לא מציע לשתות במשך ארבע דייטים.. הערתי לו ונפגע
ביינישית
חושב שכן..לקוס
ב. חוסר תשומת לב לדברים שצריכים להשים אליהם לב אפילו שאלו דברים קטנים זה חשוב..
ג. חבל שהוא לא מבין ושזה נגמר ככה.. וזה הערה על דבר קטן, איך הוא יקבל הערות יותר משמעותית?
תודה רבה נרגעתי..כבר חשבתי שעשיתי לא נכוןביינישית
צודק! אם הוא נפגע וחתך בגלל זה לכי תדעי על מה הוא יעשהשירה מ.
לך פרצופים בעתיד. הוא לא מספיק רגיש. קטנוני והכי גרוע- לא יודע לקבל ביקורת. טוב שזה נגמר, תהיי רגועה. חוץ מזה, הוא זה שחתך, לא? אז את גם יכולה להיות בטוחה שלא את דחית את המזל והזיווג שלך
בחור מפגר. תכלס ניצלתשמש אא
מהammyy admin
שמצחיק אותי שהוא גם נפגע...
תגידו, הכל בסדר איתכם?סביון
אם הערת בעדינות זה הגיוני ובסדר גמור.ותן טל
אם את מרגישה שהפגיעה הייתה ממש מיותרת ושכן יש סיכוי לקשר הזה את יכולה אולי לנסות דרך צד שלישי (שדכן כלשהוא שהכיר ביניכם) להבהיר את עצמך בצורה נעימה יותר ולבקש לנסות שוב.
מצד שני קחי בחשבון שאולי עצם זה שהוא לא הציע, וגם עצם זה שלאחר שהערת לו על זה (בהנחה שזה היה בצורה ראויה ולא צינית/פוגענית וכו') הוא החליט לחתוך וממש נפגע וכו' - יכול להיות שזה אומר שהוא באמת באמת לא "הטיפוס" שלך.
יש באמת בחורים שהם ממש "מעופפים" וממש לא בקיאים ב"הלכות דייטים". אני, הגם שלא "ייתי" את זה ולא הכרתי מקרים רבים לפני היציאות הראשונות שלי - בכל זאת את העניין הזה שהבחור צריך לדאוג או להגיע למקום שאפשר לשתות או להביא שתייה איתו, למדתי מראש ויישמתי
בכל מקרה - בנות (לא מכוון דווקא אלייך) - מקסימום אם הבחור לא מציע כי הוא קצת מעופף, תתפסו יוזמה - תגידו לו משהו דוגמת "חם היום, אולי נלך לקנות משהו קר לשתות" או משהו בסגנון. אתן באמת לא צריכות להתפדח מזה או לחשוש שהבחור יקח את זה טרגי כל כך
- הבחורים לא עובדים לפי השכל שלכן אלא לפי שכל של בנים, ולפחות על פי מה שאני יודע, בת שמבקשת/מציעה/יוזמת קניית שתייה/אוכל כזאת או אחרת - ממש לא תיתפס כ"בעייתית" מידי בעיני הגבר. אז די להתבייש - נכון, אתן הבנות - אבל גם אתן צריכות להרגיש נוח בפגישה, כולל עניין השתייה
זה נראלי בסיסי לדאוג למי שנמצא איתך..ביינישית
אז זה בסדר... את לא צריכה לחשוש.ותן טל
אם השתדלת ועשית את זה בעדינות, וזה נגמר מצד שניכם - אז אין מה להכנס יותר מידי לסרטים מזה.
זה כמובן מאוד בסיסי לעשות את זה - מצד שני, קחי בחשבון - את כנראה לוקחת בטבעיות שמי שצריך "לדאוג למי שנמצא.." - זה הבן. יש בזה היגיון "היסטורי חברתי" אבל בסופו של דבר, את יכולה לקחת יוזמה ולהיות "הצד שדואג". נכון, זה נתפס לפעמים "זילות" "אני הבת, מה, אני צריכה להוביל את הקשר?" אבל בינינו - זה עניין די זניח. וכולנו יודעים שכאשר גבר ואישה נשואים יש כל כך הרבה "Sברים קטנים" כאלו שהאישה היא זאת שתופסת את היוזמה בהם.
אז מצד אחד כאמור אני מבין אותך, ומצד שני, קורא לך ולכל הבנות - אם הבן "שוכח" או "לא חש מספיק" על עניין כזה או אחר - תתפסו אתן את המשבצת הספציפית ההיא. זה לא אומר שלנצח הוא יהיה הנגרר שלך, את יודעת.
כמובן, אם העניין הזה גם מעיד על דבר עמוק יותר בנוגע לאישיות של הבחור - זה כבר סיפור אחר - אבל את זה לדעתי את אמורה לראות כבר בעוד דברים כאלו ואחרים במהלך הדייטים (תלוי במספרם באמת) ואם זה רק בנקודה אחת ספציפית ייתכן שזה לא מעיד יותר מידי על דברים אחרים.
כל טוב, שיהיה ב"הצלחה! ושוב, לסיכום - אל תקחי ללב. את בסדר, הוא יהיה בסדר גם, כנראה - ואת? תמשיכי הלאה, כשמתאים לך.. (ותביאי בקבוק מים וכוסות בתיק קטן לכל דייט לכל מקרה שלא יבוא
)
אז למה את לא דאגת לו?הקולה טובה
אם זה בסיסי לדאוג למי שנמצא איתך, למה את לא הצעת לו לשתות?
או לפחות דאגת לעצמך?
שימ לב למה שקרה פה-
את שתקת בפולניות,
לא אמרת לו כלום.
ואז התפלאת למה הוא לא קרא את מחשבותייך.
בנות- צאו מהסרט.
בנים לא יודעים לקרא מחשבות.
ואם אתן בונות הררי ציפיות ולא מתאמות ציפיות- בסוף הם יקרסו.
או שלא תצפו ותקבלו את הבחור כמו שהוא (עדיף)
ואם אתן כבר מצפות- לפחות תעשו תיאום ציפיות, תיידעו אתו לגבי הציפיות שלכן.
תני לו יום יומיים,ammyy admin
יבין אותך...
הם נפרדו אמרה והיא לא מעוניינת לחזור...ותן טל
תודה למזכיר. ;)ammyy admin
מה שמעניין ממה זה נובע שלא מספיק שלא שתו.
גם להפגע? אז מזה
תמימות?
בורות?
![]()
מה שבטוחלקוס
חחחחח אז עשיתי את שלי;)ביינישית
לדעתי זו קטנותתתתתת
שאלת על מצבו הכלכלי? בטוח היה לו כסף עליו? אולי הוא רגיל שמי שצמא מבקש ולא חושש שמישהו בודק אותו מאחורי הגב ומשתדל להישאר צמא שעות רק כדי לראות אם הוא יציע? את אמורה לשאול לדעתי עשית טעות.
אולי זה היה שלך
היית בסדר גמור!חלושששש
לדעתי נהגת בסדר גמור.הלוי
נשמע סביר לחלוטין להאיר על דבר כזה*צועד*
כמובן, כל זה בלי לדעת ולשמוע את הצד שלו
תמיד יכולות להיות סיבות מיוחדות.טוב מאוד שאמרת לוה-מיוחד
בחייאת, 4 דייטים ולא מציע?! אז נגיד שהוא מרחף...בסדר....ונגיד שהוא מציע לשתות כי הוא צמא... מבין... הוא לא מבין שאנשים צמאים גם אם הוא לא צמא...העירו לך...גם אם קצת בעצבים...
כנראה לא בשבילך
באמת מוזראהבה בתענוגים
אבל יש לי שתי הערות, ואני מקווה שזה בסדר שאני מעירה.
1. אפשר להביא איתך שתיה בתיק למקרה הכי גרוע, או אפילו לומר בעצמך "וואי אני צמאה", לא יקרה שום דבר
את לא צריכה להיות תלויה בו.2. הוא לא חייב להתאים לך, וגם אם ראוי ונכון שיביא או יציע שתשתו, הוא לא חייב לך. (את תמיד רשאית לקום וללכת)
אני הייתי שואלת אותו (אם בכלל) למה הוא לא מציע...
זה גם מאפשר לך לשמוע את הצד שלו, וגם מאפשר לו להבין את הנקודה בלי להרגיש שאת מוכיחה אותו ודורשת ממנו. (לא שתמיד זה עוזר)
בכל אופן, אני חושבת שלגיטימי שזה יפריע לך ושתעירי על זה.
איזה הגזמה שלך...עשו יכין
נשמע לי כ'כ אבסורד שרק בגלל שהוא לא ''שם לב'' שאת צמאה אז תריבו על זה ותחתכו,
אני מסכים לחתוך אבל מהצד שלו....לא הייתי רוצה לצאת עם מישהי שלא מסוגלת לומר לי שהיא צמאה אחרי חמש שעות.
ובתור אחד שלא שותה כל היום ולא ממש מציק לי החום אז הגיוני לגמרי אפילו לא לחשוב על מים...שלא לדבר על זה שאתה בפגישה עם בחורה אז אתה עסוק בדברים ''קצת'' יותר חשובים....
קיצר שורה תחתונה- 'עשי טובה לבחורים הבאים ותגידי מה את רוצה מהם
בתור בן אני חושב שזה לגמרי עליה לחתוךרב מג של מילים
חום איימים
5 שעות
והוא בכלל לא מציע לך שתיה??!

עונה בתור בןחפש
אבל כן אני מבין שבנות מתביישות מדי לדבר ואנחנו נצטרך להציע וכל זה😕
אני סתם מתוסכל מזה שאתן לא יודעות לדבר לבקש ולהציע. לי ב"ה אמרו את זה לפני שהתחלתי לצאת אבל מעולם לא הייתי מנחש את זה בעצמי.(גדלתי במסגרות נפרדות והפעם הראשונה שפגשתי בת זה היה בדייט)
מסכים עם הפסקה האחרונה.*צועד*
וחפש, לא היה כתוב לך בחתימה משהו שונה קצת? ערכת אותה לאחרונה?
ברוךעוד סתם אחד
שלא נתן לי לצאת עם בחורות שיש להן את הנחת היסוד שהצגת כאן
לדעתי מספיק שאני מביא את הרכב ומשלם על הדלק...
מתפלל שאלו שאפגוש*צועד*
מה העניין? מי שלא מבקשת או אומרת מעיד על חוסר שכל?כמעין הנובע
כן, או לפחות על חוסר שימוש בשכל...נקודה
בס"ד
להתייבש חמש שעות בחום אימים,
ולא לומר שאת מצאה- נראה לך מעשה חכם??
הוא לא היה צמא לא חשב על זה.
הגיוני.
ברגע שהוא עצמו חש צמא - מיד הציע גם לה.
אנושי.
ברגע שאמרה לו ביקורת- נפגע וחתך-
אוקיי, מוזר...
אבל מה החוכמה בלהתייבש??
אין כאן עניין של שכל/ חכמה בכלל. זה עניין שכן, יש בחורותכמעין הנובע
5 שעות זה אולי מוגזם בשביל להתייבש בחום, אבל פגישות באופו ממוצע לא מתקיימות בשעות האלה. במיוחד פגישות ראשונות שמתביישים יותר.
כוונתי הייתה שימוש נקודתי בשכל באותו רגענקודה
בס"ד
בושה זה רגש.
מי שנמנעת לעשות משהו הגיוני ומתבקש,
בגלל רגש- באותו רגע לא משתמשת שכל אלא ברגש. זה הכל.
יכול להיות שהיא הכי חכמה בעולם, אבל באותו רגע לא החכמה מובילה אותה...
ז"א זה טבעי להתבייש, אבל אז לא הופכים את זה לאידיאל או לעיקרון-
שהבחורה צריכה לשתוק ולהמתין מתי יציעו לה...
יש הבדל גדול מאוד בין להתבייש ולהישאר צמאהכנרית על הגג=)
לבין להתבייש ולהתלונן על זה שהוא לא חשב על זה לבד...
כן, אני יצור ביישן, לפחות פעם הייתי, ואני יודעת שאם אני סובלת בגלל זה זאת בעיה שלי. איך מישהו ידע את זה אם לא אומרים?
אני לא מאשימה בכלום את פותחת השרשור, כל אחד והסטנדרטים שלו, רק מוזר לי שזה כל כך ברור מאליו לכולם...
אני בת, גדלתי עם בנות, חיה עם בנות, ומרגישה הכי נקבה בעולם- אז איך פספסתי את זה שהוא אמור להציע בדייט לשתות?...![]()
מוזמנת לקרוא את תגובותיי שוב. לא רשמתי שזה בסדר ששתקה כך 4כמעין הנובע
ת'כלס הגבתי יותר בכללי מאשר אלייך ספציפית...כנרית על הגג=)
![]()
לאו דווקא מחייב.*צועד*
למרות שלא הבנתי באמת למה היא לא אמרה שהיא צמאה. תאמת שהיום בכללי אני עייף מדי בשביל לחשוב טוב. אז הכל בערבון מוגבל. חזרנו לצהל.
כי יש בנות ביישניות. וזה גם לא תמיד נעים.כמעין הנובע
ובנים בישניים?*צועד*
מובן מאוד שיש בנים רבים שלא מבינים את זה.
(אני חושב שספציפית אם היא אמרה את זה יפה, הבעיה של הבחור היא דווקא התגובה שלו)
בנים, בשונה מבנות, פחות רגישים. רוב אלו שכן מראים רגישות זה בגלל שאמרו להם שזה חשוב לבנות..
ובנים ביישנים? (לא הבנתי מה השאלה).כמעין הנובע
אך זה גם מובן שבת לא תעלה את הנושא הזה. ולא, היא לא דג. וסתם כולם פה תקפו והתלוננו על כך.
וזה בעצם השוני בין בנים לבנות..
"למה לא אמרת??"

התכוונתי לשאול מה תעשי עם בנים ביישנים*צועד*
בגלל שאת ביישנית תשארי צמאה 4 דייטים כאלו? נורמאלי?
רק רציתי שתדעי ושידעו כל הבנות, רוב הבנים לא רגישים לדברים כאלו(ורוב אלו שכן הודרך להיות כזה לפני הדייט)
אז בן שהוא לא 'רגיש' ייתכן שפשוט לא 'הודרך' לפני.
למרות שאתן מרגישות טוב שרגישים אליכן תבינו שזה הרבה משחק. המון.
אסביר את עצמי.כמעין הנובע
ונכון, בנים לא מודעים הרבה פעמים להמון דברים ולא רגישים (כי הם לא יודעים) לדברים כאלו ואחרים.
גם זה בסדר וגם זה שבנות מתביישות זה בסדר.
אז את הבנים צריך ללמד להיות רגישים ואמפתים יותר לבחורה שמולם. שידעו שהיא מצפה לאמפתיה בלי שהיא תגיד. שתזמו, שתראו שאיכפת לכם. שאתם דואגים לה.
ואת הבנות צריך ללמד להביא את ציפיותיהן לשטח. שיגידו לבן (בצורה ראויה כמובן, בלי לפגוע בו) את הציפיות שלהן. או שיותר נכון- שלא יצפו (אך זה טבע האישה כך שלא יודעת כמה זה יהיה ישים).
וזה בסדר להתבייש בהתחלה. גם אני מתביישת. אך צריך להבין שאם אני מתביישת ולא מדברת והוא לא מציע שתייה (בדייט ראשון/ שני), סביר להניח כי הוא פשוט בן. והוא לא מודע למצב. וכל עוד לא העלתי את הנושא- אי אפשר לבוא בתלונות אליו. למרות שכן, אני מצפה מבחור שאני יוצאת איתו שידאג לי וזה יפריע לי אם לא יעשה את זה מעצמו (כן, אפילו אני יודעת שזה לא בכוונה).
ומכאן בנים ובנות- זוגיות דורשת עבודה. עוד לפני הזוגיות עצמה.
ובנים, עכשיו אתם מודעים למצב. תהיו אמפתים יותר. זה רק יוסיף לכם..
אכן דורש עבודה..*צועד*
אחותי קבוע כותבת לי לפני שאני הולך לצבא. פעם ב...אני מגיב לה על המכתב..
ופעם אני השארתי לה פתק והיא התקשרה להודות כ"כ, ורק אז הבנתי כמה אני לא מפרגן.
ומסכים עם מה שכתבת

רק מצחיק שכתבת שבנות צריכות לא לצפות ואחרי כמה שורות למה את.מצפה
כנראה זה באמת טבע שלכן.תגיב לה
כמעין הנובע
נכון, אני יודעת שלא צריך לצפות אבל אני מצפה. אני צריכה את הגבר שידאג לי ויהיה איכפתי.
אז אני מודעת לעניין שהם לא תמיד מודעים לזה, ואני מבינה וזה בסדר. אז אם יקרה לי- אסב את ליבו לזה. למרות שזה מעצבן.
משתדל.*צועד*
'תודה' וזה סבבה. יותר מזה מרגיש לי לא אמיתי בעליל.
לא קשור לביישנות לדעתי..חלושששש
ולגבי המשחק , מסכימה איתך אבל כנראה שלבנים גם כן כדאי אולי ליישר קצת קו כי יש המון בנות שזה מפריע להן...
חופשי מסכים.*צועד*
רק שימי לב שמישרים קו עם 'משחק' וזה לא משהו מהותי.
במדויק יותר אגיד, שאל תהיי בטוחה שאחרי שתתחתנו הוא ישים לב לדברים כאלו. זו עבודה יותר רצינית מסתם משחק בדייט.
אתה לא מבין את הנק העיקרית שזה לא השתייה אלא משהו עמוק יותרביינישית
קראת את כל ההודעות שלי?*צועד*
ב. כתבתי שמה שאני שמתי לב שלא בסדר זה דווקא התגובה העצבנית שלו(אא"כ הוא ראה את הדברים אחרת..לא שמעתי את הצד שלו)
ג. אני בכלל לא בטוח שאפשר ללמוד על בן בדברים כאלו. יותר לומדים על כמות הדייטים שעבר/ההדרכה המקדימה שקיבל.
לא ערכתי את החתימהחפש
אבל לערוך מהפלאפון זה מסובך אז אין לי כח
אז טעיתי.*צועד*
לשם נימוס צריך לשאול*שלי*
מתאים שאמרת, לא לגיטימי שנפגעהגולש האחרון
כאילו הגיוני שמתוך חוסר תשומת לב אנחנו לא שמים לב לצרכים של השני,
אבל כשמסבים את תשומת ליבנו אנחנו אמורים לשמוח מזה ולא להיפגע..
אבל מצד שני- תגידי בעצמך שאת צמאה, מה את, דג?
אנחנו לא צריכים לחיות בניחושים, תגידו לנו מה אתם רוצות! (לפחות ככה אני רוצה)
מה זה קשור דג?? ?ביינישית
מסכים שיש משהו עמוק יותר,עשו יכין
כמו שניק אמר פה פעם...אין לי בעיה אם הדרישות האלו בתנאי שמותר לי גם להרביץ לאישה עם נבוט על הראש ולגרור אותה למערה.
תהיו רציניות אם אתן רוצות שיתיחסו אליכן כמו שווים תתנהגו ככה.
התבטאות ממש לא נעימה, גם אם רק להבהרהגליה...
לא הבנתי את הבעייתיות באמירהעוד סתם אחד
אם מישהי רוצה להיות האישה הקטנה שנשענת על הגבר החזק שדואג לכל מחסורהּ - שתיקח בחשבון שהוא גם ידרוש משהו (שתהיה קטנה ומוקטנת).
נו, נו..אביאל00
אני גבר ולא מסכים עם זה וחושב שתפקידי להציע לפחות בדייטים ראשונים ותאמין לי שלא אראה אותה קטנה ומוקטנת, מגוחך מה שאתה טוען.
עכשיו, אני לא אןמר שמי שאין לו ימכור את הכילייה כדי שיהיה לו איך להציע..אבל בוא לא נגזים.
נו, נועוד סתם אחד
תחשוב עליי מה שבא לך. מזלך שלא נצא לדייט אף פעם.
הנה לך ציטוט שלו, אם לא הבנת למה התכוונתי-גליה...
"בתנאי שמותר לי גם להרביץ לאישה עם נבוט על הראש ולגרור אותה למערה."
מה זה הדבר הזה? ממתי יהודי מדבר ככה?
ממתי להשתמש בלשון של אלימות כלפי בנאדם זה לגיטימי? אם אתה חושב שלדבר ככה אפילו בצחוק זה בסדר אז יש כאן בעיה קשה.
ונגיד שיש כאן משהי שנוח לה להישען על הגבר שלה מה זה אומר? שזה המשך המשוואה?
או שזה אומר שהוא ידרוש ממנה להיות "מוקטנת וקטנה"?
האם זאת המשמעות של להיות משען לבנאדם אחר אהוב?
אם ככה נראה לך פספסת את העניין לחלוטין, וטוב להשלים פערים ומהר
נכתב בציניות.אביאל00
אביאל אתה היית בסדר כאן.גליה...
לא, לא הבנתיעוד סתם אחד
הוא כתב את זה כי הוא ניסה להבהיר שהוא מתנגד לתפיסה הזאת.
זה בערך כמו שאני אגיד את המשפט הבא: מי שתומך במדינה פלסטינית - שיכיר בכך שהמדינה הזאת תומכת גם ברצח ילדות קטנות בשנתן, זריקת בקבוקי תבערה על נוסעים תמימים, ירי ללא הבחנה וטרור סכינים.
אם את רואה משהו בעייתי במשפט הזה, או שמדובר בשימוש בלשון של אלימות כלפי בנאדם או בקריאה לאלימות נגד אנשים - אז אנחנו כנראה קוראים כאן שני משפטים שונים. זה אפילו לא לדבר בצחוק, זה להבהיר נקודה: אחיזה בתפיסה מסוימת - יש לה השלכות. והן אכן מזעזעות, ולכן אין שום סיבה לאחוז בה.
אז, איך מישהי חכמה אמרה פה מקודם? כדי להשלים פערים, ומהר.
אין מה להמשיך לענות לך.גליה...
כי א. המשפט שהבאת נכון באופן עקיף, זאת עובדה
ב. המשפט שהוא הביא מזעזע בכל קנה מידה ומוטעה לחלוטין. אין לו שום קשר למציאות,
והוא גורם עוול בניסיון לצייר מערכת יחסים עקומה.
יש כאן מספיק בנות שמעונינות שהגבר יחזר אחריהן, יקנה להן ידאג להן וכו, זה לא הופך אותך למושא לאלימות או שמושא לשליטה וגרירה איך שבא לגבר, כאן הטעות שלך.
מבחינתך זה או שיש "שוויון" או ש"אני אדאג לך- ואת תשבי בשקט ותשתקי\ אני אעשה איתך מה שבא לי
זה מעוות מאוד. פערים כאלו אני לא "צריכה" להשלים אלא לברוח מהם.
שיהיה לך כל טוב
במלים אחרותעוד סתם אחד
אין טעם לענות לי, כי התפיסה שלי שונה משלך. סבבה. קיבלתי.
אגב - גם אם את לא מסכימה עם התיאור שלו את המציאות, זה לא אומר שעצם התיאור פסול, ובטח לא קשור ל'עידוד אלימות נגד בני אדם' וכדו'. אבל באמת אין טעם לדון איתי, כי אני מבין אחרת ממך את המציאות.
המשפט לא בא לשקף מציאות הוא באעשו יכין
הרגישות שלך נפגעה? אני מצטער אבל זה בכוונה בוטה.
והעניין הוא לא אם יש או אין כסף או מי מתקמצן😒 זה אם הבחורה יכולה לבוא ולעשות בעצמה את מה שהיא רוצה ולא לחכות לגבר 'שיושיע' אותה.
תחשוב שוב על הדברים שכתבת כי מצטערת זאת פשוט שטותביינישית
דג
אביאל00
אם לא שמת לב.
זרקתי לא נזרקתי.. הוא רצה להמשיךביינישית
הוא רצה להמשיך?! אז איך הוא הגיב?כמעין הנובע
בהתחלה רצה להמשיך ואיך שהעלתי את הנושא הנל התעצבן וכעסביינישית
אוקי, אז טוב שלא המשכת.כמעין הנובע
בהצלחה!
זה הזויטוביה2
(בכלל אדם שאין לא בעייה לתת כמה שקלים לקבצן בתחנה מרכזית - והרוב פה כאלו - זה די פסיכי שהוא יעלב מכך שכאשר הוא נמצא בדייט ונהנה ומצפים ממנו להוציא 10₪ על בקבוק שתיה(
ניצלת מטמבל!!אביאל00
טוב שאמרת לונפשי תערוג
היר יכלה לומר שהיא צמאה ואז הוא כן היה מציעzmil
אני מאמין שהיא מתכוונת שהיא ביקשה לעצור לקנות שתיהנפשי תערוג
לא נכוןתפוח יונתן
היא כתבה שהיא העירה לו אחרי הפגישה.
אז אין לה מה להתלונןנפשי תערוג
אם היא היתה צמאה 5 שעות ולא פתחה את הפה בעיניין. טוב עשתה שנפרדה ממנו
לי היה קשה להסתדר ככה שמצפים ממני לקרוא מחשבות ועוד מתלוננים שלא הצלחתי
בלת"קאמת ואמונה
צמאה? תוציאי בקבוק ותשתי.
מכירה רבים וטובים שזה פשוט לא בראש שלהם
פולשת לכאן... מה הבעיה להציע בעצמך לקנות שתיה או לאמר שחם לךגליה...
למה הוא צריך לדאוג לך? אני לא מתחברת להנחת היסוד הזאת ולפי דעתי היא מובילה לדברים לא נעימים.
אתם שניכם אנשים מבוגרים, שיודעים לדאוג אחד לשני, נכון את צודקת שראוי להציע, ולדאוג רווחת השני, ובתכלס זה מדליק נורה אדומה בתור בנאדם לחברו, רק שלא היית צריכה להישאר בלי שתיה במשך 4 מפגשים, בא לך תקפצו רגע לקנות... לא כזה נורא..
^^^^ אני איתך גליה.לפותחת- אין שום סיבה שלא תלכי לקנות בעצמךציפי כהן
את אדם בוגר.
אינך תינוקת או ילד קטן שצריכים לדאוג לצרכיו.
אל תקטיני את עצמך בעינייך ולא בעיני אחרים.
זו את שצריכה לדאוג לעצמך.
אם היה מציע זה היה יפה מצידו, אך אינך צריכה לחכות שהוא ידאג לך וימלא את צרכייך.
בעיני התפיסה הזאת מראה על תפיסה שורשית ועמוקה בעולם שלנו, לפיה האישה היא סוג של חפץ, או ילד, שצריך לדאוג לו ולהאכיל ולהשקות אותו, ולשים לב לצרכיו, ולפנק אותו ולעשות בשבילו דברים,
והיא לא עושה לעצמה או לא מצפה מעצמה אפילו לומר מה מפריע לה, ומחכה שיבינו לבד מה היא צריכה... ממש כמו ילדה.
איני מסכימה עם הגישה הזו כלל,
אני חושבת שאישה היא אדם ויש לה רצונות, בקשות, תהיות, מחשבות וצרכים כמו לגבר ואין שום סיבה שהיא תחכה שיגיד או יציע.
(האם בצד ההפוך היית אומרת אותו הדבר? הגבר היה כועס שלא הצעת לו ולא חשבת עליו? לא נשמע לי הגיוני. כי הציפייה היא מהגבר לדאוג לאישה. ובעיני זה לא נכון ומקטין אותך כאישה.)
בהצלחה לך.
![]()
כתבת מעולה מתחדשת.גליה...
אני תמיד דואגת שבעלי יאכל וישתה וככה הפוך, ואני לא מחכה לו אם אני צריכה או רוצה משהו.
בהצלחה
הערת לו ונפגע-פאז
איך הערת לו?
את רוב הדברים אפשר להגיד בצורה פוגעת ובצורה לא פוגעת או לפחות רגישה ודורשת
אובר רגישות כדי להפגע ממנה.
בעיני זה היה מיותר.
א. יכול להיות שהוא לא חושב על זה שאת אולי צמאה כי הוא לא צמא.
ב. יכול להיות שהוא סומך עלייך כבגירה בחום אימים שאם תרצי לשתות תשתי, או תגידי משהו.
ג. מעולה שהוא הציע לך לשתות כשהוא שתה. אם לא היה מציע אולי הייתי מרימה גבה.
כרגע הרמת הגבה שלי היא פחות עליו....
יש לך הזדמנות קלאסית ללמוד איך להתנהל בזוגיות-
ציפית שהוא ידאג לך ויציע לך וזה לא קרה.
זה לא בהכרח אומר שהוא רע.
זה אומר שמבחינתו כנראה ברירת המחדל היא אחרת.
להעיר זה משהו שאבא עושה לילד, או מורה לתלמיד, לא איש לאשתו או הפוך,
וגם לא מי שיוצא לדייטים לבת זוגו הזמנית.
התאכזבת? ציפית? הרגשת שהוא לא דואג לך?
דברי על זה.
הוא לא מחוייב למוסכמות *שלך*.
אני לגמרי רואה בעלים טובים ודואגים שסיטואציה כזו יכולה לקרות להם.
בעיני יש פה פספסוס כפול:
חיתוך של קשר על סיבה שבעיני היא שטותית למדי
ופספוס הזדמנות להעלות דברים לשיחה בצורה בוגרת וזוגית...
בהצלחה שיהיה 
מתאים מאוד! שיתחנך ככה!ימד
יש פה תגובות פשוט מזעזעות ... תחשבו לפני שאתם כותביםביינישית
מה מזעזע בעינייך? שהבנים דורשים שבחורה לא תצפה שישלמו עליה?אביאל00

קראת בכלל את התגובות שלי?ביינישית
קראתי וגם אמרתי שהבחור טמבל.אביאל00
כמו שאמרתי, את היית 100%. הבחור דפוק.
סליחה הייתי בטוחה שהתכוונת למשו אחרביינישית
מוזר.געוואלד
זה לא מזעזע אותך?
זה הרבה יותר מזעזע מהתגובות שכתבו בעדו.
אני לא חושבת על הבחור דברים רעיםביינישית
לא ראיתי מה אמרו פה על בנות,געוואלד
אני אישית חושב שהוא לא היחיד בעולם שצריך להתבגר,
וכל ההערה שלי הייתה מכוונת על היחס הלא סימטרי שלך. זה הכל.
לדעתי להפרד בלי לדבר על זהאיש השקים
מה הקשר להכילחפש
כמו שאני אם חברי לא אציע להם לקנות משו אלא אם יהיה בא להם הם יקנו או יאמרו בואו נקנה.
אגב הוא גם לא שתה חמש שעות אז כנראה הוא היה בסדר אם זה.
זה הקטע שאני לא חבר שלוביינישית
וכנראה שאף אחד לא סיפר לוחפש
ההבדל ביני לבינו שלי חבר אמר את זה מראש אז אני יודע וקונה שתיה הוא לא ידע
זה לא מעיד שום דבר על האישיות רק על חוסר בידיעה קטן. וכן בתור היינישית את אמורה להבין שלא היה לו מושג איך מתעסקים עם בחורה (אגב אחיות שלי תמיד פשוט יאמרו שהן צמאות ולא גדלתי בבנע...)
חוסר בגרות זה לא לעצור ולומר לו בפשטות:אלעד
חביבי אני צמאה ורוצה עכשיו לקנות משהו לשתות
או כמו שכתבו יפה גליה.. ומתחדשת ומלא אחרים
את לא ילדה קטנה ולא תלויה בו
והתגובה שלך משעשעת:עוד סתם אחד
פתחת שרשור כדי לתהות אם נהגת בסדר, ואז כשקיבלת תגובות אוהדות שמחת, וכשמישהו מציג דעה אחרת זה פתאום 'מזעזע'?
פעם הבאה פשוט תכתבי 'פריקה', ואל תשאלי 'האם היה מתאים?'... גם בהודעה הראשונה כתבת שאת מודעת לכך שזה לא מרוע, ואילו פתאום זו ממש רשעות לשמהּ. אולי הקצנּו קצת?
(אגב - כשלעצמי אני מבין את הביקורת שלך, וככה"נ לא הייתי מייבש מישהי 5 שעות בלי לשתות, ולוּ מפני שאני מאד רגיש לעניינים האלה בעצמי; אבל עובדה שיש גברים שאינם כאלו, ואת בעצמך מודעת לכך - אז אני לא מבין מה הזעזוע הגדול מזה שאומרים לך: רוצה? - אז תגידי משהו)
אין לי בעיה שלא מסכימים..ביינישית
זה בסדר להעיר אבל יותר בסדראיש השקים
לא יודעת, אני בעצמי לא שמה לב לדברים כאלה.חופשיה לנפשי
ויותר חשוב:חופשיה לנפשי
היי.שושנה בלוך
מציעה לא לחשוב שאנשים מבינים לבד.
גם הבעל המדהים שלי לא הציע לי לפחות 4 פגישות שום דבר. דיברנו ודיברנו על כל הנושאים שבעולם החל מפיזיקה וכלה בחלומות. ואף הצעה לאוכל. דווקא היה כיף אבל באמת הייתי רעבה.
אז הסברתי לו.
זה לא בהכרח בא מכוונה רעה וכיף לי כאשה ללמד את הגבר שלי את משחק הזוגיות. וכיף לי שאני האשה שלו ולימדתי אותו כמעט הכל מהתחלה והוא לא ממש הכיר את המשחק וה"כללים". לומדים.
מציעה לך לנסות.
בלת"קיוני
יכול להיות שהוא לא שם לב
וזה לאו דווקא משהו רע
וזה לא בהכרח מעיד על בנאדם לא מתחשב
הוא שהוא מנסה לרצוח אותך בצמא
וזה שהוא לא שם לב זה אפילו לא אומר שהוא 'בחור שלא שם לב'!
אולי הוא במתח מהאווירה, מתרגש מדי או מה לא..
זה לא תמיד פשוט להציע...חלושששש
אבל פעם גם אני פגשתי מישהו שלא הציע כלום במשך 7 פגישות ולא עלה אפילו בדעתי לקחת לכיוונים של קמצנות או לא, התחשבות או לא כי ראיתי שהוא בסדר גמור בשאר הבחינות , פשוט לא העסיק אותי.( האמת היא שגם אם לא היה בסדר כנראה שלא הייתי חושבת במונחים של קמצן או לא קמצן). אפילן כשכן רציתי ( פעם או פעמיים)נמנעתי כי לא רציתי שירגיש לא נעים שהוא לא המציע, בייניש תפרן וזה..
או שאני חיה בבועה אחרת..לא יודעת...
את לא מודעת לזכויות שלך, זה העניין.אביאל00
מגיע לך צל"ש!
מודעת לזכויות שלה?הקולה טובה
יש לך את זה ביותר נצלני?
אני מעולם לא ציפיתי מאף בחור שיביא לי\ידאג לי\יעשה בשבילי.
בטח שלא בפגישות ראשונות.
אפילו היום- אני לא מצפה מבעלי שיעשה בשבילי- אני מבקשת ממנו יפה.
"אתה יכול בבקשה לסחוב במקומי?" "אתה יכול בבקשה לעשות XYZ?"
אני מודעת לעובדה שהוא לא קורא מחשבות, ולא תמיד מודע ורואה כי גם לו יש חיים וקשיים.
אם אין שיח, תקשורת ותיאום ציפיות- אז בסוף הזוגיות תתרסק.
ולא משנה אם זה זוגיות של נישואין או של דייט ראשון.
(הכותבת נשואה באושר ומדריכת כלות. כך שהיא יודעת קצת על מה היא מדברת..)
לא קשור לצפות..ביינישית
רגע אז כבר 4 פגישותחפש

תמיד חשבתי שזה תפקיד האישה לדאוג לאוכל

חחחח יפההגולש האחרון
זה נטו ציפיה שלך.הקולה טובה
אולי הבחור חושב לתומו שאת בנ"א בוגר ואם תהיי צמאה תגידי או שפשוט תוציאי בקבוק מהתיק?
רגישות בסיסית- זה לא.
כשאני עם הילד שלי אני אדאג שהוא ישתה ואתן לו בקבוק מים.
כשאני יוצאת לטייל עם כיתת תלמידים אני אזכיר להם לשתות ואוודא שהם שתו.
כשאני עם חברה\אחות מעל גיל 12? (אפילו אחות קטנה שאני אחראית עליה..)
אני לא אגיד לה. אני לא אחראית עליה.
אז למה שהוא יחשוב להציע לך לשתות? זה דבר בסיסי שאדם בוגר צריך לדאוג לעצמו.
ויותר מזה- את לא יכולה לשנות את כל הבנים בעולם, רק את עצמך.
אז תפסיקי לצפות מהם להיות קוראי מחשבות ותעבדי על עצמך פשוט- לשתף.
לדבר. לדסקס, לפתוח, להעלות דברים.
וכן זה קשור לתקשורת.
תתפלאי עד כמה בזוגיות זה הכל הכל תקשורת.
בסופו של דבר את מחפשת בנ"א להתחתן איתו ולבנות איתו זוגיות.
ובזוגיות- מעבר לאהבה ולדאגה ולרגישות,
הכי חשוב זה תקשורת בריאה ופתוחה.
בלי לשתוק בפולנית.
אהבה לא פותרת בעיות, היא רק נמצאת שם בשביל הכיף והחיבור והרצון להיות ביחד.
אבל מה שישאיר שם את האהבה לאורך זמן- זה תקשורת.
^^^^חופשיה לנפשי
ההגזמתטוביה2
ובנוגע לתקשורת - זה בדיוק העניין לומדים להכיר - זה לא שהם יוצאים כבר חודש חודשיים הם רק נפגשו
הפוך.הקולה טובה
מה חוסר רגישות בזה? ולמה זה שהיא לא הציעה לו לשתות זה לא נחשב לחוסר רגשיות?
ותקשורת צריכה להיות מהרגע הראשון.
איך אפשר להכיר כשאין שיח פתוח? כשאין דיבור כן ופשוט? כשיש מבחנים וחוסר תקשורת?
הרבה יותר קל להכיר כשיש כנות ופתיחות, ואין מבט ביקורתי ומפרשן.
יש נורמותטוביה2
שאפשר לא להיות מודע להם
אבל זה דבר מינימאלי לחלוטין לדאוג לשתייה (וכן היא הייתה יכולה לבקש אבל כל הסיטואציה היא גם ככה מספיק מביכה)
ותקשורת זה דבר שנבנה
חשוב כנות ופתיחות אבל את מגזימה מהצפיה למקום שאנשים יגיעו ממנו
צודק.חלושששש
אני עם ציפיות מוגזמות?הקולה טובה
אני מאמינה שא.נשים בוגרים שרוצים לבנות בית עם בנ"א אחר - צריכים להיות עם יכולת של תקשורת בסיסית.
כשאני רוצה שהמוכרת במכולת תעזור לי- אני פונה אליה ומבקשת עזרה ולא עומדת כמו גולם ומחכה שהיא תקרא את מחשבותיי ותבין שאני רוצה לדעת כמה זה עולה.
כשאני הולכת ברחוב ומישהו חוסם לי את הדרך- אני מבקשת ממנו בנימוס לזוזולא עומדת ומחכה שהוא יבין לבד שאני רוצה לעבור.
וכשאני יוצאת לדייט- אני מביאה איתי בקבוק, או לפחות אומרת שאני צמאה והולכת לקנות לי שתיה.
תקשורת בסיסית שלא יוצאת מנק' הנחה אגואיסטית שהכל סובב סביבי.
ורצח האופי שעשו פה לבחור- בעיני עובר על ההלכה לחלוטין.
תתארו לכם שהוא גם קורא כאן, ומזהה את הסיטואציה ואת עצמו.
הלבנת פנים, אונאת דברים, לשון הרע ורכילות.
ואלו לא כללים שנכתבו ע"י גויים בימי הביניים אלא הלכות ממש.
יש מצב שאת נשואה לא מעט זמן?לא לכולם יש אופי פתוחחלושששש
נכון שצריך בסוף להגיע לרמת פתיחות גבוהה אבל זה דבר שמתפתח ונבנה כפי שטוביה2 ציין( לפחות אצל חלק),
נורמאלי והגיוני שתהיה מבוכה וביישנות בשלבי ההיכרות הראשונים . אולי לא נעים לבקש בהתחלה ? אני מסכימה שמי שרוצה ולא עושה פעולות כדי לקדם דברים לא באמת יכול לצפות שיקראו את המחשבות שלו ...ובנוסף, לא מוכרח שהדברים נובעים מאגואיזם. ממש ממש לא.
כמו שכתבתי - זה ממש לא פתיחות גבוהה.הקולה טובה
להביא לעצמך מים זה לא מצריך שום פתיחות או אומץ.
להגיד "אני צמאה אני הולכת לקנות לעצמי שתיה" זה משהו שנראה לי בסיסי.
קשה לי להאמין שמישהי שעד כדי כך ביישנית תצליח להעביר 5 שעות עם בחור..
מעבר לזה- נניח והיא ביישנית עד כדי כך, אז זה לא הבחור שאשם.
זה השדכן שלא אמר לו מראש- היא סופר ביישנית אתה צריך לדאוג לה.
וזה לא ביישנות נפוצה.
ולמען האמת הייתי אומרת למישהי כ,כ ביישנית עד שלא יכולה לומר לבחור בדייט "אני צמאה, בוא נקנה מים" שתלך קודם לטפל בבישנות שלה.
(יש לנו חבר- ביישן מאד. הוא א. עבד קשה על הבישנות וב. כששדיכנו לו בחורות אמרנו להן מראש- קשה לו בהתחלה להפתח. והוא בחור מקסים ומדהים ונשוי היום באושר..)
תביני שאת זו את ואחרים הם אחרים..חלושששש
וזה בסדר גמור!
כשם שפרצפיהם שונים כך דעותיהם, הרגשותיהם,תחושותיהם.....
ועם כל השוני הקב"ה תכנן את העולם שלכולם (או כמעט) בני זוג מתאימים להם.

אוקיי, סבבה.הקולה טובה
אבל מכאן ועד להגיד שהבחור חסר רגישות? גועל נפש? ועוד כהנה דברים שנאמרו פה?
היא בישנית יותר מהרגיל? יכול להיות.
אבל אז היא צריכה לודא שהבחור יודע את זה.
שידע להתנהל אחרת.
כי רוב רובו של העולם, גם אם הוא ביישן- זה לא עד כדי כך שלא יכול להגיד שהוא צמא.
(מה גם שהבחורה אמרה פה בפירוש- שהיא לא התבישה, אלא לא אמרה על הפרנציפ, כדי "לבחון" אותו. התנהגות שבעיני היא לא נכונה.)
אני אחד מהכי לא רגישיםטוביה2
זה לא פגישה ראשונה. והבחור יודע שזה (סיכוי סביר) יקח כמה שעות
תקשיבי לעצמך....עשו יכין
העובדה היא שחתכת קשר רק בגלל שהבחור אולי לא שם לב שאת צמאה(קורה!) ונפגע שהעלית את זה. הבנאדם היחידי פה שלא בסדר הוא את
תקרא שוב את השרשור כי לא הבנת כלום כנראהביינישית
פששש ממש לבנת פורן של הדייטיםיוני
מוטיבציה
יש לי כבר כמה רעיונות לפרסומות 
אה כן? טוב לדעת...
חלושששש
לא יודעת אני אם אני רעבה או עייפה אין לי סבלנות לאפחדהפי
פשוט אני לא מבינה את זה אתן רעבות?! לכו לאכול..
^^^יטבתה
סתם שאלהבת 30
ביום כזה חם, את לא מסתובבת עם בקבוק מים בתיק?
מעבר לזה שזה קצת מוזר שהוא נפגע, אבל מביחנתך- אם את צמאה אז תשתי וזהו.
שוב העניין פה הוא לא המים..העניין הוא הרגישות וכן יש לי בקבוביינישית
גבר אמור להיות ג'נטלמןshaulreznik
שזה אומר להזמין אוכל ושתייה לבחורה, לשלם עליה, להביא לה מתנות וכיו"ב. אם הוא לא עושה את זה במסגרת הדייטים, התנהגותו בתור בעל תהיה מעצבנת עוד יותר. נקודה.
הרשה נא לי לגחך.הקולה טובה
בעלי לא "ג'נטלמן" במובן הזה.
והוא הגבר הכי לא מעצבן בעולם.
והכי אכפתי שיש.
זה סה"כ גבר שנצמד לכללים.
ואי אפשר להצמד לכללים כל החיים.
ולכן- גבר רגיש ואכפתי לא נמדד באיך הוא נצמד לכללים,
אפשר לראות את זה באיך הוא מתנהג עם החברים שלו, איך הוא מדבר על החברים שלו, איך הוא מדבר על אחרים בכלל- רק ב"חייבים לי, אכלו לי, שתו לי" או בשיח שמבטא אכפתיות (לדוג'- מספר בכאב אמיתי על חבר עם קושי)
לא מדובר ב"כללים", מדובר בהתחשבות בסיסיתshaulreznik
שמקורה בשכל הישר. אנחנו הרי לא מדברים על כל מיני כללי נימוסין, אלא על אכפתיות הכי ראשונית. אם החתן המיועד לא מכבד את כלתו המיועדת בשתייה ובאוכל, כיצד יתייחס אליה לאחר הלידה, למשל? זאת אינדיקציה מאוד, אבל מאוד ברורה.
למה התחשבות בסיסית??הקולה טובה
כשאני יוצאת עם חברה אני לא מציעה לה לשתות.
הוא בחור שיוצא לדייט עם בחורה.
לא אבא שיוצא לזמן איכות עם הבת שלו וצריך לדאוג לה שתשתה..
היא בנ"א בוגר ויכולה לדאוג לעצמה.
ב"ה יש לה שכל ישר להביא איתה בקבוק מים.
וזה שגם לבחור יש שכל ישר והוא לא חשב שהיא מצפה ממנו לקחת עליה אחריות עוד בדייט הראשן- לא אומר כלום על הרגישות שלו על על היחס אחרי הלידה.
(ולגבי שאלתך- כל גבר יתיחב לאשתו אחרי הלידה לפי תיאום הציפיות שהם יעשו ולפי מה שהיא תבקש ממנו.
אשה שתצפה מהגבר שלה לקרא את מחשבותיה, לפני או אחרי הלידה- תהיה מסכנה מאד.
והפוך- גבר חולה שיצפה שאשתו תקרא את מחשבותיו- יהיה מסכן.)
את מגיבה כאישה נשואה ולכן את לא מבינה את הנקודהביינישית
נשמה, אני יצאתי לדייטים לא מעט.הקולה טובה
ואני זוכרת טוב מאד מה זה דייט ראשון. ומה זה דייטים בכלל.
חוצמזה שאני עדיין בעולם הזה- אני מלוה לא מעט חברות רוקות במיוחד את אלו שאני משדכת וגם מדריכת כלות ולומדת את התחום הזה מכל הכיוונים.
ויותר מזה- אני גם יודעת מה זה להיות נשוי, ועד כמה דבר כזה לא אומר כלום לגבי היכולת שלו להיות בעל טוב או אבא טוב.
נראה לי שאת הולכת 17 צעדים קדימהה-מיוחד
הבעיה היא פחות הציע-לא הציע. מעירים לך באיזה נושא, גם אם אתה צודק במאה אחוז תהיה נחמד תגיד סבבה, הכל טוב ותמשיך הלאה (לא מתכוון אם צועקים עליך או מעירים לא יפה) לא צריך עכשיו להתחיל להיפגע אמר-לא אמר
השיח פה הוא נטו על הציע- לא הציע.הקולה טובה
התוגבה שלו- שלפי הפותחת כעס והתעצבן למשמע ביקורת זה כבר עניין אחר.
בנ"א צריך לדעת לשמוע ביקורת, אני לא יודעת איך הביקורת נאמרה ויכול להיות הפותחת התכונה להיות עדינה- אבל יצא לה לא עדין בכלל.
ועדיין- כעס ועצבים לא נשמע לי תגובה לגיטימית.
אבל שוב- זה לא הנושא ולא העניין.
אמרתי בצורה רגישה ועדינה..ביינישית
אז היוםעוד סתם אחד
דיברתי עם חברה שלי על השרשור הזה, והתגובה שלה היתה: "למה היא לא פשוט אמרה לו שהיא צמאה?". וחברה שלי כן בשלב הזה בחיים של הדייטים, כפי שאמור להיות מובן. אז... כנראה שזו אסכולה שקיימת גם בקרב בחורות רווקות שמדייטות.
בקיצור - כנראה שלאותו בחור מתאימה מישהי בסגנון שונה. אז זה בכל מקרה לא רלוונטי.
היי ביינישיתתתתתת
אני מרגיש שאת לוקחת מאוד קשה טעויות שלך ומצפה מאוד שהכול יהיה מושלם מבחינתך. דיי רודפת את עצמך כשאת לא מצליחה להיות הכי טובה.
זה כנראה עניין של חינוך.
לא צריך לפרש כל דבר ממקום כל כך קשה ולקחת כל דבר כדבר שיכול להחריב עולם.
לכן גם נורא קשה לך לקבל ביקורת וקשה לך כשלא מסכימים עם דעתך את רואה את זה כאילו אמרו לך שאת לא בסדר.
הבחור מצפה ממך כאשה בוגרת שתאמר כשהיא צמאה או כשהיא צריכה שירותים או כשהיא צריכה לשבת.
תארי לך שכל כמה דקות הוא היה שואל את זה היית מרגישה שהוא מתייחס אלייך כמו תינוקת. והוא דווקא רואה אותך כאשה גדולה.
אוליי הוא חושב שאת מתביישת ולכן הוא לא מציע? אוליי האחרונה שיצא אתה הייתה נורא ביישנית ןלא רצתה לשתות כלום בפגישות.
בקיצור אל תשפטי את עצמך כל כך קשה ותייחסי לכל דבר מייד משמעות עמוקה ואישיותית ושורשית.
זה מרגיש כאילו גם את כזו שמאוד כועסת כשמעירים לה. אז אולי קיבלת מראה לכמה דייטים. ואולי זה הזיווג שלך. לא בושה לחזור אני חזרתי לאישתי אחרי יותר מפעם אחת שחתכתי אתה כשהיינו בדייטים עדיין.
שיהיה בהצלחה
דווקא אני מקבלת ביקורת הכי בהבנה ואני אפילו שמחה על כךביינישית
זהו שזו לא הטעות היחידהתתתתת
ואם את היית רגישה ואיכפתית היית שואלת אותו ולא משאירה אותו צמא חמש שעות. ( כן הגיוני שהוא היה צמא בעצמו). אולי לא היה לו כסף לקנות לעצמו? חשבת על זה? איפה הרגישות.? את רואה שבם אדם חמש שעות לא מציע אולי י אין לו כסף? אולי הוא בדק אותך אם כזו שחיה בסרט שרק בנים משלמים על הבנות?
אשתי למשל לא סבלה שהייתי משלם עליה. להפך היא הציעה הרבה פעמים לשלם ולא היה לי חסר כסף.
בקיצור קצת עבודת מידות ובעיקר להקל עם עצמך. לא לשפוט מייד.
ולא לחיות בסרט שאת כל כך רגישה
למה חיכית שהוא יציע אפשר תשובה לזה?
שים לב לתגובה הזו שלהתתתתת
זה משהו שהיא כתבה למעלה.
אני לא חושב שכתבתי משהו שהוא לא בתרבות הדיון.
אני חושב שיש השלכות למהשהיא כתבה ולכן הגבתי בתקיפות. קצת כדי לפוצץ לה כמה בלונים שהיא עפה איתם על עצמה
התגובה לא הייתה מיועדת לך משומה בטעות זה הופנה אליךביינישית
את יכולה לומר מה בדיוק אמרת לוחפש
ממש לא נכון
*צועד*
הבעיה מאוד טכנית! הוא. לא מבין שהיא צריכה!
זה באמת עניין של עבודה לשים לב לזה, ורובנו(הבנים) לא מושלים בזה.
את העיקר לא כתבתגברא
ברור שהיה נחמד מצידו להציע לך לשתות, ואולי זה גם קצת מראה על חוסר בדאגה ומודעות סביבתית. אבל מצד שני הוא לא "ייבש" אותך - את לא אורחת אצלו בבית, יכולת להציע בעצמך.
אבל הדיון הוא לא אם הוא היה בסדר אלא אם את היית, וזה תלוי בעיקר בשאלה איך הערת - האם הערת בתור הארה בונה כדי שלהבא הוא יציע או שהעברת ביקורת והתלוננת עליו.
מסכימה עם ההערה.חלושששש
ובהמשך לשאלה- איך הוא הגיב להערה?
ללא קראתי הכל. אבל יקרה, את צודקת מאוד מאוד!!!!!!דניאל55
כל הכבוד לך שאמרת לו את זה בסוף!!
ןכללל הכבווודדד לבחורים פה שמבינים עד כמה זה מצב והתנהגות נוראית!! ושמש אא בראשם, ישר כח!!
אז ככה, גבר הוא ״מזמין את האשה״ לפגישה ואכן בתור המזמין עליו לדאוג למקום נינוח, נעים מבחינת מזג אוויר, עם שירותים זמינים ולהזמין שתיה.
בעיני, לא שייך שהבחורה תאכל בדייט הראשון אוכל ממש (פסטה וכו או סלט) וגם אם כן, היא אמורה לשלם על זה.
אך על שתייה ואולי מעט כיבוד , הגבר אחראי.
ולא מסכימה פה עם הרבה נשואות שאומרות שגברים לא שמים לב לזה. נשוי זה משהו אחר לגמרי מאשר מדוייט
בתור בחורה (אמנם לא יוצאת עם בחורים, אבל כן עם חברות)חופשיה לנפשי
וכמו שכתבה הקולה הטובה-למה זה שהיא לא הציעה לו לשתות לא נחשב לחוסר רגישות?
כי הוא הגבר, הוא המזמין.דניאל55
הוא אמור לדאוג לה.
בהמשך החיים היא מספיק תדאג לו
בואו נעשה כזה דבר, הבחורה תגיד לבחור איפה נפגשים, היא תבשל בשבילו את האוכל, תביא את השתיה את החדפ, כל מה שצריך... הוא יבוא, היא תשדל אותו לדבר, הרי צריך לעזור לו, הוא מסכן וביישן
היא תספר את הבדיחות, היא תתקשר, היא תיזום, היא תציע נישואים וגם תקנה לו תכשיטים, כדי להשלים את החלום.
בבקשה בנות, אם זה מה שאתן רוצות, תהנו לכן עם הכבשים שתגדלו בציבור שלנו.
אני כבר התחתנתי עם הגבר שלי ברוך ה׳!
רגע רגע רגע, את שומעת את עצמך?הקולה טובה
את טוענת שאם האשה היא זו שתיזום, תציע, תדאג, תקנה, תבשל ותדבר- הגברים יהפכו לכבשים.
אז בעצם את טוענת שהנשים צריכות להיות כבשים???
אני מעולם לא אמרתי שהאשה תעשה הכל.
אני אומרת- יש כללים שנוסחו בימי הביניים- בתקופה שבה אשה היתה רכוש של אביה, ואח"כ רכוש של בעלה.
שבה לא היה לאשה שום רכוש (אלא אם היתה אלמנה או רוקה זקנה)
שלא יכלה להסתובב לבד ברחוב בלי שיצא לה שם רע אלא רק עם ליווי.
ויש אנשים שמתעקשים להשאיר את הכללים האלו גם לתקופתנו.
(זה לא חוקות הגויים בכלל?
)
למרות שכיום יש לאשה רכוש משלה, יכולת להסתובב לבד בלילה ואפילו שומו שמיים- השכלה ויכולת לחשוב מחשבות עצמאיות וחינוך לעצמאות ולא רק חינוך איך להיות רכוש ראוי.
אז למה להתעקש להישאר עם אותם כללים דביליים?!
למה להתעקש שהאשה תהיה כבשה והאיש יהיה זאב?
שכל אחד יעשה את ההשתדלות שלו ואת היכולת שלו.
שכל אחד ילך לקראת השני ויגדיל ראש.
ושכל אחד ידאג גם לעצמו ולא יצפה מהשני לקחת עליו אחריות.
הוא לא אבא שלה והיא לא ילדה קטנה.
היא יכולה לדאוג לעצמה לשתות ולא למות בצמא מתוך איזה אידיאולוגיה טפשית.
את כל כך צודקתחופשיה לנפשי
חזק וברוךתתתתת
כפיים לקולה!אלעד
עלית על הנקודה
בנות נהנות לחוש תלותיות ומחוזרות
וזה בהכרח בא על חשבון היכולת להיות יוזמת ואקטיבית
לא שופט לכאן או לכאן,
אבל זה חומר נהדר לשרשורים בלנ"ו
מסכימהנקודה טובה
אני שומעת את עצמי.דניאל55
אני חושבת שלנשים יש תפקיד משמעותי בעולם
ולגברים יש תפקיד משמעותי בעולם
ואני לא חושבת שאף אחד מהמינים צריך לקחת את התפקיד של השני.
עכשיו, גבר הוא המזמין לדייט ולכן עליו לדאוג לכל הדברים האלו- בעיני.
כשהוא לא עושה את זה, בעיני , הוא לא עושה את תפקידו כראוי.
עדיין, הבחורה יכולה לדאוג לעצמה להכל ויעידו פה המכירים אותי שאני אשה ממש לא חלשה או תלותית, ממש לא.
ואני בהכרח יוזמת, אקטיבית משכילה, עם משכורת וכו.--- זה לאלעד שהגיב פה גם.
והבחורה יכולה להביא איתה מים ולשתות ולהגיד שיש לה להתפנות וללכ לאן שבא לה ויכולה גם ללכת תוכדי הדייט אם לא נעים לה ולא היא לא צ ר י כה שידאגו לה, אבל היופי בקשר, זה בדיוק זה שהיא ל א צריכה, אבל עדיין לגבר יש את תפקידו והוא עושה זאת מתוך היותו הגבר המזמין.
ולשאלתך, אם אבוא לחברה ולא תציע לי שתיה... זה לא נעים בכלל. ברור שאני יכולה לשתות לבד, עדיין, זה ממש לא נעים.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^אהבה בתענוגים
כל מילה.כמעין הנובע
ועדיין היא ילדה גדולהחופשיה לנפשי
ושוב-עדיין אין לי ניסיון בנושא ואני מקווה שהדעה שלי תשאר אותו הדבר
הגזמת מאוד636
הבחורה לא צריכה להיות פסיבית וגם לא הגבר. קשר משמעו שת"פ בין הגבר והאישה. במקרה הנ"ל הבחורה יכולה לדבר ב"ה יש לה פה.
חחחחחח........^^^^^^^^^
דוסית גאה!
בטח בסדרשאולי18
אני חושב שטעית636
אפשר להציע מיוזמתך אם את צמאה, הבחור לא קורא מחשבות ולא אמור לקרוא מחשבות.
את בסדר גמור*שלי*
אני לא אוהבת את הצד הזה שמחכים למשהו כאילו..הפי
כאילו לא יודעת זה מוזר לי
הלואי....טוביה2
אבל אם אנחנו מחפשים שותף לחיים - אז להזכיר כאן לכמה אנשים - עיקר המשאבים המושקעים הם הכוכות הנפשיים והזמן ולא הכסף קטן שאתה מוציא על הבחורה (חצי ממה שמשלמים בבית קפה - החלק ׳שלה׳ בדרך כלל שווה פחות משעה עבודה) בטח אם זה להסתובב שאז זה בקבוק שתייה וחבילת עוגיות
אני מתחברת רק לחלק מהדברים שאמרת.. לא הבנתיהפי
זה נראה לי המשך טיבעיטוביה2
לצערי הנורמות הקימות היום יוצרות מצב שבו אם בחורה היא "לא בישנית" אז היא מתפדחת ואם הבחור לא שם לב ברמה קיצונית כזו אז זה בעיה
מה המטרה שלך בשרשור?פינגו0
אם את שואלת אם זה אמור להפריע - התשובה היא שזה סובייקטיבי!
וכמו שברור מדברייך, שאת מאלה שזה מפריע להן.
(אם כי אני ממליץ תמיד לדון לכף זכות:
למשל קרה לי כמה פעמים, שרציתי להוציא אוכל ושתיה,
אבל אופן הזרימה של הדייט לא איפשר לי להוציא.)
אם בכ"ז זה מפריע לך כ"כ - אז תעשי מה שצריך לעשות כשמפריע דברים..
תודה על כל העצות! רק הארה קטנה..ביינישית
אני חושב שזה תלוי איך את רוצה שהזוגיות שלך תיראהלא אירא רע
אם את רוצה מערכת יחסים שבה הגבר הוא המוביל והמחליט (כמו שכמה מהמגיבות פה כתבו שהן רוצות), אז היה כדאי לחתוך על זה.
אבל אם תרצי חיי נישואין עם אחריות משותפת - אז למה שתצפי שהוא ייקח אחריות על הצרכים שלך בלי שתביעי אותם? את אישה בוגרת, ויכולה לדאוג לעצמך.
אולי את חושבת ש"רגישות לזולת" זה לזהות מה מפריע לשני גם בלי שיאמר, אבל זה רק אחרי שאתה יודע שהדבר אכן מפריע לה (אחרי ששיתפה והביעה את דעתה, או אפילו רמזה על כך), ולא כאשר אתה צריך לנחש את זה ללא שום מידע מוקדם.
אני אישית ממש לא הייתי רוצה שבת הזוג שלי תנסה כל הזמן לנחש מה מפריע/חסר לי ותשאל "אולי אתה צריך לשירותים?", "אולי אתה רעב?", "אולי אתה צמא?", "אולי כואבות לך הרגליים ואתה רוצה לשבת?", "אולי אתה עייף ורוצה לישון?", "אולי חם לך ואתה רוצה להיכנס למקום ממוזג?" וכדומה (בכוונה הבאתי הרבה דוגמאות כדי שתראי שאין לדבר סוף).
אני מכיר זוגות כאלו, אך לדעתי זו "פולניות" לשמה, ואצלי זה מתפרש כשליטה בבן/בת הזוג או הקטנה שלו/שלה. לכן כמו שלא הייתי רוצה שיתייחסו אלי כך, אני גם לא אתייחס כך לבת זוג פוטנציאלית.
בנוסף, כמו שרבים מהמגיבים כתבו, עצם זה שלא הבעת את רצונך למרות שזה הפריע לך, מבטא "פולניות" גדולה עוד יותר (ממש כמו הקלישאה "אם אתה לא יודע מה מפריע לי, אני לא מתכוונת לומר לך").
אם זה מה שמתאים לך בחיי הנישואין - סבבה (ואני אומר באמת, לא בזלזול. יש אנשים שזה מתאים להם).
אבל אני אישית לא הייתי רוצה לחיות כך... אם מישהי הייתה מעירה לי על דבר כזה, ממש לא הייתי נעלב, אלא מבין שאנחנו מחפשים מודלים שונים של חיי נישואין, ונפרד בנימוס.
גם אם היא רק היתה מעירה ולא חותכת, ייתכן שהייתי חותך על עצם זה ששתקה במשך 4(!) פגישות ארוכות למרות שהפריע לה. זה לא הקשר שאני מחפש. אני מצפה מבת הזוג שלי להיות כמו חברה טובה ולשתף אותי בכל דבר ולא "לשמור בבטן", בפרט אם זה דבר כל כך טריוויאלי ולא מביך כמו לומר שהיא צמאה.
לסיכום, יש כאן 2 נקודות בעייתיות בעיני:
1. עצם הרצון שלך שבן הזוג ינחש מה מפריע לך
2. זה שלא שיתפת ואמרת לו מה מפריע לך.
ושימי לב שכתבתי "בעיני", כי בך ובהתנהלות שלך אין כל פגם, אבל זה פשוט לא מה שאני מחפש (ומסתבר שגם רבים מהמגיבים האחרים הם/הן כמוני).
לילה טוב, ומאחל שבע"ה תמצאי את הזיווג הנכון והמתאים לך!
תודה אמן!ביינישית
אשריך לא אירא רעתתתתת
הצורה שבה אמרת את הדברים שהרבה פה ניסו לומר בדרכים אחרות היתה הרבה יותר קלה להתקבל אצל בינישית כך זה מרגיש..
מאוד פוליטיקלי קורקט וזה מעולה לפעמים.
אני קצת יותר חד וחותך.
מצטער בינישית אם נפגעת מהדברים שלי. רציצי שיובנו ולא יסוננו...
סליחה ומאחל לך שתמצאי את שלך וגם אם זה אומר לחזור אליו שיהיה לך כוח..
כל טוב
תתתתת עכשיו אתה מבין על מה אני מדברת?ביינישית
תודה
לא אירא רע
הצילוו!! שמישהו בישיבות יחנך אותם להתחשבות בסיסית גם בצרכיםדוסית גאה!
הגשמיים!!
תודה!!!דניאל55
הצילו!!עוד סתם אחד
שמישהו ילמד אותן באולפנות להיות אסרטיביות ושפויות, ולהגיד מה הן רוצות וצריכות, ולא לצפות שנחליף להן טיטול!!
יצא לך להחליף למדוייטת טיטול?? 
אלעד
אחרי שאמרו ליעוד סתם אחד
שאני בררן מדי כשאני פוסל על סמך גיל...
אני אסרטיבית ושפויה, תשאל את ארוסי,דוסית גאה!
פשוט אתם הבנים צריכים להיות רגישים וערים לצרכים בסיסיים ולהפגין ג'נטלמניות בסיסית כחלק מהחיזור...!!!
אין לי שום בעיה לומר לו שאני צמאה, להיכנס לחנות לקנות מעצמי ולשתות. אבל זה לא אמור להיות כך.
בושה לבחור שאני צריכה לומר לו שאני צמאה אחרי ארבע שעות בדייט.
^^^!!רב מג של מילים
לא מסכים איתך636
מי קבע שזה אמור להיות כך? מאיפה ההחלטה השרירותית הזו? וכן תתפלאי לשמוע לא כולם גדלו על אותם מוסכמות. ב"ה יש לך פה ואת יכולה להשתמש בו.
עוד פעם, זו לא הנקודה,דוסית גאה!
יש לי פה, די גדול, ואני משתמשת בו ועוד איך...יש לי גם כסף ואני יכולה לשלם על עצמי ועליו, העניין הוא שמטבע העולם הגבר הוא זה שצריך לדאוג לבחורה ולחזר אחריה. גם אם העולם נהיה משוגע ורוחות זרות מנסות לבלבל את התפקידים.
מי קבע שזה כך? כל השנים זה התנהל כך, שהגבר מבקש את יד הבחורה, שהוא מחזר, והוא דואג לה. הגבר הוא זה שמכניס את האשה לביתו!! וחלק מהדאגה והחיזור זה לספק צרכים בסיסיים.
הבנו שזה מה שאתן מחפשות...געוואלד
א. לפי השרשור הזה אפשר לראות שהגישה הזו תגרום לפותחת להפסיד הרבה בנים איכותיים. וזו זכותה כמובן.
ב. כשאומרים לא לבוא עם רשימות מכולת, מתכוונים בדיוק לזה.
א. כדאי שהרבה בנים איכותיים ישפרו את עצמם בקטע הזה.דוסית גאה!
ב. זו לא רשימת מכולת, זו רצון ובקשה פשוטים מאוד.
מילא לא להיות מודעים לזה, אבל אחרי שמעירים לך תקבל את הדברים ותחשוב איך יכולת להשתפר. אל תפגע מזה.
(בהנחה שההערה הייתה עדינה ומכבדת).
דוסית גאה! בול מה שחשבתי כשפתחתי את השירשורביינישית
כדאי שהרבה בנים איכותיים ישפרו את עצמם בהרבה תחומים.געוואלד
אז מה. אז אתן לא מקבלות בנים מושלמים. זה חידוש?
לגבי ההערה אני מסכים לגמרי, אבל לא שמענו את הצד שלו. אי אפשר לשפוט ככה.
סליחה על ההערה (לא התאפקתי)אהבה בתענוגים
ב. לא קשה בכלל למצוא בחור איכותי שגם יודע את תפקידו. אפשר להתווכח על זה, אבל זה מבחן המציאות בתכלס...
ג. זה בדיוק ההבדל בין רשימת מכולת לעילה מהותית. (והכי קל לפתור כל סיבה בטיעון הזה)
אבל זה בסדר, כל אחד יעשה מה שהוא בוחר ומה שהוא חושב.
אבל מי שלא רוצה לתת יד לפמיניזם, הוא יצטרך קצת להשקיע בשביל זה. ובזה להוכיח שבאמת דעתו לא נוחה עם השיבוש הזה.
נכון, זה לא תמיד נח להשפיע, לא תמיד נח להיות מושפעת.
אבל זו המערכת המתוקנת. (לדעתי? - בשבילך)
וחיזור מתחיל לפני החתונה... בדיוק כמו שכל שאר הדברים נבדקים לפני החתונה.
כשאישה לא יכולה להוציא על עצמה, היא מחפשת בעל.
כשאישה יכולה להסתדר לבד, היא אסרטיבית, משכילה, והיא בכ" ז רוצה להיות מושפעת, היא מחפשת איש. היא בוחרת בזה. וכדאי שתעריכו את זה. (וב"ה שלא חסר כאלה שמעריכים את זה)
אל תקראי לי בעלי.
געוואלד
ב. לא קשה? אז בכבוד... מבחן המציאות, כמו שאמרת. וזה בכלל לא שייך להאם זה קשה או לא. בחורים הם לא סחורה שמונחת על המדף ואת צריכה לבחור את המוצר הכי טוב. את נפגשת עם בן אדם ובודקת האם הוא יכול להיות בעלך. וזה שהוא לא יודע את תפקידו - לדעתי - זו לא סיבה. הוא לא יודע - תסבירי לו.
קראתי לזה רשימת מכולת כי לא נראה שיש כאן ניסיון להכיל, ללמד זכות, ללמד, להסביר את הצורך. אני רואה כאן סעיפים שצריך לסמן ב-וי, ואם לא - לחתוך. בעיני זה מעיד על חוסר מוכנות לעבוד. וזה הרבה יותר בסיסי לזוגיות מאשר תפקידי האישה והגבר.
בכלל לא נכנסתי למה הייתי עושה במקום הבחור הנ"ל. רק לגישה שלה, כשהוא לא מתנהג כמו שהוא מצפה ממנו.
הנקודה היאגעוואלד
השאלה היא מה עושים כשהצד השני לא עונה על ציפיות - האם פוסלים, או מדברים, או מבליגים.
אה, אתה פשוט לא ממש ברור שםאהבה בתענוגים
מעבר לזה שזה אנטי סוציאלי, זה לא גברי בעליל כשזה במפגש אישה מול גבר.
ויש מצב שהם איכותיים ביותר, אבל פה הם טועים (לדעתי ולא רק) ואולי גם מתעקשים להישאר בטעות שלהם, או שפשוט זו גישה שלהם שעם כל האיכות שלהם (בלי לזלזל בה), לא מתאימה לכל אחת. יו נואו.
ולכן, אם כך, ואם זה אידאל או משהו כזה, היא לא מפספסת אף איכותי כזה, גם כי זה פשוט לא מתאים לה, וגם כי ב"ה שיש מספיק כאלה.
כאלה שהם לא פמיניסטים, ולא רק במה שנח להם. וזה אפילו טבעי אצלם.
מי שרוצה אישה שמוכנה להיות מושפעת (בין היתר זה אומר שהיא לא מקיימת איתו כל יום מלחמת כוחות)/, שיהיה מוכן להשפיע בעצמו. גם כשזה על חשבון הכיס שלו. (וגם לנו לא נח שהוא צריך להוציא מהכיס שלו, אבל למען המטרה הנעלה הזאת, אנחנו מוכנות סוג של לחשוק שפתיים, ולפרגן את המקום הזה.
באמת, גם בשבילנו זו עבודת המידות. במיוחד לכאלה שלא באמת צריכות, אלא רוצות את זה מבחירה.)
באמת לא קשה למצוא בחורים איכותיים שיודעים את התפקיד שלהם בתור גברים. יצאתי עם לא מעט כאלה.
ולא שייך פה "בכבוד", עם כל הכבוד יש עוד כמה נתונים שצריכים להתאים בלי קשר לאיכות שלהם. ואולי גם זמן, ומוכנות נפשית להתחתן.
אני מסכימה איתך שאפשר וצריך להכיל מישהו שעוד לא נמצא שם.
השאלה אם הוא לא נמצא שם כי הוא חושב שהוא לא צריך להיות שם, או שהוא לא נמצא שם כי הוא פשוט עוד לא נמצא שם. (וגם את זה לא כולן חייבות להכיל. כל אחת עובדת לפי כוחה. ומותר לה וזכותה להחליט שאין לה כוחות לזה כרגע...)
ואני מסכימה שלא צריך להאשים את מי שעוד לא נמצא שם.
ושאנחנו מחפשים בן אדם, כזה שטועה ושמחים בזה שיש על מה לעבוד.
(שוב, לא תמיד העבודה משתלמת או שלא תמיד יש כוחות לעבוד את העבודה הספציפית הזאת. וזה בסדר...)
מסכים לחלוטין עם כל מילה ומילה.געוואלד
שיש כאן הרבה בחורים שכן דואגים, הרבה יותר ממה שבנות חושבות. אבל הדאגה הזו מתבטאת באופן אחר, ולכן אני חושב שהעיקר הוא לדבר.
למשל, דיברו למטה על לשאול את הבחורה האם היא הגיעה הביתה. יש בנים שדואגים לצרכיה הבסיסיים ע"י זה שהם *לא* שואלים (כי זה ילדותי בעיניהם, כי הם מפחדים לפתח אצלה ציפיות, ועוד ועוד).
ואם מישהי תחשוב שהוא לא דואג לה ולכן תחתוך, זו תהיה טפשות (לדעתי). היא צריכה לשאול, ולגלות שהוא בעצם כן דואג לה, ולכוון אותו למעשים הנכונים.
זה עובד גם הפוך: כשבחורה נותנת לבחור לשלם, ועושה את זה כדי שיתפתח משהו, לפעמים הוא עלול לחשוב שהיא עושה ההפך. לכן, שוב, הפתרון הוא עין טובה, בירור והכוונה.
להגיד 'זה התפקיד שלו ואם הוא לא עומד בו אז נחתוך' - זה מעיד, לדעתי, על חוסר הבנה בסיסי של מה זו זוגיות.
(אישית אני כן משתדל מאוד להביא אוכל ושתיה, וגם לשאול את הבחורה האם היא הגיעה הביתה.)
לגבי הבחורים שלא קשה למצוא, ברור שיש עוד כמה דברים שצריך לחפש... ולכן אני אומר שלא נכון להציג את זה כאילו יש לכל אחד/ת מבחר אין-סופי והוא רק צריך לבדוק את המוצר הכי פחות פגום ולקחת. כי זה קצת נשמע ככה, כשאת אומרת משפט כזה.
בסך הכל, אין לכל אחד/ת יותר מדי מבחר. וצריך להתרגל לעבוד ולנסות ולדבר, במקום לפסול (לא מדבר על אף אחד ספציפית כמובן).
"בלבול התפקידים"עוד סתם אחד
הפנטזיות שלך על איך "כל השנים זה התנהל" אינן מחייבות אף אחד, ויתר על כן: גם אם זה באמת התנהל כך כל השנים זה לא מחייב אף אחד. כשתתלבשי כמו שהתלבשו לפני 100 שנה ותדברי כמו שדיברו לפני 100 שנה - אז נדבר. כל עוד את מוכנה לגבי כל פן תרבותי אחר שלך להשתנות, אין שום סיבה בעולם שדווקא הכללים האידיוטיים הללו יישמרו בקפדנות.
כמובן - אם זה מה שטוב בזוגיות שלכם - שיהיה לכם לבריאות. אני מקווה רק שהוא מרשה לך לשמור על חשבון בנק משלך (כי פעם פשוט לנשים לא היה. וגם לא היתה להן זכות בחירה).
זכותך לחשוב שאלו כללים אידיוטים.דוסית גאה!
דעתי בעינה עומדת. אני חושבת שזה מה שנכון.
סבבה,עוד סתם אחד
וכפי שראית כאן - הרבה בנים והרבה בנות שותפים לתפיסה שונה משלך. כך שלהגיד שזה 'לא בוגר' או 'לא בשל' לנישואין או 'לא מבין' מהי זוגיות - זה חרטא. זה אולי לא מתאים לך. כאמור - שיהיה לך לבריאות, אבל זה לא אומר דבר על מה הוא צריך לעשות או לחשוב, או על מה שצריך בישיבות ללמד או לחנך אליו. זה אומר בסך הכל שאת מחפשת מישהו שחושב אחרת.
אגב - ממש תודה על האישור. עכשיו אני רגוע, כשאמרת שזו זכותי לחשוב שאלו כללים אידיוטיים. שנתי תערב עליי בשבת הקרובה בעז"ה. מקווה שגם לך.
הי עד פה, את תצטט מילים שלא כתבתי.דוסית גאה!
לא רשמתי שזה לא בוגר, לא רשמתי שזה לא בשל ולא רשמתי לא מבין.
(מדהים אותי איך אתה מתנגד מחריפות, אפשר לחשוב מה אמרתי, שזה דבר בסיסי שגבר ידאג לבחורה ויחשוב על צרכים בסיסיים??? לי בכ"א נמאס לדון בזה, הלכתי.)
כנראה בלבלתיעוד סתם אחד
בין מה שכתבת למה שאחרות פה כתבו, שזה פשוט שטויות במיץ. סליחה על הטעות.
בכל מקרה - לא "גבר" צריך לדאוג ל"צרכים הבסיסיים" של בחורה, אלא בני זוג צריכים לדאוג לצרכים של הצד השני; ובכל מקרה כשאחד הצדדים לא עושה את זה - מותר להעיר לו, לא להתעצבן בפולניות בשקט ולצפות שרוח הא-ל תנחת עליו ותבשר לו את הצורך של הצד השני.
כל השנים זה התנהל כך?636
נניח שזה נכון, לא כל מה שהיה אז תקף להיום. פעם גם ההורים שלך היו קובעים לך עם מי להתחתן וברוב המקרים לא היית נפגשת בכלל עם החתן לפני החתונה.
הגבר והבחורה צריכים לחזר זה אחר זה, זה לפחות מה שאני חונכתי אליו. האישה לא צריכה להיות פסיבית.
עם הגישה שלךברקת
הרבה בנות יישארו רווקות, לא רק הגבר צריך להיות אקטיבי ואנחנו לא צריכות להיות פסיביות. אני רוצה להאמין שלא התכוונת לזה אבל כך זה משתמע. גבר ואישה צריכים לחזר אחד אחרי השני ולא רק הגבר.
צאי מנקודת הנחה שהרבה בנות קוראות את מה שאת כותבת וחלק גם יפנימו את זה.
אבל היא צודקת!!!דניאל55
וטוב מאוד מאוד שהיא כותבת על זה והלוואי וזה ישפיע על עוד בנות
וגברים יבינו שאם הם רוצים להתחתן הם פשוט צריכים להיות.... איך קוראים לזה... נו.... לא משהו שמצוי היום.... אהה...
ג ב ר י ם
אישה ממש לא צריכה לחזר אחרי הגבר!! ממש לא
היא יכולה להראות לו הערכה, להחמיא על יחס נעים מצידו אבל ממש לא לחזר
הומור לא הצד החזק שלךברקת
שיש קשר בין זוג זה קשר שצריך לבוא משניהם ואני כותבת את זה בתור נשואה. א"א שרק צד אחד יחזר ויהיה אקטיבי וצד שני יהיה פסיבי זה לא עובד. אתם מדברים על מציאות של עולם מושלם ותתעוררו כי אתם לא חיים בעולם מושלם. אם בנות ימשיכו להיות פסיביות ורק ינסו לגרום לגבר לחזר בעיית הרווקות אצלנו תגדל עוד יותר. בעלי ואני דיברנו על זה שאם הייתי פסיבית כנראה שלא היינו מתחתנים.
יש לי הצעה בשבילךפינגו0
כי בתכל'ס, ככה אתן רוצות שנתנהג אליכן.
מי יוצא לדייט, ולא מציע ללכת לבית קפה או מסעדה?מביט קדימה
תפנימי...העולם הולך ומשתנה...חלושששש
עצם זה שהוא חתך על הערה כזאת מראהלשם שבו ואחלמה
וזה עצמו סיבה טובה לחתוך.
חסך לך
רק לא הבנתי למה הוא צריך להציע לך יותר משאת תציעי לו
אתם אמורים לדרוג אחד לשני, תביאי איתך מים, תקני לעצמך, בעל זה לא אפוטרופוס
אל תשפוט מהר מידיצריך עיון
זה לא נקרא לשפוטלשם שבו ואחלמה
אני רק ציינתי תכונה שלילית שהכותבת מתארת
היא אחראית על נכונות התיאור שלה
...חפש
לך תדע איך בדיוק היא אמרה והעירה לו...פאז
כי היא חיה עוד בתפיסה "המסורתית'...חלושששש
אני אישית לא חושבת שזה נכון לצפות , אבל זה מה שמקובל, לפחות היה ...
לתפיסה השויונית היתרונות והחסרונות שלה כמו גם התפיסה 'המסורתית'..
דעתי האישית שלא זה טוב ולא זה אלא איפשהו משהו באמצע...
אני חושבת שההתקפה עליה קצת מוגזמת...
לא בריא לחיות בגישה שחייבים לךצריך עיון
אבל בכללי בחיים לא טוב לדרוש מהזולת דברים שלא באמת חייבים לך
כן, אבלחלושששש
זו אחת הדרכים שלה לבדוק את התכונות שלו: התחשבות, רגישות וכו
תכונות יסודיות חשובות לחיי נישואין טובים לכל הדעות ( נראה לי)..
אפשר לחלוק אם היא צודקת או לא.
אנשים נתפסו חזק מדי לעניין ההוצאה שלו לטעמי.
התמיהה עליה לא באה כביקורת אלא כהבעת דעהלשם שבו ואחלמה
הרי אנחנו לא מכירים אותה וזה לא משהו אישי
והיא? היא לוקחת בחשבון שזאת אולי גם אחת הדרכים שלו לבדוקותן טל
את התכונות שלה: התחשבות, רגישות וכו'.. - ושהוא ציפה שבאיזה שהוא שלב היא תציע שאולי ישתו כי תראה דאגה לו, ושלאחר מכן כשהיא לא הציעה הוא למשל נפגע?
לא קשור דווקא להוצאה כמו שזה קשור (לפחות ממה שאני הבנתי שטענו כאן) לעניין שאם יש קטע של "דאגה" - אז אין סיבה שהוא יהיה חד צדדי... גם האישה יכולה לדאוג לאיש.
נכון, זאת ה"תפיסה המסורתית" אני לא מכחיש. ואפילו "מותר" לה להחזיק בתפיסה הזאת (Tבל אגב - הכי מצחיקות הנשים שמחזיקות בתפיסות המסורתיות איפה שמתאים להן אבל איפה שלא אפשר לראות פתאום את הפמיניזם שלהם פורץ..אז גבירותיי - אם אתן מאמינות ב"דרך המסורתית" אל תאמינו בה רק כאשר זה נוח לכן, ואיפה שלא נוח תשנה כאוות נפשכן
זה קצת נותן טעם לפגם.
מסכימה אבל גם בנים עושים את זה.חלושששש
איפה עושים? אשמח באמת לדוגמה...ותן טל
כי נראה לי שהיום השיח הפמיניסטי יותר מידי השתלט על חיינו אבל בצורה הכי מוזרה שלו - פמיניזם שיודע לגייס גם את "התפיסה המסורתית" לשירותו כאשר זה נוח לו (דוגמא קטנה - פמיניסטיות שמאמינות בכל לב בחזקת הגיל הרך ובכך שאמא היא יותר אמא לילד שלה מאשר האבא הוא אבא לילד שלו...)
איפה לא?חלושששש
שתשלם על עצמה בדייטים
שתבשל
שתנקה
שתלד ותגדל ילדים
...
להמשיך?
מוזמן לחלק מה פמניסטי ומה שובניסטי...
העידן פמניסטי שלא באמת מוותר על החובות השובניסטיים דורש מהאישה להיות אשת אשכולות.
אני מבתים רבים שאני מכיר רואה בישולים הדדייםותן טל
ניקיונות הדדיים, פרנסה הדדית, גידול ילדים הדדי (לידה לא יכולה להיות הדדית כי בנתיים רק לאישה יש רחם
)
המציאות שאת מתארת אולי מתאימה קצת יותר לדור הקודם (שאז יש גברים שבאמת הרגישו כמו "שייח טורקי" כמו שהגדירה לי לפני כמה שנים אישה אחת באמת "מהדור הקודם") - בדור הצעיר? אני רואה הרבה הרבה הרבה יותר שותפות והדדיות ופחות "קביעות" של הגבר מה האישה תעשה ומה לא. לפעמים באופן טבעי הדברים מתחלקים ככה שכל אחד עושה את מה שהוא מוצלח יותר בו, אבל לא מתוך תפיסה מסוימת פמיניסטית או שוביניסטית).
ותן טל, איפה אתה?חלושששש

אני מבשל. אני מנקה. אני מאוד אוהב (בתיאוריה) לגדל ילדיםותן טל
(ויש טוענים שאני אפילו אהיה מוצלח בזה, והמבין יבין. בדיחה פרטית) וכו' וכו' - ותאאמיני או לא, בכל זאת, בכל הדייטים שהיו לי עד היום או שקניתי מראש שתייה או ש(ופעמים גם וגם) הצעתי ללכת למקום לשתות/לאכול והבעתי נכונות במקרה של קנייה, לשלם - כן, אני מודה, גם ני עדיין חלק מכל משחק המינים הזה
.
אבל בין זה לבין זה שאני מאמין שדברים יכולים להתרחש גם אחרת, המרחק גדול
הדדי הדדי אבלחלושששש
כמה גברים אתה מכיר שבאמת מתחלקיםנחצי חצי ( אבל באמת) בניקיונות, בבישולים, בגידול הילדים??.. גם אם עוזרים, הם עוזרים, עיקר העול על האישה. גם הפרנסה כמעט חצי חצי,
לידה- רק האישה
הריונות וסיכון חיים- רק האישה
הנקות- רק האישה!!!
אז מה אתם בוכים???!!!
לפחות ברווקות תנו למסכנות להרגיש קצת טוב..
חחחחח אז תגידי שזה מה שאת רוצה
שניתן ל"מסכנות"ותן טל
להרגיש קצת טוב 
ההיפך..דווקא בגלל שאני ממש מעריך אותן אני מאמין שהן הרבה יותר גדולות מה"מסכנות" הזה.
ולא יודע... אני לא מאמין ב"עזרה". אני מאמין בשותפות. וגם אם לא תמיד זה ככה אני שואף שבבית שלי זה יהיה ככל האפשר ככה. יש דברים שבאמת רק אישה יכולה לעשות אבל רק בגלל שזה פיזיולוגי - אני לא יכול להרות, אני לא יכול ללדת, ואני לא יכול להניק (אני כן יכול להכין בקבוק מתמ"ל ולהאכיל. אני אפילו יכול להאכיל את התינוק בלילה מבקבוק חלב אם אם הוא שאוב מראש במקרר וכו'...) - אבל בשאר הדברים? אני מכיר בתים שבהם בעיקר האיש הוא המבשל כי האישה לא אוהבת את זה/לא טובה בזה/אין לה זמן. אני מכיר בתים שבהם האישה ממש לא שוטפת ריצפה אלא בעיקר הבעל והילדים הגדולים. אז אולי בזמן הזה האישה תקפל כביסה אבל גם זה מלאכה שגם האחרים יכולים לעשות ועושים...
אני לא "בוכה" - אני בכיף אשמח לפנק הן את אישתי והן את מי שאני יוצא אותה (מודיע מראש - את אשתי יותר! כי מי שאני יוצא איתה לא בטוח שאני אתחתן איתה
אבל גם לה אני "מוכן" להעניק
) . בעיקרון הצגתי כאן דרך התייחסות אפשרית. כמו שכתבתי כבר - אני עצמי אל פעם נוהג גם אחרת, כמו "פעם" או איך שלא נקרא לזה.
יש לך דוגמה לגבי פיסקתך האחרונה?כמעין הנובע
נתתי בהודעה לאחר מכן.ותן טל
לא רואה בזה לגמרי פמינזםכמעין הנובע
כמובן שזה לא. רק משתמשות בזה לצורך זה.ותן טל
אגב הזכרת לי,כמעין הנובע
כאילו מה?? איפה האבא? איפה המשפחה כולה? או שכבר דוגלים רק במשפחות חד הוריות?
אפילו המדינה בלי לשים לב מטפטפת לנו על הריסת המשפחה לכאורה. דחיקת האבא מאחור. למה? כי הוא בן ואבא. יש כל קשר בינו לבין התינוק?
זה פשוט הפריע לי ברמה שבאלי ללכת לשם, למחוק את המילה "אם" ולרשום "הורים"/ "לאבא, אמא".
זאת הדיוק התפיסה שמעציבה אותי כגבר.ותן טל
וזה חדש לך?ה-מיוחד
התשובה שעניתי לעצמי כילד. אבא לא צריך שיעזרו לו להוריד את העגלה, אמא כן

וואו. אני ממש איתך. לא חשבתי על זה. וזה נמצא בכל מקום!!!ציפי כהן
התרבות שלנו מאוד מאוד מחנכת ל"אם ותינוק" ולא- "הורים ותינוק" או אפילו- "משפחה שבה אבא שומר על התינוק ואמא לומדת/עובדת" למשל.
עד כמה סוגי משפחות אחרות לגיטימיות בחברה שלנו או בתרבות שלנו בכלל?
האם אנחנו פתוחים לראות שיש גם אפשרות אחרת? שאבא יהיה שותף מלא בגידול הילדים ושמירה עליהם?
שלא יהיה מוזר שהוא יושב בגן המשחקים יחד עם הילדים?
שלא יהיה מוערך שהוא "עוזר לאמא" אלא יהיה שותף מלא?
זה נמצא כבר, והרבה, וזה מדהים ומיוחד (לדעתי בציבור הדתי לאומי זה נמצא יותר מאשר בשאר הציבורים)
ועדיין- יש תרבות שבה אם ותינוק זה המסר העיקרי.
עוד רחוקה הדרך ל"אבא ואמא ותינוק" או סוגי משפחות אחרות.
זה נכנס למקומות הקטנים.
ויפה שהסבת את תשומת הלב לכך.![]()
זה לא עניין של דרישה. זה עניין של אופן חיי זוגיותכמעין הנובע
אשמח אם תקראי ותגיביהרוזן!
זוגיות היא מפגש בין שני אנשים שונים, מרקע שבד"כ שונה, עם הרגלים שונים, ותפיסות שונות.
לדוגמה, בבית של אמא שלי, חדר ההורים הוא מקום אסור לכניסה לילדים, המקום הפרטי והשקט שלהם (עד היום... את מספר הפעמים שבהן הייתי במקרה ולכמה דקות בחדר השינה של סבא וסבתא מצד אמא, אפשר לספור על יד אחת - וגם זה, לדקות ספורות בלבד... בקושי יודע איך הוא נראה. בטח לא, איזה רהיטים יש בו, וכדו'...). ואילו אצל אבא שלי, חדר השינה של ההורים הוא מרכז הבית השני, אחרי הסלון. כל הזמן נכנסים לשם, יש משחקים וכדו' שמבחינה מעשית אפשר לשחק רק שם. אחת התמונות הקבועות אצלי בראש מהבית של סבא וסבתא מצד אבא, זה השמלה של סבתא שלי שתלויה על הארון בחדר השינה שלה...
כשאמא שלי היתה בפעם הראשונה בביקור בבית של אבא שלי, אמא שלו הזמינה אותה להיכנס לחדר השינה שלהם. אמא שלי חזרה אח"כ הביתה, ואמרה לאמא שלה (מקווה שהובנתי, עם כל ה"איא של"...) - אני חושבת שהם ממש רוצים שאני אתחתן איתו, הם הכניסו אותי לחדר השינה שלהם!...
אז קודם כל, גם השאלה על דאגה לצרכים יכולה להיות עניין של הרגל מחשבה. כמו שאפשר לראות אפילו בשרשור כאן, לאנשים יש ציפיות שונות בתחום - בעיני חלק מהבנות, זה יכול אפילו להעליב אם דואגים באופן שתיארת, ויש הפוכות, כמוך.
יכול מאוד להיות, שהציפיות שלו הן שונות, והוא חושב שזה עלול להעליב אותך אם ישאל אותך אם את צמאה.
אני אצייר רגע, לצורך הדוגמה - אולי זה מוקצן וזה לא מה שקרה, אבל להמחיש את הרעיון. יכול להיות בן-אדם במצב דומה לשלך, 4-5 פגישות, יושבים בשמש, וכו'. כנזכר, הוא לא היה צמא - נניח שמדובר באדם שלא שותה הרבה... אבל הוא חושב על זה, שבטח רוב האנשים שותים יותר ממנו. וחצי מזמן הפגישה, הוא יושב ושואל את עצמו - מה זה, איך היא לא צמאה? יושב חצי מהפגישה, והמוח שלו רק עסוק בשאלה, איך להציע לה לשתות, בלי שהיא תרגיש שהוא דואג לה כמו ילדה קטנה ותיפגע... ואז, בפגישה חמישית, עולה לו רעיון! הוא יציג את זה כאילו הוא בעצמו צמא, ייקח על עצמו את תפקיד הילד הקטן שיש צורך לדאוג לצרכים שלו - ובאופן טבעי, יציע גם לה... ככה גם, יצליח להציע לה מים, וגם, לא יוציא אותה אחת כזו שלא יודעת לדאוג לעצמה.
ובתגובה, הגברת מתפוצצת ואומרת, איך לא חשבת על זה עד עכשיו? אתה ממש לא מודע לצרכים שלי ולא דואג לי, ממש נפגעתי ממך!
אז הוא יושב וחושב לעצמו - מה?? ככה היא אומרת? יש לה מושג בכלל כמה השקעתי בניסיון למצוא פתרון, בלי לגרום לה להרגיש ילדה קטנה? ובכלל, מה, היא באמת מתנהגת כמו ילדה קטנה! היא צריכה שאני אשאל אותה? היא לא היתה יכולה להגיד בעצמה? רק חיכיתי למילה אחת מצידה, ואז, בשמחה, מצידי צנור שלם של מים הייצי שופך לה לפה! איך היא לא מבינה אותי...
עניין של ציפיות שונות והרגלים. אז שוב. ייתכן שזו המחשה מוגזמת, ושזה לא מה שהיה. אבל אני לא חושב שזה מקרה הזוי או בלתי מתקבל על הדעת, אלא משהו שבהחלט יכול לקרות.
נאמר פה שאת צריכה למצוא מישהו שמתאים לך בציפיות האלה... במחילה, בעיני זה פשוט מצחיק. אנחנו לא צריכים למצוא מישהו שיש לנו מאה אחוז ציפיות דומות, ואין פערים, כי אין כזה - אנחנו צריכים למצוא מישהו, שיש איתו יכולת ורצון הדדית לגשר על הפערים.
כתבת שזה אומר שהוא לא מודע לצרכים של אחרים - אני בהחלט יכול לתאר לעצמי, אדם שאיננו מרבה לשתות וגם לא בימים חמים, ולכן - גם כשנורא חם - הוא איננו מודע לזה שאחרים צמאים. ואז זה אכן, כדברייך, חוסר מודעות לצרכים של אחרים.
דבר כזה, הוא בעייתי משני הצדדים; אני מסכים שדאגה של הגבר לצרכיה של האישה, היא קריטית יותר לזוגיות מאשר להיפך, בגלל כל מיני מאפיינים בנפש הגבר ונפש האישה. אבל למרבה ההפתעה, גם לגברים יש צרכים, ויש לנו לפעמים צרכים שעלינו לקבל דווקא מהאישה... אולי זה מפתיע, אבל כן, זה כך.
ולכן, היכולת להיות מודע לצרכים של מישהו חוץ ממני, מישהו שאיננו אני - היא חיונית לזוגיות, משני הצדדים. אני מסכים, שאם היא חסרה אצל הגבר, הפגיעה היא מהותית יותר - אבל גם אם היא חסרה אצל האישה, זה לא פחות מכך, לא מאפשר זוגיות.
בכל אופן, אני מסכים, שזה עלול להעיד על בעיה כזו -
אבל עם יד על הלב, מי לא נגוע בזה? כולנו נולדנו עם מודעות לעצמנו, ולא נולדנו עם מודעות לאחרים. זה דבר שצריך לפתח בעצמנו עם הזמן, ללמוד אותו.
אדם שהוא אדם טוב בסה"כ, והוא ממוצע - המקום הראשון שבו באמת נחשף לזה, לדאגה לאחר - גם בנים וגם בנות - זה בזוגיות. ולדעתי, זה בסדר גמור שלא מיד, אני מודע לכל צרכיה של הגברת שמולי... לוקח זמן ללמוד את זה.
השאלה היא, האם אני אדם שמוכן לעבודה. האם באופן כללי, אני רוצה. ואת זה א"א לבחון ברגע אחד, או עפ"י תשומת הלב לדבר-מה מסויים. זה באופן כללי. ובשביל לבחון את זה, יש לראות מה קורה אחרי שבעצמי העליתי צורך, איך הוא התייחס. איך הוא הגיב. השאלה איננה אם חשב עלי מראש, אלא איך מגיב אח"כ - ובעומק, האם מגיב מתוך אכפתיות ודאגה, או שמגיב מתוך זלזול.
ולא פחות מזה, איך אני בעצמי מעלה את זה, שיש לי צורך. וכדו'. כי אם אני מעלה את זה בצורה שדורשת, כאילו הוא מחוייב בדיוק לתפיסות ולציפיות שלי אפילו בלי שאספר עליהן - זה בעצמו פוגע, וגורר תגובה בהתאם. ואז, זה לא בוחן כלום לגבי איך הוא דואג לך, אלא לגבי כמה חשוב לו שתביני אותו.
אגיד עוד דבר. כתבת שהוא צעיר מדי לזוגיות. לא פחות משזוגיות זה דאגה לצרכים של האחר, זה גם מודעות לזה שהוא קודם-כל, אחר. ושמתוך זה צריכה לבוא כל ההתייחסות.
ועוד יותר מכך, זוגיות דורשת את ההבנה שלא אני ולא הוא מושלמים, אבל רוצים לעבוד ביחד. שמן הסתם, בעיות צצות - ואז עובדים עליהן, פותרים אותן. יחד.
מי שאיננה מוכנה לעבודה, אלא כשהיא רואה בעיה, היא חותכת - זה לא פחות, חוסר מוכנות לזוגיות. זה לא פחות, צעירות.
קראתי את רוב ההודעות פה, אבל בהחלט לא כל הודעה והודעה. אז יכול להיות שפיספסתי חלק מהסיפור.
ממה שאני הבנתי, אני חושב שזו היתה טעות מצידך לחתוך. היית צריכה לשבת רגע בנחת, לשאול. לנסות להבין למה הוא נפגע, לדבר על זה. אולי גם, מראש להעלות יותר את הצרכים שלך למודעות שלו. לא חושב כמו שנכתב פה, שעלייך לחזור - אבל, להפיק לקחים.
אשמח לתגובתך.
שלום איש!צריך עיון
חפש
כתוב ממש יפה
וואוחופשיה לנפשי
מיועד לניכלשהו משומה ירד לי למטה...ביינישית
לגבי הדאגה לאחר מסכימה איתך לגמרי שכולם נגועים בכך(שיותר דואגים לעצמם הכוונה) ופה אני חושבת שאני זאת שרגישה בעצמי ולסביבה וחשוב לי שמי שיהיה איתי יהיה קרוב לכך (יצאתי בעבר עם מישהו שכמעט התחתנו וחתכתי כי לא הייתה לו רגישות )) יכול להיות שזאת בעיה שלי אבל ככה אני..
דבר אחרון זה לא נאמר בתקיפה ולא התפוצצתי אלא הסברתי בצורה נעימה שלי זה הפריע ושכמובן הוא בחור טוב וזה היה מתוך אי שימת לב אבל הבחור בחר לקבל זאת כהתקפה ונפגע ונעלב אז אם הוא באמת היה בוגר ומוכן הוא היה מסוגל לקבל את הביקורת או לא? לי הוא העיר משהו ואמרתי לו שאני מודעת ומקבלת..
שוב העניין פה הוא הרגישות ושימת לב לאדם שנמצא איתי וכנראה שלי זה חשוב ואין קשר אם אני צמאה באותו רגע או לא או אם הוא משלם עליי או כי זה לא העיקר מבחינתי..
שוב תודה לך!! ומקווה שעניתי על הכל...
אם כך,הרוזן!
אשרייך על המוכנות.
גם אם כולנו נגועים, זה לא מצדיק שום דבר. וכאמור, אינני חושב שזו רק העדפה שלך על בסיס מי שאת - אשרייך על מי שאת - אלא, מידה הכרחית לזוגיות.
אבל זו מידה נרכשת, ובמיוחד בזוגיות. אז לא להתרגש מעיכובים במידה הזו... לאט-לאט, אם יש רצון ומוכנות - לומדים, בע"ה, ומשתפרים. הולכים ונעשים מודעים. כך לדעתי.
(אל תתרשמי מהביטוי "להתפוצץ עליו", זה היה רק לצורך הציור... ראיתי שכתבת שדיברת בנחת).
בשמחה וב"הצלחה רבה, מקווה שהוספתי.
אגב, זו לא תקלה שירד למטה, כך זה עובד פה - כשכמה משתמשים מגיבים על אותה התגובה, הוא שם את תגובותיהם זו מתחת לזו...
שלום, חייל
@צריך עיוןותודה רבה לכל המחמיאים! שימחתם
הסברת את הסיטואציה מאוד יפה!חלושששש
מאוד יכול להיות שהוא לא רצה להמשיךכנרית על הגג=)
כי התפיסה שהוא צריך לחשוב על מה מפריע לך לבד בלי שתגידי לו לא יושבת לו טוב והוא לא רוצה להכנס לזה.
אלה גישות שונות לכאן ולכאן, מבחינתך זה חוסר בגרות לא להציע, מבחינתו זה חוסר בגרות לא לבקש.
אז שניכם בסדר גמור, ואף אחד לא "מזעזע", אלא פשוט הדרכים לא נפגשות..
(כמובן שאפשר ליישב פער כזה, אבל אם גם ככה אין יותר מדי מוטיבציה אז לפעמים עדיף לוותר)
היי ביינישית,אוראל1234
נראה שחלק כאן רןצים לייצר נורמה חדשה..
היי אוראלחפש
יתר על כן,עוד סתם אחד
המדהים הוא שהוא מדבר על זה כאילו זו סוגיה שרק בנים הביעו בה את דעתם, ושבכלל אין בנות שסבורות אחרת מפותחת השרשור... (כנראה חלק מהשובניזם המובנה שבעמדה שלו).
לא.אוראל1234
יחד עם זאת, קיים שוני מובנה בין המינים, במבנה הפיסי, הנפשי וכיוצ"ב..
בחור זה לא בחורה וההפך.
דוגרי? מגעיל אותי בנים שמתנהגים כמו בחורה, בנים שלא יודעים לחזר ורוצים שהבחורה תחזר אחריהם ועוד ועוד. גועל נפש ובושה גמורה למין הגברי.
הקב"ה יצר הבדלים .יש הלכות שלא נכנס אליהם מחמת צניעותם שאין לאיש ולאישה להתחלף ולא סתם.
משום מה נוח לטעון שבחור מתנהג כמו בחור גם מזלזל ולא מעריך בחורה, מקטין אותה (ועוד מילים שזרקו פה). זה ממש לא נכון.
נראה שגם הבנות קונות כבר את הבלוף הזה וזה עצוב.
קל לי מאוד להבין בחור שמתנער יותר ויותר מהתפקיד הטבעי שלו לפרנס, לדאוג, לזון ולהעביר לאישה..לא פלא שרואים במציאות יותר ויותר עיוותים והמבין יבין..אישה שבוחרת בזה אין לי עם זה שום בעיה.
בוא נבהיר כמה דבריםעוד סתם אחד
אין שום חיוב לבזבז את כל פרנסתי (או חלק מכובד ממנה) על בחורה שאין לי מושג אם אראה אותה פעם נוספת בחיי.
עכשיו - במקרה של פותחת השרשור זה אפילו לא קשור לסוגיה הזאת. כיוון שהיא אפילו לא ביקשה לשתות - אין לנו מושג מה הבחור הנכבד היה עושה בסיטואציה הזאת.
הדיון הוא נטו - האם אני צריך כל רגע לחשוב על מה שהבחורה אולי עשויה להזדקק לו, או לבנות על זה שהיא יצור תבוני ובוגר שיודע מה הוא רוצה וצריך ומסוגל לבטא את זה באופן שבו אפילו יצור נחות, טיפש, שעיר ומכוער כמוני יוכל להבין.
כפי שציינתי בהודעה אחרת כאן - גם חברה שלי (שהיום, אחרי 3 חודשים, אני משלם עליה הרבה יותר משהיה לפני חודשיים וחצי) תהתה למה לעזאזל לא פשוט להגיד לבחור שאת צמאה, ולמה לצפות שתהיה לו טלפתיה. ההמתנה עד שהבחור ידאג לכך היא הפגנת חוסר אונים מטופשת וחסרת כל היגיון, כדי להוכיח נקודה שאין בינה ובין ה"הוכחה" דבר. הפגנת חוסר אונים וחשיבה שהגבר צריך "לדאוג" לכל - א. היא פנטזיה (בתקופות שבהן הגבר היה ה"מלך" בבית לא יצאו לדייטים, ולמעשה לגבר לא היה מושג מה קורה בבית והאישה ניהלה אותו ודאגה לכל מחסורו. הוא רק הכניס כסף, האישה בפועל קנתה את השתייה...); ב. אכן - מקטינה את האישה (אני אמרתי את זה, ואתה לא צריך להגיד "מלים שזרקו פה", אני לא מתבייש בדעותיי, והן מבוססות על מספר פגישות לא מבוטל, לצערי, עם בחורות רבות שדיברתי איתן על הנושא) ומצפה ממנה להיכנס למשבצת של מישהי שרוצה וצריכה שיתנו לה / שיציעו לה. למה? אין לך זכות דיבור?
שים לב שההודעה שלך שוב מתייחסת ל"גבר שרוצה להימלט מהחובות (המונפצות, כפי שפירטתי בתחילת ההודעה) לעיל", בלי לחשוב לרגע שאולי לא גברים יצרו את הנורמה הזאת.
הגזמות.הגזמות. הגזמות.אוראל1234
אני בטוח שאתה מרוויח קצת יותר מזה...
הדיון הוא לא על זה שאתה צריך לחשוב כל רגע מה הבחורה צריכה, אלא על 4!!! דייטים שהבחור מייבש את הגברת ולא מציע, צריך להיות סופר אטום כדי לא להבין שצריך לנהוג בהתחשבות.
( אוקי, אז גם היא יכלה לפעול ולא פעלה, בסדר. בוא נעזוב אותה ונתמקד בו)
..
ולגבי, חברתך, אני שמח בשבילך, בשבילכם שאתם באותו ראד מצד אחד, ומצד שני זה מאוד תלוי איך אתה מציג את הסיטואציה,אם הצגת כמו שכתבת כאן ,באמת חשבת שתקבל ממנה תשובה אחרת?
...
טבע האיש לחזר אחר אבידתו. האיש ולא האישה.לא אני המצאתי. זה אמור לבוא לידי ביטוי בג'נטלמניות שבהחלט חסרה כאן.
זו דעתי. וחבל שצריך להסביר גם את זה.
אני אכן הייתי רוצה נורמה שונהטוביה2
אבל יותר דחוף לי להתחתן - אז כנראה אני ימשיך לשלם בדייטים...
האמת שלי לא לגמרי מפריעחפש
לשאול אותה אם היא הגיעה הביתה עדין נראה לי מטופש להחריד ואף מעליב ופוגע
זה מפניעוד סתם אחד
שכעדותך בעבר, אתה יוצא לדייטים בעיקר בפארקים, שדורשים ממך להביא עוגיות ושתיה. נראה לי שאפילו אני הייתי מתמודד עם ההוצאה הזאת באופן קבוע... אבל יש אנשים שיוצאים למקומות סגורים, שבהם אתה משלם על הזכות של המלצרים לירוק לך בכוס השוקו מאחורי הגב 
נכוןחפש
נ.ב. בחייאת כוס שוקו😲
אם לא קפה
אז לפחות נס
לדעתי מקום היציאה לא משנהכמעין הנובע
את רואה את זה כעיקרוןחפש
מה שכן ברגע שיש קשר של לפחות חןדש אז אני כן אשמח להוציא ולפנק כמו שאני אשמח להוציא על חברים שלי
אמ, לרגע לא התכוונתי לשום כסף שהוא.כמעין הנובע
מתי דיברו פה בכלל על כסף?
ואני לא רואה הוצאת כסף כעיקרון
אההחפש
רגע אז את יכולה להסביר לי למעשה מתי ואיך אני צריך לשלוח הודעה?
אחרי דייט ראשון שני?
אם חיכיתי לה עד שהיא עלתה לאוטובוס לביתה?
אם היא הולכת כחמש דק עד לביתה?
אין לי בעיה לעשות את זה אם זה עושה לכן טוב אבל תגידי איך ומתי😅
חח אתה מצחיק וחמוד (אפשר להגיד?
בקטע טוב. אל חשש)כמעין הנובע
אתה צריך לעשות זאת כי כך אתה רואה לנכון ולא כי הכריחו אותך. אם אתה לא מתחבר- אז זה לא האופי שלך ופשוט אל תעשה את זה.
אין צורך להיות מי שאנחנו לא בדייטים...
אני כן רואה זאת כנימוס וכדבר שנותן תחושה טובה. יש כאן אחרים שטוענים שלא, תחליט למי אתה מתחבר יותר.
ובהקשר לשאלתך-
כנס לשירשור הזה. רשמו כאן דוגמאות.
שאלות לדייטים - לקראת נישואין וזוגיות
וכן, תהיה עדין ואתה יכול לשלוח אחרי דייט ראשון.
אם היא הולכת ל5 דקות לביתה (לבית שלה) לדעתי אין צורך, אך אם יש לה נסיעה- זה יפה אם תשלח הודעה.
אך שוב, כיצד שאתה מתחבר ורואה לנכון. אתה צריך להיות אתה בדייטים ולא מה שהכתיבו לך.
אני אישית כן רואה זאת כחיזור עדין ובסיסי של הגבר. מראה תחושת איכפתיות ודאגה. זה יפה וטוב.
^^^^^^ כולל השורה הראשונה
ענבל
בעיקר על- תתנהג כמו מי שאתה.
אם אתה לא אחד כזה מטבעך אז אל תשנה את עצמך בשביל מישהי. תאמין לי שיש מספיק בנות שמוכנות להתחתן גם עם בחור שלא יודע איך מתנהגים. רובן פשוט מלמדות אותו
.אני חייבת לציין שאני נהנית ממלאכת ההוראה של העניין בערך כמו שהייתי נהנית אם היה מגיע מישהו מנוסה. זה פשוט כיף ללמוד אחד את השניה ביחד..
כן אני מכיר קצת את הכלליםחפש
הוא היה שותה משם היא גם היתה שותה משם בדכ אבל היא הרגישה שזה לא מכובד בדייט. אז היא זרקה אותו על משו שהיא היתה עושה אם הוא לא היה שם😠)
לכן הבנות יש כללים יותר משלנו יש . וסתם חבל לי שיזרקו אותי על שטויות.
אני בשוק כבר שלוש שנים מכיר פחות או יותר את הכללים וסך הכל מתנהג כמצופה (כשיש לי כח לפעמים אני זורק ונזרק מיד אחר כך
) ואתן מוסיפות לי כללים חדשים שלא הכרתי. אחרי קשר של חודשיים אני אתנהג איך שנח לי וזורם לי אבל בשבועות הראשונים אתנהג לפי הכללים הקדושים כי הן נכתבו בדמ(עות).
ובנוגע להוראה של ענבל אז תהיי בטוחה שהוא מהנהן ואומר לעצמו אם זה מה שבא לה אין לי בעיה לעשות את זה גם כשהוא לא מבין או מסכים. (אני עכשיו יתחיל לבדוק אם הילדה הגיע הביתה ולא טעתה בדרך כי ככה אתן אומרות שזה יעשה לה טוב על הלב
)אתה רציני? אם מישהי זורקת אותך על שטות למה אתה רוצה אותה?ענבל
מחילה מכל הבנות המפנטזות פה אבל אני באמת לא מבינה את זה.
אם מישהו היה זורק אותי רק כי איחרתי לפגישה בחמש דקות הייתי מסתכלת עליו במבט עקום ותוהה לעצמי למה רציתי בכלל לצאת עם מישהו שלא יודע לדון לכף זכות או לא מסוגל לסבול איחור קל או וואטאבר.
פשוט אם הייתי במקום הבן שנזרק בגלל זה הייתי מודה לאלוקים שהצילני מחוקים מטופשים אלו.
אין לי בעיה ללמוד יחד מה מתאים לי ומה מתאים לו אבל זאת הגישה שאני באה בה- ללמוד יחד.
אז כן, הוא מציע לשתות מברזיה (עזבו את זה שאני ממש בעד, זה ממש משעשע, במיוחד בקשר שהוא כבר חודש) אני מעירה לו בעדינות שלא כדאי שיציע את זה בדייטים כי זה כנראה לא ייראה טוב (אם כי אני תמיד מוסיפה שלי זה לא אכפת אבל אם הוא רוצה לדעת את חוקי הדייטים אז הנה חוק אחד).
בקיצור אני לומדת איתו.
אני גם לומדת מה מתאים לי. זה ספציפית סבבה לי כי אני לא מצפה למשהו גדול יותר אבל יהיו דברים שכנראה בשלב מסוים יפריעו לי, כמובן תלוי גם במי הבנאדם.
קיצור הסתבכתי קצת אבל מקווה שהובנתי..
אני רוצה אותה כי חוץ משגעונות פה ושםחפש
אין לי סיר מדויק שאני יכול להשים זה בכיוון של מהעדיף לי ואם איזה חסרונות אני יכול להסתדר.
יש בכל אדם יתרונות וחסרונות אין מושלם ולכן צריך בהגדרה כאילו להתפשר. שזה בעצם להסתכל על האדם כמכלול ולא כרשימת מכולת
ומכיוון שהיא בנאדם בוגרהולם במיוחד
זה ממש לא אני!חפש
אני יותר בכיוון של לקנות בקבוק בפיצוציה הקרובה. או שתתיבש קצת לא יהרוג אותה.
לא יהרוג אותה, השאלה מה זה יעשה לקשר שלכםהולם במיוחד

אם יהיה כבר קשר התכוונתכמעין הנובע
כמעין הנובע

בחיי שמעולם לא שמחתי שאני לא גברהולם במיוחד
נראה לי סיוט.
מסכן

אממ, מסכנים הם לא אבל כן, פחות מקנאה בהם
כמעין הנובע
טוב טובחפש
אני קונה שתיה
כתבתי סתם להציק
בסדר מרוצות?

אם מישהי זרקה אותך על זה חבל שתמשיך לצאת איתה לדעתי.כמעין הנובע
ואם על דבר כזה היא פסלה כך, בלי לדבר על העניין, אז חבל.
הזוגיות בהמשך לא לבבות ופרפרים ולא כל מה שנצפה בן הזוג יבין או יעשה. אז כן, גם אם יש דברים שאנו מצפים מראש, אנחנו צריכים להבין כי עומד מולנו בן מין אחר, שונה, ובהתאם לכך גם המוח שלו עובד בצורה שונה.
וזה שהוא לא עושה את "הכללים" או את הציפיות- זה לא מרוע או קמצנות (בדר"כ), זה פשוט כי הוא בן מין שונה, והוא מסתכל בזוית אחרת על המצב, ולכן לא ניתן לצפות ממנו לדברים שונים בלי לעשות תיאום ציפיות.
זה דבר שרובינו צריכים להפנים.
לדבר לדבר לדבר ולהסביר.
אם אחרי דיבור והסבר המין השני מעקם את האף או כלל לא מסכים-כמעין הנובע
*הבנות *הבתחפש
אמממחפש
זאת ההגדרה של זרקה
חלושששש
מוטיבציה
אולי היא לא קלעה על הפעם הראשונה ואז יש הזדמנות נוספת (הביטוי לא שלי
).
חחחחחח מצחיק(:הפיאחרונה
אתה מספר לי...טוביה2
אבל אתה יכול לעקוב אחרי השרשורים כאן זה נותן תמונה כללית על מה ממש לא לעשות (;
בכללי אני די יודעחפש

אבל עכשיו שאתה אומר לא ללכת עם בגדי עבודה אני מבין למה הזאתי זרקה אותי אחרי שהגעתי על חצי ב

כשהייתה חייל....טוביה2
כן להיות חייל זה לא כיף בכללחפש

אבל בעזר ה אם הראשונה
אני משתדל.טוביה2
כנראה בדרך לפטור בע"ה
חבל הצבא עושה דברים חשוביםחפש
וגם החיילים שהרסו איזה מאחז הם נשארו ערים כל הלילה לפני כן במארב שלא יזרקו אבנים על איזה ציר.
כמובן שאם אתה רוצה ללמוד תורה וכדו זה משו אחר.
אבל באופן כללי אם אתה רוצה אתה יכול להילחם על זה ולהתגייס רבים וטובים התגייסו אחרי פטורי שבכ למיניהם.
אני לא רוצהטוביה2
בהצלחה אזחפש
גובניקים יש די והותר אבל אין מספיק לוחמים כי אי אפשר להכריח מישו לרוץ עם נשק ולהילחם. אז המון נושרים והפלוגות ממש קטנות.
אני לא אוהבת את כל הפאסיביות הזאת...אביול
כאילו שמחכים שהבעל יציע, והבעל יעשה... אני מבינה שזה נובע מצורך של הגבר, אבל לא כל הגברים כאלה ולדעתי זה לא אומר שהם לא טובים.
את צמאה? אוקיי, אז תגידי לו שאת הולכת לקנות שתיה, או שתביאי מראש בקבוק מים (תמיד מומלץ, במיוחד בחום הזה).
וחוצמזה, אני חושבת שכלל מאוד חשוב בזוגיות זה לא לצפות שהאחר יבין אותי כמו שאני רוצה. הגיוני שהוא בכלל לא שם לב שאת צמאה, והוא לא עשה את זה מרוע. לכן אני חושבת שהערה על זה לאחר מעשה היא לא נכונה, לדעתי היה כדאי אם היית פשוט יוזמת קניה של שתייה ואז הוא היה מבין את הרמז ואולי מציע לשלם עלייך.
זה כואבהפי
להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..
למרות שממש התכוונתי אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.
ואז
לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר
ואולי זה הולך לשם ?
גאולה כללית ופרטית
חג שמח
לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..
אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים
מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.
אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".
הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.
הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.
כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.
כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.
ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!
נכון ממשהפי
3>ברוקולי
😶זיויק
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי
גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד
רק נותר לנו למשוך אותו
מבין?
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"תאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb
ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.
לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,
מה דעתכם על זה?
למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb
אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..
כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.
קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.
אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.
העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.
ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות
אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?
אולי זה יותר הצורה.
מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?
ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.
באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.
לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.
ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..
אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb
אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.
ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.
ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.
אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.
אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק".
אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.
כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.
לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם.
השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.
לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020
"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."
יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.
מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).
אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.
יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.
אין עליךadvfb
אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.
זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.
אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.
נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020
אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.
כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?
הבנתי נכון ?
כןadvfb
אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.
ישר כוח!
תודהלגיטימי?
באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.
אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]
וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...
תודה על ההסבר על השוק.
נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.
זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..
מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.
נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות
אתה מתכווןהפי
שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .
אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר
האופציה הראשונה חחחadvfb
אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים
מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר
וואו. מעניין.פצלשי"ת
אצלי אני לא מרגישה ככה
הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..
וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש
אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד
אני לא חושב,
אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.
התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb
בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.
כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא תשובה כפרהadvfb
על עצם ההצעה.
אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.
תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.
אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.
אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfbאחרונה
ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.
מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.
לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.
ככה מסתבר לי
מקווה שהפעם זה מובן חח
הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020
אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע,
אבל אם כן קיימים, אז זה בונוס נחמד מאוד.
אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.
אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח.
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.
לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס.
היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )
ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס.
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.
הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות) כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל.
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.
יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.
נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
ימי חנוכה שמחים לכולם.
מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy
כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג
אופס ימי החנוכה😂
לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה
ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים,
כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב
מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים
"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.
חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.
האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?
הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?
יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.
אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.
הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.
בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.
יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.
הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.
נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.
לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.
לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.
עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.
השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."
התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.
😂😂😂
מדהים!חרמון
מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.
תודה!
תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע
מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..
והרהרתי בשאלה האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!
כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.
לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!!
שזה הבסיס.מוקי_2020
-דעתי-.
המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.
ניקח את שוק הרכב.
אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,
אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.
עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.
אבל קודם הבסיס.
ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.
במה הוא עובד ?
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ?
כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)
בהצלחה.
..שפלות רוח
אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"
חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥
זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה
להתחיל קשר חדשראובן255
שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי
אני מעוניין לחזור לדייטים
מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?
אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?
תודה לכולם תזכו למצוות
מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולדאחרונה
נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.
מה זה אומר ראש פתוח?
האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?
האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?
האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?
האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?
מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?
האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?
או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?
כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות
המון בהצלחה
לא.לגיטימי?
יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.
אבל מעבר לזה,
הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,
אבל לא רק.
להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,
ככל שיש לך כח להתמודד..
אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.
סוף סוף הרגשתי שהפורום נתן לי משהו.מוקי_2020
נסעתי באוטובוס ציבורי,
ואוטובוס טיולים חסם את כל התנועה כי הבנות, המון בנות, המון המון בנות פרקו מלא דברים, חוץ ממקרר, הוציא מתוכו הכל.
זה היה נראה כמו מופע קסמים.
ואז נהג האוטובוס אמר משהו, "עוד פעם החרדים האלה...אבל למה ככה לחסום את התנועה ? אני לא מבין את זה..."
עכשיו בעיקרון, אני בדברים כאלה לא מתערב, אבל כאן לא יכלתי לשתוק.
אמרתי לו ברוגע, בנחת , "אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)".
שבת שלום
מי יתן, שאחרי השבת הזו יחל השינוי הגדול שכל אחד מצפה לו.
עכשיו ברור לכם, שכאשר קורה שינוי גדול בחיים, לפניו יש שבת אולי מיוחדת אולי שגרתית, שפשוט מבחינת זמנים מגיע לפני אותו שינוי.
אני מאחל לכולם, לכל אחת ואחד בפורום הטהור הזהו, שהשבת הזו היא השבת לפני השינוי הגדול.
..שפלות רוח
"אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)"....ואם הן היו חרדיות אז? היה אסור להן לעצור שניה ולהוריד את הדברים?
ואני לא מתפלא שזה מה שלקחת מהפורום הנ"ל..זה אומר המון על משתתפיו.
הוא צוחקאני:)))))
אני לא יודעת מה מוזרהפיאחרונה
שקראתי את זה
בפורום הטרור הזה
אולי עכשיו היא כבר החזירה תשובה?חרמון
עדיין לא.
טוב מן הסתם היא עסוקה,
בטח בערב היא תברר ותחזיר תשובה.
מבאס, אבל עדיין היא לא החזירה.
בטח מחר.
משום מה גם מחר היא לא החזירה.
'תגיד, יצרו איתך קשר לברר עלי',
אני שואל את החבר שלי אחרי שלושה ימים.
'האמת שלא..'.
התסריט הזה חזר אצלי לא פעם ולא פעמיים, לצערי זה חזר שוב ושוב. כל פעם מחדש אני אומר לעצמי 'אולי הפעם היא תחזיר תשובה מהר. אולי יקרה נס, והיא תחזיר תשובה אפילו היום..'. אני לא יודע מאיפה זה מגיע, אולי אין מספיק מודעות שיש מישהו שמחכה בצד השני.
אז בנות, כשאתן מקבלות הצעה שימו לב שיש מישהו שיושב ומחכה בצפייה ממש לתשובה שלכן. יתכן מאוד שזה מעסיק לו את המחשבה כל היום, וכל כמה דקות הוא מציץ בטלפון בתקוה שהיא כבר החזירה תשובה. זה אלף בית של בין אדם לחברו.
אני מרגיש ככה עם השכינה הקדושה.חסדי הים
אני רוצה "בחלום אדבר בו". תשובות לכל השאלות העמוקות שלי.
אני מתפלל על זה וכלום בחלום. אני שואל את ה' שהדוד רבא שלי הרב פנחס מפרנקפורט בעל ההפלאה יתגלה אלי וכלום. אין תשובות.
אבל אז כשאני קם, אגב העיון הרגיל שלי בתורה בסדרים הרגילים, אני מגיע ל'הפלאה' ו'לפנים יפות' ומבול של תשובות והדרכות לחיים העכשוויים שלי.
כן. זאת התגלות השכינה דרך ספרי הצדיקים.
תשובות. תשובות. תשובות.
"קול דודי דופק פתחי לי אחותי רעיתי". כמו ששמעתי בילדותי מר' אברום שפירא זצ"ל, הספר דופק לפתוח אותו ועם זה השכינה הקדושה.
אל תחכה למשהו מבחוץ, בחורה שלא רודפת אחריך תעזוב אותה. זה לא שווה את הזמן שלך. תתרכז בלהתענג על ה' וימלא משאלות לבך. תנדב את לבך ל-ה' ולעם ישראל. תתן תתן תתן, אל תצפה לקבל כלום. בסוף, הכל יסתדר. "יִרְוְיֻן מִדֶּשֶׁן בֵּיתֶךָ וְנַחַל עֲדָנֶיךָ תַשְׁקֵם. כִּי עִמְּךָ מְקוֹר חַיִּים בְּאוֹרְךָ נִרְאֶה אוֹר. מְשֹׁךְ חַסְדְּךָ לְיֹדְעֶיךָ וְצִדְקָתְךָ לְיִשְׁרֵי לֵב."
כואב אחארץ השוקולד
...advfb
מאוד מזדהה עם מה שאתה כותב.
הצפייה תלויה לפי תקופות בחיים. תקופות שונות בכל התקופה המתמשכת של הדייט וגם איך קמתי היום..
לגמרי רגישות צריכה להיות בנושא הזה. מסכים מאוד מאוד וליבי איתך.
עם זאת, בלי קשר לצד השני שצריך להיות רגיש - חשוב לשמור על איזון.
אם כל דבר קטן מטלטל אותי, כדאי להתבונן למה זה קורה.
מה דפוסי המחשבה שמניעים אותי?
מה החששות, פחדים, דחפים, רצונות שקיימים בתוכי והאם אני מנהל אותם או שהם מנהלים אותי. ואם אני מנהל אותם - איך אני בוחר לעשות את זה.
וזה מפחיד גם לשאול את השאלות האלה, כי זה לא כיף לגלות שאני במקום שלא רציתי להיות בו, אך בד בבד, זה אנושי וזה קורה. אפילו אפשר לומר שאין אפשרות שזה לא יקרה.
ומאזן את מה שאני כתבתי הרגע - זה בסדר להיות לחוץ. בסדר גמור. רק כדאי לשים לב לזה.
האמת לדעתי מי שמציע צריך להיות על זהתפוחית 1
ולא לתת להצעה להתמרח ככה
גם, לא רקadvfb
....אילת השחר
חושבת שזה נכון בכללי לכל מי שאומר כן להצעה, וכשאני אומרת 'אומר כן להצעה' הכוונה ששמעו שיש הצעה, קיבלו מספר לבירורים ויודעים שיש מישהו בצד השני שמחכה.
ולא משנה אם מי שמחכה זה מי ששידך או המשודך.
ברשותך, פונה לצד השני:
דרך ארץ בסיסית...
גם אם עסוקים כל כך ברמה שאין זמן לברר תהיו הגונים ותגידו.
''אין לי פניות לברר'', ותשלחו מישהו שסומכים עליו שיעשה את זה.
''אין פניות ברמה שאין זמן לנשום, אז לברר?", סליחה ששואלת... אבל איפה תכניסו גם פגישות? אם יש זמן לפגישות יש זמן לברר, במיוחד אם זה ימשיך או יקרה בהמשך, זה הרושם שאתם משאירים.
לא עונים לכם בצד שמבררים איתו? תעדכנו בהקדם את מי ששידך שיוכל לעדכן את הצד הממתין. וגם לברר מה קורה שם... יכול להיות שהתקשרו ולא ענה החבר, או שמשהו בקליטה לא עבד או כל סיבה שהיא.
התחרטתם מכל סיבה שהיא? זכותכם... רק תודיעו.
ולך שמחכה -
תברר עם המשדכים, בפרק זמן שמרגיש שזה מספיק זמן לבירור, מה קורה עם הצד השני.
הלוואי ודברים יתוקנו בשורשם ונהיה טובים.
^^צעאחרונה
בין אדם לחברו זה בהחלט חשובלגיטימי?
ובאמת מבאס כשקורה רצף כזה.
אבל לא יפה להוציא שם רע על כל הבנות..
[וקרה לי גם הפוך - מישהו פנה אלי באתר, ביקש לברר, ולקח לו כמה ימים. שאלתי את החברה שלי אם הוא דיבר איתה, ואמרה שלא. שאלתי מה קורה, ועדיין לקח לו כמה ימים..]
אני רוצה להגיד שבאופן אישי -
לפעמים הבירורים לוקחים זמן. שולחים הודעה לחבר, הוא לא זמין, מחפשים אולי מישהו אחר שמכיר, והוא בדיוק במילואים וכו וכו'.
מעדיפה לקחת עוד יום בבירורים מאשר לצאת עם מישהו ולהתבאס שזה יכל להיות ברור מהטלפון שלא שייך.
אבל אם זה מתעכב - נראה לי נימוסי להגיד משהו כמו - אני בתקופה עמוסה, צריכה עוד זמן, סליחה.
ועוד משהו קטן - כמעט תמיד, אם קיבלתי הצעה ביום מסוים, וכבר באותו יום ביררתי - לא נתתי תשובה באותו היום. רציתי לישון על זה לילה.