האם נכון או לא נכון לדרוש מהמרצה שלי (כלומר אני סטודנטית בקורס שלו) תמורה על כך שאני מדריכה אותו כיצד ללמד (ומקדישה לכך מזמני, נפגשת איתו, כותבת לי הערות בשבילו בזמן השיעור וכו') , ומהי התמורה.
דעתי היא שהכרחי לדרוש תמורה על הזמן שלי (ממש לא מחובתי לדאוג שהמרצה שלי יהיה נורמלי).
ומאחר וחובה לקבל תמורה, אם לא אקבל זה מצב מעוות שבקלות יכול להיגרר למצב מעוות אחר.
אבל מצד שני - זה נראה לי לא בריא שהוא ישלם לי, מעצם זה שאני הסטודנטית שלו.
זה עדין, כי חוץ מזה יש פה גם צד של איום. אם הוא לא ממשיך להשתפר אני מתכוונת לפנות שוב למערכת כדי להתלונן (יש קצת פירוט בהמשך). ואז זה יוצא שאני לכאורה סוחטת אותו (שזה כמובן לגמרי לא נכון).
חשבתי על רעיון - שהוא ישלם לי, ואני אתרום את זה לצדקה ואתן לו קבלה על כך.
אבל אני עדיין לא בטוחה שזה רעיון מספיק טוב.
אשמח לשמוע את דעתכם.
רקע לשאלה (אפשר לענות גם בלי לקרוא):
השנה אני לומדת קורס טכנולוגי במכללה. קורס שאמור לתת לי כלי שימושי בשבילי, וגם הכשרה למקצוע נוסף.
המכללה היא מכללה נחשבת מאוד בסוג הזה של הקורסים.
בפועל מסתבר שמה שקורה שם בקורס הזה הוא בזיון גדול. המרצים אמנם לפעמים מעולים, אבל לפעמים ממש גרועים. הצטרפו אלינו כמה וכמה סטודנטים ממחזורים קודמים (שונים) שקיבלו קורס נוסף בחינם בגלל רמת ההדרכה שהיתה אצלם. השיטה שלהם היא במקום לקחת מראש אחריות ולדאוג למדריך מתאים - כל פעם שיש בעיה הם מציעים קורס נוסף, וזה בעצם גורם לסטודנטים לדחות את הפרנסה שלהם, ולהקדיש זמן רב נוסף כדי לבוא עוד פעם לקורס.
גם בקורס שלנו יש בעיה. מי שמעביר אותו זה אדם אחד (שמלמד 9 שפות תכנות שונות, בדרך כלל זה אנשים שונים), שרוב השיעורים שלו גרועים, ולא מובנים.
התלוננו כמה פעמים. אז כל פעם הם אומרים שהם דיברו איתו, וגם שבדקו שלא כולם חושבים כך (אכן יש מעט מאוד שבאים מהתחום, וגם משקיעים המון זמן בבית מעבר לנדרש והם כן מרוצים), ולאחרונה גם הבנו מהם שיש להם חוסר במרצים.
בפועל - המצב הזה נמשך. הוא לא מלמד טוב, ובהתאמה לכך הידע שלנו (יש כאלה שלוקחים קורסים נוספים דרך האינטרנט בגלל זה, אז הרמה שלהם יותר טובה. אבל זה לא בגלל הקורס, ולא יכול להיות במסגרת הזמן של כל אחד).
אין לי טעם לעבור קורס כי אני צריכה את זה לעכשיו, וגם אין לי אפשרות לדעת מתי יהיה להם מקום, ושבדיוק "אפול" על מרצה טוב יותר.
אחרי שהמרצה שלנו נפגע מאוד בפעם האחרונה שפנינו ל"מערכת", ולא הבין למה פניתי ישירות אליו.
במיוחד שהוא יודע שאני מאמנת ושיש לי ניסיון בהדרכת מרצים מאחר והפעלתי מוסד בהתנדבות.
(אין לי הכשרה בהדרכת מרצים. יש לי ניסיון בזה)
אז לפני שפניתי למערכת שוב הצעתי לו שאדבר איתו על זה.
והוא הסכים.
ושיתף פעולה לגמרי.
שלחתי לו שאלות הכנה, ונפגשתי איתו פעם אחת לפני השיעור. .
הוא מאוד רוצה שהשיעור שלו יהיה מוצלח, אבל יש הרבה על מה לעבוד איתו.
הוא מוכן שאעבוד איתו.
בשיעור שלאחר הפגישה כבר הורגש שיפור.
מעירה, מבחינת צניעות:
אני לא מאמנת אותו כי זה מקרב מידי.
אני כן חושבת לשאול אותו שאלות אימון,
אתמול, בפעם הראשונה שנפגשתי איתו - במשרד של החברה בדלת זכוכית, כשאנשים עוברים מידי פעם.
לפני כן - שלחתי לו שאלות הכנה במייל והוא ענה עליהן גם במייל וראיתי שזאת דרך מצויינת להתקדם איתו.
בנוסף אני משתפת בכל את בעלי.
פירטתי על קצה המזלג...
אשמח מאוד לשמוע מה דעתכם על השאלה הפותחת את ההודעה.
תודה מראש!

, אני פשוט חייבת לדעת באיזו מכללה מדובר.