אסתי וינשטיין שמה קץ לחייה. מקרה חברתי או אישי?פייקסמול

היא יצאה בשאלה לפני כשמונה שנים. התנתקה ממשפחתה, והם התנתקו ממנה.

היא שמה קץ לחייה לא בלי להשאיר מכתב פרידה.

היא לא איתנו ולעולם לא נדע אם מכתב הפרידה נוסח במחשבה מתוך כוונה להסתיר סיפור אחר, ושונה בתכלית.

לא סביר ולא הגיוני שהיא תוציא מסקנות אישיות אכזריות ממעבר חד מלפני שמונה שנים, שמן הסתם התבשל במוחה הרבה לפני כן.

לו רצתה לחזור אל עולם הנעורים שלה בוודאי שהיתה מתקבלת בזרועות פתוחות.

מצד שני בלט בהעדרותו מן ההלוויה בן זוגה, וכנראה לא בכדי, ואני אומר שהתאבדה בסבירות גבוהה בגלל אהבה נכזבת.

מה אתם אומרים ?

הסיפור הזה נופח יתר על המידהמרדכי
בס"ד

ניסיתי לעקוב אחרי מה שקרה בו, גם מהצד של התקשורת החילונית והאגודה של היוצאים בשאלה וגם מהצד של התקשורת החרדית והמשפחה. אפילו את הספר שכתבה, 'עטשה כרצונו', התחלתי לקרוא אתמול בלילה, על מנת לנסות להבין מה באמת היה שם, אבל לקרוא 180 עמודים מהפלאפון, זה קצת קשה.

לבסוף הכי התחברתי למה שפרסם כתב החרדים של ערוץ 10, אבישי בן חיים:

ככה נראה עוול. באנו היום ללווית אסתי וינשטיין ז''ל כדי לפגוש את בני משפחתה המרושעים וקרי הלב ובסוף פגשנו משפחה אצילית ורגישה, שמענו הספד של אבא חרדי רגיש ואוהב והסבר ובקשת סליחה של בת חרדית רגישה וכואבת. זה אומר שצריך לכתוב את כל הסיפור של 48 השעות האחרונות מחדש ולהגיד את האמת: בעצם כל מה ששמעתם על רשעות הצד החרדי היה עוול ולא אמת.
משהו עם הרשעות החרדית לא הסתדר לי לאורך כל הדרך:
בהתחלה הייתה טענה שהחרדים הולכים את לחטוף את הגופה,התקשרתי, דיברתי עם המשפחה, הם הזדעזעו מהרעיון ''מה פתאום, חס ושלום'', מיותר לומר שאף אחד לא ניסה לחטוף את הגופה.
אחר כך אמרו שהבנות ניתקו קשר מאמם בגלל הוראה אכזרית של האדמו''ר, התקשרתי, דיברתי עם המשפחה, הם התחייבו שאין שום הוראה מהאדמו''ר והסבירו שבשום אופן לא מדובר בעניין דתי, אלא בעניין אנושי פשוט, הבנות כעסו על אמא אהובה שפתאום יום אחד לפני שבע שנים קמה ועזבה אותן ולכן הניתוק.
אחר כך אמרו שהחרדים דורשים לקבור אותה חלילה מחוץ לגדר, התקשרתי, דיברתי עם המשפחה, הם הזדעזעו מהרעיון, "היא הייתה אמא טובה, אנחנו אוהבים אותה'' לא היה ולא נברא.
אחר כך אמרו שהם לא מתכוונים לשבת שבעה על אסתי ז''ל, התקשרתי, דיברתי עם המשפחה, הם הזדעזעו מהרעיון לא היה ולא נברא
אחר כך אמרו שהם דורשים לוויה חרדית קטנה ומהירה שתבזה את כבודה של אסתי ז''ל, התקשרתי, דיברתי עם המשפחה, הם אמרו שזה לא נכון ושהם מכבדים את הבחירות של אסתי ז''ל ושהם הבהירו שאין להם שום בעיה שיהיו פרחים ושירים בלוויה.
אחר כך הלכו לבית לבית משפט כדי שיכריע שתהיה לוויה באווירה חילונית (זה לא באמת לוויה חילונית שירים ופרחים), ודיווחו שהצד החילוני ניצח ושהשופטים פסקו נגד המשפחה החרדית. אבל המשפחה החרדית בכלל לא שלחה אף אחד לדיון כדי לטעון הפוך ובכלל לא הייתה חלק מהמריבה, הם בכלל לא רצו לריב ולא היה צריך לנצח אותם בבית המשפט כי כפי שכתבתי הם הסבירו שהם מכבדים את הבחירה הלא חרדית של אסתי ז''ל.
אחר כך אמרו שהמשפחה מחרימה את הלוויה של אסתי ז''ל, שזה שיא האכזריות, ואז ... ואז פתאום היום בלוויה ראינו קבוצה של נשים חרדיות חסידות גור מתייפחות שמגיעות ללוויה וגברים עצובים חסידי גור והם כולם עומדים בצד בצורה חרישית רגישה ובנימוס ומחכים לחלק שבו יאפשרו להם להשתתף. ואז שמענו את האבא מספיד את הבת שלו, ואת הבת הבכורה רחלי מספידה את אמא שלה בלי שאף חרדי יגיד לה שהיא בת ולא יכולה לדבר בפורום כזה. ואז, ואז הבנתי שהשבוע נעשה עוול בישראל.

מצורף: הטקסט המלא של ההספד של הבת הבכורה של אסתי ז''ל:
אמא
נזכור ולא נשכח
את שנות הילדות שחלק מאיתנו זכו לחוות בחיקך
את המשפחתיות והאהבה שהיו מנת חלקך

נזכור ולא נשכח
את השנים בהן גידלת אותנו
בחוכמתך הרבה הרעפת לכולנו

נזכור ולא נשכח שבכול שנות ילדותינו רצית בכל מאודך רק את טובתנו
התאמצת ולמדת איך לגדל אותנו ולהיות אמא טובה בשבילנו

נזכור ולא נשכח איך הלכנו איתך בגאווה שבע בנות מדהימות
ואת היית נראת כמו עוד אחות גדולה וכשאמרנו את המילה אמא מסביבינו עצרו נשימה

נזכור ולא נשכח שאת חלקנו זכית לחתן
לתת את נשמתך ולקבלם כמו בן
את נכדייך הגדולים קיבלת באהבה עצומה
התרגשת עם כל אחד ואחת ופינקת תמיד נתתת הרגשה לכולם

נזכור ולא נשכח את היום המר והנמהר שבו אותנו נטשת
התחננו להסברים ביקשנו לבא איתך
אך הפנית אל לבנו את הגב, ילדות קטנות שביום בהיר ננטשות
ואין אמא שתסביר ותרפא את השברים

אמא אמא
נזכור תמיד ולא נשכח שאלוקים נתן ואלוקים לקח
מסובב הסיבות רצה את דמעותינו
העמיד בניסינות קשים את כולנו
ושנות סבל וייסורים היו מנת חלקנו כולנו
נזכור כל אחד מאיתנו שכעת טוב לך ומלמעלה את רואה את התמונה כולה

בטוחה אני שאת רואה ששום דבר לא נעשה בכוונה
מבינה אני שיש דברים שלא ניתן היה להשיב
אבל כעת תוכלי מלמעלה להביט ולהקשיב
להבין את כל מה שלא הבינו בני האדם מסביבנו
אבל העיקר שכעת קבלי את סליחתנו

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1196369&sid=126
(העתק הדבק מדף הפייסבוק שלו)

אם יהיה לי כוח להמשיך לקרוא את הספר, אעדכן.
הדבר הפשוט ביותר היה לשאול את בן זוגה מה עבר עליה בימיה האחרפייקסמול

וראה זה פלא, שתיקה תקשורתית מוחלטת.

אני חושב שלא הבנתי אותך בנוגע למי אתה מכוון בבן הזוג?מרדכי
בס"ד

לבעלה מגור או לשני (שלא בדיוק הבנתי מה היה שם- נישואים, רק הכרות קרובה או חיים משותפים)?
הבעל מגור.ענבל
בס"ד

שני צדדים יש למטבע, את הצד שלה שמענו, הגיע הזמן לשמוע אותו.
אם מה שהיא מספרת בספר שלה לא נכון אז שיקום ויגן על עצמו ועל הקהילה שלו.
מה שהיא מתארת אלו דברים מזעזעים, דברים שלא חלמתי שקיימים בכלל במדינת ישראל ויותר מזה בעם ישראל.
ברור שחלק מהספר הוא פרי דמיונה של הכותבת וזה לא ספר תיעודי, אבל זה ברור גם שחלק ניכר בו הוא אמת, למשל תיאור התקנות של גור שזה דבר שהיה ידוע עוד לפני.
בקיצור, אם הם באמת טהורים ונקיים הייתי מצפה שיגנו על עצמם. הייתי ממפה גם שהבעל יופיע בהלוויה, כמדומני שהוא לא עשה זאת.
בפוסט שהבת שלה העלתה משהי כתבה שבן הזוגקראנץ שוקולד

היה וגם ספד לה

בן הזוג החילוני?משה

זה אח שלו שהגיע להראות נוכחותפייקסמול

הוא גרוש שלה, כן? לא בעליוני
והיא עזבה אותו בשביל לחיות חיים שמנוגדים לכל מה שקדוש לו
והיא חיה בחילוניות גמורה
והיה לה בן זוג

למה שהוא יבוא ללוויה?
לא ברור שהם מודעים למה שהיא כתבה עליהםשוקולד לבן

בטוח הם שמעו שמועות, אבל הכתיבה שלה היא מסוג הדברים שלא מגיעים לציבור החרדי

ולמה שהגרוש שלה יגיע? אם הם התגרשו אני לא רואה שום סיבה שהוא יגיע ללוות אותה..

הגיוני מאוד שהגרוש שלה לא יגיעמרדכי
בס"ד

(עדיין לא הגעתי לחלק בספר של הסיבה שבגללה הם מתגרשים, אבל זה לא באמת משנה הסיבה לגרושין)
הבעל שהתגרשה ממנו לפני שמונה שנים לא מעניין אותנופייקסמול

ממה שפורסם היו לה חיים משותפים עם בן זוג ללא חופה וקידושין. לא ידוע כמה זמן נמשך הקשר ביניהם, אבל מעצם העובדה שלא נכח בהלוויה, ולא התראיין בכלי התקשורת, נלמד שככל הנראה הקשר הזה הסתיים בנסיבות שסביבתה החדשה לא רוצה לדבר עליה.

התאבדויות על רקע אהבה נכזבת אינה דבר חדש.

סיפור נורא שאפשר להבין את כל הצדדים ואסור לשפוט אותםמושיקו

התקשורת הלא דתית ניפחה את הצד הלא דתי שלה ושיקרה לגבי כו"כ דברים והוציאה את זה מפופרוציות.

בשורה התחתונה משפחתה וחברותיה הגיעו להלוויה  - על עיכוב וצורת ההלויה הם לא פנו לבית המשפט בשום שלב..

מי שרוצה לשמור על נפשו שלא יקרא את הזוועה שכתבה אסתיארץ

ה"ספר" מתאר בתחילתו את חייה

וממשיך לתיאורים פורנוגרפיים ולשון הרע ברמות בלתי נסבלות.

גועל נפש מרוכז.

באמת!

ולא קראי הכל.

ריפרפתי וזה הספיק לי.

אז מי שמצליח להתגבר על יצר המציצנות ולא רוצה להיחשף לרוע ולסטיות שמתוארות שם- אשריו!

וחבל לי מאוד שאף אחד לא הזהיר אותי לפני כן...

רפרפתי. אכן לא מומלץ....משה

כן. גיליתי את זה גם...מרדכי
את ממש צודקת לגבי הספר, לא מומלץ בכללנחש משקפיים

לאנשים בעלי נפש נקייה!!!

הערה נוספת,

ואם הדברים נכונים, אז לא קשה למצוא את הגורם המרכזי למקרה זה...

ובאמת מוזר שה"הוא " נעלם  ולא מוציא הסבר למה שקרה שם

במידה וזה נכון, כמובן

אני לא חושב שהוא יותר אשם ממנה. להפךמרדכי
בס"ד

מהסיפור נראה שהיא זאת שגררה אותו פעם אחר פעם לחרוג מכל הגבולות, עד שהוא לקח את זה צעד משונה קדימה. אבל מבחינתו הוא המשיך את המהלך שהיא התחילה. ברגע שנפרצה הגדר הנפילה לתאום היא מהירה מאוד.
אני לא חושבת כך. יש עדויות של אנשים אשר חיים ביננונחש משקפיים

ויש עורך דין שיצג אותה שיש לו עדויות מאוד קשות על מה שהיא עברה (הוא עורך דין אמין, מקובל על כל החוגים)

הוא דיבר על זה בתחקיר שהוצג בערוץ 10

בנוסף, בית דין ובית משפט לאחר שראו את כל ההוכחות שהיא הציגה (כולל אלבומי תמונות) פסקו לה דמי שתיקה של 1300000 ש"ח!!!

אז יכול להיות שהיא גרמה לפתיחות מסוימת בחייה ולא חייה בדיוק לפי התקנות , אבל מי פה ועד להגיע להתעללות... ולרמות קשה של סטייה הדרך ארוכה מאוד!

"פתיחות מסויימת"?מרדכי
בס"ד

ללכת לסדנאות שהם הלכו זה לא נקרא פתיחות מסויימת, זה להרחיק לכת, וכשאין גבולות אז למה לא ללכת רחוק יותר?

כל מה שאמר העו"ד ובית המשפט זה על התקופה שאחרי שהיא יצאה מהבית, אני מדבר על התקופה שלפני זה ושם היא אשמה לא פחות ממנו, ואפילו יותר.

מה שבטוח, גיבורה היא ממש לא, כפי שמנסים להציג אותה בתקשורת ובחוגים מסויימים.
היא לא גיבורה אבל עם זאתנחש משקפיים

היא כן עברה התעללות , בעלה כן סחב אותה למקומות, כן ביקש ממנה לעשות מעשים אסורים שהיא לא חשבה לעשות וכפה עליה את עצמו

אם בית הדין ובית משפט היו חושבים שהיא אשמה הם לא היו פוסקים את מה שפסקו

בנוסף, העו"ד דיבר על עדויות שהיו על זמן הנישואין שלהם ולא על הזמן שהיא ברחה לת"א

תגובה -מרדכי

בס"ד

היא הלכה למקומות האלה מרצונה החופשי, היא אפילו חיכתה לזה ובספר היא מספרת איך היא התכוננה לקראת ההגעה לשם, וכן, גם למפגש האחרון. כמו כן היא מתארת היטב עד כמה שהיא רוצה שאותו המטפל יגע בה, ואפילו יותר מזה. היא לא חוסכת מתיאורים בספר הזה (ואם לא הייתי מוחק את גועל הנפש הזה מהמחשב שלי ואם לא הייתי חושש שצעירים יחשפו לתוכן הזה הייתי מצטט אותה בעצמה).

עד הרגע אחד לפני אחרון הכל נעשה מרצונה ולהנהתה הגמורה, ואז לא רק שהיא לא התלוננה, אלא היא חיכתה לפעם הבאה. ואז בעלה הלך צעד אחד קדימה ומבחינתה חצה את הגבול, אבל מבחינת שכל אנושי שניהם עברו את הגבול כבר הרבה הרבה לפני כן.

ספר שהוא מסמך פורנוגרפי מציצני, ובזה יחודו.פייקסמול

ואו, ההספד העלה לי דמעות בעינייםנקודה

הוא כן היהgalit

לא יודעת למה החלטתם שבן זוגה החילוני לא נכח בהלוויה.

קוראים לו הראל והוא היה והספיד

רואים אותו בהסרטות

והוא התראיין וכו'

רב הסיכויים שסיבה היא מחלת נפשl666

בן זוג הנוכחי היה בהלוויה. 

כפי שראיתי מכמה אנשים שהתקף של מצב נפשי קשה הרבה פעמים בא עם דמיונות בסגנון שהיא כתבה בספר.

היא גם דיברה פה ושם אבל בת שלה חשבה שזה לא רציני. אולי היא בעצם רצתה שימצאו אותה לפני שהיא תמות ויצילו. נראה שזה מה שבנות חרדיות שלה חשבו. מן סחטנות כזאת - " או שאתן אתי בקשר או שאני מתאבדת. לא מאמינות לי? תראו! " . 

היא מהספר שלה נשמעת אישה לא נעימה שזוכרת כל דבר קטן שאחות שלה עשתה לה בגיל שמונה ומפונקת ברמות מפחידות. אנשים מפונקים מסיימים רע בדרך כלל. בכל מגזר.

חוץ מזה אצל חרדים לשעבר מתאבדים די הרבה

גם היה ניסיון התאבדות כשהייתה חרדיתנקודה

בס"ד

אלא שאז הצליחו להציל.

היא גם הייתה מאושפזת בבית חולים פסיכיאטרי.

בקיצור ה' ירחם על נשמתה, ועל -יבדלו לחיים ארוכים- ילדיה.

בכל המגזרים מתאבדים מלאמרדכי
בס"ד

אלא שפה אםשר להכפיש את הציבור החרדי, אס עושים מזה חגיגה אחת גדולה. אם היה מדובר בחוזרת בתשובה שנקרעה בתוך עצמה, זה לא היה זוכה לכזה רעש גדול.
יש מגזרים בהם מתאבדים יותר, גרושים ויוצאים הם חלק מהםמשה

וגם יוצאי אתיופיה ועולים חדשיםמרדכי
בס"ד

סיון רהב מאיר כתבה על זה יפה
1. אני לא כותבת על המתאבדים הקודמים, אלא למען המתאבד הפוטנציאלי הבא, חלילה. היחס חסר האחריות שלנו למי ששולח יד בנפשו עלול לגרום לעוד אנשים לעשות זאת. על פי ההלכה יש לקבור מתאבדים בבית הקברות מחוץ לגדר. אמנם לא נוהגים כך בפועל (בין היתר, בגלל ההנחה שבשניות האחרונות המתאבד התחרט על מעשהו) אבל המסר הוא ברור: ההרחקה לא נעשית בגללם, אלא בגללנו. אנחנו אלה שצריכים להוציא אל מחוץ לגדר התנהגות כזו. לא לדוש בה, לא לעסוק בה באובססיביות, לא לנסות להבין מה קרה להם. להוציא את הנושא אל מחוץ לגדר. בדיוק הפוך ממה שאנחנו עושים בכל פעם מחדש.

2. נתחיל בדודו טופז. הראשון בבידור. מלך הרייטינג. טופז לא הצליח לשאת את העובדה שנדחק מהפריים טיים, ולו לזמן קצר. הוא יזם תקיפות פיזיות של כמה אנשים בתעשיית הטלוויזיה, ואחרי שנעצר – התאבד בתא המעצר. מדובר בטרגדיה עם היבטים רבים: השעבוד לרייטינג, הבחירה באלימות, ולבסוף, הרצח העצמי. טופז ספג ביקורת רבה במשך שנים. תחילה על תכניותיו שנחשבו רדודות ופופוליסטיות, ובשבועות האחרונים לחייו, הושמץ שוב ושוב על מעשיו. אבל מהרגע שבו טעה באמת, טעה בגדול – הופסקה הביקורת. מאותו רגע הוא חובק מחדש. "תעשיית התקשורת הרגה אותו", אמר חבר קרוב שלו. "הוא בחר את דרכו באומץ, במקום להתמודד שנים בבתי המשפט", אמר מקורב אחר. "ידענו שזה ייגמר כך", העז לומר אמן נוסף.

איזו טעות. הרי סדר הדברים צריך להיות הפוך לגמרי: במקום לבוא להלוויה ושם לדבר בשבחו, צריך היה לתמוך בו קודם לכן, להראות לו שאפשר לתקן, לנסות להבין ולעזור. אבל אחרי שבחר במותו – זה מסוכן לנסות להבין, לפרש ולהסביר.

אחרי נאום הצ'חצ'חים שבו העליב את בני עדות המזרח, טופז הרי יצא בתכנית בידור מצליחה על הפרשה, ושמה "פליטת פה", והצליח להפוך את הלימון ללימונדה. גם הפעם היה לו סיכוי. לו היה משלם את חובו לחברה, משתחרר, מתנצל ופותח דף חדש, היה יכול לשקם גם את שמו הטוב. אם האופנובק יצא בסיבוב הרצאות, גם טופז היה יכול. אבל הוא טעה טעות חמורה. חיפשתי שוב ושוב בגוגל השבוע ולא מצאתי כותרת אחת שאמרה: טופז טעה ועשה מעשה אסור. רק אמפתיה, והתבוססות צהובה בפרטי הפרטים (איך תלה את עצמו? מה היה המכתב האחרון ממנו? ומה המסרון האחרון ששלח?).

3. ועכשיו לאפרים ברכה. תת-ניצב מוערך, ראש היחידה הארצית לחקירות הונאה, האיש שניהל חקירות רגישות ומורכבות, סירב לניסיון לשחד אותו ונלחם בפשע למען כולנו. עד לחודש יולי האחרון. ברכה התאבד ברכבו בעקבות גל שמועות (שמועות בלבד!). ושוב, במקום תמיכה וגיבוי בימים שלפני, הוא קיבל אותם אחרי: אחרי שנקבר פרסמו רשויות האכיפה כי לא נמצא שום בסיס לעבירות פליליות מצידו. "הוא לא עמד בגל ההכפשות", ניסו להסביר לנו ידידיו, והכותרות קבעו: "הקצין האמיץ לא יכול היה להמשיך". אמיץ? אחרי דודו טופז ש"בחר את דרכו באומץ", גם ברכה הפך לאמיץ? כמה הבנה למעשה, איזו הילה רומנטית. כאילו זה היה המפלט היחיד. כאילו בעצם לא הייתה כל ברירה אחרת. האם מישהו אמר בקול גדול שזו החלטה שגויה? החלטה איומה?

4. אריאל רוניס. זוכרים את השם? רובנו כבר שכחנו. מדובר בעובד במשרד הפנים שנעלב מסטטוס שכתבה נגדו אישה שטענה שנהג כלפיה בגזענות, בגלל צבע עורה. "הוא נעלב עד מוות", מיהרו להסביר לנו. "הוא לא יכול היה לסבול את התואר גזען". ואם כל זה לא מספיק, שימו לב לקביעה הבאה, הכאילו-חינוכית: "השיימינג הורג". לא, השיימינג לא הורג. האדם הורג את עצמו. אפילו פוליטיקאים הצטרפו אז למסר חסר אחריות של הבנה כלפי רוניס.

חשוב לי להבהיר: אפשר להסיק מכל מקרה כזה המון מסקנות. יש אכן אלימות ברשת, ועליהום נגד אנשים הוא בוודאי פסול. לא כדאי למהר ולשתף סיפורים כאלה. אבל אלה מסקנות משניות. המסקנה המרכזית היא ששום סטטוס לא שווה יותר מחיי אדם.

5. והשבוע – אסתי ויינשטיין. מה שנוהל סביבה בימים האחרונים הוא פשוט קמפיין למען התאבדות. לכאורה, זה לא מקרה שאמור היה לעלות לכותרות. כ-500 איש מתאבדים בישראל בשנה, רובם המוחלט לא מוזכר כלל, וטוב שכך. שיעור ההתאבדויות של גברים גרושים נחשב גבוה. גם של עולי אתיופיה. כמעט כל אחד מהם יכול למלא ספרים וכתבות בפרטים קשים ומצמררים, נכונים או לא. כי כמו תמיד כשאתה נכנס לסיפור כזה, בעיקר סביב מקרי גירושין – גם לצד השני יש תמיד גרסה משכנעת, קשה ועסיסית משלו. קשה לדעת מה האמת האבסולוטית, אם בכלל יש כזו: בעל מתעלל וחיים תחת חומרות קיצוניות? נטישה אכזרית, ביום אחד, של שבע בנות? בעיות נפשיות כואבות ולא מטופלות? כל כך הרבה חרדים וחרדים-לשעבר ניהלו השבוע ויכוחים סוערים סביב גופתה, ונסחפו ביחד אל הצהוב-צהוב הזה. תוך כדי, בין השורות, עבר שוב המסר המסוכן: התאבדות היא אופציה. זוהי "בחירה אמיצה". רגע, ונאמר שהסיפור היה הפוך? נאמר שהיא הייתה חוזרת בתשובה שעזבה את ילדיה החילונים ואת חייה הקודמים, ולא עמדה בקרע ובנתק? גם אז היא הייתה גיבורה שמקדישים לה שירים ופרחים ועוסקים במשנתה? או שאולי אז, במפתיע, כל צד היה מסיק מסקנות הפוכות בדיוק?
אבל רגע, הנה זה קרה גם לי. הצלילה לתוך הפרטים והנימוקים, רגע אחרי שכתבתי כמה עצם הלגיטימציה היא מסוכנת. כמה עצם הדיון הוא שגוי.

6. אז מה כן עושים? שוחחתי עם שני מומחים השבוע. שניהם התפלאו שבפסטיבל הזה כמעט נשכח המובן מאליו: צריך להבהיר שזו בחירה מוטעית ולחשוב איך להימנע ממנה. לדבר על סימני אזהרה נפוצים. להעלות את המודעות. להיות רגישים וקשובים יותר כלפי החוליות החלשות בחברה או כלפי אנשים במצבי קצה. להתעניין, לשים לב, להפנות לעזרה מקצועית, לשים לב לשינויים קיצוניים אצל הזולת, להזכיר למי שסובל מדיכאון שתמיד יש תקווה וטעם לנסות לצאת מזה. לתת לדודו טופז, אפי ברכה, אריאל רוניס ואסתי ויינשטיין הרבה תמיכה והבנה לפני, והרבה פחות תמיכה והבנה אחרי.

7. וממש במקביל, ניהלו השבוע המשפחות של הדר גולדין ואורון שאול ז"ל מאבק ציבורי עצוב. אחר כך, ביום חמישי, נרצחה במיטתה הלל אריאל בת ה-14. מספיק היה להביט בעיני ההורים כדי להיזכר כמה חשובים ויקרים הם החיים.

(העתק הדבק מדף הפייסבוק שלה. נראה לי שסה פורסם לראשונה בטור שלה השבת בידיעות אחרונות)
כאן הסיפור שונה ולכן עלה לכותרותפייקסמול

החברים שלה, היוצאים בשאלה, ניסו לסגור חשבון ישן על גופתה (של אסתי), ולעשות קופה באמצעות מאבק משפטי. 

בצעד חכם במיוחד לא התייצבה בבית המשפט המשפחה החרדית שלה, ולא נפלה במלכודת שטמנו לה. סופו של יום שהקמפיין התייתר, והיוצאים בשאלה מצאו עצמם נלחמים נגד הרוח.

הפרחים שהובאו להלוויה כבר התייבשו מזמן, ובעוד יומיים היא תצטרף לרשימת המתאבדים שאף אחד לא זוכר אותם. 

זה מקרה מאד חברתיאלגריטי

יש כאן מכבש חברתי חזק מאד שדוחף אנשים למקומות אובדניים, לפעמים עד מוות. זה דפוס מוכר שחוזר על עצמו אחת לכמה זמן. 

היה לי שכן בילדות בן של רב חרדי חשוב בשכונה, שיצא בשאלה בתור בוגר והפך לפעיל בארגון "הלל". הוא נהג לומר שאין יוצא בשאלה חרדי שלא חושב על התאבדות באיזה שלב. הסיבה העיקרית לזה היא די ברורה: תחושה של סוף העולם. החיים החילוניים לא תמיד קורצים ומפתים. הבחירה בהם נעשית מתוך התלבטויות קשות מאד ועם ידיעה ברורה שברגע שמחליטים לעשות צעד בכיוון זה בבחינת "כל באיה לא ישובון". זה בלתי אפשרי שלא לשרוף גשרים מאחור. גם אם במקרה של תשובה, המשפחה מוכנה לקבל חזרה בזרועות פתוחות, זה לא כל "עולם הנעורים" שיש בו חברים, משפחה מורחבת, ישיבה, סמינר, כולל, קהילה, עבודה. ככל שזה נעשה בגיל מבוגר יותר, כך ה'עויילם' לא יקבל ברצינות חזרה בתשובה בדיעבד. כשיש תחושה של חרם ונידוי מצד הילדים, זה הכי נורא שיכול להיות. 

המקרה של אסתי ויינשטיין ז"ל הוא מקרה חברתי, כי אין ספק שהמיצר הנפשי שהיא הייתה נתונה בו נוצר ע"י הקהילה שלה. זאת קהילה שהייתה מעורבת בחיים שלה לפרטי פרטים וגם הפעילה עליה לחץ בהליך הגירושין שאילץ אותה לבחור בחירות קיצוניות. המצער הוא שזה לא מקרה יוצא מן הכלל. לא מעט מאבקי גירושין הפכו בקלות למאבקים של "ערקתא דמאסנא" על צדקת הדרך והבן או הבת הסוררים סומנו כמי שאין להם חלק בעולם הבא. 

ובחזרה לאותו מכר מהילדות. הוא וחבריו למדו והפנימו בדרך הקשה את מה שאסתי ויינשטיין לא הפנימה - שבמצבים כאלה החיים חשובים ויקרים פי כמה. דווקא כשיש אנשים שסבורים שאיבדת את העולם הבא שלך, חשוב מאד שתחייה עד 120 בשמחה ובאושר. אם בחרת בדרך אחרת, אל תתן להם את התענוג לומר אחריך "ברוך שפטרנו". 

התאבדויות יש בכל מקום ובכל חברהמרדכי
בס"ד

חסידות גור היא החסידות הגדולה ביותר בארץ, וכמו בכל חברה גם לה יש כמה שח"ו מתאבדים או עוזבים ממנה את הדת, אבל להכליל בגלל זה שיש בעיה בחברה?

רובם המוחלט של חסידי גור הם אנשים ששמחים בדרך שלהם ומאושרים בכך. כמו כן יש אנשים שזה לא מתאים להם הדרך הזאת אז הם פשוט עוזבים ואף אחד לא זורק אותם, בדיוק כמו חנוך, אחיה של אסתי.

אלא שאצל אסתי זה שונה. היא פרצה כל גבול אפשרי. ואולי בעלה לשעבר הוא זה שעשה את המעשה הנורא ביותר, אבל מי שגררה לשם את שניהם זאת היא. אני יודע שיחידים יגידו את מה שכתבתי עכשיו, אבל זוהי האמת שהיא כותבת בסיפרה. בעלה היה אדם תמים, כפי שהיא מציינת בהתחלה, היא זאת שהתחילה "לפתוח לו את העניים".

כואב לי שאישה כזאת הופכת לסמל ולדמות להערצה.
ההתאבדויות של חרדים לשעבר דורשות התייחסות מיוחדתאלגריטי

ברור שהמתאבדים בכלל הם אנשים מעורערים בנפשם וכל מקרה הוא ייחודי, אבל במקרה של חרדים לשעבר זאת תופעה שחוזרת על עצמה. אין בעיה עם אלה ששמחים ומאושרים. הבעיה היא עם אלה שרוצים להיות שמחים ומאושרים באופן שונה, אבל מקשים עליהם. 

אפשר להמשיל את זה לבניין גבוה עם מעלית לכיוון אחד בלבד. מי שרוצה לרדת, צריך לקפוץ מהחלון או המרפסת על אחריותו האישית. לא לחינם הרבה חרדים לשעבר פעילים בארגונים שכל המטרה שלהם היא לפרוש רשת הצלה לקופצים. 

בציבור החרדי וגם הדתי יש אווירה של התבצרות ומלחמת שמד רוחנית. מי שיורד מקו הביצורים צריך להיות מוכן ליחס של עריק ובוגד. הרבה חרדים לשעבר שמעו מהמשפחות והרבנים שלהם איומים והפחדות שנועדו לזרוע בהם ייאוש ומורך לב מפני מה שמחכה להם בחוץ ובעולם הבא.

בחור כזה סיפר לי שבגיל 14 (!) ראש הישיבה שלו הושיב אותו במשרד מולו עם עוד שני משגיחים ושלושתם סיפרו לו סיפורי אימים על מה שצפוי לו בחיים אם לא יקשיב להם. הם לא חסכו מימנו  איומים על העונש שצפוי לו בעולם הבא. כל זה רק כי הוא רצה לעבור לישיבה תיכונית דוסית!

בחברה חרדית הייתה להם מעטפתl666

רב המוצרים באזורים חרדיים יותר זולים וגם כל מיני שירותים ואם עדיין לא מסתדרים אז יש גמ''חים לכל דבר.

וקהילה שדואגת ומשפחה גדולה. הורים מחתנים ומשלמים בשנים ראשונות על דירה. אם חרדי רוצה לרכוש מקצוע אז הרבה פעמים זה יותר זול ובהתחשבות למצבו האישי.

ובעולם חילוני בכללי אין מעטפת ואין לו גם מכרים ומשפחה והרבה פעמים אין מקצוע ולא עשה צבא. אז מה שנשאר זאת עבודה שחורה במשכורת מינימום כשכל המוצרים במחיר מלא. וחוץ מזה יש להם איזה ציפייה לחופש. אז נכון בעולם חילוני יש יותר חופש אבל עדיין יש נורמות ויש גבולות. ואחרי כמה שנים חופשיים אחרי צבא נגמר החופש ומתחיל עבודה, ילדים, משכנתא... 

אז לא פלא שהם מגיעים למצב נפשי קשה כי מה שהיה להם איבדו ומה שציפו לקבל לא קיים במציאות

בעולם החילוני הם בתחתית החבית: עובדי שכר מינימום לסוגיומשה

אין להם מקצוע, אין להם בגרות, אין להם כלום. יכולים לעבוד בסופר עד צאת הנשמה...

כשיצאה בשאלה הכל נראה ורוד בעיניהפייקסמול

אבל אט אט התברר לה ש... זה לא זה.

היא נקלעה לדילמה, לחזור אחורה היא לא רצתה מסיבות מובנות, ומצד שני, בחברה החילונית היא נתפסה יום יותר ויותר כנטע זר. נותר לה לצעוד עוד צעד אחד קדימה אל הגהינום.

וזה מה שעשתה.

שטויות במחילהאלגריטי

אם אתה חי מספיק שנים בארץ, יהודי דובר עברית שמזדהה עם רוב העקרונות של המיינסטריים ולא שומר מצוות, אתה לא תהיה נטע זר בחברה החילונית. 

מה גם שהיא ממש לא הייתה בתחתית החבית מבחינה חומרית ולא מבחינות אחרות. מה שהפריע לה זה הנידוי כלפיה מצד הבנות שלה, בזמן שהן המשיכו לשמור על קשר עם האבא. 

איך היא רצתה שיהיו בקשר?l666

אין שום סיבה שלא לספר לבנות הנשואות וגם להן לא סיפרה. ובכלל היא העבירה הרצאות שבהם הסבירה שאורך חיים של חסידות גור שזה בעצם חיים של ההבנות שלה וגם זוגיות שלהן זה טראומה וסיוט מתמשך. אז זה מאוד מעליב ומאוד לא נעים. 

אסור לשפוט הורים אבל גם בספר שלה היא חיה את החיים שלה איך שבא לה ורק כשהתגרשה פתאום נזכרה שהיא אימא והיא רוצה להיות בקשר אתן. היא כאילו כל כך אהבה אותן עד שמרב אהבה התאבדה והאשימה בהתאבדות שלה וגם ביקשה לפרסם ספר מביש על עצמה ועל בעלה לכל המדינה . כנראה שבנות שלה יתביישו גם מאבא וגם מאימא וכולם ידברו עליהן. ממש אימא אוהבת ודואגת. 

יכול להיות שמצוות כיבוד הורים כן כוללת קשר עם אימא כזאת אבל לא נראה לי שזה תענוג גדול. 

^^^^ יפה כתבת!מרדכי
אם אתה בן ארבעים ומעלה, ויוצא בשאלהפייקסמול

אתה כמו "עולה חדש" בחברה החילונית. זה בדוק.

לגבי הנידוי היא הרויחה את זה ביושר. איש או אישה שעושים מעשה פלילי מבחינה דתית, מצווה להתרחק מהם, ואין רלוונטיות לקשר הדם. 

לסיום התגובה, אני אומר שהגעגועים כביכול לבנות שלה היו סיפור כיסוי למשהו עמוק ומשמעותי שהיא לקחה איתה לקבר. 

ובפרפרזה על אמירתו של סטלין, אחד שמתאבד זו טרגדיה. מאות שמתאבדים מידי שנה זו סטטיסטיקה.

לפי הרכב שלה לא נראה שהיא הייתה לגמרי מסכנהמשה

אבל אולי אני טועה.

מצד שני טוענים שבעלה שילם לה סכום מכובד "דמי שתיקה" בהסכם הגרושין, אז אולי הכסף נגמר...

והנה עוד דוגמה למה זה מקרה חברתי - הרשת מוצפתאלגריטי

עכשיו "מרכז צדק לנשים" מציג בפייסבוק את הבאה בתור:

"רחל נישאה לפני כ-30 שנה ליצחק, שניהם חסידי גור. זמן קצר לאחר החתונה הבינה רחל שחיי הנישואין עם יצחק קשים ובלתי נסבלים והיא שיתפה במצבה גורמים מטעם החסידות. מאותו רגע הופנתה רחל על ידי רבנים בקהילה לעשרות (!) מטפלים, פסיכולוגים ופסיכיאטרים שונים. חלקם ניסו להביא את בני הזוג ל"שלום בית", וחלקם התבקשו לבחון האם רחל לוקה במחלות נפש שונות, רק משום שהיא ביקשה להתגרש.

זו הייתה הרוטינה במשך מעל לשני עשורים, עד שרחל אזרה אומץ והגישה תביעת גירושין בבית הדין הרבני לפני מספר שנים, דבר שככל הנראה לא ייעשה לטעמם של העומדים בראש החסידות. בשלב זה, "הטיפול" ברחל העלה הילוך. אנשים בכירים בחסידות (וככל הנראה גם העומד בראשה) הביאו לכך שכל הסובבים את רחל ינתקו את הקשר עמה, כולל ילדיה הבוגרים, אחיה וקרובים אחרים. רחל נשארה מבודדת. היא המשיכה לגור בבית אחד עם ילדיה ועם יצחק, כאשר הם מתעלמים מנוכחותה. רחל אכלה לבד ארוחות שבת כאשר בחדר השני יצחק סועד עם הילדים, וגם אחיה סירבו לארח אותה כתוצאה מההוראה מגבוה. לא הייתה לרחל יכולת כלכלית לעזוב את הבית, ולכן נשארה להתגורר במקום שאותו הגדירה כגיהנום. וצריך לזכור - כל עוונה הסתכם בכך שביקשה לעזוב את בעלה, שכן על אורח החיים החרדי היא המשיכה להקפיד.

במקביל, הופעלו עליה לחצים שונים ליטול כדורים פסיכיאטריים. וכדי להגביר את הלחץ המשפחתי עליה - אחד מקרובי משפחתה אוים על ידי גורמים בחסידות שיפוטר מעבודתו באחד ממוסדות גור בגלל אחותו הסוררת.

בינתיים, בבית הדין הרבני יצחק סירב לתת לרחל גט. בני הזוג לא חיו חיי אישות כבר מספר שנים ולא הייתה ביניהם תקשורת כבר כשנה וחצי. רחל הודיעה בפני כל יושבי בית הדין: "אני לא רוצה לחיות איתו. זה עינוי ושואה בשבילי. תרחמו עליי. הוא לא אוהב אותי. הוא שונא אותי" (ציטוט מהפרוטוקול). ועדיין הגט עוכב במשך כמה שנים. רק בחודשים האחרונים הצליחה רחל (שיוצגה על ידי עורכות הדין של מרכז צדק לנשים) לקבל את הגט, אחרי ששילמה עבורו ליצחק מאות אלפי שקלים.

וכיצד דייני בית הדין הגיבו לנוכח העדויות על הסבל של רחל, הריחוק הכפוי מבני משפחתה שהנהיגה החסידות, העדויות על הכדורים הפסיכיאטריים?

דייני בית הדין נתנו - וממשיכים לתת - רוח גבית להתנהלות החסידות. בתחילה לחצו על האישה לחזור בה מהתביעה רק משום שבני הזוג משתייכים לחסידות גור, או כפי שמצוין במפורש בפרוטוקול: "בית הדין מסביר את החומרה אם הזוג יתגרש במיוחד בחוג החרדי של חסידות גור". הדיינים שמעו את עדותו של נציג החסידות מטעם הבעל שטען שעל בני הזוג להגיע לשלום בית. למרות שהדיינים ראו במו עיניהם את הסבל שספגה רחל במהלך כמעט 30 שנות נישואין, הם לחצו על רחל להסכים ל"שלום בית", כמצוות החסידות. ואולם כאשר הבינו שההצעה לשלום בית היא לא ריאלית, הדיינים בחרו בטקטיקה שונה – הם לחצו על האישה להסכים להסדר שלפיו היא "תמשוך" את הנישואין הגרועים עד השידוך של אחרון הילדים. וכך מופיע בפרוטוקול דברי בית הדין: "תסיימו את השידוך של הילד ותבואו לכאן ונעשה לכם גט". הדיינים גם קיבלו "מסמכים" חסויים שונים מגורמים מטעם החסידות. שימו לב! בניגוד לדין ולכללים, המסמכים לא צורפו לתיק ולא נחשפו לאישה. רק הדיינים צפו בהם. כיצד יכולה רחל להגיב ולהתמודד עם מסמכים שלא גלויים לה?! סיפור קפקאי.

שיתוף הפעולה בין בית הדין לחסידות גור לא הסתיים לאחר הגט. כעת עומדת בפני בית הדין תביעת משמורת ומזונות. לאחר שהחסידות הצליחה לנתק את רחל מילדיה באופן מנטלי ולהביא את ילדיה הבוגרים שלא ליצור קשר עם אמם, כעת מבקש הבעל לקבל משמורת על הילדים הקטינים. גם כאן מקבל בית הדין מסמכים שונים מטעם גורמי החסידות. אחד המסמכים כולל חוות דעת מטעם גור שלפיה האם אינה כשירה לגדל את הילדים שכן האב נוהג כחסיד גור יותר מהאם.

כעת האם עומדת בפני מאבק חדש - אחד מילדיה עומד להינשא בקרוב. האם הקשורה אל בנה בכל נימי נפשה – לא הוזמנה לחתונה. האב הודיע במסגרת הדיון בבית הדין כי רבני גור הם שעומדים מאחורי ההחלטה שלא להזמין את האם. לדברי רחל היא עדיין מקווה שבנה יתעשת ויזמין אותה לחתונה. אלא שבינתיים, ככל הנראה גם בנה נתון ללחצים מטעם החסידות. אבל מה אפשר לומר כשבית הדין בכבודו ובעצמו הופך למריונטה של עסקני החסידות והאינטרסים שלהם?"

חסידות גור אינה טלית שכולה תכלתפייקסמול

ולגבי אי הזמנה לחתונה, עד כמה שידוע לי לא צריכים להעביר כרטיס מגנטי כדי להכנס לאולם השמחות.

אבל הנושא שלנו הוא ויינשטיין. כשיצאה בשאלה היתה בת ארבעים ושתיים, ואם לשבע בנות. בהנחה שילדה את הראשונה בגיל 21, ובת הזקונים- 15 שנים מאוחר יותר, יוצא מזה שהקטנה היתה בת 6 כשהאמא יצאה בשאלה.

בגיל 6 היא בהגדרת הגיל הרך וככזו המשמורת עליה ניתנת לאמא שלה כברירת מחדל, וכל הבנות עד גיל 18 נגררות אחר הבת הקטנה. לא אני המצאתי את החוק הזה.

היוצא מזה שהאמא הפקירה את הבנות, ונזכרה בהן מאוחר, אחרי שגיבשו עמדה נחרצת נגדה.

למה הדבר דומה, לאשה שמסרה את בנה לאימוץ, וכעבור כמה שנים היא מנסה להוציא אותו מההורים המאמצים.

הנטישה הזאת נכפתה גם עליהאלגריטי

אף אחד בסיפור הזה הוא לא טלית שכולה תכלת, כולל המנוחה עצמה. הבעיה היא שאם הורה יוצא בשאלה ורוצה גם משמורת על הילדים, החסידות כולה תילחם בו ותתגייס למען הצד השני. המצב הנפשי של האימא והמסוגלות ההורית שלה רלוונטית רק אם היא בצד ה"רע" בסיפור. אם היא בצד ה"טוב" יחפו עליה ואם לא, אז יפעילו את זה נגדה. 

במקרה של ויינשטיין האשפוז שלה שיחק נגדה + הון תועפות שהגרוש הסכים לשלם לה רק כדי שבמשפט לא יחשפו כל הפרטים שנחשפו בספר. היא נאלצה בכוח לבחור בין הבנות שלה לבין שחרור מהנישואים והחסידות. בדיעבד, זה לא סיים את מסכת הצרות שלה.  אילו הגרוש היה זה שמחליט להתפקר, אני בטוח שהאשפוז שלה לא היה מפריע לאף אחד בגור להתגייס למענה. 

ולגבי החתונה, כנראה שהאימא ההיא לא מעוניינת לשבת בשולחן השנוררים. מבחינתה היא מחותנת והיא רוצה לשבת עם המחותנים ולהצטלם איתם כמו כל אימא אחרת. 

לא רלוונתי להתאבדותה. הדת והאמונה זה כמו אוויר לנשימהhamedinaiאחרונה
בין אם מדובר בבריאים בנפש, ואפשר לאמר שהלוקים בנפשם זה קריטי עבורם פי כמה.

לי נראה שהפסיכולוגים נתנו לה עצות גרועות, ובגללם גם התדרדרה מהדת, ובסופו של דבר גם התאבדה רחמנא ליצלן.
לעניות דעתיסיהרא

מקרה אישי ועצוב מאד שהפך לטרגדיה חברתית בגלל גורמים אינטרסנטיים כאלו ואחרים. וד"ל.

מעניין אותי דעותיכם על פייגלין-בן ארי?די"מ

אני זוכר דיונים סוערים פה על פייגלין בעבר ואיכשהו מרגיש לי שהוא לפני 7 שנים פנה לקהל יעד מאוד שונה משל בן ארי (ברובו). האם אתם מתכננים להצביע לזהות? ואם כן, כמה  (אם בכלל) קריטי לכם הנושא הכלכלי שפעם קודמת היה משמעותי מאוד בזהות?

האש והמים (הכלכליים) לחצו ידייםמשה
מיכאל בן ארי הוא יהודי נחמד אבל הוא דב חנין.
מצד שנידי"מ
לא נראה לי אכפת לו לוותר כליל על עמדותיו הכלכליים
פייגלין ליוה את בן ארי במהלך המשפט ההזויהסטורי

שבו מאשימים אותו בהסתה, כי חמש שנים קודם אמר "מי ששורף את השדות של בארי - ברגע שיוכל ישרוף גם את התינוקות של בארי".

ממילא נוצר בינהם חיבור.

לעניות דעתי, למרות שיש בינהם פער בתפיסה הכלכלית - אצל שניהם לא זו עיקר המשנה.

לפייגלין היתה אפיזודה סביב זהות, בה הוא דיבר בעיקר על כלכלה ומריחואנה, בנסיון לצאת מהמסגרת הדתית לאומית - לא הלך לו. ברגע האחרון הוא חזר לדבר על המהלך האמוני שלו ונכשל - כי אף צד לא קנה את זה. הליברלים לא השתכנעו שהפאנט באמת השתנה והציבור האמוני לא השתכנע שהליצנים ואנטי-דתיים שהכניס לרשימה, באמת מזדהים עם החזון האמוני.

ועכשיו שניהם הולכים לשרוף יחד מנדטים יקרים לימיןנוגע, לא נוגע
בכלל ולימין האמיתי בפרט (עם כמה שאני אוהב אותם)
מקווה מאוד שיתעשתוהסטורי
אבל פייגלין כבר אמר ש'גוש הימין מעניין ת'ספתא שלי' - אז מבחינתו כנראה שווה לוותר על מהפכת ההתישבות של סמוטריץ' וסטרוק, על מהפכת הנשק ותנאי המחבלים של בן גביר, על העבודה של רוטמן על מערכת המשפט וכו' - העיקר שהוא ירוץ עוד ריצה עקרה.
האמת, אני חושב ששניהם, אנשים עם רעיונות יפיםהסטורי
חלקם נכונים ועם חלקם אפשר להתווכח - אבל עם 0 התאמה לסגנון העבודה הפוליטי.

לכן טובת עם ישראל, ששניהם ישארו בתחום הפובלציסטי, האקדמאי והתורני, יכתבו את הרעיונות שלהם, ידברו עליהם יחנכו לידע הסטורי/מדיני, להבין מי זה עם ישראל ומה תפקידו ומי הוא האויב הערבי/מוסלמי ודרכי הפעולה הרצחניים שלו כבר אלף ארבע מאות שנה.

את העשיה הפוליטית עדיף שישאירו לאנשים שמראים הצלחה בשדה הפוליטי.

אם לא נבצע מהפכה עכשיו, היא לא תקרה לעולםמתוך סקרנות
רוצים לצאת מהקונספציה, אחרי אירועים בסדר גודל כזה, אם אחרי דבר כזה אנחנו נישארים במוכר והנוח, לא נעים להגיד אבל יכול להיות שחלילה מזמינים את ה7 באוקטובר הבא.

סתם מעניין על סמך מה אתה אומר שמיכאל בן ארי סוציאליסט.

לא מבין למה הסיסמא הזאת, מצדיקה להריץ אנשיםהסטורי

שכשלו פוליטית לאורך שנים?

נ.ב.

אני לא אמרתי שבן ארי סוציאליסט, @משה אמר. האמת ששמעתי אותו מדבר בסגנון סוציאליסטי אפילו יחסית קיצוני, אבל איני בטוח שזאת משנה סוציאליסטית סדורה ולא יותר רצון לעזור לאנשים, בלי לקחת בחשבון את המשמעות הציבורית של עזרה בלתי מרוסנת על חשבון הציבור.

פגשתי אותו כמה פעמים בחיימשה

גם למדתי אצלו פעם.

היהודי הוא דב חנין על סטרואידים. זה כמובן לא אומר שום דבר על עמדותיו בתחומי ידע אחרים ועל הספרים שלו ועל כך ש"חזה" את השביעי באוקטובר. זה פשוט נקודה שצריך להזכיר  כל פעם מחדש שעוסקים בו בדרך לקריירה פוליטית.

אגב, הוא גם הצביע 1-1 יחד עם המפלגות החרדיות כמעט בכל נושא. דרך שבן גביר בגדול די המשיך. אני משער שזה בגלל חסידות חב"ד שהצביעה לו במספרים גבוהים.

אני חושב שהוא פשוט מסכים עם החרדים ברוב מוחלטהסטורי
של הנושאים שעומדים על הפרק הפוליטי.

(חוץ מהגיוס כמובן, אבל גם שם - כפייה לא תעזור)

(גם אני למדתי אצלו, למדתי ממנו המון ועדיין - בין בנושאים שאני מסכים עליהם ובין בנושאים שלא - איני חושב שהכובע הפוליטי, הוא הכובע שדרכו מתאים לו להשפיע. נראה לי שדרך האקדמיה והפרסום השונים לציבור, הוא משפיע הרבה יותר.

אגב, הרב כהנא עצמו היה איש הכלכלה החופשיתמשה
מה שאני שמעתי ממיכאל בן ארי, היה בסעיף אחרהסטורי

של התחום הכלכלי - תקציבים וקצבאות

לא יודע מה זה "כשלו פוליטית"מתוך סקרנות

פייגלין הביא לבדו מעל 100 אלף קולות(למרות המלחמה העיקשת נגדו מימין ומשמאל יחד), כמעט כמו מה שבנט ושקד קבלו יחד באותן בחירות.

כשהתמודד מול ביבי בליכןד, קיבל מעל 30% (בערך כמו מה שקיבל סער), נכון שבשונה משאר הפוליטיקאים הוא חושב על אידאולוגיה לפני כיסאולוגיה,לכן העדיף לוותר על תפקיד השר לענייני כלום מטעם הליכוד, כדי לקדם אידאולוגיה, בעז"ה הוא עוד יצליח.

בכל מקרה,אין מישהו אחר שמציע מהפכה מרעננת כמותו או בכלל בכיוון.

בכל מקרה 2, גם בגין ניסה 8 פעמים להתמודד ונחשב כמוקיון כל הזמן עד שהצליח, גם לבן גביר לקחו כמה וכמה מערכות בחירות עד שהצליח.

בן גביר עלה לגדולהמשה

אחרי בחירות פייגלין-בנט, כשביבי הבין שחסרים לו בדיוק שני המנדטים המושמצים של כהנא. לפני כן, זה לא היה . ביבי אפילו שילם לבית היהודי דאז בח"כ על חשבון הליכוד שהתמודד אצלו בגלל מצביעים שנרתעו מעוצמה יהודית.

אחר כך קרו עוד כמה פלאים. כן.

בדיוק, זה רק מראה כמה פייגלין כן השפיע גם פוליטיתמתוך סקרנות
למרות שכביכול "לא הצליח".
פייגלין תמיד נכשל פוליטיתמשה

ואז מישהו אחר לקח את הרעיונות שהביא לבמה וקידם אותם.

הכי מוכר היה בנט והממשלה שלו שקידמה הרבה דברים ממש מהספרים של פייגלין (שכמובן לא המציא אותם, זה תאוריות מוכרות לפחות 100 שנה).

מבחינת פייגלין זאת הצלחהמתוך סקרנות
והיא לא הייתה קורית לולי הקמת המפלגה שלו שהראתה שיש כמה מנדטים שמתעניינים במסרים האלו.
בן גביר 'חצה רוביקון' קריטי להתנהלות פוליטיתהסטורי
שבן ארי (או שאר תלמידי הרב כהנא) לעולם לא יחצה מסיבות אידיאולוגיות ופייגלין לא יחצה בגלל מלוגמניה - המסוגלות לקבל שבשביל הישגים פוליטיים, צריך לעבוד כחלק מקואליציה.

מסוגלות לתעדף נושאים אידיאולוגיים עקרוניים שעליהם עובדים, וגם הם - בתוך המסגרת שחבריך לקואליציה מסוגלים לקבל, תוך 'תשלום' לחברי הקואליציה, בתמיכה בדברים שחשובים להם, גם אם מבחינתך הם פחות קריטיים.

פיגלין ובן ארי, היו ח"כים כנסת אחת וחוץ מנאומים - השאירו 0 עגול של הישגים מהקדנציה. בן ארי (ואלדד) לא רצו בכלל להכנס לקואליציה (ובמידה רבה על זה האיחוד הלאומי דאז, התפרק), למרות שכך יכלו להשפיע על תחומים נרחבים. פיגלין, 'עשה שבת לעצמו', תוך צפצוף מוחלט על הסיעה והקואליציה, מה שהביא לדחיקתו מהליכוד.

ממילא, גם אם הם יכנסו לכנסת (ספוילר: לא יקרה), הם יהיו חסרי תועלת מעשית ורק יגרמו לעצירת המהפכים המהותיים שחברי הציונות הדתית ועוצמה יהודית הובילו בקדנציה הנוכחית.

יש חשיבות רבה לאנשים שצועקים את האמת המוחלטת. כפי שציינתי מהר' ד"ר בן ארי למדתי הרבה וגם ממאמרים וראיונות של פייגלין החכמתי - זה לא אומר שהם צריכים להיות בעשיה הפוליטית.

פייגלין לא הביא את הקולות האלה "לבדו"די"מ
האחרים ברובם היו דמויות לא מוכרותמתוך סקרנות
למעט ליודעי ח"ן, אולי גדי וילצ'רסקי הביא קצת,אבל כידוע החברה' שלו הם אלו שהבריזו בעיקר בזמן אמת 🙂.
לא מוכרות לךהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ' באייר תשפ"ו 22:39

אנחנו הכרנו היטב, את זה שמתנגד לברית מילה, את הליצן שהתפרסם כשעשה צחוק מהתורה וכו'. אלו האנשים שפייגלין הביא. 

החוצה ניסה לשכנע (והרשימה די הוכיחה זאת)  שהמטרה היחידה היא לגליזציה ואפילו הכריז שיתמוך בראשון שמתחייב ללגליזציה. אגב גם זה היה שינוי מהמשפט המלוגמני ש"מפלגת זהות (כלומר: אני, משה פייגלין) תמליץ לנשיא רק על העומד בראשה (כלומר על משה פייגלין שמדבר על עצמו פעמיים במשפט בלשון נסתר)".

פנימה ניסה לשכנע שהוא וכל חברי הרשימה (כולל זה שמתנגד לברית מילה) בכלל מחוייבים לחזון האמוני ולבית המקדש.

גלעד אלפר הביא לא מעט מצביעים לדעתידי"מ
הכוח האטלקטורלי שלהם זניחshaulreznik

ישרפו כמה אלפי קולות, וחסל. זה כמו שזליכה יתאחד עם עינת וילף.

הכמה אלפי קולות הללוהסטורי
עלולים להיות ההבדל בין:

* ממשלת ימין (לא אידיאלית ובכל זאת), שממשיכה ביתר שאת את הדברים החשובים שנעשו בקדנציה הזאת ומוסיפה עוד ועוד אחרי שיסורו הטענות (המעוותות ובכל זאת) על 'לא על זה היו הבחירות'.

לבין:

*ממשלת שמאל שתחזיר אחורה את כל הדברים הטובים שנעשו ותהיה תלויה במועצת השורה.

הממשלה הקודמת הייתה דווקא די טובהמשהאחרונה
לא במונחי א''י. אבל כן במונחי כלכלה. יש יתרון כלכלי עצום לממשלה בלי חרדים.

ליברמן הפתיע בתןר שר אוצר וכך גם עודד פורר. סמוטריץ' גילה לנו שבהסכם הקואליציוני הליכוד כפה ביטול הכפורמות הנפלאות במועצות החקלאיות. עד רמה של חבר כנסת שממש נבחר כדי לעזור למונופול הביצים.

למה כל אחד שיש לו טיפה פירסום חושב שהואפילה

יהיה חבר כנסת או שר טוב? זה שמישהו היה בלוגר מעניין , כתב הצגות או יס בכלא עשרות שנים, לא עשה אותם מומחים בפוליטיקה, כלכלה , עריכת דין ...

ולמה אנשים לא מבינים שאין דבר כזה מפלגה משפיעה בגודל נורמלי שתהיה בדיוק בדיוק לטעמך. עם הגודל בא גם גיוון וגם יכולת להסתדר עם השונה שזה גם קריטי בפוליטיקה. ברגע שיש מפלגה סופר עקרונית עשויה משני שכנים , אין בה שום טעם

אם הכוונה לפולארד...shaulreznik
אזי הוא איש תמים וזקן שלא בדיוק מחובר להלך הרוח בחברה הישראלית.
קודם שילמד לדבר עבריתאיתן גיל

בסיבוב הקודם הוא תמך באיילת שקד ואחר כך הסיר את תמיכתו.

מצד שני הוא צודק, אם כל זב חוטם מומרץ להתמודד לכנסת ולשרוף כמה מאות קולות, אז למה הם כן, והוא לא.

אילו היה נדרש להפקיד ערבות בסך 5 מיליון ש"ח שיחולטו אם לא יעבור את אחוז החסימה, סביר להניח שלא היה מתמודד, וכמוהו עוד 5-6 ליצנים פוליטיים מסוגו. 

החומר האנושיoo

בפוליטיקה הוא לא משהו

אז הרבה אנשים יכולים להיות חברי כנסת או שרים טובים מהם

עוד לא נתקלתי במישהו בפוליטיקה שיודע להסתדר עם השונה

אם היה מישהו משמעותי כזה

לא היינו במצב כזה מפולג 

מאפיין מגזרים וזרמים אידיאולוגיים - ולכן הדתייםפ.א.

סובלים מפיצולי כוחות פוליטיים.  

כאשר אנשים צריכים את הדיוק בחיבור לרב שמתאים להם, לפוסק שמתאים להם, אני לא רואה מצב שהם יכולים, פסיכולוגית, להתפשר ולא לדייק בהזדהות מול הפוליטיקאי, המנהיג, אחרי האדם שרץ לראשות מפלגה, שהכי מתאים לו.  

רבים מהציבור הזה האידאולוגי גם מפגינים לדעתי חוסר מחשבה אישי ונצמדים לקו הפוליטי שהרב שלהם, שהמגזר שלהם, הולך אחריו.  

פוליטיקה היא מקצוע די מגעילמשה

רוב מי שלא טוב במקצוע הזה, לא שורד וחוזר למקצוע המקורי שלו. לעיתים עם שדרוג לא מבוטל בכלל (איילת שקד).

את צודקת לגמריהסטוריאחרונה
וכתבתי כאן כמה פעמים - פוליטיקה ועשיה פוליטית זה מקצוע. מי שחושב שהשליחות הבאה שלו בעם ישראל היא בפוליטיקה - שיבוא בענווה. שיסכים להכנס לרשימה קיימת, במקומות הגבוליים שלה. שיוכיח שהצליח להביא אנשים שבלעדיו לא בטוח שהיו מצביעים.

שיכנס כח"כ פשוט ויעבור את המסלול חסר הזוהר (אם אינך טלי גוטליב...) של 'ח"כ פשוט', שאשכרה יושב שעות בדיוני וועדות על תתי סעיפים של הצעות חוק ועל פרטי פרטים של העברות תקציביות. ככה לומדים מקצוע, בלי לקפוץ בראש ולגרום הרבה נזק מפשלות.

יוכיח שהוא יעיל - בקדנציה השניה או השלישית יתקדם ליו"ר וועדה או סגן שר. יתמיד בהישגים משמעותיים, יתקדם עוד.

החרדים לא כאלו רעים כמו שדמגוגים מסוימים מציגיםhamedinai

החרדים לא כאלו רעים כמו שדמגוגים מסוימים מנסים להציג

בארה"ב העשירה במשאבי הטבע קיימים הומלסים ומסוממים, ואילו אצלנו למרות המלחמה השקל יותר חזק מהדולר.

והסוד הגדול זה החרדים.

כי  הבעייה הכי גדולה של המדינות המתקדמות זה אחוז האנשים שנמצאים בבתי סוהר, ריבוי הפשע וצריכת הסמים. כי מי שנמצא בכלא לא רק שהוא עצמו לא עובד, אלא שהוא עוד מעסיק כמה אנשים סביבו שהיו יכולים לעשות עבודה יותר יצרנית, בנוסף להוצאת על שופטים, משטרה ועורכי דין.

אצל החרדים כמעט ואין סמים, אין רציחות. מכל סוחרי נשים שנתפסו בישראל, כמה מהם חרדים? אפס מאופס.

כןoo

יש שאצלם נשירה מישיבה זה דרמטי

אבל זה קורה בימינו כ"כ הרבה

שזה כמעט בכל משפחה

ואז כבר המחירים מתמוססים

כי זה נוגע לכולם

(מכיתת החיידר של הבן שלי שנמצא בישיבה גדולה

יש כבר 50% נשירה מישיבה

חיידר ליטאי מיינסטרים)

נשירה מכוללים נגזרת גם מנשירה מישיבות

וגם משינויים חברתיים

(50% מהבחורים שנישאים מהישיבה של הבן שלי

ליטאית מיינסטרים

יוצאים לעבוד אחרי שנה- שנתיים מהחתונה)

המגזר החרדי: "כיפת הברזל" החברתית של ישראלhamedinai

בשנים האחרונות קל מאוד ליפול למלכודת של דמגוגיה והצגת הציבור החרדי כנטל, אך מבט מעמיק אל מעבר לכותרות מגלה תמונה הפוכה לחלוטין. בעוד שמדינות עשירות ומעצמות כמו ארה"ב, המשופעות במשאבי טבע ובעוצמה כלכלית, נאבקות במגיפות של הומלסים, פשיעה וצריכת סמים בראש חוצות – ישראל מציגה חוסן חברתי וכלכלי מעורר השתאות.

אולי זהו ה"סוד הגדול" שרבים מנסים להתעלם ממנו: למרות המלחמה והטלטלות, השקל נותר מטבע חזק ויציב. החוזק הזה לא נשען רק על מספרים יבשים, אלא על המבנה החברתי שלנו.

המחיר הסמוי של הפשיעה במערב

אחת הבעיות הקשות ביותר של המדינות המפותחות היא אחוז הכלואים הגבוה ושיעורי הפשיעה. חשוב להבין: אדם שנמצא בבית הסוהר הוא לא רק "אובדן של כוח עבודה". הוא מהווה נטל כלכלי עצום:

* **מעגלי העסקה לא יצרניים:** כל אסיר מצריך סביבו סוהרים, שוטרים, שופטים ועורכי דין – אנשים מוכשרים שהיו יכולים לעסוק בעבודות יצרניות שמקדמות את המשק.

* **עלויות עתק:** אחזקת מערכות אכיפה וכליאה יקרה בהרבה מהשקעה בחינוך או בקהילה.

### המודל החרדי כבולם זעזועים

החברה החרדית מהווה אי של יציבות מול התופעות הללו. בקהילה החרדית כמעט ולא תמצאו צריכת סמים, מעשי רצח או פשיעה מאורגנת. הנתונים מדברים בעד עצמם:

> "בסקירת תחומי הפשיעה החמורים ביותר – מסחר בנשים, ניהול רשתות סמים או פשיעה אלימה – נוכחותם של חרדים היא אפסית עד לא קיימת."

>

השורה התחתונה

הקהילה החרדית מייצרת ביטחון פנים חברתי שחוסך למדינת ישראל מיליארדי שקלים מדי שנה. המשמעת העצמית, הערכים הקהילתיים וההימנעות המוחלטת מעולם הפשע הם אלו שמאפשרים לחברה הישראלית לשמור על חוסנה. במקום לראות בחרדים בעיה, הגיע הזמן להכיר בהם כחלק מהפתרון ליציבותה של מדינת ישראל.

המגזר החרדי הוא נטל כלכלי, אבלמשה

זה נכון שאין להם תרבות פשע יקרה מסוג שיש לשכבות עניות במדינות אחרות. המחיר של פשיעה אינו סמוי בכלל והוא אכן בעיה קשה. אגב, במגזר הזה יש גם בעיה של תת דיווח על עבירות פליליות מסויימות. שזה אני משער גם כן משפיע. אבל זה נכון שאין שם רוצחים וכו' בכמויות שיש במגזרים אחרים.

(היי, לא לדבר על המגזר שממנו יש נציגות של פי 3 בבתי סוהר, לא רק בישראל אלא בעוד מדינות מערביות).

תביא נתונים ומספרים - שיוכיחו את טענתךפ.א.
ביקשת מהבינה המלאכותית שתכתוב שבחים למגזר?shaulreznik
קבוצה שמתרבה, אך לא מקבלת הכשרה מקצועית ראויה, היא נטל. 
בתקופת הבינה המלאכותית, מה שקובע זה לא עבודהhamedinai
כולם רק מחפשים עבודה.

אם כל החרדים היו עובדים, ואין אצלם לא סמים ולא  פשע, והנאמנות שלהם עולה פי כמה על פני מגזרים אחרים (וזה למה נתניהו מעסיק אותם הרבה גם להיות אב בית וכדומה, כי התחיל להיות מודע שהתקשורת הזדונית מחפשת נגדו ויפעילו כל עובד בית שילכלך נגדו), היו תופסים את כל מקומות עבודה הטובים שמאויישים על ידי חילונים, והשנאה נגד החרדים הייתה מוגברת עוד יותר.

ככה היה בגרמניה לפני עליית הנאצים שכל הבנות היותר טובות היו מעדיפות להתחתן עם יהודים, וזה הגביר את השנאה נגד יהודים דווקא בגרמניה שהייתה הכי ליברלית מכל מדינות העולם, והיהודים בגרמניה היו הכי ליברליים והיו מוכנים להתחתן עם גרמנים, בניגוד ליהודים בארצות אחרות שהיו שומרים על עצמם לא להתבולל.

ברור שאם כולם היו עובדים, זה היה בנוסף, ולא במקוםפ.א.

הציבור העובד כיום.

מדינת ישראל מתרחבת דמוגרפית ללא הרף - ובהתאמה מספר המועסקים גם גודל באופן קבוע משנה לשנה. אין נסיקה במובטלים. 

לפי התיאוריה ההזויה שלך - כמות העובדים במדינה היתה אמורה להישאר קבועה לאורך השנים?

הגרף שמצאתי בחיפוש מהיר אומנם ישן, אך משקף ומייצג את המצב. שיעור התעסוקה בישראל על פי שנים רבות מראה יציבות בשיעור האבטלה בציבור הכללי.  באותם שנים היה גידול עצום באוכלוסיה.  בשנות ה-90' עלו למעלה ממליון עולים מברית המועצות לשעבר אחרי נפילת הגוש הקומוניסטי.  

אתה עוצם עינייםנפשי תערוג

יש פשע

הלבנת הון

גניבה ( בעיקר ממוסדות המדינה. שזה חמור שבעתיים מגניבה מאדם פשוט)

עבירות מין

עבירות צווארון לבן

שוחד

אם נדייק.

עבירת רצח לדעתי זאת העבירה שלא שכיחה בציבור החרדי (קיימת. אבל פחות)

בשאר הדברים, לעיתים הם עוקפים בגדול את הציבור הכללי.

לגבי אסיריםפילה

בארץ פשוט אין מקום בכלא. לפני כמה שנים בעקבות פסיקה בנושא מקום בכלא שוחררו אנשים שלא היו אמורים להשתחרר.

לגבי פשיעה במגזר חרדי. אין לי נתונים . אבל פעם היו כתבות פה ושם. גם מלחמות על הקדשים ורדיפה על אנשים שמחלקים חסידיות ובעקבות כך גם רכוש הן סוג של עבריינות מאורגנת.

כנראה הדברים האלו פשוט נשארים בתוך המגזר.

לגבי דברים אחרים , חרדים פחות ילכו למשטרה. לחיים ולדר לא היה תיק במשטרה. יש הרבה נוער בסיכון , רואים את זה בהפגנות שלהם. נוער נורמטיבי לא קופץ על אוטובוסים ולא מטפס על מנופים.

בכללי המודל שבה אישה עובדת עד צאת נשמה וגבר לומד על הלילה , בזמן שילדים מסתובבים לבד , לא יכולה לעבוד לאורך זמן. כי היא מייצרת המון ילדים רחוב שאף אחד לא משגיח עליהם.

הבעיה המרכזית של המדינה היא לא החרדים אלא השמאלנוגע, לא נוגע

הקיצוני. הוא הסיבה העיקרית בגינה חרדים מתנגדים לגיוס, וממילא פחות יוצאים לשוק העבודה אחרי צבא. השמאל הזה מנסה לחלן אותם, בדיוק כמו שהוא מנסה לעשות לדת"ל, וזו הסיבה שדוחפים עכשיו בנות לכל מקום בצבא.

רוב הרעות החולות שיש במדינה נגרמות מהשמאל הקיצוני, שגורר אחריו את השמאל הרגיל (שרובם חבורה של בובות עלובות ונשלטות).

אני גם מצטער שהחרדים לא נכנסים ומנסים לשנות מבפנים כמונו, אבל אני מבין את החששות שלהם.

תהיה רציניshindovאחרונה

החברה החרדית חברה נתמכת. למה הם רוצים חוק גיוס. שיסתדרו בלי תקציבי המדינה. הם ממילא לא מכירים בה. הם שונאים אותה. אז מה הם בכלל עושים פה?

​ממוצע הרוגים שנתי: לפני אוסלו מול אחרי אוסלוhamedinai

​ממוצע הרוגים שנתי: לפני אוסלו מול אחרי אוסלו

​1. כולל מלחמת "חרבות ברזל" (1967–2026)

​יהודים:

​לפני אוסלו: 25 לשנה

​אחרי אוסלו: 170 לשנה

​יחס: עלייה של פי 6.8

​ערבים:

​לפני אוסלו: 80 לשנה

​אחרי אוסלו: 1,500 לשנה

​יחס: עלייה של פי 18.7

​2. מנוטרל מלחמת "חרבות ברזל" (1967–2023)

​יהודים:

​לפני אוסלו: 25 לשנה

​אחרי אוסלו: 53 לשנה

​יחס: עלייה של פי 2.1

ערבים:

​לפני אוסלו: 80 לשנה

​אחרי אוסלו: 350 לשנה

​יחס: עלייה של פי 4.3

​3. מנורמל לפי גידול אוכלוסייה (שיעור הרוגים למיליון איש)

​כדי להבין אם העלייה היא רק בגלל שיש יותר אנשים, בדקנו את מספר ההרוגים ביחס לגודל האוכלוסייה הממוצע בכל תקופה.

​יהודים (שיעור שנתי למיליון נפש):

​לפני אוסלו: כ-7.5 הרוגים למיליון

​אחרי אוסלו (כולל חרבות ברזל): כ-25.3 הרוגים למיליון

​השורה התחתונה: גם בנטרול הגידול באוכלוסייה, ההסתברות של יהודי להיהרג בעימות עלתה פי 3.3.

​ערבים (שיעור שנתי למיליון נפש באיו"ש ועזה):

​לפני אוסלו: כ-61 הרוגים למיליון

​אחרי אוסלו (כולל חרבות ברזל): כ-405 הרוגים למיליון

​השורה התחתונה: בנטרול הגידול באוכלוסייה, ההסתברות של פלסטיני להיהרג בעימות עלתה פי 6.6.

​סיכום היחסים (מנורמל):

גם אם האוכלוסייה הייתה נשארת באותו גודל, כמות הדם שנשפכת מדי שנה בתקופה שאחרי הסכמי אוסלו גבוהה משמעותית מזו שלפניה – הן אצל היהודים והן אצל הערבים.

תודה ל-ג'מיני שאסף את הנתונים, נירמל וחישב אותם.

מברגה היא כלי משחית שחובה להחרים, הנה:סביר11

*מה שקורה בימים האחרונים עם המחלקה היהודית בשב"כ מזכיר את ימי ימ"ר ש"י העליזים.*

עשרות תקנים שנשפכו בסיטונאות לשטח בליווי יחידות מבצעיות, מסתובבים מובטלים וחסרי מעש, מאובזרים בנשקים וג'יפים חדשים ומנסים למצוא הצדקה לקיומם.

על מחוזות הטירוף אליהם הגיע הארגון למרות מינויו של זיני אכתוב בהרחבה בטורי בסוף השבוע, אבל בנתיים אנקדוטה אחת מהיום.

רכז השב"כ האזורי המכונה "שלומי", הגיע היום מלווה באנשי שב"כ נוספים לגבעת תל תלפיות הסמוכה לישוב מגדלים בשומרון. הוא ניסה להתגרות בתושבים, ערך חיפוש בבתי המגורים ושיגר בקצב איומים והבלים ששינו טון ואסטרטגיה כל דקה.

כשהתייאש שמישהו יתייחס אליו, החליט רכז השב"כ המכובד להחרים לא פחות ממברגה נטענת של מקיטה(!!) אותה כינה "כלי משחית", תוך שהוא נושא נאום באשר למעשיהם המסוכנים של התושבים.

המשפט האהוב על רכזי שב"כ מימים ימימה הוא "תעסקו בבנייה, זה מעולה. רק לא לעסוק בטרור". מסתבר שכעת הרף למהו מעשה טרור ירד דרמטית 🤦‍♂️

אלישע ירד - ערוץ

אלישע ירד

לקבוצת הווצאפ

אלישע ירד - עדכונים 2

נחשף שם המבצע החדשאריק מהדרום
אחרי עם כלביא ושאגת הארי יתחיל מבצע "לפני אריה ליש".
ל"ג שמח!עזריאל ברגר
אהבתי!
כותרת בבני עי"ש?קעלעברימבאר
בבני עיש זה החותיםשלג דאשתקדאחרונה
היה שווהאילת השחר
להיכנס לפה לרגע כדי לראות את זה ולצחוק ככה.

תקום מפלגה ימנית אמיתית חדשה עד סגירת ספר הבוחרים?זיויק
תגדיר ימנית אמיתית? כמו המפד"ל והבית היהודי בעבר?פ.א.

שקהל תומכיה סולדים מנתניהו והליכוד אך גם מסמוטריץ' ואיתמר בן גביר?

של אלה שסולדים משלושתם, אבל מהשמאלנים הרבה יותרזיויק
המצוי אינו רצוי, והרצוי אינו מצוי 🥲פ.א.
כדאי לאלה להתבגרהסטורי
ולהבין שהעשיה הפוליטית דורשת מסוגלויות ספציפיות. מעטות מאוד בכל ההיסטוריה של מדינת ישראל מפלגות חדשות שהיו בשורה אמיתית.

קל מאוד להיות אידיאליסט מבחוץ...

מה שתקום זה מפלגת לוויין של הליכודחתול זמני

שהם כאילו ליכוד חדש אבל לא באמת

מה זה?הסטורי
יש מנהיג שימשוך קולות רבים?shaulreznikאחרונה
גם אם תקום מפלגה קיקיונית כלשהי, היא לא תעבור את אחוז החסימה. מחד, ה'עמך' שבוי בקסמיו של סוחר הרהיטים הנצחי נתניהו. מאידך, אין ברקע מישהו שקורא עליו תיגר. 

אולי יעניין אותך