מה כל כך קשה לנתניהו להיענות לדרישה של בנט?לב אמיץ

בדיוק מה שגורם לבנט להתעקש על העניין הזהאלעד
ולצורך העניין, שלוש אפשרויות שעלו בדעתי:

א. עניין עקרוני ליעל את עבודת הקבינט ולמנוע הדלפות, כאשר מנגד ביבי מעדיף להותיר הכל בעלטה הנתונה לשליטתו.
ב. בנט תפס טרמפ ואימץ רכיבה על הקטע הבטחוני וכשלי צוק איתן, לקראת הבחירות הבאות. זה כמובן לצנינים בעיני ביבי
ג. בנט נהנה לאחוז את השור בקרניו וביבי יודע שאין לו ברירה (המחנ"צ לא יעזו להכנס במקום הבית היהודי, וגם לא לפיד. זה די מכריח את ביבי להענות לכל גחמותיו כרגע)
טוב. כרגע נראה שבנט מתקשה לרדת מהעץאלעד

או שהוא יודע שביבי חייב להתקפל (המחנ"צ ולפיד לא יכולים להכנס בשלב זה במקום הבית היהודי).

או שהוא יודע שאם ביבי לא יתקפל יהיו בחירות והוא יגש אליהן באופן מוצלח יותר מתוך תקופה קצרצרה באופוזיציה לוחמנית ו"בטחונית-צוק איתן-קבינט" שהוא מייחל לעצמו, בחירות שביבי יגיע אליהן מותש ונבגד מאי פעם

גם אותי זה הטריד.פייקסמול
זהו שזה לא פשוט, כי בנט רוצה לקבל מידע מהצבא לפני שיעבור סינון של ראש הממשלה ושר הבטחון. אם תתקבל דרישתו, התוצאה תהיה שלכל חבר קבינט יהיה מעמד שווה לזה של ראש הממשלה, וגם זכות ווטו.
ככה לא מתנהל קבינט.
וכמו שיש רמטכ''ל אחד, ומפכ''ל אחד, והגה אחד בכל מכונית נורמלית... גם בנט צריך לבחור בין לקבל את סמכות ראש הממשלה לבין להניח מכתב התפטרות ולהתחיל את הספירה לבחירות ולאופוזיציה.
איפה פורסם שהוא דרש זכות וטו?צריך עיון
תקרא שוב מה שכתבתי.פייקסמול
זאת תהיה התוצאה.
ביבי לא היה מתקטנן איתו על איזה תוספת קצין זוטר או בכיר שיספק מידע שחסר כביכול.
אז זהו שזה הרבה יותר מורכב. בנט מחזיק הבטחה מביבי שימונה לשר ביטחון אם יביא איתו לכנסת את מספר המנדטים שהביא בסקרים.
למה החלטת שזה יתן להם זכות ווטו?צריך עיון
זה ימנע את המצב הנוכחי, שנותנים להם להחליט בלי לתת להם מידע
בסדרפייקסמול
יגידו לך מקורבי ראש הממשלה שמעכשו יפרטו יותר, ובמנות גדולות יותר.
וקצת בציניות, למה חשוב לבנט להיות בקבינט
התייאשתי, שבוע טובצריך עיון
כי אז זה אומר שהוא מודה שבנט צדק והוא (ביבי) לאמרדכי
בס"ד

ונתניהו לא אוהב את זה, במיוחד שבנט עושה מזה רעש שהוא זה שצדק בניגוד לשאר הקיבנט. הרי מלכתחילה נתיהו לא אהב שיש לבית היהודי נציגות מוגברת של הבית היהודי בקבינט. בנט נאבק ששקד תכנס גם היא. נצחון לבנט יוכיח את טעותו וכאמור נתניהו לא אוהב את זה.

היה משעשע לקרוא השבת את בן כספית במעריב פתאום מפרגן לבנט ומצדיק אותו. לא מאהבת בנט, אלא משנאת נתניהו. וזה לא רק בן כספית. דווקא השמאל הוא זה שעומד מאחורי בנט בעניין הזה. מעניין אם זה כי הם מאמינים שזה יפגע בקואליציה הוא רק בביבי.

אבל דבר אחד כן מפריע לי.
גם אם בנט צודק בדרישה שלו, האם זה הקו האדום שלו? על זה הוא מוכן להרוס עת הקואליציה? איפה הוא עכשיו במאבק על עמונה? איפה הוא הוא בנושאים אחרים שבזכותם הוא נבחר לייצג את הציונות הדתית?
השמאל תומך בבנט מסיבות טקטיותפייקסמול
באמצעות בנט מנסה השמאל לזעזע את הממשלה, ומצד שני בנט זקוק להכרה של השמאל.
במצב של היום אם הליכוד נופל גם הוא נופל. זה לא טוב לו פוליטית, אבל זה עניין אחר.
כל מי ששרה שנאה אותו, בסוף התברר שהוא חנפן/שתול של השמאלhamedinai

יש לה עין חדה, כמו ששרה אמנו הכירה מי זה ישמעאל, למרות שאברהם אבינו לא הכיר.

לא לחינם השמאל שונא את שרה.

אלעד

דאיי נו..

תמשיךךך!!

זה כבר מתחיל להיות הזוימרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך כ"א באייר תשע"ו 10:00
בס"ד

הדרישה של בנט היא נכונה, אבל בבית היהודי קצת הגזימו איתה. זה הקו האדום שלהם? על זה הם מוכנים לפרק את הממשלה וללכת לבחירות?

אני הייתי ממליץ להם להקשיב לחכמים מהם, לקחת כדור נגד כאבי ראש ולהמשיך הלאה...
זה מסכן יותר חיי אדם מפינוי של ישוב ספציפי כזהותן טל
או אחר (למרות שאני מקווה ומאמין שגם אם ירצו לפנות כליל את עמונה ולהרוס אותה, שגם זה יהיה קו אדום מבחינת המפלגה או לפחות רובה....)
ושחרור מחבלים כפי שהיה בכנסת הקודמת, לא מסכן אזרחים?מרדכי
בס"ד

זהו קו אדום מוזר ומוגזם מידי.

לגבי עמונה-
לפי מה שאני שמעתי, היחידה שיכולה למנוע את פינוי עמונה ולהסדיר אותו, זאת איילת שקד בתור שרת המשפטים. אלא שמהלך כזה עלול לסיים לה את העתיד הפוליטי ולהוציא עליה את כל המערכת המשפטית ואת כל השמאל. כך שהכדור בידיים שלה. האם ללכת בזה עד הסוף או לקחת כדור משכך כאבים. משום מה בימין ממליצים לה לקחת את האופצייה השניה.
אולי כן ואולי לא ואולי פחות מעכשיו ובכל מקרהותן טל
על מה אתה מתלונן - אם הקו האדום הזה בשבילך הוא מוזר ולא נצרך אז בבקשה, לא יהיה לך פתחון פה מעכשיו ועד סוף הימים לשאול על איזה שהוא משהו למה בנט לא מציב קו אדום על זה.

תלונחת אתה יכול לשלוח בבקשה לקברים של בניה שראל, הדר גולדין, וליאל גדעוני שנהרגו ממחבלים שפרצו ממנהרה, ולמעשה לרוב מוחלט של הרוגי צוק איתן שנהרגו בגלל כניסה צבאית בלי תיכנון מספק מראש של בניית תוכנית להתקפת המנהרות אף שכבר שנתיים קודם היו יכולים לבנות אחת כזאת.

אני לאממבין מה אתה רוצה. כשהוא מציב קו אדום לועגים לו כשהוא לא מציב גם לועגים לו...
אז הוא לא מקשיב לך וטוב שכך.

ואתה רוצה רגע שאהיה לריף? אז כן, נניח שזה עומד זה מול זה - תפקוד נכון וראוי של הקבינט המדיני שלמעשה הוא הקובע את מדיניות הביטחון בארץ ולא ראש הממשלה או שר הביטחון לבדם, אל מול מניעת הריסת עמונה - אז כמה שזה קשה להגיד את זה ולא הוגן, הראשון חשוב בהרבה מהשני. בהרבה.

ואחרי זה מתלוננים שהממשלה לא מץפקדת מספיק טוב... כאשר שר אחד וראש ממשלה מעקרים את יכולת השרים בממשלה ובקבינט להגיע להחלטות, את תהיו מופתעים שאכן הממשלה לא מתפקדת היטב.

ותרצו או לא, אכן בנט (וליברמן במידה מסוימת) הם הראשונים שהתריעו על המנהרות והכניסו את זה כמה שאפשר לתודעת השרים. גם כאשר היה צאוד קשה לחלץ מידע והערכות ועובדות בשטח מאת הגורמים המבצעים, בגלל הנחיות של רוה"מ ושר הביטחון...
שוב, הדרישה שלא נכונהמרדכי
בס"ד

אלא שבעיני זה זה הזוי שזה מה שהוא מציב בתור קו אדום.
כי הוא מציב את זה ולא משהו אחר?ותן טל
אם היה מציב את פינוי עמונה או פינוי ישוב אחר בתור קו אדום (וייתכן שהציבו. עדיין לא הגענו לנקודה שבה יוכרע אם הוצב שם קו אדום או לא) היית כן רואה את זה כדבר הגיוני ולא הזוי?

אם כן - למה? מה ההבדל?

ואם לא, כלומר שמבחינתך הסוי גם על עמונה לפרק כנסת, אז בעצם מה אתה חושב צריך ךהיות קריטריון לקו אדום?
כן. אני מאמין שזה הקו האדום שצריכים להציבמרדכי
בס"ד

הממשלות האחרונות פגעו לא מעט בציונות הדתית בנושא ההתיישבות. החל מהקפאת הבנייה, ועד שלל פינויים (מעלה רחבעם, בתי האולפנה, בתי דריינוף ועוד), אבל בכל זה הבית היהודי שתקו. יישום דוח אדמונד לוי, אפילו לא היה חלק מההסכם הקואליציוני. גם כששחררו מחבלים, לקח הרבה מאוד זמן לבית היהודי להצטרף לדני דנון (אז, סגן שר הביטחון) באיומי הפרישה מהממשלה. בסופו של דבר היה את חטיפת שלושת הנערים שגרמה לכך שהפעימה הרביעית, והמסוכנת מכולם, תבוטל.

על זה אני מאמין שצריך לשבור ממשלה. זה בעיני משהו שאי אפשר לעבור עליו על סדר היום.
אם פינוי יישובים יותר קריטי לך מאפשרותותן טל
של חיי אדם בפועל (מנהרות... שיקול דעת בהחלטות מדיניות צבאיות הרות גורל. בלבנון השנייה הקבינט בכלל לא ידע מה הוא מאשר...)

אז צר לי עליך. אתה זה שמוזר והזוי כאן.

עם כל הכבוד שיש ליישובים ולניסיונות למנוע את עקירתם, אין ספק שיש קווים אדומים הרבה יותר מוצדקים וקודמים לקו האדום הזה.

הכנסת המחבלים המשוחררים לא קשורה עכשיו. אני שאלתי אותך על עמונה לא על המחבלים...

ובכל מקרה - אם על עמונה אי אפשר לעבור על סדר היום אז פשיטא פי כמה וכמה וכמה שעל מידור האצבעות שמחליטות החלטות, מלקבל מידע שקריטי להחלטות האלו, הביטחוניות וכו', צריך להפיל ממשלה ואין לעבור על סדר היום.

דומה הדבר לשר בריאות שבתי החולים וקופות החולים ממדרים אותו ולא מוכנים לשתף אותו בשום מידע רפואי ובשום מסקנות כאלו ואחרות, עובדות, סטטיסטיקות וכו' - זה לא יעלה על הדעת, גם אם רוה"מ מחליט את זה. ככה אי אפשר לעבוד.
יכול להיות מאוד שאני זה שהזוימרדכי
בס"ד

אבל אני מאמין שכל פגיעה בארץ ישראל, היא זאת שמביאה את האסונות לעם ישראל. ארץ ישראל זה הבסיס. ברגע שפוגעים בה הכל מתרועע.

אני מאמין בתורה שכותבת את זה, וכך מפרשים גם הפרשנים, ואני גם חושב שניתן לראות את זה במוחש איך בכל פעם שפגענו בארץ ישראל, נפגענו בחזרה. גם מבחינה ביטחונית, ברגע שערבים רואים שהם פוגעים ביהודים ובכל זאת הורסים ישובים, בתי כנסת ושכונות, אז למה להם להפסיק?

זוהי האמונה שלי.
אמונה הזויה בתורה שאומרת מה יקרה לעם ישראל אם יפגע בארצו ומה יקרה אם לא.
רגע ומה שבנט מנסה למנוע עכשיו זה לא פגיעה גםותן טל
בארץ ישראל וגם בעם ישראל?

על מה אתה מדבר בכלל? מה קדוש יותר - עם ישראל או ארץ ישראל?

ובנט במהלך הזה שלו מנסה לשמור גם על הארץ וגם על העם.

אז זה בכלל לא קשור למה שאמרת. מבחינתך פגיעה בארץ בלבד יותר נורא מפגיעה גם בארץ וגם בחיי אדם (ולא, פינוי עמונה זה לא חיי אדם כמה שלא תרצה...). כשמעקרים את נציגי הציבור מלבצע את תפקידם אתה בוודאי פוגע יותר בארץ י₪ראל מאשר בפינוי כזה או אחר.

מה היה יותר נורא - פינוי מגרון או חדלות האישים של הדרג המדיני והצבאי במלחמת לבנון השנייה.?
ליצמן הציע פשרה ובנט קיבל אותהפייקסמול
אבל נראה שביבי כבר קיבל החלטה לשלוח את בנט לחופשה עם יעלון.
ואני באמת לא מבין מה רוצה בנט. מסתמנת שתהיה ממשלה הכי ימנית שהיתה אי פעם, אבל מי שמפריע זה דווקא בנט, שמקבל תרועות מהשמאל הקיצוני.
אם הרקע של המשבר הוא מקצועי כדברי בנט אז שימתין בסבלנות למסקנות הועדה בראשות עמידרור, שגם מבין משהו בבטחון.
אז זהו שהמשבר הוא פוליטי, וגם בלעדיו מתחילים לשמוע צלילים של ברית אחים מחודשת.
יאללה בחירות.
מה הפשרה בדיוק?צריך עיון
תסתכל פה -מרדכי
בס"ד

/News/News.aspx/322987

שניהם תיפסו על עץ מאוד גבוה. בינתיים זה נראה שרק בנט מחפש את הסולם בשביל לרדת ממנו.

אגב, ניצלו"ש -
זה זמן טוב לשים לב לקשר שנרקם בחודשים האחרונים בין ליצמן לבנט.
זהו. נפתר. בסוף גם ביבי הסכים לפשרת ליצמןותן טל
/News/News.aspx/322995

להגיד לכם את האמת, אני מאוד מעריך את השר הזה שבאמת משתדל לדאוג לכל עם ישראל...לא לחינם הוא שר בריאות אהוד מאוד... הוא אומנם חרדי קלאסי אבל עם יכולת לחשוב גם מעל לנטו האינטרס החרדי...
זה משעשעמרדכי
בס"ד

כי כבר היום הם אלו שמשמשים כאחראים על התחום הזה, והקמת וועדה זה בדיוק מה שנתניהו הציע לפני יומיים.

לפי איך שקוראים הבוקר את הפרשנים הפוליטים (עמית סגך ואחרים), בנט לא באמת הרוויח משהו, למרות שהוא מנסה להציג את זה כך.
או כמו שכתב הבוקר שלמה פיוטרקטבסקימרדכי
בס"ד

אין בפשרת ליצמן שום דבר חכם ושום דבר מקורי שנתניהו ובנט לא חשבו עליו לבד. הסיבה שדווקא הפשרה הזו התקבלה היא רק בגלל שליצמן נחשב במקרה הזה "מהאו"ם". לא חבר באף אחת משתי המפלגות ולא חבר בקבינט. תכל'ס, שני הצדדים כבר רצו את הפשרה, והעניין בשלב הזה היה רק הכבוד העצמי. באגודת יצרני הסולמות בירכו הבוקר את חבר האגודה החדש.
לא. למיטב הבנתי זה שונה.ותן טל
אחריות באופן כולל כאשר אין משמעה עידכון תדיר ורציף שגם פועל על פי בקשות השרים השונים, ה דבר שונה מהגדרה של מזכיר צבאי בפועל.

כעת אם הבנתי נכון, השרים לא יהיו כפופים ישירות לגחמות רוה"מ ושר הביטחון, ויוכלו חקבל כל העםת את המידע שיוזרם להם גם בלי בקשה מיוחדת.

כל זה כמובן בתנאי שנתניהו לא ישים רגליים גם כאן וימנע ממנו לבצע את תפקידו.

העובדה היא שבמשך כמה וכמה שעות נתניהו סירב גם להצעה הזאת. משמע שהוא לא אהב אותה וחשב שהיא תוביל למשהו שהוא לא רוצה. ובסוף כן נכנע.
הטפשון הזה צריך להגיד תודה רבה לליצמן שהוריד אותו מהעץhamedinai
עבר עריכה על ידי hamedinai בתאריך כ"ב באייר תשע"ו 08:18
עבר עריכה על ידי hamedinai בתאריך כ"ב באייר תשע"ו 08:18

מבחינת נתניהו הוא היה משאיר אותו על העץ להתייבש שם.

אבל מי שהוא טיפש, זה כבר עד הסוף. לא יהיה לו שכל להביע תודה לליצמן, יתירה מזו, בהזדמנות הראשונה הוא יחבור עוד פעם ללפיד בכדי להיראות כשווה בין שווים בעיני שונאי יהדות ושונאי ציון.

אתה טועה לחלוטין. ביבי יותרותן טלאחרונה
מתקפל מבנט. ראינו את זה לפני שנה בדיוק. ביבי לא רוצה להיגרר שוב ךבחירות על התעקשות סתמית שתעלה ךו ביוקר כאשר בנט ייתפס כאחראי שדרש דבר לגיטימי ונתניהו יתפס כילד הקטן דלא מסוגל לאפשר לקבינט לבצע את מה שהחוק מטיל עליו נאמנה.

נתניהו היה משאיר את בנט על העץ? חה. בדיחה טובה. אם נראה לך שהוא היה הולך לבחירות החל מסוף השבוע אז אתה כל כך טועה.
נו באמת, איזו דמגוגיהשואף לטוב
הרי זה לא שכרגע יש מלחמה וחיי אדם תלויים באופן מיידי בשאלה מי בדיוק יקבל את ההחלטות... ולעומת זאת ישוב שלם עומד בפני הריסה חלוטה שצריך הרבה מאמץ כדי לבטל אותה.
השאלה מה יידע הקבינט ממש לא בטוח שתציל חיי אדם... זה תלוי מי בדיוק ישב בקבינט במלחמה הבאה. יש יתרון גם להחלטות בהרכב מצומצם, כמה שזה כביכול לא דמוקרטי. במלחמת לבנון השניה ובצוק איתן היו הרבה גורמים לכישלון, לאו דוקא עניין הדיווח לקבינט.
למה בנט נזכר עכשיו בנושא ולא בזמן הרכבת הקואליציה? צריך להיות מאוד נאיבי כדי להאמין לטוהר כוונותיו של הבוס.
ושוב לגבי ארץ ישראל, הרי לפני פינוי הגוש לא היה בכלל העניין של המנהרות, כך שדי קשה לא לראות כאן את הקשר בין פינוי ישובים לבין סיכון חיי אדם.

בכל מקרה, העמדת שני הערכים (הארץ והעם) כסותרים היא תפיסה רדודה במקרה הטוב ודמגוגיה זולה במקרה הרע. שניהם משלימים אחד את השני, ומי שמזניח אחד בהכרח פוגע גם בשני.
חודש לפני מלחמת צוק איתן לא ידעו שתהיהותן טל
מלחמה. גם לא חצי שנה לפנח. זאת ראייה צרה להניח שרק בזמן מלחמה עצמה כשכבר נפתחת רק אז קבינט אמור לדעת דברים.
נעים להכיר - ביטוח ישראל עובד 24/7/365. והגוף שאחראי על ההחלטות סנושאי ביטחון, הגוף העליון, על פי החוק, הוא לא שר הביטחון לבד ולא ראש הממשלה לבד ולא שניהם יחד לבד. אלא הממשלה עצמה ולמעשה נבחרת השרים מהממשלה המרכיבה את הקבינט.
הקבינט מקבל החלטות חשובות מאוד כל העת גם אם אינך יודע על כל אחת מהן.ואני בהחלט רוצה ששר שמקבל החלטות בנוגע לביטחוני,ידע בכלל על מה הוא מקבל החלטה.
נושא המנהרות וצוק איתן הוא רק דוגמא לחשיפת האבסורד.
ואני לחלוטין לא העמדתי את הערכים כסותרים. להיפך. פשוט הראתי שהעניין שעכשיו מדובר עליו הוא פשוט מקיף ג-ם את הערך שפינוי יישוב מקיף, וג-ם ערך נוסף.
לרגע איני רוצה שיפנו את עמונה ומאוד ארצה שגם זה יהיה קו אדום של הבית היהודי,ואף אשתדל להשתתף בעצמי במאבק אם יהיה צורך - אבל אני רק מתקומם על הראייה כאילו הבקשה של בנט כעת והצבתה כקו אדום זה "הזוי"
בוא נעזוב לרגע את האיומים על פירוק הממשלהמרדכי
בס"ד

באמת כואב לי לראות איך בנט ואנשי הבית היהודי שהם בסופו של יום אנשים ערכיים, נלחמים בדם ליבם על המזכיר הצבאי לקבינט, אבל על נושאים אחרים, שאולי חשובים פחות, אבל לשם כך הם נשלחו לכנסת, לא רק שהם לא נלחמים, אלא בקושי שומעים את קולם.

נקח לדוגמה את דו"ח אדמונד לוי שאפילו לא עלה במו"מ הקואליציוני, מה שהיה יכול לגרום להסדרה של כמה וכמה יישובים. או בשלל נושאים אחרים כמו הקפאת הבניה שהם לא השמיעו את קולם, או בתי המכפלה בחברון שהם הבטיחו להלחם על זה עם בוגי לא יעמוד במילה שלו (זה היה בטו בשבט, זמן רב עבר מאז ושקט).

זה כואב לי, כי אלו לא דברים סותרים, זה לא שאחד מגיע על חשבון השני. אז למה פה הם מוכנים לוותר על ההגה, שכל הזמן הם טורחים לספר לנו כל הזמן עד כמה חשוב שהם אוחזים בו, ואילו כשהממשלה דוערת למדרון חלקלק של פגיעה בהתיישבות (כפי שהיה לא מעט בממשלה הזאת ובקודמתה), הסתה קלה של ההגה אנחנו בקושי רואים.

אז נכון, אני חוזר ומדגיש מה שאמרתי מהרגע הראשון. הדרישה של בנט מוצדקת. זה נכון לדרוש את זה. אך קשה לי להבין למה על נושאים עקרוניים לא פחות בקושי שומעים את קולו.

לעיתים זה הצטייר היום כאילו זאת מלחמת אגו בין נתניהו (שלא חסר לו כזה) לבין בנט (שמנופף בכך שהוא זה שצדק) וכל אחד מנסה לכופף את השני שיודה בדברים שלו. לא רק חיי אדם עומדים פה על הפרק, אלא בנט חושק בתפקיד הביטחון והוא מקנה בליברמן שקיבל את זה בזכות קוצי מוצי של ביבי, לכן גם הוא מנסה עכשיו לעמוד על רגליו האחוריות ולערער שוב את מצב הקואליציה שיראו שגם הוא מבין בבטחון ואפילו צודק. לפעמים כך זה מצטייר.

ונתניהו, כמובן לא רוצה להיות זה שמתקפל ובמקום להענות להצעה הפשוטה הזאת הוא לא רוצה שיתפרש מזה כאילו הוא מודה בצדקתו של בנט. וכל נראת היום קואליצית הימין החדשה ו"חזקה" של נתניהו.
אולטימטום.פייקסמול
ביבי עובד שנה שלמה כדי להרחיב את הקואליציה השברירית שיש לו, ועד שהוא מצליח לגייס עוד חמישה חברי כנסת בא לו בנט ומסכל את הפרוייקט.
ביבי חש נבגד מההנהגות של בנט, שמציב לו אולטימטום. עושה רושם שהוא הולך לקרע גלוי עם הבית היהודי.
צודק. אבל זה לא רק עניין אישי. הוא חושש שהטפש הזה עלול להמיטhamedinai

הוא חושש שהטפש הזה עלול להמיט עלינו אסון.

כבר עשה את זה פעם עם הצטרפותו ללפיד, ועכשיו שוב. לא למד שום לקח.

לכן היה צורך להשפיל אותו, בכדי להוריד לו לפחות במקצת את הכנפיים.

למה לא?רחל=)

בנט נתפס עכשיו בתור "מר ביטחון"- האיש שדואג בראש ובראשונה לביטחון ישראל, ויש לו הצלחות מאחוריו בתור היחיד שצדק בצוק איתן וכו'.

גם בכלכלה הוא הוכיח את עצמו לא רע. וגם בחינוך הוא הספיק להוכיח את עצמו.

אם הולכים עכשיו לבחירות, הוא מוביל בכמה תחומים שמאוד משמעותיים לבוחר הישראלי.

הוא בטוח יגיע ליותר מה8 מנדטים שיש לו.

[ואם הוא מפיל ממשלה על עמונה, זה לא עושה בשבילו את העבודה]

ברור שבפוליטיקה הכל אינטרסים.

דרישה טפשית במקרה הטוב, או עוד שתול של השמאל במקרה גרועhamedinai
עבר עריכה על ידי hamedinai בתאריך כ"א באייר תשע"ו 10:13

עכשיו צצו לנו שני שתולים של השמאל, בשתי מפלגות שונות. עם התפטרותו של יעלון ומינוי ליברמן לביטחון, השמאל בהיסטריה ושולף גם את הסוכנים הרדומים שלו.

מקווה מאוד שגם אם בנט יתעקש על זה עד כדי הפלת הממשלה, שאר חברי הבית הלאומי לא יצטרפו למהלך הזה, וימרדו בו.

http://www.haaretz.co.il/news/politi/.premium-1.2957956

אם המשבר יחריף, עשויה הבית היהודי למצוא עצמה מחוץ לקואליציה, שבה ייוותרו 58 ח"כים בלבד. על רקע זה אמר היום מקור במחנה הציוני ל"הארץ" כי בסוף השבוע חידשו בליכוד את המאמצים לצירוף מפלגתו של יצחק הרצוג. "בליכוד החלו להעביר לנו מסרים משמעותיים מאז שבנט דחה את הצעת נתניהו, והבהירו שהם רוצים מחדש כניסה שלנו לקואליציה", סיפר.

זה לא יקרה אם המחנ"צ לא רוצים לגמור בבחירותותן טל
הבאות עם 5 מנדטים לכל היותר.

וגם הליכוד יקרוס למתחת ל10 אחרי הפארסה הזאת.

לתת 9 שרים לבוז'י, לתת לו 4 ראשי ועדות, 5 סגני שרים, מו"מ מדיני, ביטול מתווה הגז, הקפאת בנייה ביו"ש,ועוד ועוד - לכל זה ביבי כן יכול להסכים וזה לא יקרה סחטנות, אבל להסכים לבקשה לייעול עבודת הקבינט הוא לא יכול? הצחקת את רבי.

מה שיקרה במצב היפותטי ממש שבו בנט נזרק מהממשלה והמחנ"צ נכנסים,זה בחירות תוך שנה לכל היותר, הליכוד והמחנ"צ מתרסקים, הבית היהודי ולפיד מתחזקים כל טחת למעל 20 מנדטים ואם יצליחו לגשר על הפערים עם החרדים,יוכלו להקים ממשלת רוטציה ביחד עם החרדיםואולי ליברמן, ויש מצב גם כחלון (למרות שכנראה גם הוא יתרסק).
ביבי אם לא יתפטר מראשות הליכוד אז, יוכל לקבל בממשלה את תפקיד השר להגנת הסביבה או שר התרבות נניח.

אבל מצב כזה כמובן לא יקרה.
אם בנט לא יתקפל וגם ביבי לא יתקפל,משמעות הדבר בחירות בעוד כמאה ימים. גם בהן סיכוי לא רע בכלל שהליכוד יאבד מנדטים בטירוף לכיוון הבית היהןדי וליברמן, אם בנט ישכיל להבהיר לכולם עד כמה הליכוד הזוי שלא הסכים לדרישה הגיונית כל כך והעדיף ללכת לבחירות על זה...
בנט יודע שביבי לא רץ לבחירותעוגי פלצת
והוא רוצה לעשות עליו סיבוב ובהזדמנות להציג הישג בטחוני

אל תדאגו, הם יפגשו באמצע
איש לא ייצא מזה ומלוא תאוותו בידו
מעניין אותי דעותיכם על פייגלין-בן ארי?די"מ

אני זוכר דיונים סוערים פה על פייגלין בעבר ואיכשהו מרגיש לי שהוא לפני 7 שנים פנה לקהל יעד מאוד שונה משל בן ארי (ברובו). האם אתם מתכננים להצביע לזהות? ואם כן, כמה  (אם בכלל) קריטי לכם הנושא הכלכלי שפעם קודמת היה משמעותי מאוד בזהות?

האש והמים (הכלכליים) לחצו ידייםמשה
מיכאל בן ארי הוא יהודי נחמד אבל הוא דב חנין.
מצד שנידי"מ
לא נראה לי אכפת לו לוותר כליל על עמדותיו הכלכליים
פייגלין ליוה את בן ארי במהלך המשפט ההזויהסטורי

שבו מאשימים אותו בהסתה, כי חמש שנים קודם אמר "מי ששורף את השדות של בארי - ברגע שיוכל ישרוף גם את התינוקות של בארי".

ממילא נוצר בינהם חיבור.

לעניות דעתי, למרות שיש בינהם פער בתפיסה הכלכלית - אצל שניהם לא זו עיקר המשנה.

לפייגלין היתה אפיזודה סביב זהות, בה הוא דיבר בעיקר על כלכלה ומריחואנה, בנסיון לצאת מהמסגרת הדתית לאומית - לא הלך לו. ברגע האחרון הוא חזר לדבר על המהלך האמוני שלו ונכשל - כי אף צד לא קנה את זה. הליברלים לא השתכנעו שהפאנט באמת השתנה והציבור האמוני לא השתכנע שהליצנים ואנטי-דתיים שהכניס לרשימה, באמת מזדהים עם החזון האמוני.

ועכשיו שניהם הולכים לשרוף יחד מנדטים יקרים לימיןנוגע, לא נוגע
בכלל ולימין האמיתי בפרט (עם כמה שאני אוהב אותם)
מקווה מאוד שיתעשתוהסטורי
אבל פייגלין כבר אמר ש'גוש הימין מעניין ת'ספתא שלי' - אז מבחינתו כנראה שווה לוותר על מהפכת ההתישבות של סמוטריץ' וסטרוק, על מהפכת הנשק ותנאי המחבלים של בן גביר, על העבודה של רוטמן על מערכת המשפט וכו' - העיקר שהוא ירוץ עוד ריצה עקרה.
האמת, אני חושב ששניהם, אנשים עם רעיונות יפיםהסטורי
חלקם נכונים ועם חלקם אפשר להתווכח - אבל עם 0 התאמה לסגנון העבודה הפוליטי.

לכן טובת עם ישראל, ששניהם ישארו בתחום הפובלציסטי, האקדמאי והתורני, יכתבו את הרעיונות שלהם, ידברו עליהם יחנכו לידע הסטורי/מדיני, להבין מי זה עם ישראל ומה תפקידו ומי הוא האויב הערבי/מוסלמי ודרכי הפעולה הרצחניים שלו כבר אלף ארבע מאות שנה.

את העשיה הפוליטית עדיף שישאירו לאנשים שמראים הצלחה בשדה הפוליטי.

אם לא נבצע מהפכה עכשיו, היא לא תקרה לעולםמתוך סקרנות
רוצים לצאת מהקונספציה, אחרי אירועים בסדר גודל כזה, אם אחרי דבר כזה אנחנו נישארים במוכר והנוח, לא נעים להגיד אבל יכול להיות שחלילה מזמינים את ה7 באוקטובר הבא.

סתם מעניין על סמך מה אתה אומר שמיכאל בן ארי סוציאליסט.

לא מבין למה הסיסמא הזאת, מצדיקה להריץ אנשיםהסטורי

שכשלו פוליטית לאורך שנים?

נ.ב.

אני לא אמרתי שבן ארי סוציאליסט, @משה אמר. האמת ששמעתי אותו מדבר בסגנון סוציאליסטי אפילו יחסית קיצוני, אבל איני בטוח שזאת משנה סוציאליסטית סדורה ולא יותר רצון לעזור לאנשים, בלי לקחת בחשבון את המשמעות הציבורית של עזרה בלתי מרוסנת על חשבון הציבור.

פגשתי אותו כמה פעמים בחיימשה

גם למדתי אצלו פעם.

היהודי הוא דב חנין על סטרואידים. זה כמובן לא אומר שום דבר על עמדותיו בתחומי ידע אחרים ועל הספרים שלו ועל כך ש"חזה" את השביעי באוקטובר. זה פשוט נקודה שצריך להזכיר  כל פעם מחדש שעוסקים בו בדרך לקריירה פוליטית.

אגב, הוא גם הצביע 1-1 יחד עם המפלגות החרדיות כמעט בכל נושא. דרך שבן גביר בגדול די המשיך. אני משער שזה בגלל חסידות חב"ד שהצביעה לו במספרים גבוהים.

אני חושב שהוא פשוט מסכים עם החרדים ברוב מוחלטהסטורי
של הנושאים שעומדים על הפרק הפוליטי.

(חוץ מהגיוס כמובן, אבל גם שם - כפייה לא תעזור)

(גם אני למדתי אצלו, למדתי ממנו המון ועדיין - בין בנושאים שאני מסכים עליהם ובין בנושאים שלא - איני חושב שהכובע הפוליטי, הוא הכובע שדרכו מתאים לו להשפיע. נראה לי שדרך האקדמיה והפרסום השונים לציבור, הוא משפיע הרבה יותר.

אגב, הרב כהנא עצמו היה איש הכלכלה החופשיתמשה
מה שאני שמעתי ממיכאל בן ארי, היה בסעיף אחרהסטורי

של התחום הכלכלי - תקציבים וקצבאות

לא יודע מה זה "כשלו פוליטית"מתוך סקרנות

פייגלין הביא לבדו מעל 100 אלף קולות(למרות המלחמה העיקשת נגדו מימין ומשמאל יחד), כמעט כמו מה שבנט ושקד קבלו יחד באותן בחירות.

כשהתמודד מול ביבי בליכןד, קיבל מעל 30% (בערך כמו מה שקיבל סער), נכון שבשונה משאר הפוליטיקאים הוא חושב על אידאולוגיה לפני כיסאולוגיה,לכן העדיף לוותר על תפקיד השר לענייני כלום מטעם הליכוד, כדי לקדם אידאולוגיה, בעז"ה הוא עוד יצליח.

בכל מקרה,אין מישהו אחר שמציע מהפכה מרעננת כמותו או בכלל בכיוון.

בכל מקרה 2, גם בגין ניסה 8 פעמים להתמודד ונחשב כמוקיון כל הזמן עד שהצליח, גם לבן גביר לקחו כמה וכמה מערכות בחירות עד שהצליח.

בן גביר עלה לגדולהמשה

אחרי בחירות פייגלין-בנט, כשביבי הבין שחסרים לו בדיוק שני המנדטים המושמצים של כהנא. לפני כן, זה לא היה . ביבי אפילו שילם לבית היהודי דאז בח"כ על חשבון הליכוד שהתמודד אצלו בגלל מצביעים שנרתעו מעוצמה יהודית.

אחר כך קרו עוד כמה פלאים. כן.

בדיוק, זה רק מראה כמה פייגלין כן השפיע גם פוליטיתמתוך סקרנות
למרות שכביכול "לא הצליח".
פייגלין תמיד נכשל פוליטיתמשה

ואז מישהו אחר לקח את הרעיונות שהביא לבמה וקידם אותם.

הכי מוכר היה בנט והממשלה שלו שקידמה הרבה דברים ממש מהספרים של פייגלין (שכמובן לא המציא אותם, זה תאוריות מוכרות לפחות 100 שנה).

מבחינת פייגלין זאת הצלחהמתוך סקרנות
והיא לא הייתה קורית לולי הקמת המפלגה שלו שהראתה שיש כמה מנדטים שמתעניינים במסרים האלו.
בן גביר 'חצה רוביקון' קריטי להתנהלות פוליטיתהסטורי
שבן ארי (או שאר תלמידי הרב כהנא) לעולם לא יחצה מסיבות אידיאולוגיות ופייגלין לא יחצה בגלל מלוגמניה - המסוגלות לקבל שבשביל הישגים פוליטיים, צריך לעבוד כחלק מקואליציה.

מסוגלות לתעדף נושאים אידיאולוגיים עקרוניים שעליהם עובדים, וגם הם - בתוך המסגרת שחבריך לקואליציה מסוגלים לקבל, תוך 'תשלום' לחברי הקואליציה, בתמיכה בדברים שחשובים להם, גם אם מבחינתך הם פחות קריטיים.

פיגלין ובן ארי, היו ח"כים כנסת אחת וחוץ מנאומים - השאירו 0 עגול של הישגים מהקדנציה. בן ארי (ואלדד) לא רצו בכלל להכנס לקואליציה (ובמידה רבה על זה האיחוד הלאומי דאז, התפרק), למרות שכך יכלו להשפיע על תחומים נרחבים. פיגלין, 'עשה שבת לעצמו', תוך צפצוף מוחלט על הסיעה והקואליציה, מה שהביא לדחיקתו מהליכוד.

ממילא, גם אם הם יכנסו לכנסת (ספוילר: לא יקרה), הם יהיו חסרי תועלת מעשית ורק יגרמו לעצירת המהפכים המהותיים שחברי הציונות הדתית ועוצמה יהודית הובילו בקדנציה הנוכחית.

יש חשיבות רבה לאנשים שצועקים את האמת המוחלטת. כפי שציינתי מהר' ד"ר בן ארי למדתי הרבה וגם ממאמרים וראיונות של פייגלין החכמתי - זה לא אומר שהם צריכים להיות בעשיה הפוליטית.

פייגלין לא הביא את הקולות האלה "לבדו"די"מ
האחרים ברובם היו דמויות לא מוכרותמתוך סקרנות
למעט ליודעי ח"ן, אולי גדי וילצ'רסקי הביא קצת,אבל כידוע החברה' שלו הם אלו שהבריזו בעיקר בזמן אמת 🙂.
לא מוכרות לךהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ' באייר תשפ"ו 22:39

אנחנו הכרנו היטב, את זה שמתנגד לברית מילה, את הליצן שהתפרסם כשעשה צחוק מהתורה וכו'. אלו האנשים שפייגלין הביא. 

החוצה ניסה לשכנע (והרשימה די הוכיחה זאת)  שהמטרה היחידה היא לגליזציה ואפילו הכריז שיתמוך בראשון שמתחייב ללגליזציה. אגב גם זה היה שינוי מהמשפט המלוגמני ש"מפלגת זהות (כלומר: אני, משה פייגלין) תמליץ לנשיא רק על העומד בראשה (כלומר על משה פייגלין שמדבר על עצמו פעמיים במשפט בלשון נסתר)".

פנימה ניסה לשכנע שהוא וכל חברי הרשימה (כולל זה שמתנגד לברית מילה) בכלל מחוייבים לחזון האמוני ולבית המקדש.

גלעד אלפר הביא לא מעט מצביעים לדעתידי"מ
הכוח האטלקטורלי שלהם זניחshaulreznik

ישרפו כמה אלפי קולות, וחסל. זה כמו שזליכה יתאחד עם עינת וילף.

הכמה אלפי קולות הללוהסטורי
עלולים להיות ההבדל בין:

* ממשלת ימין (לא אידיאלית ובכל זאת), שממשיכה ביתר שאת את הדברים החשובים שנעשו בקדנציה הזאת ומוסיפה עוד ועוד אחרי שיסורו הטענות (המעוותות ובכל זאת) על 'לא על זה היו הבחירות'.

לבין:

*ממשלת שמאל שתחזיר אחורה את כל הדברים הטובים שנעשו ותהיה תלויה במועצת השורה.

הממשלה הקודמת הייתה דווקא די טובהמשהאחרונה
לא במונחי א''י. אבל כן במונחי כלכלה. יש יתרון כלכלי עצום לממשלה בלי חרדים.

ליברמן הפתיע בתןר שר אוצר וכך גם עודד פורר. סמוטריץ' גילה לנו שבהסכם הקואליציוני הליכוד כפה ביטול הכפורמות הנפלאות במועצות החקלאיות. עד רמה של חבר כנסת שממש נבחר כדי לעזור למונופול הביצים.

למה כל אחד שיש לו טיפה פירסום חושב שהואפילה

יהיה חבר כנסת או שר טוב? זה שמישהו היה בלוגר מעניין , כתב הצגות או יס בכלא עשרות שנים, לא עשה אותם מומחים בפוליטיקה, כלכלה , עריכת דין ...

ולמה אנשים לא מבינים שאין דבר כזה מפלגה משפיעה בגודל נורמלי שתהיה בדיוק בדיוק לטעמך. עם הגודל בא גם גיוון וגם יכולת להסתדר עם השונה שזה גם קריטי בפוליטיקה. ברגע שיש מפלגה סופר עקרונית עשויה משני שכנים , אין בה שום טעם

אם הכוונה לפולארד...shaulreznik
אזי הוא איש תמים וזקן שלא בדיוק מחובר להלך הרוח בחברה הישראלית.
קודם שילמד לדבר עבריתאיתן גיל

בסיבוב הקודם הוא תמך באיילת שקד ואחר כך הסיר את תמיכתו.

מצד שני הוא צודק, אם כל זב חוטם מומרץ להתמודד לכנסת ולשרוף כמה מאות קולות, אז למה הם כן, והוא לא.

אילו היה נדרש להפקיד ערבות בסך 5 מיליון ש"ח שיחולטו אם לא יעבור את אחוז החסימה, סביר להניח שלא היה מתמודד, וכמוהו עוד 5-6 ליצנים פוליטיים מסוגו. 

החומר האנושיoo

בפוליטיקה הוא לא משהו

אז הרבה אנשים יכולים להיות חברי כנסת או שרים טובים מהם

עוד לא נתקלתי במישהו בפוליטיקה שיודע להסתדר עם השונה

אם היה מישהו משמעותי כזה

לא היינו במצב כזה מפולג 

מאפיין מגזרים וזרמים אידיאולוגיים - ולכן הדתייםפ.א.

סובלים מפיצולי כוחות פוליטיים.  

כאשר אנשים צריכים את הדיוק בחיבור לרב שמתאים להם, לפוסק שמתאים להם, אני לא רואה מצב שהם יכולים, פסיכולוגית, להתפשר ולא לדייק בהזדהות מול הפוליטיקאי, המנהיג, אחרי האדם שרץ לראשות מפלגה, שהכי מתאים לו.  

רבים מהציבור הזה האידאולוגי גם מפגינים לדעתי חוסר מחשבה אישי ונצמדים לקו הפוליטי שהרב שלהם, שהמגזר שלהם, הולך אחריו.  

פוליטיקה היא מקצוע די מגעילמשה

רוב מי שלא טוב במקצוע הזה, לא שורד וחוזר למקצוע המקורי שלו. לעיתים עם שדרוג לא מבוטל בכלל (איילת שקד).

את צודקת לגמריהסטורי
וכתבתי כאן כמה פעמים - פוליטיקה ועשיה פוליטית זה מקצוע. מי שחושב שהשליחות הבאה שלו בעם ישראל היא בפוליטיקה - שיבוא בענווה. שיסכים להכנס לרשימה קיימת, במקומות הגבוליים שלה. שיוכיח שהצליח להביא אנשים שבלעדיו לא בטוח שהיו מצביעים.

שיכנס כח"כ פשוט ויעבור את המסלול חסר הזוהר (אם אינך טלי גוטליב...) של 'ח"כ פשוט', שאשכרה יושב שעות בדיוני וועדות על תתי סעיפים של הצעות חוק ועל פרטי פרטים של העברות תקציביות. ככה לומדים מקצוע, בלי לקפוץ בראש ולגרום הרבה נזק מפשלות.

יוכיח שהוא יעיל - בקדנציה השניה או השלישית יתקדם ליו"ר וועדה או סגן שר. יתמיד בהישגים משמעותיים, יתקדם עוד.

כמו שכל אחד שאיזה עיתון נתן לו לכתובנקדימוןאחרונה
חושב שיש חו משהו חכם לומר. זה חלק מהטבע האנושי שיש לתקן בעבודת המידות.
החרדים לא כאלו רעים כמו שדמגוגים מסוימים מציגיםhamedinai

החרדים לא כאלו רעים כמו שדמגוגים מסוימים מנסים להציג

בארה"ב העשירה במשאבי הטבע קיימים הומלסים ומסוממים, ואילו אצלנו למרות המלחמה השקל יותר חזק מהדולר.

והסוד הגדול זה החרדים.

כי  הבעייה הכי גדולה של המדינות המתקדמות זה אחוז האנשים שנמצאים בבתי סוהר, ריבוי הפשע וצריכת הסמים. כי מי שנמצא בכלא לא רק שהוא עצמו לא עובד, אלא שהוא עוד מעסיק כמה אנשים סביבו שהיו יכולים לעשות עבודה יותר יצרנית, בנוסף להוצאת על שופטים, משטרה ועורכי דין.

אצל החרדים כמעט ואין סמים, אין רציחות. מכל סוחרי נשים שנתפסו בישראל, כמה מהם חרדים? אפס מאופס.

כןoo

יש שאצלם נשירה מישיבה זה דרמטי

אבל זה קורה בימינו כ"כ הרבה

שזה כמעט בכל משפחה

ואז כבר המחירים מתמוססים

כי זה נוגע לכולם

(מכיתת החיידר של הבן שלי שנמצא בישיבה גדולה

יש כבר 50% נשירה מישיבה

חיידר ליטאי מיינסטרים)

נשירה מכוללים נגזרת גם מנשירה מישיבות

וגם משינויים חברתיים

(50% מהבחורים שנישאים מהישיבה של הבן שלי

ליטאית מיינסטרים

יוצאים לעבוד אחרי שנה- שנתיים מהחתונה)

המגזר החרדי: "כיפת הברזל" החברתית של ישראלhamedinai

בשנים האחרונות קל מאוד ליפול למלכודת של דמגוגיה והצגת הציבור החרדי כנטל, אך מבט מעמיק אל מעבר לכותרות מגלה תמונה הפוכה לחלוטין. בעוד שמדינות עשירות ומעצמות כמו ארה"ב, המשופעות במשאבי טבע ובעוצמה כלכלית, נאבקות במגיפות של הומלסים, פשיעה וצריכת סמים בראש חוצות – ישראל מציגה חוסן חברתי וכלכלי מעורר השתאות.

אולי זהו ה"סוד הגדול" שרבים מנסים להתעלם ממנו: למרות המלחמה והטלטלות, השקל נותר מטבע חזק ויציב. החוזק הזה לא נשען רק על מספרים יבשים, אלא על המבנה החברתי שלנו.

המחיר הסמוי של הפשיעה במערב

אחת הבעיות הקשות ביותר של המדינות המפותחות היא אחוז הכלואים הגבוה ושיעורי הפשיעה. חשוב להבין: אדם שנמצא בבית הסוהר הוא לא רק "אובדן של כוח עבודה". הוא מהווה נטל כלכלי עצום:

* **מעגלי העסקה לא יצרניים:** כל אסיר מצריך סביבו סוהרים, שוטרים, שופטים ועורכי דין – אנשים מוכשרים שהיו יכולים לעסוק בעבודות יצרניות שמקדמות את המשק.

* **עלויות עתק:** אחזקת מערכות אכיפה וכליאה יקרה בהרבה מהשקעה בחינוך או בקהילה.

### המודל החרדי כבולם זעזועים

החברה החרדית מהווה אי של יציבות מול התופעות הללו. בקהילה החרדית כמעט ולא תמצאו צריכת סמים, מעשי רצח או פשיעה מאורגנת. הנתונים מדברים בעד עצמם:

> "בסקירת תחומי הפשיעה החמורים ביותר – מסחר בנשים, ניהול רשתות סמים או פשיעה אלימה – נוכחותם של חרדים היא אפסית עד לא קיימת."

>

השורה התחתונה

הקהילה החרדית מייצרת ביטחון פנים חברתי שחוסך למדינת ישראל מיליארדי שקלים מדי שנה. המשמעת העצמית, הערכים הקהילתיים וההימנעות המוחלטת מעולם הפשע הם אלו שמאפשרים לחברה הישראלית לשמור על חוסנה. במקום לראות בחרדים בעיה, הגיע הזמן להכיר בהם כחלק מהפתרון ליציבותה של מדינת ישראל.

המגזר החרדי הוא נטל כלכלי, אבלמשה

זה נכון שאין להם תרבות פשע יקרה מסוג שיש לשכבות עניות במדינות אחרות. המחיר של פשיעה אינו סמוי בכלל והוא אכן בעיה קשה. אגב, במגזר הזה יש גם בעיה של תת דיווח על עבירות פליליות מסויימות. שזה אני משער גם כן משפיע. אבל זה נכון שאין שם רוצחים וכו' בכמויות שיש במגזרים אחרים.

(היי, לא לדבר על המגזר שממנו יש נציגות של פי 3 בבתי סוהר, לא רק בישראל אלא בעוד מדינות מערביות).

תביא נתונים ומספרים - שיוכיחו את טענתךפ.א.
ביקשת מהבינה המלאכותית שתכתוב שבחים למגזר?shaulreznik
קבוצה שמתרבה, אך לא מקבלת הכשרה מקצועית ראויה, היא נטל. 
בתקופת הבינה המלאכותית, מה שקובע זה לא עבודהhamedinai
כולם רק מחפשים עבודה.

אם כל החרדים היו עובדים, ואין אצלם לא סמים ולא  פשע, והנאמנות שלהם עולה פי כמה על פני מגזרים אחרים (וזה למה נתניהו מעסיק אותם הרבה גם להיות אב בית וכדומה, כי התחיל להיות מודע שהתקשורת הזדונית מחפשת נגדו ויפעילו כל עובד בית שילכלך נגדו), היו תופסים את כל מקומות עבודה הטובים שמאויישים על ידי חילונים, והשנאה נגד החרדים הייתה מוגברת עוד יותר.

ככה היה בגרמניה לפני עליית הנאצים שכל הבנות היותר טובות היו מעדיפות להתחתן עם יהודים, וזה הגביר את השנאה נגד יהודים דווקא בגרמניה שהייתה הכי ליברלית מכל מדינות העולם, והיהודים בגרמניה היו הכי ליברליים והיו מוכנים להתחתן עם גרמנים, בניגוד ליהודים בארצות אחרות שהיו שומרים על עצמם לא להתבולל.

ברור שאם כולם היו עובדים, זה היה בנוסף, ולא במקוםפ.א.

הציבור העובד כיום.

מדינת ישראל מתרחבת דמוגרפית ללא הרף - ובהתאמה מספר המועסקים גם גודל באופן קבוע משנה לשנה. אין נסיקה במובטלים. 

לפי התיאוריה ההזויה שלך - כמות העובדים במדינה היתה אמורה להישאר קבועה לאורך השנים?

הגרף שמצאתי בחיפוש מהיר אומנם ישן, אך משקף ומייצג את המצב. שיעור התעסוקה בישראל על פי שנים רבות מראה יציבות בשיעור האבטלה בציבור הכללי.  באותם שנים היה גידול עצום באוכלוסיה.  בשנות ה-90' עלו למעלה ממליון עולים מברית המועצות לשעבר אחרי נפילת הגוש הקומוניסטי.  

אתה עוצם עינייםנפשי תערוג

יש פשע

הלבנת הון

גניבה ( בעיקר ממוסדות המדינה. שזה חמור שבעתיים מגניבה מאדם פשוט)

עבירות מין

עבירות צווארון לבן

שוחד

אם נדייק.

עבירת רצח לדעתי זאת העבירה שלא שכיחה בציבור החרדי (קיימת. אבל פחות)

בשאר הדברים, לעיתים הם עוקפים בגדול את הציבור הכללי.

לגבי אסיריםפילה

בארץ פשוט אין מקום בכלא. לפני כמה שנים בעקבות פסיקה בנושא מקום בכלא שוחררו אנשים שלא היו אמורים להשתחרר.

לגבי פשיעה במגזר חרדי. אין לי נתונים . אבל פעם היו כתבות פה ושם. גם מלחמות על הקדשים ורדיפה על אנשים שמחלקים חסידיות ובעקבות כך גם רכוש הן סוג של עבריינות מאורגנת.

כנראה הדברים האלו פשוט נשארים בתוך המגזר.

לגבי דברים אחרים , חרדים פחות ילכו למשטרה. לחיים ולדר לא היה תיק במשטרה. יש הרבה נוער בסיכון , רואים את זה בהפגנות שלהם. נוער נורמטיבי לא קופץ על אוטובוסים ולא מטפס על מנופים.

בכללי המודל שבה אישה עובדת עד צאת נשמה וגבר לומד על הלילה , בזמן שילדים מסתובבים לבד , לא יכולה לעבוד לאורך זמן. כי היא מייצרת המון ילדים רחוב שאף אחד לא משגיח עליהם.

הבעיה המרכזית של המדינה היא לא החרדים אלא השמאלנוגע, לא נוגע

הקיצוני. הוא הסיבה העיקרית בגינה חרדים מתנגדים לגיוס, וממילא פחות יוצאים לשוק העבודה אחרי צבא. השמאל הזה מנסה לחלן אותם, בדיוק כמו שהוא מנסה לעשות לדת"ל, וזו הסיבה שדוחפים עכשיו בנות לכל מקום בצבא.

רוב הרעות החולות שיש במדינה נגרמות מהשמאל הקיצוני, שגורר אחריו את השמאל הרגיל (שרובם חבורה של בובות עלובות ונשלטות).

אני גם מצטער שהחרדים לא נכנסים ומנסים לשנות מבפנים כמונו, אבל אני מבין את החששות שלהם.

תהיה רציניshindovאחרונה

החברה החרדית חברה נתמכת. למה הם רוצים חוק גיוס. שיסתדרו בלי תקציבי המדינה. הם ממילא לא מכירים בה. הם שונאים אותה. אז מה הם בכלל עושים פה?

​ממוצע הרוגים שנתי: לפני אוסלו מול אחרי אוסלוhamedinai

​ממוצע הרוגים שנתי: לפני אוסלו מול אחרי אוסלו

​1. כולל מלחמת "חרבות ברזל" (1967–2026)

​יהודים:

​לפני אוסלו: 25 לשנה

​אחרי אוסלו: 170 לשנה

​יחס: עלייה של פי 6.8

​ערבים:

​לפני אוסלו: 80 לשנה

​אחרי אוסלו: 1,500 לשנה

​יחס: עלייה של פי 18.7

​2. מנוטרל מלחמת "חרבות ברזל" (1967–2023)

​יהודים:

​לפני אוסלו: 25 לשנה

​אחרי אוסלו: 53 לשנה

​יחס: עלייה של פי 2.1

ערבים:

​לפני אוסלו: 80 לשנה

​אחרי אוסלו: 350 לשנה

​יחס: עלייה של פי 4.3

​3. מנורמל לפי גידול אוכלוסייה (שיעור הרוגים למיליון איש)

​כדי להבין אם העלייה היא רק בגלל שיש יותר אנשים, בדקנו את מספר ההרוגים ביחס לגודל האוכלוסייה הממוצע בכל תקופה.

​יהודים (שיעור שנתי למיליון נפש):

​לפני אוסלו: כ-7.5 הרוגים למיליון

​אחרי אוסלו (כולל חרבות ברזל): כ-25.3 הרוגים למיליון

​השורה התחתונה: גם בנטרול הגידול באוכלוסייה, ההסתברות של יהודי להיהרג בעימות עלתה פי 3.3.

​ערבים (שיעור שנתי למיליון נפש באיו"ש ועזה):

​לפני אוסלו: כ-61 הרוגים למיליון

​אחרי אוסלו (כולל חרבות ברזל): כ-405 הרוגים למיליון

​השורה התחתונה: בנטרול הגידול באוכלוסייה, ההסתברות של פלסטיני להיהרג בעימות עלתה פי 6.6.

​סיכום היחסים (מנורמל):

גם אם האוכלוסייה הייתה נשארת באותו גודל, כמות הדם שנשפכת מדי שנה בתקופה שאחרי הסכמי אוסלו גבוהה משמעותית מזו שלפניה – הן אצל היהודים והן אצל הערבים.

תודה ל-ג'מיני שאסף את הנתונים, נירמל וחישב אותם.

מברגה היא כלי משחית שחובה להחרים, הנה:סביר11

*מה שקורה בימים האחרונים עם המחלקה היהודית בשב"כ מזכיר את ימי ימ"ר ש"י העליזים.*

עשרות תקנים שנשפכו בסיטונאות לשטח בליווי יחידות מבצעיות, מסתובבים מובטלים וחסרי מעש, מאובזרים בנשקים וג'יפים חדשים ומנסים למצוא הצדקה לקיומם.

על מחוזות הטירוף אליהם הגיע הארגון למרות מינויו של זיני אכתוב בהרחבה בטורי בסוף השבוע, אבל בנתיים אנקדוטה אחת מהיום.

רכז השב"כ האזורי המכונה "שלומי", הגיע היום מלווה באנשי שב"כ נוספים לגבעת תל תלפיות הסמוכה לישוב מגדלים בשומרון. הוא ניסה להתגרות בתושבים, ערך חיפוש בבתי המגורים ושיגר בקצב איומים והבלים ששינו טון ואסטרטגיה כל דקה.

כשהתייאש שמישהו יתייחס אליו, החליט רכז השב"כ המכובד להחרים לא פחות ממברגה נטענת של מקיטה(!!) אותה כינה "כלי משחית", תוך שהוא נושא נאום באשר למעשיהם המסוכנים של התושבים.

המשפט האהוב על רכזי שב"כ מימים ימימה הוא "תעסקו בבנייה, זה מעולה. רק לא לעסוק בטרור". מסתבר שכעת הרף למהו מעשה טרור ירד דרמטית 🤦‍♂️

אלישע ירד - ערוץ

אלישע ירד

לקבוצת הווצאפ

אלישע ירד - עדכונים 2

נחשף שם המבצע החדשאריק מהדרום
אחרי עם כלביא ושאגת הארי יתחיל מבצע "לפני אריה ליש".
ל"ג שמח!עזריאל ברגר
אהבתי!
כותרת בבני עי"ש?קעלעברימבאר
בבני עיש זה החותיםשלג דאשתקדאחרונה
היה שווהאילת השחר
להיכנס לפה לרגע כדי לראות את זה ולצחוק ככה.

תקום מפלגה ימנית אמיתית חדשה עד סגירת ספר הבוחרים?זיויק
תגדיר ימנית אמיתית? כמו המפד"ל והבית היהודי בעבר?פ.א.

שקהל תומכיה סולדים מנתניהו והליכוד אך גם מסמוטריץ' ואיתמר בן גביר?

של אלה שסולדים משלושתם, אבל מהשמאלנים הרבה יותרזיויק
המצוי אינו רצוי, והרצוי אינו מצוי 🥲פ.א.
כדאי לאלה להתבגרהסטורי
ולהבין שהעשיה הפוליטית דורשת מסוגלויות ספציפיות. מעטות מאוד בכל ההיסטוריה של מדינת ישראל מפלגות חדשות שהיו בשורה אמיתית.

קל מאוד להיות אידיאליסט מבחוץ...

מה שתקום זה מפלגת לוויין של הליכודחתול זמני

שהם כאילו ליכוד חדש אבל לא באמת

מה זה?הסטורי
יש מנהיג שימשוך קולות רבים?shaulreznikאחרונה
גם אם תקום מפלגה קיקיונית כלשהי, היא לא תעבור את אחוז החסימה. מחד, ה'עמך' שבוי בקסמיו של סוחר הרהיטים הנצחי נתניהו. מאידך, אין ברקע מישהו שקורא עליו תיגר. 

אולי יעניין אותך