באחד הימים היה בפורום שרשור (די ארוך) על סגולות, לא התעמקתי בו, אבל אולי כדאי להעמיד את עניין הסגולות בפרופורציות הנכונות, וזה חשוב במיוחד עבור כל אלו שפונים לכל מיני סגולות במטרה למצוא בן/בת זוג, במקום לבצע את העיקר. אני לא סובר חלילה שאין עניין של "מעל הטבע" (הרי המצוות והתפילה עצמן הן מעל הטבע). אבל יש עניין להבין שהתפילה והמצוות הן העיקר, ולא דברים אחרים - ואפילו סגולות שהן לגיטימיות ואף מאושרות ע"י גדולי ישראל (חשוב לציין שלא בטוח שכל סגולה היא אמיתית).
אנא קראו את הסיפור המזעזע הבא -הסיפור על בתו של רבי עקיבא, לפני חתונתה (שבת,קנו, ב') :
"וגם מסיפורו של רבי עקיבא אנו לומדים שאין מזל לישראל: לרבי עקיבא היתה בת. אמרו לו החוזים בכוכבים: ביום שבו תיכנס לחדר כלולותיה יכיש אותה נחש ותמות. היה [ר"ע] מודאג מאוד בשל כך. באותו יום שבו נכנסה בתו לחדר הכלולות, נטלה הכלה את סיכת ראשה ונעצה אותה בסדק שבקיר. קרה ונכנסה בעינו של הנחש שהסתתר בתוך הקיר. בבוקר, כשנטלה אותה, נמשך ובא הנחש אחריה. אמר לה אביה: מה עשית? אמרה לו: בערב בא עני [ו]קרא בפתח והיו עסוקים כולם בסעודה ואף אחד לא שמע אותו. קמתי ולקחתי את מנת האוכל שנתת לי ונתתיה לו. אמר לה: מצווה עשית! יצא רבי עקיבא ודרש: "וצדקה תציל ממות" - ולא [רק] ממיתה משונה אלא אפילו ממיתה עצמה. " (התרגום מאתר "דעת")
מקור:
ומדר"ע נמי, אין מזל לישראל. דר"ע הויא ליה ברתא, אמרי ליה כלדאי: ההוא יומא דעיילה לבי גננא - טריק לה חיויא ומיתא. הוה דאיגא אמילתא טובא. ההוא יומא שקלתא למכבנתא, דצתא בגודא, איתרמי איתיב בעיניה דחיויא. לצפרא כי קא שקלה לה - הוה קא סריך ואתי חיויא בתרה. אמר לה אבוה: מאי עבדת? - אמרה ליה: בפניא אתא עניא, קרא אבבא, והוו טרידי כולי עלמא בסעודתא, וליכא דשמעיה. קאימנא, שקלתי לריסתנאי דיהבית לי, יהבתיה ניהליה. אמר לה: מצוה עבדת! נפק ר"ע ודרש: וצדקה תציל ממות ולא ממיתה משונה, אלא ממיתה עצמה
הגמרא הקדושה מודה בעצמה שיש עניין של "חיזוי בכוכבים" (עניין שהוא "מעל הטבע" שלא קשור ישירות לעם ישראל). כמובן שגם בתורתנו הקדושה זה כתוב (איצטגניני פרעה וכו'). לכן גם אפשר להבין מדוע רבי עקיבא היה מודאג מאד.
אבל שימו לב - מה *לא* היתה התגובה של רבי עקיבא לאותה תחזית מיסטית - הוא לא פנה לאיזה "מפלט מיסטי", כי הוא מבין מה העיקר ומה לא (מיותר לציין כמובן שהוא התפלל לקב"ה).
בסופו של דבר מה שהציל את ביתו היתה מצוות הצדקה שהיא קיימה.
מה שככל הנראה יביא רווק/רווקה להתחתן לא תהיה סגולה כזו או אחרת אלא קיום מצוות ותפילה.
שבת שלום!