תחמיץ של פרות? גם טוב.וגם הזבל .

אתה חושב שלרקוד עם סכין זה נחמד ???????????? אז מה צריך לקרות כדי שתשנה את דעתך ? אולי אם בטעות תוציא למישהו עין? אני חושבת שלרקוד עם סכין זה לא יהודי , זה מסוכן וזה בעצם קצת ערבי.

אני הולכת על האדמה ,וחיי הם חיי . לפעמים הם נוחים , לפעמים מאוד לא . הדמוקרטיה היא לא האלוהים שלי ולא ישו ולא מוחמד וגם לא משה רבינו . אם כי את האחרון אני מעריכה מעומק ליבי , והוא היה כנראה גאון , ואני מהשבט שלו אין לי בחיים שלי סימני קריאה . יש לי הרבה סימני שאלה . יתכן שהחיים שלך יותר נוחים מחיי. 

תרבותאחד אחד

א. היה סיפור על זוועות מיניות המוניות שהתרחשו במועדון נחשב בתל אביב.

ב. תרבות זה בעצם קודי התנהגות שהכלל מציב לעצמו על מנת לחיות חיים נוחים. חלק מזה זה קביעת ערכיים מוסריים כדי שנוכל לחיות, וחלק מזה זה מלכות כי אלמלא מורא מלכות איש את רעהו חיים בלעו. אבל כל ילד מבין שהמטרה בסוף של כל השכלול והערכים הם כדי ליהנות. לכן אם הוא חושב שייהנה אחרת הוא יבנה לעצמו כללים חדשים והוא יזהר מהכללים של הכלל רק כדי שיוכל ליהנות.

'אתם' זה כל מי שהערך העליון שלו זה נטייה אנושית כל שהיא. עם זה כבוד, כסף או הנאה.-תרבות

את מייצגת את עצמך אך חייה על פי אמות המידה של הסובבים אותך.

אני שואף לחיות לא על פי ה-תרבות.

ג. תרבות הזנות זוהי תרבות המערב. על פי רוב, האנשים שם נהנים מאוד ממיניות לכן הם פרוצים בזה בגלוי. זה מתבטא בלבוש, בהתנהגות, בשלטי חוצות ובמוסד הנישואים המטושטש שלהם. כן גם שם יש הרבה רצח אבל הוא נסתר בארגונים אפלים כאלו ואחרים.

כן זנות העיניים היא זנות! כשאני נופל בשמירת העיניים זה עוון.

לא באתי ואמרתי על אף אחת הגדרה כזו או אחרת כי אני לא יודע ב"ה מה כל אחד ואחת עושים.

אבל להלכה יש הגדרות לזנות וגלוי עריות, וחלק מהדברים המקובלים היום בחברה המתורבתת נכנסים להגדרה.

לעומת זאת התרבות הערבית בנויה מתאוות הדם וגם שם ישנה זנות אך בנסתר כלפי חוץ הם צנועים.

ד.אין לי כוח לענות לטענה הזו במפורש.

ה. סוף סוף יש טענה הגיונית על הריקוד עם סכין:  "אולי אם בטעות תוציא למישהו עין?"

אולי אתה צריך לקרא את ניטשה.זקנת השבט

כי גם הוא טען , שצריך להיות אתה עצמך ,ובמקרה של הגרמנים זה היה סוג של פרא , משוחרר מעכבות וממוסר . מוסר לטענת ניטשה הוא שיטה מתוחכמת של היהודים כדי לשרוד. 

רק תדע , שניטשה היה חביב על הנאצים . 

ולא שאני רומזת לזה , שמישהו נאצי חלילה . אני רק אומרת , שיש תיאוריה , ויש את החיים . 

אכן, ניטשה ודרווין היו מבשרי הנאציזםנעלי בית
והם בלי ספק שני האנשים שהכי השפיעו על היטלר ועל התפתחות הנאציזם בכלל.
כותרתאחד אחד

אני משועבד לקדוש ברוך הוא, שמתגלה פה בעולם ע"י תורתו שנתן ביד משה עבדו.

אני מנסה להיות עצמי כמו שהקב"ה ברא אותי. כי הקבה" הוא מקור הטוב, והוא ברא את העולם טוב ואנחנו רק צריכים לגלות את זה.

אני הייתי שמח עם הדברים שאני כן נוהג כמו התרבות היו מתוך בחירה ולא משעבוד.  

מועדון נחשב...זקנת השבט

מועדון מפוקפק מאד ...שמגיעים אליו אנשים משולי החברה . 

ובעניין הסכין . זה לא יהודי. זה לא יהודי . זה לא יהודי.זקנת השבט

איך אני יודעת? אני יהודיה . 

אבל אתם יודעים מה . דעתי לא חשובה .זקנת השבט

תשאלו את הרב שלמה אבינר , תשאלו את הרב כהנמן , תשאלו את הרב עמר , תשאלו כל רב . אני יודעת את התשובה בלי ששאלתי. אם הייתם שואלים את הרב כהנא , לדעתי הוא גם היה נותן לכם תשובה דומה. 

לא ענייני, לא ענייני, לא ענייני.אחד אחד

תשובה לא עניינית.

זה כן יהודי, כי אני יהודי והרוקדים יהודים! עובדה!

התורה לא מיוצגת ע"י אנשי שם כאלו ואחרים המתיימרים לייצג אותה!

תראי בעניים שפויות איפה נמצאים הרבה מאנשי השם בדורנו.. שוחד, מרמה, ניצול מיני, אונס, כלא...

כתוב במקורות העבריים שבדור שלפני המשיח יהיו קלקולים רבים ובתוכם 'בית וועד' (כנסת ,בתי משפט, תקשורת וגם רבנים!) יהיה לזנות (גם קלקולים אחרים)

זה יהודי נקודה. אל תתיימרי להחליט ולשפוט על פי אמות המידה האנושיות שלך.. וכן לקבוע מה יהודי!

כל מה שיהודי עושה זה בסדר? חידוש עצום... לא צריך ספרי מוסרמבקש אמונה

זה בדיחה נכון?!

לאאחד אחד

זה לא מה שכתבתי. אני רק כתבתי תשובה לא עניינית לשאלה לא עניינית!

כן גם השאלה הזו...

למה לא ענייני?מבקש אמונה

בתגובות הקודמות היא כבר הביאה כמה ראיות שזה לא יהודי..

אסור שיגע במזבח ברזל משום שהוא מקצר חיים. 

בברכת המזון צריך להוריד את הסכין מהשולחן מסיבה שהשולחן הוא כמו מזבח.

מסקנה: כלי שמקצר חיים זה לא דבר שאמורים לשמוח בו...

ומה היא אמרה שלא ענייני? לשאול את הרבנים... מה לא בסדר בזה?

יש לי קרוב משפחה עם כיפה גדולה שמקפיד על קלה כבחמורהזקנת השבט

הבן אדם פדופיל ,עם הרשעה אחת במשטרה (כי הוא פשוט יודע להתחמק). הוא הטריד די הרבה ילדות, והיום שהוא כבר איש מבוגר -יש רבים שיודעים את זה ורבים אחרים ששותקים. 

אולי זה גם יהודי להטריד מינית ילדות קטנות ? 

פעם הייתי באזכרה בבית כנסת וראיתי שנתנו לו להיות שליח ציבור? כלומר זה שמוביל את התפילה .

אז אולי זה יהודי , מנהג עתיק לתת לפאדופילים להוביל את התפילה?

אז מה אם הם רקדו עם סכינים ?! אם כבר זה סוג של השפלה ליהדות , לתורה ולכל המסרים שהתורה שולחת בין השורות . 

המוסר של התורהאחד אחד

לא נמדד לפי ההבנה של השכל האנושי.

השכל האנושי שיהיה שטול נטיות חיצוניות יוכל להבין את המוסר האלוקי.

יש דברים היום שברור לכול-מוסכמות.

חלק מהן ישרות יותר וחלק פחות. כי לא בנמצא אדם מתוקן שאין לו שיקולים זרים.

נכון הדוגמא של הפדופיל שמעשה זה אינו מוסרי גם בחוקי אנוש.

אך הדוגמא של הסכין והחגיגה ממוות של אויב היא לא. 

מה גם שזה דבר הכי טבעי שיש, כל אדם שיש לו בעיה שמח שהיא נפתרת, עוד למעלה מזה כשיש לו מלחמה הוא שמח שהוא מנצח.

וכן אף פה אנו שמחים לראות את דם אויבנו שיישפך כמים!

"התרבות הזו לא לנו כי בליבנו אש"

את ההתנהגות המוסרית שלי אני אינני מודד על פי קנה מידה של שכל אנושי ק"ו כשהוא מנותק מהאל.

כמו כן את הקוד ההתנהגותי שלי אני מנסה שלא יושפע כלל מהחברה אלא מהאמת בלבד.

איך שאת מבינה את היהדות זו לא ההבנה הבלעדית! כך שאולי להבנתך זו השפלה ליהדות. אך להבנתי זו האמת, ולכן אני לא מתחשב בדעתך ובדעת רוב בני האדם החיים על פני האדמה.

איש עברי

אתה סותר את עצמךזקנת השבט

"המוסר של התורה לא נמדד לפי ההבנה של השכל האנושי" -נניח לזה , שלמיטב ידיעתי אלוהים נתן את התורה לאנשים ,וציפה מהם להשתמש בשכל -שגם אותו הוא נתן להם .

אז  לשיטתך זה בסדר לרקוד עם סכינים , כי זה מוסר התורה -נראה לי שהשכל שלך החליט שזה מוסר התורה ...

אני לא יודעת תורה , אבל נדמה לי שהמשפט "בנפול אוייבך -אל תשמח" הוא דווקא מהתורה . וגם "לא תרצח" וגם ספר בראשית שטורח לספר עד כמה אלוהים כועס על מותו של הבל . 

"אני לא מתחשב...בדעת רוב בני האדם החיים על פני האדמה" , מה אתה אלוהים? אולי המיעוט , שאתה כן מתחשב בדעתו -גם הוא היה בן אנוש עם שכל אנושי?

לצעוק זה לא יהודי בלי סיבה לא הופך את זה ללא יהודיהמצב חסה

יטש עוד הרבה סיבות לא להיחשף לעיני המצלמה.די"מ

ודווקא "שמפניה" כיכב במצלמות.

הלחץ של נתניהו על מעוז וסמוטריץ מוציא אותי מדעתימרדכי

בס"ד

הדיווח הבוקר על הלחץ של נתניהו לאיחוד בין אבי מעוז לבין בצלאל סמוטריץ' - הוא טעות בעיניי

מפלגה שפעם אחר פעם רצה ומתאבדת בשביל בסוף להצליח להיכנס - זה בעיניי סביר. יש אחוז חסימה גבוה שצריך לצלוח וזו הדרך היחידה בסוף לעשות חיבורים, וזה אכן מה שעשו נעם בתחילת דרכם. אבל זה לא הסיפור כעת. אבי מעוז קיבל פעמיים את הצ'אנס שלו ולא עשה כלום! העשייה שלו בכנסת מסתכמת בנאומים נגד הפרוגרס ושני חוקים וחצי שעברו בקריאה טרומית.

למה צריך לעזור לבן אדם כזה, שקיבל את ההזדמנות שלו להוכיח את עצמו, להיבחר שוב פעם?! בן גביר לדומה, הצהיר כל הזמן שברגע שהוא יכנס לכנסת הוא יוכיח את עצמו וייצור לו בייס - מה שאגן קרה. אבל אצל מעוז זה לא קרה והוא עדיין מייצג את עצמו ולא הרבה מעבר לזה.

אתמול פרסם דביר עמר, פה בערוץ 7, שגורם בסביבת רוה"מ אומר לו "מהסקרים שלנו גם אם אבי מעוז ירוץ לבד ישרוף בגג כמה אלפי קולות בודדים. לעומת זאת אם יתחבר עם סמוטריץ יבריח קולות שינדדו לאופוזיציה - יותר מהקולות שיביא". מוטב שכך ינהג נתניהו גם הבוקר.

נתניהו נתון ללחץ כפול- משני הצדדיםאיתן גיל

הרב טאו מקורבו של נתניהו לוחץ לשלב את הנציג שלו, וסמוטריץ' מתנגד מטעמים מובנים, ומפעיל לטובתו את לשכת ראש הממשלה.

ההשוואה בין מעוז לבן גביר אינה הוגנת בהנתן שבן גביר שלט בשני משרדים מרכזיים, ועוד משרד... בערך. מעוז, ח"כ בודד לא שלט בכלום.

כי משרדים מייצרים קבלות ובייס.

כך ואחרת, אם הרב טאו יורה לאנשיו להצביע מחל תמורת הישג כלשהו לסביבת הר המור, הכל יבוא על מקומו בשלום, אבל זה לא יקרה.

השוואה מדוייקת בעיניימרדכי

בס"ד

בכנסת הקודמת (24) בן גביר היה ח"כ בודד וכבר התחיל לצבור כוח רק מעצם כניסתו לכנסת והעובדה שהוא חרש את הארץ לכל אורכה.

וממתי נתניהו הוא מקורובו של הרב טאו?!

בסוף 2019 השתתף הרב טאו בהפגנה גדולה למען נתניהואיתן גיל

ברדיו קול חי הוא הוגדר מקורבו של נתניהו.

כעבור 3 שנים הוא גמל לרב טאו ונשכב על הגדר כדי שמעוז יכנס לרשימה לכנסת.

לא הבנתי את הטבלאות שצירפת.

בהערת אגב, יש הבדל מהותי בין בן גביר שפונה אל קהל ימני רחב, ולכאורה הבייס של הליכוד, ובין מעוז שפונה אל קהל נישתי שבין קטן לקטן מאוד.

זה מציף את השאלה, האם עדיין יש תועלת ממשית במפלגות נישה מכל סוג שהוא, אבל דומה שלא כאן המקום.

הטבלה מאוד ברורהמרדכי

בס"ד

היא מראה שבן גביר הביא בסקרים של הבחירות הקודמות (בתקופה בין פיזור הכנסת לסגירת הרשימות) בין 5-9 מנדטים וזה אחרי שנה וחצי כח"כ בודד. מעוז לעומת זאת לא עשה דבר או חצי דבר כדי לנסות להגדיל את הבייס שלו.

אז כן, אני חושב שמפלגת נישה שקיבלה את הצאנס שלה ולא הוכיחה לא עשייה ולא מעבר של אחוז החסימה - אין מה לפעול למענה.

לפי ההסבר שלךמשה

עכשיו יהיה (שוב?) המבחן של זהות. ניצלו סיטואציה ודחפו אותם לאיחוד. עכשיו יש עבודה אמיתית.

נכוןמרדכי

בס"ד

בניסיון הקודם הוא פישל. עכשיו הוא יהיה צריך להוכיח את עצמו שהוא למד להתנהל נכון.

השנקל שלי לעניין זהאריק מהדרום

נתניהו מעריך שיותר קולות יאבדו מאשר יכנסו מהרשימה של סמוטריץ ופייגלין בעקבות האיחוד, בעיקר מצד מצביעי פייגלין, אבל יאבדו בתוך הגוש כנראה.

והקולות של מעוז יקלטו מתהום הנשיה של החסימה.

אני בכלל לא משוכנע שהלחץ הוא של נתניהוהסטורי

פעילי נעם, מפעלים בימים האחרונים לחצים כבדים ולא בוחלים בשום מניפולציה לקידום העניין. בעשיה פוליטית ממשית הם חלשים, מאוד, אבל ברעש וצלצולים הם חזקים. אני בכלל לא משוכנע שהשמועות על 'לחץ מצד נתניהו', זה לא ספין שהם המציאו.

מסתבר שגם נתניהו יודע, ששריון של מעוז, שכאמור לא עשה בכנסת האחרונה שום דבר מועיל שלא יכל לעשות מבחוץ ורק גרם לרה"מ להזיע, ירחיק יותר מצביעים שעלולים לזלוג שמאלה משיביא מצביעים.

בגדול לכל החיבורים האלה יש מחירמשה

גם בשביל האיחוד בבחירות הקודמות ביבי שילם להם במנדט של הליכוד. יש סיבה למה אנשים לא אוהבים את המהלכים של אבי מעוז.

היו שני פרסומים הפוכים שמיוחסים לנתניהואיתן גיל

בראשון נאמר שנועם מבריחה יותר קולות משהיא מביאה, ובשני נאמר שהוא פועל למען שילוב נועם בציונות הדתית.

לפחות אחד מהם הוא שקר, ואולי כדבריך, זה ספין שהם המציאו, או שפשוט הוא חזר בו.

אני לא יודע למה הוא צריך לבחוש בכביסה המלוכלכת במגזר, ולמה המגזר עצמו לא מתאמץ בכל דרך שהיא להגדיל את מספר הפתקים מטעמו שיוכנסו לקלפי.

הלייטים שהתפזרו בין כל מפלגות השמאל הם יעד לחיזור ולהשפעה, ולהשבה הביתה. מדובר בכששה מנדטים, אלא שנתניהו אפילו לא יודע איך להגיע אליהם.

אכן ספין. לא היה שום לחץ.אריאל יוסף

לא צריך להאמין לכל שטות שמתפרסמת בתקשורת. בטח לא בזמן בחירות ובפרט בהגשת הרשימות.

לדעתי סמוטריץ עצמו צריך לרצות את החיבור הזהקורא נלהב לשעבר

כי הוא עדיין על סף אחוז החסימה.

כי גם אם פייגלין מוסיף מנדט, הוא בהחלט גם מרחיק כמות כזו, בטח כשיש חלופות דומות יחסית כמו עוצמה ווינטר.

לכן כדאי מאד שיחבור גם למעוז שיש לו הרבה מצביעים וגם פעילים מאד איכותיים שיכולים לעשות עבודת שטח חזקה שתביא אליו את המתלבטים האלה. נכון שגם נעם מרחיקה מצביעים אבל הוכח שמצביעים להם בסופו של דבר ופעילים איכותיים יכול להיות משמעותי מאד פה.

-לדעתי מעוז לא אשם בזה. הוא רק ח"כ בודד ולא נתנו לו כלום מהקצת שהוא ביקש. וכשאתה פועל נגד הזרם, בשונה מהדברים הנפלאים שבן גביר קידם שיש להם תמיכה רחבה בכנסת, אז קשה מאד לפעול כח"כ יחיד, ואדרבא חלק מהתנאים להצטרפות הפעם צריך להיות שייתנו לו גיבוי גם שאר השותפים. כי בלי זה הוא באמת מיותר בכנסת

ולשואלים אני אומר מדאגה לימין. מבחינתי הכי טובקורא נלהב לשעבר

היה שסמוטריץ ווינטר היו מתחברים פשוט. ואבי מעוז אם גם יצטרף זה היה נחמד וממקסם יותר קולות אבל פחות קריטי.

החיבור הזה רק יזיק לו ולסיכוי שתהיה ממשלה לאומיתהסטורי

כל ה'אכלו לי, שתו לי' - לא לגיטימי בפוליטיקה. חלק ממה שצריך לדעת בפוליטיקה, זה להתנהל בשיתוף פעולה, ההשגים מגיעים בתמורה לשיתופי פעולה. אם היתה סיעה של שמונה מנדטים ולא של שבעה, אולי אבי מעוז היה יכול להטריל קצת פחות - אבל כל הדברים המהותיים שחשובים לו, היו מקודמים יותר. ההתעקשות שלו לעבוד כסיעת יחיד, שממילא אין לו גם אמצעי לחץ על הקואליציה - היא שגרמה שהוא מסיים עם הרבה נאומים ו0 עגול של הישגים.

מעבר לזה - הוא הצליח להיות סדין אדום בעיני רבים. הקולות שהוא ירחיק מהמפלגה, רבים מאוד מהקולות שהוא יביא. לטעון שהקרבה לאחוז החסימה היא סיבה להכניס אותו - זה חוסר הכרות מוחלט עם הציבור.

הסיפור של אבי מעוזאיתן גילאחרונה

הוא מואשם בהטרלה כי כל הפעילות שלו בכנסת היוצאת, לטוב ולרע, היתה בענייני דת ומדינה.

יריבו הגדול סמוטריץ' התעסק בכלכלה, ובבטחון, ובקטטות עם בן גביר, ובאנטנות, ושום כלום בענייני דת ומדינה. החריג היה הפיאסקו עם הרב מיכה הלוי.

וממילא הוא לא הטריל.

נראה לי שאצביע למפלגתאריק מהדרום

שרשר לאהבה ולאחדות העם

אוחאריק מהדרום

גם הוא תומך בנתניהו.

משהאחרונה

רק גימטריה?hamedinai

עופר וינטר בגימטריה נפתלי בנט

שאלו את גרוק Ai האם נכון?

וזה מה שהוא ענה:

נכון. שתיהן 631.

עופר: ע=70 + ו=6 + פ=80 + ר=200 = 356

וינטר: ו=6 + י=10 + נ=50 + ט=9 + ר=200 = 275

סה"כ: 356 + 275 = 631

נפתלי: נ=50 + פ=80 + ת=400 + ל=30 + י=10 = 570

בנט: ב=2 + נ=50 + ט=9 = 61

סה"כ: 570 + 61 = 631

הילכו שנים יחדיו בלתי אם נועדו?אריק מהדרום

מי שמכיר את מלון וולדורף אסטוריה יודע שזה מלון יוקרה אולי הכי יקר בארץ.

נאמר שכדי להכנס בשעריו אדם ממוצע צריך לקחת משכנתא.

בוא נגיד שאיש לא נקרא לפגישה שם "באקראי" לפי הדיווח על וינטר ולייטנר.

אין שום סיכוי ששני אלה נפגשו שם באקראי במלון הזה דווקא לקראת סגירת הרשימות ודיברו שם דברי תורה, כל מי שמכיר את המלון הזה מבין את זה היטב.

אני חושש שיש מליארדר מאחורי לייטנר ואני חושב שעם שיווק נכון למאוכזבי החברה החרדית לייטנר עשוי להיות הפתעת הבחירות.

רק בהקשר של היוקרה של המלוןזמירות

לא יודע כי לא התעמקתי בזה על איזו פגישה מדובר ומי הם הדמויות המדוברות - באתי לתקן את הרושם שהבאת על המלון

הוא ברמת מחירים דומה לזו של מצודת דוד הסמוך. לא הכי יקר בארץ (קמפינסקי בת"א נחשב ליקר והיוקרתי - יותר מהמלך דוד בירושלים).

היינו בו פעם סוף שבוע, לא צריך להיות עשיר במיוחד.

גם בו וגם במצודת דוד רואים המון חרדים מתארחים.

הנפשות הם וינטר ולייטנראריק מהדרום

וינטר עם לייטנר זה חיבור טובאיתן גיל

שיביא עוד חמישה מנדטים גגד השמאל.

הלואי שיצא משהו טוב מהמפגש הזה

הלכתי לחפש ולקרוא מה קרהזמירות

זה מתחבר אצלי לנוהג של צעירי המגזר החרדי הנפגשים לדייטים ועושים זאת במיוחד בישיבה בלובי דווקא במלונות היוקרה בירושלים (וגם בהילטון ת"א. לא במלונות ה-'פושטים' במלעיל…)

זה משיקולי ארנונהמשה

בתי מלון מגדירים את הלובי שלהם כחצר ציבורית כדי לא לשלם עליהם ארוננה. זה אומר שכל אחד יכול להיכנס בלי לשלם (היי דייטים חרדים) כי מבחינה חוקית זה סוג של לא שטח פרטי.

משהו לא ברור שםברגוע

הם הודיעו עכשיו שלא ירוצו עם וינטר כי לפי הסקרים לא בטוח שיעברו, אבל הם כן יהיו בכנסת הבאה, איך בדיוק??

היה דיבור שוינטר יחבור לסמוטריץ'איתן גיל

אבל את פייגלין הוא לא רוצה, ולכן ירוץ בנפרד, וישרוף ביחד עם כולם.

מקווה שלייטנר ווינטר יפרשוברגוע

וינטר כבר הגישמשה

לפרוש אפשר גם ביום שלפני האחרוןאיתן גיל

וינטר לא יפרוש, מסתבר שהוא מגלומן רצינינוגע, לא נוגע

גם לייטנר לא נראה לי יפרוש כי הוא רוצה להוכיח למפלגות החרדיות את כוחו.

בתור חרדיקבלה

יגמור מחוץ לכנסת.

תרשמו.

ברורמשהאחרונה

אבל אם יוכל להזיק אז יוכל להשתמש בזה בשביל "איחוד" בסבב הבא. כמו בן גביר וכמו פייגלין.

על דאטפת אטפוך...הסטורי

עם פתיחת מערכת הבחירות, מיהר גפני להודיע ש"לא מחוייבים לגוש הימין".

הערב הודיעו לו מהמפלגה שלו, ש"לא מחוייבים למשה גפני..."

דגל התורה: גפני ומקלב יעזבו את הכנסת | ערוץ 7

(ועוד לא דיברנו על מה שעשה לרב רביץ)

אני לא מכיר מספיק את הפוליטיקה שלהםמשה

אבל גפני תמיד היה איש שמאל. זה לא חדש. בשונה מגולדקנוף למשל.

כמו שזה נשמע כרגענקדימון

גפני כנראה היה איש ימין חסוד ביחס למה שיחליף אותו.

וסוף מטיפיו?נקדימון

והמחליפים יהיו ימנים יותר ונוחים יותר?נוגע, לא נוגע
אל תהיה בטוח...נפשי תערוג

הם רוצים פטור מלא מגיוס

ולא שמחים מזה שהוא כבר כמה מערכות בחירות לא מצליח להביא את הפטור הזה

בממשלה הבאה הם ינסו להשיג את הפטור הזה בכל מחיר.

לא בטוח שהמחליפים יהיו טובים יותר לציבור הדת"ל או הימני

גפני הודיע שלא מחוייבים...איתן גיל

כי זו ההוראה שקיבל מהחצר.

החלפתם מתבקשת בעקבות ההנהגה החדשה שקמה לדגל התורה.

גפני נאמן ביתו של הרב שך שהלך לעולמו, ומקלב נאמן ביתו של הרב אלישיב, שגם הלך לעולמו.

המנהיגים החדשים הם הרב לנדו והרב הירש, וטבעי שההנהגות החדשות תעצבנה את החצרות שלהם כלבבם.

ככה עובד מינהל תקין, בלי בג"ץ ובלי בצלם, ולא כמו בכירי המשפט והפרקליטות שלנו שהם מסמר בלי ראש.

הנאמן של הרב שך היה הרב רביץ, שגפני העיף בביזיוןהסטורי

גדול הרבה יותר, מהבזיון שעשו לו השבוע.

כשהרב שך זצ"ל כבר לא היה, גפני הפעיל את מלא המניפולציות, כדי לנטרל את הרב רביץ (שאגב, בשונה מגפני באמת היה תלמיד חכם), דאג שב'יתד' לא יזכירו אותו במילה, למרות שזה הבטאון של התנועה שהוא עמד בראשה.

אפילו כשהרב רביץ נפטר, ביתד הוא לא הוזכר, לא הוספד, לא נערכו עליו כתבות. האבסורד היה שתנועת דגל התורה וכל הגורמים המסונפים אליה - שמו מודעות אבל עליו - ביתד, אבל בכתבות ובטורים לא היה לו זכר (או זייכער).

על דאטפת אטפוך על מלא.

למען ההגינותאיתן גיל

הח"כים הראשונים שנבחרו לכנסת מטעם דגל התורה היו רביץ וגפני. מאוחר יותר נכנס מקלב מקורבו של הרב אלישיב, שהתחמם על הקוים. רביץ פינה מקום, גפני התקדם, ומקלב סומן מספר 2.

38 שנים היה גפני בכנסת, תקופה מרשימה ללא ציניות. שורשיו חסידיים והוא חובש ספודיק בשבתות ובחגים, ובמובן מסויים הוא סדין אדום בעיני ליטאים רבים.

רביץ לא 'פינה מקום' מרצונו, גפני דאג לפנות אותו...הסטורי

יכול להיות שאתה צודק, אבל לא מצאתי לכך שום מקוראיתן גילאחרונה

ידוע שנפטר זמן קצר מאוד לאחר פרישתו או שהופרש מהכנסת.

גם אייכלר עוזבקבלה

יוסי בכר מצטרף לציונות הדתיתאיתן גיל

כל הכבוד למפלגה שמחזקת את שורותיה עם תלמידים מובהקים של הרב קוק זצ"ל

לא יכול להיות שהשב"כ והמוסד לא ידעוhamedinai

הביון של איחוד האמירויות ומצרים פי כמה יותר חלש מאשר הביון של ישראל. ואם הם ידעו, לא יכול להיות שהשב"כ והמוסד לא ידעו, והם אכן ידעו.

וכאן נשאלת השאלה למה כל העולם הזהיר את ישראל, את נתניהו, ואילו השב"כ שלנו, הרמטכ"ל שלנו לכאורה, גם כאשר ידעו על בטוח חזרו לישון.

בימין ממתינים למוצא פיו של וינטראיתן גיל

בסבירות של 98 אחוז הוא לא יחבור לאף אחד, ואולי כן ואולי לא יעבור את אחוז החסימה.

אם לא יעבור וישרוף כמעט 4 מנדטים, המרויחים יהיו כל המפלגות שנכנסו לכנסת, באופן יחסי למספר המנדטים שקיבלו.

במקרה הגרוע ביותר יפסיד גוש הימין שני מנדטים נטו.

שיטת חלוקת המנדטים לפי חוק באדר עופר מטיבה עם מפלגות ככל שהן גדולות יותר.

ואולי הגיע הזמן שבמדינת ישראל יתמודדו לא יותר מחמש מפלגות, וכולן תהיינה מיוצגות בכנסת.

יש הרבה שינויים שאפשר לעשות בשיטת הממשלאריק מהדרום

צריך לראות מודלים שעבדו בעולם ואנחנו רוצים לייבא אותם לכאן, לא להמציא סתם מצוץ מהאצבע בוא נראה מה ילך.

שיטות ממשל זה לוחות טקטונים שמזיזים קצת כל פעם או פעם אחת בצורה דרסטית כשיש עושק מאוד בולט לעין וזה צריך להעשות פעם בכמה מאות שנים אם בכלל.

אי אפשר לראות "בואו נראה אולי ננסה להגביל כמות מפלגות נראה מה יהיה מקסימום נחזיר את זה עוד חצי שנה" לא משנים את חוקי המשחק כל פעם שמפסידים.

אני לא יודע למה סמוטריץ' ובן גביר ראשי מפלגותאיתן גיל

וגם פייגלין.

כולם צריכים להתמזג עם הליכוד ולהשפיע מבפנים.

הליכוד, עוצמה, והציונות הדתית מדברים אל אותו קהל יעד, ומייצגים אותם ערכים כביכול, ועדיף ממפלגה שיש לה כ- 50 ח"כים

המפד"ל ההיסטורית ייצגה ערכים יהודיים ודתיים, אבל יורשתה מתעסקת בכל דבר, חוץ מענייני דת. ענייני דת כל כך לא מעיינים אותה, שאפילו נציג מטעמה במשרד הדתות היא לא דרשה.

תשאל את פייגלין למה הןא לא מתמודד בתוך הליכודאריק מהדרום

נראה שיש לו קצת ניסיון בזה.

פייגלין רוצה שהפוליטיקה תתאים את עצמה לגחמות שלואיתן גיל

וזה לא עובד ככה.

מסתבר שזה כן עובד ככהאריק מהדרוםאחרונה

אולי יעניין אותך