נפילות באינטרנטרונןמ

חברים,

הנושא הזה בוער, ובטוחני שזה נוגע להרבה אנשים כאן.. ניסיתי לדבר עם חברים אבל לא קבלתי תשובה מספקת..

אז ככה, אני ממש מתקשה לא ליפול בענייני קדושה באיניטרט. ב"ה יש לנו בבית חסימה אבל זה לא עוזר לי! לפעמים אישתי מורידה את החסימה לזמן מועט, או שאני משתמש בוואייפיי של הסמארטפון  שלה, ואוופס נפלתי.

ברור לי שאני צריך פשוט לדבר אם אישתי על הקושי שלי, וכמה חשוב לי שהיא תעזור לי לשמור על קדושתי, אבל אני ממש מפחד שהיא תיקח את זה קשה, ואישי וכו..

שוב, לא נראה לי שאני מכור, פשוט כשאני במרחק לחיצת כפתור מהטינוף, ממש קשה לי להימנע.

אני ממש אשמח לשמוע מכם רעיונות איך לפתח שיחה על הנושא!! ואם מישהוא יזם שיחה כזאת, איך אשתו הגיבה???

יהיה לה קשה, אבל אן ברירה אתה חייב לדבר איתה9080

קח בחשבון שהיא תכעס, תפגע ותעלב.

מה זה לא מכור? אתה מכור ועוד איךה-מיוחד

תתחיל מהכרת הבעיה ואז תוכל לטפל בה

מה הקשר למכור? הוא אדם עם יצר הרע.יזהר

אנשים חיים בסרט.

זמינות מיידית של פריצות זה מציאות של "מה יעשה הבן ולא יחטא". אמנם אצל נשואים פחות, אבל עדיין. אין פה שום קשר להתמכרות.

תסלח לי אבל מה הקשר נשואים?9080

גם נשואים וגם לא נופלים באותן מידות, וזו אכן התמכרות ואפילו אחת מוכרת.

ברור שנשואים נופלים פחות. נתון סטטיסטי מובהקיזהר

וכתוב גם בחז"ל.

יש מציאות של התמכרות. אבל זה לא מה שהוא מתאר.

אם כל אחד שמדי פעם נופל באינטרנט נחשב ל"מכור" אז רוב הגברים גדול של הגברים נחשבים למכורים. ואם כך - המושג איבד את משמעותו.

זה לא נקרא מכור?ה-מיוחד

"לפעמים אישתי מורידה את החסימה לזמן מועט, או שאני משתמש בוואייפיי של הסמארטפון  שלה, ואוופס נפלתי."

"פשוט כשאני במרחק לחיצת כפתור מהטינוף, ממש קשה לי להימנע"

גם נרקומן לא מכור לסמים-הכל בסדרה-מיוחד

נרקומן=מכור.יזהר

אבל מה שאתם עושים פה זה לטעון שכל מי שמדי פעם לוקח ג'וינט הוא נרקומן.

מי שלוקח ג'וינט אפילו מידי פעם פוגע בעצמו וזה, פגיעה באחרים.9080

אישתו נפגעת.

ומהר מאוד גם מי שלוקח גוינט וגם מי שעושה את זה עלולים להתמכר, הרבה לפני ששמים לב.

לא מדובר במי שמדי פעם ראה תמונה לא צנועה ברשתrivki
הפותח כותב שיש לו חסימה בבית! אבל ברגע שאשתו מורידה אותה לזמן קצר לצורכי עבודה, הוא רץ להתחבר!

אם אתה מתנגד לשימוש במילה "מכור", תגדיר את זה איך שאתה רוצה. "משועבד" מתאים?
בדיוקה-מיוחד

יש לו חסימה לא יעילה מספיק.יזהר

זה שהיצר קצת מתוחכם ומנצל פרצות (קלות! לא מדובר על פרצות שמצריכות לילות שלמים של נבירות בפורומים של טכנולוגיה. דברים באמת פשוטים וקלים) - זה עוד לא הופך את האדם למכור.

ושוב, אשתו פתחה את החסימה, אז הוא רץ למחשב9080

לראות את זה.

והשאלה שהוא צריך לענות עליה זה האם זה חסר לו בזמן שהוא לא יכול, האם  הוא מחפש פרצות וכאלה.

הוא כתב במפורשיזהר

שהוא לא חש שהוא מכור, ושהאינטואיציה שלו היא שאם הפרצות הללו היו חסומות הוא לא היה נופל.

מכור לא חש מכור,9080

וב. איך הוא יודע שכששבעמים היחידות שכן היו פרצות הוא נפל?

אבל חבל על הוויכוח. לדעתי פתרון הבעיה מתחיל בהכרה בה, ואתה לא חושב שיש בעיה. סבבה שימשיך  ואני מקווה בשביל אשתו שימנע  ככל האפשר מ"פרצות"

ודאי שיש בעיה.יזהר

אבל אתם מנסים לנפח אותה מעבר למה שהיא.

וראי מה שכתבתי כאן:
אתה צודק לגמרי. אנשים כאן איבדו פרופורציות. - נשואים טריים

יש לי חברה עם פלפון פרוץ ותמיד אני שואלת אותה לא מפחידמתגברת

אותך שבעלך יכול להגיע לכלמיני מקומות??

והיא טוענת שזה תמיד איתה וכו...

אז אולי מישהו צריך לעורר את הנשים....

במקביל לעבודה עצמית שלך כמובן..

אתה צריך לדבר איתהבת 30

באומץ, ולהסביר שזה לא בגלל שאתה לא אוהב אותה וכד'. אתה צריך אותה כדי שביחד תעשו מה שצריך ע"מ לעזור לך. אולי לבטל אינטרנט בנייד, אולי רעיון אחר.

לדעתי אולי..גלית

פעם משהי רשמה פה שבעלה נגמל עי ארגון שמור עיניך..תקיש בגוגל אולי יש מה לעזור לך..

לגבי לשתף לדעתי זה תלוי באשה ..

האם באופי שלה לוקחת דברים מאד קשה?

כמה היא בקטע לתמוך?

כמו שאמרה פה משהי לדבר מעומק הלב ולהראות כמה אתה זקוק לעזרתה וכו..זה אופציה..

אל תברח מהאמתהעני ממעש

תאמר לאשתך את הבעייה.

לא צריך להסביר לפרוטרוט,

אך שתהיה מודעת בהחלט לבקשתך/כם ודרישתך/כם לעזרה בסינון

זה עלול להיות פדיחה,

ואפשר ששיחה שלה עם רבנית/ מדריכת כלות תעזור לה להבין שמדובר במצב נורמאלי של יצר שיש לכל איש.

יש לתת את הדעת ליום שאחרי-

האם באמת זה ייפסק עם הסינון, או שעליך - בד בבד עם הסינון הספציפי הזה- לעבוד על עצמך בראש.

בהצלחה

כמה נק' משירשורים קודמים בנושאmatan

***אל תדבר עם אשתך לפני שאתה מתייעץ איך ומה- זה נושא רגיש מאוד, "אין אישה מתקנאה אלא בירך חברתה". זה ממש
לבקש ממנה להיות מודעת לעובדה שאתה בגדת בה, ושאתה חושש להמשיך לבגוד... לא תמיד הדבר הנכון הוא לספר את הכל מהכל.

***תוך כדי - פנייה למי שעוזרים בדברים האלו- אין חיה כזו "לא מכור" שנכנס. זה כמו בחור שרק מדי פעם מעשן ירוק, ממש

בטעות יוצא לו, צריך עזרה והמון מלחמה בדבר. יש את האתר "שמור עיניך", תתחיל שם.

***תעלה את הסינון ותגדיר מראש שאין דבר כזה בבית שהסינון יורד- אתה יכול לעלות על הגל היום של התעוררות ולהגיד שאתה רואה כמה זה מזיק וכמה "לפתח חטאת רובץ", שאתה רוצה להשתפר.

***יש תוכנה שאמורה לשבת על המחשב ולנטר את פעילות הרשת שלך ולשלוח למישהו שאתה בוחראת כל רשימת האתרים מדורגים על פי רמת הטומאה שלהם- זה יכול לעזור לך מאוד לשים אותה על המחשב והפלאפון ולבקש מחבר טוב\אבא להיות
השומר שלך- התחושה שיש מישהו שרואה את כל מעלליך, זה מאוד עוזר("יהי מורא שמיים עליכם כמורא בשר ודם")
***תוספת למה שכתוב למעלה- קנוס את עצמך- כלומר, על כל כניסה לאתרים כאלו שהחבר שלך יקנוס אותך ב100 ש"ח, כשזה כואב בכיס זה קל יותר להפסיק, היצר מבין טיעונים של יצר יותר מטיעונים של קדושה.

***תפנה עכשיו לייעוץ והתחלת טיפול.

תודה רבה על התגובות! אבל..רונןמ

כמה מכם כתבתם על הצורך שלי לטפל בבעיה כהסתמכות.

אבל אני לא כל כך מסכים עם ההגדרה הזאת, כלומר יש סבירות שאני אכן סובל מהתמכרות לאינטרנט\סקס. אבל כל עוד שאני ממש חשוף לטינופת באינטרנט ואין חסימה שמונעת ממני להגיע למקומות הללו, אין לי דרך לקבוע האם מדובר ביצרא דעריות גרידא או שמא בהתמכרות פרופר(עם כל ההשלכות..).

וכי זה לא נורמלי שגבר בריא יתקשה לעצור את עצמו מול פיתוי כל כך זמין ונגיש? אם כן, לא סביר להניח שהתנהגות נורמלית נחשבת כהתמכרות.

תובנות?

רק אומרת, אז מה אם זה נורמלי9080

ותסלח לי שאני בוטה קצת

\אם אשתך הייתה מתגרה מגבר אחר תנסה לחשוב איך הייתה מרגיש, באמת. 

לא היית מרגיש שזה פוגע לך בגבריות? שזה מכניס עוד גורם לקשר הכי אינטימי שלכם? שהיא כביכול לא צריכה אותך כדי להגיע להנאה מינית? 

אני ממש מקווה שהתשובות הם כן כי אם לא אז לדעתי יש בעיה יותר חמורה מהתמכרות.

ואז תחשוב שזה הפוך ואשתך מרגישה ככה. ולאשתך יותר קשה כי אין לה את היצר ברמה שיש לך והיא לא יכולה לדעת כמה זה קשה, אז היא מרגישה את כל זה בלי שיש לה אפשרות לתרץ לעצה ש"ככה זה גברים" או שזה "נורמלי" או משהו. 

בקיצור לפחות לטובת אישתך שאני מקווה שאתה אוהב אותה, תפסיק את זה. לך לגמילה. כנס לאתר של שמור עיניך. תעשה משהו.

אני יכולה לתאר לעצמי כמה יהיה קשה לאשתך לגלות על זה בלי שאתה תספר לה (אני לא רוצה לתת רעיונות אבל היו לא מעט סיפורים על נשים שמצאו דברים), אז עשה לה טובה (וגם לעצמך), תתייעץ עם מישהו חכם איך לעשות את זה ותשתף אותה. ותשתדל באמת תעשה הכל כדי להפסיק עם זה, כי מבחינת אישתך, זו הרגשה של בגידה ממש.

נ.ב. אז מה עם זה טבעי ונורמלי, טבעי ונורמלי גם לאכול בלי ברכה כשממש רעבים או לדבר מה שרוצים מתי שרוצים ובכל זאת אנחנו משתדלים לעצור, לברך, ולא לשקר או לדבר לשון הרע.

טבעי ונורמלי ללכת לשירותים אבל כשזה לא המקום או הזמן, אנחנו מתאפקים ומתפנים כשיכולים

בקיצור אז מה עם זה טבעי ונורמלי, אתה יכול ואתה אמור להתגבר על זה לבד או עדיף בעזרת מישהו כי כמעט בלתי אפשרי לבד

רק להוסיף שתקח בחשבון שאחרי שתספר לאשתך (אחרי יעוץ שתקבל!!!!!!! חשוב!!!!) היא תכעס ואפילו תגעל ממך, אולי תתיעץ גם מה לעשות במצב כזה 

לא- זה לא טבעיmatan

זה קורה הרבה לצערנו, אבל זה לא טבעי שאדם שחי חיים עם אישה יצטרך למצוא את עצמו מספק לעצמו הנאה שכזו
מחוץ לחייו אם אישתו.

אין שום דבר טבעי בלבגוד באישה שאיתה התחתנת.
תוציא את זה מהראש - כי זה שקר. זה טבעי שגבר מחפש את זה, זה טבעי שיש לו צורך, זה לא טבעי שהוא נכנס לזה,

זה לא טבעי שלראות דבר כזה לא מגעיל ומזעזע אותו עד עמקי נשמתו. זה לא טבעי שהוא לא מרגיש שהוא בוגד באישתו

כשהוא רואה את הדברים הללו.
ואם יוצא שהוא כן עושה את זה- זה אומר שהוא התמכר לדבר עד כדי כך שהטבעיות כבר מזמן לא קשורה אליו.

לא - זה לא "טבעי" ולא "נורמלי"rivki
ולא "כולם עושים את זה". אני מדברת מתוך ידיעה.

תכיר בעובדה שאתה מכור.

הנה כמה דוגמאות. נניח שאתה הולך ברחוב, רעב מאוד, נגיד במוצאי צום כלשהו. פתאום מרגיש ניחוח מטעמים באוויר ....שמגיע מבית קפה לא כשר. תיכנס לשם לאכול?

נניח שאתה בחובות ועם מינוס ענק. אתה הולך ברחוב ורואה בודקה של מפעל הפיס. לא תרצה לנסות את מזלך?

אתה מדוכא או לחוץ וזקוק לאיוורור. יש לך במקרר בקבוק אלכוהול פתוח. לא תשתה אותו?

בקיצור, יש כל מיני התמכרויות, ואתה סובל מאחת מהן... טפל בעצמך למען עצמך קודם כל, וגם למען הזוגיות שלך. אשתך יכולה לעזור ( אולי), אבל האחראיות מוטלת עליך .

אתה צודק לגמרי. אנשים כאן איבדו פרופורציות.יזהר

אתה צריך לחסום כל פירצה שקיימת.

זה אומר שאתה חייב לדבר עם אשתך. אל תספר לה שאתה נופל! אבל כן תספר לה שלפעמים אתה צריך משהו שהרימון חוסם, ואז אתה מתחבר דרך הויי-פיי שלה, ואז אתה נחשף לדברים שקופצים וכו', ואתה רוצה לשמור על עצמך יותר וכו'.

זה אכן נורמלי וטבעי, במציאות המטורפת של היום, שהפריצות זמינה כל כך. אבל זה לא אמור להרגיע אותך. זה בהחלט חטאים חמורים שגם שורטים את הנפש, וחובה לסגור את הפרצות.

לאחר שתסגור את הפרצות, אתה חייב להישאר עם יד על הדופק. אם הבעיה נעלמת לגמרי - אשריך וטוב לך. אבל אם אתה ממשיך לחפש פרצות באובססיביות, (וכל חסימה היא לא 100% למי שיחפש איך לפרוץ אותה באובססיביות) או לא מצליח לשמור על העיניים ברחוב וכדו' - אז אתה צריך לעשות עבודה יותר פנימית של התבוננות, בעזרת ספרים, רבנים או יועץ תורני.

סליחה על הדימויה-מיוחד

אבל במידה מסוימת זה נראה כאילו מדובר כאן בכלב שקולט כלבה מיוחמת והוא חייב לקפוץ עליה.

יש זמנים שזה קורה. תתכנן מראש מה לעשות איתםמשה

חפש לך תעסוקה אחרת לזמנים כאלה.

למה ברור לך שאתה צריך לדבר איתה על זה?לשם שבו ואחלמה

אתה בהחלט חייב להתמודד עם זה לטפל בזה ולצאת מזה. 

גם עם חסימות מתאימות (אם תרצה תפנה אלי באישי אסביר לך איך לחסום גם בסלולרי גם כשיש ווי פי, לא מסובך)

וגם עם למלאת את החיים שלך ביתר קדושה

בלימוד תורה וכו'

וגם בעבודה על הקשר הזוגי שלך עם אשתך, לשפר אותו וכו

לדעתי לא כדאי לדבר איתה על זהרות כ1

היא תיפגע מאוווד ויהיה קשה להחזיר את האמון בך אח''כ

תדבר עם רב או מישו אחר כדי שתבין שמה שאתה עושה הוא נורא

במיוחד שיש לך אישה בעייני זה ממש בגידה

אני רוצה להטיל לך פצצה אחיהלוי מא

האם חסר לך משהו ביחסי האישות או לחילופין במשיכה שלך לרעייתך?

אם כן אתה בבעיה! לכאורה פיתו בסלו אך לא!

אם לא לך לטיפול בהתמכרות ממין

מן הסתם רוב הבעיה כשאסוריםשורש וגרביים
זה לא בהכרח קשור.יזהר

הפיתוי קיים בכל מקרה, וצריך שלא תהיה נגישות כל כך קרובה.

מדבריך נראה ש..Hakuna.Matata
אתה בטוח שאתה לא לבד. שכולם כנראה נופלים. באותו האופן או דומה לו.

אתה מתרץ את הנפילות שלך בכך שזה נורמאלי ונגיש וזמין.

אתה מכיר בבעיה ולא רוצה לטפל בה.
הן אם זה חסימה. הן אם זה ייעוץ..

השאלה שלך הייתה האם לספר לאשתך הפתיעה אותי. לא מעניין אותך לטפל בבעיה?

ועוד משהו אתה צריך מישהו אחר שיעזור לך.

טעות! אתה האחראי הבלעדי. והחדשות הטובות הן אתה המושיע הבלעדי.

חפש את 12 הצעדים לשמירת העיניים. אנשים מאושרים מאוד נמצאים שם.
טוב אז כנראה אני היחידה שכותבת שלדעתי הוא צודקאמא יפה
ואני אישה!!!!!באמת אנשים אתם פשוט נסחפתם לחלוטין!!!!!אם גבר מסתכל על תמונות של נשים זה נקרא שהוא בוגד באשתו??אנחנו בני אדם קורה שנופלים במיוחד אם זה ככ נגיש לא לחינם הרבנים אוסרים את זה כי הם יודעים שבקלות אפשר ליפול זה שהוא עושה רת זה לא אומר שהוא מכור!!!! ו-רבקי אני לא הבנתי מה הבעיה בדוגמאות שכתבת למעט הדוגמא של הבית קפה...זה נורמלי שזה קורה ופשוט צריך להתמודד נגד זה ולא להרשות לעצמינו ליפול ואגב יש לי ת
קפץ ליאמא יפה
יש לי תחושה שלאישה הכל מות מבחינתכם אחת כתבה פה יש לי חברה עם אינטרנט פרוץ ושאלי איך היא לא מפחדת שבעלה יסתכל וכו ומה איתה? מה עם אותה אישה? היא יכולה להסתכל באינטרנט פרוץ???היא יכולה להחשף??? בה זה לא יפגע??אולי לגבר זה יותר חמור ואני מדגישה אולי אבל גם לאישה זה לא פחות חמור גם לה צריך להיות שמירת עינים גם היא יכולה ליפול וזה לא אומר שרק אם היא מסתכלת על תמונות של גברים זה לא בסדר גם תמונוץ של נשים לא צנועות זה לא בסדר אפילו שהיא אישה גם לה יש נשמה שסולדת מזה וגם עליה זה יכול להשפיע בכל מיני דרכים וגם היתה פה אחת שכתבה אם אשתך היתה מסתכל על גברים אחרים לא היה פוגע בך שזה מה שנותן לה את ההנאה המינית אז יש הבדל ענקקקק בין להסתכל בתמונות לבין לקבל מזה הנאה מינית ולא נראה שהוא ציין שזה גורם לכזו הנאה אם יש לו אפשרות בין להיות עם אשתו באינטמיות לבין להסתכל בתמונות והוא בוחר באפשרות השניה אז יש לו בעיהת
ואני חושבת שאשתו אשמה בזה שהיא פורצת את האינטרנט שימו לבשהוא אמר שהוא מעדיף שהאינטרנט יהיה חסום ואשתו זאת שפורצת אותו
אז חברים במקום לצעוק ולהתלעם בעיקר הנשים פה תחשבו קצת על מה שכתבתי ולפותח בהצלחה היכן שתפנה מבינה אותך ממש
אמא יפה -binbin
אני לא יודעת מאיפה הגעת למסקנות שהגעת אבל נשמע שאת מאוד מבולבלת...
אז ממה שאת אומרת וסליחה על הבוטות אין לך בעיה שבעלך יסתכל בתמונות של אחרות ומן הסתם אחרכך גם יבוא אליך? אל תהיי קיצונית, נכון כולם נופלים וטועים אבל הפכת את זה ללגיטימי וזה בעיה גם אצלך.
אחרי שנופלים פעם אחת ואם לא עוצרים את זה 99.9% שיחזור שוב לתועבה-שזה הופך אותו/ה למכור!
ל2 המינים יש יצר, אבל תסכימי איתי שלגבר הוא חזק יותר? אף אחד לא אמר שלאישה הכל מותר, אבל אישה פועלת יותר מהרגש...לגבר קשה יותר לשלוט בזה. והכי נורא זה? להאשים את האישה! את רצינית? זה שיש לגבר אינטרנט זה אומר שאין ברירה הוא חייב לבגוד? חייבים להפסיק להסתכל על הגברים שלנו כאל 'בהמות' שלא מסוגלות להתמודד עם היצר! נכון זה קשה , וכדאי מאוד לשים חסימה, אבל להאשים את האישה בזה?! זה הכי דפוק שיש!
את מתעלמת מהעובדה שאצל גבר זה גורם לעוון חמור מאוד מהתורהמתגברת

גם לאישה יש בעיה הלכתית אבל לתת לגיטימציה לגבר שזה נורמלי?!

התגובה לאמא יפהמתגברת

קשה לי להאמין שזו תגובה של אישה.מצטערת.פעםאחת
איום ונורא!!
ואם אני טועה,
או שהיא תמימה ולא מבינה שהוא לא רק "מסתכל" על תמונות או שמשהו לא בסדר, מחילה.
טוב אז קודם את לא חיבת להאמין אבל אני באמת אישהאמא יפה
דבר שני לאלה שהגיבו,
לא אמרתי שהפותח צריך להמשיך ולהסתכל בתמונות וזה בסדר,
אלא שאפשר להבין אותו וזה נורמלי שאם יש לו אינטרנט פרוץ מול העינים הוא יפול. כי זה מאד קשה שזה כ"כ נגיש, כמו למשל שחזל אסרו לגעת בכל מיני מוצרים בשבת משום מוקצה, תכלס מה הסיכוי שאם אני יגע בעיפרון למשל אני יתגרה לכתוב? פשוט מה שנמצא מול העינים ולא עושים לזה סוג של גדר אפשר לחטוא בנקל,
לכן אפילו לא נוגעים בזה,
אותו דבר האינטרנט עדיף שבכלל לא יהיה ואם נמצא שלפחות יהיה חסום, כי אם עיפרון בשבת אסור לגעת בשביל שלא נחטא ונכתוב אז ק"ו אינטרנט שהוא הרבה יותר מענין ומגרה.
ואני כן חושבת שהאשה אשמה בזה שהיא זאת שפורצת את האינטרנט כי אם היא לא היתה עושה אתזה זה היה נשאר חסום ולא היה לו נגישות לכל זה.
וכולכם פה התעלמתם ממה ששאלתי האם לגבר זה כ'כ חמור ולאישה זה לא בעיה,
כי אין לכם תשובה לזה, יותר קל לצעוק ולהגיד בטח שהגבר אשם והוא חייב להתגבר וכו מאשר להכיר בזה שגם לנו יש חלק לא פשוט בכל הסיפור ולפעמים אנחנו אשמות לא פחות.
ובינבין אני ממש לא מבולבלת אולי כתבתי מהר אז זה יצא בלי פסיקים וכו אבל כל מילה אמיתית ורצינית ואולי כדאי שתקראי שוב ותביני יותר...
אני חושבת שעירבבת פה כמה נושאים ביחדrivki

צודקת, גם לאישה אסור לראות סרטים שמורידים אותה לרמת בהמה. אפילו שמבחינה פורמלית העבירה של הגבר חמורה יותר. מי שרוצה שבעלה יתקין סינון לסמארטפון - שתתחיל מעצמה.

אבל הפותח ציין שאשתו מורידה את החסימה רק לזמן קצר לצורך עבודה שלה, אז היא בטוח לא "אשמה" בכלום.

נכון שצפיה בתכנים לא צנועים לא שווה בגידה. אבל היא כן משפיעה על הזוגיות. ולהגיד שזה לא נעשה לשם הנאה מינית- נו, באמת .....

בהודעה שלי הבאתי כמה דוגמאות להתמכרות: לאוכל, לאלכוהול, להימורים. באותו סדר גודל שהפותח מדבר עליו ושואל אם זה נורמלי.

כשפעם אחר פעם, במינון הולך ועולה חוזרים על פעולה שגורמת נזק גופני או נפשי....מודעים לנזק, אבל לא מסוגלים להפסיק - זאת התמכרות.
נראלי שאת עירבבת כמה נושאים ביחדאמא יפה
א.לא ראיתי שהוא כתב שהיא פתחה את החסימה לצורך עבודתה
ב.ולא הבנתי למה אם אני הולכת ברחוב קונה כרטיס של מפעל הפיס אני מכורה
אותו דבר לגבי המשקה האלכוהול שכתבת אם בן אדם קצת דיכאוני ויש לו בקבוק אלכוהול פתוח במקרר והוא שותה זה הופך אותו למכור? מה הקשר?אפילו בתנך כתוב במפורש יין ישמח לבב אנוש וכו למה שהוא לא ישתה לא הצלחתי להבין...
מה שהיא רוצה להגיד לךmatan

זה שזה לא טבעי ולא רגיל שגבר יראה דברים כאלו בכל פעם שקצת מזדמן לו.
זה שגבר רואה את הדברים הללו זה מעיד על בעיה מסויימת, והוא לא אדם שאין לו חסימות כלל,
אבל ברגע הכי קטן שהן יורדות -"לפעמים אישתי מורידה את החסימה לזמן מועט, או שאני משתמש בוואייפיי של הסמארטפון  שלה, ואוופס נפלתי." זה לא סביר ונורמלי.
קורה שאנשים בטעות מגיעים לדברים, קורה שגבר נופל, אבל לא ככה, ב"ה יש גברים שחיים בלי סינון ולא נכנסים לטינופת הזו, פשוט כי הם יודעים יותר טוב מה טוב להם. ויש הרבה מאוד גברים שפוגשים אינטרנט לא מסונן מדי פעם ולא נופלים.
אם כל פירצה קוראת לו- כנראה שיש משהו יותר מורכב.

תבלין לחיים יותר טובים..ע.ג.

אני בעד. ממש ממש

מחר?פרח

(אני פשוט באמצע לבלוע מצב רוח נוראי עכשיו)

בנות...ע.ג.

תבינו נות אני לא בא להצדיק אף אחד, אך אתם לא יודעות מה זה יצר של גבר, כמו שלכם יש יצר שאתם רוצות שכולם יחשבו שאתם יפות ואתם רוצות לשמוע כמה שיותר מחמאות זה אפילו לא מתקרב למה שגבר יעשה כאשר הוא שקוע בתוך תאוות המין אתם צריכות להבין שאתם לא מבינות את זה...!!!!!

תבינו אתם לא גברים וגברים הם לא נשים גברים מנגה ונשים ממאדים זה אמיתי יש לנו יצר שונה תבינו ולכן אתם גם צריכות להבין את הגברים... לא להסכים עם המציאות אך להבין שזה דבר גדול ואיסור אך באפשרותכם לעזור לגבר שלכם בקדושה אתם אחראיות על הקדושה של הבית ואלוואי שאתם תבינו את זה ככה אתם עמוד התווך של כל עולם הקדושה והטהרה בישראל זה מפני שהנפש שלכם היא עצמה יתר מישבת פחות פזיזה אתם יודעות לנתב את עצמכם כמו שצריך... פעם אמרו שמאחורי כל מלך יש מלכה ות'כלס המלכה היא השולטת בממלכה הזאת וכך גם בבית ע"י שליטה סמויה ובעזרת יצרו של הגבר אתם שולטות בבית ובקדושה ובטהרה של כל העולם כולו!!!

ושוב אתה מראה את הגבר כ'חזיר בר' שלא ישלוטbinbin
בתאווה שלו אלא רק אם אישתו תתמוך בו בעניין..
לפני שאישה יכולה לעזור לגבר - הגבר צריך לרצות לצאת מהגועל שהוא שוקע בו!!
דווקא אני חושבת שהוא הגדיר יפה.כוחות שמימיים
אני דווקא הבנתי מדבריו אחרת ממך, וגם יש לי תובנות אחרות על העניין, ברשותך..

זה לא הגבר התאוותן שאת מדברת עליו זה היצר שהשם נתן לגברים להתגבר עליו ויש על זה מקורות אני לא זוכרת בדיוק אבל כתוב שהשטן מרקד לגברים בעיניים וגם שבנות ישראל מצוות שלא לגרות אותם.

אנחנו הנשים באמת לא יכולות להבין מה זה הנסיון הזה, וצריך להודות בזה. לכן אנחנו גם לא יכולות לעזור בעצות ולצאת בהאשמות כמו שגברים יכולים לעזור זה לזה כי אל תדון ...עד שתגיע למקומו.

וגם- אדרבא- תחשבי שהשם נתן להם כזה נסיון לאיזה דרגות הם מסוגלים להגיע.
כמו הסיפור על האדם שעשה מסע אל הרי הלא יודעת מה שמם אולי הימאליה וטיפס והתייגע במשך תקופה ארוכה בסוף הגיע וכשרצה לתקוע את הדגל , וכולו מזיע ורועד וחלש, ראה שם ילד משחק בכדור, והוא לא היה נראה חלש. שאל אותו- מתי טיפסת לפה? ענה לו הילד- " אני? אני נולדתי פה..."
ורץ הבייתה...
אז ברור שהשם יתברך מחשיב את כל המאמצים של מי שרוצה להשיג קדושה וזה הרבה יותר חשוב ממי שלא התייגע על כך ובעצם גם לא מבין...

ועוד משהו- האדם נברא מהאדמה ולכן היצר שלו בהמי יותר משל האישה שנבראה מהאדם.

ובסופו של דבר אנחנו לא מבינות וטוב שכך...

ולפותח-אני גם חושבת שכדאי לפנות לאתר שהמליצו פה מאוד יפה "שמור עיניך". שם יש גברים שאפשר לשתף בקושי ומבינים ונותנים כח אחד לשני.
כתבת יפה ואני מסכימה עם כמעט הכל...binbin
אולי אני מגיבה ככה בגלל שתמיד שמעתי משפטים כמו 'אישה שנאנסת אשמה כי היא לא התלבשה' או 'איך אני לא אבגוד באישתי/חברה שלי כשמסביבי נשים הולכות בפריצות' - אלא משפטים שלא אהיה מוכנה לקבל בחיים!
אז הקב"ה נתן להם ניסיון, ניסיון קשה, ואני אבין שיש נפילות אבל להפוך את זה ללגיטימי זה פשוט לא!
במשפט שלך 'האדם נברא מהאדמה..' משפט חזק שאכן עזר לי להבין את ההבדל..
תודה! כוחות שמימיים
את צודקת.
את המשפט הזה בעלי אמר לי כששאלתי אותו שאלה דומה פעם והתיימרתי להבין.
אז למדתי להבין שאני לא מבינה וגם לא יכולה.
את צודקת. יש כאלו אנשים שממש מכורים לשטן. אתמול הראתי לבעלי את השרשור הזה והוא אמר לי- מה זה מכור? מי שהוא נמכר לשטן.

ויש אנשים שממש איבדו צלם אנוש ומגיעים לדברים מזעזעים. שלא נדע!
אני חושבת שהכח שלנו כנשים זה להאיר את הנקודות הטובות בהם. זה בעצם הנסיון שלנו, גם- נסיון לא פשוט! !

עובר על הדור שלנו דברים לא פשוטים, אני בעצם כותבת כדי לחזק את עצמי בעניין הזה.
או סוף סוףע.ג.

אני בעד. ממש ממש

מחר?פרח

דברים ממש יפים ומחזקים!כוחות שמימיים
ובעניין המכור- הכוונה לכל הרצונות וגם ליכולת הבחירה שנכבלת וקשה לשחררה.
וגם יש כאלה שירדו ל50 ש.ט. והגיעו לרמה שמכרו את נשמתם לשטן כפשוטו. פשוט איבדו את הבחירה. אבל זה לא החלק הנפוץ ברוך השם של עמ'י, (הכוונה וההקשר הייתה לאנסים וכו' כמו שבינבין כתבה השם ישמרנו! ).

וגם ברור שיש נקודה שהשטן לא יצליח לבלוע ויצטרך להקיא שזאת הפנימיות הכי הכי עמוקה של האדם.

אבל כאשר אדם חוטא ושב וחוטא ושב וחוטא הוא נכבל עוד ועוד בכבלי הסט"א ויש שלב מסויים שנקרא מכור. לפי מה שאני יודעת המכור זה כבר בשלב מתקדם וככל שזה בהתחלה אפשר לצאת יותר בקלות כמו לצאת מבוץ אבל בהמשך זה כמו להתיר שרשראות ברזל ויותר קשה.

חיזוק מטורף לדור שלנו שהתנאים /אמוראים לא רצו להיות בדור שלנו כי לא חשבו שיוכלו לעמוד בנסיונות האלה.

אשרינו !!!!!!!
כן...ע.ג.אחרונה

אני בעד. ממש ממש

מחר?פרח

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

בהחלט מבינה אותוזקנת השבט

וגבר שלא מקבל בזמן את הארוחות שלו בהחלט הופך רעב ועצבני.

פתרון אפשרי זה לאכול לפני התפילה. עוגות וכדומה. כמות שתזין אותו עד 11~12. יש פוסקים שלא רק מתירים זאת, אלא אף אומרים שזה הידור מצווה (לאכול כדי להתפלל) כמובן אחרי ברכות וקריאת שמע.

אחרי טריק כזה הוא יהיה גם קשוב, וגם פנוי להשתלב בשיחות לפני האוכל, וגם לא דאגן בנוגע לשעת התפילה המדוייקת. מנסיון.

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

טוב, אחרי שעזרתם לי בשאלת הבריכה, יש לי עוד שאלהשמשית123

איך החלטתם על איזה כשרות להקפיד?

אני מדברת על בני אדם פשוטים שלא בקיאים בכל פרטי ההלכה ודקדוקיה.

אחרי שהתבחבשנו שנים רבות החלטנו לאחרונה לנסות ללכת לפי כושרות, אבל מודה שלא מצליחים במאה אחוז, בעיקר שמתארחים בחוץ, וקיים גם קושי למצוא אוכל קנוי (לא קורה הרבה אבל כן לפעמים כשנוסיים מחוץ לעיר ולא מתחשק לקחת איתנו את כל הבית).

נקודה נוספת שמציקה לי, אחת המשפחות שלנו לא דתיים, רצה הקב"ה אותה משפחה אוהבת להכין אוכל ובכמויות, לא מתארחים שם המון, אבל כשכן יוצאים עם שקיות מלאות כל טוב, רק לשלוף מהמקפיא ולבשל. מדובר באמת בהשקעה גדולה של כסף וזמן.

כשהתחתנו ניסינו לעשות איפוס ולהגדיר כללים, אבל אני בתור מי שמבשלת ומתמצאת בענייני המטבח רואה שלא תמיד הכל לפי הכללים.

לא כל המוצרים תמיד הכשרות שביקשנו, לא משרים ירקות של חסלט, הם אומרים שיש הפרדה בין הסכום של בשרי וחלבי (אלה שמגיעים איתם, אלה שבשולחן זה כן סט שונה), ועוד ניואנסים קטנים הגדולים שמי שלא שומר כשרות לא יכול להכיל.

עשינו עוד כמה שיחות, וכשיש משהו ספציפי מאירים, אבל בהרגשה שלי כל כך חשוב להם האוכל שלפעמים הם מעגלים פינות.

התייעצתי בעבר עם רב שמכיר את המשפחה, והוא נתן תשובה שדי שיחררה אותי מהעול של זה, אבל עדיין מרגישה שהרבה מהאחריות עליי כי בעלי לא שם לב מטבע היותו גבר.

לא לקחת אוכל או להתארח שם יפגע בהם בצורה קשה מאוד.

מה הייתם מייעצים?

טוב לא בקי עד כדי כך. לא ידעתי שהם מספיק דרומייםהסטורי

אולי יעניין אותך