שאלה..פלצור
אני מקווה שתסלחו לי על העיתוי של השאלה:

מה אתם הייתם\ן עושים אילו-
נשלחתם (בהתראה ממש קצרה) בתור חייל דתי
לטקס יום הזיכרון ולהרים את הדגל בו,
שתהיה בו שירת נשים.

זורק הרהורים-
טקס סתמי הייתי יוצא אבל פה..
אבל אני מייצג דתיים (אני ממש נראה דוס)~
ואולי הצבא צריך לקבל עוד מכות פה ושם עד שהוא יבין שהוא מפסיק לשים פס על דתיים בנושא הזה?
ואולי זו סתם פנאטיות מיותרת.
פנאטיות מיותרת.dora
אני לא כזה בעד שירת נשים. אבל אתה יכול לא להקשיב/להסתכל..
אז הציבור הדת”ל ימשיך להוריד את הראשפלצור
כשנותנים לו מכה נגד הערכים שלו??

הצבא יודע טוב מאוד שאנחנו שונאים את זה.
לעמוד על ההלכה זה פאנאטיות?מחכה לגאולה
אני די בטוח שזה מה שאמרו המתייונים......( לא שאני משווה חס ושלום)
פנאטיות דתיתחוני המעגל פינות

לדעתי פנאטיות זה להחמיר כשלא צריך [על חשבון אחרים/מפני השלום והדברים ארוכים]

נראה לי שלזה כיוון המשורר

אבל יש שם גם ציבור שאוהב את זה...dora
אי אפשר לרצות את כולם.
והעובדה שהרבה דתיים לא מחמירים בזה, ושומעים שירת נשים, גורמת שזה יהיה ממש קומץ קטן שלא רוצה בזה.
אז אתה צריך ליישר איתם קו. אתה בצבא. והוא עדיין לא דתי לגמרי/בכלל..
יש ציבור שלם בצבא שרוצה בשר לא. בוקר ביחד עם הקוטג'יוני

זה לא אותו דבר.dora
אוקיייוני

זה קשור ללרצות ?שואף לאור
עבר עריכה על ידי שואף לאור בתאריך ב' באייר תשע"ו 23:19

אפשר לכבד ולא לחייב חייל דתי בזה.זה הדבר הסביר לעשות..

ב.דבר שני,אין כאן כל החמרה,מן הדין שאסור לשמוע שירת נשים בהופעה חיה,ישנם פוסקים המתירים דרך הרדיו אם לא מכירים אך הזמרת נראת וכו',אפשר לקרוא בפניני הלכה:

http://www.yeshiva.org.il/midrash/1831

ג.אי אפשר ליישר קו עם מה שאסור בגלל שהוא בצבא,אי אפשר להבין את הגישה שאתה מציעה מבחינה אמונית.

ד.אם אפשר להיות שם ולא לעבור על ההלכה אולי יש דרך ואולי אפשר(אני לא יודע איך באיזו צורה ואם בכלל, אני מגיב רק על מה שנכתב)

פלצור ציין שהוא נשלח בהתראה קצרה,dora
אז לבקש לא להשתתף לא בדיוק בא בחשבון..
אם היו מודיעים לו מראש אז הוא היה יכול להתחמק.
הוא יכול לפתור את הבעיה, יותר נכון לצמצם אותה, ע"י שהוא לא יסתכל מי הזמרת.
כמובן שלא התכוונתי ליישר קו עם כל מה שיגידו לו...
אבל על מקרה כזה -השתתפות בטקסי צה"ל עם שירת נשים- כבר יש הוראה מרבנים איך לנהוג.

זה נכון שזה מה שציינתי.פלצור
למפרע גיליתי שיכולתי למצוא חילוף. שגיתי בזה.

וראי מה כתבתי למטה..
תשמע. אני אולי הייתי נוהג אחרתה-מיוחד

או אולי נוהג כמוך....

יש מצבים בחיים שאתה צריך לעשות החלטה בשניות ועשית החלטה. זה בסדר

לומדים להבאdora
העיקר שלא גרמת לשינאה ומחלוקת.
זה חשוב,אבל לא תמיד הערך הבלעדי לפיו יש להכריעשואף לאור

אני כותב את זה כעקרון בלי קשר מסויים לסיטואציה שפלצור תיאר

צודק.dora
רק להבהיר -מרדכי
בס"ד

זה לא משלא שומע הוא המחמיר, אלא זה מי ששומע הוא המקל.
סבבה.. יש דיעות שמתירות לשמוע אםdora
לא מכירים. זה מה שהתכוונתי. שלא ידע מי הזמרת.
להגיד שיש געות מקלות זה כבר משהו אחרמרדכי
בס"ד

אבל צריך לזכור שזה דבר ראשון, אסור. רק לאחר מכן יש מי שהתיר במצבים מסויימים. אבל זה דבר שהלכתית הוא אסור, וחייל דתי שלא שומע שירת נשים ביום יום, אסור לחייב אותו לשמוע שירת נשים כנגד אמונתו.
אין דבר כזה "דבר ראשון, אסור"נפתלי הדג
ברירת המחדל של היהדות היא שדברים מותרים, בתנאים מסוימים (שבחלק מהדברים הם קרובים ל100%, כמו ע"ז) יש דברים שנאסרים.
לא נכוןמרדכי
בס"ד

ההלכה היא שאסור לשמוע שירת נשים. זה שיש מי שמקל במובנים מסויימים, זה החידוש, לא הפוך.
אני חושב שזו בדיוק המחלוקת נפתלי הדג
האיסור הוא להתגרות ולהרהר, האיסור על שירה הוא נגזרת שלפעמים נכונה ולפעמים לא - וזו המחלוקת.
עכשיו הבנתי את כוונתךמרדכי
בס"ד

מעניין. צריך לבדוק את זה. אם כי הדבר העיקרי שלדעתי צריך לבדוק האם זה גדר חד משמעי שהציבו חז"ל או שמא כפי שאתה אומר זה רק נובע מאיסור ואז כל עוד אתה לא מגיע לאיסור, זה בסדר.

אני בכל זאת חושב שמדובר בגדר, בדיוק כמו בהלכות אחרות ואסור, (כמו לדוגמה בהלכות נידה, ששם זה מאוד נפוץ. ואגב, לדעת חלק גדול מהפוסקים אסור לאדם לשמוע את אישתו שרה בשעה שהם אסורים, אז ק"ו לשמוע אשה אחרת) אבל שווה לבדוק את מה שכתבת.
ממליץ לך להציץ במאמר שקישרתי לעדןנפתלי הדג
הוא לא מאמר עם מסקנה, פשוט מציג את נק' המחלוקת בצורה יפה ובהירה.
בטח שיש דבר כזה "דבר ראשון אסור"יוני
הכלל הראשון שאנחנו בודקים פה זה "קול באישה ערווה",
ערווה- אסור.
מכאן אנחנו יכולים רק ללכת ולהתפלסף הלכתית בנושא.
אני מדבר על המצב שקודם לכללנפתלי הדג
הרי הכלל נובע מתפיסה מסוימת שמושתתת על עקרונות, הוא לא כתוב בתורה עצמה.
לא מדובר בהופעה חיהשואף לאור

שוב, נכון שמלכתחילה אין היתר.dora
אבל במקרה שהוא כבר חייב ללכת אז זה פתרון.
למה זה פתרון ? מאיפה את מסיקה ?שואף לאור

מה שנאמר לגבי שאינו מכיר את המראה של הזמרת נאמר בשמיעת שיר דרך הרדיו,מהיכן אפשר להסיק את מה שאת אומרת לגבי הופעה חיה ?

זה היה נראה לי הכי טבעי..dora
בכל אופן ראיתי גם כתבה של הרב אבינר שאומר לחיילים להישאר וזו נקראת הנאה בעל כורחם.(שלחתי לך צילום מהכתבה)
שימי לב,זה לא היתר לשמוע כפי שכתבת בהודעה:..יש דיעות שמתירותשואף לאור

אלא זה היקל מסיבות שונות (שאינן קשורות לשמיעת שירת נשים,אלא מהנזק שעלול להגרם מיציאה כזו) להשאר,הנאה בעל קורחו,כלומר זה לא שמותר לשמוע,אלא זה רק היקל להשאר

בסדר.dora
זו היתה כוונתי מההודעה הראשונה, שהוא יכנס לטקס הזה ויש היתר.
ממש לא דיברתי על הופעה חיה רגילה שאין חיוב להשתתף בה ויש זמרת.
אבל יש עקרונות ויש הלכה שזה לא עובד לפי הרוב.רחפת..

נכון. מסכימה..dora
את יכולה להסתכל מה כתבתי שם לשואף לאור..
כן סליחה. לא המשכתי לקרוא.רחפת..

דעתי:שמן פשתן

אם היית סתם אחד מהקהל- יכולת לצאת או להישאר בצללים, 

דוקא בגלל שאתה אמור לייצג את הדתיים- ראוי לך שלא לשבת (לעמוד?) בשקט, כאשר דורסים את הערכים החשובים לך-להם.

אם אתה נשאר, אתה לא באמת מייצג

(או שאני נאיבית)

^^^ אני בספק אם חייל חרדי היה מגיע לשאלה הזאתמרדכי
בס"ד

כי אם להם יעשו בעיות הם יעשו בעיות בחזרה. אהל אצלנו זה ברור שמתגייסים, גם אם פוגעים בנו פעם אחר פעם. זקנים, שירת נשים, פינויים. צריך גם לעמוד על העקרונות שלנו.
צודק לחלוטין!!! ממש לא לברר!!הכל תפוס...

לך לרופאה-מיוחד
אל תגיע לטקס. יש חיילים אחרים שירימו את הדגל.
או כמו שאחד החברים אמר למפקד מצידי תדחף את הדגל ל ...
מה הייתי עושהמחכה לגאולה
הייתי מסרב להיות בתפקיד, ומבקש להיות במקום שממנו לא אראה את הבמה/ לא להיות בטקס.
מבינה את השאלה, אבל סתם שתדעהייזל

אם אתה נראה "ממש דוס", כדבריך, גם לכך יש ערך. חייל "ממש דוס" שמניף דגל - זה יפה, זה אסתטי, זה מרגש, זה ממלא בגאווה...

תשובה ושאלה...ימ''ל

אתה מתגלח בספירת העומר או שאישרו לך להשתתף בטקס בלי להתגלח?

כי ע"פ החדשות לא מאשרים השנה לחיילים מזוקנים להשתתף בטקסים.

ולשאלתך:

הייתי שואל רב.

כי מצד אחד אין לי בעיה הלכתית עם זה (בלי להסתכל ובלי להינות),

אבל מצד שני יש עניין של מראית עין ומתן לגיטימציה לכפיית חיילים דתיים אחרים.

מה זה בלי להסתכל ובלי להנות?שוברת גלים

כלומר נניח שגם אם הוא עומד לידה על הבמה והיא שרה לה טריללילילי (בעצב עמוק, כמובן ) אז הוא ישפיל מבטו וכולם יסתכלו על התופעה, ניחא.

אבל לא להנות? ואם היא שרה מדהים?  איך אפשר אם אני שומעת משהו יפה לא להנות ממנו? איך?

זה כמו שיעמידו אותי על צוק גבוה אל מול נוף מרהיב ויאמרו לי נשמה, אל תהני מהנוף.

אז מה, פתאום אומר וואלה גועל נפש של נוף, טפיי על הנוף הדוחה הזה.. ככה?

חבר'ה ההלכה היא לא סתם מערכת דבילית של חוקים שניתן (ואנחנו מנסים?) לעקוף. היא אמיתית. היא חכמה. היא קדושה.

וכשיש סתירה בין רצון ה' לבין רצון המפקד \ הצבא\ המדינה

יש לנו בחירה אחת, בלבד.

ושום התחכמות לא תעזור פה.

ה' הוא מלך מלכי המלכים ואותו אנחנו עובדים,
לא אף אחד אחר. 

דברים יפים כתבת,עוד סתם אחד

אבל למעשה, בתוך המערכת ההלכתית קיימים כללים שמאפשרים לעשות בסיטואציה X מעשה Y, ואילו בסיטואציה Z מעשה A. אין דבר כזה "אסור לחלל שבת", כי במצבים של פיקוח נפש חובה לחלל שבת. כך ייתכן שלא כל מקרה של בת ששרה יהיה אסור. דווקא מפני שאין זו מערכת דבילית של חוקים ונהגים (בניגוד לנהלים בירוקרטיים, לדוגמה) - אז היא יותר מורכבת מאמירות כמו "כשיש סתירה בין רצון ה' לבין רצון המפקד / הצבא / המדינה". ולכך התייחס @ימ''ל, למיטב הבנתי. 

אילולא היה מדובר במשהו בסדר גודל של פיקוח נפששוברת גלים

אז לא הייתה פה שאלה.

מדובר כאן באיך נראה אם לעומת ההלכה, שהיא היא רצון ה' האמיתי.

כשנפסיק לפחד, שנהיה אחד עם אלוקנו ולא נערבב את החילוניות והאיסורים אל תוך עבודת השם ומרחב החיים בכלל, כשנהיה בעצמאות אמיתית - לא נצטרך לשאול עצמנו את השאלות האלו. הכל יהיה מאוד ברור.

ושוב,עוד סתם אחד

סוגיות הלכתיות היו גם לגבי גיוס לצבא הרוסי. לא היתה לנו עצמאות, והמצב היה הרבה פחות מאידיאלי, ובכל זאת נשאלו שאלות ונידונו סוגיות שלהלכה היה מה לומר בהן, והסתפקו במה שיש. אז באסה לנו, במרחב הציבורי יש חילוניות ואיסורים, ולכן עבודת השם חייבת להתחשב בהם, והפסיקות חייבות להתייחס אליהם. כי זו המציאות, וכפי שאת כתבת בעצמך - ההלכה איננה מערכת דבילית, אלא קשורה בטבורהּ למציאות. 

גם הטענה ש"איך ניראה אם" בהכרח איננו שיקול הלכתי איננה בהכרח נכונה (מתירים סמיכה לנשים כדי לעשות להן נחת רוח, לדוגמה. לא בדיוק אותו שיקול, אבל גם אני מניח שאם היית נוטלת חלק בדיון אז היית אומרת 'לעשות נחת רוח לעומת ההלכה' וכו'. אבל את רואה שלפחות יש דעה שסבורה שזה שיקול). 

וואלה, מענייןשוברת גלים

עבודת השם שאני מכירה לא מתחשבת בחילוניות ולא מנסה לרצות אותה. אלא את אדון העולמים לבדו.

מה קשור ל'לרצות'?עוד סתם אחד

כאמור, ולהבדיל, גם לצבא הצאר התגייסו יהודים, והם באו לשאול שאלות כיצד לעשות את זה וקיבלו תשובות מרבנים, ואף רב לא ביקש לרצות את הצאר, אני מבטיח לך. 

נכון, אנחנו מבקשים לרצות את אחינושוברת גלים

באיסורים. במקום לרצות את ה' 

אתה באמת לא רואה מה הקשר ללרצות?

לאעוד סתם אחד

כי כפי שכתבתי לך, גם את ה'נשים' ביקשו לרצות באמצעות היתר סמיכה על קרבנות שלא לצורך, ובכל זאת זה עבר. השיקול לרצות את המערכת הוא לא כי רוצים לצפצף על דבר ה' כדי לרצות את המערכת, אלא מתוך תפיסה שגם בריצוי המערכת יש ערך במקרים מסוימים (וע"ע מפרנסים עניי עכו"ם עם עניי ישראל, גדול השלום וכן הלאה). 

בלי להסתכל על הזמרת, ובלי להינות מהשירהימ''ל

כתבתי את מה שכתבתי מזווית הלכתית נטו, אין לי סנטימנטים לא לצה"ל ולא לפקודות מפקדיו.

פקודה שנוגדת את ההלכה היא לא שיקול להקל בהלכה לדעתי, אם כבר להיפך (כמו שכתבתי לעייל, שעל אף ההיתר ההלכתי הייתי שוקל להחמיר בכל זאת...).

אני אישית הייתי נבוך במעמד כזה ולא הייתי נהנה מהשירה אלא מחכה לברוח משם, אם זה לא המצב אז זה יהיה אסור הלכתית ולא תהיה בכלל שאלה.

ומובן שאיני מסכים עם @עוד סתם אחד בעניין הזה (כמה מפתיע... קורץ).

ולגבי ההערה שלך "חבר'ה ההלכה היא לא סתם מערכת דבילית של חוקים שניתן (ואנחנו מנסים?) לעקוף" - ההלכה אמנם אינה מערכת דבילית של חוקים ואינה שטחית, יש טעמים לאיסורים וכדי להבין את ההלכה צריך לרדת לעומקה ולא להגיד "שמעתי ש-X אסור אז מי שעושה X עובר על ההלכה ומנסה לעקוף אותה", ההלכה מורכבת ועמוקה ואינה שטחית ולכן יש בה דעות והבנות שונות.

איני מסכים שאינך מסכיםעוד סתם אחד

בסופו של דבר גם אתה כותב במפורש שהסיטואציה הנידונה עשויה להוות שיקול לגבי הסוגייה הנידונה. פשוט החלטת שאני הייתי חושב שזה שיקול לקולא (לא כתבתי מה דעתי בנושא, וגם קשה לי לחוות דעה בנושא, וככל הנראה כשלעצמי הייתי משתדל להימנע מהגעה לטקס, משלל שיקולים, בין היתר גם שירת נשים, ובלי קשר ככל הנראה גם הייתי מסרב לקבל את הכבוד להניף את הדגל), ושאתה חושב שזה שיקול לחומרא (שזה קשור כבר לפיסקה האחרונה שכתבת). בסופו של דבר אין בינינו מחלוקת על עצם המנגנון ההלכתי (בהקשר הזה). 

שוב איני מסכיםימ''ל

השיקול להחמיר הוא לא הלכתי אלא עניין של שיקול דעת פרקטי, האם להשתתפות שלי יהיו השלכות על אחרים.

ההלכה היא אותה הלכה.

ברור שמבחינה עקרונית ההלכה, מעצם היותה מערכת חוקים פרקטית, מתייחסת למציאות והמציאות משתנה. אבל בהקשר הזה אין הבדל לדעתי בין אם זה היה טקס ליום הזיכרון או ערב שירה (מעבר לשיקול הלא הלכתי הנוסף של התרבות שמייצג ערב כזה).

אני נוטה להאמיןעוד סתם אחד

שזה כבר סתם הופך להיפכא מסתברא, וזה לא כ"כ נעים. משהו אומר לי שאם הייתי כותב שזה סתם שיקול פרקטי לחומרא היית אומר לי שאני בכלל לא מבין, ושמדובר בשיקול פנים-הלכתי. 

ובכל אופן, שוב גם אתה כותב שעל עצם המנגנון ההלכתי אין בינינו מחלוקת, רק על השאלה האם בסוגיות הקשורות למדיניות ביחס למדינה קיימים שיקולים כאלו שמשפיעים על המערכת ההלכתית וכיצד. 

לא מסכים בכלל!ימ''ל

זה לא נכון. אישית (או יותר נכון וירטואלית) אני דווקא די מחבב אותך. ואפילו מסכים עם הגישה שלך בהרבה עניינים.

גם בעניין הזה של הדינמיות ההלכתית אני מסכים עקרונית, רק לא בהקשר הזה.

וגם לגבי סוגיות הקשורות למדיניות ביחס למדינה זה לא גורף, התייחסתי בהקשר לשאלה הזאת בלבד.

אתה באמת חושב שקול באישה ערווה?יוני

תגיד למפקד שלך שהוא לא יכול להכריח אותך להיכנס למועדון חשפנות.

מישהו (לא דתי) סיפר לי לא מזמן שהוא היה בבית חב"ד במזרח ואחת המטיילות נעמדה במרכז החדר עם הגיטרה והתחילה לשיר.. השליח והשליחה בדיוק לא היו במקום והבחורים שם נכנסו לדילמה מה לעשות עד שאחד מהם ביקש ממנה להפסיק כי זה נוגד את ההלכה. 

הבחורה נפגעה והתלוננה אז הבחור שסיפר לי את זה ניגש אליה ואמר לה שזה מקום דתי שמנוהל ע"פ הלכה ואלו החוקים של ההלכה, בדיוק כמו שלא היית מתפשטת על עמוד פה באמצע החדר ככה אל תשירי בפני קהל גברי, כי ע"פ הלכה- שניהם ערווה. 

נורא בעינינפתלי הדג
כן? אין הבדל בין אישה ששרה שיר של אברהם פריד לאישה שמתפשטת במועדון חשפנות? אתה באמת מאמין בזה?
זה לא עניין של אמונהיוני
זה עניין של הלכה
וכמו שאתה יודע, לא אני כתבתי אותה

נשאר רק לפתוח את הספרים ולהבין לעומק את כוונת חזל ואז לחלוק אחד על השני כאילו אין מחר...
ודאי שלא מבחינה כמותית, ודאי.אלעזר300

אבל שניהם על אותו ציר של חשיפת צדדים אישיים עד אינטימיים.

אוסיף בנימה אישית שאני אמנם משתדל שלא לשמוע שירת נשים מוקלטת להנאתי, אבל אני כן מוכן בדרך כלל לשמוע קטעי שירה מוקלטת פעם אחת, למשל באתרי יצירה כדי להביע דעה טכנית, או כשמדובר בשירים קלאסיים שאני רוצה להכיר. רציתי לומר, בכל מקרה, שלפני כמה חודשים נתקלתי ביצירה שכזאת, דווקא טובה וראויה מבחינה ערכית, אבל בעקבות הביצוע ההוא הבנתי היטב היטב למה חז"ל הרחיקו משירת נשים. השירה היתה יפה ומושכת באופן שכבר לא נעים, ובמיוחד כשאני יודע שמדובר באישה נשואה, ולמרות שאני לא מכיר אותה, ושזאת הקלטה. בעקבות המקרה הזה לקחתי כמה צעדים נוספים אחורה.

אגב, אני מכיר מישהו שסירב פקודה להרים דגל בטקס גדודייוני

הוא אמר שהוא לא מזוהה עם הדגל ומה שהדגל מסמל והוא לא מוכן לזה. 

קיבל כמה שעות ביציאה...

כבר לא רלוונטי, אבל בכל זאת...צריך עיון
אם הייתי יודע מראש שזה מה שיהיה לא הייתי מסכים להשתתף (וגם לא היו מבקשים ממני, יצרתי מראש סטיגמה שאני דוס חשוך)
אם לא הייתי יודע מראש זו באמת.התלבטות, נראה לי שהייתי הולך...
איך אתה דוס חשוך? אפילו דוס נשמע הזוי לגבייך...ארוון
גם לי היה נשמע קצת מוזר פלצור
מה עשית בסוף?נפש חיה.
הוא לא עונה, אולי הוא במחבוש... ימ''ל

@פלצור, מה באמת?

הייזל

די נו. אנחנו בעד היפה והקדוש, ימ"ל...

אני חושב וחושב איך לנסח..פלצור
(לא מאז ששאלתם בדקות האחרונות)

מה עשיתי?
לא יצאתי. הורדתי את הראש.

מה הייתי צריך לעשות?
להתחמק מהתפקיד. הייתי יכול. (כפי שכתבו. ולא קשור ל`סירוב פקודה` לא כל דבר הוא סירוב פקודה, פשוט מישהו אחר היה הולך במקומי. טעות שלי)

מה אני חושב בכללי?
שצריך להבהיר לצבא שאין דברים כאלה יותר.
(גם כן כפי שכתבו פה חלק)

הניגוד בין דעתי למה שעשיתי הוא בגלל האירוע שהייתי בו. לא ראיתי בכלל נכון לצאת באמצע. לא היה שייך לצאת באמצע. וסלחו לי, לא אאריך בעניין זה.
(כמו שכתבו פה, ישנה אפשרות להקל, אז אם יש צורך גדול, והיה, אז מקלים. ועניין המחאה לא היה קשור לאירוע זה)

שמחתי שעניתם לשאלתי! תודה!!

עוד כמה הערות-

נראה לי שלא לוקחים חיילים עם זקנים רק לאירועים חשובים יותר ממה שאני הייתי.

לעונים הקיצוניים, אני חושב שלא הייתם בסיטואציה. יום הזיכרון הוא לא ממש הזמן לזה. אם יש כאן מישהו שהיה חייל, ומכיר טקס יום זיכרון שהיה יוצא בו באמצע במחאה שיגיד.

לא נכנסתי לעומק הסוגיה ההלכתית כי יש מקום להקל, אז בעת הצורך כן נראה לי להקל. באירוע אחר, הייתי יוצא בקול רעש גדול נראה לי. אם השם היה נותן לי את הכוח הנפשי לזה..

נהדר. יישר כוחך!dora
תודה רבה לכל המחזקים!פלצור
ולכל המגיבים בכלל..

ובעסה שאני לא יכול לתייג..
דורה
ענבל
הייזל
רחפת..
נפש חיה.
חפש

..dora
(מעניין למה אתה לא יכול, גם אני כרגע לא ממחשב וזה אפשרי. )
@ענבל
@הייזל
@@רחפת..
@נפש חיה.
@חפש
למה אתה לא יכול?כמעין הנובע
ניסיתי כמה פעמים מהפלאפוןפלצור
ולא הצלחתי.

ואגב,
מה דעתך על הנידון?
לא חייבת לענות..
איך עשית?כמעין הנובע
נסה עכשיו שוב.

תרשום:
@

ואז צמוד לזה (בלי רווח) תרשום את הניק שאתה רוצה לתייג.
תחכה שיקפוץ לך ריבוע לבן קטן ויציג לך כל מיני שמות של ניקים לבחירה ותלחץ על הניק שאתה רוצה.
זה יהפוך לך את מה שכתבת לסוגריים מרובעות עם מספרים ושם הניק, תשלח את ההודעה ככה וזה יהפוך לתיוג.
לא תמיד זה עובדצריך עיון
אצלי יש מקלדת אחת שמתגיית ואחת שלא...
באמת? מעניין. לי היו 2 מקלדות שונות ובשניהם זה תייג.כמעין הנובע
עוד דבר, הרבה פעמים הריבוע הלבן שקופץ וצריך לבחור ניק מופיע מתחת למקלדת. אז צריך להוריד את המקלדת (בפלאפון שלי ללחוץ על מקש חזור) ואז רואים אותו ולוחצים..

@@פלצור
ניסיתי להוריד את המקלדת, לא עזרצריך עיון
מוזר. איזה פלאפון יש לך?כמעין הנובע
אפילו הענתיקה שלי מצליח
ניסית לעבור למצב שולחן עבודה?ימ''ל

יש מצב שזה יעזור.

מה הכוונה לעבור למצב שולחן עבודה?כמעין הנובע
יש בלשונית של ההגדרות בדפדפן למעלה אפשרותימ''ל

לעבור למצב שולחן עבודה (תצוגה כמו של מחשב) ואז יש את כל האפשרויות שיש במחשב כמו קישורים וסמיילים וכו'.

זה לא אמור להיות קשור לתיוגים אבל אולי בכל זאת זה יעזור.

(זה אפשרי רק למי שגולש דרך הדפדפן ולא דרך האפליקציה) 

זה היה ניסיון?ימ''ל

אם כן אז הוא הצליח

אמ לא. זו הייתה תגובה אליך שכתבתי כבר.. לא חשוב כמעין הנובע
ואיך מקשרים??פלצור
אריקסון הסביר לך פעם (לא?)כמעין הנובע
אתה הולך לתגובה שאותה אתה מעוניין לקשר.
עכשיו, בנקודה ליד התגובה (שלעיתים בצבע אדום ולעיתים לבן) אתה לוחץ עליה לחיצה ארוכה ואז יופיע לך מעין חלון קטן עם אפשרות "העתק כתובת קישור" (משהו כזה), תלחץ על זה ותדביק את הקישור היכן שאתה רוצה לקשר.
תשלח ויהפוך זאת לקישור..
-העניין הוא: להעתיק את הקישור של התגובה הרצויה ולהדביק אותה בתגובה שאתה רוצה לקשר..
לא ממש הסביר לי.פלצור
הסברת אחלה.

כרגע בנסיונות ראשוניים אני לא מצליח.

אנסה עוד בהמשך.

תודה!
הבנתי, מגניב. דווקא ככה זה לא עובד ליכמעין הנובע
וזה מוציא את העיניים
לא, הוא ממש לא נוח מהטלפוןצריך עיון
יותר פשוט להחליף מקלדות לשניה
מנסה..פלצור

@עדן.

יוהוווווווו!!
יש!!!! כל הכבוד! כמעין הנובע
ואני ממש מתביישת על הניצלו"ש המזעזע
בא לי להיעלם.
שירשור שלי.. פלצור
אפשר לומר שאני ניצלשתי..
בכל זאת אני התחלתי. סליחה.כמעין הנובע
אממכמעין הנובע
ראיתי רק עכשיו שערכת את ההודעה הזאת, נכון?
ערכתי דקה אחריפלצור
אם אני זוכר נכון..
ולקחתי בחשבון שאולי לא ראית את זה אחרי העריכה..
לא אומר שחזרתי בי משאלתי..פלצור
כמעין הנובע
תרצה לשאול שוב?

מה דעתי על איך שנהגת או מה צריך לעשות במצב כזה?
אכן..פלצור
כן, שתי השאלות.. לא קריטי.

אויש,
יצאתי מציק.
תעני אם בא לך..
לא מציק, הכל בסדר.כמעין הנובע
מה דעתי לעניין באופן כללי?
שחייל דתי בעניין זה צריך לעשות כל השתדלות בשביל לצאת בזמן כזה.
אבל
לצאת בכבוד. ולדבר עם המפקד ומי שצריך בכבוד. לא לצאת בבלאגן ולעשות רעש ולגרום לכולם סתם לשנוא את הדת. לצאת בכבוד ובשקט (וגם לבקש אישור לכך בדרך הזו..).
ומי שנגדך ועושה רעש? תסביר לו בעדינות ובכבוד. בטוחה שהוא יכבד גם אותך..

מה דעתי לגבי מה שעשית?
אני לא יכולה אפילו לשנייה להגיד דעה. לא הייתי בחיים במצב כזה ומסתבר גם שלא אהיה. גם כל העניין עם המפקדים וכו'- לא יודעת איך המגעים איתם ואיך הכל הולך לכן אין ברשותי בכלל להביע דעה.
עשית כל השתדלות שלך? ראית באותו רגע שכך נכון?
מעולה. כל הכבוד. תהיה גאה בעצמך.
תודה..פלצור
אשרייך
(לא תמיד זה הולך כ"כ בקלות...)הולם במיוחד

לכן רשמתי..כמעין הנובע
שיעשה השתדלות מקסימלית מבחינתו ושאני לא מביעה דעה לרגע כי אני מניחה שזה לא הולך בקלות. ושאני גם לא מבינה מספיק.
התכוונתי לחלק הראשון,הולם במיוחד

שמי שעושה נגדו רעש יכבד אם הוא יסביר לו בעדינות ובכבוד. (והדוגמאות רבות, לצערי..)

אבל אין צורך לפתוח על זה דיון.

נכון. לא תמיד זה הולך בקלות.כמעין הנובע
אך להתחיל מזה.
העם איתך. כל הכבוד!ענבל
חזק ואמץ!רחפת..

וואוו. באמת. אני חושבת שעשית כמיטב יכלתך באותו הזמן.נפש חיה.
ממש מבין אותך אחיחפש
תמיד צריך לזכור על מה להילחם כי באמת שאא לריב איתם על הכל.

מה שכן תמיד אפשר להתחמק מהדברים האלו ולהגיד לרספ שאתה לא יכול וכדו ושיעזבו אותך בשקט.

אני אישית למדתי בבכנס ואפילו לא ידעתי שיש טקס
בכלל טיפשי שהעלת את זה לדיון.ארוון

לא הייתי משתמשת שימוש כזה ציני ביום הזכרון.ענבל
בס"ד

רוצה לתת מכות לצבא? תמצא לעצמך עיתוי אחר.

אני מניחה שדעתי לא הייתה משנה לך גם אם זה היה בזמן, אבל כמובן שאני סוברת שאתה צריך לעלות.

היתרים לשירת נשים יש מפה ועד אמריקה, בחייאת. לפעמים לא צריך להיות יותר צדיק מהאפיפיור. במיוחד לא כשמדובר בדבר כזה.
יותר צדיק מהאפיפור שוברת גלים

נו נו

בהקשר הנוכחי של השרשור זה גדול..

התרבות הנוצרית חדרה אלינו חזק.

זה ביטוי..ענבל
בס"ד

ולך אין זכות לצחוק עלי כל עוד את בחוץ
אבל זה ביטוי נוצרישוברת גלים
ולא יכלת לכתוב "יותר צדיק מהרב קוק\ הרב צביהודה\ רב ענק אחר"
כי את הרי יודעת ששום צדיק אמיתי לא ישתתף בטקס כזה וישהה באותה הבמה לצד זמרת.

מ.ש.ל

שנה שנתיים ככה
מה זה משנה? זה פשוט ביטוי.ענבל
בס"ד

זה לא קשור לשום פרשנות אחרת שאת נותנת לזה.

הביטוי הזה מגחיך את האפיפיור,הייזל

ואין לנו עניין להגחיך חלילה את הרב קוק... אז אנחנו נשארים עם הביטוי המקורי כמו שהוא.

לצה זה מגחיך את האפיפיור?חפש
כי זה אומר שמדקדקים סתם, בלי סיבה, רק כדי להרגיש צדיקים.הייזל

כשאני משתמשת בביטוי הזה, ברור גם לי וגם למאזין שלי מה דעתי האמתית על סוג הצדקות של האפיפיור.

לא נכוןשואף לאור

לא מדובר על הופעה חיה בכלל

תסתכל בפסקים על הקטע של החיילים שיצאו בגלל שירת נשים..ענבל
אני לא מכיר על מה בדיוק מדוברשואף לאור

מאיפה הדבר הזה שאם יש דעה שמתירה אזעוגי פלצת
צריך לישם דווקא אותה?

במחילה, יש לזה מקור? כי זה רעיון לא פשוט בכלל

מילא אם הרב שלו היה מתיר לו ישירות.

סליחה על החריפות, אבל החידוש בדברייך קיצוני לכאורה
לא בוחרים פסיקות לפי נוחות או אג'נדה...
היא מזרוחניקית, ככה זה אצלםיוני
<צ>
😜😜😜😜😜עוגי פלצת
יוני... פעם חשבתי שאתה דווקא מחבב אותי 😢ענבל
היי! מזרוחניק זה לא קללה!!יוני

במקרים מסוימים.ענבל
בס"ד

זה היה כדי להבהיר שזה לא מעשה כזה נורא ושלפעמים לעשות דבר כמו שהוא תיאר זה יותר חילול ה' מאשר דבר אחר.

מבחינתי שישאל את הרב שלו, אבל הוא שאל לדעתנו בפעם האחרונה שבדקתי.

אם הוא היה כותב שהרב שלו פסק לצאת אז אולי הייתי מעבירה ביקורת על דברי הרב אבל לא הייתי אומרת לו ללכת נגד הרב.
אם הוא עשה כדעת רבועוגי פלצת
כש90% מרבני ישראל יורו אותו דבר כנראה
אז לפחות לדעתם זה לא חילול ה'...
אם הוא עשה כדעת רבו אין שום בעיה.ענבל
בס"ד

לפחות לא בעיה אישית מולו.
לא הייתי משתמש שימוש כזה ציני ביום הזכרון.טוביה2

כדי להגיד לדתי לנהוג נגד אמונתו

הצבא כן!!!

מה עושים עכשיו?!

הצבא לא עושה את זה במטרה כזאת. השוואה מטופשת.ענבל
הצבא עושה את זהטוביה2

לפחות באדישות (המראה זילזול חמור) לערכיהם של החילם הדתיים - זה שזה לא פוגעני בעני חלק מהאנשים כאן זה מסביר למה הצבא אף פעם לא מתייחס לדלי"ם ברצינות

שירת נשים זה לא הערך היחיד בדת.ענבל
בס"ד

זה שיש את הערך הזה אצל חיילים מסוימים זה עניין אחד. זה לא הופך את כל צה"ל למזלזל ומנסה להעביר אותנו על דתנו.

אם היית רואה מש"קי דת, את הרבנות, את ההכנות שנעשות בשביל הדתיים אולי היית מבין.
צהל מכבד עד כמה שאפשר ופועל גם עם רבנים.

(גם בקשר לשירת נשים יש אפשרות לצאת מפעילויות כאלה עם אישור מיוחד של המפקד.)
את ממש לא מבינהטוביה2
האמת היא שאני מקל בזה הרבה יותר מרוב הבנים כאן בפורום
ההחמרה שלי היא ביחס לצבא. בלי קשר לעקרונות של הצבא (שאני לא בטוח מה הם אבל בהחלט יכול להיות שאת צודקת והם לא שלילים כמו שאני חושב) הרי שבפועל הפקודות ניתנות על ידי מפקדים שלהם בברור נח יותר חיילים פחות דוסים, ולכן לדעתי צריך - בכול מה שקשור לצבא - לא לסמוך על דעבדים וללכת אחר עיקר הדין תמיד

נ.ב. דבר זה נכון עוד יותר כשזוכרים שמדובר בסך הכול בצעירים שנוחים יותר להשפעה חברתית.
ועוד יותר כשזוכרים שלפעמים הצבא עושה את זה כדי לבדוק גבולות - שאזזה ממש איסור (להזכירך הרב לבנון פסק על זה פעם שזה יהרג ועל יעבור - ואני יודע שזו מחלוקת הפוסקים אבל זה כדי שתביני כמה זה חמור)
אני הייתי מסרבמרדכי
בס"ד

מבחינתי זה קו אדום של פגיעה באמונה הדתית שלי. אבל מצד שני לא הייתי עושה מזה סיפור פומבי ומעלה את זה ברבים, אלא עושה את זה בצד מול האחראי/המפקד.

בהצלחה!
המפקדים שלי ידעו ויודעים שאני אסרב פקודה בדברים מסוימיםarixon
והם מעריכים אותי מאוד על זה.
במיוחד בגלל שבכללי אני עושה את העבודה באהבה.
וגם בגלל שאני לא נכנס לפינות בכוונה, אני לא מעצבייניש..
בדיוק תהיתי לעצמי היום באופן חזקכמעין הנובע
איך היו כ"כ הרבה ביינישים בטקס בבריכת הסולטן בירושלים כאשר שרו כמה וכמה פעמים נשים?
אוהו...פלצור
ויכוח רב שנים עם חברים שלי.

וזה מעצבן אותי שהם הולכים שמה.
התחרטתי. בוקר טוב.רחפת..
תכתבי בכל זאת?כמעין הנובע
ומה הם טוענים מצידם?כמעין הנובע
לא ממש טוענים..פלצור
את יודעת איך זה..

(אולי? זה יהיה שווה לדיון שלך עם חברות שלך בהקבלה, נגיד לא לשיר ליד בנים. הן עונות משהו רציני?)
בעיקרוןכמעין הנובע
הרוב הגדול של החברות שלי אכן לא ישירו וגם נגד.

השאר?
יגידו שזה סתם שטויות. לא עושה לגבר כלום, יש רבנים שמתירים, "אוי נו...", זו סתם החמרה, פוגע בכבוד האישה וכד'

אבל שמעתי עוד עניין-
שכל עוד זו לא הופעה חיה יש בזה פחות בעיה.
לדוג'- לשמוע רק את השיר בלי לדעת איך היא נראית (אבל מזה משנה?)
בכל אופן, לא ביררתי את העניין לעומק כי מסתבר שאני אישה.
וגם אני לא אוהבת (בלשון המעטה) לשמוע נשים שרות כך ש...
את יכולה לקרוא כאן בפניני הלכהשואף לאור

ב.אלו שאומרים שזה "סתם שטויות" וכו' צריכים לעשות חושבים איפה הם נמצאים שהם מרשים לעצמם לגזול את זכות הדיבור מההלכה ולהכריע במקומה.

תודה רבה לך!כמעין הנובע
ולגבי מה שכתבת- מסכימה.
מה לעשות שיש הרבה זרמים ודעות..
אוקי,פלצור
אז זה מה שחברים שלי גם יגידו בערך..

תשובות כאלו ואחרות.

יכול להיות שגם יגידו משהו על זה שזה יום הזיכרון וזה..

אבל בטוח יש כאן בפורום חבר'ה שהיו שם,
מוזמנים לענות
האמת היא,כמעין הנובע
שתהיתי לעצמי אם מותר בכלל להיות שם.
ספירת העומר, שירים

אבל זה שירים עצובים, אז אולי.
הייתי צריכה לשאול
גם זה אם איני טועהפלצור
מובא בפוסקים האחרונים..
זה מה שרציתי לשאול.. אבל לא חפשתי תשובות קודם באינטרנטרחפת..

אז סתם היה לי חבל על הנצלו"ש

זה מקום טוב להתחיל בו:נפתלי הדג
http://www.beithillel.org.il/show.asp?id=52430#.VzL0Ur1BzqA

ועייני במאמרו של הר"מ ליכטנשטיין ב'תחומין' ל"ב.
(תודה)ענבל
אני הייתי יוצאטוביה2

לא מצד האיסור אלה מצד ה"חינוך" של המערכת

כשאתה משועבד (גם אם למען מטרה ראויה) למערכת שלא אכפת לה מהדת - אתה חייב להיות פנאט באופן מיותר

כל הבעיות מתחילות מזה שמתגייסים לצה"לצהובה
תשובה עמוקה מיני ים..פלצור
לבקש מהמפקד מראש לא להיות בטקס הזה.אורח כלשהו
וללכת לאחר.
בדיעבד,להסתפק במכתב עם עותק לרב"צ,מפקד ישיר,דרגה בכירה,ואולי נציג קיבלות. אפשר גם פוסט בפייסבוק. לא לצאת בטקס,להסתכל על הדגל.
כל זה כן ורק לצאת בטקס לא?כמעין הנובע
כי יש צד הלכתי שיהיה מותר וערכי האחדות והשלון גוברים פה.אורח כלשהו
בטח שזה בא עם כבוד הנרצחים,רגשות המשפחות וחילול ה' שעלול להיוצר.
אבל זה חמור מצד הצבא שלא מכבד. בטוח שגם היו שם משפחות דתיות שלא כבדו אותם בזה שהיתה שירת נשים. וזה חמור,למרות שאפשר להתחמק מאיסור.
לצאת מהטקס בלי לעורר מהומותחפש
ולא לנסות לריב עם כולם אתה תפסיד ותלחם מלחמה מיותרת. (אין הכוונה שזה מיותר חלילה אבל יש דברים גדולים יותר להילחם עליהם. כידוע לחיילים)
למי שהתעניין,ולמי שרצה שאמחה על שירת נשים..פלצור
כעת הברזתי משירת נשים עם מעט בוטות,
והלכתי לצפות בחידון התנך..
ומה אתה עושה כש*שם* יש שירת נשים?.הולם במיוחד
שכוייח, אלוף!
אני כבר שעה מול המסך עם פרצוף שוקיסטאייסקרים
שהחליפו את אבשלום קור בגיא זוארץ
איך אפשר?
והוא אומר פסוקים עם שם ה' בלי כיפה! מתייחס לזה כמו ריאליטירחפת..

ויוצא עילג בתנ"ך ובאנגלית עצבני

בחיים לא ראיתי חידון התנ"ך!כמעין הנובע
אני הייתי עדן.

ביי
איך!?פלצור
הרי בשביל זה יש לסבא וסבתא טלוויזיה!
כי אף פעם לא הייתי בשום בית ביום העצמאותכמעין הנובע
וואלה..פלצור
אני הפוך..
לא מפריע לי שהוא אומר פסוקים בלי כיפהאייסקרים
עבר עריכה על ידי אייסקרים בתאריך ד' באייר תשע"ו 12:11
זה לא העניין..
ולא נראה לי נכון להתחיל ללכלך עליו ספציפית
אוחח אבשלום קור תחזוררר
טוב ביי, רוצה להתרכז
אגב,פלצור
הייתה לו כיפה בחידון.
יש לו כיפה, אבל קטנה יחסיתמשה

הבחור מגיש תוכנית על יהדות כבר מעל שנה בערוץ 20. זה שהוא לא אבשלום קור זה משהו אחר...

נכון. לא ראיתי אותה. מיהרתי לשפוט. למדתי את הלקח רחפת..

א. התוכנית עוד לא בת שנהמרדכי
בס"ד

ב. הכיפה רק בתוכנית או בהופעות שלו שהוא שר דברים מהמקורות.

(וכל זה נכצב לא בשביל לפסול אותו חלילה, רק לדיוק)
גם אבשלום קור אני לא בטוח שהוא הולך עם כיפה ביומיוםותן טל

הוא, למיטב ידיעתי, לא מגדיר את עצמו כאדם דתי. 

נכון. לא דיברתי על אבשלום, רק תיקנתי את משהמרדכי
אני די בטוח שאתה טועהצריך עיון
(עכשיו בדקתי, לפי ויקי גרושתו גדלה וגרה עכשיו בניר גלים, מושב דתי)
^^^ ואם לא בטוחים בדבר כזה אז לא כותביםימ''ל

גרושתו בהחלט. וגם ילדיו. אבל קור לא מגדיר את *עצמו*ותן טל

כדתי. 
ילדיו בהחלט למדו במוסדות לימוד דתיים.

במקרה הוא בערך חבר של המשפחה המורחבת שלי. 

זה לא אומר שהוא לא שומר מצוות ברמה כזו או אחרת, ולא אומר שהוא לא תותח יותר מרובנו בתחום התנ"ך וכו' - אבל לפחות לפי מה שאני יודע הוא לא מגדיר את עצמו כדתי, ואני אומנם לא מתחייב אבל לדעתי ראיתי אותו לפחות כמה פעמים ללא כיפה לראשו (ולא בסיטואציות שאפשר להגיד שזה רגעי בגלל רוח וכו' ) ככה שיש לי יסוד להגיד מה שאמרתי, במחילה.

זה לא כדי להטיל בו דופי אלא כמו שכתב מרדכי, רק לדייק בנתונים...

^^הולם במיוחד
לא יודעת לגבי ההגדרה, ביומיום הוא מסתובב בלי כיפה. שומר תו''מ קונבנציונלי הוא בוודאי לא.
והבן שלו למד בבני צבי
חמודים, אנחנו בספירת העומר.הייזל
איך הדיון הזה תורם למישהו מאתנו או לקור עצמו?
שוב, הדיון הזה לא היה כדי להוציא לעז - שהרי זה דבר ידועותן טל

ונראה לעין מי שרואה אותו (למשל, זה שאינו הולך עם כיפה) - ככה שאין כאן גילוי מיוחד או ללגלג על אדם - להיפך, אמרתי, על אף שאינו מגדיר עצמו כדתי לגמרי, והוא גלוי ראש לא פעם - למרות זאת, הוא מוערך מאוד ויכול להביס רבים מאוד מאיתנו בידיעותיו התורניות.

וכל מה שנכתב היה בסך הכל כדי להעמיד דברים על דיוקם לאחר שנאמר מה שנאמר על גיא זו-ארץ, שאינו דתי ואינו לובש כיפה ביומיום, היה חשוב לי להזכיר שגם המנחה הקודם בערך באותו מעמד של זו-ארץ, כך שהשינוי במחינה "דית" לא באמת כזה משמעותי (מבחינה ערכית/משהו אחר - ייתכן...)

תלמד את הנושאים...

תשאל את הרב שלך

תחליט לפי מה יעשה קידוש השם יותר

ממה שאני יודעת יש הרבה דעות למה זאת ערווה בשירת נשים, ושירים של יום הזיכרון לא נחשבים לכאלה. משום מה בשנים האחרונות זה הפך למקובל להילחם בזה, מה שפעם לא היו מייחסים כל כך חשיבות. 

וגם עכשיו יש טקסים שתראה רבנים שיושבים ומקשיבים לשירת נשים

זה קרה כי שירת נשים הפכה לסמלחוני המעגל פינות

בדיוק כמו הנחת תפילין לנשים

וגידול חזירים בא''י לעומת ארנבות

נכוןים...

לקחו משהו שולי יחסית והפכו אותו למלחמת קודש

שדרך אגב לדעתי רק גורמת ליותר ריחוק בין חילונים לדתיים ומציירת את הדתיים כאיזה פנאטים פרימיטיבים שונאי נשים

זה היה תהליך[=בליץ] תקשואתי מתוחכםחוני המעגל פינות

שנועד להוציא לעז על הדתיים כדי למתן את כוחם

וכי שציינת לצערינו הוא השיג את מטרתו

זה לא דבר שולי,על סמך מה את קובעת דבר כזה ?שואף לאור
עבר עריכה על ידי שואף לאור בתאריך ד' באייר תשע"ו 14:41

ב.זה לא יחס אובייקטיבי טבעי,כך התקשורת הציגה את זה,ואם רצתה ולא היו גם חילונים ומסורתיים רבים השומרים כשרות לדוגמא,אז הם היו יכולים להציג גם את שמירת הכשרות או כל נושא בעולם בצורה כזו.

כדאי שלא להתפתות ולחשוב שמדובר ביחס אובייקטיבי טבעי,זה כחה של התקשורת לטוב ולרע.

בנוגע לתקשורת בארץ בעיקר לרע, בצורת לבוש של עידוד מסרים אלטרנטיביים, הצגה מגמתית של נושאים הקשורים ליהדות וללאומיות, והסתה סלקטיבית.במידה רבה מדובר בתעמולה מתמשכת של עידוד השקפת עולם צרה ומסויימת.

לצערנו..

יש כאן סיבה אחרת..אדם כל שהוא

בדרך כלל, לא כופים על אדם דתי איסורים, לא קלים ולא חמורים. 

אנחנו במדינה דמוקרטית וחופשית, כך שיש חופש לאזרחים, וגם חופש הדת הוא עיקרון במדינה.

גם בצבא, שמטבעו הוא מסגרת שהאדם פחות חופשי בה לפעול כרצונו, יש ניסיון ללכת לקראת החייל הדתי.

בנושא של שירת נשים, נוצרת בעיה של כפייה על חיילים דתיים.

יש להעיר, שזו התנגשות מיותרת לגמרי, תפקידו של הצבא להגן על בטחון המדינה ואזרחיה, והמשימה הזו לא תפגע כהוא זה אם יאפשרו לכל מי שרוצה לא לשמוע שירת נשים.

זה הפוךטוביה2אחרונה

היו כמה דוסים שהחליטו להמנע מזה (בלי הפגנה) והצבא הפך את לגיהד 

מרגע שהצבא החליט לריב על (ולהפוך את זה לשאלת דיברי הרב ודיברי התלמיד - למי שומעים) הוא לא הותיר בררה הלכתית אלה להפוך את זה לעניין עקרוני (לפי חלק מהפוסקים אפילו פיקוח נפש)

השאלה היא לא שירת נשים כן או לא. אלה ציות לפקודה שהמפקד יודע שהיא בעייתית או עמידה על עקרונות הדת מחוץ לבית המדרש

רק בנוגע לגידול חזיריםצריך עיון
זה איסור שמופיע במשנה, לא סתם...
נכון אבל הגמרא אומרת...חוני המעגל פינות

שהאיסור הוא משום מעשה בשהיה

[בדיוק כמו נעליים ממוסמרות בשבת]

=>לפחות לפי הגמרא אין האיסור על החזיר

אלא על מה שמסמל [עובדה שלפני כן היה אפשר ]

שהפך את החזיר לסמל ולא את הארנבת

ד''א לדעתי בגלל ששירת נשים זה סמל

דינה כחזיר [ממש לא בכל המובנים] לאסור

הם אומנם נשארים משיקולים שונים,אבל לא מקשיבים..שואף לאור

בשנים האחרונותפלצור
התחלנו להעיז דברים שרק הרב גורן בזמנו היה מעז.
ואני מנסה לנסח ולא מצליח,
אבל הרבנים אולי היו רוצים שזה לא יהיה והם לא יודעים איך.

שימו לב שבטקסים אתמול שהרבנים הראשיים נמצאים שרו רק חיילים וזמרים. מישהו שם ידע לדרוש את זה.
כל שירותי הצבאי לא השתתפתי בטקסים המטופשים האלוה-מיוחד
מעניין איפה שירתת..פלצור
האמת היא שגם לי לא יצאחפש
חיל האוויר הישראליה-מיוחד
הפעם הראשונה ואולי היחידה שהייתי במסדר בוקר היה אחרי חצי שנה
אהה זה דוקא יש הרבה יותר מדיחפש
דיברתי על טקס עצמאות וזיכרון
גם בזה לא השתתפתיה-מיוחד
כלנחלת

כך אוהבת לכתוב על ספרים

האם יש כאן ניקים

עם אותם תחביבים?

וזה בלי קשר - האם כדאי לעבור לספק HOT?????????

חברת HOT ידועה בתעריפים מושכים ואטרקטיבייםפ.א.

תעריפים הבאים לחפות על מיתוג מאוד גרוע ומעמד בעייתי מאוד בשוק התקשורת, מבחינת שירות הלקוחות שלה ותמיכה טכנית בתקלות.  

תשובת Gemini:

המוניטין השלילי של חברת הוט (HOT) בשוק הישראלי אינו מקרי, והוא תוצאה של הצטברות תלונות וביקורת ציבורית לאורך עשרות שנים. למרות ניסיונות של החברה להשתפר בשנים האחרונות, היא עדיין נתפסת על ידי רבים כ"סדין אדום" בתחום השירות.

להלן הגורמים המרכזיים שהובילו למעמד הזה:

1. שירות לקוחות ומערך הטלפוניה

במשך שנים, הוט הייתה מזוהה עם זמני המתנה ארוכים במיוחד (לעתים מעל שעה) במוקדי השירות והתמיכה. למרות שמשרד התקשורת החיל תקנות מחמירות (כמו "חוק ה-3 דקות"), הזיכרון הציבורי של חוסר האונים מול המענה האוטומטי נותר צרוב. בנוסף, לקוחות רבים התלוננו על יחס לא מקצועי או חוסר יכולת של נציגים לפתור תקלות מורכבות.

2. קשיים בתהליך ההתנתקות

אחד המקורות המרכזיים ל"שנאה" כלפי החברה הוא הקושי להתנתק משירותיה. בעבר נפוצו סיפורים רבים על לקוחות שביקשו להתנתק אך נתקלו בנציגי "שימור לקוחות" אגרסיביים, או שגילו כי החברה ממשיכה לחייב אותם חודשים לאחר שהודיעו על סיום ההתקשרות. התופעה הזו הובילה להקמת אתרים כמו "Hot Sucks" (בעבר) ולתביעות ייצוגיות רבות.

3. "שיטת מצליח" וחיובים עודפים

החברה נקנסה לא פעם על ידי הרגולטור בשל חיובי יתר או העלאות מחיר חד-צדדיות ללא הודעה מספקת. לקוחות חשו שהם צריכים "לשמור על המשמר" ולבדוק את החשבונית מדי חודש כדי לוודא שלא נוספו לה שירותים שלא ביקשו או שהמחיר לא קפץ פתאום.

4. תקלות טכניות ותשתית

בעוד שתשתית הכבלים של הוט נחשבה בעבר למתקדמת, היא סבלה (ועדיין סובלת באזורים מסוימים) מתקלות שדורשות ביקור טכנאי. הדימוי של "הטכנאי שלא הגיע" או "חלון זמן של 4 שעות" הפך למזוהה מאוד עם החברה, מה שהוסיף לתסכול הצרכני.

5. שיווק אגרסיבי

הוט ידועה במאמצי שיווק ומכירה אינטנסיביים מאוד. לקוחות שעזבו את החברה או כאלו שרק התעניינו בשירות מדווחים לעיתים קרובות על טלפונים חוזרים ונשנים ממוקדי המכירות, גם לאחר שביקשו להפסיק זאת.

נתונים מהתקופה האחרונה (2024-2025):

* דו"ח משרד התקשורת: גם בנתונים העדכניים, חברות מקבוצת הוט (כולל הוט מובייל) מככבות לעיתים קרובות בראש רשימת התלונות המוצדקות של הציבור.

* קנסות: רק לאחרונה הוט מובייל נקנסה במאות אלפי שקלים בשל חיובי יתר, מה שמעיד על כך שחלק מהבעיות המבניות טרם נפתרו לחלוטין.

לסיכום: השילוב בין שירות בעייתי בעבר לבין קשיים בירוקרטיים בהווה יצר "מותג" שנתפס כדורסני ולא קשוב לצרכן. עם זאת, חשוב לציין שהחברה משקיעה בשנים האחרונות משאבים רבים במעבר לערוצי שירות דיגיטליים (וואטסאפ, צ'אט) כדי לנסות ולשנות את התדמית הזו.

תודה רבהנחלת

זה לשון הרע לתועלת, נכון?

דווקא המוקדנית שפנתה אלי היתה נחמדה. אמרתי לה שאני אחשוב על זה ואענה לה והיא לא פנתה יותר (עדיין. עבר די זמן)

אמנם רימון השתפרו מבחינת זמני ההמתנה, אבל עדיין קורה לא  פעם שאני מספר 35 או משהו כזה, וקרה שהספקתי לחלום כמה חלומות

מאוד נחמדים תוך כדי ההמתנה וממש התעוררתי בחלחלה כשהם ענו....   צריך כנראה להתקשר מוקדם בבוקר.

אבל הם בסדר. תמיד אדיבים תמיד סבלניים  והאמן לי שעם חוסר הכשרון הטכני שלי - הם מלאכים!

הבעיה היא שלמרות החסימה הגבוהה, לפעמים נפתחים דברים בעייתים ולעומת זאת, נחסמים דברים לגמרי כשרים, כמו למשל: כיצד להחמיץ מלפפונים מלוחים.

כך שמעדיפה חסימה הרמטית יותר. נטפרי למשל. רק חוששת שאם ארצה להקשיב למוסיקה אחרת, הם יוקיעו אותי בשער העיר....

אני קצת מרחמת על הוט ומקווה שבכל זאת יצליחו.  

תודה לך.

אז תכתבי ותשתפי אותנוחיה.מושקא

גם אני מתעניינת בתחביבים של אנשים, כי משעמם ליי בחיים 😩 (לא כל היום אבל לפעמים באלי למלאות את היום שלי במשהו והכל מבאסס).

ועל הוט שאלת כמה פעמים, לא קראתי את כל התגובה שכתבו לך אבל ידוע שמלאא אנשים מתלוננים עליהם וזה משו שצריך לדעת לפני כדי להתחשב בו.

תודה!נחלת
מהנחלת

עם חוגי אמנות למשל: ציור, קרמיקה, שזירת פרחים וכו' וכו'.

או טיול פעם לחודש, או לנסוע לעיר חדשה שאף פעם לא היית בה,

או להתנדב במשהו שמעניין אותך ואת יודעת לעשות זאת טוב וללמד אחרים?

(עד כמה שזה נשמע משעמם ומעצבן, שמתי לה שללמד או לעשות משהו

חינם לזולת, נותן סיפוק; מרגישים שעושים משהו משמעותי בחיים..

או לקרוא, או לרקום לך תמונה, או לסרוג לך משהו נחמד, בשתי מסרגות

או אחת - באינטרנט אפשר ללמוד הכל - יש המון דברים...

לא שאני טובה בזה, אבל חייבים למצוא משהו שמעניין, שמעסיק

שמעשיר את החיים...

אני אומרת לפעמים לבת שלי: אסור להגיד : משעמם. אסור שיהיה משעמם בחיים. הזמניים והיקרים האלה. אסור!

(גם לעצמי אני אומרת את זה. נכון שהכי קל זה ללכת לבית קפה עם חברה, לאכול עוגה, להזמין גלידה, לראות

סרט...זה נחמד אחת ל.....אבל באמת, זה לא שנותן באמת שמחה)

לחיות כל יום בפני עצמו ולהשתדל למלא אותו בטוב, בעניין, בשמחה, בחסד כל שהוא..

לא שאני טובה בזה. לצערי. אבל יודעת שזה כך.

יש ס פר "אל דאגה" ויש לו עצה טובה שהוא קורא לה: רק היום. ומביא רשימה של דברים. מאוד יפה.

התחביבים שלי הם קריאת ספרים (אבל אין הרבה ספרים איכותיים), לאכול (אללי!), בעלי חיים, טיולים בטבע (שאני כמעט אף פעם לא עושה)

וללמוד איזו שפה. סתם כך. זה נחמד.

אבל באמת אני חושבת שצריך וכדאי לעשות מעשה חסד אחד ליום, קטן ככל שיהיה.

טוב. זו לא הטפת מוסר. זו הצעה. והיות ואני כבר סבתא (ראי הבורות שלי במחשבים...) אז אני פשוט משתפת אותך במה שאני חושבת שכדאי. בראש ובראשוה - לי. לאדם שאני.

ואז - גם לך.

אגב, אפשר ללכת לגן חיות אחת ל....הפינגווינים מקסימים ושמעתי שיש להם פנדה אדומה!

למדור של הזוחלים את לא חייבת להיכנס. אלא אם את אוהבת..

הא, יש את האתר "התבוננות פנימית" - מכירה? אם את חבדניקית אז בטח כן. ואם את לא מכירה. כדאי מאוד. נפלא. זה של ד"ר יחיאל הררי, שכתב את "סודו של

הרבי" והוא מדבר שם על כל הדברים שבעולם: שמעסיקים אותנו, שמדאיגים  אותנו, שמעציבים אותנו....הכל. הוא חבדניק חבדניק!

שבוע טוב!!

יפה מאודשלג דאשתקד

בהצלחה בהגשמת התחביבים.

לכבי הוט, אם כוונתך לפלאפון של הוט-מובייל, טל תתקרבי. התעריף אולי נמוך אבל פעם עברתי אליהם והייתה קליטה על פנים (או ליתר דיוק: לרוב לא הייתה קליטה), ומאז ועד היום (כ6 שנים) לא הצלחתי לנתק את הקו הזה...

באינטרנט הביתי נדמה לי שהם בסדר. יש לי וכשקראתי הגיעו מהר ותיקנו והיה בסדר. יש לפעמים בעיות אבל יכול להיות שזה לא דונה מחברות אחרות.

זה תלוי אזוררקאני

לי יש קליטה מעולה בהוט

אבל השרות לקוחות שלהם מזעזע

רודפים אחריך ולא משחררים וחופריםםםםם

וברגע שאתה עובר אליהם אין מענה ואין תקשורת

אני חושב שגם אצלינו זה בסדר כיוםשלג דאשתקד
יותר מדבר על הקטע שאי אפשר להשתחרר מהם...
להוט ולפרטנר אנטנות משותפותזמירות
אין בעיות קליטה באופן כללי. אולי היה לך נקודתי בבית שלך. בכל זאת מדובר בכ-1/3 ממנויי הסלולר בישראל. 
יש לי מחשב. לא פלאפון חכם. תודה רבה!נחלת
תודה!נחלת
ישכויח!נחלת
זהו. התכוונתי לאינטרנט במחשב נייד.נחלת

בני הבית אומרים שלא כדאי וגם רוב התגובות כאן לא המליצו בחום...

תודה!

תודה!נחלת
איזה ספריםצדיק יסוד עלום
האם זו תגובה לשאלה שלי?נחלת
באמת, במחשבה שניהנחלת

אחרי שאני זוכה להכיר קצת את המשתתפים (שונאת את המילה "ניקים"....)

חושבת, שכפי שלא הייתי מציעה לבחור ישיבה חרדי "ספרות יפה" - אז גם לכם - לא.

הרי אתם בחורים "נקיים" (לא ניקים!)

וזה לא מתאים.

לא מדובר כמובן על ספרות  "מלוכלכת" ולא צנועה בעליל -

אבל על כל מי שמחליף בספריה ציבורית עירונית, לדעת שלא

ימלט מאי אילו דברים שלא שייכים אלינו. ושומר נפשו ירחק.

משתדלת מאוד, בעזרת השם, לקחת כאלה שכמעט מאה אחוז,

אבל כפי שאמרתי למעלה... לעתים, יכול להופיע משפט או

פסקה לא שייכת. (לא מדובר חלילה על חוסר צניעות בוטה).

אז אם אתה/אתם בכל זאת קוראים לעתים בשביל להתאוורר

או משהו, יכולה להמליץ על ספרים שאני אוהבת ולטעמי -

הם טובים.

וחס חלילה לא רוצה להכשיל אף אחד.

בנות - זה קצת אחרת. אני בכל אופן קוראת

וגם לבנות, משבגרו מספיק, נתתי.

(לפעמים עם קצת יסורי מצפון, אבל יש ספרים

שהסיפור, הרעיון, התיאור בהם - משותפים

לאנושות כולה). ולפעמים, מה לעשות, קשה לי

עם "עם לבדד ישכון", מבחינה זו.

שבת שלום לכולם!

יש כמובןנחלת

ספרים על השואה, חרדים, שאין שאלה בכלל.

צדיק יסוד עלום

אני קורא כעת את המתבגר של דוסטויבסקי

לפני כן קראתי את למי צלצלו הפעמונים של המינגוואי

לפני כן קראתי את נרקיס וגולדמונד של הרמן הסה

ע"ע וידויו של ר' אריה לוין על קריאת הרוזן ממונטה כריסטו

ובכן...נחלת

דוסטויבסקי כנראה נקי

המינגווי - מן הסתם גם כן

השלישי - נשמע כמו משהו פילוסופי , לא?

אלה לא ספרים שהתכוונתי אליהם. 

יש למשל סופרים אמריקאים טובים, אבל הם לא ספרים העוסקים במלחמה כמו "למי צלצלו הפעמונים".

יותר במצב החברתי וכו'.

לא הבנתי "וידויו של הרב לוין זצ"ל"; לא ייתכן שהוא קרא את הרוזן ממונטה כריסטו!

תגדירי נקיצדיק יסוד עלום

המינגווי לא לגמרי נקי

הרמן הסה בכלל לא נקי ואמנם הרעיונות פילוסופיים אבל העלילה עלילתית

אילו סופרים אמריקאיים?

תחפשי בספר "איש צדיק היה"

הוא קרא כילד ואמר שהוא נהנה (הסתיר מהמשגיח). אבל הפואנטה בסיפור שם היתה שספרים עלילתיים מעניינים רק פעם אחת וספר בראשית מעניין כל שנה מחדש

ובכןנחלת

נקי - לא בינו לבינה , לא ניבול פה , לא לשון גסה (למעט אם זה ז'רגון חברתי), לא זול.  וכו'.

ויליאם פוקנר

ג'ון סטיינבק

אלה הסופרים האמריקאים שהתכוונתי אליהם;  את ויליאם פוקנר ניסיתי פעם אבל זה מן סלנג (של כושים אני חושבת)

שלא התאמצתי.

סטיינבק, אולי "קדמת עדן" (לא בטוחה), גם סלנג כזה של אנשים פשוטים, ומדכא. אז לא המשכתי.

אבל נחשבים לסופרים רציניים. איכותיים. 

יש ספר של עמוס אילון (אם אינני טועה) העוסק נדמה לי בתקופה של לפני עליית הנאציזם: רקווים גרמני. 

הרב נויגרשל הזכיר אותו אז לקחתי אותו מהספריה. ספר חשוב. מרתק. היסטורי.

אהרן אפלפד - איכותי אבל מדכא (אותי בכל אופן)

תומאס מן הגרמני. איכותי.

יש ספרות טובה יפנית וסינית כשהרקע קומוניזם ומלחמת העולם השניה, כמו:

(נראה לי שהסופרים היפנים/סינים (לא מכירה כמובן את הכל, לא את המודרנים,, יותר נקיים).

עץ המשי

רח' הפרחים הלבנים

ברבורי פרא (לא קראתי הכל אז לא מתחייבת)

מוות בשנחאי

סודוקו רוצה לחיות (סופר גרמני למרבית הפלא)

ועוד. 

ואת הספרים של מסורבי העליה דאז:

לא אירא רע  - שרנסקי

יד בחשיכה  - אידה נודל (משהו!)

האמריקאיםנחלת

גם סלינג'ר - התפשן בשדה השיפון.  יש קטע שאפשר לדלג עליו אבל זה לא "לא נקי" במובן שהתכוונתי אליו. אבל לא בטוחה שזה מתאים לך.

זה ספר, עד כמה שהבנתי, על נער בגיל ההתבגרות עם כל הבלבולים (אבל לא בקטע של בינו לבינה).

עד כמה שאני יודעת, סלינג'ר עצמו לא היה "חלק" נפשית. אבל בעיני הוא סופר טוב. איכותי. אמיתי.

ספר סוחט דמעות ויפהפהצדיק יסוד עלום
נכוןנחלת

לומדים אותו עכשיו לבגרות, נדמה לי.

קראתי סיפורים אחדים שלו באנגלית (לא בטוחה שמתורגמים)

האנגלית שלי לא מאה אחוז, רחוק מזה, אבל סיפורים שאינם

קשים לקריאה. 

עצוב ומדכא. מאוד. הוא עצמו , נדמה לי,  סבל מהתמוטטות עצבים,

לפי אחד הסיפורים. אולי קשור למה שעבר במלחמה (השנייה?)

לא בטוחה.

אילו ספרים של תומאס מאן?צדיק יסוד עלום

קראתי ואהבתי את

הר הקסמים

בית בודנברוק

מוות בוונציה

התחלתי וזרקתי לפח במיאוס: הנבחר

כןנחלת

קראתי את שני הראשונים; הר הקסמים - תיאורי המחלה הגעילו אותי וגם לא הבנתי איך זה משל על החברה באירופה (לא סיימתי הכל)

יש את "יריד ההבלים" של תומאס הרדי הבריטי. לא סיימתי כי גם הוא לא ספר המביא לשמחה יתירה....נחשב לספר טוב.

יש ספר אמריקאי "עדין הוא הלילה". של פיג'רלד. דפדפתי. נראה ספר טוב. 

יש את "במערב אין כל חדש"

"החייל האמיץ שוויק"

מאוד מאוד ישנים. בזמנו, התרשמתי. אנטי מלחמתים.

אפשרנחלת

את "היום אינו כלה" סופר מאחת הארצות ששמותיהן מסתיימות בטן...פקיסטן, קיריגיסטן, אוזבקסיסטן.......

ואת  "הדבר" של קאמי.  אקזסיסטצינליזם. אז כמובן כפירה בהשם ובמשהו רוחני בכלל.

שבת!!!!   עדיין לא התחלתי כלום!  אנחנו נרעב!!!

שבת שלום!

די דינחלת

התחביב שלי (ספרים) הוא בעוכרי. ממש!

מה יהיה עם שבת?

דוד זריצקי - בצל צח - כל כך יפה ויהודי ועדין. נוגע ממש בנשמה.

עשינו כבר מרק!נחלת

סלינג'ר מסתבר כן מתורגם. אבל מציעה לקרוא את רוב הסיפורים רק במצב רוח טוב! (ממוצא יהודי: אמא קתולית ואבא יהודי)

עוד משהו:

גם ספרים טובים ובעיקר ספרים טובים, עלולים להכניס אלינו, מבלי שנרגיש, דרך הדלת האחורית,

מושגים והשקפות זרות. הרבה. זה לא הכי מיטיב עם הנשמה היהודית שלנו....

בעיקר נוצריות.

למשל, קראתי על "מובי דיק" שיש הרבה נצרות;  לא קראתי, אבל חושבת שכנראה

הכוונה לא שמטיפים שם לנצרות. אבל ההשקפה, מושגים, ראיית החיים, העולם -

לזו הכוונה כנראה.

הרב ד"ר ליכטנשטיין (ראש ישיבת ? ) ז"ל, שהיה ד"ר לספרות אנגלית מאוניברסיטת הווארד,

אמר בשיחה עם חיים סבטו שיבדל"ט, שהספרים המסוכנים ביותר (דיבר על ספרות   ילדים)

הם דווקא אלה הטובים.

אז אולי באמת כדאי  להתרכז יותר בספרים כמו הארי פוטר וכל הספרות הבדיונית הקיימת

עכשיו (ערפדים וכאלה...). זה לפחות לא מכניס שום דבר דרך הדלת האחורית ואם כן

- לא עמוק מדי.   וילדים לא מתרכזים בזה. זה עוד סממן של מתח או הרפתקאה עבורם.

(מוטיב האייל שראיתי שם, שייך למסורת הנוצרית. נדמה לי. שים לה לגרביים החמות,

וכאלה שמוכרים אצלנו בחורף (ענקיות כאלה עם פרווה בפנים), או סוודרים -

יש שם בד"כ הרבה איילים.

הארי פוטר קראתי את הראשון ולא יכולתי לישון בלילה; הרגשתי כזו טומאה...

ולא שאני צדיקה, הלוואי. הספר השני היה מגעיל ומפחיד.

אחר כך התרגלתי.   השלישי...

וזהו - יותר אני לא אמשיך לקרוא כדי להתחנף לנכדים. בלי נדר. (חייבים למצוא נושא אחר לשיחה עם הילדים!)

אבל למבוגרים, לא חושבת שקיימים ספרים מ סוג זה.

יש ספרי מסעות. גם לא כולם. מה שכן אפשר:

מסע קונטיקי

אינדיורנס

שניהם - מסעות אמיתיים.

מסעות אחרים - לפני שמתחילים לקרוא אותם, אפשר לשאול אותי. אני אהיה הרעה שקראה ועכשיו מזהירה את האחרים...

אפשר גם "3 כוסות של תה". לא ממש מסע אבל הרפתקאה אמיתית. 

:

ממשיכה לשבת.

באמת שבת שלום.

הדבר נפלאצדיק יסוד עלוםאחרונה

אחד הספרים היפים והמוסריים ביותר שנכתבו בעולם החילוני

הרב חיים וידאל מצטט ממנו בבלוג:

פרשת אמור תש”פ – והאלוקים יבקש את נרדף (יש לו ‘חולשה’ לאוכלוסיות חלשות ולחלשים)

מה כבר ביקשתי? כרית לישון עליה?נקדימון
מה זה מיליארד סוגים ואפשרויות בשביל סך הכל כרית לישון עליה בלילה? איזה מילוי, איזה חומר, איזה ריח, עם/בלי קימור, נושם או נחנק, מרופד או כאילו מרופד, לשינה ישר/על הצד/על הצדדים/על הירח.

הלכתי לאיבוד, ורק רציתי כרית

כדאי לחפש מה שיעשה לאדם טוב לטווח הארוךצדיק יסוד עלום

ולכן כדאי לשלם באהבה את המחירים שיכולים להיות ביחס לעניינים של יציאה מאיזור הנוחות.

יש עיקר ויש טפל

מה שעיקר - כדאי להתעקש ולא לוותר

מה שטפל - כדאי להתגמש ולוותר.

אני מאמין שלכל אדם יש עיקר וטפל שונים (קצת או הרבה)

בהצלחה! 😴

נראה לי הבנת את זה כמשלנקדימון

אבל אני באמת דיברתי על כרית לשינה.

לא יודע איך להתייחס לכל הוריאציות האלה.

לא מבין את זה בכלל

בכל מקרה, תודה 😀

עשיתי העתק הדבק לתגובה בשרשור אחר 😁צדיק יסוד עלום
כדאי לחפש מה שיעשה לאדם טוב לטווח הארוך - לקראת נישואין וזוגיות

שלח צילומסך של הגלריית כריות נעזור לך לבחור

אני פשוט נכנסתי לחנות ושאלתיטיפות של אור

"אפשר כרית? הכי פשוטה"

היום אני יודע שכריות שהן לא רכות מדי יותר נעימות לי, אז הייתי מרגיש רגע ואם היא לא טובה הייתי שואל "יש אחת פחות רכה?"

(אבל בטח יש כאן אנשים שיהיה להם דברים חכמים יותר להגיד 🙃)

לאדעת אם יותר חכםחיה.מושקא
אבל גם אני לא אוהבת כרית רכה וגם מזרן רך. והבנתי את ההבדל בכמה שנוח לי ובאיכות שינה (או יותר נכון איך שאני קמה בבוקר) רק אחרי שממש בחרתי ובררתי את ההעדפות האלה. אני מקנאה באנשים שיכולים להירדם פשוט בכל מצב אבל אני לא ככה 🧕🏽
אפשר תמיד להכנס לבית של 3 הדובים ולנסות אתקעלעברימבאראחרונה
כל הרכיות. מה קשה מדי ומה רך מדי
יש במילוי נוגט, שוקולד או וניל. מה תרצה? יש גםקעלעברימבאר
כריות מצופות. אבל אל תפתח ציפיות
האם בבקשהנחלת

יש למישהו ידע אם חברת HOT - שייך לעבור אליה מרימון?

הרבה יותר זולה.

יישר כוח.

זה מוצר אחר לגמרי. סינון כמו של רימון עולה כסףפשוט אני..
אם את חושבת שהמחיר שווה לך, אז אל תעברי.

לא הבנתי נכוןנחלת

יש לנו רימון. חשבנו לעבור לHOT (אולי המודם בזק) יותר זולים בחצי, נדמה לי.

השאלה אם הם טובים. ברור ששניהם עולים כסף.

תודה.

בהוט אין סינון כמו ברימוןפשוט אני..
לכן כתבתי שזה מוצר אחר
תודה רבהנחלת

הם אמרו לי שאפשר לסנן כמו רימון, או להישאר עם הסינון שלהם ואפשר לעבור לנטפרי.

אז אם זה כך, שווה לעבור אליהם? (חצי מחיר) 

יש 2 דבריםרקאני

ספק אינטרנט

והגנה

HOT מספקים אינטרנט

רימון מספקים הגנה

רימון הם גם ספק אינטרנט עצמאישלומית.
נכון נכוןנחלת

הם דיברו על ספק. האם כדאי או שיהיו מליוני תקלות מביכות?

זה ככהפצל"פ

יש ספק תשתית שזה אומר הוט ובזק

ויש ספק אינטרנט שזה יכול להיות הוט בזק אינטרנט רימון פרטנר סלקום ועוד

אני מבין שאת רוצה לברר על מצב של לקבל תשתית מהוט ואינטרנט מרימון

ממה שזכור לי מפעם, רימון והוט פחות מסתדרים ביניהם

מה שאומר שאם תהיה לך תקלה כל אחד מהם ישלח אותך לצד השני לטפל בזה, ואת תישארי תקועה, וזה חתיכת כאב ראש לסנכרן בין שתי המוקדים עד שאחד מהם מוכן באמת לטפל בזה

אולי היום זה כבר השתנה... אני לא מעודכן

יש אבל לרימון חבילת בנדל, שזה אומר שגם את התשתית של בזק והוט וגם את האינטרנט את מקבלת דרכם, ואז אם יש לך תקלה באינטרנט אז את פונה רק לרימון, והם ידאגו ויטפלו לך בהכל כי רק להם את משלמת

אין לי מושג לגבי מחירים, ומן הסתם שיש חבילות של הוט ובזק שמשלבות אינטרנט לבית עם טלפון ביתי למי שעוד משתמש בזה וזה יכול להיות גם כולל מנוי סלולרי משפחתי של הוט מובייל אולי, ואז בסוף זה יוצא יותר זול מאשר הבנדל של רימון

אבל בעיניי בכל מקרה כדאי את הבנדל של רימון נטו בשביל התקלות

אלא אם אתם מברי המזל שאף פעם אין להם בעיות באינטרנט ואז אתם יכולים להיות סבבה עם השילוב של תשתית מהוט ובנפרד אינטרנט מרימון

בס"דנחלת

תודה רבה.

תקלות?!   אף פעם אף פעם......אוף! שובפם הלך לי החומר......

אי אפשר ספק של רימון על כל תשתית. צריך לשאול אותםיעל מהדרוםאחרונה

שאלהנחלת

1.  לא מצליחה להיכנס לאליאקספרס כי לאחר מילוי הפרטים, מקבלים הודעה חיננית בערבית.

ניסיתי בפורום מחשבים ולא ראיתי שענו.

2. אילו ספרים קוראים רוב המגיבים כאן? בנות? בנים? הכוונה לספרות יפה.

יש ביניכם כאלה שהולכים לספריה ציבורית?

זה לא בשביל סקר...סתם מעניין.

תודה.

את עם סינון של רימון?פצל"פ
הוא הרבה פעמים עושה בעיות עם אליאקספרס
כן.תודהנחלת

עם נטפרי יותר קל אם את יודעת?

אני בןפצל"פ
ואני לא מכיר את נטפרי
מחילה!נחלת
עונה לדעתיחיה.מושקא

1. כנראה קשור לסינון כמו שאמרו ובהצלחה עם זה!!

2. לאחרונה אני אוהבת לקרוא ספרות בעברית ופחות מתורגמת. תלוי בסיגנון שלך גם על העלילה אם את אוהבת משהו יותר עם קשר מקומי אלייך או סיפור דימיוני זר יפה או מרגש במיוחד. וברור שהולכים לספריה מאיפה עוד תביאי ספרים? אם יש באיזור מגורייך ספריה ציבורית טובה יהיו שם גם ספרים ישנים שלא מוצאים בחנות וגם חדשים וטובים וזה נחמד, ובכלופן אפשר לבקש מהם (אני בכוונה לא ממליצה ספציפית כי אני גם לא כזאת תועלת ספרים. היום יש לי יותר פנאי לקרוא ספרות יפה אבל אין לי ידע רחב בזה 🤷‍♀️ אני מכירה אחד גיק של ספרים אבל) ממליצה בכולופן לבקש המלצות או לקרוא ביקורות לפני שאת בוחרת כי באסה להתחיל ולהישבר אחרי 3 עמודים חחחח

תודה!נחלת

בס"ד

תודה על התשובה! אני דווקא קראתי הרבה ויכולה להמליץ על ספרים איכותיים (לענ"ד).

דווקא ספרות עברית, פחות מכירה כי פחות אוהבת. יש את אהרן אפלפלד שהוא מצויין

אבל...מדכא קצת. סביב השואה.

אם את רוצה לקרוא ספר נחמד ולא ארוך, נסי את "זאת הפעם....." , תמר  וייזר.  למרות שמדובר

על קשר שלדעתי אינו מומלץ. אבל היא כותבת נחמד, זורם וכיף לקרוא את הספר.

זה אגב סיפור אמיתי.

"משחקת באש", טובה מורדו. מתורגם מאנגלית. מרתק.  

😊 תודה! אעיף מבטחיה.מושקא
תודה על ההמלצה על אהרן אפלפלד לקחתי ספר שלוחיה.מושקא
אספר אחרי שבת איך היה 😊
המ...מנחלתאחרונה

הוא די כבד ומדכא. לוקחת את זה בחשבון?

ממליצה שוב על "זאת הפעם.." של תמר וייזר. כיף לקרוא. ויש שם קטע תפילה - משהו! מעורר קנאה ממש.

מה דעתכם?אני:)))))

תשמרו בבקשה על שיח מכבד.

טוב, לזה אני קורא 'לא מסכימה איתו' טיפות של אור
(הסברים אחרים לאי גיוס, הערכות שונות למה שיקרה למי שילך לצבא, נתינת משקל שונה לערכים מסויימים)
שאלות ששאלתי בפורום טכנולוגיהנחלת

ואולי גם מישהו כאן יודע?

1.  נעלם מקובץ וורד האפשרויות: שחזר מסמכים. נעלמו לי כמה. איפה הם?..... 

2.האם השמירה האוטומטית של וורד (צפינו בסרטון המסביר) חזקה כמו זו שהם מציעים בתשלום? לשמור כל דקה - שוכחים.

3. האם מישהו מנוי על נטפרי ויכול לאמר אם הוא מאפשר דברים נקיים (נופים, הרצאות,  מוסיקה ) או שישנן תקלות לא פרופורציונליות?

שונאת מחשב. מצד אחד ממכר, מצד שני מתסכל.

תודה רבה!

עונה על השלישינקדימון

בנטפרי הכל חסום כברירת מחדל, ואם את רוצה לפתוח משהו אז צריך להגיש בקשה, והם מחליטים אם לאשר או לא. בכל מצב של ספק החסימה נשארת. בכל מצב של אי עמידה בתקנון הרבנים החסימה נשארת. ועל זה הדרך.

נופים - יש אתרים של מאגרי תמונות מאושרים.

הרצאות - רק אם זה חרדי. גם רבנים מהציבור שלנו חסומים שם.

מוזיקה - לא יודע, אבל מן הסתם כמו לגבי נופים. כלומר מאגרים ספציפיים של מוזיקה ממקור חרדי.

מניין הידע שלי? לאח שלי יש נטפרי.

תודה רבה!נחלתאחרונה
למה ארץ ישראל הישנה ו*הטובה*?פתית שלג

או שזה בא לומר שכשהיא היתה ישנה היא היתה טובה והיום לא, (למה ככה?)

או שזה בא לומר שהיתה ארץ ישראל טובה והיתה ארץ ישראל לא טובה\פחות טובה. (למי הכוונה בארץ ישראל הלא טובה? כל מי שלא היה צבר\קיבוצניק? מזרחים? היישוב הישן?🤔)

הרהורים של בוקר😏

כמובן שאלתי חבר טוב:

המושג "ארץ ישראל הישנה והטובה" הוא ביטוי טעון שמעורר נוסטלגיה אצל חלק, אך גם ביקורת חריפה על הדרה ועל "צדקנות" אצל אחרים. הנה ניתוח של שתי האפשרויות שהעלית:

1. "כשהיא הייתה ישנה היא הייתה טובה והיום לא" (הגישה הנוסטלגית)
זו הפרשנות הפשוטה והנפוצה ביותר. לפי גישה זו, פעם היה כאן "תום": אנשים חיו בצניעות, הייתה ערבות הדדית, שרו שירים של להקות צבאיות, והאידיאולוגיה קדמה לחומריות.

• למה אומרים שהיום לא? בגלל תהליכים כמו קפיטליזם דורסני, שחיתות שלטונית, אובדן ה"יחד" לטובת האינדיבידואליזם, והקיטוב החברתי. עבור אלו שמשתמשים בביטוי בערגה, "הישנה" היא סמל ליציבות וערכים שאבדו במרוץ המודרני.

2. "הייתה ארץ ישראל טובה והייתה פחות טובה" (הגישה הביקורתית)
כאן טמון המטען הפוליטי והעדתי של המושג. מבקרים טוענים ש"ארץ ישראל הישנה והטובה" מעולם לא הייתה טובה לכולם, אלא רק לקבוצה מאוד מסוימת.

• מי זו "ארץ ישראל הלא טובה"? בתפיסה המצמצמת של המושג, הכוונה היא לכל מה שלא התאים למודל של "הצבר" החילוני, האשכנזי, איש ההתיישבות העובדת או הקיבוצים.
  • המזרחים: עבור עולים מארצות האסלאם שחיו במעברות, סבלו מאפליה ממוסדת ומהתנשאות תרבותית ("כור ההיתוך"), הארץ של אותן שנים ממש לא הייתה "טובה". עבורם, המושג הזה מייצג תקופה של דיכוי ומחיקת זהות.
  • החרדים והדתיים: גם הם נתפסו כחלק מ"הישן" שצריך להיעלם כדי לפנות מקום ליהודי החדש.
  • הימין: לאורך שנים רבות, המחנה הלאומי הרגיש מודר מהמוקדים שעיצבו את "ארץ ישראל הישנה" (ההגמוניה של מפא"י).

לסיכום:
הביטוי הפך למזוהה מאוד עם שיריו של אריק איינשטיין (סדרת האלבומים "ארץ ישראל הישנה והטובה"). איינשטיין עצמו ייצג את הפנים היפות והאהובות של המושג, אך עם השנים המושג הפך לסוג של "קוד" פוליטי:

• עבור צד אחד: געגוע לישראל היפה, התמימה והמאוחדת.
  • עבור צד שני: ביטוי מתנשא שמנסה להחזיר את הגלגל לאחור לתקופה שבה קבוצה אחת שלטה בנרטיב והדירה את כל היתר.

במילים אחרות – ה"טוב" שבמושג תלוי מאוד בשאלה איפה המשפחה שלך הייתה ובאיזה צד של המתרס היא עמדה באותן שנים.

או שמדובר רק על נוסטלגיה של מישהו לימי עלומיו?

תשובה מדויקת – בהחלט כן, וייתכן שזהו המרכיב החזק ביותר במושג.

בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה קיימת תופעה שנקראת "נוסטלגיה רפלקסיבית". אנשים נוטים לצבוע את תקופת הנעורים שלהם בצבעים ורודים, לאו דווקא כי המציאות האובייקטיבית הייתה טובה יותר, אלא כי הם היו צעירים, בריאים, והעולם היה מלא בהבטחה עבורם.

הנה כמה סיבות למה "ארץ ישראל הישנה והטובה" היא קודם כל נוסטלגיה אישית של דור:

1. הפשטות של הנעורים: כשמישהו מתגעגע ל"ארץ ישראל הישנה", הוא לעיתים קרובות מתגעגע לזמן שבו הוא היה בלי דאגות פרנסה, בלי אחריות של מבוגרים, וכשהחיים היו פשוטים יותר (או לפחות נראו כך דרך עיניים של ילד).
  2. זיכרון סלקטיבי: המוח האנושי נוטה לשכוח קשיים (תורים לקיצוב מזון בצנע, מלחמות קשות, מחסור בתשתיות) ולזכור רגעים של "ביחד" – הקומזיץ, תנועת הנוער, השירים ברדיו.
  3. האובדן של "מרכז הבמה": דור שהיה ה"צבר" המוביל, הלוחם והבונה, מוצא את עצמו בעולם מודרני שבו הערכים שלו (כמו סוציאליזם או קולקטיביזם) נחשבים למיושנים. הגעגוע הוא לא רק לארץ, אלא למעמד שהיה להם בתוכה.
  4. המוזיקה כעוגן: הביטוי נטבע חזק בזכות אריק איינשטיין. המוזיקה שלו יצרה "מרחב מוגן" של נוסטלגיה. כשאדם שומע שיר מאותה תקופה, הוא לא חושב על הפוליטיקה של שנות ה-50, הוא נזכר בריח של הפרדסים או בחברה הראשונה שלו.

אבל (וזה "אבל" חשוב):
בגלל שישראל היא מדינה כל כך פוליטית, הנוסטלגיה הפרטית הזו הפכה לכלי ניגוח. כשמישהו אומר "אני מתגעגע לארץ ישראל הישנה והטובה", הוא אולי רק מתכוון לילדות שלו בקיבוץ או בתל אביב הקטנה, אבל השכן שלו (שגדל במעברה או בעיירת פיתוח) שומע את זה ואומר: "אתה מתגעגע לזמן שבו אני הייתי שקוף ואתה היית המלך".

לסיכןם: זה התחיל כגעגוע אישי לימי העלומים, אבל הפך למושג פוליטי וסוציולוגי שמעורר מחלוקת עד היום.

אוקיי, אבל מה המסר שלך?נקדימון

א. תמיד ראיתי את הביטוי הזה כאמירה נוסטלגית שמתרפקת על העבר, ולדעתי זו אכן הייתה כוונת המשורר. (בניגוד כמובן למה שאמר שלמה המלך: "אל תאמר שהימים הראשונים היו טובים מאלה, כי לא מחכמה שאלת על זה").

האם מישהו בכלל משתמש בביטוי הזה, או מקשיב לשירים הישנים האלה? אני מאמין שאני מהבודדים הצעירים שעדיין נהנים ממוזיקה כזו.

ב. הדברים שלך מאוד הזכירו לי את מה נעשה לביטוי "להיות עם חופשי" שיש לנו בהמנון. המשורר התכוון ליציאה מהגלות ולזכות להיות אדונים לעצמנו, אבל כוחות שונים (גם חרדיים וגם חילוניים, ולדעתי החרדים עשו את זה קודם) עיוותו את הביטוי ל"חופשי" מהמצוות וכראיה לכך שמדינת ישראל קמה אך ירק כדי שכולם יתפקרו.

כשמתשמש במושג אריק איינשטיין וכדו' זה מובן ליפתית שלג

אבל לי צורם שמשתמשים בביטוי הזה בדור שלנו. זה מזכיר לי קצת, למרות ההבדל הברור, את הגעגועים לגלויות השונות במקום להודות על המצב שזכינו לו.

או את ההערצה לדור החלוצי הישן כאילו הם מלאכים ואנחנו בני אדם, או הם בני אדם ואנחנו כחמורים (ולא כחמורו של ז'בוטינסקי).

גם אני מאוד אוהב את הזמר העברי הזה של פעם, אבל דוקא את היצירות הערכיות שלו, בעיקר סביב בניין הארץ והשליחות. זה שהמילים גבוהות והלחנים תמימים זה לא עושה אותן ערכיות, ולא נותן חותמת לכלל השירים שיש מהם גם שירי כפירה ועגבים ברורים.

ב. "להיות עם חופשי"- אני מעריך שזו באמת לא כוונת המשורר, אבל כשחרדי רואה את ההתנהלות הנפשעת, דורסנות ובוז שהיו כלפי היישוב הישן ואנשי התורה, ורואה במגילת העצמאות את המושג העמום "צור ישראל", הוא גם ממליץ את זה על המנון המדינה. זאת אומרת לא המילים הם מה שגרמו לאותו חרדי לחשוב ככה, אלא המציאות בשטח...

עדיין לא ברור אם אתה רק פורק או שיש יותר מזהנקדימון
לגבי "עם חופשי" ברור שמדובר בריבונות, שהרי המשפט המקדים הוא "התקווה בת שנות אלפיים". מהי אותה תקווה? מה איבדנו לפני אלפיים שנה? יפה, את הריבונות והחירות; החופש הוא מעול הגויים שהיה על צווארינו.

ואני מניח שחרדי סטנדרטי בכלל לא מכיר את ההיסטוריה סביב הביטוי "צור ישראל" כך שדווקא זה אמור להיות בעל רושם חיובי עליו. צריך להיות מאוד מפולפל כדי לחשוב שצור ישראל זה העם. אין אוקימתות כאלה.

וכשאני מסתכל על התורה והמצווה במדינת ישראל, אני רואה ברכה שלא נראה כמוה מימי קדם ומשנים קדמוניות. עשרות אלפי אברכים? תקציבים מהמדינה? גוף רשמי ממלכתי-דתי וממלכתי-חרדי? חזרה בתשובה גדולה? מימון של הילולות? ערוץ טלוויזיה ששם את המסורת על ראש שמחתו (אני מדבר על 14)? ראש ממשלה שמברך שהחיינו במליאת הכנסת על כך שבס"ד התחלנו להחזיר גם את רן גווילי הי"ד? ראש ממשלה שמצטלם אחרי מלחמת "עם כלביא" ואומר בקולו שהיה גם סיעתא דשמייא גדולה? שבתות וחגים בעלי מעמד ומשמעות חוקית? כמות לא נורמלית של ישיבות ואברכים? צבא שבו אפשר להיכנס ולצאת דתי עם רבנות צבאית די טובה (לאבא שלי לא היה שבריר מהטוב שיש היום לחייל הדתי)?

בקיצור, הבנת.

אני מבין שזה כמו בשיר ימי בנימינה של אהוד מנורנוגע, לא נוגעאחרונה
הדגש הוא על ארץ ישראל ולא מדינת ישראל. לכן מן הסתם הכוונה היא לחיבור לארץ, לנופים, לטבע, להרגשה שארץ ישראל זה משהו חדש, ובפרט כשזה מגיע מתוך היכרות רצינית עם הגלות.

לצערנו, הרבה מהצאצאים של הדור הזה כבר לא מחוברים לארץ.

יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק

תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?

מה עושה את ההבדל?

אה.. וחודש טוב! 😊

האמת שאין לי מושג על מה הדיון סתם כתבתיקעלעברימבאר

אולי יעניין אותך