מי שמבאר היטב את העברית הקשה בביטוי מקבל
פורום אחדמי שמתאר בפרוטרוט את הקשרו המקורי מקבל

בכבוד
פורום אחד

עוגי פלצת
נולאית
"הלב יודע אם לעקל אם לעקלקלות"
מובא בגמרא סיפור על שני חכמים ורייש לקיש שראו אחד שחרש בשביעית, רייש לקיש רצה להוכיח אותו אבל הם דנו אותו לכף זכות ואמרו שאולי הוא עובד אצל גוי אז זה בעצם מותר לו. אח"כ ראו אחד שגזם את הגפן והוא רצה להוכיח גם אותו, אבל הם דנו גם אותו לכף זכות ואמרו שאולי הוא צריך את הענפים לעקל בית הבד (סל שהשתמשו בו למצות את השמן משאריות הזיתים). אז הוא אמר להם "הלב יודע אם לעקל אם לעקלקלות", דהיינו הוא עצמו יודע את האמת - אם באמת התכוון לעשות מהם עקל או שהתכוון לזמור נגד איסור התורה (כלשון הפסוק "וְהֹלְכֵי נְתִיבוֹת יֵלְכוּ אֳרָחוֹת עֲקַלְקַלּוֹת").
במקור המשפט הזה נאמר בתוספתא בלי קשר לעקל אלא משמעו הוא כפשוטו - הלב יודע אם התכוון לישר או לעקם (לעקל = לישר את העקום), ולכן השנינות של ריש לקיש פה היא כפולה שהשתמש בלשון "עקל" כלשון נופל על לשון.
לדברים כאלה התכוונת?
עוגי פלצת
1. "נמצא קרח מכאן ומכאן" - הפסיד מכל הכיוונים
מקור:
מסופר על אמורא שהיו לו שני תלמידים, אחד רצה שילמד אגדה ואחד רצה שילמד הלכה, שניהם התעקשו ולא הסכימו לוותר כך שלמעשה לא למדו לא הלכה ולא אגדה.
"אמר להם: אמשול לכם משל, למה הדבר דומה? לאדם שיש לו שתי נשים, אחת ילדה ואחת זקינה, ילדה מלקטת לו לבנות, זקינה מלקטת לו שחורות, נמצא קרח מכאן ומכאן! (פירוש: נמצא קרח גם משערות לבנות וגם משערות שחורות)"
2. "לא לחנם הלך זרזיר אצל עורב" - אדם מתחבר לדומים לו (בד"כ בהקשר שלילי)
מקור:
כתוב בתורה בין הצפורים הטמאות "את כל עורב למינו", דעת ר' אליעזר היא שהכוונה ב"למינו" היא לזרזיר ומסביר "לא לחנם הלך זרזיר אצל עורב אלא מפני שהוא מינו" (פירוש: הזרזיר והעורב הם בני אותה משפחה ולכן הם נמצאים ביחד).
הגמרא במקום אחר משתמשת במשפט הזה לומר שאנשים לא טובים מתחברים לדומים להם כמשמעות הפתגם היום (כנראה בהשראת הפסוק מספר בן סירא שהובא שם "כל עוף למינו ישכון ובני אדם לדומה לו").
3. "חומץ בן יין" - בן של אדם גדול שיצא לתרבות רעה
מקור:
מסופר על ר"א בנו של רשב"י (אני די בטוח שעליו) שהיה עובד אצל הרומאים והיה מוסר להם את הפושעים (תזכורת: אחרי שהוא נרדף ע"י הרומאים יחד עם רשב"י בגלל הביקורת שלו על הרומאים והיה איתו במערה), והיו קוראים לו בגלל זה שהיה מוסר יהודים לרומאים "חומץ בן יין". במקום אחר מסופר על אמורא שלא חיכה בן בשר לחלב אלא רק לא אכל אותם באותה הסעודה (וממנו למדו שצריך לחכות 6 שעות...), הקשו עליו שאבא שלו חיכה יום שלם אז הוא ענה "אנא בהא מלתא חלא בר חמרא לגבי אבא" (פירוש: בדבר הזה אני חומץ בן יין מול אבי), כנראה שבהשפעת המעשה הנ"ל.
המשמעות הפשוטה של "חומץ בן יין" היא חומץ שנעשה מיין (פירוש: יין שהתקלקל והחמיץ והפך לחומץ), השימוש במונח ביחס לבני אדם משלב את המשמעות של קלקול ושל הלשון "בן" לפתגם שנון.
4. בהשראת המעשה הקודם - "קוצים אני מכלה מן הכרם" - מנקה את הפסולת מהטוב
מקור:
כתשובה להאשמות נגדו טען ר"א "קוצים אני מכלה מן הכרם" (פירוש: ר"א טען שאת הפושעים מותר למסור כי זה לעשות איתם דין ולנקות את עמ"י מהם, ועשה זאת בלשון מליצית על משקל לשון הכתוב "כרם ה' בית ישראל" - "קוצים אני מכלה מן הכרם". אגב, התשובה כנגדו הייתה - "יבוא בעל הכרם ויכלה קוציו").
5. "עצת אחיתופל" - עצה רעה ומזיקה
מקור:
עצת אחיתופל היא מושג שבמקורו מבטא עצה טובה, נאמר "ועצת אחיתופל אשר יעץ בימים ההם כאשר ישאל איש בדבר האלוהים".
כשדוד המלך ברח מאבשלום אחיתופל בגד בו והפך להיות היועץ של אבשלום, הוא יעץ לו לרדוף מהר אחרי דוד כשהוא עוד עייף ולהרוג אותו אבל חושי הערקי שהיה נאמן לדוד אמר לו "לא טובה העצה אשר יעץ אחיתופל" כדי שלא יעשה אותה ואכן כך היה.
למעשה העצה של אחיתופל הייתה טובה מבחינה טקטית לאבשלום אבל רעה מאד מבחינת דוד המלך, מכאן הושאל המושג "עצת אחיתופל" דווקא לעצה לא טובה. למה? כנראה מבלבול, אבל אין לי מושג.. 
6. "בור ששתית ממנו אל תזרוק בו אבן" - אל תגמול רעה תחת טובה
המקור:
בגמרא כתוב פגם ידוע בארמית "בירא דשתיתא מיני מיא לא תשדי ביה קלא" (פירוש: באר ששתית ממנה מים אל תזרוק בה עפר).
הערה: העפר מקלקל את המים בניגוד לאבן לכן ייתכן שמשמעות הפתגם היום לא לגמרי זהה למשמעות המקורית, אבל מצד שני יש מקורות אחרים שכותבים במפורש את המילה "אבן" לכן לא ברור לי אם מקור הפתגם עברי והמשמעות "אבן" נכונה או שהוא במקורו ארמי וזאת אכן טעות. שוב
.
7. "חוכא ואטלולא" - קונדס והיתול
המקור:
הגמרא אומרת לגבי חצר ששכחו לעשות עירוב שאפשר שאחד יבטל את רשותו לאחר ואז האחר יוכל לטלטל מהחצר לבית, הגמרא מציעה שאח"כ יחליפו ושהשני יבטל רשותו חזרה לראשון, הגמרא אומרת שלא לעשות ככה כי זה מגחיך את גזירת חז"ל ועושה אותה "כחוכא ואטלולא" (פירוש: צחוק וליצנות, אבל לא במשמעות של קונדס והיתול כמשמעו היום).
[זכור לי גם שפירוש המושג "זילותא דבי דינא" (=זלזול בבית דין) בהקשר דומה משתמש רש"י (אאל"ט) בלשון "חוכא ואטלולא", אבל אני לא בטוח..]
8. ואחרון אחרון חביב: "אחרון אחרון חביב" - האחרון הוא החביב מכולם
מקור:
במדרש על הסדר שסידר יעקוב את נשיו ובניו בשיירה לפני עשיו - השפחות ובניהן, לאה ובניה, ורחל ויוסף, אומר המדרש "אחרון אחרון חביב" (פירוש: ככל שיותר מאוחר כך יותר חביב, לאה ובניה חביבים מהשפחות ובניהן ורחל ויוסף חביבים מלאה ובניה).
הערה: 'אחרון' בלשון הקודש הוא דבר שאחרי דבר אחר, לא הדבר הסופי דווקא. לכן הכפילות של "אחרון אחרון" לא באה לחזק שדווקא האחרון ורק הוא החביב כמשמעות הפתגם היום אלא להיפך - לומר שכולם חביבים בסדר עולה (או יורד, תלוי איך מסתכלים על זה...
).
זהו לבינתיים, אם אזכר בעוד אעלה בהמשך בע"ה. 
[נ"ב - סליחה אם לא תמיד דייקתי במקורות או בפירוש, כתבתי ע"פ הזכור לי]
*חושי 'הארכי'חסדי הים
ויש שם עוד כמה תעויוט קטיב.. ![]()
פנסאי
אם אני זוכר נכון הגמרא אומרת על הפסוק "ותצאנה שתים דובים מן היער" כשהילדים צחקו על אלישע שזה היה נס כפול כי לא רק שנבראו דובים אלא גם יער לא היה שם וגם הוא נברא (אאל"ט כדי להסביר איך הניסים של אלישע היו "פי שתים" משל אליהו).
מכאן שלא היו לא דובים ולא יער, המשמעות היום היא לומר שלא היו דברים מעולם ולא כמשמעות המקורית.
אבל הקישור שלך למעשה עם ר"ח בהחלט מעניין (אם כי דווקא שם לא נראה לי שלא היה יער).
ונא לא לחשוד בי, מעודי לא הייתי בחו"ל חוץ מבדרום הארץ (גוש קטיף ואילת פעם אחת). 
נ"ב
משתהה או משתאה? 
פנסאי
מסופר על הגר"א שהיה ישן בערך שעתים ביום וגם זה היה לסירוגין. פעם שאלו אותו איך הוא יכול לשון כל כך מעט, הוא ענה "אני ישן כמו כולם, אני רק עושה את זה יותר מהר"..
וברצינות - שינה זה עניין של הרגל, כמה שמתרגלים לישון ככה הגוף דורש (במסגרת גבולות היכולת האנושית כמובן).
"ואל תתמה, שהרי אדם ישן כאן ורואה חלום באספמיא"
יש משנה במסכת חלה "אריסטון הביא בכוריו מאפמיא וקבלו ממנו מפני שאמרו הקונה בסוריא כקונה בפרוור שבירושלים" ובירושלמי היא מצוטטת עם המילה "אספמיא" במקום אפמיא. זה לא כ"כ הסתדר לי עם הידוע בגמ' שאספיא זה בספרד.
אז בט' באב ראיתי מאמר ארכאולוגי על ירושלים ופתאום אני רואה תמונה של סרקופג עם הכתובת "אריסטון הגר מאפמיא".
יישב לי את השאלה הנ"ל (ולפי זה גם יש פה מעשה שקיבלו ביכורים מגר).

אבל גרם לי לשמחה גדולה בעיצומו של ט' באב (מה שגרם לי לעצב רב, שכמובן היווה תיקון ששימח אותי וחוזר חלילה). 

רבי הוה משלח לר' אסי ולר' אמי, דיפקון ויתקנון קרייתא דארעא דישראל, והוון עלין לקרייתא.
ואמרין להון: אייתו לן נטורי קרתא!
והוון מייתו להון ריש מטרתא וסנטרא.
והוון אמרין להון: אלין נטורי קרתא? אלין חרובי קרתא!
אמרו להון: ומאן אינון נטורי קרתא?
אמר לו: אלו סופרים ומשנים, שהם הוגים ומשנים ומשמרין את התורה ביום ובלילה, על שם שנאמר (יהושע א ח): "והגית בו יומם ולילה".
וכן הוא אומר: (תהלים קכז א): "אם ה' לא יבנה בית שוא עמלו בוניו בו, אם ה' לא ישמר עיר שוא שקד שומר"
נ.ב. התרתי לעצמי להשתמש באמצעי עזר טכנולוגים, כי הביטוי הזה הלך לאיבוד בשרשור, וחסתי עליו..
ועל השרשור הזה נאמרarixonממה שאני יודע: המקור הוא על חייל בצבא "חוגר"=חוגר את מדיו, יוצא למלחמה.
"מפתח"=מוריד את מדיו, חוזר מהמלחמה.
אל יתהלל (=ישתבח (בעצמו?)) מי שעוד לא התחיל את המשימה כמו מי שכבר סיים את המשימה.

יפה מאוד!arixon
, עכשיו להסביר ויהיה עוד
עוגי פלצתhttp://beinenu.com/sites/default/files/alonim/90_04_73.pdf
1. בן סורר ומורה התחיל בעבירה ואילו ישמעאל עדיין לא חטא ולכן פטור.
2. ב"ס נידון על שם מעשיו וישמעאל לא נידון על מעשי צאצאיו
3.כיוון שישמעאל חלה ונמחלו עוונותיו היה לו דין צדיק גמור
4. בב"ד של מעלה דנים אדם ע"ש סופו
5. הישראל דנים אותו ע"ש סופו שזכין שלא בפניו [=מוזמנים לבאר מה זה] בשונה מעכו"ם שבהפקרא ניחה ליה [כנ"ל]
6. כיוון שישמעאל התחנן על נפשו ה' קיבל תפילתו ודן אותו "באשר הוא שם"
7. י"א שישמעאל עשה תשובה בסוף ימיו [ולכן נידון ע"ש סופו]
8. בחירתו היתה קשה ולכן נישדון על מקומו, בשונה מבסו"מ שבחירתו קלה יותר.
9. ישמעאל בא מזרע כשר
10. חטאו של ישצעאל כלפי שמייא מה שאינו כן בבסו"מ
11. ישמעאל עתיד לעשות מה שכבר נגזר על ישראל ולכן נידון "באשר הוא שם" [כי נחשב לעבירות בין אדם למקום]
12. גזירת בכתוב לידון ע"ש סופו.
ישראל שעתיד לחטוא ומונעים ממנו את החטא שמח בזה ולכן לפי הכלל של "זכין לאדם שלא בפניו" (=עושים לו טובה גם אם הוא לא מודע לה) הורגים אותו כדי למנוע אותו מחטא כי זה לטובתו, אבל גוי שמח בהפקרות ולכן זה לא לטובתו אז לפי הכלל ש"אין חבין לאדם שלא בפניו" (ההיפך מהנ"ל) לא הורגים אותו.
הכוונה היא שבגלל שסופו להיות חוטא, אבל הוא (=נשמתו) לא באמת רוצה את זה, עושים לו טובה והורגים אותו כדי שלא יחטא.
נהרג
או של הלכלוך שנשאר בתחתית הקדירה או משהו כזה, לא?
משום מה זכור לי שזה מופיע באיזושהי סוגיה במסכת שבת.

עוגי פלצת"כל מילה בסלע". (בלי רמזים
)
קל יחסית. שוטו 
בשם הגר"א
אילו היה משה מדבר אל הסלע ("מלה בסלע")
או אז - "משתוקא בתרין" - היו אלדד ומידד שותקים
ולא היו מתנבאים שמשה מת ויהושע מכניס את ישראל לארץ.
@עוגי פלצת יישר כח על השרשור!
מובא כפתגם ארץ ישראלי "מילה בסלע משתוקא בתרי"
היום נוהגים לומר "כל מילה בסלע" (ויש לי חשד שבטעות מתכוונים לאבן גדולה, כלומר שהדברים חזקים ויציבים).
שהמקור הוא הקביעה ש"מילה בסלע - משתוקא בתרין" (מגילה יח ע"א), שדווקא משבח את השתיקה. ואם כך מי שאומרים עליו שכל מילה שלו בסלע, לכאורה הכוונה היא שעדיף היה שישתוק
ובכל זאת, משתמשים בביטוי הזה לרוב כשהכוונה לכך שהמלים של הדובר הן משמעותיות, שוות כסף.
אחד קשה הבאת לנו.
אם אני זוכר נכון הכוונה שם ב"פגע ולא נגע" היא הגיע עד אליו ולא נגע בו (אבל זכורה לי שם מח' רש"י תוס' על זה
).
אלעזר300לקח לי בשיעור ב' זמן עד שהבריקה ההבנה למה מתכוון הר"מ שלי כשהוא אומר על סברות שלנו "לֹא נוֹגָה וְלֹא פּוֹגָה"! 
שכחתי לציין שהמשמעות של הפתגם היום היא כדאמרי אינשי "אפילו לא קרוב", למרות שבמקור המשמעות היא כדאמרי אינשי "קרוב, אבל לא".
נ"ב
לא מובן לי למה בישיבות שלנו נוהגים ללמוד במבטא אשכנזי כשרוצים להרגיש דבקות יתרה בלימוד..
לא רק כשרוצים להרגיש דבקות. חלק מזה הוא חיבור לדורות קודמים (מין אמירה של "אנחנו מדברים על המושגים ההם הידועים, לא מחליפים את השכל שלהם". למרות שזה באמת לא נצרך, ושללימוד במבטא של דיבור שוטף יש יתרון גדול משלו), וחלק מזה הוא כבר פשוט הומור. 
ימ''לאני מכיר את התופעה ואת הסיבות (גם אני הייתי נגוע בזה פעם), אני רק לא מבין את זה.
לגבי הדבקות - זה נובע מתפיסה (או יותר נכון תחושה) שכדי להיות דבוק בתורה צריך להיות כמו חרדים - אידיאל של תורה ורק תורה וניתוק מהעולם הגשמי.
לגבי הקשר לדורות הקודמים - המבטא, כמו צורת הלימוד האשכנזית, שניהם עיוות של מה שהיה בדורות שלפניהם. אז למה לחזור לשלב הביניים?.
הומור? לא מצחיק.
עוגי פלצת
נפש חיה.נשמע יותר כמו לשון נקיה מאשר שיניה ממש.
נראה לי שהכוונה לכך שהבטן שלה מאד מאד גדולה (=בהריון מתקדם), עד שכל פעם שהיא מוריד את הראש השיניים נתקעות בבטן שלה.
כך אני תמיד הבנתי, לפחות.
ושם ברור שהכוונה היא בין שיניה ממש (כלומר אם אתה שם את האצבע בין שיניה של אשתך אל תתפלא אם היא תינשך אותך...)
פרעה שלא ידע את יוסף וכד [מה שהסברת] ומכאן תנאי בנ"י מורעים.
רחפת..קודם כל: מה הביטוי המקורי?
מותר. כי זה "מקלקל" את טעם התבשיל.
בכוונה לא מפסקת.
בפועל, ביטוי של מורות.. הבנתי שכללי המשחק לא להסביר, אז..
אשמח שתאירו את עיני לגביי המקור.
מכסה פשעיו- מי שמכסה ומסתיר את פשעיו- לא יצליח. בסופו של דבר הפשע ייתגלה והוא ייסתבך
ו [אילו] מודה ועוזב- מי שמודה ולא מסתיר את פשעו ועוזב- מתחרט עליו
ירוחם - ירחמו וייסלחו לו.
עכשיו יהיה לי מה להסביר לתלמידים! 
"כִּי בְתַחְבֻּלוֹת
תַּעֲשֶׂה לְּךָ מִלְחָמָה, וּתְשׁוּעָה בְּרֹב יוֹעֵץ
".
- כי בתחבולות (אסטרטגיות) תוכל לעשות לך מלחמה בהצלחה, ובריבוי יועצים הנותנים עצות בתחומים שונים תשיג תשועה, ניצחון במלחמה.
ראיתי באתר "תורה. US"
יש אינסוף.. כמים לים מכסים.. להמשיך??
נפש חיה.
"לא מדובשך ולא מעוקצך" (אבל שם מדובר על צרעה שאין לה דבש כמו של דבורה
)
כמים לים מכסים - "מלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים".
תרגום+ הסבר+ מקור
עסקת חבילה
נראה לי על חוה שאמרה לנחש שה' אסר לגעת בעץ ובגלל זה באה לאכול, על זה נאמר "כל המוסיף גורע" דהיינו שמי שמוסיף יבוא לגרוע.
ועכשיו אחד קליל - "כל המוסיף - הרי זה משובח"ימ''ל
אבל במקור זה "מרבה" ולא "מוסיף". היום אומרים "מוסיף" נראה לי.
לגבי הבדיקות כתוב שכל המרבה בבדיקות הרי זה משובח
"כל המוסיף הרי זה משובח" זה לא מחז"ל, זה הפתגם היום שמבוסס על דברי חז"ל הנ"ל.
נ"ב
לא הבנתי את ההערה שלך כלפיי על ההגדה.
כמדומני ששם הלשון קצת שונה "כל היד המרבה לבדוק הרי זו משובחת" אבל זה אותו עניין (דווקא בזה נזכרתי ראשון ומזה נזכרתי בעדים).
חשבתי שזה היה חידוש שלי 
(ראה בקישור למעלה)
עוגי פלצת
אבל המשמעות היום היא של דיבור לא לעניין - דבר שלא נכון לגבי המשנה כמובן (כי שם יש סיבה לשינוי).
לכן הפתגם הזה מפוקפק...
והמקור הוא בגמרא, לא במשנה. אני טועה?
"פתח בכד - ומסיים בחבית?!"
על משקל 'טענו חטין והודה לו בשעורין'.
מוגזמת לגמרי כמות הידע שיש פה לאנשים בראש..
על פי האתר הזה https://www.safa-ivrit.org/imported/russian.php
שמקור הביטוי לא הגיע ממקורותינו:
לתפוס שתי ציפורים במכה אחת (יש שני ביטויים דומים: Убить двух зайцев одним выстрелом – להרוג שני ארנבים ביריה אחת; Одним ударом двух мух убить – להרוג שני זבובים במכה אחת).
השרשור משמח אותי ומעשיר את ידיעותיי..אשריכם ישראל.

עוגי פלצת
נפש חיה.
עוגי פלצת
נפש חיה.סתם. נו, באמת. בראשית יט: "ותשקין את אביהן יין... ולא ידע" וכו'.
ר כלוט
לא הסברת את המשמעות ![]()
מעצבן שא"א לענות...
נפש חיה.אלישע מנחה את חיל ארם המסונוורים מעירו דותן אל שומרון עיר הבירה, כך שיהיו חסרי אונים (בניגוד לסברתם שיוכלו לתפוס אותו בכח הזרוע).
שאל את משה אם בית מלא ספרי תורה אם צריך מזוזה וטלית שכולה תכלת אם צריכה פתיל תכלת.
arixon
, וקובעת שכל מיני חוטים צבעונים פוטרים בה.
arixon
אני אענה בעצמי..arixon
"גם במדעך מלך אל תקלל... כי עוף השמים יוליך את הקול"ימ''ל
מסופר על בבא בן בוטא שלא אמר לשון הרע על הורדוס בגלל הפסוק הזה ולכן ניצל ממנו.
arixon

מכיר את זה מקרובarixon
(במקור: "טול קיסם מבין שיניך, טול קורה מבין עיניך")
מאיפה בא לי השוונג הזה? ![]()
, לגבי שמתנמנם יוצא ידי חובת שמיעת מגילה.![]()
![]()
![]()
תרומתי הצנועה
.
עוגי פלצת
]
עוגי פלצת
מה שהיה היה,עוגי פלצתדברים הימים ב "וַיַּעַשׂ בְּבֵית קֹדֶשׁ הַקֳּדָשִׁים כְּרוּבִים שְׁנַיִם מַעֲשֵׂה צַעֲצֻעִים וַיְצַפּוּ אֹתָם זָהָב."
ו-
על השירשור המקסים

חן חן
עוגי פלצת
ולא התנכ"י תורני.. מביש ביותר..
תודה רבה על השירשור המחכים והמרתק!
עוגי פלצתלשאול
שמ"א טו כט.
).שגם לקו במכות, גם שילחו את ישראל וגם איבדו את ממונם.
לפי מה שאני זוכר
פשוט הגמרא שם אומרת שלא יכול להיות שזה יהיה מותר שהרי אסור לכעוס ועונה שזה כדי להטיל מורא
בס"ד
אבל בקשר לביטוי לענ"ד יותר מתאים למושג של שבירת של סדר ההשתלשלות,
בעולם התוהו. כי השימוש בביטוי בדרך כלל לא מדבר על סתם כעס מאד גדול,
אלא על אמירה שהאדם לא מעוניין יותר באיזה שהוא תהליך או קשר וכד'.
לשבור את הכלים ז"א לסיים משהו באופן כועס. (ככה אני בכל אופן מבינה את הביטוי)
"וָאֶרְאֶה כִּי אֵינְךָ מוֹשִׁיעַ וָאָשִׂימָה נַפְשִׁי בְכַפִּי וָאֶעְבְּרָה אֶל בְּנֵי עַמּוֹן וַיִּתְּנֵם יְהוָה בְּיָדִי
וְלָמָה עֲלִיתֶם אֵלַי הַיּוֹם הַזֶּה לְהִלָּחֶם בִּי."
בתגובה למה שאמרו שלא קרא להם להלחם בבני עמון ואיימו שישרפו את ביתו.
* זכרתי את המימרה "ואשימה נפשי בכפי" ובשביל לבדוק שצדקתי פתחתי לראות.
עוגי פלצת
dora
לב אמיץאני לא מרוכזת אבל נדמה לי שיש גם בספר שופטים או שמואל סיפור דומה על נער שהזעיק את אביו ואת כל החבורה אזעקת שווא מס' פעמים עוד אחת אמיתית לשווא.
ועל הדרך הוספתי תגובה
.
סביר שהתכוונת לסיפור ממנו לקוח הביטוי שבכותרת, אבל הוא מאוד שונה.
שאומרת שבשעת החורבן מרתא בת בייתוס היכתה את המזבח ואמרה לו "לוקוס לוקוס, עד מתי אתה מכלה את ממונן של ישראל", והמפרשים מסבירים שהיא קוראת לו "זאב זאב", כי הוא אוכל וטורף כבשים על חשבון עם ישראל.
אגב - יש המציעים לגרוס שם, בעקבות זאת, "לופוס לופוס", שכן לופוס הוא זאב בלטינית. @הולם במיוחד - את זה את בוודאי יודעת, כקוראת הארי פוטר מושבעת...
כלומר לא שטות מוחלטת
(כמדומני שבמקור זה לא וו של ניקוד כי אם וו נשמעת (בשווא נח) ואם אני צודק אז זה מגיע מארמית, מלגו או מלבר - מבפנים או מבחוץ)
השימוש היום הוא לתיאור מישהו שהיה מעורב באיזשהו מקרה: העצל טומן ידו בצלחת, סימן שאדם שפועל ומעורב איננו עושה זאת 
(כמובן שאם הולכים לסיפא של הפסוק אז להיפך: פעלתן אמור גם לטמון ידו בצלחת וגם להביאה אל פיו; אני בספק אם מי שטבע את הביטוי הזה לא ידע שזו משמעות הפסוק, ולדעתי זה פשוט חידוד, מעין שיבוצים בשירי שבת...)
שזאת עוד דוגמה לעוקצנות של שלמה המלך.
@דן
עוגי פלצת(וזוהי תרומתי הצנועה לשרשור, תוך התנצלות שאת רובות לא קראתי וכנראה גם לא אקרא)
עוגי פלצתוילד טוב ירושלים - מי פילל ומי מילל?
הבנתי שיש לזה מקור באידיש.
סתם.
"אין אדם דר עם נחש בכפיפה אחת". על אשה שיוצאת ומקבלת כתובה בטענה שאינה יכולה לחיות ביחד עם בעל שעוין אותה.
נאמר על אישה שמכשילה את בעלה באיסורים, נראה לי.
אם כי אני מכיר את זה יותר טוב מרש"י 
ומבחינה לשונית, ענה - מהי עפריים והיכן היא מוזכרת?אלעזר300בונוס: מה ענה משה לחרטומים?
נראה לי שזה משחק על בסיס השם של מצרים, כאשר להכניס 'תבן' לארץ שנקראת 'עפר' זה מגוחך (ומבטא את הרעיון שמצרים גדושה ועמוסה בכשפים).
ו-לא זוכר מהי תשובת משה...
אולי מישהו אחר יענה לפני שאגלה?אלעזר300בביטוי עד שנפל לי האסימון שלא התכוונת שיבארו מה היא העברית שקשה בביטוי אלא יבארו את הקושי שבביטוי העברי זאת אומרת שחשבתי שרק צריך להצביע ולהבהיר מה קשה מבחינת לשונית בביטוי ואתה התכוונת שיסבירו את הקושי כדי שלא יהיה קשה
עוגי פלצת
זה על סמך ירמיהו ח,כג. עכשיו צריך לענותחסדי הים
אלעזר300בֶּן אֲדָמָה יִזְכֹּר בְּמוֹלַדְתּוֹ / כִּי לְעֵת קֵץ יָשׁוּב לְיוֹלַדְתּוֹ.
זה יקפיץ את מס' התגובות.
לתשומת ליבכם - אתם שם בהנהלת השירשור למעלה
.
עוגי פלצתאני לא יודע את התשובות לכל החידות 
לב אמיץ
נראה לי שזה המקור הראשון, אח"כ המושג הגיע גם לשאלות בהלכה כמו כתמים וסת"ם וכו'.
הולם במיוחד

אינם קובלים על החמיים אלה מוסיפים קור...
והיכן המקור?עוגי פלצת
אתם פשוט מחכימים אותנו בכל תגובה!!עוגי פלצתתודה לכם 
עוגי פלצתמה הפשט כלח?
(כוכס)עוגי פלצתמבאר שאדם יכול לקיים את התורה ועדיין להיות נבל ברשות התורה
וע"כ הציווי "קדושים תהיו"

מפרגנת. הפרש של דקה.רחפת..
עברנו 400, עוד 250 נותרו 
עוגי פלצת
כאן העתקתי. אבל בכותרת?
לב אמיץ
@עוגי פלצת עשה טובה והסבר לי פעם אחת ולתמיד - איך מנקדים פה? תומ"ר.
(בונה על זה שלא מפריע לך שננצלש פה
)
אני יודע איך לנקד בוורד וניסיתי כאן כמה פעמים ולא הלך לי, עכשיו דווקא כן.
תּוֹדָה, נֶפֶשׁ חַיָּה. 
ימ''ל
ימ''ל
לא בחינם כתבתי סמג"ד ולא סל"ק או פל"ג וכדו'.
@עוגי פלצת, אני חושב שמגיע לנו כמה כוכבים על התרומה שלנו בניפוח השרשור (או לפחות איזה פלאפל על הכתף).
פלצור
אגב, הלכה מומלצת ללימוד חשיבות כיבוד הוריםימ''ל

עוגי פלצת
עוגי פלצתהשו"ע יוצא נגד זה אבל לא ממש מתחשבים בכך
"וכפר עליו", מה יש במשנה? לא זכור לי משהו כזה 
"והוא בטוי שדרך האומר לאמרו מרוב חבה" (רמב"ם)ימ''ל
עוגי פלצתאני משער שזה במשמעות שהשעה 'מראה לו פנים שוחקות', מאירה לו פנים.
אע"פ שזאת הבנה אפשרית, לא נראה לי שהכוונה היא שהשעה משמחת אותו 
אם כדאי להתגרות בו או לא.
כי אני לא מצליחה בכותרת. אז הינה בגוף ההודעה ![]()
![]()
![]()
ימ''ל
לב אמיץ
.
וליתר ביאור, לאה מנגידה בין בנה ראובן, שבכורתו נתנה ליוסף בעל כרחו, והציל את יוסף, לעשיו (בנו של יצחק חמיה), שמכר את בכורתו ליעקב ברצונו, והתייחס אליו בשל כך כפי שהתייחס.
נראה לי שההמשך זה "ועוז פניו ישונה" (כתוב ב-א' אם זכרוני אינו מטעני)
"כשושנה בין החוחים כן רעיתי בין הבנות"
הגמרא אומרת שזה כגון מי שרואה אשה טובעת בנהר ולא מציל אותה
"והיה בעת ההיא אחפש את ירושלים בנרות" (ומכאן לומדים לבדיקת חמץ לאור הנר)
כבר תיקנו פה שזה אכן צפניה. כשגגה היוצאה וכו'.
בכל אופן - זה לא "ביום ההוא" אלא "בעת ההיא". אני בטוח בזה במאה אחוזים (יש גם שיר של פרחי לונדון על הפסוק הזה)
בס"ד
באמת יש ביטוי כזה? או שאני המצאתי
שאומרת שאם אתה לומד ממקור מסוים - תלמד את המינימום המוכרח כי מעבר לזה אין הכרח (נראה לי שבהקשר של גודל כלי בית המקדש).
המשמעות היום היא שונה.
אני חושבת אחת מנבואות הפורענות..

בס"ד
אם רק מותר דברים שמזכירים את לנ"ו
הסנה...."
על בת כהן שמתחתנת עם ת"ח כמדומני.
בס"ד
בטל בשישים
עכשיו הסבר מה משמעות הביטוי היוםימ''ל
בונוס: מה הקשר ל"בטל בשישים"
כאשר אדם מבצע פעולה כל שהיא שהיא אמורה להיות ראויה אך 'יש במעשיו טעם לפגם' כי כוונתו היא להשיג ע"י כך רווח לא ראוי
בכול אופן כמדומני שהקשר לביטול בשישים הוא שלא צריך - כלומר ביטול בשישים זה ביטול של אין משמעות לטעם (נניח חלב לא נותן טעם בבשר בפחות משישים) ואילו בנותן טעם לפגם (בכפוף לתנאים מסוימים) אין צורך ב1/60 אלה בטל ברו רגיל?
בס"ד
בטל בשישים זה כהבית כולו בלאגן והקטן שלי שופך עוד כוס שוקו על מה שהיה פעם ריצפה,
(לא כועסים עליו כי הליכלוך שיצר בטל בשישים לפחות...)
נותן טעם לפגם זה כשהילד שלי מתנדב לזרוק את הזבל ביום שישי, כשמטרתו האמתית היא להישאר להאכיל חתולי רחוב, ובכך להתחמק ממטלותיו בבית 
לב אמיץ
נקודהעל הפסוק "הלוחות הראשונים אשר שיברת" דרשו "יישר כוחך ששיברת" (אאל"ט מופיע ברש"י על הפסוק).

חיזקי והיי ברוכה.לב אמיץ
היה גם בשבילי חידוש לראות את ההסבר.נפש חיה.אל הקוצרים
ע"פ זה נראה שזה היה המנהג בזמנו ע"פ תקנת חז"ל.
אלה חז"ל למדו משם שמותר
). בזמן המשנה זאת הייתה תקנה (אם כי לדעת הרמב"ם יש הסבר שונה למשנה).איך הרמבם מסביר?
אולי משהו אחר ידע את התשובה?
בכול אופן פרוש הרמבם יפה מאוד וזה לא צריך להיות אסמכתא אלה כמו שאומרים עימך ה' ראוי לומר שלום (ואז התקנה היא לא שאין בעיית "לא תישא" כמו ההבנה הראשונה במשנה - אלה רק שראוי לברך תמיד בשם ה')
רש"י מסביר שבימי עזרא תיקנו את הברכות - תקנו את מטבע הברכות
יש יוצאים מן הכלל המובאים במשנה ששונו מאוחר יותר למשל בימי עזרא תקנו עד העולם - ואחר כך שינו ל'מהעולם ועד העולם'
הפסיכדלי
הטרנצנטדנטי
מעורר הערכה
@עוגי פלצת
עוגי פלצתhttps://he.wiktionary.org/wiki/%D7%A4%D7%99%D7%9C_%D7%9C%D7%91%D7%9F
לא ידעתי שזו היתה דרך להוריד בעלי מעמד מנכסיהם ומעמדם.
בערך כמו לתת לגמדון בית גרב. רק הפוך.
dora
עוגי פלצת
dora
עוגי פלצתפרוטה היא הרבה פחות מדינר, בדיקה בויקיפדיה העלתה שאפילו מאה פרוטות הן פחות מדינר אחד.
ספר שופטים - זה מרגל שתפקידו להרגיע וממסביר שאין שם באמת אף אחד (זה רק התזוזה של הצל - וקרוב לזריחה הוא זז מהר) זה בסיפור של אבימלך
היום אני לא מכיר מי שמשתמש בזה
נ.ב. בונוס למי שזוכר את דברי פרס 'אתם ממש מלח הארץ, הדובדבן שבקצפת, השאור שבעיסה'
בכול אופן זה דבר קטן שמשפיע על דבר גדול (אני חושב שהרגילות של זה כדבר רע היא בגלל פסח)
יותר מידי והעיסה הופכת לשאור
(ואולי זו הסיבה)
נפש חיה.רבשע גלןי ויגוע לפניחך
שרצוננו לעשות רצונך
אלא שאור שבעיסה ושיעבוד מלכויות מעכבים
מתוך תפלת הרש"ש
[שלקוח מברכות ומעוד מקומות]
אבדוק יותר מאוחר במדוייק
[ברכות י"ז] אמרה כנסת ישראל לפני הקב"ה רצונינו לעשות רצונך, ומי מעכב שאור שבעיסה ושיעבוד מלכויות. היינו שהרצון העצמי שלנו הוא רק לעשות רצון השי"ת, ומה שיש בנו דברים שאינם כפי רצון ה', הן נטיעות זרות של השפעות מבחוץ, או ע"י פיתויים חיצוניים או ע"י כובד עול הגלות, ואפי' שנכשלנו מליון פעמים במשך הגלות, מעידה כנסת ישראל, שכל זה הוא "מקרה" מכח ההשפעה החיצונית, אבל רצונינו בעצם הוא
לעשות רצונך.
פלצור
עוגי פלצתדוגמה: כשמישהו פותח שרשור עם הכותרת - "להלן שרשור שיגיע ל650 תגובות לפחות כנראה" כדי שכל הניקים יתגייסו להגשים אותה. 
עוגי פלצת
אפקט הפיגמליון - נבואה שמגשימה את עצמה
המיתולוגיה היוונית מספרת על נסיך צעיר בשם פיגמליון שפיסל דמות של אשה שהיתה כל כך מושלמת עד שהתאהב בה נואשות. אהבתו היתה כה עזה עד שהיא הצליחה להפיח רוח חיים בפסל שהפך לאשה אמיתית. אפקט פיגמליון הוא סינדרום של נבואה המגשימה את עצמה, כאשר אנו מצפים באדם להתנהג או להיות משהו בו אנו מעוניינים ובעצם הציפייה הזו גורמים לו להתנהג בהתאם.
מחשבה יוצרת מציאות
התפיסה על פי מחקרים שנעשו בשנות השלושים של המאה העשרים היא כי ציפיות והשקפות עולם בהם אנו מאמינים באמונה שלמה ומצפים מהסביבה לחשוב כמונו אכן יכולים להביא לידי שינוי. הדבר פועל לשני הכיוונים, שליליים וחיוביים כאחד. מספיק ליצור שמועה או לייצר תדמית של אדם או גורם כשלילי ומסוכן, כדי שהחברה או הסביבה יתחילו להתייחס אליו כאל כזה. למשל, להפיץ שמועה כי מוצר מסוים מסוכן מאד לבריאות. ככל שנתמיד באמונתנו העיקשת ונלהבת, נצליח ליצור אפקט שלא מבוסס על דבר מן המציאות וניצור מציאות חדשה בה תהיה למוצר מסוים תדמית של חולי, רוע ושליליות. דמיון, שמועה או אמונה היוצרת מציאות. גם אם אין בסיס לדברים והם לא נחקרו ונבדקו, התוצאה תהיה המנעות של צרכנים לרכוש את המוצר המדובר מתוך חשש כי יאונה להם משהו רע. זוהי נבואה שהגשימה את עצמה.
אפקט הפיגמליון יכול להיות גם חיובי. למשל בלימודים. הסיפור המוכר על המורה המקסיקני שקיבל תפקיד בשנות השמונים בבית ספר ציבורי וידוע לשמצה של ילדים המגיעים ממשפחות קשות יום הפך בסופו של דבר לסרט. הסיפור (האמיתי) הראה את האמונה והציפיות שתלה המורה בתלמידיו הבעייתיים והאמונה השלמה שלו בהם, עד כי החלו להאמין בעצמם ביכולות שלהם וקצרו את הפרס הנכסף בתחרות כלל ארצית. הם כה הצליחו עד כי רבים האמינו כי התוצאות נגנבו והיו ידועות להם מראש.
עניין של תפיסה
למעשה, אפקט הפיגמליון, אם הוא מתועל לנתיבים חיוביים, יכול להיות כלי שימושי ויעיל במקומות כמו עבודה, בית הספר וגם בחיים האישיים. אם המסר שמעביר מנהל בחברה לעובדיו כי הם עולים לו כסף רב, עבודתם לא מוערכת וניתן להחליף אותם בעובד אחר בכל רגע נתון, יתחיל העובד לחוש חסר ערך והתפוקה שלו בעבודה תרד משמעותית. אולם אם יתעל המנהל את המסרים שלו, גלויים או סמויים, וישדר ציפיות גבוהות מהעובדים, הערכה לעבודתם והכרה בכישוריהם וביכולתם להצליח, הרי שנוצר כאן אפקט הפיגמליון לתועלת החברה שמקבלת עובד שמאמין בעצמו, בתרומה שלו לעבודה ומכאן הרצון שלו להוכיח את עצמו ולייצר תפוקה מקסימלית. אפקט זה בתחומי הניהול נקרא גם מנהיגות פיגמליון.
אפקט הפיגמליון במובן החיובי שלו מהווה כלי מרכזי להגברת מוטיבציה, עיצוב התנהגות בקרב ילדים ומבוגרים כאחד, ושימוש במודל של נבואה המגשימה את עצמה למישוריםמעצימים וחיוביים.
ומאמר- כאן
http://portal.macam.ac.il/DbImage.aspx?image=file&id=2218

לב אמיץועיינו שם בתשובתו המפורטת של האדמו"ר מדמבלדור לכבוד הנער הצעיר בימים רך בשנים ומתלמד בקסמים הי"ו האר"י פוטר - איך מאריך לו בנועם ובסבר פנים יפות על משמעות הנבואה שהגשימה את עצמה דווקא עליו ולא על אחר.
נפש חיה.חתול ≠ שם של חיה
חתול - עטוף, מלשון חותלות.
(פעם היו עוטפים את התינוקות בחיתולים, היום עושים זאת עם טיטולים.)
פותח שרשור שיגיע מקסימום לחמש תגובות... מעניין אם יושבי הפורום יצליחו לעמוד בזה 
וזה לא חכמה גדולה לשים כוכבים על כל הודעה שניה ובכך ולהקפיץ את מספר ההודעות... 

יש כבר פורום בית מדרש, ![]()
רק חבל הוא לא פעיל... ![]()
עוגי פלצתצריך פשוט לשנות את שם הפורום ההוא, כדי למשוך עוד אנשים 
"פורום יושבי קרנות"...
ימ''ל@עוגי פלצת, תפסתי לך את התגובה ה650 ![]()

אררר |זועף| הייתה ה-650.
וזה מה שהיה לך לכתוב,
איך אתה ישן בלילות עם זה?! 
חיכיתי לתגובה ה650 כדי להזכיר את הפורום הכי חשוב באתר, המזוזה של מערכת הפורומים (על משקל "המזוזה של הכנסת" ובהשראת החתימה שלך).
ואגב שינה בלילה - הגיע הזמן שתנוח אחרי 4 ימי עשייה בלתי נלאית בקידום השרשור הלז, אני מדמיין אותך בוהה במחשב טרוט עיניים ועם קיסמים בעפעפיים. 

חכה! אל תגלה לי, אני אזכר... ![]()
עוגי פלצת
עוגי פלצתמתלבט אם לקחת את כל החומר שנצבר פה
ולעצב חוברת קטנה 
נקודהבס"ד
מתאפקת לא לנעות לעצמי
))נקודהבס"ד
והקשר בעיקר על עבודת הקטורת,
כי הקטרת הקטורת הייתה ידועה כסגולה לפרנסה,
ולכן גם כל כהן יכול היה להקטיר פעם אחת בחייו 
עוגי פלצת"לְמַעַן תִּזְכְּרִי וָבֹשְׁתְּ וְלֹא יִהְיֶה לָּךְ עוֹד פִּתְחוֹן פֶּה מִפְּנֵי כְּלִמָּתֵךְ בְּכַפְּרִי לָךְ לְכָל אֲשֶׁר עָשִׂית..." (יחזקאל טז סג)
. אכן, אלא ש..אדם כל שהואפח - מלכודת, (כמו 'נפשנו כציפור נמלטה מפח יוקשים').
הפחת - בור. (כמו 'נחבא באחת הפחתים').
הפח גרוע יותר מהפחת, ובאמת בפסוק הסדר הפוך "והעולה מתוך הפחת ילכד בפח".
התר נדרים פורחין באויר, ואין להם על מה שיסמכו.
הלכות שבת חגיגות והמעילות, הרי הם כהררים התלויין בשערה, שהן מקרא מעט והלכות מרבות. הדינין והעבודות הטהרות והטמאות ועריות, יש להן על מה שיסמכו.
הן הן גופי תורה.
האם- כך מעשה הבת.
כתובות ס"ג ע"א
מעשה אבות סי' לבנים- http://www.biu.ac.il/JH/Parasha/vaygash/raf.html
...
...
ימ''ל
ברוך ה'.
נפש חיה.משלי כ"ו י"א.
...
נפש חיה.אדם מחפש למלא משימה קלה ומוצא שהוא בעצם ממלא משימה בקנה מידה גדול ומשמעותי הרבה יותר.
ימ''ל
עוגי פלצתאו כמו שאומרים היום - עוד לא ניגב את החלב מהשפתים
או לחילופין מה הפז"ם ש'ך
)
שכוייעחעוגי פלצתהכוונה היא לדעת לקבל מאדם את הדברים הטובים בלי להיות מושפעים מהצדדים הלא טובים של האדם
רבי מאיר באיזה הקשר?עוגי פלצתמקור מדוייק יגיע בעהי"ת- הנהו המקור
ר לוי בר סיסי שהגיע לאנשי סימוניא וזחה עליו דעתו כאשר כיבדו אותו
וע"כ שכח תלמודו.
מתואר ביבמות יב הלכה ו וכן בבראשית רבה פרשה יא
ואיך לא- כה עשו חכמינו מפורש 
חח למה זה לא נותן לי להגיב?עוגי פלצת
עוגי פלצת
תרחיבבב חחעוגי פלצתשהיו פטורים מתפילה ומפסיקים רק לקריאת שמע
שכוייח, אגב מגניב לעיין בסוגיא הזועוגי פלצתבתחילת ירושלמי ברכות, ממש אהבתי
לא זוכר מי
בסוף ברכות על שלושה אמוראים שיצאו לחול וכאשר היו במקום מסוים ביקשו מהם לדבר אז הם התחילו בתשבחות למקום
כינוי חיבה של ר חייא לרב (אחינו)
או שזה רק רשי או תוס פות שמשווים לבן אחותי?
שכוייחעוגי פלצתככה אני זוכר אבל לא זוכר מה זה
שכויעח!!עוגי פלצת
והקשר?עוגי פלצתאני שמעתי עוד מקור לביטוי, לא יודע מה הייחס בינו לבין המקור מהתנ"ך, שזה על שם הצמח כלח שהוא ספוגי מבפנים וקשה מבחוץ והיו מדליקים את הבפנים שלו, (אולי כדי לעשן...) וכשהבפנים נגמר - אבד עליו הכלח...
אולי כלך מזוהה עם כלח . צריך לבדוק.
נקודהבס"ד
אין אדם חוטא אלא אם כן נכנסת בו רוח שטות
עוגי פלצת
בס"ד
את המקור לזה אני לא יודעת...
פלצור
לב אמיץ
נקודהישנם כמה דרכים לפרש את הביטוי. מוזמנים להביא ה-כל! 

ימ''לתירס לא למאכל?
סבא וסבתה שהם לא ההורים של אבא ואמא?
להבים שהם לא סכינים?
וכפתורים שהם לא בבגדים? (פעמיים)
בס"ד
זוכרת עד עכשיו איך ישבתי בכיתה וניסיתי לדמיין את הפנים שלהם 

קנטים זה סוג של קרשים, לא?
מ"הכה את המומחה" שם:
קנטים הם אריחי הרצפה המונחים במאונך לרצפה על הקירות. ידוע לכל שספונג'ה, אם היא לא כוללת "לעשות קנטים" (לנקות את הקנטים), היא לא ספונג'ה רצינית בכלל. המצב בקנטים -> המצב בתחתית, קרוב לרצפה
ותן טלזה מני קוצים וכשהם עולים (צומחים) במקום בנוי זה אומר שהוא חרב
בן יהודאי שכמוך 
בערך,ימ''ל
. זו המשמעות כיום, מה המשמעות המקורית?ימ''ל
ימ''ל
עוגי פלצתבונוס: הסבר את הסתירה
אבל תסביר את הסתירה 
כי אין קטגור נעשה סניגור ומצד שני פרה אדומה היא כדי לכפר על חטא העגל, אבל זה מזכיר את החטא. זאת השאלה.
עוגי פלצתבס"ד
רש"י...
מה קרה לכם?
בס"ד
למה פרה לא יכולה להיות קטגור,
עם כל דמיונה לעגל.
אבל אולי לא לזה התכוונו השואלים,
סופרת שוב 8 תגובות...
אופס..
צודק.פיספסתי
יישר כוח
בכול אופן כמו שכתבת הסיבה שלא תוקעים בשופר של פרה היא אחרת (הקרן היא עצם אחת בעוד ששופר חייב להיות 2 עצמות ומוציאים את הפנימית)
וד.א. פרה אדומה דורשים שזה כפרה על העגל - כנראה מאחר שהיא נשרפת כליל (ודומה לכגל שנטחן עד דק) ובעצם זה כי היא לא קיימת בעין וההשמדה שלה היא חלק רעיוני מהכפרה
למעשה ניתן להפרידן ללא קידוח כלל
זו הסיבה שלהלכה - והראיה לכך היא שגם חיות אחרות זה המדד אם כשרות לשופר
בכול אופן ב-תקפ"א א אכן כתוב שרוב החיות פסולות (אומנם כותב פרה - אבל משווה לה את את השאר)
@עוגי פלצת, הכוונה אליך.
עוגי פלצתהיום הכוונה היא לברך שיהיה מזל, לענ"ד בטעות (לא משהו יהודי בעיקרו).
"בני אדם יושבי חשך.."

שהיו מביאים ומעשנים (על מחתות) אחרי האוכל
אם אני זוכר נכון המשמעות של המשפט היא שמברכים אחרי הבאת המוגמר (בדווקה כי אז יש ריח טוב) או שזה דיון על האם הוא קובע ברכה בפני עצמו (מיני בשמים)
היום הפכו את זה למשמעות המילולית של מוגמר דהינו לא להשוויץ במה שלא סוים אלה רק לברך על המוגמר
נ.ב. וחבירו הוא ה"אל יתהלל חוגר כמפתח" שכבר היה כאן
צריך עיון
ומשמעות?עוגי פלצתבשמואל כששאול עזב את דוד בפעם השנייה. מחלקות כי הם היו שתי מחלקות - של שאול ושל דוד ושם הם נחלקו לשתי דרכים (ייתכן שזאת הכוונה גם במחלוקת כי בלשון חז"ל מחלוקת היא גם מחלקה כמו שאמרו "מחלוקת קרח ועדתו")
משו על הפשט?עוגי פלצתקרובים אסורים להעיד כי הם משוחדים, כש"כ האדם עצמו שהוא קרוב אצל עצמו.
במקור: כפשוטו, שאמירת הדברים הייתה תוך כדי ישיבה על מדוכה.
הושאל במשמעות של: נתן את דעתו, דן בדבר.
תכף אבדוק
במשמעות של חוסר פשרה, העמדת הדין על עמדו בכל מצב.
פשט הביטוי: הדין יעמוד אפילו אם יהיה צורך לעשות חור בהר.
נולאית
עוגי פלצת
עוגי פלצת
עוגי פלצת
משיח בן דוד
בכניסה למשרדי ערוץ שבע בפתח תקווה
תרתי משמע.....נפש חיה.נאמר על תקנת הכתובה שתוקנה כדי שלא יהיה קל בעיניו לגרש את אשתו אבל מצד שני הבעל נאמן לומר שאינה בתולה ולהפסיד לה את הכתובה (זכור לי בעוד הקשר
)
עוגי פלצת
נכון, לגבי גט. שכוייחימ''לומעתה בינו תבינו את לשונו המיוחדת של רש"י בגיטין (סח.) ד"ה כרו. ע"ש.
בין שתי כוחות פיזיים/נפשיים/ רוחניים/ החלטות.
ובלי היכולת לצאת לכאן או לשם.
הפטיש בא חהכות על הסדן ולרכך את המתכת מסכנה המתכת.
היא צריכה לעבור בירור נוקב.
אבל אולי זה התכלית של הכאב הזה.
כמו בין המיצרים.
בין המצרים והים.
כמו קובו במלך האריות 2 ברגעים הטרגיים.
זה ממש ביטוי נפלא.
חבל שאיני משתמש בו יותר.
מה המקור באמת?

חלושששש
עוגי פלצת

סמוכים על שלחנו של ראש הגולה-
לעניין סילוק סעודה והיסח הדעת מהברכה-
ברכות מב-
"רבא ורבי זירא איקלעו לבי ריש גלותא לבתר דסליקו תכא מקמייהו שדרו להו ריסתנא מבי ריש גלותא רבא אכיל ורבי זירא לא אכיל א"ל לא סבר לה מר סלק אסור מלאכול א"ל אנן אתכא דריש גלותא סמכינן:"
אתכא דמרן סמכינן- שימוש מושאל בביטוי - סמוכים על שלחנו של מרן- הספר שלחן ערוך, ועל הוראותיו.
זאת הייתה שיטת רבן גמליאל כשהיה נשיא עד שר' אלעזר בן עזריא החליפו וסילק את השומר
שימו לב שהאותיות ה'תוכו' של הן 'כברו' ולהפך
מהרב יצחק גינזבורג
וההקשר?רחפת..
עלו והצליחו!רחפת..
"מאי שינה כדרב חסדא דאמר רב חסדא ברותחין קלקלו וברותחין נידונו ברותחין קלקלו בעבירה וברותחין נידונו" (ראש השנה יב א).
הייתה שאלה האם זה "נחת המעות על קרן הצבי" כאשר לא ברור מה יהיה עתיד ההתיישבות"
התשובה הייתה שזו הנחת מעות "על ארץ הצבי"
...עוגי פלצת"נִבְזֶה וַחֲדַל אִישִׁים, אִישׁ מַכְאֹבוֹת וִידוּעַ חֹלִי; וּכְמַסְתֵּר פָּנִים מִמֶּנּוּ, נִבְזֶה וְלֹא חֲשַׁבְנֻהוּ."
.,.,עוגי פלצתלארגון מעגלים דרושים מדריכים לחיים !
מודל פעילות של 4.5 שעות שבועיות * פעילות קבועה בכיתות יא-יב * שיחות אישיות * פעילות חווייתית * עדיפות לבעלי ניסיון בחינוך הלא-פורמלי
לפרטים ושליחת קורות חיים www.maagalim.org
.. ממשלי.dora
מצחיק?dora

נפש חיה.
עוגי פלצת
עוגי פלצת
לב אמיץעדיף להשתייך לחברה טובה ולהיות שולי
מאשר להיות מוביל בחברה בעייתית
עוגי פלצת
עוגי פלצת
פלצורוַיֵּשְׁבוּ אִתּוֹ לָאָרֶץ שִׁבְעַת יָמִים וְשִׁבְעַת לֵילוֹת, וְאֵין דֹּבֵר אֵלָיו דָּבָר כִּי רָאוּ כִּי גָדַל הַכְּאֵב מְאֹד.(איוב, פרק ב, פסוק יג)
"וְהִנֵּה קַמְתֶּם תַּחַת אֲבֹתֵיכֶם תַּרְבּוּת אֲנָשִׁים חַטָּאִים לִסְפּוֹת עוֹד עַל חֲרוֹן אַף ה׳ אֶל יִשְׂרָאֵל." (במדבר ל"ב, יד).
המילה מוזכרת גם במשנה וגם בגמראעוגי פלצתכל אחד בהקשר אחר
מי מוצא? 
לב אמיץ
לב אמיץולא מלאכים,
ואין אנו יכולים להיזהר ולהישמר כל כך.
וממילא ברור שלא נאסרו דברים שאי אפשר להישמר מהם.
בעקבו רואה, אך לא בנוגעת.
ארץ השוקולדישיבות סורה ופומפדיתא גלו לבגדד במהלך השנים
ככה שזה כן יכול להיות גאון
במעשה דרבי אליעזר במסכת ביצה (טו, ב) שהיה דורש כל היום כולו בהלכות יום טוב.
יצתה כת ראשונה, אמר הללו בעלי פטסין, פירוש, חביות גדולות, כלומר הכינו להם סעודה גדולה, לפיכך מיהרו לצאת.
רבי אליעזר לשיטתו, שאומר שמחת יום טוב רשות.

באיזה הקשר?רחפת..
רחפת..
עוגי פלצת
הרעים
וישתו התל' הבאים אחריכם וימותו
ונמצא ש"ש מתחלל"
מס' אבות א יא.
רחפת..אפילו שאין הקשר כי זה מוקרץ..
התגובה הבאה שייכת לאיחוד!!
והיא לא משלנו
כי אנחנו מד"א
נפש חיה.
עוגי פלצתוואי מגניב. הם כותבים את אותו שיר עם ניקוד ובלי ניקוד
כי בגוגל יותר קל למצוא את השיר בלי ניקוד
אפשר לתרגל ככה ניקוד ולראות אם ניקדת נכון 
שיר ממש מהמם, תודה רבה!! 
(לגבי "מוזרות בלבנה" - זה במשניות
)
)עוגי פלצתהיו מתכנסות לטוות לאור הלבנה,
והיו משוחחות כדי להפיג את הפחד מחשכת הלילה.

עוגי פלצתופרחח, אכן 
עוגי פלצת
לי זה הזכיר ''גורו לכם אויבי היורש!!!''הולם במיוחד
אחלה דברים ישעוגי פלצת
ומרוב השיעמום יוצאות מגידרן הרגיל ו-- מרכלות.
נאמר לגבי אישה שיצא עליה שם רע שזינתה תחת בעלה, שלדעה אחת מקבל תוקף רק משיאו ויתנו בה מוזרות בלבנה (גיטין פט. ועי' בתוס' סוטה כז.).

ב"ק פז.
לא יסודי.
ורץ לפני מרכבתו של אחאב. אי שם בין סוף פרק י"ז במלכים א לתחילת פרק י"ח, נראה לי.
ולאף אחד אין באמת מושג מה המשמעות המקורית של הביטוי, כך שגם אי אפשר כ"כ להוציא אותו מהקשרו...
הכוונה המקורית היא בטח שאשתו של אדם שמוגדר כ'חבר' (הווה אומר - שאוכל חולין בטהרה ומפריש מעשרותיו ברגע שמכניס לביתו וכן הלאה) אזי חזקה עליה שגם היא שייכת לקבוצת האנשים הזאת, וניתן לסמוך על כך שהקפידה בהלכות טומאה וטהרה, מעשרות וכו'.
לא שמעתי שמשתמשים בזה, אבל אני יכול לחשוב מה עשו לביטוי הזה היום
שאשתו של החבר שלי היא כמו חבר שלי? (תכל'ס יש בזה משהו... שימוש נפלא במשפט...)

^^עוגי פלצת
מה מקורו?עוגי פלצת
!!!!עוגי פלצת
! !עוגי פלצת
מה מקורו של רש"י ומה המשמעות?עוגי פלצתמשמעות היא- ככל שחביב על אדם מישהו
הוא "ישמור" אותו לסו/ף/אחרון.

בדברי הגמרא בענייןעוגי פלצתמאשר כ'הלכה'. ההלכה היא, כמובן, לא לחטוא בכלל...

!!!עוגי פלצת
מצאתי ישעיהונפש חיה."אֲנִי אָמַרְתִּי בִּדְמִי יָמַי אֵלֵכָה, בְּשַׁעֲרֵי שְׁאוֹל פֻּקַּדְתִּי יֶתֶר שְׁנוֹתָי:"
ישעיה לח, י.
עוגי פלצת
ומה משמעות המילה?עוגי פלצת

עוגי פלצתכמו מספר התגובות בשרשור הזה 
מחיל אל חיל... 

עוגי פלצת
.לב אמיץוגם בפתחו את השער של קדיה מולודובסקי יש שיר על הגולם שממלא דליים ומציף את העיירה ב"הוי מים שאין להם סוף".
וראיתי גם שהסופר מיכאל שיינפלד כתב ספר בשם הזה.
)עוגי פלצת
סמיילי הולך?נפש חיה.

!!!!נפש חיה.שופטים ה, יח.
חירף נפשו- מסר נפשו. (תוך הסתכנות)
פרח השדה

dora
עוגי פלצת
dora

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆dora@עוגי פלצת
אני צכה כוכב ומדבקה
"גם אני בקייטנת צמ"ע
...."

עוגי פלצת
נפש חיה.
פרח השדה[במסכת ברכות]
וְרַבִּים מִיְּשֵׁנֵי אַדְמַת עָפָר יָקִיצוּ אֵלֶּה לְחַיֵּי עוֹלָם וְאֵלֶּה לַחֲרָפוֹת לְדִרְאוֹן עוֹלָם.
דניאל יב ב.
![]()
רחפת..זה לא ייאומן, כל פעם מחדש.. אתה אובססיבי לשירשור הזה!
עוגי פלצת
doraהסמסונג הקטן הקודם. משהו בסגנון?
אגב לרב עובדיה יש שותים מהתהלים הזהנפש חיה.

האם היה בתקופתם.
חושדני שזה מהביטויים שעליהם נאמר באידיש 'זה נשמע יותר טוב..'
(ומאלפת)
"הסחורה הזאת היא 'על הפנים'".
(רמז כלול)
בהצלחה
וַיִּפֹּל אַבְרָהָם עַל פָּנָיו וַיִּצְחָק וַיֹּאמֶר בְּלִבּוֹ הַלְּבֶן מֵאָה שָׁנָה יִוָּלֵד וְאִם שָׂרָה הֲבַת תִּשְׁעִים שָׁנָה תֵּלֵד.
איך זה קשור לשימוש הנפוץ של הביטוי
במשמעות של איכות ירודה?
נפש חיה.איפה הבנים שלומדים גמרא?
![]()
וסליחה מכל מי שלא הזכרתי

אני פשוט רגיל לכך
שבנים לומדים גמרא ולא בנות...

ותזכה ב-
?

ההקשר: אם לראובן אסור ע"י נדר לקבל הנאה משמעון, לכאורה היה מותר לו לקנות ממנו (כיוון שהוא נותן בתמורת הסחורה את שוויה המדויק); אבל לפעמים יש בעצם המכירה הנאה, מעבר לשווי הכספי. בזה יש חילוק בדין בין סחורה "שהיית שמח להשיג לרכושך" (בארמית: "חריפא") לבין סחורה "שהיית שמח להיפטר ממנה" (בארמית: "דרמי על אפיה" - "על הפנים").
הגמרא מתארת מקרה
שיש הנאה לאדם המוכר חפץ במחיר שקנה אותו,
אע"פ שלכאורה אינו מרוויח דבר ממכירה זו.
כאשר אין ביקוש לסחורה זו,
גם אם הוא מוכר אותה במחיר שקנה אותה ("שווה בשווה"),
יש לו הנאה ממכירה זו.
[ובמקרה של 'מודר הנאה' יהיה אסור לו למכור שווה בשווה.]
כדי לתאר מציאות זו של סחורה שאין לה ביקוש,
משתמשת הגמרא בביטוי "בזבינא דרמי על אפיה" -
תרגום מילולי: סחורה המונחת על פניו;
פירוש: עסק רע, דהיינו חפץ שאין עליו קופצים לקנות, ודומה לו כמי שמונחת על פניו. (ע"פ 'המפרש')
כלומר, סחורה שלא נמכרת אלא נשארת בחנות מול הפנים שלו.
מכאן הושאל הביטוי 'על הפנים' לסחורה באיכות גרועה.
חסין קדושולמי שלא מבין ארמית?
כלומר אינה נמכרת
ומונחת כנגד פניו.
מכאן נגזר הביטוי 'על הפנים'.

וזה עוד לא היה...
היסטורי אמיתי
אילו מעשים היסטוריים עשית היום?
" קְרָא אֵלַי וְאֶעֱנֶךָּ וְאַגִּידָה לְּךָ גְּדֹלוֹת וּבְצֻרוֹת לֹא יְדַעְתָּם" (ירמיהו לג, ג)
והרד"ק שם פירש "ואגידה לך גדולות ובצורות לא ידעתם - אגידה לך נחמות גדולות וחזקות שלא ידעתם וי"ת רברבן ונטירן היה קורא ונצורות בנו"ן".
וכנראה שכך גם הייתה גירסת רש"י.

מזל שהקפצתי אותו
ותן טל
עוגי פלצתלשון נופל על לשון.
והרי למאזניים אין לשון.
ביטוי מושאל-
כשם שהלשון היא איבר רגיש החש מיידית ומביא לתוצאה מכריעה [למשל- רגישות מיידית ל חם קר וכו']
ככך מי שעומד כ "לשון מאזניים" נמצא בעמדת הכרעה לחיוב או לשלילה.

עוגי פלצת
לב אמיץ
עוגי פלצתאחרונהנסעתי היום ברחבי ארצנו, בשטח שנמצא מחוץ לגבולותיה הרשמיים של מדינת ישראל (כלומר יו"ש).
באחת מתחנות האוטובוס שבהן לא עוברים אוטובוסים,
עמדה נערה צעירה והושיטה ידה לכיוון הכביש.
עצרתי לידה, פתחתי את החלון, ואחרי שהבנו שהיעדים שלנו קרובים זה לזה - היא חשה להיכנס לתוך המכונית.
אחרי מספר דקות במכונית, הטלפון התחיל לצלצל. על המסך הגדול של הרכב היה כתוב באותיות קידוש לבנה: מוחמד אל חטיב.
עניתי למוחמד, קולגה בעבודה, ביולוג גאון, בעל מבטא ערבי כבד.
אתה לא יודע מה גיליתי, הוא אמר לי. אבל אני יכול לספר לך רק אם אתה לבד.
מצטער, מוחמד, יש לי טרמפיסטית במכונית.
אה, אמר מוחמד, אז נהיה בקשר, הפטיר וניתק את הטלפון.
המשכתי לנסוע עוד כמה רגעים, עד שהבחנתי שהבחורה רועדת מפחד.
היא עלתה על טרמפ, ולא רק שהיא שמעה שיחה עם מוחמד במבטא ערבי כבד, אלא היא שמעה שמוחמד קיבל דיווח על זה שיש לי טרמפיסטית ברכב.
כנראה הראש שלה התחיל להריץ סרטים.
מיד כשקלטתי את המצב שלה, הסברתי לה שמוחמד עובד איתי, סיפרתי לה על מהות העבודה שלנו, ואפילו הקראתי לה בע"פ את שיר של יום.
של יום רביעי כמובן, של הביוקר.
התנצלתי על הלחץ ועל החרדה שהיא חוותה.
בקיצור,
מסר לקהל הקדוש:
לא לענות למוחמד כשאתם עם טרמפיסטים. וגם אם כן, לא להגיד להם שיש לכם טרמפיסטים.
*שם המשפחה שלו כאן שונה כדי למנוע זיהוי. שאר הפרטים נכונים.
כמו שאספר שהעלתי טרמפיסטית, לחצתי על הכפתור שהופך את האוטו לרובוטריק מעופף בשביל לדלג על הפקק במחסום חיזמא, טסנו מעל ירושלים רבתי ונחתנו בכותל ובירכנו הגומל בסידור אדום בנוסח רפורמי.
צבע הסידור שונה על מנת למנוע זיהוי. ככה אין מצב שהיא תזהה אותי.
אני לא יודע אם אתה בכוונה צוחק🙈
אבל
הוא לא רוצה שיהיה זיהוי שלו או של המוחמד הזה
לא של הטרמפיסטית
פשוט אני..ובלי השם שלו - לא תוכלו לחפש אותו בגוגל...
הוא קיים בכלל? הוא ברור לכם?
יהיה ברור אי פעם?
איך אחרים רואים את המקום שלכם?
זה למעשה תפקיד? שליחות? כישרון?
רק מי שהבין את השאלה שיענה. תודה 🙂
אין לי "מקום" בעולם... אני כאן כל רגע שה' מחליט שאהיה כאן, כל רגע מחדש.
שליחה, כל מה שיש לי זה מה', ממה שהוא נותן לי משתדלת לתת.
אחרים רואים את מה שאני באמת מכוונת. כשאני מצליחה באמת לכוון ולהיות בתודעה של מה שכתבתי לפני- אנשים רואים את זה, זה ממש כאילו "שם ה' נקרא עליך ויראו ממך". יראת כבוד כזו.
אבל לא תמיד אני ככה, וכשאני פועלת ממניעים אגואיסטים זה ניכר.
אין לנו תפקיד אחד בעולם חוץ מלעשות את רצון ה' ולהתקרב אליו.
וזה כן בא ביחד עם מודעות עצמית, לראות מה הכלים שה' שם לך.
אם זה יכולת לשמח אנשים, אם זה לימוד שאתה צריך להפיץ... מבינים את זה לפי מה שקורה איתך, אתה יודע במה אתה טוב, ועדיין כל פעם ה' שם אותך בסיטואציה אחרת, כל רגע בפני עצמו.
יכול להיות שאתה אדם תוסס ואתה יודע איך להשתמש בזה לטוב אבל עכשיו ה' רוצה אותך בפקק ולראות איך אתה מגיב ואם תתעצבן. זה מלא דברים. המגמה היא אחת.
היא הדרך, לא המטרה.
מי שמתקבע על התכונה שבעיניו היא התפקיד שלו עלול לחטוא לעיקר.
כי תמיד חשבתי שכישרון ויעוד קשורים זה לזה.
תוכלי לבאר את כוונתך?
ברור לי מאד
לעשות טוב לעצמי ולאחרים
ללמוד ולהשתפר מיום ליום
אני לא מוטרדת ממה אנשים אחרים חושבים על התפקיד שלי
את התפקיד שלי רק אני קובעת ושאחרים יתעסקו בתפקידים שלהם
יעוד של כל מי שרוצה בזה
לא רואה צורך לתחום את תפקידי לתחום מסוים
לא מפחד לדבר בשם עצמו
וכנראה לא פותח פצלש
אבל היום אני כבר רק מפה כמעט
ולא כ"כ משתמש במקורי
היה לי כינוי בלי הנקודה ושכחתי את הסיסמא אליו
לפני הרבה שנים
מלבד אחד כמו מבולבלת, לא זוכר מה הפצלש
ארץ השוקולדאוי, עלית עלינו🙈
@מבולבלת מאדדדד , באיזה ניק נשתמש?
אומנם פתחתי הרבה בעבר אבל ברשמי אני קופץ מידי פעם לבנות מרכלות עלי אבל לא יותר מכך.
אני אפילו לא מכוון את זה.. אני פשוט מתחבר ומה שיוצא לי בהתחברות אני מתחבר.. חחח
אבל לצערי מהצד השני, כעסתי על מישהו ולא רציתי להסביר...
כשמישהו מכעיס אותי כל כך ואח"כ עוד שואל למה אני כועסת, זה עוד יותר מרגיז ומתסכל וגומר את הסבלנות. כאילו... אתה עושה דבר כל כך מציק ולא ברור לך על מה אני כועסת?? זה מעלה את התחושה שמדובר בהיתממות ולא באמת ברצון כנה להבין למה כעסתי..
אני חושבת שהפתרון במצב כזה הוא פשוט להתרחק ממי שכועס עליך, אם אתה חשוב לו, כשהוא ירגע הוא יפנה אליך בעצמו...
מגבשים וכייפים ששווה לקנות?
תודה
שם קוד,
אליאס,
דיקסיט,
עידן האבן,
טיקט טו רייד,
Robo rally,
The crew,
Avalon,
Shadows over Camelot,
Nefarious,
Colloretto,
סושי גו,
אזול,
Draftasorus
מה זה השמות האלה אתה בטוח שזה בישראל?😂
ממש תודה!
מה ה3 הכי מומלצים בעיניך? (חוץ משם קוד ואליאס)
ולא יודע אם תרגמו אותם, בכל מקרה, בכלל המשחקים שפירטתי אין מלל כמעט.
תלוי מה הסגנון שאת מחפשת?
האורך? מספר השחקנים?
שנאת האדם בעצמו, כי האדם שונא לעצמו יותר מכל שונאיו"
(אמר דודי זקני רבי פנחס הורוביץ זצ"ל בדרשתו הידועה בשם 'כל המפרשים וספרי המוסר')
איך אתם מבינים את המשפט? איזה תחושות יש לכם סביב זה?
כלומר שנאה עצמית היא לא הפרעה בפני עצמה, אלא תסמין של הפרעות ומחלות שונות, בעיקר דיכאון מג'ורי והפרעות חרדה למיניהן.
מכמה היבטים לגבי קנאה וכעס שמבלבלים את הדעת.
מקומות מהיבטים שונים.
בכללי הוא כותב עמוק עם המון מקורות והסברים קצרים, וכדי להבין את השפה שלו ואת הרעיונות שהוא מנסה להעביר, צריך הרבה יגיעה. גם צריך להשוות בין כמה וכמה מקומות.
אתן לך דוגמית מהפרשה שהייתה:
"שענין הפגם שהוצרך לתקן הוא בחינת חטא עץ הדעת כמבואר אצלינו בהרבה מקומות, ופגם עץ הדעת הוא בג' בחינות קנאה ותאוה וכבוד המוציאין את האדם מן העולם [אבות פ"ד מכ"א], והוא נתקן ע"י ג' אבות שהם בבחינת אהבת ה' ויראתו ותפארתו כמש"ה [ישעיהו מט, ג] ישראל אשר בך אתפאר שהוא תיקון ג' בחינות אלו, והרמז לזה כי ג' אבות עם הכולל כמספר עץ הדעת".
כלל וכלל ושצריך להתגבר על זה, רק הוא מציין תופעה. הוא אומר בלשונו שדווקא צריך להפוך את המחשבות עלמא דחירות.
הרבה פעמים (לרוב) לאדם יש דימוי עצמי נמוך
זה גורם לו לשנאה עצמית, תיעוב עצמי מוסתר או יותר גלוי.
וזה הרבה ממה שהורס לאדם בחיים, זה התעללות עצמית.
בלי מודע האדם בעצמו מחבל לעצמו בחיים.
הטוב
מה זה בעצם אומר שמשהו הוא טוב?
מה מגדיר משהו כטוב?
מה בעצם מיוחד בדברים טובים?
ומה בעצם אנחנו מתכוונים שטוב לנו?
מנסה טיפה להעמיק מה זה בעצם אומר הטוב הזה
זה מושג יומיומי אבל הוא חמקמק
אשמח למחשבות שלכם
את שלי אשתף בהמשך בעזרת השם ובלי נדר, כשהם קצת יותר יתבשלו
תודה
האמת שאני כתבתי טוב לא התכוונתי דווקא לטוב במובן של נכון מוסרית אלא גם לטוב במובן הנעים והמועיל
כלומר גם מסעדה טעימה היא מסעדה טובה למרות שאין בה שום דבר מוסרי
אבל ברור שהמוסריות היא גם חלק מהטוב הזה
כשחיים את האדם שאנחנו בכל המובנים. כשמחים בחלקנו אבל משתדלים
לדייק יותר במה שממלא אותנו סיפוק. בנתינה לעצמנו ולאחרים בצורה מאוזנת,
כשמצליחים להתגבר על משהו אצלנו, ולו אחת ליום ומבחינים בזה.
כשמצליחים לגרום למישהו (במיוחד במשפחה) שמחה. כשמצליחיףם
לבטא את הכשרונות שבנו, כשבסוף היום, כשמתבוננים אחורה, מרגישים
שהיום מוצה. היטב ולא בוזבז. מוצה נכון. כשזוכרים שהשם מלווה אותנו
תמיד בכל זמן ובכל מקום.
מותר לשאול ולתהות כפי שהיא תוהה (בליל סערה...). בטוחה שיש הרבה ספרי קודש שמדברים על זה והוגים בזה.
צריך למצוא אותם. אולי תנסי לשמוע שיעורים של הרב אהרן לוי בהידברות. מאוד מתקבל על הדעת שגם הנושא
הזה עולה באחד השיעורים, או ביותר. אפשר גם לשאול אותו בתגובות. הוא עונה, אמנם בקצרה, אבל זה יתן
כיוון מחשבה...
מה עם הרב נויגרשל? אם לא טועה, בימי שלישי בערב (22.00?). שואלים אותו כל מה שמעניין, מטריד,
מעלה תהיות....מאוד ממליצה. הוא גם יכול להפנות לשיעורים ו/או ספרים העוסקים בזה.
הוא עמוק וירא שמים ויודע ה מ ו ן.
אולי אפשר לחפש גם באינטרנט , כמובן, עם ביקורת ולא לקבל כל דבר - עם ביקורת ומחשבה.
להשוות לחכמינו, לדרך התורה.
בצורה שטחית אולי, שהטוב הוא הקב"ה. הוא מקור הטוב וכל מה שנובע ממנו הוא טוב.
מו"נ נחשב לספר פילוסופיה, לא?
במשפט אחד, למצוא חן בעיני אלוקים ואדם.
אולי, זה הטוב.
אני מציע לך לקרוא את הדיאלוג האפלטוני הידוע "אותיפרון", או למצער לקרוא את "פרוטגורס". הם עוסקים ממש בנושא הזה.
אני לא בטוח שתצא מהם תשובה חד משמעית, אבל אני בטוח שתירדם די מהר 
ולגבי איפה ה' בסיפור? ובכן, הוא זה שיצר את המערכת ואת האדם, ולכן הוא יודע מה עובד הכי "טוב" כלומר מה מתאים לחיים בצורה המושלמת.