מכתב פתוח- מעניין לקראנפש חיה.

אלישוב הר שלום במכתב פתוח מנוער הגבעות לרב מלמד

הרב אליעזר

הברכה והשלום

אפתח ואומר כי אני קטן וצעיר ואולי אפילו קל דעת, ובכל שנותיי -אלה שחלפו, ואלה שיבואו כנראה לא יתקרבו למעט מעשייתך למען התורה והתיישבות בשומרון ובנחלת יוסף הצדיק בפרט. ויש שיאמרו שמכתב זה עלול להתפרש כחוצפה אך אין זה כוונתי כלל וכלל, לב יש בקרבי והוא כואב וברצוני לכתוב לך את כאבי וזעזועיי ממכתב שהתפרסם היום ושמך חתום עליו.

אני בן 26 גדלתי ללא משפחה ונאלצתי לעבור תחנות רבות בחיי. בגיל 16וחצי הגעתי לגבעות- החיבור העמוק לאדמה היה בשבילי לבית, לפינה חמה בעולם, אז, זה אולי היה הפעם הראשונה שהרגשתי שצמחו לי שורשים, דלתות בתים רבות נפתחו בפניי של אנשים טובים ואוהבים ובכל בית קבלתי שיעור על מהו חסד ומהי אהבת הארץ ומסירות נפש של ממש וכיצד בכלל נראית משפחה יהודית לתפארת בדור של גאולה.

כיום אני עובד כמדריך טיפולי לנוער בסיכון באחת מן הפנימיות בארץ. אני נפגש עם מקרים כואבים שאין באמת מילים לספר ולתאר, עם זוגות רבות של עיניים שרק מבקשות שיאמינו בהם ומתחננות שיעזרו להם להאמין בעצמם, ומעל כל זה מבקשות אישור לכך שהם טובים על אף כל מה שהם עברו ועשו.. והעבודה היא רבה- להשתיק את הקולות האלה שצורחים להם דרך קבע בראש ובלב. ולפעמיים ברגעים של כישלון הם מתכווצים ומפוחדים מאימת המציאות בחוץ המטיחה בהם את הפחד הגדול ביותר שלהם- שהם רעים ורחוקים מכל סוג של תקנה, ושמחשבות על הווה ועתיד פשוט לא בשבילם. הם אומרים הרבה "המשחק מכור" ואני אומר "יש בכם לב יהודי וחלק אלוקי, מכור או לא מכור? בידכם הדבר.

וביני ובין עצמי בלחש נרקמת הודיה לבוראי שאני זכיתי!!! 
שאהבת הארץ והגבעות שמרה עלי מן הרחובות הקרים והסמטאות החשוכות 
ושקולו של השטן המבקש לרמוס את לבי ונשמתי נעלמו בתוך הד ההרים והמרחב הפתוח ולחשה לי שאני טוב ואהוב גם בזמנים הקשיים ביותר.

קראתי את המכתב בוודאי יחד עם רבים מ"עמך ישראל", והרגשתי איך המילים נהפכות לחיצים וכל שרציתי לעשות, הוא לאסוף את כל הילדים ונערים שהתכוונת אליהם במכתבך, לחבק אותם חזק ולספוג במקומם את אותם חיצים. ודיממתי עת קראתי את דברייך ואני עוד מדמם, מנקה מן הדף המוגש לך את כתמי הדם. דם לבי, דם נפשי, דם אחיי וחבריי, דמם של אלו הילדים. 
הם יאמרו שהם כבר רגילים שמדברים עליהם כך, אך שמעתי רבות את המשפט הזה מחניכיי בכפר הנוער ולמדתי להבין כמה שהקשוח ביותר, ליבו עדין ורך.

בשמם ובשמי רוצה אני לומר כי כבוד גדול אני חולק לך, ישנם חילוקי דעות, ובתי מדרשות שונים אך כמו שפתחתי אני קטן ועפר לרגלייך אך דווקא בגלל זה אני זועק ואומר: הכפשת את שמנו, ורמסת את כבודנו!! במילים לא מדויקות ובעובדות לא עובדות, דווקא בזמן שבו העם כולו ובפרט אלה הילדים זקוקים לחיבוק וחוסן.

נכון סיפור חייהם רחוק מלהיות דומה לאותם נערים יקרים שאני זוכה לעבוד עמם בכפר נוער וכמו שכתבת "בחורים ממשפחות טובות" אז מה כן קורה? איפה ישנם דברים שנכונים בכל מצב, לכל נער ואדם?!
וברשותך אגע גם בנקודות שציינת.

ילד בגבעה- זו אינה תרבות רעה. תרבות רעה- זה ילדים שנשפכים ברחובות כשריח אלכוהול נודף מהם ואינם מצליחים לענות לך איך קוראים להם? או היכן הם גרים?  תרבות רעה - זו נערה תמימה שהיא כולה חסך אחד גדול של חום ואהבה, ומתוך כך מגיעה למקומות נמוכים ושטופים בגועל וזימה, מנוצלת כואבת, אך סופגת ובלבד שתשמע שהיא יפה ורצויה. תרבות רעה- אלה מסכי הטלוויזיה שתולשים מילדנו ומעצמנו את התמימות והקדושה זו תרבות רעה זהו טרור רוחני.

דברת על כך שהם בזים לבני גילם לומדי התורה והמשרתים בצבא, הידעת כי אחד הנערים שהיה במרתפיי השב"כ במשך חודש ימים ושוחרר ללא כלום (מלבד נפש פצועה) רצה להתגייס על אף קולות חבריו שהתנגדו?!?! 
נכון, אחרי כל הסיפור והתעללות שווא הזו ספק עם עוד הרצון רלוונטי.. 
האם שמעת על יצהר קלמנוביץ שגם הוא שהה במרתפי השב"כ ושוחרר ללא שום אשמה (ושוב עם שלל צלקות בנפשו) שעלה בגפו ארצה ללא שום משפחה ושירת בצה"ל 3 שנים. אלה אולי לא דוגמאות רבות אבל מספיקות בהחלט.

אהבת תורה יש בי ובהם, אהבה הספוגה היטב בכל רמ"ח אברינו ושס"ה גידנו, חונכו היטב, ואיני מסתיר או מכסה, מאורעות העבר והשברים הלאומיים- פגעו בנו וגרמו לנו ולרבים להטיל ספק הן בממסד, ולצערי, גם בתלמידי חכמים.. והדבר בהחלט זקוק לתיקון וטיפול גדול! 
אך לא בדין אלא, בחסד גדול ובזהירות רבה כשנוגעים בפצעים שממאנים להגליד .( בעקבות המציאות שחוזרת על עצמה שוב ושוב רק בלבושים שונים וזמנים אחרים) 
אך גם בזאת צריך לבוא חידוד האם ישנו פשע בלומר איני ציוני? ואם הם אינם משרתים בצבא הם פחותים? פושעים? האם בכך שהם בחרו בדרך השקפתית אחרת מהוריהם הם עוברים על כיבוד הורים? וכן, גם ובעיקר אם יש מחלוקות.

דברת גם על עין הציבור כולו, ואני שואל מהו עין הציבור? עדשת המצלמה? כותרות העיתונים שמלאים במסרים שונאים וסמויים? האם כבוד הרב חשב לבוא ולפגוש את נערי הבלאדים לדוגמא? ולהתכבד בכוס תה חם מן המדורה או בחלב עיזים שבהן הם מטפלים במסירות והשקעה בשלג ובקיץ, ואולי אף להזמין אותם לביתך ולשוחח עמם, לחזק את הטוב ולדבר על הרע..
אך במקום זה קראת לנו רשעים, קבעת כי אין אלוקים בקרבנו, ובכך אני חש כי חיזקת והצדקת את הפשע שאנו עדים לו בחודש האחרון שהוא רחוק ממוסר וצדק וכולו רדיפה ואכזריות וסופו לפגוע בציבור כולו.

ציינת גם את עניין המחלוקת על רבנים- מה שגרם לי לחשוב על ההבדלים הגדולים בינינו לבין הציבור החרדי ומדוע הם כ"כ גדולים? 
האם באמת ציבור הכיפות הסרוגות משקיע את מירב כוחו בנושא הזה מתוך הבנה שזה העיקר?
האם אולם שבו מתקיימת שיחה עם מפקד בסיירת מטכ"ל יתמלא כמו באולם שבו יש שיחה של צדיק או תלמיד חכמים חשוב?
האם הריבוי בבתי מדרשות מעיד על גיוון או שמא אולי בלבול וקושי ציבורי כללי לקבל דעת יחידים?

דברים רבים זקוקים לליבון ובירור נוקבים גם לגבי נוער הגבעות והנוער הגדל ביהודה ושומרון ואולי גם לגבי הנוער בכלל. איך מרפאים פצעים של שנים? איך וכיצד נגשים ונוגעים בצלקות טראומתיות? איך משקמים אמון שנקרע לגזרים? אך מחנכים לאהבת תורה וכבוד תלמידי חכמים באמת?
לצערי המכתב של הרב והדברים הכתובים בו משרתים אך ורק את הרוח שכבר נושבת בכלי התקשורת, המבקשת דבר אחד: לזרוע מחלוקת ושנאה בנינו, מתוך הבנה, שכוחנו באחדותנו ורק כך, נוביל לשינוי. ואם אנו מפורדים ומפוזרים אנו מנוצחים.

המכתב והדברים הכתובים בו אינם מסייעים לנו ליישב דעתנו לחשיבה מחודשת או מסייעים לנו לחבוש הפצע ולנסות להיות קשובים או בכלל לרצות לדון ולהשמיע את קולנו הוא מרחיק ורק מוסיף עוד בלבול והתנגדות.

כואב אני את ההרגל להכיל כמעט הכל מלבד היכולת להכיל את מה שקורה בתוך ביתנו ומחננו. 
האם גם לאחינו החילונים "המדרדרים לתרבות רעה ומקולקלת" היית קורא בריש גלי רשעים וטיפשים?  או "שאין אלוקים בקרבם"? 
האם גם לגבי התרבות החילונית היית מסביר ש: "לעתים מטוב לב או חוסר דעת אנו נוטים שלא לחרוץ עמדה כלפי מעשים רעים ודעות רעות. זה לא נעים להגדיר בחור שמתפרע ומתחצף כרשע, במיוחד כשלטענתו הוא צדיק ומקדש  ?שם שמיים. אבל המחיר החינוכי של חוסר ההגדרה הוא כבד"

בכאב גדול ובתפילה 
שנדע להבחין בין טוב לרע באמת

החותם בכאב בשמי 
ובשם כל נערי הגבעות

אמ;לקיטבתה
ארוך ובלי רווחים
ערכתי כאן-נפש חיה.

אלישוב הר שלום במכתב פתוח מנוער הגבעות לרב מלמד

הרב אליעזר

הברכה והשלום

אפתח ואומר כי אני קטן וצעיר ואולי אפילו קל דעת, ובכל שנותיי -אלה שחלפו, ואלה שיבואו כנראה לא יתקרבו למעט מעשייתך למען התורה והתיישבות בשומרון ובנחלת יוסף הצדיק בפרט. ויש שיאמרו שמכתב זה עלול להתפרש כחוצפה אך אין זה כוונתי כלל וכלל, לב יש בקרבי והוא כואב וברצוני לכתוב לך את כאבי וזעזועיי ממכתב שהתפרסם היום ושמך חתום עליו.

אני בן 26 גדלתי ללא משפחה ונאלצתי לעבור תחנות רבות בחיי.

בגיל 16 וחצי הגעתי לגבעות- החיבור העמוק לאדמה היה בשבילי לבית,

לפינה חמה בעולם, אז, זה אולי היה הפעם הראשונה שהרגשתי שצמחו לי שורשים, דלתות בתים רבות נפתחו בפניי של אנשים טובים ואוהבים ובכל בית קבלתי שיעור על מהו חסד ומהי אהבת הארץ ומסירות נפש של ממש

וכיצד בכלל נראית משפחה יהודית לתפארת בדור של גאולה.

כיום אני עובד כמדריך טיפולי לנוער בסיכון באחת מן הפנימיות בארץ.

אני נפגש עם מקרים כואבים שאין באמת מילים לספר ולתאר, עם זוגות רבות של עיניים שרק מבקשות שיאמינו בהם ומתחננות שיעזרו להם להאמין בעצמם, ומעל כל זה מבקשות אישור לכך שהם טובים על אף כל מה שהם עברו ועשו..

והעבודה היא רבה- להשתיק את הקולות האלה שצורחים להם דרך קבע בראש ובלב. ולפעמיים ברגעים של כישלון הם מתכווצים ומפוחדים מאימת המציאות בחוץ המטיחה בהם את הפחד הגדול ביותר שלהם- שהם רעים ורחוקים מכל סוג של תקנה, ושמחשבות על הווה ועתיד פשוט לא בשבילם. הם אומרים הרבה "המשחק מכור" ואני אומר "יש בכם לב יהודי וחלק אלוקי, מכור או לא מכור? בידכם הדבר.

וביני ובין עצמי בלחש נרקמת הודיה לבוראי שאני זכיתי!!! 
שאהבת הארץ והגבעות שמרה עלי מן הרחובות הקרים והסמטאות החשוכות 
ושקולו של השטן המבקש לרמוס את לבי ונשמתי נעלמו בתוך הד ההרים והמרחב הפתוח ולחשה לי שאני טוב ואהוב גם בזמנים הקשיים ביותר.

קראתי את המכתב בוודאי יחד עם רבים מ"עמך ישראל",

איך המילים נהפכות לחיצים וכל שרציתי לעשות, הוא לאסוף את כל הילדים ונערים שהתכוונת אליהם במכתבך,

לחבק אותם חזק ולספוג במקומם את אותם חיצים. ודיממתי עת קראתי את דברייך ואני עוד מדמם,

מנקה מן הדף המוגש לך את כתמי הדם. דם לבי, דם נפשי, דם אחיי וחבריי, דמם של אלו הילדים. 
הם יאמרו שהם כבר רגילים שמדברים עליהם כך,

אך שמעתי רבות את המשפט הזה מחניכיי בכפר הנוער ולמדתי להבין כמה שהקשוח ביותר, ליבו עדין ורך.

בשמם ובשמי רוצה אני לומר כי כבוד גדול אני חולק לך, ישנם חילוקי דעות, ובתי מדרשות שונים

אך כמו שפתחתי אני קטן ועפר לרגלייך אך דווקא בגלל זה אני זועק ואומר: הכפשת את שמנו, ורמסת את כבודנו!!

במילים לא מדויקות ובעובדות לא עובדות, דווקא בזמן שבו העם כולו ובפרט אלה הילדים זקוקים לחיבוק וחוסן.

נכון סיפור חייהם רחוק מלהיות דומה לאותם נערים יקרים

שאני זוכה לעבוד עמם בכפר נוער וכמו שכתבת "בחורים ממשפחות טובות"

אז מה כן קורה? איפה ישנם דברים שנכונים בכל מצב, לכל נער ואדם?!
וברשותך אגע גם בנקודות שציינת.

ילד בגבעה- זו אינה תרבות רעה.

תרבות רעה- זה ילדים שנשפכים ברחובות כשריח אלכוהול נודף מהם

ואינם מצליחים לענות לך איך קוראים להם? או היכן הם גרים?  

תרבות רעה - זו נערה תמימה שהיא כולה חסך אחד גדול של חום ואהבה, ומתוך כך מגיעה

למקומות נמוכים ושטופים בגועל וזימה, מנוצלת כואבת, אך סופגת ובלבד שתשמע שהיא יפה ורצויה.

תרבות רעה- אלה מסכי הטלוויזיה שתולשים מילדנו ומעצמנו את התמימות והקדושה

זו תרבות רעה זהו טרור רוחני.

דברת על כך שהם בזים לבני גילם לומדי התורה והמשרתים בצבא,

הידעת כי אחד הנערים שהיה במרתפיי השב"כ במשך חודש ימים ושוחרר ללא כלום (מלבד נפש פצועה)

רצה להתגייס על אף קולות חבריו שהתנגדו?!?! 
נכון, אחרי כל הסיפור והתעללות שווא הזו ספק עם עוד הרצון רלוונטי.. 

האם שמעת על יצהר קלמנוביץ שגם הוא שהה במרתפי השב"כ ושוחרר ללא שום אשמה

(ושוב עם שלל צלקות בנפשו) שעלה בגפו ארצה ללא שום משפחה ושירת בצה"ל 3 שנים.

אלה אולי לא דוגמאות רבות אבל מספיקות בהחלט.

אהבת תורה יש בי ובהם, אהבה הספוגה היטב בכל רמ"ח אברינו ושס"ה גידנו,

חונכו היטב, ואיני מסתיר או מכסה, מאורעות העבר והשברים הלאומיים- פגעו בנו

וגרמו לנו ולרבים להטיל ספק הן בממסד, ולצערי, גם בתלמידי חכמים.. והדבר בהחלט זקוק לתיקון וטיפול גדול! 
אך לא בדין אלא, בחסד גדול ובזהירות רבה כשנוגעים בפצעים שממאנים להגליד .( בעקבות המציאות שחוזרת על עצמה שוב ושוב רק בלבושים שונים וזמנים אחרים) 

אך גם בזאת צריך לבוא חידוד

האם ישנו פשע בלומר איני ציוני?

ואם הם אינם משרתים בצבא הם פחותים? פושעים?

האם בכך שהם בחרו בדרך השקפתית אחרת מהוריהם הם עוברים על כיבוד הורים? וכן, גם ובעיקר אם יש מחלוקות.

דברת גם על עין הציבור כולו,

ואני שואל מהו עין הציבור? עדשת המצלמה? כותרות העיתונים שמלאים במסרים שונאים וסמויים?

האם כבוד הרב חשב לבוא ולפגוש את נערי הבלאדים לדוגמא? ולהתכבד בכוס תה חם מן המדורה

או בחלב עיזים שבהן הם מטפלים במסירות והשקעה בשלג ובקיץ, ואולי אף להזמין אותם לביתך ולשוחח עמם,

לחזק את הטוב ולדבר על הרע..
אך במקום זה קראת לנו רשעים, קבעת כי אין אלוקים בקרבנו,

ובכך אני חש כי חיזקת והצדקת את הפשע שאנו עדים לו בחודש האחרון שהוא רחוק ממוסר וצדק

וכולו רדיפה ואכזריות וסופו לפגוע בציבור כולו.

ציינת גם את עניין המחלוקת על רבנים-

מה שגרם לי לחשוב על ההבדלים הגדולים בינינו לבין הציבור החרדי

ומדוע הם כ"כ גדולים? 

האם באמת ציבור הכיפות הסרוגות משקיע את מירב כוחו בנושא הזה מתוך הבנה שזה העיקר?
האם אולם שבו מתקיימת שיחה עם מפקד בסיירת מטכ"ל יתמלא כמו באולם שבו יש שיחה של צדיק או תלמיד חכמים חשוב?
האם הריבוי בבתי מדרשות מעיד על גיוון או שמא אולי בלבול וקושי ציבורי כללי לקבל דעת יחידים?

דברים רבים זקוקים לליבון ובירור נוקבים גם לגבי נוער הגבעות והנוער הגדל ביהודה ושומרון ואולי גם לגבי הנוער בכלל.

איך מרפאים פצעים של שנים?

איך וכיצד נגשים ונוגעים בצלקות טראומתיות? איך משקמים אמון שנקרע לגזרים?

אך מחנכים לאהבת תורה וכבוד תלמידי חכמים באמת?

לצערי המכתב של הרב והדברים הכתובים בו משרתים אך ורק את הרוח שכבר נושבת בכלי התקשורת,

המבקשת דבר אחד: לזרוע מחלוקת ושנאה בנינו, מתוך הבנה, שכוחנו באחדותנו ורק כך, נוביל לשינוי.

ואם אנו מפורדים ומפוזרים אנו מנוצחים.

המכתב והדברים הכתובים בו אינם מסייעים לנו ליישב דעתנו לחשיבה מחודשת

או מסייעים לנו לחבוש הפצע ולנסות להיות קשובים או בכלל לרצות לדון ולהשמיע את קולנו

הוא מרחיק ורק מוסיף עוד בלבול והתנגדות.

כואב אני את ההרגל להכיל כמעט הכל מלבד היכולת להכיל את מה שקורה בתוך ביתנו ומחננו. 
האם גם לאחינו החילונים "המדרדרים לתרבות רעה ומקולקלת" היית קורא בריש גלי רשעים וטיפשים?

או "שאין אלוקים בקרבם"? 
האם גם לגבי התרבות החילונית היית מסביר ש:"לעתים מטוב לב או חוסר דעת אנו נוטים שלא לחרוץ עמדה כלפי מעשים רעים ודעות רעות. זה לא נעים להגדיר בחור שמתפרע ומתחצף כרשע, במיוחד כשלטענתו הוא צדיק ומקדש שם שמיים.

אבל המחיר החינוכי של חוסר ההגדרה הוא כבד" ?

בכאב גדול ובתפילה 
שנדע להבחין בין טוב לרע באמת

החותם בכאב בשמי 
ובשם כל נערי הגבעות.

אף אחד פה זה לא הרב מלמד..הולם במיוחד

למה שולחים לו מכתב ע"ג הפורום?

לא קראתי את המכתב, ולכן גם אינני מתכוונת להתייחס עניינית לנאמר (חוץ מזה שזה לאקטואליה), רק קפצו לי המילים המלאות רגש. הוא לא באמת נועד לרב מלמד, הוא נועד לפרוט על מיתרי הרגש של הקוראים, ולפתח בהם התנגדות לדבריו ולדעותיו בלי להכיר לעומק. אני לא נכנסת לתוכן המכתב, 

אבל זה פשוט מגוחך לייעד מכתב לאדם כשהוא לא הנמען,

תוך ידיעה ברורה שרוב הקוראים לא קראו ולא יקראו את דברי הרב מלמד שבעקבותיהם נכתב המכתב.

אפשר לתמצת את זה בשלוש מילים:

הוצאת שם רע.

על הסייפא שלך: זה לא פחות חמור מהיחס המזלזל של הציבורנפש חיה.
באצטלה של ניעור חוצנו מה "היפרים" התורנים.

ולו הוא טועה,
הפגיעה שהביע במכתבו מובנת.
היחס המזלזלהולם במיוחד

הוא או מחוסר היכרות, או מהיכרות שלילית. (נניח במקרה שלי- היכרות שלילית, אבל עם חלק מאוד מסויים). אולי מוטב להשקיע את המכתבים למטרות כאלה, להוסיף היכרות ואמפתיה, ולא כדי לצאת נגד אנשים טובים וצדיקים.

וזה שמשהו חמור יותר- ממש לא מצדיק שום דבר.

למה ברור לך שלא קראנו את דברי הרב מלמד?צריך עיון
הם התפרסמו גם ברביבים (פרשת שמות, אאלט) וגם ככותרת ראשית בערוץ

למעוניינים, יש שירשור באו"ח עם דברי הרב ומספר תגובות
בדיוק כמו דברי הרב מלמד עצמו...די"מ
המכתב לא נשלח לרב על גבי הפורוםלא באמת
הוא נשלח לרב באמת וגם הופץ כדי שאחרים יקראו.
ולמה כשהרב העביר ביקורת על נוער הגבעות ועשה זאת דרך כלי התקשורת במקום לבוא ולדבר איתם זה כן בסדר?
אולי גם את הביקורת של הרב אפשר לתמצת בשלושה מלים: הוצאת שם רע.
כל מילה!חכחעחילםכ
האמת שזאת משמעות "מכתב פתוח"
אולי הוא כן ההלך אלהם?רחמו
אולי לא לכולם אבל מקצתם,איך אתה יודע?
ומי אתה לומר שחכם גדול מאד הוציא שם רע???? אני באמת לא מבין אתכם
אני מכיר לא מעט נערי גבעות ולא ידוע לי שהוא הלך אליהם.די"מ
שאלת את כל נוער הגבעות?רחמו
ואולי הוא דיבר עם מי שמכיר את הנוער הגבעות טוב?
זאת אוקימתא רחוקהחכחעחילםכ
תביאי הוכחה שכן

לא אולי
אז תשאל אותורחמו
אני אישית חושב שהוא כן דיבר עם נוער הגבעות או אנשים שמכירים טוב את הנוער הגבעות, ואם אתם באמת רוצים לידע-תשאל אותו
אם הוא דיבר עם מישהו "שמכיר את נוער הגבעות"די"מ
זה בטח רשף, עמיקם לשאר שבכניקים
לא אמרתי שהוא הוציא שם רע.לא באמת
אמרתי שאם המכתב של אלישוב הוא הוצאת שם רע, (הטענה של הולם במיוחד)
אז למה המכתב של הרב מלמד הוא לא?

ואני בת
הוא לא העביר עליהם ביקורת.הולם במיוחד
מניחה שלא קראת את דבריו.

(הוא אכן לא אמר דברים מחמיאים במיוחד, אבל בפירוש הדברים לא נועדו אליהם, אלא לציבור הדת''ל, ובעיקר למחנכים שבו.)
עם כל הכבוד, מי הוא בכלל כלפי הרב מלמד???רחמו
למה הנוער הגבעות חושבים שהם יודעים יותר מכולם?? אני לא מבין בכלל!
הובא כחומר למחשבה בלבד. לשיקול ההנהלה פה. .נפש חיה.
בסדר... אבל הם חולקים על כל הרבנים!!רחמו
אולי יש להם איזה רב, אבל מי הם לחלוק על כל גדולי הדור?? אולי נהיה קראים? לדעתי אין הבדל בין הקראי לנוער הגבעות האנטי ציונים שעושים פשע והורגים אנשים כי בא להם.
אם היה לי בחירה לישאר עם קראי או נוער הגבעות אני חושב הייתי נשאר עם הקראי, לפחות הוא מודה שהוא לא שומע לחכמים
כמהדבריםנפש חיה.
ראשית אין כוונה להביא את המכתב כבמה לדיון פוליטי מקנטר או כל משהו אחר.
שנית אין כאן כל גדולי הדור. המכתב פונה ומגיב לדברי מישהו - רב שכתב משהו יחסית גורף ונתון במחלוקת. אם תבדוק תראה ש הם כן שומעים ואףבקברב לדעת תורה על מנת למשל לא להיכשל בדיני שבת בשדה או כל סיטואציה מורכבת אחרת.
שלישית אני לא רואה קשר לקראים. יש עניין "ועשית ככל אשר ירוך" ומה שלמדו חזל עשה לך רב. כאן אין קריאה לזלזול גורף ברבנים.
יש כאן ביטוי לכאב של חוסר ההבנה את הנוער הזה.
רביעית נוער הגבעות לא בהכרח אנטי. מי שעשו את הציונות ואת המהפכים היו צעירים כמותם. הם גם היום עושים מהפכות חשובות.
חמישית- לא מבינה למה הנימה המתנשאת (?) הזו. וכי מי אמר שכל העינויים וההתנכלויות למשל מותרים להם רק כי הם מורצה מחמת מיאוס בעיני מי שהם?!?!
כמה נערי גבעות אתה מכיר מקרוב,חרותיק
שאתה מדבר בכזה ביטחון?!
נוער גבעות אנטי ציונים שהורגים אנשים כי בא להם?
איזו השמצה מגעילה מכלילה ושקרנית!
אתה מושפע מדי בנאדם.
תפסיק לאכול חדשות כאילו זה ארוחת בוקר.
זה לא פופולרי היוםמישהו10

אבל אני חש אמפתיה כלפי "נוער הגבעות", חושב שעושים להם לא מעט עוול והרבה דמוניזציה, ובבסיס שלהם אני מזהה נקודה איכותית שאני מעריך. לעומת זאת אני חש חוסר הזדהות עם כל הרבנים שיוצאים נגדם בשצף קצף. במיוחד כאשר מתברר שחלקם מתודרכים על ידי המחלקה האנטי יהודית. איכס.

יש להבהיר, שאני מאוד שונה מהם, והרבה דברים לא רואה עין בעין כמוהם. בחלקה אני יכול גם להסכים עם הביקורת עליהם.

תודה על ההדגמההולם במיוחד

@נפש חיה. בדיוק על זה דיברתי. תראי איך הוא ישר אומר "הרבנים שיוצאים נגדם בשצף קצף", ועוד רומז על חוסר נקיות (!!!) במניעים לצאת נגד נוער הגבעות. וכמובן שלא קרא את דברי הרב. (כי אם היה קורא בוודאי לא היה אומר כך).

אשריכם ישראל.

אין בעד מה. אני תמיד שמח לעזור.מישהו10

ובפירוש לא התכוונתי לרב מלמד.

אם כי ביחס לחלק מהרבנים, אני לא נותן בהם אמון בנקודה הזאת, צר לי.

אוקייהולם במיוחד

קודם- מחילה על האופן בו נאמרו דבריי..

ואני לא שומרת הראש של הרב מלמד. פשוט הוא נמען המכתב. (אם כי בכ"ז אני שמחה לשמוע)

התכוונתי לתופעה באופן כללי, ובאמת אמרת (או רמזת) דברים לא פשוטים על רבנים, ואני מעריכה שדבריך לא מאוד מבוססים.

זה בסדר. אני מעריך את המחאה על ביזוי ת"ח להבנתך.מישהו10

למרות שכאמור חלילה לי מלזלזל או להסכים לזלזול ברב מלמד או בתלמיד חכם אחר.

ביחס לחלקם יש אולי לדון לכף זכות שזה בבחינת "ואף אחיה השילוני טעה וחתם"...

אם את עדיין מחפשת ניקחכחעחילםכ
תנסי "תמימה במיוחד"

זה יהלום...

אייי הלוואי עלי תמימות כזו
עוד מעט תגידו שלומר על רב מקבל משכורת מהמדינהיוני
שהוא 'רב מטעם' זה הוצאת שם רע

מה לעשות, כל מקבלי המשכורת מהמדינה בין אם הם פקידים במשרד האוצר ובין אם הם רבני ישוב או ישיבות צריכים לישר קו עם המדינה ובתכלס הם מתרצים את זה באלפי תירוצים שהכל זה כסף
צליל של שפיות,תודה יוניחכחעחילםכ
נוצר לי הרושםהולם במיוחד
שחוסר ההסכמה שלי עם מה שאתה אומר הוא הרבה מעבר להתייחסות ספציפית לרב מסויים.
ולא כ''כ בא לי להתחיל ויכוח אידיאולוגי על ממלכתיות וכדומה.
אז רק אומר שהאמירה ''ובתכלס הם מתרצים את זה באלפי תירוצים שהכל זה כסף'' היא יותר מהוצאת שם רע, זו פשוט האשמה בוטה ומזלזלת.
מזכירה שהרב מלמד עבר לינץ' רציני מאוד ע''י המדינה בעבר, אולי בדיוק הורידו לו את המשכורת אז הוא העיז להתבטא לפי מה שחושב,
ומאז עזב אותו האומץ.

( @חכחעחילםכ , תודה על הניק המוצלח, התייחסות עניינית תמיד מביאה לדיון פורה.)
גם זו דרך להתמודד..הולם במיוחד
|מעדיפה את הראש שלי במצבו הנוכחי|

(לא מאוד ממלכתית. אבל שיהיה..)
את בתיוני
מה קורה פה @Admin נא להחזיר את זיהוי המין למקום נגיש יותר. תודה
^^^^^די"מ
מה אתה אומרהולם במיוחד
*מתחמק באלגנטיות*יוני
מי שישמעהולם במיוחד
רק כתבת 'ראה' במקום 'ראי'..
תאמין לי כבר אמרו לי דברים הרבה יותר מוזרים בגלל הטעות (הנפוצה) הזאת
כתבתי גם 'שלך' יוני
אה, חח דמיינתי ששמעתי 'שלך'..הולם במיוחד
אבל אני כתבתי 'שלך'יוני
נסיופ זה כאן.
פעם הבאה תדבר ברור..!הולם במיוחד
ואין לי שמץ מה הקונספט של נסיופ

(חוץ מזה ששואלים שם מתי הסיבוש/ הפגנה/ כניסה ליוסף וכד' ואז מתבאסים ביחד שלא הלכנו כי יש בגרות. נכון?)
עזבייוני
פתאום ראיתי מי פותחת השרשור ואני יודע שהיא לא אוהבת שמנצלשים לה שרשורים

פשוט תלכי לנסיופ ותראי.

וסליחה מהפותחת על הנצלוש
|עוזבת|הולם במיוחד
(וגם אני מבקשת סליחה על הניצלוש..)
התפריט בצד מסגיר את המין.משה

התפריט בצד זה משהו שלא לוחצים עליויוני
תוך כדי קריאת הודעות בשרשור
אין לי רעיון טוב יותר איך לייצג מיןמשה
בלי עוד משהו עמוס על המסך.
תעשה את העיגול בצד בורוד/כחולהולם במיוחד
וזה ממש לא יפה שאני שוב מנצלשת
הצענו כבר כמה רעיונות. וזה די הכרחי לענ''ד.שמן פשתן

צבע שונה בתיבה, או האותיות ז או נ במקום הפסים וכד'

צבע שונה מוסיף בלבול לדףמשה

ובשם משתמש - יש כבר ייצוג של צבעים עבור מנהלים ועבור הודעות שלי, אז עוד וריאציה?

הפסים איזה ?

העיגול צריך להיות סטנדרטי.

בגיבומאיצריך עיון
להחליף את הפסים שבריבוע לאותיות
בדיוק^. או שוני בצבע הגיבומאישמן פשתן

?????משה

זה מכתב יפה מאד, נוגע ללב.ד.

משמח לקרוא דברים טובים על אנשים/נערים מישראל.

בלי להתייחס לדברי הרב אליעזר מלמד שליט"א, שגם הוא ת"ח יקר ונחמד וחשוב. ואני לא זוכר אם ראיתי את דבריו ומה הם. ושמא דיבר רק על תופעות מסויימת שנתקל בהם.

[לפי מה שאני קראתי מהמכתב, הוא משתדל מאד להיזהר מביזוי כלשהו כלפי ת"ח. כותב בכבוד גם כשרוצה להשיג, מכאבו]

בקצרה... לא רואה סיבה לא לפרסם את המכתב..האחר קודם

סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול

כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.

1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?

2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?

3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?

ואגיד גם למה אני שואלת.

פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.

זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.

הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…

כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.

ואף לעתים נוגד.

ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.

ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.

אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.

הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך 

תגובהשלג דאשתקד
את הלינק למאמר שמתי בהודעה שעליה הגבת. שימי לב שזה מאמר מאוד נישתי שאני לא בטוח שכאישה את מתעניינת או מודעת למהלכים שהוא מציג ועד כמה הם רחוקים מהמציאות. אבל את כמובן מוזמנת לקרוא ולהנות.

תסלחי לי על השיפוטיות, אבל אני טיפה מרגיש שאת מגיע ממקום קצת אמוציונלי. את באה להגן ולהסביר את המגזר שלך יותר משאת באה לדון וגם להקשיב לצד השני. ככה מרגיש לי ואם זה כך אז קצת חבל. דבר ראשון, ככל שתביני יותר את השאלות תוכלי לתת תשובות טובות יותר. דבר שני, בכל דיון אולי באמת את טועה, אז תמיד כדאי לשמוע יותר ולהבין את האחר. ושוב סליחה אם אני שיפוטי.

בלי קשר לשרשור הזה בכלל, גם אני מסכים שלא חייבים להגביר את השנאה, ואדרבה עדיף להוביל סוף סוף לשלום והבנות בין המגזרים (כמובן אם זה הדדי). אני גם לא אוהב את הסגנון של היחס לחרדים וחוק הגיוס וכו', בין אנשים כדאי שיהיה כבוד וחברות וגם יש דרכים חיוביות לביצוע מדיניות (וגם מבחינה רגשית, איכשהו כשמדברים על חרדים אני פתאום מרגיש חלק מהם...).

(כתבתי תגובה ארוכה אבל בטח לא יהיה כוח לקרוא אותה. אז אם מישהו מתעניין אשלח לו באישי )

מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫אחרונה

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
שאלה טובהoo

בעבר הייתי עונה בוודאי

היום אני מסתכלת אחרת

קשיי העבר (וגם ההווה) עזרו (ועוזרים) לי לבנות דברים שאני מאד מרוצה מהם

וכנראה לא הייתי מגיעה אליהם לולא הקשיים

זה מצד אחד

מהצד השני הייתי שמחה לחיים נטולי קשיים או מופחתי קשיים מורכבות החיים..

כתבת מדויק ולא ממש עניתזיויק
כי נשארת בדילמה
אני בסדר עם דילמותoo
יש בזה אמתזיויק
צודקת
"קשיים" זה בעצם החזית שבה אנחנו מתקדמיםמשה

כלומר, זה משהו שמתנגד לנו כדי שנשים לב אליו, קצת כמו "כאב" במובן הפיזי.

השאלהoo

כמה התנגדות צריך בדרך כדי להתפתח

לא שמישהו שאל אותי קודם

אבל אולי יום אחד אני אבין שזה היה נצרך כמו שהבנתי על קשיים מהעבר

אני באמת בהרבה מחשבות על זהמשה

אני חושב שבשלב מסויים לומדים שצריך ללמוד יותר "להכיל" ופחות להתנגד.

זה עוזר לשנות את המציאות בטווח הרחוק, בעיקר. אבל בטווח הקצר עוזר לי לחיות טוב ולישון טוב ולא להיות במקום שבו "קשה" לי במובן של להרגיש שקשה.

פחות להתנגדoo

הגדרה טובה

כשההתנגדות יורדת

גם הציפייה יותר מותאמת

קושי צפוי הוא יותר קל

קושי צפוימשה

איך את מגדירה את זה?

אםoo

זה קושי שחוזר על עצמו

אז אני יודעת (או לומדת לדעת) מראש מה או מי הגורם/ים

ויודעת (או לומדת לדעת) להתייחס בהתאם

אם זה קושי חדש

זה הזמן לניסוי וטעייה עד להגדרת הגורמים ולהתוויית הדרך המתאימה ביותר 

אני חושב שאחת המתנות הגדולות שקיבלתימשה

אי אז בגיל 30 וקצת.

זה את היכולת "להגדיר" (הנה יצא ממני המתכנת) קשיים כדי להתחיל לעבוד איתם.

זה אומר שקורה לך משהו שאתה לא נהנה ממנו אבל אתה לא חסר אונים כלפיו וגם יודע לדחות אותו למחר או לשים לב להתקדמות.

יפה ממשזיויק
הייתי מוותרת. בהחלט. למרות שזה מחשל וכו'נחלת
What doesn't kill you makes you strongerאריק מהדרום

Stand a little taller

Doesn't mean I'm lonely when I'm alone

What doesn't kill you makes a fighter

Footsteps even lighter

Doesn't mean I'm over cause you're gone

תלוי איזהרקאני

יש כאלה שהייתי מוותרת

ומאמינה שהייתי נבנית גם בלעדיהם

כן חדמשSeven
שילמתי מחירים גבוהים מדי
כן, לא, לאמבולבלת מאדדדד

עברתי כל מיני דברים בחיים. והייתי במקומות שלא ברור לי כיום איך יצאתי מהם…

כשאני מסתכלת אחורה, אני רואה איך זה חלק ממה שגרם לי להיות מי שאני כיום. אבל לא הייתי מזמינה שום דבר כזה, גם אם הייתי יודעת איך אצא מזה. משתדלים לראות את הטוב מהמצב הנתון, אבל זה לא אומר שהייתי בוחרת בזה. ואני עדיין מצולקת מדברים שעברתי. אבל משתדלת כל יום לגדול מזה ולהתקדם הלאה.

כל קושי שעוברים, עלול להשאיר משקעים. ויש את הפחד להתעורר יום אחד ולחזור אחורה, להרגיש שוב שם בקושי הזה ולא להיות עם כוחות להתמודד. 

תשובה יפהזיויק
תודה
בדיעבד חלקם לא. לכתחילא כן.נפש חיה.

לכתחילא כן

כיון שאם חלק מהקשיים לא היו קיימים בחיי

הייתי חוסכת הרבה סבל (וזבל)

בדיעבד חלקם לא

כיון שזה  חשף אותי להבנות עמוקות כלפי עצמי

והביא אותי למי שאני כיום

מה כן ומה לא?זיויק
מה העיקרון?
העיקרון הואנפש חיה.

על החלקים ה"עצובים" או המורכבים בחיים (שגרמו לי בדיעבד לבזבוז כוחות והרבה עצב)

הייתי מוותרת

בבחינת "לא הם ולא שכרם"

אבל

בדיעבד, בגלל שהמורכבויות לימדו אותי הרבה

ובזכותם אני מי שאני

אז הם 'עזרו' לי ללמוד מהם איך להמשיך הלאה.

לא.אשר ברא

ואפשר להעמיק ב"תורת מנחם", תשמ"ד חלק ד', שבת מסעי סעיף י"ב-

בקצרה הרבי מילובביץ' מסביר על עניין המסעות ממדרגה למדרגה [כפי שידוע שהבעש"ט עסק במסעות שיש בנפש האדם].

אם בא לך תדביקי כאן את עיקרי הדבריםזיויק
מה שזה בנה בי שייך לבדיעבדוהוא ישמיענו

בדיעבד אני באמונה שלמה בהקב"ה ובראייה של הטוב של מה זה בנה בתוכי.

אני? לכתחילה? הייתי מוותר.

אבל איזה מזל שהקב"ה מנהל את המציאות...!

על חלקם כןhodayabאחרונה

אבל אני מניחה שזה כי עוד לא מיציתי את הטוב מהם. התועלת שהיתה בהם עוד לא נגלתה לי. מקווה שמתישהו בהמשך אבין שלא הייתי מוותרת עליהם.

POVבין הבור למים
חיכיתי שש שנים להגיע לגיל עשרים ולהיות מורשית בפורום אבל משרשרת בדיליי של שנתיים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויק
ברוכה הבאהארץ השוקולדאחרונה
שהכתיבה שלך תמיד תהיה טובה עבורך ועבור הקוראים
נדרש מנהל פורום לפורום בצמיחהאריק מהדרום
/forum/f115

נראה לי @פשוט אני.. יכול להיות אחלה מנהל שם.

לרפאה מהטבע צריך טבעוני … ואולי גם מתנגד חיסונים…זמירות
הלכתי להביא פופקורןקפיץ
עוד מישהו רוצה?
איך רואים שזה נושא נפיץ?פצל🤫
עבר עריכה על ידי פצל🤫 בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 0:25

אפשר להגיב שם אנונימי. כאילו, מה? תהיו טבעונים, תמהונים,  מתנגדי חיסונים, זה לא משנה, יש לך אמת? לך איתה. אבל למה להבנות שרפואה טבעית זה דבר להתבייש בו חחח

(כן מבין זה לא למעיישה ופורום מת וכו' והכל כאן בדיחה שאני בכוונה לא מתייחס אליה. תהיות לאור ההצפה של הנושא והדיון)

//הרמוניה

עם כמויות הספאם שם באמת צריך ניהול 

שכר חודשי?זיויק
😆
וכל העוסקים בצרכי ציבור באמונה, הקב"ה ישלם שכרםזמירות

ויסיר מהם כל מחלה, וירפא לכל גופם, ויסלח לכל עוונם,

וישלח ברכה והצלחה בכל מעשי ידיהם עם כל ישראל אחיהם, ונאמר אמן

נשמע טובזיויק
חחחחחחחח אנונימי 2 בא לרמוסססצדיק יסוד עלום

אני מדמיין שזה אותו אחד שפותח תשירשוריםפצל🤫

ונהנה לריב עם עצמו בפינה שכוחת "אל" כדי לפרוק עצבים 😂😂😂

אבל בטח זה דוגמא קלאסית למה שנקרא להאכיל את הטרולים

נע,צדיק יסוד עלום
זה פשוט מישהו שאהב את הפורום ונהיה מריר כשהגיע לשם משווק תוכן להשתלט עליו. רואים שלאחרים הוא דווקא עונה יפה
😅 ממש טרחת לבדוק?פצל🤫

משתעממים מספרים סיפורים זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו

מי המוזר ההזוי שכותב שדובדבנים זה מגעיל???אורין
במלחמה עיקשת החיילים דורכים על הפרחיםצדיק יסוד עלוםאחרונה
הכיבוש משחית
מישהו יודענחלת

לאן נעלמו מגיבים שעד לא מכבר, היו?

הנני כאינני, והים נסוג.... הכל בסדר?

הזכרת לי את הסצנה הזאתפשוט אני..

לא הבנתי.נחלת
לא הופיע דברנחלת
את בטוחה שאלו היו ניקים כאן?פ.א.

אולי הכוונה שלך לפורומים אחרים? 

אין כאן בערוץ 7 כאלו ניקים.

- הנני כאינני

- הים נסוג

בטח שישנחלת

תשאל את משה

מה יש לשאול את משה? מקישים את השם והוא לא קייםפ.א.

איפה מקישים את זה?קעלעברימבאר
בשורת החיפוש בשיחות האישיותפ.א.
החיפוש תמיד מציג ניקים שתוצאת החיפוש מוצאת התאמה לכינוי שהוקלד
כן נמצאים כאן. דפדפו בפורומים קודמיםנחלת
מה זה קודמים? אולי התכוונת לאחרים?פ.א.
לפורומים אחרים?

כי למשל @בין הבור למים פעיל בפורום מסויים מאוד ולא מוכר בכלל כאן.  

כל פורום הוא עולם ומלואו ואין קשר בין רבים מהפורומים במרחב העצום של הפורומים בערוץ 7.  

נכון. היא נדמה לי בפורום של פרוזה. סליחה.נחלת
הו ואו מישהו קורא אותיבין הבור למים
פעילה באופן מאוד לא רציף, אבל גם בלתי נמנע, כנראה שזה לתמיד
אולי התכוונתקעלעברימבאר
לחסדי הים והינני כאני?  מוכר לי השם האחרון. והראשון עוד קיים
אולי באמת חסדי הים… הוא פעיל כאן on & offפ.א.
לא הצלחתי לנחש שזה חסדי היםמבולבלת מאדדדד
והוא מדי פעם עוד כותב.

ויש את @אני הנני כאינני, אולי הוא מדבר עליו

יש לך זיכרון צילומי לניקים …פ.א.

וזו היא, @נחלת, לא הוא, שהזכירה ניקים פופולריים

מבולבלת מאדדדד
החמאתי לו שהצליח להבין את ההקשר😂
...אני הנני כאינני
פופולריים? 🤭
היא התכוונה ל@בין הבור למיםצדיק יסוד עלום
שהמשפט "גם הים נסוג" בחתימתה
נכון נכון. תודה!נחלת
לא לחסדי היםנחלת

התכוונתי למגיבה שכתבה שירים מאוד יפים שאחד מהמגיבים (צדיק יסוד עולם (?) ניתח אותם).

נכון. נזכרתי שלא קוראים לה כך, השורה האחרונה שחזרה בתגובה שלה היתה: והים נסוג...

אני הנני כאינני  - הכל בסדר איתו.

אבל הם לא מוכרים כאן…זמירות
נתקלת בניקים בפורומים אחרים, והם בכלל לא מוכרים כאן, ואת שואלת בפורום הזה איפה הם, זה מוזר …
לשאלתך, ורק על עצמי לספר ידעתיבין הבור למים
גם במציאות אני שקטה

העיקרהעיקרנחלתאחרונה

העיקר שהכל בסדר

התכוונת למשתמש "בין הבור למים"? כיקעלעברימבאר

צדיק יסוד עלום אמר שיש כזה אחד.

היא התכוונה ל@בין הבור למים - צעירים מעל עשרים

קורה שאנשים לוקחים הפסקה או עוזבים את הפורוםברגוע
כששיר מטופש הופך לדרך חייםפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ט בטבת תשפ"ו 20:28

מדי פעם יוצא לי להתעסק עם אנשים שיש להם פגמים גנטיים.

לא סתם פגמים גנטיים, אלא כאלה שעלולים לגרום להם לסבול מאוד כשהם יהיו מבוגרים (נניח 50 פלוס).

נניח שיש למישהו גן מסוים, שמעלה משמעותית את הסיכון שלו לחלות בפרקינסון.

האם כדאי לדעת על זה מראש?

כן! כי יש מה לעשות. תזונה נכונה, הימנעות מדברים מסוימים, הקפדה על דברים אחרים, כל אלה יכולים להוריד את הסיכון.

בנוסף לדברים שכבר הוכחו כיעילים, יש הרבה מאוד אפשרויות להצטרף למחקרים חדשים בתחום, כולל מחקרים שבוודאי אין בהם סכנה (למשל השפעת הליכה יומית של חצי שעה וכיוצ''ב על הסיכון לחלות. גם אם בסוף יתברר שזה לא יעיל, זה בוודאי לא פוגע).

לצערי, יש כאלה שמסרבים לפעול לפי ההנחיות האלה. לא רק שהם לא רוצים לנסות להצטרף לניסויים, הם מסרבים להתרגש ולעשות את הדברים שגבר הוכחו כיעילים.

לפעמים הסירוב נובע מחוסר חשק לבצע שינויים משמעותיים בחיים. קשה להפסיק לעשן, קשה לרדת במשקל, מבין.

לפעמים הסירוב נובע ממחשבה שחיים פעם אחת, אז עדיף ליהנות לפני גיל 60 כמה שיותר, ומקסימום בגיל 60 נחלה. אבל לפחות לפני כן היה כיף.

אבל סיבת הסירוב הכי לא מובנת לי, דווקא כאדם דתי, היא ''השגחה''. אנשים שאומרים לי בפה מלא, שהם לא חוששים מהמחלה שהגנטיקה שלהם מובילה אליה, כי ה' שומר עליהם. אני שומע משפטים כמו:

בעז''ה יהיה בסדר.

רפואה זה אחלה אבל בסוף יש בורא לעולם.

אי אפשר להילחם במה שכבר נגזר עליך.

וכו' וכו'.

התשובות האלה מגיעות כמעט תמיד מאותו המגזר. ולמען האמת תת מגזר.

זה פשוט כואב לי. לא זאת הייתה כוונת המשורר. ה' יתברך תמיד אוהב אותי ותמיד יהיה לי רק טוב, זה שיר קליט ולא דרך חיים או דרך לקבל החלטות.

אם 70% מהאנשים עם הגן הזה חלו בפרקינסון בגיל 60, אז ל-70% מהאנשים עם הגן שלך לא יהיה רק עוד יותר טוב ועוד יותר טוב. להפך, המצב שלך יילך ויתדרדר.

אם אתה אומר שזה לא יקרה לך כי ה' שומר עליך, אתה מתעלם מזה שעל 70% מ''קרובי המשפחה שלך'' הוא ''לא שמר'' (כלומר לפי שיטתך, שכך נמדדת השמירה...).

פשוט עצוב לי וכואב לי על האנשים האלה. שהאמונה העיוורת תגרום להם למות צעירים ומסכנים, במקום שהם יילחמו על החיים שלהם ואולי ינצחו במלחמה.

כן כתבתי בצחוק. אבל העקרון מובןקעלעברימבאר

אולי יעניין אותך