בעקבות השירשור על ציצית לבנות. האם מישהי שקלה לקייםלשם שבו ואחלמה
את המצווה?
אגב, אפשר לעשות את זה ל10 שניות בבית ואז להוריד.
(אני סתם סקרן לדעת מה רמת ההשפעה שיש לשירשור)
איך אפשר?הולם במיוחד
אתה מתכוון להוסיף בעצמי ציצית לבגד ארבע כנפות קיים?
כי לפי מה שהבנתי, גם לפי מה שאתה אומר זה בוודאי בעייתי ללבוש את הציצית של אבא/אח. (נכון?)
נכון, זה בעייתי. קחי פשמינה, תיקני באינטרנט פתיליםלשם שבו ואחלמה
ותבקשי ממישהו שיקשור. הוא לא צריך לדעת שזה בשבילך אפילו.
לא חושב שאשכח אי פעם שאת חייבת לי תשובהלשם שבו ואחלמה
לא שכחתי. אני חושבת שלא אגיב שם כברנפש חיה.
הוא עמוס לעייפה ...
זה בסדר, את יכולה להגיב כאן או באישילשם שבו ואחלמה
לא נראה ליה-מיוחד
צריך בגד שיוצר במיוחד עם ארבע כנפות.
כל פעם מרובע הוא בגד עם 4 כנפותלשם שבו ואחלמה
לא נכון. לא תמיד ככהה-מיוחד
והוא אף פעם לא מיוצר בשביל לבוש.
מעניין מה לתלמידי והתלמידות חכמים והחכמות יש להגיד בנושא...
מה לא תמיד? אתה יודע מה זה פשמינה?לשם שבו ואחלמה
והוא תמיד מיוצר רק ללבוש.
או שממש לא הבנתי אותך או שאתה מדבר על בגד אחר לגמרי.

פשמינה זה בגד מלבני. בגד. מלבני.
הוא לא מיוצר לעולם עבור המצווה. ולא צריך להיות.נפש חיה.
המיוחד טען שהוא לא מרובע ולא מיוצר בכלללשם שבו ואחלמה
ללבוש.
אז אני מניח שהוא חושב שזה סוג של מפת שולחן או וילון או משהו כזה
אכן לא מרובע. וגם מפת שןלחן או וילון יכולים להתלבןנפש חיה.
=להיות בצורת מלבן
אההההה-מיוחד
חשבתי שזה כמו שמיכה שהבנות עושות לזה הסבה לבגד...
אולי בגלל שרק (?)בנות לובשות את זה לא היתה שאלה אם צריך או לא
אני מכיר מלא בנים שלטבשים וםמין ציצית.די"מ
פשמינה לא מיוצרת ללבוש? ומה זה משנה למה זה מיוצר?די"מ
לא נראה לי שאעשה את זה.הולם במיוחד
פשוט כי זה דורש השקעה ופניות לכך (אמנם בשביל מצווה שווה להשקיע, וזה יהיה תירוץ עלוב אם אומר שאשקיע את הזמן הזה במצוות שאני חייבת בהן, אבל בכ''ז..)

אגב, אח שלי לימד אותי לקשור ומאז אני קושרת לאחים שלי מדי פעם (לחזק בעיקר).
את לא יכולה לקשור לאחים שלך. זה פסול.די"מ
גם לחזק את הקשר בסוף אסור?שירוש16
לפעמים הקשר האחרון מתרופף בכביסה.
מעולם לא חשבתי שיש בעיה שאחזק אותו...
נראה לי שכןדי"מ
לפי השו"ע זה בסדר, וגם הרמ"א אומר רק שלכתחילה טוב שלא..אדם כל שהוא

שו"ע אורח חיים יד א.

ציצית שעשאן אינו יהודי פסול, דכתיב: "דבר אל בני ישראל", לאפוקי אינו יהודי. והאשה כשרה לעשותן.
הגה: ויש מחמירים להצריך אנשים שיעשו אותן, וטוב לעשות כן לכתחלה (מרדכי הלכות קטנות והגהות מיימון מהלכות ציצית ותוספות דף מ"ב):

למה לנסות דבר שאין בו צורך?בינה
ומה עם תפילין? עם המצוות שאנחנו מחוייבות בהן אני בקושי מסתדרת, למה להשתגע? מספיקה לי הידיעה התיאורטית של המצווה זה גם משהו
א. סביר להניח שאם תקראי מעט מהתגובות בשירשור,הולם במיוחד
תקבלי תשובה מצויינת למה לנסות.
ב. מוזר להסתפק ב''ידיעה תיאורטית של מצווה''.
קראתי שוב ולא ממש הבנתיבינה
אולי זה קשור לשרשור קודם שלא ראיתי בענין הזה.

לגבי נושא הידיעה ממה שלמדתי יש מצוות שהיום עצם הידיעה של קיום המצווה היא המצווה עצמה (כמו קרבנות שאין לנו) ועוד כל מיני. לא רק זה, יש גם את מאמר חז"ל על מצוות מסויימות שכל העוסק ב... מעלה עליו הכתוב כאילו עשאו (כלומר קיים את המצווה).
אכן. מחילה.. (זה המשך לשירשור קודם)הולם במיוחד
ודאי שהמצוות שדיברת הן מצוות שהאדם לא יכול לקיים,
אם יכול לקיים סביר שיהיה בדיוק להיפך. יודע שיכול לקיים, ואעפ''כ בוחר שלא?! איך יכול להיחשב לזכותו?
כל מצווה מחולקת לשתיים למעשהבינה
ככה ממה שאני יודעת, אבל אני לא תלמיד חכם אז אולי אני טועה

מצוות שלא ניתן לקיימם היום אז באמת הידיעה של המצווה חשובה מאוד ואפילו נחשבת כמצווה עצמה. אבל גם מצוות שכן אפשר לקיימן, כמו תפילה, תפילין וכו' הכוונה במצווה היא מאוד חשובה כמו שאומרים שתפילה בלא כוונה כגוף בלא נשמה, בכל מקרה לגבי מצוות שאנחנו לא מחוייבות בהן כמו ציצית וכו' אז הידיעה של המצווה היא מאוד חשובה לדעתי.

אשתו של רק מאיר היתה מניחה תפילין ולמדנית גדולה אבל זה לא שייך לכל אחת, מספיקה לי עצם הידיעה של המצווה בשביל להרגיש שייכת, אבל שוב אולי אני טועה
אני חושבת שערבבת בין ידיעה בלי קיום לבין כוונה.הולם במיוחד
דיברת על *ידיעת* מצווה שלא ניתן לקיימה (כמו לימוד תורת הקורבנות, שוודאי יש בזה מעלה גדולה),
ומשם הגעת לכוונה במצוות, שכמובן חשובה מאוד, אבל איך זה קשור ללא לקיים..?
ולמיטב ידיעתי את מקיימת גם מצוות שאת לא מחוייבת בהן, כמו ישיבה בסוכה.
בגדול את צודקת. קודם כל ישנן מצוות שכל קיומן הוא בידיעהבינה

כמו אמונה בה' וידיעה בו זה נעשה רק בידיעה תיאורטית בלבד וזה קיום המצווה.

את הדוגמא של הקרבנות כתבתי כדי לומר שאם יש מצוות שלא חייבים בהן אפשר לקיימן בידיעה. 

ברור שקיום המצווה היא במעשה בפועל, אבל ידיעה של מצווה היא ענין בפני עצמו לדעת את המעשה ואת אופן קיום המצווה. ומבחינתי קרבנות - שאנחנו לא יכולות לקיים - וציצית או שאר מצוות - שלא חייבות לקיים - זה אותו דבר.

ישיבה בסוכה אני מקיימת כשאפשרי, אם לא ניתן אז לא. אין חיוב ישיבה בסוכה לנשים.

למה זה מבחינתך אותו דבר?הולם במיוחד
מצווה שאת יכולה לקיים, זה דבר יפה לקיים גם אם את לא מחוייבת, כמו סוכה.
מצווה שאת לא יכולה לקיים- יש את עניין החשיבות שבידיעה.
נכון, לכן אמרתי שבגדול את צודקתבינה

אבל כשאין חובה לקיים מצווה לדעתי אין שום הידור לקיים אותה.

אז לפחות יהיה לי יותר חשוב לדעת את הפרטים שלה.

לא ציצית, דווקא על תפילין...ארוון
תפילין יותר בעייתי.לשם שבו ואחלמה
אני לא יודע אם זה אסור אם אני חושב שחכמים מתייחסים לזה שלא בחיוב.
מה הבעיה בתפילין?די"מ
חציצה של שיער..כמו צמח בר

למשל..

זו בעיה קונטקרטית,אלעד

שגם אינה מקובלת על כל הפוסקים

מי שתרצה להניח תוכל. ומכיר לפחות אחת כזו יראת שמים בתכלית

שער זה לא חציצה.די"מ
זה בפשטות לא בגלל "חציצה".ד.

כי חציצה זה יחסי, לפי המקובל. אצלן מקובל ללכת ארוך.

אבל - כתוב בשולחן-ערוך (לח, ג): "נשים ועבדים פטורים מתפילין מפני שהוא מצות עשה שהזמן גרמא".

והרמ"א מוסיף, בשם ה"כלבו": "ואם הנשים רוצין להחמיר על עצמן - מוחים בידן".

כאן, זה לא בגלל "יוהרא" (אם כי מובן שמי שאחרי שכתב "מוחין" תנהג כך, זה גם יהיה יוהרא..), אלא מסיבות אחרות.

ואת זה מביא הרמ"א - על אף שאצל האשכנזים בכללי, נשים נוהגות בכמה וכמה דברים לקיים, ולברך, גם בדברים שאינן מחוייבות מטעם "מצוות עשה שהזמן גרמא", ומעודדים את זה, ויש להן שכר בכך כ"אינן מצוות ועושות" (למשל, תקיעת שופר, לולב, ספירת העומר, ועוד).

מזמן כבר החלטתי שלא.מוטיבציה
מישהו הציע לקנות לי באינטרנט פתילים ולהסביר לי איך וכו' אבל החלטתי שיש מספיק סיבות כדי לא לעשות את זה. חשש יוהרא זה גם בתוך הבית, מה גם שזה מבאס לעשות משהו לשם שמיים ולהצטייר בדיוק ההיפך. אז עדיף שלא...

חוץ מזה ש-10 שניות?
לא הבנתי..ד.

[אלא אם כן יש לך איזה "מגמות פסיכולוגיות" נסתרות בסקר הזה, שאינני יודען]

אתה כותב: "אפשר לעשות את זה ל10 שניות".. כשברור שמה שאתה כותב, הוא נגד דעת כל הפוסקים המובהקים בעם ישראל כיום; כשהובהר בשרשור הקודם, שיש דעות שה"יוהרה" שבגללה אמר הרמ"א והסבירוֹ המשנה ברורה, לא לעשות - קיים גם "בבית". אז זה נסיון "לפסוק" פה כנגדם?... באמת שאני לא מבין..

מה גם שסתם בחורה נורמלית - זה בדיוק מה שחסר לה? "10 שניות בבית בגד עם ציצית"?... מי שתעשה כך - זה נראה יותר אובססיה מאשר משהו נורמלי. כבר גמרה לדאוג לכל מה שהיא מחוייבת..

לא הסכמתי איתך בשירשור הקודםלשם שבו ואחלמה
ואני לא רואה טעם לחזור על הדברים,

איןלי מגמה נסתרת. רציתי לראות פשוט אם יש בנות שהדיון גרם להם לשקול לקיים את המצווה
אלו שני דברים..ד.

זה שלא הסכמת (על אף שלא ראיתי שהעלית טיעון-הלכתי מול מה שהזכרתי גם כעת), זה ענין אחד.

אבל כעת, לא דיברתי על מה שאני או אתה אומרים - אלא על המקובל אצל הפוסקים בזמננו.

ועל זה הקושיא: איך אפשר להציע, "אפשר לעשות" - על דבר שלמעשה הוא נגד הפוסקים, בין אם אתה "מסכים" איתם ובין אם לא (קל וחומר, שאני מניח שגם אתה אינך שם עצמם באותה שורה עימם, מבחינת פסיקת הלכה).

אני חולק עליך בהבנת הפוסקים שהבאתלשם שבו ואחלמה
מלבד זה שהם אשכנזים.

אין לי כוונה לחזור על הטענות
ב"הבנת הפוסקים",ד.

אין מה לחלוק. כי שתי הדעות לגבי במה שייך, בכללי, "יוהרה" שעליה מנדים, מובאות ב"ים של שלמה": דעה אחת שזה בפרהסיא, דעה אחת שזה גם בצינעא. אז אין פה מקום ל"הבנות".

מה שאתה טענת שם, היה שדברי הרמ"א, והמשנה-ברורה - שהסבירו למה דווקא בציצית יש יותר "יוהרא" מסתם מצוות עשה שהזמ"ג, שנשים יכולות להכניס עצמן לקיומן - הם דווקא כשאר זה נעשה בפומבי, כי יוהרא זה רק בפומבי לדעתך.

אז מלבד שלא ראיתי בשרשור הקודם תשובה לגבי מה שמשתמע מההשוואה של המ"ב שם בין ציצית ללולב,

אבל מעבר לכך - יש שתי השיטות הנ"ל, בהבנת חומרת ה"יוהרה", עקרונית: בפרהסיא, או גם ביחיד.

ובזה אין מקום ל"הבנות", כי שתיהן כתובות מאד בהיר (ולא שייך "אשכנזים-ספרדים", כל זמן שלא מצאנו פוסקים ספרדים שמפורש חולקים).

מעבר לכל זה - הרי לא זה מה שטענתי בהודעה שעליה הגבת כעת..  מה שטענתי היה, שלמעשה על הפוסקים-המובהקים היום (לא דיברתי דווקא על המ"ב, אלא בימינו ממש. אדרבה, תַראה פוסקים ספרדים מובהקים שסוברים אחרת..), לא משנה מאיזה סיבות, דומני שלא מקובל שבנות תעשינה כך. אז איך אפשר "להציע" למעשה, מה שלא מקובל עליהם.

לגבי הפוסקים המובהקים היום, יש לך מקור?לשם שבו ואחלמה
אם יובאו..ד.

אתה תחזור בך מהאמירה "אפשר לעשות זאת ב10 שניות".. באופן מעשי?

כי אם לא, חבל לטרוח לחפש ולהעלות מקורות - אם ממילא זה רק בשביל ה"ויכוח"; ואם מתברר  מהמקורות שאכן-כך, אז מחליטים להתעלם מזה...

אהבתי את התנאימושיקו

בוכה/צוחק

כן. אחזור בילשם שבו ואחלמה
אם תביא פוסקים שמפורש בפסיקתם שאין לנשים להתעטף בציצית, אז אני אודה שאכן זה דבר פסול להתעטף ואחזור בי.

רק בתנאי שאני אבין שאכן הם אומרים מה שאתה הבנת שהם אומרים.

וכמובן צריך לשים לב לאיזה עדה מכוונת פסיקתם

נו, אתגר לימודי...ד.

[בד"כ פוסקי זמננו כשמדברים הלכה-למעשה, אומרים די ברור..]

בלנ"ד אשתדל למצוא זמן ולעיין. בהתחשב בעוד כמה עיסוקים חוץ מהמקום הנחמד והמכובד הזה...

ואם הוא יביא פוסקים שמצדדים בדעתו?אלעד

תוכל להודות שמי ש"קים לה" כפוסק מסויים תוכל מעתה להתעטף בלי רגשות אשמה?

כתבה בערוץ.....7 :

/News/News.aspx/254086

א. שים לב,ד.

ל"סדר הדברים":

אמרתי שדומני שגדולי הפוסקים למעשה פוסקים משהו מסוים הלכה למעשה. ביקש מקור. שאלתי האם זה ישפיע על דעתו.

אתה שואל לגבי "אם פוסק מסויים".. יש הירארכיה בהלכה. אם יש מחלוקת בין גדולי-הפוסקים במשהו מסויים, אז בוודאי שמי שנוהג כשיטה מסויימת, ואלו רבותיו - מה הבעיה.

אבל אם כלל הפוסקים המובהקים אומרים משהו מסויים, ו"מישהו" יגיד אחרת - אז זה לא על אותו מישור.

ב.גם לא דובר על "מישהי ספציפית" שיש לה רב ספציפי. כל הנושא היה כתיבה ל"ציבור", בדבר שיש בו פסיקה ברורה מקובלת (ועי' במה שהובא לעיל מהרמ"א, המ"ב, והדעות לגבי גדר "יוהרא". אלו דברים די ברורים כבר בפני עצמם. אלא כאן הועלתה נקודה נוספת, לגבי "אמירה למעשה" ברבים, אם יש פסיקה ברורה כיום של הפוסקים המובהקים).

ואם לא מדובר במעטים מול רבים? אם נגלה שאין הגמוניה בנושא?אלעד

הכתבה שהבאתי מדברת בעד עצמה ואינה פונה רק לתלמידי הרב פיינשטיין זצ"ל או יבלח"א הרב אריאל שליט"א

אני סמוך ובטוח שאם מאן דהו יכתת רגליו ויציע את הסוגיה בפני כל אחד מגדולי הפוסקים בדורינו, הוא יופתע מכמות ההיתרים שימצא

[שזו גם קושיא, למה נדרשים "היתרים" לנושא שלמעשה מותר במקורו]

א. לא ראיתי כתבה שהבאת...ד.

ב. מה שאני  מבין בפשטות בנושא זה (כבר הובא בשרשור הקודם), הוא: 1. שיש בעיה של "מחזי כיוהרא" בגלל שמדובר במצות עשה שהזמ"ג, ושגם לגברים אינה "חובת גברא", אלא אם לובשים בגד כזה (דברי הרמ"א והסבר המ"ב).  2. ש"יוהרא" לפחות לדעה אחת משתיים, זה גם ב"רשות היחיד" - ולכן, מה הענין "לסכן" לדבר שממילא לא חייבים.  3. שהיום עוד יותר יש ענין להיזהר מדברים כאלה, עכ"פ בפומבי - במעשה או "דיון-מעשי", בגלל אלו הרוצים לערער כל יסוד היהדות המקובלת, ולא מטעמים של חיבת-המצוות באמת. 4. שבכללי, בלי קשר דווקא לנושא זה, מי שבאמת מוחזק-בחסידות, אכן יכול בעניינים שהם "מחזי כיוהרא", לנהוג אחרת, כי אצלו זה לא יוהרא. אבל זה לא ענין לרבים/ות.

אצרף ברשותך שוב את הלינק לכתבה:אלעד

/News/News.aspx/254086

אני כשלעצמי סבור, וכאן הביקורת הגלויה כלפי ההסתכלות שאתה מציג, שהגישה הבוטחת והבריאה בנושא כולו אמורה היתה להיות פחות חששנית (טענות כלליות כמו "מחזי כיוהרא" או "רפורמיות") אלא יותר השתאות מאלה שעל אף שאינן מחויבות במצווה - מעוניינות לטעום ממנה ולהתעלות בעזרתה.

הואיל והמצווה הזו לא נחשבת להן כעבירה חלילה - הרעיון יפה בעיניי.

וזה מה שהרב אריאל כתב שם.

ה"ניתוח" של הגישה,ד.

מוטעה לחלוטין (בבחינת "מהרהורי ליבו"..):

א. אין כאן כל גישה "חששנית". מה שהבאתי, היו דברים שכתובים מפורש ברמ"א, במשנה-ברורה. לכן הובאו. אדרבה, הגישה הבוטחת והבריאה, אינה מפחדת מללמוד את הפסיקה המקובלת, אינה מחפשת "נישות", אינה חושבת כאלו כל הפוסקים המקובלים עד היום "לא הבינו", או כל האנשים/נשים עד היום לא היו צדיקים כמונו..

ולכן, גם אין לה בעיה לקרוא דברים של פוסקים מובהקים שיכתבו בהתאם לנסיבות הזמן.

ב. "מחזי כיוהרא", אינה טענה "כללית". היא מושג ידוע בהלכה, גם לגבי גברים; והניתוח שלה במקרה זה הוא מאד דקדקני, שהרי היא מבדילה בין מצוה זו לבין שופר, לולב וכו', שאין כל "חששנות" לגבי קיומם ע"י נשם, על אף שאינן "מצוות ועושות", וגם לגבי הברכה עליהם.

וההערה לגבי ה"זהירות היתרה" כיום מדברים כאלה, גם היא אינה "חששנות" אלא הסתכלות ריאלית על המציאות, שגם האי מובאת בפוסקים כשיקול, ולא רק בימינו - דור-דור עם ענייניו.

הסתכלות פסיקתית אינה רק על נקודה, אלא גם על השלכות. לכן, טבעי שבזמן שמצוי לא-מעט, בכללי, שמעלים עניינים כאלו לא בגלל (כפי שהדגשתי) "ענין להתעלות", אלא המצאה של "דת חדשה" עם סדרי עדיפויות שונים, הקלה במה שרוצים ו"החמרה" במה שרוצים - יודגשו גם השלכות כאלה. כמו זהירות מכל ענין שמתחדש ("סייבר", שאינו סותר את התועלת המחשבים וכד'..)

ג. אין צורך "לייחס" כוונות... אני עצמי כתבתי, באחת ההודעות הראשונות, את התפעלותי מעצם הרצון שהובע בצורה טהורה ויפה אצל "מוטיווציה".

ד. אבל לומר, "אם אינו נחשב לעבירה" - אינו נכון. מה שמביא הרמ"א, והמשנה-ברורה, זה לא דבר "בטל". והתעלמות מהם, ומהבנה-ענוותנית, שיש יסודות עמוקים מאחרי הפרטים שמרכיבים הלכה, אינה שווה את ה"החמרה".

כמובן, פוסקים מובהקים, שמכירים את כל שדה-ההלכה ונאמנים לשיקוליו, רשאים לדון, ןדנים, בכל שאלה, כולל שאלות כאלה שעולות.

ובלנ"ד, אקרא את הכתבה שהבאת. אם אראה צורך להתייחס, בלנ"ד אעשה זאת.

מתלבט אם להכנס לזהאלעד

טוב אחרי מחיקות ועריכות,

החלטתי שכל קורא (וקוראת) תוכל להתרשם לבד ואין צורך שאתקוטט עימך על דקדוקי דינים וגישות רעיוניות  כלפי הלכה זו.

אכן,ד.

"להתקוטט" אף פעם אין צורך..

גם אני התלבטתי אם להוסיף בזה (וגם עיינתי במקור של התשובה - וגם השאלה - שהובאה ב"כתבה", ועוד תשובה), ובגישות הרעיוניות שמעבר להלכה פרטית זו, ואני חושב שמעבר למה שכבר נכתב, זו יכולה להיות "אריכות דברים", אם באמת רוצים למצות את הענין. מה גם שכל המדובר הוא על "בצינעא"..

לא בטוח שאכן בדיון מפורט בע"פ, היו נשארות מחלוקות גדולות.

ומסכים עם מסקנתך. כל קורא/ת יתרשם מהנכתב, מן הסתם גם יחשוב בעצמו.

אלעד! חזק! שכויח.לשם שבו ואחלמה
השאלה היא אחרתמושיקו

א.עד שרשור ספציפי בפורום משנה את הדעות של המשתתפים בו

ב.עד שרשורים באופן כללי בפורומים משנים את הדעות של המשתתפים/צופים/משתתות/צופות בהם

דעתי לא השתנתה בעקבות השרשור.הקולה טובה

כבר מזמן נתקלתי בשאלה הזו.

אני לא מרגישה שזה חסר לי (לא בטוחה שזה אומר עלי משהו חיובי בהכרח)

אז טרם למדתי את הסוגיה הזו לעומק, וטרם הגעתי למסקנה סופית.

כרגע בגלל שיש בזה מחלוקת שהיא לא פשוטה- אני מעדיפה שב ואל תעשה כשבטוח אני לא מבטלת עשה, מאשר לקיים עשה ולחשוש לדברי חכמים.

לא סותר את זה שאני יודעת שיש כאלו שכן למדו והגיעו למסקנה שיש מקום גם להתיר.

כרגע יש לי כמה דברים שיותר משמעותיים לי ללמוד ולבדוק ולעשות.

(טכנית, אני יכולה לקחת את הטלית של הבעל, להתעטף בה ולהתפלל איתה. זאת אפילו טלית שנקנתה מכספי שלי )

הטלית של הבעל אסורה לך משום "לא ילבש"לשם שבו ואחלמה
היא יכולה לעשות בה "שינוי" ולהתעטף כרצונהאלעד

|מפנטז על סטארטאפ של טליתות בוורוד|

|הולך לברר אם כבר חשבו על זה לפניי|

חשבו על זה לפניךדי"מ
רק שם את זה כאןמושיקו

פתגם חסידי - ופתגם "היום יום" היומי

חובת נשי ובנות החסידים יחיו לעמוד בשורה ראשונה בכל מפעל של חיזוק הדת והיהדות בכלל, ובפרט בענין טהרת המשפחה. ועליהם לארגן חברת בנות החסידים לחזק כל דרכי החסידים בעניני הדרכה וחינוך כמו שהיה בבתי החסידים מאז ומקדם.

חובת נשי ובנות החסידים יחיו לעמוד בשורה ראשונה בכל מפעל של חיזוק הדת והיהדות בכלל, ובפרט בענין טהרת המשפחה. ועליהם לארגן חברת בנות החסידים לחזק כל דרכי החסידים בעניני הדרכה וחינוך כמו שהיה בבתי החסידים מאז ומקדם.

ולא רק החסידים..

יש תפקיד לכל אחד ואחת בעולם.

ושלא ישכחו להניח תפילין ולהתעטף בטלית כשהן מתפללות על הצלחתלשם שבו ואחלמה

תפקידן הנשי הייחודי מוציא לשון

כנראה שמצוות הציצית חשובה כל כךבינה

אם גרמה לפתיחת שרשורפלצת כזה

ממש לא. יש לי ב"ה שלל מצוות מגוונות וטובות~א.לאחרונה

שכדאי שאתרכז בהן במקום לחפש במקומות לא לי

מה שכן- כן הירהרתי בעניין, בבחינת הבנה של הסוגיה

דע מה שתשיב, וכו'..

במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע

כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.

נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..

ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..

אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..

(לא עשיתי במלחמה..)

האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?

במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..

רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..

בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃

תודה רבה..

אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
והכי חשוב להתמקצע במה שאתה טוב
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה

מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?

סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צע
לא עולם שאני מכירמשה

בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק

1.AI

2. אקסל

ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.

נשמע רעיון ממש טוב, תודה.צע

אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..

וגם יודע שיש קורסים חינמיים..

איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?

ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה? 

אתה צריך בסוף ללמוד איך לעשות את העבודה שלךמשה

כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו  בהתאם.

לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה? 

AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר  איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.

אופס… טעותפ.א.
יש בקמפוס ILהרמוניהאחרונה
אתה כבר עם רישיון רו"ח, אחרי סטאז' של שנתיים?פ.א.

יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.  

אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'  

גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.   

האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק

או שנשארתם אותו הדבר?

ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..

לצערי לא. אותו בן אדם.צע
חח מה יש לפרט?צע

ובכל זאת..

המלחמה יכלה לנטוע בי גבורה, מסירות נפש, רצון לחיים משמעותיים יותר בשל הידיעה כמה חיי אדם נגדעו... איזה אנשים איבדנו שיש להשלים את החלל שלהם..

לא זכיתי שקרה..

מבין אותךזיויק
לפחות אתה מרגיש וזה המון
המילואים השפיעו..ולא לטובהנחמד מאודאחרונה
חושב שיש השפעות לא קלות על החיים שלנו מהמילואים שזה די קשור לשמחת תורה תשפד
דברים שאני עושה לפעמים/משה

יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.

מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע .

ערוץ 7 הפורומים - Whatsapp

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוג

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

לא נוראנחלתאחרונה

כיף להיות במיטה עם אבא ואמא!  לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק

והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון

לילד.  אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאר
הפך היהדותזיויק
הפך הפסיכולוגיהקעלעברימבאר
מידות בסיסיות בנפש אי אפשר, אבל אפשר לנתב אותןקעלעברימבאר
למקומות אחרים בשבירת הרגלים. כדוגנת מי שזולד במזל מאדים בגמרא