למדתי עכשיו חברותא עם חברה, ועלו בי תהיות... רק מניחה את זהאהבה בתענוגים
כאן.
(למה לא אומרים לנו מה אנחנו צריכות לעשות בעניין??
האם זה דורש מאיתנו משהו, או שהציווי הוא רק על הגבר?)

קנב, סימן ח.
צריך האדם להתרחק מן הנשים מאד מאד. (מדובר בנשואות או בכלל?)
אסור לקרוץ בידיו או ברגליו ולרמוז בעיניו לאשה, ואסור לשחוק עמה, להקל ראשו כנגדה או להביט ביופיה. (אסור לשים תמונת פרופיל בפייסבוק/וואטצאפ? ואולי אסור לעשות מעשה אקטיבי לשיפור ההופעה? )
ואסור להריח בבשמים המיוחדים לאשה, וכל שכן כשהיא אוחזתן בידה או שהן תלויין עליה. (אז אסור לשים בושם בכלל?)
אסור להסתכל בבגדי צבעונין של אשה שהוא מכיר אותה, אפילו הבגדים אינם עליה, שמא יבוא להרהר בה.

פגע אשה בשוק, אסור להלוך אחריה, אלא רץ שתשאר לצדדין או לאחריו. (חח פעם ראשונה שאני מבינה למה הדוסים רצים כל הזמן)
ולא יעבור בפתח זונה, אפילו ברחוק ארבע אמות. (ואינטרנט פרוץ לא נחשב?)
והמסתכל אפילו באצבע קטנה של אשה ונתכוין ליהנות ממנה, עוונו גדול מאד. (ה' ישמור... ואולי אסור לנו לענוד טבעות?)
ואסור לשמוע קול אשה או להסתכל בשערה. (מה זה אומר לגבינו? מותר לפרסם שירת נשים ביוטיוב? אסור לייפות את השיער או שאולי בכלל צריך לכסות אותו?)

בקצב הזה נראה שעדיף שנישאר בבית... לא? אלא אם כן, זו דרישה חד צדדית... ונראה לי שפחות.
סליחה שאני כותבת- אבל למה להתקטנן על כל דבר?נפש חיה.

למה זה נשמע שמחפשים על מה להתנגח ועל מה לקנטר?

תגדילו ראש.

לא אמרו להיות רובוטים.
לא אמרו להיות אנטיפטים.

אמרו ללכת ולנהוג בצניעות.

אם את שואלת מהי הצניעות/ הדרך ההגיונית לשמור על דרך ארץ בלי לקלקל את המידות- זה משהו נפרד.

אולי הניסוח שלי היה יכול להישמע לשני פניםאהבה בתענוגים
אני שאלתי ברצינות, מתוך כוונה מלאה לשמור...
עניתי לך גם רציני.... וסליח שהגבתי לךל חריף.נפש חיה.

מי אמר שהדרישה היא לא חד צדדית?תועה בשדה.

אין דרישה לנשים להתרחק מגברים מאוד מאוד..

אז כן. מותר לך לשפר את ההופעה, לי אסור להביט באישה ארוכות בכדי להתבונן ביופיה.

מותר לשים בושם, ומותר גם להסתכל על אישה- האיסור הוא להביט, להתבונן ארוכות, להתכוון להריח וכו'.

מי אמר שמותר להסתכל באינטרנט פרוץ? 

ובאמת, אסור להביט באצבע קטנה של אישה בכדי להנות ממנה, מה הקשרא בין זה לבין זה שאסור לכן לענוד טבעות?

תענדו,
ולנו הגברים יהיה אסור להתבונן בזה..

ושוב לגבי השיער, אסור להתבונן בכדי להיהנות, הבטה בעלמא מותר..

לפרסם שירת נשים?

הנושא קצת יותר מורכב מהחד צדדיות בו את מציגה אותו- יש מי שמתיר..

אבל סתם מעניין אותי, למה נראה לך שזה לא חד צדדי?

כל הלשון היא על הגברים, לא על הנשים.

כי אני מרגישה שאני צריכה לשנות הרבה מההתנהגויות שליאהבה בתענוגים
בשביל לא להקשות עליכם בזה... רציני
מצד המחשבה, זה יפה מצידך.ד.

למעשה, לא להקצין לאף כיוון מבחינת התנהלות הבחורה. פירטתי יותר בהודעה אחרת.

זה בהחלט לא דרישה חד צדדית,המצב חסה
בנביא ישעיה כשהוא כותב על אחד מני רבים מחטאי ישראל, הוא מדבר גם על בנות ישראל ''יען כי גבהו בנות ציון ותלכנה נטויות גרון ומשכרות עניים, הלוך וטפוף תלכנה, וברגליהם תעכסנה..'' (ישעיה ג,ט''ז)

אבל לא מדובר על מצב סטנדרתי, אלא מדובר על מצב בו היו מושכות מבטים ונראות כנראה בצורה מושכת מדי.

למה לשפר את ההופעה אם לא בשביל שגברים יסתכלו?פארוש123

כי יש להן יצר להתיפות ולהראות טוב.אורח כלשהו

עונה-ויואל משה
מדובר בכל אישה שאסורה על הגבר (רוב מוחלט של הנשים)
אם השו"ע היה רוצה לכתוב שאסור לנשים להיות יפות הוא היה כותב. וודאי שההדרכה היא לגבר שלא יסתכל (ודווקא הסתכלות של הנאה, לא כל הסתכלות) כנ"ל לגבי אצבע, שיער ושירת נשים. האיסור הוא לגבר. וכמובן שאם האשה הולכת לא צנוע או עושה מעשים בכוונה להכשיל גברים זה אסור.
האמת שהרמב"ם סובר כמו שכתבת שכל אשה מגיל שלוש צריכה כיסוי ראש, אך לא פוסקים כמוהו.
לגבי ללכת אחרי אשה כבר הזכירו כאן שחלק מהפוסקים אומרים שהיום זה לא נוהג. אבל יש פוסקים שכן.
לגבי אינטרנט פרוץ- אכן יש סוברים שזה בהחלט נחשב כמו פתח שיש להרחיק ממנו. אבל סוף סוף יש הבדל בין- נלך להכי קיצוני- פורנוגרפיה, לעצם המעשה. אז לכן קשה להגיד שזה בדיוק אותו דבר, אבל בהחלט דומה.
השאלה שלי היא כזאתאהבה בתענוגים
אני, לפי התפיסה שלי, לא יתכן שנכשיל אתכם, ואתם תצטרכו לעצום עיניים ולהתמודד עם זה לבד.

בוא נהיה ברורים.

אם אסור לכם להקל ראש, זה אומר שגם אני צריכה להשתדל ולעזור לכם בזה, ולהשתדל שלא לגרום לזה גם לא בכוונה.
ובאמת, נראה לי שלפי זה, הצד שלנו, הוא לא לפרסם תמונות שלנו. (גם אם הן צנועות)
וצריך להיזהר שלא תריחו אותנו... מה, לא?
לגבי הטבעות, גם לא יודעת... אבל זה אולי מושך תשומת לב, ואז לא יודעת... (אני באמת שואלת)
גם לגבי שירת נשים, אם אבור לך לשמוע קול אישה, אני לא אשיר לידך. ויש נ"מ האם מדובר רק על הצד שלכם או לא.
כי אז אולי מותר לי לשיר ליד ערבים? או שאולי מותר לי לפרסם את קולי ביוטיוב, ומי שלא שומע, לא יכנס.
אם מישהי עובדת כמעצבת שיער, אולי היא צריכה לחשוב על זה. לא? באמת לא יודעת...

תכלס, זה נראה לי כמו חיים לא נעימים, אבל אם זאת ההלכה אני רוצה להבין אותה... ואם זה מה שהיא דורשת ממני, אז כנראה שזה מה שאני צריכה לעשות. לא?

לגבי האינטרנט הפרוץ,
בגלל שכתבו 4 אמות, לדעתי מה שזה אומר, שזה לא רק בגלל המעשה עצמו, אלא ההרחקה ממנו
לגבי שירת נשיםמחשבה עמוקה
עדיף שלא תשימי כצלצול פלאפון שיר ששרה זמרת כדי לא להכשיל בנים אם מתקשרים אלייך כשאת במקום ציבורי..
שירת נשים במכשיר חשמלי הותרה על ידי הרב אלישיבארץ השוקולד

כך מביא הרב עובדיה בשמו בהלכות קריאת שמע.

תגיד,אהבה בתענוגים
מי שלא שומע שירת נשים בכלל, הוא מחמיר? או שזה עיקר הדין?
אם זה היתר, מה היחס לגבי זה?
תלוי מי הרב שלו געוואלד
לרוב הפוסקים זה מעיקר הדין.
מותר לגבר לשמוע אישה בטייפ' וכד' רק אם הוא לא מכיר אותהמנסה לעזור

אבל עדיף שלא.

אא"כ את שמה שירים לילדים שאישה שרה וכו'- אם הגבר לא מכיר את זאת ששרה, אין בעיה לשמוע אותה.

זו דעת הרב עובדיה, אבל הרב אלישיב התיר גם אם מכירארץ השוקולד

ואני בטוח שיש שאסרו עוד מהצד ההפוך.

מכיר= ראה אותה פעם ויודע מי היאא"י השלמה

ציטטתי את ה"ציץ אליעזר" והרב אלישיב שסברו שמותרארץ השוקולד

גם ב"יודעה ומכירה"- נראה לי שלא "יודעים ומכירים" מישהו רק בפעם אחת ועיקר טענתם היא שזה לא קולה, לא שיש כאן היכרות מועטה.

והפוסקים שאצלם זה לא מעיקר הדין כנראה לא ממש פוסקיםגעזלאן

כגון הרב אלישיב? שהתיר מעיקר הדיןארץ השוקולד

במכשיר חשמלי משום שמדובר ב"אותות" ולא בקולה באמת.

איפה הוא התיר את זהגעזלאן

לי זכור משהו שגם זה רק במידה והוא לא ראה אותה ,

מלבד זאת אני מכיר הרבה שמשמיעים ליד דתיים להכעיס ולצורך ניאוף וכאן בכל מקרה זה לא קשור כי זה קול דומה 

הבאתי לך מקור בדברי הרב עובדיה, תסתכל בתגובה השניה שליארץ השוקולד

אבל אם אתה מעדיף לתקוף, בלי לטרוח לקרוא: 

החלק של ציטוט הרב אלישיב (מתוך מה שהבאתי למטה)

"וכדבריו כתב בספר ישיב משה טורצקי (עמוד יד) בשם הרב הגאון אלישיב נר"ו, שאפילו אם מכירים את האשה מותר, ולא שייך בזה קול באשה ערוה, כי בגלל הדרך הטכני שמיוצר בו הקול, אין זה קול האשה ממש אלא חיקוי על ידי גלי חשמל. עיין שם."

אני אצטט את דברי הרב עובדיה ואז תאמר לי מי לא נחשב פוסק?ארץ השוקולד
"נראה שאם שומע קול זמר של אשה ברדיו, או בטייפ וגרמופון, יש להקל, בפרט שאינו מכירה, שאין יצר הרע שולט אלא במה שעיניו רואות שבזה יש הרהור וטירדא, מה שאין כן כשאינו מכירה. וכמו שכתבנו בשו"ת יביע אומר (אורח חיים סימן ו).
וכן כתב הרב הגאון מהרי"ל צירלסאהן בשו"ת מערכי לב (אורח חיים סימן ה) ובשו"ת בית דוד לייטער (סימן קפח). ע"ש.
ועכן העלה בשו"ת ציץ אליעזר (חלק ה סימן ב) מטעם נוסף, כי הקול הנשמע דרך הרדיו, אינו קול האשה ממש, אלא גלי הקול עוברים כחתף כמה גלגולים עד שבאים לאוזן השומע. וכמו שנתבאר בשו"ת ציץ אליעזר (חלק ד סימן כו) על יסוד בירור מהמומחים לדבר זה, ולכן גם לענין שמיעת קול לצאת ידי חובה משליח ציבור דרך הרדיו אינו יוצא ידי חובה, שקול האדם חולף ונעלם ונהפך לזרם משתנה, וגלי הקול משתנים באויר בזרמים חשמליים וכו'.
ולפי זה גם אם יודעה ומכירה לא שייך בזה קול באשה ערוה.
וכדבריו כתב בספר ישיב משה טורצקי (עמוד יד) בשם הרב הגאון אלישיב נר"ו, שאפילו אם מכירים את האשה מותר, ולא שייך בזה קול באשה ערוה, כי בגלל הדרך הטכני שמיוצר בו הקול, אין זה קול האשה ממש אלא חיקוי על ידי גלי חשמל. עיין שם.
ועיין בשו"ת אגרות משה פיינשטיין (אורח חיים חלק ב סימן קח) עיין שם.
על כל פנים המיקל בזה יש לו על מה לסמוך. בפרט כשאינו מכירה.
ובצירוף מה שכתב מרן הבית יוסף שלדעת הרי"ף והרמב"ם מה שאמרו קול באשה ערוה לא לענין קריאת שמע ודברי תורה נאמר, [ועיין עוד באורחות חיים הלכות קריאת שמע סוף אות לו בשם רבנו תם. ועיין בשו"ת מהר"ם אלשקר (סימן לה) עיין שם]. ורק לכתחילה יש ליזהר.
וכן כתב מרן בשולחן ערוך (סימן עה סעיף ג): יש ליזהר משמיעת קול זמר אשה בשעת קריאת שמע, מדנקט לשון של זהורית מכלל דאיסורא ליכא.
וכן כתב הרב הגאון שמ"ח גאגין בספר יריעות האהל שבספר אהל מועד (דף נ עמוד א). עיין שם. ומכיון שאין זה מן הדין, כל שיש טעם נוסף יש להקל.
ומה שכתב הרב המחבר (הבן איש חי עליו הוא משיג) שיש להקל בבת קטנה פחות מבת שש שמנגנת ופועה לתינוק בשיר ערש. לא ידעתי מנין לו זה.

דברי הרב עובדיה נמצאים בהליכות עולם (חלק א, פרשת בא, סעיף ט, עמוד קכג כדי לחלוק על הבן איש חי האוסר שירת נשים מדין ערוה, הן נשואות והן בתולות).

אמנם, הבן איש חי והרב פיינשטיין אוסרים.
אבל הרב עובדיה והרב גאגין סברו שהשולחן ערוך התיר ורק אמר להיות זהיר בזמן קריאת שמע.
כמו כן, הרב עובדיה הביא רבים (ציץ אליעזר, הרב אלישיב ועוד) שסברו שמותר לשמוע קול אשה באמצעות מכשירי חשמל גם ביודעה ומכירה.

@מחשבה עמוקה
@לעד חיה בלבבנו

וכל מי שכתב שברור שזה אסור ואין פוסקים רציניים שהתירו, אתם מוזמנים לקברי אותם רבנים שהובאו לעיל ולמסור להם שהם לא רציניים!
בבקשה קצת כבוד לחולקים.
עיין מה שכתבתי תגובה להודעה הקודמת שלךגעזלאן

למי שחליחה נפגע לא באתי לפגוע בשום רב או להגיד על שום רב מסוים לשון הרע, אני מדבר על אנשים שהולכים להופעות של נשים וטוענים שזה מותר הלכתית כי סבא של מישהו שעושה את זה היה רב

לפי דברי הרב עובדיה שהבאתי לעיל, השולחן ערוך התיר!ארץ השוקולד

אז מותר להם!

ואם זה ברמקול, יש הרבה צד לסמוך על הרב אלישיב, הציץ אליעזר ומי שהבאתי בדברי הרב עובדיה.

סך הכל מדובר פה בדרבנן, לא ניתן להקל על סמך פוסקים מכובדים כאלו?

הרב מלמד הביא במאמר ברביבים (מצורף כאן - http://revivim.yhb.org.il/2012/01/12/%D7%A4%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%A0%D7%92%D7%93-%D7%94%D7%94%D7%9C%D7%9B%D7%94/) שיש מספר פוסקים לסמוך עליהם.

אולי תדון אחרים לכף זכות שיש להם על מי לסמוך?

*אני לא הולך להופעות של שירת נשים, בגלל שאני לא אוהב מוזיקה. אבל אם אישה תשיר לידי לא תהיה לי בעיה עם זה, כי יש הרבה פוסקים שניתן לסמוך עליהם וכפי שהבאתי "ספקא דרבנן לקולא".

ואגב, ממה שאני מכיר- לשון הרע על עמך הוא דבר רע!!!ארץ השוקולד

אין בעיה רק בהשמצת רבנים, יש גם בעייתיות בהשמצת אנשים שאתה לא מכיר אם אסור או מותר.

זה מחלוקת פוסקים:ארץ השוקולד

הגמרא מביאה זה ביחס לקריאת שמע

הפוסקים נחלקו האם מדובר בדין דווקא בקריאת שמע ותפילה שאסור לשמוע שירת נשים או בכלל.

אחר כך, בדורות האחרונים כשהייתה אופציה לשמוע שירת נשים בלי שזה יהיה קולה באמת או שהיא תהיה שם וכד', נחלקו הפוסקים ביחס לכך.

יש שאסרו ויש שהתירו.

הן המקל והן המחמיר בסוגיות אלו יטען שהוא עיקר הדין, והצד האחר מחמיר או מקל.

בכל מקרה, צריך לזכור שמדובר במחלוקת בדרבנן ועקרונית יש לנו כלל ש"ספקא דרבנן לקולא".

אם אתה מביא גם דעות פחות מקובלות, למה לא משני הצדדים?געוואלד
למשל, דעת הרא"מ שקול באישה ערוה מדובר על דיבור (ולא שירה).

הגינת ורדים שסובר שקול באישה ערוה - מדאורייתא.

ועוד..

בלבד זאת, אתה מציג את הדברים באופן מטעה. השו"ע פסק שקול באישה ערוה. ואנו הולכים על פיו.
יש הרבה דעות קיצוניות לכל כיוון.געוואלד
ויש את הדרך הממוצעת והמקובלת, שעוברת דרך שלושת עמודי הוראה (רא"ש רי"ף ורמב"ם), שו"ע ורמ"א, משנ"ב...

יש מקום לפגם בהצגת הדעות המקילות שאינן מקובלות, בלי להציג את הדעות ההפוכות. רק איזנתי.
שאלתי את עצמיאהבה בתענוגים
האם הדעות האלו מנוהלות ע"פ ההתמודדות הסובייקטיבית ... ואז זה מסביר למה הרב הזה מחמיר ולמה זה מקל. אולי להוא מדגדג קול של אישה בדיבור (ואז, ריחמתי עליו), וההוא אפילו בשירה לא מפריע לו.

לפי מה פוסקים הלכה? חח (תתלהבו, אתם מבינים בזה יותר טוב ממני)
ממש לא.געוואלד
פוסקים הלכה בעיקר לפי משמעות המקורות (כל דור ברמתו - מסתמך בעיקר על פוסקים מהדור הקודם לו). כל פוסק מבין את המקור ע"פ שכלו ומשליך למקרה הספציפי שהוא עומד בפניו.
מכאן מגיעות המחלוקות - כל שכל נוטה לדברים אחרים (כמובן שלא לכל שכל נקשיב בפסיקת הלכה, אבל זה דיון אחר).
יש מקומות ש(לפי הבנות מסוימות, וכנ"ל) מערבים את 'מנהג המקום'. גם זה לא מנהג הפוסק אלא המקום.

אל תרחמי על הרא"מ... זה בסדר
ואם אני רוצה ללמוד לפסוק הלכהאהבה בתענוגים
מה אני צריכה ללמוד? אני מנסה להבין את הכלל בעניין.
(לא שאני מתכוונת להיות פוסקת, אבל לך תדע ;))
הכל. וזהו.געוואלד
פסיקת הלכה נעשית ע"י אנשים שמקדישים לזה את כל חייהם. זה פחות 'מה' ויותר 'איך'. לימוד של שנים רבות מתוך הגישה הנכונה משנה את השכל ל'שכל של תורה'.

אא"כ את מתכוונת לתעודה מהרבנות. לזה יש מבחנים על דברים מסויימים (ורבים מאוד). אבל אישה לא יכולה לגשת אליהם
זה נראה לי מוזר כל הקטע הזה...אהבה בתענוגים
למה מוזר?געוואלד
פסיקת הלכה אינה תחביב.
מדובר במפעל חיים רוחני, וככזה אין לו גדרים מדויקים. הגדרים היחידים הם ידע, דרכי חשיבה - ובעיקר סמיכה מרבנים גדולים.
מוזר שאין כללים ברורים לדברים כ"כ מהותייםאהבה בתענוגים
כי כל אחד יכול להיות פוסק. וזה לא עובד ככה...

כמו שיש י"ג מידות שהתורה נדרשת בהם, צריך כאלה להלכה...
דווקא בגלל שזה כ"כ מהותיגעוואלד
אי אפשר לתת לזה כללים מדויקים. העיקר כאן הוא מסורת ושכל ישר.

(י"ג מדות הן אכן י"ג דרכים שעל פיהן לומדים מהפסוקים להלכה... אני דיברתי על השאלה 'מי נחשב פוסק').
נחמד שהבאת את הדוגמא של דרכים שהתורה נדרשת בהםטהר ליבנו
כי גם בהם יש המון מחלוקות, ולאף אחד אין מושג איך זה בעצם עובד...
נ.ב.טוביה2

ה-יג מידות שאומרים כל בוקר הם אפילו לא "הנכונות" זו מחלוקת תנאים ואנו בתפילה אומרים את דעת ר' ישמעאל ולא ר' עקיבא

לגבי כיצד נהיים פוסקארץ השוקולד
צריך גם ידע וגם שאנשים ירצו לסמוך עליו.

אמנם, יש כללים בהלכות תלמוד תורה (יורה דעה סימנים רמב-רמו), אבל לא רבים מקפידים על התנאים האמורים שם (גיל 40, סיום ש"ס ועוד).
טוב אז אני לא יודעת על מה להתייצב אהבה בתענוגים
כל אחד מחליט לפי משהו לא ידוע כל מיני דעות, מאיפה אני אמורה לדעת מה לבחור?

חוץ מזה זה לא הגיוני שככה זה יתנהל,
צריך שיהיו כללין ברורים אבל אתם לא מגלים לי אותן כי אתם מפחדים שאני אפסוק
חחחח
סתם נו אבל זה גורם לי להרגיש תלושה...
באמת לא פשוט...געוואלד
שכל ישר
נטיית הלב
הסכמת הציבור

נראה לי שאלה מדדים מעולים להתחיל איתם, בסדר הזה.
כל עוד אין סנהדרין זה המצב בעולם ההלכה לצערנו...ארץ השוקולד
פעם ראשונה שאני מבינה כמה הם חסריםאהבה בתענוגים
זה באמת לצערנו, זה מפלג את העם, מעורר וויכוחים... עושה כאב ראש. ולא יודעת, זה סתם עצוב...
אז הלוואי שיהיהנכבר סנהדרין
מה צריך בשביל שיהיה סנהדרין?
שכל רבני ישראל יסכימו על אדם אחדטהר ליבנו
או שאליהו הנביא יבוא. יהיו שיאמרו שהשני נס פחות מרשים...

אי אפשר כללי פסיקה... גם אם כולם יחליטו שפוסקים כמו x בכל מקרה יהיו בו כמה פרשנויות שונות
השאלהאהבה בתענוגים
איך זה יקרה.
באמת השני נס פחות מרשים
התשובהטהר ליבנו

זה לא...

סתם, ח"ו. אבל זה יצריך התפתחויות דמוגרפיות ארוכות... יקח הרבה זמן

לדעתי זה יעבוד באמצעות הצבעהארץ השוקולד
ברגע שאני אסכים שהרב שלך ישב בתנאי ששלי ישב בהסכמתך, זה יעבוד.
כמו שרובנו המוחלט מקבלים את הכנסת כשלטון קובע.
בואי נגיד, תבחרי שלושה רבניםארץ השוקולד
הרב מלמד, הרב רבינוביץ' והרב פיינשטיין לדוגמא.
או: הרב גאנצפריד, הפסקי תשובות והחזו"אגעוואלד
צודק, הכי טוב שתשלבי בין השלישיותארץ השוקולד
חח לא מבינה כלוםאהבה בתענוגים
אני מציעה שאני אשאל את הרב שלי לפי מי ללכת, ואבדוק שהוא מתאים לי.
רק שאני מפחדת שהוא יביא רב מסויים, ואז אני אצטרך ללמוד איך פוסקים הלכה ולפי זה לבחור
ארץ השוקולד הביא שלישיה מקילהגעוואלד
אני הבאתי שלישיה מחמירה.

דט'ס אול.

יש להניח שהרב שהוא יביא לך יהיה רב מפורסם ומובן מאוד, ולא תצטרכי לעשות כלום מלבד לשאול אותו ;).
הרב המפורסם שהוא יביא ליאהבה בתענוגים
הוא רב שאני קצת מפחדת מהגישה שלו... יש מצב שהוא יתן לי רב נוסף לבחירה?
איזה רבנים את רוצה?ארץ השוקולד
העולם החרדי:
הרב אלישיב, הרב שטרנברוך
העולם ביו לבין:
הגרש"ז, הרב פיינשטיין, הרב שלום משאש, הרב עובדיה
העולם הדתי לאומי:
הרב מרדכי אליהו, הרב דב ליאור, הרב רבינוביץ', הרב מלמד

אלו הסטדנרטיים פחות או יותר, אני יכול להביא מקלים יותר כגון הרב יהודה הרצל הנקין ומחמירים יותר כגון הרב אבינר.

תבחרי לפי מי שאת אוהבת את סגנון לשונם ומתחברת להשקפתם, ניתן למצוא את דבריהם באינטרנט.
הרב יעקב אריאל שליט"אגעוואלד
סנהדרין זה שבעים ואחדגעזלאן

ניתן גם, אבל הרבה יותר קשה ללמוד 71 ספריםארץ השוקולד

אינני חושב שיש כאן אדם אחד שעבר על סוגיה אחת עם 71 פוסקים, אני טועה?

ולגבי דרכים בפסיקת הלכה כיום, סקירה קצרהארץ השוקולד
יש שני מדדים עיקריים בפסיקה:
1. ההלכה, כפי שנראה מספרים.
2. תפיסת המציאות.

ארחיב על כל אחד מעט:

הלכה:
1. האם מדובר בדין דאורייתא או דרבנן? (בכללי, מחמירים יותר בדאורייתא)
2. האם הולכים לפי מה שנראה מהגמרא או לפי פוסקים יותר, למי מעניקים יותר משמעות?
3. האם יש פוסקים שמייחסים אליהם יותר משקל? מיהם?
4. מעדיפים לפתוח פרשנים על הש"ס, ספרים על סדר השולחן וכד', שו"תים, ספרי ראשונים או אחרונים?

בין הלכה למציאות:
1. האם אנחנו אוהבים ותומכים במה שקורה ברחוב?
2. עד כמה מתייחסים למנהג?

מציאות:
1. כיצד נראה בעינינו הציבור?
2. איזה התמודדות נצרכת כיום?
3. איפה אנחנו גרים?
4. מה נראה כדבר שהציבור יכול לעמוד בו?
5. האם ההלכה הנידונה קשה או קלה ליישום?
6. האם אנחנו חושבים שאנשים מחפשים לעשות את הדבר הנכון או שמנסים למעט במוטל עליהם?

עד כאן סקירה של רבים מהמחלוקות התפיסתיות, המשפיעות על קביעת ההלכה בכל שאלה. המחלוקות לרוב נובעות מהשאלות הללו.
יפה!געוואלד
כמובן שיש רמות חשיבות שונות לכל שאלה, וגם בזה יש מחלוקות מהותיות. אבל זו באמת סקירה יפה.
ברור וחלק מהויכוחים היא ברמות החשיבות;)ארץ השוקולד
היי! תודה רבה, באמת תודה... אהבה בתענוגים
פשוט מאדיזצ
כנ"ל תורה לומדי מרב! אדם צריך לעשות לו רב (עפ"י הבנתו נטיית ליבו והיכולת להיות בקשר עם אותו רב)לברר איתו את ספקותיו ההלכתיים והרוחניים
דוקא יש כללים ברוריםיזצ
והם לימוד מעמיק ושימוש תלמידי חכמין אדם פוסק הלכה עפ"י העקרונות שקיבל מרבו ולכן מצד אחד לא כל אחד יכול להיות פוסק אבל כולם יכולים ללמוד...
סתם התעניינותארץ השוקולד
יש סימנים בשולחן ערוך (הפניתי אליהם בהערה הקודמת), שם הוא מביא כללים שצריך, עברת עליהם פעם?

כי אני כן ולמיטב זכרוני לא מופיע שם לימוד מעמיק...

דברים אחרים כן מופיעים, סיום ש"ס לדוגמא, גיל 40 ועוד.
אני במקומך הייתי שם סמיילי שמחגעזלאן

אתה מה היה קורה אם היה דבר כזה רבניות עם תעודה ?

היה פתאום איזה רבנית ראשית לישראל וה היו מתחילות להניח תפילין ולקרוא בתורה ולהצטרפף למניין ואולי להתחתן אחת עם השנייה!!!!

לא הבנתי כלפי מי אתה מנסה לטעון ומה בדיוק, תרצה להסביר?ארץ השוקולד

סתם מנסה לגלות את השורש של של מה שהיום נקרא נשות הכותלגעזלאן

אני לא קשור לנשות הכותלארץ השוקולד

אבל אמת הלכתית מעניינת אותי;)

קשקוששפיות
רבנית אמיתית ולא מזויפת בשביל המוחצנות לא תעשה דברים כאלה, כי זה אסור
קל וחומר שלא להתחתן עם מישהי (וזה מ א ו ד הגיוני)
כדי לדעת לפסוק הלכה צריך שימוש ת"חmatan

החוכמה זה לא לדעת הרבה- הידע הוא כלי.

פוסק לומד איך להשתמש בכלי הזה. הדרך לדעת איך משתמשים בכלי הזה היא ע"י שימוש ת"ח.

מה זה אומר- זה אומר שלפני שרב הופך לפוסק הוא חי צמוד לת"ח שכבר ידוע בגדלותו ובעובדה

שהוא שימש ת"ח והוא מקובל כפוסק, והוא נמצא איתו שעות ארוכות ורואה כיצד אותו ת"ח מתייחס

לפרטים ולכל שאלה ולאט לאט הוא לומד יותר ויותר איך להתייחס למקורות(שהוא כבר יודע) ואיך

להבין ואילו שיקולים יכולים לשנות ואילו שיקולים לא. ורק אחרי שנים ארוכות של שימוש ת"ח, הופך

אותו רב לפוסק וזה קורה בד"כ מתוך זה שהרב שלימד אותו מגדיר אותו כמי ששואלים אותו שאלות

ומפנה אליו חלק מהשואלים וככה מתרגלים שהוא עונה על שאלות בהלכה.

ככה היה מאז משה רבנו.

יש בנושאים הללו הרבה דעות ודרכיםנפתלי הדג
חלקן משלבות יותר שיח עם העולם ועם תפיסות חברתיות והסטוריות, חלקן פחות. אני חושב שבאופן כללי, עדיף שתמצאי לך רב (או בעל עם רב ) שדרכו ופסיקותיו מתאימות לשלך, ותלכי אחריו. לחפש פה, בין מגוון הדעות, דרך ברורה וכללית, זה מאוד לא מומלץ.
אני אעשה לי רב בלי קשראהבה בתענוגים
תודה על הדאגה מעריכה את זה...
באמת חשוב לומר, שאני כמובן לא מחפשת פה פסיקת הלכה, אלא מדברת על מה שמסביב...
יישר כח!נפתלי הדג
כפי שאת רואה, גם בין לומדי התורה הנושאים הללו לא קרובים להיות מוסכמים, וכנראה מעולם לא היו.
נשמע נכון שזה אכן סובייקטיביארץ השוקולד
על פי תפיסת הרב מהיכרותו עם עצמו והציבור בו הוא חי
אז למה זו הלכה לרבים? זה לא הגיוני...אהבה בתענוגים
כי זה "הרבים" אותו הוא מכירארץ השוקולד
ולכן לדעתו כך ראוי לפסוק.

אין פגם בכך שרב פוסק לפי תפיסת הציבור בו הוא חי, אדרבה זו הדרך הנכונה.

תחום הפסיקה מעניין אותי, אז שוחחתי עם רבנים בנושא. אחד הרבנים אמר לי שהלכה מורכבת מספרים וממציאות, ובאה לאחד כיצד אמורים להתנהל.

הלכה משורש "הליכה" כיצד ללכת.

אביא משל להסבר העניין, כשאני נוסע מתל אביב לירושלים, אני לא בודק רק את אורך הכבישים אלא גם את סוגיהם.
והנמשל, המרחק זה מה שכתוב בספרים ואיכות הכבישים זה המציאות.
אמרתי שנחלקו בנושא וכל צד סובר שהוא עיקר הדיןארץ השוקולד
מי שלא שומע שירת נשיםגעזלאן

אין כאן שום חומרה!!!!!!!!! 

אין כאן גם שום היתר!!!

מי ששומע פשוט עובר על איסור דאורייתא של "לא תנאף" וזהו!!

ההיתר היחיד הוא במידה וזה רק במכשיר חשמלי שאין לך אפשרות לראות אותו (במחשב, טמבלוויזיה וסמרטפון אסור גם אם אתה לא מסתכל) ושמעולם לא ראית את האישה ששרה (לא רק אם עכשיו אתה לא רואה אותה) 

תעיין בהערה שכתבתי לך לעיל, קישורית נמצאת בפניםארץ השוקולד
האם אכן מדובר בהיתר כה יחיד כדבריך???

הרב עובדיה סבר שהשולחן ערוך לא אסר.

האם מי שצועק יותר הוא הצודק, או שאולי כדאי ללמוד ולהביא מקורות?
אני אצטט את דברי הרב עובדיה ואז תאמר לי מי לא נחשב פוסק? - לקראת נישואין וזוגיות
עיין למעלהגעזלאן

אין איסור לאשה.ויואל משה
כל מה שאת שואלת זה מצד 'לפני עיוור לא תיתן מכשול' שאסור להכשיל את הגברים. 'לפני עיוור' זה סוגיא מאד סבוכה אבל בפשטות לעשות דברים נורמלים, כמו לשים תמונה בפייסבוק או ללכת ברחוב ולהראות טוב לא נקרא הכשלה. וכן זה הניסיון של הגבר לא להסתכל עלייך ולא להריח- אבל שוב, כל האיסור הוא רק להנות. אם אשה עוברת לידי עם בושם ואני לא 'מסניף' את הריח שלה אין בזה שום איסור. כנ"ל אם ראיתי אשה ולא השהתי את המבט עליה לשם הנאה.
עוד פעם, ודאי שאם זה נעשה בכוונה להכשיל, לפתות, וודאי שאסור. אבל לעשות את הדברים שתיארת בתמימות לענ"ד אין שום בעיה.
וזה סבבה, חיים מאד נעימים...
תודה. איך אתה יודעאהבה בתענוגים
מה נורמלי ומה לא? לפי מה אתה קובע את זה?
נניח לגבי תמונה בפייסבוק, למה ברור לך שזה בסדר? לי לא ממש... (לא שאני לא עושה את זה)

נראה לי שהתשובה שלך הכי הועילה בינתיים...
מסברה-ויואל משה
כל עוד התמונה היא תמונה צנועה ונורמלית שלא מושכת תשומת לב מיוחדת מה זה שונה מסתם אשה ברחוב? זה לא שאת שולחת למישהו הודעה עם התמונה שלך כדי שיסתכל... אם הוא רוצה שיסתכל ואם לא לא.

נראה לי שההגדרה היא כל עוד זה לא נעשה כדי למשוך תשומת לב.

ובקשר למה שכתבתי על הצניעות הפנימית, אחדד את דברי. כמובן שחייבים לשמור על צניעות חיצונית לפי ההלכה, אבל לגבי מה שכתבת על החשש להכשיל אנשים אז כתבתי שברגע שיש צניעות פנימית בד"כ זה לא מכשיל, ובמיוחד כשמתפללים על זה ובוטחים בה'.
כי ברחוב הולכים כי צריךאהבה בתענוגים
אבל לשים תמונה בפייסבוק, לא חייב...

בכל אופן, חשבתי על זה, וזה לא נעים שאנשים יכולים להתבונן בך כשאת אפילו לא רואה אותם.
מרגיש כמו חלון ראווה, ואם "ארץ השוקולד" (עושה לי בחילה לחשוב על כמויות כאלה של שוקולד) אמר שאני צריכה לבדוק מה מכבד אותי, באמת פה אני מרגישה שזה פחות מכבד...
(ואני לא נודרת לא לשים עד עולם, אני רק מודה באמת)

מה שכתבת על הצניעות הפנימית, זה מפחיד מצד זה שאם מישהו נכשל בגללך, את מאשימה את עצמך בצניעות לא פנימית, וזה הרבה יותר עצוה מצניעות חיצונית בעיני...
שוקולד אף פעם לא אמור לעשות בחילה;)ארץ השוקולד
ולגוף דברייך על תמונה, כנראה שאת חושבת בצורה שקולה מה מכבד אותך

בכל מקרה, אם מישהו חוטא זה לא אשמתך.
אם ככה אז נכון.ויואל משה
'לא עליך המלאכה לגמור ולא אתה בן חורין להיבטל ממנה'
את עושה את ההשתדלות שלך, והשאר זה הקב"ה יעשה
אם המטרה שלא למשוךארץ השוקולד

א. ככל שתרחיקי יותר, מה שימשוך יהיה מעשה קטן יותר. הרי מדובר במשיכה סובייקטיבית, ככל שאומרים יותר אסור בהלכות צניעות, נאסר יותר ויותר כפי שקורה בעולם החרדי כיום.

ב. את לא חייבת להימנע מחיים נורמליים, רק כדי שמישהו אחר ידע לשמור על עצמו.

ג. לגבי צורת חיינו והתנהגותנו, התייחסתי בהערה אחרת.

ד. יש מאמר ברביבים של הרב מלמד ביחס לשירת נשים, שם הביא שנחלקו הפוסקים האם נאסר רק בשעת קריאת שמע ותפילה או בכלל. כלומר, האם שמיעת שירת נשים היא בעיה בחוסר צניעות או בהסחת הדעת?

מקור נוסף שראיתי בשבת אודות "דרך ארץ" ו"חיבה"ארץ השוקולד

הרב יצחק וייס (אב בית הדין של העדה החרדית בירושלים לפני דור) כתב בשו"ת מנחת יצחק (חלק ח, סימן קכו) :

"אמנם בנוגע לשאילת שלו' באשה אין ענין להלכות הנ"ל, דבאשה עיקר טעמא משום חבה, ומ"מ הקילו האחרונים באמירת צפרא טבא, דכיון דהוי ממדות דרך ארץ ל"ש חבה, דהנה כי כן כתב בפשיטות בספר ערוך השלחן (א"ע סי' כ"א סעי' ח'), דכיון דהטעם משום חבה וכמ"ש רש"י, לפי"ז אין איסור רק בשאילת שלו' שיש בזה קירוב הדעת ואהבה, אבל לאמר לה צפרא טבא וכה"ג נראה דאין איסור עיין שם. 

וראיתי בספר טהרת ישראל (א"ע סי' כ"א סעי' ו' אות ט"ז) שכתב וז"ל ואפשר דמותר לשאול מאשה וואש מאכסטו ציא געזינט /מה שלומך, לבריאות/ או בלשון שלו' עליכם כנהוג בזמנינו וצ"ע בזה ונ"ל דהכל לפי האדם כמ"ש לעיל סעק"ג ע"ד עכ"ל, ור"ל במה שציין לעיל, שהביא דברי הריטב"א דבחסיד גדול שמכיר בעצמו שיצרו נכנע וכפוף לו ואין מעלה טינא בלבו כלל מותר בשאילת שלו', אבל סיים בעצמו דמי יוכל לומר כן עיין שם, אכן מה שמדמה שאלת וואש מאכסטו ציא געזונד לשאלת שלו' עליכם, ומקורו ציין ביד אליה' לס' א"ח נתיב ח' כ' עיין שם, והוא ספר נתיבות השלו' (ונקרא בשם ארחות חיים להלכות א"ע) וז"ל שם, מי שהיתה אשתו חולה מותר לכתוב לו יודיענו משלו' זוגתך וכו', ועוד נראה דיש לחלק אם שואלין וואס מאכסטו ציא געזונט דבזה אין חשש, או בלשון שלו' עליכם כנהוג בזמנינו וצ"ע בזה ועי' ד"ת עכ"ל, והנראה ברור דמדהתחיל דיש לחלק כנ"ל, רצ"ל לחלק בין אם אומר וואס מאכסטו ציא געזונד ובין אם אומר שלו' עליכם, דמותר לומר וואס מאכסטו וכו', ואסור לומר שלום עליכם, ומש"כ או, הוי כמו שכתב ובין, ולמעשה נשאר בצ"ע גם אם אומר וואס מאכסטו וכו'. 

אבל מ"מ כיון דבנוגע לשאילת שלו' באשה, אין לחלק מטעם דשלו' הוי שמו של הקדוש ברוך הוא, ובין לשון אחר, רק בין אם הוי דרך חבה או לא, אם כן בזמנינו דכפי הנהוג בין ההמון הוי אמירת שלו' כמו צפרא טבא דהתירו משום דהוי אורחא ולית בי' משום חיבה כנ"ל. 

יש לומר לכאורה דהה"ד באמירת שלו', להרגילים בזה לומר כן לכל מי שהוא אפילו לאינו מכיר, דהוי כמו צפרא טבא, דמותר משום דהוי אורחא בהכי משום מדת דרך ארץ ואין בזה משום חבה, אך עומד לנגדינו דברי הש"ס דאז היו רגילים בין אדם לחבירו לברכו בברכת שלו', בין מכירו ובין אין מכירו כפי המשמעות, ומ"מ אסרו לשאול כן לאשה כנ"ל, אמנם באמת הפני יהושע (קידושין ע' ע"א ד"ה שם א"ל) העיר בזה לומר דשאילת שלו' ע"י שליח איכא דרך חיבה טפי, משא"כ אם שואל בעצמו, בהא אפשר דליכא משום הרגל חיבה, כיון דאורחא דמילתא הכי הוא, וחיובא נמי איכא לשאול בשלו' כל אדם ואפילו לעכו"ם מפני דרכי שלו', ורק באשה איכא איסורא משום קול באשה ערוה, ומפרש בזה את דברי הש"ס עיין שם, והמהר"ם שיק שם הקשה דא"כ ליכא אף משום קול באשה, דהא קיי"ל דוקא כלי זמר, ורק הרשב"א (ברכות כ"ד) כתב דהבעת שלו' גרע דאיכא חיבה, וכיון דאורחא הוא אין חיבה, וצ"ל דחששו באשה שמא תוסיף אמרים מה שאינה אורחא, ולפי"ז באינה /באינו/ רואה אותה בפני' ואינה /ואינו/ מכירה אין חשש כלל, והא דהעולם אינן נזהרין בזה, סומכים על דברי הרמ"א - ומקורו בתוס' קידושין שם - שכתב שם (סי' כ"א סעי' ה') לענין שאינם משתמשים באשה, דכל שאינו עושה דרך חיבה רק כוונתו לשם שמים נהגו להקל בדברים אלו, ובפרט כיון דאורחא הוא לית בי' משום חיבה והרהור עכת"ד. "

עד כאן מדובר בחלק מתשובתו של הרב וייס, אבל בכל מקרה מה שהוא עושה זה לחלק בין דיבורים מקובלים וסך הכל מדובר בדרך ארץ ודיבורים כאלו מותרים. הדיבורים בין גבר לאישה האסורים (לפי דבריו) הם דיבורים של חבה. למיטב זכרוני, חיבה באופן כללי זה חיבת ערווה ולא סתם קשר חברותי...

יוצא גם מדברי הרב וייס, שצורת ההתנהגות בין גברים לנשים אינה בנויה מכללים הקבועים באבן, אלא מהתנהגות ההמון...

לגבי כיסוי ראשארץ השוקולד

הפוסקים התירו לבתולות להסתובב ללא כיסוי ראש כיוון שנהגו, אז יש מושג של שינויים בהלכות צניעות בהתאם למציאות.

ודברי הרב יוסף משאש על כיסוי ראש לנשואותארץ השוקולד
"עוד שאל כבודו, על מה סמכו נשי שוחטים ובודקים גם נשי דיינים לגלות ראשן וכו'?
תשובה: דע בני כי יסוד מוסד לאסור גלוי הראש בנשים הוא!
מפני מנהג שנהגו נשי העולם בימי קדם לכסות את ראשן, ואשה המגלה את ראשה היתה נחשבת לאשה פרוצה. גם היה נחשב אצלם גלוי שער לנוול, כמו שכתב רש"י ז"ל בכתובת דף עב סוף עמוד א דיבור המתחיל אזהרה לבנות ישראל וכו' יעויין שם ועל כן החמירו בו חכמים הרבה על פי מנהג זמנם משום פריצות ומשום נוול.
ועוד מפורש בדבריהם דאסור גלוי שער בנשים בזמניהם, לא גלוי לחוד, רק שיהיה עמו סתירת שער מקליעתו וקשריו, כמו שכתוב במשנה סוטה ז' וסותר את שערה, דהיינו מקליעתו. כמו שכתב רש"י ז"ל וכן כתב בפירוש המגן אברהם באורח חיים סימן עה סימן קטן ב דמה שכתב מרן באבן העזר ולא תלכנה בנות ישראל פרועות ראש. היינו שסותרות קליעת שערן והולכות בשוק. יעויין שם.
ועוד כתב מהר"ם אלשקר זצ"ל בתשובה סימן לה בשם ראבי"ה ז"ל שלא אמרו שער באשה ערוה וכו' רק לענין קריאת שמע דוקא ורק בשער שנהגו לכסות אבל בתולות הרגילות בגלוי שער לא חיישינן, וגם הנשואות מה שנהגו לגלות חלק משער ראשן להתנאות בו אין שום אסור יעויין שם.
הראת לדעת שהדבר תלוי במנהג, ואם כן בזמן הזה שכל נשי העולם בטלו מנהג הקודם וחזרו למנהג פשוט לגלות את ראשן ואין להם שום חסרון צניעות ולא פריצות חלילה, וכל שכן שאין להם בזה שום נוול, ונהפוך הוא כי זהו הודן ותפארתן.
וכסוי ראש נחשב בעיני הזמן לחסרון דעת, וחוסר נקיון ותקון וסדר, ולכן פקע אסורא מגלוי הראש בזמן הזה וכבר כתבתי על זה פסק ארוך בתשובותי לאבן העזר בס"ד זהו מה שיש להשיב לכבודו בזה, בעזרת אלוהינו זה קוינו ויושיענו מכל צרותינו אמן."

(תשובתו של הרב יוסף משאש בשו"ת מים חיים חלק ב, אורח חיים סימן קי, עמוד ע)

גם הרב משאש תולה את דין כיסוי ראש במנהג ולכן התיר בזמן שנהגו שלא.
לא רק הרמב"ם גם השולחן ערוך פוסק כךמביט קדימה
תא חזי בבנות ישראל הבתולותארץ השוקולד
כיום בתולות לא שמות כיסוי ראש, בניגוד לרמב"ם, שולחן ערוך והגר"א. אבל ברגע שדרכן בכך, כנראה שהציבור הדתי חושב שמותר ויש להם רבים על מה לסמוך (הרא"ש בברכות דף כד עמוד א, הבן איש חי שנה א, בא, יב).

הרב משאש הרחיב זאת לכיסוי ראש לנשואות, אבל איני זוכר מקור בשו"ת שלו כעת.
כשאתפנה אחפש מקור מדויק ואשלח.
יאללה, אני כבר מחכה לתגובה שלך..איגרא
@תקוות עולמים
וואי וואיתקוות עולמים

חוששני שאפילו המשיח לא היה עוזר פה. עשו פה סלט שלם של טעויות ומבוכות. כואב לי הלב לראות את השטויות האלה.

לפעמים אני תוהה על עצמי מה לכל הרוחות אני עושה כאן. יחד עם רבבות של ביינשים מתלהמים שבטוחים שרמבם זו הלכה. במקום כל הכאבי ראש, שבכל מקרה לא מובילים לשומדבר אקוטי מאיפה שאני עומד, יש יקום חלופי והרבה יותר מדליק מזה: יקום הפלייסטיישן! כדאי לך לנסות, זה ממש כיף! קוראים לי שם נינה, ואני בלונדינית חטובה עם זרועות מבטון, שמלת כלה וצחוק מרושע - וכל מה שאני עושה שם כל היום זה לפרק את הצורה של בראיין וג'ק 7. אני דופק להם בעיטות, סלטות, דחיפות, שריטות, טאק – מפוצץ להוא ת'מבושים, טאק - ממולל לזה ת'שיער, נשיכות, גלגלונים, פליק-פלאקים באוויר, העפות באשר הם.

נו, פסדר, שכנעת אותי, אני אגיב על תשפוכות ההבלים שזרמו כאן בזמן שאני טיילתי ושתיתי תה.

נפתלי הדג
אני רוצה להיות חבר שלך!
אני הזמנתי קודם!ענבל
בס"ד

בוא איתנו לוופל

אבוי לכם אם תלכו בלעדיי
אני מציעה שתצטרף לצבא הגדול של שי חי, לא חשבת על זה?אהבה בתענוגים
אין מה לומר, אתה אדיר.ענבל
הפמניזם כולו משתקף בפלייסטיישן שלך.אורח כלשהו

טפו.

מה לעשות שזו האמת?מושיקו

כל כבודה בת מלך פנימה..

שיוצאים צריך לדאוג לא להריח או להראות בצורה יותר מידי מושכת - על מנת שלא להכשיל.

איך כן להתלבש ולהתנהג? יש רבנים ואנשי חינוך שמתוים את הדרך הנכונה..

לא צריך להשתגע יותר מידי (שאלים וכו..) כי תמיד יהיו את אלו ששום דבר לא יעזור.

לאידך יש חיוב על הצד השני להתרחק בצורה מוסימת מדברים על מנת שלא יכשל, הגדרים בד"כ נוצרו בשביל שאם פעם תהיה התקרבות עדיין תהיה שליטה שהמצב לא יגיע כפי שחז"ל מגדירים את זה "אש בנעורת"

צורת החיים היא שהגבר צריך להתחמקארץ השוקולד
כי בכל מקרה בתקופת מרן לא רבים מהנשים היו מסתובבות ברחוב.

כך העיר הגרש"ז ביחס לדינים אלו.

אני אוסיף שהדינים הללו לא נכתבו לאישה, כי אין סיבה שנאסור עליהן להתקשט אם רצונן בכך.

זהו, עכשיו אפשר לצעוק עלי;)
למה לצעוק? כתבת יפה מאד!נפש חיה.

נפתלי הדג
איפה בדיוק את רואה פה מילה אחת על איך אישה צריכה להתנהג? מאיפה בדיוק הוצאת את כל התוספות האלה?

לא מפסיק להדהים אותי איך שהחינוך לצניעות דפק לכולנו את המח. את לא מכשילה *אף אחד* כשאת הולכת ברחוב, אפילו אם את הולכת עם וואחאד מחשוף או אני לא יודע מה. רק אם את רוצה להכשיל את מכשילה. זהו. סה טו. בא לך להיות נחמדה? לפרגן לאנשים? עופי על זה. אבל *את לא מוגדרת כמכשילה* או פרוצה או מה שלא תרצי, ומי שאומר לך את זה הוא אדיוט גדול. מאוד.

בסדר? מי שמכשיל זה מי שמסתכל, זה מי ש*בוחר* להסתכל או להתקרב או לחוות את הדברים בצורה לא צנועה. זאת התמודדות שלו עם עצמו, ואת בכלל לא פונקציה בסיפור. אפשר להסתכל בצורה לא צנועה גם על בחורה ממאה שערים או מבני ברק, זה הכל תלוי בבן אדם עצמו. כן, זה קל יותר כשבנות צנועות, אבל זאת לא סיבה לחיות את כל חייך בפחד להכשיל אנשים שלא חזקים מספיק להתמודד עם היצר שלהם.
אני לא מוצאתאהבה בתענוגים
לכן אני שואלת אם יש לזה נגזרת לגבינו...
תסתכלי בעריכה שלינפתלי הדג
אוסיף עליה – הצניעות שלך היא חשובה מאוד, אבל היא מול עצמך ומול הקב"ה, ממש לא מול גברים (גם אם יש להם זקן, כובע, ספר או שו"ת סמס).
זה לא משנהאהבה בתענוגים
אני לא עושה את זה רק בשביל לצאת ידי חובה...
אם מישהו חוטא בגללי, זה מרגיש לי לא כיף גם אם אני לא אקבל על זה עונש. הבנת?
וואלה לא בא לי שמישהו יסבול בגללי.
אם עשית מה שיכלת זה לא אשמתךמושיקו

אחרת אין לדבר סוף

וככה מעודדים ocdנפתלי הדג
‹צ›
זה לא אשמתה בשום מקרה, אלא אם כן ביא מכשילה גברים בכוונה-תחילה.
ממש לא נכוןמושיקו

יש כללים התכלתיים ברורים 

.

יחוד

צבע ואורך לבוש

ריח

איפה להסתובב ואיפה לא

באיזה שעות

וכו וכו.

ששני הצדדים נצמדים להלכה (ולא לחומרות) זה מציל את שניהם

שצד אחד נצמד לצד השני זה לא יעזור..

אבל מי שנצמד שמראת עצמו מזה

יש כללים הלכתיים ברורים?נפתלי הדג
אשמח אם תביא לי פסוקים שעוסקים בנושא. גם גמרות יהיה נחמד לראות.

נושא הצניעות הוא אחד הנושאים הפחות ברורים בהלכה (מלבד לאנשים שאוהבים להסתובב עם סרגל), ולדעתי זה לגמרי לא במקרה.
שו"ע הובא בהודעה הפותחתמושיקו

אבל נחלקו על כל פרט מלבד דיני ייחודארץ השוקולד

שם נחלקו קצת פחות

בקשתי שו"ע?נפתלי הדג
גמרות ופסוקים. פשט התורה. נכון, אין. כי זה לא כזה עניין פשוט.

וזה עוד שו"ע שבכלל לא מתייחס לנשים...
כללים הלכתיים מופיעים בשו"ע, לא בפסוקים.געוואלד
"לא תרצח"נפתלי הדג
הקב"ה יודע להיות ברור כשבא לו, ק"ו חז"ל. כמה גמרות אתה מכיר על צניעות נשים?
(ובתכל'ס, גם שו"ע לא מאוד ברור בנושא הזה)
ביקשת כללים הלכתיים,געוואלד
הפנו אותך לשו"ע. זה הכל. הכי לגיטימי שיש.
לא נכנסתי לתוכן הדיון
הבקשה שלי המשיכה גם אחרי הכותרתנפתלי הדג
וכאמור, גם השו"ע לא ברור בנושאים הללו, ולדעתי זה לא במקרה. יכול להיות שגם אני חטאתי באי-בהירות, ואם כן אני מתנצל
טפח באישה וכו'?daniel93

איפה כתוב שזה אומר שהיא צריכה לכסות את זה?טהר ליבנו
זה דין בק"ש
הביטוינפתלי הדג
X באישה ערווה נאמר פעמים רבות במקורות, בהקשרים שונים שעל חלקם כלל איננו מקפידים. ממש לא ברור (לא לי, לפוסקים) עד כמה המימרא הזו היא מימרא הלכתית ומה מקורה ועד כמה מימרא הלכתית שנאמרת בדיני קריאת שמע היא אקטואלית לכל דיני לבוש לאישה. מכאן ועד מלאכת המיפוי הסנטימטרי שעשו רבנים בני דורנו לבגדים יש דרך שגם אותה לא פשוט איך עברו...
לא נכון. הגמרא בברכות זו מימרא הלכתית. והיא לגבי איסור הגברלעד חיה בלבבנו

להסתכל במקום זה. רק לגבי קול אשה יש שאמרו שזה נאמר לגבי ק"ש, אבל להלכה אסור לגבר להנות מהקול גם לא בזמן ק"ש.   

גם ערוך השולחן שהתיר במקום שרגילים לקרוא ק"ש מול שער כתב שעצם גילוי השער אסור.

אז כנראה שאלו לא "רק" רבנים בני דורנו. 

אולי אתה מכיר גמרא שונה ממנינפתלי הדג
עבר עריכה על ידי נפתלי הדג בתאריך כ"ד בסיון תשע"ו 00:14
"א"ר יצחק טפח באשה ערוה למאי אילימא לאסתכולי בה והא א"ר ששת למה מנה הכתוב תכשיטין שבחוץ עם תכשיטין שבפנים לומר לך כל המסתכל באצבע קטנה של אשה כאילו מסתכל במקום התורף אלא באשתו ולק"ש"

מלבד העובדה שהגמרא כאן מדברת בכלל על הגבר ולא על האישה, המסקנה פה היא בפירוש על קריאת שמע או על הסתכלות של גירוי באשתו, שגם היא מקרה מיוחד. בכלל לא מדובר פה על לבוש של אישה. מעבר לזה, הרי"ף כלל לא מזכיר את העניין הזה.

אני יודע שהמשפט הזה כן נלקח למקומות הלכתיים, אבל הוא בכלל לא פשוט, בטח בהקשר הזה. (ואכן, פוסקים מסוימים כלל לא מסתמכים עליו לדיני צניעות)

מה שאמרתי על פוסקי זמננו ה הקיום של מתמטיקה של סנטימטרים והגדרות ברורות ומובנות.
למה הגמרא אומרת שמצווה לגרש בלי כתובה מי שמגלה זרועותיהלעד חיה בלבבנו

לבני אדם? . אני אכן מכיר כמה גמרות שאולי אתה לא.

אממ...טהר ליבנו

האם זה אסור או שזה סתם לא צנוע וסיבה טובה לגרש (כלומר, סימן לדברים שליליים)? המשנה גם מחלקת בין דת משה (תורה) לדת יהודית (מנהגים+). בכל מקרה, כך או אחרת, זה לא קשור בשום אופן להגדרת הזרוע כ"ערווה", זו מערכת הלכתית (נגיד...) אחרת לחלוטין

מלבד זה, האם אתה מכיר את הגמרא ביבמות נה:? (שלא אצטט מפני מעורבותו של הפורום)? 

היא עושה עוד כמה דברים, ראוי שתקרא את דברי הגמראארץ השוקולד
הגמרא שאתה מצטט היא בסוף גיטין (דף צ עמוד א עד עמוד ב)
שם נאמר בין השאר על האישה שמצווה לגרשה שהיא מסתובבת ערומה בפני גברים. אבל משום מה, אתה חושב שהבעיה היא גילוי הזרועות ולא העירום?
אתמהה
כתבתי על כך מאמר בפורום לפני שבועיים כמעט. מוזמנים לעיין. (לא יודע לקשר בפלאפון)
דווקא את הגמרא הזו אני מכיר במקרהנפתלי הדג

מכיר מספיק כדי לראות עד כמה ההגדרה ההלכתית שם לא ברורה, ומכיר גם את מחלוקות המפרשים הנובעות ממנה - למשל, בשאלת המשמעות ההלכתית והתוכנית של ענייני דת יהודית ודת משה, ושל הגדרים הספציפיים הנובעים ממנה.

ושוב, אין פה שום אמירה על הליכה סטנדרטית ברחוב.

מתי הערוך השלחן חי?ארץ השוקולד
בתורה יש כמה חלקיםמושיקו
אם היינו הולכים לפי הפשט היינו הרבה יותר מחמירים.
אם לא היינו מבינים את הפשט מצבנו היה גרוע.

לכן יש ההלכה והשו"ע
נכוןנפתלי הדג
אבל התורה בנויה גם שכבות שכבות, ויש שכבות מוסכמות יותר ופחות, ויש שכבות מחייבות יותר ופחות, ושכבות אקטואליות יותר ופחות. כל עניין הצניעות הוא מאוד לא מוצלח מכל הבחינות הללו.
אין כזה דבר לא מוסכם בתורה!!!מושיקו
התורה כולה קדושה.
יש שיטות מקילות של בדיעבד או להיתר בשעת הצורך..

ועל זה יש פתגם שמי שהולך על בדיעבד לכתחילה זה מוביל להיות קל מקלי ישראל..

וספציפית בנוגע לעניני הצניעות,לו היו הולכים לפי הכללים הכי בסיסיים חצי מהמקרים החמורים כיום לא היו קורים, כי לא היו מגיעים לזה
אין מחלוקות להקל או להחמיר???ארץ השוקולד
אתה יודע משהו, אנחנו עוסקים בצניעות אז נדון בזה:
1. חולצה ארוכה, הרב רבינוביץ' (ראש ישיבת מעלה אדומים) סובר שמותר לכתחילה לאישה ללבוש חולצה קצרה שלא מגיעה אפילו למרפק.
2. שירת נשים, הרב אלישיב התיר לכתחילה שמיעת קול אישה דרך אמצעי חשמל בגלל שמדובר באותות ולא באמת בקול שלה. הרב עובדיה התיר לכתחילה לשמוע אישה שרה, כל עוד שהוא לא יודע כיצד היא נראית. (הוא אהב לשמוע את אום כולתום, זמרת מצרית).
הרב מלמד הביא במאמר פעם ברביבים אודות שירת נשים מחלוקת פוסקים, בו חלק מהפוסקים התירו לכתחילה לשמוע שירת נשים. (רב יהודאי גאון, באר שבע ועוד)
3. רש"י מוסיף על "שוק באשה ערווה" שמדובר באשת איש, אין פה היתר בדיעבד, אלא הבנה שלו בדברי חז"ל.

ובכל נושא אני יכול להביא לך מחלוקות אפילו במצב לכתחילה.

רבים מהמחלוקות הן ביחס להבנת דברי חז"ל ותפיסת המציאות, זה לאו דווקא "קולות או היתרים בדיעבד" אלא הבנה אחרת במה שכתוב.
תוכלי בבקשה לשלוח לי מקורות בפרטי?אורח כלשהו

הרב רבינוביץ' בשו"ת שיח נחוםארץ השוקולד
"לסיכום: מעיקר הדין יש לכסות את הזרוע (=החלק שבין הכתף והמרפק), אך חז"ל לא קבעו שיעור מוגדר לכיסוי זה, ומכל מרום דרך צניעות היא לכסות את רוב הזרוע. אמנם, בענייני צניעות המלבוש ראוי להתחשב גם במנהגי החברה של שומרי תורה ומצוות אליה רוצים להשתייך, ואם נוהגות הנשים באותה חברה לכסות יותר - ראוי לנהוג כן."
(שיח נחום חלק א, אבן העזר סימן קז) הסיכום והסוגריים בפנים הם דבריו ככתבו וכלשונו, מוזמנים לעיין.
אז מכאן דווקא נשמע שלמעשה כן צריך עד המרפקאורח כלשהו
כי זה המנהג. למרות שזה צ"ע אם זה לגמרי המנהג.
זה מנהג חסר טעםתקוות עולמים

ואם נאמר כולן יתכסו בשאלים שחורים, תטען שזו ההלכה? מה זה ההגיון המעוות הזה?

בשולחן ערוך לא כתוב שום דבר על כיסוי המרפקים, ולמעשה אין לזה שום הגיון הלכתי ורבנים סתם עיוותו וסילפו את ההלכה עד שכל הבנות המסכנות בטוחות שזו איזו הלכה מסיני.

אתה ממש מגזים. אתה יודע את זה? צומי אתה מחפש?חלושששש
יופי, קבלת.
אחי,זה שיח לא לגיטמי.אורח כלשהו
זה זלזול בחכמים.
כן,יש הידור בצניעות.
לענ"ד זה לא כמו שאלים.
אין פה מקום לזלזול בהלכה! גם אם נוהגים אחרתיעל מהדרום
לק"י

הביאו פה דעת יחיד (או לפחותככה זה נראה) בנוגע לשרוולים.
זה לא אומר שכל השאר טועים......
אמירה של "דעת יחיד" או "הרוב""ארץ השוקולד
היא אמירה הדורשת המון ידע, שלי לפחות אין. לך יש?

לפני שקובעים שמשהו דעת הרוב או דעת יחיד צריך להקיף המון...

אישית, אני לא טוען לדעת יחיד או הרוב בכמעט כל דבר, מפני שאינני מכיר את כולם כדי לדעת מה הרוב ומי היחיד...
לא הגבתי לך...יעל מהדרום
לק"י

אישית לא שמעתי מעוד רבנים שחולצה שלא מכסה את המרפק היא צנועה.
הנחתי שלא התכוונתי אלי, אבל הביטוייםארץ השוקולד
"דעת יחיד" ו"דעת הרוב" צורמים לי, גם מפי רבנים. כי צריך להכיר כמויות בשביל זה.

לא דיברתי בטון מזלזל, לכן הנחתי שלא הגבת לי;)
מקבלת...ובכל זאת אם יש דיעה שכמעט ולא נשמעתיעל מהדרום
לק"י

אפשר לצאת מנקודת הנחה שהיא לא דעת הרוב, לא?
לא, כי בישיבות אנשים כמעט ולא לומדים הלכהארץ השוקולד
אני אציין נקודה קלה:
בישיבות לומדים בין 50 ל60 שעות משבוע, כמה לומדים מספר דו ספרתי מהם הלכה?

ממילא, רמת ידיעת ההלכה ודעות נמוכות.

אישית, אני לומד כמעט 50 שעות בשבוע הלכה, אז יש לי היכרות גדולה יותר במעט...
ובכל זאת נוהגים הלכות לא לפי כמות הלמידה בישיבותיעל מהדרום
לק"י

אולי יש דעות פחות מקובלות, ולכן לא שומעים אותם?

כי את הדעה של שרוול עד המרפק שמעתי. אבל נראה לי שזאת פעם ראשונה שאני שומעת מי הרב שפוסק ככה.

אבל אם זאת היתה דיעה רווחת- לא היו פוסקים לפיה יותר רבנים?
(מבחינת ההגיון הפשוט לפחות).

ואני באמת לא מבינה בענייני פסיקה. רק מנסה לחשוב בצורה הגיונית.
כתבתי תגובה יותר ארוכה אודות שיקולים עיקריים בפסיקהארץ השוקולד
ולגבי דרכים בפסיקת הלכה כיום, סקירה קצרה - לקראת נישואין וזוגיות

אכן, דעתו של הרב רבינוביץ' פחות מקובלת, אבל זה לא אומר שזה המיעוט אלא שזה פחות מוכר.

הלכות צניעות אכן הולכות לפי המנהג כפי שכתבתי לעיל.

מה שניסיתי להעיר אודות הלימוד בישיבות, הוא שרבנים כיום לא משקיעים את עיקר זמנם בלימוד הלכה אז יכולים להיות הרבה דעות לא מוכרות...
תשובתי היא שכן.ארץ השוקולד
לא באתי להקל או להחמיר אלא לומר שהגדרים נמדדים לפי המנהג בצניעות.
גם לא כתוב שאסור לאישהה-מיוחד
ללכת עם בגד ים באמצע הרחוב...
תלוי איפה המנהגארץ השוקולד
אני באתי לומר שזה תלוי מנהג ולא שזה דינים הקבועים בסלע וזה מה שהרב רבינוביץ' אומר.
לצערנו הרבנים לאו דווקא קובעים בזה..מושיקו
אלא אלו שברחובות ובשווקים יוכלו להסביר לך מה צנוע ומה לא.
מה מושך ומה לא..

בכל מקום לפי ענינו...
אין? כנראה אנחנו מכירים תורה שונה...נפתלי הדג

זה שהכל קדוש ממש לא אומר שהכל מוסכם. צא ולמד את דברי הראב"ד על בעל המאור ואז תגיד לי שאין שום דבר לא מוסכם בתורה.

הכללים הכי בסיסיים שכתובים איפה בדיוק?

אני לגמרי בעד צניעות. אבל האצטלה ההלכתית והמחייבת שמלבישים אותה אנשים שחושבים שאחרת היא תעלם היא פשוט הבל ורעות רוח.

לא פוסקים מפסוקים, וכיום גם לא מגמרות ישיר,ד.

ו"תנאים מבלי עולם - שמורים הלכה מתוך משנתם".

אנחנו לא קראים, יש תושב"כ ותושבע"פ. ואפילו כדי לפסוק מתוך הגמרות צריך בקיאות ועיון עצומים, גדלות עצומה. לא סתם החל מהרי"ף והרמב"ם אספו את ההלכות בצורה מסודרת. והשו"ע, ועוד, מקובל על  כל ישראל, אינו "מוסכם פחות", אינו "מחייב פחות" ואינו "אקטואלי פחות". ובענייני צניעות - בבהירות לא פחות  מדברים אחרים. 

השאלה כאן לא נשאלה איך "פוסקים" קראים, מ"פסוקים" בלבד, אלא על הלכה כמקובל בעם ישראל.

יש הלכות ברורות מאד בענייני צניעות. אלא שיש להבדיל בהן בין מה שאינו משתנה לפי מנהג המקום (מה שחז"ל לומדים מפסוקים.. משה"ש), לבין דברים ששייכים למהגי מקומות, שגם הם יכולים להפוך להלכה לא מצד "ערוה" אלא מצד צניעות. יש גם "דת יהודית" כלשון הגמרא.

אכן, חלק מההזהרות הן לגברים, כפי שצוטט בהודעת הפתיחה - ויש אזהרות גם לנשים, במידה והולכות בצורה שאינה עפ"י דין. כמו כן, יש בכללי, "לפני עיוור לא תתיתן מכשול", ובוודאי שזה מחייב לא ללכת בצורה שהיא מנסה "למשוך" באופן בוטה. 

אבל מי שהולכת בצורה נאה וצנועה, אינה צריכה "להתכער" כדי שלא יסתכלו עליה. כפי שהיא תורמת את חלקה בהופעה צנועה, יתרום הצד השני, לעצמו, את חלקו בשימת לב לעצמו.

כפי שהוזכר, גם שקדו חכמים לשים לב שבנות  בגיל שידוכין. תלכנה בצורה שלא תפריע למצוא שידוך הגון, גם חיצונית.

קרא את הודעתי השנייה לשמוליקנפתלי הדג
מעבר לכך, ההלכה ממש לא מוסכמת על רוב הפוסקים כמעט בכל נושא הקשור לדיני צניעות. רוב הפוסקים שדנו בכך 'לעומק' (יותר הפיזי מההלכתי...) הם פוסקי דורנו, וביניהם ודאי שאי אפשר לדבר על הסכמה בשום קריטריון הלכתי, ואפילו לא על קיומו המובהק של קריטריון כזה.

המושג הספציפי של דת יהודית, שאין הסכמה ברורה לגבי מה הוא אומר בכלל ומה הן השלכותיו ההלכתיות, מהראשונים ועד היום, הוא אולי הדוגמא הכי טובה למה שאמרתי.

אחזור על הדברים שאמרתי קודם, יש סיבה שהלכות צניעות לא נשנו בתורה וכמעט ולא גם בגמרא. זה לא כי חז"ל רצו לרמוז לנו או משהו כזה. (וזה גם לא כי הם לא קיימים כלל)
האמירות הללו רחוקות מלהיות מדוייקות:ד.

א. בכל מה שנוגע לחיובי "צניעות" (לא המושג כפי שהוא באמת, שכנ"ל משמעותו היא יותר לגבי מה שנהוג - אלא המושג במובן של החיובים, כמו "טפח באשה" וכד'), הדברים מוסכמים על כל גדולי הפוסקים. יש מחלוקות במה שמעבר לכך, בפרשנות של פרטים מסויימים, אבל הבסיס מוסכם, והוא רחב דיו. וזה לא מתחיל מפוסקי דורנו אלא ממקורות לגמרי קדומים, גם גמרא, גם הישענות על תושב"כ, שתושבע"פ כדרכה מפרשת אותה.

ובוודאי גם פוסקי דורותינו, המובהקים, יש ביניהם הסכמה בקריטריונים הלכתיים, וגם שיש כאלה. הם לא ממציאים את התורה מחדש. חבל שנהיה מצב, שתלמידים צעירים, כבר יודעים לעיתים להסביר שבעצם הפוסקים המובהקים אינם יודעים באמת איך לומדים תורה... מה שייך.

המושג של  דת יהודית, הוא מושג בהיר, שכבר בגמרא מובאות לו דוגמאות. אלא שיכולים להיות דברים שבהם - שלא כמושג של מה מוגדר כ"ערוה" - הנהוג אצל בנות ישראל, מעבר לחובות הבסיסיות ירחיב את היריעה הזו.

הלכות לבוש בצורה צנועה, וגם זהירות הדדית משני הצדדים, נשנו בגמרא, בין שלל הנושאים שנאמרו שם. ואין צורך לדבר עליהם "המון", הם די ברורים. ובחל להחליט כאילו ברור שיש איזו "סיבה מסתורית" למינון שנאמרו, סברות לדרשה, כל אחד יכול לומר.

אני מצטער,נפתלי הדג

אולי אני מדבר שטויות, אבל השתדלתי ולמדתי מעט את הנושא, ואתה אומר דברים פשוט לא נכונים. תפתח ביביע אומר חלק ו' או"ח י"ד ויו"ד י"ד ותראה עד כמה הדברים מעולם לא היו מוסכמים על הפוסקים. תפתח בשיח נחום ותראה חוסר הסכמה מובהק אפילו יותר. הדברים שאתה אומר פה, אחד לאחר, פשוט אינם נכונים עובדתית.

אתה מכיר פסוקים ברורים בהלכות שבת?יזצ
מלבד לא תעשה כל מלאכה או לא תבערו אש? בהלכות בשר וחלבצ? נדה? דיני ממונות? מה חלעשות אנחנו לא קראים פוסקי ע"פ מסורת חז"ל ...
אבל כל עוד לא הוכרעה הלכה בש"סארץ השוקולד
ההלכה יותר נתונה במחלוקת ופחות מחייבת ללכת לפי פוסק מסוים.

הרב עובדיה טען שהשולחן ערוך התקבל במדינות ספרד, אבל על כך חלקו הרב מרדכי אליהו, הרב שלום משאש, הרב עמרם אבורביע ועוד רבים.

במדינות אשכנז קל וחומר שקביעת השולחן ערוך כמחייב אינו נכון, מקובל ביהדות פולין ללכת לפי הש"ך, יהדות הונגריה כט"ז, יהדות גרמניה לעתים כך ולעתים כך.

אם נגיע לפוסקי דורנו, יש את הרב עובדיה, הרב מרדכי אליהו, הרב אלישיב, הגרש"ז, הרב נויבירט, הרב דב ליאור, הרב שטרנברוך, הרב רבינוביץ', הרב מלמד, הרב שלוש, הרב צבי פסח פרנק ועוד רבים שחלקו ברבים מתחומי ההלכה. אז תאמרו לי בבקשה, מי מהם התקבל בכל ישראל?
אני מכיר מסכת שלמה במשניות שעוסקת בהלכות שבתנפתלי הדג

אפילו שתיים, למען האמת. אין שום מסכת כזאת על הלכות צניעות, זה פשוט לא קיים.

קיצור שולחן ערוך, של הרב גאנצפרידארץ השוקולד
בכל הדברים שהבאת מלבד יחוד אין כללים ברוריםארץ השוקולד

אתה רוצה להדגים כלל ברור בדינים הללו?

קראת את ההודעה הקודמת שלי אחרי שערכתי אותה?נפתלי הדג
(הגבת לי לפני ששלחתי את העריכה)

אף. אחד. לא. חוטא. בגללך.
אנשים חוטאים קודם כל בגלל עצמם. אנשים נלחמים ביצר בבני ברק ובתל אביב. שום דבר מזה הוא לא אשמתך, זאת העבודה האישית שלהם.
אגב-ויואל משה
יש נקודה ( שגם @תקוות עולמים אמר פעם) שצניעות זה פנימי. כלומר וודאי שיש כללים חיצוניים (בזה אולי הוא לא יסכים איתי... ) אבל כשאשה היא צנועה מבפנים- וזה נקנה לענ"ד על ידי ההפנמה של מה העיקר ומה הטפל, העיקר הפנימיות, הנשמה, ולא החיצוניות, הגוף, וגם על ידי תפילה לה' שלא יכשלו בך בני אדם, מתוך ההבנה הזאת שלא יראו בך 'גוף' אלא 'נשמה'. (וכמו שמביאה הגמ' במסכת סוטה על בתולה שהייתה מתפללת כנ"ל)- אז כשאשה היא צנועה מבפנים אף אחד לא יראה אותה, ואף אחד לא יכשל בה.
זה מסוכן מה שאתה אומראהבה בתענוגים
ואולי אפילו עשוי להעליב. אבל אולי אתה צודק...
קבלי המון הערכה!!!אורח כלשהו

פשוט צריך אנשים כמוך.
מצד האכפתיות.
בשביל לא להחטיא באמת זה יותר חשוב בהתנהגות, אלא אם כן את מגזימה מאוד.
ובשביל לשמור על ההלכה קלה כבחמורה-צריך ללמוד. או במינימום לשאול פוסק שמכיר את גם המציאות.

תאמין לי שאנשים כמוני זה אומראהבה בתענוגים
בהרבה מקרים, פער גדול בין רצוי למצוי.

יש הרבה אכפתיות, אבל איתה בא הנסיון והקשיים.
אני שואפת לעבוד את ה' באמת, וללכת עם האמת גם כשהיא לא נוחה לי. לפחות לדעת אותה, גם אם אני עוד לא שם.

מה הכוונה בהתנהגות?
בוא נהיה רגע כנים וברורים... למרות שזה לא תמיד נעים.
דוגרי, הרבה בנים מתחילים איתי, חילונים, דתיים, ודוסים כאחד. (או כמעט כאחד)
אני אוהבת אסתטיקה, ואני אוהבת לאהוב אנשים ולהתנחמד אליהם, וזה נעשה בטבעיות.
אם תגידו לי שבגלל שמתחילים איתי אני צריכה להראות ולהיות משהו שהוא לא אני, (להזניח את עצמי לדעת, או להיות לא נחמדה) זה קודם כל יצער אותי.
וגם יצער אותי שהטבע שלי כביכול לא ישר... שהוא לא מתאים להלכה ושאני צריכה לשבור אותו. וזה מעיק.

אבל אני רוצה ללמוד ורוצה לקיים את ההלכה, ואפילו לאהוב אותה גם אם לא להיות תלויה בהאם אני אוהבת אותה או לא.

אכפתיות יש, ואני מבטיחה שיש עוד הרבה אכפתיות כמוני.
רק שכמוני, אם תראה אותן ברחוב, לא תעלה בדעתך (אולי) במבט ראשון, שמדובר במישהי שאכפת לה ומכל מני סיבות (גם כשהיא כן שומרת על ההלכה) היא לא נראת כזאת...

ולכן ההלכות האלו הלחיצו אותי, כי כמעט כל מה שיש שם, אני עוברת על זה
שלום וברכהdanielo
לא ממזמן היה פוסט על צניעות,ונשים שם לא היו מרוצות מכך שפותח הפוסט טען שהרבה מכשילות את הרבים.

אז האמת,גם לאישה יש מחויבות גדולה לגביי הצניעות,ובוודאי שמי ששמה עליה כמויות בושם זה לא צנוע.ובוודאי שבת ישראל צריכה להיות צנועה במעשיה ובחיצוניות שלה.
ואכן,בדיני ערווה באישה,רואים שאישה שהולכת שלא כדין,אסור לומר כל דבר שבקדושה כנגדה.

אני מבין שאת קצת בהלם,מלשון חכמים,אבל חכמים עשו לאדם גדרים שמא יגיע ליידי הירהור ח״ו.
וכן,אישה צריכה לחשוב האם ראוי לשיר ברבים וכו׳,ובטח אם היא מפרסמת תמונה בפייסבוק,למרות שלדעתי פייסבוק זה אסור מעיקרה.חשוב לומר,מותר לאישה להתייפות
- ועדיין לשאול את עצמה האם זה צנוע.
ויש רמות בזה,ורואים את ההבדלים, מאחת לאחת.
תודהאהבה בתענוגים
אני לא ממש בהלם, אני רק רוצה להבין. כי פתאום הרגשתי רע קצת עם עצמי.

איך אתה יודע שמותר לאישה להתייפות? אני אשמח למקור
בשמחה,לא ראיתיdanielo
בשום מקום שיש איסור לאישה להתייפות.
למעשה אני לא יודע להניח בדיוק את האצבע בדבר,כי בתימן היו הולכות נשים כמו מה שנקרא היום ״נשות טאליבן״.
(היה לי דיון עם הרב שלי על זה).
דיברתי עם אברך חרדי אחד,ולמיטב הבנתי,מעבר לחולצה 3/4 וכו׳.
צריך שהבגד עצמו יהיה צנוע,ז״א לא מהודק,ולא דק.
אני לא יודע לעומק,רק מה ששמעתי מפה ומשם.
תשאלי רב שהוא תלמיד חכם,זה הכי טוב.
טוב, הרגעתם אותי קצת...אהבה בתענוגים
מספר מקורות שייפוי והתקשטות של נשים זה דבר חיוביארץ השוקולד

1. קינת דוד על שאול: בנות, ישראל--אל-שאול, בכינה; המלבישכם שני, עם-עדנים, המעלה עדי זהב, על לבושכן. (שמואל ב, א:כד)

2. משנה בנדרים (דף סו עמוד א) : 

מתני' פותחין לאדם בכבוד עצמו ובכבוד בניו אומרים לו אילו היית יודע שלמחר אומרין עליך כך היא ווסתו של פלוני מגרש את נשיו ועל בנותיך יהו אומרין בנות גרושות הן מה ראתה אמן של אלו להתגרש ואמר אילו הייתי יודע שכן לא הייתי נודר ה"ז מותר:

קונם שאני נושא את פלונית כעורה והרי היא נאה שחורה והרי היא לבנה קצרה והרי היא ארוכה מותר בה לא מפני שהיא כעורה ונעשת נאה שחורה ונעשת לבנה קצרה ונעשת ארוכה אלא שהנדר טעות ומעשה באחד שנדר מבת אחותו הנייה והכניסוה לבית ר' ישמעאל וייפוה אמר לו ר' ישמעאל בני מזו נדרת אמר לו לאו והתירה ר' ישמעאל באותה שעה בכה ר' ישמעאל ואמר בנות ישראל נאות הן אלא שהעניות מנוולתן וכשמת ר' ישמעאל היו בנות ישראל נושאות קינה ואומרות בנות ישראל על ר' ישמעאל בכינה וכן הוא אומר בשאול (שמואל ב א, כד) בנות ישראל על שאול בכינה:.

רבי ישמעאל ייפה אישה, ותפיסתו לגבי שגם בנות מכוערות זה רק בגלל שאין להן כסף לטפל בעצמן.

הנה שתי מקורות בו אנו רואים בדבריהם של דוד וחז"ל שלעזור לבנות להיות יפות ולהתקשט זה דבר חיובי

מוסיף-ויואל משה
בישעיה על 'בנות ציון' חז"ל דורשים שבעקבות חוסר הצניעות שלהם קיבלו בתור עונש כיעור. (ואין כאן המקום לפרט)
ארחיב את דברי ישעיהו בצורה נעימהארץ השוקולד

דברי ישעיהו באים לומר שיופי זה רע אם המטרה היא לעורר יצרים ולעשות בעיות, אבל כשלעצמו יופי אינו רע.

בספרי קריאה יש ספרים המביאים יופי כדבר טוב ואצילי (כגון שר הטבעות) ויש ספרים המביאים יופי רק כדי לעורר יצרים, נראה לי שהאבחנה ברורה.

תודה לשניכם...אהבה בתענוגים
אגב לפעמים הדיון על עניני צניעות זה גם סוג של סיפוקמושיקו

לכן צריך לדעת איך לדון בזה בפלטפורמות כאלו..

לא מדבר על ההפניות הספציפיות הנ"ל

אלא בכללי

הדיון הזה נראה לך בסדר? (לדעתי כן)אהבה בתענוגים
כי אם לא, אבקש שימחקו אותו...
בסדר בהחלטמושיקו

וואלה לא מסכימה איתך בכלל.אהבה בתענוגים
זה נכון שאני לא אשמה במקום שבו אני הייתי בסדר והוא חטא בגלל התאוות שלו.
אבל יש קשר בין ההלכות שלנו והכוונות שלנו להלכות שלכם.

זה שאתה יכול ליפול גם באינטרנט מסונן, זה לא מתיר לך להסתובב עם אינטרנט פרוץ.
על אותי עיקרון. לגבי התשובה שלך.
אישה נתבעת על הכישלון של גבר, שהיא גרמה לו.יבנה המקדש

יש תפילה עתיקה מהגמרא על צניעות: רבונו של עולם, בראת גן עדן ובראת גהינום, בראת צדיקים ובראת רשעים. יהי רצון מלפניך, שלא יכשלו בי בני אדם, ויפסידו חלקם בגן עדן וירשו גהנום, שלא אהיה ענושה על כל אחד ואחד מהם. אפשר ללמוד ממנה מה האמת.

אחי, תרגע!*צועד*
ללכת בצורה פרובוקטיבית ('וואחד מחשוף') זה בדיוק להכשיל. בדיוק.

מסכים איתך שהיא לקחה את הדברים רחוק מדי. אבל אתה עשית בתגובה אותו דבר!
צודקנפתלי הדג
זה פשוט נושא שמאוד כואב לי. יש כ"כ הרבה בנות שסובלות בגלל התפיסות המעוותות כלפיהן, שקשה שלא לזעוק. אכן יכול להיות שהשתמשתי בלשון שעדיף שלא להשתמש בה במסגרת כזו.
מבין אותך. מקווה שכואב לך בהתאם*צועד*
על הקושי שקיים קיום לבחור להסתובב ברחוב. לא בגלל סתם בנות לא צנועות. בגלל בנות שהפכו את הרחוב לשפת הים.

וזה מעניין, הפותחת שאלה אם אסור לבנות ללכת ברחוב, ויותר מדוייק שאסור הרבה פעמים לבנים להסתובב ברחוב(הלכתית נטו)
כואב, כואב נפתלי הדג
אבל את הבנים לא מחנכים לתפיסה עצמית שלילית מתוך כך. הסיפור אצל הבנות הוא לא עניין של סנטימנטים – אלא עצם העובדה שהמסר הברור מכל השיח הזה הוא שהן וגופן הם מכשולים ועצם קיומם הוא חטא, וזה פשוט כואב, ואולי דווקא כגבר, ודווקא כגבר שמשתדל להלחם שלא לראות נשים ככאלה (שהרי זאת היא בעצם המלחמה על שמירת העיניים).
תגובה יפהחלושששש
שטויות במיץבחור כארזים
עבר עריכה על ידי בחור כארזים בתאריך כ"ה בסיון תשע"ו 03:11
קודם כל, הלכות צניעות לא נועדו רק שלא להכשיל אחרים, אלא הן עומדות בפני עצמן. וחות מזה, בטח שיש בזה הכשלה. נכון שהכשלה מצריכה גם מישהו שיפול בה, אבל זה לא פוטר את מי שחופר את הבור מאחריות (ובהתחשב בטבע של גברים, זה בור רציני).

לאחר מעט עיון בדברים שנאמרו ברצוני להוסיף. בלי עין הרע, אנשים פה יודעים לא מעט, כמו העובדה שיש כמה התייחסויות הלכתיות שונות למושג "ערווה". נתקדם מהקל לחמור:
כדי להזכיר בעצמי דבר שבקדושה, מספיק שמקום הערווה (עצמה) שלי יהיה מכוסה. זה הכלל גם בנשים.
כדי להזכיר דבר שבקדושה בנוכחות אחר צריך מעט יותר מזה, שהוא (ובטח שהיא) יהיה לבוש בצורה סבירה, שלא תסיח את הדעת.
בכל הנוגע להרהורים - אין גבול, ואפילו אצבע קטנה היא איסור גמור. כמובן שהירהורים מושפעים גם מהנורמה שאדם רגיל אליה, ולכן הלכות צניעות משתנות בהתאם.
אכן הדברים חד צדדיים..געוואלד
ישנן הלכות צניעות לנשים - אילו מקומות צריך לכסות וכדומה, וישנן הלכות התרחקות מנשים - לגברים. האישה אינה אחראית על היצר של הגבר, ומצופה ממנו להתמודד איתו לבד.
יחד עם זאת, ישנה מעלה גדולה בכך שנשים ידאגו לעזור לגברים שלא להיכשל. ככה בונים חברה מתוקנת, והאחריות לכך מוטלת על שני המינים.
איפה ההלכות האלה?אהבה בתענוגים
ברצינות, בקושי למדתי... ובכלל אני חושבת שאני לא היחידה.
ולמה השולחן ערוך לא אומר לאישה מה לעשות, מה, אנחנו לא יהודיות?
כל הזמן מדברים רק איתכם.

אני לא חושבת שאני אחראית על יצר של מישהו, אבל זה נשמע לי לא הגיוני שזה חד צדדי.
אני חושבת שיש קשר בין ההלכות שקשורות אלינו, להלכות שקשורות אליכם.
יש הל' צניעות לבת ישראל- זהו. כל השאר- זה ענייני גברים. למהנפש חיה.

להסתבך?

של מי זה?אהבה בתענוגים
לא מכירה...
אני חושבת הרב עובדיה. ויש גם חוברת יפה "בין אישה ליוצרה"-נפש חיה.

של [הרב]בר אלינסון.
ויש גם חוברת של "עיטורי הלכה" אני חושבת בעניין.

יש הלכותאהבה בתענוגים
לאשכנזיות? או שזה לא משנה? אבל ראיתי שיש הבדל בין אשכנזיות לספרדיות בעניין הגרביים למשל...
הרב אליעזר מלמד כותב את כל הדעות? כי למשל ראיתי שהוא מחמיר בכל מיני עניינים.
תשובותנפש חיה.

1. ככלל- הלכות צניעות פירושן- מה אפשר/ראוי/ לא צריך לכסות , כמה למה ואיך.
2. זה לא ממש משנה לעניין אשכ' וספרדים- חוץ מהעניין של חצאיות/גרביים שאכן יש חלוקה בעניין [בקטנה- המשנה ברורה- האשכנזי- מתיר מעבר לברך*. יש פוסקים [אני לא יודעת אם ספרדים או לא] שמחמירים בזה.] 
הכלל אומר "שוק באישה ערווה". בגלל שהשאלה היא מה זה שוק- ויש בזה חילוק= בגלל זה נגזר אם כן לשים גרביים או לא., ומכאן הפסיקות השונות בעניין.
3. הרב מלמד משתדל לכתוב את הדיעות המקיפות- וגם נותן מראי מקומות שאפשר לפתוח ולרקאות לבד גם.
4. מה שהוא מחמיר- כי זה מה שכנראה הוא מצא לנכון להחמיר. ויש כל מיני דעות.
אם את הולכת לפיו והוא הרב שלך- תלכי לפיו.

"עשה לך רב" מאוד עוזר בזה...
@אהבה בתענוגים
בהצלחה רבה!

* ומחמיר בהלכות לשון הרע.... 

אין לי רב להלכה...אהבה בתענוגים
אני לא יודעת אם ללכת לפי הרב מלמד, לא מכירה מספיק...
ותודה על הפרוט.
יש לך רב באופן כללי? כזה שאת מקבלת ממנו?נפש חיה.

כן בוודאיאהבה בתענוגים
אז תבררי איתו. נראה לי הכי טוב. בהצלחה!נפש חיה.

שאלות ספציפיות- אני חושבת שיהיה לך נעים לשאול רבנית או אישה אחרת שמבינה.

בהצלחה ממש!
@אהבה בתענוגים

בע"ה... שכוייח...אהבה בתענוגים
בשמחה רבהנפש חיה.

ושמעתי משהו מדהים
"לא אותי קראת יעקב- כי יגעת בי יגעת בי ישראל"

אם כבדה עליך התורה- כנראה אתה לא עובד את האלוקים הנכון....
התורה מלאה אורה, קלות, שמחה.

נכוןאהבה בתענוגים
חשבתי על זה... לכן בררתי

אבל לא תמיד זה מדוייק
לגבי שוק כדי לדעת שבאופן ברור כל המקורות הם נגד המשנה ברורהלעד חיה בלבבנו

המשנה ברורה לא ראה את דעת החולקים , והם :רבי עקיבא איגר ,חתם סופר, שולחן ערוך הרב, וכן כל הראשונים על הסוגיא כמו ראב"ד , רשב"א ועוד. 

בין רבני דורנו החולקים על המ"ב הם : הרב ואזנר, הרב אליהו, הרב עובדיה, הרב בנימין זילבר ( שכתב שגם החזון איש הודה לו בזה), בן איש חי , הרב שמואל טל .

בקיצור המשנה ברורה הוא נגד כל מקורות חז"ל בנושא ודעת יחיד. (לדעתי אם היה רואה את כל המקורות הוא היה מחמיר.  ולכן קשה לי שכל כך הרבה מקילות בזה, וזה מקש העל שמירת העניים. 

למה נראה לך שהוא לא ראה את כל מי שמנית???ארץ השוקולד

הוא מצטט פעמים רבות את כל אלו שמנית, איך אתה יודע שבסוגיה זו הוא לא הכיר אותם???

קצת כבוד לרבנים עליהם אתה חולק, בעיקר אם מדובר בדמות חשובה כמו המשנה ברורה!

כי בהמון מחלוקות בדרבנן דרכו להחמיר , או לפחות להזכיר אתלעד חיה בלבבנו

המחמירים. מאד תמוה שכאן הוא לא מזכיר את הדעה ה"מחמירה" שהיא בעצם כל המקורות מהתנ"ך , משנה באהלות פרק ח, גמרא לגבי חליצה , רד"ק ,רש"י במנחות, ראב"ד על שוק, תוספות במנחות שמחלק בין שוק של אדם לשוק בהמה.   מכל זה ועוד אתה סובר שהיה ידוע למ"ב , והוא החליט להתעלם ולהביא רק ספק של הפרי מגדים ללא כל מקור לפניו?. יש לי המון כבוד למשנ"ב , לא סתם הקב"ה גילגל שספרו התקבל. אבל אי אפשר לתבן בלא בר, ואין ספר שלא יכול לטעות. 

( בנוסף - הפרי מגדים לא היקל , והוא מפנה לתשובה שלו בנושא "שוק" בחליצה ושם כתוב שהשוק מתחת לברך , ולכן אפילו המקור הרעוע הזה אינו נכון).

נ.ב.   מצטער שכתבתי עליך דברים לא טובים . אני חושב שאתה צריך להשתמש בידע שלך בצורה נכונה ולא לכתוב כל מיני קולות שמורידות את הציבור. 

יש מקומות רבים שהמשנה ברורהארץ השוקולד
משמיט דעות של פוסקים, בכללם הט"ז והמגן אברהם ועוד רבים.
זה לגיטימי, כי זו גם דרך פסיקה להביא את מי שאתה מסכים איתו. (בהערת אגב, אחת הבעיות בדרכי משה הקצר זה שהמדפיסים השמיטו את הקטעים שהוא ציטט מהבית יוסף, על אף שזה מעיד מה הוא אהב)

אדרבה, אם זה דרבנן אז "ספקא דרבנן לקולא".

אבל בכל מקרה, אני חושב שאכן הוא השמיט אותם כי הוא לא הסכים. וטענה שהוא לא הכיר חייבת להיות מבוססת יותר מהנחה כזו. הרב עובדיה מנסה להוכיח בתשובה ביביע אומר לגבי אופניים בשבת (נדמה לי חלק י סימן נח) שהרב פעלים לא הכיר איזשהו ספר, אז הוא מתייחס לשנות ההדפסה של הספרים. הוא לא רק טוען מהנחה שלרוב יש ציטוטים שהוא מכיר, אז אם הוא לא ציטט הוא פספס משהו.

למדתי מעל 600 סימנים במשנה ברורה ועוד לא ראיתי שתמיד הוא מצטט כל מקור, להפך ראיתי שהוא משמיט פעמים רבות דעות שהוא חולק עליהם.

לגבי הניסוח התוקף בצורה האישית, תחשוב קצת על הניסוח ואם אתה צריך לזרוק קלישאות כגון "נאו רפורמי", כנראה שאין ממש בטענה...
הרב אליעזר מלמד דווקא נוטה להקל.געוואלד
אם הוא החמיר - כנראה שרוב הפוסקים החמירו יותר..
כדאי להסתכל בפניני הלכה ליקוטים ג' למשל.געוואלד
ככלל, ככל שהולכים אחורה יותר (בדורות), ההנחיות היו פחות לנשים, שהיו פחות נגישות לספרים. בדורות האחרונים ההנחיות לנשים הולכות ומתרבות כתוצאה מתיקון המצב הזה.
אכן יש קשר.
יש חילוק בין מקומות המכוסים - שראייתם אסורה אפילו בלי הנאה (ועל האישה מוטל לכסותם) לבין מקומות שאינם מכוסים, שאסור לראותם לשם הנאה אבל מותר לראותם סתם, ולכן אין בזה חיוב על האישה. כנ"ל לגבי שירה (נראה שאסור לה לשיר בפני גברים, אבל לפרסם שירים שלה ומי שירצה יקנה מותר, (אם כי לא ראוי להרבה פוסקים)), שיער, בושם, תכשיטים וכדומה.

(כל זה מתוך הזיכרון בלבד ולא להלכה...)

"כל הזמן מדברים רק אתכם" - טוב, זה בגלל שכל גבר אמור ללמוד את הסעיף הזה בגיל 13, ואת פתחת אותו רק עכשיו וגם את זה לא היית מחויבת לעשות..
הוא מביא שם את כל הדעות?אהבה בתענוגים
אין לי מושג..געוואלד
בד"כ הוא מביא את כל הדעות המקובלות בתוספת המלצות איך לנהוג.
הנה:
http://ph.yhb.org.il/
אין אף פוסק בשום תחום שמביא את כל הדעותארץ השוקולד

אני לומד די הרבה הלכה בישיבה כבר מספר שנים וכל פוסק ונושא שפתחתי ראיתי שהוא לא הביא הכל.

אפילו הרב עובדיה (אבל יכול להיות שזה נדיר).

קל וחומר, הרב מלמד (פעמים רבות), הרב אבינר (פעמים רבות), הרב חיים דוד הלוי (פעמים מספר), הרב געצל אלינסון (שהוזכר לעיל), משנה ברורה (פעמים רבות) ועוד.

יש לפוסקים זכות לבחור את הפסקים הנראים לדעתם, אבל צריך להכיר שחסרים דעות שלא הביא.

בהלכות צניעות, מוזמנת לעיין בדברי הרב רבינוביץ' (שו"ת שיח נחום ומאמרים) שדי מקל בנושאים הללו, הרב יהודה הרצל הנקין (שו"ת בני בינם), הרב דב ליאור (שו"ת דבר חברון).

אני לא יודעת באיזה רב לבחוראהבה בתענוגים
אני אשאל את הרב שכבר בחרתי בו, על מי הוא סומך...
תקראי כמה ותראי מה נראה לך נכוןארץ השוקולד
הן בתור דעה שנראית נרחבת ומקובלת בפוסקים והן בהגיון
מקומות המכוסים = מקומות שדרך לכסותארץ השוקולד

ואם אין דרך לכסות את הערווה?ויואל משה
כלומר יש גבול מסוים, איפה עובר הגבול לשיטתך?
ככל הנראה צריך לכסות הערווה, אבל אני לא בטוח כמה מעבר לכךארץ השוקולד

אמנם הריטב"א לא סבר שיש גבול.

הבן איש חי מתייחס למצב של הנקה ואומר שאם אישה לא מקפידה לכסות את עצמה כשהיא מניקה ברחוב, אז זה לא נחשב מקומות המכוסים אלא מקומות המגולים.

ותוספת קלה, אמרתי שיחפשו לכבד את עצמןארץ השוקולד
לדעתי אשה או נערה שומרת תורה ומצוות תחפש לבוש ההולם אותה
יש לך מקורות ברורים על זה?קבל וקיים

אני זוכר שראיתי בבן איש חי לגבי מינקת שנמצאת ב"בית הנשים", ועל זה הוא כתב שזה לא נחשב מקום מכוסה (לעניין נטילת ידיים).

לא נראה לי שהוא העלה על דעתו שאשה יהודיה תניק באמצע הרחוב.

לגבי הריטב"א, אם כוונתך ל"הכל לשם שמים" המפורסם, זה עדיין לא אומר שאין גבול. הוא דיבר שם על שאילת שלום, מכאן עד ללכת בעירום מלא צריך לעבור מרחק לא קטן...

למעלה, ציטטתי עוד כמה תשובותארץ השוקולד
דברי הרב משאש ביחס לכיסוי ראש לנשואות, האומר שהכל תלוי במנהג: :/Forum/Forum.aspx/t798123#8717465

דברי הרב רבינוביץ' ביחס לכיסוי הזרוע, התולה זאת במנהג: הרב רבינוביץ' בשו"ת שיח נחום - לקראת נישואין וזוגיות
נשמע לי לא מדוייקאהבה בתענוגים
ולא הבנתי מה הוא מתכוון לומר בזה שזה לא נחשב למקומות מכוסים, שלא צריך לכסות אותם ברחוב?
ברור לי שלא. ואני אומרת את זה אפילו בתור אישה.
אני אומר שמקומות המכוסים זה לא מה חובה לכסותארץ השוקולד
אלא מה נהוג לכסות

לגבי כבוד, הרגע אמרת שלא היית מוכנה להתלבש בצורה מסויימת אז ממילא לא תהיה בעיה.
באיזה הקשר אמרת את זה?אהבה בתענוגים
אמרת שהבן איש חי אמר "אם אישה לא מקפידה לכסות את עצמה ברחוב כשהיא מניקה"
באיזה קטע היא לא מכסה את עצמה (שתעבוד על הרגישות שלה), ומה זה משנה שהיא לא מקפידה על זה?
אם נניח אני לא אקפיד לכסות את הברך, זה אומר שזה הופך את זה למקום גלוי?
אבל זה לא אמור להיות גלוי.

נשמע מדבריך כאילו הוא מתיר את זה, וברור לי שזה לא מדוייק.
ציטוט ומקור מהבן איש חיארץ השוקולד
"אשה שמניקה את בנה, ומגחה דדיה, אסור לקרות ולברך כנגדה, אפילו היא אשתו וכל שכן באישה אחרת, ויש אומרים כיון דהאשה דרכה לגלות דדיה בזמן היניקה, הרי הדדים נחשבים אותו זמן כמו כפות הידים והפנים, ורק אם אינה מניקה שדרכה להצניע דדיה ומקפדת על זה, אז אסור לקרות כנגדה ויש לסמוך על סברא זו בשעת הדחק" (בן איש חי, שנה א, פרשת בא, סעיף י)

והאריך בסעפים לאחר מכן באותו כיוון, שמקומות המכוסים תלויים במנהג המקום, ביחס לגרביים וכיסוי ראש.

עיקר הדברים הוא לא באיסור או בהיתר לבוש מסוים, אלא מה רגילים ללבוש ומה לא.

לא באתי לומר שמותר לאישה כיום להניק ברחוב, אלא שהיו היתרים בזמנו של הבן איש חי. הטענה שצניעות בצורת הלבוש היא סובייקטיבית, תבוא להקל לעתים אבל לפעמים תחמיר...

לגבי מקורות נוספים, בעזרת ה' בהמשך אשלח מקורות.
איך שהוא אמר את זה, זה נשמע יותר טוב אהבה בתענוגים
את אמורה לדעת לבד כיצד את מכבדת את עצמךארץ השוקולד

לבוש בא כדי לכבד, נראה לי שיש לך שכל להבין כיצד את מכבדת את עצמך.

לא צריך לכתוב הלכה לטיפשים.

מה הקשר לכבד את עצמי? ככה מודדים הלכה?אהבה בתענוגים
אני מכבדת א? עצמי מצויין. ותאמין לי שההלכה לא הולכת לפי תחושות הבטן שלי.
כי לפי תחושת הבטן שלי, אין שום סיבה שלא אלך עם חצאית מעל הברך.

טיפשים? במי אתה מזלזל.
הלכות צניעות הם הלכות התנהגות כמו הלכות דרך ארץארץ השוקולד
עבר עריכה על ידי ארץ השוקולד בתאריך כ"ג בסיון תשע"ו 19:31

ממילא ניתן להשתמש בהיגיון.

דבריי על טיפשים כוונו כנגד אנשים שמחפשים הגדרה מדויקת לכל דבר: מה אורך הבגד שאמור להיות, כמה מילים מותר לומר בשיחה. ההלכה לא נהגה עד הדורות האחרונים להיות כל כך מכמתת במגוון מקומות, הן בצניעות ובדרך ארץ כפי שהובא כאן והן בשיעור של "כזית", "כביצה" וכד' שהמשנה אומרת "כפי הרואה" ופתאום אנחנו מתחילים לגרום בגרם ובמ"ל.

אם נבין שהלכות צניעות הם כמו הלכות דרך ארץ, דבר שנשמע לי כטענה הגיונית, אין סיבה שניתן כללים כה מדויקים. צריך רק לומר שההתנהלות אמורה להיות הגיונית, מכבדת ומכובדת. 

*ההלכות מופנות לגבר, כי בזמן השו"ע בעיקר הגבריםחסדי הים
קראו שו"ע.

*כל אשה שהיא ערווה, כולל בתולות שהן נידות (כי לא טבלו), צריך להתרחק ממנה, והכוונה זה בעיקר ריחוק מחשבתי, אם כי לפעמים זה מתבטא במעשה.

*מותר לשים תמונת פייסבוק או וואטסאפ, ומותר לשפר את ההופעה, פשוט גברים אסור להם להתבונן בזה.

*מותר לשים בושם, אלא אם כן זה בכמות ואיכות שבן יהיה חייב להריח.

*לפי הגרש"ז אויערבך היום מותר ללכת אחרי אשה, מכיוון שיש הרבה נשים בחוץ, וזה לא מביא להרהור, (וגם הרבה פעמים אם הגבר יעקוף אחת הוא יגיע לשניה, ואין לדבר סוף.)
גם בדין המקורי, הזוהר אומר שאסור רק 4 אמות מאחריה, שזה מרחק קצר.

*אינטרנט פרוץ בוודאי אי אפשר להשוות לפתח אשה זונה, ששם אפשר להיכשל במעשה ביאה ממש, ואי אפשר באינטרנט.

*מותר לשים טבעת, הבן לא חייב להסתכל.

*מותר לשים שירת נשים ביו-טיוב, פשוט הגבר לא צריך לשמוע. גם יש מתירים לגבר לשמוע באמצעי הקלטה, מכיוון שזה לא קול האשה ממש.

*מותר לייפות את השיער, הגבר לא צריך להסתכל, אלא אם כן זה ייפוי שמושך בצורה לא רגילה, ואז זה לא צנוע.
אבל אם את משפרת את ההופעהאהבה בתענוגים
אולי זה יותר מקשה עליכם שלא תתבוננו. איפה הגבול? אני באמת לא יודעת.

לגבי האינטרנט הפרוץ, לא כל כך נראה לי רחוק.

נראה לי שכל מי שפוסק פה הלכות ואומר מה מותר ומה אסור, שיביא מקורות... בכל אופן, ככה זה לא מרגיע אותי.
*אולי יכול להקשות קצת על גברים מסוימים, אבלחסדי הים
אין איסור לייפות, אם כן זה דבר מאוד בולט ומושך, ואז זה כבר לא צנוע.

*באינטרנט פרוץ, אפשר להיכשל במעשה ביאה?!תמיהנ?!

*כל מה שכתבתי זה מלימוד עמוק בחז"ל ראשונים ואחרונים.זה מבוסס על מקבץ מקורות.

*לא באתי להרגיע. פשוט באתי לכתוב את האמת על פי התורה הקדושה.

*אולי מפריע לך דברים שמסביב או מעבר ההלכה, ויש תגובות אחרות בשרשור שעונים לצורך זה.
אבאר קצת את הדברים להבנתיארץ השוקולד

בענייני צניעות יש שני פנים עיקריים:

1. מצד האישה: היא צריכה להתלבש והתנהל בצורה שתכבד אותה.

2. מצד הגבר: הוא צריך לשמור על עצמו, שלא יחפש כיצד לגרות את יצרו.

לגבי גוף הדברים האמורים:

לפי הסימן וסעיף שהבאת, אני מניח שמדובר בקיצור שולחן ערוך (גאנצפריד) לא? (הסימנים הללו לא מתאימים לשולחן ערוך).

הדינים הללו הגיעו מהגמרא, אבל צריך לקחת בחשבון שנחלקו הפוסקים ביחס למספר דינים ממה שמופיע פה. דרך הפסיקה של הרב גאנצפריד היא מחמירה אז זה נתון שצריך לקחת בחשבון.

אבל נראה לי שהתשובה הכי פשוטה היא דברי הגרש"ז שהדינים הללו לא ממש שייכים כיום, כי צורת החיים שלנו אחרת. אף אחד לא מתרגש מנוכחות של אישה ברחוב, אז אין הגיון שצריך להימנע מלהיתקל עם נשים ברחוב. אנשים ונשים עובדים יחד, האם אסור שיהיה קשר חברתי ביניהם?

לא ממש שייכים היום?! מאיפה זה? שייכים יותר מתמיד.געוואלד
ההלכות של התנהגות, כלומר:ארץ השוקולד

שיחה, קריצה, הליכה מאחורי אישה וכד'.

היום אנחנו חיים במציאות הרבה יותר מעורבת, אז שיחה עם נשים פחות מגרה.

לגבי "פריצות הדור", במאה ה-16 המצב היה יותר קשה. תסתכלו (או אולי עדיף שלא) על תמונות של כריכה לספרי קודש, (שערי דורא (ספר על נושאי כשרות בעיקר שנכתב על ידי אחד מראשוני אשכנז בגרמניה) מלפני כמה מאות שנים שם יש על הכריכה ציור של שתי נשים ערומות, כריכות ישנות לשולחן ערוך אבן העזר (שם יש ציור של בן ובת ערומים ועוד על זה הדרך). לגבי עצם המצב במאה ה-16 למי שלא מספיקה תובנה הסטורית מהסתכלות בספרים ובתמונות, שמעתי מהרב אהרן ליכטנשטיין זצ"ל (ראש ישיבת הר עציון לשעבר) שסיפר שכך היה אז.

ובפסיקות ראשונים, לדוגמא תקנות רבני פאדובה היה שגברים לא ירקדו יחד עם נשים מעורבות מלבד בפורים, אבל בתולות מותר בכל זמן. 

אז כדאי שתיזהר יותר בלשונך, במחילה.געוואלד
יש כאן נפק"מ חמורות ואתה לא נמצא בביהמ"ד אלא ברשות הרבים.

פסיקת הלכה לפי כריכות לא הייתה מקובלת, למיטב זכרוני, מעולם. מלבד זאת שהדברים שהבאת לא מבוססים ולא מעידים על כלום.
לא באתי לפסוק על פי כריכותארץ השוקולד
אלא להוכיח מציאות שהייתה פעם.

צודק, צריך להיות זהיר יותר בלשוני.
מי אמר לך?קבל וקיים

הגרש"ז היקל בדין מסויים, איך אתה מרחיב את זה כל כך רחוק?!

הרי שיחה וקריצה הם דברים שמביאים ממש לקירוב דעת, שלא כמו הליכה מאחורי אשה, ש(במקרה הגרוע) מביאה לידי הרהור.

וגם בימינו הנסיון מראה שדברים אלו מביאים לתקלות לא מעטות (בלשון נקיה, ואין צריך לפרט).

אתה אמרת שזה קירוב דעתארץ השוקולד

ואני אומר שיש דברים שבחברות וזמנים מסוימים יוצרים יותר קירוב ויש כאלו שפחות, זה לא הדין הספציפי אלא ההתנהלות הכללית.

יש צורת שיחה הנחשבת מאוד מקרבת ויש כזו שפחות והיחס ההלכתי תהיה בהתאם.

אבל מה המקור שלך?קבל וקיים

הנקודה העיקרית שלי היא שאתה לא יכול לשחק בהלכה כראות עיניך. גם אם גדולי הפוסקים יכולים לחדש הלכות לפי המקום והזמן, זה לא אומר שכל תלמיד יכול לעשות אותו דבר.

אכן, יכולים להיות דברים מסויימים ש"משמעותם"ד.

אבל זה בתוך הגבול של מה שמפורש בהלכה.

לומר על משהו שכתוב, שהשתנתה המציאות בזמננו, צריך באמת גדולי הפוסקים, ובאופן ספיצי על מה בדיוק. כפי שציין "קבל וקיים" [דומני שהרב הרצוג זצ"ל מחלק בין סתם הליכה מעורבת ברחוב, שלא שמענו שהיו עושים אחרת, לבין הליכה מובהקת "מאחרי"].

לגבי "קשר חברתי" בין אנשים שעובדים במקום מעורב, בוודאי שצריך סיוג הגון, עם הדרך ארץ. אדרבה, ממה שאני שמעתי, היום המציאות, בפרט במקומות של מי שאינם שומרי תומ"צ, היא שגברים מגיעים די בקלות לבוטות של דיבור, שפעם בוודאי לא היו מעזים.

לגבי "תמונות שער" שנמצאו על איזה ספרים, הרי זה מיעוט שבמיעוט לגמרי. וכאשר מה שיש על כריכת השו"ע הוא ההיפל מהשו"ע.. אז הכי סביר שאולי הכורך בכלל הי איזה גוי? מי אומר שכרכו אצל יהודי? ויהודי שמייצג את ה"נורמה"  דאז? וכך גם לגבי תשובה פינתית מאיזה מקום.

ככלל, יש דרך המלך של ההתנהלות שהיתה מקובלת מעולם, נוסף על מה שגם כתוב מפורש בהלכה. 

ואכן, היו עוד זמנים/מקומות שהיו קלקולים מידי פעם בתחומים שונים. אבל אי אפשר לומר שכיום בגלל שהלב גס בדברים, אז כל כיוון ההלכה הוא לקולא. יש דברים שאכן כיום פחות נחשבים למעוררים משהו (וזה, כנ"ל, צריך הכרעה ברורה כשמדובר במה שנגד המפורש בהלכה), ויש לצערנו שאדרבה, ה"הרגל" עצמו, גורם להתנהלויות לא ראויות. וכבר כתב במס"י שלא תטעה לחשוב שאם לא הגיע לעצם העבירה, אין רע. כי גם הסייגים עצמם (כניבול פה ועוד שמוזכרים שם), יש בהם מטעמה.

קיצור שולחן ערוךאהבה בתענוגים
לא חושבת שזה שהם עובדים ביחד זה סותר את זה שאסור שיהיה קשר חברי בינהם.
אם אתה שואל אותי את זה מנסיון ולא מצד ההלכה, אז כן... קשר חברי בין גבר לאישה לא עושה טוב.
ואני לא בן אדם מחמיר.
התחושה שלי מהצבאארץ השוקולד

שקשר חברי בין בנים ללבנות עושה טוב לשני הצדדים ולא קשה לשמור על ההלכה בדיני ייחוד, נגיעה וכד'.

התחושה שלי היאאהבה בתענוגים
שזה לא עוזר לי לאהוב ולהתמקד באישי שיחיה. וזו לא רק תחושה. מעבר לזה שהתחושה שלך פחות משנה, כי בפועל המציאות מוכיחה שזה לא לגמרי עובד.
התחושה שלי שאתה נאו רפורמילעד חיה בלבבנו

יש לך מושג מה זה רפורמי? לפני שאתה מכנה "נאו רפורמי"?ארץ השוקולד
הרפורמים לא מאמינים בתורה מן השמייםארץ השוקולד
ופוסקים בשיטות אחרות.
אם אני מסתמך על הבן איש חי, הרב עובדיה, הרב רבינוביץ', הרב אלישיב, הציץ אליעזר והרב משאש אז אני רפורמי או נאו רפורמי?
מאיזה בחינה?
ראית את מה שציטטתי לעיל מדברי הרב עובדיה אודות שירת נשים?
אני אצטט את דברי הרב עובדיה ואז תאמר לי מי לא נחשב פוסק? - לקראת נישואין וזוגיות
הכרת את זה לפני כן או שכל דבר שרבותיך לא לימדו אותך נמצא כנראה מחוץ לתורת משה???
אהבה בתענוגים
אל תרדו לפסים אישיים. @לעד חיה בלבבנו

אני יכולה לומר שהרבה דברים שאתה אומר תמוהים בעיני, לא הכל. (יותר הדרך שבה אתה פוסק או משהו, לא יודעת להגדיר. אבל זו שיטה יחודית לדעתי ולא לכולם קל להכיל אותה...) אבל מוכנה לקבל את זה שאולי אני לא מכירה ואולי סתם אני לא חייבת להתחבר.
אבל אני חושבת שאתה דווקא ירא שמיים, ואני גם אפילו מעריצה בך את היכולת לאחוז בכ"כ הרבה דעות ולקבל את הגיוון ולכבד כל אחת מהן... באמת יפה.
אתה לא נאו רפורמי... (אולי אתה פשוט גושניק? נשמע שיש כאן כמה מכם . יש לי מה ללמוד מכם, גם אם אני לא מתחברת לשיטה באופן כללי...)
אחד ההבדלים ביני לכלל הביני"שים פהארץ השוקולד

היא שאני לומד בישיבה בעיקר הלכה והם לומדים בעיקר עיון.

ממילא קל לומר להם מה הדין והם לא יבדקו הרבה, הם גם לא יבינו כיצד אמורים ללמוד הלכה כמו שצריך משום שהם מקבלים את ההלכה שלהם מראשי ישיבות. (הרב עובדיה דיבר על עיוות הפסיקה כשראשי ישיבות פוסקים והוא דיבר על הרב בן ציון אבא שאול, שלפי היכרותי הוא ראש הישיבה הכי פוסק בדורות האחרונים).

פעם שמעתי מראש ישיבה אחד שהוא דן עם הרב סתיו אודות תקיעת שופר בפארקים, ראש הישיבה הנ"ל שלל את העניין, לעומת הרב סתיו שתמך. במהלך הדיון, הרב סתיו טען כלפיו שההבדל ביניהם הוא הזוית, ראש הישיבה חושב כראש ישיבה בעוד הוא (הרב סתיו) חושב מזוית של רב עיר.

יש פסיקה מאוד שונה, אם אנו מסתכלים על הכלל או על קבוצה אליטיסטית. כמו כן, יש את כל השיקולים שהבאתי לעיל ונדמה לי שיש בינינו הבדלים גדולים ברמות ובשאלות שהצגתי לעיל.

מה עושים במקום עבודה מעורב שומרים על יחוגפלוניאלמוני
לפי דבריך מקומות עבודהפלוניאלמוני
מעורבים כגון בתי ספר בתי חולים סופרים וכו צריכים להיות מופרדים לגמרי מהצוות ועד התלמידים וכנל אסיפות הורים הרי אין סוף לדבר אנחנו בתוך בני אדם צריכים לשמור על ההלכות גם במציאות כזאת כי אין מצב שתהיה הפרדה כזאת בכל תחומי החיים
זו הלכה על הגבר. "צריך האדם"גפן36
את יכולה לנסות לסייע ולהקל.
לא חייבת.

התורה היא תורת חיים. אין היגיון שהיא תדרוש שלא תצאי מהבית.
דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלוםאהבה בתענוגים
האם נשים לא מגיעות להירורי עבירה? כאשרפלוניאלמוני
גברים מבושמים או מתלבשים טוב או מתאהבות בזמרים כן כי זה קורה בשאר העולם לא ראיתי אי איסור לנשים לשמוע גברים או איסור לגבר להתלבש טוב או להתבשם.
למה יש רבנים שאומרים לגברים להמנע כמה שיותר לחתל את בנותהן אם אדם מגיע למצב שהוא מהרהר (בהחתלה) הוא צריך טיפול דחוף כי כן גם נשים לא צריכות לחתל בנים מאותה הסיבה שלא יהרהרו אף אחד לא אמר מעולם שאישה צריכה להיזהר בזה .
או רבנים שמחנכים כמה שיותר להמנע מסטודנטים שלא לדבר עם המרצה (נקבה) בנושאים הקשור לחומר הנלמד גם עם היא צנועה עד כמה שאפשר לבקש מחילונית .
על זה חשבו אבל על שגם בנות יכולות להתאהב בראש האולפנה קרו מקרים ובנות יכולות להעיד .
לאף אחד לא מפריע שיש רב במוסד של בנות האם תהייה ראשת ישיבה אף אחד לא יעלה על דעתו שזה יקרה .
אם הפרדה אז עד הסוף נשים לא ישמעו זמרים גברים לא ישמעו זמרות גברים יחתלו בנים נשים יחתלו בנות הפרדה בהכל מהגן ועד הקרייה מקומות עבודה נפרדים לחלוטין זה לא הגיוני נכון איך אפשר להתקיים ככה יש משיכה בין שני המינים וזה טבעי כי לא העולם לא היה מתקיים אנשים צריכים לעבוד על עצמם יותר כי מה לעשות ההיהורים האלו תלויים באדם עצמו.
(העיקר אומרים נשים עדתן קלה גבר מסוגל לטוס עד קץ העולם בשביל התאוות שלו גברים עם חלש)
וואו וואי מה האנונימיות גורמת לאנשים לכתוב פה.. רציני מהחלושששש
שכתבת?
( אין לי מושג לגבי שאר השרשור , לא קראתי).
אולי תקראי ותראי שאני צודק כי היו מקרים כאלהפלוניאלמוני
אין שום בעיה הלכתית ב'התאהבות'. לכן אין לזה נגזרת הלכתית.געוואלד
ממש משם הדרך צקרה לנפילותפלוניאלמוני
אולי.געוואלד
הדרך קצרה לנפילות מכל מקום. אבל יש רמות שונות ומשונות, וחז"ל, בראייתם העמוקה, ידעו להבחין היכן יש להתערב ולגזור והיכן לא.
אנחנו הקטנים משתדלים ללכת בעקבותיהם, תוך אמון מלא ברבותינו וענוה גדולה מול דרכיהם.
אולי בסוף הוספתי כמה משפטיםפלוניאלמוני
בשולחן ערוך אבן העזר הלכות אישות סימן כא סעיף ז כתב: “המחבק או המנשק אחת מהעריות שאין לבו של אדם נוקפו עליהם, כגון אחותו הגדולה ואחות אביו וכיוצא בהם, אף על פי שאין לו שום הנאה כלל הרי זה מגונה ביותר ודבר איסור הוא ומעשה טפשים”. וראה שו”ת אגרות משה ח”ב סי’ קמד שאין להקל בזה אלא עד גיל 11 שנים, ויש שהחמירו בזה כבר מגיל 6.
בכל אופן, כתבו על זה בשלחן ערוך המקוצר סימן ר"א ס"ט,אסור לחבק או לנשק ולא להתקרב כלל, לשום אחת מן העריות, זה ברור, אבל החידוש, וכן הדין אפילו באחותו ודודתו. היה פה מארי סאלם מהאצרי זצ"ל, הוא סיפר לי שאחותו היתה רוצה לנשק אותו. הוא מדבר עוד בתימן. אמר לה, תשמעי, זה אסור. פתח לה רמב"ם, כתוב שזה אסור. והיא היתה אומרת לו, מה זאת אומרת? אבל אתה אחי. שנתיים אמרה לו, למה לא תתן לי לנשק אותך, אתה אח שלי, (מי יתנך כאח לי). אבל הוא היה אומר לה, זה אסור, ההלכה אומרת שאסור. שנתיים לקח עד שהתייאשה, והפסיקה לבלבל לו את הראש. אבל לצערנו אצל ההמון, מי שלא יודע הלכה, טועה בזה. כמובן שת"ח, גם במקומות אחרים, לא עשו את זה. אבל ההמון פרוץ בזה.
אשה, בת נשואה, שבאה לבקר את ההורים, וכדי לתת כבוד מנשקת את היד של האבא, יש דעות שמתירות את הדבר. אבא עם בת, או אמא עם בן, אפילו נשוי, יש דעות שמתירים. הרמב"ם אומר שגם זה אסור, אבל ברמב"ם זה כתוב רק בפירוש המשניות על מסכת סנהדרין, בחיבורו של הרמב"ם זה לא ברור. גם בשו"ע העתיק את לשון הרמב"ם. יש אחרונים שפירשו את הרמב"ם והשו"ע, שזה מותר. הם הסבירו שהדבר מותר לפי דיוק בלשונם.
לפי עניות דעתי, כיון שהם רק דייקו מלשונו של הרמב"ם, והדיוקים לא מוכרחים, ובפירוש המשניות מפורש שזה אסור, אם כן זה צריך להיות אסור. ולפי דברי הרמב"ם בפירוש המשניות, אפילו בגיל קטן אסור. כתבתי פה בהערה מ"ה, בשו"ת עולת יצחק העלתי לא להקל אלא עד אחת עשרה בבת, ובבן עד שתים עשרה. ויותר מזה, הרמב"ם בעצם לא מתיר בבת אלא עד גיל תשע.
לפעמים מרוב שמחמירים יותר מדי האדם מתעורר לזה יותר זה הנושא שיש בו הכי הרבה חומרות(זה גורם לאנשים לעשות דברים הזויים) בנוסף זה גורם לרגישות יתר (שאולי לראות ילדה קטנה במסיבת סיום זה יעורר אותו) שכל דבר גם הקטן ביותר גורם להרהר אני שואל את עצמי איך בן אדם מגיע להירהורים רק משירה או משמיעת קול של אישה .
אני כל כך כועס על זה כי אני איך אומרים לא חרדי כבר אך גם לא חילוני פוסח על שתי הסעיפים ונתקלתי במציאות כזאת אחותי עברה פגיעה עי קרוב משפחה והדבר הכי מעצבן לשמוע זה שזו מעידה חד פעמית של אותו אדם הוא אברך וזה יפגע בשמו וגם בה ומה זה יועיל אם נתלונן האם ישנה דרכו דבר אחד אני בטוח יזהרו ממנו והוא לא יפגע במשהו נוסף איך זה שהיא יוצאת ונכנסת מטיפולים נפשיים וכמעט נטלה נפשה לא נכנס בתור פרמטר די נמאס לי מכל זה ומכל הרבנים שלא רוצים שנתלונן במשטרה כי זה יגרום לחילול השם יש הרבה מקרים שלא דווחו גם מצד המשפחה שאומרים מה יגידו עלינו אולי אני חזק בקיום כל המצוות אבל הבסיס הוא בין אדם לחברו ואהבת לרעך כמוך ומעשים כאלו השווים לרצח ראוי להתייחס לזה בהתאם .(לפני שאנשים קופצים ואומרים יש גם תלונות שווא הרבנים חוקרים את המקרים לפרטי פרטים זהו אני את אשר על ליבי פרקתי )
לא אמרתי שזה קל בעיני.געוואלד
הכל בסדרגעוואלד
אתה יכול לסכם במשפט מה אתה בעצם אומר ?חלושששש
למי את פונה?ארץ השוקולד
פלומיאלמוניחלושששש
בגדולפלוניאלמוני
שהגדרים האלו שירת נשים וכו וכל העניין הזה של להראות טוב צריך גם לחול על הנשים מצד זה שלא יבואו לדברים כאלה .
כי הורמונים יש גם לנשים ויש תקופות אולי יותר מגברים.
גברים צריכים להימשך אליה פיסית, אישה צריכה מגוון של דברים כדי להמשך ואם אחד מהדברים האלו לא מסתדר, היא לא מסוגלת.
היות ואישה היא בכול מובן יותר דברים מאשר גבר ( יותר נפשית, אמוציונאלית,היא גם יותר… ),
תוך הבנה שאת באמת רוצה לדעתבעוז ותעצומות
ובלי חו זלזול באנשים שיש פה- פשוט תפני לרב שאת מאמינה בדרכו והולכת לפי פסיקתו. הוא יסביר לך במדוייק מה הדרישה ההלכתית שמוטלת עלייך כאשה שאכן לא רוצה להחטיא גברים.
והוא יעשה זאת בצורה הכי ברורה שיש כי הוא באמת יודע!

סתם לדוגמא, אני במדרשה ויצא לנו ללמוד ממש לעומק את המשפט "התרחק מן האשה מאוד מאוד". אם אני זוכרת נכון זה הדבר היחיד שיש על חברה מעורבת בשוע או משו כזה אבל רל תתפסי אותי על המילה. בחיאת מה לא יכולתם לפרט יותר מה זה אומר? אז כל רב פירט מתוך הראיה התורנית שלו ואז אנו בוחרים לפי מי ללכת. ובתוך הבית מדרש שלנו היו כמה רבנים שלא פרשו אותו דבר.
רב, מוערך בעינייך, הולכת לפי פסיקתו ונוטה להסכים עם דיעותיו. הוא יענה לך באמת ותקחי זאת כהלכות למעשה אותן תקיימי. זה גם יעשה לך סדר בראש וגם יחבר אותך לדמות רבנית וזכית לשמש תלמידי חכמים. נפלא!

הרבה הצלחה, ושוב שלא ישתמע חו שזה מתוך הקטנת דברים שנאמרו כאן או הקטנת האומרים.
תגובההתפצלשות
לא בדיוק חד-צדדי ולא בדיוק דו-צדדי.

ענייני צניעות "יושבים" על היצר, ומעדנים אותו; "חוסמים" בדיוק את מה שהוא רוצה, כדי שזה ייעשה בצורה הטובה והנכונה בין איש לאשתו, ולא בין כל איש לכל אישה.
אז זה "יושב" על אותם דברים. המשיכה שנוצרת, נוצרת מכך שלאיש ולאישה יש יצרים שמשלימים, יצרים על אותם דברים. אבל שונים.
בגדול, היצר של האיש הוא "לראות", ושל האישה "להיראות".
גבר שמשחרר את היצר ונותן לעצמו לתור אחר תאוותיו, איננו צנוע - לא כי הבנות מחפשות נהנות להיות מושכות עבורו, אלא כי הוא הלך אחר יצרו.
אישה שמשחררת את היצר ונותנת לעצמה להיות מושכת לכמה שיותר גברים, איננה צנועה - לא כי הבנים מחפשים אחר בת מושכת, אלא כי היא הולכת אחר יצרה.

ונפתלי הדג צודק מאוד.
יקרה !כוחות שמימיים
שאלתך יקרה ואת יקרה, בואי נגדיר את זה ככה, וזה נכון לכל דבר בחיים...==>>>>>>>>>

המדד- שמחה

צניעות זה דבר מבורך, כל העניין הוא לראות אם מה שאת עושה משמח אותך.

לכן יש לנו הלכה ומי שזוכה להדר בה אשריה לגמרי, רק שפה...אנסה לנסח את זה נכון, לא סתם ההלכות האלה ניתנו לנשים.
החכמה של הנשים זה גם לדעת להרגיש. יש דברים שעדיף כך ..אפילו שמותר כך, העיקר שתעשי זאת בשמחה!

אם את רואה שזה מצער אותך או מצמצם אותך סימן שאת לא במקום הזה!!!! ולא משנה כמה זה נכון, את לא שם!
וגם- יש המון המון חומר על צניעות את מוזמנת לעיין...ולהנות- בנחת ממקום *טוב* לא ממקום שאת לא טובה ולא מרגישה טוב עם עצמך...
כמובן כל התקדמות וצעד- ב ש מ ח ה

ועוד נקודונת- אנחנו עושות את ההשתדלות שלנו נטו. מי שרוצה להתבחבש שיבושם לו, העיקר שאנחנו מקיימות את רצון השם...נכון? רק מזה אנחנו צריכות להיות מאושרות

ניכר שאת ממש שואלת מבפנים, אז דעי לך שהרצון הזה מתוק, קחי אותו באהבה ובשמחה ותראי איך יוצא לך מזה מגדנות.

נ.ב. לגבי הטבעות- נראה לי שזה ממש ממש לא הנקודה,בואי נגיד שזה לא מה שמושך את העין. יש דברים יותר כלליים- צבעים ורוחב בביגוד...שמה תתמקדי.
ואדרבה- את צריכה לעבוד את השם בשמחה ותפנקי את עצמך עם תכשיטים כמובן בטעם ובעדינות

אשרייך, ובשמחה

תלוי לפי מי את הולכת...חלושששש
פעם מצאת פרוספקט בכותל שכותרתו "בתי, אל תצאי"....אז, כן. יש גם גישה כזאת, שכמה שפחות לצאת מהבית יותר טוב.
אני מפחדת שיש בי סוג של נטיה לחשוב שהם צודקיםאהבה בתענוגים
ולמה אני מפחדת? כי אם הם צודקים, בא לי להתאבד, אז אולי הם פחות צודקים.
בפשטות, מה שכתוב שם זה לגברים,ד.

[למשל, הרי כתוב על בשמים, כל שכן כשהיא אוחזתן וכו' - אז את רואה במפורש שלא כתוב לה שלא תאחז, אלא לאיש שלא יריח במכוון]

מסתבר שלגבי אשה זה אומר לא לעשות דברים "פרובוקטיביים" בכיוון שגורם להחטיא במה שכתוב צריך להיזהר.

אבל לא שהיא צריכה "להישאר בבית".. או לא "לייפות את השיער" או לא לענוד טבעות, כדרך בנות ישראל מעולם.

יש הבדל בין מוחצנות מופרזת, לבין הופעה נאה. הרי אנו רואים לאידך שיש בהלכה כמה דברים כדי למנוע מבחורה בגיל של לקראת נישואין מלהיראות לא טוב, כולל לא למנוע איפור מקובל, שלא תפספס שידוך טוב..

ולענ"ד, באמת עדיף לא לשים תמונה בפייס', "לעיני כל ישראל". לגבי שירת נשים ביוטיוב, זו שאלה טובה. יש צד שמי שרוצה יכול פשוט להימנע מלשמוע, ורק בנות תשמענה. מצד שני, הרי יכולים - וסביר שבת עם צניעות אינה מעוניינת שכולם ישמעו אותה. אולי יש מקום לחלק אם גם רואים אותה או לא. הקיצור, שאלת חכם..

תשובה מצויינת!קבל וקיים

(מה הכוונה ב"אוחזתן"?)אהבה בתענוגים
ותודה על התשובה...

סתם שאלה, מותר לשיר ליד גויים לפי הכלל הזה?
א. "אוחזתן", להבנתי,ד.

זה פשוט הדרך שאז היו שמים בשמים. "צלוחית של פולייטון", תולים או אוחזים אותם.

ב. לגבי ליד גויים, שאלה מעניינת. לא יודע. אבל ממש לא הייתי מציע. תמיד צריך לזכור שהתורה לא באה לעקר גם את התחושות המוסריות הטבעיות. וכי בת עם צניעות נורמלית טבעית, מעוניינת שאיזה גוי "יימשך" אליה בגלל קולה הנאה?...

קצת הגזמתshindov

ההלכה לא ידעה שאת תלמדי חברותא. המציאות השתנתה ההתנהגות האנושית ודיני צניעות לא השתנו. ההתייחסות שלך קצת צינית. חז"לנו לא העלו בדעתם שאישה תהיה רופאה או מורה. לא היו דברים כאלה. אבל יצר הרע תמיד היה, ולא צריך לתפוס הכל באופן ציני. 

חזל לא העלו בדעתם כי הם אסרו ללמד בנותפלוניאלמוני
כי אם לא כל העניין הזה של מעמד האישה היה מתחיל הרבה לפני שהוא התחיל (שהקו המנחה "והוא ימשול בך" או "לא תרבה שיחה עם האישה, שכל שיחתה של האישה אינה אלא דברי ניאופים")
מעניין לדעת מה יקרה בזמן המשיח האם המצב יחזור לקדמותו או ישאר כך.
דווקא ההתייחסות שלךאהבה בתענוגים
נשמעת לי מזלזלת בחז"ל.
נראה לך שהם לא העלו בדעתם שמתישהו אנחנו נלמד?

(וההתייחסות שלי לא צינית, אז זה תלוי בעיני המתבונן)
יש בנות שלמדו בתקופת חז"לארץ השוקולד
אבל זו לא הייתה הנורמה.

אין כאן זלזול בחז"ל, אלא הנחה שחז"ל חשבו שהמציאות שקיימת מולם לא תשתנה.

לגבי לימוד תורה לנשים, חז"ל לא אסרו, רבי אליעזר סבר שזה בזבוז זמן...
יש בזה צד של בזבוז זמןאהבה בתענוגים
אבל יש גם צד שזה לגמרי לא.
(מותר לי לחלוק עליו?)
טענת רבי אליעזר בגמרא איננה איסור אלא בזבוז זמןארץ השוקולד

"ר"א אומר כל המלמד בתו תורה (כאילו) לומדה תפלות ר' יהושע אומר רוצה אשה בקב ותפלות מט' קבין ופרישות הוא היה אומר חסיד שוטה ורשע ערום ואשה פרושה ומכות פרושין הרי אלו מבלי עולם:" (משנה בסוטה, דף כ עמוד א)

ממה שאני מכיר, תיפלות זה  דבר חסר טעם, אבל לא אסור.

"תיפלות ס"ד אלא אימא כאילו למדה תיפלות א"ר אבהו מ"ט דר"א דכתיב (משלי ח, יב) אני חכמה שכנתי ערמה כיון שנכנסה חכמה באדם נכנסה עמו ערמומית ורבנן האי אני חכמה מאי עבדי ליה מיבעי ליה לכדרבי יוסי בר' חנינא דא"ר יוסי בר' חנינא אין דברי תורה מתקיימין אלא במי שמעמיד עצמו ערום עליהן שנאמר אני חכמה שכנתי ערמה א"ר יוחנן אין דברי תורה מתקיימין אלא במי שמשים עצמו כמי שאינו שנאמר (איוב כח, יב) והחכמה מאין תמצא:

רבי יהושע אומר רוצה אשה וכו':

מאי קאמר הכי קאמר רוצה אשה בקב ותיפלות עמו מתשעת קבין ופרישות:" (דברי הגמרא על המשנה בסוטה דף כא עמוד ב)

רש"י מפרש:

לימדה תיפלות ס"ד - וכי תורה תיפלות קרא לה:

כאילו - שמתוכה היא מבינה ערמומית ועושה דבריה בהצנע:

חכמה - תורה:

שמעמיד עצמו ערום עליה - שפירש מכל עסקים ונעשה עליה עני וחסר כל [ל"א שמשים עצמו ערום עליה גרסי'] שמערים שיתקיים תורתו לקבוץ על יד וללמוד מכל אדם:

מאין תמצא - מן העשוי כאין:

רוצה אשה בקב ותיפלות - חפיצה ליזון במזונות מועטין ויהא תיפלותה מצוי לה בתשמיש מט' קבין ופרישות לפרוש מן התיפלות לפיכך אין טוב שתלמוד תורה:

אבל לעניין לימוד תורה לנשים, אם תרצי להיכנס לזה. אשמח להסביר באישי כדי לא לנצל"ש;)

לא זלזלתיפלוניאלמוני
קשה להגיד שהם ידעו שהמצב יהיה כמו היום זה כמו להגיד שהם ידעו שיהיו מטוסים וחשמל וכו אבל הרבה מן הדברים מושפעים מאותה התוקפה שבה חיו (היחס לנשים באותה תקופה שאין מלכות שוב חוץ מבודדות או שעלו לשלטון בכח בכל בתי המלוכה היורשים היו בנים )
לדוגמא תראי איך היום מייחסים ללימוד גמרא והלכה יש טוענות בבית דין מה שלי נראה שפעם לא היה אולי בודדות בכל דור ברוריא דבורה חולדה וכו
יש כאן רק חובות של הגבר.אורח כלשהו

אפילו לא כתוב פה שאסור להיות פרוצה.
אולי יש לכן 'לפני עיור' כשמדובר בעיור.

כן, הרחבת אחריות ראויה. ושאלה לא קלה. בכלל.
אבל אני חושב שה'נורמלי' נכנס פה מאוד אחרי היראת שמים.לא נורמטיבי, אלא שפוי,פופורציונלי, הגיוני, בריא, מאוזן. 

יש ספר יסודי בנושא הזהקבל וקיים

"את צנועים חכמה" של ראש ישיבת קרני שומרון. (לפחות 4 כרכים.) הוא מפרט הכל מהמקורות ועד התכלס.

אולי תקראי לפחות את המסקנות של כל פרק, יעשה לך סדר.

וכל הכבוד לך על השאלה!!!

יש גם לבנות?אהבה בתענוגים
ההלכות הללו תקפות גם לבנות. מה השאלה בכללאלעד

התורה לא ניתנה רק לזכרים,

וכל מצוות לא תעשה שוות בין בנים לבנות

ברור שיש מצוות כיפיות ויש פחותדתי רציני

לדוגמה להדליק חנוכיה או לנענע לולב עם אתרוג יותר נחמד מלקום כל בוקר למניין, לעשות ברית לבן שלך או להתלבש בצניעות, כי יש יצר מפתה (יצר שמופיע גם בסגנונות של קולות וחומרות למיניהן ועוד פרשנויות שונות ומשונות לתורה).

רוב ספרי ההלכה אמנם נכתבו בלשון זכר, אך זה כי רוב הלומדים מאז ועד היום - זכרים, וכן כי המערכת המשפחתית היא כזו שהאבא הוא ראש המשפחה והוא אחראי על לימוד וקיום המצוות. (לדוגמה, אם יש מנהג סותר לבעל ואישה, נוהגים את מנהג הבעל).

אולי צריך לשים מחיצה בין שתי שאלות דומות אבל שונות, ולכן קצת מבלבלות:

1. שאלה בהלכה: מה מותר ומה אסור. (ונראה לי שכל מה שכתבת בסוגריים עם סימני שאלה, זו ההבנה הפשוטה והאמיתית. אלא שקשה לנו, א. כי לא הרגילו אותנו לזה. ב. כי לא הסבירו לנו את המניעים, המשמעות והמטרות של זה. ג. כי הרגילו אותנו את ההפך - למשל: אנחנו רואים סרטים מגיל אפס, בלי לקחת בחשבון שעולם הערכים עליו חיים הבמאי והמפיק וכו' הוא עולם ערכים נוצרי. וזה מתבטא ביחס למוות, ביחס להורים, ביחס לגניבה, ביחס לאלימות, ביחס לכל שאלה ערכית מוסרית שכל סרט בנוי על לפחות קונפליקט אחד כזה, ובודאי שביחס לקשר בין בני זוג ובין גברים לנשים בכלל. והסרטים זו רק דוגמה אחת.

2. שאלה באמונה: "למה צריך לקיים מצוות?" "למה בכלל יש מצוות?" "מה המשמעות הרוחנית של ההלכה?" אלו הן שאלות מאוד כלליות ועמוקות, אך התשובה עליהן היא לא בצורת הצגת ההלכה כקולות וחומרות, אלא בצורת ספרי אמונה ומוסר שמסבירים את החשיבות והערך הכללי של דבקות במצוות ה', ובחלק מהספרים גם את הערך הפרטי של כל מצוה ומצוה ומשמעותה. מנסיון, יותר קל לקיים מצוות כשאני מבין מה תכליתן ומה ערכן.

היא לא שאלה האם זה כיף, אלא האם זה הדיןארץ השוקולד
מסתדר לך עם בנות ישראל שהיו חולות בכרמים?איש השקים
אולי אנחנו מפספסים משהו
יתכן שהן היו טהורות, וזה לצורך נישואין.לעד חיה בלבבנו

שכחת להוסיף מסקנה שאסור לכבס ולתלות כביסה צבעונית נקודה

בס"ד

וברצינות-

כמו שכתבו לך עצם הרצון להתחשב הוא רצון טוב,

אבל לענ"ד עליינו כנשים להקפיד על ההלכות שניתנו לנו,

איך להתלבש איך להתנהג וכ',

(כל אחת על פי הפוסק שלה- "עשה לך רב")

והצד השני ישתדל במצוות שלו...

מי שבאמת באמת רוצה להיות צנוע/ה יודע/ת איך לנהוג ומה לא לעשוקישקוש

אכן הבלבול גדול, וראוי לעסוק בו יותר ויותר בעומק.יבנה המקדש

בס"ד

לא נכון. אף אחד/אחת לא באמת יודעת מה נכון לעשות. הבלבול גדול, התרבות הכללית מציבה אתגרים בלתי אפשריים, מגוון הדעות ההלכתיות, שמנסות למצוא פתרונות לכל סיבוכי המציאות, ממש גדול ומבלבל. צריך להמשיך לדון, להתפלל ולבקש מה' שינחה אותנו בדרך הנכונה.

אחד הדברים, שנשים לא יודעות הוא, כמה באמת הדרכות הצניעות של חכמים קולעות ממש לצרכים של הגברים. אם נשים היו יודעות, הן היו מחמירות מעצמן על עצמן, בלי לחפש את דיוקי הפסיקות.

אז כן לצאת לרחוב או לא? שאלה טובה, שאין לאף אחד תשובה עליה. כמו שכתבתי לעיל, צריך להמשיך לעורר את הנושא ולהרבות בתפילה.

והעיקר, כמו שרבי נחמן מלמד, הוא להמשיך לרצות ולכסוף ולהתגעגע למציאות של קדושה אמיתית. ישר כח על השאלה! אשריכן שאתן לומדות!

להירגע...ולקרוא ספר בשם כותנות עור או אור .בהצלחהרק אמונה

בתורתו של רבי מאיר היה כתוב כתנות אור;)ארץ השוקולד
חח השאלה מה השם של הספר..כנראה כמו שאמרת.בעלי ממליץ עליורק אמונה

והוא ישן...

ספר על צניעות נורמלי 

יותר השקפה.

...בחור כארזים
קודם כל, אולי היית צינית, אבל לפי הרמב"ם באמת מספיק שהאישה תצא מהבית רק פעם בחודש. לא צריך יותר.
כמובן שלכל זמן ומקום יש נורמות משלו, ולפעמים זה משנה גם מבחינה הלכתית. (לפעמים אחד מהפרמטרים זה מה אנשים חושבים או איך הם מגיבים למצב מסויים, ואז הנורמה משפיעה על הדין. שייך מאוד בהלכות צניעות...)

שימי לב שההלכות שהבאת התייחסו לגברים. בסופו של יום, הן הנחו שלא לפלרטט עם נשים, לבהות בהן, להסניף מהבושם שלהן או לבהות בבגדים שלהן. כשהמעשים האלו יעשו בצורה בוטה הם יכולים אפילו להחשב הטרדה מינית, אבל גם אם לא - הם ממש לא ראויים, ועלול לצאת מהם קלקול גדול.
כמובן שיש גם הלכות שמופנות לנשים, כמו איך ראוי להתלבש ולהתנהג... קוראים לזה צניעות, וזה לא קשור דווקא לעובדה שיש גברים בעולם.
אבל ההלכה לא מפלה בין גברים לנשים, אלא היא מדברת לכל אחד מאתנו בהתאם לאישיות שלו. גברים יצריים יותר, ובנות נוטות לחשוף את עצמן יותר. אלו נטיות טבעיות משלימות, האישה מנסה למשוך את הגבר, והוא נמשך... בעיניינים אחרים זה עובד הפוך. למשל, גבר ינסה להפגין כוח וכד' כדי למשוך את האישה.
לא מאמינה? אם תסתכלי מסביבך תראי שהרוב המכריע של גברים לובשים מכנסיים ארוכות, וגם ה"קצר" שלנו הוא מקסימום מעל הברך. אמנם בארץ לא הולכים עם חולצות בעלות שרוול ארוך לעיתים קרובות, אבל לרוב עדיין הולכים בחולצה עם שרוולים (ולא גופיה), ובטח שבלי מחשוף של החזה או הבטן.
למרבה הצער, אצל בנות (לא דתיות) הנורמות הפוכות לגמרי...
שולחן ערוך הוא צד חשובמוטי113

אבל הוא חלק ממערכה עיונית גדולה שקשורה בסוגיות רבות העוסקות בצניעות, הן בדינים שחלים על האיש והן על האשה ולכן כדי להבין באמת למה התכוון השו"ע ומה ההלכה לדינא היום צריך לעיין מהמקור בגמרא ולהבין את הגדרים שאותם מציב הרמב"ם שהשו"ע במקרה הזה כמו ברבים אחרים העתיק חלק ממנו (כמו שהרמב"ם העתיק את לשון הגמרא)

לגבי השאלות עצמם - לא, זה לא אומר שאל תצאו מהבית, זה לא אומר שאינטרנט פרוץ זה בסדר, זה לא אומר שאסור לכן לענוד טבעות (אני לא מבין מה השאלה הרי נותנים טבעת נישואין לא בשביל שתשימו במגירה בחדר)

ההלכה הספציפית שהבאת כאן עוסקת בדינים החלים על האיש הנגזרים מדין "לא תקרב", מדין "הרהור" ומגדרים נוספים, והדינים לגבי האישה לא מופיעים כאן באופן ישיר. 

ובדרכי לימוד, וכאן קצת חוזר למה שציינתי בהתחלה - בלי לראות את הסוגיה מהגמרא ולעבור את העיון על הסדר אלא רק להביא את לשון השו"ע ולהקשות קושיות באופן מנותק מהמהלך זה פשוט טעות. 

אמנם קצת ישן, אבל ראיתי הערב שלא הובנתי אז הבהרהארץ השוקולדאחרונה
לדעתי, הדרך העולה הלכתית כנכונה היא שנשים וגברים מתבקשים להתלבש ולנהוג בצורה שתכבד את עצמם. ביחס ללבוש הנצרך, ראוי שיתלבשו בהתאם לנורמה ברחוב אצלם (האם מדובר ברחוב שומר תורה ומצוות, או לא, לא בטוח). ההנחה שלי היא, שהן בנים והן בנות רוצים להתלבש בצורה מכובדת ומכבדת וידעו לבד מה מכבד ומה לא.
הוכחתי את דרכי, מדברי הרב משאש אודות כיסוי ראש, הרב רבינוביץ' ביחס לכיסוי הזרוע והבן איש חי המביא דיון ביחס לאישה מניקה. כמו כן, נוסח הגמרא מזכירה מקומות המכוסים, כמקומות אשר דרכם לכסות וכן עולה מהריטב"א למשל.
לגבי הסתכלות, לגבר אסור להסתכל על מנת ליהנות מיופיה (ביחס להרהור וכד') בכל חלק מגופה של אישה, בין אם הוא אמור להיות מכוסה או לא.

ביחס להתנהלות בין בנים לבנות, צורת הדיבור והחברה אמורה להיות כדרך ארץ ודרך ההמון, כפי שנאמר בשו"ת מנחת יצחק.

אודות שירת נשים, הבאתי שיש פוסקים שהתירו לגמרי (רב יהודאי גאון, באר שבע) ונחלקו האם השולחן ערוך התיר (כך הבינו הרב גאגין ןהרב עובדיה) או לא (כך סבר הרב אליעזר מלמד). לגבי שירת נשים באמצעות מכשירי חשמל, הרב עובדיה הביא שהרב אלישיב והציץ אליעזר התירו לגמרי.

ביחס להבדלים בצורת פסיקה, סקרתי התייחסויות שונות להלכה, מציאות ודברים בין לבין. בעצם, המחלוקות לרוב נובעות מההסתכלות השונה בתחום.

שבוע טוב ומבורך לכל בית ישראל
לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
בתור גבר אומרדרייב

בהחלט חשוב תמונה מושקעת שמציגה אותנו בטוב, וגם אני מביא כזאת.

אבל חייב גם שתהיה משקפת ומציאותית.. לא פילטרים ומשחקים עם זוויות וכאלה.

זה עלול לגרום הרבה תסכול מדייטים ראשונים מביכים בו סתם מחכים לברוח ברגע שמנומס מספיק. (לא שזה מעלה גדולה לגבר כזה, אבל כך עובד העולם)

הצד השני מצפה לרחל כמו בתמונה ואז מגיעה לאה..

^^Sevenאחרונה

שידכתי לחבר של בעלי מישי ובפגישה הגיעה מישהי מאוד מאוד מלאה

ממש לא ראו את זה בתמונה שהעבירה

החבר הזה נסע שעה נסיעה כדי להפגש איתה ובסוף זה היה ברור שהפגישה הלכה לפח כי זה נפל כבר על זה

הוא כמובן כיבד ונשאר עד סוף הפגישה

אבל חייב להעביר תמונה תואמת מציאות..חבל על שניכם

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפי
😢בחור עצובאחרונה
משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?אחרונה

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.

אולי יעניין אותך