אין הקב"ה מעמיד אדם בנסיון שאינו יכול לעמוד בו~א.ל
מישהו יכול להסביר לי את ההגיון?
א. בפועל- לא תמיד זה נכון.. אנשים לא תמיד עומדים בנסיונות, אלא להפך. ולא תמיד זה משפר ומשכלל את האדם..
ב. אם האדם ממילא יעמוד בנסיון, למה ה' מעמיד אותו בו??
ג. למה ה' נזקק לנסיונות? למה שיצטרך להוכחה במציאות למשהו שהוא כבר יודע? הרי הקב"ה יודע כל, בוחן כליות ולב..
ההגיוןלשם שבו ואחלמה

א. זה שאדם לא עמד בנסיון, זה לא אומר שהוא לא יכל לעמוד, אלא שהוא בחר שלא לעמוד בנסיון. 

אם ככה, למה ה' מלכתחילה העמיד אותו בנסיון? הרי יצא מזה רק רע

ובכן, ה' רואה דברים אחרת מאיתנו, 

וכנראה בראיה שלו יש לזה תכלית טובה, 

הרי גם עצם זה שיש לנו בחירה חופשית זה מוביל לכך שיש עברות, אז אולי בחירה חופשית זה רע?

אבל במבט האלוקי של ה' זה טוב, גם אם אנחנו לא מבינים. 

ב. אדם שכן הצליח לעמוד בנסיון הרי שזכה להתקרב יותר אל ה'. 

ג. ה' לא נזקק להם כמובן, זה בשביל האדם.

את זה שלא את הכל אנחנו מבינים, אני יודעת..~א.ל
לכן חיפשתי הגיון, הסבר.. ותודה
אם הקב"ה נותן כנראה שיכול לעמודLevona

א. אין הקב"ה מעמיד אדם בנסיון שאינו יכול לעמוד בו - הכוונה שהקב"ה לא מעמיד אדם בנסיון שאין לו את הכוחות הפיזיים/הנפשיים להתמודד איתו. לא תמיד האדם בוחר להשתמש בכוחות שלו או למצוא אותם כי  זה דורש ממנו מאמץ, התבוננות והתמודדות מול דברים שהוא מנסה לברוח מהם הרבה פעמים.. אבלהם תמיד שם. זה הבחירה שלו אם להשתמש בהם ואם לא.

לדוג': מישהו מכעיס אותך - נטייה ראשונית: להתעצבן עליו, לצעוק, להגיב בגסות רוח, עמידה בנסיון: לעשות עבודת המידות, לאגור את כל הכוחות שיש לך באותו הרגע ולענות לו בצורה נעימה ונכונה אפילו שלא מגיע לו ואתה ממש לא רוצה.

ב. אני חושבת שהקב"ה מעמיד אותנו בנסיונות כדי לעזור לנו להתבונן. אנחנו רצים את מרוץ החיים, עסוקים בכ"כ הרבה דברים והרבה פעמים פשוט לא רואים. כמה פעמים קרו לך דברים קשים ומשמעותיים שרק בגללם עצרת את הכל ופתאום הסתכלת על דברים בצורה אחרת?. הקב"ה לא צריך לנסות אותנו. זה אנחנו צריכים את הנסיונות כדי לשבור את כוח ההרגל, כדי לשבור את קיבעון הראייה שלנו, כדי לדעת לפכוח עיניים ולהסתכל על הדברים בצורות שונות. והרבה פעמים אפילו רק בשביל העצירה הרגעית שהנסיון מביא אותך לידיה וההחלטה לשנות, כי הנה.. יש הזדמנות

מקווה שהצלחתי

לגבי ב' ו-ג' הרמב"ן אומר שזה חסד ה' לפרסם אתחסדי הים
הצלחתינו לעולם כ'נס' שכולם רואים, ולהוציא לפועל דבר שהיה בנו בכוח.
עונה מידיעתי הדלה-שמן פשתן

א. יש בו את הכוחות לעמוד בניסיון הספציפי שניתן לו. העבודה נשארת שלו והתוצאה תלויה בעבודתו.

ב. כדי להוציא ממנו את הכוחות, כדי להעצים ולחזק אותו, כדי לתת לו שכר.

ג. זוהי מטרת העולם הזה. לעמוד בניסיונות כדי לקדש שם ה' וכדי להגיע עם הזכויות לעולם הבא.

להבנתי,ד.

א. אף אחד לא אמר שתמיד עומדים בנסיונות. אבל אם יש נסיון - יכול לעמוד. אם לא עומדים, אז מן הסתם לפחות באופן מיידי, זה אכן לא משפר ומשכלל את האדם..

ב. התשובה נמצאת בשאלה הראשונה - הוא לא "ממילא יעמוד". הוא צריך להפעיל בחירה, להוציא לפעל כחות שיש בו, ואז יעמוד בנסיון.

ג.זה לא שהקב"ה "נזקק" לנסיון. בוודאי הוא יודע מה האדם יכול. אלא שכנ"ל, הנסיון שעומדים בו בבחירה-חופשית, מוציא לפעל כחות גנוזים באדם, וממילא מתרומם מתוך עמידתו בו. לפעמים הנסיון הזה נצרך לא בשביל האדם עצמו אלא למשהו אחר, סביבתו וכד', אבל האדם לא יהיה "שותף" במהלך הזה, אם אינו יכול לעמוד בכך.

לא כל דבר הוא ניסיוןשוקולד לבן

יש דברים שנגרמים כתוצאה ממשהו שהאדם עשה, יש דברים שנגרמים כתוצאה מדור בעייתי, יש דברים שנגרמים כתוצאה ממעשים מגלגול קודם (ויש עוד סיבות לסבל שאנשים עוברים)

לא כל דבר אנחנו מבינים ממה הוא נגרם, אבל אי אפשר להגיד שכל דבר נועד לנסות את האדם ולכן לא בכל דבר עומדים

הממעוגי פלצת
אבל לא כתוב שאנשים תמיד עומדים בנסיונות. אלא ש*יכולים* לעמוד בהם

א. כשאני יכול לעשות משהו זה לא אומר שבהכרח אצליח ולא אומר שאנסה מספיק חזק ולא אומר שאנסה בכלל

ב. הוא לא ממילא יעמוד. הוא יכול לא להתאמץ מספיק או בכלל

ג. אנחנו זקוקים. זו ההזדמנות שלנו לשפר את איכותנו. "נתת ליראיך נס להתנוסס"
נכון312214471

אני גם  חושבת שלא תמיד אדם מרגיש שהוא מסוגל לעמוד בנסיון.

וראינו אנשים טובים ורציניים שה' הביא להם נסיונות מאוד מאוד קשים והם התפרקו ולא כי לא התאמצו...

אבל, אני חושבת שכשאנו רואים סבל בעולם שאדם עובר ונסיון שמאוד מאוד קשה לראות את הטעם

צריך לזכור שבסוף זה יביא רק לטוב כי ה' הוא רחמן, ולמרות שאנו לא רואים והיינו מעדיפים לחלוטין אחרת -  ה' יוביל לטוב אם לא בעוה"ז אז בעוה"ב. ומי יודע כמה פיגועים נחסכו בעמ"י מאותו הסבל???

אני מתכוונת נסיון או סבל שהאדם לא יכול לומר שהוא גידל אותו312214471

אלא נטו נסיון שה' הנחית עליו כי הוא החליט, והוא כואב והוא סבל שהיה העולם נעים ושמח יותר בלעדיו...

גם היסורים הם נסיון של אמונהעוגי פלצת
פסוק יפה וקשה ונחבא אל הפסוקיםמקייןאחרונה

כנראהמקיין

שהניסיון נועד לבדיקה עצמית איפה אתה נמצא.

בלי הניסיון לא היית יודעת מה מצבך.

ולא היית מתמודת עם עצמך.

אולי אפשר להגדיר ניסיון = מפגש שלך עם שליחותך.

וזה בידיך האם תפרש את זה כגורל עיוור או כמהלך לא מובן אבל חיוני בשבילך.

למה? כשנהיה שם נדע.

עובדה שהוא מגיע מיד אחרי שהחלטת לשנות משהו מההרגלים למשל.

לא הצלחת? בסדר אז אתה עוד לא שם. לך תתאמן.

לגבי א. - מהות העולם היא בחירה חופשית. ולכן אי-עמידה היא לגיטימית. אחרת היינו מלאכים.

למשל בנ"י במצרים שועבדו כדי שיזעקו ויוטבע בנו עניין  השעבוד לד'. אז מה הם הבינו למה הם צריכים לזרוק את הילדים וכו' ? לא. הם עמדו בזה? רבע מהם. מי שעמד בזה הקים את העם העם היהודי.

עוד שאלה האם הניסונות של אברהם ואיוב זה אותו עניין? לא יודע. צריך לחשוב.

תשובתי.*צועד*
א. זה וודאי מלמד את.האדם! אם עמד בניסיון, וגם אם נפל בו..
ב. זה בונה אותך. מגלה מקומות פנימיים ומראה לך את.היכולות שלך.
ג.הנסיונות.הם בשבילך ולא בשביל ה'
נמכישוף כושל
בס"ד

1.זה שלא עמדנו בנסיון לא אומר שלא יכולנו
היכולת הייתה (כמו ילדי הפונטנציאל)
2.כי המטרה של הניסיון זה שנגדל מזה העניין הוא לא התוצאה אלא הדרך שמשנה אותנו
3. למרות שזה נשמע אותו דבר נסיון וניסוי הם לא אותו דבר
בן אדם משתמש בניסוי כדי לבדוק מה קורה בכל מיני מצבים
ה' כבר יודע ולנסיונות יש מטרות אחרות
ה' לא 'צריך' שום דבר נסיונות הן כלי דרכו אנחנו לומדים לגדול
ההיגיון הוא שאם אדם לא יכל לעמוד בזהשמש אא
זה לא נקרא ניסיון אלא אונס
לא חשבתי שאתה תענה ככה. איזביצר נהייתה?מאמע צאדיקה

אז כל נפילה זה אונס?יוני
אם לא יכולתי לעמוד בנסיון?הולם במיוחד
אז לא היית לי בחירה והייתי אנוסה לעשות את זה. די ברור שזה אונס ע''פ הגדרה, לא?
לא בהכרחיוני
עצם ההגעה לידי ניסיון?

לא יודע
אז היתה בחירה בנק' אחרת,הולם במיוחד
זה לא שלא יכולתי לעמוד בנסיון..
גם להימנע מנסיון זה התמודדות איתו
בחירה אבל לאו דווקא ניסיוןיוני
החיים מובילים אותך לכל מיני מקומות...
הימנעות מניסיון זו גם הצלחה בניסיוןעוגי פלצת
יש דברים שהחיים מביאים לדלת שלךיוני
תגיד שהיית לך בחירה אם לפתוח להם את הדלת
אבל זה לא באמת ניסיון כי לא ידעת מה עומד מאחורי הדלת עד שפתחת אותה, זה יכל להיות משהו טוב
אם לא ידעת שאתה נכנס לניסיון אז אין דיון בכללעוגי פלצת
למה לא יכולת לעמוד בו?..ד.

זה בדיוק מה שהאימרה הזו באה לומר, שאין נסיון שאדם באמת לא יכול לעמוד בו (אלא אם כן, הקב"ה שלל ממנו את הבחירה אז, לצורך איזו "מטרה כללית" שזה לא דבר סטנדרטי).

ואם הוא לא עמד בו, אז זה לא שהוא באמת לא יכל. אולי היה לו מאד קשה. אולי לא כ"כ רצה. זה לא נקרא אנוס. אלא שלצורך הלימוד-זכות, אפשר להגיד אולי שלפעמים היה לו מצב קשה מאד, "קרוב לאנוס"..  אבל אם ירצה - יכול.

ולא ינסה השי"ת את האדם בנסיון שאין יכול לעמוד בו. כיון שגלוי לפניו ית"ש אם הוי נגדוהו הוי פלחי לצלמא לכן לא ניסו בזה. רק בשריפות אש, כמו"כ בכל אדם שכל הנסיונות שעברו עליו. הם נסיונות כפי ערכו היכול לעמוד בהם. והבן:
(החי' הרי"ם) 

ולהרחבת הדעת במקור בכלל לאימרה זו, ומה שסביבה:

http://forum.otzar.org/forums/viewtopic.php?t=22363

לא בכל נפילה אדם לא יכול לעמודעוגי פלצת
במה שהוא באמת לא יכול לעמוד,
זו ההגדרה המילונית לאנוס.
להעמיד את עצמינו בנסיון שלא נוכל לו- זאת בעיה גדולה.נפש חיה.

אם הוא בחר להכנס לניסיון הוא ודאי לא אנוסעוגי פלצת
אבל גם לא חכם גדול. [חשבתי על פסוק אבל לא מתאים]נפש חיה.

למה? אם זה במקום צורך גדולעוגי פלצת
מה? לא הבנתי אותך אזנפש חיה.

אם יש צורך גדול ולכן הוא נכנס לניסיוןעוגי פלצת
נכנס לסיטואציה שיכול להכשל
בגלל שיש צורך גדול בסיטואציה הזו
אתה יכול להסביר מה זה "צורך גדול" ששווה ליפול לנסיון בגללו?נפש חיה.

החייםעוגי פלצת
זאת שאלה שעולה מחדש בכל פעם
שאדם נכנס לסיטואציה שעלולה להסתיים בחטא
או שהוא קרוב לחטא

האם מותר לו להכנס לסיטואציה?
את זה הוא מברר בהלכה
נכון. ויש מלא מקורות בזה.... "חכם עיניו בראשו"נפש חיה.

זו לא הוכחה, זה כמו עבודה.(לא קראתי תגובות מעלי)אורח כלשהו

זה כמו לעבוד. אם אני מסוגל זה לא מספיק בשביל לקבל משכורת, צריך את העבודה עצמה.
דוגמה טובה יותר זה אולי מוקדים שנמצאים בכוננות, צבא. החיילים מרגישים מבוזבזים ומשועממים עד כדי התאבדות, ובכל זאת לעשות את זה. לא מספיק נגיד להיות שם ולישון. כמה שה סיזיפי זה נצרך.
ולא, לא קל לי עם זה, למרות שקל לי יחסית לומר את זה.

אני בדיוק קוראת את "חי בנצחון" של הרב ישראל יעקב לוגאסי,חלושששש
מומלץ! ועונה ממש על הכל בצורה יפה
שאלות קשות יש לך ..אנונימי (2)

אין לי  ממש תשובות ..

רק משו אישי,

היתה תקופה ששאלתי בדיוק את השאלות שלך (ניסיון ממש קשה שעברתי ..) ברוך ה' אני אחרי זה

ויכולה להגיד לך שבזמנו הכל היה רע וממש לא למדתי מזה כלום. ההיפך נהייתי יותר אנטי ויותר כופרת

אבל היום , במבט לאחור ..

אני יודעת שכן למדתי מזה הרבה מאוד!!

וצריך להתפלל תמיד "ואל תביאני לידי חטא.. ולא לידי נסיון" (ברכה"ש)

בנאדם יכול לעמוד בכל ניסיון שעומד מולויוני
א. בפועל הרבה פעמים בני אדם לא עומדים בניסיון למרות שהם יכולים
ב. לא מספיק יכולת, צריך גם רצון וכו'
ג. למה הוא ברא עולם עם נכון ולא נכון?

יש טעם בדבר (שם, שם.)
עונה לתהיותחן וחסד
א. זה בחירה של האדם איך הוא יגיב לקושי, בתסכול ונפילה, או בנשיאת תפילה ורצון להתגבר להתקרב לקב"ה.

ב. הניסיון יש בו מציאות של התחשלות. לדעתי מטרת תהליך של ניסיון היא לאסוף ידע וכלי התמודדות.. בשביל מה? עכשיו אני לא יודעת אבל כשיגיע הזמן, בראיה לאחור אני אבין!

ג. מה שרשמתי בב' וגם הייתי מוסיפה שלניסיון של אדם מסויים ישנן אדוות שנוגעות באנשים נוספים בזמן מסויים ובמקום מסויים-אנחנו כלי לשליחות!
הוא לא ממילא יעמוד, הוא יכול לעמוד. לאדם יש בחירה אם לעמוד.גפן36
זו תשובה לא' וב'.

ג'- האדם הוא שזקוק למשברים ונסיונות ע''מ להתקדם.

למה? כי ככה זה. ככה נבראנו. למה ככה נבראנו? אין לי תשובה.
צהריים טובים, אני בן 25 והוצאתי סיפור קצר לאורסופר צעיר

בשעה טובה, הוצאתי לאור את ספרי הראשון באמזון

אני מחפש אנשים שיקראו אותו ויתנו לי פידבק, הספר זמין בחינם למשתמשי קינדל אנלימיטד.

אם אתם משתמשי קינדל אנלימיטד אשמח לשמוע מכם את דעתכם (קשה לי לבקש ממישהו לשלם על ספר של סופר לא מוכח).

https://www.amazon.com/dp/B0GCVFXHKP

למי שמחפש,נחלת

ביה"ס לזוגיות בואי כלה <zoogyot.gmail.com@send.ravmesser.co.il‏>

יש לו תובנות חשובות, לדעתי, לכל מי שמחפש.

אין לי שום נגיעות בנ"ל.

האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק

או שנשארתם אותו הדבר?

ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..

לצערי לא. אותו בן אדם.צע
חח מה יש לפרט?צע

ובכל זאת..

המלחמה יכלה לנטוע בי גבורה, מסירות נפש, רצון לחיים משמעותיים יותר בשל הידיעה כמה חיי אדם נגדעו... איזה אנשים איבדנו שיש להשלים את החלל שלהם..

לא זכיתי שקרה..

מבין אותךזיויק
לפחות אתה מרגיש וזה המון
המילואים השפיעו..ולא לטובהנחמד מאוד
חושב שיש השפעות לא קלות על החיים שלנו מהמילואים שזה די קשור לשמחת תורה תשפד
בעיקר עייף יותרבחור עצוב
שכח לישון צהרייםבנות רבות עלי
..הרמוניה

ב"ה לא חוויתי מקרוב ואני יודעת שאי אפשר להשוות את העוצמה וההשפעה לעומת מישהו שכן, אבל זה כן הוביל לחשבון נפש והוציא אותי משאננות. ברור שהשתניתי. מעבר לזה, בעקבות ה7.10 התבררו לי כל מיני סוגיות כמו היחס לכלל ופרט בעם ישראל (חטופים), שירות- עד כמה, היחס שלי לגיוס בנפרד ולקריאות לגיוס חרדים בנפרד. עד כמה אני מעורבת במה שהעם עובר, כמה אכפת לי ומה אני עושה עם זה. היחס שלי לשמועות קשות וסיפורי זוועה- איך אני מתמודדת עם זה, איך אני מתמודדת עם אנשים סביבי שרואים את זה אחרת ממני ורוצים לשתף אותי... נגיד אני נמנעת מלשמוע סיפורי זוועה, ואני לא אוהבת להגיב בזעזוע ולשקוע בזה אבל מה לעשות כשמישהו שכן בוחר לשמוע בא לפרוק אצלי תזעזוע שלו (בדרך קבע). וגם היה מדהים לראות את ההתעוררות של הזהות היהודית בעם.

תודה על זהזיויק
👍הרמוניהאחרונה
במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע

כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.

נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..

ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..

אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..

(לא עשיתי במלחמה..)

האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?

במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..

רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..

בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃

תודה רבה..

אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
והכי חשוב להתמקצע במה שאתה טוב
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה

מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?

סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צע
לא עולם שאני מכירמשה

בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק

1.AI

2. אקסל

ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.

נשמע רעיון ממש טוב, תודה.צע

אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..

וגם יודע שיש קורסים חינמיים..

איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?

ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה? 

אתה צריך בסוף ללמוד איך לעשות את העבודה שלךמשה

כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו  בהתאם.

לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה? 

AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר  איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.

אופס… טעותפ.א.
יש בקמפוס ILהרמוניה
אתה כבר עם רישיון רו"ח, אחרי סטאז' של שנתיים?פ.א.

יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.  

אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'  

גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.   

מניסיון של הרבה תקופות כאלהעשב לימוןאחרונה

לעשות לו"ז יומי. שכולל לימוד קבוע קודש או חול, אם אפשר כזה שמתקדמים בו.

לקבוע יעדים, כמו ספר קודש מסויים או פרק זמן קבוע או קורס מקצועי אונליין, אפילו סדרת שיעורים תורניים באתר של ישיבה או מכון מאיר

זמני ארוחות יחסית קבועים, ארוחות מזינות.

לשים לב לזמנים האידיאליים בשבילך לשיון ולקום, להתאים את הזמנים של היום למקצב הטבעי שלך.

לשמור על קשר עם אנשים אחרים

לטפח את הבית והסביבה.

למצוא התנדבות- זה משהו שיכול להיות זמני ואחר כך להיפסק או להשתלב בעבודה שתמצא

לחפש פרויקט כלשהו שלך, שאתה רוצה לממש בזמן הבינתיים הזה.

בהצלחה ושיעבור מתישהו

פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

מוזמן לבקר בפורומים הנזכרים.אלה פורומים ברמה גבוההפתית שלג
רמה למדנית גבוההנקדימון
לא מנבאת רמה רוחנית גבוהה.

אני מכיר קצת את הפורומים שם, במיוחד את עצכ"ח הידועה. הלמדנות והחריפות אכן רמה גבוהה, היתר לא תמיד.

לא מכיר. מחיפוש בגוגל זה נשמע לי משהו אחר לגמריפתית שלגאחרונה
בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולד
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
אני חושב שלתלמידי חכמים שעוסקים בכל רחבי התורהפתית שלג

ובפועל ב95% באותם התכנים שעוסקים בהם תלמידי החכמים החרדיים, הפורומים שהזכרת מספקים את הסחורה שצריך.

זה אפילו יתרון עצום, ומהמקומות הבודדים שבהם יכולים לדון באותה הסוגיה אברך מרמת גן עם אברך בכולל ברכסים וכד'.

אני מכיר יותר את פורום לתורה, והוא באמת נועד להיות מקום סגור יותר מאוצר החכמה, אבל עדיין הוא משרת המון לומדים מכלל הישיבות.

ייתכןרוצה להשתחרר

הבעיה שה'בעל הבית' שם חרדי. אתה יכול לבוא, אבל תרגיש אורח.

באיזה מובן?נקדימון
באווירהרוצה להשתחרר

וגם בתוכן. זה כמו להיכנס לבני ברק. גם אם יקבלו אותך יפה, אתה אורח. כתבת שאתה מכיר את הפורומים. לא הרגשת כך?

צורת החשיבה, המקורות, די הכול. לרוב המנהלים מכבדים את תופשי התורה אצלנו, אבל עדיין הם בעלי הבית.

דברים שאני עושה לפעמים/משה

יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.

מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע .

ערוץ 7 הפורומים - Whatsapp

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוג

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

לא נוראנחלתאחרונה

כיף להיות במיטה עם אבא ואמא!  לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק

והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון

לילד.  אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה

אולי יעניין אותך